Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, bár valahogy iszonyatosan rohannak a napok, hetek.... gondolom ezzel ti is így vagytok:D

Helyzetjelentés: Ádinak nem lett vakbél végül, már nem fáj a hasa és megirta az angol dolgozatot is;-) (bár aznap épp megint fájta hasa, d e csak ebédig...:-D)
Voltam nála fogadóórán a tanárnő szerint ha nem is látjuk akkor is féltékeny atesóra :shock: -este kifaggattam és tényleg :cry: még több időt akar tőlem... d e sokszor fáradt vagyok már este......-gondolom jobb lesz nyáron akkor nappal mehetünk amerre csak akar:D

Patrik: szopigondra(cuppog és olyan "bénácskán" szopizik, fáj időnkénta bimbi -Ádival másvolt) rájöttem és beigazolodott: levan nőve a nyelvecskéje... rögtön megakarta csinálnia dokinéni d e végül abban maradtunk tanácsadásra(hónap vége) kitaláljuk hogy megcsináltassuk-e. Arra jutottunk hogy nem. Hiszen kiválóan hizik igy is. Állitólag beszédben nem feltétlenül fog zavart okozni, csak azért gondolta hogy megkellene csinálni hogy nkem ne fájjona cicizés. Nos inkább elviselem, azért nem olyan vészes és nem is mindig fáj...

Már robogunk a 7,5 kg felé. egész jó nappal éjszaka változó....a babakocsit is kezdi megszokni, mózesben is tud már 2 órát is aludni a levegőn!!!

Újból előszedtema varrógépet: most meitait készitettem tegnap. NAgyon tetszik, d e a terpeszét kisebbre kell vegyem mert nagyon nagy lett Patriknak. Anyum telójával készült kép majd letöltöm és beteszem a blogomba. kendővel már háton hordozom, nagyon jól birja ott is alszik:D (a közös kabátunk nagyon bejött!)
Most még mosható pelusokat fogok varrni, már beszereztem hozzá az anyagot.

na ennyita dicsekvéseimről:D bocsi akit zavart, d e úgy örülök ezeknek!

holnap fősulis talim lesz két hét mulva meg a másik. családostúl megyünk :P
Most megyek mert még mosni vasalni szeretnék aztán megyünk sétálni. Puszi mindnenkinek!!!!!

rabbe78

Sziaszatok Csajok!

Mindig olvaslak ám benneteket, csak nem írok. Szerintem többen vannak / vagyunk így. Még a végén megszűnünk létezni a tavaszi kerti parti előtt. :(

Eclipse - szomorúan olvasom, hogy még mindig sz.rul vagy. Tessék meggyógyulni!!!! Adél és én is gyógypuszikat küldünk!!!!! No depi, no tejpara, és minden okés lesz :wink:

Dorka, boldog névnapot!!! :D Beki baba egy kis tündés!! És hogy apa milyen figyelmes nálatok....még a topicot is köszönti nőnapon. Ez igen! :D

Amida - Bencus azóta már alvógép újra?

Vikoo - Boldi fene nagy lelkesedése a vízben :lol: :lol: Olyan helyes kis gombócka! Anyuci jól tartja :lol:

Hajni - milyen votl tegnap a babauszi?

Rólunk:
4 hós oltás + első meningitec kedden megvolt. Adélka kb. 7,5 kg.

Szerdai mini tali hármasban, mert sajna Gigiéknak túl sok minden jött össze, de majd legközelebb:

Kép

Kép

Holnap indulunk Szombathelyre, hazafelé egy nap Pápa. Érkezés Gödöllőre kedden.

Ha nem tudnék jönni, akkor szép hosszú hétvégét mindenkinek.
Most mennem kell, Adélka éhes.
Puszi!

mikegirl

Öltözködés: nos nekem aza meglátásom, hogy sokan túlöltöztetik a babákat. Mikor megyünk tanácsadásra nem győzök csodálkozni, szörnyűlködni: harisnya-2 nadrág -overáll és 1-2 takaró többrétegbe hajtva.....
Patrikom: benti ruha(csak rugi vagy esetleg egy body alatta) +zsák (ha nagyon hideg van akkor egy takaró rá. + sapi(ez vastag mert sajnos nincs vékonyabb ami jó lenne rá, d e már keresem)
Ha hordozóba viszem(abba vartam a kocsizsákot) akkor meg bentire adok rá egy vastagabb kardigánt inkábbb kiskabátnak nevezném+ sapi és megy a zsákba. Pont valamelyik nap tettem a zsákba egy hőmérőt és 27 fok volt benne.... sokszor igy is beizzad a háta.....(pedig ott vékonyabb az anyag)
kopp-kopp: nem fázik meg, nem szürcsög kopp-kopp

Én Ádira is mindig kevesebb ruhát adok mint mások, mert ő pl kimondottan izzadós fajta. Szerintem ez is gyerekfüggő.

rabbe78

Mike: de jó képek! Hatalmas babucik! nagyon édesek!!!
Atival mi ujság? nem irtál róla :cry:
Te is jól pörögsz, látom. Jó utat csak ügyesen!

rabbe78

Hello Lányok!
Végre megvan a gépem, és ideértem én is. Remélem, nem fogyunk el. Itt a tavasz, és mindenki menekül kifele a szabadba. Ez így rendben is van, de plííííííz, ne felejtsük már el egymást. Olyan jón itt eszmecserézni!
Próbálom én is felvenni a fonalat, visszakapcsolódni a csevegésbe.
A babókák nagyon szépek, és nagyon nagyra nőttek egytől egyig. Olyan jó, hogy mindenkinél minden rendbe van, és maximum apró korrigálható problémáink vannak.

Zsomborom is egyre ügyesebb, erősödik nagyon szépen. Majd, ha végre sikerül rárakni a gépre a képeket, dobok ide is.

