Új privát üzeneted érkezett!

Kubu: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: ;)
Vendég

kubu: Utálok mosogatni én is! Nálunk azért ennyi mosás nem megy, mondjuk hetente 2. Marci nem semmi, hogy milyen leleményes. Ezeket a dolgokat megjegyzem, mert van egy olyan sejtésem, hogy Barbus is ilyen lesz.

béku: Oké, én csak azért mondtam hogy most pihenj, mert lehet hogy később mondjuk a doki azt mondja, hogy akkor innentől kezdve a kórházban tetszik pihenni és akkor nem tudsz elintézni semmit. Tudom, mert én is így voltam, mint te és a 28. héten közölte velem a doki, hogy akkor most holnap be tetszik feküdni és már haza sem engedem szülésig. Szerinted mennyire paráztam be? Még se bútor, se apasági, se semmi. Aznap este megrendeltem neten a bútorokat és ami még esetleg hiányzott és imádkoztam, hogy legalább annyi időre kimehessek, amíg az apaságit megcsináltatjuk. Végülis egy hét után haza engedett, mert az ünnepek miatt nem akart bent tartani, de meg kellett igérnem, hogy tényleg pihenek. Szóval nem ijesztgetni akarlak, de lehet, hogy jobb most pihenni egy hetet, mint hogy az legyen mint nálam. A szobácska megvár. Tényleg. Ne akard Maját hamarabb kiköltöztetni, mint ahogy ti a világra jöttetek. Addig min. maradjon.

woody: Én is így gondolom, de azt sem szeretném, ha majd a tesó nagyon ránk szokna. Persze Barbust nem szeretném jobban megbolygatni annál, mint ami muszáj.

andi: Hát én is szófogadóbbra emlékszem magamra és a tesómra is, mint amilyen Barbus most. :) Feszegeti a határait erősen, meg persze az én idegeimet. Viszont talán nem is lesz olyan elveszett ember, mint amilyen én régen voltam és amilyen a húgom még mindig. Ő ki fog állni magáért, az biztos. Csak érjem meg. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Laptető Majácskának! Hogy ne rosszalkodjon anyában.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: persze, hogy megéred.... csak sűrűn fogsz addig hajatfesteni max.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Elveszettke voltál régebben??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kubukám: vizsgához ismételten nagy-nagy drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kaspós dolog: aszittem valami virág mellé suttyantotta be a kis Gézengúz... mindenesetre nem egy elveszett gyerek, az tuti!!! :)

Béku: hallgass Vicykre!!!!!!! Ne legyen igaza, de tényleg jobb az óvatosság....

Csajok akik szültek..... pár napja olyan fura..... különféle "alkatrészeit" (kezecskék-lábacskák talán???) full kitapinthatóan dugja felfele, be a bordám alá + a jobb oldalamon egész oldalt a mellem külső széle magasságában (!!!!!!!) kifele valamijét, azt saccolom, hogy az a talpa lehet? .... majdbeszarok úgy fáj néha... eddig ilyen szempontból "viselkedett"... de gondolom ez is "normális"... vagy ez már a végső vég jele??? :shock: :shock: :shock: Ma konkrétan egész nap ezt csinálja...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Értettem!! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi: hát nem tudom,talán jelez,hogy szűkös már odabent.. :roll: ;)
Szerintem Izabella már nem soká lesz pocaklakó...... :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Sziasztok!!!

Nem vagyok valami jó kondiba,szédülök és még meg van füszerezve egy enyhe hányingerrel is,na meg a fejem is fáj kegyetlenül!!!Nagyon remélem nem valami virust kaptam be,mert bármi más előjel még túl korai!!!!! Már csak ez hiányzott,de már ez is megvan!!!Mi jön még??????????????

Andi:
Izácska nagyon úgy néz ki,hogy már nem fér a luxus lakosztályba!!!! Nagyon közeledik a nagy nap!!!!!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Zsuzska: jobbulást Neked,remélem csak a beágyazódás produkál fura tüneteket... :roll: ;)

A fejfájás lehet az állandó front miatt is.
Igyál jó sokat!! :)
Vendég

Sziasztok, láttam téma volt az együtt alvás... Nálunk nincs és nem is volt. Egyrészt mert nekem nem kéynelmes, másrészt mert egy szobában alszunk és kb karnyújtásnyira van tőlem a babaágy :wink:
Na jó előfordult velem is, h. hajnali szopi után nem tettem vissza, de az is csak akkor mikor már az egyetlen éjjeli szopinál nem mentem át a másik szobába, mert kb. 4 hónapos koráig minden egyes etetésnél átbattyogtam vele, h. ne zavarjam Zolit! Mostanában azt az egyet gyorsan megoldjuk, aztán vissza az ágyába... még sosem reklamált miatta! :D Igazából azért voltam ebben olyan "szigorú", mert attól féltem, h. nagyobb korában megsínyli, ha ki akarom paterolni az ágyunkból :roll: Jobb ha megszokja, h. van saját helye... szerintem. Na persze, aki úgy dönt, h. a babával alszik, azzal sincs semmi gondom, ő tudja :wink:

Zsuzska, már produkálhatsz ilyet a babó miatt is, ne izgulj!!!

Woody, nagyon édes Lili! Micsoda hatalmas szemek! :D

Na most csak ennyi voltam, mennem kell, bár Zorka épp az akváriumot csodálja és magyaráz a halaknak :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár

Béku, ne ugrálj, várd meg a párod!

Kubu, vizsgák hogy sikerültek?

