Új privát üzeneted érkezett!

Geo!
Jó volt olvasni :D:D Hát, hajrá kistesó :D:D
Cory barátnőm mondja mindig, hogy vagy nagyon korán, vagy ilyen 4 éves kor körül vállal az ember másodikat. :D Én tuti bele halnék 1 kicsi és 1 picivel. :D:D De ez nagyon alkat kérdése. Ügyi leszel, látom én :D:D

Viki!
Na, akkor nyilatkozz, hogy melyik nap szeretnél talizni. :D:D Gondolom van már menetrend mikor kihez mentek. Akkor aznapra veszek ki szabit :D:D
Fura ez a 31én jövő mikulás :D:D Mindig ámulok, hogy mekkora különbségek vannak. :D:D

Yadine!
Kíváncsi vagyok, mint fog mondani a doki nektek!

Tatim,
Hogy van Dorka??

Rólunk:
Alex éjjel iszonyat sokszor kelt. VOlt, hogy fél óránként. Aztán kapott fájdalom csillapítót, úgy már csak 2 óránként kelt. És fogdosta a fülét. Ilyenkor 2 verzió van: vagy a füle gyulladt be, vagy a foga fáj... Hááát, remélem, hogy a foga...
Megyünk délután dokihoz, a miénk szabin van és nincs is itthon... :?
Nekem most már kell egy orr-fül gégész... eddig kitartottam.. D:D: Ez a harmadik torok gyuszim. Mondjuk arcüregből még csak 2nél tartok, ez már nagyon nagy haladás :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Nanetto: én is roppantul sajnálom. Még sokáig nagyon nehéz lesz, hjaj. Vigyázz magadra, nehogy legyengülj.
detti_10
 
 


Sziasztok!

Nanetto, sok erőt a családnak, sajnálom, hogy így sikerült Eszti baba első karácsonya... :cry:

Geooo, huh, jó bátrak vagytok. Le a kalappal. Van egy babnetes anyuka, akiknél az első baba nem akart jönni csak nagy nehezen, ezért amikor a második lett olyan 5-6 hós, akkor mondták, hogy na elkezdenek próbálkozni, úgyis min. fél év, mire összejön. Aztán még abban a hónapban sikeres volt az akciójuk. Jó a kis korkülönbség sztem, de bele lehet bolondulni az első évben.... :roll: :oops: :wink: De hajráááá, tök jók vagytok!

Vok, szuperügyi a fiad!

Yadine, mi is sokat buliztunk, egy dologra emlékszem, hogy 4.39 Zéti, majd 4.53 Levi, akkor majdnem hidegzuhanyt vettem... :roll: Én is a felébredést utálom a legjobban, ha már kétlábon állok, nem olyan vész, de odáig....
Januártól én is 90 naposozom, bölcs döntés az ünnepek után kezdeni. Szóval csatlakozom, majd biztathatjuk egymást!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 

 
 

Vok, nekünk van szupi fül-orr-gégészünk, ha kell!
Jobbulást gyorsan!
Remélem tényleg fogacska a ludas.

Én is csatlakozom, ki hány fognál tart?

Luna, igennn, még mindig alszotok Áronnal? :-)

Detti, eltűnt a szép vonalzód!
Milyen filmre bukkantatok? Ahogy leírtad, szuper kis karácsonyotok volt. Tényleg 5-6 óránként eszik csak Szende? Juj, én meg tartom itt a 3, max 4 órát, de lehet, hogy be kéne próbálkoznom egy ilyen verzióval?
Fűszerezésre azt mondják minél később, de gyereke válogatja, Levi semmit nem evett meg csipet só nélkül. Meg lassan mehet már a petrezselyem is.
A husi bevezetését meg úgy, ahogy írtad pont!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Nanetto,

Őszinte részvétem!
Vendég
 


Apró: vonalzóm nem tűnt el, csak ha 2-3x írok/oldal, nem szoktam odatenni, csak az elsőnél.
Szende evései:
1. ~8.30
2. 13-14 (keltem is, mert nem szeretem elhúzni 14 utánra)
3. ~18.30
4. 21 -21.30
tehát ahogy haladunk a nap vége felé, úgy lesz gyakoribb, ez megmaradt még akezdeti láncetetős estékre készülődéből vhogy.
Minden étkezsé utáén ébrenlét, játék jön, kivétel az esti, mert az ahogy befejezzük, még pici ölben nézegetés, és tezsem is le, hogy 22 óra körül aludjon.

A romantikus film ez volt, már egyszer láttam, de kutyafuttában és utána többx eszembe jutott, erre fel nem rákapcsolunk, én úgy örültem...
"Kate & Leopold sem. James Mangold 2001-es filmje alapvetően a cserfes-kedves-bájos és megunhatatlan Meg Ryanre (Kate) alapozott, ehelyett vagy emellett azonban felfedezte a romantikus Hugh Jackmant (Leopold), akit a világ addig inkább csak Farkasként ismert. A film története klasszikus, az időutazás benne azonban nem.
Az uralkodócsaládból származó Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten, Albany hercege irritálóan arrogáns, szemtelenül jóképű és felháborítóan közömbös a nőkkel szemben. Kényszerűségből és megélhetési okokból éppen nősülni készül, amikor az ünnepi bálon felfigyel egy különös alakra. A zseniális Stuart a jövőből érkezett: felfedezése azonban, hogy a megfelelő időpontban le kell ugrani a Brooklyn-hídról, hogy oda vagy vissza utazhassunk az időben, bajba keveri. Leopold ugyanis követi a hídig és megpróbálja megmenteni az ugrástól, így aztán 1867-ből vele együtt visszakerül 2001-be. A rámenős, sikeres, mégis bizonytalan reklámmenedzser, Kate, Stuart volt barátnője nehezen barátkozik meg a gondolattal, hogy Leopold időutazó. Ennek ellenére beleszeret a férfiba. Egy csodás hét után Leopold visszatér a saját korába. Kate viszont rájön, hogy neki is sürgősen vissza kell jutnia a múltba: ő lenne ugyanis Leopold jegyese...
A legjobb időparadoxonos jelenetek azok, amikor Leopold visszatérése után "újrajátssza" azokat a pillanatokat, amik egyszer már lezajlottak. Vajon elképzelhető-e, hogy most minden másképp történik?"
detti_10
 
 


bocs a sok elütésért, már nem szerkesztem át, keltem Szendikét
detti_10
 
 


Jaj, ezt ismerem, aranyos film nagyon. Bár azt hittem Ti is az Igazából szerelem c. filmet néztétek, nálunk az az alap, minden karácsonykor már 4. éve.....annyira ott van!

A vonalzódat meg be tudod állítani, hogy mindig a hsz végén legyen, nem kell rakosgatni. :wink:

Evésinfot köccc!

Megyünk mozizni lassan....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Eszter,
még semmi menetrend nincs, hogy hova és mikor megyünk, úgyhogy ti vagytok az elsők akikkel egyeztetnem kell program ügyben :lol:
25-én délután érkezünk, 26-án pihennénk, február 3-án megyünk jövünk vissza. Szóval január 27 és február 1 között időpontokra kérnénk szavazatokat és azt, hogy hol lenne???? Mi Pesttől kb 5 km-re Maglódon leszünk anyuméknál. Szóval Pest és környéke simán belefér.

Grautálok Alex mászásához :lol: nagyon ügyi kis pasi!

