Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek kiakadt a család amikor mondtam hogy a sielés nekem ugy jo hogy ne legyen messza a pálya mert Orsit szoptatni akarom. Mit akarok én 1 évesen?? Mert hogy elég max. este 1x szoptatni v. még esetleg délben. De többször ne adjak egyen mást. MOndtam amit akar, ha kell neki a tejcsi adok azt még tovább is. Na ezen aztán totál kiakadtak, amikor eljöttünk kihallatszott hogy kitárgyalnak nem vagyok normális.
Még jo hogy nem adok a véleményükre!

Tündi! tegnap este Orsi is hintázott, nagyon élvezte.

Gabici! ha Orsi hallotuuk szörtyög v. nem kapott levegöt mi kiszivtuk. Nem is sirt sose, tudta jobb lesz neki utána. Jobbulást Edinek! Nekünk azt mondta a dokinéni és ez igaz is lett hogy ált. 2 hét a nátha.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
ez nagyon gáz, amit írtál!
Én is írtam nemrég, hogy mit mondtak: "mennyire undorító, ha már szaladgáló gyereket szoptatnak. Meg ha foga van, és még szopizik, az is milyen gusztustalan"
Érdekes Kép.
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok

Hihetetlen!!!Noémi egész éjjel aludt.Este 1/410-től reggel 3/4 6-ig.3-szor kellett neki cumit adni,nagyon jó éjszakánk volt.

Dancsi!

Köszi.

Kármen!

Ne foglalkozz vele,hogy mit mondanak.Jó neked,hogy tudsz szoptatni.Bár én is tudnék!
Noémi nagyon nehezen szedi a levegőt,ma először végrehajtjuk az orrszívást.Nagyon félek tőle.

Tünde!

De nagy fiad van,már pápázik.Édes lehet,remélem,hogy majd egyszer találkozhatom veletek is.
Noémi pár napja azt mondogatja,hogy hö hö hö.Én ennek is nagyon örülök.

Ildi
tfildiko

Ildi! ügyes Noémi, szerintem hamarosan megtanul éjjel is aludni! Én is féltem elöször fáj majd neki a porszvos orrszvás. De nevetni szokott.
Nem foglalkozok azzal hogy ki szerint milyen dolog egy 1 éves gyereket szoptatni. Azt én sem szeretném hogy 3 évesen is még szopizzon de 1 évesen nem fogom direkt leszoktatni ha kéri. Söt örülnék, ha min. másfél éves koráig szopizna. De tényleg nem értem miért itéli el ezt sok ember.
Amugy nálunk már ott kezdödött a vita hogy nem 3-4 oránként szoptattam (most sem) ált. másfél-2 óra volt, de este oránként kér elalvásig. Különben anyu azt mondta hogy ugysem fogok tudni szoptatni, max. 3-4 honapig csak, nem lesz tejem. Emiatt is ragaszkodok hozzá, ha már ilyen szerencsénk van akkor nem apasztom el! Akkor nem megyek velük sielni és kész.

Angi! jött a kajaszállito srác hozta a heti számlát azzal, hogy mondták neki levonták a mult pénteket. Nem fizettem ki, mert szerintem meg nem vonták le. Komolyan mondom valaki ott bent nagyon elkutyulja a dolgokat.
Javasolta fizessem most ki majd hétfön hoz 1 plusz kaját. Mondtam már nem akarom és amugy sem hiszem kapnánk hétfön ezek után bármit is. Valaki nagyon baleknak hisz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Karmen, teljesen kiakadtam, nem is értem a családod hozzáállását a dologhoz. Ahelyett, hogy örülnének, hogy van tejed... De sokan cserélnének veled!

Ildi, nem lesz baj az orrszívással, csak arra vigyázz, hogy egyenesen tartsd a csövet, nehogy beszívja a nyálkahártyáját. Nem mintha fájna(kipróbáltam), de azért elég kellemetlen és első nekifutásra nem kellene rossz emléket hagyni. Nálunk nevetgélés nem volt, de többnyire hagyta magát. Egyébként meg ahányszor csak éreztem, hoy eldugult az orra és nem kap levegőt, jött az orrszívás. De előtt kis meleg teát adtam neki (a meleg a lerakódásokat fellazítja, szóval nem a teáért iszunk teát, hanem a melegért, így akár más meleg folyadék is jót tehet), naponta 3-szor orrcseppet kapott. Mi 3-4 nap alatt mindig kilábaltunk belőle. De tényleg fontos a sok meleg folyadék.
Sok sikert hozzá, majd mesélj!
H
babamama

Gabici,

nekem is azt mondta dokineni, hogy 3-4x naponta az orrszivas.Igazabol nem szoktam szamolni, taknyos idoszakban el sem rakom a porszivot, hanem szivom, amikor kell. Reggel mindig, este lefekves elott. Simonnak meg sokx ejszaka is kell, amikor nagyon taknyos, mert hallom, hogy nem kap levegot.

g.
gabomamo

Hajni és Kármen!

