Új privát üzeneted érkezett!

Tiva baba!

Isten éltessen sokáig! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ez egy 29. hetes pocak! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tettem g-re fiss képeket!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, tekintélyes poci :) El se merem képzelni mekkora fiúcska lakhat benne. Nekem a szüléskor volt ekkora a pocim, de így is 4020 grammos 60 cm-es gyerekem lett, és te még hol vagy a végétől :)

Lilypie Third Birthday tickers

Sziasztok!
Boldog névnapot Tivának!

Tlindi!
Igen, a szigeten vannak szobák, lehet szoptatni.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Tiva baba!
Boldog névnapot! Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Isten éltesse Tivadart! :-P

Ildóca! hatalmas a pocakod. Igazán csini vagy!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Tivadar mindenkinek köszöni a köszöntéseket! Néniket, lányokat puszilja a kisfiúknak a jobbosát küldi :)
(mint anyuja megsúgom, hogy novemberben tartja, de psssszt! nem szabadott elmondanom)

Bejja! Tiva is szopóka + kaja (ha hajlandó enni). Az eredeti csomi a legjobb :mindig kéznél van, sosem romlott, éppen kellemes meleg, mindig nagyon finom, és anya is rajta van.
Mondjuk én szégyellős és bújócskázós vagyok :oops:

Kincsőnek drukkolok a fogaihoz! Szerintem már nemsokára tutkeráj lesz és biztosan sok egyszerre.

Igen, a 3. nagyon gyorsan kijött (éppen csak látszik, a jobb felső metsző és szemfog közötti).

Na akkor a Vadaspark. Juhéjjj!
Szerintem úgy is lehet, hogy terheseket, puhányokat és lustákat ;) a pokrócokkal leteríjjük, az aktív részleg meg útra kél és kiaktivizálódás után megérkezik oda :) Mit gondoltok erről?
És akkor lehet hétköznap is?

De jó Ildóca! Megint lesz csecsemőd :) És milyen közel van már a nagy nap!!!
szilvi35

Ildóca!
Csini pocak!

Nekünk is jó a vadaspark, bár lehet, hogy autózunk odáig...
Vmelyik nap troliztunk, és naaaaaaaagyon rühellte D. hogy idegen emberek lihegtek a képébe! :oops: Zengett tőle a troli. :lol: Nem csodálom, engem is irritál!
Mondjuk nem sokat tömegközlekedünk. Nem volt alkalma hozzászokni.
Inkább gyalog vagy ha nagyon muszáj, kocsival.

Nekünk 8, hogy hétköznap vagy hétvégén megyünk!

Kattkat

Kép
kattkat

Akkor, ha jól látom/értem Tlindi és Ildóca jönnének fix pontnak és Szonjáék, Bejjáék, Csipet és Kattkaték mobil egységek.
Dorkáék? Hubamami? Kata35 Beu? Kedvetek? Energiátok?

Kinek jó csak a hétvége?

Fűűű de szuper :) Már várom nagyon :)

Tivának kibújt a 4. Most úgy van, hogy van kettő alul középen és felül kettő ( a két metsző melletti ). Jön még a két metsző is , gondolom utána egy kis pihi lesz.

Anyuméknál vagyunk. Zavarbaejtően oxigéndús a levegő.
szilvi35

Sziasztok

Ildóca

Nagyon szép a pocid, csini vagy.

Nekem a hétvége lenne jó, mert apa vinne a megbeszélt helyre (vadaspark nekem is jó, de bármi más is). Tudjátok elveszlek a forgalomba, béna vagyok mit szépítsek :? Ott már én is jövök -megyek, csak BKV-zni nem szeretnék.

Tiva fogai nagyon megtáltosodtak :D

Tlindi

Kép
tlindi

Tegnap (vagy tegnapelőtt???) végigmentünk ezen.

Hárshegyi körút

Tájegység: Budai hegység
Indulás: Szépjuhászné
Érkezés: Szépjuhászné
Hossz: 3,5 km
Összemelkedés: 100 m
Útburkolat típusa: jó minőségű földút
ritkán kövek, gyökerek
Nehézség: közepes szintkülönbség
Látnivalók: Kishárshegyi kilátó
A túra rövid leírása: Végig a zöld körútjelen haladunk
Étel-ital, (pelenkázó): -
Megközelíthetőség:
Tömegközlekedéssel: 22 busz a Moszkva tértől
Autóval: Szépjuhászné parkoló/ingyenes/

Babakocsival felejtős, ha csak nem két felnőtt megy egy gyerekkel, s míg az egyik rodeózik a nagy méretű kövekkel tarkított emelkedőn a babakocsival, a másik viszi kézben a kis csókát.
Csak egy szakaszon volt xar az út amúgy, a többin elment a mi kis kerekű járgányunk is. Illetve volt egy rövidke meredeken felívelő szakasz. Néha úgy éreztem, hogy hiába feszülök neki egy centit sem haladunk előre. De hátibabával lófütty az út. Úgy simán!

Kattkat

Kép
kattkat

Mindenkinek kellemes ünnepet!
Remélem jól van mindenki, és már túl vagytok a húsvéti sonkán 8)

Kattkat: ez jól hangzik!

Kép
Kép
csipetnyusza

Szuper!
Akkor a hátisokkal mehetnénk hétköznap heti egyet . Hm? Mit gondoltok?
A Vadasparkos mondjuk a hétvégén? Amikor szombat 30-a? Mit gondoltok?

Kellemes Húsvétot !
szilvi35

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes ünnepeket!
Mi túl vagyunk már a sonkán!

Sajnos nekünk nagyon zsúfolt a 30-ai hétvége! :(
Na megyek mert kifacsartam mára magamat!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kellemes ünnepeket!

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Apa szombaton dolgozik, így nekünk se jó.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam....:)

Melyik vadaspark a cél???

Egyébként minden oké....Bogi jár....viccesen,mint a részegek.
Tegnap kétszer el is esett,lila a homloka,de gondolom ez ezzel jár...

Húúú,de mennék túrázni én is...
De a hátihordozóban alig bírom Bogi 12,5 kg-ját...
30 perc után kész a hátam....

ildóca,szép a pocid nagyon...

