Jó reggelt!
Régen nem voltam, inkább csak olvasgatlak titeket - most talál meg mindenki szinte az utolsó pillanatban az adóbevallásával, úgyhogy Szja bevallást gyártok...
Nálunk minden OK! Múlt hét szerdán megkaptunk 2 oltást + beadattuk a Rota első részét, Levente picit belázasodott, de hamar elmúlt.
Képzeljétek, eddig kb 4 naponta produkált kakit a kis drágám, erre most vasárnap óta naponta rotyogtat. Örülök is neki, meg nem is, mert szerintem fáj neki a hasa, úgyhogy visszatértem arra, hogy Espumisant fog kapni esténként.
Hiszti nekünk a múlt heti oltások óta van, ha nem tetszik valami, nem e-eez, hanem jön a hiszti. A hóna alá nyúlok, oda tartom az arcomhoz kb 20 cm-re hogy tuti rám figyeljen, és halkan mély hangon el kezdem magyarázni neki, hogy felesleges hisztizni, Anya is ugyanazt akarja mint Ő. Háááát van amikor bejön, van amikor nem, és van amikor semmi nem használ, maximum egy nagy apai babusgatás...
Altatás nálunk igazából nincs. Este és délelőtt, már büfiztetés közben bealszik a vállamon, délután pedig csak ha szinte teljes a csönd, ott fekszem mellette és a homlokunk összeér akkor alszik kb 1 órát.
Nyufó a 4x etetés nem kevés??? A nagyobb adagoktól nem fáj a hasa? Levente 5x szopizik, és szerintem így is marad...
Egész héten a különböző könyvek és újságokat bújtam, a hozzátáplálással kapcsolatban, próbálom összehasonlítani és egy nagy táblázatot készíteni belőle, nincs két egyforma és ez komoly! Általában a húsok és a tejtermékek stimmelnek, de a zöldség-gyümölcs gabonafélék rendesen eltérnek!
Én fél éves korban fogom kezdeni, ha minden jól megy és egy hónap alatt tervezem felcserélni a délelőtti szopizást szilárd ételre. Egy hétig csak alma vagy őszibarack levet fogok kóstoltatni, azután meglátjuk...
Gabonafélével kapcsolatban és a La Leche Liga honlapján közzétettel kapcsolatban értek egyet, nem fogok neki korán adni kekszet, ahogy az OGYEI javasolja!
http://www.lll.hu/cikkek/hozzataplalas
Ja Levente 63cm és 5700gr. 6400gr-ot kell elérnie fél éves korára, úgyhogy szerintem rendben.
Csajok nektek mennyit hízik kb hetente a bébi? Ja ebből egyértelműen kiderül hogy mi hetente mérünk, de már nem babamérlegen, hanem apa
feláll a mérlegre, majd Leventével együtt is, és a kettőt kivonjuk egymásból. A védőnő mérésével egyformát mérünk, úgyhogy így elkerüljük a babamérleg-traumát!
Valaki beadatja a Meningococcus C (vmi ilyesmi) elleni oltást? Nekem a dokinő nem javasolta, mert 1 év alatt 2db kellene, egy év felett megy csak1db. A híradóban tegnap volt, hogy elfogyott a védőoltás, és már csak 1-2 gyógyszertárban kapni...
Levente nem akar forogni
Hason utál lenni,pár napja va, hogy legalább nem hisztizik azonnal csak két perc múlva, amikor hasra rakom. Ha oldalra rakom hátra fordul, hason nem akar semmit csinálni, könyökön megtámaszkodik sokáig, tartja is végig a fejét, de ennyi. Nem nyomja ki magát - viszont már stabilan ül sokáig (fél perc) egyedül az ölemben, és szépen tartja a fejét, és egyenesen a hátát. A kezeivel is már ügyesen eltalál mindent és ha nagyon akar valami, azt meg is fogja (pl anya orrát)