Köszönöm a tanácsokat.Nagyon remélem,hogy nem fog neki fájni az orrszívás.Majd beszámolok róla.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Eddig én is szívtam naponta 5-6szor is, mindíg, amikor láttam a gyereken hogy szenved. Most egy kicsit megszeppentem a gyakoriságot illetően.

Ildi, én is csak bátorítani tudlak az alvással kapcsolatban. Anno mi is rengeteget szenvedtünk Edi alvókája miatt. 3 barátnőmnek is van hasonló korú babája, közülük a mai napig Edi szerintem a "legrosszabb" alvó. De azért már lényegesen jobb, mint pici korában.

6 hónapos koráig csak úgy aludt el, ha ölben elringattam. Mivel elég dundi baba, a végén már beleszakadt a derekam meg letört a karom, úgy éreztem. Na ekkor akadtam ki, és jött az Aludj jól módszer egyik általam módosított változata.
Nálunk leginkább a nappali alvásoknál volt gond. Én úgy érzem legtöbbet a kötött időpontok segítettek. Minden nap ugyanabban az időben vittem sétálni, ua-kor kapott enni, és ua-kor tettem le aludni a kiságyba. 2 hétig úgy voltam vele, hogy mindegy, akár ringatással is, csak elaludjon ugyanabban az időben. Amikor megszokta, hogy mikor legyen álmos (hidd el, megszokja) akkor betettem a kiságyba, adtam neki kb. 1 dc teát, gyümilét vagy hasonlót cumisüvegből (sajna csak rövid ideig tudtam szoptani), amivel ő szépen lenyugodott. Amikor kiürült a cumisüveg, kicserélem cumira és már alszik is.

Fontos, hogy mindig ugyaolyan körülmények között aludjon: nálunk kiságy+hálózsák+cumi+oldalt fekve teszem le. Már tudja is, hogy aludni kell ilyenkor. Ja, és a kiságyban nincs játék, az csak alvásra szolgál. Fontos, hogy tárgyakról és időpontról (sorrend! pl. evés után alvás) rá tudjon jönni mit kell most csinálni. Rájön, hidd el.

A legfontosabb, hogy te határozott legyél és elszánt. Az Aludj jól módszert a könyvből megtanulhatod. Akár módosíthatsz is rajta kicsit. Nekem a védőnőm adta kölcsön a könyvet, a gyerekorvosnál nálunk lehet ilyesmit kikölcsönözni.

Lehet, hogy Noémi még kicsi ehhez a módszerhez, de szerintem meg lehet próbálni. Ha nem jön be, akkor várj vele még pár hónapot.

Ja, és az is biztos, hogy minden gyerek más és más(egyet értek Angiékkal). A természetük, vérmérsékletük különbözik, de tapasztalatom szerint örökletes is. Edi igazi "fing a gatyában" kisfickó. Már picúrnak is mindig járt keze-lába. Nagyon eleven. A bátyámra, apukámra, nagybácsimra ütött, mert mi a férjemmel mindketten nyugis gyerekek voltunk.És biztos vagyok benne, hogy ez nem nevelés kérdése ilyen kicsi korban.

Üdv Mindenkinek!
Gabici
gabici

Folytatás:

Karmen, ne is figyelj a családra, ha ilyenek. Örülj, hogy szoptathatsz, bár én is tehetném.

Az alvásra visszatérve kicsit nálunk már csak az a gond, hogy cumival alszik el. Éjjel néha (1-7 alkalommal) megébred egy pillanatra és cumiért sír. Amint megkapja alszik tovább. Emiatt nekünk megszakad az alvásunk, és én meg iszonyúan nehezen alszom el egy ilyen ébredés után. Azt mondják hamarosan önkiszolgáló lesz cumi téren, bízom benne, hogy minél hamarabb bekövetkezik ez.

Üdv. Gabici
gabici

Sziasztok!

Gabici, ha ma visszahozza a kazit Anita, akkor holnap oda is tudom adni. Mikor setaltok? Es merre?

Kristofnal altalaban 1 hetig tart a natha, (most nekem folyik az orrom). Mi is gyakran szivjuk ilyenkor az orrat, biztosan van napi ot, mert nem akarom, hogy a fulere menjen, meg enni sem tud eldugult orral.
Tegnap ejjel vegig a sajat agyaban aludt, szerencsere csak 1x kelt, de nehezen aludt vissza. Nalunk inkabb a delutani elalvassal van gond, de kitarto vagyok. Kb 10 perc siras utan mindig elalszik. Persze ott vagyok mellette.

Karmen, kar, hogy meg a sajat szuleiddel is hadakozni kell. Jo, hogy nem hallgatsz rajuk. Aposom azt mondta egyszer, hogy adjak tejbegrizt a gyereknek. (Kristof eppen 2 hetes volt. KépKép) Persze regen maskepp velekedtek a hozztaplalasrol.

Agi
agi77

Karmen,

ne is idegesítsd magad, én tegnap zavartam el a jó francba egy "barátnomet", totál kiakadt, hogy Jozsó még szopizik. és meg volt azon botránkozva, hogy eszem ágában sincs még elválasztani. Igaz, neki nincs gyereke (nem is való neki), és azért nincs, mert egy 1,5 szobás saját tulajdonú újszegedi lakásba (hitel sincs rajta) hogyan szülhetne már babát??????????? Hitelt nem akar felvenni, ezt a lakást a feneke alá tették, de szerintem innen fog nyugdíjba vonulni is, nem is akar tenni azért, hogy nagyobba, szebbe menjenek.

Mindegy, tegnap én is jól felhúztam magam. Meg azon is, hogy mondta a lány, hogy milyen jó, hogy nekem már van gyerekem, mert majd mindent odaadok neki, ha esetleg neki is lesz. Én erre kiábrándítottam, hogy tolem aztán semmit nem fog kapni, mert van 2 novérem (az egyiknek még remélhetoleg lesz újabb babája) meg egy sógornom és ugye a család az elso. Megmondom oszintén, én családon kívül nem is szívesen adok oda semmilyen babacuccoot.
Vendég

Lányok,
láttátok a Kárász utcán a 3 gyerekes anyukát? A legkisebb 3,5 hónapos. Románok, asszem. Hetek óta látom Oket, akárhányszor arra járok.

Egy gyönyöru pici baba, de a másik 2 is az. és kéregetnek. A szívem szakadt meg értük, adtam nekik pár 100 Ft-ot, de lehet inkább kaját, gyerekrucit, meg babaholmit kellett volna venni nekik. Lehet a pénzt elszedik tole. Mi lesz velük ha bejön a hideg? Egyáltalán hol tudja tisztába tenni a csecsemot? Szoptatni még csak csak megtudja. Olyan szörnyu volt, elbogöm magam, ha rájuk gondolok. Lehet holnap visszamegyek és viszek nekik 1-2 dolgot.
Vendég

Sziasztok,
picikét visszaolvastam:
Dancsi,
nyugodtan szedheted a lecitint végig a szoptatás alatt, sőt még utána is, nagyon jó a szervezetnek. Ezt találtam róla, de ez csak részlet:
"Először kizárólag a gyenge idegek erősítésére szolgált. Ma számtalan tanulmány bizonyítja: a lecitin erősíti a koncentrációt, leküzdi a feledékenységet, élesíti az emlékezetet, erősíti az immunrendszert, erőnlétet és szerelmi erőt kölcsönöz. A lecitin véd a stresszel és a stressz következményeivel szemben, megelőzi az érelmeszesedést, csökkenti a magas koleszterin- és homocísteinszintet, segít a vizsgadrukk, fáradtság és elalvási nehézségek esetén, megakadályozhatja az epekövet."

Örülök, hogy bevált.

Karmen,
mi is voltunk akkor síelni, mikor Gábor 13 hónapos volt. Annyira jól éreztük magunkat, szerintem olyan jól sohasem fog sikerülni pihenésünk. Ránk is fért, de nagyon szuper volt. És még segítségünk sem volt, mert barátokkal mentünk. A pici élvezte minden percét. Én napközben nem igazán szoptattam, mert nem is nagyon volt szüksége rá. Este reggel, meg ha délután úgy értünk vissza, akkor igen, de sohasem volt vele probléma. Pedig tudod, ő sokáig szopizott még. Azért ezt már te is irányíthatod. Az újdonság, és a sok-sok élmény mellett nem volt szükség ilyetén közelségre. Ha gondolod, szívesen leírom a tapasztalataimat priviben, meg hogy mi, hogy csináltuk, mikor kinn voltunk.
Gigiről tudtok vmit? Berendezkedtek már az új helyen?
Kellemes dáélutánt mindenkinek:
Ági

Kép
Ágci

Hajni és Kármen!

Túl vagyunk az orrszíváson,egy kevés jött is belőle.Elég jól viselte.Egy picit sírt,de utána nevetett.Ti kb.mennyi ideig szívjátok?

Gabici!

Mi is ölben ringatva alszunk el.Általában van egy napirendünk.Kb.ugyanakkor szoktunk enni.Sétálni délután szoktunk,de pár napja délelőtt is megyünk.Meg fogom próbálni,amit írtál.Köszönöm szépen.
Noéminek is jár állandóan a keze és a lába.Soha sincs nyugalomban.Nálunk is cumidugdosás van,és én is elég nehezen alszom vissza.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Úgy látszik megint lemaradtunk egy taliról?! Tegnap nem tudtam bekukkantani, mert Anyukámnál voltunk és későn értünk haza.