Sok locsoló volt mindenkinél?Én ilyen szempontból nem szeretem a húsvétot....:(
De szerencsére felnőtten nem akarnak már nagyon meglocsolni...:)
Majd Bogit kicsit később...

Tivának is szép névnapot utólag...

Kép
kata35

Sziasztok

Engem nem túl sokan locsoltak meg, csak a szűk család, szonját meg én még nem engedtem. Majd jövőre. Sose bírtam a Húsvétot, csak a sonka részét :wink:

Nekem jó a szombat, de ha Szonjáéknak nem jó, akkor beszéljünk meg mást. Bocs, hogy ezen lovagolok, de akkor apát viszünk magunkkal vagy se?

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Nem kell ám miattunk átvariálni, majd becsatlakozok egybe. Mert nálunk június végéig apa dolgozik hétvégenként. Általában vasárnap szokott, de most a majális miatt direkt a szombatot választotta, mert kinéztünk programokat.

Én vinném apát, mert két gyerekkel ... mint két zsák bolha. A múlkor a játszón míg Ádit bepakoltam a hintába, Balázs már kinn volt a kerítésen túl, mert gyíkot akart nézni. Egyszer meg a postán hagyott ott...

Hála égnek, csak a fiúk, meg a sógorom locsolt. Hát a sonkás-zabálós részt szeretem én is a legjobban. Meghogy elvileg jó idő van.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nekünk se jó a szombat...de jövő héten bármikor!
Kiderült már melyik Vadaspark? Budakeszi? A Moszkvától indul busz, 22-es, ugye jól tudom? Valaki csatlakozik hozzánk tömegközelekedésügyileg?

Kép
Kép
csipetnyusza

Igen, a Budakeszi vadaspark. 22-es azaz!
Nekünk is jó a kövi hét szombat.

Kattkat

Kép
kattkat

Akkor fixáljuk a következő szombatot?? ;)

Nos egy kicsit rólunk:

Fog nincs, de amúgy minden rendben. Vagyis csak kb. Voltunk ma Dévény-állapot felmérésen, kicsit laza csípő, hajlított kar. Így elég nehéz mászni, nem is nagyon szokott (csak pár lépést tud megtenni, ha ott vagyok mellette, és imitálom, ő meg nézi, hogy most nekem ezt kéne csinálni anya?), inkább kúszik, de azt már szabályosan. Sokáig egyoldalúan nyomult ugyanis (jobb láb nyom, bal láb kapar, mint egy vállon lőtt katona). Úgyhogy a biztonság kedvéért kell pár alkalom. És rendben lesz az izomzat, a tónusok. Aztán nem tudom ismeritek-e a TSMT-tornát. Ez amolyan okosító torna (tervezett szenzomotoros tréning), ami érleli az idegrendszert. Merthogy állítólag kicsit figyelemzavaros a Manó. Ami azt jelenti, hogy földre kerül, darál be mindent, amit ér. Lehet ez már kicsit túl van reagálva, mert szerintem ez normális ilyen korban, de cáfoljatok meg, ha nem így van, mert nem vagyok szakember, hozzáértő, első gyerek stb...szóval most TSMT-zünk is majd, amit várok, nagyon jó állítólag és ingyenes. Lesz felmérés is, neonatológus és pszichológus is lesz. A szomszédunk volt, ilyet kérdeztek tőlük, hogy a 6 hónapos gyereke int-e pápát...kicsit lehidaltam, lehet kicsit túl sokat várnak el a babóktól...de a lényeg a fejlesztés, most kértem időpontot, elő vagyunk jegyezve.

Ezek vannak velünk, élünk-virulunk, kommandózunk, dobálunk mindent le, és egészben esszük a répát, mert azt legalább kedveljük. A pürék nemigen jönnek be, csak pacs-pacs és néhány nyelés. Meg a jó öreg anyatej. Nem híztunk most semmit, betegek is voltunk az igaz, de a védőnő szerint ilyenkor is azért elvárt a 200-300g hízás per hó!

Kép
Kép
csipetnyusza

Nekem is jó a szombat. BKV-zunk Mi is. A hétköznap is jó.

Micsóódaaa? Pápá 6 hónaposan? Tiva most sem int pápát.... Szerintem ez totális ba...ság. Túl vannak már fejlesztve a gyerekek ezért nincsen boldog gyermekkoruk. Állandóan feladat helyzetben vannak... Mindegy. Kicsit nyűg vagyok. Titi iszonyatosan elharapta a nyelvét, 5 mm-es lik lett rajta, ömlött a vére. Először nem tudtam mi történt, berohantam a kórházba, ott nem rendeltek. Itthon kinyújtotta és akkor vettem észre, hogy iszonyat seb van rajta és lila körülötte. Megszakadt a szívem.
Fájdogál a fejem is, pedig nem szokott, biztosan front.
Tova mist is úgy kúszik, mint egy sebesült katona.

Nem fröcsögök tovább.
szilvi35

Sziasztok!
Szegény Tiva! Nem rendeltek és elküldtek? Még csak rá se néztek?

Csipet!
Hát nekem is ilyen téma körül forgott az agyam a napokban Balázs miatt. Nem vagyok semmi ellen, de azért sok tekintetben túl van már ez lihegve szerintem.
Ádi egyébként ha olyanja van int pát, ha olyanja, akkor nem int. De 6, sőt 9-10 hónaposan se intett. Igaz, eszembe se jutott, hogy ilyenre tanítgassam. Ha kell, kell ilyesmi, de sokszor olyan érzésem is van, hogy a profit is mozgat. Jó, ez ingyenes. Nem tudom, akkor is lihegős. Igaz, Balázzsal én is el fogok menni.