Viki, igen, feljebb kell a hordozót, csak itthon gyorsban magamra dobtam, hogy legyen fotó, aztán nem volt normálisan beállítva (Zolinak teljesen máshogy kell...) :D amúgy csak bugyiban állok, meg pólóban, bár az nem látszik :oops: :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár

na sziasztok
ezer oldalt irtatok csak nagyjabol futottam at es roham tempoban irok nektek mig alszik Hanna.
Andi
Iza szoba tok szuper nagyon tetszik.
estrella
nyugi es pihi en szinten nyitva voltam Hannaval mar ilyen korban es latod meg tul is sikerult hordanom.
nem veletlenul csesztettelek hogy mar nedolgozz legyszives.

alvas nalunk
Filippel szuleteskor a hajnali evestol mindig koztunk aludt mert en nem birtam csaszar utan leszallni agyrol ferjem ugralt erte mindig bar en is azt hittem rafekszunk nekem volt egy szivacsa amit kozenk raktunk az magasabb volt vagy 10 cm el igy tuti nem fekudtunk ra, kb 4-6 het kozott szokott vissza sajat agyaba.
Hanna utan szinten csaszar ugye, hajnali kaja utan mindig koztunk immar szivacs nelkul es kb 2 honaposan szokott be a kisagyaba Filippel kozos szoba volt.

mindenkinek ugye megbeszeles alapjan, nyilvan ha normal uton szultem volna lehet en is konnyebben ugraltam volna erte masik szobaba, de en a szoptatasok kozt mindig bealudtam hamarabb mint a gyerekek, persze mi nem voltunk azon szerencsesek mint woody hogy vegig alusszuk az ejszakat, 2 orankent szoptattam ejjel is, sajna, aztan kesobb mikor volt tapszer is akkor vegre 4 orat is kibirt mert en mar addigra KO voltam az tuti....
szoval remelem ti csemeteitek is jo alvokasak lesznek es akkor lehet kulon szoba meg atmenni szoptatni de en nem birtam az bizti.

magunkrol
jol vagunk ido is szuper megvolt a maj 1-i buli is az is jo volt, volt sok feladat is ugyan de mindenki jol erezte magat. Hanna meg Filip is tok jol elvan es kepzeljetek el itt alszik 1-1,5 orat is napkozben a kicsi lany, mar negykezlab kuszik es megy amit el akar erni addig megy, cuki nagyon, de csak ha hazamentunk akkor tudok kepeket felrakni majd.
mindenkinek drukkolunk varjuk a kismami hireket es a babakat is majd.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Estrella: hogy vagy? remélem megnyugodtál egy kicsit:)

Mia: gyere mesélj, hogy volt a beülti?

Kubu: le a kalappal az energiáid előtt:) én is pörgős vagyok, de azt hiszem ezt nem birnám... hogy sikerültek a vizsgák? vitted magaddal végül Lizát?

Vikus: ime az Eszter féle recept megfázásra, torokfájásra:
1 gerezd fokhagyma
2 gerezd fokhagyma nagyságú gyömbér
2 ek méz
2ek citromlé (frissen facsart!!!!)
A fokit és a gyömbért lereszelni, vagy átpaszírozni fokinyomón! Figyelem!!! A gyömbér nekünk 2 fokinyomót tört szét a vaskos fém fajtából, szóval nagyon apróra vágva kell beletenni a nyomóba!!!
A pépet egy min. 3 decis bögrébe tenni, rá a méz, citromlé, majd felönteni forró vízzel!!!! kb 8-10 percig állni hagyni, kb percenként megkeverni. 10 perc után meginni egyszerre az egészet!
- Akit zavarnak az úszkáló részek, az le is szűrheti!!!!
- Ez mindent öl! Nekem egy Doktornő ajánlotta! Jó bacira, vírusra, gombákra, mindenre!!! Ezt lefekvés előtt közvetlenül mindenképpen, de lehet reggel is. Napi 2-nél viszont ne többször!!!!
- Ha köhögés is van, akkor mangalica zsír (fel kell forrósítani)+mustár+kakukkfű összekever és mellkasra, nyakra ken! bebugyolál, és így szundi!!!

Andi: nekem több hete csinálja, hogy valamelyik testrészét, én a könyökére gyanakszom, a bal oldalamon a bordám alatt huzogatja fel-le, néha mintha beszorúlt volna... szó szerint kidudorodik a hasam ott ahol csinálja és nem egy kellemes érzés... úgy látnám, hogy ilyenkor milyen testrésze hol és hogy van:)

Zsuzska: a fejem nekem is fájt ma, azzal keltem... csak pihenj tovább, egy kis c-vitamint nyomj be magadba, azzal nem árthatsz!

Béku: az anyukák már csak ilyenek, megérzik mikor ajánlják fel a segitségüket:) örülök, hogy nem egyedül vágsz neki a beszerző útnak:) vigyázz Majácskára!!! Én is és tesóm is hamarabb érkeztünk 2-3 héttel, és lám Nórika még bent érzi jól magát! Te se vedd 100%-ra, hogy hamarabb fog érkezni Maja, tartsd bent minél tovább:)

Woody: Lili gyönyörű:) én is reménykedek abban, hogy jó alvó lesz Nórika, ha apjára hasonlit, akkor nagy esély van rá:) meglátjuk!

Kép
oroszlán

Lányok, élek még, elég sok mindent intéztem…

Hát sokat nem aludtam az éjjel..
Tegnap is, meg ma is iszonyat sokat rohangáltam, remélem nem csináltam sokkal nagyobb bajt.
Bár gondolom már egy ideje kinyílt a méhszájam, ez persze nem mentesít, ha felelőtlen vagyok.
Megvettem az óriásbetéteket (ami Dm-ben kapható, az sajnos nem jó, túl kicsi, a gyógyszertáritól sokkot kaptam), a rögzítőbugyit, ásványvizet, kekszet szüléshez, éjjeli betétet, vettem egy csodálatos biopapucsot a kórházba (marha ronda, de az otthoni papucsom nagyon leharcolt, azt nem vihetem), megvettem az orrszívót (bár a pasi le akart beszélni róla, hogy mennyire káros a gyereknek ez a porszívós, vegyek elektromosat 8000-ért), vízhőmérőt, szúnyogriasztós éjjeli fényt, tetra pelenkákat, sima pelenkát, tetra kifogót, lázmérőt, popsikrémet, popsitörlőt, meg még ki tudja, mit. Megnéztem a Brendonos gátvédő párnát, vettem hozzá anyagot (legolcsóbb Ikeás pamut, talán 295 Ft/m), hétvégén megvarrom, elhoztam a pocakfürdőt, elintéztem a házassági anyakönyvi kivonatot... Ha a dokim ezt megtudná, kiporolná a fenekemet... Amit nem sikerült venni, az a zuhanyzós papucs (sima szar kis kínait akartam, de úgy tűnik, megszűntek a kínai boltok, régen minden sarkon volt 3, most meg mindenhol csak turi), meg szoptatós hálóinget. Volt egy jó a Nyugatinál a Skálában, nem tudom, miért nem vettem meg, meg egy tűrhető a Fény u. piac egyik boltjában, kis báránykás.

