Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti!

Mi nem mentünk le sétálni,nem mertem levinni.Remélem,hogy holnap már jó idő lesz.Én már a tavaszt várom,azt szeretem a legjobban.Arra már nagy lesz a Noémi.
Ma is elég jól alszik.Igaz,az előbb fél órát kellett vele táncolni,mire elszenderedett.
Adtunk neki őszibaracklevet,ez is jöhet.Elég jó az étvágya.Szerintem 5 hónapos korára meg fogja duplázni a súlyát.Eszter hány kiló?
Mennyi időre vitte le az apukája sétálni?

Gabici!

Örülök,hogy jobban van már az Edi.

Ildi
tfildiko

Dancsi, nem semmi ez a 6+2 fogacska Kép, Kristofnak is 6 van, es nem feherlik sehol. (persze ennek most orulok, mert nyugisak a napjaink). A koltozkodest ismerem, szuper jo erzes rengeteg meloval. Egyszer vege lesz, aztan majd pihenhettek, es elvezhetitek a tagas hazat.

Gabici, orulok, hogy jobban van Edi, mar nekem sem folyik az orrom, ha erre jartok a kaziert, akkor jatszhatnanak a gyerekek.

Ildi, ugyi Noemi, hogy ilyen sokat alszik.
Tudod, hogy 3-4 napot (vagy meg tobbet) szokas varni ket uj gyumolcs/zoldseg bevezetese kozott?

Babamama, hogy sikerult a vizsgad?

Kriszta, majd Veletek is jo lenne talalkozni valamikor. Esetleg valamelyik delelott?

Agi
agi77

Ági,
ja, jó dolog a költözködés. Csak Jozsó mellett olyan nehéz. Ha szülés elott lett volna, akkor kivettem volna pár nap szabit és egyedül hipp hopp rendbe vágtam volna a lakást.
De így, hogy napközben is szopik, nehéz megszervezni. Ugye mocskosan, büdin nem tudom etetni, haza kell menni, megfürdeni, átöltözni, majd vissza. Így effektive egy nap jó ha 3 órát kint tudok lenni. És ez nagyon kevés. Mami dolgozik, anyósom pedig ugyan szívesen vállalja Jozsót, de vele sem akarok kitolni, nem akarom kihasználni.

Meg túlhajtani sem akarom magam, nehogy a tejem rovására menjen. Próbálok figyelni, hogy pakolászás közben is egyek, igyak rendesen. A gyerekdoki mondta, hogy nagyon vigyázzak, mert ilyenkor könnyen elapadhat a tej.
Vendég

Anita:

Mikor 5 évvel ezelőtt Vandi unokatesója volt tabi mániás korban akkor a hideg rázott ha megláttam őketKép
Egyszerűen nem tudtam elviselni őket.
Most megKép Símán végignézem Vandival.
Sőt a múltkor Vandi aludt, én meg vasaltam és közben néztem a BBc-n a tabikatKép
Nina
nina74

Lányok,
most kezdődik a Spektrumon a műsor (a reklám után).
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi,
nem irigyellek, mi tavaly, amikor költöztünk, 35 hetes voltam.
Az ablakpucolás el is maradt, a kutya fel nem ajánlotta, hogy segít. Nem akartam már nagy pocakkal felmászni sehova.
Szóval fel a gatyaszárat és csak óvatosan!
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti,
szerencsére nekem van segítségem: Mami, tesóm, anyósom, sot még takinénim is van, aki tök rendi és jön a lányával takarítani. De így sem lesz könnyu. De nem is panaszkodom, már nagyon várom a beköltözést.
Vendég

Ági!

Tudom,hogy kell várni.A krumplinál nem vártam,mert azt nem erőltettem.Azt csak 2 nap kapta.Őszilevet már régen is kapott,mert 4 naponta volt széklete.A doki néni és a védőnő mondta,hogy adjak neki,de akkor nem ízlett neki.Ma kapta 3.nap a répát.
A cékla van hátra,és a meggy.A céklát hogy kell megcsinálni?A fagyasztott meggy jó lesz?Vagy azt ne adjak majd neki?

Dancsi!

Mekkora a házatok?De jó lesz nektek egy szép új házban!
Mennyi pénzt kapsz kézhez?Én még a 168 napomat töltöm,ez még elég jó pénz.Kiváncsi vagyok,hogy mennyit fogok kapni.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Na, jól beköszöntött az ősz. Most néztem a neten, a jövő hétre sem írnak sokkal jobbat. Kár, mert Tomikának nagyon hiányzik a séta,de se tegnap se ma nem voltunk. Az esővédőt már nem tűri, a vízhatlannak reklámozott lábzsák pedig beázik.
De ahhoz képest egész jól bírta magát.
Éjszaka megint szenvedett, sűrűn fölébredt, mindkét ökle a szájában volt. Végül már adtam neki Panadolt, eztuán pár órát aludt nyugodtan.
Utána megint mindig fölébredt, alig tudott visszaaludni.
Így aztán reggel fél 10-kor keltünk föl. Ez a fránya 7.fog még mindig nem bújt ki. Remélem, nemsokára, mert nagyon sajnálom szegényt. Még jó, hogy napközben jó kedve van.
Ja, a legújabb mutatvány: oroszlánüvöltés, és fogcsikorgatás: összeszorítja a fogát, még a kezét is ökölbe. Nagyon aranyos. Kész bohóc!

