Új privát üzeneted érkezett!

Bejja!

Szorítok, hogy ne legyen komoly baja Hannának!
Szegénykém áttudom érezni min mentek most keresztül!
Nekem két gyerekemet is műtötték már és iszonyat volt végcsinálni az egész procedúrát! Amikor nem mehetsz be hozzá és nem lehetsz mellette!
Vigyázzatok nagyon magatokra és gyógyuljatok meg mielöbb! Sok erőt a kórházasdihoz! Remélem hamar meggyógyultok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!

Fogacskák! :D
Persze nekünk még egyettlen eg sincs! :?

Csipet !

Nagyon vagány Ákos!
Tuti már most buknak rá a csajok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Bejja!
Jobbulást Hannának, és kitartást a kórházba!

Ildóca!
Már rég voltál errefele...épp reklamálni akartam :D
Meg Kattkatnak is.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Bejja

Sajnálom a kórházasdit, gyors gyógyulást és kitartást.

Gratula Tiva fogacskákhoz.

Csipet

Ákos igazi kis vagány csávó :D

Ildóca

Hogy bírod a gyűrődést? Nem visel meg nagyon ez a változékony idő?

Na most már mi is szenvedünk a fogakkal, olyan jó volt, hogy eddig nyugasan megúsztuk, de ezek a rágók már Szonját is megviselik :evil:

Tlindi

Kép
tlindi

Bejja, mielőbbi jobbulást Hannának, hihetetlen, szegény Kislány, micsoda tortúra!! :(

Kép
Kép
csipetnyusza

Bejja! Kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon meg Hanna! Átérzem a helyzetetek, nagyon nehéz. Kitartás!!!
szilvi35

Bejja: szegény, sajnálom.(
És ha kapott volna antibiotikumot, akkor megelőzhető lett volna a komolyabb gyulladás? Annyira rossz, hogy nem tudják a babák elmondani, hogy mi fáj nekik.

Kistarcsán nagyon jó ellátás van, jó kezekben vagytok!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Az az igazság, hogy estére mindíg elfáradok nagyon!
Az idő különössebben nem visel meg!
De sajnos mostanában belehúztam eléggé a hízásba és baromira tud ám fájni a forgóm a csípőmnél! De szerencsém van mert Csenge nagyon sokat segít nekem amikor itthon van! És ráadásul sokszor magától jön és megcsinál dolgokat annélkül, hogy mondanám neki!
Viszont nagyon büszke vagyok rá mert volt egy fuvola meghallgatáson és Nívó dijat kapott! :lol:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kattkatot már én is hiányolni akartam!
Azért többször szokott ám jelentkezni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Némi ízelítő a kisebbik fiamból
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
szonja77

Na és a nagyobbikból is
Kép

Kép
Kép
Kép
szonja77

Te jó ég Szonja, és Balázs kire akart éppen lecsapni? :) :) Mert elég zsiványul álldogál ám ott :) Na persze ahogy elnézem Ádám se egy matyóhímzés :)
Dorka: az ellátásra valóban egy szavam nem lehet, mindenki kivétel nélkül nagyon kedves, és szemtelenül fiatal, szerintem az orvosok kb 80%-a még nálam is fiatalabb pedig én sem vagyok vén. Úgy saccolom mostanában jöhettek ki az egyetemről :) Persze nyilván egy gyerekosztályra inkább fiatalok kellenek akik ,még nem égtek ki, és bírják ezt az egészet. A főorvosnő is anyám korabeli lehet, aki szintén nagyon fiatal :) Szóval le a kalappal, csak maga ez az egész helyzet nagyon frusztráló. Az épület kb szocikori lehet, az ablakokon süvít be a szél, bár néha még jó is mert elnyomja éjszaka a gyereküvöltés zaját. Hanna se nagyon tud ám aludni, éjszaka 3X kel megitatom vízzel amit el is fogad, de a cici is kell neki, nyilván megnyugvásra is vágyik. Mondjuk így is többet aludtam ma mint tegnap, most hogy már egyedül vagyunk, bár nyilván itt sosincs csönd, egy gyerek mindig sír. A szomszédban meg nem tudom mi a gyerek baja, amelyik egyfolytában mantrázik de éjjel fél kettőkor arra keltünk fel hogy nyomatja, az anyja meg nyugodtan beszélgetett a szobatársa anyjával, meg sem próbálta visszaaltatni a gyereket, ez nem normális. És akkor csodálkozok hogy szegény Hanna se tud aludni.
Remélem minél hamarabb kikerülünk innen, mert lassan kiborulok az alváshiánytól, és az állandó gyereksírástól. Nem is értem, az enyémnek gyakorlatilag hangja sincs, pedig állítólag a középfülgyuszinak fájnia kéne, ehhez képest vidám, jókedvű, jóétvágyú.
Bocs hogy megint panaszkodok, de a hangulatom már most a béka popója alatt van és ez még csak a harmadik nap. Remélem az állapotának köszönhetően minél hamarabb, és jó fog reagálni a kezelésre Hanna, és talán akkor hétvégére hazamehetünk.
Ja még annyi Dorka, hogy mivel nem is tudtunk róla hogy bármi baja lenne, mert nem jelezte, nem is kapott gyógyszert, de ha most nem lázasodik be, még hetekig is ellehetett volna vele. Arra tudok gondolni, hogy mivel anyatejes, azért nem döntötte le egyből a fertőzés a lábáról, és így csak most jelentkezett. Persze láza azóta nincsen, tehát nem is értem az egészet. Most egyébként infúzión keresztül kap mindennap egy adag antibigyót.
Na mindegy nem rontom itt tovább a közhangulatot, holnap beszámolok a kontrolleredményről, mert holnap vesznek megint vért tőle.

