Új privát üzeneted érkezett!

na Luna!!! fuhhh szegény Áronka!!! majd jelentkezz mit mondott a gyerekdoki!!! elment gesztenyéért de zárva volt a bolt mondván leltároznak viszont főztünk egy kondérnyi húslevest amiből turmixolom le a répát krumplit és külön a húst és rakom el mélybe!!!!
holnap akartam gesztenyés csirkét csinálni de geszti nélkül nehéz lesz!!!

Na majd körbenézek a DM-be! de ma ez is elnapolva! holnap lesz a 7 hós státusz! kivi leszek hizás ilyesmi bár eszti szerintem tuti nem fogyott duplázni már duplázott és 7,5 kg körül lehet szerintem ami nagyon szép tőle révén pici súlyú babu volt!!!!

Geo: GYERE VISSZA!!! ...
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsánat a távol maradásért, semmi különös, minden rendben, csak lusta vagyok netezni (már hetek óta be se kapcsoltam a gépet).
Egyébként pedig azért jöttem, mert hiszem hogy van ereje a szavaknak, kívánságoknak és ezért:
mindenkinek nagyon nagyon boldog, békés, szerencsés, egészséges, gazdag, gyerek kacajjal teli új évet kívánjak!!!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Sikeres és nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!

Akkor találkozó 28-án???? :lol: :lol: :lol: Kinél lesz és jöhet a párom ha van kedve??

Annyira lemaradtam, hogy képtelenség mindenkinek külön válaszolnom :( :(

Geo,
komolyan gondoltad, hogy törlöd magad??? Én nagyon sajnálom, mert szerettelek olvasni! És hát Dávid! Ha olvasod, - gondolom azért olvasol minket - iszonyú ügyes fiad van ám. Csak tátottam a számat a video láttán :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Nanetto,
Köszi, hogy hiányoltál :) !
Te döntesz, hogy tejpép vagy sem. De azt ne várd, hogy rögtön imádni fogja bármit is adsz neki, meg, hogy rögtön egy nagy tányérkával bevág majd belőle.
Mi amikor a tejpépet kezdtük enni ebédre, akkor naponta fokozatosan növeltem az adagot amit adtam neki. Az első 2-3 napban nem nagyon ízlett neki, meg elkezdett sírni, mert ugye nem értette, hogy a kanállal is hamit kap, akkor még a tápot várta. 1 hétbe telt mire egy étkezést teljesen kiváltottam vele.
Na és kipróbáltátok már a sportrésszel a kocsit? Hogy tetszik?

Én is csak azt tudom mondani, hogy jók azt itt kapott tanácsok, de azért elsősorban halgasson mindenki a gyerekorvosára, mert mégiscsak ő ismeri a legjobban a gyereket. Ha meg az orvos gáz, akkor vagy megszoksz vagy megszöksz még akkor is ha sokat kell utazni a jobbért.
Én sajnos nem szoptam sokáig és 30 évvel ezelőtt még nem volt tápszer, így anyukám teával kevert tehéntejet adott nekem. Először 3/4 tea és 1/4 tej, majd fele-fele, majd egynegyed-háromnegyed, végül csak tehéntej. És felnőttem és nincs semmilyen ételallergiám. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy akkor adjunk tehéntejet a babáknak, dehogy is! Meg azt is mindenki magának dönti el, hogy érzi jobban magát, ha eszik tejterméket, vagy, ha nem.
Már nem is tudom, hogy hol olvastam, hogy régen amikor még nem voltak tudományos elvek a hozzátáplásról, minden gyerek nagyon korán kezdett mindent enni és alig volt köztük allergiás.
Ez persze nem jelenti, azt, hogy mivel én lányom is olyan elven van hozzátáplálva mint Luna Aronja (mindent bele főzelék husival, banán, narancs, citromlé, ízesítőnek, glutén), hogy nem lesz allergiás semmire.

Na a lényege ennek a sok rizsának, hogy, mindenki maga dönt.

Vok,
Nagyon boldog születésnapot!!!!
És csuda ügyes Alex ezzel a négykézlábazással :lol: Még nincs foga Alexnak? Miért hittem azt, hogy már van neki :roll: :roll:

Mi az utóbbi napokban belefogtunk a lányzó közösséghez szoktatásával. Ugyanis senkitől nem tűri el, hogy megdajkálja őt, és akkor is képes sírva fakadni, ha valaki gügyög neki legyen az rokon, vagy vadidegen az utcán.
Szóval január 1-én az anyósoméknál voltunk délelőtt és ebédre (szinte végig ordított, nem csodálom 12-en voltunk és elég nagy zajjal), majd a férjem kereszlányáékhoz mentünk délután. Aztán vasárnap barátokkal mentünk tavernázni, majd tegnap a rendőrségre mentünk, az útlevelét csináltatni, eset meg a barátainkhoz mentünk. Már egész jól halad, próbálkozik a sírással, ha más veszi őt ölbe, hátha visszavesszük őt, de otthagyjunk, aztán csend lesz, de ha meglát minket akkor megint kezdni. De azért már haladunk.

Bhdetti,
nem semmi amit apósod csinál veletek. Igér fűt-fát, aztán meg semmi. :evil:

Lányok köszönöm a gesztenye főzős tippeket, megfőztem, de azt hiszem nem fogom sűrűn művelni, mert kész macera a megpucolása :roll:

Már akartam kérdezni, ha a ti céklát adtok a dednek akkor végtermék nálatok is célkaszínű lesz??

És Csilla, igazad van, hogy sokan nem jövünk olyan rendszeresen mint korábban. Én próbálnék, de megy. Több időm van olyankor fórumozni amikor Nikos dolgozik.
Ez a fórumok élete sajnos, változik, hogy ki mikor mennyit tud jönni.

Azt hiszem írtam, hogy dec 16-án amikor voltuk oltáson, hogy csak 7 dkg-t hízott a lány és ünnepek után kell visszavinni őt, hogy hízott-e. Na holnaptól lesz megint az orvos, de én tegnap ráálltam vele a mérlegre és ha nem csal akkor kerek 7 kg most a lány, ami azt jelenti, hogy az elmúlt két hétben hízott 600 grammot :lol: :lol: .
Vendég
 

 
 

Vok, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT Neked!!!

Na, jó, már hússzor szerkesztettem át, de egyszer sem olyan lett, ahogy szerettem volna. :D
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2011.01.04 15:37-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Luna,
sajnálom Aront, remélem semmi komoly!

Egyébként itt is lehet olyan tejpépet kapni amit 6 hós kortól lehet adni és méz van benne. Konkrétan kekszes-mézes ízesítésű és azt imádja a legjobban. Mikor először adtam neki. Annyira ízlett neki, hogy elkezdett sikongatni és órásira tátotta a száját, hogy még, még, még és kezével lábával dobolt hozzá :lol: :lol:

És ha minden igaz akkor hamarosan meglesz a 3. fogunk is. Mert az ínyén már ott van a lyuk, de a fog még nem kocog :lol:

Gratula Alexnak, Esztinek és Arninak a 7. hónaphoz és Dávidnak a 6. hóhoz!
Vendég
 


sziasztok,

Vik, úgy látom akkor Zoénál is volt eredménye a karácsonyi dőzsölésnek! :lol: :lol:
és igen, cékla után cékla színű kaki jön.

