Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Huba

Én 6 hósan tettem először etetőszékbe, de akkor már stabilan ült és nem is volt előtte szék, mert én csak akkor kezdtem a hozzátápit. A mi etetőszékünk dönthetős (lehet, mind az) és vannak olyanok is amiket már 4 hótól lehet használni, akkor is ha nem tud még a baba ülni.

Mi is voltunk Tihanyban egy Oázis nevű helyen. Jól éreztük magunkat, csak elég messze van a part. De mi néha átjártunk Füredre strandolni, már ha nem esett az eső. Mi minden évben akkor megyünk nyaralni amikor esik. Valahogy nagyon ráérzünk :evil:

Szilvi

Jaj, szegény Tiva olyan kis sovánka :lol: . Meglátszik, hogy alig akar kajálni....Neked se lehet egyszerű.

Szonja

Sajnálom, hogy ennyire megszenved Ádi a szemfoggal. Lekopogom ( kopp, kopp, kopp)Szonja észre se veszi a fogzást.

Szemészetre kötelező vinni a gyereket, vagy volt valami problémátok? Persze csak ha publikus. Sajnos mindenütt van csúszás. Kivéve a Máv ortopédián. Ott is kell időpont, de a gyerekeket sornkívül hívják. Eddig mindíg végeztünk még az időpont előtt.

Tegnap voltunk játszótéren. Szonja a saját árnyékát kergette. Mindíg megállt, leguggolt és meg akarta fogni. Persze nem sikerült. Annyira édes volt, ahogy küzdütt. Aztán a lépcsőzést tanultuk. Lefelé még fogtam a kezét felfelé négykéz láb egyedül, mire megunta már én is négykéz láb másztam, annyira fájt a drekam.

Tlindi

Kép
tlindi

Ápr. 10? Simán! Emlékeztess még légyszi! De remélem nem akarsz versenyezni, csak amolyan "becsületbeli ügy". Nekem verseny cuccom sincsen. Veszünk fel egyen pólót?
El ne felejtsek nevezni!!!!

Sajnálom a betegeskedést!

Szonja de édes! Nem hiszed, de Tiva detto. Hasalt és maga elé csapkodott, mintha lenne ott valami. Figyeltük, hogy mit csinál. Hát az árnyékát csapkodta :) :) :)
szilvi35

Szilvi nevezek én neked, ha jössz, és akkor lesz egyen pólónk :) Kismama magazinos jár :) Dehogy verseny! Csak egy kis szigetelés :)

Árnyékunkat mi is kergettük valamelyik nap :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi!
Ez a kép! :lol:
Tiva úgy feszít, mint Döbrögi uraság! :lol:

Csipetnyusza!
Veresen voltunk az unokatesómnál szőlővesszőért. :)
Akkor bizti ti voltatok, mert a leírás stimm.
Nem olyan rég mackó parkban is jártunk arra felétek.
Mi is mennénk 10-én, de nem megy. :?

Szonja!
Csóri Ádi...
Nálunk is fokozódott a nyálcsorgás (vagy má' írtam?), de nem látok fogra utaló jeleket ezen kívül.
Szemészetnél várás :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Kapjákbee...de legalább a doki alapos volt.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Sírhatnékom van....a szemészeten összeszedtünk egy kis kötőhártya gyulladást. Úgyhogy ki kellett menni az ügyeletre, mert ezek a szemre való szarok, felbontás után 4 hétig jók. Mivel nyáron élveztem én is ezt klassz kis betegséget, gondoltam nem várunk hétfőig. Fel is írták.

Na nem, itt még nincs vége. Hazaértünk, csepegtetés, ordítás. Feszítés, ordítás, közbe matat a szájába. Mondom apának, hát fogjuk már meg, nézzük már meg a száját.... Tele van aftával. Gondolom attól, hogy állandóan minden a szájába van. Igaz, eddig is így ismerkedett a világgal, meg hát a fogak miatt is, de most van, hogy két kézzel matat a szájába. Meg az apja ilyen: bárki beleiszik a poharába, tiszta seb a pofája. Én meg akár szart is ehetnék....Szóval még jó, hogy a fogzásra vettem Tantum Verde sprayt, mert az aftára is jó. Igaz, annyira jól nem eshetett elsőre neki, de most estére egész jól volt. És már ugye napok óta alig evett, és ahogy hatott az a szar, meg a kúp (felhívtuk a gyerekdokit, mert azt hittük, hogy szájpenész, és hallotta, hogy ordít, ő mondta, hogy adjunk neki kúpot. Ja, és nekem új infó volt, ezért leírom, hátha nektek is: a szájpenész állítólag nem fáj). Viszont szegénykém délutánra már olyan éhes volt, hogy mikor leültünk enni, nem is tudta mibe harapjon.

Szóval, okuljatok belőlem, mert nekem eszembe nem jutott, hogy a szájába így is nézegessek. Igaz, nekem sose volt ilyen gondom....
Még azon gondolkodok, hogy milyen bánatos, tetves nyűvet tudunk összeszedni. (Mondjuk még Balázs tetvet az oviba). A múltkor már a házi orvos úgy hívott be, hogy jöjjenek a bérletesek és szerintem már itt az ügyeleten is aktánk van.

Tlindi!
Azért kellett menni, mert Balázs a 4 éves státuszon nem tudta elolvasni az alsó két villát és a védőnő mondta, hogy menjünk inkább el. Mivel nekem elég rossz a szemem, egy füst alatt Ádit is megnézték.

Kattkat!
Szőlővessző????