Ildi!
Ti merre laktok! Mi a telefontorony mellett. Ha jobb idő lesz, összefuthatunk.
Tomika eleinte nem nagyon szerette a répát (főleg krumplival), de most már szívesen megeszi.
Jó, hogy jobban alszik Noémi. Tomika is 4 hónapos korától jól aludt (éjjel), amíg a fogacskák nem jelentkeztek.

Ágci!
A mi doktornénink a Minikliniken rendel: Dr. Jeszenszky Mária. Nekem nagyon szimpi. Eddig semmi bajom nem volt vele.

Dancsi!
Remélem, a mai éjszakátok jó lesz, és tudsz pihenni. Tényleg jó dolog a költözködés, csak sok munka van vele. Tényleg vigyázz magadra, ne hajtsd túl magad!
Nem semmi, mennyi foga van Jozsónak!

Kriszta!
Okt.6-án nőtt ki Tomika első foga, utána 2-3 hét múlva a 2. Most nagyon gyorsan jönnek egymás után.
Ügyes vagy, hogy takarítottál. Én bizony nem porszívóztam, pedig kellett volna. De muszáj lesz holnap v. holnapután.
A fogorvos nagyon örült, mert a gyökérkezelt fogam körül javult az ínyem állapota. Csinált valami speciális tömést, ez használt. Meg természetgyógyászhoz is járok. Nem tudom, kinek az érdeme. Most dec. elején megyek, akkor megint megnézi, hogy hogy áll.

Babamama!
Azért alapból a kiságyában alszik Tomika, csak rendkívüli esetben köztünk. Igaz, mostanában elég sűrűn van rendkívüli eset.
Érdekes az a hasonlóság. Ha velem van, azt mondják, rám hasonlít. Ha Gáborral, akkor azt mondják, rá. Ami biztos: a mosolya az apjáé, a szeme meg az enyém.

Gabici!
Nagyon ügyi Edi!
Én is megfogadom amit Ildinek írtál, és megpróbálom Tomikát minden nap kb. ugyanabban az időpontban elaltatni. Nem volt könnyű ma sem, mert vagy fél óráig ringattam, de sikerült. Meg este is elaltattam időben. Remélem, nemsokára könnyebb lesz. Ha tényleg megszokja, könnyebben el fog aludni.
Na, megyek, csinálok Tomikának vacsit!

Mindenkinek nyugodt éjszakát és kellemes hetet kivánunk!
Tünde+Tomika
ptünde

Tünde!

Én még csak üresen adtam neki a répát,így ízlik neki.Lehet,hogy krumplival nem fogja megenni.
Kiváncsi vagyok,hogy mikor bújik ki a Noémi első foga.Még ráér,jó lenne most pár nyugodt éjszaka.
Remélem,hogy a Tomika foga gyorsan kibújik.
A Cserzy Mihály utcában lakunk,itt van a Mars térnél.Ha lesz egyszer jó idő,akkor találkozhatnánk.

Ildi
tfildiko

Ildi,
a Mars tér felől laktok?

Tünde,
akkor mi sem lakunk messze.
Jó időben sokat sétáltunk a tévétorony fele.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

A Cserzy végén lakunk,ahol régen volt a Szilánk.A szomszédunkban van a Domet.Kb.5 perc gyalog a Mars tér.

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Ildi
tfildiko

Sziasztok,
így karácsony előtt egy cikk:
http://velvet.hu/velvet/onleany/parfum1109/
most találtam véletlenül, érdekes...
Ágci

u.i. ma még jövök és visszaolvasok, de most sajna nem értem még rá.

Kép
Ágci

Nem tudok mindent elolvasni, majd talán holnap.
Ágci! Virág múltkor kapott Kinder pinguit (a hűűtőből), meg danoninot, nem akartam bunkó lenni, h köszönjük nem eszünk ilyet, felbontottam. Virág kiköpte:DDD
Ő natúr joghurtot eszik natúr kukoricapehellyelKép

Tejpéppel kapcsolatban 1et értek.

Mi miniklinikbe járunk Dr.Kovács Mariannához

Ági! Most komoly, h a JBbe is kölest evett a gyerek? Anyaazilyen??? :D ;)

.:Angi:.
angiszeged

Angéla,
az hol van (miniklinik)?

Holnap megyünk EKG, szemészet, vérvétel. Százon pörgök, annyira ideges vagyok. Remélem, nem lesz túl rossz Eszternek a vérvétel Kép.

