Sziasztok!
Jeanner, igen, igen, igen, a kimerültségtől lehet a görcsölgetés. Így jelez a szervezeted, hogy lassíts! Nem kismamának való az a rengeteg zötykölődés meg korán kelés amit csinálsz. Nem tudsz táppénzre menni???????
A dokinénid miért nem vállalta a szülést?
Kati, egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy Bogi szopisztrájkol. Éjszaka azért fogadhatja el, mert nincs teljesen magánál és félálomban cuppan rá a cicire. De én azt mondom, örülj neki, hogy legalább ilyenkor elfogadja. Gondolom Neked is egyszerűbbek így az éjszakák.
Győrben két dévényes gyógytornász van, az egyik az a néni akihez járunk a kórházban. először Tőle kérdeztem, hogy elvállalna-e bennünket magánban heti egyszer a kórházi torna mellett, de nagyon hárított, kitérő választ adott. Most született unokája és gondolom, hogy a szabadideje nagy részét nála tölti.
A másik győri dévényest hívtam, de fullon van, mi vagyunk az 5. várólistás babája. Nem hiszem, hogy egyhamar bejutnánk hozzá.
Legközelebb a mosonmagyaróvári gyógytornász lenne, de ő sem vállalt, mert nem férünk bele az idejébe, így ő írányított bennünket Máriakálnokra, ahová végül is mehetünk jövő héten csütörtökön.
Ez sincs messzebb, mint Mosonmagyaróvár, de megnéztem egy útvonaltervezőben és sajna nem 40 km, ahogy én gondolta, hanem 50. szóval 100 km lesz oda-vissza. Az óradíj viszont "csak" 3000 Ft, úgyhogy a benzinnel együtt kb 6000 Ft-ból úszunk meg egy alkalmat. Sok, de nincs más választásom ha egy kicsit fel szeretném pörgetni a dolgokat. a kórházban hetente 1x kapunk kb 30 percnyi dévényt, ezek a magán kezelések viszont kb 1 órásak. Bízom benne, hogy hamar lesz látszatja, hisz ha belegondolunk, 2 hét terápiáját kapjuk meg pluszban majd hetente.
Rita, Gergő sem nézegette a kezét 2,5 hónaposan. ezt onnét tudom pontosan, hogy akkor kaptuk a beutalót a neurológiára. a védőnő ekkor sutyiban kitöltötte a 3. hós vizsgálat papírjait és bejelölte, hogy Gergő nem nézegeti a kezét.
Hiába mondtam és mutattam neki 2 héttel később, hogy már csinálja, nem javította ki a papírt és a kiskönyvünkbe is azt írta be, hogy nem csinálja.
Dike, a 21 textilpelus szerintem is elég lesz, kb mi is annyit használunk.
Zsuzsi, örülök, hogy bekukkantottál! Zsófinak is szép súlya van, nem panaszkodhatsz! A hozzátápi meg majd csak beindul szépen!
Ma reggel bevittem Bencus székletét az ÁNTSZ-be, szerencsére tegnap 2x produkált a bilibe, így rögtön 2 "adagot" tudtam elvinni. Ha ma is sikerül neki, akkor holnap reggel vihetem a 3. mintát. Eredményt jövő hét elején küldik ki a háziorvosnak.
Ma délután megyek óvodás szülői értekezletre. most már biztos, hogy Bence abba az oviba fog járni, ahol én tanítok. Fura lesz csücsülni a szülők között miközben egy kolléganő mondja majd el a tudnivalókat.
Talán említettem, hogy a héten először foglakozott a dévényes tornászunk Gergő lábaival és már látszik a dolog! Eddig az volt a baj, hogy hiába próbálta, nem tudta megfogni a lábujjait, most viszont simán eléri és játszik velük.
Jól esett, hogy írtátok, hogy szerintetek nem idegrendszeri eredetű problémája van Gergőnek. Én is így gondolom, hisz (ahogy Kati is írta) tényleg igaz, hogy a forgáson kívül mindent csinál, amit egy ennyi idős babának kell. Gyönyörűen használja mind a 4 végtagját, fogja a játékokat, átveszi egyik kezéből a másikba, a szájához emeli, vizsgálgatja, forgatja, nézegeti őket, mosolyog, kacag, "beszélget", imádja a kukucs játékot és még sorolhatnám.