Nagyon köszi a felajánlásokat lányok, tündériek vagytok, de 56-os ruhánk van bőven, attól félek, mi van, ha nagyon korán jön és pinduri lesz, de akkor arra ott a Manócsomag, Ákosnak kiírtam, mit kell csinálni.
Meg kapott értesítendő listát is, rajta Andi elérhetőségeivel :)

Ja, még egy kérdés…
Vasárnap lenne a keresztapám szülinapja, pár utcával arrébb, ha kocsival hoznak-visznek és ott ülök a popómon és nagyon jókislány leszek, akkor szerintetek elmehetek???

Andi
Hajszárítót is viszel a kórházba???
A köntös a szülőszobás csomagba kell? Meg gondolom a papucsok is…
Alakul a csomag, a felkészítős anyagot én is szeretném vinni.
Aludni nem nagyon tudtam sajnos :(
Nevelésben mi is a „poroszos” utat tervezzük követni, aztán majd meglátjuk…
Együttalvást nem szeretnénk, főleg, hogy férj dolgozik, legalább ő pihenjen.

Vicky
Miért kell megemelni az ágy lábát????
AZ én dokim nagyon nem paráztatós, mindent félvállról vesz, ezért is ijedtem meg, mikor láttam az arcát vizsgálat közben…
Remélem kihúzzuk még pár hétig…
Meg sem mertem kérdezni, most milyen esélyei lennének…
Barbus mennyivel született?
Csak a külső van nyitva egy ujjnyira és megrövidült a méhnyak.
Tüdőérlelőről nem volt szó, csak kérdeztem, hogy ha májusban indulna meg, akkor a Jánosba induljunk-e rögtön, de mondta, hogy nem, mert lehet még infúzióval bent tudják tartani, gondolom akkor kapna tüdőérlelőt is.

Béku
Köszi mégegyszer, elhoztam ma a pocakfürdőt.
Durva, hogy a nővéredet másnak adták oda, neki nem tűnt fel???
Igazából ha már 2 kiló felett lenne Zsombor, nyugodtabb lennék, de másfél még nagyon kevés…
Csütörtökön futottam össze az egyik cukros lánnyal egy bababoltban, teljesen el volt kenődve, mert az ő fia már 2 kiló, hát én most örülnék neki, de megértem, hogy ő nem. Egyébként brutál értékei voltak, a terhelésese 10 fölött volt, de amúgy is mért párszor ennyit…

evolet
Köszi, tényleg, 56-osunk van szerencsére, csak koraszülött rucik nincsenek…

kubu
Na, jöhetne a 3. hurrikán? :)
Ez a kaspós sztori beszarás, jót nevettem :)
Milyen pelenkatárolód van?

vikus
Tantum verdét nyugodtan, a lándzsás útifüvet nem ajánlják valahol ilyenkor…
A csodatea nekem 2 verzióban van meg:

„1 gerezd fokhagyma
2 gerezd fokhagyma nagyságú gyömbér
2 ek méz
2ek citromlé (frissen facsart!!!!)
A fokit és a gyömbért lereszelni, vagy átpasszírozni fokinyomón! Figyelem!!!A gyömbér nekünk 2 fokinyomót tört szét a vaskos fém fajtából, szóval nagyon apróra vágva kell beletenni a nyomóba!!!
A pépet egy min. 3 decis bögrébe tenni, rá a méz, citromlé, majd felönteni forró vízzel!!!!
kb 8-10percig állni hagyni, kb percenként megkeverni. 10 perc után meginni egyszerre az egészet!
Akit zavarnak az úszkáló részek, az le is szűrheti!!!!
Ez mindent öl! Nekem egy Doktornő ajánlotta! Jó bacira, vírusra,gombákra, mindenre!!! Ezt lefekvés előtt közvetlenül mindenképpen, de lehet reggel is. Napi 2-nél viszont ne többször!!!!

Ha köhögés is van, akkor mangalicazsír (fel kell forrósítani)+mustár+kakukkfű összekever és mellkasra,nyakra ken! bebugyolál, és így szundi!!!

2 gerezd fokhagyma
4 gerezd fokhagymányi gyömbér
2-4 ek méz
1 ek frissen facsart citromlé
Az arányokat én már váltogatom, de asszem ez volt a kezdő mennyiségem
Szóval lereszelni a fokit, gyömbért, bele egy min. 0,5 literes bögrébe, majd rá a méz+citromlé. Utána leforrázni legalább fél liter vízzel.
kb 10 percig állni hagyni, olykor kevergetni!
leszűrni, melegen meginni és lefeküdni pihizni! „

Zsuzsó
A cukrom nagyon jó, nem is értem, pedig stresszelek…
Köszi neked is a felajánlást :)

Zsuzska
Jobbulást, remélem nem vírus!!!!
Csinálj te is gyorsan egy csodateát, az használ!!!

lukacsne
Akkor nem kéne most hizlalnom a picit, mert a végén túlhordom és óriásbébi lesz???
Jaj, olyan nehéz ez az egész :(

Kép Kép
estrella22

Oroszlán: vigyázok rá! ;)
nem veszem készpénznek,hogy előbb jön,de mindenesetre felkészülök rá! :)

A családban senki nem bírta kivárni a 40 hetet,és ahogy elnézem,párom családjában sem,mi már csak ilyen türelmetlen népség vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uhh,ijesztő a vonalzódon az a 18 nap... :shock: :D :D :D
Persze izgalmas is egyben :D

Furi lehet látni,ahogy a kis pocaklakónak valamije a pocakodon kidudorodik :D

Nekem még "csak" ugrál a pocak,meg a vonulásokat figyeli apa döbbenten :D
Vendég

Estrella: a Jánosos tájékoztató szerint a köntös a nagy táskába kell, talán a szülőszobán tényleg nincs szükség rá. a fürdőpapucs jól jöhet, ha zuhanyozni szeretnél vajúdás közben lazitás képpen:) a hajszáritón én is gondolkodom, lehet nem viszem be a szüléskor, hanem majd behozza párom, ha kell. milyen az a Brendon-os gátvédő párna? ez a kerek és lyukas a közepén? nagyon ügyes vagy, hogy ilyen sok mindent elintéztél és nagyon drukkolok, hogy minél tovább bent maradjon Zsombor a pocakodban:)

Kép
oroszlán

Estrella: hát jó sok mindent intéztél ma... :roll:
nem tudom,szabadna-e kimozdulnod így,talán az autókázás se szerencsés,nem csak a talpon állás :(

Nekem Maja most van 1 kg körül,talán több is már...