Detti 10,
nálunk a hozzátáplálás Lunáékhoz hasonlatos. Vagyis nem a finoman, lassan-lassan kóstoltassunk elven műkszik, hanem a rögtön bele a mélyvízbe dívik erre felé.
Én levest főzök neki a követező képpen:
csirke vagy marhahusit (100 grammot) felkockázva felteszek főni simán vízben, ha felforrt leszedem a habot és belemegy egy ágnyi zellerlevél és így főzöm tovább. Egy kisebb krumplit, egy testes répát(édes lesz tőle a kaja) egy bébicukkinit felkarikázok, ez az alap ehhez adok mindig mást, egy kis céklát, vagy két evőkanál zöldborsót, vagy zöldbabot (fagyasztottat, nem konzervet!), egy kis céklának megfelelő mennyiségű sütőtököt, vagy brokkolit. Kiveszem a zellert, ha már minden puha és hozzáadok egy icipici csipet sót, egy teáskanál olívaolajat, és pár csepp citromlevet. Ezt botmixerrel pürésítem. Kb fél liter lesz belőle és két napra elosztom.

Délelőtt kap gyümölcsöt. Ami fél körte, fél alma párolva, ebbe megy fél narancs leve, fél banán + egy evőkanál rizspehely hogy sűrűbb legyen. Van amikor kevesebb banán megy bele olyankor teszek még bele fagyaszott őszibarackot, ezt az almával és körtével megpárolom picit (pár perc, a narancs levével párolom a forrástól számíott kb 2-3 percig). Az egészet botmixerrel pürésítem.

Ma egyébként lemértem, hogy mennyi az annyi amit megeszik.
Reggel 8: táp 180-200
Délelőtt 10 körül: gyümölcs 150-170
Ebéd 13-kor: 230-240 főzelék (inkább nagyon-nagyon sűrű levesnek mondanám)
Délután 17.30: 220-230 tejép (vaníliás, gyümölcsös, kekszes-mézes, gabonapelyhes)
Este 21.30: 150-170 táp

Luna,
igen a lány magától kéri 10-kor a gyümölcsöt és 1-kor az ebédet, ha nem adnék nek akkor leordítaná a fejemet. De szerintem érthető, hogy éhes, hiszen te is tudod, hogy a gyümölcs az csak nasi, nincs teljes étkezés értéke.

Luna,
gratulálok Aron alvásához :lol: :lol: , reméljük megtartja ezt a jó szokását!!!!! És drukkolok, hogy te is gyorsan visszakerülj a régi kerékvágásba és tudj megint pihenni! Az viszont jó hír, hogy a vérvétel eredménye szerint semmi probléma nincs!!!
Azt már le se merem neked írni, hogy a lány nemhogy átalussza az éjszakát, de kb két hete teljesen egyedül alszik el!! :lol: Úgy zajlik, hogy fürdés, majd tápszert kap. Büfi, jóéjpuszi apától, bemgyünk a szobájába, beleteszem őt a hálózsákjába, majd teljesen sötétben beülök az ikeás imádott fotelembe ami az ágya mellett van és kb 2-3 percig még függülegesen tartom őt a vállamon, ilyenkor még szokott 1-2 büfizni. Majd puszi, hátsimi és megy az ágyába, cumit kap a szájába, bekapcsolom a bébiőrt és kimegyek. A szobában tök sötét van! Max 5 perc és hangját sem lehet hallani. Elaludt magától. Ilyenkor bemegyek és megkeresem a cumit, nehogy arra ébredjen fel, hogy valahova beszorult a nyakához, vagy a füléhez.
Eddig a fotelos büfik után a vállamon aludt el kb 5 perc alatt és utána betettem az ágyáb és aludt tovább, de kb 2 hete semmi pénzért nem volt hajlandó úgy elaludni, csak ficánkolt a vállamon, kereste a kényelmes pózt, meg dumált egyfolytában, így betettem őt az ágyába, hagy nyugodjon le egy kicsit, kimentem, hogy kb 5 perc múlva visszamegyek és megint megpróbálom elaltatni, de mire visszamentem elaludt :lol: :lol: , és ez az óta így van minden este, hogy magától alszik el :lol: :lol: :lol:

Még jövök, csak megyek ebédelni.
Vendég
 


Geo,
örülök, hogy megtaláltad a Dávidnak és nektek is megfelelő napirendet :lol:
Testvérporjekt :?: :?: :lol: :lol:
Bátor lány vagy te!!!! :wink: :lol:
Engem érdekelne, hogy miért döntöttetek így, hogy gyorsan jöhet a következő baba!

Az én gyerekem szerintem teljesen antiszociális :roll: :roll: :( :( .
A december 25-én az anyósoméknál töltött időt, szinte végigordította :roll: :roll: . Voltunk ott kb 12-en és szinte mindenki lerohanta őt. Gyügyögtek neki, meg énekelni próbáltak, meg fogdosni, amit ő úgy reagált le, hogy éktelen ordításba kezdett és csak az én, vagy Nikos karjában nyugdott le. Ha valaki közelített hozzá és próbálta őt felvenni, vagy bármit csinálni vele, már görbült is a szája lefelé.
Szerintem egyébként már különbséget tesznek a nekik szimpatikus és nem szimpatikus emberek között. Mert a férjem húgától állandóan ordít, mondjuk nem is csodálom, mert olyan nyávogósan tud neki gügyögni, hogy az valami iszonyat.
Mi pl teljesen normálisan beszélünk hozzá, semmi nyávogás, gyügyögés...., lehet azért nem bírja a gyerek, ha más így próbálkozik nála. Aztán a két hete először látott barátainktól meg egyáltalán nem félt-sírt. Dajkálták, játszottak vele stb.... Ebből gondolom, hogy különbséget tesz szimpatikus és nem szimpatikus emberek között.

Detti,
az igazából szerelem nekem is az egyik kedvencem!
Meg most töltöttük le az Ilyen a formám című filmet. És nagyon tetszett, bár az nem karácsonyos.

http://www.youtube.com/watch?v=hRYvACIv6wI
Még Nikosnak is tetszett, pedig ő nincs oda az ilyen stílusú filmekért.

Csilla,
Szerintem Léni nagyon hasonlít rád a te kisbabakori és az ő mostani képei alapján.
Hogy van Léni? Mi volt a gasztrón? Csak nem megbántottunk meg valamivel, hogy nem jössz és nem mesélsz :roll: :roll: ? Vagy egyszerűen csak nincs időd?

Mielőtt teljesen elfelejtem, köszönjük a fánkra és a lakásra érkezett dícséreteket!

És végre felfedezte a lány a lábait :lol: :lol: . Egyszerűen lehetetlen őt nyugiban tisztába tenni. Azonnal a lábait a nyakába veszi és csócsálja a lábujjait :lol: :lol:

És ez a lány új tudománya :lol: :

Kép
Vendég
 


Ja igen babakeksz:
én elolvastam a nálunk kaphatót. 6 hós kortól van ráírva és nincs benne se tojás, se tojáspor. Azt hiszem Nutricia termék.

És a délutáni tejpépek amiket kap, kivéve a vaníliásat mindegyik tartalmaz glutént. Ha jól tudom akkor az új elvek szerint érdemes a glutént minél hamarabb bevezetni és így kisebb az allergia esélye.

