Új privát üzeneted érkezett!

Igen...Bálintnak Boldog névnapot!!! :oops:
még mindig alszik :(
gyors megpakolom a kazánt :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Úgy néz ki,hogy szerdától bent leszünk Pécsen...max csütörtök délutántól...Tibi éjszakás és akkor kocsival menne dolgozni...de még ma pontosítunk...hogy hol alszunk az még rejtély :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Felébredt :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt!

Babák képei nagyok cukik! :D
Szamóca, biztos jó lesz a játék :)
Évi, én lefekvés előtt mindig kiszellőztetek, akkor lemegy olyan 18-20 körülre, reggelre meg lesz 22-23.
Csillag, ha fázna, nem aludna. A kicsik amúgy is jobban szeretik, ha be vannak bugyolálva, viszont a levegő hűvösebb. :wink:
Bálintnak Boldog Névnapot!
Kérlek adjatok tanácsot, mit csináljak, mert gyermekem folyamatosan állni akar, viszont hosszú ideig meg nem bírja, és akkorákat tud esni, hogy csak na. Nem állhatok mellette a nap 24 órájában :? És a legújabb, hogy fel akar mászni a kanapéra, és idegesíti, hogy nem megy neki. :shock: :?
https://picasaweb.google.com/jsanta84/Dani#5573445687860721730
https://picasaweb.google.com/jsanta84/Dani#5573444310261366178

Kép
santacsilla

Hoztam pár képet,
rocker-elfoglaltság :)

Kép

nappali,étkező:

Kép
ahol a mózes van,ott lesz az utazóágy,leválasztja az étkezőt így a két fotel és az ágy...

étkezőrész:
Kép

folyt köv

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Tomiszoba,
az ajtóból:
Kép

egyik fal,
Kép

másik fal,
Kép

másik nézetből,
Kép
még a habtapi nincs beszabva.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

sziasztok!

Clárika jajj, ez a két copf naggggyon édes!!!! meg kell zabálni!!! én is annyira várom, hogy hosszabb legyen Zoé haja.... már vettem egy 50 db-os hajgumi szettet!
:wink: :lol: :lol:

Évi visszafelé jó utunk volt, megtaláltam a "hibáját" az autósülésnek, orvosoltam, így nem volt panaszkodás. egy órát még aludt is útközben...

tali: nekem is mindegy hol lesz, döntsétek el... szeretettel látunk Benneteket, de ha kell, szívesen megyünk is...

Ircsi Chloe igazi kis hölgy! nagyon édes!

többiek? Dia... hogy vagytok?
Szilvik? Woody? Cicc? Barbcsi? Melish? Napsugár? Bandzsulka? Bols? Bekri? Brik? és mindenki...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gtunde75 2011.02.14 09:31-kor.

Kép
gtunde75

Évi-nagyon jó lett!!!

Csilla-sajna tanácsot nem tudok adni...de én szinte mindig a gyerekek nyomában voltam-elkerülhetetlen 1-2 esés...ha csinálni akarja-szerintem had tegye!!! de ez csak az én véleményem...Gergő még fekszik..mászni nem akar...még hintázni sem nagyon...ha próbálkozunk...folyton bukik "hány"...ami nem megy...én nem erőltetem
Nagyon édes Dani a videókon...tünemény...ügyes kis srác!!!
:wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csilla
Nagyon ügyes ez a Dani gyerek :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem tudsz vele nagyon semmit se tenni, pár nap és megtanulja... Azért keményebbek ám, mint az ember gondolná :wink:

Évi
Rockerek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon hangulatos lett Tomi szobája :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi csajok.,
bevallom nekem nagyon tetszik bár fura hogy külön van Tomi :) főleg,hogy az ajtaja a cicák miatt csukva van...erre majd ki kell találni valamit...de egyenlőre még csak alszik ott...

evilany

Jó reggelt

Évi
szép lett a szoba!