Lilypie Third Birthday tickers

Sziasztok!
Jobbulást Hannának, meg grat, hiszen, ha jól látom, ma négy hónapos. :-P

Tivának grat a fogacskához. :-)

Olvaslak ám Benneteket, csak az itthoni helyzetem nem épp fényes, nem mindig van időm, energiám írni is. Ne haragudjatok.
Huba nagy zsivány ám, voltunk dokinéninél, mert hörgött a tüdeje, de a dokinéni szerint semmi baja. Mikor kérdezte a doki, h forog-e már Huba, hát ez a gyerek rögtön meg is mutatta, hogy mit tud, hátról hasra majd fordítva is megfordult. Mintha tudta volna, h ezt várja a dokinéni. :-P
Ja, és nyáladzik, de kegyetlenül.

Koszmónk nekünk is volt, hamar eltűnt, semmi különőset nem tettem, jól beáztattam a fürdővízéve, megmostam Gabi babasamponnal, aztán másnapra el is tűnt. Viszont a szájpenésztől nem tudunk szabadulni. Pedig a védőnő szerint 3 nap alatt elmúlik, ha rendesen kenjük minden kaja előtt. Na én kentem, de már nagyon unom, majd egy hónapja van szegénykémnek. És ez tényleg nem fáj a babáknak! Olyan mint a csuklás, csak minket idegesít. Szóval nem parázom túl, kenegetem, igaz most már nem mindig van türelmem a szájába gyömöszölni, mert az nemigazán szereti. Állítólag magától is elmúlik 1 éves kor körül... Mondjuk azt azért nem várnám meg.

A legújabb fejleményünk, hogy nyújtogatja a nyelvecskéjét. :-P Olyan édes! :-P Ja, és eszi a lábacskáját. Van, hogy naponta 2-3x cserélek rajta zoknit. :-P

Ildóca! Sok kitartást! A súlyod miatt ne aggódj!

Megrendeltem Jo Frost Szuperdada c. könyvét. (kettő is van neki, mindkettőt megvettem). Tök jó dolgokat ír a gyermeknevelésről. :-P

Na, igyekszem ám jelentkezni. Szép napokat nektek!
Puszi

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Lányok!

A főorvos doktornéni a mai viziten azt mondta, hogy ha jó lesz a véreredmény holnap, akkor pénteken már mehetünk is haza. Éshát mitől ne lenne jó az a véreredmény :)

Hubának én is kívánok boldog hófordulót, de majd a féléves hóforduló lesz csak igazán izgi. Bár sok minden nem változik gondolom, de olyan jó azt mondani, hogy amilyen gyorsan eltelt ez a hat hónap, olyan gyorsan lesz egy éves :) Aztán azt vesszük észre hogy holnap már vihetjük is iskolába őket.

Ja, jelentem Hanna súlya átlépte a 7 kg-ot, hossza 71 cm.
Itt a kórházban mindenki csodájára jár a vörös hajának, meg hogy milyen szépen gyarapszik a súlya (2 nap alatt 140 gramm). Szerintem ők sem hiszik el hogy beteg :)

Bejja!

Biztos rendben lesz minden holnap! És akkor uzsgyi haza!

Huba mami!
A súlyom miatt csak azért aggódom mert nem bírják a lábaim! Nem az a baj, hogy 12 kilót híztam. :roll: Hanem az, hogy most vagyok 98 kiló. :shock: És ez baromi sokk az én lábaimnak.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bejja: szuper, hogy Hanna ilyen ügyesen fejlődik!!! Drukk, hogy otthon legyetek mihamarabb!!!

Ildóca:
a kilók miatt ne aggódj, leperegnek majd azok, gondoskodnak róla a gyerkőcök!! Kitartást a végére, húú, azért már mindjárt itt van. Úgy röpül az idő! Csenge egy angyal, hogy ennyit segít!!!

Hubamami: gratu Hubának a pergéshez-forgáshoz!! És hogy semmi baj a hörgésével. Ákosnak gégeéretlensége volt, sokáig furcsa volt, azt hittem szottyos, de nem, mára már elmúlt. Jo Frost mit mond a gyereknevelésről? Nem ismerem.

Szonja: nem semmi fiaid vannak :lol: :lol: :lol: Ádi eszméletlen, akkorát nevettem :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Bejja!
Ez jó hír, minden rendben lesz, és gyorsan mentek haza!
Nekem minden betegségnél rémálmom a kórház. Pedig én minden alkalommal max. 2 nap alatt hazasírtam magunkat. Szóval maximálisan értelek.