Mike!
Szuper képeket csináltál. Én még a saját gyerekemet nem tudtam ilyen jó pillanatában elkapni. Te van a mi saját bejáratú fotósunk :)

Hajni!
Milyen volt az uszi?

Máris nyüszög Zsombor, hát ennyi időt hagyott nekem az új gépemre
:wink: :evil:

Jövök még...................

Angie

Kép
Kép
angie34--

sziasztok

(megint) elveszett bárányka jelentkezik

mi jól vagyunk, csak én eléggé fáradtan manócska rászokott a 6-negyed7es kelésre, éjszaka 3-4 óránként eszik már alig várom hogy elkezdjük a hozzátáplálást. mi még 1 hónapot várunk, nem várjuk meg a fél éves kort, mert úgyis elég nagy baba. sajna a cicim is eléggé tropára ment az egyiken van egy nagyon csúnya sem valószinűleg a fertőzés miatt és nem akar múlni :(

na de nem nyafogok amúgy tök aranyos Noncsi baba napról napra ügyesedik nem győzünk benne gyönyörködni :D

Aranyoska nagyon édes Beki baba szerintem is hasonlit rád

Bedoha én is részvétemet küldöm

Eclipse sajnálom ezt a betegséget elhiszem hogy ki vagy merülve pihizz amennyit tudsz. tejci tuti visszajön, tesómnak szinte teljesen elment mellgyulladás miatt és nagyon gyorsan visszajött neki hamarabb mint gondolta. igaz volt pár nehéz nap 2 óránként szoptatás de megérte. ha túl vagytok és tudsz már ilyenekkel foglalkozni jelentkezz a kendőért. addig tartogatom neked természetesen

Eta értem ám a célzást.. :p

Gigi tyúha ez a gázkikapcsolás kemény. még jó hogy meg tudtátok oldani

Berni sajnálom a betegséget. remélem tényleg jön az a jó idő

Navi de jó hogy anyud igy segit. én még nem sokat voltam a kiscsaj nélkül talán ha 2x szaladtam el valahova. mondjuk szerencsére nem az az órákon keresztül orditozós tipus úgyhogy elég jól birom. bár mostanában kezdem egyre jobban kimerültnek érezni magam

Öltöztetés: én a rugin kivül csak kabátot meg nadrágot szoktam, és ezekből van kevésbé meleg meg melegebb (attól függ hordozok e vagy babakocsizunk). nem nagyon szeret öltözködni úgyhogy próbálom minél kevesebb réteggel megoldani

Dorka boldog névnapot!

Pelus kérdéshez nem tudok hozzászokni mert mi moshatózunk. van még valaki aki mosható pelust használ?kiváncsi lennék kinek mi vált be

Rabbe ne is mondd hihetetlen hogy már négy hónapos! néha lassitanám az időt de van mikor pörgetném :D te milyen ügyes vagy hogy tudsz ilyen dolgokat késziteni. mei tajt meglesném. te elöl hordozod még? nekem muszáj hátul nagyon nehéz baba. próbáltam kendővel is hátul de az nekem nagyon macerás igy meitájozunk. meg a csipőhordozást próbálgatjuk egyelőre kölcsönkapott kendővel

nagytalis és minitalis babák is tündériek annyira édik tudnak lenni igy együtt. úgy sajnálom hogy nem tudtam menni a talira remélem már tavasszal semmi nem jön közbe

rakok fel én is pár képet :)

Kép
vayacon

az új fülbevalómmal :)

Kép

Kép

Kép
vayacon

sportosan

Kép

fürcsi

Kép

csinosan

Kép

Kép
vayacon

vaya: nagyon édik vagytok!
mi is mosható pelusozunk(és eclipse is) 8)
meitai-t hihetetlenül könnyű megvarrni csak szabásmintán alakitani kell, nekünk széles lett.
Már szeretném csak háton vinni mert nekem is nehéz babóm elől és állitólag a női gát és egyéb izmokra káros már 5-6 kg feltt az elől hordozás.
ÍCsipőn kiprobáltuk serintem jobb háton :wink:

rabbe78

csajok!
Még egy kéredés, a mellett, hogy köszi mindenkinek az öltözős tippeket, én is így öltöztetek, a pelust meg még akkor próbáljuk cserélgetni:)

Na, szóval, tegnap voltunk Jankával shoppingolni, és a Sparban láttam egy kb 7 hós babát, aki ült a bevásárló kocsinak az elején. És olyan csuda jó találmányban ült..hogy is mondjam: Textilből volt varrva, és mint egy zsák, de kilógott a lába.
TUD VALAKI segíteni, hogy ezt hol lehet venni, vagy varrni? Vagy valaki látott már olyat?
pussz
ebba

ebba

Ebba!
Én is láttam már olyat, és már bánom, hogy nem kérdeztem meg, hogy hol vásárolták. Engem is érdekelne, hogy honnan lehet beszerezni, mert sok bacitól meg lehet vele óvni a babát, nem tapogatja össze a mindenki által összefogdosott bevásásárló kocsit, ha azzal le van takarva.

Angie

Kép
Kép
angie34--

húú, angie! Megtaláltam!!!!! Nagyon jó, és sok sok jó ötlet van az oldalon! Varrni tudó anyukák! Kíváncsi vagyok, mit szóltok! Kérem majd a szabásmintákat! :)

http://www.silmama.hu/vasarlas.php

Kép
ebba

jó dolgok vannak itt d e nagyon drágák. ugyanezeket már máshol akár féláron is megrendelheted...

rabbe78

hol?

Kép
ebba

Ebba a minimanóban pl tudom, h lehet kapni! Érdemes nagyiktól ajiba kérni :-) Vagy ha vki ügyes megvarni, mert sztem ott sem sokkal olcsóbb...

Kép

Kép
vikoo

Sziasztok Csajok!!

