Új privát üzeneted érkezett!

Tlindi!

Elvileg jövőhéten megyek cukros vérvételre!

Mitszóltok ehez a ronda időhöz? Fú nagyon utálom!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Még annál is jobban utálom!
szilvi35

Ettől a nyomorult időtől még én is szarul vagyok de a gyerekemmel már 2 napja nem lehet bírni, a tegnapi napot végighisztizte, amikor épp nem aludt, ma még mondjuk istenes mert szinte egész nap alszik de amikor nem, egyszerűen nem lehet bírni vele. Éjszaka is többször felsír, utána szerencsére vagy magától vagy egy kis segítséggel visszaalszik, de ma pl a hajnali kajálós ébredése után, fél ötkor már nem volt hajlandó tovább aludni, csak ordított. Még egy felnőttet is kicsinál ez az időjárás nemhogy egy ilyen kicsi gyereket. Szóval ja, utálom ezt az időt.
Hétvégén bezzeg, anyáméknál voltunk a hosszú hétvégén, hát kenyérre lehetett kenni, mondjuk a múlt hónapban már voltunk egyszer, akkor meg apa nem dolgozott pénteken úgyhogy akkor is majdnem 3 egész napot tudtunk ott tölteni. Akkor aludt először máshol, nagyon ügyes volt, nagyon jól viselte, és jól is viselkedett, akkor is most is. Ja egyébként azóta hogy írtam már többször is megfordult hasról hátra, még anyáméknak is bemutatta a nagy attrakciót :) Egyre ügyesebben, és rutinosabban fordul már :) Tegnap pl az ebéd után mikor láttam hogy elaludt, gondoltam lerakom aludni hasra, megebédelek, és lefekszem én is. Aludt, nem mozdult, de mire meghamiztam, csak azt hallom, hogy nagyban viháncol, megyek be, felkönyökölve nézelődött, és készült megfordulni. Nagyon zsivány, úgyhogy utána nem nagyon akart aludni, úgyhogy az én szunyámnak is lőttek.
Na én is lelövöm magam, jók legyetek, vigyázzatok magatokra meg a babócákra.

Lilypie Third Birthday tickers

Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Nagyon ügyes Hanna, hogy már így pörgeforgázik! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Ez az idő engem jobban kikészít, mint Hubát. Rajta semmi változást nem láttam.
Tegnap voltunk koponya és hasi ultrahangon. Nagyon jól viselte, és mindene rendben van. Szépen fejlődnek a szervecskéi, agyacskája rendben működik. HURRÁ. Megnéztük azt a sok okosságot, ami benne rejlik. :-P

Tudnátok segíteni?! Tihanyba mennénk nyaralni, és családbarát apartman kéne. Ahol adnak gyermekágyat, és etetőszéket. Láttam egy helyet, de már nem találom. Ti tudtok valami helyet?
Köszi a segítséget!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nem szeretem az ef betűs szavakat. Pl. fog, front....

Hanna ügyibügyi!

Tihany? Sajnos nem.
szilvi35

Tihanyt én sem tudom, bár hogy beírtam a google-ba, hogy Tihany, etetőszék, apartman, kidobott párat:
http://www.ohb.hu/echo/index.hu.html
http://www.zimmerinfo.hu/tihany/tihanyoazis/hu.htm
stb
Kolpingot is szokták dicsérni, bár az nem Tihanyban van, hanem a nyugati parttól nem messze Alsópáhokon.
Kifejezetten családoknak.
Igaz, ez hotel és very expensive.

http://www.kolping.hotel.hu/

Kattkat

Kép
kattkat

Tényleg! Tivának már van foga?

Kattkat

Kép
kattkat

Dehogy van :)
Csak nem alszik rendesen, ömlik a nyála...stb.
Cuki így is, csak ne lenne ez a szenvedés :(
szilvi35

Sziasztok!

Szonja, klassz lehetett az állatkert:) Szóval, azt mondod, hétköznap jobb menni, kisebb a tömeg. Én szeretnék bérletet venni a Bp-i Állatkertbe és sokat odavinni Dorkát, nagyon érdeklik az állatok, még a hisztizést is abbahagyja, ha kutyát, vagy cicát, vagy madarat lát. Totál odavan értük:)
Mi a Medve Farmon voltunk a hosszú hétvégén és igazi élmény volt Dorkának:) Alig tudtuk visszatartani a kerítésnél, nehogy benyúljon megsimizni a gólyákat, farkasokat, medvéket.

Szilvi: ez bizony már a fogzás jele. Valszeg nemsokára kis fehér gyönyörűségek bújnak elő a szájában:) Emlékszem, Dorci azt sem tudta mik azok és mire valók, egész nap a keze szájában volt, csodálkozott:)

Bejja: nagyon ügyes a kislányod! És abban is, hogy máshol is szépen tudott aludni:) Frontérzékenység miatt részvétel! Dettó nálam is ez van. És Dorkán is látom, szegény örökölhette tőlem. Már a hasamban sem bírta a frontokat. De most is álmos és be vannak dagadva a szemei és fetreng, akárcsak én... :roll:

Ildóca: örülök, hogy jobban vagy és a szuri látványától is megijedt a lábad és azóta nincs semmi baja:)
Vendég

Sziasztok!
Dorka!
Mi utoljára nyáron voltunk, akkor jobb volt a hétköznap. Szünet is volt... de szerintem most, hogy jön a jó idő, mindenki tódul a szabadba. És a kölkök hétköznap oviba, suliba, szülők dolgoznak, szóval szerintem jobbnak tűnik a hétköznap. De hát Te tudod.

