Katus!
Köszönöm kérdésed, sajna nagyon szarul. Nagyon sokat fulladok, a hétvégén az ügyeleten kötöttünk ki.
Szerencsére egy nagyon aranyos, és toppon lévő doktor néni volt (valószínüleg a Magda, én eddig még nem találkoztam). Kaptam vénás szurit, végre ajánlott egy orrsprayt, amit lehet szednem, így most nem csak a számon tudok levegőhöz jutni, ami ebben a mosókonyha időben nem egy hátrány. Hétfőn visszamentem a tüdőgondozóba, már haza se akart engedni a doki, hanem el akart küldeni Törökbálintra a tüdőkórházba, mert nem nagyon mer semmilyen gyógyszert adni a baba miatt, de a tüdőm meg nagyon sz@r állapotban van. Végül kialkudtam, hogy próbáljuk két másik gyógyszerrel, és megígértem, hogy ha nem leszek jobban, tényleg jelentkezem.
Az új gyógyszerektől most egy kicsit jobban vagyok, legalább az éjszakák jobbak, és ha nem nagyon "ugrálok", akkor egész jól kapok levegőt.
Igazából nem nagyon értem, miért kellett eddig (február óta köhög iszonyatosan, és március óta fulladok sokszor) várni ezekkel, mert ráadásul ezeken rajta van, hogy lehet terhesség alatt is szedni, nem úgy mint szinte az összes többi gyógyszernél. Beleértve azt is, amit eddig kaptam.
Nem vagyok gyógyszer párti (5-6 éve 1-2 algopyrinen kívül nem vettem be semmit), főleg nem a szteroidé, mert évtizedekig kaptam korábban, és tudom mik lehetnek az utóhatásai, főleg egy hosszabb kezelési idő után. De most tényleg úgy éreztem, muszály valamit, legalább pár hétig szednem, mert az se állapot, hogy bő 4 hónapja köhögök egész nap, nem alszom éjszaka, és a maximális adagot szívtam a hörgőtágítóból, ami csak rövid ideig hatott. Nem hiszem, hogy ez az állapot jobb volt a babának, mert szinte egész nap oxigénhiányosak voltunk. Csak abban bízom, hogy legalább ő elvette azt, ami neki kell.
Remélem, gyorsan megszűnik most már a köhögés, a tüdő- és hörgőgyulladásom, és el is felejtehetem örökre a fulldoklást!!!
A kis pöttyösöknek jobbulást kívánunk!
Remélem legközelebb már csak jó hírekkel szolgálhatok!
Addig is jó éjt mindenkinek!