Én is nyűgős vagyok: taknyom-nyálam egybe. Ádinak is. Húsvét óta. Úgyhogy holnap doki néni Ádinak, nehogy hétvégére maradjunk mondjuk egy mandula gyuszival. Mert olyan rég volt. És jön alul a két metsző foga....
Aztán ma voltunk a szemészeten Balázzsal. Mert valami dioptria eltérést találtak a múltkor. Szóval 5 napig kellett szemet csöpögtetni. CSak röviden: egy horror volt. Hát határérték lett, még nem kell szemüveg neki. De fél év múlva vissza kell menni, hogy nem rosszabbodott-e. Ja, a szemcsepptől nem látott semmit, olyan volt, mint egy vak egér. Még nem ment ki a hatása (6-10 nap!) szóval imádkozhatok, hogy ne essen le sehonnan. Igaz, gipszünk még nem volt. Viszont jókat mosolyogtunk apával, mikor könyvet nézett a váróba és fordítva fogta :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Nekem sajnos nem jó a szombat, de nem is tudom mi lesz jó. Apa munkahelyet vált és még nem tudjuk, hogy alakul a munkarendje. Szóval rám ne várjatok, majd amikor tudok becsatlakozom.

Szegény Tiva, biztos nagyon fájhatott neki. Szonja rendszeresen szétharapja a száját/nyelvét. Félelmetes ahogy ömlik a vér a szájából, de én soha nem találtam meg a helyét a szájában.

Nekünk is van egy újabb fogacska. Most már csak 5 van bedurranva szegénynek. Jó lenne már ha kibújnának, mert piros a feneke és néha nem hagyja, hogy tisztába tegyen és fürdetésnél is sír, ha posi mosás van.

Én is kivagyok, hogy elvárás, hogy a gyerek zseni legyen 1 éves korára. Voltun anyuéknál húsvétkor. Van egy nő akinek az unokája 2 héttel idősebb Szonjától. A nagyi dicsekedett vele, hogy az ő unokája már bilibe kakál, tud számolni és tud angol szavakat is és helyesen is használja. Hát nagyon kiakadtam, nem hiszem el hogy vannak ilyen gyerekek meg ilyen emberek. A játszótéren is, minden gyerek egy angyal, mind szófogadó és mind hét nyelven beszél és elmosogat maga után......... Na az ilyeneket kerülöm nagy ívben.

Mi is takonykórosak voltunk, de egy hét alatt elmúlt. Fejfájás nekem is volt 3 napig ez jó kis migrénes hányingerrel párosítva. Egy élmény volt.

Csipet

Minek pszihológus egy 9 hónapos babának. Miféle figyelmet várnak még el tőle. Nyílván ami érdekes számára arra figyel, ami meg nem arra nem. De én se értek hozzá, csak fura. Ha lehet írj majd beszámolót, hogy mi történt ott veletek.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Tlindi!
Nem tudom mennyire vagy migrénes, meg milyen gyogyó jó ilyenkor neked. Nekem sokszor volt, és a Cataflam kóla kombináció volt az egyetlen, ami segített. Ha nagyon durva (2-3-4 napos) volt, akkor Cataflam-Nospa kóla.
Igaz, azt is megfogadtam, hogy a következő ilyen alkalommal elmegyek neurológushoz. Mert az állítólag ír fel speciálisan migrénre. Csak ki a bánatnak van ilyenkor kedve elmenni dokihoz. Mert gondolom akkor kell menni, ha fáj.
Nem merem elkiabálni, most egy ideje nem volt, de ha lehetne inkább szülnék, mint egy ilyen 3-4 napos rémálom, melynek végén már azt is kértem a családtól, hogy lőjenek le. Szóval az ellenségemnek sem kívánom.

Na ja, meg zenét szerez, meg zongorázik, meg repül, meg vízen jár.
Ne foglalkozz az ilyenekkel, akiket én csak kirakat embereknek nevezek. Mondjuk eddig azt hittem, hogy csak engem vesznek ilyenek körül. Míg Balázs volt, azt hittem, hogy valamit én csinálok szarul, hogy nekem van depis napom, meg csak én vagyok fáradt, meg hisztis. Aztán rájöttem, hogy van akinek ez az élet eleme, van aki ezzel kompenzál, van aki meg imád még taposni azon, aki egyébként is rossz passzba van. Így aztán eljutottam oda, hogy ilyen napokon, és ilyen emberek közelében beveszem a lesza...om tablettát. Elvégre anyáknapján az én gyerekeim nekem fognak virágot hozni. Persze tudom, én totál antiszociális vagyok.

Egyébként esős időt mondanak szombatra. Igaz vasárnapra még esősebbet. Ennyit a majálisunkról.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Azon ritka alkalmak egyike, melyeken nem kellett szépcsapnom köztük

Kép

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Tlindi, Szonja: nekem is volt egy hasonló "barátnőm", aki abból űzött sportot, hogy vigyorogva dicsekedett, hogy miben jobb a kisgyereke, mint az enyém. Sokszor úgy felidegesített, hogy már azt hittem, hogy valami baj van a kislányommal, mert az ő gyereke sokkal fejlettebb - elmondás alapján. Kerülni kell az ilyeneket, ha lehet, mert csak rossz napokat okoznak.
Vendég

Csipet!

Én fejlesztőpedagógus vagyok,gyógypedagógus....nem baj,ha leírom mit gondolok?

A TSMT nagyon jó,csak a javatokra válik,ha tudsz menj nyugodtan..én az úszást is tudom ajánlani,ha megtehetitek...az is mindenre jó....a Dévényivel kombinálva szuper...

Figyelemzavar????
PÁPÁ integetés 6 hónaposan?

Van egy-két elvakult szaki...

Bogi 14 hónapos és most kezd integetni,ha van kedve....
Na mindegy....

nem kell megijedni,sajnos tényleg sok az elvetemült szaki,aki esetleg túl sok mindent kimond,előrevetít....olyat is,amit nem kéne,nem nézve azt,h a szívbajt hozza az anyukára...

Tornázzatok,ha megtudjátok oldani,szenzomotoros fejlesztés az csak jó lehet.
Minden gyerek más,ebben a korban nagyok a különbségek,de 3 évesen mindenki szinte ugyanazt tudja....

Sok sikert!

Kép
kata35

Tivadar tv-zik. Ül a tv előtt (mert napok óta magától felül) és nézi a tv-t :( . Ki kell kapcsolni.
Kb. 2 hete rengetegszer kel éjjel. Most sírt is. Közöttünk alszik és cicit tömködök a pofiba. Szerintem butaságot csinálok, de nem tudok egész éjjel talpon lenni és ringatni meg tyütyörögni. Így legalább egy kicsit alszom én is. Holnap megyünk az egészséges rendelésre, elmondom a bajunk, biztosan azt fogja mondani, hogy a foga.
És azt játssza, hogy fuldoklik. Legalábbis remélem csak játék. Pénteken beszaladtunk a koriba megmutattuk, de nagy valamit nem találtak szerencsére.
És megvan a böjtje az otthoni kézen levésnek és figyelemközéppontnak is szerintem. Nem elég a tv-zés, egyedül játszani is elfelejtett:(

Migrén: nekem is van, szerencsére egy évben 2 nagyobbnál nem több. Most is migrén volt, de legalább az agyzötyögős-szemkiesős fájdalom elmaradt, nem zavart a fény sem, csak hányingerem volt lizilaza fejfájással. Nekem a kefalgin jött be rá.

Jah... a szuperkölkök. Az enyém még nem szalad és "csak" gügyög, de nagyon-nagyon szeretem! Versenyanyuk mindenhol vannak.
szilvi35

Szilvi!

Ma sem mentem át a sapkáért...:(

Nem merek...a környezetünkben 2 rubeolás gyerek van,érintkeztünk velük az elmúlt 2 hétben...
Most figyelem Bogit,mert még mi sem kaptuk meg rá a védőoltást...15 hónaposan majd..-ti sem...nem szeretném,ha Tiva elkapná...

jelentkezem pár hét múlva,ha tutti,h átmentünk rajta vagy kihagytuk..

Bár odakint talizhatunk....?!....:)

Kép
kata35

Kata és többiek: köszönöm a véleményeket! Egy-két elég van és ijesztő előrevetítéstől eltekintve én várom a tornákat, remélem segít is! Majd beszámolok!!!!!! Figyelgetem Ákost, és tényleg többször elindulna mászni, de szétcsúszik. Remélem segít a torna!!! Amit kaptunk házit, nem nagyon akarja csinálni...de azért iparkodom.

Szilvi,
nekünk is volt pár hét horror nemrég, akkor ez ilyen korfüggő is? Nekünk még fog sincsen. Amikor jött a védőnő, mesélte, hogy amikor én megemlítettem neki, hogy milyen éjjeleink vannak, mondta, hogy sok más babának is. Főleg a front miatt. Meg ugye készülődnek a fogacskák, és mindez megspékelve egy kis szeparációs szorongással. Mert nappal vígan elvagyunk, máson csimpaszkodunk, de éjjel félünk, anyát akarjuk (apa nem elég) 20 percenként. De csak hajnali 3 után.
Remélem Tivánál is ilyen időszakos ez a jelenség!!!

A versenyanycikat meg a bezzeganyókat én sem szeretem, ettől függetlenül néha észreveszem magamon, hogy ha nem tudok mit mondani, akkor hajlamos vagyok a saját gyerekemet hasonlítgatni máséhoz. Pedig mennyire nem érdemes....lassan megtanulom.

Lányok! Ha most lesz a túra szombaton, sajnos részünkről le kell mondjam, közbejött Ákos dédijének az állapotromlása, még nem is látta, messze lakik, de megyünk, hétvégén felpakolunk, hogy létrejöjjön a nagy találkozás!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok

Migrénre én is Cataflamot szoktam szedni, de most nincs itthon és vénykötele és nem tudok elmenni dokihoz. Marad az Algopyrin. A kóla nekem is bejön ilyenkor és a csoki is :) Halmozom az élvezeteket. Szerencsére nem túl gyakran tör rám.

Szilvi

Sajnálom, hogy Tiva nem alszik. Mikor Szonja ezt a gyönyörű időszakát élte én próbáltam virrasztani. Cicin elaludt, be a kiságyba 20 perc múlva ébred. Nekünk ez kb. fél évig tartott, míg ki nem nyúltam és a Szonja77 könyve segítségével meg a Suttógóval 3 hét alatt véget vetettem a problémának.
Én hagyom Szonját tv-t nézni, de őt csak a reklám érdekli, addig is nyugi van. Már a rádió előtt is meg áll, ha reklám van benne :D

Mi rotás gyerekekkel találkoztunk. Akkor még nem voltak betegek, de 2 nap múlva már kórházban voltak. Szerencsére Szonja nem kapta el. Be van oltva ellene, de azért aggódtam.

Szonja

Nem is értem mi a baj a fiaiddal :wink: :wink: :wink: . Két kis angyal :D

Nem akarok panaszkodni, de tele van a t...köm a férjem felmenőivel :twisted: :twisted: :twisted: . Komolyan, csak a baj van velük. Még az uram is így látja.

Tlindi

Kép
tlindi

Tiva is éjfél után kezdi, addig nyugiban alszik. Bár előfordul hogy éjfél előtt is cicin van. Mittudoménmár :(

Tlindi! Ha még a férjed is azt mondja! Nem irigyellek.

Szonja! Bocs, az előbb lemaradt. Édesek a rosszcsontok. Nagyon jó a kép!!!

Migrén: amit írtam a kefalgin, az is rengeteg koffeint tartalmaz. Az azt hiszem speckó migrénes gyógyszer és szuper jó! Házidoki is felírhatja.

A hétvégén eső lesz az előrejelzés szerint :(
szilvi35

Sziasztok!
Én sem akarok panaszkodni, de nekem mára az én családommal is tele lett a tököm. Meg is jött, meg valami frot is lehet, szóval gondoltam, hogy keresek valami vidéki rokont, aztán a gyerekekkel úgy itthagyom 2 hétre a férjemet, meg anyámat, hogy na. Tiszta óvóda itthon, 4 gyerekkel komolyan modnom. Aztán estére visszagurult a gyógyszerem, de volt ma olyan érzésem, hogy a szembe jövő tornádot is lenyelem.

Szilvi, Tlindi!
Köszönjük a dícséreteket. Az angyalkák nevében :D
Kitartás alvás ügyben, nagyon együtt érzek veled.
Na, ha a háziorvos is felírja, akkor következőleg elcsattogok. Nem is merek rágondolni...Nekem ha fáj, akkor a szemkiesős, hányingeres, agyszorítós, arccsontfájós van. Nagyon durva. Brrr...

Na megyek, Ádi bealudt. Idáig vártam, hogy felkeljen. Most lefürdetem kómába :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok.

Az éjszakák nálunk is kataszrófálisak, minimum 2szer de nem ritka hogy 3szor kel enni Hanna, nem hajlandó aludni a saját ágyában kajálás után, kész vagyok már. Mindegy nem is panaszkodok erről, az előbb már elkezdtem begépelni, sőt már majdnem végeztem is mire frissített az oldal, pedig sose szokott magától, és eltűnt az egész posztom, majdnem idegbajt kaptam.
Most az egyetlen jó dolog számomra az hogy elkezdtük a hozzátápit.
Mondjuk ez is egy érdekes történet, mondtam még anno a védőnőnek hogy lassan 4 hónapos lesz Hanna, és sokszor veszem észre hogy nem elég neki a tej, de főleg délután durva a helyzet, megpróbálnám a hozzátápit. Mire mondta, hogy mivel anyatejes, ne kezdjük el, nem baj ha nem elég de van (frankón ezt mondta) és ez a lényeg, és megvan 100-150 gr hízás hetente akkor ne parázzunk. Mondom, de az én gyerekem eddig 250-300 gr-ot hízott hetente, ez ahhoz képest elég nagy visszaesés. Nem baj ne kezdjük. Mondjuk mindegy is volt, mert aznap kerültünk kórházba, ott meg valahogy megint "normális" volt minden, nem mondom hogy hirtelen elég volt neki a tej, de a nagy unalomba, mivel semmi mást nem kellett csinálnom, csak vele foglalkozni, tök jól elszórakoztunk, egyik etetés érte a másikat, szóval nem volt gond. Aztán mikor hazajöttünk, ugrásszerűen úgy megnőtt az étvágya hogy délután már nem tudta kivárni a 3 órákat, 1,5-2 óránként akart enni. Na akkor döntöttem úgy, hogy tojok a védőnőre, nem ő hallgatja hogy sír a gyerek egész délután, mert nincs jóllakva, éhes, stb, és hétvégén pont hazamentünk anyámékhoz, az ő véleményét is kikértem, hogy mint gondolna ha elkezdenénk, így arra jutottunk, hogy próbáljuk meg, aztán lehet nem is fog kelleni neki, ártani nem árthatunk. Hát mi a banánnal kezdtünk, sok helyen olvastam, hogy a banán kezdésnek nagyon jó. Hát ne mondjam, hogy úgy cuppogott be egy fél banánt, hogy csak lestünk. Többet elsőre nem mertünk adni. Másnap már egy egész banánt tolt be, harmadik napon egy fél szál répát egy fél burgonyával, és így tovább. El se akartam hinni. Ja azt tudni kell, hogy egyelőre ezt a kajálást nem kiváltom egy tejes kajálással, hanem ez +1 kajálás a napjában (általában 2-fél 3 körül kapja), így elég szépen megszüntettük a délutáni hisztiket. Szóval örülök, hogy szépen eszik a gyerek, bár az almát csak főzve, és durván lepürésítve hajlandó enni, mert sajnos a nyers almát nem tudom teljesen darabkamentesre pürésíteni, de főzve úgy eszi, hogy nem tudom olyan gyorsan kanalazni bele. Mondjuk a banán még mindig a favorit. Mondjuk a "védőnői támogatás hiányában" az internetről, és babakajás prospektusokból vagyok kénytelen informálódni, hogy mit adhatnék még neki, de ebben is annyira eltérnek a vélemények. Talán a szilva, az őszi, sárgabarack, meg a körte ami még adható lenne (persze ezeknek többnyire még nincs szezonja), de hogy pl zöldségekből még mit lehetne adni, azt nem tudom. Ha tudtok adni egy két tippet, az jó lenne.
A másik. Emiatt a nemalvás, éjszakai többszöri kelés-evés miatt úgy döntöttem, hogy az esti evés után kipróbáljuk a tejpépet, hátha segít valamit. Találtam is egy jót, Hipp, banán őszi, állítólag bio, és hozzáadott cukor mentes (ez sztem tuti, mert nem éreztem benne). Na,tegnap megetetem, kiszlopálja a maga kis 160-180 gr-ját, majd székbe bele, és kanalazom neki a pépet. Azon már meg sem lepődtem, hogy fintor nélkül nyelte, mint kacsa a nokedlit, de hogy a tej után még kb 100-110 gr-ot eltüntetett (kb 130-140 gr-ot csináltam, és 5 babakanálnyi maradt, tehát enyhén szólva is finoman becsültem), azt el se akartam hinni. Nem mondom hogy nem kelt fel éjszaka, de megint elég volt kis simi meg cumi a szájába mint régen, négykor evett, és aztán megint aludt hétig, és nem volt az a dühödt hiszti, mint mostanában, hogy éhes. Szóval remélem sikerült valami áttörést elérni.
Na lelövöm magam, kicsit nekem is fáj a fejem, dehát emiatt a nyomi idő miatt van.

Sziasztok!

A nem alvóknak nyugodtabb és szebb éjszakát kívánok! Kitartán nektek!

Bejja!

Ezeket adhatod neki mostmár rizs, kukorica,alma, őszibarack, meggy, burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla.

Aztán 6 hónapos kortól cukkinni,tök, (zöldborsó, zöldbab de azok átpaszírozva csak). Husi meg pulyka, csirke, hal!

Voltunk múlthéten csütörtökön UH-on és hát akkor kezdtük a 30.hetet és akkor volt a kis drágám már 2 kilós! :D Aztmondta a doktornő, hogy a méretei alapján megfele több mint 32 hetesnek! Úgyhogy előre láthatóan jó nagy bébi lesz! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!! Húú, nemsokára kibújik a legifjabbfi!! DE IZGI!!!!!!! Szuper, hogy minden rendben! A névvel hogy álltok? Apa megenyhült? Vagy találtatok mást?

Bejja: nálunk azok a JÓ éjszakák, amikor csak 2-3x kel :)

Csajok, azt hiszem félig kint van egy fogunk, a felső bal egyes!

