Új privát üzeneted érkezett!

Szia!

Hát február tényleg közel van, nem irigyellek érte! Nekem most totál kitölti az energiáimat és időmet a gyereksereg, háztartás vonal.

Alváshoz nagy gratulám! Mondjuk nálunk az átköltöztetés elég reménytelen, Ancsihoz tudnám -fogom majd- átvinni, viszont neki reggel kelni kell, nem mindegy, hogy mennyire hagyná aludni Mandula... Meg nálunk mindenki bagoly, cserébe akinek nem muszáj, az reggel alszik sokáig is, aaz jelen esetben a kicsi... azaz ő sem járna jól, ha a suliba indulók miatt fel kéne kellnie (párom viszi Ancsit, a nagyok meg maguk mennek, nekem reggel ezzel nincs dolgom, a délutánok viszont az enyémek -illetve miénkek, Mandulával)
Mondjuk most épp kipihent vagyok relative, volt most néhány kifejezetten jó éjjelünk (azaz van benne egyben3-4 órás alvás, sőt kettő ilyen is:-) , igaz előtte megérkezett a 3. fog is, node lesz itt még 17 ugye:-))))

Én Ancsinál voltam úgy, hogy állandóan bennem volt, hogy vsz ő az utolsó, élvezzem ki. Most csak ledöbbenek néha, hogy már mekkora ez a lány.
Aki most már végre megtanulta a nappali-étkező közti 2 fokos lépcsőn való lejutást, azaz a letolatást, volt vagy egy hónap, amíg állandóan résen kellett lenni, mikor indul el fejjel előre lefelé.
Pancsolásban annyi változás, hogy ha Ancsival együtt fürdik, akkor hajlandó egész hosszan elmaradni a kádban, sőt azóta néha csapja is a vizet, de hosszan ez sem érdekli.
Egyre többször veszem észre, hogy igenis érti, amit mondunk, szinte válaszol rá, a beígért soros tevékenység elhangzása is megnyugtatja, vagy épp néz a könyvespolc felé, ha a könyvet emlegetem, gyere hívásra jön stb.
Evészetben a foggal együtt vissza-át léptünk, volt egy bő hét, hogy alig evett pépeset, cserébe a darabos inkább érdekelte. Most épp változó, újra eszik vmenyni pépeset, de nem annyit, mint legutóbb meséltem:-)).Mondjuk szopizik amennyit akar, úgyhogy nagyon nem stresszelem magam a dolgon (inkább csak azon, hogy meglehetősen kismalac mód tud enni, és a dzsuvázást rosszul viseljük)

No, ennyi rólunk elég is lesz ma éjjelre:-))

Szia:
Ildi

Ildi
 
 


Szia, Ildi!

Huh, a nagy ünnepek közepette teljesen el is feledkeztem a babanetről, főleg, hogy közben még be is törtek hozzánk, és elvitték a számítógépem, ahol be volt téve a babanet a kedvencek közé:-(.

Milyen nagy már Mandula! De érdekes, hogy már Ancsinál úgy érezted, talán az utolsó! Én most egyre inkább úgy érzem, szeretnék még egyet, akkor is, ha az is fiú lesz...

Még nem dolgozom ám, de jövő keddtől, márc. 1-jétől már igen. De valahogy most már várom is (tudom, hülye vagyok!). Szerencsére az éjszakáink továbbra is jók, mert máskülönben nem bírnám a munkát a gyerekek mellett...

Már Levinek is van két foga, szerintem nemsokára több is lesz, de a szilárd ételekre szoktatás baromi nehezen megy. De azért már van, amit megeszik, de csak egy étkezés még, ami félig pép és mellette még szopi is, mert inni meg semmit se akar az anyatejen kívül. Remélem, azért ha a férjem lesz vele itthon délelőttönként, akkor majd hajlandó lesz inni is egy kicsit!

Végre már át is fordul Levi, persze csak féléves korában volt hajlandó idáig eljutni, mert nagy lustaság a Vackikám.

Nálunk bár külön szobája van Levinek (a dolgozószoba), mégis felébred, ha a nagyok mennek suliba, mert a konyhából minden áthallatszik, a nappali-konyhából nyílnak a szobák:-(. Pedig sokszor aludna még. Most már értem, miért jó a kétszintes lakás!

Na, megyek, bocsi, mert felébredt Levi, és itt a kajaidő (sőt, már el is múlt), aztán meg megyünk sétálni, ki kell élvezni az utolsó, teljes egészében együtt töltött napokat..:-). Puszi!
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

 
 

Szia Krisztina!