Eszter,
gesztenyét és spenótot mikortól lehet nekik adni? És a friss gesztenyét hogy kell megfőzni, még soha nem csináltam :roll:
Vendég
 


Na úgy látszik ma teleírom a fórumot :roll: :roll: :roll: , mert mindig eszembe jut valami miután elküldtem a hozzászólást.

Szóval vettem a lánynak kész bébiételt, nálunk csak nestlét lehet kapni, hogy megkóstolja, és szokja az ízét mert ugye a reptéren nem tudok neki főzni, az általam főzötett meg nem tudom vinni, mert csak olyan bébiételt és italt lehet bevinni a tranzitba és a gépre, ami gyárilag van lezárva.....

Na hát a gyerek UTÁLJA!!!!!! Megevett pár kanálla belőle, de akárhányszor lenyelte kirázta őt a hideg és iszonyatosan fintorgott. Eddig 4-5 próbánk volt, mind ugyanezzel az eredménnyel... Ráadásul utána a kakija tisztára olyan szagú és színű és állagú (bocsánat a részletességért :oops: :roll: ) volt mint a bébiétel, valószínűleg megemésztetlenül kijött belőle.....
Bébiételt többet soha! Egyébként megkóstoltam és valami rettenet íze van, nem is csodálom, hogy nem eszi meg, mert az általam főzött kaja az igenis nagyon finom.

Szóval az utazás napján kétszer kap majd tejpépet :roll:

Mondjuk érdekes mert a kész gyümölcspépeket szintén nestlés és nutricia azokat meg nagyon szereti... :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Nanetto,
részvétem Apósod miatt, sok erőt a temetéshez.

Vok,
nem rendel a héten a dokink, de azért már nem eszik vészesen sokat. Ma hajnalban benyomott 150-et, de úgy habzsolta, hogy alig nyelt, aztán aludt is tovább. Úgy látszik kell neki és kész.

Detti,
a szüleimnél termett sütőtök, hoztam egy nagyot, felkockáztam, megfőztem, pürésítettem, és kb. 100ml-nként ment a fagyóba.
Aztán délben főzök hozzá krumplit, az egészet átmelegítem és kész. Ha a tízórairól marad alma azt is belezúdítom. A fagyóban van még pici tejem azt is belekeverem.
Tegnap kapott 2 kanál üveges sárgarépa-csirkét, abba ment a délelőtti pár kanál alma, és egy közepes krumpli, nem győztem kanalazni a szájába.

Most azt tervezem, hogy főzök csirkehusi pépet, és jégkockatartóban lefagyasztom, és akkor csak előkapom délben a főzelékhez.

Vikhez hasonló azt étrendünk amúgy, ragaszkodnék a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora felálláshoz, még akkor is, ha így ma pl. három-három és fél óránként jön ki az evés.

Kekszezni továbbra sem szeretnék, gabonapehelyben gondolkodom ha majd teljesen kiváltom a tízórait, most még próbálom a fele táp-fele gyümi felállást.

Geo,
nagyon örülök nektek! Biztosan jól átgondoltátok hogy is legyen. Szuper lesz!!!
Mi jövő ősszel indulunk neki újra, addigra lefogyok. :roll:

Zsó,
de jó, nem egyedül fogok szenvedni!

KépKép
yadine81
 
 


Nik!
Mind a kettő 7 hós. szal mehet már nyugodtan. Én a gesztenyét összefőztem a hússal. Isteni volt. Kb 3 szemet raktam bele, de látni fogod a mennyiséget. Itthon lehet kapni főtt, hámozott gesztenyét. A friss gesztenyét szerintem kipróbálnám először magába megfőzni, hogy mikor lesz elég puha és utána pakolnám bele a húsba. Legközelebb meg már mehet a kettő együtt.
Vagy max kicsit szétfő a gesztenye, az nem lehet gond :
De alma+gesztenye+husi is isteni :D:D

Detti!
Fűszer maaaajd, egyszer... olyan 1-1,5 éves kor után kb. :D Én amióta Hannának főztem,sokkal kevesebb fűszert használok, mert megszoktam az ételek rendes ízét :D:D
Keverni alapvetően mindent mindennel lehet, ami neked még bele fér :D:D
Nekünk most kéne elkezdeni a husit, de ma még csak a zöldborsót kóstolta... abból is keményen 4 kanállal evett és csak kirázta tőle a hideg :D:D




TALI:
Mit szólnátok a Január 28 péntekhez?
Maglód itt van mellettünk egy köpésre... :D:D
Kérdés: hol legyen?
DHdettniél, Geónál vagy nálam? :D
Én magamra szavazok (de lustaságom csak, ami belőlem beszél :D)

Tessenek szavazni! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Nanetto:
Őszinte részvétem apósod miatt. Sajnálom, hogy feladta a küzdelmet a betegséggel szemben. Azért ha lesz erőd, akkor gyere ide közénk, és talán sikerül néhány percre elfeledtetnünk veled a szomorúságot.

Csilla:
Léni le sem tagadhatja, hogy a te lányod! Szerintem nagyon is hasonlít rád!

Vik:
Én még nem dícsértem a karácsonyfátokat, most megteszem... Nagyon szép!!! A miénk csak egy kis fenyő - ezüst kék díszékkel.
Hogy Zoé milyen ügyes! Csodálatos, hogy milyen stabilan ül. Egyébként Gergő is megválogatja, hogy kire mosolyog és kire durci.
A gesztenyét én 7 hós kortól adnám. Elkészítésére 2 verzió van: a) meghámozod, megfőzöd és burgonyanyomón átnyomod vagy b) késsel kereszt alakban két vágást ejtesz a héján majd sütőben megsütöd, és szintén pürésíted.
Sóskát vagy spenótot én 10 hós kor előtt nem adnék.

Vok:
Le a kalappal Alex előtt is! Sok sikert a további mozdulatsorokhoz!

Luna:
Azta mennyit aludt Aronbaba! Ezt hogy csinálta? És a mostani éjszakátok az milyen volt?

Geooo:
Kész vagyok tőled! Jó értelemben! Te aztán tényleg bátor és bevállalós csaj vagy! Ahogy Vok is írta, én sem mernék kis korkülönbséggel bevállalni másik gyerkőcöt. Mindent bele és sok sikert kívánok hozzá. Húúúú, de izgi lesz, mikor kiderül, hogy a kiadó lakásba a pocakodba új albérlő költözik. :D
Sógoroméknál a nagyobb gyerkőc fél éves volt, mikor bejelentkezett náluk a második, így a két poronty között mindössze 1 év és 3 hónap van.

Nagyon mozgalmas volt néhányótok karácsonya. Mi nem voltunk sehol, nálunk sem volt senki. Persze ez főleg abból adódóan, hogy a gyerekek betegek. Mondjuk Bogi már jól van, de Gergő még mindig nagyon benne van.

Meg aztán hozzánk is csőstül jön a baj. Az első sokk az volt, mikor tegnap a postás hozott 2 levelet, az egyikben a villanyfogyasztásunk pótdíja, a másikban pedig lízingszerződést akarnak velünk felbontani, mert egyetlen törlesztőt nem fizettünk meg a kocsira, és most fenyegetőznek. Ez volt tegnap. Ma folytatódott: reggel kiakartam porszívózni Gergő orrát, erre nyomkodom a porszívót - nem kapcsol be - behalt az is. Épp most, mikor a gyerekem csupa takony. Szóval én alig várom, hogy vége legyen ennek az évnek, mert félek, hogy valami rossz jön még.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára henibaby1975 2010.12.28 15:45-kor.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Én ma Gergőnek sütőtökfőzeléket csináltam csirkemellel - bele egy pici étolaj - és nagyon fincsi lett!!!