Huba mami!
Írok neked privit szállás ügyben!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Na itt vagyok, csak Ádi felsírt....

Szilvi!
Kitartás fog ügyben! Remélem hamar kibújnak!
Nem tudom a többiek hogy állnak fog ügyileg, nekünk kinn van 4 rágó is majdnem teljesen. De hogy ez is milyen szarul jön. Állandóan matat a szájába és csurog a nyála. Nem nagyon hagyja, hogy nézegessem a száját, akkor szoktam, ha ordít :D akkor remekül látom. Na és ilyenkor látom, hogy kis hegyecskék jönnek. Szóval 4 rágó a 4 kis sarokkal, meg az élekkel :evil:

Utálom ezt a tetű időt. A frontot, ezt a hideget, meg itt nálunk úgy fújt éjjel a szél, majd levitte a tetőt. Ádi most feszkózott éjjel. Remélem a szél miatt és nem megint nyertünk valami tetű betegséget.
Egyébként ma is fel kellett öltöztetni a kis pufajkájába és kivinni. Fogta a kezemet, húzott az előszobába, hozta a kiscipőjét, és vitt az ajtóhoz. Majd befagyot a s...m
Remélem jövő hétre jobb időt mondanak.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Jövőhét felétől jó időt mondanak és fokozatos felmelegedést.

Mi járunk az Állatkertbe. Csak hétköznap szabad menni! Voltunk hétvégén és ISZONYAT! Dorka, ha jöttök szólj és megyünk mi is.
szilvi35

Szonja: most jönnek a rágófogak is? De jó nektek, hogy már nagyjából túlvagytok rajtuk, mert nehéz lehetett.
Akkor azért van Dorcinak is nagyon meg van duzzadva kétoldalt alul a fogínye a rágófogaknál. Olyan ijesztő, mintha tályogos lenne, és puha is, fáj is neki. Szóval, rémes. Közben elöl is jön neki a 8. fogacska alul. Dentinox megy, amikor mutatja, hogy fáj neki. Odajön, zokog és fogja a fogát, szóval egyértelmű a kiscsaj.

Szilvi: juj de jó!!! Okés!!:)
Vendég

Sziasztok!

De sokat írtatok!
Fogacskák!!!! Istenem legalább egyetlen egy bújna már ki nekünk, mert most már kezdek aggódni, hogy egyáltalán lesz-e Kincsőnek foga! Bár a napokban iszonyatossan elkezdett nyáladzani szegény de egyáltalán nincs neki megduzzadva az ínye! De ha legalább már egy kibújna akkor a két kezemet összeraknám, és legalább tudnám azt, hogy egyáltalán lesz neki valaha foga!

Szonja!
Ne is mond ezt a bolond időjárást! kész vagyok tőle teljesen én is!
Kincső is teljesen meg volt ma zavarodva és tuti az volt a baja, hogy nem tudtunk ma kimenni vele! Mert itt nálunk ma egésznap csak esett és esett! Utálom!

Képzeljétek a héten ágyat akartunk venni de mire megtaláltuk a nekünk megfelelőt ott meg a gyártó közölte, hogy boccs de annyi munkájuk van előre láthatóan nem tudják megmondani mikkora tudnak felvenni rendelést és nem vállalnak jelen pillanatba semit! Úgyhogy ágy ugrott! De ez valamiféle jel volt, mert úgytűnik, hogy a hűtőnk feladja a szolgálatot és hűtőt vettünk ma!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Ildóca! Nyugalom! Van a baráti társaságban olyan gyerkőc, akinek 13 hónapos korába jött az első foga. Ők is aggódtak. Meg volt olyan is, ahol két évesen még nem beszélt. Ők is aggódtak, aztán egyszerre csak mondatokban beszélt a gyerek. Szóval nyugi, szerintem még nincs gáz.

Úgy tűnik az Istenek nem szeretik terhesen az ágy vásárlást :D Mi Ádival a pocakomba vettük. Én szinte rá se feküdtem, mondván, hogy elaszok rajta, csak legyen kemény. Na pocakosan nagyon keménynek éreztem, átköltöztem Balázs ágyába. Most meg egyszerűen csak sz@rnak érzem, sehogy nem jó.

Még azt akartam kérdezni, hogy az Ádi korúak hogy állnak a beszéd fejlődéssel? Mert Ádi mond mindent, be nem áll a szája, csak épp nem értjük. Tudom, hogy ez a normális és csak nekem fura, mert Balázs ilyenkor már szépen beszélt (jó messzire is mentünk vele, mert most ha valami olyat mondok, ami nem tetszik neki, mondja, hogy hagyjatok békén :roll: )
Szóval van ana, meg mama, meg bú (ez az autó, meg repülő) meg kuku (ez a kukac, amire mindig rácsodálkozik pelus nélkül, hogy neki olyan is van :D ) meg vau. Na ez minden négylábut takar. Ja, és halló, ha telefonál. EGyébként mindent megértet, meg magyaráz ezerrel.