Kire akart lecsapni? Hát a korlátra. Mert az még nem romos, és az apja úgyis baromira unatkozik ám itthon :D .... épp most rakja a járdát. Mert már nagyon szar volt, és Ádi így is esik, kel. De csak munka után tudja rakni, szóval egy hónapja olyan a kert, mintha ásatás lenne nálunk. És hiába a sok szar az udvaron: homokozó, csúszda, bicikli, motor, traktor...mint látod, azok nem kellenek. Csak a kalapács, vízmérték. Csak a sóder tetején jó mindkettőnek játszani. És ha nem ott, akkor apa lába alatt. És ehhez még csatlakozik a kutya. Mondtam is a hugomnak, mikor kérdezte, hogy mit hozzon a nyuszi húsvétra, hogy fúrot, kalapácsot, betonkeverőt. De ne játékot. Ja, és Ádi, mint hű kisinasa követi. Mikor az a kalapácsos kép készült, akkor eljátszottak két kulcsot is (azt a szerelős kulcsot). Apjuk kinn hagyta a készletet. Balázs kivette a legnagyobbat, hát Ádinak is kellett. Azóta is hiányzik a 12-es kulcs :D

Huba-mami!
Azért néha jelentkezz be egy pár sorral. Nagyon ügyes Huba, hogy így pörög-forog.

Csipet!
Gége éretlenség? Ilyet se hallottam még. De végül is elmúlt és ez a lényeg.
Azt nem írtátok meg, hogy Ti is végigfutottátok a távot hétvégén? Vagy csak gyalogoltátok? Mert egyébként is le a kalappal, de ha futottatok hátatokon a bébikkel :shock: az durva.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, lehetett kimondottan gyaloglásra jelentkezni, mi azon voltunk Szilviékkel, a fiúk végig aludtak, míg mi teljesítettük a távot, azt a kemény 3,5 km-t 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Bejja: Jó hír, szuper!:)) Otthon nagyot fogtok aludni, az biztos, ezek után.
Szóval, mi is voltunk Kistarcsán a gyerekosztályon Dorkával, mert leesett az ágyról, egyenesen a kőre és nagyon megijedtem. Akkor majdnem egész éjjel a folyosón ültünk, láttuk a szobákat. Tényleg sírás van egyfolytában éjjel is (kb. éjfélig ültünk ott). És ahol többen vannak egy szobában, nem lehet aludni, pihenni, járkálnak, mozognak, ég a villany. Nagyon rossz érzés látni a beteg gyerkőcöket, akárkié is a pici. Szegénykék! De a dokik ügyesek, rendesek, segítőkészek, mindenki ügyes és alapos volt.

Megijesztettél ezzel a fülgyulladással, hogy semmi előjele sincs. Gáz, hogy csak vérvételből lehet megállapítani (gyulladási érték miatt). Hát így hogy legyen nyugodt egy anyuci?

A lényeg, hogy mehettek haza, hurrá! Kórházat soha többé!

Szonja: kisebbik fiad fotóján fél órát röhögtem, olyan kis rosszaság:)))) Dorkám is hasonlót csinál. Apa alsógatyáit mindig kidobálja és a zoknikat is. Szerintem a következő lépés az lesz, hogy ő is a fiókba ül.
A nagyobb kispasid sem semmi, látom, hogy őt sem a gyerekjátékok érdeklik, hanem a felnőtt dolgok:)

Épp minap néztem a neten, hogy milyen tök jó gyerekjátékokat lehet kapni, de hiába is vennénk, mert a kislányomat úgyis a felnőtt cuccok érdeklik csak (mobiltelefon, kulcsok, távirányító, borítékok, kábelek, lázmérő, üvegek, kólás üveg stb.) Annyi szép játéka van, de a legtutibbak a mi cuccaink és a mi kajáink:))
Vendég

Dorka: A doki kérdezte is hogy nem húzogatta e a fülét, vagy nem volt e hisztisebb mostanában, mert azért ennek fájnia kellett volna, észre lehetett volna venni de nem volt semmi jele. Sőt egy nővér egyik este azt is mondta, hogy lehet ha nem hozzuk be, ki is hordta volna. Persze akkor számíthattunk volna a szövődményekre legalábbis szerintem, az meg nem biztos hogy jobb lett volna. Mindegy tegnap levették a vért mostmár csak 80 a CRP úgyhogy elég jó esélyeink vannak a hazamenésre, de 10 körül jön a doki vizitelni, akkor majd megkérdezem. Ma még mindenesetre kap egy adag antibogyót. Ja, most mellesleg a fejében van a branül, rosszabb helyre nem is tudták volna rakni. Azt még értem hogy egy újszülöttnek ott a legjobb, mert ott nem kényelmetlen neki, de gy 4 hónaposnak, aki pörög forog, forgatja a fejét, ráadásul hajas, miért oda kell rakni. Egész éjjel azon paráztam hogy ki ne mozogja. Remélem helyén van még egyáltalán. Azt is megígérték hogy a ragasztó nem fogja kitépni a haját. Na majd meglátjuk, állítólag benzines vattával le lehet áztatni.

Csipet: Ákosnak mikor múlt el ez a hörgés. Hannának is van, erre is azt mondták hogy normális, de hát néha olyan félelmetes, főleg hogy emiatt éjszaka néha horkol, meg "felröffent". Olyankor a frász tud rám jönni. Mondjuk nekem gyanús, hogy van/lesz némi orrsövényferdülése, mert kicsit mintha ferde lenne a nózija, amin nem csodálkozom, mert apjának pl inkább vízszintesen áll az orra mint függőlegesen :) Hát mégiscsak kellett valamit örökölni apától is.

Ildóca: Kitartást a maradék 12 hétre. Az már alig 3 hónap. Én nem akarlak rémisztgetni - meg biztos te is tudod - de az az általános, hogy mindegyik baba születési súlya kicsit túlszárnyalja az előzőt. Mivel a kispasi már az ötödik babód lesz, és ráadásul ugye fiú, hát nem lennék a helyedben szüléskor :) Szóval pikk pakk lemegy majd az a kis plusz kiló. Irigyellek ám, már én is úgy várom a következőt, ráadásul fiú, én is szeretnék azért egy kislegényt, aki elveri a Hanna, illetve az esetleges további lánytestvére/i körül nem jó szándék által vezérelt "udvarlókat" :)
Tényleg, egy gyerekesek, vagy akik szeretnének még babócát, mikorra tervezitek a következő babaprojektet?

Bocsi hogy szétoffoltam megint a topicot, de Hanna alszik ilyenkor, és nem nagyon tudok mást csinálni. Talán lassan vége ennek is..

Most nem dühöngöm ki magam, de kiderült a hétfői vizelettenyésztésből, hogy vesemedence gyulladás, még két nap, plusz 2 hét antibigyó kúra, plusz heti nefroakármi terápia, és reménykedjünk hogy nem jön ki rajta túl hamar ismét....

Sziasztok!
Bejja! Akkor nem is középfülgyuszi? Vagy mellette vesemedence gyulladás?
Mondjuk ma péntek van. Mi a bánatos francot csináltak négy napig a pisivel? Durva.
Ja, és csak halkan kérdezem meg: ha otthon is antibogyót kap még két hétig, akkor mi a bánatnak kell maradni még 2 napig. De nem akarlak lebeszélni a kórházról, mert nem ismerem a körülményeket, meg a betegséget sem.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Bejja: ááááá, szegényke! Azt hittem, hogy már jöhettek ma haza. Ezt a szívást! :((( Akkor vasárnap reggel mehettek végre? És hogy bírja az antibiotikumot különben? Dorkát ki szokta készíteni, kiütéses lesz a mellkasa, meg kikészül a gyomra, nehéz utána helyrehozni szegényt.
Kitartást nektek, most már ha csak 80 az érték, gyorsan engedjenek haza!!!

Másra most nincs erőm, de puszilok mindenkit!
Vendég

Bejja: nagyon drukkolok, hogy végre hazamehessetek!!! vesemedence-gyulladás?? hihetetlen.... :(

Képzeljétek, mi meg nem alszunk 2 napja. Egyszerűen csak forgolódik, és dörzsöli a szemét meg az arcát. Közben kizárólag cicizni hajlandó. Küldhetne valaki egy Álommanót, én már nagyon fáradt vagyok 3. napja vagyok fent.

Kép
Kép
csipetnyusza

Akkor vagy a tejcsi kevés vagy a foga jön. Tivának hasonló tünetei voltak.
Bejja! :( :( :(
szilvi35

Csipet tök jó túrás oldalt mutatott! Kinek van kedve jönni egy 3,5 Km-re körbe valahol?
szilvi35

Sziasztok!

Ma már biztos megyünk haza.
A vesemedence gyulladás úgy derült ki, hogy ugye hétfőn levették a pisijét, pont azért hogy nem húgyúti fertőzés-e. De addigra a középfül gyuszi, és a magas CRP biztos volt, így azonnal megkezdték az antibigyós kezelést, tehát a pisi eredmény ezért már tisztán jött vissza. Biztos ami biztos kedden kértek egy tenyésztést, ami bizony E-Coli baktériumot mutatott ki, és mindez csak pénteken derült ki. A tenyésztést meg csak azért kérték, mert a fülész megmondta hogy ez a középfülgyuszi azért nem olyan komoly, hogy ekkora legyen tőle a CRP. Így ezért tartottak benn minket egészen mostanáig, mert péntektől már kifejezetten a vesemence gyulladásra kapott antibigyót. Ma kapja meg az uccsót.
De nem ez az ami igazán kiverte a biztosítékot, hanem hogy az orvos közölte, hogy tulajdonképpen 3 oka lehet annak amiért ez kialakult.
1. Vagy csak véletlen egyszeri alkalom, mert gyakran előfordul a pelenkásoknál, főleg a lányoknál (rövidebb húgyvezeték, cserébe ezért gyorsabb is a gyógyulás) hogy mondjuk a kaki fertőzi be mert bejut oda ahova nem kéne, hiába cseréli az ember egyből a pelenkát rajta ilyenkor. Sajnos elkerülhetetlen.
2. Szervi elváltozás, amit UH-val megnéztek, minden tökéletese rendben volt a veséivel.
3. És ezt figyeljétek!!! Reflux!!! de nem az a változata, hogy a kaja felül jön vissza belőle, hanem hogy a húgyvezetékekkel probléma van, és a pisi néha visszafelé áramlik a vezetékekben, és emiatt fertőződik meg.
Na és akkor ezekután közölte a doki, hogy miután kimegyünk a kórházból még 2 hét antibigyó kúra, és hetente járni kell nefrológushoz, hogy kiderüljön, miért alakult ki ez a gyulladás, mert ha pl örökletes, vagy tényleg a reflux, akkor amíg ki nem növi (ha kinövi egyáltalán !!!!!!!)akkor bármikor visszajöhet, de ezekkel a kezelésekkel meg lehet előzni és így nem fog tönkremenni a veséje. Köszi bmeg! Azt hittem sírva fakadok mikor meghallottam az "opciókat" Remélem csak az 1. verzió fordult elő, és nem lesz ilyen többet, mindenesetre mostantól bármikor ha lázas a gyerek, az lesz az első mielőtt bármilyen gyógyszert kapna, hogy becsattogunk a kórházba leadjuk a pisit, hogy nem e tért vissza a gyulladás. MIndegy ha csak egy kis megfázásról van is szó, akkor is. Hát az agyam eldobom.
Szóval pénteken emiatt egészen idegbeteg voltam, persze tudom, hogy az semmin nem segít, dehát kész voltam.
Mindegy ma vége lesz, de ha még egy napot itt kellene töltenem, felakasztanám magam. 2 napja hazament ugyan a mantrás gyerek, de most meg kaptam a helyére egy kiscsajt aki állandóan visít, meg rázza az ágy rácsát. Na most ez marha jó volt még este fél 10kor amikor a gyerek már aludt azon imádkoztam, hogy csak fel ne keljen, de ma reggel már átmentem szólni,mert most is alszik. Na mindegy, legközelebb már otthonról fogok írni.

Sziasztok!
Bejja!
Az jó hír, hogy mehettek haza, tartsál ki. És reméljük az 1. változat okozta a vesemedence gyulladást.
Azért megint van egy halk kérdésem: ha történetesen nincs Hannának középfül gyuszkója, vajon gyanakodtak volna másra? Kiderült volna a vesemedence gyulladás? Nem az orvosokat fikázom, hanem hogy egy pár napi láz után az ember ilyesmire is gondoljon?

Szilvi!
Mikor, hova?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nekem mindegy, körtúra mondjuk a HHH-en? Azt hiszem olyan is van. Vagy a Normafa környékén valami? Mehetnénk pokróccal, csíkos szalvétával, kosárkával és szenyával is. Hm? És akkor lehet hepázni a fűbe 8)
szilvi35

Szonja, passz, de elég alaposak, tehát szerintem nem véletlenül kérték a tenyésztést utólag + a fülészt megkérdezték direkt, hogy okozhatja e ez a magas CRP-t ő meg mondta hogy biztos nem, mert nem annyira komoly. Tehát ez kellett legyen a következő gondolat, mert a torka sem volt piros, ja, és láza is csak akkor egy napig vasárnap volt, utána, se itt nem volt láza + nem is produkálta az általános vesemedence gyulladás tüneteit. Úgyhogy szerintem mák is volt, hogy kiderült, de mondom, nagyon alaposan, körültekintők itt a dokik, úgyhogy legalább ezzel szerencsénk volt.
Na most csöpög az utolsó antibigyó, maximum 1 órát leszünk még itt :)

Sziasztok!

Bejja! Csak gyorsan írok, mert nekem pont a szülés után (egy hónappal) volt krónikus vese gyulladásom, és én is kórházban voltam. Hidd el kiderült volna neki, mert olyan fájásai lettek volna, hogy ihaj. Nekem akkor szakadt el a cérna mikor ráejtettem Hubát az ágyra annyira fájt a derekam. Még szerencse, h bementem a kórházba utolsó pillanatban, mert ettől meg is halhat az ember! A reflux az is igaz, nekem is erre gyanakodtak, az veseelégtelenség, visszafelé halad a vizelet. Meg is színezték a vesém (jódos infizió+röntgen), h lássák refluxos vagyok-e... Nem, szerencsére. És tényleg ezer oka lehet. Reméljük, hogy csak az első verzió, nekem is az volt.

Jó egészséget! Gyógyulást! :-P
Vigyázzatok magatokra!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Gyerekek, ideért az Álommanó!! Juppi!! Szuper éjszakánk volt!

Szilvi: köszi! Gondoltam rá, hogy a kajcsi kevés, mondjuk vacsora után aludt 2-3 órát, de utána szemet se, csak a forgolódás. Fog még nincs. De mondta egyik kollégám, akinek a kislány ugyanilyen korú, hogy ők se aludtak semmit ebben a 2 napban, lehet a front. Nem tudom. Ilyenkor olyan hülyének érzem magam..

Bejja: ez horror! Húgycsőreflux??? Mi a fene????? Viszont annak nagyon örülök, hogy mehettek haza!!!!!!!!!!!!!!!!

Lehet még nevezni a túrára? Mi is mennénk!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Olvasgatlak titeket, de túl régóta nem írtam és ilyenkor nehéz visszarázódni a fórumozásba. :oops: :oops: :oops:

Bejja!
Bahhh...nagyon sajnálom ezt a kórházasdit... :?
Hátha segít valamit, hogy mi itt kollektíven az 1. verziót szavaztuk meg nektek. :wink:

Ha ilyen sokan jönnétek túrázni pláne benevezünk mi is!
Szívesen megismernélek titeket végrevalahára! :)

Szonja!
Az a hely, ahova anno terveztük az első talit, már nem opció, ha netán kedvünk támadna újat szervezni?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Dehogynem, mehetünk oda is. Igaz, akkor a túra része kimarad.
Na, akkor hova menjünk? És mikor?

Reméljük Bejja otthon van már Hannával.
Most rohanok, bocs...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szerintem most Húsvét.... talán utána egy héttel? Mit gondoltok? Keresek egy jót a Csipet - ajánlatból :) És persze a Szúnyog sziget tali :) Szuhupeherjohó :)
Bejjájék már bizti otthon horpasztanak :)
Kattkat! Jáhhííj!
Szerintem Tivának jön a 3.
szilvi35

ŐŐŐő ez?
Hárshegyi körút

Tájegység: Budai hegység
Indulás: Szépjuhászné
Érkezés: Szépjuhászné
Hossz: 3,5 km
Összemelkedés: 100 m
Útburkolat típusa: jó minőségű földút
ritkán kövek, gyökerek
Nehézség: közepes szintkülönbség
Látnivalók: Kishárshegyi kilátó
A túra rövid leírása: Végig a zöld körútjelen haladunk
Étel-ital, (pelenkázó): -
Megközelíthetőség:
Tömegközlekedéssel: 22 busz a Moszkva tértől
Autóval: Szépjuhászné parkoló/ingyenes/

Vagy ez?
Budakeszi Vadaspark

Indulás: Vadaspark melletti parkoló
Érkezés: Vadaspark melletti parkoló
Hossz: 2-5 km km
Összemelkedés: -
Útburkolat típusa: aszfalt és murva
Nehézség: Bármilyen babakocsival járható
Látnivalók: Budakeszi Vadaspark honlapja
A túra rövid leírása: A 22-es busz megállójából a sárga+ jelzésen jutunk el a vadasparkba. Ez az út sportbabakocsival könnyen járható. A vadaspark külső parkolójából indulva aszfaltút vezet a vadasparkig, könnyű fél órás sétával. A vadasparkban akár terepbabakocsi is bérelhető ingyen, ott is kedvünkre sétálhatunk akár 1 órát is, visszafelé szintén aszfaltozott úton akár másik irányba is mehetünk, bár így kicsit hosszabb.
Étel-ital, (pelenkázó): -
Megközelíthetőség:
Tömegközlekedéssel: 22 busz a Moszkva tértől
Autóval: Budapest felől a Moszkva tértől a Budakeszi út felé, parkoló van

Khmmm. Talán ez?
Hármashatárhegy - Virágosnyereg

Indulás: Fenyőgyöngye
Érkezés: Virágosnyereg
Hossz: 3,5 km csak oda
Összemelkedés: 50 m
Útburkolat típusa: jó minőségű, széles földút
Nehézség: kis szintkülönbség
Látnivalók:
Virágosnyereg rét

A túra rövid leírása: A Hármashatárhegyi útról a zöld kereszt jelzésen indulunk el, majd áttérünk a zöldre (jobbra)
Étel-ital, (pelenkázó): Fenyőgyöngye étterem
Megközelíthetőség:
Tömegközlekedéssel: 65 busz a Kolosy tértől, utána rövid gyalogút
Autóval: A Fenyőgyöngye étteremnél tovább kell menni jobbra fel a Hármashatárhegyi úton, és ahol a turistaút indul, van néhány parkolóhely
Egyéb megjegyzés: visszafele ugyanezen az úton lehet jönni

És még egy:
Rózsika forrás - Solymári Szarkavár

Indulás: Solymár, benzinkút
Érkezés: Solymári Szarkavár
Hossz: 2,4 km csak oda (a Rózsika forrásig 1 km)
Összemelkedés: 76 m, a várnál van az emelkedő
Útburkolat típusa: jó minőségű földút
Nehézség: kis szintkülönbség
Látnivalók: Rózsika forrás, solymári Szarkavár, kilátás
A túra rövid leírása: Kellemes, könnyű séta a Paprika patak mentén, kis hidakon átkelve.A benzinkúttól végig a sárga jelzésen haladunk a Rózsika forrásig. A réttől balra-egyenesen, már jelzés nélkül, de a fő csapáson megyünk a solymári Szarkavárig.
Étel-ital, (pelenkázó):
Megközelíthetőség:
Tömegközlekedéssel: 64-es busz a Hűvösvölgytől a Kökörcsin utcáig
Autóval: Solymáron a benzinkút mellett van parkoló
Egyéb megjegyzés: Visszafele ugyanerre lehet jönni.
szilvi35

De vannak még, ha ezek nem jók :)
szilvi35

megvan a 3.
szilvi35

Sziasztok

Bejja

Remélem már otthon vagytok és az első verzió a nyerő.

Csipet

Mi se aludtunk 2 napig, tudom sovány vígasz. Lehet tényleg front....

A talira mi is neveznénk, ha nem a Húsvét hétvégére szervezitek. Én csak apával együtt tudok menni, mert elveszlek a pesti, pláne a budai forgalomban :oops:

Szonja

A képek alapján tiszta nyugalom lehet a te életed is.