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Mi is extra sz@rul alszunk. Vagy nem kap levegőt azért ébred, vagy rájön a köhögés és az ébreszti, vagy éppen a pocak emészt, és pukiznia kell. Szóval, már nem számolom, hogy hányszor ébred az éjszaka, mert ezt már nem lehet követni. Csak azt érzem, hogy én egyre jobban hullafáradt vagyok és szeretnék egy jót aludni...

Vok:
Ja, igen... a fogzás! A Borax akkor segített, sokkal jobban volt tőle, és nem is volt annyira nyűgös, aztán mikor már kibújt a fog, megszűnt minden rosszkedv.

Mi 4 fognál tartunk.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Nanetto, őszintén sajnálom, kitartás az egész családnak

KépKép
tatim
 
 


Hat Geooo, minden elozetes elismeresem neked! Nem mondom, hogy te tudod, mert szerintem te nem tudod, soooot :D:D De szerencsere nem az en boromet viszed a vasarra :d Hajra babaprojekt! :D

Nanetto, csatlakozom a tobbiekhez, nagyon sajnalom!! :(

Arongyerek amugy a vartnak megfeleloen nem aludta at a ma ejszakat, sot megint igen szorgalmasan ebredt hajnalban, hozta a formajat :)
Es ma megfoztem neki az elso mindentbele leveskejet ami nalam is mint Vikinel inkabb fozelekre hasonlit. Az elso adag ment a csapba, mert nem teljesen tettem magameva az uj kajafozo szerkezet kezeleset. A masodik adag viszont... hat errol a szerkenyturol csak szuperlativuszokban lehet a masodik alapjan beszelni. Nem lennek melgepve ha eztan a gyerek nem enne mega gyari kajat, mert valami annyira isteni finomat rittyentett, hogy meg az apjanak is izlik. Szuper, es klasszul fel is dolgozta keszre. Gondoltak kiprobalom akkor almaval is, hat enilyen edes izes kremes almapuret (inkabb almakrem) meg sosem ettem, szoval le a kalpaggal, en asszem megtartom a gepecskemet :)
A gyereken meg mindjart jol kiprobalom a levesfozeleket. En ilyet gazon az eletben nem csinaltam volna, de mastol sem kozotltam (bar tul sok mashol keszult bebikajat sem kostolgattam ugye :D)

Egyebkent ami benne van: krumpli, repa, sutotok, porehagyma, brokkoli es csirke.

luna6
 
 


Aprooka: persze tudom, h beállítható az aláírás, de én szándékosan nem teszem be minden hozzáaszólásom után, ált. csak az aznapi elsőhöz... ;)
Az Igazából szerelem egy ideig nálunk is favorit volt, de már olyan sokx láttuk, 1-2 évig szünet kell... amúgy nekem angy kedvencem a Szerelem hálójában, min. 100x láttam, na, ot tnem kell a szünet, tudom a szöveget oda-vissza. Limonádénak tűnik, de többszöri megnézésre annyi kis nüansznyi poén és igazság bukkan elő, és soksok párhuzamot is vélek felfedezni saját életemmel, na, ezért kedvenc.
Amúgy mi nem nagyon tv-zünk, DVD-zünk, Szende óta én meg szinte egyáltalán nem.

Nik, eltettem a leves receptet. Köszi.
Nekem sem annyira szimpik a főzelékes, húsos-vegyes bébiételek, igaz kóstolni nem, scak nézegetni tudtam eddig a pultokon.

Többiek kaja leírásait is köszi... Akkor jól éreztem, h keverhetők a dolgok, nálunk is a párolt alma nagyon sok mindenhez beugrik , mert leves, és édesít nagyon, pl. az unalmas krumplit. Legalábbis Szendének unalmas... ellenben a körte! Nem az üveges, hanem amit a saját körténkből készítek én. Az a nagy kedvenc. Az üveges vilomkörte eléggé meghajtotta.

Vok, O.K., akkor fűszert még nem, semmit sem.
Amúgy engem zavar, h a kecskeméti, eaminek jobb az ára, midnen gyümölcshöz tesz cukrot... vagy rosszul láttam? De vajon miért? És jó az?

Jaj, Csilla, én is akartam írni, hogy Léni igenis hasonlít Rád. A szeme vágása, a pofikája (oldalt az a kis husi rész) mindenképpen! Édes, és nagyon jól raktad össze a képeket, a hasonló pózokat. Van egy olyan "retro" pokrócunk, amin fekszel a hasalós képen :)

Nik, hogy Zoé ül, elámulok! De nem ő ül fel, vagy igen? Mondjuk nekem az is óriási, hogy ha leülteted, így, ilyen szépen csücsükél.

Heni: ez tényleg nem túl fényes helyzet... és most hogyan tudod szívni az orrát? Vajon javítható a porzsívó? Gondolom, mosógép után nem igazán férne a keretbe még az új porszívó is.
Ellenben nem írtam még, hogy a tortád is nagyon szép, meg a kis, állatkás formájú sütik is.

Szerintem a 4 fog a legtöbb eddig, nem?
Hogy kell elképzelni? 2 lent és 2 fent?
Nem harapja vele a cicidet?
detti_10
 
 


Sziasztok!

Én is visszatértem, megvolt a nagy családlátogatás, meg a karácsonyozás, még aztán volt kollégákkal tali, meg szülinap ünneplés is akadt. :D Ma van anyós szülinapja. :)
Karácsony nyugalmasan telt, annak ellenére, hogy 3 helyen voltunk. :) Volt sok kajálás, sok beszélgetés, filmnézés (többek között Igazából szerelem :D és a The Holiday :D ) meg társas party.

Fogyókúra nálam is befigyel januártól, mert abból az 5 kilóból, amit 2 hónap alatt lefogytam, 2,5 vissza is tért, basszus 2 hét alatt, no komment. Most inkább mozgással is próbálkozom.

Gyorsan visszaolvastam.

Nanetto, részvétem!

Geo, tyűha, nem semmi! :D Ilyen kis korkülönbséggel le a kalappal, de biztosan nagyon jó lesz. :) (az első 1-2 év meg tuti kemény lesz :D )

Tőlünk is folyton mindenki kérdezgeti, hogy és kistesó?? De nem nagyon értem, mikor még Liza is csak fél éves, és én meg 30, szóval hova kistesóznak, nemtom. :) Én nem akarok, az biztos. Aztán hogy pár év múlva meggondolom-e magam, azt nem tudom előre.

Nálunk egy darab fog sincs, meg még nem is üldögél a bébi, ellenben jó hangosan tud kiabálni. :D

Kajáláshoz nem szólok hozzá, mert nem igazán vagyok benne szakértő, nálunk meg semmi nem változott gyakorlatilag egy hónapja, ugyanúgy kajál a bébink :D

Megyek is, mert itt ül, és közelharcot vívunk a billentyűzetért. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Heni,

sajnálom a betegeskedőket! Jobbulást!

