sziasztok!
LINACSKA
Sajnálom a bárányhimlőt!
Képzeld pénteken kellett mennünk a terhelésre, előtte felhívtam a dokinőt és kérdeztem hogy enyhe orrfolyás és napi 2-3 köhögés van már csak, gyógyszereket már nem kap mehetünk-e vagy ad új időpontot.
Azt mondta hogy inkább menjünk. A karcolás kissé kipirosodott de a tej alapú tápitól nem jött ki rajta semmi ott, így azt javasolták hogy két hétig még tejmentes étrend mellett kapjon napi 2 dl tejes tápit több részletben. Eddig semmi. Néhány pötty van rajta de az már előtte is ott volt mert míg beteg volt kapott sok narancsot, citromot.
Máskor is volt hogy a mandarintól pöttyös lett. Akkor csak gyanakodtam rá most már biztosan tudom hogy a citrusfélék ütik ki mert már 1,5 hete nem kap és múlnak a kiütések már alig van.
Amennyiben két hét alatt nem okoz panaszt a tej úgy a köv. egy hónapban apránként lehet bevezetni a tejtermékeket az étrendbe.
Tök szuper hogy ha tényleg kinőtte mert már egyre nehezebb mióta a babakajákat már nem igazán kéri. Az kell neki amit én, mi eszünk, azokban meg általában mindig van valami tej- vagy szója alapú dolog. Arról nem beszélve hogy ősszel megy bölibe, nem kell majd különösebb gondot fordítani az étkezésére. A citrusra nem mondott semmit hogy mi a teendő, de inkább a citrusra legyen mint a tejre. Citrusfélék ritkábban fordulnak elő a termékekben mint tejszármazék.
Cumisüveg-téma:
Miló 2 napos korától cumisüvegből iszik és hiába is akartam 6 hónaposan rászoktatni a csőrős pohárra egyszerűen inkább nem iszik de abból nem hajlandó. Sőt a 3-as cumitól is idegenkedik.
A kettesből iszik tápit, teát, vizet, gyümölcslevet.
Poharazással meg az a baj hogy nem fogja meg, én itatom belőle de azt csinálja hogy mielőtt kortyol vesz egy nagy levegőt mint akit a víz alá akarnak nyomni. Ebből az következik hogy sokszor tényleg majdnem megfullad a pohárból való ivás során.
Már ott tartok hogy feladom mert már több mint fél éve gyakorlunk, igaz napjában csak 1-2 alkalommal de egyszerűen nem jutunk egyről a kettőre. A kanalazással majdnem ugyanezen a szinten vagyunk mert a másik kezével folyton turkál az ételben és ezt annyira nem bírom elviselni hogy inkább elveszem előle a tányért és adom én a szájába. Sajnos azokkal a kajákkal is inkább játszik amiket egyedül is meg tud enni, mert az asztal a széke és körülötte akkora csatatér szokott lenni hogy az nem emberi.
Hiába csapkodnám véresre a kezét akkor is ledobálná az ételt.
Van hogy ki is hagyjuk a tízórait meg az uzsit mert egyrészt már szinte utálom etetni, másrészt abban bízom hogy lesz annyira éhes hogy nem dobálja le de NEM!
Volt hogy 8 órán át szinte semmit nem evett és akkor is két falat után a földön landolt a kaja. Már nagyon sokszor feküdt le este aludni szinte üres gyomorral mert az összes tanácsot amit kaptam már kipróbáltuk azt is hogy ha játszik az étellel fel kell állítani és vége az ebédnek, vacsinak. Olyan hülye szokásokat vett fel.
Én rájöttem hogy a hyperaktivitása miatt van mert nem bír nyugton maradni. Ha jön-megy és úgy adom a falatokat a szájába vagy a kezébe akkor triplája eltűnik mint az etetőszékbe. Viszont erre nem igazán szeretném rászoktatni. A hajmosás is mindennapos nálunk mert az egész napi étrend megtalálható benne estére.
Amilyen szépen evett kicsinek most akkora malac.
