Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megvan a kombinált teszt eredménye..szerintem hát ez nem a legjobb, sőt..:-( SZERINTETEK????????????


A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A:
410.10
miu/L
0.62
MoM
Szabad ß-hCG:
35.10
Ng/ml
1.40
MoM
Tarkóredő vastagsága (NT):
2.40
mm
1.54
MoM

A szűrővizsgálat eredménye: Közepes kockázat
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 340
Kockázat az Edwards-kór előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest
 
 


korybon: Orvos nem értékelte ki az eredményeket?

bogme: Látom egyik Andrásnak sem áll jól a szeme. Az én fiam is András és ugyan ilyen kis rafinált kinézetű :D:D
korenka
Szár
 
 


Korybon: nem értek hozzá,de a tarkóredő 3-ig jó,nem?
Vendég
 

 
 

Nem...a kódomat sms-ben kaptam meg és neten néztem meg..dokihoz hétfőn megyek, de táppénzes papírok miatt..de akkor most mi van???????? ez baromi szar eredmény...és 12 hetes 5 naposnak ítéltek meg a vérvétel és az uh alapján...

emlékszem a Bonitánál 1 : 960-hoz volt és akkor is továbbküldtek genetikai uh-ra, meg riogattak..de az az AFP alapján néztékott nem volt ilyen hülyeség.és egészséges a lányom....ez most mennyire sz.r erdmény??????????????????? légyszi, légyszi...tiszta ideg vagyok

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest
 
 


sziasztok,


korybon ezt a neten találtam:

-PAPP-A szint normál értéke 0,2-5,0 MoM
-szabad B-hCG szint normál értéke 0,2-5,0 MoM
-nyaki redő normál értéke 0,5-2,0 MoM.

sajnos ennél többet én sem tudok erről :((

már nem emlékszem ki írta a máj enzimek megugrását. nekem mindkét gyereknél volt igaz hogy az utolsó harmadban megugrottak és a szülések után rendeződtek maguktól az értékek. persze emiatt rendszeresen volt vérvétel.

ha esetleg van valaki pajzsmirigybeteg, szívesen mesélek én gyógyszert szedek 16 évesen műtöttek eddigi gyermekeimet gyógyszer mellett vártam és szültem :)

szép napot mindenkinek

Kép
Kép
Kép
bnbeus
Fót
 
 


Korybon
A tarkó redő 3 mm-ig jó, és azt se felejtsd el, hogy a mérés sosem pontos! Orrcsontot nézték az uh?
Várj holnapig, hogy mit mond a doki és ha ő nem nyugtat meg eléggé, akkor menj el fizetős ultrahang specialistához (Hajdú Krisztinát istenítik!), ő alaposan átnézi.
Addig meg ne izgulj, azzal sokat ártasz a babának!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Próbáltam felhívni a Burik dokit, őnála kezdtem a terhességem, csütörtökönként rendel az sztk-ban, de nincsen és jövő héten sem lesz, a kórházban meg hétfőn déltől lesz csak, de mondták millióan lesznek több órás várakozásra számítsak, mert utána egy hónapig nem lesz, mert szakvizsgázik :shock:

Agyon dícsérték a neten, azért mentem el hozzá, de ha gondom van, nem tudom elérni sem, meg a személyes tapasztalat sem volt jó...:-( valaki más dokit jó dokit nem tud a Margit kórházból? Pl. ha van valami baj, akkor most konkrétan kihez fordulhatok??? Nincsen, csak ma mindenképpen fel akartam hívni..meg van folyásom is, ilyen nem nagyon volt...és nem az amit írnak, hogy normális terhesség alatt, szóval...ok. várok hétfőig, de utána mi lesz??? Vagy Pesten a terhessekkel nem törődnek? pécsett szültem anno és ott nem ez volt..az uh-ok után mindig fel kellett menni az osztályra a nődokimhoz, időközönként megnézett, nem kezdek-e nyílni, minden rendben van, de max havonta egyszer találkoztunk...itt nem így van? Vagy nálatok hogy van ez???

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha ez még lehetséges! :roll:
Én is augusztusban fogok szülni, ha minden igaz, akkor 13.-án. Van egy 17hónapos kisfiam, aki hamarosan már a Nagyfiam lesz :lol:
Budapesttől nem messze lakunk, és a SOTE II.-n fogok szülni.

Kép


Kép
 
 


Sziasztok!
Először is: korybon!
Nekem is párhuzamos volt Lédánál az UH, meg a többi vizsgálat, ahogy írtad.
Viszont nekem az AFP-im lettek szarok.Ehhez a kombihoz nem tudok mit szólni.Ki csinálta az UH-t?
Sajnos én nem a Margitba járok, ezért nem tudok ott dokit.Én is talán felhívnék valakit, aztán esetleg a fizetős UH, ahogy Addisz is írta.Azért ez a folyás-dolgot is lehet, hogy meg kéne mutatni, főleg, ha eddig nem volt.Valami kúpot szoktak adni, ha kell.Tudom, addig úgysem nyugszol meg, amíg valaki nem mond valami biztosat.Így lennék én is.Biztosan nincs azért baj.

Üdv, Norcs.Kihez jársz a SOTE II-n?Régebben jártam oda én is még Léda előtt.Ács dokihoz.Szomszédasszonyom is nála szült-szül.
Nálatok is kicsi a korkülönbség, hurrá, sorstárs!!!

Nálunk:gyerekek javulnak (köszi a jókívánságokat), viszont tegnapra én is betaknyosodtam.Hurrá!!!Várható volt, hogy nem úszom meg.Ma is szar még, ráadásul valahogy az émelygős-szar érzéseimis erősebbek.
3 nap kellett a gyerekeknek is a javuláshoz.Remélem, nekem is elég lesz annyi.

bogme! Ez a ruhácska a kisfiadon olyan rénszarvasos?Lédának is volt ilyen 56-os méretben...

Brigi
Kép
Kép
Kép
 
 


Brigi: itt a SOTE II. igazából senkit se ismerek, csak a dokim ide jött át, mert eddig a Kútvölgyiben dolgozott, de az magán lett. Szóval én meg megyek a dokim után. Dr. Tóth Ferenc amúgy a neve.
Neked meg jobbulást!!

Kép


Kép
 
 


Norcs!
Köszi.Nem vészes annyira ez a nátha, csak épp elég ahhoz, hogy ne legyek valamijól.Mindegy.Majd csak túlélem ezt is.Lényeg, hogy a gyerekek javulgatnak.Férjemen meg tuti hétvégére kijön.Lehetetlenség megúszni 1 lakásban, 1 légtérben.
Sebaj, túléli ő is talán.
Nem ismerem a dokidat, mert én meg csak az enyémet ismertem.

Brigi
Kép
Kép
Kép
 
 


Korybon: ilyen ügyben el kell menni a rendelésre minél hamarabb!!

Nekem azt mondták az első terhesgondozáson,hogy ha pl. görcs van,akkor oda a rendelésre siessek,és mielőbb behívnak megnézni,ha meg vérzés,akkor irány a kórház,ahol szülni szeretnék majd!

Mindenhol ellátnak,olyan nincs,hogy nem!