Remélem átvergődtök hamar a gondokon! A párom pedzegette a múlt héten, hogy kölcsön kéne kérnünk pár ezer forintot a szüleitől, mert 1000 forintunk van erre a hónapra(még sosem fordult elő ilyesmi, mármint hogy kölcsönkérjünk), de bekeményítettem, hogy inkább szerényebb lesz a kari vacsi, és vajas kenyéren élünk,de aztán miközben az összes táskámat átkutattam az apró után, jött egy sms, hogy a férjemnek utaltak valami pénzt egy tanfolyam után. Hááát nem kicsi volt az öröm. :lol: Mindig van kiút. :wink:


Jaaa, nem írtam, csak akartam, hogy a pillangós torta csúúúcs!!

Szoktam arra gondolni éjszakánként, hogy nem én vagyok az egyetlen anyuka aki virraszt a babája mellett. :wink:

Spenót: Csak azért írom, mert én nem tudtam amig nem tanultuk, hogy a spenót főzővizét nem szabad felhasználni a magas oxaláttartalma miatt. Azt hiszem oxalát, de nem biztos, csak az, hogy nem szabad használni hígitáshoz.

Vik, Luna,
olyan jól hangzik ez a leves, hogy komolyan kedvet kaptam hozzá. )

Kecskeméti: pont azért vettem hippes barackot, mert ebben van cukor, viszont egy kolléganőm mondta, hogy ennyi cukor nem árt, az agysejteknek kell a glükóz. Én azért tartózkodom inkább.

Geo,
két hét egyedül Dáviddal, az húzós, de majd csak vége lesz!

KépKép
yadine81
 
 


"Geo,
két hét egyedül Dáviddal, az húzós, de majd csak vége lesz!"

Hat nem is tudom :D:D:D:D:D Szerintem sok ev ket kozel azonos koru gyerekkel sokkal huzosabb, es annak meg csak vege sincs ilyen pikk-pakk :D:D:D
Azer ket het egyedul egy gyerekkel nem a vilagnak a vege :D:D (mondom ezt en ugye, aki a Mancit 3 evig egyedul, parhuzamban a tesojaval, de a tesoba anyam teny, hogy besegitett)

luna6
 
 


Luna,
na, a két pici gyerkőcbe még nem gondoltam bele, csak abba, hogy ha G. azt mondja, hogy csak hat-hét felé ér haza, én úgy várom mint a messiást. És tudom, hogy Geo-nak nem nagyon van segítsége. Én még nagyon éretlen kis szilva vagyok, ami az életből való tapasztalást illeti. :wink:

KépKép
yadine81
 
 


Kozel 80 ezer magyar forint a villanyszamlank... hat eleg draga dolog itt meg megfagyni is, a fene essen bele. En reszemrol megint marhara faaaaazom :( (ugyhogy hajra mindenki otthonrol el, eljen a fejlett nyugat!!! :D)

luna6
 
 


Yadine, nem kotelezo am megtapasztalni ezeket!! :) Orulj ha nem kell. Nalunk este fel nyolc elott soha nincsen apuka, fizikai lehetetlenseg. Reggel meg akkor megy el mikor meg alszunk. Most hawaii van igy a szunetben :)

luna6
 
 


Sziasztok :D :D :D :D

olyan boldog vagyok, hogy végre írhatok, h el sem tudom momndani :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem szándékosan voltam távol, csak kb 2 hete vagy még több, egy diszkrét pukkanás kíséretében elszállt a billentyűzetem, arról már nem is szólva, hogíy egy csomót írtam neketek és az is elszállt...


Ezért így utólag is Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És, mivel 2 hete nem írtam, ezért most nem ússzátok meg, de kb onnantól próbálok reagálni. Ha már sok, ugorjatok át :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


huh, akkor:

Heny[/b] gratula a mosógéphez!!!!!!!!! tök jól néz ki, biztos nagyon szuper, majd egyszer én is szeretnék egy hasonlót :D

Párkapcsolat: mi idestova 8 éve ismerjük egymást. Én majdnem 20 voltam, mikor megismerkedtünk,a N meg 24. Tudni kell rólunk, hogy ő borsodi én meg veszprémi vagyok, cirka 350 km választott el bennünket. Volt olyan, h 1-1,5 hónap után láttuk cak egymást. Ezt 2 évig csináltuk, majd, miután befejeztem a fősulit, akkor összeköltöztünk. Na az volt az izgalmas, mert amíg csak "jártunk", addig tudtuk a legjobb formánkat adni. aztán nap mint nap már nem annyira, de összecsiszolódtunk. én 2 centivel a föld fölött, ő meg alatta :D
nem tudom ki írta, de tényleg nekem ő a legjobb barátom, ő a másik felem :D :D

Na nem csöpögök tovább, különben sem aktuális már.

Klau gratula Venci megfordulásához :lol: :lol:
Lepisilés témában szerintem én viszem a prímet, engem konkrétan homlokon pisilt az Arni, de úgy, hogy még az orromon és a hajamon is folyt :lol: :lol: :lol: és alig hajoltam főlé. Jól tud célozni :D :D
Vencel tündéri a kaárcsonyi képen, olyan, mint egy karácsonyi ajándék a szalaggal a nyakán :D :D :D

Fogzás: immáron 2 fogunk van :lol: :lol: :lol: egy hete jött ki mindkettő, kb 2 nap különbséggel :D :D nem viselte meg nagyon hála Istennek!

Yadine gratula a szivecskés jó hírekhez :D :D :D
Máté baba irtó cuki a hasalós képen :lol: :lol: :lol:
A potyapénzhez gratula, mindig azok a legjobbak :D :D :D mert igazán szükség van rájuk :D :D
Evészet:

nkem az Arni csak 4x eszik egy nap, próbálkouom áttérni az 5-re de nem megy. Neki még 4 főétkezés kell.
7kor 150 tászer
12-kor ebéd, ezt nem mérem, de sok.
4kor 1 alma 1 kanál Sinlaccal és 90 tá
3/4 8kor 180 táp

ennyi. nekünk még a napi fél liter táp sincs meg :roll: próbáltam neki 10 órait adni, de akkor meg az ebéd csúszott 4 órára :roll:

Zsó én is utálok vasalni és arra törekszem, h olyan ruhát ve3gyek, amit nem kell vasalni :lol: :lol: Szégyen ide- szégyen oda, én az Arni ruháit és pelenkáit sem vasalom :oops:
nálunk mácsiknak hívják azt a tésztát, ami széles, házi és... nem is tudom mit írtál még róla. Szerintem tök finom :lol:
Én is bak vagyok, de nem is tudom mi jellemző erre a jegyre, majd megnézem. A makacsságot tudom, az megvan 8)

Heni milyen az a kinder pingui süti? írd le a receptjét légyszí, mert nagyon izgatja afantáziámat :lol: :lol:
a pillangó torta csúcs lett, szerintem te titokban cukrász mester vagy :lol: :lol: :lol:
REmélem mrá jobban vannak a gyerekek!!
Gergő is és Bogi is nagyon édes a képeken :D :D szépek vagytok :D :D
Sajnálom a porszívó ügyet :shock: most kéne csak igazán.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Nyuszi:nagyon megijedtem, amikor írtad, h elestél :shock: :shock: :shock: hála Istennek, h nem lett nagy baj. Én is állandóan attól félek, h pont akkor fog történni vmi,a mikor a férjem délutános és csak későn jön haza és mi lesz addig az Arnival. Na de ez már nagyon a káposztás kő esete, úgyhogy igyekszem nem gondolni rá.
Nagyon klassz karácsonyfa díszeket készítettél :D :D Liza meg irtó cuki ahogy kacarászik :lol: :lol:
A fürdés, mintha csak az Arnit látnám, ő is pont így pancsol. Olyan aranyosak ilyenkor :lol: :lol: :lol:
Édesen gagyarászik a lányzó :D :D

Nanetto nagyon sajnálom, ami az apósoddal történt, sok erőt kívánok nektek az elkövetkezendő időszakra.

Luna Áron nagyon édes kisbaba a képeken :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Az a kis süveg... :D :D
Ikeás krokodilja van a kisfiadnak? Nekem nagyon tetszik, az meg különösen, hogy csörgő van a farkában :D :D
Karácsonyi kaja, hát nekem sem menne nagyon az ottani, max a krumpli, a süteméynt nem szeretem, sok választásom nem lenne. Olyan fura, hogy anyósodéknak nem tetszik a mi ételünk, bár, ha nekünk meg az övék nem, akkor min csodálkozom? :D :D
Az otthoni karácsonyi menütöket szívesen elfogadnám :lol: :lol:
A 80 ezer Ft-os villanyszámlát viszont már nem annyira :shock: :shock:

Csilla szerintem Léni egy az egybe te vagy :lol: :lol: nagyon hasonlít rád.
Az én gyerekemnek csak az apja biztos, én már nem annyira :lol:

Detti10 jó ötelt az összehasonlítás, bár én sajnos nem tudom megcsinálni, mert nincs scannerem, de különben is apjafia, amint már írtam :D
Én a krumplihoz szoktam adni sárgarépát, fehérrépát, sütőtököt, brokkolit, almát, husit... mikor mit keverek éppen :lol: van, hogy a krumpli mellé csak 1 vmit, de van, h 2-3at is keverek :D
Remélem érthető, de már leragad a szemem.
Írtad, h Szende akárkivel nem barátkozik. Az én fiam meg mindenkivel, csak vegye fel az ölébe :roll: Ezen nem bírok napirendre térni. Mindenkivel tök jól érzi magát, mindenkire vigyorog... Eddig 2x fordult elő, h csak nálam nyugodott meg.

Sellőke Sajnálom, h nem tudsz jönni gyakrabban, de azért nézz be hozzánk, ha időd engedi, adj hírt magatokról :wink:

VokNagyon szépek a gyerekeid, és te is, tök vékonyx az arcod, nem fogytál?
Nagyon vagány Hanna, szemüvege, tudom, a múltkor is megjegyeztem, de nagyon tetszik :lol:
És te már háton hordozol? HŰogy csinálod????????????? hol kötöd fel az Alexet?
Ja, és azok a szemek :D :D tiszta irígy vagyok, gyönyörű szemek és hosszú szempillák :D :D
Gratulálok a kúszáshoz!!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Geo, tényleg bevállalósak vagytok, le a kalappal előtted... Pont beszélgettünk róla, hogy én nem érzem a késztetést hogy újra belevágjak ebbe az egészbe, de nyilván ez idővel múlni fog, hiszen akkor mindenki egyke lenne. :)

Az éjjeli ébredések nálunk teljesen változóak, van hogy rengetegszer kel, van hogy 1x vagy 2x, de akkor rendszerint szopizik is, ha sokszor akkor meg csak inkább cuminak használja a cicit. Én úgy vagyok vele hogy biztos előbb-utóbb beáll a rend, addig meg legyen úgy ahogy ő akara. Nyilván egyszerűbb a dolgom hogy nem kell tápot melegíteni, stb, és eddig mindig vissza is aludt evés alatt/után rögtön (remélem nem kiabálom el)

Vok, jobban vagyunk, most ha minden igaz apuka lesz beteg, így a sor véégre értünk, mert 24-re én is tiszta nátha lettem. Voltunk orrszíváson, nagyon ordított, de megérte, utána evés közben nem szörcsögött. Azóta voltunk újra, és én is kipróbáltam, nem mondom hogy nem érzel közben semmit, de nem gáz, és tényleg jobb volt utána.
Gratula Alexnek a kúszáshoz,majd holnap jól eldicsekszem vele a Nórának, megyünk tornára. :)
Eszik már Alex mennyiségeket? Ja, meg akartam kérdezni, hogy az baj ha én minden új ízt eddig csak keverve adtam Dorkának? Kapott krumplit de almával, meg ma répát almával, de magában nem. Kéne úgy is adni?

Luna, hogy ízlett a hami Aronnak?

Heny, a porszívó hiány nagyon gáz lehet, most én is annyit használom, átérzem a helyzetet. Dorka mondjuk most már attól is ordít, ha csak közelítek felé a csővel.

Ünnepek gyorsan elteltek, 24-25 rohanás volt, mi mindig az utolsó utáni pillanatban készülünk/indulunk el, így teljes a káosz, emiatt votl egy kis feszültség is, mert nem készültünk el mindennel időra ahogy terveztük, de ez legyen a legkisebb baj. 25-én du. átjöttek anyósék, és annyira nem is volt borzasztó, pedig nagyon tartottunk tőle, itt voltak 2 órát. Rendszer nem hiszem hogy lesz belőle... Másnapra nem terveztük semmit, hogy ne kelljen rohanni, így későn keltünk, bundáskenyér reggeli, majd Dorkával aludtunk egyet kora du. és kitaláltuk hogy megpróbálunk elmenni moziba. Nagyon szeretek moziba járni, mentünk is sokat, és eléggé hiányzik. Így Dorka ment a nagyszülőkhöz, mi a moziba, és tiszta para voltam egész végig, hogy biztos már berekedt a sok sírástól, stb. Ehhez képest aludt a karácsonyfa alatt mire vissza értünk :D
Hétfőn megint rohanás, jött a párom "nagyfia", vele karácsonyoztunk egyet, elmentünk plázázni, mert nem vettünk ajándékot a fiú családjának, így ezt pótolni kellett. :oops:

Nagyon gyorsan eltelt ez a pár nap, és sajnálom hogy vége lett, mert nagyon jól egymásra hangolódtunk Attilával, olyan volt mint régen. Sokat dumáltunk, nevettünk, ami a hétköznapokon nem mindig van így, mert egyszerűen nincs rá idő. :(
Elvagyok én egyedül is, elég jól, nem arról van szó, de azért kell ilyen is. Meg tegnap még vendégek jöttek, egy házaspár, másfél éve házasok, nem jön össze a baba, és egyszerűen kivűlről az látszik, hogy semmi közük nincs egymáshoz. Viccen kívűl többzsör tudom hogy hol van a feleség mint a férj... Együtt töltöttek pár napot, és mikor du. haza jöttek, a férj egyből lelépett, és akkor ment haza, mikor szóltam neki hogy mikor akarnak jönni, mert a gyerek fürdeni fog. A lényeg hogy ezt nem akarom, hogy esetleg így éljünk egymás mellett, mert nincs időnk.

Jó hosszúra sikeredett, le is lövöm magam mára.

KépKép
tatim
 
 


VikZoé nagyon édes kisbaba :D :D gratulálok a 7. hónaphoz, olyan gyorsan meyg az idő, nem?
A kandallótok csúcsszuper, ha megmutatom a férjemnek, tuti elájul :lol: :lol: :lol:
Milyen szépen ül már a leányzó :D :D :D :D

Geo ti már a tesón dolgoztok? Őszinte csodálatom, kívánom, hogy hamar sikerüljön :lol: :lol: :lol:
A levest meg sose bánd, Murphy törvénye, h pont akkor nem sikerül, amikor vendégeket vártok :lol: :lol: :lol:
Kérdezted a vérezgetésemet, köszönöm, már el is múlt, szedem a tablettát.