Dorka!
Húú, mikor még csak be volt duzzadva a rágó fog, az brutálul nézett ki. Tényleg örülök, hogy a java kinn van már neki ebből a csapatból. Dehát még jön asszem 4, mert úgy lesz ki a 20 fogacska.

Most egész jó idő van kinn. Felöltöztetem a bandát és kiviszem őket higgadni :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Domi sem beszél még, csak hangutánzó szavak vannak, de még az sem stimmel mindig mert a vau az nála gyágyá, aztán van a háp (kacsa), szszszszszszszsz (kígyó), búúú (tehén), bu (rövid U-val) minden autó és a busz (troli a kedvenc).
Engem sehogy sem hív. Néha mondja, hogy mama, de nem rendeltetésszerűen használja, ettől függetlenül maximálisan megértjük, hogy épp mit akar.

Kattkat

Kép
kattkat

Tesóm gyereke közel 3 évesen kezdett el magyarul beszélni. Addig "kódolt". Aztán mint a villám, mindent behozott. Persze nem ez az átlag.
szilvi35

Tesóm gyereke közel 3 évesen kezdett el magyarul beszélni. Addig "kódolt". Aztán mint a villám, mindent behozott. Persze nem ez az átlag.
szilvi35

Sziasztok

Húúú, Szonja 16 fogacska. Ádi nagyon belehúzott. Szonja elakadt 8-nál. November közepe óta egy se jött ki. Tiszta hullámos az egész ínye és mintha a két fölső 3-ast látnám is benne, de nem akarnak kibújni.

Beszédfejlődés. Hát az én gyerekem egész nap dumál, de szinte semmi érthetőt nem fedeztem még fel. Csak a kérem/akarom, amit jelez, rámutat amit szeretne és hozzáteszi, hogy "atty". Ja és a zoknival próbálkozik, már kb. 5 variációt mondott + a labda=ubda. De megérteti magát és megmutatja mit szeretne. Az állatokhangok utánozás se nagyon megy még, csak a halacskát utánozza, tátog mikor megkérdezzük, hogy mit csinál a halacska. Apa büszke is rá, mert ezt ő tanította neki. Kezdhette volna, valami hangosabb állattal is.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Boginak 8 foga van és hátul a rágók veszettül be vannak dagadva...Néhányszor már azt gondoltam kijöttek,mert napokig felsírt éjjel,de megnéztem és nem...:(
Beszéddel mi úgy állunk,hogy ha szeretne valamit nagyon nyög meg mutogat...:)
A cica szó majdnem kint van meg a maci...
Ja és a háp-háp...de egyébként ennyi...a halandzsa megy a maga nyelvén...ja,és néha mond anyát vagy anát és apát is:Ő az apapapa.

Unokatesóm mesélte,hogy Lujza lánya két éves korig nem beszélt,aztán egyszer sétáltak és valaki azt kérte tőle:Anya,gombold ki a kabátom!
Nézett körbe,ki szólt hozzá,aztán lenézett és Lujza volt.
Onnantól egész mondatokban beszélt..azóta nem lehet kikapcsolni...:)

Kép
kata35

Sziasztok!
Tlindi! Halacska story :D
Ja, Ádinál is van labda, meg lámpa. Nem tudom, olyan érdekesen mondja, hogy pámpa, meg a labdát is. Viszont - nekem ez újdonság, mert Balázsnál nem volt ilyen - Ádi táncol. Hát az ő módján:berogyasztja a lábát és riszálja a kis seggét. Zabálni való, egész nap táncoltatjuk :D
Igen, volt már véletlenül nálunk is cica és cici, ma meg Csicsó (az a kutyánk). De ezek inkább vau, kivéve a cict.

Kata35!
Na ilyet írtam én is a barátnőmékről. Hogy a gyerek nem szólt semmit, és mondatokba kezdett beszélni. Jól meggondolta, hogy mit mondjon :D

Boginak már volt a szülinapja, vagy nem :oops:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Domó fogak terén stagnál. 8 van január eleje óta és nem is látok készülőben egyet sem.

Szonja!
Ádi jól belehúzott! Rágó fogak? Atyaég.
Nem csodálom, hogy szenved, ha arra gondolok, mikor nekem már vagy 10 éve fél évente 1 hetet fáj ugyanaz a bölcsesség fogam, vagyis a helye, be van dagadva meg minden, de még mindig csak az egyik sarka látszik ki, és az sem türemkedik ki, inkább olyan, mintha kikopott volna felőle az íny, hát vannak sejtéseim milyen szar lehet egyszerre 4 rágót növeszteni.

Jaj még azt elfelejtettem írni, hogy mikor megkérdezzük Domót, hogy mit mond a majom, akkor azt mondja csita hangon, hogy UHUH ÁHÁH :)
És egy alkalommal, amikor elbújt a macskánk, mondtam neki, hogy elbújt és ebből elkezdte ismételgetni azt a részt, hogy ELBU. Azóta minden ELBU. Univerzális szó lett. Ha elbújt, ha leesett, ha elment bármi, akkor jön az ELBU.