Milyen programok lesznek a szigeten? Igaz, én úgyse tudok menni, apa jövő hétvégén is dolgozik.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Aftaaa???
Jajjjj :cry:
Abból már egy is rohadtul tud fájni...
Szegény Picike!!! :?

Másik fórumon pont mostanában írta egy lány, hogy a kisfia nyálkahártya gyulladást szedett össze és úgy bedurrant az ínye, hogy fölül nem látszódtak ki a fogai...
Szegény nagyon szenvedett, ha valamire erősebben ráharapott, vérzett.
Az imádott cumiját sem kapta be, s ha próbálták dühösen a sarokba hajította.
A doki azt mondta, hogy bármit kennek rá, így is úgy is 1 hét, mire javulni kezd és igazából csak a fájdalmat lehet csillapítani, így felváltva kapta a paracetamol és ibuprofen hatóanyagú fájdalomcsillapítókat.
Tán a második napra megszámlálhatatlan hólyag is lett a szájában (afta?).
Megint csak azt tudom írni, hogy kitartás!!!
Aztán ha túl lesztek ezen jutalmazd meg magad valamivel.
Szőlővessző apámék kertjébe megy majd.

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja, hát nagyon sajnálom. Afta, kötőhártyagyula :( Tényleg rátok jár a rúd :( Kívánom, hogy gyógyuljatok meg minél hamarabb!

Csipet! Ha jól láttam 900Ft a nevezés. Megtennéd, hogy nevezel engem is? Köszi előre is. Majd megbeszéljük, hogy hol találkozunk.

Mi ma voltunk túrázni (a zöld háromszöget követtük). Szívesen mennénk ám társasággal is. Valakinek / -kiknek kedve /-vük?
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
szilvi35

Sziasztok!
Köszönjük!
Asszem bevált a Tantum Verde. Még hólyagos a szája, de ma már nem ordított, nem tépte. És simán nyitotta a száját, mikor fújtam bele. Biztos jót tett neki.

Jujj, mi nagyon szerettünk túrázni apával, míg nem voltak meg a gyerekek. Nagyon sokat kirándultunk. Megmondon őszintén, se mikor még Balázs egyedül volt, se most nem mertünk neki indulni. Valahogy mindig azt gondoltam, ez csak nekünk felnőtteknek élmény még egyenlőre. Lehet, hogy rosszul gondoltuk? Vagy lehet, hogy meg kellene kímélnünk az erdőt Balázs orszlán ordításaitól.

Valamelyik este építettem neki ólat (vagy mi a szöszben lakik az ori) a ruhás kosarakból, meg az étkező székekből és a plédekből. Na ehhez vegyétek hozzá, hogy Ádi gátlástanul szed ki mindent a szekrényekből, legyen az zokni, lábas, fakanál. Szóval most per pillanat olyan a lakás, mint Japán a földrengés után...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja! Az orik bariban laknak :D
Szerintem az erdő illatát a gyerekek is érzik és látnak is új dolgokat, pl. növények :)
szilvi35

Sziasztok!

Akartam már régóta kérdezni, jár valamelyikőtök babaúszásra a babával? Mi most hétvégén akarunk elmenni először, bár a kádúszást kihagytuk, nem mintha kötelező lenne, csak ajánlják az uszodás úszás előtt hozzászokásképpen. Ha tudtok mondjatok véleményt, hogy tetszett a gyerkőcnek?

Szilvi: Tiva gyönyörűséges husibogár. Apa is már be van zsongva, hogy Hannával menjünk túrázni, kirándulni amilyen hamar csak lehet. Mondjuk most hogy jön a jóidő, már lehet menni.

Szonja: Biztos megtudom majd ha eljön az ideje, de mi a szösz az az afta? Olyan szájpenészféleség?
És ha már ilyen trutymókról beszélünk, Hanna fején is kijött a koszmó. Pedig minden nap mossuk a haját. Eddig mondjuk ugye csak a fürdővízzel, de tegnap vettünk már végre babasampit. Valamennyire használt, mert a nagy részét így fürdés után le tudtuk kapirgálni, így annyira nem vészes a helyzet (mondjuk eddig sem volt, időben elkaptuk :)) szóval várok még holnapig, mielőtt drasztikusabb módszerhez folyamodok.
Ha pedig haj, Hanna most kezdte nagyon hullatni. Nem győzöm szedegetni mindenhonnan a haját. Meg ahogy dörzsölgeti, mindkét oldalán, meg hátul is van egy egy már majdnem kopasz foltja. Még rá tudom fésülni a többi hajat, de már kezd nagyon hülyén kinézni, kicsit tartok tőle hogy elhullajtja az összes loboncát, pedig olyan szép nagy haja van/volt. Általában mikor indul meg a haj növekedése egyébként? Attól félek, hogy elveszti a vörös babahaját, és a helyére barna nő. Tudom hogy hülyeség, meg kit érdekel a hajszín, de így olyan különleges :)
Na mindegy nem beszélek butaságokat.

Volt valaki a hétvégén a millenárison? Még jó hogy nekem kiment a fejemből, mert valami barom elrontotta tízezrek szórakozását :evil:

Kattkatt: a mackópark milyen? Apa már korábban - még mielőtt Hanna megszületett - is mondta hogy menjünk már el, de sztem lassan mi is ellátogatunk arrafelé.

Lilypie Third Birthday tickers

Sziasztok!
Mi Balázzsal jártunk babaúszásra, igaz csak 3 hónapig. Jó volt, mert elég kötöttek voltak az izmai, és jót tett neki. Az első két alkalommal sírt, szerintem hideg volt neki a víz. Mert azt szokták ajánlani, hogy otthon szoktasd a 32 fokos vízhez, mert a medencéknek annyi a hőmérséklete. Volt merülés is, ott csak elsőre sírt. Aztán jött a nyár, és itthon fürödtünk. Megmondom őszintén, hogy én akkora jelentőséget nem tulajdonítottam a babaúszásnak. Tőlünk messze volt/van, csak kocsival tudtam/tudnám hordani, és hogy most megmarad-e a mittudom én milyen légzése, annyira nem is érdekelt. És igazából a gyereken se éreztem, hogy húúú de hiányzik neki. A kertbe tettünk ki medencét, kiskádat, azt élevezte nagyon. Monjduk ott nem nyomkodtam víz alá.
Én hallottam pro és kontra is véleményeket, de ha hozzátok közel van, próbáljátok meg, aztán úgyis meglátod.

Afta: hát ilyen fehér, hólyagos valami. És ahogy ecseteltem neki, úgy éreztem, hogy ilyen csomók, vagy mik vannak a szájába. Nagyon beszámolni nem tudok róla, nekem nemigen volt. A férjemnek szokott lenni, már attól is, ha valaki a poharába iszik. Hát szokott ő is hisztizni, de szoktam neki mondani, hogy viselje felnőtt ember módjára.
Nem tudom, hogy mitől jön egyébként ki (majd megkérdezem a dokinőt), mint említettem se nekem, se a mi családunkban nem volt ilyen és Balázsnak se volt asszem. Vagy talán 1x. Szóval nem kell feltétlenül, hogy eljöjjön az ideje. Vagyis inkább reménykedjünk, hogy nálatok nem jön el az ideje.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok! Szilvi: Kirándulós képek nagyon klasszak! Úúúúúgy mennék én is! Egyelőre csak babakocsizás marad. Ma is megmásztam a hegyet, utána csavarni lehetett a ruhámból a vizet. Kicsit edzetlen vagyok....

Ha jöttök Medve Farmra, szóljatok, mert mi is itt lakunk, Veresegyháznál és mi is szívesen csatlakoznánk. Dorka imádja az állatokat és szoktunk odajárni:)

Szonja: Ez a hólyagos száj nagyon tanulságos és sajnálom, hogy ilyen lett. De tök jó, hogy megoldottátok és most már Árgus szemekkel figyelni fogjátok.

Csipet: Veresegyházi fórumon is várunk sok szeretettel. :) Ha esetleg holnap van kedvetek Ringatóra jönni, aszem mi is megyünk. Az olyan jó!
Vendég

Szilvi, mi mennénk túra, csak meg kéne gyógyulnunk...most éppen valami hasmars jött rám, már 3 napja. Ákos szerencsére él és virul már, a nátha elillant! Megnéztem én is a nevezést, nekem 400-et ír ki. Viszont módosult az útvonal, 3500m a táv. lenyomjuk ;) Szerintem bármelyik nap többet megyünk mindannyian. Járgánnyal vagy Babbinkával jöttök? Nagyon jók a képek!!!

Katt: kár, hogy ti nem tudtok jönni!! Valaki még?

Szonja: jobbulást nektek!!!

Dorkaanyu: ha meggyógyultunk, megyünk Ringatóra, oly rég tervezzük, és még sosem voltunk!! Nagyon szeretünk dalolni, remélem Ákosnak is bejön!

A mai nap sikerélménye: körömvágás figyelemelterelés nélkül!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2011.04.04 12:19-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is! Csak kicsit sok volt mostanság mindenből meg estére már nyűgös vagyok nagyon! Főleg tegnap este voltam hisztis! :roll:

Szonja!
Sajnálom a sok nyavaját! De remélem mostmár hamar kimásztok belőle!

Mi nem jártunk baba úszni egyikkel sem pedig itt van tőlünk 10 perc sétára az uszoda! :(
Nálunk most járnak úszni a suliba!

Szilvi!

Jó kis husija van Tivának! látom éhezteted nagyon! :wink:

Medve Farmon már mi is voltunk töbször is! Érdemes megnézni a macikat! Kincső mostanában minden állatnak nagyon tud örülni! Most éppen be kéne szereznünk valmiféle kiskutyát mert a mienk eltűnte magát teljesen! De valami kistestű gyerekszerető kutyust kéne találni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Csipet, Szonja mielőbbi gyógyulást. Mindkettőtöknek ki jut bőven. Afta, khgyuszi hasmenés....Mi már túl vagyunk a takonykóron. Végre. Ez az orrszívás kiborított mindkettőnket.

Bejja

Szonjának ahogy hullott a haja, nőtt is ki a másik. Nem lett kopasz. A koszmóra én Babé koszmóellenni sampont használok / használtam. Míg volt neki minden nap mostam vele, mióta nincs azóta heti 2x ezzel a samponnal, a többi nap pedig csak a fűrdő vízzel. Mi nem jártunk baba úszásra. Akartam, de sok rosszat hallottam róla, lehet a fele se igaz. Meg ami közel van hozzánk, az 2000 ft / fél óra. Lehet máshol is ennyi, de szerintem az barami sok.

Szilvi jók a képek.

Tegnap mi is kocsi nélkül voltunk a parkba. Szonja bejárt mindent, árkon-bokron keresztül. Mászkált vagy egy órát. Itthon is ki szálltunk a liftből az 5-en és a kisasszony megindukt felfelé a lépcsőn, felment volna a 10-re is ha hagyom. Nagyon csípi a lépcsőzést.