Még mindig nem igazán kötik le a játékok, a legújabb hogy felmászik a kanapéra és onnan az asztalra. Az asztalról meg visszagurul az ágyra és szinte ez megy egész nap megspékelve néhány ágy végéből másik végébe futkorászással amitől szintén feláll a hátamon a szőr! Azt csodálom hogy eddig még nem törte el semmijét de sanszos hogy nem sok van hátra hogy a sebészeten kössünk ki. A sajtkukac hozzá képest kismiska és olyan mint a szél. Lefejel, sőt olyan ütött rám a minap hogy az orrom vére eleredt és mindennapos hogy a számat is elharapom.
Persze apukára nem tudok számítani mert nem foglalkozik vele szinte semmit, arról nem beszélve hogy most olyan munkát ajánlottak neki ami innen több száz km-re van így csak hétvégén jönnének haza. Minekután segíteni max. annyiban számíthatok rá hogy elvisz ide-oda autóval ha menni kell én azt mondtam vállalja el, így még időm is több marad hiszen a főzéstől és sok házimunkától is megszabadulok. Beszélgetni így sem úgysem szoktunk sokat hisz alig van itthon, és este 8 körül már rendszerint alszik, van hogy előbb mint a Miló.
Egyébként a január betegesen telt. Ahogy kijöttünk az egyik megfázásból volt egy hét lélegzetvétel és újra meghűlt.
Idejét sem tudom mikor aludtam 6 órát egyhuzamban.
Sok olyan éjszaka volt egymás után hogy egyáltalán nem aludtunk mert hiába altattam el a karomban jött a köhögőroham és már fel is kelt.
Tegnap is 3-kor felriadt és órák teltek el míg vissza tudott aludni.
Az a baj hogy ilyenkor egész napunka rányomja a bélyegét a kialvatlanság.
Amúgy nagyon sokat fejlődött sokszor meglepődöm milyen gyorsan tanul mert pl. a tescoban délután megvett könyvből este már tudta az összes tárgyat, hogy mi micsoda.
Beszélni még nem akar. mama, baba, anya, hamm, néha ugat va,va amikor mondom hogy kutyus. Kutyabolond.
Szépen totyizik, még karácsony előtt kezdte de még nem szalad, néha begyorsul de inkább óvatosan halad és így szinte még egyszer sem esett el. A játékokon is amiket kiszór megy keresztbe-kasba. Ha nagy a tér és cipőben van akkor próbál gyorsítani sőt szinte fut. Az utcán gyalog nehezen haladunk mert sok helyen lecövekel, vagy éppen nem arra akar menni amerre mi.
3 hónapja egy grammot sem hízott. Olyan vékony kilátszanak a bordái. 10,40 kg és 84 cm. A pofija sem olyan kerek már.
Csajok!
Sokszor látom amikor jönni készül a nagy dolog. Szerintetek érdemes lenne elkezdeni a bilizést? Tudom hogy másfél éves korban ideális de elvégre már 15 hós.
A másik kérdésem hogy a kanalazás-poharazás kinél hogy alakult? Tudom minden gyakorlás kérdése de annyira idegesítő hogy ezen a téren szinte semmilyen fejlődést nem tapasztalok sőt!
Ó igen és még egy kérdés. Van valami ötlet arra hogy lehet leszoktatni a hajnali kelésekről? Azért régebben volt olyan hogy 7-7ig aludt, de egy ideje hajnalban kel és tök mindegy hogy este mikor teszem le. Volt hogy este 10-kor aludt el és akkor is fent volt 5 óra előtt. Így nálunk még mindig van nappal két alvás mert nem bírja ki délig hajnali 4-5-től.
Ma úgy alakult hogy mivel éjszaka 3-tól hajnali fél 6-ig hisztizett utána 8-ig aludt és mikor jöttünk haza még dél sem volt a babakocsiban elaludt. 2 óra előtt kelt fel pár perccel majd este 7-kor ment aludni mert már alig bírta nyitva tartani a szemeit.
Ahogyan most én is úgyhogy búcsúzom is..... (amúgy is írtam egy kisregényt
)
Puszi mindenkinek!