Új privát üzeneted érkezett!

Nóri! az egyikben nincs benne, én észrevettem, reméltem a javitásig más nem szurja kiKép Bocs, köv-re jó lesz.

Gabi! jesszum milyen dokihoz jártok ti!! De ugye nem adsz neki ilyeneket! És a sinlacot miért kapja, az nem annak kell akinek nincs teje? Vagy már sajna nincs elég?

Nekünk náthára azt mondta a dokinéni, hogy párologtassak Orsinak kamillát. Fene tudja segitett v. nem azóta is gyakran szoktam a fütés mellett ezt párologtatni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hajni!
Hát igen, egy estig dolgozó apával, tényleg csak az éjszaka marad.

Na, ez pl. jó a tanárságban, hogy Zolim gyakran már 10-kor itthon van, mire mi kelünk Lénával. Kép

Nóri
norcee

Hú, Lányok, végre a NŐ is kitört Belőletek Kép!

Azt a levesbevaló izét még bioboltban is meg lehetne nézni, mintha láttam volna.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Tomika megtanult pá-pázni!!! Integetünk neki, és ő is visszainteget. Tegnap a természetgyógyásznál egyfolytában integetett, mert azt hitte, ő is azt csinálja.
És egész sokáig bírja egyedül a játékaival. De most nagyon mérges, mert kapott az apjától búgócsigát, és nem tudja, mit kezdjen vele.

Ildi!
Írtam mailt.

Karmen!
Jó, hogy sikerült kimasszírozni a csomót.

Lara!
Lehet, hogy az antibiotikum okozza a hasmenést. Amikor én egyszer szedtem, Tomikának is hasmenése volt.

Na, majd még jövök, Tomika nagyon haragszik a búgócsigára...
Tünde+Tomika
ptünde

Na, visszajöttem.
Szóval Tomika tud ám már mérgeskedni. Most is úgy bemérgelte magát, hogy feküdt a szőnyegen, üvöltött, és toporzékolt. Van, hogy az a kezét is ökölbe szorítja. Kis méregzsák. De aztán búgócsigáztunk egyet, és már nem haragszik rá.
Az alvás ma délután nálunk is nagy üvöltéssel sikerült délután, de legalább sikerült. Már több alkalommal nem aludt el délután, csak későn, utána meg 10-ig kukorékolt.

Gabi!
Tomika is imádja a körtét.
Érdekeseket momdanak ezek az orvosok.

Na, megyek kompótot főzni.
Jó estét mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Tündi! nem sikerült kimasszirozni, végül kiszurtam a hólyagot, onnantól ömlött a tej. Sajna megint akkor lett a hólyag nagyobb amikor már pár órája fájt.
Tomika nagyon ügyes, Orsi még mindig nem tud integetni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszta! itt a bizonyiték céklára, ez pár napos képKép

KarmenKép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Babamama:
Szokott Angiéknál lenni, de csak Lala.
nem értem én ezt a diszkriminációtKépKép
1800-körül van, olyan 17cm.
Az sztk-val szemben van egy papír írószer ott van mindenféle, nagyobbak, de az ára húzós. 7000-tól fölfelé.
Máshol ne is keressKép
Ja de talán a tescoba 1 db van évek óta ott hánykódik, tök koszos.
Nina
nina74

Ági! gondoltam meglesem mi ez a Teletubby (lehet nem igy irják) de nem találom egyik adón sem. Mikor hol szokott lenni? Régebben a BBC Primet irtad, de ott reggel kertépités van.
Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ági, voltam ma nálatok délután a kaziért, de senki nem vette fel a kaputelefont. Ha arra járunk a hétvégén, akkor ismét próbálkozunk, jó?

Mivel 3 elmúlt már ekkor, gondoltam megnézzük ki van a Tecsó melletti játszón, ki ment el a talira. Senki...aztán hazabandukoltunk.Máskor talán összejön.:-}

Karmen, nagyon jó ez a céklás kép. Véresen jó!

Nekünk is Fluimare orrspraynk van.Nekem azért tetszik, mert nem kell csepegtetni, hanem egy gyors fújás és kész. Nem hajtógázas persze.

Azt viszont senkinek nem ajánlom, hogy sót oldjon vízben, és azt használja a gyereknél. Ha nem megfelelőre sikerül a koncentrációja csíp, mint állat. Én egyszer magammal toltam ki így, megfogadtam, soha többet...

Üdv.Mindenkinek!
Gabici
gabici

Sziasztok!

Tünde!

Köszönöm az e-mailt.Remélem,hogy valamikor személyesen is beszélhetünk.

Gabici!

Azért nem mentünk a játszóra,mert rossz volt az idő.

Kármen!

Jó ez a céklás kép.A Noémi is ma így nézett ki,csak nem céklás volt,hanem sütőtökös.

Ildi
tfildiko

Képzeljétek, Jozsókának 38,5 volt estére a láza. Kapott kúpot lefekvés elott. Ha nem megy le, szerintetetk keltsem, ha magától nem kel? Hogy pótoljam a folyadékot. Szegény baba csupa csatak a buksija.
Meddig szokott tartani a szuri láz? tegnap délután kapta.
Vendég

Karmen,
nagyon aranyos ez a kép! Jozsó nem eszi meg a céklát.
gyönyöruszép szemei vannak Orsinak.
Vendég

Karmen,
klikk ide. Már nem emlékszem ki küldte nekem.

http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0402/0402_05.shtml
Vendég

Sziasztok!
Gabi, ne haragudj, aludt meg Kristof, ilyenkor leveszem a kaputelefont, mert felebred ra. Majd megirom a telefonszamom, hogy ne gyere hiaba.

Karmen, gyonyoru Orsika! Kép A Tabik fel 3-tol vannak, meg talan reggel 7-tol. (A BBC prime-on.)
A sinlac nem azoknak kell, akiknek nincs tejuk. Szerintem inkabb az anyatejes babaknak adjak,(nem a tapszereseknek) ha rosszul alszanak ejjel vagy ha nem hiznak eleget. Nagyon taplalo es laktato.

Tunde, aranyos lehet Tomika, ahogy mergeskedik. Kép Na meg ahogy papazik. Kép

Dancsi, jobbulast Jozsonak, remelem hamar rendbejon.

Lattatok tegnap a szuloszobat? Eleg durva volt, hogy elszakadt a koldokzsinor.

Kristof mar 2 ejszaka vegig a sajat szobajaban aludt. Ha megszoptatom rogton visszaalszik, ha nem, akkor meg ot kell maradni vele.

Gabi, elhiszem, hogy eleged van a 3 kelesbol. En most akarom lecsokkenteni 1-re. Meg 1x koszi az infot a szobarol.

Amugy nem volt tali, senki nem maradt le semmirol.

Agi
agi77

Ági!
A Sinlacot az anyatejes babáknak adják, ha nem híznak eleget??? Akkor Boginak miért tápszert írtak fel (szopi mellé pótlásnak), miért nem Sinlacot? Vagy akkor még nem volt Sinlac? Vagy azt csak bizonyos kor után lehet adni? Vagy egyáltalán az jobb, mint a tápszer? Csak azért kérdezem, hogy tudjam kistesónál.....

Karmen: Édes ez a kép Orisról Kép Olyan kis cukorfalat Kép Karmen, hogyan szúrtad ki a hólyagot? A mellbimbón vagy hol? Szörnyü lehetett, bár mondjuk inkább, mint egy mellgyuszi..Kép

Az éjjel Bogi mellettem aludt, úgy, hogy a kanapét odatoltuk az ágyunkhoz. Csak 2x kelt fel. Az éjjszaka közepén közölte, hogy kapcsoljam be a tévét, mert nem látKép Mondtam neki, hogy az alváshoz nem kell látni. Elkezdett sírni! Mondtam neki, hogy ha sír akkor átviszem a saját szobájába bekapcsolom neki a kislámpát és a mesekazit (magnó) és ott tölem el lehet reggelig közbe játszhat, de anya aludni szeretne mert az éjszaka arra való. Egyböl elhalgatott és vissza is aludt!Kép
A másik ébredéskor csak inni kért!
és reggel fél 9-ig aludtunmk, olyan jó volt végre Kép

Mennem kell, Bogi hív játszaniKép
Puszóka
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dancsi!

Hogy van a Jozsóka?Mi volt vele az éjszaka?Nekem azt mondta a doki néni,hogy kb.3napig tart.(Nem tapasztalatból írom,mert mi még nem lázasodtunk be.)

Ági!

Nagyon ügyes a Kristóf,hogy már egyedül alszik.
Láttam a szülőszobát.Az a csomó is elég durva volt a köldökzsinóron.Sajnáltam azt a csajt,hogy az apukának nem kell a baba.Egyedül nagyon nehéz lehet a babát felnevelni.

Jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Ildi
tfildiko

Enikő!

Nagyon örülök,hogy jó volt az éjszakátok.A miénk nem volt valami fényes.Negyed 3h-tól 3/4 4h-ig nem aludt.Majd ébredt 5h-kor,de hamar visszaaludt.7h-kor pedig végleg felébredt.A héten már átaludt egy éjszakát,remélem,hogy meg fogja valamikor ismételni.
Mikor tetettétek a Boginak a fülébe a fülbevalót?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Karmen,
Orsi tündéri! Tényleg gyönyörűek a szemei, szinte beszélnek. Biztos mindent kiolvasol belőlük Kép.

Ági,
kérdezted a zöldségest egyszer. Nagyon szép az áruja, mindig friss, tegnap épp 69 forintért vettem jonatán almát. Nagyon finom, szinte kifröccsent az almalé, ahogy beleharaptam. A sütnivaló tökük is édes volt. Tényleg csak ajánlom, nézd majd meg.

Enikő,
végre, akkor kicsit pihentél Kép.
Milyen volt a szülésfelkészítő?

