Sziasztok!
Olyan jó, hogy a kajákról beszéltek, épp kérdezni akartam. Mi már eszünk tápi mellé mást is, cukkini, répa, burgonya, sütőtök, alma, banán, körte, szilva (vigyázat, ez fosat), máj, csirkemell, pulykamell... Ilyeneket. Leginkább babakajákat veszek. Rizspépet is szereti.
Egy teljes kaját kiváltunk már ezzel. Vagy a 10 órait vagy a délután 2-es kaját. Azt akartam kérdezni, hogy nektek milyen a napirendetek?
És hogy működik az étkezés?
Sokat olvastam erről, és azért engem megrémisztett, hogy ha túl korán kezdjük el, rengeteg minden allergiát okoz, de ettől félek legkevésbé, a durva, h állítólag a gyomra még nagyon érzékeny a gyereknek, és lehet ő szívesen megeszi a sárgabarackot, de pl a gyomra nem emészti meg rendesen és gyomorpanaszos lesz, akár felnőtt korában is...
Írnátok napirendeket? Csak, h lássam másnál ez milyen...
Nálunk ez van:
Kelés olyan 6.30-7-7.30 között.
Reggeli/tápi/
Alvás/játék.
10-kor babakaja /amiket írtam odafenn/ + tea, hogy leöblítse, vagy kis tápi, a vizet nemigazán szereti.
Játék/séta/alvás/játszótér
2kor ebéd /tápi/
játék/ séta/ alvás
6kor tápi
aztán némi hiszti, játék, vagy alvás...
19.30-20.00 között valamikor fürdetés, meztelenkedés (imádja) torna (lazulásnak)
20.00 körül vacsi /tápi/
alvás
Reggelig fel sem kell. Szeretem ezt a rendszert. Bár volt, h keltünk párszor. de akkor csak cumi, simi és alvás vissza egyedül.
Ja! Az álombaringatós könyv amit küldtetek + Jo Frost "felügyelet melletti sírás" módszerével Hubát már nem ringatjuk babakocsiban. Eddig az volt. Kicsit sírdogál, cumit kap, aztán szunya. Azt azért megfigyeltm, hogy korom sötétben kb 2 perc alatt elalszik, míg tegnap délelőtt egy órát mondogatott cumizás közben csukott szemmel amíg elaludt (aztán 40prcet aludt)
Szóval nálunk ez van. Már lassan tízórai... de alszik...
Szóval azért is kérdeztem a mellétápit, mert ki akartam váltani az uzsit is valami pipre, pl gyümire...
Ja a hízásról...
Huba hízott 1030 grammot (3hótól-4-ig) aztán 4hótól-5ig valami 250-300 grammot meg is ilyedtem... De azt mondta a doki, h nem tünik éheztetett babának, sem soványnak, van ilyen ne aggódjak... Most megyünk majd méregetni, de itthoni állás szerint kb 700 grammot nött. Kíváncsi leszek... A védőnő azt mondta, hogy amint új dolgot tanul a gyerek előfordul, pl mázsni, kúzsni, járni... megáll a sulya, vagy minimálisat nő. remélem nem kell aggódni emiatt...
Ildóca, nagyon közl vagy már...
Hajráááá...
Csipetnyusza: Grat a fél foghoz!
Szonja, a gyerköceid mint két angyal. Ezek szerint nagy szinészek...
Aranyosak!
Bejja, egyébként én is azt tettem volna a helyedbe, mellétápi.
Szilvi, olvastam egy tanulmányt, ami szerint káros a tv, ilyen kis babucnak, meg még az óvis korban is, nem lesz képzelőerelye a gyereknek, pl ha mesét olvasol neki... Nekünk nincs tévénk, mert sem én sem a párom nem tévézünk, de anyuéknál Huba rátapad a mesékre, mert anyum nézeti vele, mert "szereti" a gyermek... Már mondtam anyámnak, ha nem követi amit én mondok, akkor az unokája csak látogatni fogja, nem fog ott aludni. Mert tartsa már tiszteletben, hogy én h akarom nevelni a gyerekem...
Na, lépte, lassan kaja van.
(még alszik)
Sziasztok!