Nálunk elérkezett az idő, hogy Szonját leválasszam magamról. Péntek este volt az utolsó szopi. Szerda óta minden szopinál belémharapott, pénteken pedig akkorát, hogy vérzett a bimbi alatt. Na ott telt be a pohár. Még fejek neki, de nem nagyon issza meg, csak 20-30 ml -t. Még jó, hogy a már tájékozott vagyok, hogyan is kell etetni egy gyereket a szopi után :D . Köszönöm még egyszer. Persze nem megy nálunk egyszerűen az etetés, nem nagyon akar enni, de gondolom, ha éhes lenne, akkor megenné amit elé pakolok. Szonját nem nagyon viseli meg, csak a déli altatásnál van néhány perces hiszti. Persze néha matat és befúrja a fejét a két cicim közé, de nem vészes. Engem annál jobban kiborít, a szombatot szó szerint végigbőgtem. Pláne amikor játszik a gyerek és közben cuppog, soha nem csinált ilyet. Szegénykém. De majdnem 14 hónapig szopott.

Nem akarok reklamálni, de Beu és Pakó is azt igérte, hogy most már lesznek.........és Ildóca is gyakrabban szokott jelentkezni

Tlindi

Kép
tlindi

Ildóca jó, hogy reklamáltam, mire bepötyögtem magam ide is értél :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi: le a kalappal, nagyon szép ez a 14 hónap! Ez a vérző bimbi nem hangzik túl jól! :(

Ildóca: hogy vagytok? Pocaklakó?

Lányok! Szerintetek ez a japán dolog most menyire komoly? Tényleg nem mehetek ki, ha esik az eső? Anyukám állandóan hívogat telefonon.

Kép
Kép
csipetnyusza

Bejja: a hajról jut eszembe: Ákos nemcsak hosszú, de rettentő sűrű hajjal született, és egyáltalán nem hullajtott egy szálat se, legalábbis sehol sem találtam soha. na most el lehet képzelni, amikor elkezdte felütni a fejét a koszmó (3 hónapos korában)! Szerencsére egy-két BABE-samponos kezelés helyrehozta. Azóta se kellett. A fürdetőkrém nagyon szárítja a kis bőrüket, legalábbis a mi extra érzékenységű bőrünket kicsinálta, most csak sima csapvízzel fürdünk, és SOKKAL jobb! A fejét pedig folyékony fekete szappannal mosom, semmi gond nincs vele.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet: húúúú, hatalmas gratula a körömvágáshoz! Nálunk az egy kész Rodeó bajnokság és borzalmas. És van, amikor nem is lehet elterelni a figyelmét, mert csak a körömcsipeszt figyeli Dorka, minden mást eldob a kezéből és nagyon résen van, feszülten figyel. Pedig még sosem vágtam meg a kezét, nagyon óvatos voltam mindig, de mégsem szereti.

A japán dolgot én sem tudom, hogy mennyire komoly. Csapvizet lehet inni? Én ezen agyalok.

Tlindi, igen, hidd el, téged jobban megvisel a leválasztás. Szonja biztos örömmel fedezi fel az új ízeket és lelkes lesz:)

Ildóca: esetleg a veresi uszodáról van szó? Az tök jó különben! Régen én is odajártam és nincs tömeg és tiszta a víz és kellemes az egész.
Vendég

Dorkaanyu: ne is mondd, nekünk mindig nagyon körülményes volt körömvágás, úgy nő neki, hogy nemigaz!

A veresi uszi a sulis? A baba-mama uszi most az idősek otthonában van úgy tudom. mi még nem voltunk, terveztem még pocakosan, csak aztán kaotikus volt a helyzetünk, most meg már késő, nem? A búvárreflex eltűnik 6-8 hónaposan.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Én komolyan vettem az eső dolgot és nem engedem őket ki az esőre és én sem szívesem megyek ki csak ha muszály! A gyerekek lelkére kötöttem, hogy az iskolába se menjenek ki ha nem muszály amikor esik az eső! Aztán, hogy ez mennyire komoly azt nem tudom! De van ismerősöm aki adigg egyáltalán nem engedi ki a gyereket amíg fel nem szárad az eső!
Csapvizet meg egyáltalán nem iszunk csak üvegesett, de mondjuk én arról nem hallottam semit sem! De itt Csömörön nálunk alapban nem igazán iható a csap víz!

Dorka!

A Csömöri uszodáról beszélek én!

Csipet! Kösz jól vagyunk! Leszámítva a derék fájást a hát fájást meg a fáradságot! Mert estére kész vagyok teljesen!
Tegnap este az úrfi annyira leköltözött az alsó szintre, hogy sem ülni sem állni sem feküdni nem volt jó. Elaludni is csak úgy tudtam, hogy alápócoltam a hasam a tönkölyös kispárnámal. De úgy legalább éjjel 2-ig bírtam aludni! Aztán már nem igen megy mostanában az alvás sem 2 után. Úgyhogy ha tehetem akkor fekszem le napközben Kincsővel!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Én komolyan vettem az eső dolgot és nem engedem őket ki az esőre és én sem szívesem megyek ki csak ha muszály! A gyerekek lelkére kötöttem, hogy az iskolába se menjenek ki ha nem muszály amikor esik az eső! Aztán, hogy ez mennyire komoly azt nem tudom! De van ismerősöm aki adigg egyáltalán nem engedi ki a gyereket amíg fel nem szárad az eső!
Csapvizet meg egyáltalán nem iszunk csak üvegesett, de mondjuk én arról nem hallottam semit sem! De itt Csömörön nálunk alapban nem igazán iható a csap víz!

Dorka!

Csipet! Kösz jól vagyunk! Leszámítva a derék fájást a hát fájást meg a fáradságot! Mert estére kész vagyok teljesen!
Tegnap este az úrfi annyira leköltözött az alsó szintre, hogy sem ülni sem állni sem feküdni nem volt jó. Elaludni is csak úgy tudtam, hogy alápócoltam a hasam a tönkölyös kispárnámal. De úgy legalább éjjel 2-ig bírtam aludni! Aztán már nem igen megy mostanában az alvás sem 2 után. Úgyhogy ha tehetem akkor fekszem le napközben Kincsővel!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Dorka!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, nekem csak egy csepp Manóm van, de én is alszom vele napközben :) Nem irigyellek, de mindent megér ez a fáradság is! ;) Olyan szép időszak!!

Anyum azért is ilyen "parás", mert anno Csernobil is csak utólag derült ki, nem akartak tömeghisztit meg minden, tesómnak agydaganata is lett, lehet ettől, lehet nem, de benne volt a pakliban. Úgyhogy én is igyekszem komolyan venni.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet!

Ez így van, ez a legszebb időszak! Élvezem is nagyon! :D
Fáradság ide vagy oda, mindent megér!
Tudod jobb inkább félni mint megijedni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Mi járunk babaúszásra november óta,a 16.kerületbe...
www.babauszi.hu

Bogi nagyon szereti.4-5 alkalom után merült víz alá,onnantól már minden alkalommal többször is...
Sikongat,beszél az egész óra alatt.Mármint a maga baba nyelvén.
Ha meglátja Csillát,az oktatót és Lacit a recepcióst,teli szájjal nevet.
Nem olcsó a bérlet,de nagyon jó az óra és bababarát a víz.

Egyébként nálunk most fogzás van,4-5 fog jön egyszerre..éjjelek megint gázosak,pedig párszor már B. átaludta...
na mindegy,majd csak vége lesz ennek is...

Kép
kata35

Sziasztok!
Tlindi!
Örülök, hogy Szonja ilyen könnyen viselte a leválasztást.
Úgy tűnik nálunk ez fog nagyobb cirkusszal járni....
Mondjuk én még nem érzek késztetétst erre a heroikus harcra, mert Ádi nem harap. Akkor érzem kicsit tehernek, mikor az anya csöcsén csüngés teszi ki a nap nagy részét (átlag 10 percenként bontogat). Szóval még nincs késztetésem...de remélem, ha eljön az idő, leszek olyan határozott, mint Te.

Szegény Bogi, de majd csak kijönnek már a fogacskák, és akkor talán lesz egy kis nyugi.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hű, hogy megélénkült mindenki :)
A babaúszásos beszámolókat köszönöm, mi Monorra fogunk menni, mert az van hozzánk a legközelebb, illetve Gyömrő lenne, de idén pont nem indult babaúszás, mert alig volt érdeklődő :(
A koszmó amúgy minden ellenállásunk ellenére megmaradni látszik, úgyhogy ma elküldtem az urat koszmó elleni samponért, majd meglátjuk, remélem segít. Pedig hogy reménykedtem, hogy ebből kimaradunk. Mondjuk nem is értem mire számítottam, mikor néhány hete a szemöldökén! már kijött, de az sima mosással pár nap alatt el is múlt.
Ezt az eső dolgot én is hallottam a beszélő dobozban, de mivel én eddig sem szívesen mentem esőben sehova ha nem volt muszáj, (márpedig mostanában nem volt muszáj :)) így ezután sem fog nehezemre esni a fenekemen kivárni míg elmúlik. Amúgy meg remélem nem lesz ennek az egész "japánsugárzókatasztrókának" semmilyen komolyabb következménye, bár egyre több szörnyedelmet hallani a híradóban, hogy már itt is sugárzó jódot találtak, meg ott is sugároznak a halak blabla.. Kicsit azért parázok én is nehogy egy második csernobil legyen ebből :?

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Úr Isten! MI voltunk kint esőben, mert elkapott! Tiva arca is esős lett egy kicsit!
Nem is hallottam ezt az esős dolgot. AAAAAAAAAhj!
szilvi35

Szilvi, azért szerintem annyira rossz nincs a helyzet, ne aggódd túl :)
Ha eddig nem olvadt le Tiva arca, akkor ezután sem fog....talán :)

Sziasztok

Kata

Szonja is kb. 4-5 fogat növeszt egyszerre, de még mindíg jól viseli. Remélem Bogi hamar túl lesz rajta.

Szonja

Én is sajnálom, hogy már nem szoptatok, de hát mindent nem bírok elviselni. Sokkal macerásabb így. Fejni meg vizesruházni, ugrani tápszert keverni kitalálni, hogy mégis mit enne meg a kisasszony, mert igen válogatós ám. Van hogy 4-5 fajtából se felel meg neki semmi. Ilyenkor jön a tejpép és a jól bevállt alma-banán bébiétel.

Bejja

Nézd a koszmót a füle mögött is, ott is nagyon jól érzi magát. Szonja mindíg ott rejtegette. Bekentem babaolajjal fürdés előtt fél órával és meg is mszabadultunk tőle.

Én is kerülöm az esőt, eddig is kerültem, de most aztán pláne.

Minket is utolért a hányásos vírus. Hasmenés nincs, de ma már volt 3x kaka. Ami Szonjától igen szokatlan. Láz 38,6. Elvittem dokihoz, de nem a sajáthoz, mert ő csak du. rendel és nem akartam addig várni, ez a másik meg annyira rendes volt, hogy legszívesebben fel rúgtam volna. Csillapítsak lázat, adjak folyadékot és ha nincs jól, holnap vigyem a saját dokinkhoz. Gondolom , hogy egy gyerekkel többet kellett megvizsgálni ( kb 2 percet voltunk bent) Leterhelte az egész napját. Felhívtam a védőnőt, ő legalább elmondta mi a teendő. Szerencsére csak reggel hányt, délelőtt már nem, de a láza nagyon masszív. Akik már túl vannak rajta, kb. meddig tart ez a vírus?

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Tlindi!
Abszolút megértelek ám, hogy miért hagytad abba szoptatást. Azért is írtam, neked, hogy Szonja elég hamar túltette magát rajta, mert gondoltam, hogy Te azért még nem. A 14 hónap szuper, és még mindig fejsz is.

Nálunk 2-3 napig tartott a fosi, meg a láz. Illetve Ádinak 1 hétig elég híg széklete volt, de csak napi 1x, max. 2x.

És nagyon szolíd kislány voltál a dokival. Bár ha felrúgod, már leültetnek. Egyet nem értek, hogy az ilyen emberi, segítőkész, hiper szenzitív ember minek lesz orvos. Pláne gyerekorvos.
Mi 2x voltunk nem a saját dokink rendelésén: 1x elnéztük a rendelési időt, a következő alkalommal meg de. volt a dokink, és Ádi du-ra lett rosszul, de nagyon aranyosak voltak. Az egyiket ki is néztem az utódnak, ha a doki nénink elmegy nyugdíjba.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Jó, hogy írjátok, hogy van ilyen vírus, akkor várható, hogy nálunk is beüt:(
Nem megy le a láz? Uhhh, azt nagyon utálom! Nálunk most fogzás van, tegnap láttunk felül egy újabb őrlőfogat. Az alső is már talán reggelre kint lesz a másik oldalon, követhetetlen már hány fog jön egyszerre. SZegény kislányom borzalmasan szenved.

Tlindi: sajnálom, hogy a másik doki nem akart segíteni. Ezt én felnőtt orvosnál tapasztaltam. Azt mondták ott, hogy azért nem látnak el engem, mert csak sürgősség esetén kötelesek ellátni, elsősegély, allergiaroham stb. Fene sem tudja....
Vendég

Bejja! Koszmótlanítás: olaj a fejre fürdés előtt fél órával, órával és kaptunk rá izét, amivel be kell kenni a fejét. Ha érdekel a neve, akkor megnézem. Saját kútfőből nem megy. Az első koszmija Tivának a fején, szemöldökén és fülén jött ki, nem volt vastag, de sok területen. Most valamikor visszajött, akkor éppen csak észre lehetett venni lámpával, mert úgy sárga. Ez pedig 2-3 picinyke folt volt, de olajoztam rendesen.

Kata35! 11 körül voltunk lent, kerestelek, gondoltam toljátok valahol :)

A körömvágást én a TV előtt intézem, úgy nincs ugrálás :oops:

Akik szeretnek túrázni, szívesen csatlakoznánk.

Tlindi! Sajnálom, mielőbbi gyógyulást!!!
szilvi35

Sziasztok!
Szilvi! Hova, mikor? Már ha velünk is eljöttök.

Segítsetek!
Van egy idős barátném, amolyan pótanyám, és hát tőle tanultam mindent, ami a szakmánkat illetti. És júniusban lesz az 50. házassági évfordulója, ahova hivatalosak vagyunk.
Mik ilyenkor a szokások?
Köszönöm!

Tlindi!
Látod mekkora bunkó vagyok :oops: . Csak egyet nem írtam: hogy gyógyuljatok meg mihamarabb!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szilvi!

Dokinál voltunk...
De hívjál legközelebb is,hogy toljunk....

Boginak most nagyon könnyes az egyik szeme,ez kötőhártya-gyulladás?
Náthás is szegénykém,mondjuk már talán jobb picit...

Nálunk körömvágás reklámblokkoknál van,Bogit le se lehet vakarni a tv-ről olyankor.... :oops:
Máskor nem nézi ilyen intenzíven...bár szólni szól esténként,de őt nem érdekli,csak a reklám...

Kép
kata35

Sziasztok

Köszönöm, igyekszünk gyógyulni.

Hányás már nem volt és étvágya is van, igaz csak tápszer, de abból rengeteg megy be. Mára ideért a hasmenés is. Éjjel és este nagyon megharcoltunk a lázzal. Este hűtőfürdő, nagyon jól viselte Szonja egy hangja se volt. Éjjel pedig vizes törülközős becsavarás. Ennél is csak kicsit sírdogált, de nem volt ordítás vagy visítás. Nagyon hősiesen tűrte. Így sikerült 39.3-ról levinni a lázát 37.9-re. Azért ma elvittem a saját dokinkhoz, ő legalább elmondta, hogy ez vírus és kb mire számíthatok. Rendes volt. Csütörtökön kell visszavinni. Azért annyira nem fektette két vállra a láz Szonját, tegnap míg beszéltem a védőnővel, telepakolta a mosógépet cipővel meg papuccsal. :D

Szilvi, mi nem túrázunk, lusták vagyunk. :oops: főleg az Uram.

Dorka sajnálom, hogy ti is ennyire megszenvedtek a fogzással. szörnyű lehet.

Én egyszer voltam ilyen aranylagzin, vagy micsodán. A nagyszüleimnek volt néhány éve. Mi családilag vettünk ajándékot és szerveztük a bulit. Meghívott vendég még sose voltam, így én nem tudok segíteni :( .

Bárányhimlő elleni védőoltáson ki van már túl? Mellékhatások???? Szonja ha meggyógyul jövő héten megkapja.

Körmöt én alvás közben vágok, máshogy esélytelen.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Jelentem, mi már kaptunk bárányhimlős oltást :D
Hát lázas volt, de akkor volt a mandulagyuszija, úgyhogy biztos attól volt.

Tlindi!
Úgy látom a Te lányod és az én fiamim egy súlycsoportba vannak :D már ami a zsiványságot illeti.

Kata!
A barátnőm kisfia dettó. Állítólag megállt náluk az élet a reklámok alatt, mert a gyerek tátott szájjal leste. Semmi mást, csak azt.

Körömvágás: nálunk a lábkörmök vágása brutál. Mi mindenhogy próbáltuk: tv nézés közbe, fürdés közbe, ketten, alvás közben. Még alvás közbe is huzigatta a lábát, szóval az volt a leggázosabb. Úgyhogy mikor eljön az idő, próbálkozok. Lehet, hogy le tudok vágni egy lábnyi körmöt, lehet, hogy csak kettőt. Akkor a következő pucérkodásnál újból próbálom.

Én a pelenkázástól és az öltözéstől vagyok kész. Minden ilyen művelet hisztivel van tarkítva. És még dobálja is magát. Meg dühébe lefejel mindent, amit ér. Nagyon várom már a 30 fokos meleget....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hát Lányok nem kecsegtettek szép dolgokkal: hiszti, fogzás, betegségek, óóóóó!!! Jobbulást Mindenkinek!!!

Szilvi: mi nagyon szeretünk túrázni! Épp nem rég találtam egy nem is rossz oldalt, ha tervezünk, ha nem, akkor mindegy merre megyünk :)

http://kirandulababa.turistautak.hu/turak.html

Kép
Kép
csipetnyusza

Lányok!

Boginak még mindig könnybe lábad a bal szeme....
Ez kötőhártya gyull. vagy csak huzatot kaphatott?
kamillázom....volt ilyen már valakinek?

Bogi nem hajlandó darabos dolgokat enni...
max. a kölesgolyó,de azt is kiveszi a szájából, kb. a 3. szem már biztos a kezére tapad nyálasan...
se kenyér,bár abból talán két falatnyit legyűr...
se sajt,még a kocka se...
se krumpli,se répa..semmi...csak pépesen..bár mostanában,mióta fogakkal nyűglödik,szinte csak iszik...tápszer minden mennyiségben vagy joghurt vagy danonino....az jöhetne egy kamionnyi...:)

Eltoltam volna valamit?
De erőltetni meg nem akarom....úgyse tudom..:)

Mit gondoltok?

Kép
kata35

Sziasztok

Hát, igen Szonja, én is véltem már felfedezni némi hasonlóságot a gyerekeink között :D Egyforma rosszcsont mind a három kölök. Mindíg jókat nevetek a fiaid csínytevésein :lol:

Kata

Nálunk ugyan az a helyzet, mint nálatok. Szonja is a kölesgolyót (kb. 3 szemet), a babakekszet és a tarhonyát eszi meg darabosan. Álltalában több van az etetőszékben összemorzsolva, mint amit megeszik. A múlt héten, maradt egy szál cérnametélt a húslevesben, amit nem sikerült összeturmixolni és még azt is kiköpte. Öklendezik minden darabos kajától. Kenyérből szintén 2-3 falatnál többet nem tudok vele megetetni és igazán másból se. Én is mindent pürésítek. Nagyon sokat bosszankodtam, de már beletörődtem. Puding, joghurt az jöhet nálunk is kamionnyi.... Hagytam, hogy egyedül egyen, hátha úgy jobb neki, ha engedem malackodni, de mindent a földre dobált, meg ahová sikerült. Volt, hogy függönyt kellett mosni etetés után. Szóval ez nem vált be :? Segíteni nem tudok jó tanáccsal, de talán a tudat, hogy nem vagy egyedül :? Ha valakinek van valami jó ötlete én is szívesen kipróbálnám.

Szonja is reklámfüggő, még a kaját is abbahagyja, ha reklám van. :lol:

Mára kicsit már jobban van a leányzó. Este megint hűtőfördő és vizes törülköző is kellett, de ma már csak 38.5 a láza. Én már ennek is nagyon örülök. A hasmenés nem vészes.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Hát darabos kaja ügyben nem tudok segíteni...ebből nem jutott nekünk. Szerintem el fog érkezni az idő, mikor kíváncsiak lesznek a darabos kajára is. És szerintem olyan kis szenzoraik vannak - érzik ám a rajtunk lévő feszültséget. De ezt tudjátok ti is. Szóval csak azt akarom mondani, hogy nyugi, kinek ez, kinek az a "megoldhatatlan" probléma.

Függönymosás :evil: Balázs a múltkor abba törölte a csokis száját. Pedig hidjétek el, van itthon szalvéta és szoktuk is használni.

És a mai napi duma: Dzsungel könyvét néz mostanság. Reklamálta, hogy miért Balázsnak hívják, miért nem Bagirának :D

Jobbulást Szonjának!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja ez nagyon jóóó, Bagira :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
csipetnyusza

Szonja: mekkora duma:))))))))))))))) :lol:

Bárányhimlő elleni oltásra gyúrunk mi is, a 15 hónapos oltással együtt gondoltam beadatni. Ma töltötte a 15. hónapot Dorka, és úgy 2 hét múlva tervezem az oltásokat, a húsvét hétvégén, amikor 3 napot itthon lehetünk vele utána, ha lázas lenne. Bár azt olvastam, hogy 10 nappal utána jelentkezik a láz.
Vendég

Sziasztok

Na meggyógyultunk :D :D :D Láza már tegnap se volt és ma már tápszeren kívül mást is evett.

Bagira :D :D :D

Dorka

A mi dokink nem adja be egyszerre a 15 hós és a bárányhimlő elleni oltást, mert minda kettő élővírusos.

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja! Hát persze! Jó, ha népes a túrázó csapat :) Majd keresünk valami útvonalat vagy valamit. Mi improvizáltunk a múltkor az útvonalat illetően.
Az évfordulót illetően fogalmam sincsen. Egy szép fénykép album? Esetleg fényképekkel? De képek nélkül is szép ajándék lehet.

Kata 35! Ha 11 körül megyünk szólok :)

Tlindi! Ez jó hír :)

Csipet! Köszi a mai napot :) Ugyanis voltunk Vivicittán :) kedves Többiek.
szilvi35

Tivadarnak újabb foga van :)
szilvi35

Sziasztok!
Grutala Tivának. Hány fogacska van már?
Köszönöm, a fénykép album jó ötlet. Fényképeket szerintem nem tudok szerezni, mert ha tudnék, akkor csináltatnék egy fotó könyvet.

És futottatok, vagy csak sétáltatok?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szilvi, Tiva nagyon belehúzott a fognövesztésbe! GRATU!! Ákos Kincsővel foghat kezet 8)

JÓ volt a Vivicittá, kár hogy nem jöttünk többen. Azért Szilvivel és a fiúkkal elmúlattuk az időt! ;) Köszönjük mi is!!!

Ma is volt egy kis túra, mivel Apa kivételesen szabin volt, felmentünk a trianoni emlékműhöz, íme:

Kép

Kép

Úgy kifáradtunk, hogy most el is húzok aludni, mert zsibog a lábam...

Jó éjt Mindenkinek!!! [/img]

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Nem fogjátok kitalálni mi történt. A gyerek vasárnapra belázasodott. Elég hisztis volt, sehogy sem volt hajlandó meglenni csak kézben. 2X adtunk neki kúpot ami levitte a lázát, és fél kettő után már nem is volt lázas már, de azért felhívtuk az orvost, azt mondta ne vigyük az ügyeletre, majd ő holnap megnézni, főleg ha már nem lázas. Na hétfőn ezért a dokinál kezdtünk, aki közölte, hogy szerinte lehet, hogy húgyúti fertőzés, mert ha az oldalát nyomja a gyereknek hevesebben reagál, és ha újra belázasodik vigyük be kistarcsára a kórházba. Hát nem lett lázas újra, de én azért úgy gondoltam jobb a békesség, bevittük. Kiderült, hogy heveny középfül gyulladása volt, és a véréből azt is megállapították hogy ez a gyulladásos érték a CRP vagy mi a szösz, ami 5-nél lenne normális Hannának 300!!! Kérdezte a doki, hogy nem vettünk észre semmit, nem volt nyűgösebb, hisztisebb, evett rendesen? Mire mondtam, hogy semmi jelét nem adta annak hogy bármi baja lenne, kenyérre lehetett kenni, jó kedvű vidám baba, igen jó evőkével. ÉS így megkérdeztem, hogy ezekszerint régóta lehet benne ez a gyulladás, és ha nem lázasodik be lehet hogy még hetekig is ellett volna vele, mire mondta hogy igen, és nem is érti hogy lehet ilyen állapotban a gyerek, hiszen a középfülgyuszi elég fájdalmas kellene hogy legyen, főleg ilyen kicsi korban. A lényeg a lényeg, hogy úgy tűnik minimum 1 hetet itt kell töltenünk ebben a nyavajás kórházban. Az első éjszakánk rettenetes volt, se én se a gyerek nem aludt. A mellettünk lévő szobában van egy gyerek aki egész nap mantrázik megállás nélkül, és még éjszaka is. A szobatársam gyereke csak tök sötétben hajlandó aludni, úgyhogy ő is tegnap egész este hisztizett, fél 11 kor dőlt ki szerintem végkimerültségében. Mindenesetre mára szereztünk egy egyágyas alapítványi szobát, mert ha egy hétig itt kell dekkolni akkor inkább fizetek, de legalább egyedül vagyok a gyerekkel, és nem kell azon parázni, hogy az én gyerekem ha felkel zavarja a másikat, és fordítva. ÁÁÁÁ, mindenesetre kész idegbaj, közben a gyerek kezében meg van egy branül, ami egy sínnel van rögzítve a kezéhez hogy ne mozogja ki, nem tudja behajlítani a kezét, szenved szegény, a szívem majd megszakad, és közben annyira félek, nehogy baj legyen abból hogy ilyen későn derült ki.
Apát is egyszer láttam csak sírni, és nem a szüléskor, de tegnap megint sírt ahogy hallgattuk hogy szúrkálják szegény Hannát, mire találtak egy rohadt vénát, olyan keservesen sírt, és nem lehettünk benn vele.
Nincs annál rohadtabb érzés mikor állsz tétlenül, és nem tudsz segíteni a gyerekeden.

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?