Cicmarekpelenkából nekem is a pampers jött be, a Tesco-ban most tényleg nagyon akciósan lehetett megvenni. A Huggies is jó még csak az drágább, mint a p. Kipróbáltam a Mülleres Babylove-t, de kipattogzott tőle a popój, hát hiába, az én kisfiamnak már csak ilyen sznob popója van, akármi nem is jó rá :lol: :lol: :lol: egyébknént a müllerben szoktuk venni, 41 Ft-ra jön ki drabja.
Én is regisztráltam a pampers oldalán, de nme bírok rájönni hol lehet kupnokat letölnteni.

Köszön9m az érdeklődést konyha és lefolyó ügyben, 2 hete tudom már használni a konyha lefolxóját, megcsinálták. Most a föld fölött van ugyan, de a konyha szekrény alatt, szóval egyáltalán nem lkátszik. Már ott tartottunk, h bontani kell, nagyon örültem, amikor kiderült, h mégsem.
Nem tudom írtam-e de előtte voltak kint duguláselhárítók és azt sakkozták i, hogy vagy el van törve, vagy be van nyomódva acső, tehát majdnem 2 évig folyt a víz a ház alá...

De most már minden rednben van. A konyhám is szinte kész már, de addig nem teszek fel képet, amíg nincs egészen kész :D Asztalosék itt voltak és éjjel fél 2-kor mentelk haza, mi meg aznap indultunk anyuékhoz, Veszprém megxyébe, hát eg ykissé fáradtak voltunk.

Gem nagyon szépek vagytok :D :D :D :D

Bocsánat, ha vkit kihagytam a reagálások közül :oops: :oops: :oops:
nagyon hiányoztatok már :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Luna milyen géped van, amivel késazíted Áron ebédjét?

Rólam még csk annyi, h rájöttem, h antiszociális vagyok. Nem szeretem, ha hozzánk jönnek, főleg gyerekesek nem, mert engem kifejezetten zavar, ha megengedik a szülők, h összerágcsálja a mi játékunkat. a rokon az más, de idegen gyerek, azt se tudom mi bújkál benne, nem hiányzik még egy betegség. Fordított esetben én is vinnék sajátot.
Olyankor úgy érzem ugrásra készen kell lennem és nekem kell figyelnem a másikra is, hiszen a szülei nem figyelnek rá. úgy fel tudom húzni magam ilyenkor, múltkor rámszólt a férjem, h dehát karácsony van, ne legyek már ennyire ilyen.
És nem szeretek menni máshoz, nekem jó otthon lenni, engem kielégít, h itt leírhatom a napunkat, megbeszélhetem a gondjaimat, nekem nem hiányzik egy minden-nap-átmegyünk-egymáshoz-és-jót-beszélgetünk kapcsolat.
Az is zavar, h az Arni mindenkivel jól elvan és egyáltalán nem keres.

Ez már itt a vég?!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Nanetto,
őszinte részvétem!

Detti,
nálunk tesókérésben pont ez volt az egyik szempont, hogy nem érünk rá annyira. mármint várni :lol:
mert 3-4 éven belül úgyis szerettünk volna kistesót Dávidnak, és könnyebb most halasztani még két félévet, és utána úgy tanulni, mint majd ha már 3év múlva szakdogát kell írnom, és majd ha bemelegedik az egyetem. most még "csak" alapvizsgáznom kell (amire rendszeresen készülök), meg néhány minoros tárgyat tudok csak felvenni, nem olyan,mint amilyen kb 2év múlva lesz.
szóval, ha nekünk nem most, akkor kb 5-6év múlva kezdődött volna a kistesó projekt, akkora korkülönbséget pedig nem szerettünk volna..
Nem mondod,hogy neked nem jött be a porból készült forró csoki??? chocolatte :lol: imádom, kari előtt vettünk két csomaggal, a 2.is már kezd elfogyni. :roll:

Eszter,
köszi :wink:
uhh... jó kis dokilátogatásoknak néztek elébe... :?
Alexnak milyen fájdalomcsillapítót adtál? Mit mondott a doki? füle, vagy a foga??
te mikor mész dokihoz?
nem tudom ma este mi volt Dávidal, de többször is olyan keservesen felsírt,hogy csk a karoban nyugodott meg, illetve mellettem aludt a nagyágyban, andrásmeg repült a kanapéra, ugyanis horkoláboknak ott a helye :D :D

Zso,
húú, remélemazért nembolondulunk bele az első évbe :roll: :D :D
milyen volt a mozi? Fiúk hogy viselték nélkületek?
az egyik barátnőméktől mozijegyet kaptunk ajándékba, február 13-ig jó, na nem tudommikor kerítünk ré sort... a helyzet az, hogy nem nagyon bízom egyik nagyszülőben sem.... az egyik egész nap a cumit dugdossa a szájába, még akkor is amikor Dávid csak "beszélget",a másik meg áhhh... egyik kutya, másik eb :wink:

Nikvik,
nekem is így alszik el Dávid :lol:
mondjuk én nem ülni szoktam vele,hanem megyünk 2-3kört a szobájába, de van olyan,hogy ezt nemigényli,olyankor eltol magától, akkor beteszem az ágyába cumi be, kimegyek, és alszik. de kint a nappaliban mindig várok azért 5percet, mert 5perc után néha szokott még egyet nayfizni. ilyenkor bemegyek hozzá, adok neki egy puszit, megsimogatom a buksiját, és alszik is.király :wink:
Dettinek írtam az előbb, hogy ugye egyrészt a suli miatt döntttünkígy, másrészt meg úgy, mint Cicmarek, én is szeretnék majd új ciciket :lol: meg a striáimat alávetni a mezoterápiás kezelésnek, meg befejezni a már 100éve elkezdett lézeres kezelésemet... :roll: :P és igazából tuti azon agyaltam volna végig, hogy ha most elkezdem a sulit, mikor jöjjön a tesó, mert nagyon szeretnénk Dávidnak (meg persze magunk miatt is 8) ), és majd ha visszamegyek a suliba,akkor a két fiú (miért gondolomvajon, hgy a tesó is fiú lesz :roll: :D )meg megy bölcsibe. és mivel Dávid mellett is korán visszamentem volna a suliba, így legalább együtt lesznek, talán könnyebb lesz nekik. nekem pl. nagyon sokat számított, hogy ott volt nekem az öcsém. és amikor én visszamegyek a suliba, ők meg bölcsibe :cry: ,akkor most még nem lesz nagy hajtás, simán meg tudomat csinálni,hogy csak fél napokra mennek be. viszont 3év múlva.. épp szakdogát fogok írni, gyakorlatonleszek, stb. (ja, ezt már írtam)
meg hát olyan jó babázni :D
és tök jót írt Eszter a múltkor, hogy Hanna se karácsonyozott még 4évesen. ez király!!! mert tényleg minden perc kiélvezhető és izgalas gyerek mellett, ahogy nőnek, nemhogy megszokja az ember, hanem mindig adnak valami újat, nem? :)
az ilyen a formámat én is úúgy megnézném!!! témába vág 8)
MarinaZoe nagyon ügyes ahogy ül :lol: (bocsi, egyszer kénytelen voltam így leírni a nevét, mert nekemkülön-külön is, meg együtt is nagyon tetszik a neve :wink: ).
egyébként meg ugye hogy nem baj, hogy így ül???? mert Dávid is ezt csinálja.Zoe nem udom hgy,de a fiam, felnyomja magát, és így ül. ezt azért kérdezem, mert a sógornőmtökmegszólt karácsonykor, hogy miért hagyom ezt Dávidnak, ő még a 7hós llányát sem ülteti. én meg mondtam neki, hogy dehát Dávid "ül fel" így magától, persze ő meg erre azt mondta,hogy ő a helyembe visszanyomná.... nyomjam visza naponta 100szor, vagy mi?? ugye hülyeséget modott???? főleg mert nekünk a babakádban is magátólül, persze a sógornőmön felbuzdulva megpróbáltuk lefektetni bene, vagy hasaltatni, hát magától kiforul és felnyomja magát, és amikor megpróbáltuk visszanyomni, nos csak annyit mondanék,hogy kis méregzsák lett :roll:
Dávid már evett gesztenyét, neki nagyon bejön.
én megfőzöm héjában (lusta vagyok a kőkeményet meghámozni), majd megpucolom, villával összetöröm, belerakom edénybe,öntök hozzá vizet, és adig főzögetem, meg rakoma vizet, amíg pépes lesz,mert magában nagyo száraz. a végén botmixerrel pépesítem, és pl. meggyel is szoktam keverni, azt is nagyon szeti Dávid.
Glutént jól tudod. most az az új,hogy a 6.hónapban be kelle vezetni, a 7.ben meg már késő... em tudommit számít egy hónap, de ez van... mondjuk mi még nem próbáluk a tejpépet, igaz még nincs is Dávid 6hós. :roll: :)