Vok, boldog szülinapot!

konkri, köszi szépen!

fogyózók, ma elég sokat nyekergett a drágám, és kínomban már bementünk a nagyágyra hancúrozni (ez általában bejön, na de nem most), aztán lefeküdtem a hátamra, felraktam őt a lábszáramra, velem szemben, fogtam a kezét és emelgettem, és akkorákat vigyorgott, hogy még. ÉS kitűnő hasizom erősítő! :D bár azért császárral óvatosan, mert nekem megfájdult a sebem.

fúú, na megyek vasalni. szép délutánt mindenkinek!

Klau

Kép
pkklau
 
 


Még azt akartam írni tejpép ügyben, hogy szerintem táplálóbb mint a tápszer.
Mert 200 ml víz + a hozzá szükséges tápszerpor után hamarabb éhes, mint a 200 ml víz és a hozzá szükséges tejpéppor után.

És megnéztem a mi tápszerünkből 250 ml kész tápszer tartalmaz 150 kalóriát,
viszont a 250 ml kész tejpép az meg 215 kalóriát.
Ezek szerint a tejpép tényleg táplálóbb.
Vendég
 


nekünk jön az 5. fog!!!! még nem bújt ki de tuti az mert most ott úgy be van duzzadva az íny hogy kész!!!! ...

Vik: ez a pegperego babakocsi sportrésszel egy ÁÁÁÁÁLOOOOM basszus olyan pihe könnyű tolni hogy már azért kell fogni nehogy magától guruljon!!!! :-) de iszonyat macera!!!! ... merthogy fel kell ahhoz hozni hogy belerakjuk mert különben akkor a gyereket kell levinni bundában de azt félek mert szar a lépcsőnk viszont ha a babakocsi jön fel utána sikálhatok mindent mert hát trutyis az idő! szóval a mózes isteni volt ebből a szempontból! de lányok én úgy várom a TAVASZT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....

Konrki: köszi a jókívánságokat!!!!!! :-)
idén minden jó lesz!!! így akarom szeretném és ez igy lesz!

na megcsináltam 25 adag kutyulmányt a jégkockatartóba a párom szerint irtó jól néz ki! na mondom legalább jól néz ki mert azt hiszem tudom hol fognak kikötni! (mosogató) ... mondjuk holnap megpróbáljuk a répa minimális krumpli - CSIRKE combót! ... az lesz megint 4 napig! aztán jöhet a gesztenye addigra csak találok
most körtét eszik! eszik??? nyammog és ropogtatja a fogát! mint egy horrorfilm olyan mintha egy csirkecsontot enne!!! ...
ja és kimondja hogy NEEEE NEEEE ez olyan jó mert nyúl felé a párom kanállal ő meg mondja: neee neeee :lol: :lol: :lol:

Vik: nekem Eszti olyan szinten anyás hogy brutál!! viszont mindenkinél megvan! azt nem szereti ha elkerülök a látóköréből de utána megnyugszik! ma reggel elmentem dolgozni üvöltött mert látta cipőt húzok!!! de amikor hazaértem akkor örömében úgy röhögött mint a videón szóval kacagott és amikor átvettem bekapta az állam szinte egészben és odasimult!!! :-)
ahhhhh ez nekem olyan érzés hogy ... fuhhh olyan szívbe markoló.... :-)holnap zenebölcsi!!
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnos még nem olvastam mindent végig, de most nincs is több időm...

Geo,
nagyon sajnálom hogy nem fogsz tudni többet írni. Nekem nagyon fogsz hiányozni, még úgy is, hogy tudom hogy olvasni azért fogsz!!!!

Tatim, Luna
nálunk a nátha (szörcsögés volt csak, láz nem) egy hét alatt múlt el. Naponta etetések előtt szívtam az orrát. Először Nasivint adtam neki, de azt csak naponta talán 3-szor lehet, de aztán vettem AquaMarin orrsprayt, és azt fújtam neki. Ez adriai sós tengervíz, semmi gyógyszer nincs benne, így nem is károsítja az orrot, viszont tisztítja rendesen. Nem spray, csak pumpás, így nem száll fel a gyerek fejébe!!! Javaslom nektek, ha még nem javult az állapot (mondom, ezt az oldalt még nem tudtam elolvasni).

Na most ennyi voltam, holnap már dolgozik ember, ha a lány is hagy akkor tudok jönni...
cicmarek_
 
 


A csajok nagyon belejöttek a fogzásba! :lol:

Vok,
boldog születésnapot kívánok én is!

Luna,
hogy van Áronbaba? Jobban kicsit?

Vik,
mikor itt voltak Máté unokatesói, 1,5-5,5-7,5 gyerekek, Máté kb. 2 percenként megijedt a hancúrtól és jött a bömbi. Annyira nevettem,pedig csúnya dolog kinevetni, meg sajnáltam szegényt, de cuuki volt a legörbülős szájával. :wink:


Horror következik, gyengébb idegzetűek ne olvassák!

Kukit felhúzta doktornéni, tottálisan, először láttam teljes valójában a dolgokat, mert mi csak megmozgattuk eddig.. Kennem kell ftorokort kenőccsel, mert kicsit berepedt. Itthon felhúztam, irtó bénán, ugyhogy berepedt nekem is, és vérzett. Majdnem elájultam,sokkot kaptam. Lehet, hogy ha tudom hogy ez történik akkor nem szólok, hanem itthon finoman próbálkozok lassanként...na mindegy, legalább ezzel már biztosan nem lesz gond. Pénteken megyünk vissza.,

KépKép
yadine81
 
 


Jaj, Nanetto, úgy irigyellek a zenebölcsiért! Az 5. fog meg nagyon komoly, lévén, hogy nálunk a 2 napnyi sikogatás szerencsére elmúlt de a fog kibújása is, így még mindik kis fogatlan, ellenben 4-5 napja beszél, azt, hogy mammmama és bbbö, és bbbhö - ez olyan, h közben fúj egy kis levegőt és nyálat hozzá, és ömmömmö, és több nem jut eszembe, de irtó drága, főleg, hogy ilyen hirtelen kezdődött. Ha panaszkodhatnékja van, most nem sírással kezdi, ahnem hangos mamama reklamálással, olyan jópofa.

Geoo: most már "múlik" de amikor olvastalak, egész nap ezen járt a fejem, h nagyon fogsz hiányozni, kedvencem voltál itt, a kedevs őszinteségeddel, részletes napirend leírásaiddal, a komoly fiatalságoddal, hmmm... tényleg nagyon sajnálom.

Tali: mivel én nem tudom még biztosra mondnai, inkább Ti döntsetek midnneben, helyszínt és fiú kísérőket illetően, én meg elfogadok mindent, ha tudok menni. Kedvem van.

