Köszönjük szépen!
Kiangyal NEKÜNK, de nincs is vele semmi gond
A szüléstörténet. OKtóber 5re voltam kiírva, de már augusztusban valahogy úgy éreztem ez a bébi hamarabb lesz mint október 5. Ami a legdurvábba, hogy a 38. héten kellett még egy vizsgálatra mennem, de a nödokim szabin volt, így egy másikhoz mentem aki öt helyettesítette.Megjegyzem szerencsére,mert ez a doki csinált ultrahangot és akkor erdezte, hogy tudjuk-e a nemét. Mondom,a nödokim "sose látta" (azért mert ha kértünk volna egy extra ultrahangot 40 euroért, akkor biztosan látja), de ez a doki mondta, hogy KISLÀNY lesz 100%. Na ekkor jött a sokk,mert habár az elején írtam is , hogy olyan kislányos érzésem van, de a 19. heti Magyarországi 4D szerint Kisfiú lesz. Kicsit összezavarodtunk a párommal, de úgy voltunk vele, hogy tök mindegy, a lényeg hogy egészséges és hogy mit dob ki a "gép" majd meglátjuk szüléskor.
Október 2-an vasárnap anyósoméknál grilleztünk, de csajok én olyan jó ízüen talán egész terhesség alatt nem ettem
Lefeküdtünk, bár amennyire én az utolsó hónapban szenvedtem a 107 cm haskörfogatomtól, nem igazán nevezhetném alvásnak a dolgot.Szóval óránként pisilni jártam, volt ez úgy, hogy pont 6:01 perckor kimentem pisilni, ültem a wc-n, majd a picurka olyan furán rúgott egyett, meg egy pukkanást hallottam, majd fel´lltam és ömleni kezdett a magzatvíz belölem
(még jó, hogy a wc felett álltam) Gyorsan törölközö, apához berohantam és ébresztettem, hogy idö van, én letusolok, megyünk szülni. Pattant is ki a drágám az ágyból. Most tudni kell, hogy marha szerencsém volt,mert itt kint Németben október 3-a a két németország egyesülésének ünnepe, szóval munkaszüneti nap, apjuk meg itthon volt
Fél 7kor már bent is voltunk a kórházban, én voltam az egyetlen kismama aznap aki szült
Rákapcsoltak a CTG-re, viszont a magzatvít továbbra is nem hogy folyt, hanem ömlött belölem, monták is, hogy jó sok van bennem. Olyan 10körül jöttek az elsö fájások, elöször 10 percenként, de volt hogy 5 percenként, szóval nem volt rendszeres. ! cm-re voltam kitágulva csak. Délután fél 2kor elküldtek egy kicsit sétálni,meg hoztak be nekem ebédet a növérek, na akkor már 5 perces fájásaim voltak, de még mindig nem tágultam.Estefelé már olyan szinten fáradt is voltam, nagyon erös fájásokkal, hogy hiába az oxitocin inekció a PDA mellett döntöttem,de már a kisdoktornöm is azt javasolta,mert hosszúra nyúlt a vajúdás, és ha már akkor kifáradok, nem lesz energiám megszülni. Fél 7kor kaptam a PDA-t, hát az nem volt valami kellemes, úgy összehajtogatott az ápoló faszi, mert ugye fontos hova szúrják be, pont akkor bnem lehet fájásod, szóval kiáltanom kellett, amikor jött egy fájás,mert akkor abbahagyták. Amint beadták, a bal lábamban áramütésszerüt éreztem,majd fél óra múlva elviselhetöbbek lettek a fájások, de azért éreztem. Kaptam továbbra is az oxitocint,meg egyfajta nyugtatót intravénásan, amitól a két 5 perces fájás között nem is tudtam nyitvatartani a szemem
No akkor olyan 22 óra körül 9 cmre tágultam,meg iszonyat olyan ´rezésem volt mint aki be akar kakálni. Presze a fejecskéje már nagyon lent volt és nyomott. Délután persze kaptam még beöntést. No az is jó volt, úgy wcre menni
Aztán 1 óra tolómunka, nyomás és kint volt az én drágám 23:05 perckor és KISLÁNY!!!Hatalmas hajjal. Rögtön odatették rám, míg a kisdokim bevarrt,mert gátmetszés hál istennek nem kellett, viszont kicsit megrepedtem és azt be kllett varrni. "Megszültem" utánna a méhlepényt is, megmutatták, majd megvizsgálták és csak utánna gratuláltak. A doktornö és a szülésznö velem egyidös két csajszi volt
Párom kint volt a folyoson,mert megbeszéltük, hogy amikor már élesben megy a helyzet ö kijön,mert nem bírja avért. BArátnöm volt bent velem, párom meg az ö baratjával a folyóson. barátnöm vágta el a köldökzsinórt! Azóta nem is fogta fel,mekkorra élményben volt része. Ez a dolog mégközelebb hozott minket! Öa TANTE Sarah
Ezután a szokásos mícskélés, ahol apa ott volt,majd egy külön szobába vittek minket, katunk pezsgöt és hármasban lehettünk 1-2 órát. Párom olyan 4 óra körül elment haza aludni egy picit én meg egyágyban maradtam az én gyönyörüségemmel. Nem is aludtam semmit,mert benne gyönyörködtem, néztem ahogyan alszik. Fantasztikus érzés volt. Másnap másik kórterembe kerültem egy kismmamával. Övele nagyon jól elvoltunk, 5 napot kellett bent lennem,mert egy kicsit besárgultunk, de pont akkor engedtek ki, amikor anyu jött ki
Ez a kórház csúcsszuper ellátás, 3 fogásos menü ebédre, válszthattál mit akarsz enni, svédasztalos reggeli...és INGYEN!!! Mintha Wellness szállóban lettünk volna. A baba végig ott volt mellettem éjjel-nappal, csak amikor kajcsizni mentünk az étterembe, akkor vigyáztak rá.
Hát röviden ennyi lenne, nagyon szép élmény maradt a szülés, ahbár 17 órahosszat tartott, de megérte! Itthon tejlázam lett, amikor beindult a tejcsi, de azóta minden rendben, szépen szopik, van tejcsim is, de kap tápszer pótlást este,mert nem elég neki.
Most mennem kell,mert jelentkezik a drágám "reggelizni"
Puszi Mindenkinek!!