Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, tegnap nem tudtam már írni.

Voltunk dokinál. Az a tömeg, borzalmas volt, el is gondolkodtam, hogy hazamegyünk. Az időpont foglalás sem volt lehetséges, mert annyi beteg van. (de nekem az is furi, hogy a 16 éves is még ide jár, meg egy pici baba is)
A lényeg, Lilinek piros a torka valamit sikerült összeszedni, az is lehet, hogy még amikor én múlt héten lázas voltam az most jön ki rajta. Sajnos míg vártunk ismét éreztem, hogy meleg. Mire beértünk, a doki is mondta, hogy ez a gyerek lázasnak néz ki (piros az arca és meleg a nyaka), mondom megmértem mielőtt elindultunk, de nem volt az. Gondolom a hideg levegő előhozta neki. Mondta, ha hányás van megint irány az ügyelet v. kórház.
Kaptunk homeos gyógyszert és a lázcsillapítót.

Tegnapi napot végig aludta, azért volt fura nekem a lány. Reggel 9-kor ébredt 12-kor raktam le aludni és én ébresztettem a dokihoz fél 5-kor.

Ja és a tápi recept, semmi nem volt kaptunk még 1-est, és előre írt fel még 2-est is de azt mondta, hogy ez drágább és ezért használjuk el előbb az 1-est és ahogy már írtátok csak az a különbség, hogy laktatóbb a 2-es.

Kaptunk még hasi uh-ra beutalót és gasztroenterológiára. A sok bukás miatt. Eddig azt mondták, hogy kinövi, de már nagyon durva mennyiség jön vissza. :?
Így most nagyon félek, hogy minden ok legyen ne legyen refluxa vagy bármi komolyabb gond! :roll:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Évi, látod Tominak egy kis mozgás kellett és máris minden ok!
Ügyes baba!!!
Olvastam, hogy hányt, de szerencsére az esti már nem. Remélem nem lesz semmi baja.

Csillag, sajnálom hogy ilyen anyukád!
Nem szabad ezt így felfogni, minden gyerek más ütemben fejlődik.
Ha meg te úgy érzed, hogy gond van, el kell vinni kivizsgálásra tornára. Mi is járunk, hiszen nálunk sem tud olyan dolgokat, mint itt sok baba.
Neked meg tényleg kellene egy kis pihi, ez így nem jó neked!

Tünde, Zoé nagyon kis ügyes!

Clárika, video nagyon durva!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Az a baj, Csillag, hogy nem tudom, mivel biztassalak, hogy bántódj meg mégjobban. Olyan kis érzékeny vagy, ha a lelki pofonként azt mondom, hogy "hogy mondhatsz ilyen a saját gyerekedre?", még el is sírod magad. Pedig csak biztatni akarnálak, de azt nagyon!!! +++++ Gyönyörű babád van, és tényleg, ez nem verseny!!!! Bakkerkám, annyi példa van, amikor semmi fejlődésből egyszercsak meglódulnak a babák, ne legyél már emiatt (is) elkettyenve!!! Nézz már rá arra a szépséges gyermekre, hát nem tündéri???!!! DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon is az, és nem nyomi, nem béna, pirinyót most lassabb, gyűjti az erőt, hogy nemsoká lenyűgözzön!!!!!! Na!! Ezt neked: (meg túró a füledbe!!! :lol: :lol: ) ++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
xtina75

Sziasztok

Jaj lányok borzasztó éjszakánk volt képzeljétek Bence fél óránként ébredt ordítva.
Fél 1 fele meg láza is volt 38,1 vissza mérve :(
hulla vagyok 2 éjjel nem aludtam már tegnap előtt volt hő emelkedése és doktor néni is látta azt mondta a foga miatt van de szerintem ez már nem a foga mit csináljak basszus szombat van :( .
Viszont az az érdekes hogy nappal semmi baja mindig csak éjjel .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

A hab a tortán ráadásul egyedül is voltam apa szolgálatban volt kész vagyok most meg főzni kell a gyerekeknek ma jön férjem kisfiai uszály főzni de olyan fáradt vagyok :?

csajok férjem a Monori strázsa nevű újságba főcímre került ahogy szolgálatban volt :oops: azt hittem rosszul látok mikor megláttam :)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Cicc, lehet hogy a foga, talán több is megindult egyszerre. Esetleg vidd el ügyeletre.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Én is erre gondoltam először 1 foga kibújt már de mellette reped az ina ott a másik lassan látni. De ennyire :? megviselné :(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

El felejtettem mesélni nektek elmentem fogászatra látom időpont kérés pfff hát ha kell kell bekopogok mondom mi a baj erre közlik a legközelebbi időpont március 8 :shock: :shock: :shock: hár mindegy nincs más választás várunk :( jó mi :(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Megyek látom sehol senki letusolok azt neki ugrok a dolgaimnak . sziasztok :)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Minden betegnek, nyűgösnek gyógypuszik mennek!

Fáradt anyukáknak pihenés!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Anya vetkőztet.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Husi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Evéshez készülünk...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi de ééédes! a labdás kép a legcukibb...

Cicc nyügit sajnálom! sztem ha beteg lenne, akkor nappal is látszana rajta... fájdalomcsillapítót próbáltál már éjszakára?

Woody jobbulást a picinek! ha tud aludni, az jó! az alvás a legjobb orvosság!

Kép
gtunde75

LLL véleménye a hozzátáplálásról
http://www.lll.hu/node/361
http://www.lll.hu/node/362

És egy jó kis táblázat, hogy mikor, mit lehet adni
http://www.babakaja.com/

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Tündi: köszike az infókat! Csak a védőnő meg a dokinőm csak úgy felületesen mondták el, most néztem egy oldalt a neten is, de jobb ha TŐLETEK hallok dolgokat! Most megevett egy 3/4 alma levét és hozzá kapot egy kiskanál pépet, ezt összekevertem, ez ilyen rostos ital szerű lett és ezt megette mind :)

Ircsi: Chloe hogy viselkedik? Feladod postán? :) de nagyon édes a képeken! És milyen hajlékony!

Szamoca: neked is köszike az infókat!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ircsi: köszike az oldalakat!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares
Egyenlőre megtartjuk :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="xtina75"]A írta:xtina75z a baj, Csillag, hogy nem tudom, mivel biztassalak, hogy bántódj meg mégjobban. Olyan kis érzékeny vagy, ha a lelki pofonként azt mondom, hogy "hogy mondhatsz ilyen a saját gyerekedre?", még el is sírod magad. Pedig csak biztatni akarnálak, de azt nagyon!!! +++++ Gyönyörű babád van, és tényleg, ez nem verseny!!!! Bakkerkám, annyi példa van, amikor semmi fejlődésből egyszercsak meglódulnak a babák, ne legyél már emiatt (is) elkettyenve!!! Nézz már rá arra a szépséges gyermekre, hát nem tündéri???!!! DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon is az, és nem nyomi, nem béna, pirinyót most lassabb, gyűjti az erőt, hogy nemsoká lenyűgözzön!!!!!! Na!! Ezt neked: (meg túró a füledbe!!! :lol: :lol: ) ++++++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok!
Tina-köszönöm neked is!
Teljes mértékben igazad/igazatok van...csak amikor "elborul" az agyam így látom a dolgokat és azt hiszem sosem lesz végük!
Nemhiába vanez a sz.r KSZD -, is :(
Igyexem pihenni...leszarom bogyóm nincs-beszerzek...és egy hatalmas túró a fülembe!!! :)
Ez így igaz...
Ma apáé a főszerep...hogy legalább a lábamat pihentetni tudjam :(
Egyre dagadtabb és "lángol" a forróságtól.....
Most megyek...csak egy kávéra ugrottam ki
(tegnap este 9kor húztam a lóbőrt...sírás közepedte elaludtam...rémálmok anyámmal kapcsolatban stb...) sok volt tegnapra :(

Puszi mindenkinek...
Legközelebb a diliházból írok :( :)
:oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbabaÉs egy jó kis táblázat, hogy mikor, mit lehet adni

"ebéd és vacsora után is volt mindig desszert, ami valamilyen gyümölcs volt (persze ez csak később érdekes amikor már rendesen eszik)"

na ezzel a mondattal nagyon nem értek egyet!!! ez a vesszőparipám :arrow: gyümölcsöt nem szabad főétkezés UTÁN enni, mert a gyümölcs 30 perc múlva erjedni kezd, és a teli gyomorból nem tud tovább haladni, ezért a gyomorban szívódnak fel azok az erjedésből származó mérgek, amiknek már a belekben kellene!!!

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbabaÉs egy jó kis táblázat, hogy mikor, mit lehet adni

"ebéd és vacsora után is volt mindig desszert, ami valamilyen gyümölcs volt (persze ez csak később érdekes amikor már rendesen eszik)"

na ezzel a mondattal nagyon nem értek egyet!!! ez a vesszőparipám :arrow: gyümölcsöt nem szabad főétkezés UTÁN enni, mert a gyümölcs 30 perc múlva erjedni kezd, és a teli gyomorból nem tud tovább haladni, ezért a gyomorban szívódnak fel azok az erjedésből származó mérgek, amiknek már a belekben kellene!!!

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Akkor ez egy újfajta élettan, biokémia.... :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tudomásom szerint, a gyomorban nincs felszívódás. A gyomornedvben levő sósav aktiválja a fehérjebontó pepszin előanyagát. Fehérjék emésztése kezdődik meg a gyomorban.

Erjedés: szénhidrátbontási folyamat, viszont a gyomorban nincsen szénhidrátbontó enzim...és az emésztőrendszer felső szakasza steril...csak a vastagbél alsó szakaszában vannak baktériumok, amik szükségesek az erjedési folyamatokhoz....

Igazából emésztés a vékonybélben történik.

Akkor most hogy van? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

"Az emberi szervezet számára a gyümölcs a legfontosabb tápanyag, ugyanis az agy nem tud glukóz nélkül működni , gyümölcs pedig glukóz a szervezetben. Ez most biztosan meglepő , de a gyümölcs nem a gyomorban emésztődik. Gyümölcs a gyomorban csak ELŐemésztődik. Más étel másfél órától négy órán keresztül tartózkodik a gyomorban, gyümölcs csak húsz, harminc percig és úgy megy keresztül a gyomron mintha alagúton futna keresztül. A belekben bontja le szuperfeltöltött vitaminjait és tápanyagait. Ezért gyümölcsöt soha sem szabad más étellel együtt, vagy közvetlen más étel után enni. Legkedvezőbb ha a gyümölcsöt üres gyomorra esszük."

Kép
gtunde75

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]T írta:lombikbabaudomásom szerint, a gyomorban nincs felszívódás.

ez így nem teljesen igaz, mert az alkohol, a gyógyszer és a méreg felszívódik...

Kép
gtunde75

Tünde
Ez hol van leírva? Tudományos???? Vagy csak tudománykodó???? :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag! Szerintem foglalkoznod kéne a depresszióddal. Próbáld elhagyni a bogyókat és segítséget kéri szakembertől. Úgy már nagyobb esélyed lenne, hogy jobban érezd magad a bőrödben!
szilvi35

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="lombikbaba"]T írta:lombikbabaudomásom szerint, a gyomorban nincs felszívódás.

ez így nem teljesen igaz, mert az alkohol, a gyógyszer és a méreg felszívódik...

Nem a gyomorból szívódik fel, hanem a vékonybélből!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

32. Emésztés és felszívódás az emésztőrendszerben
1. Emésztés a szájüregben (cavum oris)
Nyál (saliva) termelés a nyálmirigyekben (glandula parotis- fültőmirigy, gl. Submandibularis -
álkapocs alatti, gl. Sublingualis - nyelv alatti). Feladata a falat kialakitása, a nyelés elősegítése.
Nyál összetétele: mucin- síkosít, ptialin- alfa amiláz (szénhidrát bontás), ilzozin- baktericid
anyag. Emésztés nincs. Felszívódik: glükóz, alkohol, méreg, gyógyszer.
2. Emésztés a gyomornál
Gyomornedv (1,5 l) vizet, ásványi sókat, enzimeket tartalmaz. Savas vegyhatású.
Enzimek: pepsin- fehérje bontó, kimozin-tejfehérjét bont, lipin- zsíremésztés nem működik,
mert savas a vegyhatás, szénhidrát emésztéséhez nincs enzim. Gasztrin hormon fokozza a
gyomornedv termelést. Tápanyag felszívódás nincs. Alkohol, gyógyszer, méreg felszívódik.
Fehérje bontás megkezdődik.
3. Vékonybél, máj, hasnyálmirigy
Vékonybélben történik az emésztés és a tápanyagok felszívódása.
+ Fehérje emésztése és felszívódása.
Gyomorban a bontás megkezdődött. Pepszin hatása a duodénumban a lúgos kémhatás miatt
megszűnik, további bontást a pancreasenzimek végzik. Tripszin hatására szabad aminosav
keletkezik (polipeptid). Polipeptideket a duodénumban található aminopeptidáz tovább bontja,
di-, tripeptiddé. Ezek a molekulák aktív transzporttal a bélfal hámsejtjeibe jutnak. Aminosavak
a jejunumban felszívódnak.
+ Zsírok emésztése és felszívódása.
Zsírok emésztése a duodénumban kezdődik. Először apró cseppekre emulgeálódik, így a lipáz
könnyebben hozzáfér. Emulgeáló anyag az epe. Lipáz munkáját segíti a kolipáz. Zsírcsepp
felszínére tapad onnan leszorítja az epét. Ezáltal közvetlen kapcsolata lesz a zsírcsepp és a
lipáz között. Lipáz zsírsavakra, mono-, di-, trigliceridekre és koleszterinre bontja a zsírt. Ezek
passzív diffúzióval bekerülnek a sejtekbe.
+ Szénhidrátok emésztése és felszívódása.
Ember táplálékának nagy része szénhidrát. Főleg poli-, di-, és monoszacharidok. Duodénum
lúgos kémhatású. A pancreas által termelt alfa amiláz aktivizálódik. A poliszacharidok
dextrinné, maltotriozzá majd maltózzá bomlanak. Laktóz, szacharóz, fruktóz, és glükóz
bontását enzimek végzik (laktáz, szacharán, maltáz, dextrináz). Bélbolyhok (vllus) segítik a
felszívódást. Ezekben mikrobolyhok vannak. A mikrobolyhok közelében a sejtek belsejében
enzimek találhatók (diszacharidázok, peptidázok, nukleázok). Ezek látják el az utolsó
emésztési funkciót. Bolyhok között a bélfalban mirigyek, nyiroktüszők találhatók. Különleges
enterokromaffin - sejtek, amelyek a szerotonint termelik.
4. Vastagbél működése.
Híg béltartalom kerül ide, amely növényi rostokat, sókat, vizet tartalmaz. Itt a béltartalom
bekoncentrálódik (víz és ásványi anyag visszaszívás). A még emésztetlen anyagokat élő
baktériumok bontják le. Ebből jelentős gáz keletkezik. Ez adja a széklet szagát. Az itt é1ő
mikroorganizmusok a szervezet számára fontos anyagokat szintetizálnak pl.: K-vitamint, B1,
B6, B12, vitamint és folsavat, amelyek itt felszívódnak. Normális bé1flóra elpusztulása
emésztési zavarokkal, rothadási folyamatokkal jár.

Kép
gtunde75

amúgy a Szegedi Egyetem Élettan tételeiből idéztem...

Kép
gtunde75

Akkor szívódnak fel egyes anyagok, ha a gyomornyálkahártya épsége sérül... az meg már nem a normál állapot....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde
Azért én továbbra is inkább gyümölcsöt eszem desszertnek, nem valami habos-krémes süteményt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok Bencikém alszik én meg koválygok mint gólya f.... a levegőben :( :?

Nem értem nappal semmi baja igaz kicsit nyügibb de nem úgy mint éjjel .
És az is furcsa hidegek a kezeskéi pedig nem fázik a feje viszont meleg de nincs láza
ááá ez nekem új a fiuk nem voltak ilyenek annó..:(

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Ircsi fogzáskor mennyi a normális hőemelkedés 38-ig ugye .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

[quote="cicc01"]I írta:cicc01rcsi fogzáskor mennyi a normális hőemelkedés 38-ig ugye .

:oops: :oops: :oops: :oops:
Enyém gyerek nem volt eddig még lázas a fogzáskor.
DE a 38 fokot én inkább magyaráznám a mostani időszakban egy vírusfertőzéssel, mint fogzással...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Ne haragudjatok, most csak gyorsban.

Köszönjük szépen a drukkokat! :wink: 4-es lett Tomi államvizsgája!!! Gépészmérnök lett a férjem!!! :wink: :roll:

Azért nem jöttem, mert végre hármasban lehettünk, az elmúlt hónapok tanulása után, és kihasználtuk/juk. :)

Látom, rengeteget írtatok, igyekszem reagálni, esténél előbb nem tudok jönni, most ébredt fel Bence, Tominak meg fát kell hasogatnia.

De látom, kisebb "vita" kerekedett az emésztés körül. Ircsit kell erősítsem, kémián és anno még bioszfakton is így tanultam, ahogyan írta!!! No de majd belebújok a szerves kémia könyvembe, és utánajárok. :wink:

Kellemes hétvégét mindenkinek, pihenjetek sokat, betegeknek jobbulást!

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi
Gratulálok Tominak!

Nem vitáztunk, legalábbis én nem... csak nem értem, hogy erjed meg a gyümölcs a gyomorban, normális körülmények között hogy szívódik fel belőle méreganyag? Milyen méreganyag???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
(lehet, hogy valamilyen óráról hiányoztam anno...)

Itt olyan szép idő van! Süt a nap, 14 fok... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lujzit behajítom a babakocsiba és megyünk sétálni! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Azért is írtam "-"t. Én is inkább eszmecserének láttam. Ha gondoljátok, orvosira, vagy biológia szakra járó volt osztálytársam megkérdezhetem erről. :roll: Ő naprakészebb ezekben az infókban, mint én. :oops: De azzal egyet értek, hogy inkább adok gyümölcsöt, mint sütit, édességet. :wink:

Köszönjük a gratulációt! :wink:

Nálunk is süt a nap, de szerintem hidegebb van, mi kicsit később sétálunk! :wink:

Lujzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Valaki tudna segíteni, hol lehet műanyag almareszelőt venni???? Se sparban, se euro-sban, se háztartásiban nem láttam eddig, csak üveget. :? Tescoban van ilyen?

Tündi! Meggyet hogyan adtál Zoénak? Fagyasztott meggyet vettél? Mert ugye barack ilyenkor nincsen. :? Ha gyümölcscentrifugán megcsinálom? Mert hát ugye először csak a levét...

No megyek tényleg, mert már várnak. :oops:

Tegnap itt volt apukám, aki kamionsofőr, és Bence is kipróbálta a kamionozást! :D Fogta két kézzel a kormányt, és ütögette, még jó, hogy nem ott van a duda. :lol:

Kamionos Bence 8)

Kép

Kép

Kép
barbcsi

Kamionos Bence :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én üvegreszelőt vettem. Szerintem, a műanyag egy idő után karcos lesz, elszíneződik :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="barbcsi"]
írta:
barbcsiTündi! Meggyet hogyan adtál Zoénak? Fagyasztott meggyet vettél? Mert ugye barack ilyenkor nincsen. :? Ha gyümölcscentrifugán megcsinálom? Mert hát ugye először csak a levét...

én kiolvasztottam és tésztaszűrőn átnyomkodtam... nincs gyümölcscentrifugám, így nem tudom, hogy az mit tesz a meggyel.... a lényeg, hogy a héja ne kerüljön bele... mondjuk a szűrőn átnyomkodással is csak a lé ment bele...

én se vitázok, csak leírtam azt a táplálkozási nézetet, amivel egyet értek és amiben "hiszek"... a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatban is többféle nézet, "igazság" kering a világban...

Kép
gtunde75

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbabaÉn üvegreszelőt vettem. Szerintem, a műanyag egy idő után karcos lesz, elszíneződik :cry:

nekünk is üveg van, Sparban vettem...

Kép
gtunde75

Sziasztok,
most csak nagyon gyorsan,mert elaludt Boti es rendbe kell tennem a konyhat. De jo lenne neha egy bejarono...vagy legalabb egy mosogatogep...

Barbcsi, en is gratulalok ferjednek! Bence nagyon edi a kamionba.

Ez az emeszteses tema engem is erdekel. En ugy tudom, de ez nem tudomanyos, hogy a gyumolcsot legjobb ehgyomorra enni es csak magaba, uresen. A miertjere mar nem emlekszem...

Jobbulast kivanok minden kis beteg Babucinak!

En elkezdtem adni Botinak ketnaponta 5 csepp c vitamint es 5 csepp berescseppet. Szerintetek?

Csillag, biztos vagyok benne,hogy nem gondoltad komolyan amit irtal, csak faradt,duhos es elkeseredett vagy. Ja es persze a torott labujj sem segit a hangulatodon. Gergo MAR ul!!! Szerintem ez nem semmi. :) :)
Megfogalmaztam a fejembe egy hosszu kis monologot errol a temarol,de most tenyleg nem tudom leirni,bocsi,meg szerintem nem is mondanek vele ujat, a lenyege az volt, hogy az eletben vannak problemak, mindenkinek, mindenhol, ha nem lennenek akkor "unalmassa" valna es nem tudnank ertekelni a jo dolgokat. Ezeket meg kell oldani, ettol erosodunk)

Ircsi, Cloe nagyon edes. Jo setat nektek!
Claire, milyen jo lehet torpeidnek hogy van kihez beszelgetniuk, akik meg is ertik... :wink: :)

Kép

A "kacsahus" nalunk is bejon...
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

[quote="szilvi35"]C írta:szilvi35sillag! Szerintem foglalkoznod kéne a depresszióddal. Próbáld elhagyni a bogyókat és segítséget kéri szakembertől. Úgy már nagyobb esélyed lenne, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

Járok hozzá...havi szinten...ő adja a dilibogyót és a kedélyállapot javítot
sz...t nem használnak
azt mondta idő kell....
hmmm
nekem fogytán :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

:(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mares, minden uj iznel csak keveset adj az elso par napban! Nekunk pl a reszelt almatol (tobbfelet is kiprobaltam) nagyon fajt a pocink, az uveges almapuretol semmi baja. Majd egy ket het mulva "visszaterunk" ra. Tejpep detto.

Tundi, nagyon ugyes Zoe! :D :D :D

Klári
nklari80

Csillag, fel a fejjel!!!! Mi az ami feldob, megnyugtat,boldogga tesz? Alkoss valamit, olyan szepeket csinalsz, vasarolj, olvass,nezegess fenykepeket ...tereld el a gondolataidat.

Klári
nklari80

Sziasztok!

Hű, jó sokat termeltetek, nem győztem olvasni. :wink:

Csillag! Nem vagy ezzel egyedül, én is néha kiborulok, szerintem ez tök normális. Néha nagy a nyomás Rajtam is. Én ilyenkor ha mindenki elaludt, megiszok egy pohár bort, befészkelem magam az ágyba egy jó könyvvel, és próbálom kikapcsolni az agyamat...

Sajnos én is cigizek, jól vissza szoktam. :?

Az én lányom sem hiper fejlett. Pl nem tud még ülni, mászással sem áll sehogy. Néha én is kétségbe esek, hogy most akkor béna a gyerekem?

Annó a nagy fiammal is ez volt. Két és fél éves volt, és még nem beszélt, mikor a többi vele egy korú gyerek már mondókázott vazzeg. 8)

Aztán egyik napról a másikra beindult a beszélőkéje. Mára egy pofátlan vissza dumáló kamasz kölyök. :lol:

Woody! Jobbulást Lilinek, remélem hamar átestek a betegségen.

Cicc! Itt szintén zenéész a szar éjszaka.

Apjuk délutános volt tegnap, hazajött, és a szokásos módon megállt a kiságy mellett csodálni a csemetét ahogy alszik. Igen ám, csakhogy a Ded facán felébredt közben, és mikor meglátta Apáját, úgy döntött nem alszik. ekkor olyan 11 óra lehetett. Na közénk vettük az ágyba, párom netezett, én Szex és New Yorkot néztem, meg közben persze Liliztünk. Éjjel 2-kor azt vettem észre, hogy lemerült a laptop, a fejem leesett a fáradtságtól, sokadik fejezetnél tartott már a film, de az én lányom még vidáman sikoltozik, rúg, forog, röhög. Lényeg a lényeg, hajnal 4-kor aludt vissza a csemete, miután kapott egy adag tápot. Szóval zombi vagyok ismét...

Felső fogaknak még semmi nyoma, pedig szenved tőle. Hol van az én jól alvó babám???
:(

Évi! Remélem Tomika jól van már, és nincs semmi komoly. Jöhetne már a tavasz, utálom ezt a bacilusos időszakot...
Köszi a hozzászólást a blogban, megnyugtattál. Megy a nagy ölelés

Babákról a képek nagyon jók, egyik szebb mint a másik. :wink: Imádom nézegetni őket.

Viszont lenne egy kényes kérdésem, magammal kapcsolatban. Szóval szorulásom van. Gyömölcsöt nem nagyon eszek, inkább zöldséget. Lehet attól? Mármint kevés rost jutna be a szervezetembe? Bocs, hogy a szaraimmal terhellek titeket. Ezúttal ráadásul szó szerint. :lol:

Na úg hallom ébred a csemete. Kezdődik a műszak... :lol:
Vendég

Ircsi lehet egy ilyen pici babának izomláza? ezen gondolkoztunk apával...

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Ircsi-Tündi, kíváncsi vagyok a végkövetkeztetésre, mert az olvasottak (és hiányos ismereteim) alapján nem tudom eldönteni, hogy akkor hogyan is van ez a felszívódásos téma.

Woody, jobbulást Lilinek!

Babakeksz, ledöbbentem, hogy dohányzol. :shock:

Barbcsi, stramm pasas ez a kamionos Bence! Gratula a férjednek!

Cicc, szerintem, teljesen logikus, ha a fogzás miatt a gyerekek éjszakái nyűgősebbek. Nappal annyi érdekes és izgalmas történik, jobban elterelhető a figyelmük a fájdalomról.

Nklari, Boti nagyon aranyos! C-vitamint (Cebiont) szerintem nyugodtan adhatsz! Béres cseppet... azt nem tudom.

Évilány, Tomi?

Nálunk megvolt a vizsgálat: 7760 gr és 69 centi. Bár, nem értettem, hogyan lehet úgy megmérni a gyermeket, hogy szinte a fenekétől kezdve lelóg a mérlegről :wink:

Más kérdés.
Van ötletetek, mivel lehetne oldani a kukacon a letapadást? (Fiús anyukák, akiknek van nagyobb fiútesó... pl. Dia, Cicc, Szilvás, Szamóca, Csillag) Ftorocortot használunk egy ideje, paraffin-olajjal fürdés után kenjük. A nagy része rendben is van, és szerintem lassan, de biztosan alakul a dolog. Énn nem szeretném, ha vér folyna... :?

bekri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?