Vok: az Isten éltessen sokáig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nik: cékla még a popsi bőrét is meg tudja fogni, ah sokáig marad rajta :oops:
Szende sem nagyon van el idegenekkel, sőt. Mint a felnőttek, mikor zavarban vannak, olyan arcot vág, és nyújtja a kezét felém vagy apjára nézve és tekergeti a kézfejét, mintha motorozna, gyertek már, mentsetek meeeg mozdulatokkal. Nagyit is imádja, ő is jó segítségnek ilyenkor.

Szilveszter: nálunk soksok hangos tüzijáték volt a környéken, szerencsére Szende úgy aludt, mint a bunda, ebben nem is reménykedtünk.

Még csomó mindent akartam írni, de megint kapkodok.

Néhány fotó:

Kép
Kép
Szilveszteri hangulatban

Kép
Beöltözve: innen jut eszembe Nanetto, hogy én sztem a lépcsőn levionném bundában, vagy csak a lépcső alján adnám rá, nem tudom, ott milyen meleg van, de a kocsit nem cipelném fel. Nálunk is úgy van, h leviszem Szendét, lent öltöztetem, majd be a kocsiba, ami a lépcső alatt parkol. Ha nagyon rossz a lépcső, akkor is valahogy így oldanám meg

Kép
és amint lesz időm holnap vagy azután felszereljük a sportrészt, mert így már nagyon kitölti tényleg a mózest, nem érdemes sztem tuszakolni tovább

Kép
a nagykádban meg úgy fürdik, h a hátán fekszik akis vízben a saját buksiján, sztem tökjó

Kép
itt pedig a kaját várja, ami miatt mutatom még, h sztem annyira jópofa egy méretes napozó (plusz rétegként) a pizsirugin, nemrég fedeztem fekl, h van egy iylen 6-9-ig napozónk hordhatatlanul, mármint szezonjában nemigen

Na, az egész oldalt teleírtam, bocs, aki gondolja, pörgesse nyugodtabn, de úgy belejöttem, pedig nincs is időm

detti_10
 
 


Sziasztok!

Sajna még nem jutottam a végére...illetve jó, hogy ennyit írtatok!

De Yadine: ajajajajaja! A dokitok mennyi idős? Régi motoros? Ez a felhúzás, váááááá. A lényeg, hogy most nagyon oda kell figyelnetek, mert marhára visszanőhet. És sebhelyesedhet. A lényeg, hogy ma már műtétet ajánlanak elvileg, nem? Legalábbis nekem csomó ismerősöm, családtagomnál probléma volt ez, konkrétan bátyámék 3 fiából kettőnél is. Meg Levinél is...
Most nézni kell majd, de ha kened, meg óvatosan tornáztatod, akkor nem lesz gond.
Amúgy tiszta dúrva ez az egész letapadás, összenövés ügy fiúknál és lányoknál is egyaránt....:-(

VOKI ISTEN ÉLTESEN SOKÁIG...

Este jövök, de persze ma is behívták Pétert ügyelni, nem Ő lenne, de aki lenne, nem jött. Komolyan, agyam elszáll....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 



Sziasztok újra!

Alszanak! És van 5 percem, mert drága uram rossz szériáját éli épp, most hozzápillanatragasztózta a tubust a mikróra és mondtam neki, hogy lehetőleg még ma este operálja le...:-)

Ma meg tegnap vendégeskedtünk, illetve tegnap hozzánk jött Levi kis barátnője, ma meg visszalátogattuk. Jó volt! Bár a kiscsaj nagyon oroszlán, Levi meg emellé még ugye kistesós, szóval megy a mindig az kell ami a másé. Na, de inkább így tanulják meg, mint az oviban majd.

Szóval nem enged szerkeszteni, de a szülinapi köszöntés után nem..., hanem !!!!. Csak kicsit siettem. Voki még min 3x ennyit!
Hogy telt a nagy nap?

Tej: mondjuk mi nagy tejivók vagyunk, szóval sztem is aranyközépút.
Személy szerint rettenetesen örültem, amikor Levi rájött hogy szereti a vaníliás tejpépet, csakis azt és semmi mást a sinlacon kívül. Nekünk hónapokon keresztül ez volt a vacsi.
De csatlakoznom kell Vikhez, anyum már nagyon röviddel a szülés után beteg lett és nem szopizhattam, aztán meg ugye meghalt, és tápszer nem nagyon volt itthon, vagy csak egyféle és hát....szóval én is tehéntejen nőttem föl. Tesóim is felerészt (féltesók) és semmi bajunk.
Persze én sem azt mondom, hogy akkor uccu mindent azonnal, de azért a teljes elzárkózás sem jó.
Meg ugye az is igaz hogy azért ezekben eléggé módosított a tejfehérje.
Zétivel másképp lesz talán, mert ugye neki nagyon szar lett a hidrogén kilégzési tesztje.

És akkor akik nem lesznek ott a nagy talin, azok nem is tudhatják mi történt Geooooval????
Csatlakoznom kell Klauhoz, nem egészen értem, hogy mi lehet az indok, amit le sem lehet :?: :(

Luna, mizu Áronnal? Remélem jobb lesz az éjjeletek!

Szende iszonyú édes ebben a kis parókában!
És nem fordul el oldalra meg hasra a kádban? Hogy csináljátok? Zéti már kétszer majd belefúlt a 2 cm-es vízbe...
:oops:

Zéti továbbra is édesen fordul, de inkább hasra, onnan vissza nem szeret nagyon, inkább méltatlankodik.
És rettenet ölbebaba, vagyis alig lehet letenni, csak ébredés után kb 20 percig, akkor elvan a járókájában.

A kaja meg...Luna, Ti hogy álltok, elmúltak a kajahisztik? Nekünk még mindig egy fogalom amit művel...hát, evvan.

Ahol hosszabb ideje beteg a babó, nem gondoltatok vmi immunerősítőre, homeos is van....hátha!

Atyagatya, ennyit keresni takarítással....a nagyobb ügyvédi irodák meg a frissen végzett jogászpalántákat lenyúlják úgy másfél millára ha ott akarnak bojtárkodni. De a nevenincs szarok is minimálbér körül adnak. Sógorom is még 5 éve 50et kapott kézhez havonta, eszem megáll....

Na, apa leszedte a pillanatragasztót, kiszedte a varratait szóval most már az enyém. :roll: :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok :D

Csak gyorsan írok, mert nincs sok időm.

Vok Isten éltessen sokáig, boldog szülinapot kívánok!!!!!!!

Köszi a párásítókat, amiket belinkeltél :D :D :D Nekünk pont ilyen ultrahangos kellene, mert laminált padló van a szobájában és arra ugye nem nagyon mehet víz. Ezek egész jó áron is vannak, tegnap a gyógyszertárban 26-ért volt Aventes :shock:


Yadine muszáj volt a dr néninek felrántania egy ilyen pici babánál? Nem életkori letapadásuk van?! Akkor én most nagyon nem vagyok képben, mert én úgy tudtam 2 éves korig nem igazán ajánlott hozzányúlni, mert csak több kárt okozunk, mint hasznot. Műteni is óvodáskorban szokták.

