Új privát üzeneted érkezett!

Erika!
Nem olyan régen pont erről írtam, hogy automatikusan éhgyomrot követelnek a gyerekektől.
Én el is határoztam, hogy ugyanúgy megszoptatom, stb... és simán letagadom, hogy evett, ha erre kerülne a sor.
Szerencsére mi eddig mindig a koraszülött utógondozóban voltunk vérvételen, és ott NAGYON rendesek, figyelmesek.

Nóri
norcee

Karmen, a Cserzy Mihaly utcai hobbi boltban van, lattam ma. Szerintem a nagy aruhaz papirboltjaban is kell lenni.

Gabomamo, mennyi homokhoz mennyi ragasztot tettet?

Erika, en is remelem, hogy jok lesznek az eredmenyeitek.

Agi
agi77

Sziasztok!
Dancsi, egy adag tápiba tettem egy banánt. Mondjuk a doki kiakadt, mert állítólag fél banán egy kölökgólya napi adagja, de szerintem ez baromság. Lucifer imádta. Most ha a babatejbe teszem bele, már nem issza meg. Nem tudom, miért.

Ildi, én csak az első két hónapban mértem, aztán visszaadtam a mérleget, mert tudtam, hogy csak idegesítene. Igaz, hogy én igény szerint szoptattam.
Fülbevaló: én annak a híve vagyok, hogy minél korábban történjen meg. Egyrészt a porcok pici korban sokkal rugalmasabbak, nem fáj neki annyira. A klinikán, amikor belőtték a fülbevalót, azt mondták, hogy inkább a csattanás ijesztő nekik. Nálunk nem volt gyulladás, de természetesen tisztítani kell a fület, erről majd beszélnek a klinikán.

Elolvastam a cikket az epidurálról, de én nem emlékszem semmi ilyesmire. Szerintem minden első kismama ideges és szorong, erre még tesznek a hormonok, úgyhogy szerintem ki ilyen-ki olyan formában, de átesik rajta. De az is lehet, hogy valakire tényleg így hat. A fene se tudja. Én még mindig inkább mellette vagyok, mint ellene.
H
babamama

Ildi! hidrocortyson v. tetran-hidrocortysonnal kell kenni. Orsinak sosem volt nagy étvágya, én volt hogy megmérni sem engedtem mert nem akartam hallgatni a papolást utána. Én is visszaadtam végül a mérleget mert csak stresszelt azota nem érdekel mikor mennyit eszik. nyugodt vagyok mert látom jokedvü egészséges baba.

Ági! Köszi, keresek ilyen homokot, még sosem hallottam erröl.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok szögedi anyukák.
Én régi-új vagyok a topicon, legutóbb akkor jártam erre, amikor még csak nagyon szerettem volna babát.
Sára azóta 20 hónapos. Egy szőke, okos kis angyal. Mondjuk azért néha próbára teszi a türelmünket.
A Szent István tér környékén lakunk. Nagyon örülnék, ha néha lenne kivel megdumálni a gyerek témát, mert elég egyedül vagyok ebben a kérdésben.
Két éve költöztünk ide Dunaújvárosból, úgyhogy sok barátunk még nincs itt, gyerekes egy se, egyedül az én anyukám lakik itt, akit ismerünk.
Ő viszont nagy segítség, a nagyik gyöngye, nem is tudom, mit csinálnék nélküle. Áprilistól megyek vissza dolgozni, úgyhogy érdekelnének majd a bölcsis tapasztalataitok is. Mi a Vitéz utcába fogunk járni, mert az van közel a munkahelyemhez. Hát bemutatkozásnak ennyit, a többit majd folyamatosan.
Mityka
mityka

Sziasztok!

Túl vagyunk az oltásokon.Nagyon sírt szegénykém,majd megszakadt a szívem.A karjába is kapott,és mind a két combjába.Remélem,hogy nem lesz lázas.Megmérte a doki néni.64cm,4 hónap att 16cm-t nőtt.

Kármen!

Ó,szegény Orsika,jól megszenvedte a füllyukasztást.

Hajni!

Ha nem lázasodik be az oltásoktól,akkor holnap felhívom a klinikát.Legyen már fülbevaló a fülében.
Mi vettünk mérleget,mert az első hónapban 7000Ft-ért béreltünk egyet.20000Ft-ért pedig vettünk egy újat.Muszáj volt méricskélni,mert a tejcimet pótolni kellett.Most meg használom hetente,ha már megvettük.

Enikő!

Örülök,hogy találkoztunk.

Ildi
tfildiko

Kármen!

Köszönöm.
Az a lényeg,hogy egészséges az Orsika.Nem számít,hogy mennyi a súlya.

Enikő!

Köszönjük a meghívást.Ti is eljöhetnétek valamikor,ha van hozzá kedvetek.

Mityka!