Menj oda bármelyik rendelésre,gond esetén tuti fogadnak!!!
Vendég
 


Sziasztok!
Szeretnék én is bekapcsolódni. Nálam december 15-én mutatott dupla csíkot a terhességi teszt, 29-én megerősítette a doktor, hogy valószínűsíthető a terhesség, és január 12-én már szívhangot is látott. Sikerült egy olyan orvoshoz kerülnöm, aki nem az az érzelgős, hanem sokkal inkább tárgyilagos ember, így okozott némi megütközést, ahogyan előadta, hogy az utolsó mensimhez mérve nem megfelelő a kicsi növekedése. Megemlítettem, hogy első kisfiamnál sem a ciklus félidejében történt a fogantatás, remélhetőleg most is erről van szó... ezt meg rám hagyta. Szóval, némi izgalommal, de annál több reménnyel, hogy igenis arról van szó, máskor volt a peteérésem, mint ahogy az "várható" lett volna, bízunk abban, hogy egészségesen megszületik kisfiúnk, a 27 hónapos Bendegúzunk testvére. :) Igyekszem visszaolvasgatni, s megismerni az eddig Veletek történteket.
Bendegúzom babavárása alatt szintén babaneteztem, s jó volt egymással megosztani az élményeket, aggodalmakat. Bár, talán nem tudok túl aktív lenni, és napjában jelentkezni, remélem, hogy sikerül követnem az eseményeket és olykor erőt adni, meríteni a beszélgetésekből!

Zsé - Anita


Üdv norcs, üdv zsemlyécske :)

Korybon: Ilyen részletesen nem értek a kombinálthoz. Az biztos, hogy a down-kór 250 felett jó. Lehetne jobb is, de ezek az értékek annyi mindentől függnek. Mi van, ha más a pici kora pl. és még sok egyéb tényező lehet. Ne idegeskedj!!!
Ha úgy gondolod, hogy van valami, akkor menjél el szerintem is a rendelésre. Tök mindegy ki van ott, biztos meg fog vizsgálni.

Brigi: Jobbulást neked! És igen, az a rénszarvasos :) Ez volt mikuláskor és karácsonykor rajta. Mienk 74-es :)

KépKépKép
 
 


üdv az újaknak, nem is gondoltam volna, hogy még mindig csatlakoznak majd :) tökjó :)

brigi jobbulást neked!

korybon, sajnos én egyáltalán nem értek ezekhez az értékekhez, nem tudok okosat mondani neked :? de békának igaza van, hogy igenis menni kell, és bárhol ki kell vizsgáljanak! sajnos a Margitból nem ismerek senkit, nem hallottam senkiről.
nagyon drukkolok neked!

Gabi

Lilypie First Birthday tickers
gabrilio
Százhalombatta
 
 


Jajj, köszi-köszi, már jobban is vagyok!!! :lol: :lol: :lol:

Szia, Anita!

Brigi
Kép
Kép
Kép
 
 


Brigi
jobbulást!!!!!!!!! ez influenza???

üdv az újaknak!!!

Az sztk-t felhívtam, azt mondták nincs egyetlen nődoki sem ma délután :shock:

Ne haragudjatok hogy ilyen negatív voltam-vagyok ma :cry:

Valaki érdeklődött a hűtő szagtalanításról:

hatékony megoldás, ha forró vízbe szórsz egy kis csomag szódabikarbónát, és azzal mosod át a polcokat, valamint a hűtő falait. A szódabikarbóna kiváló szagűző.

A kettőt kombinálhatod is: ha a mosóvízbe ecetet és szódabikarbónát is teszel, akkor duplán jól jársz, hiszen mindkettő jó szagtalanító, de az ecet egyben fertőtleníti is a felületeket, ráadásul a szódabikarbóna elveszi az ecet kissé kellemetlen, savanykás szagát.

Ha úgy érzed, hogy a hűtő felett ismét kezdik átvenni a szagok az irányítást, egy kis tálba önts egy-két deci 20%-os háztartási ecetet, majd tedd be a hűtőszekrénybe egy éjszakára. Reggelre nyoma sem lesz a kellemetlen aromáknak. Ezt hetente egyszer elég elvégezned. A kávé szintén hatásos. Nem véletlenül találni kávészemeket tálkákban a drogériák parfümosztályán: ha túl sok illat keveredik már az orrodban, csak szagold meg a kávét, és máris kitisztul az orrod. Éppen ennyire jó szolgálatot tesz a hűtőben is: egy kis adag frissen őrölt kávé mellett a szagoknak esélyük sem lesz.

Sóval töltött citrom
A citrom fertőtlenít, illatosít, a só pedig magába szívja a szagokat. A kettő kombinálásával így aztán tökéletes illatosítót készíthetsz. A citromot vágd félbe, kapard ki nagyjából a belsejét, majd töltsd meg sóval. Tartsd a hűtőben, és élvezd a frissességet! Hetente egyszer elég kicserélned.

Bármilyen meglepő, a paradicsomlé is alkalmas a szagok megszüntetésére. Ha kellemetlen szagú a hűtőd, pakolj ki belőle, és paradicsomlébe mártott ruhával töröld át alaposan a belsejét. 5-10 percet hagyd így, majd enyhe mosogatószeres vízzel mosd át ismét. Ez elsősorban kevésbé makacs szagok esetén hatásos, a nagyon erős aromák megszüntetéséhez az ecetet használd.

Hatékony illatosító a vaníliakivonat is, amit a citromléhez hasonlóan használhatsz. Az is jó, ha néhány csepp vaníliakivonattal átitatott vattával törlöd át nagy vonalakban a hűtő belsejét, de az is segít, ha csak bent tartod a szekrényben a pamacsot.

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest
 
 


Sziasztok újak!

zsemlyécske: Hát hasonlóan indult a terhességünk. Az én babám is 1 héttel fiatalabb a számoltnál. Volt is két hét horror sírás és aggodalom mire láthattuk a kis szívét dobogni. Most már itt is minden oké. :D

korybon: Nem értem, hogy hogyan lehet ilyet csinálni, hogy adatokat küldeni sms-ben kiértékelés nélkül.... kérlek NE AGGÓDJ! Az értékek nem horrorisztikusak. Nyugodj meg kérlek és cseréld le azt a dokit...

nekünk is volt rénszarvasos ruhánk!!! :D
korenka
Szár
 
 


korybon - nem gáz, ha negatív vagy! én azért is szeretek "idejárni", mert leírhatom a gondombajom, és valaki mindig mond valami megnyugtatót, bíztatót. amúgy is jó érzés kiírni a bánatot, problémákat. azt hiszem az elsőgyermekeseknek, mint nekem, meg aztán külön jó, hogy tapasztalatot, segítséget kapunk és felnézünk rátok! :) legalábbis én így vagyok ezzel.
szerintem sose kérj ezért bocsánatot! gyere, írd le mi bánt, meghallgatunk, segítünk!

nem, csajok? 8)

Gabi

Lilypie First Birthday tickers
gabrilio
Százhalombatta
 
 


gabi: Nagyon bölcsen szóltál! :D De tényleg, nekem is nagyon jól esett a biztatás, hogy gondoltok rám a nehéz időkben, hogy panaszkodhattam, parázhattam mert ti megértitek. És igenis mindenki nyugodtan beszéljen a gondjairól... akár másfajtákról is.... pl a büdös sütő esete :) mert mi tuti megértjük, és ha okos dolgot nem is tudunk mondani, de vígasztalót biztosan... szerintem itt mindenki nyitott és emberbarát anya(jelölt). Ez egy jó csapat.
korenka
Szár
 
 


Sziasztok Csajok!

Isten hozta az újakat!

korybon:
Nyugodj meg, biztosan rendben lesz minden. Remélem sikerült elérned valamilyen orvost.

