Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg Zsu, ha a táncos dolgokat szereted, próbáld a zumbát. VAgy nézz meg többféle órát, aztán érzed majd hogy neked melyik óratípus jön be. A lényeg, hogy mozgás mindenképpen kell.
ann74

Borsóka,
gratulaaaaaaa!!! Mennyire jó, és ez bizony elég erős hcg szint :D

Kubu,
elvileg mindegy hogy melyik ciklusban teteti vissza barinőd a fagyisokat, nekem S nem mondta hogy veszélyes lenne rögtön a köv. hónapban (tehát a nem sikerált lombikos ciklusban), mi csak azért vártunk vele 2 hónapot, mert éppen tombolt a nyár, és ki akartuk használni.
Szóval ha nagyon gyorsan akar haladni, akkor akár azonnal kérheti őket, csak pénz kérdése.

Kép
judit0713

Még egy hülye kérdés és hagyom a témát.
Mi van akkor ha nem rúgnak ki, hanem lecsökkentik a béremet, meg visszavonják a vezetői kinevezésem???????? Akkor is lehet tenni valamit?

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Mia: semmi ilyesmit nem tehetnek Veled!!
Mindjárt Judit remélem megírja,Ő mihez folyamodott,Neked is el kéne gondolkoznod hasonló megoldáson!
Vendég

Köszi Kisbeeka!

Várom Judit tanácsát!!!!

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

szerintem ha a cég úgy akarja intézi akkor ennek nincs köze a lombikhoz, hanem ezt a teljesítményedre vagy a vállalat helyzetére is rá lehet fogni, mármint a visszaminősítést, ilyen történik sok helyen nem tudom, hogy mit tudsz ez ellen tenni
pannik
Budapest

Pannik: ha az ember már egy ideje azon a helyen dolgozik,túl van a próbaidőn,ráadásul határozatlan időre szól a szerződése,és nem volt addig panasz a munkájára,akkor elég átlátszó lenne pont akkor bepróbálkozni... :?

és egy munkaügyi pertől szerintem sok cég retteg,úgyhogy nem kockáztat. Lombikos/inszemes perben pedig esélyük sincs.
Vendég

Pont ettől félek Pannik! Elég ...ar helyzetben van a cég és nagyon nehéz 20 főt meg 5 területet irányítani megfelelő teljesítménnyel ha minden 2. hónapban eltűnök!
Bejárni meg nem tudok a kezelések alatt, mert a stimunál is minden nap mennem kellett BMC, általában 12 körül végeztem 3-ra értem volna be dolgozni és 4-ig vagyunk.

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Úgy meg már nehéz dolgozni, ha senki sincs benn akivel beszélni kellene, ez sajna nem papír munka, full szervezési feladatok, amihez az egész napos folyamatot is látni kell, de ez unalmas................ nem ide tartozik!!

BOCS!!!!!!!!!!!!

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Kisborsó:
Tudtam-tudtam-tudtam..!!!
Hatalmas gratula!!!!

Pannik:
Köszi a laptető felajánlást,most jól elraktároztam!!!!!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Mia: nálam is így volt,kértem a cég vezetőségét,adjanak arra az időre helyettem embert,de sz*rtak rá,a főnököm meg berágott rám emiatt, pedig nekem ehhez jogom volt...

és ráadásul az összes vizsgálatra szabadnapomon,vagy szabadság alatt mentem...
A beültetésre,és utána is szabadságot vettem ki,úgyhogy egy szavuk se lehetett,pedig kötelesek lettek volna az összes meddőségi kezeléssel kapcsolatos dologra elengedni,úgy,hogy az beszámítson a munkaidőbe... (fizetés nélkül...)

a cégeknek ez nem érdeke,de ezen nem szabad fennakadni,mert amire Te készülsz,ennél ezerszer fontosabb!!!
Vendég

Béku, értem én amit mondassz, de az átlátszó dolgot nem büntetik, csak a bizonyított törvényszegést, nem félnek a münkaügyi perektől a kismamákkal mit csinálnak, visszaveszik és 3 hónap után úgy vágják ki mint macskát sz..rni, vagy sok helyen azt mondják, ok visszaveszlek de olyan feladatot adok amitől kihullik a hajad meg nem tudsz menni a gyerekért és akkor Te kéred hogy közös megegyezéssel fejezzétek be a munkaviszonyt, hogy kereshess másik melót, nem egy ilyenről hallottam. és a kismamákat is védi a törvény de egy kalap kakit sem ér. Egy a tuti, ha a cég normális akkor jó ha nem az akkor gáz van
pannik
Budapest

Köszönöm a rafaello-s tippeket, az uram hazaért és én megkérdeztem tőle, hogy most mit csináljak a rafaelloval?? Annyit mondott, hogy ne aggódjak, észre sem fogom venni, hogy eltűnt! :lol: :lol: :lol:

Mia, szerintem ilyet nem csinálhatnak veled! De, hogy biztos legyél a dologban, kérj egy ügyvédtől tanácsot!

Kisborsó, szívből gratulálok! :D

Pannik, nekem sem nagyon mennek a diéták, de most azért úgy érzem, hogy sikerülni fog.

Ann, hogy is állok a sportolással??? Háát..állok! :oops: :oops: :oops: Kb. 15 éve nem sportolok, azelőtt sokáig kézilabdáztam, és kb 2és fél évvel ezelőtt heti 2x eljártam arwen tornára. De az sem tartott sokáig. 8) Úgyhogy most egyenlőre megyek futni, és ha kellő erőt érzek magamban, hogy egy órát mások előtt is simán végig tudok csinálni, akkor bemerészkedek egy zumba-órára! :roll: :lol:
Vendég

Mia, fel a fejjel, most 6 hétig bent leszel addig melózol és csinálod a dolgodat, utána meg a babára koncentrálsz megtapad és otthon maradsz és már nem fog számítani a cég meg a feladatok :D
pannik
Budapest

Azt hiszem ez a téma engem is érdekel.
Hogy van ez pontosan, mármint, munkaidőbe kötelesek elengedni mindenféle kezelésre, csak fizu nincs? Elmagyarázni valaki.

Pannik, te voltál már zumbán?
franci

Andi, sajnos nincs szobabicikli, csak igazi :lol: Szerintem majd ezt is beveszem a tervbe, csak még olyan hideg van hozzá! :?
Vendég

Visszavétel után sajnos csak 1 hónapig védett az anyuka,nem 3,utána már ki is lehet rakni...

Hát én nem vagyok benne biztos,hogy minden cég meg meri ezt tenni,az enyém emailt is küldött nemrég (felsővezetés!!!),hogy minden jót kívánnak,és bár a közvetlen felettesemmel voltak gondjaim,de szóljak,amint szeretnék visszajönni,és mindenben segítenek....

No erre én sem számítottam!!

Nagyon sok cégnek fontosabb a jó híre!

Ráadásul,ha kismamaként megy az ember vissza dolgozni,akkor kötelesek olyan munkakörülményeket biztosítani!
Ha ezt nem tudják teljesíteni,akkor fel kell ajánlaniuk egy másik lehetőséget cégen belül (anyagi károsodás nélkül),és ha erre sem képesek,akkor felmentetheted magad a munkavégzés alól a teljes fizetésed meghagyásával.

Én ezt nem tudom pontosan megfogalmazni,majd Judit kijavít!
De a lényeg,hogy akármit nem tehetnek meg Veled,és így kell hozzáállni!!!

Én se hunyászkodtam meg,mikor elkezdett fenyegetőzni a főnököm,saját magát keverte ezzel bajba,a segítségem nélkül!
Vendég

Zsu, a zumbát végig tudod csinálni, minden szám után van egy kis szünet addig lehet pihizni, inni egy kicsit.
meg elsőre úgysem fogod tudni tartani a lépést a többiekkel szépen ellötyögsz és próbálod követni a dolgokat, legalábbis velem így volt, nem is izzadtam meg annyira, mint a 6-ik órán amikor már erőbedobással csinálom és kart és lábat is tudok egyszerre. mert kezdetben a kezemmel semmit nem tudtam kezdeni, örültem, hogy a lépéseket valahogy megcsinálom :)
pannik
Budapest

fyi a gyerek 3 éves koráig (gyes) anyuka védve van, persze kérdés hogy ha nem veszik uabba a munkakörbe, amit helyette kap az mennyire begyere, mert mondjuk egy vezető esetén lefelé haladni a létrán.... háááát

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Franci, én járok zumbára már egy ideje, nagyon jó mindenkinek csak ajánlani tudom
pannik
Budapest

Kubu szellem, pontosan úgy van ahogy mondod
drukkokat köszönöm :) amúgy a kérdésedre a fagysztott beültetésre pont ma írtam Mianak az előző oldalon. én a magam részéről nem vágnék bele előbb, mint ahogy az orvos tanácsolja, ha nem kérdezte meg ott helyben, akkor telefonon is meg lehet próbálni feltenni egy kérdést, hogy mikor menjen legközelebb
pannik
Budapest

Kisborsó!
Fantasztikus HCG :D Gratulálok!

Kép
avarka

Kubu: hát ezt előre nem lehet látni...
én is a gyesről való visszatérésre gondoltam,utána csak 1 hónapig védi a törvény,utána simán kirakhatják.

én speciel már most se mennék vissza a munkahelyemre,nem hogy 3,5 év múlva....

Az meg persze kérdéses,hogy milyen kedvezőtlen újítást talál ki a kedves vezetés addig gyes és egyéb témakörben...
Vendég

kisborsó!

Kép

Kép

Szívből Veled örülök!

Vicky: igen, nyammogok reggelente a méhpempőn...meddig kellene amúgy nyammogni vele?

Jutka, köszönöm kedvességed, én holnap még effektive nem leszek kismama, csak majdnem-kismama:-)
(Úristen, még ezt leírni is könnybe lábad az ember szeme...ilyen közel még sosem jutottam...)

A tantestületem is szurkol, olyan jól esik. Mindig mondják, hogy szeretnek, de jövőre már ne legyek ott! :lol: :lol:
Vendég

Hahó!

Jajj de jó, előkerült Borsó jó hirrel! Kapaszkodjanak, ragacsszállítmány!

Remélem a heti akciózók is csak ilyen hirrel térnek vissza!

Kubu: oh szegénykém, te nagyon a pad alatt vagy! Annyira örülni kell, hogy ácsorog, bármennyire nehéz is! Apa nem segít??????

Zsu: hajrá fogyókura. Nekem is kellene vén fejemmel.

Estrella: hát nem semmi a vonat. De Volánbusz??? Réges régen egy kolléganő azzál járt onnan. Na akkor én is kössem a nadrágot. Bár nekem a BKV busz kell Hüvi-ig. De akkora tud lenni a dugó. De most hogy korábban kell járni, talán meguszom. Óh nagyon várom már, hogy irány kerti lak. Hétvégén nagytakarítás, mondjuk ehhez nincs sok kedvem.

Nőnap gyanánt ma korábban haza lehetett jönni. Itt is nekiálltam suvickolni. Sok nap kellene még hozzá, de legalább már valamit csináltam.

Na majd még benézek

üdv kispatak
Vendég

Kahlan: nem is leszel ott!!!! :D :D :D
annál sokkal jobb dolgod lesz! ;)
Vendég

Sziasztok!
Olvaslak ám titeket, de reagálni nem tudok. Valahogy lánykám mellett ezt a tempót nem tudom már nyomni. De nem panaszkodom, ez a legjobb dolog a világon.

Kisborsó, Hatalmas Gratula! :lol: :lol: :lol:
Nagyon szép HCG eredmény!

Csucsu, nagy-nagy ölelés neked. Nagyon-nagyon sajnálom! :cry:

Mary, nagyon sajnálom. :cry: De a fagyis tuti sikerülni fog.
A munkahelynél pedig, ha már ott van náluk a papír akkor semmit nem tehetnek.
Mivel minden cég fél egy munkaügyi pertől, hiszen akkor sok-sok dolog kiderülhet és ők azt meg nem akarják. Ezért inkább nem fognak veled semmit csinálni. Max. lehet egy elbeszélgetés, hogy ők máshogy gondolják a dolgot, de tényleg nem kell félni. Nem tehetnek semmit.

Holnapi csapatnak drukkolok! :lol: :lol: :lol:

Kispatak, nincs titok, hogy hova utazunk. 8)
Nővéremékhez (amerikába) megyünk Lilivel. :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!

Bocsi, csak közben épp autóztam hazafelé.
Szóval az biztos, hogy fel nem mondhat a munkáltató a lombikprogram alatt, és ebbe bele tartozik a két beavatkozás közti szünet is, hiszen az az egészségünk érdekében van, tehát a protokoll része.
Aztán ha már sikerült a baba, akkor kérheti a kismama az állapota miatt a munkaidőcsökkentést vagy a munkakörülmények megváltoztatását. Ezt a munkáltató csak úgy magától nem módosíthatja, csak ha ti is beleegyeztek!!!
Ha nem tud az eü. állapotnak megfelelő munkát biztosítani, de a kismama nem beteg (nem veszélyeztetett terhes, stb.) akkor nem köteles táppénzért otthon kushadni, ugyanis a munkáltatónak állásidőt kell fizetnie ha nem tudja a megváltozott állapotának megfelelően foglalkoztatni.
Én anno ezeket tisztáztam a főnökömmel. Tudattam vele szóban és e-mailben is hogy elkezdtük a lombikot és ez kb. mennyi munkaidő kieséssel jár, és kértem hogy nevezzen ki ezekre az időkre állandó helyettest, hogy tudjam, kinek adom át a munkát amikor éppen tp-n vagyok lombik ügyben.
Aztán amikor 10 hetes terhesen (még feküdnöm kellett a hematóma miatt) felhívtak hogy adjam át a munkaeszközeimet (autó, laptop, stb.) Akkor mondtam hogy el kellene jönniük érte mert én fekvőbeteg vagyok. Nem jöttek, és pár nap múlva kiderült, hogy egy hónap múlva újra dolgozhatok.
Végülis a feladataimat változtatták, munkakör, bér, stb. maradt.

Mindjárt idemásolom a vonatkozó tv-eket is pontosan, csak meg kell keresnem.
Meg már így is elég hosszú lett :oops:

Kép
judit0713

Először kicsit összeszedettebben az amit leírtam:
http://www.anyabarat.hu/2010/04/terhes- ... kavallalo/

Kép
judit0713

Nnna, kiollóztam a Munka Törvénykönyvéből pontosan a leírásokat, a nagyon fontosakat próbáltam vastaggal kiemelni.

85. § (1) A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi véleménybemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges.

(2) Az (1) bekezdés alapján ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.
(3) A munkáltató a munkaviszony fennállása alatt megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalót köteles - a külön jogszabályban meghatározottak szerint - az állapotának megfelelő munkakörben tovább foglalkoztatni.

(4) Az (1)-(2) bekezdésben foglalt rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet.

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve - a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermek hároméves koráig terjedő,

f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétől számított,

g) a külön törvény szerinti rehabilitációs járadékban részesülő személy esetén a keresőképtelenség teljes,

h) a külön törvény szerinti, örökbefogadás előtti kötelező gondozásba helyezés esetén az örökbe fogadni szándékozó munkavállalót - közösen örökbe fogadni szándékozó házastársak döntése alapján a gyermek nevelésében nagyobb szerepet vállaló házastársat - érintően a kötelező gondozásba helyezéstől számított hat hónap, illetve, ha a gyermek a hat hónap letelte előtt kikerül a gondozásból, a kötelező gondozás

időtartama.

107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
a) amíg állampolgári kötelezettségét teljesíti;

b) közeli hozzátartozója [139. § (2) bekezdés] halálakor, esetenként legalább két munkanapon át;

c) ha keresőképtelen beteg;

d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;e) amíg önkéntes, illetőleg létesítményi tűzoltóként tűzoltási vagy műszaki mentési szolgálatot lát el, feltéve, hogy a tűzoltás és a műszaki mentés nem munkaköri kötelessége;

f) a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén legalább négy órára;

g) ha elháríthatatlan ok miatt nem tud a munkahelyén megjelenni;

h) munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a munkáltató engedélye alapján;

i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára.

Kép
judit0713

Köszi Judit!
Sokat segítettél!

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

Mia,
ne hagyd magad, szép diplomatikusan, de adagold be nekik hogy neked ez alanyi jogon jár!
Szerintem először elég csak ha hivatalosan (e-mail) értesíted őket arról hogy lombikoztok. Ha nagyon akarnak utánajárnak hogy ze miben érinti őket, de ha nem, a tv nem tudása nem mentesíti őket semmi alól!
Tudom hogy gáz ez, ha az ember beosztott és főnök is, mert hát ugye a vállalat érdekeit kell képviselni, meg lojálisnak lenni...DE munkavállaló is vagy egyben, és azt gondolom, elég lojalitás az embertől, hogy értesíti őket olyan személyes ügyeiről, amik neki fájdalmat okoznak...

Drukkok hogy a fagyisnál minden oké legyen, és utána már mint kismama járjanak neked a kedvezmények :arrow: :arrow: :arrow:

Kép
judit0713

Nagyon köszi Judit, szuper ahogy összeszedted ezt az egészet!
Szörnyű, hogy ennyire toppon kell lenni egy kismamajelöltnek nehogy jogaiban sértsék!

Még egyszer nagyon szépen köszi!

Mia
kecsmary
Budapest II. kerület

sziasztok,

visszaolvasni múlt kedd óta esélytelen vagyok, csak pár oldalt tudtam. :-(

Csucsukám,
nagyon sajnálom, millió ölelést küldök neked! annyira drukkoltam hétfőn hogy jó híreket kapj!!!

Mia,
sajnálom, neked is sok léleksimi. látom Judit mindent összeszedett, a legfontosabb hogy a vizsgálatokra mindig el kell engedjen és nem tehet ki a munkáltató. ha tartós táppénzre lesz szükséged, arra számíts hogy a cafeteriát sajnos 1 hónap után megvonhatja.

Kisborsó,
gratulálok, remélem végre elindul a sikerszéria!

Zsu,
én jó szívvel ajánlom mozgásnak az arwen tornát. az oktató egy megszállott, de etttől függetleníteni kell magad. én nem sportoltam előtte, nem is bírtam 100%-ban, de mivel célirányosan mozgat, nagyon hasznos. nekem ez a torna plusz a diéta és a met segített kb 15 kilót fogyni. kitartást, megéri.

Juditkám,
apás romantikázás, de jó ötlet. :-D
hogy álltok a tetőtérrel?

Eszter,
millió drukk a vizsgálatokhoz és beavatkozásokhoz.

Andikám,
tündér vagy, köszi az érdeklődést. :-) :-)
mesélj majd milyen volt a felkészítősdi!! Oroszlánékkal egy időben jártok? lassan nekünk is kéne menni! szülésznő témával ti hogy álltok?

Zsuzska,
holnapra drukkolok nektek!!!

rólunk: keddtől csütörtökig kórházban voltunk, beállították az inzulint sajnos. :-( :-( most ismerkedünk az új élettel, sajna még így sem tökéletes a cukrom, de igyekszem optimistán hozzáállni... közben férjem beteg lett, így én Anyuék és otthon között ingázok, de talán végre holnaptól újra itthon... jöhetne már valami jó is...

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsó, én jártam egy ideig arwenre, tényleg megszállott a tréner. Annó még meg is vettem a dvd-t, fogom itthon csinálni mindenképp. És hasznos is, nekem amikor jártam heti 2x akkor nagyon minimálisra csökkent a mensi fájdalom, volt úgy, hogy kibírtam gyógyszer nélkül. A met nekem is kéne, lehet, h lesz...

Sajnálom az inzulint, remélem hamar belejösz a dolgokba. A férjednek jobbulást!
Vendég

Zsuzsókám: De jó, hogy jelentkeztél végre! REmélem sikerül beállítani az inzulint és jók lesznek az értékeid! Drukkolok! :wink:
Szülésfelkészítő:
Kpn-ékkel és Oroszlánékkal voltunk, ill Oroszlánnal csak a végén futottunk össze sajna... Gyerekek Nóri olyan csini a nagypocakkal!!!!! :) És olyat láttam!!!!!!! Olyat mozgott a kisfia, úgy be Alienesedve!!!!! :)))))))))))))
Amúgy a mai előadás nagyon jó volt, tudjátok hogy én paragép vagyok de elég részletesen és megnyugtatóan mondta el a szülésznő a mai témát, kitérve a kényesebb dolgokra is, de a dolgok praktikum oldaláról tekintve, úgyhogy eloszlatott pár ködös dolgot bennem :)
Persze ha ott leszek gondolom a zabszem se fog beférni....de akkor már mindegy lesz ott a folyamatban... :wink:
Nálunk nem lesz szülésznő fogadás, eldöntöttük, ügyeletesnél fogunk szülni + ugye Zoli .... Szülésznők amúgy úgy tudom mind lelkiismeretesek :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Andikám, isteni volt látni, szép vagy és sugárzol :lol:
köszönöm a bókot is a csini pocakról, masszívan bálnulok szerintem :oops: :D
Egyébként nagyon vicceseket (is) hallottunk a felkészítőn.

Borsó, gratulálok 8)
kpn

borsó
gratulálok, nagyon ügyesek vagytok, vigyázz magatokra.

a heti csapatnak mennek a drukkok, most én is eléggé szarul vagyok emiatt a betegség miatt, abbahagytam a köptető szedését mindjárt fáj mától megint a torkom én ezt nem értem, azt hiszem doki lesz a vége.
Apától mi is kaptunk vörös rózsát kicsi lányommal nagyon édes volt, nem számítottam rá, a babakocsit lent hagytam, mert dög nehéz felcipelni, mondván ha hazajön felhozza, erre fel is hozta lerakta, a csoda sem nézte hogy mi van benne ???? erre odahív és mondja hogy nézzek bele, hát 3 szál rózsa volt benne szépen becsomagolva.
édes volt nagyon, nem is gondoltam mert ők nem tartanak ilyeneket, csak szülinapot.
ma egy csomót főztem, fasírt, borsó főzelék, répa főzelék , meggyleves, oldalas sütöttem, meg tarját krumplit sütöttem vele tepsiben, szóval 2-3 napig nem főzök....

woody
jó utat nektek és érezzétek jól magatokat.

7végén mi is megyünk unokatesókhoz meg hozzánk is jönnek, remélem addigra helyre jövök.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

hahó
na mivel úgy sem tudok aludni :-) olvasok picikét

március 3 déltől

Béka,
listát küldök majd, felírtam :-)
légzésfigyelő kell, sajna volt már rá eset hogy valakinél 2 évesen baj történt :-(
mellszívó avent vagy medela, de semmiképpen nem vennék szülés előtt, illetve azt is csak akkor dönteném el hogy kézi vagy elektromos.
csini a pocid.

Csucsu,
ölellek, ha szeretnél egy kicsit beszélgetni.......

Muc,
köszi gyerkőcdicsit.

Franci,
hát pedig moziba elmentem volna :-) apa meg itthon gyerkőcökkel.
Liza két órája itt játszik mellettem a nappaliban, agyvérzést kapok tőle és nem akar aludni, őrület, nagyon elbabrálja sajnos így a mai napomat.
Gergőnek és apukájának köszönjük nőnapi köszöntést :-)

Kispatak,
hamar következő baba: Marcira 13 évet vártam, amikor kiderült Liza nagyon boldogok voltunk, picit megijedtünk de bíztunk magunkban és egymásban hogy szépen fogunk csinálni mindent. egyébként már terveztük sőt el is indítottuk bmc-s vonalat ketteskéért, erre tessék spontán becsusszant a csajszi.
én azt mondom akinek van segítsége és normális családja ott biztos minden kerek, nálunk is az lenne ha tudnék 1x36 órát aludni :-)
ház tényleg gyönyörű, igaz 52 misi :-) bejárás ? reméljük pár év múlva nem kell már :-) de ha kell akkor majd kitaláljuk.
való igaz szavam nem lehetne hiszen énapa itthon, és Marci is bölcsiben van, valószínűleg rosszul menedzselem az életünket, nem tudom, az a "baj" hogy reggel ha M ébred kb. 1 órát közösen ébredezünk és játszunk az ágyban, aztán jön Lizi akivel délig megállás nélkül játék van, talán ebédelek vagy főzök valamit (napközben nem jellemző) délután Liza alszik kb. 1 órát és újra pörög 5-ig, akkor már Marci is itthon és onnantól vele játszunk 8-ig kb. aztán 9-10 körül én elájulok és 2-kor kelek, és próbálok Marci reggeli ébresztőjéig a milliónyi elmaradásomból itt-ott-amott pótolni valamiket.
asszem az a gond hogy én úgy akarok élni mint gyerekek előtt, naprakésznek lenni mindenben, lakás csili-vili, szennyes/vasalókosár üres legyen, minden a helyén, az utolsó hivatalos papír, csekk is lefűzve, minden email megválaszolva stb. stb.
nem is tudom mi lesz szeptembertől amikor újra dolgozom :-)
ja és persze nagyon örülök Liza minden mozzanatának, azt csak úgy ironikusan mondom hogy jaj ül, felállt stb. stb., nekem annyira gyors a tempója és hát Marci valljuk be napi 16 órát aludt :-) szóval mellette arany életem volt :-)
"Kubu: nagyon sokat gondolok rátok. Remélem, most kicsit nyugisabb a nap.Apa talán otthon, hurrikán böliben?" - én meg fogdokkernál.... sztk-ba mentem és hogy megszívtam istenem, 1/2 9-re volt időpontom direkt protekciós stb. stb. erre nem hívtak be és még mindig semmi és 1x csak behívtak egy nénit aki pont akkor esett be és még leülni sem volt ideje szinte... lényeg hogy történetesen énapa vezetéknév+né néven és a néni tökre örült és bement, eltelt újabb 1 óra (11.10 volt már) én meg nem mertem 50 ember előtt hangoztatni hogy ő izé nekem extra protekciós időpontom volt hogy elsőként mehessek be, mint kiderült amikor énapa múltkor ott volt és időpontot kért nekem akkor nem az én nevemen írt be a doki, hanem automatica apanéven, na puff és tök véletlen hogy az a néni akkor arra járt :-) mindegy amíg csinálta a doki fogamat folyamatosan elnézést kért kb. 20 percen keresztül.... a várakozás jó volt egyébként 2,5 órát pihentem a váróban :-)
és énapa rengeteget segít :-)

Estrella,
örülök h minden rendben, anyud depi nem jó :-(
gyerekvigyázás: csak gyerekes barinő van, ott meg azért rizikó hogy melyik gyerek mikor beteg.
hú micsoda mozgalmas 7végétek volt.
jézusom micsoda napkezdet.

Andi,
rucik gyönyörűek.
hah anyud sztorija megmosolyogtatott :-)

Pannik,
de gyönyörű virágot kaptál, jól rémlik hogy teapa tegnap ünnepelte névnapját ? ha igen akkor isten éltesse sokáig !
pihenés kellene, de majd talán egyszer arra is lesz lehetőségem :-)

Woody,
jó utat.

Judit,
tényleg nem lehet rájuk haragudni, igaz Lizát 23.45-től mostanra 2.45-re sikerült elaltatnom, bizony bizony, ahelyett hogy megérdemelt alvásomat produkálhattam volna 10-2 között ma este, helyette 3 órán át szenvedtünk :-) most alszik 5 perce....

Eszter,
milliónyi cupp, köszönöm Neked is a kedves szavakat, már fel is töltődtem :-)

Sajti,
sokat gondolok Rátok !

Judit, Pannik,
köszi fagyis infót.
barátnő egyébként helyettes dokinál volt és annyi mindenről volt szó, hogy szegénykém hiába próbált visszaemlékezni nem jutott eszébe hogy erről mit beszéltek, saját ügynökét (Z) meg ezzel nem akarja felhívni :-)

Zsuzsó,
már úgy hiányoztál.
inzulinbeállítás :-(
párodnak jobbulást.

Kahlan, Pannik, Zsuzska,
naon drukkolok !

állatkert jó !!!!

lánykák próbálok jönni de egyre kevésbé sikerül, szóval ha valaki extra okoskodó mindenbe belepofizó kubutól szeretne valamit akkor pls írja meg priviben és akkor tutkó látni fogom, egyébként nem biztos :-)

3.30 Liza felébredt

kubuspace

csak hogy érthető legyek: a néni egyébként is jött a dokihoz, de időpont nélkül, szóval nem egy éppen arra járó semmi fogbajos dolga lévő embert hívott be helyettem :-)

kubuspace

Szióka Drágáim!!!

Mia és Csucsu: Óriási ölelés nektek! :cry: Úgy szeretnék mást, jót írni, sok jókívánságot... Legközelebb úgy legyen!

Zsuzska, Pannik, Kahlan!!!
Remélem jól láttam, hogy ma lesz nektek beülti, ill. Kahlannak inszem, drukkjaim mennek hozzátok!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mieza Boldog Szülinapot!!! Én azt hittem, hogy ikrek vagy... :oops: :roll:

Az újakat üdvözlöm, kismamiknak csuda-napokat a szülésig, várakozóknak és szurizóknak kitartást!!!

Pusszantyú!!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sajt@ 2011.07.31 17:09-kor.

Pá Drágáim!
sajt@

Zsuzska, Panni, Kahlan,
millió drukkom mára :arrow: :arrow: :arrow:
És indul az első babaragacs szállítmány is :arrow: :arrow: :arrow:

Mieza,
hepiséges szülinapot!!! Bár a legnagyobb ajándék már a karodban van :D

Kép
judit0713

Zsuzska, Pannik, Kahlan, gondolok ma rátok, küldök sok sok pozitív gondolatot, és nyugalmat a mai napra és az azt követő várakozára.

Zsuzsó, remélem hamar be fog állni ez az inzulinos téma, bár biztos nehéz lehet. De ügyes vagy odafigyelve pikk pakk rá fogsz tudni állni. Nem tudom hogy mondtam-e már, de a diabetológusom azt mondta anno, hogy akinek a terhesség alatt diabéteszes lesz, annak nagyon kell vigyáznia a későbbiekben az étkezéssel és oda kell figyelni, mert a nagy százalékuk sajnos olyan 10 év mulva 2es diabéteszessé válik. Ezt csak elővigyázatosságból mondom, hogy miután megszületik a baba, ne felejts el rá utána is figyelni az étkezésre, hogy később komolyabb baj ne legyen, mert akkor biztos azt gondolja az ember, hogy mostmár minden ok és lehet úgy enni mint régen azelőtt.

Kubu amiket leírsz, nagyon brutálul hangzanak. Úgy tűnik mintha egy ideje szinte alig aludnál. Nagyon vigyázz magadra, nehogy az egészségedre menjen. Már múltkor is mondtad, hogy nem voltál jól. És ha nem csinálsz meg mindent 100%-osan? Csak nem történik semmi? Nem tudsz vhogy visszavenni?
ann74

Sziasztok!

A mai csapatnak drukkhegyek, fel a hegyre!

Pannik, már ki is néztem hova mehetnék zumbára. Egész közel találtam hozzánk egy helyet.

Zsuzsó, sajnálom az inzulint, de most fontos.

Andi, örülök hogy jól telt a felkészítő.

Lukácsné, jobbulást.

Kubu, én abba belefáradtam hogy elolvastam mikor küldted az üzenetet.
Liza mért nem alszik. Olyanja van?
Ha közel laknál hozzánk nálunk lepasszolhatnád a kicsiket. Nálunk csak rendet rakni lehet, nagyobb felfordulás már nem lesz.
Mióta dolgozóm csatatér minden. Örülök ha a higiéniás dolgokkal végzek hétvégén, de ez most kimarad…

Sajti, az adataimat elküldöm. Már költött rám a BMC egy keveset, most már nem zavarnak el.
franci

Sziasztok!!! :)

A mai napi bmc-s csapatnak én is a legjobbakat kívánom!!! Az egész János kórházat beterítő babaragacs szállítmánnyal!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Sajtikám Drága: jó ittlátni!!! MOndják már a tavaszt.... mindjárt itt a TE időtök is!! :wink: :wink:

Kubukám: Liza jó élénk baba!!! Hú anyám, még olvasni is épp elég néha... Olyan jó lenne, ha picit Magaddal foglalkozva is tudnál időt tölteni, hogy feltöltődhess!!!! :shock: :shock: :shock:
Lizi parkettás képét továbbra is imádom!!!! Annyira jól elkapott pillanat!!! :lol:
Sajnálom az sztk-s várós mizériát, de legalább ott is kicsit "pihenhettél"... :wink:

Lukácsné: Jobbulást kívánok Neked!!! Fincsi kajákat csináltál... Nálunk a meggyleves főleg nyári kaja, de ahogy olvastam egész kedvet kaptam hozzá!! :)

Nórikám: messze van ez bőven a bálnulástól.... szép-formás végefele pocak, egy nagyon jókedélyű anyukának.... Nagyon köszi, hogy elhoztatok minket!!... :wink: Pelenkázó szép lett amúgy??
Este visszamondattam pár dolgot Rajóval, a játszás ellenére képzeld vágta az adatokat, hogy mikor mi van... csak lestem!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

zsuzsi: Ne izgulj, nem lesz semmi baj. És egész meg lehet szokni. Szülés után szabály szerűen hiány érzetem volt, hogy nem kellett állandóan méregetni meg döfködni. Mennyi inzulin lett?
vicky79
Budapest III. kerület

Mai csapatnak (Zsuzska, Pannik, Kahlan) nagyon drukkolok!
Küldöm a babaragacsokat ++++++++++++!!!

Zsuzso, sajnálom az inzulint! De ügyes csaj vagy és babó érdekében jobb így.

Kubu, sajnálom tényleg nem alszol valami sokat. :( Én tuti nem bírnám.... Az hogy nincs segítség, az meg borzalmas lehet.
Nekem még az 1 gyerek mellett is jó, ha a van nagyszülő, de 2-nél tuti jobban kellene.
Korkülönbség: én azt mondom, hogy jobb a kisebb. Tudom az elején nehezebb, de utána nagyon szépen eljátszanak majd együtt. Szinte együtt nőnek fel azonos az érdeklődésük. Én az ismerősöknél ezt látom. Nálunk 3,5 év van a nővéremmel és az nagyon sok volt. (Tehát vagy kicsi, vagy meg nagy korkülönbség az ideális). Így mi is hamar szeretnénk Lilinek kistesót. (és bárcsak spontán)
Ok, nálam segítség is lesz nagyszülők kocsival 5 perc alatt itt tudnak lenni.

Ja csak áprilisban utazunk el, de már alig várom.(persze nagyon izgulok is a hosszú út miatt Lilivel) :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
woody

köszi csajok a vigasztaló szavakat.

Vicky,
5-4-6 lett a napi inzulin, remélem ennél több nem kell.
neked mennyi volt? úgy emlékszem, te csak 1-2 egységet kaptál.

Ann,
köszi az infot, sajnos tudom hogy a diéta már örökre szól. bár már gyűjtöm a listát, hogy szülés után mit fogok végigenni :-) de aztán tudom hogy ugyanúgy be kell tartanom. főleg ha kistesót is tervbe veszünk esetleg...

Sajti,
de jó hogy te is benézel néha! annyit jársz az eszemben. nagyon drukkolok a folytatáshoz nektek.

Woody,
utazás szuper! :-) kettesben mentek Lilivel vagy a férjed is veletek tud menni?

Kubu,
jut eszembe, ti nem mostanában mentek Angliába?

Andi,
köszi az infokat. lehet hogy pár alkalommal találkozunk majd, ha már mi is elkezdünk járni. jövő pénteken megbeszélem Sz. dokinkkal. :wink:

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Kubu drága,
hát nem is értem min csodálkozol, duracellnyuszianyunak persze hogy a gyermekei is aktívak :lol:
Még jó hogy a párod lelkes férj és apa, így majdcsak túl lesztek a nehezén, aztán ha majd M már szobatiszta és jól beszél, sokkal egyszerűbb lesz ám! És ez már hamar itt lesz!
Addig meg gigaadag energyt küldök neked :arrow: :arrow: :arrow:

Zsuzsó,
hát ezért voltál eltűnve...már hiányoltalak!
Nem jó hír, de jó hogy tudod és lehet rajta segíteni! Ha kicsit elkenődsz, nézd csak meg Vicky Barbiját, és mindjárt erőre kapsz :wink:

Woody,
nálunk két év van öcsimmel, de mivel ellenkező neműek vagyunk, bizony a sok együttjátszás mellett rengeteg konfliktus is volt :roll:
Na jó, nekünk nem volt külön szobánk, és ez amikor én 10-12 voltam, ő meg "kis pöcs" 8-10, elég gáz kezdett lenni. Addig nagyon jól megvoltunk, és utána is amikor koleszos lettem és ő uralta az egész szobát 8)

Andi, Kpn, Oroszlán,
szóval jó a szülésfelkészítő a Jánosban? Én is nagyon mennék már, de a meló mellett nem fér bele :roll:
Szerintetek nem lesz késő a 32. héten elkezdeni???

Kép
judit0713

Megint egy laptető???
Jó ideig egy sem volt, most meg két nap alatt kettő :D
Szóval továbbra is mindenkié, egy picit nagyobb rész jusson a mai akciózóknak és Eszteréknek a millió vizsgálathoz, de mindenki csípjen belőle babásodáshoz, terhességhez, könnyű szüléshez, gyerkőcneveléshéz, bárányka-váráshoz...jut belőle!!!

Kép
judit0713

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?