Úgy érted,a másik nőnek feltűnt-e,hogy nem a saját gyerekét kapta?
Hát nem,vígan megszoptatta,mire anyum szólt,hogy elcserélték a babákat :lol: :lol: :lol: :lol:

Tudod azért akkoriban másképp volt,és ez volt az első alkalom,mikor odaadták nekik szülés után,tehát még nem feltétlenül ismerte a baba arcát ;)
Anyum valahogy egyből tudta :D

A netes hétről-hétre számításai szerint a 33. héten eléri a baba súlya a 2 kg-ot,és hetente 25 dkg-ot hízik kb.
Így szerintem ne aggódj,nagyon gyorsan felszedi,ami még kell ;)

Meg amúgy se izgulj,a természet tudja a dolgát!!! :) Semmi baja nem esik a picurkának!
Vendég

Béku: Most mondjam, hogy 21-éig már csak 14 nap???? :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:

Estrella: hajszárító nélkül én 1 éjszakára se indulok el itthonról ! :lol: Szülni meg - ahol ki tudja milyen csatakos lesz a fejem is - főleg nem... nem akarok 3 napig majd lefosott kilóméterkőként pompázni odabent, a kórháztól ígyis oda a komfortérzet nagy része.... szóval az is az uccsó pillanatban berakós dolgok között lesz a szárító is.
Amúgy virtuálisan de seggberúghatlak a mai napodért???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Vagy legalább azt mondd nekünk, hogy hogy ezt a rengeteg mindent 1-2 helyen szerezted be, ugye??? :shock: :shock: :shock: :shock:.... akkor nem lendítek lábat...... :wink: :wink: :wink:
Végülis akkor a gyógyszertári - sokkolós - betétet vetted meg? Tényleg brutál, de ha ezkell... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aztán most tessék lepihenni!!!!!!!!!!!! Egész hétvégén!!!!!!!! Irgum-burgum!!!!!!! :shock: :shock: :wink: :wink: :wink:

Oroszlán: hát én is megnézném hogy csinálja a fesztivált odabent... :) Te hogy állsz a vizesedéssel.... Nekem pár napja már a csodalötty se viszi le... szerintem ez már ígymarad.. :roll: :roll: :roll: :roll:

Lukácsné: hú ez kemény lehetett a szülések után, szegénykém.... :shock:
Érezzétek továbbra is jól Magatokat, várjuk a képeket majd. Ha addig történés lenne, dobok sms-t :) :wink: :wink:

Béku: nem sokára kitapintható kidudorodásaid lesznek Neked is... :lol: :lol: :lol:

Ancsi: Merre vagy????????? Remélem minden rendben volt a 4d-n????

Zsuzska: ne gondolj kérlek semmi negatívra, mert tényleg bevonzod.... A BEÁGYAZÓDÁS-tól van minden!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

oroszlán
Köszi, akkor a nagy táskába megy…
Ilyen a gátvédő párna:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25
Rendeltem hozzá egy ezresért polisztirol gyöngyöt, ha kell valakinek az elérhetőség, szóljon!
Pikk-pakk meg lehet varrni és sokkal olcsóbban megvan.

Béku
Igen, ennyit nem kellett volna rohangálnom :(
A másik nőre gondoltam, de ezek szerint nem tűnt fel neki :)
Ja, ma még nagybevásároltunk is hazafelé, én csak dirigáltam. Bemondták, hogy egy 2 éves kisfiú várja a hozzátartozóit a vevőszolgálatnál. Kérdeztem Ákost, elvigyük-e..
Basszus, hogy lehet elhagyni egy ekkora gyereket és nem is keresni???

Kép Kép
estrella22

Andi: hát az is durva :shock:

Estrella: fogalmam sincs,hogy lehet elhagyni egy 2 éves kisfiút....:shock: :roll:

Engem érdekel a polisztirolos elérhetőség! :) Mennyit rendeltél annyiért?
Vendég

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Estrella,
én puritán módon egy úszógumival oldottam meg a párnát.
TESSÉK PIHENNI !!!!!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Na csajok, én úgy emlékeztem, hogy a pinyóban van egy sima gyerekúszógumink évek óta..... valami rendezvényen kaptuk egyszer.... ki se bontottuk.... aztán most, hogy gondoltam jóljön majd gátpárnának..... kiderült 2 db gyerek karúszó az :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Még jó hogy megnéztem, a kórházban lett volna röhögés... vagy nem... :wink: :wink: :wink:
Lényeg, hogy Mieza megdobott egy ilyen gátpárnával mikor meglátogattuk, különben nekünk is egy sima teszkós úszógumi lett volna :wink: :wink: :wink:

andrea-1

13 litert rendeltem... Priviben küldöm az emailcímet

Kubu
pont ilyen kukát vettem...
Az úszúgumi is jó, csak az sincs itthon és félek, hogy kidurran a súlyom alatt :)
Pihenek, még vacsit is csináltatok ma magamnak...