Zsó sajnálom az ügyeletet :(

Detti10 Szende nagyon édes a képeken :D :D a fodros napozót már kiszúrtam én is :lol: :lol: :lol: :lol:
A babakocsiban mi is így nézünk ki, pont ma gondoltam én is, hogy most már hamarosan nem lesz jó és a sportot kell elővenni. Ezzel csak az a bajom, hogy az nem annyira zárt, mint a mózes, de ez elkerülhetetlen.

Cicmarek jobbulást nektek, mi Stérimart használunk, szerintem is tök jó.
Csak az a rossz, hogy harcolni kell, hogy bele tudjak fújni az orrába és az nagyon rossz, mert rángatja a fejét, eltolja a kezemet és rugdal a lábával. Szóval nem egyemberes dolog ez :roll:

Nanetto az 5. fog már nem semmi :D gratula hozzá előre is!!
Amit pedig a sógornőd fizetéséről írtál...hát elgondolkoztam azon én is, hogy minek diplomáztam le.

Vik köszi :lol: :lol: :lol: ma egész nap mindenkinek meséltem, hogy ma vagyunk 7 hónaposak :D :D :D
A társasági élet terén még mindig ott tartunk, hogy bárkinél elvan csak ölben legyen :roll:
Előre is gratula a harmadik foghoz:-)))))))))

Klau sajnálom, hogy még mindig fáj a sebed :( nem gondoltam, hogy ennyire hosszadalmas a gyógyulás.
ezt a gyakorlatot én is szoktam csinálni az Arnival, bár ő nem részesíti nagyon előnyben :D

Ma hasra fordítottam az ágyon, ott volt a cumisüvege is, láttam, hogy kepeszt felé, de nem vettem el. Nem szoktam neki engedni, hogy játsszon vele, az csak ivásra való. Elfordultam és, mire visszafordultam, már a hátán feküdt és itta a teáját
:shock: :shock: persze nem ő tartotta az üveget, hanem megtámasztotta a mellkasán, de akkor is. Nem hittem a szememnek :D :D :D és mindezt pillanatok alatt.

Hát ez az új tudományunk :lol:

Délután leellenőriztük apával is és akkor is megcsinálta, bár nem tökéletesen, de egyedül kiszolgálta magát.

Tatim kívánom, hogy nektek ne legyen ilyen hosszú a betegség, gyógyuljatok meg hamar :D :D

Konkrimár aggódtam, hogy nem jössz Boldog új évet nektek is és hasonló jókat kívánok 2011-re :D :D :D

Luna Áronnak jobbulást kívánok :D Egy kis hős, hogy kibírta a három szurit :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Csilla és Zsó már korábban is akartam tőletek kérdezni, hogy a gasztroenterológián mit csinálnak a babákkal? Milyen vizsgálatok vannak?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Ja, Talinn, csak két órára ment be, mert szereztek más dokit, illetve telefonos volt, máskor tök nyugis az ügy, most fürdetésidőben persze befutott két beteg és két hívás....de túl vagyunk rajta!

Gasztron, hát, sokféle, konkrétan mi érdekel? Attól függ mi a gyanú.
Májbetegségtől kezdve allergia, vitaminhiányok, agyhártyagyuszi...na de ezek csak kiemelt esetek, szóval kb a gyerekorvoslás felét felöleli.
Volt baba aki azért került be mert túl sokat aludt és kiderült, súlyos b vitamin hiánya van, de azt kellett vizsgálni hogy mitől, volt pl. combizom biopsziája....
Volt egy baba, akinek túl lenn volt a pocak, emiatt a gasztron vizsgálták, előkészítették, majd műtét, bele sem merek gondolni. Kb az egész belső felét át kellett rendezni, feljebb a gyomor, és emiatt minden szervet. Juj, ez rémes volt.

De ugye akinek bélproblémája van és ki van vezetve a vége, azt is cserélni kell, Ők visszajárók.

A sok transzplantációra várók....(máj, vese...), amíg ki nem derül mi a baj meg amíg szinten tartják addig mind ide futnak be.

Szóval rettenetesen szerteágazó...

Párásítóval sztem vigyázzatok, előbb nézzétek meg mennyi a páratartalom. Mondjuk mi kicsit penészedtünk, amellett hogy a nyílászárók régiek, tehát van szellőzés, most kaptunk páraelszívót és döbbenetes, 20 órát tutti működik, 3 nap alatt leszív 5 liter vizet a lakásból és így van 45%os páratartalom. Ha nem megy, 1-2 óra alatt felmegy 75-re. Ugye az optimális 40-60 között van.

Na, tényleg lépek...jó éjt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket!!! :D:D

Yadine!
Én lehet letörtem volna a dokinéni kezét, ha ezt megteszi Alexal... Nem szabad felrántani nekik. A letapadás elmúlt volna valszeg magától. Így meg most figyelhetsz oda, nehogy begyulladjon. :?:? és ez bazira bír ám fájni és csípi a pisi. Minden doki néninek összevarrnám, majd szétrántanám a nuniját... szerintem nem csinálnának többet ilyet. Durva hasonlat, de az az egyik legérzékenyebb része az embernek. :?:?:?

Nanetto!
Kitartás a kajához... Menni fog az, csak Eszti sem sieti el.
Én azért megpróbálnám visszarakni az ágyába a próba kedvéért. :D
Gratula az 5 foghoz!! :D

Geo azért nem tud írni, mert elolvassák. És ugye ezzel van a baj. :) Ha leírná, hogy kivel, akkor ugyan ott vagyunk, ahol a part szakad....

Talinn,
Szende extrán cuki a piros hajjal :D:D:D:D

Tej
Én aláírom, extrém vagyok ebben. És tök jó, hogy nektek nincsen semmi bajotok tőle... Nekem van :D:D És amióta nem iszom tejet, sokkkkkal jobb az emésztésem, nem puffadok fel stb... szal nem jönnek ki az allergiás reakcióim. :D:D
Annó Hanna kapott tejpépet, és mivel nem akartam neki adni, így megkóstoltam én. Ugyan úgy reagáltam rá, mint a sima tejre... szal tele lehetett tejcukorral. Nem HA-s volt, ha jól emlékszem.

Vik!
Én szívesen megismerném a párodat is :D:D:D
Érdekes ez az edzés dolog. A szeparációs szorongás szerintem normális dolog és el fog múlni. Én nem kísérleteznék vele. :D Fel fog engedni a kiscsaj. Így lehet, hogy pont az ellentétét éritek majd el.

