Új privát üzeneted érkezett!

Andi! Nekem sem segitettek a korházban szoptatni, elintézték azzal hogy szerezzek be bimbokiemelötKép Azóta is szoptatok és kiemelö sosem kellett. Rájöttem magamtól a korházban hogyan tudom Orsit etetni, igaz csupa seb lett a cicim, rettenetesen fájt, aztán Ágci eljött és megtanitott hogyan szoptassak. Most 10 hós lesz és a szopi a fö kajcsi még mindig. Lehet neked is segitséggel megoldodott volna a gond, de ezt már nem lehet tudni. AZért jó hogy fejéssel fent tudtad tartani egy ideig a tejcsit. Nagyon szép kislány, gratulálok hozzá!!

Ildi! Örülök hogy nem fájt neki nagyon! Drukkolok ne gyulladjon be. Mit mondtak kell kenegetned?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi!

Én is úgy szeretném,ha lenne még tejem.Olyan jó érzés volt,hogy annyira közel volt hozzám.
Citroen Xsaránk van.Évekig gyűjtöttünk rá.A férjem még 4 hónapot külföldön is dolgozott,hogy legyen egy jó autónk.

Kármen!

Azt mondta a védőnő,hogy alkoholos vattával törölgessem.Kenőcsöt nem mondott rá,de én holnap reggel veszek.

Ildi
tfildiko

Ildi! nekem mondta a védönöm hogy az alkohol leoldja a vékony aranyréteget róla. Ö azt mondta kamillával mossam. Mivel mindenki alkoholt mondott én azzal mostam, jo ronda is lett, lekopott az arany. Ezért sem az van most a fülében, pedig nagyon szép köveset választottam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen köszi!

Próbáltam én is kiemelő nélkül is ,de Anna nem akarta. A férjem már az első héten sirva könyörgött, hogy hagyjam, de én nem akartam. De utána Anna miatt muszáj volt hagyni.Nem az én kedvem volt a döntő. VAn olyan határ, amikor muszáj volt így dönteni. Sajnos. Kép Nem voltam boldog.
De már nem számit, csak a 7 év várakozás után a lányom érdekel. Hogy boldog , kiegyensúlyozott lány legyen!
Puszi: Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!
Mucska: Ne okold magad. Te mindent megtettél, a lényeg, hogy egészséges Annababa! És olyan gyönyörüüüüüKépKép

TFIldikó: Nagyon kis ügyes volt Noémi Kép Sztem elég a ha sima kamillával borogatod. Az alkohol az egyrészt csíp (hiszen most sebes a fülecske), másrészt ahogy Karmen is írta, lemarja az aranyat Kép. A kammillás borogatás böven elég. Hidd el, nem fog begyulladni!! Csak borogasd és forgasd Kép

Lara: Pont ma töltöm a 27. hetet. Holnap hívom a dokimat, hogy jövö hétre a 28 hetes UHra idöpontot beszéljek meg vele Kép Már nagyon várom!
Érdekes, hogy föleg esténként viszket a pocakom. Függetlenül attól, hogy mikor tusolok, szóval tuti nem a tusfürdötöl. De azért reggel-este kenem azzal a büdi krémmel, böcsületesen Kép Mostmár elkenem az összeset ugyanis bevásároltam belöle, amikor akcióba volt KépKép Még van 2 egész tubussal.

Ma a Bogi lenyomott egy jó kis hisztit a belvárosban. Mindenáron le akarta vetni a kabátját, mert neki melege volt....Kép A sapkáját is levette és nem engedte, hogy a fejére húzzam. Nagyon mérges voltam rá, mert ordított és nem tudtam vele mit csinálni.Azt meg nem hagyhattam, hogy levetközzön, hiszen hideg voltKép no meg aztán nehogymár az legyen amit önagysága kitalál.... Olyan volt, mint egy csacsi aki megmakacsolta magát.....hüüüü de nagyon mérges voltam, aztamindenit!KépKép Legszivesebben rávágtam volna a fenekére, de azt úgy sem érzi meg, olyankor. Szinte önkívületi állapotban volt, nagyon nem tudom kezelni ezeket a hisztiket, föleg nem a nyílt utcán. Ha megpróbálom felemelni, elkezd kapálózni és rugdosódniKép Meg aztán nehéz, nagy pocakkal cipelnem.... Aztán nagy nehezen elértünk a villamosmegállóba, ott meg kitalálta, hogy ö nem megy villamossal, csak busszal hajlandó!!!! Kész voltam!!! Végigordította az utat. Érdekes mód következö megállóra szinte ki is ürült a villamos Kép Szóval nagyon kidegelt röpke félóra alatt! Olyan ideges lettem, le kellett pihennem, mert kökemény volt a pocimKép annyira felhúzott!
ilyenkor szoktam Gabi3ra, Larára és a többi 2 gyerekes anyukára gondolni, és reménykedni, hogy amire megszületik kistesó addigra Bogi is kinövi....... Mondjuk már lényegesen jobb a helyzet, mint kb 1 évvel ezelött. Pedig nagyon értelmes kislány és okos is, de ezek a hisztik....mintha nem is önmaga lenne olyankor amikor hisztizik,hanem egy tök más gyerek. Nem is lehet beszélni vele, mert mintha nem lenne százasKép. És ez nagyon aggaszt! Kép
Szerintetek?

Na most lépek, mert ma nem aludt délután, és már nyaggatja a páromat, megyek altatniKép
Puszóka
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Lara,
Újszegedre költözünk, a Marostoi városrészbe (most is itt lakunk). Nem lehetett neked semmi 3 hetes baba mellett költözködni.