Enikő: Nyugodtan alkalmazhatod Boginál is az aludj jól-t. Nem lesz könnyű, nagy elhatározás kell hozzá, az a lényeg, hogy ne hagyd hogy kihasználja, hogy hahisztizik azzal elér bármit is. Nálunk az van, ha Fló hisztizik megmondom neki,hogy ezzel nem ér el semmit. Mostnában nem akar se enni sem hajatmosni, de nemhallgatok rá és ha tetszik ha nem azt kell csinálni amit mondok. Most vannak abban a korszakban,hogy kipróbálják meddig mehetnek el. Nekünk kell megszabni a határt. Van hogy hiába szólok rá, a füle botját sem mozdítja. Van hogy krédezem és nem válszol. Úgy kell kikönyörögni belőle. Nekem is néha az idegeimre megy, de muszáj valami határt szabni nekik. Mert különben elszabadul a pokol. Nem hiszem, hogy Bogi félne a sötétben, inkább kihasználja az anyai gyengeségedet. Mi Flórával azt csináluk, hogy nem az ágyba fekszünk mellé, hanem az ágy mellé a földre, egy vastagabb takaróra. Nálunk is van hogy egy órát kell virrasztani, már ha kibírom elalvás nélkül. A szobában már nincs semmi más csak alvás. Mi inkább a mi szobánkban vagy a nappaliban olvasunk, addig Bátor is elszunnyad. A rádiót is kikapcsolnám mielőtt lefekteted.
Ovi: Azt hiszem áprilisban kell beíratkozni, és Banitának van igaza az ovónéni a fontos Bogi számra. Nem a játékok és a hely. Az is fontos, hogy közel legyen az ovi,hogy ne kelljen sokat caplatni rossz időben két gyerekkel.

Ági: Még a szobához elfelejtettem írni, hogy adják rögtön a mobil fényt, de nem olyan hatásos, mint az igazi kék fény. Én nem is szerettem,mert ha Fló jött pont a szemébe világított. Meg ugye nem lehetett kikapkodni belőle, Bátor meg akkor üvöltött a legtöbbet. Mikor meg elvitték a mobilfényt, már egész nap aludt szinte.

Ildi: Sárgaság miatt voltunk olyan sokáig, pedig 250 fölé nem is ment a bilirudbinja. Csak nehezen akart lejjebb menni. És inkább benn marasztaltak, csak hogy nehogy a gyerekkórházba kösszünk ki. Amiben igazuk is volt, csak nagyonkeserves volt az utolsó pár nap. De rendi volt az utosló nap a dokinéni, ahhoz képest ahogy kezdte, mert hazaengedett, pedig nem is csökkent az érték. Látta rajtam,hogy rosszabb lesz ha benn maradok.
Építkezés árát előre nem lehet kikalkuláni, mindi gjön valami apró kiadás. Mi nem a legdrágább dolgokat vettük, de nem spóroltunk, midnemből a jobbat vettük. Így is jóval többet fizettünk, mint számoltuk.

Nina: köszi a számot, nálunk az ebédszállítóknál megüresedett egy hely. Így a jövő hétre már van kajánk, nem kell főznöm, megkérdezem majd a szállítót elhoznák-e nekem házhoz. Addig még kajahordót is kell kerítenem. Kép Déltől akármeddig lehet menni, így ha nem érünk haza délre akkor is van ebédünk, csak nem rögtön haza megyünk.

Gbici: Én sosem számoltam hányszor szippantottam a kölykök orrát, akkor szívtam mikor éreztem eldugult, Sőt ha nagyon folyik az a jó ha minnél többször, hogy gyorsabban ürüljön a váladék. Áginak igaza van, én sem szeretném,ha begyulladna a füle vagy valami más.

Karmen: Nem semmi rokonságod van. Nálunk nem nagyon mernek belekotyogni. Annak is örültek, hogy Flóra újra szopizik. Mostanság újra előkerült. Van hogy féltékenykedik a cicire. Erre mondtam neki, hogy az nem a tiéd és nem is Bátoré, hanem az enyém és annak adom akinek akarom. Kép

Tegnap voltunk tanácsadáson. Bátor 8140g és 67 cm. Megint kaptunk érdekes tanácsokat. A tejemben már nincsen vas, így lehet hogy Bátornak vashiánya van, így megyünk vérvételre. Ez egy nagy baromság, azért elmegyünk, hogy beigazolódjon, hogy Bátor nem vashiányos. Az ételeit sóznom kellene, és a pépet is adom neki. Este kipróbáltam, Bátor benyelt 40 mili Sinlacot sütőtökkel. Alig szopitt valamit, alig vártam, hogy ébredjen éjjel, mert már éreztem hogy feszül a cicim. Aztán adnom kéne már húst is, pedig még alig kóstolt valami zöldséget gyümit.