Nem is értem, hogyan adhatják ki az eredményeket kielemzés nélkül! Interneten!? Boginál, a 10 éves lányomnál is vacak értékeket mértek. Az uh-os orvos üvöltözni kezdett velem, hogy miért nem rögtön genetikai uh-ra mentem és ő nem vállalja a felelősséget. 4 hétre rá kaptam a genetikára időpontot és az egy nehéz 4 hét volt... Végül a genetikai uh-os orvosnő meg azért kezdett üvöltözni velem, hogy miért foglalom a helyet a valóban betegek elől... Szóval ezek a mérések nagyon sokszor hozhatnak rossz eredményt.
Kezdem azt hinni, hogy nagyon jó nekem ez a boldog tudatlanság, mert engem nem vizsgálnak agyon, az tuti. Németországi orvosnő ismerősöm 3 héttel idősebb terhes és ő mondta, hogy náluk pont az ilyen felesleges pánikkeltések miatt nincs AFP, csak ha kéred. Ő egyébként vega és továbbra sem eszik semmilyen húst. Azt mondta, a gyerek úgyis elveszi ami kell.

schat:
A baj velem van, nem a várossal. :)
A lányom remekül vette az akadályokat. Ennek okai: a kiváló svájci integrációs rendszer, az alacsony követelmény és a gyerek brilliáns agya. :)
Szívesen cserélnék veled tapasztalatot, de lehet, hogy a többieknek ez uncsi.Írj privit, ha van időd.

Engem általában a kupikban található szépszámú magyar (többnyire a kissebbségi) felhozatallal szoktak összemérni. Igy mindig kiderül, hogy én nem vagyok tipikus magyar. Tegnap pl. egy munkatársam említette, hogy ismer egy magyar lányt, aki szereti Puskint. Kérdezte, hogy én ismerem-e? Erről hosszasan elbeszélgettünk. Majd kiderült, hogy ő nem ismeri az írót én meg nem tudtam, hogy van egy ilyen nevű vodka a forgalomban.
Ma - a magyar lányok hírnevére alapozva - többen megjegyzést tettek rá, hogy biztosan túl sokat iszok mostanában, azért vagyok ilyen sápadt. Ma a büszkeségem nagyon azt súgta, hogy el kéne mondani, hogy babát várok, de gondoljanak amit akarnak.
Egyébként a swissmom.ch-n a 11-ik terhességi héthez van írva: "az orvosa az első uh vizsgálattal megállapítja a terhességet". Mellesleg tanácsolják, hogy az ismerősöknek 10 nappal későbbi szülési időpontot mondjunk, hogy ne idegesítsenek.
Szóval itt ez normális, már nem izgulok.
Csak a háziorvosomat cserélem le, ajánlottak egy jót.

Hangulatingadozással hogy álltok? Hazafelé végigbőgtem az utat.

Vigyázzatok magatokra!
homeostazis
Budapest
 
 


Hali!

Nem influenza, csak egy sima nátha.Csakhát semmit nem ajánlott beszedni, meg csepegtetni, így hát kicsit szar.
Ráadásul az émelygésem is, ahogy írtam...
Na, vigaszként csináltam rizsfelfújtat csokipudinggal.Már kajáltam is belőle.
Én is örömmel olvaslak Titeket, bármiről is legyen szó.Egy csomó hasznos dolgot tanulok.Ez a szagtalanítás-dolog is érint szerintem mindenkit.
Most rá is érek:Léda épp atelomat csócsálja-töltővel együtt....
Na, elbvettem, még szétrágja a zsinórt.Most itt sertepertél, de szegény nem tud billentyűzni, az egeret toligálja.
Nőnek a szemfogai, lehet, hogy a rágók is (azoknak kéne előbb elvileg, de neki a többi meglévő sem sorban jött), rág mindent, mint egy egér.

Hangulat: ma tök gáz voltam.Tiszta ideg.Mindenért ugrottam, pedig semmi extra nem történt.Hormonok, tuti.
Férjem, délutános, úgyhogy az egész délután-este egyedül vagyok a csajokkal.
Ennek is megvan az előnye.Jobb, mint az éjszakás.Azt utálom.

Befejezem, ma már úgyis sok voltam.Írjatok, olvasok folyamatosan.

Brigi
Kép
Kép
Kép
 
 


brigi: Én is elképesztő ingerült vagyok ma. Pöccre indulok.... ráadásul semmi sem sikerül úgy ahogyan akarom... ilyenkor úgy érzem, hogy az egész világ összefogott ellenem. Hányingerem még nekem is van. Néha azon kapom magam, hogy semmi.. néha pedig olyan durva, hogy kifutnék a világból.... azt tartja bennem a lelket, hogy már csak 3 hét és vége... :) Gyógyulj!!
korenka
Szár
 
 


Korybon
Az én dokim NAGYON kedves és korrekt, pont ő rendel holnap a Margit kórházban a terhesgondozóban, NE az sztk-ba menj, ott csak nőgyógyászat van! Margit kórház, B épület, földszint, terhesgondozó.
Dr. Sztanyik Lászlónak hívják és amellett, hogy nagyon jó szakember, még tapintatos és humánus is!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Norcs, Zsemlyécske
Isten hozott Benneteket és gratulálok a babákhoz! Van ám nekünk házi táblázatunk is, ha szeretnétek bekerülni, akkor írjátok meg a következő adatokat:
életkor, lakhely, nagyobb gyerekek, kórház-doki, szülés várható időpontja és kiválasztott nevek (ha vannak)

Brigi
Jobbulást!


Én is nagyon szeretem, hogy van kikkel megosztani a tapasztalatokat, félelmeket, jó csapat ez ;)

Hiperérzékeny vagyok, ma az irodában is sírtam :oops: Meg hazafelé a munkából...
És a fejem megint szétrobban. Én már nem bírom ezt. Nem segítenek a homeobogyók, hányingerem van a fájdalomtól, minden mozdulatra szúr a halántékom... :cry:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Nálam is felment ma a pumpa csajok, bár okkal:
A púpom tele van az egészségüggyel komolyan mondom. Lecuccolunk nagy hóban, babakocsival, Andrissal a dokihoz, hogy EKG meg beutaló, stb. Oda is telefonálok, hogy ott vagyok. Erre 10 perc után belibben egy nyanya és persze ő megy be előbb. Várhatunk megint 15 percet. Aztán úgy néz rám az asszisztens, mint a véres rongyra, hogy miért nem akkor jövök, amikor valaki vigyáz a gyerekre (EKG nem a rendelőben van, hanem külön, nem kell a betegek közé menni). Mondom azért, mert akkor nincs rendelés!!! A doki meg benyögi, hogy a többi vizsgálatért és a beutalóért majd jöjjek vissza máskor, mert sokan várnak a rendelőben. Bakker én nem kértem, hogy vegyen előre. Gondolom, hogy aki beteg az is minél előbb haza akar jutni. De akkor mondja azt, hogy várjak egy órát, ha tudok és majd én eldöntöm, hogy tudok-e. Simán elmentem volna vásárolni, aztán vissza. De nem, majd le kell mennem még egyszer. Persze hogy mikor menjek azt nem tudta megmondani. Jövő héten szabin van, amúgy is csak kedden van este, akkor tudnám Andrist valakire hagyni, de akkor a dokinő már fáradt. Hát én kész vagyok! Akkor mégis mikor?

Brigi: Ez a rizsfelfújt jól hangzik. Hogyan kell csinálni? Én ilyet még sose ettem. Bonyolult?

Kory: Jó tippek, sok újat mondtál. Most a szódabikarbónát próbálom, hátha beválik.

KépKépKép
 
 


Sziasztok,

Itt vagyok, imádlak Titeket a sok-sok jó, pozitív gondolatért, az aggódásért, meg, hogy vagytok.

Korybon: ne aggódj, addisz-nak igaza van menj egy másik dokihoz.


mi is erre készülünk éppen, bármennyire csúnyán is nézett ma este rám a papám. Nem megcsalni készülök Gyulát (a nődokimat), csak érdekel más véleménye is, és ha már úgy is kb. 4 havi fizetésemet fogjuk kiperkálni a terhesgondozásra és a szülésre, legalább én is hadd szóljak bele a dolgok. Nem?

Na lényeg, tündéri doki nénim, megsimogatott (szó szerint) és közölte, hogy előre fordulunk, és nem hátra lépegetünk, mert akkor csak orra bukunk. A férjem beszélt, mert én persze elsírtam magam a 2 mondatnál, és mikor hozzá akartam még valamit tenni, közölte, hogy megértette, és már mondja is, hogy merre tovább. És a tovább dr. Kulin Sándor, aki jövő csütörtökön 10-re vár minket. meddőségi specialista, ami nekünk annyira nem kell, de gondolom máshoz is ért, én a netről ennyit tudtam leszedni, de a doki nénim kapásból őt mondta, és nekem eddig még mindig bejött amit ő mondott. Ajánlott még egy akkupunktúrás doktornőt is, mondván nekem kell fizikailag rendben lennem, de az nagyon rossz helyen van, így lehet, hogy a gyógyító vagy a kineziológus marad, de ezt még emésztgetem. És addig is elkezdek óvatosan sportolni, hogy a fizikai állóképességem javuljon. A lényeg, hogy papám nagyon nem volt lelkes. Pedig én tudni akarom, hogy ez a doki mit mond, mielőtt rákövetkező kedden megyek a sajátomhoz. Ettől teszem függővé, hogy milyen vizsgálatokra akarom rávenni a sajátomat. Tudom, hogy morbid vagyok, de jobban járok, ha a következő műtét árát vizsgálatokra költöm, így majd csak a terhesgondozást és a szülést kell fizetni a küretet nem. Szerencsére anyum velem ért egyet, és náluk meg ő a főnök.

Tehát TELE VAGYOK ÖNBIZALOMMAL, ma csak egyszer sírtam, és az se volt több 5 percnél. Jó kettő, ha doki nénit is belevesszük, de az csak éppen, hogy 8-10 csepp volt. Holnap délután haza megyünk anyósomhoz Tokajba, mondanám, hogy leiszom magam, helyettetek is, de képzeljétek, hogy hozzá mentem egy tokaji borászhoz, és nem szeretem az asszút. Mindegy nagyot pihenünk, csak hétfőn este jövünk vissza, síelni fogok (remélem), kirándulni a fiúkkal, fát vágni, rengeteget olvasni Áronnak, és nagyokat aludni. tehát töltődöm, s mire visszajövünk, már csak 3 alszunk és vár a doki, és talán pár válasz is lesz ott a rengeteg kérdésemre.

Szóval valahogy így vagyunk. :wink:

Bebe

Kép
Kép
Kép
 
 


Bogme: koszi szepen a felzarkoztato infot bebe-rol. Nagyon sajnalom, ez nagyon szomoru hir. Sajnos nincsen nagyon amit ilyenkor mondani lehet, ez egy nagyon szomoru veszteseg, es csak feldolgozni es tovabbindulni lehet, remenykedve, hogy legkozelebb jobb lesz. De nagyon drukkolok, es gondolok rad BEBE 29.

Bogme, gyonyoru a babad, nagyon boldog lehetsz vele.
Hat hogy amerikaban jobb-e vagy otthon, fene tudja, nincs sok tapasztalatom egyik helyen sem. Sajnos itt amcsiban is rengetegbe kerul az egeszsegbiztositas. En azt hittem , hogy otthon ingyenes? Nem ingyen jartok a dokihoz?Mikor meg en otthon laktam, akkor az allam fizette, ha volt TBd. Vagy miert kell fizetni? Mondjuk az igaz, hogy dokihoz jarni egy kinzas, foleg ha nem is vagy beteg csak terhes, de en ugy szeretnek tobbet latni, hallani az elso babambol.... olyan mintha ilyenkor talalkoznek vele :)
bebe17
Szeged
 
 


Addisz, en is ugy latom, hogy otthon odafigyelobben, lelkiismeretesebben csinaljak a szurovizsgalatokat, es tobb UH is van. Na de hat mit csinaljak, nekem ez jutott. Remenykedek, hogy egeszsegesen kimaszik egyszer csak ez a baboca es akkor majd minden percemet vele tudom tolteni, addig meg csak varok es kinzom magam a hanyingerrel :)
Nem, mi nem tervezzuk, hogy hazakoltozunk. A parom mar itt lakik 11 eves kora ota, szoval o mar el sem tudna kepzelni az eletet otthon, en meg hat .... na mit csinaljak? :) egyedul nem megyek az biztos :) Meg az az igazsag, hogy megszoktam mar itt kinn. Talan mar jobban ismerem a rendszert is (nagyon zoldfulu voltam mikor kijottem, es akkor meg a magyar rendszert sem nagyon ismertem). de sokszor megyunk latogatni, most majusban is nagykunkba vesszuk az oceant es hazalatogatunk egy honapra... kemeny lesz nagy hassal 12 orat repulni, de tuleljuk :)

Norcs83: UDV A KLUBBAN!

Brigi: gyogyulgass meg. Engem is elkapott ez a nyavaja kor, bar ezen nem lepodok meg, oviban dolgozok, es itt minden nyavalyat benyalok ezektol a poronttyoktol. Igyad a kamillas teat , ha birod vagy gyomber tea meg jobb, mert az segit a hanyingeren is (azt mondjak, de en csak rosszabbul vagyok tole.)

Hangulatingadozas: oh, mami! ne is mondd. Felek meg sajat magamtol is neha. Olyan szarul vagyok es olyan ideges is neha minden ok nelkul, hogy legszivesebben felpofoznam magam neha. Es persze ilyenkor lelkiismeretfurdalasom van, hogy nekem boldognak kene lennem, mert erre vartam mar evek ota, es erre itt szenvedek. Es olyankor tenyleg felpofozom magam, mert nincsen szuksegem felesleges, ertelmetlen terheket magamra pakolnom azokon kivul ami mar ugyis ott van. szoval probaljatok tulelni a hangulatingadozast es amennyire lehet racionalisan hozzaallni a helyzethez, mert tenyleg nincsen vege a vilagnak, akarmennyire is tunik ugy neha :)
bebe17
Szeged
 
 


Na, hat itt elirogatok egymagamban, mivel mikor nalunk nappal van akkor ti meg melyen horkoltok :) es igy el tudom olvani az egesz elozo napi hozzaszolasokat es kommentalni rajuk.

BEBE 29: orulok nagyon, hogy most ujra tele vagy onbizalommal. En tovabbra is az akkupunkturat nagyon tudom ajanlani, nekem nagyon sokat segitett, es hiszek benne hogy mukodik, de ha mar nem, legalabb ellazit arra akis idore. Ami apudat illeti, figyelj ez a te tested, te egeszseged es vegsosoron neked kell megkuzdened a fajdalommal,veszteseggel es a problemakkal. Ha azt a nehez oldalt nem tudja atvenni toled, szeirntem a tobbi dologba valo beleszolast es iranyitast sem lenne szabad atadni neki. Csinald azt ami teged megnyugtat es ami remenyt ad. Csak az a fontos hogy te jol erezd magad, es nyugodt legyel. Ha ez azt jelenti, hogy orvost valtasz akkor tedd azt. Barmit ami segit neked abban, hogy jobban es biztonsagosabban erezd magad. Apukad meg elobb utobb elfogadja ugyis a dontesedet... kenytelen lesz , mast nem tehet. :) En amig meddosegi vizsgalatokra jartam, 5 orvoson mentem keresztul, mig megtalaltam az "igazit" :) komolyan,nehez volt valtani, de tudtam hogy csak az szamit hogy valaki komolyan vegyen, megkeresse a bajomat es torodjon velem, ahelyett, hogy csak a penztarcam tartalman meditaljon es az o gyarapodo bankszamlajan. Szoval ne erezd rosszul magad, a penzedert szolgaltatast kapsz, gondolj ugy erre hogy ez egy biznisz, es ha mar fizetsz erte, akkor megerdemled, hogy cserebe megfelelo, kielegito szolgaltatast kap.
na befogom ! :)
kitartast es sok sikert! ertesits minket mindenkeppen a fejlemenyekrol
bebe17
Szeged
 
 


Sziasztok!
Bebe17!
Ez nagyon ó!Amíkor mi alszunk, Te írsz.Legalább reggelre van mit olvasni.
Hát az ingyenes orvosokról-sztk-ról majd írnak a többiek is, de kb. az a helyzet, mint bogme utolsó írásánál.
Bogme!Ez nagyon gáz, de nálunk is ilyen a házidoki.Ilyen influenzás időszakban babával képesek ezt tenni Veletek-velünk...Na, hát ez az ingyenes ellátás.
Nálunk is egész délelőttös program lenne, ha bemennék.Nem is megyek, amíg nem muszáj.Mondtam is a védőnőnek.A mi házidokinknál is egy-egy nyanya bnt van fél óráig, addig meg a kint lévők "okádják" a bacikat egymásra.
Bebe (régi)!!
Nagyon ügyes vagy, irigyellek a hatalmas lelkierőd miatt.Jó pihenést-töltődést!
Én sem szeretem az aszút.Igyál valami mást (amit szeretsz.)
Majd gyere ám!!!!
Bebe (új)!
Jajj, nekem nem lenne türelmem oviban-iskolában dolgozni.Én nem vagyok annyira oda a gyerekekért.Írtátok itt régebben, hogy vannak tanárok-tanítók köztünk, meg, aki szeretne vele foglalkozni.Hát, vessetek meg érte, de én nem!!!Nincs türelmem, és olyan szemtelenek is tudnak lenni, még a végén lepofoznám őket.Perzse ez nem az ovis korosztályra vonatkozik.Néha amit a lányom mesél, hogy miket meg nem engednek maguknak az osztálytársek (lehet, hogy ő is, csak azt nem mondja...).Hát, némelyik olyan, mint valami idióta.Mászkálnak a pad alatt, meg dumálnak óra alatt, simán visszadumálnak a tanároknak...

Köszi a jókívánságokat!Gyógyulgatok, csak még nem érzem.
Remélem, ma a hangulaom legalább normál lesz.Süt a Nap, ez ++++, de bazi hideg van.
Tényleg, Bebe (új), Nálatok most milyen az idő????

Brigi
Kép
Kép
Kép
 
 


bebe: Ugyan így vagyok mint te. Miért nem vagyok boldog és elégedett, miért vagyok ilyen idegbeteg? Ráadásul, vagy éppen ezért ez az egész napos rossz közérzet, hányinger... sírni tudnék néha. Ugyanakkor lelkiismeret furdalásom van amiért nem érzem boldognak magam. Hát én akartam!!!! Most itt van... de túl leszünk rajta... :D
korenka
Szár
 
 


Sziasztok csajok!

Visszaolvasnom esélytelen volt :shock: Rengeteget írtatok :)

Én a szokásos miatt nem jelentkeztem munka :?

Viszont híreim vannak,kis könyvem megvan :lol: (ideje volt már)
Baromi beteg vagyok:taknyi,köhögés :?
Milusom is taknyis neki még hozzá a foga is jön :(

De minden oké velünk,úgy amúgy :D :roll:

Egy dologra reagálnék:hasonalvás!
Milánnal a kórházban -miután lejárt az időnk-is még félig hason aludtam :) én notórius hason alvó vagyok :roll: pedig tudom hogy nem jó.

GG

Kép

Kép
gg
 
 


Korenka: nekem is nagyon rossz a közérzetem,és én is rosszul érzem magam amiatt,hogy most istenien KÉNE éreznem magam,és ez elvileg a legszebb időszakom...

Sajnos egyelőre rosszullét rosszullét hátán...

Ma szerencsére anyum jön értem,és együtt megyünk "shoppingolni",mert egyedül nem merek menni,nehogy elájuljak valahol... :?
Vendég
 


Gg: de hogy bírsz hason aludni?
nekem így 12 hetesen már kínszenvedés,annyira nyom...

pedig mindig,minden éjjel eddig hason aludtam,máshogy nemigen bírok :?
Vendég
 


sziasztok!

már jó régen írtam, de olvasgattam azért néha...
most zajlik az élet rendesen, suliba járás hányingerrel nagyon jóó, kiállítások szervezése, stb., most meg vendégeink vannak a héten, sógornőm és 3 cuki gyereke. :)
én is voltam végre védőnőnél, meg túl vagyok, a laborvizsgálatokon, de sajna a vérvételt meg kell ismételni jövő héten megint. :(
és már csak 2 hetet kell várnom a 12 hetes UH-ig, alig várom, h lássuk a kis picurt. :)
de jó nektek, h már sokatoknak vannak infói a kicsiről!

üdv az újaknak is, jó sokan lettünk. :)
Vendég
 


Pannamol: jó hogy erre jártál! :)

elröppen az a 2 hét már hamar! Én is mit nyavalyogtam,hogy nem megy az idő,de amint megnyugodtam,elkezdett szállni,és már csak 4 napot kell várnom a dokira :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Bogme
Sajnálom, hogy ilyen procedúrán kell keresztül menned, ráadásul kisgyerekkel. Ez valóban nagyon-nagyon dühítő.
Sok helyről hallom, hogy milyen macera a sok beutaló beszerzés, időpontok stb.
Nálunk ez egész olajozottan működik a kórházban/védőnőnél, hál' istennek.

Bebe29
Mindenképpen számolj be jövő héten, hogy mit mondott az új doki, mik a lehetőségek és hogyan tovább.
Az nagyon jót tesz a lelkednek is, ha sportolsz, a tokaji hétvége meg egyenesen szuperül hangzik! Az aszút én sem szeretem, a jó száraz szamorodnit annál inkább ;)
Lenne egy speciális kérdésem hozzád homeopátiával kapcsolatban, remélem nem baj. Próbáltam már neten nézelődni, de nem találtam olyan ekcémára való krémet, amit kismamák is használhatnak. Tudsz esetleg valamit ajánlani nekem?

Bebe17
Én megértem, hogy a párod nem akar ennyi idő után visszajönni, meg persze azt is, hogy Te maradsz vele :) Jó hosszú utat teszel majd meg pocakosan, izgi lesz :)

GG
Jobbulást Neked is! Stodal szirup, Bioparox spray vagy lándzsás útifű mind mehet és nagyon hatásos!