Andi,
sajnálom a szopi dolgot. Nekem 2 hét után lett tejem, mikor feladtam, mert nem bírtam tovább. És akkor lenyugodtam, beletörodtem, hogy táis gyerekem lesz és, bedurrant a cicim. De ne vádold magad e miatt.

Angi,
lehet igazad van az elválasztást illetoen. Még nemtom mit teszek, eloször is gyógyuljak meg. A mostani hétváge nem jöhet szóba, mert anyósomékhoz vendégek jönnek, anuykámékhoz tesómék, a férjem pedig egész hétvégén melózik.
A jövo héten pedig muszáj elköltöznünk, nem lehet tovább húzni.
Szóval valszeg akkor fogok küzdeni a cumival, ha berendezkedtünk.

Ma kint volt Melitta fejni, lefejte majdnem teljesen a csomót (mert közben csomós lett). És nem is fáj már annyira. De sajnos lázas vagyok, 38 fokos, úgy, hogy teli vagyok lázcsillapítóval.
Vendég

Enikő!

ez vár rám is???????????????????Kép
A hajam elhullik, ha ilyen hisztit csinál a lány! Kép Már látszik, hogy nem egy meghúzódó fajta lesz! Kép

Dancsi!

Gyors jobbulást kivánok, nagyon sajnálom ami történt.
Pusz: Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Kármen!

Akkor tovább nem kenem az alkohollal.Főzök egy kis kamillát.

Enikő!

Sokszor hisztizik a Bogi?Ne idegesítsd magad,mert az most nem tesz jót.Majd biztos,hogy hamarosan le fog szokni róla.

Dancsi!

Remélem,hogy már nem vagy lázas.Drukkolok,hogy könnyen átszokjon a kisfiad a cumisüvegre.

Ildi
tfildiko

Ildi,
most nincs lázam, tegnap este vettem be az utolsó lázcsillapítót. Remélem nem is lesz. Mert a láz a legrosszabb az egészben, a fájdalmat kibírom. És már kevésbé piros is. Szerintem 2-3 nap és túl leszek rajta. Remélem.

azt mondta a gyerekorvos, hogy kérhetem az apasztót a nogyógyásztól és mellette szoptassak. És Jozsó meg fogja utálni lehet a cicit, mert nem jön belole, legalábbis napról napra kevesebb. Csak azt felejtette el, hogy ez a kis pióca inkább szívja az üres mellett, mint a cumit. És hogy nem egyszer visszahozta a tejemet.

most 2 dolog közt vacilálok:

1/ ha rendbejöttem, Jozsó megy a nagymamákhoz és pár nap alatt ok megküzdenek vele, úgy, hogy engem nem is lát a gyerek, ezzel csak az a bajom, hogy túl drasztikus és sem én, sem a gyerekem nem bírná ki.
2/ szigorúan csak este meg éjjel szopik, a többi gyümi, meg fozelék. És így talán magától leszokik a cicirol. Meg így ugye drasztikusan csökkenni is fog a tejem, mert kevesebb inger éri a mellet.

Mindegy, elobb gyógyuljak meg, aztán költözzünk el és majd utána meglássuk mi lesz. Kép
Vendég

Dancsi!

Könnyen le fog róla szokni,ha nem lesz benne semmi.Igaz,hogy én csak 2 és fél hónapig szoptattam.A Noémi is imádta a cicit.Azon aludt el,egész nap rajta csüngött.Amikor már kevesebb volt benne,kiitta,és elkezdett sírni.Pár nap múlva már el sem fogadta a cicit,tudta,hogy nincs benne semmi.Könnyen rászokott a cumisüvegre.Nálad biztos,hogy nehezebb lesz,mert a Jozsóka sokáig szopizott.Nagyon drukkolok,hogy zökkenőmentes legyen a leszoktatás.
Azt én sem bírnám ki,hogy több napig távol legyen tőlem.Mikor otthon voltunk Zalában,akkor egyszer 10 percre hagytam a nagyira.(Noémi aludt a babakocsiban,mi pedig elmentünk a temetőbe.)Rossz volt az a pár perc is nélküle.A férjemmel beszélgettünk róla,hogy nagyon önzőek vagyunk.Ez azért van,mert mindig mi vagyunk vele.Ha itt lennének a nagyik,biztos,hogy mi sem lennénk ilyenek.

Ildi
tfildiko

Ildi! nekem itt vannak mégse adjuk oda Orsit. 9 hónapos elmult amikor anyu elöször vigyázott rá fél órát, nem volt gond de akkor sem szeretjük lepasszolni. Mindenhova visszük, megoldjuk. Szóval nem biztos hogy ha itt laknának szivesebben odaadnád. Én 2 hete kiakadtam mert aposom mondja jövöre hova viszi Orsit, mondom azért el kellene kérni elöbb, de köszönjük mi is el tudunk vele menni usziba, stb. Még a gondolatra is rosszul vagyok hogy odaadjam.Nem kell a segitsége ha kell akkor inkább az én szüleim (ezt nem akartam már mondani)

Dancsi! remélem Jozso könnyen megszokja a cumit, tudod a muszáj sokat segit. Ha éhes lesz reméljük megszereti.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok!

Bocsánat, hogy nem emlékszem, hogy ki írt a Délmagyarba hogy babakocsival nem lehet menni a Nagyába.Ma Délmagyar foglakozik vele,mert most meg rokkantak nem tudtak menni, egyszerűen ott felejtették őket.
Miért kell ennyi újság cikk, hogy valaki felfigyeljen azokra az emberekre, akiknek nem csak a saját két lábuk van, hanem rokkant, vagy esetlegesen babakocsis. És egy csak egy üzlet. Hol a többi? Kép
Én nem nagyon megyek ez miatt a városba, mert úgyis alig tudok az én babakocsimmal bejutni valahova.
Sajnos az emberek segítőkészségére én nem számitok, mert lehet, hogy másnapig ott állhatnék. Kép

Dancsi!