Flóra felébredt és nem bírta ki hogy Bátort ne ébressze fel...Kép

Puszi: Gabi3
inecsg

SZijasztok!

Angi! Köszi a kazit elöre is, de hova menjek érte?KépJa és mettől meddig?

PTünde! Olvastalak a Kismamában, tetszett a leirás, Tomit azonnal megismertem, nagyon szép a képen!

Dancsi! Hogy érted, hogy Jozsó felnyomta magát a rácson?

AZ én drága kisfiam éjjel ha szerencsém van csak 2-szer, rossz esetben 4-szer, de általában 3szor kel fel szopizniKép Még szerencse hogy szopi után azonnal visszaalszik. Azért jól esne egy olyan éjszaka, hogy végig alhatnék, bár szerintem már felébrednék magamtól, annyira mexoktam.

Enikö! Legrosszabb esetben ha meglesz a pici költözz át Bogi szobájába vele, Bogi alszik az ágyában, te meg a picivel.

Kriszti! Bercel 70cm vagy 71. A Brendonban lehet kapni ilyen orrszivót, csak nem tudom, hogy milyen, tehát, hogy tényleg ki lehet-e vele szivni az orrot.

Lara
lara

Volt tali?Kép Mindig késön jövökKép
Lara
lara

Lara,
elkapta a rács tetejét és lógatta a fejét lefelé.

amúgy Jozsó is kel, általában 1-szer. Sajnos amikor jöttek a fogai, rákapott az éjszakai cicire. 1/2 8 körül elalszik, majd kel fél 3-kor, majd fél 7-kor. Persze nekünk is van olyan, hogy kel akár 3-4-szer is kajálni.

Bercel miket csinál? Jozsó még csak forog, hátról hasra, meg vissza. De ezt ezerrel. Ülni nem ül (mondjuk pont ma felült a babakocsiban, de kb. 3 msp-r), mászni nem mászik, és kúszni sem kúszik.

Mindent megrág, mindent széttép (papírok ha elkapja), kedvence a telefon, távirányító (lenne ha megkapná), ja és a madzag. Nem vicc, a gatyamadzag. Képes akár egy órán keresztül elszüttyögni vele. Kép Kép Kép

Ma kapta meg az utolsó szuriját (mi 1 hónap csúszásban vagyunk), sajnos már megy fel a hoje. Pedig fél 4 körül kapta. Mindegy, túléljük, aztán egy darabig nincs több szuri. Úgy utáltam.
Vendég

Karmen, Kriszti, Ági!
Anyósom a sógornőmet 6 (!) éves koráig szoptatta. Apósom ma is mosolyogva meséli, hogy annyi teje volt anyósodnak, hogy nem volt gond, miből tenni a kávéba. Kép
Nem tudom, hogy ezért-e, de mindketten nagyon jó imunrendszerűek. Apósom, már túl van a hetvenen és kutya baja. Lehet, hogy felnőtt korban is jót tesz az anyatej? Kép
Amúgy kint éltek tanyán, és senki nem szólt bele, hogy meddig szoptasson anyósom...

Hajni!
Szerintem minél lazábban veszi az ember az együttalvás "problémáját", annál kevésbé probléma. Abban meg nem hiszek, hogy egy egyébként jól működő kapcsolat tönkre mehet ezen. Szvsz szexelni nem csak este/éjjel a családi ágyban lehet.
Nekünk a koliban, még nem voltunk összeházasodva évekig volt szobatársunk, és ha más lenne a topik címe tudnék mesélni... Kép Kép Kép

Tegnap este tartottam egy különórát, megyek be a szobába, Zoli a gép előtt, Léna a szőnyegen játszik. Mit gondoltok mivel? A kakás pelenkával, amit Zoli elfelejtett kidobni. Nem ez jellemző Zolira, de ezen akkorát nevettem.

Nóri
norcee

Tali?
Jönne valaki 3 óra felé a Tesco melletti kavicsos játszóra?

Nóri
norcee

Nóri!

Én ma dél körül voltam a játszón,de nem volt ott senki.Ha jó idő lesz,akkor mi kimegyünk 3h fele.
Hát, megnéztem volna a Lénát a kakis pelenkával.

Gabi!

Noémi nem sárgult be,mi hamar jöhettünk haza.Rossz lehetett annyi napig ott lenni.

Dancsi!

Remélem,hogy nem lesz lázas a Jozsó.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ági, mi de. 10 körül és du.1/2 4-4 körül szoktunk sétálni. Általában 1-1 órát. Mikor menjünk a Kodály tér felé, hogy találkozzunk?