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja: Dorcika is táncol, nagyon tetszik:) MI is mindig kérjük, hogy táncoljon:) gyorsan lépked helyben és közben mondja, hogy egyet (a kettőt már nem mondja) és körefordul úgy, hogy közben hátrafelé nyújta a karjait, meg tapsikál. Igazi kis koreográfia:)
Dorka csak szótagokat mond, Tess, Ké, Pa (lámpa). A cica, a vava és a csip-csip-csip bezzeg megérdemli a teljes szót:)
Az Inni, az egyértelmű és a kaja: mamamama. És persze az elengedhetetlen: gyere, adide (ade).
Neki mára jött ki a 8. fogacskája, most bújt ki, még vérzik az ínye szegénykének picit. És közben hátul alul 2 rágófog helye meg van duzzadva nagyon, várjuk azokat, kész szenvedés.

Kata: mit látok: Bogi ma 1 éves? Boldog szülinapot neki!!!:)))
Vendég

Halihó,

nem,nem...Bogi februárban volt egy éves,csak a vonalzót ki kéne cserélnem..
nekünk is,mint Domónak stagnál a fog már karácsony óta...8db...de mint írtam 2 hónapja meg van duzzadva a hátsók helye.
valakinek kijött már a szemfog?Az fájt nagyon a gyermeknek?

Lányok,a 15 hónapos oltásnál két szurit kap a baba?
Lázas lett tőle?
Mik a tapasztalatok,aki már túl van rajta?

jajj,Bogi is viccesen táncol.....:)
Mindig nagyon nevetünk apával...:)

Kép
kata35

Sziasztok!
Na igen, olyan furi, mikor nagyot mosolyog, vagy ordít, hogy már tele van fogakkal a kis szája. Mostanába csak protkósnak hívom :D A fogkefét imádja rágni, meg engedi, hogy suvickoljam. De csak úgy. Ha fogkrémet teszek rá, két napig nem kell neki a fogkefe. Pedig több fajtát próbáltunk már. Igaz, az antibiotikumnak, amitket kapott, annak volt ilyen íze, és azóta nemigen tetszik neki a fogkrém. Igaz, az édes dolgokat sem igen eszi azóta.

Kata!
A 15 hós oltás két oltás. Még mi sem kaptuk meg, csak a dokinéni mondta múltkor.
Én úgy emlékszem, hogy a szemfogak jönnek utoljára. Elvileg. Balázsnak nem is emlékszem hogy hogy jött, meg fájt-e neki. Lassan el is hullajtja őket, akkora fiú. Rohadt gyorsan megy az idő. Mostanában állandóan ekörül a téma körül tekergek. Hogy pillanat allat ez a pici babám is szemtelen, nagy ló kölke lesz.

Kattkat! Nálunk oroszlán üvöltés van. A bátyja tanította. Taníthatta volna halacskázni is :D
De valamelyik nap akkora dumája volt Balázsnak: kapott ilyen papír tartót, amin állatok vannak. Na természetesen vagy 800x végig kérdezte melyik mi. Most oroszlán, jaguár és tigris a menő nála. Ezen a szaron volt hiúz is. Odajön egyik reggel, azt kérdezi: Anya, a himnusz mit csinál? Hát eltelt vagy 2 perc a kávém felett, mire rájöttem, hogy a hiúzról beszél. Ja és valamelyik este rászóltam, azt mondja nekem: Anya ne szólj belém.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

A tánc nálunk is nagyon menő. Bódi Margó a favorit. Nem, nem hallgatok ilyen zenét, csak a tv paprikán volt neki műsora és Szonja az aranyesőre mindíg riszált :lol: Nagyon cuki.

Én azt hittem csak egy oltást kapnak 15 hósan. Vagyis hány hósan kapja a kövit? Nekem annyit mondott még csak a védőnő, hogy egy hét múlva jelentkezhetnek a mellékhatások, ami lehet kicsi mumpsz, kicsi kiütés, kicsi láz. Bíztató.......... Közben megnéztem az oltási könyvet 11 évesen kapják az MMR másik felét. Akkor mi a másik????

Tlindi

Kép
tlindi

Jaj még azt akarom napok óta kérdezni, hogy akik már nem szoptatnak, ott hogy telik egy nap? Mármint étkezés terén. Hányszor tápszer, hányszor főzi, gyümi stb.

Tlindi

Kép
tlindi

15 hónapos oltás, brrrrrr! Nekünk is 2 hét és elkövetkezik, szegény baba!
Nem tudjátok, hogy a bárányhimlő ellenit be lehet adatni vele együtt? Mert a környezetünkben volt bárányhimlős és be akartam most adatni az oltást, de nem lehetett, mert lázas volt Dorci (torokgyulladás miatt).

Tlindi: nálunk a reggeli gabonaféle (tejpép, vagy vajas kenyér, zabkása). Tízórai gyümölcslé és gyümölcspép. Ebéd az, amit mi eszünk (leves, hús, krumpli, pörkölt nokedlival stb.), Uzsonna kalács, kakaó, vagy molnárka. Vacsira mindig más: akár tejpép, akár gyümölcspép, vagy az ebéd maradéka, attól függ mennyire éhes Dorci és mit néz ki a szánkból:)

Jaj, oroszlánüvöltés nálunk is van, nagyon ari:)))
Apa tanította neki, hogy a nyakpárnát, ha a fejére teszi, akkor úgy néz ki, mint egy rémisztő oroszlán (sörénnyel) és ilyenkor ordítani kell. Azóta Dorka beül középre és hol nekem adja oda az oroszlánsörényt, hogy tegyem fel, hol apának, hol maga veszi fel és ordítani kell és nagyokat kacag. Ugye, mennyire rémisztő oroszlán?
Kép
Vendég

Sziasztok!
Nem tudom, hogy mitől 2 oltás a 15 hós, de Ádi március elején kapta a bárányhimlő és a meningo akármi elleni oltást, és akkor kaptunk időpontot a 15 hósra és mondta a doki néni, hogy az is kettő lesz.
Dorka!
Nem tudom, nálatok hogy működik, de nálunk receptre adják a nem kötelező oltást. Ha be is adják a 15 hós kötelezőn és nálatok is receptes, akkor ne felejts el kérni!