Kivonják a rossz dolgokat a baba kajából és csak a jó marad benne... Na, hát tudja fene, de nekem ezzel bajaim vannak. Annyi tartósító szert, mesterséges ízfokozót, térfogatnövelőt, meg isten tudja még miket eszünk meg életünk során. És a gyereknek még annnnyi ideje van minden kaját kipróbálni.... én ezért nem adnék semmit sem korábban, mint kellene. csak azért, mert rá van írva valami. Mindegy ez az egyik vesszőparipám a sok közül :D:D

Fogyókúrás társaságnak NAGYON sok erőt és KITARTÁSt kívánok!!! Hamarosan én is jövök :D:D:D

Még akartam, de l kell mennem aludni...
Holnap újra meló és akkor írok D:D::D

Szép álmokat!!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Neeeeem hiszem el.......a ma esténknek lőttek....:-( :-(
Ezért visszanéztem mérgemben mert elfelejtettem jóéccakát kívánni.

Szóval nyugodalmas jó éjt Nektek!

Voki, igazad van, babakajában is lehet minden, na de ne áltassuk mér magunkat, minden most adott és kóstoltatott zöldség és gyümiben, még a saját termesztésűben is ott a kipufogógáz és egyebek...
Hát, eddig is olvasták Geoo-t nem? Amúgy ebből már annyi, de annyi kilépés,eltűnés volt más topikokban is, nem értem komolyan az embereket. Mit várnak? Ha tesznek vmit, akkor miért olyan rossz, ha azt visszaolvassák magukról? Ezt most nem Geora értem, hanem általánosságban. Senkit nem szidott, nem bántott, nem írt semmi olyat, amitől vki kifordul a hitéből....akkor meg mi a francnak kell belekotyogni.
a 2010 júliusi topik pl azért szűnt meg, mert egyetlen kiscsajt zavart, hogy a munkatársai olvassák amit ír....a többiek meg kissé birka módjára meneteltek utána zártba...evvan.

Ma gyüminapom volt...hát, horror a köbön. Úgy várom a holnapot!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Nem paróka van Szende fején, az karácsonyfa dísz, angyalhaj..
Minden ügyvéd volt bojtár :idea: (igaz, nem minden bojtár lesz ügyvéd)

annyit írtam a tehéntejről, meg a cicámról is, aki sosem evett tehéntejet és 14 boldog évet élt, stbstb - de minden elszállt...............

nem baj, nem is lehetett olyan fontos, azza annyira semmiképpen, h újra megírjam. Szép álmokat!
detti_10
 
 


nem tudom pontosan mi történt Geoval, de aki került ilyen szituba (én igen) az nem tartja apróságnak, és azért nem csak olyan egyszerű esetek vannak, h egy nem túl szimpi munkatársnő mazsolázik, hanem súlyos durvák is. :cry: :cry: :cry:
detti_10
 
 


Detti_10!
Hogy én mekkora egy lüke vagyok, ne haragudj.. Valamiért Talinnak címezve dicsérgettem Szendét... :D:D De közben rád gondoltam :D:D:D persze... Tudom, hogy nem paróka.. de a dísz olyan hülyén hangzott volna... De tényleg jól áll neki a piros.

Kár, hogy elszállt az írásod... érdekelt volna, hogy te mit gondolsz.

Zsó!
Tudom én, hogy sok minden rossz anyag van a gyümölcsökben, meg egyéb dolgokban. Én csak úgy vagyok vele, hogy próbálok mindenből kevesebbet adni. Amennyit lehet. Itt a piacon is próbálok olyan gyümit/zöldséget venni, ami kistermelőktől van, sajna a biót nem engedhetem meg magamnak. De legalább nem műtrágyázottat próbálok venni. Erre mondjuk anyósom zöldsége a legjobb.


Tegnap:
Jó volt. Aludtam sokat, mert iszonyat fájt reggel a fejem. Addig Ádám Alexozott. :D Aztán néztem filmet, játszottam, közben Alexeztem... szóval jó volt :D:D Amikor hazajöttek anyáék, akkor volt torta :D

Megyek, van egy kis melóm :D

Legyen nagyon szép napotok! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Vok,
örülök, hogy jól telt a szülinap!

Detti,
gyönyörű Szende! Ezek a szemek! Hemzsegni fognak a pasik majd! :D

Máté is így néz ki a mózesben, ezért csak alvásidőben viszem ki, és ha felébredt akkor nagyjából jövünk is vissza a sétából.

Zsó,
fiatal 42 éves a gyerekorvosunk, dolgoztam vele, kedvelem, jó szakembernek tartom, ezért is választottam őt! Nem volt durva, nem is repesztette be láthatóan, én voltam a béna itthon amikor kentem. A szívem szakad meg iszonyúan néz ki. Szerencsére a pisilés nem fáj neki, legalábbis nem sír. Ahhhhh...csak legyünk már túl rajta, jókora rosszérzés van rajtam.

Sajnálom, hogy ekkora macera az evés még mindig Zétinél. Valamelyik nap a kialvatlanságtól, fogzástól Máté is ölbebaba lett pár napra, még ölben is nyűglődött. Csak néztem a mosatlant meg a porcicákat, meg a vasalásra váró ruhakupacot, és próbáltam leszarni, de nagyon frusztrált.

KépKép
yadine81
 
 



Yadine,
tiszta horror amit a doki a gyerkőc kukacával művelt :twisted: Én lehet ott helyben felpofoztam volna!

Aproka,
kitartás a fogyókúrához, kell hozzá akaraterő az biztos!
És micsoda rémségeket írtál, hogy mikkel kerülhet egy baba a gasztróra :( :(
Nekem meg pont az ellenkezjőjét műveli Zoe. Inkább hasról szeret visszafordulni a hátára, mint hátról hasra. Hasról hátra forgást még a hálózsákkal együtt is csinálja.

Cicmarek,
én is tengervizes orrsprayt használok a lánynál és nagyon bevált. Nem is spraynek hanem ködnek hívják, mert nincs benne hajtógáz.

Luna,
mi újság Aronnal jobban van már?

Detti,
szendének jól áll a piros, majd nagylány korában emlékeztesd rá, ha hajat akar festeni, hogy vörössel nyugodtan próbálkozat :)
Nálunk is hasonlóan fürcsizik a nagykádban, azzal a különbséggel, hogy a kezeit a tarkója mögé teszi és úgy élvezi a fürcsit. Komolyan élvezi, mert lerí az arcáról, hogy mennyire jól érzi magát :lol:

Nanetto,
ugye milyen szuper a sport rész? Én nagyon szeretem!
Miért nem viszed őt le beöltöztetve, sokkal egyszerűbb, mint a kocsit felcipelni. Legalábbis így látatlan ezt mondanám, hogy egyszerűbb felölteztetve levinni a babát, mint kocsit fel, babát be, majd babát kocsistól le.