Én is itt vagyok ám, mindig olvaslak titeket, úgyhogy nem szűnünk meg,azt nem engedjük :D
A jó idő miatt nagyon sokat vagyunk kint a szabadban, sétálunk, hordozunk :lol:
Vasárnap lesz egy kis időm, akkor jövök részletesen, annyi mindennel lógok,hogy már követni sem tudom: talis fényképek, beszámoló otthonról stb...... :oops: :wink:
Jujj otthon hosszú hétvége van, irigy-irigy :D ...Élvezzétek nagyon, állítólag csodaszép idő lesz ( itt legalább is 17 fokot mondanak, el sem hiszem :D )
Nagyon hiányoztok, vasárnap jövök!!!

Puszi mindenkinek!!!!!
Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi

ebba

Ebba!

Van ennél egyszerűbb is, bár az nem veszi ennyire körbe a gyereket. Én a húgomtól kaptam egyet Amerikából. Ha gondolod lefényképezem neked, és ha tetszik, egyszerűbb megvarrni!

rodina74

Itt van 2500 ft-ért. http://www.vatera.hu/kutyas_bevasarloko ... 48640.html
de ha beirjátok hogy bevásárlókocsi huzat kidob egy csomot.
Most csak ezt az egyet néztem meg, d e már sokszor nézegettem.
De nagyon köszi a megvarrós linket!!!!!
Ha találtok/tudtok bármilyen babávalgyerkőccel kapcsolatos szabásmintát ide vele :wink:

rabbe78

Sziasztok Lányok!

Ma volt a temetés, apája babája volt Mollika.

Vaya,
hétfőn v kedden el tudok menni érte!!
Mi is moshatózunk. Én szeretem a Kawai Minky zsbest, a Kuhies basics külső+belsőt és a Monapelt is!

Rabbe,
le a kalappal a kreatív ügyeskedéshez!!! :D :D :D

Csajok,
én tegnap odáig jutottam, hogy IBCLC laktációs szakértőt (Benbor is arra készül), aki védőnő is, házhoz hívtam... egy teljes órát vizsgálódott, és nagyon alapos volt és egy szenzációs jófej, nagytudású asszony... a lényeg, a gond nem a ciciben van, hanem a fejemben. Aboszolút elég a tejem, nincs megcsappanva, a baba gyönyörűen fejlődik, kiváló általános állapotban van, de nekem elkellhet egy pszichológus, mert tévképzeteim vannak, h nem elég a tej, és a baba éhezik és sovány.

Csajok, aki pesti és szopigondja van, ha nem sajnál 4000Ft-ot, hívja el ezt a hölgyet, nagyon nagy esze van, rengeteg mindenre felnyitotta a szememet, és nagyon jól kommunikálja az okosságot.

Eclipse
eclipse
Budapest

Drága eclipse, nagyon örülök, h sikerült megnyugtatni a hölgynek, BÁr én ezt csak az elmondásaid alapján is sejtettem. Mollika szépen fejlődik és szinte abban is biztos voltam, h van bőven tejed! Egyszerűen néha nagyon nehéz jól értelmezni a babák jeleit...
Fanatsztikus Anya vagy!!! mollika nagyon szerencsés!!! Csak így tovább, és mindennel kapcsolatban úgy gondolom, h nem lehet semmi baj!!!

Szép 7végét mindenkinek!!

Kép

Kép
vikoo

Kép

Kép
vikoo

Sziasztok Csajok!

Én is ideértem , bár Luca ebben a pillanatban kezdett el sírdogálni, Andris meg még alszik.

Először is nagyon köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntéseket!

Csajok a meglepire semmi időm nem volt, hősiesen bevallom, és sajnálom, majd most talán ebben a 4 napban.

Eclipse, sok ölelést küldök neked!Örülök, h. a tanácsadó hölgynek sikerült téged megnyugtatni.

Eta, annyit röhögtem a tesztes storyn:)

Lucuzs, megcsináltam a muffint, már háromszor, és jó nagy népszerűségnek örvend:)

Navi,dehogy bántottad meg Andrist a cigiszaggal.Én már észre sem veszem, bár én is dohányoltam a terhesség előtt.

Rabbe, nagyon ügyes vagy, h. ilyeneket tudsz csinálni!Örülök, h. Ádival minden ok:)

Mikegirl, remélem ki tudtok kapcsolódni kicsit!Aranyoska párja küldte a jókívánságait az oldal tetején nem Andris:)

Aranyoska nagyon édes Beki baba!Luca is hasonlóan szorította a virágokat:)Annyira jólesett, h. minden pasas gondolt rá is:)

Hajni, milyen a babaúszás?Én is úgy elvinném Lucát.

Vaya, nagyon édes Noni baba.

Ebba, gratula az autódhoz!

Angie, neked pedig gratula az új masinához!

Ennyire telt emlékezetből.

Velünk rengeteg dolog történt!

A legjobb, nagyon régi álmom volt egy komolyabb fényképezőgép, meg szeretnék tanulni fotózni, de soha nem volt fölösleges pénzünk erre, mondván drága hobby.Erre most Andris névnapomra meglepett egy géppel, nagyon boldog voltam, sírtam, most egyfolytában ezt tanulmányozom:)

Szerdán, megműtötték Dorka kutyámat-ivartalanítás.Nsagyon nagyon rosszul volt, most sincs a topon, anyukám itt volt segíteni, tegnap ment haza.
Tudjátok én nagyon szeretem a kiskutyámat, és nem bírom nézni ahogy szenved.Úgyhogy sajna most a hosszú hétvégének is fuccs, mert nem lehet egyedül hagyni.

Ja, és reggel Luca úgy ébredt, h. nyakig kakkantásos volt:)
Ilyen még enm fordult eddig elő velünk!
Néha kifolyt, de nem nagyon jellemző...Amúgy mi Pampers aktív babyt használunk, éjszakára meg ennek az éjszakai változatát.
Ja, és mi is rászoktunk a reggel 7es kelésre, aminek nagyon nem örülök.

Megyek, puszi csajok mindenkinek!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

Olvastátok? Tápszeresek!

http://civishir.hu/eletmod/tapszerbotra ... 0312144739

Én telefonáltam nekik, és a HA1-gyel nincs semmi baj,csak egy gyártósoron volt a Komforttal és a biztonság kedvéért hívták vissza! Egyébként az a tápszer, amiben nagyon sok volt a vitamin és az ásványi anyag, annak kifejezetten grafit szürke színe volt, így biztosan észrevettük volna.

Remélem, valóban így van! És nem csak az anyukák megnyugtatására mondják!

rodina74

Káposztás Pogácsa

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta (én sose mérem, egy átlagos méretű káposztát rakok bele, mert minél több van benne, annál finomabb)
4 ek. olaj
2 csapott ek. cukor
1 vöröshagyma
őrölt bors
1 csapott ek. só

1 mokkáskanál cukor
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 kg finomliszt
1 csapott ek. só
2 ek. zsír vagy 7-8 dkg vaj
2 tojás

Elkészítés:
A káposztás pogácsához a káposztát kitorzsázzuk, foltos leveleit lebontjuk, a fejet apróra reszeljük. Az olajon a 2 ek. cukrot világosbarnára karamellizáljuk, az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A káposztát hozzáadjuk, megborsozzuk, 1 ek. sóval ízesítjük. Nagy lángon, ÁLLANDÓ keverés mellett kb. 20 perc alatt megpirítjuk.

Az élesztőt 1 mokkáskanálnyi cukorral ízesített 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet 1 ek. sóval és a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, a 4 dl langyos tejjel meg az élesztővel összegyúrjuk. Még jobb, ha 2-3 percig dagasztjuk.
20 percig kelesztjük.

Utána lisztezett gyúrólapon fél cm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. A pirított káposzta felét egyenletesen rászórjuk. A tésztát gondolatban négy felé osztjuk, jobbról és balról is egy negyedet a közepéig behajtunk, majd a tészták találkozásánál félbehajtjuk.
A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, újra ellapítjuk. A maradék káposztával megszórjuk, majd az előző, un. dupla hajtást megismételjük.

10 percnyi pihentetés után még egyszer hajtogatjuk.

10 perc elteltével másfél ujjnyi vastagságúra lapítjuk, és egy 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréssel 160 fok) kb. 25 percig sütjük.

Közben a szaggatásnál leeső tésztadarabkákat szintén tepsibe rakjuk (nem gyúrjuk össze mert levelességét elveszíti), és ugyanúgy megsütjük, mint a pogácsát.

Ha a nyers pogácsákat hűtőszekrénybe (nem mélyhűtőbe) tesszük, másnap is ki lehet sütni.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

végre volt egy kis időm, és rászántam magam :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

ANGIE!!!!! Én meg szeretném elkérni a virslis falatka receptjét, ha nem titkos!!!! :wink: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Próbálok visszaolvasni, amíg Balázs nem fárad el.

Dorka! Utólag is boldog névnapot!!!!! :D
Ügyes vagy kis muffin-gyáros!!! :wink: :lol:

Aranyoska! Rebekának is utólagos sok-sok puszi névnapja alkalmából!!! :lol: :lol: :lol:

Bedoha! Részvétem. :cry:

Vaya! Noni nagyon cuki!!!! :lol: :lol: :lol:

Ancsi! Várunk!!!! Mesélj nekünk!!! :lol:

na mennem kell! de még jövök!... remélem

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

kaptam még egy kis időt :lol:

Tatjana! Hogy van Ádámka? Nagyon rég voltál!!!

Sophie! Téged meg már meg se ismernélek, olyan rég jártál erre! :wink: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

mégis mennem kell...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Helló Lányok!!!

Aranyos-Beki baba tündéri azzal a virággal :D Milyen rendes a párod, bezzeg enyém Csabi elfelejtette a nőnapot ( meg úgy általában mindent elszokott :lol: )

Bedoha-Őszinte résztvétem a nagyid miatt :( :( Én is annyira sajnálom, hogy a Mamikám nem élhette meg Lili születését :( De odaföntről tuti nézik őket folyamatosan, úgyhogy fel fejjel :wink:

Haynii-Sajnos tápszer ügyben nagyon nem vagyok képben :roll: Tetszik a hangom??? :D Ezt már a talin is mondtad, köszönöm, bár nem értelek, mert szerintem botrányos :lol: :lol:

Eclipse-Meggyógyultál már??Örülök, hogy egy szakértővel sikerült megbeszélned a szopi ügyet, szerintem egy csomó minden tényleg fejben dől-el, nem szabad félni a dolgoktól, mert akkor tuti az következik be amitől a legjobban retteg az ember :wink:

Csajok hová küldjem a talis képeket????A közös gmail-esre?

Ebba-Boldog hófordulót Jankának és gratula az új verdához :D Nekem is nagy szerelem a Peugeot 206 :lol:

Dorka-Utólag is boldog névnapot!!Fényképező???Szuper kis ajándék :D Andris egy tündér :wink: Kutyusodnak jobbulást!

Eta-Mizujs Gizussal??Még gyakorolj az új hangszínét??? :D

Navi-Jesszusom milyen képed van rólam??? :shock: :D Amúgy nyugodtan tedd fel, bár tuti iszonyú lehet ha így mondod :D Petrezselyem van a fogam között vagy valami kikandikált az orromból?? :lol: ...Úgy "irigykedem" az állandó segítségedre baba ügyben, nekem is elkéne egy :D Csabi ugye munka után még heti 3-szor minimum edzést is tart, így akkor egész nap egyedül vagyunk Lili babával :roll: ...Na de nem kesergek, mert az nem olyan rossz ám :D

Rodi-De jó, hogy végre újra itt vagy gyakrabban ( én meg szépen eltűntem :? ) :wink: Anyás korszak már nálunk is van, mindenhol jó neki de a legjobb nálam :D

Lucuzs-Pogi receptet köszi, ez valami isteni ez a pogácsa :D Még meg sem köszöntem, hogy olyan kedvesen meginvitáltatok Sopronba a talin, annyira cukik vagytok :wink:

Gigii-Hol járt a párod ahol 38 fok van??? :shock: Én is, én is , én is :D
Gáz ügy-Nagyon durva!!!! :shock:

Berni-Remélem már jobban vagy, nagyon sok ismerősömet döntötte le a hányós-hasmenéses vírus :roll:

Vikooo-Hát majdnem megpusztultam örökmozgó Boldi képén, hihihihihi :D Na maradjunk annyiban, hogy Lili baba testalkatilag eléggé Boldira hajaz, már ami a combokat illeti és hát ő sem egy akrobata :D

Mi a Pampers zöld csomagosát használjuk, heti 4-5 nyakig kakás baleset mindig meg van :roll: Csak sajnos én voltam akkora balek, hogy vettem belőle vagy 10 csomaggal, mert akciós volt, áááááá :shock: Otthon egy barátnőmtől kaptam kipróbálásra egy Liberót és abból nem jött ki semmi ( viszont kicsit vastagabb, kevésbé ergonomikus), mert annak van egy kis pereme hátul, a Pampersnek nincs és nem tudom miért, de a szar mindig felfelé indul el :D Viszont itt nem lehet kapni Liberót, úgyhogy így jártam :D

Rodi-Az egyik ismerősömék is esküsznek a DM-es pelusra :wink: Az a BabyLove ugye??

Rabbe-Annyira ügyes vagy, hogy ennyi mindent varrsz, nem semmi :D Én is már háton akarom Lilit hordozni, csomó házimunkát úgy jobban tudok végezni, viszont nem merem hátra dobni, így megyek tanácsadóhoz, hogy mutassák meg :wink: Le sem merem írni, hogy hány kendőm van itthon ( Csabi azt hiszi bolond vagyok), plusz otthon szert tettem egy Manducára is, kicsit hordozás függő vagyok na :D Örülök, hogy nem lett vakbél Ádinál, szerintem jól döntöttél nyelvlenövés ügyben :wink:

Hajni-Babausziról írnál pár szót???Én is tervezek menni a Tücskömmel :D

MikeGirl-Nagyon jó lehetett a mini tali :D Babócák gyönyörűek :D Ninin Olivérje a jobb oldali baba??? ....Még be kell a kölköket azonosítanom :D

Angie-Hogy van Zsombi baba??Hasfájása múlik már?

Vaya-Sajnálom a cici-szopi ügyet, azért nagyon ügyesen kihúztad a végsőkig :wink: Valami eszméletlen cuki a kisasszony :D

Csajok annyira jó volt otthon, de bevallom őszintén nagyon fárasztó is volt és a végén már rohadtul visszavágytam ide....Szegény Lili eléggé meg volt gajdulva az elején, azt se tudta hol van, minden ember gyakorlatilag idegen volt a számára (Anyu is, hisz a születése utáni egy hétben látta), így aztán volt, hogy el-el sírta magát, ami nem jellemző rá egyébként, nekem meg tök lelkiismeret furdalásom volt :roll: Aztán 2-3 nap alatt megszokta, hogy Anyunál vagyunk, akkor ott már nem volt gond, csak ha mentünk valahová és hát sajnos minden nap mentünk.....Na ezt nem fogom többet csinálni, ha valaki látni akarja Lilit, jöjjön ő hozzánk nem mi fogunk mindenkihez menni, mert iszonyúan fárasztó volt :roll: ...Úgyhogy jó volt otthon de elég is volt....Itt annyival nyugodtabb minden, csak mi vagyunk 3-asban, szépen nyugalomban.... :roll: Szerintetek gáz ha ezt érzem???Vagy ez normális, mert nekünk már ez az otthonunk?

Holnap megyünk méretzkedni mi is, majd megírom, hogy mi volt! :wink:
Addig is pár kép a mi kis 4 hónaposunkról :D :

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi és mindenkinek nagyon szép hosszú hétvégét!!

Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, folyamatosan csavargunk! Igyekszem visszaolvasni!
Viszont gyorsan annyit, mert azt kiszúrtam az oldal alján: Gyancsi Lilike tündér hercegnő :D ! Az utolsó kép szenzációs! Na megyek olvasni :wink: !
Addig is puszi!

Kép
Lilypie Maternity tickers
ninin
Dorog

Szia Ninin :D :D :D Köszi a képdicsit!!!!!Merre csavarogtatok??

KépKép
gyancsi

Sziasztok Lányok!
Hát én bekaptam az influenzát, de hogy honnan :shock: :shock: :roll: :roll: Senki nem beteg a családban, a környezetemben, és nem is voltam sehol szerda óta. Borzasztó sz...ul érzem magam, tegnap majdnem 39 fokos lázam volt, amit végül algopirinnel tudtam csillapítani, és ma délig jól voltam, de most újból lenyomott. Ráadásul apa elment Szilárddal S.tarjánba nagyiékhoz, és visszafele átment a sávjukba szemből egy autó, levitte a tükröt és meghúzta az oldalát az autónak, de szerencsére csak ennyi történt. És hogy semmi se legyen egyszerű, szlovák rendszámú autóról van szó, így betétlapot sem lehetett cserélni, hanem rendőrt kellett hívni. Persze a pásztói rendőrök, akiket kiküldtek, nem tudtak jegyzőkönyvet felvenni, mert nem hozzájuk tartozik az a terület, így másik rendőrt kellett hívni. Értitek ti ezt :shock: :roll: MÁSIK RENDŐRT!!! Így most ott dekkolnak az út szélén. Szóval nem jól sikerül ez a hosszú hétvége. Remélem, senki nem kapja el tőlem, főleg nem Zsombor meg Szilárd.

Egyébként pici Zsomborom annyira édes, nagyon "kupálódik". A hasfájása úgy néz ki, hogy a múlté, egyre többet eljátszik egyedül, sokat mosolyog, és az emberektől sem ijed meg már olyan könnyen. Úgyhogy nem panaszkodok, jó irányba alakulnak a dolgok, és a többi már nem lényeg, én meggyógyulok, az autót kijavítják, stb.

Eclipse!
Örülök, hogy megnyugtatott ez a szakértő. Keresel most pszichológust?

Ancsi!
Egyáltalán nem rendkívüli, hogy otthon érzitek jól magatokat. Lilipók még nagyon kicsi, és még nehezen veszi az ilyen akadályokat. Nem kell sokáig otthon ülnötök, mert 4-6 hónap, és már sokkal jobban fogja venni az ilyen akadályokat.

Hú lányok, ramatyul vagyok, megint megy fel a lázam. Mennem kell, de majd jövök még..............

Angie

Kép
Kép
angie34--

Sziasztok!

Angie, jobbulást!Gyógyulj meg gyorsan!
Baleset, rendőrök-igazából szavakat sem találok.Ez a magyar rendszer:(Nekem is úgy volt a munkahelyemen, hogy csak azért nem tudtam egy ügyet azonnal elintézni, mert el kellett még küldenem a papírokat a központba, ahonnan is kb. 2 hét alatt fordultak meg, szegény ügyféle meg azonnal megkaphatta volna...(Munkaügi kp.)

Ancsa, Lili egy kis tündér:)
Persze, nektek már ott van az otthon.Luca is olyan, meg szerintem minden kisbaba, sőt mi felnőttek is, h. otthon a legjobb, legnyugisabb.Ezeknek a kis törpéknek meg azért az is ad egyfajta biztonságérzetet.
És akkor látogattátok a rokonokat?

Dorkakutyám már jobban, köszi a kérdést, de nagyon szar napokon vagyunk túl, persze még most sem egyszerű, mert rajta van az antenna a kis fején, nem lépcsőzhet, úgyh. ha le kell vinni, az gázos.De nem sokára túl leszünk rajta!

Lucuzs, ebbe a káposztásba nem mernék belefogni:)D tényleg ez is nagyon fini:)

Képzeljétek Luca már 3 napja 4-kor kel hajnalba, és nem is alszik, kinyílik a szeme, mintha reggel lenne és kész.Kezdek kicsit elkeseredni.Még egy picvit hajlandó utána pihengetni, de aztán vége.
ÁÁÁ ez nem lesz így jó!

Na, megyek vasalok egy pindurkát:)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

Szuiasztok!

Angie: jobbulást! még szerencse hogy nem lett komolyabb baj!
Gyancsi: lilike tündéri, tényleg Boldiféle alkattal rendelkezik meztelenül, d e ruhában nem is látni rajta :lol: nagyon csini(férjem is mondta) ja és tisztára te vagy az arca, szeme :lol: mi többször csavargunk idegenbe(leginkább németbe rokonokhoz) és mi ott érezzük magunkat nyugiba, merta környezet is sokkal nyugisabb. na ezt most jol megmagyaráztam :lol: szóval mivel nektek az otthonotok is külhonba van ezért duplán vágytál már vissza:D nyáron megyünk át ausztriába, menyire laktok soprontól? ha nem órákra akkor talizhatnánk majd nyáron, meglátogatunk titeket is ha nem baj :wink: többet is beszélgethetnénk mint itt mi nálunk:D

eclipse: hogy vagy?
Dorka: kutyussal majd csak könynebb lesz már.
És már lassan itt a tavasz, bár még pár nap türelmet kér, de jön!!!!!

Mi meg hétvégén osztálytalin voltunk(hangos élő zene stb és arra jutottunk hogy mégsem megyünk áprilisba esküvőre maire meghivtak minket. ugyis hamar menni kéne lefeküdni(hoteles lenne) akkor meg inkább azt a pénzt hozzácsapjuk a nyaraláshoz é s megtoldjuk még egy-két nappal. biztos megértik hogy babával nem annyira lenne jó....na meg az a vicces benne hogy akiknek lesz az esküvője személyesen nem is ismerjük(bár rokonok) :oops: :oops:
na megyek mert délután vendégek jönnek..

olyan sokan eltüntek.....hol avgytok? doktonénink???? tanácsadónk???? és többiek??? :lol:

rabbe78

Sziasztok Lányok!

Angie,
meg is van a perinatális pszichológus elérhetősége. Most várok, hogy álmodok-e még rosszakat, vagy nem tudok aludni vagy nem jön elő többet.
Franc essen a hülye sünökbe...
Jobbulást kívánok!

Dorka,
kutyusnak küldök egy kis simi-vakargatást.
Sajnálom a korai kelést, nem sejtem okát.

Gyancsi,
egyébként szerintem tiszta rádióba való hangod van, és a vidám, energkis stílusoddal együtt nagyon menő, nekem is tetszik
:D
Lilipók annyira szépséges királylány, hogy meg kell csumidázni.
Nálunk nem volt gond amikor HMVH-re mentünk, szerintem Mollika is olyan nomád lesz mint a szülei. Egyébként teljesen normális, hogy úgy érzed, a saját házam-váramban a legkényelmesebb nektek!

Vikoo,
én ismeretlenül is Boldi fiad nagy rajongója vagyok. :oops:
Többek között ő is szóba került a szopi tanácsadós beszélgetésen, hogy milyen hatalmas és cuki :lol:

Rabbe,
a 7,5kilós kis izompacsirtádat szerintem se bántsák feleslegesen :wink:
Nem tudnál esetleg nekem is varrni egy mei-tait? :oops: én egy gombot sem tudok felvarrni, a boltik meg nagyon drágák... pénzért természetesen, árban megegyezünk.

Vaya,
sajnálom a sebes cicit! A fürdetővödör annyira tetszik!!! De csak 4700Ft-ért láttam, azt meg drágállom egy darab műanyagért
Mi nekünk most át kell szoktatni a nagy kádba Mollikát, mert a kiskádat egyszerűen kinőtte és kész :shock:

Tegnap apa második lett egy versenyen! :D szegénykém nyerhetett is volna, de sóhiányos görcse lett, mert én nem vettem sótablettát :cry:
Megtegnap benne volt egy újságban is! :D :D

Eclipse
eclipse
Budapest

Bocsánat, hogy megint eltűntem. Múlt héten suliban voltam, most meg gyakorlaton. Jó ez a hosszú hétvége, bár a kertbe még nem jutottam ki. Holnap talán összejön.
Sikerült végigolvasnom az utóbbi napokat és sorra veszem az észrevételeimet:
Ami, nem tudom honnan ismerhetsz?

Bedoha nagyid miatt Őszinte részvétem! :(

Vikoo, Boldi cuki kis anyatejreklám!

Gyancsi, Lilid a ciklámen balerinaruhában tünemény!!!

Fájdalom és lázcsillapítók szedése az ajánlások szerint nem okoz gondot általában a babáknál. Paracetamol, ibuprofen, algopyrin minimális dózisban kerül az anyatejbe, ráadásul paracetamolt, ibuprofent a csecsemőknél is alkalmazzuk láz és fájdalomcsillapítóként. Tehát ezek választása célszerűbb.

Szoptatás alatti fogromlás akárcsak a várandósság alatti, a megváltozott nyálösszetételnek, és a rossz szájhigiénének tudható be. Rendszeres fogmosással, nassolás kerülésével, félévente fogorvosi kontrollal tudunk a legtöbbet tenni a szép fogainkért.

Haynii
Az étkezések mennyisége 6-800 ml/nap átlagosan, de elég széles a paletta. Van aki megelégszik 4x 200-250 ml-rel, de olyan baba is van, aki 6x 150 ml-t igényel. Általában 1000 ml a max. mennyiség (tápszer+víz, tea), ezt kell elosztani annyi felé, ahányszor eszik a baba.
A tápszerrel kapcsolatban azért írták azt, hogy 6 hónap feletti csecsemőknek ajánlott, mert nem lehet 6 hónap alatt anyatej helyettesítő tápszert propagálni. 6 hónapos kor alatt elméletileg receptkötelesek a tápszerek, és csak gyermekorvosi javaslatra adhatók. A kezdő HA tápszer a leghipoallergénebb, a legjobban ebben van a tehéntej fehérje felbontva. Elméletileg ezt nyugodtan lehetne végig adni a babának, nem szükséges 2-es, 3-as tápszerre váltani.
Lásd az anyatejhelyettesítő termékek reklámozásáról: http://www.szoptatasportal.hu/kodex

Gigii és mindenki, aki kevésnek érzi a tejét:
Az estére csökkenő tejmennyiségre legjobb, ha gyakrabban mellre teszed a babát, és mindkét melleddel megkínálod. Sok baba ilyenkor kezdi elhagyni az éjszakai szopizást, ami szintén nem kedvez a nappali tejtermelésnek. Nem tudom elégszer leírni: a szoptatás nem szerencse kérdése. Gyakori mellretétel, szoptatás-fejés a titka! Természetesen előfordulnak olyan problémák, amik gátolják a folyamatot, de ahhoz egy alapos kikérdezés szükséges, mint Eclipse-nél.

Eclipse
Örülök, hogy segítséget kértél és kaptál. Nagy dolog, hogy felismerted, és meg is tetted ezt a lépést. Szerintem mindenkinek jót tenne egy perinatos pszihológussal való beszélgetés szülésélmény feldolgozásként.
Elárulnád ki volt nálad?

Vaya, a sebet a melleden kezeled valamivel? Szoptatsz abból a melledből vagy legalább fejed? Mióta van rajta? Mitől alakult ki?

Angie jobbulást! Pihenj sokat!

Üdv mindenkinek:

benbor

Kép
Kép
benbor
Érd

Benbor,
nem perinatos pszichológus volt nálam, csak a kolléganőd, Gitidisz Kriszti, ő adta meg Diószegi Eszter elérhetőségét szükség esetére, mert nem a ciciben van a gond hanem a fejemben, de őt még nem hívtam fel, mert az elmúlt pár napban jobban éreztem magamat. :)

Eclipse
eclipse
Budapest

Képzeljétek! Balázsnak jön a foga!!! A jobb alsó!!! Még nem törte át az ínyt, de már látni, hogy ott van! :D :D :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Eclipse, nálam is volt szopis tanácsadó, nekem is sokat segitett. örülök,hogy neked is tudott nem lesz itt semmi baj. képzeld én vaterán vettem a vödröt egy ezresért :D nagyon örültem hogy ennyiért találtam és ki is tudjuk használni. bár mostanában annyira ficánkol a kisasszony, kicsit nehéz fürdetni. mondjuk kádban is :) nekem az álmom egy fürdetődézsa mikor kicsit nagyobb lesz, mert nekünk zuhanyzónk van és abba tök jó lenne. csak ezt is jó lenne olcsóbban kifogni

nekünk a popolini onesize jött be legjobban, meg a prefold + külső változat, próbálgatom az AIO-kat is de abból még nem találtam meg az igazit. én teljesen beleszerelmesedtem a témába :)

Apidnak gratula!

Benbor, sajna manócskámnak nagyon korán lett egy szájpenész fertőzése ami ráment a mellemre :( eleinte apró repedések lettek rajta ami iszonyatosan fájt. akkor sikerült kikezelni de állandóan kiújul :( most egy elég nagy kiterjedésű seb lett rajta viszont szerencsére nem fáj annyira. de persze kezelem probálkozom mindennel. most éppen boraxot használok (de nystatinos ecsetelővel is kenegettem már) most ajánlották a borvizet meg mellette canestennel is kenem (azt persze lemosom). de most nagyon makacs már jó egy hónapja ott van. nagyon csúnya :( remélem azért sikerül majd kikezelni. gondolom már az is jót tenne ha kicsit kevesebbet szopizna Noncsi. amúgy szoptatok belőle, régebben is csak egy két alkalmat hagytam ki abból még akkor is amikor orditottam a fájdalomtól.na jó azért nem állitom be magam valami hősnek :roll:

Kép
vayacon

[quote="lucuzs"]K írta:lucuzsépzeljétek! Balázsnak jön a foga!!! A jobb alsó!!! Még nem törte át az ínyt, de már látni, hogy ott van! :D :D :D

húha gratula :D Balázska lesz az első?

Kép
vayacon

eclipse: nagyon szivesen megvarrom, cserében "csak átkellene jönni amig varrom, hogy Patrik is ellegyen :wink: na meg természetesen Mollikával probálni kell, mert amit én varrtam az szerintem nagyobb babának tökéletes. Kicsit kisebb terpeszt kell szabni és rövidebb hátrészt. hozhatsz anyagot is d e megoldhatjuk itteni anyagból(amiből én is csináltam: fekete alap és drapp himzett a külső része)nekem tetszik. De megvarrom bármiből. de szerintem érdemes probálni mert akkor helyben orvosolni tudjuka hibákat.

rabbe78

Balázskának gratulálunk az első fogacskához!!!

Patrik is nagyon gyötri az inyét és a mi ujjunkat, d e nem látok semmit...bár érezni érzem főleg tegnap: azt játszotta hogy befogta a két inye közé a bimbit és vicsorgott közben a lábaival rugdosta a csaszársebem... már a hócipőm kivolt :roll: :roll:
Ma nagyon jó gyerköc volt. Voltunk egésznap levegőn: görkoriztunk(futobabkocsiba tettük) is vagy 2 órát nagyokat sétáltunk...

rabbe78

Lucus!
Amit lesz időm, leírom azt a két mondatot, amiből a virslis receptje áll :lol: :lol: :wink:
Zsombornak már régóta látszik az alsó ínyében a két fogacska, de még eddig nem jött ki. Védőnő is azt mondta, hogy semmit nem jelent.

Szoptatás:
Bendor, én Zsombort 2 óránként szoptatom (talán mostanában nem igényli ennyire gyakran). A tejem pedig egyre kevesebb lett, Zsombor pedig sírt a szopi után, hogy még éhes. Na, ilyenkor mi a teendő? Hagyjam éhesen, vagy adjak tápszert? Én az utóbbit választottam. Mondjuk, engem sok stressz ért Zsombor erős hasfájása miatt, és úgy-e mindig délután jöttek a rohamai, és az egész délutánt átordította az ölemben. Szerintem nekem ettől apadt el. Bár a mai napig egy délutáni etetést kell pótolnom, plusz néha még egy felet kap. Igaz, én elkezdtem az krumplit hétvégén és tegnap az almát.

Én meg tökre kivagyok, hogy egész hétvégén betegeskedtünk, és ebben a jó időben bent dideregtem a háztan. Ráadásul Szilárd is elkapta, és tegnap be kellett vinni az ügyeletre, mert krupposan kezdett köhögni. Én ma már jobban vagyok, Szilárdnak sincs komolyabb baja, csak köhög.

Angie

Kép
Kép
angie34--

Sziasztok Lányok!

Rabbe, milyen volt a vendégség?Nálatok aztán elég nagy a jövés menés:)
Érdeks olyan esküvőre menni, akiket nem is ismer az ember, igazatok van, h,. a nyaralást hosszabítjátok, én is tuti így csinálnám!

Húúú, 1 perc és jövök

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

Sziasztok!
nem nagyon volt időm mostanában, de ezt gyorsan leírom, nem tudom érint e valakit?!

Egyik délelőtt hallottam a híradóban, h 2 féle Milupa tápit visszahívtak, belinkelem a cikket is!

http://babafalva.hu/milupa-tapszereket-hivtak-vissza/

Picit később ahogy lesz időm visszaolvasok, aztán jövök még!

szisszka

Visszatértem:)

Eclipse, gratulálok apának, nagyon ügyes!Hogy van a kis lelked?

Benbor, nekem a Panadolt ajánlották fájdalomcsillapításra, egyet vettem be, mert nagyon fájt a fejem.
Az normális, hogy Luca még mindig ennyire sokat bukik?

Lucuzs, és szenved Balázs?Hogy viseli?
Nekünk annyira rág már Lucababa, sokszor úgy sajnálom, csak az a baj, h. néha a bimbimet is rágókának használja, de már kezdek edzett lenni:)

Vaya, de HŐS vagy!

Angie, jobbulást nektek!!!!!

Nálunk is a lakásban zajlott a hétvége.Kiskutyámra kellett vigyázni, a műtét miatt.
Luca azért nagyokat sétált a mamával meg a papával.Én meg itthon rohadtam.
Annyira fura most, h. nincsen itthon Andris.Olyan hiányérzetem van, ráadásul csak olyan 19 óra fele ér haza .Amúgy a hétvégére annyi mindent beterveztem, pl. ablakpucolás, de semmi nem lett belőle.Csak a szekrényt pakoltam át.
De hát ilyen az én formám...

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84

Na csajok, beütött a tuti, pénteken 10-re jön a költöztető, gáz azóta sincs, elegünk lett. :evil: :evil:
A két ovisom tiszta nátha, köhög, engem meg ma reggelre döntött le a lábamról a kórság, a legnagyobb és a legkisebb még bírja.. dobozolni sincs erőm, csak fekszem most a kanapén, mindenki alszik szerencsére. Férjem jövő hétvégén repül vissza a trópusokra megint 1 hétre, szóval azt sem tudom hogy mi lesz... :shock:
Panadol nekem semmit nem ér, az Algopirint tudom, hogy lehet szedni, asszem Aspirint nem annyira. Kezd felmenni a lázam úgy érzem.

Mit lehet bevenni a paracetamol származékokon kívül??
gigii
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?