Ági,
nem egyszerű... (cikk)

Ildi,
a hétre is ilyen pocsék időt ígérnek, de nem adjuk fel, majd ha jó lesz az idő, összefutunk Kép.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Agci, erdekes a cikk, amit belinkeltel. Minket nem fenyeget a veszely. Kép

Angi, csak amig vartuk a vacsit. Kép

Babamama, szerintem nincs etetoszek, de mi nem is kertunk. Megneztem a szulszoba veget, es azert szakadt el a koldokzsinor, mert ratekeredett a baba vallara 2x, es emiatt megrovidult. Az anyuka meg nagy nehezen kinyomta a fejet, de tovabb nem ment, vegul a szuleszno es a dokino huzta ki a gyereket. Rossz volt a szivhangja, gondolom ezert is siettek.

Dancsi, most tenyleg Jozso a legfontosabb, ha meg ennyi segitseged van, hagyd, hogy ok csinaljak a munkat.

Kristof meg mindig alszik, 3-kor es 8-kor evett.

Agi
agi77

Kriszti!

Ne legyél ideges,minden rendben lesz.(Én beszélek,aki nagyon fél a holnapi 3 oltástól.)
Majd szorítok nektek.
A Miniklinik a Kossuth L.s.úton van,a kollégiummal szemben.(Ahol a Nóriék laknak.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Ági, szerintem megvan a vizsgám. A szóbeli tuti, mert annak kiírták a pontszámát, de az írásbeli is.
Tök ügyesek vagytok, hogy nem kellett Kristófnak szék, de akkor hogyan evett? Az öledből?
Csak nézek, hogy ti milyen bátran hozzátok-viszitek. Nekem annak idején a szám volt nagy, hogy majd én is... Aztán mindig 3-szor meggondolom.

Borzasztó ez a dolog a köldökzsinórral...

Akkorát mosolygok mindig, amikor lakóhelyről írtok. Szinte mindannyian egykupacban lakunk itt a csongrádi környékén.

Tiszta hülyeség ez a bébiparfüm, persze mindenben pénzt látnak az okosok, én biztos nem vennék. Nem csak a szükségtelensége vagy az esetleges allergiás reakciók miatt, hanem mert ezzel ráér még később is. 10 év alatt még a játékokkal törődjen, ne a kenceficével.

Kriszti, gondolom, már túl vagytok rajta, de biztos nem volt nagyon vészes. A babákat is ezzel az új tűvel szúrják meg, ami inkább egy apró csípésre emlékeztet. Írd meg mi lett az eredmény.

Tündi, mindig úgy szokott lenni, hogy erre is meg arra is emlékeztet a kis manó. De én eddig nem láttam benne a férjedet:-)))))

Ildi, Luca imádta a főtt répát reszelt almával (én is:-))) Meg a tápszert babánturmixnak megcsinálva. Majd megkeresem az akkori képet.
H
babamama

Kriszti!
Számolj be részletesen erről az egy éves vizsgálatról, nagyon érdekel! Vérvétel éhgyomros, hol mennyit vártatok, stb...?

Nóri
norcee

"Anya, banánturmixot kérek ide a számba!!":-))
Kép
babamama

Hajni!
Ez a kép nagyon aranyos!

Ágci!
Minket annyira nem érint ez a parfüm téma, hogy, amióta szoptatok, én se használok semmit, mert azt olvastam, hogy a babák az "anyaszagot" szeretik. Kép

Nóri
norcee

Tündi! Már a 7. fog???? Tomika hova sietKép Nagyon aranyos a kis kosarasKép

Ildi! nemrég soroltam fel Orsi miket eszik, a többiek miatt nem akarom megint leirni, de mindent szeret amit már ilyenkor kaphat. Csak pár dolog maradt még ki pl.szilva v. paradicsom mert annak probáltam a levét kinyomni tele ment maggal, igy hagyjuk. Más kérdés amit szeret abból is csak csipeget. Jövö héten méreckedünkKép
Cici ma már nem fáj, tegnap még kellemetlen volt szoptatni vele.
Orsi sosem prüszköli ki a kaját (erélyesen rászoltam amikor probálta, 2-3 alkalom volt csak), hanem szájzár teljesen. Ne hagyd szerintem hogy kiköpködje.

Kriszta! Ha lehet Orsinál kedvencröl beszélni akkor a répa az egyik, a másik a tökfözelék.

Enikö! A mellbimbót kellett megszurni, az nem fáj, csak többször is probálkoztam mire sikerrel jártam. A fene tudja hogy rossz helyen is megszurtam v. befertöztem kicsit v. eleve fájt volna mindenképpen utána pár napig.