Kép
Kép
csipetnyusza

Bejja, mi almával kezdtünk, de csak sülve ette meg, aztán őszibarack, körte, banán, szilva, meggy, gesztenye, ezek mind nagy kedvencek lettek. Zöldségekből először a répát vezettem be, de nem ette meg, csak ha megpároltam, és odaadtam neki hadd rágcsálja egészben. A krumplit kifejezetten utálja a főzelékben (hát még magában), ezért helyettesítettem rizsnyákkal (1 óráig kell főzni a rizst, aztán pépesíteni), illetve zabkásával. A sütőtök is nagy kedvenc, ezt próbáltam a répa után. Majd a cékla (szintén függő lett),
és fehérrépa. Husit is adok már, pulyka-, csirkemell. igaz mi bőven 7 hónapos kora után kezdtünk kóstolgatni, és csomó ideig nem is fogadott el semmit, mára elmondhatom, hogy napi 3x kínálom, és alkalmanként lecsúszik olyan 60 milcsi. Ez nálunk már óriási eredmény. Emellett kap napi 1 babakekszet / kiflicsücsköt a glutén végett,és pár kölesgolyót, amiket szépen elrág. A többi szopi.
Amit tudok, én egészben adom neki, és nagyon élvezi, forgatja, vizsgálgatja az étket. Aztán jön a küzdés. :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Akkor adhatok már Tivának pl. májkrémes kenyér falatkákat?
szilvi35

Szilvi, én már adnék 8)

Főleg, ha bejön neki a máj. De lehet katonákat gyártani gyümipéppel vagy zöldségpéppel, husival bármivel, ami már bevezetésre került. Olyan élvezettel tudják eszegetni!! Csak a múltkori rozsos barnakenyérnek nyoma maradt a kakiban, konkrétan tiszta rozs volt minden..

Nekem a cél, hogy előbb-utóbb azt egye, amit mi. Akár fogatlanul is :)

Igaz a múltkor Túrórudizott egy kicsit, azt azért nem kellett volna, de nem lett baja. Ez volt az első találkozás a tejjel (és a csokival)

Tojás sem volt még nálunk, de jövő héten kipróbálom, utazás előtt már nem akarom. Ezek (tej, tojás) nekünk mind csalánkiütést okoztak az anyatejen keresztül, kíváncsi vagyok mi lesz.

Nem haladunk rohamléptekben, sőt, Istennek hála sokáig elég volt az anyatej, most is van olyan nap, hogy nem eszik mást. Egyre ügyesebben bánik az evőeszközökkel, egyedül kanalaz a tányérból (persze nem kevés jut a földre is :) ), és iszik a poharából, ha szomjas. Érdekes, mert régebben utálta a vizet, most semmi baja vele. Ha úton vagyunk, és nem tudom elővenni a cicit, akkor kap pár korty vizet. A JANA gyárt 250ml-s flakont sportkupakkal, egy olyat vettem, azt használjuk. Szerintem tuti.
http://www.lacsiboltja.hu/dbgen/showimage.php?image=%2Fuploadedimages%2F606.jpg

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Olyan jó, hogy a kajákról beszéltek, épp kérdezni akartam. Mi már eszünk tápi mellé mást is, cukkini, répa, burgonya, sütőtök, alma, banán, körte, szilva (vigyázat, ez fosat), máj, csirkemell, pulykamell... Ilyeneket. Leginkább babakajákat veszek. Rizspépet is szereti.
Egy teljes kaját kiváltunk már ezzel. Vagy a 10 órait vagy a délután 2-es kaját. Azt akartam kérdezni, hogy nektek milyen a napirendetek?
És hogy működik az étkezés?
Sokat olvastam erről, és azért engem megrémisztett, hogy ha túl korán kezdjük el, rengeteg minden allergiát okoz, de ettől félek legkevésbé, a durva, h állítólag a gyomra még nagyon érzékeny a gyereknek, és lehet ő szívesen megeszi a sárgabarackot, de pl a gyomra nem emészti meg rendesen és gyomorpanaszos lesz, akár felnőtt korában is...

Írnátok napirendeket? Csak, h lássam másnál ez milyen...
Nálunk ez van:
Kelés olyan 6.30-7-7.30 között.
Reggeli/tápi/
Alvás/játék.
10-kor babakaja /amiket írtam odafenn/ + tea, hogy leöblítse, vagy kis tápi, a vizet nemigazán szereti.
Játék/séta/alvás/játszótér
2kor ebéd /tápi/
játék/ séta/ alvás
6kor tápi
aztán némi hiszti, játék, vagy alvás...
19.30-20.00 között valamikor fürdetés, meztelenkedés (imádja) torna (lazulásnak)
20.00 körül vacsi /tápi/
alvás

Reggelig fel sem kell. Szeretem ezt a rendszert. Bár volt, h keltünk párszor. de akkor csak cumi, simi és alvás vissza egyedül. :-)

Ja! Az álombaringatós könyv amit küldtetek + Jo Frost "felügyelet melletti sírás" módszerével Hubát már nem ringatjuk babakocsiban. Eddig az volt. Kicsit sírdogál, cumit kap, aztán szunya. Azt azért megfigyeltm, hogy korom sötétben kb 2 perc alatt elalszik, míg tegnap délelőtt egy órát mondogatott cumizás közben csukott szemmel amíg elaludt (aztán 40prcet aludt)

Szóval nálunk ez van. Már lassan tízórai... de alszik... :)
Szóval azért is kérdeztem a mellétápit, mert ki akartam váltani az uzsit is valami pipre, pl gyümire...

Ja a hízásról...
Huba hízott 1030 grammot (3hótól-4-ig) aztán 4hótól-5ig valami 250-300 grammot meg is ilyedtem... De azt mondta a doki, h nem tünik éheztetett babának, sem soványnak, van ilyen ne aggódjak... Most megyünk majd méregetni, de itthoni állás szerint kb 700 grammot nött. Kíváncsi leszek... A védőnő azt mondta, hogy amint új dolgot tanul a gyerek előfordul, pl mázsni, kúzsni, járni... megáll a sulya, vagy minimálisat nő. remélem nem kell aggódni emiatt...