Pannamol
Tényleg rég jártál erre, épp tegnap este jutott eszembe, hogy vajon sikerült-e elintézni a kórházban/terhesgondozáson mindent. Majd mesélj, hogy alakult a dolog.


Lányok, ez tényleg életünk egyik legszebb és legizgalmasabb időszaka, de ettől függetlenül sokszor nehéz is. Fizikailag, lelkileg egyaránt. De sokszor gondolok arra, hogy mekkora dolog egy kisembert életképessé fejleszteni a testünkben, mennyi átalakulás megy végbe odabent, mennyire megváltoznak az érzéseink, a testünk, a gondjaink, az értékrendünk. Nem is csoda, ha néha eltörik a mécses vagy úgy érezzük, nem bírjuk tovább. Ez nem azt jelenti, hogy egy percre is cserélnénk bárkivel. Csak nagy feladat és nem kell mindig sziklának lenni.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


bebe17: Köszi, tényleg boldog vagyok a kisfiam miatt :) Nálunk az egészségügy alapvetően tényleg nem fizetős, de pl. a terhesgondozást és a szülést általában magándokinál oldjuk meg. És a hálapénz is a legtöbb dokinál elvárt, sajnos. Ha az ember megfelelő szolgáltatást akar, akkor kénytelen fizetni.
Jobbulást neked! Oviban tényleg sok bacit össze lehet szedni. Meddig szokás nálatok dolgozni?

bebe29: Ez az! Csak pozitívan!

gg: Jobbulást!

És mindenkinek, aki hányingerrel küzd, kitartás! Nekem most egy fokkal jobb a helyzet, remélem már így is marad.

KépKépKép
 
 


Megint kijött a számon a herpesz :?

A terhesség legelején is kijött egyszer,mondjuk gyorsan elmúlik,és nem is látszik,csak érzem.

Ja,és folyamatosan eszem,mert nem hagy alább az éhség már megint! :shock: :shock:
Egyelőre nem híztam többet azóta sem,ill. fogytam 1 hónap alatt 1 kg-ot...
Vendég
 


Sziasztok!

Boti (kisfiam) alszik, így most volt időm visszaolvasni.
homeostazis: hangulatingadozás az nálam maximálisan megvan!! egyik nap minden szép és jó, másik nap meg maga a pokol... mindenen elsírom magam, de szerencsére a párom már nem lepődik meg ezen, sőőőt, olyannyira természetesnek veszi, hogy már néha zavar is :lol:

brigi33: telefon töltő rágás nálunk is játszik...nem tudom mi lehet olyan finom rajta

addisz: 27, Nagykovácsi, 1 fiú- 5.-én lesz 18 hónapos, Dr. Tóth Ferenc, 2011-08-13, lány- Dorottya, fiú- Ákos
ezt a táblázatot hol lehet megnézni?
A fejfájásod remélem hamar elmúlik!!!

gg: jobbulást!! Én is hasonalvó párti vagyok, és szintén a végéig félig hason aludtam, vagyis a hasam oldalán vagy hogy írjam, de úgyis érted :wink: remélem

Velünk amúgy minden rendben. Egyre kevesebbszer vagyok rosszul, és remélem ez már így is marad. Ez a napsütés meg nekünk is jót tett. gyors ki is vittem Botit szánkózni, mielőtt elolvad :) Plussz még az is nagyon jó, hogy péntek van így apa 2 napig velünk lesz. Ez kész felüdülés nekem, na meg persze a gyereknek is.

Kép


Kép
 
 


Norcs
Este beírom az adatokat a táblázatban, mert az otthoni gépemen van az eredeti excell. Amúgy itt, a 24. oldalon van fent az akkori verzió. Ha új kismama csatlakozik, akkor mindig frissítem és felteszem.
Köszi, a fejem ma csak tompán fáj reggel óta, annak köszönhetően, hogy éjjel kettőkor felkeltem és bevettem egy Panadolt... Nem bírtam már tovább, addig nem is aludtam egy percet sem.

Kisbeeka
Én is folyton éhes vagyok... nem kívánós, hanem szó szerint éhes. Igyekszem joghurttal, gyümölccsel csillapítani ilyenkor, de leginkább a péksütik esnek/esnének jól. Azzal meg csínján kell bánni, mert észrevétlenül lerakódik az ember seggén :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Hűhh, ha csak tegnap óta ennyire pörög a fórum, hogyan is fogok visszaolvasni??? :) Termeltek rendesen, nem győzöm helyre rakni magamban a sok-sok infót.
Előbb-utóbb megtanulom beazonosítani a nevekhez tartozó történeteket, egyelőre kicsit még kusza az egész, elnézést, ha megszólítás nélkül reagálok az írtakhoz.

A táblázathoz, Diósdon élünk, nagyobbik gyermekünk Bendegúz, 2008. okt. 23-án született. Feltehetően augusztus közepére-végére várható a kis tesó, Mirkó vagy Eszter. A doki nem mondott semmit a szülés várható időpontjára, ahogy írtam is, elég tárgyilagos, szenvtelen krapek, hasonló további megjegyzései voltak, mint pl. igen, ez egy élő terhesség, meglátjuk, hogy kihordott lesz e. Gondolkodtam rajta, hogyha első babavárásom lenne, tuti megborultam volna, így csak néhány órán keresztül hüledeztem (na jó, anyáztam is), aztán betudtam a dolgot annak, hogy csupán ezzel akar - jóindulattal telve - felkészíteni az első 12 hét esetleges kockázataira... ... ... Két hét múlva megyek a következő kontrollra hozzá. Nem vagyok mazochista, csak mivel nála kezdtem el, valószínű, hogy az első trimesztert nála is töltöm már, mert úgy látom szakemberként megfelelő, "csupán" embertelen... aztán jelentkezem a választott orvosomnál, akinél Bendegúzt is volt szerencsém szülni, Ő Orbán István a Péterfyben.

Jót derültem a Puskin-os történeten :D

Nálam az első 4-5 hét telt émelygősen, illetve nem sokra rá, hogy kiderült, kisbabánk lesz, elkapott a család egy elég kemény, makacs vírust. És sokszor nem tudtam beazonosítani, hogy annak köszönhető a rosszullét, vagy a terhesség természetes velejárója. Mostanra kívánós vagyok csupán :-) A hangulatingadozások megvannak nálam is, bár alapból szalmaláng típus vagyok.

További szép napot mindenkinek!

Zsé - Anita


Addisz: mázlimra inkább azokat a dolgokat kívánom,amikkel Te csillapítod az étvágyadat :)

egyáltalán nem kívánom a húst,ill. péksüteményeket...
Vendég
 


Sziasztok!!!

köszi mindenkinek a támogató szavakat, annyira jól esett..ma már nem látom annyira tragikusnak a helyzetet, hiszen az orrcsontja jó volt az uh-on..egyelőre erre koncentrálok..a Sztanyik dokit is köszi, jövő héten bejelentkezek hozzá.

Ma megmondtam a melóhelyen, hogy nem akarok több videót készíteni nekik...az elmúlt időszak eseményei miatt.!!!!!!!

Még 3 sztár videót kell készíteni, és vége a rémálomnak...a hivatásomat imádom továbbra is, de ezt a munkahelyet utálom..etikátlanok nagyon...hétfőn van az utolsó napom..juhéé...utána csak gyerekezek, a háztartással foglalkozom, főzicskézek és várom a kisbabát..vége a stressznek, az éjszakázásnak..de jóóóóó...

Zsemlyécske
ki ez a morcos doki? És melyik kórház is ez???

Hangulatingadozás nálam is van, ajaj, főleg ilyenkor hó vge fele, amikor mindig aktuális lenne a menstru..ilyenkor robbanékony vagyok...naaaaagyon, bőgök mindenen stb...és képzeljétek még midig rosszul vagyok.... :shock:

Hasonalvás
Akkora cicijeim vannak a kislány óta, hogy nem tudok hason aludni, szinte fáj...most ilyen félig hason-félig oldalt pózban fekszem...így kényelmes...próbálok nem háton aludni, feküdni, mert azt ugye nem szabad, de sajna sokszor ébredek arra, hogy háton vagyok és ilyenkor mindig mérges vagyok magamra!!!

pannamol
Milyen kiállításokat hol szervezel???????? Nagyon érdekes lehet!!! Miért kell megismételni a vérvizsgálatot???

bebe régi
tokaji borász a férjed?? jól értettem? Titok ki az? Ej, de jó lesz nektek most ott, azt hiszem erre most nagy szükséged is van, biztosan fel fogsz töltődni energiával és sokkal derűsebben, bizakodóbban fogod látni a jövőt...!!! Jó pihenést!!!

gg
jobbulást!!!

bogme
Döbbenet, amit írtál.....ez hihetetlen..az ember azt hinné, ha gyereked van, emberségesebbek veled, aztán kiderül mégsem...sajnálom..

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest
 
 


Sütő tisztítása
Az olyan, minden háztartásban megtalálható szerek, mint az ecet, a sütőpor vagy a cukor természetesen segíthetnek tisztává varázsolni a sütőt, miközben nem hagynak karcolásokat a felületen.

A só például önmagában is megkönnyíti a ragacsos, odaégett szennyeződések eltávolítását. A sütő alját enyhén nedvesítsd be, majd szórd be alaposan egyszerű háztartási sóval. Ezután kapcsold be, és addig melegítsd, amíg a só megbarnul. Nedves szivaccsal jól súrold át a koszos felületet, végül mosd ki langyos vízzel. A só erejét ecettel is fokozhatod: úgy keverd össze a kettőt, hogy sűrű masszát kapj, majd a még meleg sütő aljára kend fel a masszát. Hagyd melegen a sütőt, hogy az ecet elpárologjon, végül ecetbe mártott szivaccsal súrold le a koszt. Az ecet és a só zsíroldó, tisztító hatásának köszönhetően ez könnyen megy majd.

Súroláshoz egyébként cukrot is használhatsz, de akkor utolsó lépésként alaposabban mosd át a sütő belsejét enyhe mosogatószeres vízzel, hogy biztosan ne maradjon cukor a felületen, ami újra ráéghet.

Az ezerarcú szódabikarbóna a sütő tisztításában is nélkülözhetetlen segítség. Ha végeztél a sütéssel, először enyhe mosogatószeres vízzel töröld át a még meleg - de nem forró - sütő belsejét, majd szórd be alaposan szódabikarbónával. Néhány perc múlva körkörös mozdulatokkal súrold le a szennyeződést, végül langyos, tiszta vízzel mosd ki a sütőt. A szódabikarbónát masszaként is alkalmazhatod, vízzel elkeverve. A felületre felkent masszát addig hagyd hatni a meleg sütőben, amíg ki nem szárad, ezután dörzsöld csak át vele a sütőt. Ha nincs otthon szódabikarbóna, bátran helyettesítsd sütőporral, hasonlóan hatékony szer a ragacsos, odaégett ételmaradékokkal szemben.


kisebb normál nagyobb
Címoldal / Otthon
Kíméletlen súrolószerek égett, ragacsos sütőhöz
A sütőben kifröccsenő szósz, olaj vagy zsír azonnal le is ég, tisztításához ezért kíméletlen szerek kellenek. Íme!
Szerző: n. a.
Forrás: Femina.hu
2010. november 7.
hirdetés

Kevesen tudják, hogy a bolognai szósz ízesebb és sűrűbb lesz, ha nem a tűzhelyen főzöd teljesen készre, hanem utolsó lépésként még bedobod a sütőbe egy órára. Az ínycsiklandozó fogás árával azonban számolnod kell: a szószból biztosan kifröccsen majd valamennyi, ami sajnos rá is ég a sütő aljára. Az ilyen és ehhez hasonló ragacsos, odaégett szennyeződések eltávolítása nem könnyű, gyakran durva szivaccsal történő erős súrolás sem segít.

Ilyenkor érdemes kipróbálni néhány háziszert is: a következő filléres csodaszerek kiváló fegyverek a zsíros szennyeződések ellen, bátran helyettesítsd velük a súrolószereket.
Takarítás
Használsz házi szereket?
Szinte mindigÁltalábanCsak ritkánSzinte sohaTervezem
Makulátlan sütő sóval, ecettel

Az olyan, minden háztartásban megtalálható szerek, mint az ecet, a sütőpor vagy a cukor természetesen segíthetnek tisztává varázsolni a sütőt, miközben nem hagynak karcolásokat a felületen.

A só például önmagában is megkönnyíti a ragacsos, odaégett szennyeződések eltávolítását. A sütő alját enyhén nedvesítsd be, majd szórd be alaposan egyszerű háztartási sóval. Ezután kapcsold be, és addig melegítsd, amíg a só megbarnul. Nedves szivaccsal jól súrold át a koszos felületet, végül mosd ki langyos vízzel. A só erejét ecettel is fokozhatod: úgy keverd össze a kettőt, hogy sűrű masszát kapj, majd a még meleg sütő aljára kend fel a masszát. Hagyd melegen a sütőt, hogy az ecet elpárologjon, végül ecetbe mártott szivaccsal súrold le a koszt. Az ecet és a só zsíroldó, tisztító hatásának köszönhetően ez könnyen megy majd.

Súroláshoz egyébként cukrot is használhatsz, de akkor utolsó lépésként alaposabban mosd át a sütő belsejét enyhe mosogatószeres vízzel, hogy biztosan ne maradjon cukor a felületen, ami újra ráéghet.
15 hatékony folttisztító
15 hatékony folttisztító
A legjobb megoldások a lefolyók dugulása ellen15 filléres csodaszer15 tipp, amivel tízezreket spórolhatsz15 látványos ötlet a konyhába13 veszélyes és allergiát okozó tárgy a lakásban14 praktikus tároló apró lakásokbaA 14 legötletesebb konyhai eszköz, amit valaha láttunk14 látványos hangulatvarázsló ötlet az erkélyreA 15 legfinomabb lakásillatosító14 káros tárgy a lakásban a feng shui szerint
Kíméletlen zsíroldók
Ha nagyon elhanyagolt a sütőd, és a házi praktikákkal már nem érsz célt, akkor nincs más hátra, mint bevetni a még kíméletlenebb zsíroldó tisztítószereket. Ma már számos olyan hideg zsíroldót találni az üzletekben, amelyek hatékonyan oldják a legmakacsabb szennyeződéseket is. Kattints ide, és ismerj meg néhányat! »
Tisztítás sütőporral, szódabikarbónával, mosószódával

Az ezerarcú szódabikarbóna a sütő tisztításában is nélkülözhetetlen segítség. Ha végeztél a sütéssel, először enyhe mosogatószeres vízzel töröld át a még meleg - de nem forró - sütő belsejét, majd szórd be alaposan szódabikarbónával. Néhány perc múlva körkörös mozdulatokkal súrold le a szennyeződést, végül langyos, tiszta vízzel mosd ki a sütőt. A szódabikarbónát masszaként is alkalmazhatod, vízzel elkeverve. A felületre felkent masszát addig hagyd hatni a meleg sütőben, amíg ki nem szárad, ezután dörzsöld csak át vele a sütőt. Ha nincs otthon szódabikarbóna, bátran helyettesítsd sütőporral, hasonlóan hatékony szer a ragacsos, odaégett ételmaradékokkal szemben.

Ha a szennyeződés nem annyira makacs, a mosószódás átmosás is segít: szivaccsal vidd fel a nedves felületre a mosószódát, hagyd állni néhány percig, végül mosd le. A súroláshoz ez esetben gombóccá gyűrt újságpapírt is használhatsz: hatékony eszköz, mégis kíméletesebb, mint a durva szivacs.

A szóda mellett a kávézacc is kitűnően alkalmazható súrolószerként. Hintsd be vele a nedves és meleg sütőt, hagyd állni 5-10 percet, majd szivaccsal dörzsöld át a felületet. A kávézacc a kellemetlen szagokat is megszünteti.

Az odakozmált zsírt és az ételmaradékot érdemes elsőként felpuhítanod, így kevesebb munkádba kerül az eltávolításuk. Ehhez keverj el egy pohár almaecetet és két evőkanál cukrot, a keveréket vidd fel a felületre akkor, amikor a sütő még meleg, és hagyd rajta körülbelül egy órán át. A legmakacsabb ragacsos szennyeződéseket is egyetlen mozdulattal letörölheted ezután.
A sütőrácsokat a kádban tudod a legjobban letisztítani ammóniával. Fektesd bele a rácsokat, majd töltsd meg a kádat annyi meleg vízzel, hogy ellepje azokat. Ezután önts bele fél pohár ammóniát, legalább 15 percig hagyd ázni, majd egy szivaccsal lazán töröld le róla a szennyeződést. Ezután még egy alapos meleg vizes öblítés, és kész is!

Semmilyen erőfeszítést nem igényel a sütő belsejének tisztítása, ha ammóniával végzed - vigyázat, ez az eljárás kizárólag villanysütő esetében használható! Először kapcsold be a sütőt, melegítsd fel 65°C-ra, majd zárd el.

Helyezz félpohárnyi ammóniát tartalmazó edényt a sütő felső rácsára, egy forrásban lévő vízzel teli lábast pedig az alsóra. Csukd be a sütő ajtaját, és hagyd így egy éjszakára. Másnap reggel vedd ki mindkét tálat, majd jól szellőztesd ki a sütőt. Ezután az ammónia és körülbelül egy liter mosogatószeres meleg víz keverékével mosd tisztára a sütőt. Még a rég rászáradt zsír is azonnal lejön majd

A következő súrolószerrel is gyerekjáték lesz a sütő tisztítása, ráadásul több hónapig is eltartható.
Hozzávalók

* 250 ml víz
* 1 teáskanál kenőszappan
* fél teáskanál glicerin
* 10 teáskanál háztartási ecet
* 6 evőkanál iszapolt kréta vagy súrolóhomok


Forrald fel a vizet, mellette keverd össze a glicerint, az ecetet és a kenőszappant, majd a keveréket add a vízhez. Vegyítsd hozzá a súrolóhomokot vagy az iszapolt krétát, majd az egészet alaposan keverd el.

A szert töltsd üvegbe, és tárold hűvös helyen. A sütő tisztításához csak egy kevéssel kend át a tisztítandó felületet, hagyd hatni pár percig, majd súrold le.

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest
 
 


addisz: persze nem sűrgős, akkor csinálod amikor ráérsz :wink:

zsemlyécske: nem semmi a dokid... :shock:

korybon: hétfőn dolgozol utoljára? nagyon jóóóó!!! Használd ki! :D
sütőtisztítós ötlet nagyon jó, ki is próbálom!!

Kép


Kép
 
 


hello!
jajj, elfelejtettem: a rizsfelfújtat kérdezte valaki: rizs-koch-ként is ismerik esetleg.

Korybon!
Na, ugye, az orrcsont fontos.Nem lesz gond, meglátod.
Ez a gyorstalpaló tisztítótanfolyam tök jó.Már akartam kérdezni a tisztítást.Nekünk most nem szaglik a sütő, csak ki éne pucerálnom...
Ma voltunk kint.Süt a nap, elég szép az idő.Elmentünk boltba, meg a nagy elé a suliba.
Léda most alszik.

Holnap ismét egyedül leszek.Kedves férjem megy a lányához .(Hurrá!!).Most nem részletezném a kapcsolatukat, majd egyszer, de nem felőtlen...Hülyének nézi a kis szaros az apját. 11 éves egyébként.Egy hisztérika (mint anyuka).Na, nem részletezem, mi???

Brigi
Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok Mindenki! Jól termeltek, nem mondom, érdekes olvasni.

Szia Bebe17
Nem csak 6. hónapig engednek repülni? Én is akartam, de átírattam a június elejei jegyemet.

zsemlyécske:
üdv, a Mirkó név nem túl gyakori Mgyarországon, de nekem van 3 munkatársam is, akit így hívnak. Lehet, hogy a dokidnak az a tapasztalata, hogy minden második terhességnél abortuszt kérnek tőle és már kiégett.

Tisztítás: 3 hete csak tejért nyitom ki a hűtőszekrényt. Egyszerűen csak valami készet vagyok képes megenni, ha nekem kellene elkészíteni elhánynám magamat. Most pihenek egy fél órát aztán rászánom magamat, hogy kipakoljam. A lányom szerint már maguktól kijönnek a dolgok.

Jók legyetek
homeostazis
Budapest
 
 


Sziasztok! :)

Hát olvastam vagy fél órát, pedig tegnap délután írtam/olvastam utoljára. Mindenre reagálnék.. de nem tudok.

Addisz, már megint az a fránya fejfájás. Együttérzek és drukkolok, hogy most már elmúljon. Nem lehet, hogy a frontok is erősítik?

Bebe_régi, nagyon jó kikapcsolódást kívánok Nektek, töltődj fel, Rádfér! Örülök, hogy írsz még hozzánk.

Korybon, akkor most már kicsit jobb, hogy jó az orrcsont. Tovább drukkolok azért :)

Basszus, megzavartak, pedig akartam még egy csomót írni..
Nálunk a háziorvos azt mondta, amíg állapotos vagyok, soron kívül bemehetek hozzá, és múltkor mivel csak hárman voltak előttem, megvártam inkább a sort, ő meg jól leszúrt, hogy miért nem mentem be. Persze azt nem tudom, hogy ha kisgyerekkel mennék, az hogy lenne.

Ugye nem vagyok elkésve, ha védőnőhöz csak kb 12.hét környékén megyek? Most számolgattam, hogy labor lesz kb. 10.hét 4. napján, doki a 6.-on, szóval csak akkor fogunk a további teendőkről beszélgetni. Mondjuk elfelejtette odaadni azt a "kisokost", amiben benne van, hogy milyen vizsgálatok mikor vannak.. én meg nem is tudom. Tényleg esetleg be tudja másolni ide valaki? Előre is köszönöm!

Gabi

Lilypie First Birthday tickers
gabrilio
Százhalombatta
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: