Gabi3: Igen emlékszem lehet ám abban is valami. Söt! De most nem fogom beengedni azt a dokit az is biztos. Vadállat!
Akkor most mindkettö ébren van? Enyém nagy nehezen elaludt. Vagy 1 órát altatta magát. Déltöl egyig. Nemsokára ébred.
Jah télleg egy kérdés, az Aludj jól gyermekem címü könyvben, csak a csecsemök illetve picigyerekek altatásáról van szó, vagy a Bogi még belefér? (márciusban lesz 3 éves)
Nagyon szenvedünk az alvással. Nehezen is alszik el, és éjjel sokszor felsír, olyankor áthozom a mi szobánkba, mert egyszerüen nem bírok vele virrasztani a másik szobában.
Tegnap pl este fél 8kor mentünk át a szobájába. 3/4-ed 9ig olvastam neki, utána lámpaoltás. Maradtam mellette, megvárom míg elalszik, mert ha ébren van és úgy hagyom ott, ordít. Sztem fél egyedül vagy nem tudom.
Szóval 3/4-ed kilenckor a mihamarabbi elalvás érdekében lekapcsoltam az olvasólámpát, (de van fény a szobába és halk zene is) és 10kor aludt el. Addig ott feküdtem mellette és simiztem. Utána ha elalszik úgy kell kilopakodnom a szobából, mert ha reccsen az ágy felriad és elkezd sírni, és mondja, hogy aja maradj itt velem, ne menj át a másik szobába...stb
Kész vagyok teljesen, mert mire ágyba kerülök 11-12 óra. Arról nem beszélve, hogy éjszaka átlag 3x ébred fel és kajabál, sikít utánam.
Olyankor átmegyek és van hozzá lelki eröm ottmaradok még visszaalszik, ha nincs (és ez a gyakoribb mostanában) akkor felkapom és átviszem közénk a nagyágyra. Érdekes, hogy ha közöttünk alszik, akkor nem ébred fel.
Hja hajnalban meg legkésöbb már 7kor fet van! Attól is kész vagyok
Szóval már nagyon kivagyok, mert az utóbbi idöben amúgy is rosszul alszom a pocakom, a gyomorégés és a rugdosódó kettesszámú miatt. Meg fogok örülni ha majd megszületik. 2 alvászavarossal + én is az vagyok. Fasza lesz! Még jobban ki leszek készülve, mint amikor Bogi volt újszülött, pedig már arra azt hittem, hogy az maga a pokol!
Hát sztem most még pokolabb lesz!
Nincs valami ötletetek altatással kapcsolatban?
Minden este ugyanabban az idöben megyünk át olvasni, ugyanabban az idöben kapcsolom le a lámpát. És ugyanolyan hosszú idö míg végre elalszik. Ég egy kislámpa, szóval nincs töksötét. A rádió nagyon halkan, csak elalváshoz szól. Ha elaludt kikapcsolom úgy halkan óvatosan. Ha szerencsém van nem veszi észre, ha nincs, üvölt, hogy maradjok ott vele.
Szóval bármilyen ötletet szivesen fogadok, csak nem bírom hallgatni ahogy ordít (félelmében).
A délutáni alvással nem szokott gond lenni. Magától megy a nagyágyra hozza a takaróját és elalszik (van hogy 5 perc, ma kivételesen 1 óra) 2-2,5 órát szokott aludni napközben. Általában dél-egytöl.
Szóval minden ötletet köszönök és szivesen fogadok. Én ezt már nem bírom
Bocs, hogy ilyen össze-vissza írtam, de alig látok, értelmes mondatra nem futotta az energiám
És bocs a hosszért is!
Enikö