Hát Orsi alvókája rendesen elromlott pár hete 2-3x eszik éjszaka. Család szerint nem kellene megszoptatnom (nem értik meg hiába veszem fel nem marad abba a keserves sirás amig nem szopizik) hagyjam sirni és pár éjszaka után leszokik. Én nem akarom leszokjon, de szomjas adok neki, az lenne a jo ha nem lenne szomjas. Néha elöfordult persze hogy csak felveszem, leteszem és nem kér enni.

Anita! Egyetértek a Tubbyk nagyon rondák. De mindenki azt mondja nagyon szeretik a kisgyerekek, azért gondoltam ha nekem nem is tetszik Orsit nem fogom eltiltani. De irtam csak rövid ideig tévézhet, nem lesz mindennapos.
Ráér ezzel még. Amugy pont akkor alszik du. amikor adják szóval egy ideig mégsem nézzük.

Ági! Kristófot mikor fektetted elöször az ágyára? Nem tudom Orsinak mikor lehet majd lecserélni hogy ne essen le.
A sütidnek nagy sikere voltKép!

Angi! A pingui a kedvencemKép Bezzeg nekem nem hoznak ajándékbaKép Amugy Orsinak is mindig kapunk rostos levet, banánt, stb. hiába mondom inni csak viz v. tej enni meg mindene megvan nem kell ajándék. Tele a fagyaszto zöldség, gyümivel.

Hajni! Anyuéknál nincs Orsinak etetöszéke ott én a térdemre ültetem és ugy etetem. Nagyon szépen eszik ugy is (ugenis tegnap még étvágya is voltKép)

Na én sem vennék bébiparfümöt!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hajni! nagyon aranyos Luca, Orsi csak akkor tátja ekkorára a száját ha ásitKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hajni!

Gratulálok a vizsgához,ügyes vagy.
Nagyon édes a Luca.
Majd megpróbálom a répát almával is.De ma még csak sárgarépát kap.Banánt még nem ehet,de ha már kaphat,kipróbálom tápival.
Szerintem sem kell még a piciknek parfüm.

Kármen!

Örülök,hogy a melled már nem fáj.
Régebben sem volt jó étvágya a lányodnak?Amikor a Noéminek pár hétig nem volt étvágya,én is aggódtam a súlya miatt.De most már kezdek rájönni,hogy annyit eszik,amennyire szüksége van.De gondolom,hogy már te is beletörődtél abba,hogy neki ennyi is elég.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Nina, csak most néztem be, de amúgy se nagyon mentünk volna tegnap délelőtt sétálni. Anyósoméknál ebédeltünk, az volt a napi séta, hogy odamentünk és visszajöttünk. Majd legközelebb.

Kriszti, ezekre a vizsgálatokra a ti dokitok alapból beutal egyévesen, vagy volt Eszterrel valami gond? Nálunk szemészet volt és vizeletvizsgálat. Ne legyél ideges, mert nagyon megérzik azt a babák! Szerintem azzal segítesz Eszternek a legtöbbet, ha nyugodt maradsz. Biztos nagyon rutinosak, akik csinálják ezeket a vizsgálatokat és nem lesz semmi gond, hipp-hopp túllesztek rajta!

Kincsőnek is nagy kedvence a natúr joghurt, csak lestem, ahogy ette amikor először adtam neki.

Ágci, a doktornénink a Debreceni utcában rendel, Hegedűs Ágnes mellett.

Kati

Kati
katicabogár

Még valami. Nem tudjátok véletlenül, hol lehet szivacsmatracot venni? Nem kiságyba valót, hanem nagyot, tulképpen vendégágynak (is) szánnám.
Köszi,

Kati

Kati
katicabogár

Katicabogar,

Terez uccai Contex es a Feketesas uccai Contex.

g.
gabomamo

Kati, most volt leárazva a tescoban. Vagy még vannak is. De pl. a Moszkvai krt-on (majdnem a Kálvária sarkán) is vannak. Érdemes szétnézni, mert sokféle ár van.

Lucáról ez egy régi kép, de meg kellett örökíteni, mert a banánt imádja. Bár mostanság a szőlő is sláger, de ezt fiatalabb babának nyilván nem szabad adni.

Én nem erőltetem az evést addig, amíg a súlya rendben van. Nem is dundi, de nem is vékony, pont jó. Annyit eszik, amennyit akar. Csak arra kell ügyelni szerintem, hogy kellő mennyiségű gyümölcsöt-zöldséget kapjanak. Ha kicsit eszik, akkor annyit, de az rendszeres legyen.

Utálatos idő van, nem lehet menni sétálni. Vagy legalább a hó esne, hogy lehessen szánkózni, de ez az eső borzasztó.
H
babamama

babamama,
tápit banánturmixnak hogy csinálod? Mennyi tápi és mennyi banán kell?
Alma és répa? Na ezt holnap kipróbáljuk mi is. Itt is mik az arányok?

gratula a vizsgádhoz!

tök jó ez a kép!