Kép Kép
estrella22

Andi
jól mutattál volna a két karúszón :)))

Kép Kép
estrella22

Estrella: nincs is olyan nagy súlyod!!!!!..... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

andrea-1

Hát megnéztem volna, hogy ülök rájuk.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De Rajó hogy röhögött volna!!!!!!!!!!! :) És kb. 10 évig ezzel cinkelne, ha nem vettem volna észre, az fix..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Estrella, én a Bergonban vettem ilyen párnát 2500 pénzért, de sajnos nem gyönggyel van töltve, és el is laposodott már most... úgyhogy érdekelne a gyöngy forrás:) valahogy csak bele tudom tölteni:)
- igérd meg, hogy holnap nem szaladgálsz, csak pihensz:)

Kubu: te használsz ilyen pelenkatárolót? bevált nektek? én gondolkodtam rajta, de nincs infóm arról, hogy tényleg szagtalanul tárolja a

Vicky: melyik helyszinen és mikor lesz holnap Óbudán a Halász Judit koncert? bár lehet, hogy mi csak a Csik zenekarra (18.30) + Kiscsillagra megyünk ki és akkor sem megyünk be a tömegbe, csak a széléről kukkolunk:)

Andi: le is kopogom (kopp-kopp-kopp), de engem eddig elkerült a vizesedés:) nekem inkább keményedések vannak elég dúrván, gyakorlatilag ahogy felállok, bekeményedik a pocak, de mint a kő és csak ülve + láb felpócolva múlik... és még ahogy mocorog odabent, hát ott egész lent is tud furcsa érzéseket produkálni, az ijesztő egy kicsit :shock:

Kép
oroszlán

andi: Olyan is szerencsétlen voltam, nem is elveszett. Tudod, aki megijed, mikor megszólal a telefonja, hogyha beleszól mit fog gondolni a vonal másik végén lévő személy. De így az első munkahelyemen zsebre tettek a többiek. Állandóan szívattak, mindig nekem kellett maradnom, meg ilyenek. Szerencsére sikerült változnom, az otthoniak talán buknóbbnak tartanak, de Pesten ez kell, ha érvényesülni akarsz. Egyébként anyu a mai napig velem hívattatja fel a hivatalos szerveket, mert én mindig mindent el tudok intézni. Ő is elismerte, hogy túlságosan kinyalta a fenekünket és ezért vagyunk ilyenek. Barbus nem piszkálta a bordáimat, de talán azért, mert az utolsó 3 hétben még igen csak nőnek és ő akkor már kint volt.

zsuzska: Én azt hallottam, hogyha a szervezeted valami kisebb vírussal van elfoglalva, akkor a babácskák kényelmesen elhelyezkedjenek. Azért jobbulást. Nem lehet hogy csak a frontok?

navi: Nálunk apa nem használja a hordozókat, úgyhogy nekem kényelmesre vannak beállítva a pántok. De akkor értem a dolgot. Köszi, hogy az én kedvemért ilyen körülmények között is fotóztál. Szerintem nagyon szép. Én is szívesen kipróbálnék másik csatost is, de sajnálnám, ha valamelyik kényelmesebb lenne, mint a pognae. Ezt már megszoktuk. Remélem hétfőre ott lesz a gremese.

estrella: Nekem a kórházban úgy kellett feküdnöm, hogy a párnák a lábam alatt voltak. Állítólag így nem terheli a baba súlya a méhszájat. Barbus a 37. héten született 2480 gr-mal és 49 cm-rel. Lehet még infúzióval bent tartani a babát, de min. 24 órát kellene bent tartani, hogy hatni tudjon a szteroid. De! Nekem sem javasolta még a tüdőérelőt, amikor még "csak" a külső méhszáj volt nyitva. Nekem ez a méhszáj állapot a 24. héten volt, mint most neked. A 28. hétre nyílt ki teljesen 1 ujjnyira, akkor mentem a tüdőérlelőért. A 32. héten már két ujjnyi volt végig, mikor kérdeztem a dokit már csak legyintett és mondta, hogy vissza kéne menni a kórházba. Kérdeztem, hogy a pihenésen kívül csinálnának-e odabent bármit, de azt mondta hogy nem. Úgyhogy én visszautasítottam és otthon pihentem. Persze 2 hetente vizsgálatra bkv-val mentem. Szóval vigyázz magadra, de ne aggódj annyira és első sorban: ne gondolj arra, hogy mennyi esélye lenne a babádnak! Nem kell ilyeneken gondolkozni. (Tudom, hogy ha mást nem, akkor álmaidban előjön, de próbálj meg minél kevesebbet gondolni erre.) Ja, még azt akartam mondani, hogyha mégis tüdőérlelő lenne a vége, akkor ne lepődj meg, ha majdnem 10-es cukrot mérsz. Nekem nem mondták és este mértem 9,7-et! Azt hittem szívrohamot kapok. Pedig másnap mondta a doki, hogy a szteroid miatt volt.

béku: Ez a vonulás nekem is volt, az nagyon vicces.
vicky79
Budapest III. kerület

Ja és most mondja a párom, hogy ő akkor parázott be, mikor 2 ujjnyi méhszájjal elmentem a bankos újévi party-ra és haza felé bkv-ztam és már békáson jártam, amikor nagyon begörcsöltem. Nem derült utólag ki, hogy jósló fájás lehetett, vagy vesegörcs, de azt hittem akkor, hogy ott maradok a házak között a hóban. Na így visszagondolva: most meg én papolok Békunak? Így utólag már biztosan nem mennék el. Azt hiszem nem fogtam én fel a sok magnéziumtól, hogy mennyire is volt komoly a helyzet nálunk.

oroszlán: A Halász Judit koncert a Fő téren lesz 10-től. Tök jó csapat leszünk, lesz ott az ismerősök közül 7 gyerek! Megtöltjük a teret. :) A pelenkakuka nekünk is van, nekünk nagyon jól bevált. Addig azért jön ki szag, amíg beledobod a másikat, de nem ott bűzölög egész nap. Meg nálam azért is van olyankor szag, mert szemetes zsákkal használom és pont akkora a 60 literes dm-es zsák, hogy éppen még nem húzza le a súly. Ennek a kukának az a lényege, hogy egy rugós száj van, amin ha átdobtad a pelust, utána összezár és nem büdi. Legalábbis az angelcare-es ilyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2011.05.06 19:05-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Csak gyorsba jövök ha nem haragudtok?!.. zajlik nálunk az élet+végre a lakásátalakítás is!...megpróbálok visszaolvasni és képben lenni!
Addig ha nem haragudtok megosztanám Veletek a mai termésünket!? :oops: ..Szuper volt ma újra látni a kis huncutkát,aki már 1kg80dkg!

Kép

Kép
Kép
missancsi

Nagyon édes Dorka és már jó nagy is. Mekkora lesz ez a lány a végére?
vicky79
Budapest III. kerület

Ancsi!
Nagyon édes Dorkátok,Kis Tündér!!!... Hú gondolom hogy milyen jó lehetett látni !!! :) És tényleg, milyen nagy!!! :wink: (a mienk a 30. héten "csak" 1600 g volt)
Lakásátalakításnál ugye kíméled Magad???????? :wink:

andrea-1

Vicky: azért igyekszem óvatos lenni,annyira nem lényeges semmi, szerencsére összevásároltam már mindent ahhoz,hogy ha innentől nem kelhetnék fel,akkor is lenne már ágya,meg ruhácskája Majának :)

A lényeg megvan már,sok apróság van még,de egyik sem életbevágó,és mindet gyorsan lehetne pótolni :)

A függöny és szőnyeg is csak luxus,hisz az ágy a mi szobánkban áll most,és ha gáz lenne,akkor simán ott is hagynánk,nem foglalkoznánk a felújítandó szobácskával :D
Vendég

Ancsi: édes Dorka!!! :D
de nagyon nagy!!! :shock: :D
Vendég

béku: Akkor nem lesz ott gond. A Mária Bababoltban lehet webáruházon keresztül rendelni dolgokat, nekem is nagy segítség volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Breki,
pihenj, minden meló megvár. én is paráztam hogy nem leszünk kész semmivel, de nem bántam meg hogy nem ugrándoztam annak idején mert most be tudok mindent pótolni.

Estrella,
Andi fenékberúgásához társuljon az enyém is! én a helyedben sehova nem mennék 7végén, sőt ezután csak a dokihoz mennék. én úgy tudom az ülés nem jó nyitott méhszájnál, más a terhelés ülésnél mint fekvésnél.
ha előbb jönne Zsombor, akkor infúzióval én úgy tudom még heteket is tudnak nyerni és a tüdőérlelőt ehhez igazítják, Anyuék (pót)unokájánál így volt pár éve.

ha szeretnéd a fény utcai piacról a cuccot, szívesen megveszem neked, csak küldd a pontos paramétereket!

Kubu,
jól bírjátok a kiképzést! minden csodálatom és elismerésem!
kaspós sztorin behaltam! :-D :-D
3. hurrikán? :wink: :wink:

Woody,
Lili továbbra is tündéri!

Vicky,
kacérkodsz te is a kistesóval? :wink: :wink:

Andikám,
papírokat elküldöd alkalomadtán nekem is? én ettől a papírozástól előre rosszul vagyok. :? :?

Zsuzska,
hajrá kismama tünetek! :-) nekem is volt torokfájás + persze para, hogy nehogymá egy betegség jöjjön, erre Bazsi jött!!!! :-D :-D :-D

Ancsi,
nagyon édes a kép Dorkáról! jó nagy baba! :-)

csajok,
puritán nevelésre térjünk vissza pár hónap múlva :-D :-D :-D most persze nekünk is vannak elveink, aztán majd az Élet kicsit biztos átírja... :-) következő fórumtalin majd emlékezzünk a terveinkre! ;-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Szóljatok,már rám,hogy Béna Béla elírtad a gyerek súlyát! :? Szóval 1kg8dkg=1080g?Ugye???Matekból mindig is sz@r voltam!....húúúú be is b@szna,ha már majdnem 2kg lenne! :shock:
Így is "aggódom",hogy csak nehogy túl nagy legyen...tudom ez nem kívánságműsor!Kb.:3-3,2kg-ra saccolta a gép a súlyát 40.hétre!
Kubu!Kaspós kajcsi,nagyon tetszett,tök jót nevettem! :lol: ....bocs!
Ágyban alvásról "Andi-féleképpen"vélekedem!Sorry de nem akarom a gyereket az ágyunkban tudni,ha kell inkább ott alszok a szobájában,vele!....aztán lehet,hogy ha már ott lesz,mindent másképp fogok gondolni?! :roll:
Béku!Vigyázz Magatokra,ne akarj mindent azonnal!...én is ilyen típus vagyok...de mostanában rájöttem,hogy eltervezni mindig szépen el tudom a teendőimet...csak mostanában már vagy a derekam-hátam vagy a lábam jelez ha stop van!...és akkor muszáj pihizni!
De tökre jó,hogy Majának végül lesz egy kis zúgja! :lol:
Estrella!Most szívem szerint jól leb@szarintanálak!....jó lenne ha pihennél is ám hiperaktív kismami!!!

Lakásátalakítás beindult,hétvégén talán már be lesz rakva a belső lépcsőnk is?! :roll:
Vigyázok magunkra,apa nem is engedi,hogy bármihez is hozzá nyúljak...eddig vállaltam,hogy reggeli-ebéd-vacsiztatom a "népet"...de már látta,hogy nagyon kifáradtam ettől is és estére bedagadt a lábam...így már ezt sem kell csinálnom!...meg hát holnap megszűnik a konyhánk, így ha akarnék sem tudnék rájuk főzőcskézni! :lol:

Kép
Kép
missancsi

Látom Mindenkit jól megzavartam a gyerek súlyával?!...bocsesz! :oops:

Kép
Kép
missancsi

A gyógyszerrel történő visszatartásról annyit,hogy miután hamarabb indultam neki,egy hétig kapott anyum gyogyókat,hogy még ne szülessek meg,ugyanis nyaralt az orvos.... :shock:

6 napig tartottak még bent,úgyhogy ha ez már 30 éve működött,mostanra már ebben is profik ;)
Vendég

Andi
Emlékezetes sztori lett volna, az tuti :)

Oroszlán
2500-ért??? Az jó ár! Mivel van töltve?
Priviben küldöm a pasi elérhetőségét…
Holnap csak pihenek, ígérem!
Jó, hogy nem vizesedsz…
Állítólag nekem is keményedik a hasam…

Vicky
A dokim is mondta, hogy pócoljam fel a lábam, de épp sokkot kaptam, nem kérdeztem vissza, miért…
Akkor addig jobb a helyzet, míg csak a külső van nyitva…
/Anyós épp most mondta, hogy sógornőnek is kinyílt és visszazáródott, na persze! Direkt kérdeztem a dokit, mondta, hogy ilyen nincs… Meg emlékszem is, hogy simán engedte volna még a doki Balatonra a végén is, nyitott méhszájnál kizárt lett volna…/
A cukrom mostanában elég durva, reggeli érték 5,6!
Na azért partyra nem mennék most :)
Sima szemetes is jó az Angelcare-be, nem kell a drága utántöltő?