Ildóca, nagyon közl vagy már... :-P Hajráááá...

Csipetnyusza: Grat a fél foghoz! :-P

Szonja, a gyerköceid mint két angyal. Ezek szerint nagy szinészek... :-) Aranyosak!

Bejja, egyébként én is azt tettem volna a helyedbe, mellétápi.

Szilvi, olvastam egy tanulmányt, ami szerint káros a tv, ilyen kis babucnak, meg még az óvis korban is, nem lesz képzelőerelye a gyereknek, pl ha mesét olvasol neki... Nekünk nincs tévénk, mert sem én sem a párom nem tévézünk, de anyuéknál Huba rátapad a mesékre, mert anyum nézeti vele, mert "szereti" a gyermek... Már mondtam anyámnak, ha nem követi amit én mondok, akkor az unokája csak látogatni fogja, nem fog ott aludni. Mert tartsa már tiszteletben, hogy én h akarom nevelni a gyerekem...

Na, lépte, lassan kaja van. :-) (még alszik) :-P

Sziasztok!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami: nekünk van tv, csak adás nincs benne :) Apja néz hétvégenként egy-egy Pampalini részt szgépről, de ennyi :) egyébként Ákost úgy veszem észre nem is érdekli, inkább megy felfedezni, felnyalni a padlót, ilyenek.

Súly: mi 7-8 hóra híztunk több, m fél kilót, 8-9-re semmit. De jóval többet is mozog (meg betegek is voltunk).

Nálunk igény szerinti a szopi, és én nem is egyidőben szoptatok a kajálással. Kicsit eltolva, vagyis két szopi közt ülünk asztalhoz. Nagyon nincsen kimondott napirend, inkább sorrend, ha lehet ilyet mondani:
Felkelés, szopi, "jó reggelt" játék, torna, tízórai, de ha korábban kelt, akkor a tízórai kimarad, és kis cici után alszik 1-1,5 órát, van hogy dél van, mire felkel.
Kis játék és gyakorlás után asztalhoz ülünk. Én a levesemet kanalazom, ő pedig nyammog vagy kanalazza a főzelékét. Ha befejeztük, általában elmegyünk sétálni, bevásárolni (ez van, hogy akár 3 órát is igénybe vesz). Kicsit közben bóbiskol. hazaérünk, szopi majd játék, móka, kacagás, lovacskázás, éneklés stb. Aztán zenehallgatás, és nemsokára jön haza Apa, vele hancúr, majd asztalhoz ülnek a fiúk. Ilyenkor (este 7 körül), még szokott egy kis gyümit nyammogni. Aztán fürcsi apával a nagykádban, majd jön a vacsi. Kis mese is van, de nem mindig van türelme hozzá (9-10 körül alszik el). Éjszaka még felkel éjfél előtt, aztán olyan 3 körül is, majd 5 körül. Általában azért húzzuk reggel 8-ig.
Mi elég sokat utazunk be Bp-re busszal (nincs autónk), vagy csak úgy el, hogy ne legyünk otthon, akkor azt délelőttre időzítem, mert akkor jókat alszik útközben, de volt már, hogy éppen a mászást gyakorolta, és délután mentünk. Változó. Kellően rugalmasnak kell lennem. Ezért nem szoktam nagyon előre tervezni.

Kép
Kép
csipetnyusza

Nem vagyok szakértő, de szerintem jól jártál el Bejja, hogy a kajával kezdtél. Azért csak fokozatosan, óvatosan. Nekem függetlenül attól, hogy anyatejes vagy nem, azt mondták 5 hónapos kora előtt kezdjem el a hozzátápit, mert akkor nehezebben fogja fogadni az ízeket. Nem hittem el, és habár 7-9 hónapos koráig nem kellett neki semmi más, csaj az anyatej, ezt nem annak tudtam be, hogy nem érdeklik az ízek, hanem annak, hogy nem éhes (mindig szopi után kínáltam egy fél órával). Amikor átléptük a 9 hónapot, hirtelen megjött az étvágya, és adhattam neki bármit, megette, de nem sokat (30-60ml). A szilva nekünk nem hajtotta meg (igaz csak hígítottam vele a főzeléket, nem volt nagy adag), a banán viszont fogott.

Én ezt vettem alapul:

hozzátáplálás megkezdése:

* a baba már tud megtámasztva ülni
* a nyelvével nem tolja ki az ételt, hanem hátrafelé teszi
* a megevett étel nem köszön vissza egy az egyben a székletében (ez annak a jele, hogy az emésztőrendszere még nem képes feldolgozni a bevitt táplálékot)
* elérkezik egy növekedési ugrás, de gyakrabbi szoptatással, vagy alkalmanként 200-220 gramm tápszerrel sem tudod kielégíteni a baba étvágyát
* a baba már tud fogni, képes a szájához emelni az ételt
* kezd érdeklődni az evés után, próbálja utánozni, amit csináltok

Egyébként nekem soha semmi nem okozott ennyi gondot, mint ez a hozzátáplálás kérdés, annyi volt az infó, hogy megőrültem tőle. Talán éppen ezért bíztam Ákosra a döntést.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet: megnyugtató ezt hallani, a mi védőnőnk egy az egyben a hozzátáplálás ellen van 6 hónapos kor előtt anyatejes babák esetében. Nem értem ezt a negatív hozzáállását, de én is látok ebben a "minél hamarabb ismertetjük új ízekkel annál hamarabb hozzászokik" dologban igazságot. Szerencsére eddig nem volt vele gond, nagyon hamar elfogadott új ízeket Hanna, mondjuk a főtt almás krumplira nagyon fintorgott, de mégis ette. Nem is értem, minden egyes falatnál az undor volt az arcán, mégis úgy tátogott utána mintha kötelező lenne. 50 gr után én mondtam hogy inkább hagyjuk, és csináltam csak simán almát. Mármint főztem, mert ő is csak úgy eszi meg, mert a darabkákkal baja van, viszont érdekes módon a banándarabokkal meg nem. Ki érti ezt. A banán nálunk azonnali rotyit jelent, mondjuk székletlazító, tehát nem csodálom.
Azt még akartam kérdezni, hogy ti honnan tudjátok, hogy elég a kaja. Mármint, azért kérdezem, mert most is 2 banánt pépesítettem le neki, amit be is nyomott, és láttam rajta hogy bizony férne még, de mégis, nem akarom megterhelni a gyomrát. És ez még kevésbé aggasztó, mint az a bizonyos esti anyatej+tejpép kombó, aminek köszönhetően viszonylag nyugodtabbak lettek az éjszakáink, ugyan egyszer így is eszik, de kezdünk visszaállni a 3-4 óra közére, és utána is visszaalszik. Legalábbis ez volt az elmúlt 2 este mióta eszünk pépet is a tejcsi mellé. Félek hogy nem tudja mikor elég, dehát úgy tátog, hogy nem győzöm kanalazni neki.
Ja amúgy tv. Nálunk is nézi Hanna, de én sem szeretem, meg ha egyedül hagyom a tv-vel az sem foglalja le, úgyhogy mi is inkább csak úgy félszemmel nézzük játék közben.

Sziasztok!
Na Bejja, a te védőnőd legalább annyira elmebeteg, mint az enyém. Soha nem értettem, hogy miért kell ennyire mereven kántálni valamit, mikor azért a babák mások. Jó, mondja el, hogy jó lenne, ha 6 hónaposan táplálnál, de ha akarod, így és így csináld, erre vigyázz, ezt add, ezt ne add. Nem értem ilyenből miért kell úgy csinálni, mintha gyerekgyilkos lennél.
Az enyém az első hónapokban azért kántált, hogy sokat hízik, utána meg azért, hogy keveset. Aztán utoljára az 1 éves státuszon siránkozott, azóta békén hagy. Egyébként, ha hívtam, akkor segítőkészen válaszolt, de ez a sopánkodás, hogy mennyit hízik....Meg néha beszólt olyankot, hogy szívem szerint elhajtottam volna.

Nálunk van tv és nézzük is, kövezzetek meg. Ki mit. Apa sportot, én híradót, időjárást, persze én is sportot is. Meg időnként ami tetszik, van rá időm és a gyerek nincs közelbe. Na ugye ez szinte szökőévenként van. Balázsnak nem akartam, de az Animal Planetet szívesen nézte, így a meséket nem erőltettem. De most már azt is néz esténként. Fél órát nézhet. Eltiltani nem akarom. Képmutatás lenne, hiszen mi is nézzük. És mivel Mo. 99%-a nézi, ha tiltom, édesebb lesz, és máshol nézni fogja. Akkor inkább én válogatom meg, hogy mit nézhessen. Most a Sam tűzoltó a menő....

Én is olvasta a tanulmányt és nagyra törő terveim voltak meseolvasás ügyben. Mi nagyon sok könyvet vettünk Balázsnak (míg pl. a játékoknak csak kb. 15%-át vettük mi), mert mi is szeretünk olvasni, és a kereszlányomból kiindulva, gondoltuk soha nem lehet korán kezdeni. Hát képzelő erő ide, képzelő erő oda, nálunk a mese olvasás kudarcba fulladt. Balázst egyetlen egy mondat nem érdekli a meséből. Beszél, kérdez, beszél, kérdez. A képes könyveket nézi és kérdez, de ha felolvasok, úgy otthagy, mint eb a .... Kicsit el is vagyok keseredve. Majd minden nap mondom, hogy gyerek nézzünk könyvet, vagy előveszem, és elkezdem nézni, hogy hátha.
A barátnőm kisfia 2 és fél éves. Ismer betűket, szavakat. Írja is őket. Igaz, a számítógépet is önállóan kezeli, és a netre is simán felmegy. Hát mit csináljak az én gyerekem nem ilyen, valszeg nem lesz 3 diplomája és nem fog 5 nyelven beszélni, nem fog hegedülni. Viszont elképesztő mozgásigénye van, tehát erre kell alapozni, ebből kel kiindulnom.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Bejja: nálunk egyszerű: onnan tudom, hogy elég, hogy kapkodja el a fejét és szájzár :) Egyébként az első falat után megy a fintor mindig, de ez nem is az undortól, neki van, hogy szokatlan az állaga. Aztán a második hami után már nincs gáz, puszilja be.
Hanna milyen kis édesszájú :) A banándarabkákkal nekünk sem volt gond, de minden már darabbal igen. Az almát megsütöm, szépen megpuhul, úgy szereti. Máshogy azt se. Krumplit sehogyan se szereti. pfúúúj -> szájzár.

Szonja:
az én védőnőm is a súllyal van elszállva, az se jó, ha többet hízik, az se, ha kevesebbet, könyörgöm!!!!!! Ilyenkor beveszem a lesz*rom tablettát és KÉSZ!!!

Szerintem Balázs teljesen rendben van, attól még, hogy nem érdeklik a mesék, életrevaló kis fickó! itt is igaz, hogy minden gyerek más. Őt más érdekli, ennyi. Azt hiszem mi ugyanezt fogjuk végigjárni Ákossal, legalábbis most úgy néz ki. Csomó mesekönyvünk van, de kb. 1 perc után már menne felfedezni. Jó, még csak 9 hónapos, de valahogy nem túlzottan fogékony. A színes képes könyvek úgy ahogy lekötik, de azok se sokáig. A leporellókat konkrétan széttépi a nézegetés helyett :roll:

Kép
Kép
csipetnyusza

Mondtam már, hogy egy mocsok sz@r éjjel után kint van az 5.?
szilvi35

Tiva jól belehúzott a fognövesztésbe, de legalább hamar túllesztek rajta.
Na ja, én is örültem volna, ha a litánia helyett hogy miért ne adjak még neki más kaját, inkább elmagyarázta volna hogy mégis mit adhatok neki, és nem a netről meg egyéb helyekről kéne tájékozódnom. Na mindegy, egyébként meg meg is fogom neki mondani, hogy köszönjük szépen azóta Hanna jól van, és a délutánjaink nyugisabban telnek, hát még az éjszakák, mondjuk nem akarom elkiabálni, de mérföldekkel jobb, mióta kap papit is a tej mellé estére. A többit később, fő a kaja. Csak el ne felejtsem mit akartam még :)

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?