Nálunk az új divat az ücsörgés és most már olyan bátor, hogy ha a kanapé sarkába ültetjük őt be akkor már előrehajol és nyúl a játékai után és visszaegyenesedik, hátradől, majd megint felegyenesedik rendesen ülésbe úgy hogy nem támasztja őt a kanapé hátulról és így tovább.
Meg ha az ölünkben ül velünk szemben széttett lábakkal akkor a kezét a mellkasunkra teszi, megtámaszokid és kinyomja a lábait és terpeszállásban áll :)

Figyelem a nyugalom megzavarására képes képek következnek, így most a gyenge idegzetűek ne nézzék meg a következő két képet!!!!Ezen a képen január 1-én az anyósoméknál a mandaringerezdből a levet szopogatta ki:
Kép

Ezen meg most vasárnap a baráti tavernázáskor a grillezett bárány csontját kósolja (ízlett neki):
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.05 16:34-kor.
Vendég
 


Luna,
Aron milyen édes "kislány" :lol: :lol: :lol:
Tiszta apukája egyébként :lol:
És látom szereti a főzelék-levest :lol:
Vendég
 


Luna,
aaanyira cuki a muki! :)

Vik,,
én csak szeretnék olyan temperamentumos lenni! :lol:

Zoé hercegnő nagyon sokat nőtt! Kis ínyenc! Nyam-nyam, kinéztem a kezéből a csontot! Lehet éhes vagyok! :D

KépKép
yadine81
 
 


Kép Mondd szépen, áááá! Ínységes idők. :) [/img]

KépKép
yadine81
 
 


Kép Dől a nyál +reggeli bandázás nyomai

KépKép
yadine81
 
 


sziasztok,

Luna, Áron nagyon édes! nagyon szép kisfiú (meg kislány is), csuda szemei vannak!

detti_10, Szende gyönyörű. tök érdekes volt, hogy néztem sorban a képeket és a saját cuccainkat láttam. ugyanilyen babakocsink van, csak pirosban és ugyanilyen etetőszékünk is.

Zsó, sajnálom, hogy Zéti ilyen nehezen eszik, szörnyű lehet! kitartás!

talinn, maga a seb már elég ritkán fáj, a hátra hajolást utálja a legjobban. időváltozásnál nyilallgat meg fölötte van az a rész, amit képtelen vagyok felfogni, hogy egyszerre érzéketlen (mintha zsibbadna) és közben baromi érzékeny, ha hozzáérek. hát mégis csak egy műtét volt.

gyermek már megint ébren van, mert apa korábban ment el.
nehezen viselem, hogy megint ketten vagyunk egész nap.

erről jut eszembe, geo, ha olvasol, remélem bírod andrás nélkül! szorítok!

ja, és képzeljétek, bejelentkezett a szomszéd asszonyom, úgyhogy ma átjönnek a 4 hónapos kislányával.

na lépek, mert leordítja mindjárt a fejem.... :D
majd jövök még, szép napot mindenkinek!

Klau

Kép
pkklau
 
 


Sziasztok :D

Klau akkor csak összejön az a randi a szomszéd csajszival :wink:
Sajnálom, hogy kettecskén vagytok egész nap :( tudom milyen az.

Yadine Máté gyönyörű kisbaba :D :D :D Helyes kis pasi :lol: :lol: :lol:

Vik Zoé nagyon cuki, ahogy rágcsálja a báránycsontot :D :D :D igazi kis ínyenc :lol: :lol:

Luna Áron nagyon szép "kislány" lenne :D :D Szép sűrű haja van neki is :D :D
Megfázással hogy álltok?

Mi tegnap voltunk a doktornéninél tanácsadáson és az Arni baba 7280 g és 66,5 cm. Szuper, végre nem mondták, hogy keveset hízott.
Kikérdeztem őket kajaügyben is, azt mondták, hogy vacsorára már mehet a főzelék vagy tejpép (hypoallergént írt fel nekünk a dr néni) és a napi 5 étkezésben legyen benne 2 tápszer is.
Nehezen fogok elbúcsúzni az esti tápszertől, mert az olyan nyugis, hangulatos, ahogy félhomályban megiszogatja, sokszor bele is alszik a végén... hogy oldom én ezt meg a főzelékkel vagy a tejpéppel?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Jó reggelt!

Marcell oviban, apa alszik, a kicsi meg itt hentereg... :) tegnap behenterget a kanapé alá, majd megsértődött hogy kivettük- egy bolond százat csinál= a másik meg próbálta utánozni- anya én is beférek? :)

Fú ez a kuki felhúzás durva. mi mind két fronton elég vacakul állunk, vagyis javítok: a mi doktor nénink és anno urológiás védőnénink rántás és vágás halogatósok ellenesek- Martinét nem kell még zaklatni, Marcell viszont kapott egy kenőcsöt, ami eddig szuperül halad. a krém neve DERMOVATE és ez vékonyítja, lazítja a bőrt a fitymán és a fele már kész is. én örülök neki, mert így nincs se rántás, se később (most már ő tudatos emlékező gyermek) se marad meg benne egy fityma "műtét". igaz macerás minden este bekenni, de inkább az az 1 perc most mint a vágás vagy a rántás.
szóval ha valakit érdekel vagy később, akkor a krém neve DERMOVATE.

Irigykedek a tali miatt, nekem sajna esélyem sincs menni, viszont jó lett volna egyszer találkozni veletek!

Detti, ha jó emlékszem, ti ügyintéztetek a Szende név ügyben- a deko tv-n van egy csaj, akit így hívnak.

név: ma megnéztem Marcell ovis listáját és a legfurcsább név számomra ez volt : Purcsel Cseperke- gondolom lány :)

állítólag gyerek jó az oviban, viszont itthon meg koncentráltan rossz :) minden amit mondok mintha egy nagy fekete lyukba szállna :)

hozzátápival mi még max fél evésnél tartunk :( hát így van ez a masszív cicis babáknál :( próbáltam tejpépezni is, de számomra a tejpép után inni kéne, na már most a pohár kilőve, mert Martin Marcuhoz képest kicsit bénácska, a cumit meg teljes mértékben elutasítja :(

na megyek, Martinozok kicsit, ilyen úgy is kevés van az ő életében, hogy csak ő van és senki más.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Talinn: bár nem vagyok nagy szakértő és olyan nagyon beleszólni se akarok, de mi van, ha még sem az esti tápot cseréled le. Azoknak akik nem szoptattak ez amit leírtál nagyon fontos ritus! A régi fórumról is voltak többen akik bár nem szoptattak, a meghittséget az általad leírt hasolnó formában csinálták, tehát nyugodtsággal, volt aki össze is bújt a babával, hogy a kontaktus meg legyen.
Nem tudom hogy lehet formálni Arni étrendjét időszakait, de ha meg oldhatod, akkor szerintem tartsd meg ezt az esti tápot, vagy esetleg kevesebb adag legyen, hogy még ez is beférjen... nem tudom...
ez csak egy ötlet.

Enyémkének még mindig nincs konkrét étkezési napirendje ami fix az az este fürdés után szopi. ami kialaklut dolga, hogy délelőtt és délután alszik egyet, de ez is mobil és nem fix idejű, helyű... arra próbálok csak vigyázni, hogy 4-5 körül azért aludjon, mert ha nem, akkor este zizi van.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, lehet, hogy neked kell inni a tejpep utan de a gyereknek nem :D En is mondtam a dokinak, hogy Aron nem iszik. (ugye 6,5 hos es 4 hos koratol tejpepezik, es azota sem iszik) Erre mondta, hogy hat abba mint a tapszerbe ugyanugy beleteszem a folyadekot, hisz azzal inditok, vagy tej vagy viz formajaban, ugyhogy ne agyaljak azon, ha a gyerek nem akar inni, a megfelelo folyadekat beviszi, ha akarna inna :)

Nathank alakul. Antibiot nem szivesen veszi be a gyerek, pontosabban kieregeti a szaja szelen, nem nagyon tudok vele mit csinalni, azert a java bejut, de jo nagy adag kell neki, hat igy sikerul. Kohog meg, tegnap mar laztalan volt. Es vegre sokkal jobb kedvu is, es ejszaka sem balhezott annyira.
Torkom nekem is eg, kapar... klassz.