Tlindi!
Ugyan nálunk Ádi még szopizik, de ez már nem kaja neki. Az etetések nagyjából úgy zajlanak, mint Dorkáéknál, azzal, hogy az esti tejpépet nem eszi, így este nálunk is az van, hogy mennyire éhes, és épp mire mutat az asztalon. Egyébként mindig mindenbe bele akar kóstolni. Tegnap reggel pl. egy szál mangalica kolbit mart le az asztalról. De inkább maradt a paprika rágcsálásnál :D Gyümölcsöt mindig kap ha kéri. Igaz ez kimerül a mandarinba, vagy almába (igaz nem is igen van más most). De azt gyűri kétpofára. És hát közbe van a cici. Ha olyanja van, akkor jön, bontogat egy nap 6x-8x. Kiszívja, ami kell, közbe matat a kis kezével, majd ha végzett megy tovább a sűrgős teendői után :D Ma reggel pl. elindította a mosógépet :roll: míg a hajamat mostam.

Nagyon cuki oroszlán Dorka!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hanna hétfőn kapta meg a 3 hós oltást. Estére lett egy kis hőemelkedése, de nem lázasodott be, kedd délutánra viszont igen, úgyhogy 2x is kúpozni kellett szegényt. Mondjuk hősiesen tűrte nem mondom, se hiszti se szenvedés, és még a kúpot se lőtte ki :) persze egy pár percig szorítottuk a popiját, de nem volt gond. Szóval mennyire normális hogy másnap lázasodik be? Ma még nem volt láza, remélem már nem is lesz, mert ha igen akkor mindenképpen eltolom a dokihoz. Amúgy meg emiatt egész nap alszik, de ha ébren van akkor se nyűgös, ellenkezőleg, annyira jó kedve van, hogy csak csodálkozom. Mondjuk kicsit le van lassulva :) Na mindegy. Ha nem lesz gond vele, délután mindenképp elmegyünk sétálni, szombaton vetünk egy tök jó kis babajárgányt, de még csak egyszer tudtuk kipróbálni, de most hogy jön a jóidő, szeretnénk mindennap kimenni.
Mondjuk hétvégére megint mondják a szar időt, havas akármit, váááá. Meg ugye vasárnap átállás, visszapörgetjük az órát, "kevesebbet alszunk", na majd arra is kíváncsi vagyok ez hogy viseli meg a gyereket, mert mostmár teljesen jó, fix napirendünk van, a kajaidőkkel meg mindennel, na most nem tudom mi lesz.
A fog témában meg csak annyit, hogy a zuram keresztanyjának fia majdnem 2!! éves volt mire elkezdtek kibújni az első fogai, kislánya meg most volt 1 éves és már teli van a szája foggal :)
Amúgy azt mondják, hogy kisfiúknál gyakori, hogy ilyen soká bújnak a fogak. Hanna ugyan még csak 3 hós múlt, de már annyira nyáladzik, hogy hiába teszek partedlit elé, így is naponta többször kell átöltöztetni, annyira átázik a ruhája, meg ugye a keze is egész nap a szájában van. Bár nézegettem, nem láttam hogy jönne a foga, van még ideje, csak mi lesz később, ha, már most ennyi nyála van :)

Szonja!
Irtó édesek Balázs mondásai :D
Remélem írjátok, mert magamból kiindulva másképp biztos hamar elfelejteném őket.
Nálunk is van oroszlánüvöltés :)

Bejja!
Másik fórumon sok baba lázasodott be a szuri után 1 nappal. Lenyomták és aztá nem tért vissza. Azért figyelgesd és ahogy írtad is vidd dottoréhoz, ha visszajön.
Én egy dolog miatt örülök hirtelenjében az óraátállításnak: A videónkon, ami már csak óraként funkcionál, mindig a nyári időszámítás szerint megy az óra, mert olyan bonyesz lenne átállítani (ebbe most nem megyek bele, hogy miért), hogy inkább télen 1 órát visszaszámolok belőle. Viszont borítékolható, hogy pár napig borulni fog nálunk is a napirend. :twisted:

Tlindi!
Kaja:
Ébredéskor táp (Junior), aztán fél óra múlva reggeli :arrow: valamilyen pékáru (kifli, kenyér) és vagy felkockázva sajt, sonka, tojásrántotta, tojáskrém (mármint nem ez így mind, hanem vagy-vagy) vagy tejpép, ha nagyon nem akarja ezeket enni (ritkán, de előfordul) vagy amikor hajigálós kedvében van, akkor melegszendó. A ráolvadt sajt jól rajtatartja az alkatrészeit és nem a földön landol minden.
ebéd :arrow: hol a mi kajánkból, hol külön főzök neki valamit (csőben sült cucc, főzi, rakott témák)
uzsonna :arrow: gyümölcs, joghurt, túró rudi, kölesgolyszli,kifli
vacsora :arrow: táp