Üdv.köztünk.Én is nagyon egyedül voltam addig,amíg nem kezdtem el ide írni.Jó beszélgetni a lányokkal.Én sem szegedi vagyok eredetileg,6 éve költöztem ide Zala megyéből.
Írj a kislányodról!Hol fogsz majd dolgozni?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

A kölykeim már megint nem szunyálnak!

Enikő: Ha már a pisi témánál tartunk, Fló és Bátor együtt fürcsiznek, Flóra nagyokat pukkantott a vízbe, egy pár perc múlva mondja: Éppen pisilek. Nagoyn kis aranyos volt, Természetsen Bátort kivettem, mert beleszokott kortyolni néha avízbe.
Én Flóval sima babaolajat használtam, Bátorral meg az Avent hasravaló krémet. Nekem bejött, nincs csíkom. Egy icipici kis sérülés volt, de az szépen elmúlt a maradékot rákentem. De ez sztem alkati kérdés. Lehet hiába kened...
Ha lehet választani én biztos Sinlacot kérnék a dokitól, de az nem helyettesíti a tápot, ha pár hetsen, hónaposan kell neki adnod.
Vannak olyan ovik, ahol van minicsoport, oda 3 évesnél fiatalabb gyerekek mehetnek, akik már szobatiszták.

Ildi: Sztem Noéminek már lehet Sinlacot adni. Én ebben nem vagyok bennfentes, mert mindkét gyerkőc 6 hónapos koráig csak szopott. De a sinlac azért jobb, mert nincs benne semmi allergén.
A klinikai fülbelövés sokkal drágább, mint amelyiknél mi lövettük. Egy volt védőnő csinálja, 2 éve volt 1500, míg a klinikán 2500. Ugyanazzal a géppel csinálják. Nekem azt mondta a banya, hogy nem kell semmivel kenni, csak ha begyullad, inkább naponta többször forgatni kell, hogy ne ne nőjjön össze. Egyébként az a lényeg, hogy steril legyen a gép is és a fülbevaló is. Akkor tuti nem lesz baja.
A klinikai védőnőt Anikónak hívják.

Ági: A netről lehet jó kis ötleteket gyüjteni. De a Maros u-i papírírószerben, ami ugyanaz, mint a Nagyában lévő, csak olcsóbb, ott vannak könyvek is. Meg mindenféle hobbikellék. Én órákig el tudnék bámészkodni, de nem mindig tudok. Főleg két gyerekkel.
Gipszbe mártottam a lábát, de megvártam míg éppen nem kötött meg. Kevesebb vizet adtam hozzá. Érdemes előtte jó alaposan bekenni krémmel a végtagot, meg a formát is amibe a gipszet öntöd beszappanozni, így könnyebben kijön majd.

Csajok megnéztük az új autónkat, még kb 2 hét és hazahozhatjuk! Tök szupi!

Nóri: Elfelejtettem írni, hogy 3 hálónk van, abból kettőben alszunk, egy pedig most a lomos, ott szárítok, vasalok, ott vannak a gyerekek játékai és ott vannak a használaton kívüli könyveink. Van egy géptermünk, az a dolgozó, kis lyuk az egész, egy nagy nappali, ott is van egy csomó játék, egy konyha-étkező. A többi kiszolgáló helyiség, háztartási, itt fogok majd egyszer szárítani, de még rekeszek vannak, mert még nincs a kamrában polc, szélfogó, fürdő és egy külön álló budi.

Üdv, Mityka! Mesélj még kinél szültél, mikor stb.

Megyek mert szétszedik a lakást!

Puszi: Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Enikő,
én is Milupával kentem, nem is volt semmi csík szerencsére, de Gabinak igaza van, alkatfüggő a dolog.
Bogi nagyon édes lehet, amikor kenegeti a pocidat Kép. Biztos jó kis csapat vagytok Kép.

Ildi,
gratulálok a nagy-nagy Babádhoz Kép. Nem írtad a súlyát. Mennyi kg? Nagyon sokat nőtt! Van magas a családban?
A fülbelövést mi is halogatjuk, talán karácsonyra sikerül... valszeg a kórházban fogom kilövetni, bár Szilde említette, h van egy nő, aki házhoz megy.

Seri,
nekünk is azt mondták szülésfelkészítőn, h mentővel menjünk be, én megkérdeztem a dokimat, azt mondta szerinte fölösleges.
Mi kocsival mentünk a kórházba, itthon folyt el a magzatvíz, aminek következményeképp a nykára tekeredett a köldökzsinór.
Nem tudom... Lehet, h mégis mentővel kellett volna menni.

Gabi,
aranyos volt az üzid kezdete: minden békés, lurkók szunya, mire a végére értél, addigra meg szétkapták a kérót Kép.

Folyt...

Kép

Kép
eszteranyu

... megvoltak a vizsgálatok.