Egyebkent Aron kislanykori fotojan is nadragban van (nem oltoztettem be lanynak :D csak szet lett alul kapcsolva pelusozas celjabol es pont ugy nezett ki mint egy hosszu kerteszruha :D

Az ido errefele ocsmanysagos, ozonviz szeru esozes, remelem megusszuk zuhany nelkul a delutani suliba menest.

Jah kerdeztem a dokitol, hat itt nincs dentinox, meg semmi hasonlo, vagy ha megis akkor o nem hive mert jol titkolta :)

Vik, hat nem allitanam, hogy Aron rajnog a leveseert. Megeszi, de kozel sem olyan mennyisegben mint a tejpepet, es ugy kell beleszuszakolni. Egyelore nem egy kopkodos gyerek, szoval ami a szajaba kerul azt lenyeli, de a levesre nem tatog. Bezzeg utana ketszerannyi gyumolcs lecsuszik neki tatogosan. Szoval nem szereti annyira, varialok majd vele egy kicsit.

luna6
 
 


köszi Konkri, én is pont erre gondoltam, hogy vhogyan meg kellene tartani ezt a rítust. Lehet, h csak fél főzelék, fél táp, majd vhogyan megpróbálom kivitelezni, de nem sietem el. Még egy kicsit várok :D

Az szuper, hogy Marcellnek tetszik az ovi :D Milyen volt a beszoktatás? Mikortól jár oviba? Ott is alszik majd?

Már múltkor is akartam kérdezni, de elszállt a billentyűzetem, hogy Martin fejecskéjével most hogy álltok pontosan?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Yadine,
látom Máté is szeret olvasni :lol: :lol:
Mi is bár ő inkább vagy megrágja a saját könyveit, ha meg újság vagy magazin kerül a kezei közé akkor azt meg csapkodja és tépi a lapokat.

Talinn,
én is Konkri javaslatával értek egyet, hogy az esti tápszert hagyd meg neki.
Már nem tudom, hogy olvastam, de kifejezetten emlékszem arra, hogy azt írták, hogy a baba délután 6 után ne kapjon szilárdat. A tejpép meg a főzelék az meg szilárd.
A mi orvosunk kifejezetten kiemelte, hogy reggel amikor felébred és este lefekvés előtt kapjon tápszert. Délelőtt uzsira friss gyümölcsből pép, ebédre főzelék és délután a tejpép.
Persze te döntesz.
Vendég
 


Talinn, Aron tejpepet eszik furdes utan vacsorara :) Mukodik, de szerintem siman csinalhatnad maskent. Pl furdes elott kap tejpepet, aztan furdes, oltozkodes es a szokasos rutin es a legvegen a cumisuvegben a tap. Nem fog belole valoszinuleg teljes adagot meginni, de marad lefekves elottre ugyanaz a program, elalvashoz.

luna6
 
 


hahó,

talinn, szerintem se hagyd el este a tápozást. nekünk védőnéni mondta, hogy 1 éves koráig váltsuk ki a napközbeni 3 étkezést, és reggel-este maradjon a táp. én semmi pénzért nem adnám az esti tápszert még. Venci is gyakran belealszik, és akkor a legédesebb. :D

luna, látszik ám, hogy az kertésznaci! örülök, hogy már legalább láza nincs szegénykének. drukkolok, hogy megússzátok az esőt! (ez milyen hülyén hangzik így)

konkri, köszi a krémet, már fel is írtam. nálunk megnézte még novemberben a doki néni, mondta, hogy eléggé le van tapadva, kérdeztem, hogy van-e valami, amit tehetünk érte, mondta, hogy imádkozzunk. nagyon nem szeretném, ha műtétre kerülne sor, úgyhogy mindenképp rákérdezek nála, hogy mi a véleménye róla, illetve, hogy mikortól lehet/kell használni.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Luna: köszi a nyugtatást!
és jól láttam akkor hogy az gatyó :)

Martin feje/teste: az izmai jók. már minden oldalra szimetrikus a mozgása, de szerintem borítékolhatom hogy jobb kezes lesz. a feje meg hát csálé. sztem tuti nem fog ez már alakulni, de talán még sem elfekvés, hanem genetika- mert x év után most láttam meg, hogy apa fején se szimetrikus a homlok csont :) na hátul persze látszik, hogyaz ő feje is "amorfka", mert kopasz, de egyik nap láttam felülről a fejét és megláttam, hogy a homloka neki se tökéletes... aztán ki tudja hogy az én fejem is milyen a haj alatt :)
szóval Martin fején van hátul egy "placsni" :) na ilyen, oszt kész :) de nekem ő a legszebb a világon :)

meg a másik :)

ovi: két napja jár- hát kaptam lecseszést, hogy miért jövünk haza, meg ő is ki akart menni az udvarra, nem jön haza :) . ma már ott ebédel... viszont azt hiszem nem lesz idén még bent alvós, mert az Martin alvás idejébe beleszólna, mármint pont fel kéne ébresztenem, hogy menjünk a nagyért... de végülis számomra hetente 1-2 nap ami gázos az oviba menéssel, amikor nincs kocsim (ha apa nappalos), úgy hogy még ez se tuti... majd alakul.
egyébként meg én nem féltettem az ovitól én tudtam, hogy imádni fogja... kellett már neki.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Erdekes ez a kuki tema... szerintem korabban beszeltunk mar rola. Nagyon ugy tunik, hogy ez valami Hungaricum, marmint ez a tornaztatos meg rangatos tortenet, de szerintem ezt is irtam, mert itt fel sem merult soha, hogy huzkodnom kene, hozza sem nyulok neki. Doki mar nezte nehanyszor, minden rendben vele. Es korbekerdeztem kulfoldi ismerosoknel ahol van fiugyereke, sem franciaknal sem svajcban nem tema szinten a 'tornaztatas'/huzkodas, felrantas.

Arongyerek ul az etetoszekeben es hajigal :) Ez a legujabb tudomanya... illetve matat es pakol. Most, hogy mar eleg eros a hata uleshez elvezi is, hogy ott ucsorog egy picit es pakolhat,. Es rag, es logazza a labacskait :D Ez a lablogazas olyan jopofa :D

luna6
 
 


Kuki krém: Marcell ugye 3 éveske...
ezt a krémet mi úgy kaptuk, hogy próba, illetve itt Bicskén mi voltunk az elsők, de a Heim Pálból jött az ötlet, mert már használták. de nekünk nagyon bevállt. igaz sztem a mi esetünkben a teljes kezelés lesz vagy 5-6 hónap, de örülök, hogy semmi stressz... egyébként a gyerek is huzogatja, fogdossa fürdéskor, szokja hogy magának csinálja, legalább tudja hogy fontos ezt csinálni és ő tudja hogy mennyire fáj, vagy nem fáj.

na kicsi felébredt és a papucsomért küzd...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


és az is igaz amit Luna ír... :) szóval egyéni véleményem, hogy én felrántást tuti nem engednék és a műtét is max 5-6 éves korban jöhetne szóba- de ez csak az én véleményem.

na megyek felmosni, míg csak a szolid gyerek van itthon :) egyébként mikor felmosok és nem teszek bele domestost akkor nem is érzem tisztának a lakást (kell az a szag :) ) ráadásul közben legtöbbször RÓZSA jut eszembe :) emlékeztek rá? mi lehet velük?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Luna,
de jó, hogy már nincs láza :)
Ez az etetőszékes, pakolászós, láblóbálós dolog ismerős :lol: Én is imádom mikor a lábát lóbálja :)
Kajánál próbálkozz különböző ízkombinációkkal. Nekem pl a cukkinit nem eszi annyira, pontosabban, ha azt is főzök a kajájába, akkor megeszi, de korántsem akkora élvezettel. A répa, a borsó és a brokkoli a menő nálunk.

És köszönöm a cékla evés utáni végtermék hozzászólásokat :) . A fenekét még nem fogta meg, mert általában rögtön tisztába teszem őt. Ritka amikor nem veszem észre, hogy kakil és ül még rajta.

És most elárasztalak benneteket videókkal. Nem kötelező megnézni őket. Ezek most nem olyan nagyon hosszúak.

Halacskákal játszik:
http://www.youtube.com/watch?v=HRouwKCH4AQ

Apával netezik:
http://www.youtube.com/watch?v=NEeQnzXzLf8

Kekszes-mézes tejpépet uzsonnázik:
http://www.youtube.com/watch?v=GF8Z7jTC2Vg
Nanetto,
ha Eszti rákap az evés élvezetére akkor majd ő is így fogja tolni befelé a hamit :D

Ülve játszik, 1:40-nél tisztára beizgul és előrehajol mert meglátta az apja kezében a távirányítót ami a kedvence :D (a végén meg apa jól felhangosította a tv-t mert valami mozielőzetest nézett :roll: ):
http://www.youtube.com/watch?v=oobbEz0w-R8
Vendég
 



Ez egy jó drága "játék". iPad a neve, az iPhone nagy változata. Temészetesen nem neki vettük, hanem magunknak. És abban van ez az alkalmazás/program.
Ha úgy igazán bele van lendülve akkor sokkal jobban érdekli őt. Megvárja amíg beúsznak a halak és akkor megpróbálja elkapni őket, persze ekkor a halak kiúsznak a képernyőről. Ha meg megérinted a képernyőt akkor olyan locsogós hangot ad ki. Lehet a halakat etetni is, de ahhoz ő még túúúúúúúúúlságosan kicsi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.06 11:35-kor.
Vendég
 


Szegeny Zoe, meeer nem beszelhet eves kozben? :d Mindig ezt mondjak a gyerekeknek a felnottek, es minden felnott beszel eves kozben :D:D:D (teli szajjal az mas persze :d de jellemzoen azzaljonnek ugye, hogy magyar ember eves kozben nem beszel.. nem a fenet nem :D)

luna6
 
 


Jaaa, hogy akkor ez tulajdonkeppen nem is igazi jatek, hanem a technikai kutyu (vagyis kütyü) egy mellekalkalmazasa :) Nagyon tetszik, amennyit lattam belole :)

luna6
 
 


én csak azért nem szeretem, ha dumál evés közben, mert rendszerint akkor félrenyel, és nem győzöm kikapkodni az etetőszékből, nehogy megfulladjon.

vik, nagyon ügyes Zoé, szépen eszik. látom, nálad rajta van a tálca is, én is gondoltam már rá, mert Venci csak úgy tud enni, ha közben rugdos és hadonászik a kezével, illetve folyamatosan hümmög. na többször landolt már a kanál az ölemben, vagy az övében. fel fogom tenni, akkor legalább a kezemből nem rúgja ki a kaját. na, jól elfilozofálgattam, bocs... :oops:

Venci is imádja, hogy tud ülni, és pakolássza a játékait jobbra-balra. persze közben mindegyiket megkóstolja szigorúan. :D

nálunk is sláger a távkapcsoló, na meg a telefon. azzal tanult meg megfordulni. most ezzel tanítom kúszni is.
ja, igen, szerintetek normális az, hogy Venci a hasán felemeli kezét-lábát és hosszú másodpercekig csak "ejtőernyőzik"? aztán kicsit lerakja a kezét, feltolja magát, mostanában már a fenekét is felemeli, kutyázik, aztán megint. lehet, hogy már kérdeztem, és úgy tudom, hogy van egy ilyen időszak, mikor próbálgatja az egyensúlyát, de talán már túl kellene rajta lenni.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Vik: ez a videó - ahol eszik KÉÉÉÉÉSSSSSZ
ÉN ANNYIT RÖHÖGTEM EZEN!!!! milyen gyorsan nyomod bele a kanalat! látnál minket! :-)

a halastós videó a csúcs nekem is kell olyan kiüüüüütyü....

mindjárt jövök irni de 3 fajta kaja rotyog!!!!
Lepcsánka - de sütöm - hagymás mustáros tejfölös fokhagymás olívaolajos karaj sültsajttal és még gofrit ütök mindjárt összhe csak szusszanok! ... ma vendégek jönnek! :-)

de beszámolók a tegnapi mérésről is 7 hós státuszról!!!! :-)

ui: Bandika jól van????
Vendég
 


Klau,
nekem is pont azért van ott a tálca, hogy ne rúgja ki a kanalat meg a tányért a kezemből.
Meg azét is szeretem a tálcát, mert arra teszem a tányért, így az egyik kezem szabad és azzal meg tudom a kezeit irányítani, ha nagyon kalimpál. Figyelemelterelésre szoktam neki egy papírzsepit, vagy papírtöltőt adni, hagy lóbálja, tépje stb.

Távirányító, telefon a legeslegjobb játék :lol:

Nanetto,
próbáltam már lassabban etetni, de annak hiszti lett a vége, hogy nincs elég gyorsan kajautánpótlás a szájában :roll: :roll:
Gofrit küldhetnél nekem is! Úgy szeretem ha vékonyan meg van kenve nutellával és banán van karikázva mindennek a tetejére. Nyammmmiiiii :D

Ez itt ugyan nem a reklám helye, de Luna és Nanetto, meg mindenki más akit esetleg érdekel, itt olvashattok erről a "játék" kütyüről:
http://mobilarena.hu/teszt/apple_ipad_csodalatos_jatekszer/mi_ez_hogy_nez_ki.html
http://www.apple.com/hu/ipad/
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?