Nálunk a védőnő azt mondta, hogy vacsira vagy uzsira is mehet főzelék, mondjuk hús nélkül, de nálunk egyelőre így alakult.
De rugalmas vagyok, ha látom, hogy kevés lesz neki ez esti kaja, akkor változtatok.
12 kg körül lehet, úgyhogy nem éhezik :)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Reggel nálunk tápi van aztán félór óra múlva reggeli vajaskenyér zsemle vagy valami ilyesmi tízórai gyümölcs
Ebéd vagy amit mi eszünk vagy valami főzelék félét csinálok neki bár mindent megeszik amit mi, uzsira joghurt, túrórudi gyümölcs, vagy csinálok neki tejbegrízt tápiból vettem neki való grízt és abból! Estére megint vacsorázik velünk és mielött elaludna megint kap egy kis tápit!

Nálunk most a kamaszkor ami rettenetesen kikészít! Teljesen kivagyok a nagylányomtól . Időként segítségért kiáltozok! :evil: De remélem ez már csak jobb lehet!
Úgyszeretnék néha egy lakatlan szigeten kikötni csak pár napra! :roll:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Na Ildóca, én reggel voltam így.
Balázs éjjel óránként felébresztett minket. Ült az ágyban, mi meg csak kérdeztük tőle, hogy mi baj van, fáj valami? Nem szólt. Na hajnali 2-kor megígértem neki, hogy ha még 1x felkelt, kirakom a kutyához....még 2x felébresztett minket. Reggel 5-kor meg kelt a kicsi. Igaz, hogy visszaaludt....3/4 hatig és onnantól fél 8-ig 20 percenként kelt. Majd reggel, mivel mindkettő dög fáradt volt, egymást érték a hisztik, de olyan is volt, hogy mindkettő egyszerre virnyákolt. Úgyhogy szóltam anyunak, hogy nekem s.o.s és nagyon gyorsan el kell mennem a boltba, vigyázzon már rájuk. Nagyon azért nem siettem. Mikor visszaértem, láttam, hogy tiszta kockás a homloka az idegtől :D Ádám épp a kertbe verte magát a földhöz, mert nem kapott meg valamit. Ekkor gondoltam, hogy foglalnék repjegyet Kubába :D

Újabb Balázs duma:
a keresztlányom 14 éves és akrobatikus rockizik. Az utolsó versenyről volt feltöltve video, mondtam Balázsnak, nézzük meg Rebekát, hogy táncol. Táncoltak vagy 8-9-en, azt mondja a fiam: Anya, ez a sok mind Rebeka?
Gondoltam magamba, na a hugom fel is kötné magát :D náluk is dúl a kamaszkor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Balázs Istenkirálycsászár! Nagyon jókat mond!
Jó ölet volt Tlinditől a menü kérdezése, köszi Tlindi!
Béjá! Tiva is másnap alvós volt.
Szonja, Ildóca! Látom zajlik :)
Voltunk ma Monoron vendégségbe :)
szilvi35

Sziasztok!
Képzeljétek - épp most beszéltünk róla - Ádinak jön a felső két szemfoga :cry: Az egyinek már kibújt a sarka, a másik brutál. Egy nagy hisztinél néztem a szájába, és rögtön megértettem, hogy miért olyan nyugtalan.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ejha...nem aprózza el Ádi a fogzást :shock:
Kitartás!
Így talán könnyebb valamelyest elviselni a nyűgit, hogy tudod az okát. :?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok

Köszönöm az étlapokat. Szonja még szopik, de szereteke előlre felkészülni. 3 hétig megevett mindent, amit elépakoltam, másfél hete,viszont megint finnyás :twisted:

Nekünk is megvan a két szemfog. Szerencsére ezt is megúsztuk nyűg nélkül :lol: Cserébe viszont betegek vagyun. Apa hozott csütörtökön egy kis bacit a házhoz. Szombat este már nekem is folyt az orrom, vasárnap reggelre Szonja is beteg lett. Nincs láza, nem is köhög, csak ha tüsszent bokáig ér a takony. A közérzetén se látok semmi változást, ugyanúgy tud rosszalkodni ment eddig. Megtanult felmászni a taposógépemre. Nem tudtam mi hiányzik....

Tlindi

Kép
tlindi

Csipetnyusza!
Azt hiszem téged láttalak ma egy pillanatra Veresen az út szélén ácsorogni arra várva, hogy átjuss a másik oldalra Ákossal a hátadon. Hátul copf és sötét lila felső, ennyit sikerült megfigyelnem belőled (ha te voltál :oops: ) a kocsiból, amivel elsuhantunk előttetek. :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Tlindi! Látom még nálatok is a szopi dominál. Szerintem mi is hasonló cipőben fogunk járni. Tiva nem hajlandó enni 4-5 falatná többet semmiből. Sajnálom a betegséget.

ÚÚÚÚ Katt! Te láttad Csipetéket ? :wink: :wink: :wink:

Szonja! Hogy mire valók a hisztik?! :wink: Balázsnak haláli szövege van. Van tippem kitől örökölte :) :) :)

Ildóca! Kitartás! Lesz ez még így se. És neked + ötször kell átesned a tini koron.

Állatkertezős? Valaki? Valakik?

Ja! És Tiva szájában továbbra is a nihil a meghatározó:)
szilvi35

Tlindi!

Mi is így jártunk a múltkor! Valaki haza hozott valamit és Kincső is tüsszentett és térdig ki jött az orra tartalma !
Egyébként nem folyt az orra és szívni sem lehetett neki mert úgy sem jött belőle semmi csak ha tüsszenetett!
Úgyhogy nyomtam is bele a homeós gólyókat!

Szilvi!

Köszi! :wink: Bár szerintem nem lessz mindegyikkel ilyen nehéz ahogy a természetüket ismerem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Kicsit garázdálkodtam az iwiw-en :oops: .Csak Szonját és Szilvit találtam meg.Be is jelöltelek titeket :oops: Ildóca te már régi ismerősnek számítasz :lol:

Én is nyomom a bogyókat Szonja szájába. Használ is szerencsére.

Szilvi

Sajnálom, hogy Tiva se akar enni. Tudják mi a jó nekik.Én már Szonját csak csöcsfüggőnek és kispiócának nevezem.Egyébként szeretem amikor szopizik, közben matat a kis kezével és vigyorog. Nagyon édes...

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok.

köszi a nyaralós tippeket. a végén az oázisba megyünk. :P
Huba már eszik egy csomó mindent eszik. Mármint babakaját. Megy gyümis cuccot.
Ti mikor tettétek be etetőszékbe? én most autóshordózóban etetem. állandóan ülne, de magától nem megy. egyszer ült fel, félig fekvő helyzetből. Szépen fordul, ide oda, és már négykézlábra is feltolja magát, és ringatózik. Nagyon aranyos! Ja, csak hogy rosszat is mondjak, nagyon front érzékeny a drágám... :S nameg utálja az orszívóporszívot. néha folyik az orra. de nem vészes.

Lehetne már jó idő. Úgy mennék már ki a szabadba.

ha jön a jóidő nem találkozunk valamikor a szabadban? Városliget vagy bármi...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Ti hány hónaposan kezdtétek a hozzátápit, vagy inkább mikor lehet elkezdeni? Most nézem ugye, Hubababa csak egy hónappal idősebb nálunk, és már ilyen sok mindent eszik, jó nektek, már én is nagyon várom, hogy lehessen adni neki mindenféle jót.
Hubamami: Hanna imádja az orrszívót, szereti ha az orrában matatok vele, mindig nevetgél mialatt takarítom az orrát, nem is értem, mindenesetre néha, ha nagyon hisztis az az első amit előveszek, kicsit megnyugszik tőle, meg jobb kedve lesz. Mondjuk simán a porrszívó hangjától is képes pl bealudni.
Szóval ebben a tekintetben azt hiszem szerencsénk van :)
Nálunk is most az a menő, hogy egyfolytában fel akar ülni. Nálunk is az autóshordozó, meg a pihenőszéke az amiben már nagyon fészkelődik, meg ülne fel, a másik meg, ha a kezeit megfogjuk akkor fel is húzza magát. De ezenkívül nem gondolom, hogy mostanában magától fel tudna ülni. Van még ideje, meg azt mondják, lányoknál nem is nagyon szabad erőltetni. Nem tudom ki hallott róla de anyósom mondta hogy állítólag hogyha túl hamar ül vagy ültetik fel a lánybabát, megfordul a méhe. Nem tudom mi igaz ebből, majd utánaolvasok.
Én is várom már az igazi jói dőt, bár már most is mindennap megyünk sétálunk egy kicsit, hadd szokja, bár örülnék, ha már nem kellene úgy beöltöztetni szegény gyereket mint egy michelin babát.

Sziasztok!
Huhh, de nagy forgalom volt ma itt :D
Szilvi!
Hát erre való a hiszti :D , mert egyébként tényleg nem nagyon engedi, hogy nézegessük a száját.
Na igen, ha Ádin múlik, akkor még ő is cicifüggő lenne. Én is szeretem, mikor matat. De mikor tépi a pólóm :roll: pláne ha esetleg valami idegen pasi van nálunk.

Nálunk is most divat a térdig taknyosodás (Ildóca után szabadon). A tököm tele az orrszívó porszívózással. Balázzsal sohase volt gond, engedi. Nade a kicsi....vagy két emberes, vagy belebábozom egy plédbe és még akkor is fél kézzel fogni kell a fejét. Álomi lenne, ha úgy viselné, mint Hanna...

Én akkor tettem etetőszékbe, mikor már masszívan ült. Előtte nekünk is a pihenőszék volt.

Na megyek, mert Balázs oroszlánosat játszik, és asszem az apjuk lassan megkarmolja magát :D mert nem akarnak a fürdeni menni. Hiába mondja, hogy az orik is fürdenek.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja! Tetszik ahogy, amiket írsz :) Orik is fürdenek :D :D :D

Nyugiorrszívó!!!! Ilyet sem hallottam még :) Irigyellek Hanna miatt Bejja! Tiva nem igazán csípi és igen finoman fogalmaztam.

