Na itt vagyok, még pár gondolatig
Csipet: Nálunk is az alma csak főve, bár sütve még nem próbáltam, és a krumpli nálunk se bejövős. Ma pl az alma-répa kombót próbáltuk. Ízlett neki, bár kezdem azt gondolni, hogy olyan lesz mint az apja, vagyis majdnem mindegy mit rakok elé
Amúgy meg nálunk pont az a baj, hogy nincs szájzár, még akkor is tátog, mikor már biztos hogy pukkadásig van, maximum arról veszem észre, hogy lehet le kellene állni, hogy lassabban nyeli a falatot, tovább tartogatja a szájában. Amúgy meg érdekes, a répát nem főztem teljesen puhára, így a turmixoláskor maradtak benne kis darabkák, és nem volt kifogása ellene, láttam hogy az ínyével morzsolgatta, olyan kezdetleges rágással próbálkozott. Mondjuk azt olvastam hogy némi kevéske darabka kívánatos a kajába, hogy szokja a gyerek.
Ildóca: Nagyon közel van már a vég
Annyira irigyellek. A falszomszédunk a jövő hétre van kiírva az oldalsó szomszédunk meg július végére várja a babót. Mindketten fiút, csak hogy Hannának később legyen miből válogatnia
Szóval őket is annyira irigylem, már úgy várom a következőt én is, ugyan néha ez az egy is sok, de mégis minden nap meg tud lepni, főleg mostanában.
Ja hát a védőnőre visszatérve. Hónapok óta igérgeti, hogy jön, meglátogat minket, ezen az újépítésű részen, noha még csak 9 család lakik, de 3 kisgyerekes/terhes is van, mondják ők is hogy nekik is azt mondta, dehát azóta se láttuk színét se. Aztán ott van még a 4 hós oltás, még mindig nem kaptuk meg, mert ugye antibigyóztunk, de föl nem hívna, hogy mint hogy legyen, az orvos bezzeg még a kórházba is telefonált mikor benn voltunk. Na mondjuk engem aztán nem izgat.
Ha már antibigyó, tegnap voltunk ilyen nefrológiai kontrollon, mondjuk egy sima vizsgálat volt, amilyet kb a háziorvos végez. Vittünk pisimintát is, holnap derül ki az eredménye, de a doki mondta hogy mivel szedjük a biotikumot, ezért illene tisztának lennie, majd akkor lesz érdekes hogy milyen, amikor leállunk róla.
Na de annak ellenére hogy tömjük a gyogyót, duzzadtnak látta a manduláit, megáll az eszem, elvileg olyan egészségesnek kellene lennie Hannának mint a makk, erre duzzadtak a mandulái. No comment. Amúgy már csak egy hétig kell szedni aztán vége, legalábbis egy darabig remélhetőleg, de minden hónapban kell menni kontrollra pisivel, és azt mondta ez lesz még kb 2 éves koráig (+ ugye lázas betegség esetén is az az első hogy pisit viszünk) aztán pedig élete végéig előfordulhat majd ez. Szép kilátások mi? Őrület.
Na most más nem jut eszembe szerencsére