Én nem akarok okoskodni, de az első nagyon drasztikusnak tűnik, akkor inkább a második. Bár nem tudom, hogy mennyit szokott lenni a nagyiéknál.
Nehéz helyzetben vagy és szívből kivánom, hogy ügyesen tudd megoldani a dolgokat.
Pusz: Andi

Andi
Kép
mucska

Andi! Én irtam. Eléggé felháboritó amit a mozgássérültekkel tettek ill. nem tettek.
A multkor a DM lépcsöjén majdnem elejtettem a babakocsit, 3 jugó nö ott áll, beszélget és nézi hogy szenvedek. Egy másik babakocsis anyuka szaladt oda a Kárász u. közepéröl segiteni. Azért a nöktöl több megértést várnék.
Amugy sok helyen segitenek is. Én volt hogy többször szoptattam üzletekben, még a bankban is fejalánlottak tárgyalót, a Nagyában meg lent szoktam kérni a kaját amit viszek magammal melegitség meg, nagyon segitökészek. Én szeretek babakocsival menni a városba de a lécsöknél már elöre kilesek valakit akit megkérek segiteni. Nem birom felemelni a kocsit, többet nem probálkozok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Rád gondoltam, csak nem akartam leírni, nehogy rosszul emlékezzek és megbántasak valakit.
Az a legszomorúbb, hogy a nők még rosszabbak, mint a férfiak.
Mi sétálni csak itt járunk a telefontorony környékén a plázáig bezáróan. Ha dolgom van bennt, akkor inkább kocsival megyek és viszem a gyereket a hordozóban.
Szóval én nem vagyok nagy városba járkálós. Én sem tudom megemelni a babakocsit.Főként nem gyerekkel. De kinlódni meg nem szeretek.
Remélem, hogy ennyi cikk után csak felfigyelnek a dologra. Bár nem táplálok hiú reményeket, hogy megoldás is lesz a dologra Kép Szomorú egy ekkora városban.
Puszi Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!
Kriszti, mi az Ősz utca elején lakunk. De találkoztunk már séta közben Tündiékkel, Ágiékkal a játszón és úgy tudom, itt laknak a környékben Angiék is.

Gabi, az Ignis nekem is nagyon tetszik, én is gondoltam rá, hogy esetleg mégis ráveszem magam a jogsira aztán vehetnénk egyet. Nekünk Avensisünk van, de a párom fenekéhez gyakorlatilag hozzá van nőve, úgyhogy még lángvágóval sem lehet belőle kirobbantani. Nekem meg egy kisebb kocsi nagyon elég lenne. De ez a jövő zenéje, majd meglátjuk, hogy mennyi lesz a bérem, ha visszamegyek.

Ildi, a császár egy műtét és mióta voltak a cirkuszok, hogy nagyon gyakran fordul elő, engedélyeztetni kell. (A síma szülésért kevesebb pénzt/pontot kap a klinika, mint a császárért)Meg nem is mindenki végezheti. Az én dokim tanársegéd volt és kellett hozzá az ambulanciavezető adjunktus.

A babakocsiról meg annyit, hogy nem tudom, néhány hónappal ezelőtt olvastátok-e a Délmagyarban a troli(busz) vezető levelét? Hogy az anyukákat szépen megkérik, vegyék ki a gyereket a kocsiból és aztán csukják össze, úgy szálljanak föl. Vagy nem nő az illető vagy nincs gyereke. Mert mondjuk ha a kosárban van még 1 kg kenyér, tej meg némi zöldség, ember legyen a talpán, aki össze tudja csukni karjában a gyerekkel és még fel is tud szállni. Az eszem majd megállt. Persze tegnap, amikor felszálltunk a trolira (kocsi nélkül!!!) egy fickó nem volt hajlandó odébb menni, hogy le tudjak ülni, csak amikor hangosan rászóltam. De olyan is volt már, hogy nem adták át a helyet. Arról nem beszélve, amikor gyerekkel a karomon segítettem feltenni a trolira a babakocsiját egy hozzám hasonló szegény mamának:-)))

Nem kellene az ombudsmanhoz fordulni?
H
babamama

Kármen!

Lehet,hogy igazad van.Azt érzem,hogy velem kell lennie.Már arra is féltékeny vagyok,ha valaki felveszi.Pedig ez elég ritkán van,mert a család messze lakik.Amikor otthon voltunk,akkor sem volt sokat anyu és az anyós kezében.Azt vettem észre,hogy nem is szeret más kezében lenni.(Csak egy nagyon rövid ideig.)

Ildi
tfildiko

Ildi! Én szégyellem magam hogy ennyire féltékeny vagyok Orsira, tudom nem normális, de nem birom még a gondolatát sem hogy ne legyen velünk. Elég lesz majd a bölcs/ovi, addigra hátha megszokom a gondolatot, de egyelöre nem. Lehet azért mert éveket vártunk rá. Orsi is sir másoknál, nem csoda mert nem ismeri anyosomékat, nem szeretek ott lenni. És Orsinak is jobb ha nemigen találkoznak. Nagyon szeretik nem ez a gond, más. Anyuékat ismeri, náluk nem sir, csak nekik meg ahogy irtam én nem akarom odaadni.
Én hiába mostam, kenegettem Orsi fülét picit begyulladt. Remélem Noémi nem jár igy. Képet kérek milyen lett a lány csinosan!
Hol lakik a családotok?

Hajni! Szerintem reménytelen a helyzet, törvény ugye már van mégsem épitik át sehol az intézményeket sem.
Nekem a Volan valaszolta amikor kértem hátul is legyen jegykezelö készülék, hogy nem lehet elöl kell a babakocsival is felszállni és menjünk hátra. Ha nem lehet a tömeg miatt, akkor szálljunk fel jegykezelésre, majd utána menjünk és szálljunk fel a 2.! ajtón, nem az utolsón. A soförök persze ezt majd meg is várjákKép

Andi! csak néha kimérgelödöm én is ezen magam, ahogy irtam még hosszu ideig ne reméljünk segitséget szerintem.

Amugy nálunk 1 éve épült uj körzeti rendelö, ott is van 1 ill. 3 lépcsöfok, szereltek be rokkantliftet (több mint 1millio ft) rámpára nem gondoltak, pedig hely lett volna neki böven.
Másra meg ezért nem marad pénz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Gyorsan jövök, mert vasalnom kéne, de mindog találok valami fontosabb tennivalót.
Sziasztok!

Tegnap nagy dolog történt: Tomika egyedül felült!!! Meg már fel is áll, de ahhoz kapaszkodnia kell.
Az alvás továbbra sem tökéletes, néhány napja sűrűn felsír, végül köztünk aludt egész jól. Lehet, hogy most kezd félni a sötétben? Valahol olvastam ilyet. Napközben ált. 2-szer alszik. Mostanában kb. ugyanabban az időpontban minden nap elaltatom, egyre könnyebben.
Az „elálmosításra” nagyon jó a hinta. Imádja, és egyszer csak elcsendesedik, csukódik le a szeme… Na, akkor kiveszem, és pillanatok alatt elszunyál.
Muszáj, hogy hozzászokjon valami rendszerhez. Este sokáig kukorékol, de próbálom kicsit hamarabb legyűrni.

Dancsi!
Igazán nagyon sajnálom, hogy megint beteg vagy. Kép
Remélem, viszonylag könnyen menni fog a leszoktatás. Biztos nem lesz könnyű. Kitartást hozzá + a költözéshez is. És persze jobbulást!

Ildi, Karmen!
Tomikával mi sokat vagyunk a szüleimnél (ők is gyakran jönnek), és ő is szeret ott lenni. Én azt szeretném, ha később is otthon érzené magát náluk. Nekik mindig oda is adom, és már rá is kapott, hogy a mamához mindig odamászik, és fölveteti magát, hogy megnézzék a képeket a falon. Eddig még csak ritkán és rövid időre hagytuk ott, de azért is örülök a jó viszonynak, hogy rájuk tudjam hagyni Tomikát, ha kell. Rájuk bármikor nyugodt szívvel bízhatjuk. (Úgy is csak 2 nagyija van).

A babakocsival tényleg nehéz közlekedni, én mindennap szidom a tervezőt, aki az - amúgy liftes házunkba - csinált 7 lépcsőfokot, amin fel kell menni a lifthez. Úgyhogy én edzésben vagyok, mert mindennap emelgetem a kocsit. Itt meglepően udvariasak az emberek, sokan segítenének is fölhozni, de ezt nem szoktam kérni. A trolin ez nem jellemző. Ott nem vagyok szégyenlős, szólni szoktam, hogy segítsenek.
De ez a hozzáállás általában jellemző (ha emlékeztek még, a Vadasparkban meg kijutni nem lehet kocsival).

Eszter!
Nem semmi ez a pisigyűjtés. Állítólag fiúknak könnyebb!

Mucska!
Anna gyönyörű!

Na, megyek, folytatom a vasalást!
Szép csütörtököt!
Tünde+Tomika

Végre sikerült kis fejet csinálnom! De jó, de jó! Nem is vagyok olyan béna.
ptünde

Karmen,Ildi: Nekem meg az megy az agyamra, amikor a Bogi állanóan a nyakamba lógKép. Nem tudok nélküle még vécére se elmenni. Nem vagyunk egyformák Kép Nekem állati jó, hogy néha lepattintom a mamáéknál Kép És egyáltalán nincs ez miatt lelkiismeretfurdalásom, mert tudom, hogy nagyon nagyon jól érzi magát velük is. És sose lehet tudni, mikor lesz rá szükség, hogy ne adj Isten hosszabb idöre távol kell legyek (pl tesóval kórház...stb) akkor meg összeroppan a gyerek, hogy hol vagyok......Kép
Szerintem, nagyon jó ha megszokja, hogy anyán kívül vannak még mások is a családban, akiket lehet nyúzni Kép
Jó nyilván nem pár hónaposan hagyom ott hetekre, hanem késöbb és csak pár napra. Mondjuk nagyon hiányzik, ha nincs itt velem, de viszont pihenni tudok, ami most így terhesen nem egy hátrány! Jövö héten is megy mamáékhoz pár napra! Akkora tervezem a fogorvost, klinikát, Ultrahangot...stb! Hogy vigyem magammal???? Órákra???? Szóval én örülök, hogy imád Palicson a mamáéknál és annak is örülök, hogy a mamáékra bármikor számíthatok, és nagyon szivesen vigyáznak rá.

Tavaly amikor suliba jártam, akkor is kint volt Jugóba a Bogi én meg itt, mentem órákra! Másra nem is tudtam volna bízni! Suliba meg nem vihettem magammal.....

Ma frankfurti leves meg túrógombóc volt a bölcsibe. Majdnem mind megette, olyan kis ügyes volt. Úgy örülök, hogy ilyen jó evö! Tegnap vacsorára 2 doboz tecsó gazdaságos (nagyon finom) natúr jughurtot nyomott be, ezt a nagy családi csomagolást...csak lestem!Kép

Na megyek készítem lassan a terepet, 16 óra után jönnek a csótányírtók. Elötte gyorsan felmosok, utána úgy sem szabad 2 napig asszem....
Bogi még durmol! Szép napot!
Enikö

ceniko
Szeged

Bamamama,
ez azért durva, hogy a búbánatban vegyek ki egy 6 hós gyereket? Addig tegyem le a földre, amíg összecsukom a kocsit, vagy mit gondolnak?

Nekem eddig nem volt gondom a buszozással, mondjuk én megkérek mindig valakit, hogy segítsen. Nemrég a Kárász utcai DM-ben a biztonsági or szó szerint letolt, hogy miért nem szóltam, hogy segítsen, amikor mentem befelé.

A buszon pedig ha valaki nem áll magától arrébb, ha akarok leszállni, egyszeruen nekitolom a kocsit és kedvesen rámosolygok, hogy " bocsika".
Vendég

Sziasztok!

Én bevallom nagyon szeretek a városban flangálni, még két gyerekkel és babakocsival is, a kisebb nagyobb akadályokat meg valahogy leküzdöm. Általában én is megkérek valakit, hogy segítsen le vagy felvinni a kocsit. Nekem valahogy mindig segítenek. Bár volt már hogy egy életerős fiatal ebmer azt mondta azért nem segít, mert gerincsérve van. Lehet, de utána jött két másik fiatal akik szívesen segítettek. Főleg, hogy akkor már nagypocakom volt. A buszon viszon volt hogy hátulról előre kellett volna mennem lyukasztani, úgy hogy hagyjam ott a kocsit gyerekestül. Hát nem is mentem oda. Ez a duma, hgoy csukja össze a kocsit és úgy szálljon fel. És melyik kezével?!

Enikő: Nem szabad felidegesítened magad Bogi hisztijén, csak ártassz magatoknak. Ilyenkor tényleg beszámíthatatlanok a gyerekek, ebben a korban vannak. És nem is hallanak. Kép Ajánlom figyelmedbe a Nem akarom című könyvet, ötletek vannak különböző hisztit kiváltó esetek kezeléséhez, és segít megérteni a dacos gyermeket. Piros keretes könyvek sorozatában jelent meg.
Ha megszületik a kistesó a jó szervezőkédre bízd magad. Az eleje biztos nem lesz könnyű.

Nem semmi ez a Bátor, egymaga képes volt felforgani az egész dolgozót, nem nagy szoba, de annál érdekesebb dolgok vannak ami nem neki való. Kábel, papír, újság stb.

Dancsi: Nekem is a második verzió tetszik, ill. a viszonylag humánusabb megoldásnak látszik. De ha ennyi ideig kibírod szopival minek elapasztani!? Mert ez vagy két-hérom hét.

Én sem szeretem a nagyikra bízni a gyerekeket. Flórát annó ugyanúgy óvtuk mindenkitől, mint Orsit Karmen. Teljesen egyetértek vele, addig jó, míg velünk lehet minden percet, utána ovi isi. Hipp-hopp eltelnek az évek és már nem is adnak puszit lefekvés előtt. Kép Bár nálunk Bátort kicsit hamarabb vehették kézbe a nagyik, mint Flót. De hát Flóra eleve feleannyival kezdte, mint a kicsi fiam.

Autó: Azért is választottuk az Ignist, mert eleve Suzukink van, így tudjuk mire számítsunk, meg most az alapfelszereltséghez tartoznk olyan extrák amik biztonságossá tezsik a közlekedést. Mondjuk a legfelszereltebbet vettük így is, de az ára megfelelő volt számunkra. Én is szeretnék egy saját kocsit, de most kiköltekeztünk egyidőre és még garázst is építeni kellene.

Puszi: GAbi3
inecsg

Dancsi:Ez a véletlenül nekitolom jó! Kép Nekem az Apehnél volt jó tapasztalatom, ugye ott olyan keringő ajtó van, nem nagyon lehet bemenni kocsival, de mikormég csak a lépcsőn voltunk mrá nyitotta a biztonsági az ajtót. Kifelé meg szóltam neki.

Enikő: Én nem szoktattam Flót senkihez sem. És mégis egyszerűen szereti a nagyikat. Múltor el akart menni Öcsödre a nagyikkal.

Tünde: Én is mindig a gépezést választom a házi munka helyett. Kép Tomika nagyon ügyi. Bátor is próbálkozik a felüléssel, de még csak támaszkodik. Én nem engedem, hogy emelgesség, főleg Flórát.

Gabi3
inecsg

Mi szerencsére nem járunk közlekedési eszközzel. Mondjuk innen nincs is semmi járat. A legözelebbi megálló az anatómiai intézetnél, vagy a Csongrádi-Rózsa u. sarkán van. Annyi idő alatt meg beérünk gyalog.
Azért 1-2 dolog van, amit én is észrevettem:
tolom a kocsit és nem állnak félre, hanem inkább megállnak és megvárják, hogy én kerüljem ki őket.
Vagy egy tata rámszólt egyszer a járdán, hogy mégis hogy képzelem, h a járda bal oldalán tolom a kocsit, nem tudok közlekedni?
Akkor nem beszélve az autókról, amikkel annyira felparkolnak a járdára, h nem férek el kocsiva, az úton kell kikerülnöm.
Nem tudom, azt megfigyeltétek-e, hogy az öreg taták teljesen semmibe veszik a babakocsit tolókat. Ma a Mars téren jártunk, kijött egy tata a csarnikból és gondoljátok, megfogta azt a szalagfüggönyt? Akkorát csapódott, hogy ha 10 centivel odébb állunk, lecsapja a gyerek fejét.
Szóval durva dolgok ezek sajnos.
Pesten pár éve egy kerekesszékes férfi feljelentett egy hivatalt, mondván nem biztosították a rámpát, amin ők is bemehetnek. Ez elég nagy port kavart akkoriban, nem tudom, emlékeztek-e.
Aztán azóta semmi. Pedig ha jól tudom, a törvény is előírja, hogy mindenhol le-és feljárót kell biztosítani.
Nem beszélve az útpadkákról.
És akkor még a járdák minőségéről nem is beszéltem...

Enikő,
biztos mi is másképp fogjuk gondolni pár év múltán ezeket a mama-dolgokat, de egyenlőre én is szeretem a közelben tudni a Lyányt Kép.
Igazad van, szoknia kell az idegeneket is, de sztem ők majd úgyis a tudtunkra adják. Ahogy Bogi is, csak lehet, hogy ő hamarabb tette.

Tünde,
eszméletlen, mennyire nyomja Tomika a fejlődést Kép. Nagyon beindult az elmúlt hetekben.

Hajni,
melyik végén laktok?
Egyébként nekem fizetett a biztosítóm a császárra. Azt mondta, a sima szülésre nem, a császárra igen, mert az műtét.
Neked is császár volt?

Dancsi,
örülök, h jobban vagy, annyira sajnálom ami Veletek történik. Lelkileg hogy birod? Jozsó is le fog szokni, ha nem jön semmi a ciciből, de Anginak igaza van, nem kellene egyedül hagynod.
Te vagy neki MINDEN. És akkor, amikor ilyen nagy baj van, csak Te tudod Őt megvigsztalni, TE VAGY AZ ANYUKÁJA!
Ez csak az én véleményem, tényleg dönts a saját belátásod szerint.

Üdv,
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi3! Mi is múlt héten vettük át az IgnisünketKép)). GLX piros. Tiétek? Micsoda egybeesésKép. Én imádom!!!!

És megvan már? Mi nagyon lealkudtuk. Az algyői útiban vettük, tényleg nagyon olcsón!
hívj, ha még nincs meg, elmondom a trükkötKép
Írtam Neked tegnap mélt, megkaptad?

.:Angi:.
angiszeged

Szegénykém egész nap éhezett, mert ilyenkor drasztiksuan leapad a tejem. Persze a tápira fujjogott, nem kellett neki. Megcsináltam neki a szokásos gyümi mix-ét, hétpofára, hiszti nélkül cupákolta befelé. Olyan édes volt, ahogy tátotta jó nagyra a száját. Megevett 2,5 dl-t belole, olyan éhes volt.
Vendég

Bocsi, nem nagyon tudok olvasni, csak beleröfögök:
Dancsi! Az tutiziher, h_TILOS_az apasztó mellett szoptatni. Feltétlen nézz utána!

Kriszti! Láttam az ICQ üzid, de el vayok buggyanva, és mire válaszolni akartam, már leléptélKép. És Én sosem gyűjtöttem így psiit, nem is tudtam volna segíteni
Puszi mindenkinek! Remélem egyszer vissza tudok olvasni rendesen.
Játszóházban a prücskök:
Kép

Kép

angiszeged

Kármen!

Mi nem vártunk rá éveket,mégis magam mellett szeretem tudni.
Majd valamikor teszünk fel képet.
Még nem gyulladt be a füle,remélem,hogy nem is fog.
Zala megyében laknak,Hahóton.(kis falu kb.1300 lakosú.)330km-re van.

Tünde!

De jó,hogy már felült!Nagyon örülök neki.
Én is elkezdtem kb.ugyanabban az időben elaltatni.Van,hogy 45 percig cipelem,mire elalszik.De úgy néz ki,hogy többet alszik egy
kicsit.
Én is remélem,hogy nagyon fogja szeretni a nagyikat és a nagypapit.Ezért,ha tehetjük elutazunk hozzájuk.(Sajnos,nem tudunk sűrűn menni.)

Enikő!

Nálad most más a helyzet.Neked most vigyázni kell magadra és a picire.Noémi még elég pici hozzá,hogy valakire is rábízzuk.Pár év múlva már úgy sem fog ennyire ragaszkodni hozzám.Ki szeretnék élvezni vele minden pillanatot.

Ildi
tfildiko

Angi: Nem kaptam mélt, legalábbis az utóbbi 15 percben nem néztem. Nekünk sárga lesz. már megvan, csak nincs még a nevünkön, meg kértünk rá még plusz extráka. A miénk GS-es. Full estra! Kép Zoli vitte az egyik kollégáját alkudni, a GLX áráért vettük. Majd írom, hogy hogy alkudott, mi a Sárosi utcában vettük, hallottam már rosszat az algyői útiról bár ez olyan mint az orvosválasztás...

Hol voltatok játszóházban? Engem is érdekelne!

Gabi3
inecsg

Angi: Megnéztem, de nincs mél, inecsg@atrtnet.hu-ra küldted?

Gabi3
inecsg

Angi,
a klinikán is azt mondták, hogy lehet, meg a gyerekorvosunk is azt mondta hogy lehet. Direkt rákérdeztem. De azért még egyszer rákérdezek.
Vendég

Mit hallottál a szalonról? A szervízzel kapcsolatban? Mert a kocsik mondenhol ugyanolyanokKép

angiszeged

Enikö! Orvoshoz én Orsival már elég sokat voltam, semmi gond nem volt, söt pont miatta vesznek elöre mindig. A suli az más, oda tényleg nem lehet vinni, nekem is anyu a suli miatt vigyáz Orsira ha a férjem nem és haza addigra. De mindig ugy szervezzük a programokat hogy Orsi is velünk lehessen. Amugy irtam hogy tudom nem helyes hogy igy gondolkodok, nem ez az általános.