Nóri, és többiek, jó "randizást" holnap. Edi taknyijára való tekintettel mi kihagyjuk, habár mennék nagyon.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

LÁzas babával lehet menni sétálni?
Vendég

Dancsi!

Még mindig lázas a Jozsó?
Nem tudom,hogy lehet-e menni sétálni.Mi még nem voltunk lázasak,ezért a doki nénitől nem is kérdeztem.

Ildi
tfildiko

Tegnap este már nem volt lázas, csak hatalmas bömbi volt este, de elaludt és aludt reggel 7-ig (egy megszakítással, 3-kor, amikor szopott).De reggelre forró lett a buksija és nagyon bágyadt.

A védono azt mondta mehetünk sétálni. Majd kengurúval viszem.
Vendég

Na tegnap este megint kitolt velem a tejkristály. De most végül kiszurtam amikor elég nagy lett a hólyag. Igaz addigra már nagyon fájt a cicim. Azota viszont nincs gond.

Gabi! Orsi nem eszik sok fözeléket v. gyümit mégsem merült fel (szerencsére) a vashiány.

Dancsi! természetes hogy a babaruhákat elsösorban a családban adod majd tovább. Én is onnan kaptam barátnöktöl ahol már nekik nem kellett. Amugy más hogy valaki felajánlja (én sose kértem) meg hogy valaki már elöre kijelenti hogy akkor majd nekem add!
Jozsonak jobbulást!

Ágci! Gigiék már beköltöztek, majd biztos ir ide ha lesz ideje.Majd irok neked levelet.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lara! A Nagyáruházán passage során lévő Minimax játékboltba menj a kaziért. Ott a szüleim odaadjákKép. Maradhat, nem sürgősd, és tovább is adhatod bárkinek.

.:Angi:.
angiszeged

Gabici, elvileg mind a 2 idopont jo, de ha erre jarsz csengess be es odaadom.
Agi
agi77

Karmen,
te jó ég! És kiürült utána a tejci?
Vendég

Dancsi,
nekünk azt mondta a dokinéni, hogy ha lázas, akkor állandó hőmérsékletre van szüksége. Tehát ne vigyem ki. Inkább sűrűn szellőztettem a szobáját, a takaróját, az alvóskutyáját és cseréltem a lepedőjét, meg az alvósruháját. Minél gyorsabban takarodjon ki a betegség. Amikor már nem volt láza (másnap) és láttam, hgy igényli, mentünk kifele sétálni.
Kérdezd meg a gyerekorvosodat, mit tanácsol. Lemaradtam valamiről? Mi van már megint ezzel a gyönyörű Fiúval?

Szia!
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Úgy látszik, sokunknak jött elő a cicifeszülés Kép. Én reggel már alig vártam, hogy Eszter felébredjen, mert már szúrt, folyt, feszült, minden bajom volt.
Tegnap gombócot főztem és a főtt tészták megdurrantják a tejtermelést. Eszter pedig hétkor bekajált husiból, így már nem szopizott annyit lefekvés előtt. Hajnalban sem kelt fel... Szóval teljes káosz volt cicitájékon Kép.

Ildi,
sajnos a héten nem sikrült a találka, be fogjuk pótolni mindenképpen. Okés?
Hogy van a Picikéd?

Gabi3,
ezek a dokinénik mindig beleültetik a parát az ember agyába. Egyél több vasat tartalmazó ételt, hátha nem lesz szükség az utánpótlásra (már ha egyáltalán kell). Pl. cékla, spenót, zöld dolgok.

Lányok, én komolyan mondom, nem tudok eligazodni az embereken. Egyszer azt mondják, szoptass ezerrel, aztán 6 hónap után már nem kell annyira, ha meg még nagyobb a baba (gyerek), akkor meg egyenesen gáz a szoptatás. Hihetetlen, mit produkálnak a barátok, orvosok, védőnők, családtagok.
Nálunk hála'istennek nincs gond, anyukám is, anyósom is nagyon örül, hogy még mindig szoptatok, meg sem fodul a fejükben, hogy nem kéne. Sőt.

Nóri,
nem semmi anyósod, igazán szép dolog. Bár nekem kicsit sok a 6 év, de akkor tényleg semmi és senki (pl média) nem nyomta el bennük az anyai ösztönöket.
A pelus is jó sztori. Nagyon szétkente?

Én is valamelyik nap Gergelyemre bíztam Esztert, majd 5 perc után arra figyelek fel, hogy a gyerek gyepálja a könyvét. Apuci meg olyan elmélyülten tévézett, hogy a 3. szólásomra sem figyelt, csak amikor megböktem, akkor rezzent össze, hogy mi van. Ennyit erről. A szomszéd lépcsőházban a kislány az apja mellől gurult le az ágyról, aki szintén elmélyülten tévézett.