Reggel mentünk vérvételre, vagy inkább délelőtt, 3/4 9-re értünk oda.

Erika,
ti mikor voltatok?

Pisit persze nem sikerült gyűjteni, mind a 3 zacsit elhasználtuk, úgyhogy verem a fejem a falba, h nem hallgatunk arra (tényleg, ki mondta???), aki a vattás dolgot mondta. Ott is mondták, hogy vattát tegyünk a pelushoz és abból csavarjuk ki.
Szóval, valszeg holnap Apa beviszi a pisit nekik.
A vérvétel is megvolt, Apa volt az áldozat, akinek Eszter az ölében ült, én meg próbáltam szegénykémet szórakoztatni... nem sok sikerrel. Már akkor elkezdett sírni, amikor Apa a lábát befogta.
Utána ott benn megszoptattam és már nevetve jöttünk ki.
Nagyon kedvesek és aranyosak, előzékenyek voltak a laborban a nővérek (így hívják őket?), minden elismerésem az Övék.

Ezután EKG volt, ott is sírt persze, mit tapperolják őt Kép - alapon. De nem volt semmi gond. Dokinéni meghallgatta, persze akkor is sírt, de már nagyon fáradt volt, a kocsiban el is aludt.
Azért kellett EKG-ra mennünk, mert a háziorvosunk hallott enyhe szívzörejt.
Ott pedig a szakorvos azt mondta, a babák 50%-ának van.

Szemészet,
csúcs volt, úgy elszórakoztatták ezt a Csajszit, h én is csak ámélkodva néztem. Sípoló babák, játékok, kész is voltunk. Olyan ciki volt, mert kérdezték tőlem, az öcsémnek milyen a szemüvege, én meg hirtelen nem is tudtam válaszolni, apa bökött meg. Jaj, mondom, nem tom, mínuszos.
Itt meg mondták, h ez öröklődhet. Tehát évente menjünk vizsgálatra.
Nagyon korrekt, határozott főorvosasszony volt (Lajos Judit), ismeritek?

Hát, így telt a napunk, most alszik. El akartunk menni sétálni a városban, de annyira cicizhetnékje volt, h hazajöttünk.
Újabban megfogja blúzon keresztül és nyomogatja, meg bökdösi és közben nevet Kép.

Köszi, h szorítottatok, tényleg nem volt vészes Kép.

Bocsánat, megint hosszúra sikeredett.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi!

Köszönöm az információkat.A Sinlacot majd megbeszélem a doki nénivel.Lehet recept nélkül kapni?
Milyen lesz az új autótok?

Ildi
tfildiko

Ildi! nálunk a belövés a fülbevaloval együrt 3e ft.

Kriszti! de jo hogy tul vagytok rajta!!

tényleg Szilde hova tüntél?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Örülök,hogy túl vagytok a mai napon.Szegény Eszter,ő is szenvedett ma,akár az én kicsikém.
Noémi 6180g.A Józsi testvére elég magas,de a többi családtag átlagos méretű.Az én családom nő tagjai alacsonyak.Majd meglátjuk,hogy a Noémi mekkora lesz.Azért annak örülnék,ha nem 152cm lenne,mint én.
A Judit doki nénit ismerem,együtt szoktunk utazni Kistelekre.Nagyon aranyos.

Kármen!

Köszi.Nem vészes az ára,csak ne fájjon nagyon neki.

Ildi
tfildiko

Mityka! Üdv köztünk! Lotti szeptember óta jár a Vitéz utcai bölcsibe, nagyon szereti, én is elégedett vagyok vele. Kérdezz nyugodtan.

Kicsit lemaradtam a nettel. Lotti megint beteg, apjával van itthon. Egyébként minden rendben, csak fáradt vagyok kicsit.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

hú lányok, begyulladt a mellem, de nincs csomó, lázam 41 fokos volt, most 39. Az egyik tejcsatornából vér jön, holnap mennem kell kivizsgálásra. Szoptatásról beteg cicibol le vagyok mára tiltva. Cisztára gyanakodnak. Mert egy ici pici valamit éreznek. És ez az a mellem, amivel eddig nem volt baj.
Vendég

TFIldi: Én is örülök, hogy találkoztunk. Ha erre sétáltok csengessetek fel Kép. Jó???? Remélem Noémit nem viseli meg a szuri és nyugodt éjszakátok lesz!

A terhességi csíkok tutira alkatfüggök. Én akármivel kentem volna, akkor is ilyen lenne a pocakom! Kép
Tudom, hogy semmit nem érnek a krémek, de azért a lelkiismeretem tiszta, hogy igenis én kentem.....

Lányok most rohannom kell. Csak lenne egy kérdésem. Amióta lehült kint a levegö sajnos néha éjszakánként szembejön velem, egy-egy csótány Kép Undorodom tölük. Pedig állandóan takarítok, mindig tisztaság van nálam!
Szóval, tudnátok adni nekem egy címet vagy telefonszámot, olyan cégét akik rovarirtással foglalkoznak??? Asszem Fedora vagy mi a nevük, kerestem a neten, de sajna nem találtam róluk infót. Telefonkönyvünk meg nincsen Kép
Köszike!