Ancsi
Hogy haladtok a lakással?
Dorka nagyon édes :)
Igyekszem pihenni, tudom, hogy ma hülye voltam :(

zsuzsó
Félülő helyzet itthon a kanapén felpócolt lábakkal OK?
Köszi, szólok, ha kéne a cucc, aranyos vagy!

Kép Kép
estrella22

estrella: Hát az én újévi partym macerásabb volt, mint a te keresztapus szülinapod, úgyhogy én elmennék a helyedben. Nem fog kipottyanni az a gyerek. De azért pihenj is. Így utólag azért én is lehettem volna kicsit óvatosabb, de amellett is bent maradt Barbus még 9 hetet a teljes méhszáj nyílás után. És még a 2 ujjnyi után is 5-öt. Ja, és ez nem záródik vissza, csak ha már megszültél, vagy összevarrták. De ebben a korban ez már nem fenyeget. A pelenkakukába nekem ez a 60 literes dm-es zsák vált be, aminek össze ehet húzni a száját. Megtartod a karikát, ami kifogyott és arra lehet rátenni. Keresek neked a vaterán egy ürgét, aki utántöltőket árul, az jobban beleér a kuka aljáig, de nem kell feltétlenül. Viszont megmutatja a technikát.
vicky79
Budapest III. kerület

A pelenkakuka utántöltő: http://www.teszvesz.hu/baba_mama/pelenk ... 50911.html

zsuzsi: Én kacérkodom a tesóval, irigykedem a kismamikra, de mennem kell vissza dolgozni, mert nem jönnénk ki abból a pénzből. Várunk pár évet és addig még meg kell győznöm apát. Én mindenképpen szeretnék még egyszer kismama lenni és bár a szülés gondolata nem vonz, de nem is volt annyira nehéz szülésem, hogy elrettentett volna egy életre a dologtól.
vicky79
Budapest III. kerület

Szolg. közlemény:

Holnap mehetek a cipőkért, de nem biztos, hogy kaptunk pont olyat, amit kértünk. Mindenkinek küldök holnap mailt és eldöntitek, hogy kell-e.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakukk! :)

Napfényes szép reggelt mindenkinek! :)

ANDREAAAA!!!!
Kép
Neharagudj a tegnapi éjjeli sms+mms miatt!!! Bocsánat, nem neked küldtem, biztos nem zargatnálak fél 12-kor... Annyira szégyellem, de anyuval telóztam este későn és el akartam neki küldeni mms-ben a turis szerzeményem, de véletlenül elbénáztam és nem az Anyuci-ra, hanem Andre-ra küldtem el... Mentségemre szóljon, hogy mindkettő AN-es kezdetű... Bocsi mégegyszer! :oops:

Pá Drágáim!
sajt@

Zsuzsó:
Á? Szóval úgy emlékszel, hogy az inszemeseknél kéne lenned? :lol:
Ez aranyos volt! :)

Andrea:
Tutira bládi van, majd a következő sikerál...
Te, min az aluljárók réme? Az viszont pozitív, hogy figyeltek rád, ritka dolog.
Ez a nyomóajándék nagyon nagy ötlet! :)

Mia:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Judit:
Eszternek jobbulást kívánok!
Azért Te is csak hajtod magad folyton, pihenj egy kicsit, futkoshatsz eleget a csöppség miatt nemsokára. :wink:

Béku:
Nagyon megható lehetett az anyáknapi műsor. :)
Ez a pocó mekkorát nőtt! :shock: Gyönyörű!!!

Lukácsné:
Alig várom a fotókat! :)

Vicky:
A torna majd segít Barbusnak, szurkolok, hogy tetsszen neki! :)

Ancsi:
De szééépek vagytok!!! :D

Zsuzska:
Feküdj csak szépen, tudom uncsi, de most kell a pihi!
De bizony vírus amit bekaptál :arrow: babásodási vírus!!! :lol: :lol: :lol:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Oroszlán:
Szuper, Eszter biztos szívesen értresít minket róla! :)
Tepocid is csodálatos!!! Milyen vékony maradtál, gartulálok! :)

Evolet:
Jó volt a túra?
Azért Te is amolyan hiperaktív lehetsz, ennyi mindent csinálni, veled tuti nem lehet unatkozni ugye?! :)

Estrella:
Szépen megbeszéled Zsomborral, hogy maradjon még pár hetet anya-lakosztályban, hiszen ott sokkal jobb neki még. Nyugika, rendben lesz minden! :)
Pihenj már Te is! Én nemtom mi ütött belétek, hogy ennyire topon vagytok? :)

Luca:
Ó, én már el is felejtettem a könyvet! :lol: Köszi, akkor küldöm a címet.
Neked lesz szép nagy pocakod nemsokára! :)

Vikus:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Jobbulást kívánok, fene a seggét a nayavalyának, hogy Téged sem került el!

Woody:
De édesek a lurkók együtt!
Lili hatalmas szemei pedig egyszerűen lenyűgözőek!!! :)

Ann:
Okés, átírtam! :)

Kubu:
Marci a kis kajacsempész! Akkorát nevettem a kaspóból átavanzsált tányéros sztorin! :))) :lol: :lol: :lol:
Te hogy bírod ki röhögés nélkül, hiszen ilyenkor komoly arcot kéne vágni, hogy ezt bizony nem szabad... Asszem nekem nem fog menni, talán még meg is puszilgatom majd a gyerekem érte, hogy megnevettetett... Jó kis firma leszek... :? :lol:

Ancsi:
Gyönyörű a babátok és szépen gyarapodik. :)

Pá Drágáim!
sajt@

Csajok!
Tegnap a HUMANA-ban voltam a (Wesselényihez közeliben) és a SzörnyRT-ből a nagy kéket turiztam plüssből 425ft-ért.
Akkora ááállat!! :) Igazság szerint a tesóm lányának akartam adni, be is kentem Vanish szappannal és beleültettem a lavórba ázni. Zuram meglátta és közölte, hogy annyira megtetszett neki a figura, ahogy ott csücsült, hogy neki kell. :shock: :shock: :shock: Soha nem volt ilyen szentimentális, vagy "babázós" :shock: :shock: :shock: Azért nem bánom, sőt imádom is érte, mert nekem is a szívemhez nőtt a szörnyike. :)
És majdnem vettem egy kismama pólót is, amin egy sperma volt koronával "born 2B a princess" felirattal...
Csak hát se nem vagyok kismami, se nem biztos, ha az leszek, akkor pont lányom lesz...
Dobnék fel róluk képet, csak vmiért bekaka a telóm és a gépem közti kapcs, nem bírom feltölteni sajnos... :oops:

Pá Drágáim!
sajt@

Andi: Remélem neked mindig igazad van :) Az egyik barátnőm mondta, hogy neki mindig igaza van kérdezzem meg csak a férjét erről :) Nespresso- a munkahelyemen van ilyen kávéfőző, de még nem próbáltam ki, mert vennem kéne hozzá kapszulát. Titok sajna nincs meg :(

Woody: Lili gyönyörűséges!

Kubu: Vizsga sikerült?

Ancsi: Csodaszép Dorka baba!

Sajti: Akkor a könyv verziókat még leegyeztetjük :) Remélem igazad lesz pocak ügyben.

Mia: Merre vagy? Mi volt tegnap?

Luca
luca4

na sziasztok akkor kepek mert uramnak itt a laptopja azon kicsinyitve, pendrive-n lehoztam es toltom fel.

Kép itt lakunk

Kép Filip elso nap mar jol erezte magat

Kép o nem faradt csak elaludt apjan

Kép Hanna

Kép a lovasok

Kép kozos jatek

Kép korhinta

Kép jo jatek

Kép a sakk nagymestere , most tanul

1 het vagy max 10 nap es hazamegyunk allitolag bar a ferjem maradna mivel nincs otthon munkaja ittmaradna egesz majusban, meg jo hogy anyukam 21en lesz 60eves es hazamegyunk ra ....
meghat Andikank is akkortajt szul, meg Niki is.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Sajti: köszi,nagyon aranyos vagy!! :)

bládit sajnálom,de itt az új hónap,csodaszép napsütés,csicseregnek a madarak... :roll: :D :D :D Szóval a gólya talán szívesebben repked most ;)

én mindenesetre nagyon szorítok,és várom mindig a híreidet,hátha váratlanul feldobsz nekünk egy kis zebrásat :D :D :D

turis szerzemények klasszak lehetnek,szerintem se add tovább,ráadásul a kismamiságtól olyan kevés választ el,hátha ezzel bevonzod!! :)

A plüss is tündéri lehet!! :D

Lukácsné: nagyon klassz képek!! Ez igazi élmény lehet a gyerkőcöknek! Lovaglás,rengeteg játék,jó levegő ... :) :D
Vendég

Viki, ugyan már... milyen körülmények? a csak egy szál bugyis :lol:

Ancsi, nagyon édes Dorka baba!!!

Erika, szuper házikó!!! Építkeztetek vagy vettétek?
Úúúú mi is nagyon szeretnénk költözni, csak a megfelelő telket keressük, ami nagyon nehéz, mert iszonyat árak vannak :? Szóval még telek sincs, aztán még ezután az építkezés...

Kép
Kép
navared
Szfvár

Ancsi: nagyon szép Dorka, esküszöm látszik, hogy kislány, olyan kis finom vonásai vannak:)

Estrella: a gyógypárnában ilyen sima polyester töltet van, mint a normál párnában... de nagyon kilapitottam már most... mennyi gyöngy töltet kellhet egy ekkora párnába???

Erika: de szép helyen vagytok, élvezzétek amig csak tudjátok! haláli az apán alvós kép, nagyon várom az ilyen pillanatokat:) Hanna pedig egy gyönyörűség, nagyon kis huncut mosolya van;)

Sajti: köszi a pocak bókot, és igy is 13 kg-nál tartok gyarapodásban:) és nem fogom magam vissza evésben, sőt... egyébként apukámtól örököltem a szálkásabb alkatomat, plusz gyerek korom óta sportoltam, most megtérül a befektetés:) te aztán nagy turis vagy, gratula a szerzeményhez! szerintem megvehetted volna a spermás-koronás kismama pólót is, az is segit a babavonzásban, max. ha fiú, akkor csak otthon hordod majd:) Eszterrel már le is zsiroztuk, hogy ő hozza majd Nórikánkról a hirt:)

Mia: hol vagy? mi volt tegnap?

mi ma voltunk ctg-én, minden rendben volt + a vérképem is jó lett! viszont tegnap este nagy bulit csapott odabent Nórikánk, átment jobb oldalról a bal oldalra (ezt a ctg is igazolta, eddig mindig a jobb oldalon hallgattuk a kis szivét, most a bal oldalon) és igen erősen nyomott odabent mindenemet, főleg alul... először volt folyamatos menses szerű fájdalmam a hasamban és a derekamban, de nem szakaszosan jelentkezett, és a pocakom is rendesen keményedett... nem is aludtam jól, hajnal 3/4 1-től 1 órát kijöttem a nappaliba olvasni, itt visszaaludtam 6.20-ig:) reggelre már jobb volt. jövő héten szerdán ultrahang és flowmetria:) a szülésznő ma is tündér volt, pedig sürgős császár volt, sajnos ikrekkel és koraszülöttek lettek... (Andi, pont Sz volt az ügyeletes és L-lel kettesben mentek be a műtőbe:)

Kép
oroszlán

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?