Ma az enyém is az volt. Szonja a játszóházban minden kisebb gyereknak neki ment. Ami volt a kezében, azzal kopoktatta meg a buksijukat. Soha nem szokott ilyet csinálni. Eddig csak engem tüntetett ki az ilyen irányú figyelmével. Nem üt meg, csak harap és karmol. Apát nem harapja csak karmolja. Olyan a karom mintha macskát tartanék....

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Nekem a vadasparkos tetszik a legjobban, de mi még nem voltunk ott, Ti meg lehet, hogy 100x. A Hármashatárhegyes kicsit durvának tűnik - ugye jól értelmezem oda-vissza 7 km - na nem miattam, de Balázs nem tud ennyit legyalogolni, az fix. Többiek?

Tlindi!
Nyugi, nem kell átkelnetek a városon. A Népsziget ott van tőletek nem messze. A külső Váci u-ról lehet kocsival bejönni, de lehet a másik oldalról gyalog, a Duna Plazatól. Szóval asszem hozzád lesz a legközelebb.
És nem a húsvéti hétvégére terveztük. De könyörgöm, nyilatkozzatok már, hogy kinek milyen dátum jó, vagy nem jó, hogy le tudjam foglalni a tábort.

Látod, milyen jó. A lányod szoktat a 2 gyerekes élethez. Mert nálunk ugyanez van. Kb. 2 percig van csend, ha össze vannak zárva. Aztán nagyon durván összevesznek. És a kicsit sem kell ám félteni, simán nekimegy a bátyjának, ha nem úgy van valami, ahogy akarja. Szóval egy év múlva vissza fogjuk sírni Balázskámat, hogy milyen jó gyerek volt. Mert Ádám ... nagyon akaratos, és még mindig buldózer.

Na Bejja biztos próbálja kialudni magát.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Túrával kapcsolatban kérdeznék.
Ki miben hozná a pulyát?
Nálunk a babakocsi nem játszik, mert a jelenlegi alkalmatlan terepezésre. A kockakövön is elakad időnként. :twisted:
Háton simán bírnám, de akkor meg mibe hozzam a motyónkat (víz, kaja, váltóruha D.-nek, ha összeizzadnánk, pelenka, popótörlő stb stb), mert alapból hátizsákos vagyok (nincs is másfajta táskám), de a a hátam már foglalt... :roll: :roll: :roll:
Vagy béreljünk sherpá(ka)t :?:

Kattkat

Kép
kattkat

Nem voltam még csak egyszer a Vadasparkban és az sem volt meghatározó, tehát részemről szinte szűz terület. Ott olyan sétálós, pokrócos, beszélgetős lesz :)
Kattkat! Tivát a hátamon viszem, de viszem a kocsit is. Majd abba belepakolsz, nyugi (persze, ha neked megfelel). A serparendelést hol kell leadni egyébként?
Nekem mindegy mikor lesz a szigetes és a túrás is (kivétel Húsvét). Túrás akár hétköznap is lehet felőlem.
szilvi35

Kattkat, előre is teheted a hátitatyót, én úgy szoktam. Igaz úgy nézek ki, mint egy karácsonyfa..örülnék egy serpának :) Majd leadom az igényt!

Mi Hátiberregővel nevezünk a túrára, de Vadaspark, Sziget is jöhet, ha BKV-val kevés átszállással el lehet jutni. Húsvét után megfelelő nekünk is. Akár hétköznap is!

Szilvii: ez a fog gyorsan kijött!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Igen már itthon vagyunk vasárnap délután óta, és igen próbáltam kipihenni magam, de egy hét nem alvás nem múlik el csak úgy 1-2 nap alatt :)
Egyébként kezdünk visszarázódni a normális kerékvágásba, eddig az éjszakák szuperül teltek végre, nem kellett 100szor felkelni a gyerekhez, szokás szerint egyszer eszik, aztán durmol tovább a saját ágyában. Ezt csak azért említettem mert a kórházban nem volt hajlandó az első felkelése után a kórházi ágyban tovább aludni csak mellettem. Mondjuk azért ebből annyi maradt meg, hogy hajnal 6 körül általában bekéredzkedik mellém, de alszik is tovább, nekem meg már mindegy akkor mert úgyis 6:30 kor kelek. Szóval nem sajnálom tőle :) Mindenesetre most megtanultam értékelni, hogy a gyerek csak! egyszer kel éjszaka :)
A túrázás annyira jól hangzik, de én is csak apával tudnék menni, de ő május-júniusig a szakdogára, és az államvizsgára készül, bár túrázásra biztos meg lehetne fűzni, és nem is tartana sokáig, de a másik fenntartásom meg, hogy Hanna még eredeti csomagból issza a tejcsit, és ugyan a cumisüvegből is elfogadja, de egész napra nem tudok annyit fejni egyszerre sajna. Mást meg még nem eszik meg. Tegnapelőtt megpróbáltam megetetni ilyen banán őszibarack rizs pürével, de nem kellett neki, úgyhogy nem erőltettem. Már előre félek mi lesz a hozzátápinál :?
Ja az meg a másik, hogy az az antibiotikum amit szednünk kell még jópár hétig ilyen narancsos ízű szuszpenzió, és azt is kitolja a nyelvével. Kész totúra naponta 2X 2 ml-t belediktálni, mert alig nyel le belőle valamit. Pedig régebben pl az infacollal semmi baja sem volt.