MI rendszeresen járunk sétálni, szerintem jó idő van . Hiszen 15 fokok is vannak már :) Városligetbe rendszeresen :)

Mostanában kezdtem TIvát etetőszékbe tenni, de hiába, úgy sem eszik :(
(már ügyesen tartja magát)

Huba nagyon ügyes, mi is itt tartunk :)

Megforduló méh?! Jesszus! :shock: Ez biztosan valami népi hiedelem. Nem sok racionalitást látok mögötte.

Tiva is simizik szopi közben, csípem ám. Azért jó lenne, ha 5 falatnál több is csúszna neki.

Ennyire szeret enni. Ott kéne kaját bepréselnem:
Kép
szilvi35

Huba már a kezdetektől megevett egy teljes almát lereszelve. Aztán almapürét narancsal, egy teljes üveggel. 163 gramm. Meg azóta már kapja a főzelékeket. Nagyon vevő az új ízekre. Amig a tápit 25 perc alatt szopizza, a cukkinit, vagy kukoricás zöldségkrémet negyed óra alatt bekanalazzunk. :P

Mi is járunk naponta sétálni van hogy kétszer 1-1,5 órára. Csak utálom, hogy úgy bekell még öltöztetni... Ja és Huba a sapkával sincs baráti viszonyban...
Jaj, Tiva nagyon édes... Ide aztán nem teszel te kaját... :-P
Ja a rizspépet nem szereti Huba...

Szép napot nektek! :-P

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Nagyon brutál nálunk ez a szemfog. Ádi valamelyik este felkelt 11-kor, és nagyon sírt, meg feszítette magát. A cici se kellett neki. Az látszott, hogy valamilye nagyon fáj. Mivel taknyos volt, azt hittem a füle. De a szájába túrkált nagyon. Megmondom őszintén adtam neki kúpott. Akkor fejezte be a sírást, mikor hatott a kúp. Másnap délelőtt is nagyon nyűgös és elesett volt.
És ezt tetőzi a takony.

Ma meg szemészeten voltunk mindkét gyerekkel. Volt időpontunk fél tizenkettőre. De Murphy szerint 11-re odaértünk. 2-kor végeztünk. Helyettesítés volt, és ki volt írva, hogy csak az időpontra érkező gyerekeket látják el. Érkezéskor kb. 10 nyugdíjas ült. Na ők mentek el előszőr, utána jöttek a gyerekek. 1 órakor 10 gyerek ült kinn, akkor kezdték el szervezni, hogy hogyan mehetne gyorsabban.
Nem nagyon értettem, hogy ha egy hónapra adnak időpontot, ahol telefon számot is kérnek, mi a francért nem hívtak fel, hogy ha nem lét kérdés, akkor ne menjünk már oda, mert már 11-kor 1 órás csúszás van. Nyilván nekik is el kell látni mindenkit, nekik sem jó a rohanás, meg az ideges ember, és én szívesen mentem volna máskor. Persze lehet, hogy máskor is ez van, mert olyan érzésem volt, hogy dél Pest és a déli részek mind ide tartoznak. Mondjuk le a kalappal, hogy ők nem voltak idegesek.
Ami kárpótolt, az a doktornő volt. Egy tünemény volt, türelmes és alapos. Csúszás ide, csúszás oda, nem volt futószalagos. Igaz, valszeg ezért volt a csúszás.
Szóval doktornő és asszisztensek normálok volt, de ami a mai eügyet jellemzi szervezés terén....kevés orvos (pláne jó orvos), leterheltek, szar pénzért. Nem csodálom, ha nem vonzó ez a pálya sem orvosnak, sem nővérnek, sem senkinek és aki tud, elhúz innen.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Halihó!

Végül csak ideértem! Gyerekek, mi duplán nyomjuk a taknyot, nem tudom ki a betegebb, Ákos vagy én, de szerintem én viselem rosszabbul, pelenkázni is csak úgy tudok, ha bedugom az orrlukam, mert folyik...ááá! Manó meg addig gyakorolt, míg tegnap felállt!!

Szilvi: Tiva és Ákos szerintem összebeszéltek!! hiába csinálok bármit, száj összecsuk, és nem megy le semmi! Korábban volt pár egész sikeres próbálkozás a banánnal és sütőtöklével, azt szépen megette egyedül kanállal meg pohárral, de pár falat után inkább anya pólóhúzogatása volt porondon...most, hogy beteg, semmit se fogad el, csak cici, amit meg is értek, de amíg egészséges volt, akkor se volt ez másképp :) Mondjuk nem annyira bánom, lesz még ideje bőven falatozni. Azért próbálkozok rendületlenül :)

Kattkat: próbálok visszaemlékezni, de valószínű hogy mi voltunk. A lila felső stimmel, ha magas barnát láttál savanyú képpel, na az tényleg én voltam. :) Ákoson valószínű bojtos csíkos sapek volt, és éppen evett egy gombot :) meg ugye nemigen szaladgálnak erre gyerekkel a hátukon, ez tény :) Ti mit műveltetek errefelé?

Ádinak és a familynek kitartás, jöjjenek ki hamar azok a szemfogak, hééé!!

Ez a babaszáj-gyűjtemény nagyon csúcs, sírva nevettem!!! :)

Hanna nem semmi!! Orrszívót szeretni? :)

Lányok, 10-én jön valaki Várost védeni a szigetre? Mi neveztünk a 2,8 km-es gyaloglós távra. Egy kis séta? valaki?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2011.04.01 14:12-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?