Csillag
Nem felejtettelek el, a bukásos cuccos ügyben.
Még a patikában is megkérdeztem, akik közölték, hogy nincs ilyen
:arrow: Még jó, h a dr néni adott róla szórólapot.
Ha legközelebb megyek, akkor kérek egyet, mert elkutyultam.... :roll:

Csilla
Nagyon ügyes a fiad, csak ámulok!

Pár videó Rékusról:
https://picasaweb.google.com/clarika2/R ... 7y0nbqqAQ#

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi!......NAgyon jók a szobák, de ebben biztos voltam! :) Macskák: azt a macskariasztó spay-t nem próbáltad?....pl. befújni az ajtót, és akkor talán be sem mennének. Úgyis csak addig tudod szétválasztani őket, amíg Tomi nem mászik.

Csilla!.....Megint csak ámulok-bámulok, Dani nagyon ügyes.....és nem igazán tudsz vele mit kezdeni, mint követni, amíg stabilabb nem lesz!

Clárika!.....Én is többször megnéztem:.....Réka?????.....kis édike

Elküldtem a hozzátáplálásos táblázatot a g-re, pdf-ben van, nem tudtam a Dokumentumok közé berakni, átrakná oda valaki????

A picassára ugyanúgy kell a videót feltölteni, mint a képeket?
limo73

Köszi Klárika!!! :wink: :)

Gergő fél 9 után evett 240 tápit...most 10:45-kor 100ml málnás pépet...aztán ivott rá 120 teát...nem akar aludni...pörög mint a kis flex :D

Réka tünemény a videókon :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nálunk napközben 20-23 fok van este 19-22. Attól függ, hogy kint milyen hideg van. Éjjelre lekapcsoljuk a fűtést.
szilvi35

11:45-elaludt :D
kíváncsi leszek mennyit alszik a nagyságos úr...játszottunk,buktunk,tornáztunk,buktunk,tv-t néztünk,ettünk,ittunk,buktunk... :(
remélem nem fél órás alvása lesz :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Rékus :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi
Ajtóra rács... :wink:

Limo
Néztem a g-t... a levelet üresen küldted el... nincs benne a PDF.
Videot is úgy kell feltölteni, mint képet, ha a picasat használod :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi!.....Pótoltam, nem vettem észre, hogy nem csatolta.
Régebben használtam a picasat, csak letöröltem, de akkor valószínű letöltöm újra.
limo73

Clárika nézd mit találtam az alvással kapcsolatban:

"„Csodamódszerek”
Sokszor nehéz átvészelni a gyakori felkelések időszakát. Rendkívül ki tudunk merülni a nyugtalan éjszakák miatt, és mindenképpen jó, ha támogatást, segítséget kapunk a nehéz időszakok átvészeléséhez.
Sajnos mindig vannak olyan „csodamódszerek”, amelyek azt hirdetik, hogy a babákat igenis meg kell tanítani elaludni és az éjszakát átaludni. E módszerek lényege, hogy a babát külön szobában, külön ágyban kell altatni, egy bizonyos kor után pedig semmiképp sem szabad sem mellen elaludni hagyni, sem éjjel megszoptatni. Sírni kell hagyni (egyes szerzők szerint bizonyos időközönként nézzünk rá, mások szerint nem szükséges ez sem), amíg meg nem tanulja, hogy aludjon. Bár a módszer egyes babáknál (még csak nem is mindenkinél) hatásosnak tűnhet, az igazság az, hogy a sírni hagyott csecsemők nem elaludni tanulnak meg, hanem reményvesztetten pszichésen visszahúzódnak, az úgynevezett tanult tehetetlenség állapotába kerülnek. Soha, soha nem szabadna sírni hagyni egy kisbabát, mert komoly és visszafordíthatatlan testi és lelki károsodást okozhatunk ezzel. Sérül az önmagába és a világba vetett bizalma, a külvilággal való kapcsolata. Ráadásul az így „edzett” babáknál a hatás legtöbbször nem tartós, bármilyen változás kizökkenti őket, és sokszor később, két-három-négy éves korban valódi alvászavarok jelentkeznek náluk.
Időnként még ma is ajánlanak altatókat, enyhébb vagy komolyabb nyugtatókat a csecsemők, kisgyerekek vélt alvásproblémáinak megoldására, ez azonban több szempontból is veszélyes. A fejlődőben levő idegrendszerre romboló hatással lehetnek ezek a készítmények, ráadásul túlságosan mély alvást okozhatnak, amely megakadályozhatja, hogy a baba felébredjen és köhögjön, amikor például félrenyel."

http://www.kismama.hu/baba/hogyan_alszi ... heckpoint4

Kép
gtunde75

...és még mindig alszik :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Szamóca, nekünk van Jumperoo-nk.
Ilyen:
http://www.youtube.com/watch?v=9yeeXDvxYZw
Ha nem egész nap ebben van a baba, akkor teljesen jó. Nálunk eleve kb. 2x15 percet van ott, akkor szoktam ebédelni és így látom is, és legalább, nem kell folyamatosan rohangálni hozzá.

Clárika, Réka nagyon kis cuki!
Nekünk is van ilyen bodynk…

Évi, nagyon szuper a szoba! Ügyesek vagytok!
Nálunk napközben 23-24 fok van, éjjel 21-22 körül. Én azt vettem észre, hogy Lili is hidegbe jobban tud aludni. Én is ilyen vagyok.
Tényleg vaterán van olcsón ajtórács, hálós is azon tuti nem férnek át a macskák. Nálunk a lépcsőnél lesz majd ilyen, ha már mászik.

Én csak ámulok és bámulok, hogy milyen ügyesek a babák.
Hát remélem Lili is hamarosan csinálja majd ezeket, de még mérföldekre vagyunk ettől…

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

woody-ne aggódj-mi is :(
de majd ha beindulnak......

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tomi is még csak hasról hátra forog,ha olyan kedve van,és ülni akar cefetül(de eldőlöget még...)

Ircsi,milyen rácsra gondolsz...?Ajtórács,azon átmászik(az a hagyományos babás) mármint a macsek...áááá...töröm a fejem...valami szúnyoghálós téma,de azt meg kiszakítja :evil:

Tündi,a cikkel egyetértek(első része,sírva elalvós babák...) valahogy érzem is ezt a dolgot(ne hagyd sírni...)azért vagyok az anyja,hogy sose kelljen reménytvesztve sírnia,félnie,kétségbeesnie...(azaz csak ritkán..)

evilany

apácarácsos...mint a kertekben...ahova a virágot futtatják...nekünk is olyan van...max átugorja...ha magasra ugrik :( nem tom

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jah...csak ezzel meg olyan mintha a gyerek ketrecben lenne,nem? :roll: :roll: :roll: :(

evilany

Sziasztok!

Clárika, Réka nagyon édes :lol: :lol: :lol:
Évi, nagyon jó lett a szoba. :D
Woody, mi volt a dokinál? :roll:

Kép
santacsilla

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

de könnyű elhúzni...nálunk Bubu miatt van :)
nekem nem ketreces...ennyi erővel a fa járóka is lehet "ketreces" :) :oops: :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Értem.Hol van nálatok?
(mondjuk a macska fel is mászik,ugrik is,nem egyszerű eset :( )

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

éppen mikor hova kell raknom ajtóhoz...szoba,konyha,stb majd legközelebb megmutatom

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, persze fogja majd Lili csinálni. Én ebből nem igazán csinálok gondot. Nem hiszem, hogy egész életében a hasán v. hátán fog feküdni ja és forogni. :wink:

Csilla, 5-re megyünk dokihoz. Kocsim szervízbe, így anyós jön egy fél óra múlva értünk.
Majd megírom, hogy mi volt.

Évi, ilyeneket találtam neked:
http://baba-mama.vatera.hu/bababiztonsa ... 72811.html

http://baba-mama.vatera.hu/bababiztonsa ... 44721.html

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="csillagfeny1976"][ írta:csillagfeny1976b]Évi!!!!!

http://baba-mama.teszvesz.hu/szoptatas_ ... 27775.html

ez nagyon komoly!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Köszi csajok,a rácsokat nézem,érdeklődöm...
Csillag,köszi :) (sajna nem iszik üvegből :? )

evilany

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbabavi
http://www.diapers.com/product/productd ... ctid=33415
Nekünk ilyen van.... :wink:

és nem ugorja át a cicc?
(igaz,neked jólnevelt macskád van,az enyémek :roll: :roll: )

evilany

sziasztok lányok lóhalálában irok mivel csöpp fiam anya függő lett :shock: :D és most is itt ül ölemben és nyomkodni akar .

A lényeg

NAGYON BOLDOG VALENTIN NAPOT MINDENKINEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Jők a rocksztár cumisüvegek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi
És ha átugorja? Megismerkednek...
Makka megtanulja, hogy emberpalánta közeléből jobb menekülni, mert nem viseli el hosszú távon a farokhuzogatást, gyömöszölést... gyereknek se lesz életveszélyes baja néhány karmolástól... :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde

Köszi az infót, de az elalvással nincs gond, csak a nem alvással (napokig nem aludt napközben, csak hisztizett)
Az, hogy megtanult egyedül elaludni, az a sírva hagyás is úgy zajlott, hogy max 15 percet sírt , mert a 15 perc letelte után kivettem. 8-10 nap alatt be is állt.
Az éjszakai ébredés 2kor és 5kor van általában, akkor az az idő is 10 perc szopi, s alszik is.
De nem hiszem, hogy azért ébred éjjel enni, mert 8-10 napig elalvás elött hagytam 15 percet sírni.
Tény, hogy van pár nap (nem rendszeresen, s nem sűrűn) amikor többször ébred, de akkor is szopizik 5-10 percet s alszik is.
Gondolom nem minden esetben éhes.... de lehet, hogy igen.

Az éjszakánk most nagyon jó volt, este 8kor letettem (még ébren, és nem sírt), s reggel 5kor kelt reggel először enni, majd 8kor.
Tegnap kevertem az almás-áfonyás üveges cuccba egy kis krumplit, mondjuk nem igen ízlett neki, így csak 25 ml-t evett ebből, de benyomott rá még 60 ml-t krumpli nélkül.

Ma is jó, 8kor kelt, evett, majd 11kor evett, majd letettem aludni (ébren, nem sírt).
Aludt 1ig (2órát), majd 2kor evett, fél4kor kapott sütőtök-almát, s 4kor letettem aludni (ébren, nem sírt), s alszik is.

Évi
Éjszakára nem tudod a cicákat kicsukni az előszobába?
Mert gondolom, tudnak ugrálni, s az ilyen kis "kerítés" nem akadály számukra.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ircsi

Évi szerintem attól fél, hogy ráfekszik a cica éjszaka.

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"]I írta:clárikarcsi

Évi szerintem attól fél, hogy ráfekszik a cica éjszaka.

Nem hiszem, hogy úgy ráfeküdne, hogy abból baj legyen...
Rám se fekszik rám a macska, maximum mellém... azt meg még nem láttam, hogy a gyerek mellé feküdt volna be...

Évi
Macsekok napközben befekszenek Tomira? Tomi mellé?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Lesznek még ilyen "problémák" is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... k-altatasa

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"]L írta:clárikaesznek még ilyen "problémák" is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... k-altatasa

igen, ez még egy "dúrva" időszak lesz, de én is úgy hallottam, hogy hagyni kell, had ácsorogjon! :lol:
többek között az ilyen és ehhez hasonló "problémák" miatt költöztünk ki a nappaliba, mert én nem tudok pihenni, ha a gyerek mocorog... így viszont nem hallom, végre jól alszok, a gyerek meg ha kimocorogta magát, alszik tovább... ha valami "baja" van, elkezd nyöszörögni vagy néha felsír, azt így is meghallom és ugrok hozzá... (tudom, hogy Ti kezdetektől külön szobában vagytok, nem is ezért írtam...)

Kép
gtunde75

Évi!.....Ezek a kerítések a macska számára nem akadályok, úgy átugorja, hogy észre sem veszed. Anyuéknál van macska (most csak egy), felmászik a drótajtó tetejére, mert ott lát egy kis rést a "szabadulásra". Különben igaza van az Ircsinek, rövid idő múlva Tomi úgy "kiképzi" a macskákat, hogy azok fognak menekülni.
Esetleg tényleg az lehetne megoldás, ha éjszakára lennének a macsekok elszeparálva.
limo73

Sosem ugrottak még be mellé,se a kiságyba,se a mózesbe..igaz igazán egyedül nincsenek hagyva,max fél szemem rajtuk..(teregetek az előszobában,gépnél ülök..) Eddig a nappaliba voltak a cicák kicsukva éjjelre,mert Tomi itt volt velünk a hálóban.
Az előszobába azért nem akarom..(egyenlőre...bár volt már rá példa,a múltkor Rocky rossz volt,fogtam kicsuktam őket,előszoba,fürdő területére..ott is van kosaruk is...)
Igazából a szőr miatt nem mehetnek ki a szobába,szeretnék egy viszonylag szőr mentes területet.Rengeteget takarítok így is,nappali,háló,már lecseréltem az összes rongyszőnyeget,minden nap porszívózással kezdek,majd feltörlök,és ha időm engedi,törölgetek...szeretném a Tomi szobát ettől megóvni amennyire lehet..játékai,ruhái..Rocky szőre NAGYON hullik :cry: :cry: :cry:
Amúgy tudom h.meglesznek,nem félek egyébtől,Tomi amúgy imádja a cicákat,ha meglátja,nekik elkezd dumálni,nyúl felé(húzná a szőrét...:) )

evilany

Keretes szúnyoghálós megoldáson töprengek még.
Mondjuk az vigasztal hogy máshol is (a legtöbb helyen)éjjelre becsukják a gyerekszoba ajtót...bébiőr van...nappal meg Tomi úgyis velünk van,lesz a nappaliban,vagy időnként kicsukva a cicákat összenyithatom a szobákat.

Őszintén,elég rosszak a cicák...azt hittem simán fog menni a cica/baba szimbiózis,de azért sok bosszúságom van,persze a macska alaptermészete a kiváncsiság,de folyton a gyerek cuccát lesik,vadásszák,a szőnyegére fekszenek..áááh.

Clarika,ezek szerint Réka is elkezd enni? :wink:

Cicc,nektek is boldog Valentin napot,gyere ha tudsz...

Akkor hol lesz a tali...?
(mondjuk ha Maresnak lesz autója,akkor maradhatna Tündinél,már rég ő a soros...és köv.héten Maresnál)

evilany

[quote="evilany"]
írta:
evilanyAkkor hol lesz a tali...?
(mondjuk ha Maresnak lesz autója,akkor maradhatna Tündinél,már rég ő a soros...és köv.héten Maresnál)

én örülnék... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok

Hőfok: Nálunk 23-ra van állítva a termosztát, nem szeretem, ha hideg van, így a gyerekszobákban 23-24 fok van nappal, a konyhában viszont hűvosebb, olyan 20 fok. éjjel olyan 21-22 fok.

Ajtórács nekünk a lépcsőnél van, elég magas, de sztem egy macskernak az nem akadály, simán átugorja. Napközben nem félnék otthagyni a macskusszal, de éjjel azért paráznék attól, hogy a fejére fekszik. Lehet, hogy nem tenné, csak kinti cicáink voltak, úgyhogy nem tudom. 1-2 karmolástól tényleg nem lesz baja, máté a saját fejét karmolta meg úgy hogy tiszta vér volt, pedig tövig vágjuk a körmét :roll: Mondjuk nehogy a szemébe karmoljon.. áá nem tudom.
Szúnyoghálót sztem kitépi a cica.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

.[quote][/quote]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára clárika 2011.02.15 08:47-kor.

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"][ írta:clárikaimg]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1297704350.4327.jpg[/img]

Szerintetek milyen?

szőke!... :wink: :lol:
na de komolyan...mire gondolsz?

Kép
gtunde75

Clarika,
nem az igazi... :? :?

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?