Kriszta! töletek nincs messze szerintem a Rózsa u.i buszmegálló. Egyébként mi is gyalog megyünk a városba babakocsival, villamosra ugye nem fér fel a korlát miatt, busz meg nem jár a város fele, majd dec.-töl megy megint a 76 a régi vonalon. De jobb szeretek sétálni.

Engem is érdkes hol van ez a játszoház?

Ildi! Tényleg jó messze laknak! Milyen sürün mentek? Én nem sétálnék ringatni hogoy elaludjon! Hidd el késöbb még nehezebb lesz leszoktatni, nekem böfi közben aludt el mindig, de igy is nehéz volt visszaszoktatni a kiságyhoz! 45 percig meg már a sulya miatt nem is birnám el, bár Noémi sem hiszem sokkal könnyebb lenne.

Hajni,Kriszta! nekem is fizettek császárra, én kb. 40e kaptam. Nekem is csak balesetre v. mütétre fizetnek, sima szülésre nem járt volna.

Kriszta! igen törvény van rá, én is ezt irtam ma, mégis alig van hely ahol megoldották volna a bejutást babakocsival v. tolokocsival.

Tündi! de ügyes Tomika!! Orsi is még kapaszkodik ha feláll, néha elfelejti de akkor fenékre huppan. Baleset még nem volt, ált. mindig ott vagyok mögötte ha áll.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Noémi születése óta 2-szer voltunk otthon.Kb.2 havonta járunk haza.
Tudom,hogy nem kellene vele sétálni 45 percen át,de máshogy nem alszik el.Már elég nehezen bírom,az előbb mértük le 6280g.Sokat izmosodtam.
Ha alszik,akkor a kiságyban van.

Angi!

Nagyon édes a lányod.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Karmen, ez az a jatszobolcsi, amirol mar irtunk korabban.

Mi is gyalog jarunk, nincs messze a varos. Kristofot mi sem bizzuk senkire, igaz nincsenek a kozelben a nagyik. Kereshetnek bebisintert, de en is elvezek minden percet, amit vele tolthetek. Mostanaban olyan kis vidam, egesz nap nevet, meg bohockodik es egyre ertelmesebb. Az alvas alakul, 1x kel 5-6 korul, utana alszik 9-ig.

Tunde, nagyon ugyes Tomika, hogy mar felall es felul. Jol tudod, a fiuknal konnyebb a pisigyujtes. Nalunk bejott a kad melle allitas, es vizcsorgatas. Kép

Ildi, szerintem is probaljatok meg leszoktatni Noemit a setarol. Nem muszaj szamuzni a kisagyba, ez meg nalunk sem mukodne, de talalni kellene egy olyan megoldast, ami Nektek is kenyelmes. Mondjuk fekudni mellette az agyon, vagy csak ulj le vele. Tudom nem konnyu, de ha eleg elszantak vagytok sikerulni fog.

Agi
agi77

Sziasztok!

Karmen,
a buszmegálló 500 méterre van, kb annyira, mint a Szent István tér.
Én a császárra 50 körül kaptam, de azt is biztosító válogatja (jaaa, és még nem küldték vissza a zárójelentésemet).
Érdekes, mióta megvan Eszter annyira szeretek sétálni. Mivel az autó a munkaeszközöm volt, anno el sem tudtam képzelni, h gyalog menjek. Még a 200 méterre levő boltba ia kocsival mentem. Most meg??? Kép

Ági,
ebbe a játszóbölcsibe mindenki mehet?

Ildi,
fülecskével mizu?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Olyan jót aludtunk. Igaz Bogi elég sokszor ébredt, mert tele van az orra és nem kapott levegöt az orrocskáján. (közösségbe járás hatása kérem, nincs más baja, csak szörcsög) De alapvetöen jól aludtunk. Elkezdtem nézni a szülöszobát de elaludtam rajta. Egyszerüen nem bírtam fent maradni, olyan késön vanKép Jó volt?

Most fogunk reggelizni, aztán megyünk ki Béketelepre apához! Már 2 hete nem találkoztak! Alig van szabadnapja apucinak és nem tudjuk összehangolni a találkákat!

Megyek is!
Szép napot mindenkinek!
Enikö

ceniko
Szeged

Jó reggeltKép
Vki felvette esetleg a szülőszobát? BealudtamKép

angiszeged

Enikő, örülök, hogy jól aludtatok. Igen, jó volt a szülőszoba, a nő nagyon ügyesen megszülte az ikreket szerintem.

Megvan a vérvétel eredménye, Bencike egy kicsit vérszegény, majd ír fel vasat a doktornénink. Nem tudom, vajon tényleg emiatt nem hízott volna jobban? Merthogy állítólag ez nem olyan nagy mértékű. ? (hgb:111)

Kriszta, nektek jó lett az eredmény?

Nóri, amikor szedtétek a vasat, Lénának mennyi volt a hgb-je? Csak összehasonlításképp. Amúgy emlékeztem, hogy beszéltünk az éhgyomri vérvételről, csak nem akartam hinni a szememnek/fülemnek. Így legalább előre tisztáztam a helyzetet.

Ildi, örülök, hogy nem sírt nagyon Noémi, tényleg, rendben van a füle?

Benedek szerda este nem szopizott, valahogy kimaradt, azt hittem, befejeztük a szopit, vége, de tegnap este megint sírt utána. De legalább már látom, van remény, hogy valamikor leszokik. Az igazság az, hogy nekem is le kell szoknom róla, addig nem fog menniKép

Szép napot! (és egy kis napsütést!)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Angéla,
a tv2.hu-n meg lehet nézni.

Kép

Kép
eszteranyu

Szisztok!
Kriszta, igen, barki jarhat, az ujak heti 1 alkalommal mehetnek.

Angi, felvettem, majd odaadom valamikor. Nagyon szep szules volt.

Erika, en is egyre tobbet gondolok az elvalasztasra. Meg nem most, de egy 3-4 honap mulva biztosan eljon az ideje. Kicsit szomoru is vagyok.

Kristof meg mindig alszik.

Agi
agi77

Sziasztok!
Lányok, milyen biztosító fizetett pénzt a csasziért??? Vagy mire voltatok biztosítva? Én erről semmit sem tudok, válaszoljatok,plz!

Tündi, tök ügyesek vagytok, ez a felülés! Lassan kezdhetsz 1 m magasságtól felfelé pakolni:-)))

Angi, jók a képek, melyik játszóházban készültek?

Lucinak szereztem nehény régi rossz távirányítót, most azokat nyűvi:-))
Képzeljétek, az egyik tesóját Dodónak becézzük, Luci meg folyamatosan mondja. Gyogyó!! Állati édi.
H
babamama

Hajni! nekem a lakásbiztosítás mellé lehetett kötni évi kb. 2500 ft-ért személyenként 8függ a kortól is az ára) és erre jár baleseti, mütéti biztosítás. Ugy voltunk vele ez nem nagy összeg, amugy eddig sajna minden évben volt nekem ilyen kárigényem, szoval nem jártak velem jol. Nekem meg futotta a hálapénzre.

Kriszta! én sose küldtem el nekik eredeti zárojelentést mindig elég volt a fénymásolat! A nönek akinek leadom a kárigényt bemutattam az eredetit elég volt. Nem hiszem visszaküldenek bármit is.

Ági! szupi ez a játszóbölcsi. De csak azok mehetnek akik oda fogják beiratni a gyereket? Ez van a Siha közben?

Erika! remélem gyorsan elmulik a vérszegénység.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszta! te nem Angiékkal laksz egy házban? Onnan nekem messzebre tünik a Szent I. tér.
Lehet kevertelek valakivel.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, nem csak azok jarhatnak, akik bolcsibe fognak jarni.
Itt lakik Kriszta jol tudtad, es tenyleg hamarabb be lehet erni a varosba gyalog. Mire elmegyek a megallohoz, varok a trollira, meg beer, addig 2x besetalok.

Babamama, aranyos Luca. KépKép

Agi
agi77

Sziasztok!

Ma reggel kimentünk a volt munkahelyemre.Nagyon örültem,hogy láthattam a tanítványaimat.Most 3.osztályosok.Jó volt találkozni velük.A 7.osztályosok is mind odajöttek,hogy lássanak.Őket 3 évig tanítottam.

Ági!

Már kipróbáltuk,hogy mellette fekszem.Keservesen sír,nem alszik el.De valamit tényleg ki kell találnom.

Kriszti és Erika!

Sajnos,tegnap este egy picit piros volt az egyik füle.De ma nem az.Nem tudom,hogy most akkor mi van.Lehet,hogy megint estére pirosodik be?

Enikő!

Örülök,hogy jó volt az éjszakátok.Remélem,hogy a Bogika nem lesz beteg.
Ilyenkor egész nap az apukájával van?

Kármen!

Én nem is néztem meg a biztosításaimat,pedig 2 is van.Lehet,hogy kaphattam volna pénzt?Ha igen,akkor ideges leszek.Eszembe sem jutott.Meg fogom nézni.

Ildi
tfildiko

Ildi! ez nem része a lakásbiztosításnak hanem külön lehetett mellé személybizt. is kötni, mivel az éves dija nem sok igy gondoltam megéri.
Emlékszel hogy Orsi is sirt 1 orán át amikor szoktattam az ágyban elalváshoz? Most már sirás sincs.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Nem lakásbiztosításaim vannak,hanem életbiztosítások.Azért majd megnézem,hogy mi van benne.
Mennyi ideig szoktattad az alváshoz?Hányszor sírt olyan sokat?

Ildi
tfildiko

Sziasztok kedves szintén szegediek!
Egy ideje olvaslak benneteket és ha lehetséges csatlakoznék hozzátok. Egy másik fórumba már beszélgettem néhány szegedi anyukával, de ez a topik kissé haldoklik. Enikő neked ismerős leszek:-)) Bemutatkozás képpen, a kislányom most lesz 19 hónapos, itthon vagyok vele és imádom. Nem is tudom mit írjak....ez a lényeg most.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

HalliKép
Na, a játszóház a Siha közi bölcsiben van.
Bárki bejelentkezhet, először heti 1délelőtt lehet menni. Mi szerdánként járunk.
napi 140ft, és ezért ebédet is kapnak. Szuper játékok vannak!!! A gondozónáénik nagyon kedvesek, de minden anyuka ott van. Ám segítenek Ők is, pl többször fogták Bogit Nekem.
Havi 200ft csoportpénz van még, ebből játékokat, dekorációt vesznek.
Illetve vinni kell tisztasági csomagot, 1 csg.szalváta, 1guriga WCpapír, 1db szappan, meg még vmi...(elfelejtettem)
Szükség van még ovosi igazolásra, h közösségbe mehet a manó. EnnyiKép
Nézzétek ki a telefonköünyből a számot, hívjátok fel, és jelentkezzetek
Az is eszembe jutott, h lehetséges, h ki lehet bérelni 1 délelőttre, és akkor csak mi mennénk. Decemberben megyünk Pestre egy bölcsődébe, ahol 600ft/gyerek áron leszünk zárt közöséggel. És máskor is voltunk másik pesti bölcsiben is ilyen talin, sztem itt is lehet...

Szép napotKép
Angéla

angiszeged

Üdv Nyúlanyó!
Hol dolgoztál, merre laktok, hogy hívjá a kislányodat, stb...? Írj még magatokrólKép

angiszeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?