Sziasztok!
Hát én babakocsit is gondoltam hozni, mert Ádi hosszú távon nem marad háton. Meg nekünk majdnem dupla hátizsák kell a dupla adag kölök miatt. És az a hátsó szándék is vezérel, hogy a motyót bele, illetve rápakolom.
Jó, akkor tali dátum ügyben felveszem a kontaktot a népszigeti gondnokkal.

Bejja! Ádi is (és még szerintem Tiva és Ákos is) cicizik. Ha megyünk valahova, akkor is simán bontogat. Hát mit tehetek? Mert ha nincs azonnal a szájába, olyan örjöngős hisztit ver le. Úgyhogy cicizünk. Megkeresem a legeldugottabb helyet és vagy apa eltakar, vagy valamivel eltakarom magam. Meg egyébként mostanra eljutottam oda, hogy leszarom. Még egyébként senki nem nézett rám sehol ferdén, mert nyilvános helyen szoptatok, inkább diszkréten elfordulnak.
Mondjuk nem tudom, hogy Szilvi és Csipet hogy oldja meg, de gondolom Titeket se zavar?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Hú de jó sokat írtatok alig bírtam olvasni!

Bejja !
Örülök, hogy már otthon! Pihenjétek ki magatokat!

Hát mi a túrázásból mostanság biztos kimaradunk! Pedig tuti jó lesz! A szigetben benne vagyok én is az jó lenne! Bár a nagyok miatt csak a június közepe felé lenne jó valamikor!
Úgyhogy nyugodtan szervezzeték ahogy nektek jó ! Pedig jó lenne már mindenkit megismerni személyesen!

Szilvi !

3. fogacska! :shock:
És velünk mi lesz már nekünk soha nem lesz! :roll:
Mondtam Kincsőnek, hogy beszéljen a nyuszival, hogy hozzon már legalább csak egyetlen egyett! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bejja, Szonja: nekünk 1 óra kb, mire bejutunk Bp-re, aztán csámborgunk, majd haza, Ákos pedig 2 óránként eszik, ezért nekem nagyon sokszor kellett már szoptatnom nyilvános helyen is (villamos, busz, vonat, női öltözősátor a futóversenyen, hegy tetején lévő kápolna, hittanterem stb.), nem volt eddig semmi gond, ha Apa ott volt, akkor takart, illetve mindig van nálunk valamifajta sál/kendő, és akkor azzal takarom el. Most már nemcsak azért, hogy minél diszkrétebb legyen, hanem mert ha Ákos másra koncentrál, akkor nincs evészet, csak nyűgi. Szóval kell neki egy kis steril környezet, ilyenkor eltakarom a látnivalókat :)

Ildóca
: jó lenne Titeket is látni, remélem júni közepe felé sikerül! Kincsőnek drukk, hogy végre kibújjon legalább egy fogica!! Tényleg nem sieti el a kiscsaj!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok

Nekem is jó Húsvét után bármelyik hétvége. Ha senki nem hoz magával Apát, akkor én is csak taxisofőrnek kérem meg. Én még nem Bkv-ztam Szonjával. Gyerekhordozóhátizsákom nincs, a verda meg egy matuzsálem és akkora, hogy nem igazán alkalmas tömegközlekedésre. Gyerekkel együtt meg se bírom emelni és nincs is rajta túl sok fogás. Szerintem jobb lenne valami pokrócos buli ( áááá, nem azért, mert el vagyok puhulva ), akkor le tudunk pakolni és nem kell cipelni a motyót. Én vinnék kocsit is, hogy tudjon a leányzó aludni, vagy ha esetleg elfárad, tudjam tologatni a hátsóját. Bár az elfáradás nála nem opció, lefutná a maratont is :roll: :roll:

Ildóca

Egy ilyen csücsülős talira se tudsz jönni, :?: mert persze neked a túrázás már biztos húzós nagy pocakkal. A védőnő/gyerekdoki nem mondtak semmit erre a fogtalan állapotra? Lehet lezavarja majd 1 hónap alatt a fognövesztést. Hátha a nyuszi...

Szopi

Szonja nem azt írtad az első talinál, hogy ott van szoba is ahol lehet szoptatni?

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Tlindi én azért is írtam, hogy a szigetes megoldás az jó lenne, de csak június közepe felé!
Bár ha Vadasparkozni mentek akkor maximum mi autóval odáig el megyünk és ha ott csücsülős plédes, persze egy kis séta belefér, de hegyet mászni nem igen szeretnék és sajna most nem is tudnék! Meg hát a BKV-t sem szívesen vállalom be Kincsővel! Mert azért van ám súlya a kisasszonynak! De ha nektek az belefér, hogy ott találkozunk és mi nem Bkv-zunk veletek? Pedig biztos jó buli egy ilyen közös kirándulás!

Voltunk ma dokinál! Zárt méhszáj !Úgyhogy a doki szerint, minden rendben! Aztán jövőhéten UH ott majd bővebet tudunk!
A cukor izé is jó lett!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tiva babának nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?