Hogy vagytok? Hogy boldogultok a munka plusz kicsi változatban?

Mi túl vagyunk az első szülinapon... Mandula 11 hósan egyszer már elkezdett egyet-kettőt lépegetni egyedül, de aztán mindenféle takonykórok és influenzaszerű kórságok jöttek, amik során nagyon bújós volt (matrica-baba) és közben felhagyott a sétálással. Aztán a szülinapja előtti este kezdte újra, de akkor már rögtön úgy, hogy 2-3 nap múlva gyakorlatilag csak két lábon közlekedett.
Most már nagyon profin jön-megy, sokat is, bár általában nem egy irányba:-) Erős akaratú kislány, nehéz befolyásolni, nem tűri jól az irányítgatást... Örülünk a jóidőnek, mert így jókat lehet kint időzni, ha tehetné állandóan kint lenne.
Alvásunk vegyes, mindig ébredünk éjjel, jobb éjszakákon csak egyszer, rosszabbakon sokszor. Nappal többnyire még kétszer alszunk, bár olykor a második elmarad.
Szopizik most is ezerrel, de mellé mindent eszik, főleg a mi kajánkat:-)
Beszédnél csodagyerek, mert első egyértelműen, hosszútávon is használt szava az "em", ami azt jeleni, hogy "kérem" (bár a "tessék" helyett is ezt használja, miközben pl nyújt felém valamit). Így 13,5 hósan kb ennyi is a szókincse:-))) Hintázáskor van még valami, ami kb a hinta-palinta dal utánzása és ott helyben felismerhető. Érteni viszont szinte mindent megért már, csak sokszor nincs kedve megcsinálni, amit kérünk:-)
Azért nagyon gyorsan eltelt ez az egy év...

Ildi
 
 


Szia, Ildi!

Hű, tényleg nagyon gyorsan eltelt az első évetek! Milyen kis ügyes már Mandula!

Mi köszi, kezdünk belejönni a munka+baba körforgásba, de nem volt könnyű átállni, és megszokni az állandó rohanást, na meg hogy gyakorlatilag nincsen szabad időm, csak éjszaka, de akkor meg aludnom kell, különben hulla vagyok reggel. Jó darabig hulla is voltam. Aztán elkezdtem vitamint szedni, és azóta picit jobb talán. De még mindig folyton időzavarban vagyok.

Levi szerencsére jó kisfiú, jól elvan az apukájával délelőttönként itthon, és a bébiszitterrel is délután. Az éjszakákat meg általában átalussza. Már 6 foga van: 2 alul, 4 pedig felül.

Viszont nagyon lusta az úrfi, egyelőre még csak az átfordulás megy, pedig már betöltöttük a 9. hónapot is, de még esze ágában sincs felülni, de még négykézláb állni se, mászni meg meg se próbál. Nyugis baba, ő köszöni szépen, de teljesen jól elvan egyhelyben is, főleg a babakocsiban meg az etetőszékben.

Túlestünk az első betegségen is, mármint Levi. Megfázott, köhögés, orrfolyás, torokfájás, de antibiotikum nem kellett azért, csak C vitamin, fenistil meg sinecod. Én is már kétszer voltam beteg, mióta dolgozom, pedig addig nagyon ritkán voltam beteg. Lestrapált a munka. Úgy látszik, a szoptatás fizikailag is igénybe vesz, mert kevesebbet bírok mellette, mint egyébként szoktam. Levi még 4-szer, néha 5-ször is szopik naponta. De a szoptatásról nem szeretnék lemondani, annyira meghitt kapcsolat...

Majd írj magatokról, hogy telnek a napjaitok, miket tud már Mandula, és mi van a nagyobbakkal! Ja, nem tudom, írtam-e már, de egyre inkább úgy érzem, hogy szeretnék még egy negyedik babát is. A gyerekek az élet igazi értelme!
 


Sziasztok!

Közérdekű: a Babaneten már van lehetőség zárt - mások által nem olvasható és nem is hozzászólható - topikok létrehozására! Ha szeretnétek ilyen topikot nyitni, küldjetek levelet a szerkeszto@babanet.hu címre. A Tárgy sorba írjátok be: ZÁRT TOPIK.

Aki pedig nem rest kommentelni a Babanet cikkeihez, az ezen a héten három ruhát választhat a gyereknek a Mumoo's-tól. Részletek itt!

Kép

Szép napot!

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: