Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszönöm a biztató szavakat! De tényleg! Szilvi neked a levelet meg külön. És Kattkatt! Jó volt amit írtál, én nem ismertem. Különösen az a "meg kell emelni a mellet, hogy alatta megmosd" rész tetszett. De gáz! Tényleg így van.
Nem tudom, így van-e másokkal is, de én annyira más vagyok testileg szülés után, hogy csuda. Lógó-csikós has, löttyedt mellek, nagy segg, eltorzult fej... Komolyan mondom nem ismerek magamra a szülést követően. Ez valami borzalmas. Ha volt valami amit szerettem magamon azok a melleim voltak, hát most ennek is lőttek.
Jó tudom, hogy nem ez a világ legnagyobb problémája, de .... Na már megint csak panaszkodom. Fúj! :-)

Jut eszembe! Már nem emlékszem ki rakta fel g-re az altatós könyvet, de irtóra tetszik. Huba magától aludt el már tegnap is meg ma is. NAGYON KÖSZI!

Ildóca! Pocakoddal mi a helyzet? Jaj, nagyon édi a szilveszteri kép.

Ja! Voltunk dokinőnél. Huba 5050gramm és 60cm. A dokinő szerint sokkal fejlettebb, mint a korabeliek. Így lenne? Mondjuk már egy hetesen simán tartotta a fejét negyed órát. Nagy harcos. :-P No, meg megkapta az oltást. Csak egy keveset pityergett. Felvettem és meg is nyugodott, majd jó lepisálta a dokit meg a védőnőt. Akkorát röhögtem! :-P Ezt fel kellett volna venni videóra. :-P

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

:)
Na tessék!

Kattkatt azt az izét én sem ismerem :)

Na megnézem a kis Huba babát :)
szilvi35

Gyönyörű!
Gratulálok!
szilvi35

[quote="szilvi35"]
írta:
szilvi35Kattkatt azt az izét én sem ismerem :)

tovább is van, mondjam még?

Köszi a képeket!

Kattkat

Kép
kattkat

Örülök, ha találtál benne valami használhatót Huba mami! :)
Mármint az altatós könyvben.

Nehogy azt gondold, hogy valami UFO vagy, amiért nem úszol az eufóriában amiatt, hogy anya lettél.
Nem lehet felkészülni 100%-osan erre, de észre sem veszed és belejöttél.:)
Kitartás!
És nyugodtan panaszkodj, ha nem itt, a g-n!
Mindenki másképp éli meg ezt az időszakot.
Sajnos pontosan tudom mit érzel most a testedet nézve... :evil:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Hogy megy az idomítás?
Szonja,Pako,Beu?

Nálunk megváltozott picit minden....
Bogi egyszer ébred,Fél3kor,szopi és alszik fél 9ig.
Remélem így marad!!!!

ildóca,de vékony vagy!Szépek a gyerekek!
Kattkat,Domó nagyon édi.És Tiva mekkorát nőtt!
Huba.mami,ne légy elkeseredve,az eleje az ilyen.Én az urammal feszt vitatkoztam...De aztán belejöttünk...:)

Kép
kata35

Huba nagyon cuki :)

Kattkat én sem ismertem azt az izét, nagyon jó.

Még mindíg keménykedni kell a gyerekemmel. 1 hétig szuper volt minden, 1x kelt 4 körül és alvás reggel 8-ig. Két napja megint káosz és nem tudom mi történt :( Kicsit elkenődtem, de majd összekaparom magam.

Raktam fel én is képeket a g-re.

Tlindi

Kép
tlindi

Nem akarok közös "fröcsögést" kezdeményezni a pasikat illetően. +1 gyerek mind. Gondolom itt is akad egy ezrelék kivétel.
Hahó! Ezrelék! Hol vagytok?!
szilvi35

Sziasztok!

Köszönöm szépen a biztatást is és a dicséreteket is Hubát illetően. :-) Szerintem egy cseppet sem hasonlít rám.
Amúgy mostanában este nem akar aludni. Aztán egyszer csak bealszik. De nem is ez a gond, hanem hogy közben üvölt mint, akit nyúznak. Semmi nem hat, sem ringatás, sem dédelgetés, sem zene, sem ágyikó, sem (méregdrága adamo) hinta, sem CUMI (pedig, hogy ellenkeztem), sem az ha kivisszük a friss levegőre. És ez az üvöltés akár 2 órát is tart. Brutál... :( Aztán mintha mi sem történt volna.

Ja! És köszi a Dm-es tippet. Ma vettem pelust olcsóért. :-) De csak 25%os kedvezmény jár rá. Ma meg a számla végi 15%. Így 40% a megtakarítás. :-)

Szép estét nektek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Tiva akkor ordít a leghangosabban, ha éhes.

ZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOOZOO
szilvi35

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a dícsérő szavakat! :)
De azért nem vagyok én ám olyan nagyon vékony mint ti gondoljátok! 87 kiló azért az 87 kiló! Megondolom 5-ször, hogy lemenjek-e valamiért az emeletről!
Na túl vagyunk a bulin! Hát kemény volt és jó hosszúnak tünt a szombati nap! De alig várom, hogy Kincső lefeködjön mert abban a pillantaban fekszem is mellé! Persze egész éjjel nem sikerült aludnom sem mert csak pörögtem az ágyban mint a búgócsiga! Apa meg persze horkolt! :roll:
De édes volt ahogy belemászott a tortájába Kincső! És még meg is kíbnálta a saját ki kezéből a közelébe levő embereket!

Holnap dokihoz megyek szerdán AFP-t vetetni!
De köszönöm a kérdést Hubamami! Jól vagyunk ugri-bugri mocorog és remélem a dokinál is minden okés lessz holnap!
Na megyünk tízóraizunk aztán remélem kidőlünk egy órácskára!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Lányok!

Remélem nem veszitek tolakodásnak, de szívesen csatlakoznék a társaságotokhoz, mostmár (december óta) gyakorló anyukaként olykor jól jönne pár jó tanács, jó szó.
Régóta olvasgattam már a topicot (mert amúgy én is a Péterfyben szültem ám), most éppen a korábbi (2009 decemberétől) bejegyzéseket olvasgattam, amikor mindenkinek még csak bentlakásos volt a babinkája, de olyan jó volt olvasgatni a sztorikat, esküszöm olyan, mint egy folytatásos teleregény :D

Lilypie Third Birthday tickers

Szia Bejja. Üdv közöttünk.

Kincső boldog szülinapot.

Tlindi

Kép
tlindi

Ildóca: Boldog 1. szülinapot Kincsőkének!:))
Kép

Bejja: üdv köztünk! Szeretettel várunk!:)
Gratula az 1 hónapos kislánykádhoz!:)

Huba-mami: A DM-ben veszek pl. egy Liberót és 25%-os kupont adok hozzá, akkor még lehet a 15%-os kupont is odaadni a pénztárnál? Összevonhatók a kedvezmények? Juj, akkor mindjárt rohanok is a DM_be!:)
Vendég

BOLDOG SZÜLINAPOT KINCSŐNEK! És Dorkának is, így utólag... :-)
HAJRÁ!

Dorkaanyu! Igen, összevonhatóak. Nekem is a Mammutban dolgozó dm-es csaj mondta, és úgy is vásároltam pampers pelust, de bármire jó, mert a végösszegből vonják le a 15%. Én egy csomó mindent vettem még 40%ra, mert épp kellettek azok amik benn voltak a kuponfüzetben. :P :P

BEJJA! Isten hozott! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Boldog szülinapot Kincsőnek!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Köszönjük szépen minenkinek! :D

Bejja!

Üdv köztünk! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kincsőnek boldog szülit!!! Isten éltesse a kicsilányt!!

Ákos akkor ordít a leghangosabban, ha anyás:
nyinyinyiinyiiiiiii (=Anya gyere ide izibe, mert bepörgök)!!!!!!! :) ez megy általában akkor, amikor ki kell mennem pisilni, és hallgatom egészen addig, amíg vissza nem érek.

Huba egy nagyon édes cukorborsó!!! Fogalmam sincs mi lelhette! :( Nekünk is van Adamo, mondjuk én teszveszeltem, egész jól elvan benne, de nem órákig, mondjuk 15 percet az már jó. Aludni nem hajlandó benne, ahhoz túlságosan tetszik neki, ahogy magát löki benne.

Bejja: Isten hozott!! 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Isten éltesse Kincsőt az első születésnapján!

Kattkat

Kép
kattkat

Kincső babának kívánok nagyon sok boldog szülinapot!!!
szilvi35

Üdv Bejja közöttünk! :)
Gratula a bébihez!
Fiú, jány? Neve? Szülés? Miegyéb?
szilvi35

Szilvi!

Jánynak tűnik, eddig... :D
Szülés könnyű volt, elsőhöz képest legalábbis :) Hétfőn (dec 13-án) bementem a szokásos nst+vizsgálat kombóra a dokimhoz a kórházba. Ekkor a 38-39. hétben jártam, és egy hete már 3 cm-re nyitott volt a méhszájam, de a doki előző héten szerencsére nem tartott benn, mert másnap konferenciára utazott vasárnapig, azt mondta ha valami van, max a Kiánál megszülök (ő volt kinevezve helyettesének). Na 13-án aztán a vizsgálaton közölte, hogy innen már csak két darabban megyek haza, mert 6 cm-re nyitva vagyok, nem venné a szívére ha útközben hazafelé kipottyanna belőlem a gyerek, és még észre sem venném, ha azt sem éreztem hogy ennyire kitágultam (sose volt egy görcsöm se, se jóslófájás, semmi). Ezekután felvetetett a osztályra, elintéztük a papírmunkát, kaptam egy cuki kis szülőszobát, meg egy hálóinget, mert nyilván nem arra készültem hogy ott maradok, (pontosabban ez hazugság, mert már bennem volt hogy mégis, pláne az előző hét után, úgyhogy a kórházi csomagom már ott volt bekészítve az autóban a zuramnál) megkaptam a beöntést (én kértem biztos ami biztos) közben megérkezett a férjem is és 5 után burkot repesztett a doki. Hát rendkívüli volt mondhatom, hogy ezek után végig csurgott belőlem a meleg lötyi, de még jó hogy nem otthon folyt el.
És innentől kezdve vártunk. Először is fájásokra, mert még igy is nagyon nehezen akart megindulni, kb másfél óra telt el mire "érezhető" fájást produkáltam . Aztán meg olyan hirtelen lettek egy percesek, hogy csak pilláztam. Nem volt vészes, de még mielőtt nagyon bedurvult volna a helyzet, gondoltam csak jól fog esni az az epidurál, nem vagyok én fakír, ráadásul nem is birom a fájdalmat (elvileg), meg mondta a doki, hogy ez még nem is vészes, még ha végig is csinálom eda nélkül a szülést a gátvarrás-ha szükség lesz rá-nem lesz leányálom. Hát igaza lett, de erről majd később. Szóval megkaptam az edát, áldottam az eszem, isteni volt a várakozás, bár hosszú, és unalmas volt, de szinte nulla fájdalmat éreztem, úgyhogy jó elröhigcséltünk a férjemmel, meg anyámmal, mert közben ők is befutottak, és váltogatták egymást, mert ugye sajnos csak egy ember lehet benn.
Szerencsére minden tök nyugodt volt, a szülésznő (sajnos én hülye nem kérdeztem meg a nevét, de ha esetleg olvassa ezúton köszönök neki mindent, meg azt, hogy az első szülésemet olyan élménnyé tette, hogy a szülés után rögtön azt mondhattam, hogy akár máris jöhet a következő)néha bejött megvizsgált, a doki is. Kérdeztem is tőle, hogy szerinte mikorra bújhat ki Hanna, erre ő ránézett az órájára és közölte, szerinte 11-re meglesz. Na ekkor volt kb fél 8 úgyhogy a következő pár óra rettenetesen nehezen és lassan vánszorgott. Az egyetlen dolog amit nem tudtam elviselni egész idő alatt, az a nyomorult infúzió a kezemben, jájjjjj, rettenet volt, eleve problémáim vannak a tűvel, de hogy egy ilyen "idegen test" van belémdöfve....gyáááááá.
Fél 11 körül kezdtem érezni a tolófájásokat (ez az eda nagyon jól ki van találva, ha helyesen adják be,mert mondom, egész addig szinte semmit nem érezte, beleértve a lábamat is :D), akkor a szülésznő javaslatára nyomtunk párat próbaképpen, és mondta hogy hogy lesz jó. Aztán addig addig nyomtuk a próbákat, hogy az urammal látni vélték Hanna haját, úgyhogy hítták a dokit, nyomtam még négyet (mondjuk az utolsónál már a doki is rásegített, de nem bánom, főleg igy utólag hogy tudom mekkora volt a gyerek, hát egyedül tutira nem nyomtam volna ki), és kibújt az én gyönyörűségem. 60 cm-vel 4020 gr, 37 cm fejkörméret, 36 cm mellkas, szóval nem volt egyszerű:) Ezután következett még 35 perc rémálom (sajnos vágni kellett, de belül is repedtem), mire összevarrtak, eda ide vagy oda, túlvoltam az eufórián, azt hittem meghalok annyira fáj. Hát az egész szülésnek ez (nameg mint mondtam az infúzió) volt a legrosszabb része. Mit rossz, borzalmas, remélem a következőnél már nem lesz ilyen gáz.
Lényeg, hogy miután végre összevarrtak, megkaptam a kicsit (addig a férjem kezében volt, miután megtisztogatták)és elkezdtünk szopizni. Érdekes volt, nem ment minden elsőre, de a szülésznő ezt is szépen megmutatta még ott a szülőszobán. Csodálatos dolog volt ez az egész. Mikor letelt a 2 óra, betoltak a szobámba, és a kicsit elvitték az első éjszakára a csecsemőosztályra. Persze aludni nem tudtam, annyira izgatott voltam, nem tudtam hova tenni a történéseket, fel kellett dolgoznom, de csak úgy tudtam gondolni az egészre hogy mennyire jó volt. El sem akartam hinni, én aki még a szúnyogcsípésbe is bele akar halni (ha észreveszem hogy éppen szív a nyomorult), gyereket szültem, és nem úgy gondolok rá, hogy mennyire fáj, hanem már a következőt tervezgetem. Persze ehhez hozzá tartozik az is hogy a 3 nap alatt végig egyedül voltam egy 2 ágyas szobában, nem volt nyüzsi (pl aznap este rajtam kívül csak egy kismama szült még, de ő is már a végén járt mire én bekerültem) a csecsemős nővére tündériek voltak, egyszóval minden tökéletes volt elsőre.
Sajnos Hanna csütörtökre annyira besárgult, hogy napközben a tologatható kékfény alatt, este pedig a csecsemőosztályos nagy kékben kellett feküdnie. Emiatt az egész napot átaludta, nekem meg (már szerdán megindult a tej, akkor még eszegetett, de már akkor se sokat, mert akkor is aludt) emiatt csütörtökre úgy bedurrant a mellem, hogy azt hittem meghalok. Betonkemény volt, és nagyon fájt, de a csecsemősök segítettek lefejni, meg is mutatták hogy kell (igaz én itthon már géppel csináltam). Már akkor rengeteg volt a tejem, a csecsemősök el sem akarták hinni. Úgyhogy én gyakorlatilag aznap este/éjszaka fejtem, és fejtem, mert folyamatosan termelődött, a gyerek meg nem nagyon akart enni, hajnalra lett jobban, akkor rövid időn belül már 3szor is meg tudtam etetni, ennek hála pénteken mehettünk haza. Persze kicsit még akkor is sárga volt, de már szívesebben evett ha felkeltettem.
Szóval azóta is minden rendben van velünk, sőt a drága lányka annyira bélpoklos , hogy egy hónapos korára 950 gr-ot hízott, és egyre többet eszik. Kb 2 vagy 3 hetesen már 100-120 gr-ot evett egy étkezésre, most újabban olyan másfél hete 140-160-nál tartunk 2 napja meg megvan napi egy-két alkalommal a 190 gr is.
Nem könnyű tartani a tempót, de mellette fejni is tudok, már nem olyan sokat mint az első hetekben, de muszáj, mert szeretném ha egyre több lenne, és jó sokáig tudnánk szopizni. Azt mondjuk nem tudom, hogy ha megtelik a mélyhűtő (mert ez lassan bekövetkezik), hova rakom a tejet, de maximum azt tesszük a kv-ba reggel :)
Most hirtelen ennyi, bár annyi mindent tudnék még írni, egyre jobban élvezem az anyaságot, de már így is túl hosszúra nyúltam, és ebédelni kéne lassan, amíg alszik a manó.

Jájj, bocsi most látom tényleg mennyire rettenetesen hosszú lett, de muszáj volt, ez nekem olyan élmény, amit még így le nem írtam, elmondva nyilván sokkal másabb

Bejja!

Köszönjük, hogy leírtad!

Ez akkor könnyű volt neked! És amiennyit Hanna eszik hihetetlen! Bár az én fiam is 4110gr-mal született és kb. neki ilyesmi teljesítménye volt! De jó, hogy ennyi tejed van!
Nagyon ügyes mamija vagy Hannának!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bejja!
Jó olvasni, hogy valakinek ilyen pikk-pakk lemegy a szülés és jó emlék és van tej és minden hepi!!!
Én is beállok az üdvözlők sorába így utólag! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Bejja, nagyon jó volt olvasni Téged!!! Örülök, hogy szép emlékekkel mentél haza, és az eufória azóta is tart! ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

Hát azért nyilván nem minden fenékig tejfel, de igyekszem csak pozitívan hozzáállni, senkin sem segít ha idegeskedem bármin is. Első héten itt volt anyám, nagy segítség volt, mert szinte mindent megcsinált helyettem, szarul is éreztem magam, pontosabban "feleslegesnek" de ez hülyeség, mert nem kellett másra figyelnem csak a babóra, mikor elment, kicsit összefo..tam magam, hogy te jó ég, hogy fogok én a gyerek mellett annyi mindent megcsinálni, főzés mosás takarítás stb, aztán nem kellett hozzá 2 napnál több hogy rájöjjek, egye fene az egészet, a gyerek az első, úgyhogy nem sokáig volt lelkifurdalásom, hogy egész nap a gyerekkel parádéztam.
Mert a drágám sokat nem alszik napközben, cserébe ha fent van (és volt már olyan hogy napközben nulla percet aludt) akkor azt hiszi, hogy egész nap ennie kell. Nem is tudom, ez normális, mármint hogy egész nap tömi a kezét a pofijába, és azt hiszi hogy éhes? Mondjuk mostanában néha látom már rajta, hogy nem feltétlenül azért enne mert éhes, hanem mert fáj a pocija a sok kaja után, és azt hiszi jobb lesz ha eszik még rá. Mert nem hiszem hogy pl 190 gr után még éhes lenne, vagy nem jól gondolom?
Na mindegy szóval rájöttem, hogy gyerek a Nr 1, minden más csak utána, és így aztán nem aggódom halálra magam. Mostanában már kezd kialakulni valamiféle napirend is nála végre (eddig hiába próbálkoztunk, nem ment), úgyhogy hétvégén pl már muffint is volt időm sütni.
Na megyek mert hiszti van

Pako

Dorka babának boldog szülinapot !

Tlindi

Kép
tlindi

Pako!!!
Dorkának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!
szilvi35

Boldog szülinapot Dorkának!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Dorkának Boldog szülinapot !

Voltunk dokinál és minden okés! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Dorkának boldog születésnapot! Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Dorkának boldog szülit!!!

Ildóca: örülök, hogy minden rendben!! Nőddögéljél Babóca!

Bejja: ez nálunk is így van, minden más csak Ákos után sorakozik, múlt héten pl. iszonyatosan úsztam, de most normalizálódott a helyzet. Sokszor van, hogy ha nyűgös, nekem meg teendőm van, csak felkapom a hátamra, és csinálom, legyen az takarítás vagy főzés. Ő addig érdeklődve figyuzik, vagy éppen alszik egy jót :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza: Én is gondoltam rá, hogy kipróbálom a kendőt, vagy bármilyen hordozót, csak 1 hónaposan nem kicsi még hozzá? Bármi amit eddig kuksiztam 2-3 hónapos kortól ajánlják, addig meg nem nagyon merem erőltetni. Nálunk egyébként úgy néz ki a nap mostanában hogy a reggeli és az ebéd között nem alszik egy percet se, aztán lenyom egy olyan 3,5-4 órás durmot, aztán 4 től 8ig(akkor fürdetjük) megint nem alszik. Pontosabban fél tízig inkább, mert akkor alukál be általában. Na azalatt a 4 óra mikor alszik alatt olykor meg tudok főzni, meg bedobálni néhány mosást, mosogatni, stb, és mikor apa hazajön (változó, de este 5-fél hét között) akkor nyolcig ő foglalkozik a pulyával, én meg csinálhatom a többi dolgom.

Egyébként képzeljétek, nem akarom elkiabálni (bár ezzel hogy leírtam szerintem máris elrontottam mindent :D) de Hanna az 5. hetes "évfordulója" óta csak egyszer kel éjszaka, hajnal 4-5 között. CSodás :D
Remélem így is marad, mert ez a legjobb időpont amikor fel tud kelni, mert utána még mindig marad idő kicsit pihenni, mielőtt apát keltem :)

:)
Elkiabálva :wink:

Tivadar is egyszer ébredt az első heteiben egy darabig. Azóta egyszer kb. :) Ügyesen visszafejlesztettem.
Reméljük nálatok nem így lesz, bár számomra nem kényelmetlen az éjjeli kelés. Szól, hogy kajás, magam mellé teszem, csatlakozik és szunya tovább.
szilvi35

Szilvi:

Én is magunk mellé/közé teszem, és szunyálok tovább, félúton megnézem "él -e még" ha látom hogy beszunyált ő is felveszem mert tudom, hogy nem volt neki elég még, és megbüfiztetem (csúnya dolgokat tud ám művelni vele a pocija ha nem jön ki a büfi, megjegyzem, apát is megszégyenítő mesterfokra fejlesztette a büfi tudományt, legalábbis hanghatásügyileg :D), utána még eszik, közben én alszom tovább, és egyszer majd csak arra ébredek, hogy horkol.
Tényleg, ez szerintetek normális? Mármint a horkolás? Főleg hason tolja rettenet módon, háton nincs gáz. Na úgyis hétfőn megyünk a védőnénihez, meg ott lesz a doki, majd őket is meginterjúvolom.

Szerintem a horkolás nem jó, de nem szeretnélek ijesztgetni.
szilvi35

Bejja, nekem 2x is kiszedték az orrmandulámat kicsi koromban, mert horkoltam. De az akkor volt. Azért kérdezz rá mindenképp!

Mi 2 hetesen kendőztünk már, de a többi fajta hordozót (mei tai, csatos hordozók stb.), csak 3-4 hónapos kortól ajánlják. A kendő mehet jóval korábban is, csak jól kell megkötni, hogy tartsa a babát, mégse legyen palacsinta, és az is fontos, hogy legyen békában (terpesz) a lába. Kendőzni az elején kicsit ijesztő/furcsa, de szerintem a világ egyik legjobb és legtermészetesebb dolga. Mi létezni sem tudunk nélküle. És nem tudom ki élvezi jobban... a Manófalvi vagy én :D

Ügyes Hanna, szépen alszik éjszaka!! Ez a nemsokára 6 hónapos Ákosomról közel sem mondható el, sőt manapság már cirkál a nagyágyban is, úszik félálomban kaja után. Szóval ő kel inni is meg enni is még. De kb nem is zavar, mert ott van mellettem, rámcsatlakozik, és alszunk tovább.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok! :-)
Bejja! A horkolásra nekem azt mondták, hogy nyugalom majd kinövi. Szóval szerintem nem gáz. Huba is horkol néha mint állat. :-)
Ja! Hordozókendő! Én már hét hetesen kivittem kendőben. Ma is voltunk Mannutban kendőstül. :-) Mondjuk 2 hetesen én bölcső tartásban kötöttem, most dupla keresztben. Amúgy minden hordozókendőben lehet akár 1 naposan is hordani a bobókat. :-)

DM! 949.- a PAMPERS 4+2 sensitiv popsitörlő (fehér). Baromira megéri. Gondoltam szólók. :-P

Ti mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Mármint tejcsi/táp mellé? 4-6-8 hónaposan? És Ti adtok teát vagy vizet nekik? Mert a dokim azt mondta, hogy elegendő neki a táp, biztos nem szomjas. De én úgy érzékelem, hogy néha csak némi folyadékot tolna magába. Szerintetek?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hubamami, megnyugtató, amit a horkolásról írtál :) De majd azért hétfőn csak megkérdezem.

CSipetnyusza, nekem is kivették az orrmandulámat, szerencsére csak egyszer (bár azt is rosszul szerintem, de ez egy másik sztori), de nem azért mert horkoltam, hanem mert mindig be volt gyulladva a fülem, és fájt, hetente kellett felszúrni :? nem kívánom senkinek, remélem a gyerek nem örökölte, bár remélhetőleg vannak már ennél finomabb módszerek is.
Nem hiszem ám, hogy most akkor Hanna így marad örökre az éjszakai alvással, mert szerintem ráadásul most jön majd megint növekedési ugrás (csak nem tudom már hova) mert tegnap egész nap a cicimen akart lógni, meg este elalvás előtt is, így a szokásos fél 10-10 helyett 3/4 11 kor tudtam lerakni és akkor is nyöszörgött még kicsit.

HUbamami, 949 FT, vagy mi az amit írtál? Mi is ilyet használunk, de ez a 4+2-ért nagyon kevésnek tűnik, hogy van ez? Mert akkor máris szalajtom apát betárazni. :)

Igen, a popsitörlő annyi. Én is meglepődtem, egy apuka hívta rá fel a figyelmem a Dm-ben. Jó fej volt. De a Mammutban csak 1 volt, és a nővérem két Dm-ben már nem is talált, aztán felhívott hogy vett hármat máshol. 4+2 63 lapos. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Most nézem hogy a porontyaink között majdnem pont napra pontosan csak 1 hónap a különbség :)

A madaras teszkóba szoktuk venni, de ott már ez a 4+2 kiszerelés sincs, csak a 4 db-os. És nekünk bizony 3-4 nap alatt fogy el egy csomag, mert a kisasszony -nem viccelek- majdnem minden pelusba rejt valami meglepetést, és általában sajnos többet mint kevesebbet.
Csak tudnám honnan jön ki belőle ennyi :)

Ákosnak sok boldog félévet kívánunk! ...és persze sok boldog negyedet, harmadot, ötödöt, napot.....
Sok boldog szülinapot!
szilvi35

Hubabmami!

Nem vagyok egy nagy okos! De nekem mindegyik gyerekem kapott tápit! Viszont nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ha a gyerek igényli akkor adjak neki vizet, mert a tápi mellé igenis kell ! Azért az egy szárazab meg kicsit sűrűbb állagú mint mint az anyatej! De inkább azért mert szárazzabb és szomjasabbak a babák tőle! Nagyobb a folyadék igényük a tápis babáknak! Remélem érthetően írtam!
Úgyhogy szerintem nyugodtan adhatsz neki mellé folyadékot!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Először is köszönöm a köszöntés Dorkám nevében :)
Majd teszek fel tortával összemaszatolós képeket g-re.. ;)

Bejja:üdv itt!! :) Hanna nevet imádom,mi is filóztunk rajta :)

Kincsőnek meg utólag boldog szülit kívánok!!! :D

Mi voltunk egyéves kontrollon meg oltáson,hát had ne mondjam sok itteni fórumos picurhoz képest is le vagyunk maradva(most 76 cm és 8800g),de dokinő nem szólt semmit,úgyhogy gondolom nem baj...
És nem tudom hogy volt nálatok,de Dorka belázasodott éjjel..meg még most is volt neki..azt hittem,hogy ez csak egy éjjel szokott lenni :? Szerintetek?ez csak azért van,vagy ez már vmi vírus?és az oltás miatt atrthat akár 2 napig is?
Jó hogy megint hétvégére csinálja,mindig ez van..csak,hogy véletlenül se rendeljen épp a doki :)

Köszi a dm-es tippet,asszem én is felcaplatok ma ;)

Csipet:
Piséllessel nálunk is így volt,most annyiban változott a helyzet,hogy most már kiültetem a wc-elé és nézi ahogy pisilek..akkor legalább nem nyafizik :)

Húúú,nem emlékszem ki mondta hogy cukrász... :roll:
De kéne nekem egy olyan cukrászat ahol GYÖNYÖRŰ marcipánbevonatos tortákat csinálnak...nem a gagyibb fajtából,mert abból bőven akad én meg finnyás vagyok,főleg az ember jányának normális esetben csak egyszer az életben van esküvője :) én meg már évtizedek óta arra készülök,akkor meg adjuk má meg a módját :wink:
Szóval,ha van vkinek ötlete,várom :wink:

Kép
pako

Tivadar ájulás szerűen bealudt :shock: :shock: :shock:
Konkrétan meg vagyok ijedve....
szilvi35

Pako: Én tudok egy helyet ahol gyönyörű bevonatos és nagyon finom, nem utolsó sorban viszonylag olcsó tortát csinálnak, de nem hiszem hogy szeretnéd onnan hozatni :) Ez a hely ugyanis Hajdúböszörményben van :) Szüleim laknak ott (én is onnan származom) és a mi esküvőnkre is onnan rendeltük a tortát, és ők hozták fel, 220 km-ről :) Történt is egy kisebb baleset, de nem a szállításkor, hanem már amikor vitték a helyszínre: jó ídösapukám leejtette a felső szintet :) Nem lett nagy baja, csak itt ott ujjlenyomatos lett, meg néhány marcipánvirág a levelekkel leesett. Apukám annyira megijedt, hogy a a zurammal kitalálták, hogy visszanyomkodják a virágokat de nem ám úgy szépen, hanem szó szerint belenyomták a marcipánba. Aztán mikor a felvágásra került sor (ez már éjfél körül volt, nem voltunk már épp józanok) nézegetem, hogy mintha nem stimmelne valami de uram nyugtat, hogy nincs ezzel semmi gond. Hát hagytam annyiban, végülis elfogyott :) És én ezt a sztorit csak hónapokkal később tudtam meg, mert az újdonsül férjecskémet furdalta a lelkiismeret :) Úgyhogy mégiscsak jól láttam az ujjlenyomatokat :) De fényképeken még durvábban látszik mint élőben volt :)
Na csak gondoltam megosztom veletek ezt a kis szösszenetet :)
Na megyek vasalni mielőtt felkel a ded.

Jééé... Bejja... Ezt nem is figyeltem, hogy 1 hónap 1 nap a különbség. :P
Pako!
Mi most voltunk oltáson nemrég (2hó) és a doki azt mondta, hogy 48 órán belül egyszer felmehet a láza. De csak 38-ig. és akkor kúp.
Amúgy igen, influenza van. Hivatalosan tegnaptól. :(

Szilvi, reggel én is megrémültem, mert kb 11kor bealudt Huba este és mikor reggel ránéztem a telefonomra 7.30. :) és este beájult kaja közben. még csak semmi büfi sem. Akkorát ordítottam, azt hittem... vmi baja van. Kiderült szoktak ilyet csinálni, ha hulla fáradtak. Szerintem ne aggódj. Vagy ha mégis ébreszd fel. Legfeljebb visszaaltatod. :) Csak nyugi!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Bejja: próbáltam rákeresni azért a neten,csak úgy kíváncsiságból..de nem adott ki semmi cuki honlapot H.böszin.. :(
majd valamit keresek itt Pesten..
Azért azt a képet megnézném a tortáról..vicces szori :D
Én nem merek inni az esküvőn,nehogy ne emlékkezzek majd semmire..mert megkérdezik majd,hogy milyen volt az esküvőm,én meg nem fogok tudni válaszolni... :D

Hubaanyuja: háát nem tudom akkor,mert Dorka éjjel lett lázas,akkor kapott kúpot,de most délelőtt megint volt neki,igaz akkor már csak 38...de jó kedve van azért és étvágya is van..tehát nem tudom.. :shock:
azért köszi az infót :)

Kép
pako

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?