Ildi,
én nem néztem a Szülőszobát elejétől sajnos. Melyik faszinak nem kellett a baba? Annak a fiatal csajszinak a babája?
A köldökzsinór elszakadása borzalmas volt, én úgy elkezdtem sírni, hogy ki kellett mennem a szobából, apa fel ne ébredjen. Borzalmas volt Kép. Egyszerűen nem találok szavakat.
Egyébként mindenkinek a lábát leszíjazzák, aki simán szül? Ez is durva.
Eszter is felriadt ötkor, de szerencsére visszaaludt hétig. Csak mire elaludtam, fél hatkor elkezdett dudálni egy kocsi a házunk előtt, de mint az állat. tegnapelőtt meg este fél 11-kor) Egyébként elég "fura" társaság lakik szemben velünk. A múltkor vagy 6 nagy fekete kocsi állt itt, merci, béemvé, meg ilyen luxuslimuzinok. Le is engedtem a redőnyöket, komolyan mondom, félelmetes volt.

Dancsi,
Jozsókának jobbulást!

Úgy vettem észre, igazi őszi idő van kinn.

Szép hétvégét Mindenkinek.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Teletubbies:

Ma délután a BBC Prime-on 15:15-kor lesz. Hétköznap délutánonként szokott lenni, a Színes RTV újságban benne van a BBC Prime műsora. Ha akarjátok, kinézem, jövő héten mikor lesz.

Még egy TV műsor:

A Spektrumon műsorán van, 9 részes és tegnap volt a 2. rész.
A címe: Miből lez a cserebogár:
Kisbabák személyiségét vizsgálják, tesztelik őket különböző szituációs gyakorlatokkal.

Péntekenként este kilenckor kezdődik, az ismétlés vasárnap délután van. Holnap pl. 17:35-kor.

Nagyon jó, nézzetek bele, érdekes dolgokat mutatnak.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi,
Jozsó már jól van, ma már nem lázas. Tegnap este 38,5 volt neki, irtó hisztis volt. De nagy nehezen elaludt 8 körül, kelt 11-kor (ennek örültem is, mert be volt süppedbe a kutacsa, gondolom a láztól), majd kelt 5-kor és még ekkor is visszaaludt 8-ig. Szóval jó volt az éjszaka.
Vendég

Sziasztok!
Ugy latom sokunknak jo ejszakaja volt. Nekunk is.Kép Kristof 9-tol hajnal fel 6-ig aludt, akkor megszoptattam, es aludt tovabb 8-ig. Igaz nehezen aludt vissza, Apuci volt ott vele egy kicsit.

Eniko, a sinlacot 4 hotol lehet adni, inkabb csak taplalekkiegeszitesnek (szerintem). Nem ismerem nagyon, hulyeseget meg nem akarok irni. Azt tudom, hogy nincs benne tejfeherje, csak szentjanoskenyermag, es talan rizspehely. Bogi mikortol kapott tapszert? (A mi dokinkak maniaja a sinlac, a tobbi doki lehet, hogy nem irja fel olyan gyakran.)

Kriszta, koszi, hogy irtad a musort, meg fogom nezni. A labat mindenkinek leszijazzak, es adnak labzsakot is. Eleg kiszolgaltatott erzes, de hat ez van. A csaszaros nonek lepett le a palija. A zoldsegest kiprobaltam, nekem is tetszik.

Dancsi, orulok, hogy jobban van Jozso.

Tovabbi szep hetveget!
Agi
agi77

Kriszti!

Az idősebb csaj barátjának nem kellett a baba.
Nem tudom,hogy leszíjazzák-e máshol a lábakat.Én császárral szültem.
Hát,elég rossz az idő,az embernek nincs kedve semmihez.Megyek pizzát sütni,a férjem nagyon szereti.Amióta megszületett a Noémi,még nem is csináltam.

Dancsi!

Örülök,hogy jobban van a pici fiad.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Nina, megnéztem, nincs Teletubbie egy fél sem sajnos:-) Állítólag ritkán lehet kapni. Egyébnként meg mindegy lett volna, hogy melyik. A tescot kihagyjuk:-))) a 7-8000 ft-ost szintén:-)

Ági, hétköznap fél 3-kor vannak a tubbie-k. A lányom kiabál nekik, hogy bye-bye! és integet is. Csak azt a részt nem szereti, amikor a gyerekek vannak. Az nem izgalmas neki.

Mi volt ez a dolog a köldökzsinór szakadással? Én nem nézem a szülőszobát, mert akkor van a Viasat3-on a helyszínelők, imádom a krimiket.

Nekem is leszíjazták a lábamat, de szerintem csak azért, hogy ne tudjak bemozdulni, ha kényes részhez érnek.

Gyerekek, a kókuszt mikortól lehet adni?
H
babamama

Sziasztok!

Visszatérve az együttalvás és a szex témájára, nem hiszem, hogy csak ezért tönkre tudna menni egy házasság. Ha valakinek eleve nincs kedve a párjával összebújni, akkor jó kifogásként lehet a gyerekre hivatkozni. Egyébként meg fantáziával meg egy kis akarattal megoldható a dolog, ahogy Nóri is írta. No azért én nem szívesen lennék egy szerelmespár mellett harmadik szobatárs Kép.

Kriszti: szerintem nem mindenhol szíjazzák le a lábakat, de a legtöbb helyen igen.
Mi ugye ügyeletesnél szültünk, és eléggé meglepődtem, amikor hozták a kengyelt. Sőt, a fenekem alá is toltak valami párnafélét. A szülésfelkészítőn, amikor a klinikai szülészetet néztük, akkor azt mondta a védőnő, hogy nem szíjaznak. Szóvá is tettük, én teljesen kétségbeesve, hogy hogy a csudába nyomjak így felfelé. Az volt a válasz, hogy "így szoktuk". Tényleg, akik fogadott doinál szültetek, ilyesmiről lehet beszélni a dokival? Vagy utólag van mód arra, hogy megbeszéljétek, mi volt esetleg nagyon rossz nektek a szülés alatt? Érdekli ez a dokikat? Vagy kritikának nincs helye?

Kincső megkapta a 15 hónapos oltásokat. (Pont 2 hónap késéssel). Olyan kedvesen csinálja a doktornénink, nagyon örültem. Kb. egyéves korától kicsit tart Kincső a vizsgálatoktól, és olyan türelmesen közeledik hozzá, kicsit játszik, beszélget vele. Remélem, sose fog félni az orvosoktól a lányom. Dr. Oszlács Editnek hívják egyébként. Nem volt még Kincső komolyan beteg, de az eddigi tapasztalatok alapján nagyon örülök, hogy őt választottuk. Ügyeleten találkoztunk már majdhogynem durva orvossal is.

Ez az esős idő az agyamra megy, nagyon zavar, hogy nem tudunk kimenni.

Lányok, mi ez a Teletabi-őrület? Ti tévét nézettek a gyerekeitekkel? Ejnye-ejnye KépKépKép.

Kati

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Én tőletek hallottam a Sinlacról, és kértem a dokimat, hogy írjon fel a tápszer mellé kiegészítőnek. Ő azt mondta, hogy nem ír, mert az olyan babáknak való, akiknél problematikus a súlygyarapodás. Edi drága meg majd kicsattan...

Azt mondta még, hogy inkább tejpépet használjak, gyümölccsel elkészítve szeretik a babák. Ezzel a gyümölcsös étkezés is teljes értékűnek tekinhető, nem csak desszertnek, nassnak.

Dancsi, Edi is lázasodott szuri után. Ne hagyd úgy aludni, hogy nem méred közben a lázát. Ellenőrizd sűrűn éjjel is. Vannak olyan jó kis lázmérős ketyerék, amikkel nem ébreszted fel a gyereket és ellenőrizheted a testhőjét. A láz nálunk csak a szuri éjjelén tartott.

Üdv Mindenkinek!
Gabici
gabici

Szia Katica!!

Ha holnap délelőtt jó idő lesz, nem sétáltok el a Bihari utca felé? Olyan régen láttam Kincsőt!
Én nem tagadom Vandi nézi a tabikat. Persze nem naphosszat, de nagyon jó dolog mikor már semmi nem jóKép
Meg a számítógép előtt is szokott ücsörögni. Nézi az egyszervolt. hu-t.
Rengeteg mondókát, verset, dalt megtanult innen.
Néha nagyon rácsodálkozom, mert pl. az egyik kedvence nekem sehogy nem megy a fejembe, ő meg nagyon régóta kívülről fujja.

Ez a kiszijjazás dolog nagyon érdekes. Én nem emlékszem szijjazásra. Kengyel volt tuti, de hogy szijjatás volt-e?? Majd megkérdezem apát.

Babamama:
Nekünk elég sok tabi figuránk. Tabis pólónk, ruhánk van. Meg van még tabi tv, tabis hátizsák... meg ilyenek.
Itt a neten szoktam venni őket, meg turkálóban.
így az áruk sem olyan borzasztó.
Nina
nina74

Ági!
Gratula Kristófnak az éjszakához! Mi a titka? Cicid, hogy birta? Én, ha Léna valamiért nem kel a szokott időben, csak forgolódok álmatlanul és majd szétdurrannak a melleim és várom, hogy mikor jön a megváltó szopizás. Kép

Tegnap hozta az építész a terveket, kész a ház, a kerítés és a melléképületek (sajnos csak a) terve.

Nóri
norcee

Katica! én kérdeztem mikor és hol van a tv-ben tubby mert annyit emlegették gindoltam belelesek hogy Orsi mikortól nézheti. Nálunk tilos tévéznie, de mivel mindig odafordul igy mi sem nézzük. De gondoltuk elöbb-utobb engedni fogunk ezt-azt.

Gabici! Hát Orsi ugye nem mondhatni hogy csak ugy gyarapszik de nálunk nem merült fel a sinlac.

Tényleg szerintetek kiprobáljuk hátha ezt nagyobb étvéggyal eszi? Vagy maradjunk a zöldség, gyümiknél?

Dancsi! örülök hogy már jobban van Jozso!

Az éjszaka szrnyü volt 2 oránként evett, persze és mire böfiztettem meg letettem már nem tudtam ennyit sem aludni.

Enikö! igen, a mellbimbot szurtam meg. Több kisérlet is kellett, tudtam veszélye is van de már rettenetesen fájt. Azota nem bedurrant a cicim de fáj a bimbo szoptatáskor.

Köszönjük! nehéz maszatos képet csinálni Orsirol mert csak pár kanál fözeléket nyom be.Kép Ja és persze alig nyitja ki a száját igy eltart fél óráigKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eniko,
a mellbimbó szúrkálás nem fáj, nekem legalábbis nem fájt. AMióta szoptatok, valahogy "meg van kérgesedve" és nem fáj egy ilyen szúrás. Bezzeg,amikor a fogit összeszorítja rajta, na az fáj!
Vendég

Karmen,
szegénykéim, mi is ezzel az összeszorított szájjal ettünk, azonban pár napja nagyon szépen nyitja a száját és bele tudom tenni teljesen a kanalat Kép.
Veled érzek.
Az idő azonban még mindig 30-40 perc. Ez egy kajálás este. Mondjuk az husi, apró kockára vágva mikor-mivel (ma rizzsel). Közben etet engem is, rágás közben hangot ad ki (olyat, mintha azt mondaná, hmm, de finom).
Szóval a múlt héten megfájdult a derekam is a kajáltatástól, mert csak a végén kapcsoltam, h mozognom kellen közben Kép.
Szerintem maradj a zöldség, gyüminél.
Én nem adtam a sinlacot (egy a dokink Ágival, aki sinlac-mániás), pedig a védőnő is nagyon erőltette és semmi baj Eszterrel. Mióta meg husit is eszik, szerintem gyarapodott is.
De Te tudod, én nem adnék a helyedben, ha nem diétan eszel -> tartalmas a tejed, van tápértéke. Ha pedig úgy érzed, hogy nem, akkor próbáld ki.

Dancsi,
ja, érdekes, mennyire megedződik a mellbimbó.

Kép

Kép
eszteranyu

Nori, szerencsere pont tegnap irta talan Kriszta, hogy ha nem szivja ki a baba a tejet este, akkor alig varja, hogy felebredjen. Nos en tegnap este kifejtem kezzel a maradekot, es jol birtam. Mondjuk mar biztos nincs annyi tejem, mint 1 eve. A titok szerintem a kulon szoba. Ahogy Anginak mondta a vedono, igy nem erzi a gyerek a tejszagot, es nem is ebred fel a forgolodasunkra. Persze lehet, hogy ez csak egy kiveteles eset volt, de az teny, hogy mar vagy fel eve nem aludt egyszerre ennyit.

Katica, Kristof is ritkan nez tevet, a tabit mar vagy 2 hete biztos nem latta. Inkabb a hiradot nezzuk, de o alig figyel oda.
Az en dokimmal barmit meg lehet beszelni, nagyon turelmes, vegighallgat, es eleg liberalis is.

Babamama, a koldokzsinor talan azert szakadt el, mert a baba tul gyorsan jott ki, vagy lehet, hogy kihuztak. Nagyon brutal volt, en is kiakadtam. Toni is csak ult dobbenten. A masik babanal meg csomo volt rajta. Meg szerencse, hogy csaszaros volt, ki tudja mi lett volna kulonben.

Voltunk ma a John Bull-ban (hat igen, a kocsimazast nem lehet eleg koran kezdeniKép, Kristof marha lazara vette a figurat, vegig tancolt, es latszott milyen jol erzi magat.
Kép

Agi
agi77

Bocsi, kocsmazas nem kocsimazas. Kép
Agi
agi77

Ági,

"A titok szerintem a kulon szoba. Ahogy Anginak mondta a vedono, igy nem erzi a gyerek a tejszagot, es nem is ebred fel a forgolodasunkra."

ma kicuccolok a férjem mellé a másik szobába. Ha nem kel fel Jozsó, akkor imába foglalom a neved. Erre nem is gondoltam.

Jó a kép. Kép Kép
Vendég

Ági, Dancsi!
Kiváncsi vagyok a fejleményekre!

Mondjuk, amíg 10-ig alszik Léna, viszonylag könnyen "megbocsátom" neki az éjszakai cicizést.

Nóri
norcee

Gabi!
Tényleg ti, hogy alszatok? Hány szobátok is van összesen?

Nóri
norcee

Sziasztok!
Látom, téma az éjszaka: nálunk elég nyugtalan mostanában, éjfél körül fölébredt, és 3-szor rövid időn belül. Bevittem közénk, ott is volt kinlódás, aztán hajnalban az ágyába tettem, ott is csak picit aludt.
Igaz, jön. a 7. fog.
Most is már 2-szer fönt volt.
Én nem vettem észre ó, hogy sűrűbben fölébredne, ha velünk alszik. Pl. a nyaraláskor (akkor még jó éjszakáink voltak) velem aludt, de ugyanúgy 2-szer ébredt, mint itthon a kiságyban.
Most meg mindenütt sűrűn ébred. Éjjel is szinte végig szájában volt a cici.
Na, majd jobb lesz nálunk is az éjszaka egyszer.
Tévé nálunk este menni szokott,de Tomikát nem nagyon érdekli.

Ági!
Gratula a jó éjszakához! Remélem, rendszeres lesz!
Milyen nagyfiú már Kristóf!

Karmen!
Tényleg gyönyörű szeme van Orsinak!

Na, megyek én is, mert aludni kéne.

Azért egy képet ideteszel a leendő kosarasról:
Kép
Jó éjszakát és szép vasárnapot mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok,
Babamam,
milyen érdekes, nálunk nagyon menő, mikor a gyerekek vannak a tabiban. Mondjuk Gáborka igazi kis társasági lény, de nem is az a lényeg szerintem, hanem hogy a gyerekek milyen újdonságokat fedeznek fel, mert az mindig nagoyn tetszik neki, csak úgy kerekednek a szemei az új infok láttán.

Karmen,
a tabikat nyugodtan nézheti Orsi, aranyosak és a többi utána következő mese is, nem olyan brutál mint a magyar adókon. Egyébként mi is így vagyunk, mi sem nézünk már nagyon régóta tv-t, csak kiválogatott dvd-n vagy videokazettán, és adott időben nézzük Gáborral. Egyébként reggel 7től is van kb. fél 9ig tart, nekem az egyik kedvencek a Smarteenes, mert jó kis kézműves dolgokat mutatnak a fiúk és lányok. Már néhány ötletet lopva mi is alkottunk itthon, Gáborka gyönyörűségére.
Orsi nem fogja nagyobb étvággyal enni a sinlacot sem, /egyébként is mondtam már neked vigyáz az alakjára Kép /, csak már kis adag is, megdobja a babusok súlyát, gondolom, nagyon tápláló, kalóriadús. Egyébként én is úgy tudtam, hogy nem tápszer, de emlékszem 1x Angi írt róla itt részletesen, talán tavasszal, ha van kedve vmelyikőtöknek visszakeresni, idemásolhatja.

Gabici,
1x szánj időt rá, és nézd meg, hogy a boltban kapható tejpépek mi mindent nem tartalmaznak... szerintem tök felesleges, egy szépen gyarapodó babát, ilyen cukros, és egyéb E-kel dúsított felesleges készítményekkel etetni. Később is meglátod, ha most hozzászokik a nyers gyümihez, zöldséghez sokkal nyitottabb lesz rá. Nálunk előbb megeszik néhány szem (fél üveg Kép ) csemegeuborkát, vagy savanyú káposztát, bármilyen gyümölcsöt a kicsi, mint túrórudit. Nem mondom, az is jöhet, de többx kipróbáltuk, és az előbbiek voltak a nyerők.Kép

Katica,
ez a dokinéni, merre rendel? Az ügyeleten épp a múlt héten voltunk hétvégén. szombaton nagyon aranyos dokinéni volt, Halász Erikának hívják. Ha vki hallott róla, vagy ismeri kérem, írjon róla priviben, mert gondolkodóba estem a nagy távolság miatt a dokiváltáson, a másik nap...no komment! Kép

Franciahögyi anyukák, arról a nemrég sarkon nyílt zöldségesről van szó? Akkor mi is teszünk egy próbát, ert én imádok a piacra járni (kicsi férj nem), de sajnos nincs igazán időm.
Meg a dokiról: ti kihez hordjátok a gyerkőcöt? Itt a környéken?

Megint jó hosszú lettem, bocsi mindenkitől, és szebb vasárnapot kívánok, mint ami borongós szombat volt!

Ági

Kép
Ágci

Hát az éjszaka: no comment. Nem jött be. Jozsó bepöccent, mire meghallottam, hogy felébredt, kipattant a szeme és órákon keresztül csinálta a musort. Aludtam vagy 3 órát, 3 részletben. És mennem kell pakolni a házba! brrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Vendég

Sziasztok!

Nem szeretem ezt az időt.Lehet,hogy ma sem lehet menni sétálni?!

Ági!

Nagyon édes a fiad!

Kármen!

Fáj még a melled?
Milyen ételeket szeret az Orsika a tejcin kívül?

Tünde!

Nagyon jó éjszakánk volt,csak 1 órát voltunk fennt.Végre egy jót aludtunk!!!Remélem,hogy ti is pihentetek az éjjel.
Gyönyörű a Tomika.

Kriszti!

Nagyon megnézném a lányodat evés közben.Mi is elkezdtük enni a tököt és a répát,hát látnod kellene,hogy néz ki minden körülötte ilyenkor.Valamikor összeszorítja a száját,és elkezdi a kaját prüszkölni kifele.Ilyenkor már nem kell neki,így jelzi.A doki néni írt fel HA tejpépet,azt is szereti.

Ildi
tfildiko

Dancsi, sajnalom, hogy nem jott be a kulon alvas. Kép Jo pakolast. Mar koltoztok?

Agci, igen, arrol a zoldsegesrol volt szo. Mi Dr. Endrodi Martahoz jarunk.

Tunde, Tomika is hatalmas, rengeteget nott! Gratula a fogacskakhoz!

Kristof ma fel 4-kor kelt, es iszonyu nehezen aludt vissza. Tenyleg nagyon kenyelmes volt, amikor mellettunk volt, megszoptattam es aludtunk tovabb, de hosszu tavon ezt nem szeretnem.

Remelem ma szebb ido lesz, de amint hallom esik.
Agi
agi77

Dancsi!

Sajnálom,hogy ilyen rossz éjszakátok volt.
Hova költöztök?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Hát nekünk is kimaradt a teletubbies (így kell írni?) őrület. Nem tudom, de nekem olyan rondának tűnnek ezek a figurák! Úgy néznek ki, mint az ufók. Kb. 3-4 éve láttam egy kislánynál a játszótéren egy ilyen lila figurát, azt sem tudtam mi ez, csak megállapítottam, hogy nem túl esztétikus játéka van. Remélem ezzel nem sértettem meg senkit sem!Kép Egyébként a mesét még nem láttam.
Nálunk csak reggelente szokott Beni kb. 20 percet tv-t nézni. Akkor megissza a kakaóját, utána a párom viszi az oviba. Nálunk a Kisvakond, Süsü, Micimackó a nyerő. Meg azok a családi felvételek, amin saját magukat nézik kisebb korukban.

Dancsi!
Mikorra költöztök be az új házba? A mostani lakásotokból mikor kell kiköltözni? Vagy nem adtátok el?

Enikő!
Írtam mélt, de nem válaszoltál! Kértem hogy küldd el a számodat, és elviszem a könyvet, csak előtte rád csörgök, hogy ne menjek hiába. Ja, és szerintem Boginak ne legyen büntetés, hogy a saját szobájában alszik! Mert ezt ő most úgy érzi, ha jól viselkedik maradhat veletek, ha nem mehet egyedül a szobájába. Szerintem ha következetesek vagytok pár nap alatt beválik az Aludj jól módszer.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Borzalmas időnk van, az előbb teregettem az erkélyen és megnéztem a csapadék állagát. Még hűl a levegő, akkor hó lesz. Olyan eső, amelyiknek a közepén jégkristály van. Átmenet az eső és a hó között. Rettentő csípős szél fúj, nem is tudom, mi lesz a sétánkkal. Lehet, h az erkélyen maradunk a babakocsival.

Tünde,
Tomika hatalmas, rengeteget nőtt! Mennyi idő telt el az első és az utolsó fogacska között? Nekem úgy tűnik, hogy kevés.

Ágci,
igen az a zöldséges, a fotós helyén nyílt nemrég. Néha jó a piacra menni, de ha kevés az időd, tényleg ugorj át, mert szép az áruja. Almája van vagy 7 féle.
Mi is Endrődi Márta doktornénihez járunk, mint Ági, ő a mi (sztem a Tietek is) házi gyermekorvosunk. A Kossuth L. sgt. és a Nagykörút sarkán az anyatejgyűjtő mellett rendel.
Aranyos nagyon (nem azért, mert Esztert messziről megismeri Kép), csak néha érdekes volt a "nemhízikeleget"-szöveg.
Ti kihez jártok?
Az a Smarteenes műsor tényleg nagyon klassz, írtam is már egyszer róla.

Anita,
a Teletabbikat több éven át fejlesztették a gyerekek igénye szerint. Mert a gyerekek szeretik, ha nagy kerek szeme van, puha a tapintása (és ez látszik is rajtuk) a játéknak és sokszor ismétel. J, és legyen gombócka alakú. Azért szeretik annyira, mert teljesen az ő ízlésük szerint lett kefejlesztve. Ezt asszem akkor mondták, amikor elkezdték itt is játszani.
És persze az ismétlés, h sokszor elmondják ugyanazt.

Dancsi,
sajnálom az éjszakátokat, hidd el, ez a frontos idő sem tesz jót a Kicsiknek. Meg aztán Jozsó még nem is élt ilyen időt.

Ági,
Kristóf nagyon édes, már szeretném hosszab ideig is élvezni a társaságát, majd mostmár tényleg összehozzuk Kép.

Ildi,
szereti a répát Noémi?

Eszter tegnap kiütötte magát megint. Nem úgy aludt, ahogy szokott és csak 1 nappali alvás volt délben. Estére aztán annyira elfáradt, hogy csak mutogatott a fürdőszobába, h menjünk fürödni. A cicin aludt el 9 perc alatt (8-kor) és reggel 6-ig aludt.
Tegnap ellenszegültem a rossz időnek és kipucoltam a maradék ablakokat (gyerekszoba+háló) és kimostam a függönyöket. Teljesen nagytakarítottam Eszter szobáját, olyan finom illat volt benn Kép!
Aztán este a szokásos félsz a tejcsi miatt, de szerencsére nem volt gond.

Felébredt,
szép napot mindenkinek!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

A Noémi két napja elég sokat alszik.Úgy néz ki,jót tesz neki ez a rossz idő.Tegnap 3-szor aludt másfél órát,nálunk ez nagyon jónak számít.
Ügyes vagy,hogy megpucoltad az ablakokat.Én a héten szeretném.
Úgy néz ki,hogy szívesen eszi a répát is.Remélem,hogy később is szeretni fogja.
Eszter mit szeret enni?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Nina, alig bírtam ki tegnap este, hogy ne nézzem meg a tescoban azt az árva teletubby-t:-))))
Egyébként Luca is imdája a gyerekeket, de nem keveri össze a bábokkal. Az más, az mese, a gyerekek meg valóságosak.

Ági, jó, hogy nem néztem a szülőszobát, biztos nem bírtam volna. Csak azt nem értem, hogy szakadhatott el. Ha belegondolunk, hogy milyen vastag, hát mekkora erő kell a szakadásához??? Borzasztó. A John Bullban vannak babaszékek?

Tündi, amíg pici Tomi, addig nem is gond, ha egymás mellett vagytok, mert elfértek. Csak ha majd kb 1 éves lesz, többet mocorog, forog, akkor már nehéz ügy. (Egyébként most megint sokat nőtt Tomi és mintha kezdene a papájára is hasonlítani:-))))

Anita, igazad lehet, mostanság Lucának írtunk egy dvd-t, tele van képekkel, imádja nézegetni magát és a családot. Mindig kiabál, hogy "kipi, kipi!!" és akkor képnézegetés van. (Mellesleg magától kapcsolja be a tv-t és az asztali dvd-t, tudja, hogy a tv automatikusan átkapcsol, van technikai érzéke a csajszinak:-)))) Zenei aláfestés a Meseovi. Hú, nem fogjátok úgysem elhinni, de mióta ez a cd meg van (ha nem számolom az első két napi idegenkedést) abszolút le lehet kötni. Kiabál, hogy "tánci!", akkor beindul a zene és anya végre tud főzi, takarítani, stb. Ja, és persze táncol is rá, eszméletlen, nem tudom, hol tanulta, de néha alig bírjuk magunkat visszafogni, hogy ne nevessünk hangosan, annyira aranyos. Mindenkinek ajánlom. Csak arra kell vigyázni, hogy a szülők ne hallgassák túl gyakran, mert én már beleőrülök:-))))))))

Egyébként nagyon szép a gesztenye a tescoban, 259 ft/kg, ma kipróbáljuk a gombapöri után:-))
A séta helyett:-)))
H
babamama

Ildi,
Szerencse, hogy szereti a répát Noémi. Több anyukától hallottam, hogy nem csípik a babák.
Eszter mostmár szereti, de eddig kilökte a szájából.
Egyre több dolgot szeret mostmár, pl:
csirkemell rizzsel, tört krumplival, cékla, karaláb, zeller, alma (ezt is sokáig elutasította), őszibarack, ribizlilé, málnalé, narancs, banán, joghurt, húsleves, répa, fehérrépa, körte, szilva (so-so), kenyér, kifli, karfiol, sülttök, a kelbimbót is, de így vettük észre, ez kicsapja. Most is csalános.
Tegnap kapott májat, az is ízlett.
Ennyi jut eszembe, de sztem több van még, majd ha találkozunk, megbeszéljük, jó?
Mit csináltok ebben a borzalmas időben?
Apa végül levitte sétálni Esztert.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Tünde,
voltál fogorvosnál?
Mit mondott?

Hajni,
Luca nagyon édes lehet Kép. Végre leköti a dolog. Olyan aranyosak, amikor már önállósodnak és ilyen dolgokat csinálnak.

El is felejtettem egy aranyos történetet:

Anyukám szomszédjában van egy kislány, aki most 6 és fél éves.
Mondja az anyukájának, hogy úgy szeretne anyatejet és elkezdett mászni rá.
Nem semmi, teljesen emlékszik még arra, milyen volt, amikor még szopizott Kép.

Melinda,
nagyon eltűntél! Hogy telt a hetetek?

Gabici,
Edi javulgat?

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Edi már egész jól van, alig kell törülni az orrát. Szépen ül (már nem kell párnákkal körülrani), meg mászik mindenfelé a lakásban. Nagyon megy már neki, kb. 10 napja tud ilyen gyorsan haladni. Kinéz magának valamit(a távirányító a legfőbb motiváló tényező-persze nem kapja meg), és seperc alatt ott is van érte. Úgyhogy bababiztossá tettük a lakásunkat valamelyik este.

Ez az idő...., brrrr....

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Ági,
elvileg a jövo hét végén cuccolunk át, akkor jönnek kitakarítani. Most apukám jött fúrni dolgokat. Nagyjából készen is lettünk. De hatalmas gané van. tegnap so so feltakarítottam, de tényleg csak a nagyját.

Ildi,
Újszegeden, a Marostoi új osztásban építkeztünk.

Anita,
a mostani lakásunkat eladtuk, csak tovább sikerült bérelnünk. Elvileg augusztus 30-ig kellett volna átadni, de nagyon rendes a pasi aki megvette és addig maradunk, amíg akarunk. Csak hát 40 ezer píz/hó és most már ketyeg a hitelünk is. Így pedig húzós, foleg, hogy most már GYED-et kapok, és hiába kapom a max. 83 e bruttót, az nagyon kevés pénz. Ráadásul futjük ezerrel a házat, szóval még egy combos gázszámla is várható.

AMúgy a horror éjszakának valszeg megvan a magyarázata, Jozsónak kibújt megint 2 foga. Most már felül 4 van, alul 2, de alul még 2 fehérlik, szerintem 1-2 nap és kibújik. 6 hósan 6 fog, klassz, mi? De az is lehet, hogy mire betölti a 6 hónapot (holnap), addigra már 8 foga lesz. Kép Kép
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?