Karmen,
próbáltatok azóta céklát?
Ha meg tudod oldani, menjetek ki a Mart térre a piacra, gyönyörű, zsenge céklát vettem, nem is kell órákig főzni. Szép, vékony a héja, még éreztem rajta a friss föld illatát.

Remélem, kapunk egy kis napsütést.

Sziasztok!

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta! Irtam akkor utána, hogy szokott céklát enni, csak kimaradt a listából elsöre. Amugy tegnap és ma is evett.Kép Tele van a fagyasztó céklakockákkal, köszi.
Tényleg nem érdekel ki mit gondol a szoptatásról, de kicsit rosszul esik hogy pont a család gondolkodik úgy ahogy.

Dancsi!Igen kiürült, de a több órás masszirozás miatt most nagyon fáj a cicim, de már nem kemény. Tejcsi nem kevesebb szerencsére.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi: Sztem se vidd ki Jozsót ebbe a szuttyos idöbe, ha láza van. Igaza van Krisztának, én is inkább gyakran szellöztetek, bár szerencsére már nagyon régen volt beteg Bogi (kopp-kopp)! Lázon kívül más tünet Jozsónál??

Nóri: Mi megyünk ma a jáccóra Bogival, de 3 óra után sztem olyan 4 körül!

Most mennem kell
puszóka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Angéla,
otthon vagy?

Kép

Kép
eszteranyu

Kármen!

Remélem,hogy hamarosan elmúlik a cicifájásod.

Kriszti!

Majd egyszer biztos,hogy sikerül találkoznunk.
Az éjszakánk megint szörnyű volt,de délelőtt aludt 2 és fél órát.Most éppen beszélget,és nagyokat vigyorog.Reggel is kiszippantottuk az orrát,megint volt benne egy kicsi.
A doki néni javaslatára elkezdtük a hozzátápit.
Az almát szereti,az üres krumpli nem kell neki.Most a tök van napirenden,úgy néz ki,hogy ízlik neki.Ha lenne tejcim,akkor még nem kezdtük volna el.Remélem,hogy nem lesz semmi gond.

Ildi
tfildiko

Ildi jöttök a játszóra? Vagy jön valaki???
Bogi már fél 12kor elaludt, úgyhogy lehet, hogy 3 körül már ott leszünk, amennyiben az idöjárás engedni.

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szijasztok!

Dancsi! Bercel ugyanezeket csinálja mint Jozsó. Bár neki inkább az a szokása, hogy a hátáról a hasára fordul, ott élvezkedik 2 percig, aztán sir, hogy forditsuk vissza. Utána azonnal megint hasra fordul, és kezdődik előről...(na most is megyek forditani...visszaértem..)
Ülni kb. 7és fél hónapos kortól tudnak általában a babák, mászni meg 8 hónap után. Úgyhogy még ráérnek.

Angi! Én ott már voltam soxor, vettem ott Hangának ezt azt, nagyon kedvesek voltak mindig, nem is tudtam, hogy a szüleid vannak ott! Amúgy pont tegnap délelött mentem el ott, ha tudtam volna...
Lehet, hogy csak a jövö héten megyek a kaziért, ugye nem baj? Ne hozd el, mert megyek érte!!! Amúgy köszi!Kép

Bercel 2-3 hete kapott Zinnat nevü antibiotikumot, hogy az miatt-e vagy nem, de azóta minden pelusában van kaki, mint újszülött korában. Vagy csak ennyit szopizik? Szerintem az antibiotikum valamit csinált a bélflórájával...vagy ez hülyeség?
Dancsi! Anno Jozsónak is volt valami hasonló, mi volt az?

Lara
lara

Sziasztok!
Angi van nálatok a boltban Teletubbi baba? Egyedül ott nem voltam még, de az egész városban nincs.

Szex: hát igen nehéz megvalósítani, ha apa este 7-ig dolgozik:-))) Persze meg lehet, csak nem apával:-)))))))))))))))))
De azért szerintem igenis tönkremehet ebbe egy kapcsolat. Éveken keresztül ezt csinálni... illetve nem csinálni

Ildi, ügyi vagy, hogy nagyobb probléma nélkül sikerült az orrszívás. Egyébként ha száraz otthon a levegő, akkor szoktak olyat csinálni, hogy kis tengerisót feloldanak vízben és az ujjal vagy valami vattapamaccsal bekenik az orrát a babának belülről. Az nedvesíti a nyálkahártyát. Nátha, szénanátha idején is szokták ajánlani. A fül-orr-gégén hallottam, hogy szinte jobb, mint az orrcsepp, mert az viszont valóban nagyon szárít.

Luci esténként megint nagyon nehezen alszik el, mindig játszani akar, mászik fel a hasamra. Tiszta közelharc dúl még 10 körül. De mostanság nem tudom annyira lefárasztani, a tanulás mellett nem megy.
H
babamama

Kriszti,
nem beteg Jozsó, csak a szuri kicsit kiütötte. de már jobban van. Étvágy, olyan mint egy farkasnak. És most láztalan. De kapott kúpot.
Vendég

Kriszti,
én is szilvásgombócot foztem tegnap és éjjel én is eláztattam az ágyat. Kép Kép Ezt nem is hallottam még.
Vendég

Lara,
Jozsó antibiotikumot még nem kapott, neki az elsQ hetekben volt sok kaka, de elmúlt. a tejre gyanakodtak, de nem az volt.
Vendég

Enikő és Nóri!

Ha ilyen lesz az idő,akkor mi ma nem megyünk a játszóra.Most jöttünk meg a sétáról,és már elkezdett esni.De gondolom,hogy ti sem mentek.

Hajni!

Köszi.Apával együtt szívtuk az orrát,ketten mindent könnyebb.A jövő héten itthon lesz szabadságon,már úgy várom.Egy kicsit pihenhetek.

Dancsi!

Örülök,hogy jobban van már a Jozsó.Kedden mi is kapunk 3 oltást.

Ildi
tfildiko

Lara, szerintem lehet, hogy az antibiotikumtól van több széklete, Bencinek is több volt, mikor kapta.

Enikő, szerintem se legyen égve lámpa altatásnál, inkább húzd ki a függönyt, biztos beszűrődik valamennyi fény, és az éjszaka is megmarad. A rádiót szintén nem ajánlanám, épp elég, hogy Te nem vagy mellette amikor felébred, nem kell, hogy még ezeket (a feleslegesen megszokott dolgokat) is nélkülözze. Amúgy szerintem a legfontosabb, hogy most kipihend valahogy magadat, ha kell, feküdjetek egy szobába egy darabig, de ne egy ágyban, nehogy megrúgjon.

Lányok, segítsetek! Gyöngy v gömb alakú levesbetétet keresek, amit krémlevesekbe lehet rakni. A Corában csak egy osztrák, gyerekeknek való ( bár felnőttnek is jó) színeset láttam, ma ki is próbáltuk, finom, csak kissé drágállom. Biztos van olcsóbb is, csak nem' tom hol. Magunknak azt adnám, nekem nem kell, hogy színes legyenKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Karmen: Úh ez a kristály...Kép

Ez a gonosz kis Bátor, Flóra szépen elaludt, kijövök erre rázendít...Kép Megint nem hagy békén.

Nálunk általános, hogy min. 3x szopik Bátor éjjel. Kicsit én is unom már. Elég nagyfiú már az éjszaka végigalvásához.

Dancsi: Ha Jozsónak nincs láza ne adjál kúpot neki.
Nálunk is az a Duplo a nyerő, aminek fonalas farkincája van.

Lara: Simán lehet Bercelnek az antigyogyótól több kakija. Mire kapott ilyen erőset?

Nóri: Ez csúcs, 6 évig szoptatni! És a kakás pelus...Kép

Kriszti: Még azt elfelejtettem írni, hogy a dokinéni azt is mondta, hogy uzsira adjak neki tejterméket!!!

Tegnap kapott Bátor egy kis körtét. Csak úgy tátotta a száját. Eddig én tuszkoltam az ételt bele. Almás Sinlacot meg vacsira, az is menő volt. Úgy látszik édesszájú, nem csodálkozok rajta, hiszen a tejcsi is édes.

Van egy tengerisóoldatos orrspray. azzal is lehet fikát lazítani. Sterimar a neve, ha jól emlékszem.

Megyek mert Bátort nem érdekli az internet.

Gabi3
inecsg

nélkülözze=hiányolja

E

gerika

Erika: Még nem is láttam ilyen levesbevalókat.

G3
inecsg

Gabi, Fluimare, múlthéten vettem, azóta nincs lelkiismeretfurdalásom, ha az orrába csöppentek. A többi károsíthatja az orrnyálkahártyát, ha sokat használjuk, ez pedig nem.

gerika

Gabi,
csak akkor adtam kúpot, amikor lázas volt. most csak hoemelkedése van, remélem nem megy feljebb
Vendég

Enikő, Ildi!
Mi se megyünk ki ilyen csúnya időben, inkább szomszédolunk a koliban. (Egyik srácnak segítek csinálni a szakdogáját.)

Karmen, Erika!
Miért nincs benne a táblázatban Erika 2 nagyobb gyereke, vagy valamit rosszul tudok?

Mi Isomart használunk, ez nem hajtógázas, hanem cseppentős tengervíz.

Nóri
norcee

Nóri, valamelyikben benne voltak, láttam. A Fluimare nem hajtógázas spray, de a cseppentős lehet, hogy jobb, nem is tudtam, hogy többféle is létezik belőle.

Erika

gerika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?