Jozsó sajna nem nagyon csípi a fozelékeket. A gyümit néha bevágja, de legtöbbször fintorog, meg kihányja. Kép Kép És sír a cici után. Pedig tud ám o kanalazni ügyesen.Ha akar és kedve van hozzá.
Vendég

Hajni!

Én is akkor próbáltam erőltetni az evést,amikor csak 700 ml tápit evett.Bár a védőnő szerint az sem volt kevés,de előtte többet szokott.Hetente mérem a súlyát.Én így érzem jól magam,hogy tudom,mennyit hízik.
Tudom,hogy az egy régi kép volt a Lucáról.(Akkor is nagyon édes volt,és most is.)

Lányok!

Én nagyon szeretnék a Noéminek már fülbevalót.Szerintetek korai még?A férjem nem örül az ötletemnek,én meg már szeretném látni a kicsi fülében.

Ildi
tfildiko

Úh, csajok, már tegnap elkezdtem olvasni, de csak most tudtam befejezni, annyit írtatok, hát nem gondoltok a két gyermekes anyukákra! Kép

Karmen: Dehogy adok Bátornak husit, meg tejpépet meg tejterméket. Nem ment el a józan eszem. Az utóbbi pár napban kapott ebédnek zöldséget, uzsira almát vagy körtét, vacsira a megmaradt ebédet vagy egy kis sinlacot anyatejjel vagy gyümivel. Tegnap pl. bevágott kb. 100 ml-t. Csak néztem. Ő már nyitogatja a szájacskáját, ha a kanállal nyúlok felé. De ő sem nyitotta eddig, úgy kellett beletömni azt a pár falatot is. Néhány napja ebédre semmit nem eszik. Csak az a baj, hogy úgy teli van a cicim, alig szopizik valamit, ha Flóra körülöttünk van. Inkább éjjel, de akkor 3x is.

Tildi: Én is akartam írni, hogy tartsál szünetet a két új kajaféleség között. Én Bátornak kb egy hónapig tartott míg 2-3 félét adtam.

Ági: Mi is külön alszunk, a két gyerkőc alszik együtt és mégis felébred a kis büdös. KépBár nem bánom, mert nappal alig szopik, meg úgy teli vannak a cicijeim, ez azóta van, hogy kicsit többet eszik más kaját.

Enikő: A Sinlac tejpép helyett jó. És sűríti a tápot is.

Gabici: Én sem adnék tejpépet, pontosan azért kap Bátor Sinlacot, abban sem glutén, sem tehéntejfehérje nincs. Ehhez is lehet gyümit adni. Sőt, bármi mást is. Ügyi Edi, hogy már mászik, és már nem beteg.

Kriszti: Engem egyszer sem szíjaztak. Flóval vízszintes ágyon voltam, ott feltették a lábam a tartóra, hát nem örültem neki, de örültem, hogy nem lett csaszi, vagy nem lett baja a kis macskának. Bátorral meg nem hogy szíjat, de még lábtartót sem nagyon találtak, mert a hiper-szuper amerikai szülőszéknek le volt törve az egyik lábtartója, bárszéken volt az egyik lábam. Kép Látjátok ezért jó ha az ember lányának fogadott szülésznője van. Ő biztos nem köti ki a lábad, csak a legszükségesebb higéniai szabályokat tartja be. (Lábzsák)

Útálom ezt az időjárást, ma jöttek volna a beállót megcsinálni, nem tudom hogy lesz kész mire meg lesz az új kocsink, a régivel kinn állunk az utcán, ráadásul még nincs közvilágítás sem. Pedig már egy párszor voltam az önkormányzatnál.

Tegnap a nagy szélviharban a szomszéd építkezéseken átrendezte a terepet a szél. Úgy szóltunk, hogy a cementről lefújta a szél a nejlont. Nagyon durva volt a falu szélén. Ha látnátok az utcánkat, nem tudom, hogy megyünk el holnap az ebédért,ha nem esik. Csupa sár és tócsa.

Bátornak sem ízlik annyira a répa krumplival és rizzsel szoktam. Egyszer csak megkedveli.

Tünde: Kipróbáltad már a Chamomillát? Jól megszenvedtek a fogacskákkal!

Tévé: Flóránál mi is könyörtelenül beszüntettük a tévét, ha ő is nézte, de most Bátor simán nézheti, bár nem nagyon tévézünk azon a két csatornán nem sok látnivaló van. Inkább DVD-zünk vagy videózunk. A második gyereknél már engedékenyebb az ember.

Tegnap csináltunk talplenyomatot, Bátor simán megengedte, de Fló inkább nem adta a kezét. Majd vele temperával készítünk lenyomatot.

Puszi Mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Karmen,
Jozsó is csak enni kér sokszor éjjel és nekem is sokan mondták, hogy hagyjam sírni. De nem nyugszik meg, csak cicin.
Vendég

Ildi: Én Flónak 6 hós kora körül csináltattam, de minnél korábban csináltatod annál könnyebben vészeli át. Sztem, a belövős a legjobb megoldás, nem fájdalmas.

Gabi3
inecsg

Gabi!

Most egy darabig nem adok neki más gyümit és zöldséget.
A sinlacot ilyen picik is ehetik már mint a Noémi?Vagy csak a nagyobbak?
Légy szíves,ha lesz időd tegyél fel képeket a Bátorról és a Flóráról!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Már megint mi voltunk az utolsók akik eljöttünk a bölcsiböl Kép A Bogi ordított, hogy ö még maradni akar! Nem tudtam neki elmagyarázni, hogy 13 órakor bezárják Kép
Vérig sértödött amikor a gondozónö közölte vele a hírt, hogy Bogi mostmár ideje menni Kép
Gyökérfözelék volt (brrrr) töltött tojással, de megette Kép Csak nézte, hogy a többi gyerek, hogy eszi és simán megette majdnem az egészet! Utána rányomott egy fél banánt és kész!
Hát már nagyon bánom, hogy nem kezdtem el elöbb közösségbe vinni. Elöbb kellett volna, nagyon élvezi. Nem tudom mi lenne, ha otthagynám és nem lennék vele ott végig.
Mondjuk csak jövö szeptembertöl megy oviba, addig meg okosodik, komolyodik, majd kiderül, hogy bírja nélkülem, de sztem nem lesz gond!

A Petresi utcai oviról miket hallottatok? Milyenek az óvónök, dajkák? Az nagyon teccik nekem, mert szép nagy udvara van és közel is van hozzánk!

Igazából a református egyházközösség ovijába vinném a legszivesebben, de messze van tölünk 2 gyerekkel....

3 napja nagyon viszket a hasam. Állandóan kenem krémmel (terhességi csíkok ellenivel), akkor picit megnyugszik, de rettenetesen viszketKép
Csak ne lenne ilyen rohadt büdös ez a krém. Annyira büdi, hogy forog a gyomrom a szagától!Kép Máskor a Bogi szokott bekenni testápolóval, ezt a krémet nem hajlandó rámkenni, mert neki is büdös Kép Ha kenem a pocakot, befogja az orrát és mondja, hogy anyuci ez nagyon büdi, tesónak nem??? KépKép Olyan édes Kép

Már pár napja velünk alszik a nagyágy mellé tolt kanapén. Most éjjel 4x ébredt fel, de visszasimogattam álomba. Tegnap éjszaka meg befolyt egy picit a pisi, és annyira szégyelte magát (nem tudom miért, mert sose szoktam ez miatt rászólni, söt mondom neki, hogy semmi baj Bogi elöfordul, lecseréljük a pizsit, bugyikát, kimossuk és kész....!!!), szal annyira szégyelte magát, hogynem tudott visszaaludni vagy 2 órán keresztül. Mondogatta, hogy ne haragudjak, és hogy véletlen volt! Pedig tényleg nem haragudtam, söt! Októberben amikor még nem fütöttek és nagyon hidegek voltak az éjszakák, akkor pisilt be egymás után 4 éjszaka, meg most! Azóta se! Akkor se szóltam rá, most se. Nem értem miért szégyenli és miért kért annyiszor bocsánatot.
Olyan édes volt, kérdezte, hogy segítsen-e kimosni az ágynemüt? (hozzáteszem, hogy csak nagyon picit folyt be, az ágynemü teljesen száraz maradt, csak a bugyika meg a pizsialsó lett pisis)Sztem észrevette, hogy folyik és felébredt rá, mert utána ráült a vécére és pisilt sokat!
Na jó kiveséztem a pisitémát Kép

Sinlac: Ha kistesónál hozzá kell majd táplálnom a szopi mellé, akkor Sinlacot kérjek a dokitól, vagy HA tápszert?

Karmen: Nagyon bátor vagy, hogy meg merted "szúrni" a cicit. Bár biztos könnyebb megoldás, mint egy mellgyuszit átvészelni!Ügyi vagy!

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

TFIldi: Én Boginak 6 hetes korában lövettem ki a fülét. A nöiklinikán a védönö csinálta. Pikk-pakk megvolt, és csak egy icipicit sírt (sztem a lövöpisztoly hangos kattanásától ijedt meg). És nagyon gyorsan begyógyult! Asszem 2500 ft volt anno!
Igaza van Gabi3-nak, minél elöbb annál jobb!
Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Kristof ma fel 11-ig huzta a lobort, azt hittem kimarad a delutani alvas, de vegul kidolt.

Babamama, azert visszuk magunkkal, mert nem tudjuk, es nem is akarjuk masra bizni. Neha nehez, de megeri, mert jol erezzuk magunkat egyutt. Regen en is kiakadtam, amikor egy ismerosom mondta, hogy mennek etterembe a 6 eves gyerekukkkel. Kép Persze akkor meg nem volt gyerekem.
Gratula a vizsgadhoz, nagyon ugyes vagy! Luca is aranyos a foton. Kép

Katica, a dokink mindenkit elkuld vervetelre es ekg-re is 1 evesen, de ezek nem kotelezoek. (csak o szereti latni az eredmenyt.)

Kriszta, legyszi jelentkezz, nagyon kivancsi vagyok hogy birta Eszter a sok macerat. Ugye minden rendben volt?

Karmen, orulok, hogy jol sikerult a suti. KépKristof nehany hete alszik heveron, de o sosem forgott sokat, max egyik oldalarol a masikra. Igazabol akar ki is hagyhattuk volna a kisagyat. Ja delutanonkent mar vagy fel eve ott alszik.

Ildi, szerintem is jobb, ha minel hamarabb tullesztek a fullyukasztason.

Eniko, az egyik ismerosmnek is a reformatus ovi volt a legszimpatikusabb, csak azert nem amellett dontottek, mert 30 fos csoportok vannak. (Amugy a vezetoseg, es mindenki katolikus. Kép)Azt hiszem jo kajakat adnak, es sok penze van az ovinak.
Milyen kremet hasznalsz, ami ilyen budos? A milupanak nagyon jo szaga volt. Bogi tunderi. Kép

Gabi, hogy csinaltatok a talplenyomatot? Gipszbe? Nem tudsz egy jo konyvet, amibol meglehet tanulni rajzolni, vagy amiben jo otletek vannak?

Agi
agi77

Sziasztok!
Most olvastam ezt a cikket, szerintetek van alapja? Létezne kapcsolat az epidurális és a szülés utáni depresszió között?
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=15803

Múlt heti szülésfelkészítőn voltam, a szülésről illetve a megindulásáról volt szó. Pl.., ha a magzatvíz nagyobb mennyiségben elfolyik, akkor nem autóban ülve, hanem mentőben fekve kell bevonulni szülni, mert félő, hogy a köldökzsinór a baba nyaka köré tekeredik. Ezt sem tudtam, többek között. A héten szerdán szülés video lesz, akit érdekel 3 órától.

Eri
seri

Gabi3: Katolikusok?? Ez jóKépKép Nekem végül is tök mindegy, hogy ki milyen vallású, csak az egyházi ovikba tanulnak egy kis morált,erkölcsöt (jó esetben) a gyerekek. Az, hogy az ovinak sok pénze van szupi, csak nem mindegy mire költik Kép

Seri: Igen, sztem van alapja a cikknek. Én is ugyanígy jártam, csak nekem nem sikerült 3 hét alatt túlleni rajta Kép Csak nem tudtam mitöl van, de most, hogy ilyen jól megfogalmazva leírták.... Azt hittem azért vagyok depis, mert egyedül vállaltam a babát és egyedül voltam vele, de szülés is nagyon megviselt. Lehet, hogy nem kellett volna epidurál (de nekem a doki ajánlotta fel, mert nem haladt a tágulási szakKép). Mindegy most kistesónál megpróbálom epidurál nélkül végigcsinálni! remélem menni fog és akkor majd beszámolok a tapasztalataimról KépKép
Múlt héten nem tudtam menni a szülésfelkészítöre, mert vendégeink voltak. Most se fogok menni (pedig szeretnék), de a Bogi délutáni alvása éppen akkora tehetö!

Enikö

ceniko
Szeged

Ági,Enikő és Gabi!

Próbálom rábeszélni az apát,hogy intézzük el valamikor a fülbelövést.Félek tőle,de jó lenne már túl lenni rajta.Hogy hívják a védőnőt a klinikán?Nem emlékszem a nevére.Valamelyik nap fel fogom hívni.Utána nem szokott begyulladni a lyuk a fülükön?

Enikő!

Örülök,hogy a Bogi jól érzi magát a bölcsiben.
Én is a Milupa krémmel kentem a pocim,és nagyon jó volt.

Ildi
tfildiko

TFIldikó: Boginak nem gyulladt be, csak vigyázni kell rá, nehogy belekapjon vagy valami. Ezért is jó minél hamarabb elintézni és túllenni rajta, amíg nem olyan örökmozgó. Én sem emlékszem a védönö nevére! Kép
Ja én avonos terhességi csíkok elleni kenöcsöt használok. A hatását nem tudom, hogy milyen, de a szaga...KépKép

Bogival én is Milupával kentem a pocim, de nagyon csíkos lett, pedig rendeltetés szerüen használtam!

Enikö

ceniko
Szeged

Gyors leszek, holnap megyünk a vizsgálatokra.
Ez a pisigyűjtés sem lesz semmi.

Nóri,
mél ment Kép.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi! Orsi 7 hós volt amikor kiazurták a fülét. Neki begyulladt kb. 2 hét alatt gyógyult be. Rendszeresen kell fertötleniteni (alkohol, ill. kenöcs). Az arannyal (mert neki felemásra sikeredett ha emlékszelKép) nem volt gond, de az aranyozott az alkohol miatt teljesen lekopott, nagyon csunya lett. Ha belövöst választasz akkor csak kamillával lehet kenni, nekem is mondták de akkor nagyon gyulladt maradt a füle ezért tértem át alkoholra.

Enikö!Én is Milupát használtam, nekem nem lett csikos. Az illatát imádtam! Melyik bölcsibe jár Bogi?

Kriszta! Biztos minden rendben lesz. Orsinak a pisi remélem könnyen megy majd. Fürcsinél és orvosnál is tapasztaljuk, ha kicsomagolom és aláteszem a tisztát majd kinyitom fél perc alatt pisis. Biztos a hidegre, már amennyire ezt hidegnek lehet nevezni mert fütünkKép

Gabi! engem is érdekelne hogyan csináltatok talplenyomatot! Orsinak akartunk mert nagy a talpa sajna hiába törtem a fejemet születése után hogyan lehetne megörökiteni, nem jutott semmi sem az eszembe.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Milyen kenőccsel kented a fülét?Orsinak a klinikán lyukasztattad ki? Én a belövősre gondoltam.

Kriszti!

Jó pisigyűjtést!
Majd holnap mesélj,hogy viselte a vizsgálatokat az Eszter.

Enikő!

Egyedül vállaltad az első babát?Hát,kemény lehetett.Ezt nem tudtam.Minden elismerésem.Mi a Noémihez néha még ketten is kevesek vagyunk.

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Ildi
tfildiko

Eniko,
én sem tudtam, hogy egyedül vállaltad Bogit. Azt hittem, csak utána szétmentetek. Hú, ez kemény lehetett. Minden elismerésem! Hogyan bírtad?
Vendég

Eniko, ezt Neked talaltam: http://babanet.hu/ovodak/

Gabi, kozben rajottem, hoyg biztos nem gipszet hasznaltatok, vagy 20 percig kellene benne tartani a gyerekek kezet-labat. Sogyurmabol csinaltatok?

Ildi, szoritok a holnapi szurik miatt!

Kriszti, Ratok is gondolok!

Agi
agi77

Agi,

en annak idejen homokbol csinaltam lablenyomatot Jazminrol, amikor 1 eves volt. A kezerol azert nem tudtam, mert mindig belemarkolt, ahogy kihuztam a kezet. Specialis homok, ragasztoval kell osszekeverni es 1 nap alatt szilardul meg...

g.
gabomamo

Ildi! Én korházban szültem. A gyermekorvosnál (Mátyás tér) szurták ki Orsi fülét. Neki mindkettöt kiszurták de a kampos fülbevalót az egyikbe nem tudták belehuzni (rövidebb volt a kampoja), fél óra szenvedés után belöttek egy aranyozottat.

Gabomamo! És hol lehet ilyen homokot venni?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ma mi is vérvételen voltunk, a Tisza L. krt-n. A dokinénink kíváncsi, nem vérszegény-e Benedek. Az utóbbi időben nem volt jó az étvágya és keveset hízott. (május óta fél kilót, 9600g volt két hete)
Én naiv tegnap azt hittem, mehetünk akár délben is, mert hogy nem kell vércukor vizsgálat, de kiderült, éhgyomorra veszik le a vért. Kérdőre is vontam őket, hogy miért, azt mondták, az étkezés utáni vérből nehezebb bizonyos dolgokat megítélni.
Mondtam, elég rég evett( fél banánon kívül csak a reggelit órákkal korábban), ekkor kiderült, hogy szervezési problémák is vannak, merthogy a vért a Vasasszentpéter u-ba viszik, 10 óráig le kell venni. Nekem simán néztek vérképet nem éhgyomorra korábban...Amúgy kijelentettem, kizárt dolog, hogy a gyerekem kibírja 1/2 8-ig evés nélkül, mert amint felébred, éhes. Abban maradtunk, mivel nem kérnek vércukrot, megitathatom teával.
Végül is nem sikerült rosszul az egész, Bencike ugyan 7 órakor sírt egy 20 percet, merthogy éhes, amúgy az utcán már elterelődött a figyelme, a váróban pedig egész jókedvű volt. Mikor nagyon sírt, adtam teát, de nem igazán arra vágyott, egy fél pohárnyit azért megivott. Elég hamar sorra is kerültünk.
A mi dokinénink egyébként nem szokott automatikusan vérvételt kérni 1 évesen, a két nagyobb fiam a mai napig nem volt ilyenen.

Kriszti, titeket nem láttalak, mikor mentetek?

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika! Remélem jok lesznek a laborok!

Én direkt megkérdeztem 1 hónapja nem kell vérvétel 1 évesen. Féltem mert nem hizik eleget hogy ezzel nyaggatnak, nem akarom elvinni, látom semmi baja. De mondták nem is akarnak küldeni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?