Most megyek altatom Bogit!
Puszka
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

DancsiKépKépKép Jobbulást! Sürgösen! +++++++++++++++
E

ceniko
Szeged

Agi,

igen a Cserzy m uccai Kreativab vettem a homokot. Asszem 1 csomag homokhoz 1 kis tubis ragaszto kell. Ossze kell keverni es en 1 4szogletu dobozba raktam, abba nyomtam Jazmin labat. Jo budos, ugy emlexem.

g.
gabomamo

Enikő!

548-535 A Fedora száma!

Bocsi,hogy ide pofátlankodok, nem Fedorás vagyok, csak szegedi és mindig olvaslak titeket!
A lányom most lesz 6 hónapos.

Pusz: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Enikő!

Ha arra járunk,fel fogok csengetni.Milyen név van kiírva a kaputelefonra?
Jó éjszakánk volt,Noémi aludt este 10h-tól reggel 3/4 5h-ig.Én viszont nem tudtam,pedig volt rá lehetőségem.Bogi hogy aludt?

Rovar és rágcsálóírtás:

Fedora Plus Kft. Berta Péter 0620/959-26-76

Dancsi!

Jobbulást!Remélem,hogy már jobban vagy.

MucskaAndi!

Szia!Én is szoktam olvasgatni más topicokat,és ismerős volt a neved.Az én kislányom 4 hónapos múlt.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Segítsetek léci, egyszerűen nem megy a vizeletgyűjtés!
Ha a vattáról csavarom ki, opálos lesz a színe. Az nem baj?
Egyszerűen nem tudom, hogy csináljam?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

A pelenkamegfordítást próbáltad?
Amúgy tegnap 1/2 8 -8 között voltunk. Remélem sikerül a pisigyűjtés!

Dancsi, 41 fok? Te jó ég! Jobbulást!!!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Akkor Te javasoltad?
Mert tettünk be vattát, de mint írtam, olyan homályos lett a pisi, ahogy kicsavartam.

Kép

Kép
eszteranyu

Mucska: Nagyon szépen köszönöm a Fedora számát. Márt fel is hívtam holnap jönnek! Én emlékszem ám Rád! Kép Hogy vagytok picilányoddal???Kép

TFIldikó: Az én nevem van kíirva a kapucsengöre, meg észre fogod venni Kép

Eszteranyu: Nem könnyü a pisigyüjtási akció az már egyszer tuti! Próbáld itatni a picilányod jó sok folyadékkal elalvás elött.Az a lényeg, hogy nem szabad, hogy a cuncija krémes legyen, mert akkor nem lehet ráragasztani a vizeletgyüjtö zacsit. (amúgy sem nagyon) A kórházba szikszalaggal rögzítettékKép. Na a lényeg, hogy nem szabad, hogy krémes legyen, hogy odaragadjon valamennyire és ha szabad javasolnom délutáni alváshoz helyezd fel a zacsit. Én ott ültem mellette és hallgattam, mikor csobog. Amint folyt a pisi, rögtön szereltem le róla a pelust-zacsit, nehogy mellémenjen!
Aki kitalálta az még tuti nem látott gyereket!Kép

Egyébként ha csak egy picike pisit sikerül begyüjteni, akkor se legyél elkeseredve, mert már nagyon picike mennyiségbe bele tudják dugni azt a tesztcsíkot.....
Ja és ha ma délután sikerült begyüjteni a pisit, akkor azonnal tedd a hütöbe, és reggel mehetsz vele a dokihoz!
Én csak így tudtam csinálni annó!

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő,
köszi Kép
Tegnap reggel összejött egy kevés, be is vittem, de azt mondták, h az kevés, legalább kétszer annyi kell. Akkor ezek szerint ott kellett volna hagyni Kép. Basszus.
Most megint ragasztottam zacsit, meglátjuk. Alszik, de felébredt, amikor ragasztottam.
Ha most sem sikerül, akkor majd mélytányérra ültetjük és vizet csorgatunk mellette Kép.
Akkor eláll a délutáni pisi holnapig? Az jó, max részletekben összegyűjtük. Azt lehet?

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti, nem én javasoltam. A pisi simán eláll másnapig, ha hűtőbe teszed, és akár több részletben is gyűjtheted. Amúgy szerintem az opálos pisi is jó,
attól nem kerül bele cukor, fehérje, genny stb. Bacira meg úgysem nézik, ahhoz sterilen kellene gyűjteni.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Angéla,
icq-n írtam.
K

Kép

Kép
eszteranyu

Fél 12h-ra megyünk a klinikára fület lyukasztatni.Nagyon ideges vagyok,féltem az én kicsi Nonókámat.Gondoljatok ránk!

Ildi
tfildiko

Ildi! remélem csak pici sirás lesz!!

Dancsi! hü ez szörnyü, jobbulást!!!+++++++++

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok,
na megjöttem a dokitól. Nem ciszta, hanem gyula. Csomó még nincs, de piros ott, ahol fáj. Lázam most nincs, de teli vagyok lázcsillapítóval. Egész éjjel 40 fokos lázam volt.

Valszeg azért gyulladt be, mert Jozsó tegnap többször is megharapott (kellettek nekük fogak, mi?) és csupa seb a mellbimbóm.

És: el kell apasztanom a tejemet, amint meggyógyultam. A doki most akarta már adni az apasztót. Azt mondta, ku... nagy mázlim van, hogy még nem kellett sebészi beavatkozás, meg hogy ilyen az o praxisában még nem volt. Foleg, hogy Jozsó egy jól szopó baba, tehát nem az a gond, hogy a gyerek bénán szívná.

megmondom oszinten, baromira megvisel, hogy el kell választanom a gyerekemet, de nincs más választásom. Ha meggyógyultam, megy pár napra valamelyik nagymamához és majd ök megküzdenek vele. Mert ha engem lát, akkor tuti cicit fog akarni és inkább éhezik, minthogy elfogadja a tápszert.

És képzeljétek, ma reggel 8-ig aludt, mintha tudta volna, hogy a mamit most nem szabad felhúznia éjjel. Ilyet még sose csinált. Remélem megtartja jó szokását.
Vendég

Sziasztok!
Dancsi, 41 fokos láz??? Az nagyon veszélyes!
Gyógyulj meg gyorsan. Egyébként rettenetesen sajnálom, hogy így alakultak a dolgaid. Nem lehet egyáltalán tudni, hogy mi okozza?
És miért kellene sebészi beavatkozás? Nem értem.

Nekem is ajánlották a vattás és kifordítós akciót pisilésnél, de a klinikán nagyon furcsán néztek rám és azt mondták, hogy ez nem ad pontos eredményt, mert rákerülhet az ember kezéről bármi, akkor meg ugye megint baj van. Mi nem is vittünk pisit azóta sem, viszont elhasználtunk vagy 10 db zacskót:-))))

Melinda, tényleg el vagy tünve! Mi van Lottival? A férjed sem hívott, végül megoldódott a problémája?

Ildi, sok sikert a fülbevalóhoz!
Én nem mentem be, amikor belőtték neki, de kihallatszott a sírása, úgyhogy én is sírtam:-)
H
babamama

Dancsi,
ez borzalmas Kép.
Nagyon sajnálom! Biztos nincs más megoldás?

Ildi,
szurkolunk Nektek!

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi! sajnálom én is. Ne vádold magad te megtetted amit lehetett, szomoru hogy lenne tejed mégsem szopizhat. De inkább mint mütét!
remélem a lázad gyorsan elmulik.
Amikor Orsi harapott akkor nekem gennyes lett én 1 hétig dunsztkötést tettem a cicire.

Hajni! szerintem jobb a babának ha ilyen helyzetben vele van az anyukája. Orsi is sirt nagyon, pláne hogy megszenvedte ha kint kellett volna lennem biztos sokkal nagyobb sokk neki.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Enikő!

Reméltem, hogy emlékezel. Jól vagyunk, mindjárt 6 hónapos az Anna. 32. héten bekerültem a klinikára, visszatartották és a végül a 36+6nál (2004.05.26-n) megszületett 49 cm és 3470 gr.Voltak komplikációk,meret a ctg nem mutatott semmit, de minden jó ha vége jó. Kép
Utána a nyaralóban voltunk és nemrég költöztünk be a panelba, mert már hideg volt.
Igy nézünk ki most.
Remélem a többiek nem szidnak! Elnézést kérek Tőlük!

Kép
Kép
Kép

Pusz: Andi

Andi
Kép
mucska

Hajni,
a sebéseti beavatkozásra akkor van szükség, ha betályogosodik a gyula a mellben.
Kivágják a cicit, egy csövet kivezetnek belőle, amin keresztül távozik a genny. És járni kell 2-3 naponta ellenőrzésre.
Egy velem együtt fekvő anyuka járt így sajnos. Neki kiázott a mellbimbója, majd sebes lett.
Az orvosát nem tudta elérni, v. ha elérte is, nem vette komolyan a dolgot (a doki) és sajnos akkor már késő volt minden.
El kellett neki is apasztani a tejét. 2 hónapos volt a kislánya Kép.
Nekem szerencsére az orvosom komolyan vette a dolgot és azonnal Semmicillint írt fel (4 hónap alatt 3-szor szedtem Kép) és nem lett baj. De nekem is tiszta vörös volt a mellem a gyulától.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi! Ez horrorKép((
Nagyon sajnálom!
Csaek 1 észrevétel: Biztos jó 5let az elválasztás idejére Józsót másra bízni? Mert elég nagy trauma lesz maga az elválasztás, de, ha még nem is lát, az végképp. Esetleg etetéskor ne legyél a szobában, és etesség a Mamákok, de egész napra sztem ne. De ez csak az Én véleményem.
borzasztó ez az egész...

.:Angi:.
angiszeged

Csajok,
van pisi Kép!

Vettünk mamával egy bilit és ráültettük. 2 palack vizet elcsorgattam, semmi. Aztán itattuk, majd megint bili és úgy játszottunk Vele. És lőn csoda!
Ecce pisi Kép.
Teleöntöttem az üveget, lehet a laborban pisizni Kép.

Hajni,
azt mondták, a laborban, hogy nyugodtan lehet a vattás-módszert alkalmazni, mert nem bakterológiai vizsgálat, tehát annyira nem nézik alaposan.
(most akkor kinek van igaza Kép)

Andi,
a Kislányod nagyon szép, gratulálok Hozzá! Hol szültél? Ki a dokid?

Ági,
nagyon el vagy veszve!
(Te is, mint olyan sokan).

Ildi,
mesélj, mi van Veletek?

Azt mondta Mama, lehet számítani Rá, ha el akarunk menni Apával moziba, vagy kicsit kikapcsolódni, itt alszik, meg vigyáz Eszterre. Teljesen kész van a Csajtól. Hozzám nem is nagyon szól már Kép.

Szép napot!
Dancsi, hogy vagy?

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Dancsi, tényleg van abban valami, amit Angi írt az elválasztásról.

Viszont mindazok tudatában, amit Kriszti írt, hát ez még a kisebb rossz azt hiszem.

Tényleg elég így a pisi? Én már teljesen meg vagyok zavarodva. Igaz, nálunk a bili ügy sem ment, most is csak játszik vele, ráül, amikor kérjük, de eredménye nincs:-)))
Várunk még egy kicsit.

Andi, tényleg nagyon fotogén a lányod!:-)))
H
babamama

Kriszti,Kármen és Hajni!

Túl vagyunk a füllyukasztáson.Nagyon jól áll neki.Csak egy kicsit sírt,nem volt fél perc sem.Büszke vagyok rá.A védőnő megállapította,hogy hatalmasat nőtt.Emlékezett ránk,mert nekem sokat segített a szoptatásnál.Bementem vele,úgy gondoltam,hogy jobb lesz.A férjem pedig most mérges,hogy miért vetettem alá ennek a ceremóniának.Na mindegy,majd megnyugszik.
A nődokimmal is összefutottunk a liftben.

Dancsi!

Te szegény!Nagyon sajnállak.A te egészséged a legfontosabb most.Te megtettél mindent.

Mucska!

Nagyon szép a kislányod.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Kriszta, itt vagyok, csak voltunk ma bolcsiben. Jo volt nagyon, Kristof elvezte az uj jatekokat. Ugyesek vagytok a pisigyujtessel. Kép

Dancsi, sajnalom a tortenteket.

Andi, nagyon edes Annababa. Mariannal szoktal meg talalkozni?

Agi
agi77

Dancsi: Ez nagyon durva. De legalább hamar észrevették, és nem kell műtét. Az elválasztáshoz nem tudok hozzászólni, nagyon nagy trauma lesz mindkettőtöknek. Kép

Enikő. Attól, hogy nálatok tisztaság van még lehet csótány nyugodtan, ha a szomszéd nem tart rendet. Ez az átka a panelnak, de a családiháznak is megvan. Már 3 egeret fogtunk a padláson. Én is útálom a csótányokat. A FEdora azért jó, mert ha nem volt sikeres az irtás, akkor garanciába megcsinálják újra egy hónapon belül. Meg érdemes szerződést kötni velük. Bár mikor már Flóra itthon volt nem engedtem őket be, mert azért csak mérget szórnak szét, mégha a konyhába is. Bogit ne engedd hozzányúlni még akkor sem ha felszáradt.

Ildi: Nagyon ügyesek vagytok mindketten, hogy ilyen jól viseltétek a lyukatsztást! Minket is megismert a védőnéni, mikor találkoztunk a nagyában. Mennyi volt a belövés? Apuci majd megbékél, ha látja a kislányának milyen jól áll a füli.
Egy Suzuki Ignisünk lesz. Szép sárga és full extrás. Eddig egy Swiftünk volt/van, de abban nincs semmi védelem. Szóval most lesz egy számunkra elérhető árú luxus autónk. Már nagyon várom, hogy kipróbálhassam.

Kriszti: Ti is nagyon ügyik voltatok az egy éves kontrollon, Fló is nagyon jól viselte a szemészetet. Bár ő hozzá volt szokva a dokikhoz, elég sokat látott már életében. Ahhoz képest, hogy semmi baja. Kép
A kölkök tegnap nem aludtak, több mint egy órát feküdtem Fló mellett, de nem akaródzott az alvás. Aztán meguntam. A kisszobából lomtárat csináltak, szanaszét volt az összes játék. Fló megmutatta Bátornak mindet. Persze elfelejtette visszateni a helyére. KépPisigyüjtés nem egyszerű lányoknál. Minden fortélyra szükség van. Fiúknál talán egyszerűbb.

Nem akarom elkiabálni, de mindkettő durmizik, és mindkettő cicin aludt el. Hihetetlen miket tudnak művelni együtt. Flóra rendszeresen ápolja Bátor haját. Minden délelőtt megfésüli. Persze Bátor össze-visszaforog közben. Ma meg játékból megetettük. Játékkanállal, játéktényérból. Mindkettő élvezte, mikor Bátor szája felé ment a kanál nyitotta a csőrét, mikor elvettük rötyögött. Aztán kiborította a táynért. Kép
Délben mikor igaziból ebédeltünk, 100 ml répa-almát benyomott szopizés után.

Angi: Téged sem hagynak a babuskák? Mekkor a már Bogi? Virág hogy viseli?

Mucska: Én is emlékszem rád. Mi volt a gond, hgoy elindult Anna? Nagyon szép kiscsaj!

Puszka Mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Gabi3! Dejó, hogy másnál is hasonló a helyzet! Én már annyira mexoktam a nemalvást, hogy már egészen jól birom napközben.
Beri a fülgyulladásra kapta ezt. Ez erösnek számit? Mondjuk lehet, hiszen csak 1-szer kellett beadni egy nap..
Husit miért nem adsz Bátornak?
Ház: nálunk is az egyik szoba most még lomosként funkcionálKép

Kaki: még mindig 2-szer van naponta, de kezdek rájönni az okára. Az egész éjszakát végigszopizza..
De tuti, hogy az antibiotikum okozta az elején, de mostmár annak nincs hatása, hiszen 2-3 hete kapta. De le kell állitanom, mert igy meg éjjel én nem alszomKép

Teletubby: Hangának is az kellett anno, sehol nem lehetett kapni, aztán én is ott a Minimax boltban kaptam, 1db volt és csak a Dipszit lehet kapni amúgy mindenhol, mert annak a legegyszerűbb az antennáját elkésziteni szerintem.

Dancsi! Merre felé költöztök?
Mi akkor költöztünk, amikor Bercel 3 hetes volt...gondolhatod, ráadásul totál egyedül kellett becsomagolnom mindent a régi lakásba dobozokba, plusz ott volt Hanga, Bercelt 2 óránként kellett szoptatni.. utána kipakolni azt is egyedül, mert a férjem dolgozott. Nem volt egy leányálomKép
Remélem jobban vagy már! Jozsó hogy viseli az elválasztást?

Szülés: Engem egyszer sem szijaztak, a 2.nál már lábtartó sem volt, nem volt idö felszerelniKép

Enikö! Hány hetes vagy? Nekem is viszketett a pocim, az olyan rossz.

Tfildikó! Hangának 10 hónaposan lőtték ki, de alig birtuk lefogni, annyira mozgott, ezokból jobb, ha kisebb korban túlesik rajta.

Mucska! Nagyon szép baba Anna, és csak 20nappal fiatalabb Bercelnél. Szoptatod?

Lara
lara

Sziasztok!

Köszönöm, szépen mindenkinek a lányom nevében.

Császár előtt 2 nappal nagyon fájt az alhasam. Állandóan ctg-n voltam, de a ctg akkor bezzeg semmit nem mutatott. A 32. héten bezzeg 120 fájást írt a gép, pedig nem éreztem semmit.
Kinlódtam tehát 2 napot, amikor a dokim azt mondta, hogy emlőstimulációra küld. Pál Attila nem akarta engedni, mert még "fiatal" terhes voltam hozzá, de a baba meg nagynak mutatkozott. A dokim nem engedett és csak le kellett mennem. Az volt a szerencse, hogy a a ctg-s csaj ott maradt. Az első két perc után hosszan elhúzódó fájásom volt, de a ctg nem mutatott ki semmit. Azonnal ott volt az összes doki, mert szivhang sem volt , az enyém mmeg rohant, hogy engedélyeztesse a császárt. A papirral meg jó nagy betűkkel ráirták, hogy a ctg nem működik. Utána persze azon nézték a többi anyukát is KépÉs ez mind a szülőszobai ctg-n Kép ennyi a történet. De Anna jól van, nagyon huncut.
Nem szopik, mert nem fogadta el a bimbókiemelőt. Igy fejtem minden etetés után, hogy következőre friss tejet kapjon. ez négy hónapos koráig ment. Nem rég fogyott el a fagyiból a tej. De, hogy ne kapjon sok tápszert, ezért ő eszik sok mindent. Már ami a korának megfelelő. Igy csak reggel és este van tápi. Én azt gondolom, hogy a körülményekhez képest mindent megtettem érte.
Nagyon huncut, nagyon nevetős és szerencsére makk egészséges. És van két fogancskánk is már vagy egy hónapja.Kép

Néha én is bekapcsolódnék hozzátok , ha nem baj.
Puszi Mindenkinek: Mucska

Andi
Kép
mucska

Ági,
bölcsibe fog járni Kristóf?
Vagy csak játszani viszed?

Ildi,
nagyon ügyesek vagytok! Mindenkivel összefutottál, ha megbeszélted volna velük sem sikerülhetett volna jobban Kép.
Majd tájékoztass a fejleményekről, ok?

Hajni,
ez nem tudatos bilizés még, de láttam én már karón varjút Kép.
Egyébként asszem ez volt a legjobb megoldás. 5 zacsit elcsesztünk (mennyi Danone felemás rudi ára Kép) eredménytelenül. Így mostmár bili is van, pisi is va, öröm is van, teljes a napunk Kép.
Te a Csongrádin laksz?

Üdv,
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi3,
jó olvasni a történeteket, amik a Kicsikéidről szólnak Kép. Nagyon aranyosak lehetnek. Mennyi szeretete tudnak adni úgy, hogy ők em is tudják Kép.

Lara,
és problémamentes volt a fül-lyuk?

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi3,
jó olvasni a történeteket, amik a Kicsikéidről szólnak Kép. Nagyon aranyosak lehetnek. Mennyi szeretete tudnak adni úgy, hogy ők nem is tudják Kép.

Lara,
és problémamentes volt a fül-lyuk?

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: Mikor kiakadok, csak ezekre a pillanatokra tudok gondolni, olyan aranyosak együtt. Főleg mikor Flóra valami újat és érdekeset csinál, Bátor le sem veszi róla a szemét. Meg mikor egymásra nevetnek, meg együtt töytögnek...Kép

Mucska: minek kellett a bimbókiemelő? Simán próbáltad? De nagyon ügyi vagy, hogy 4 hós koráig fejtél! Az a lényeg, hogy egészséges!

Amint látjátok még mindig húzzák a lóbőrt! Kép

Lara: Mi most a nemkakival küzdünk. Amióta több más kaját eszik Bátor azóta nem kakál mindennap. Próbálok több hígabb kaját adni. Meg többször szopizik, de már 2-3 napja nem tojt, érdemlegeset. Flóval nem volt ilyen gondom. Lehet hogy a sinlac besűrített?!

Gabi3
inecsg

Gabi!

3200 Ft volt a fülbelövés.Most már megbékélt az apa,mert nem viselte meg a Noémit.
Elhiszem,hogy örülsz az új autónak.Mi tavaly vettünk,és azóta is boldogan ülünk bele.
Nagyon megnézném a gyermekeidet,édesek lehetnek miközben szopnak.

Lara!

Örülök neki,hogy most kilyukasztattam a fülét.Remélem,hogy nem fog begyulladni.

Kriszti!

Jó,hogy végre sikerült a pisigyűjtés.
Tényleg jó volt találkozni a dokimmal.Csak nézett,hogy mekkora már a Noémi.

Mucska!

Engedélyeztetni kell a császárt?

Ildi
tfildiko

Ildi: Nektek milyen autótok van? Nagyon aranyosak tényleg miközben szopiznak. Bátor a másik cicimet simizi, Flóra meg az arcomat. Olyan jó érzés. Nem cserélnék a férjemmel. Persze van mikor szívesen átadnám őket egy-egy alkalommal. Szenvedjen ő velük. Kép

Gabi3
inecsg

Ildi!

Gondolom azért kellett, hogy gond volt velem is és a géppel is. Bár én is meglepődtem , mert a dokim Szőllősi János, aki azóta prof Kép Érdekes beszélgetések zajlottak le.

Gabi!

Igen , mindent megtettem annak ellenére, hogy bent nem nagyon segitettek. 2 hetes koráig kinlódtunk. A párom könyörgött, hogy hagyjam abba. Ugyanis Anna alig evett 20 ml, az meg egy óráig eltartott amig sikerült. Pedig volt tejem. Igy szépen fogytunk. Be kellett látnom, hiába akarom ha nem megy. Igy maradt a fejés. Tényleg fejtem minden alkalommal, éjszakai is.
Persze a dac is dolgozott, mert az első nap azt mondták, hogy ne erőlködjek, mert Anna sem fog szopni, mert rossz a cici, meg tejem sem lesz. Kép
Hát lett! Kép

Puszi mindenkinek!
Andi

Andi
Kép
mucska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?