tali:
január 28 péntek? nekem jó, monjuk én mindig azt írom,hogy jó :lol:
ja és persze lehet nálam is,ki hol szeretné,mindegy nekem teljesen :wink:
Sinlac,
hogy a fenébe bírja a babáto megenni???? megkóstoltam, a majdnem vissza is jött, iletve nekem nem eszzi Dávid.. nem is próbákozom vele.

Henibaby,
a mi karácsonyfánk is ezüst-kékben pompázik :D
és köszi a bíztatást!!
szegény! nagyon sajnálom, hogy ennyi minden összejött!!! és akkor mi lesz a lízinggel??
(igazuk volta lányoknak, csak két támogatást kaphat az ember, úgyhogy nekünk most 70ezer pénzt kell visszafizetni az államnak...mondjuk miért utalták a pénzt, akkor??? ők nem látják hogy melyi támogatást kapommeg melyiket nem?? csak utalják a vakvilágba, utána meg hónapokkal később visszakérik??? :twisted: )
4fog??? keméyn 8) az én fogatlan nagyapómhoz képest :D :D

képzeljétek, tegnap Dávid a járókában volt négykézláb, majd belekapaszkodott a rácsokba, és felhúzta magát, ésott térelt egy darabig, és a rácsokon át vigyorogtunk egymásra :D nagyon édi volt... úgyhogy bevallomaz ágyát még mindig nem tettük lejjebb, de ma már megcsináljik tuti :wink:

Detti,
én nem hinném,hogy a kecskeméti cukrozza a gyümiket :roll: vagy igem???hol olvastad?

Dávid beszéde visszatért!!! amikorkoncentrál, olan traccspartit levág, hogy ilyenkor kénytelen vagyok szétpuszilni a száját :lol:

Luna,
persze, nem a vlág vége a két hét, de a mostani helyzetemben (és az ember mindig a saját, jelenlegi helyzetéhez viszonyít) ez nekem jelenleg a világ vége.. ugyanis egész nap nincs kihez szólnom,alig várom egész nap,hogy andrás hazajöjjön, imádok vele lenni, beszélgetni, viccelődni (persze hogy imádok,mert a társam :lol: ) és korábban is elment 2-3 napra, és akkor egyedül voltunk, de most a két hét baromi hosszúnak tűnik, főleg hogy soha nem veszélytelen helyre megy (mondjuk ez most Mauritániához képest szinte gyerekjáték lesz)... szóval ha nem is világ vége, de nagyon szomorú leszek.
VISZONT!!! lehet hogy mégsem megy, mert lefújják az egész rajtot, szóval van remény :D

Talinn,
jó hogy megint vagy!!!!
gratulálok a fogakhoz!!!

Egyébknt eszembe jutott Jenny. Kár hogy nem jött vissza.

Tatim,
jó volt olvasni, hogy jól éreztétek magatokat Attilával!!!
Meg Konkri??? Bhdetti??? :roll:
Vendég
 


Geoo, igazan semmi kozom hozza (es nem is neked irtam, hogy nem a vilagvege egy gyerekkel egyedul ket hetig) de ha mar igy reszletezted, szerintem 9-10 honap mulva ugyanez ez lesz duplazva, hogy egesz nap ot varod es nincs kihez szolni. Vagy addigra Andras leszokik az ilyen melokrol amik elutazassal jarnak? Sot a melorol es elmegy veled gyesre? :) Egy gyerek utan a ketto az nem ugyanolyan csak meg egyel tobb, hanem akkor szokott rajonni az ember lanya, hogy fuuu egy gyerekkel idomilliomos es nagyon szabad eletet elt es jott ment ahova es amikor akart. Szal a ketto az nem ket darab eggyerek :) Na de mondom, te tudod mit akarsz en meg csak beledumaltam mert felhoztad nekem a dolgot, de ne is figyelj ram :) (probald meg frusztralodas nelkul tulelni egyedul a ket hetet, elvezni, egyedul is menni fog!! kettovel ugyanez kb 3x lesz macerasabb)

Talinn, Babycookkal fozom a kajajat. (na ez fellengzos, tegnap kezdtem, de tegnaptol elore ez marad) Beleteszem a megpucolt tiszta, felkockazott nyersanyagot, megnyomom a gombot es gozben megfozi, ergo minden ami benne volt benne marad. Utana a masineria puresiti, kremesiti is. Mindent lehet benne, mondjuk krokodilt azt talan nem :) Igy nez ki a cucc:
Kép
Kép
Jah, es pl az ilyen komplex levest 15 perc alatt parolja tenyleg teljesen hibatlanul. A gyumolcs gyorsabban megy neki. Mindent visz, zoldseg, gyumolcs, hus, hal...

Es akkor kaptok meg egy kiskiralyfit mara :D
Kép

luna6
 
 


Jah kiegeszites: as elso kajafozos kepen meg az elso elrontott adag van, szoval ott bibis a dolog, mert viz van benne de nem kene lennie, mivelhogy ugye gozben parolodik a cucc :)

luna6
 
 


Geoo: értem így már a "ráérést", nos nálunk sajnos még súlyosabb, mert az életkorunk nem engedélyezi sokáig emészgetni, hogy legyen-e tesó, és mikor, mert amit Te játsszva megtehetsz, akár egy Hármaskánál, hogy csak pl. 5 év múlva, nálunk az már egy picit rizikósabb. Persze sosem tudni, hogy alakul majd...
Úgyhogy változatlanul sok sikert kívánok a projekthez!

Kecskeméti: megfogtam a gyümölcsös üveget, és az összetevőineél olvastam, hogy cukor. Talán az őszin, de lehet, hogy több gyümölcsöt is átfutottam. Itt a DM-ben van babylove, Hipp, kecskeméti, meg nemtudommi, és mmíg Szende velem volt, böngésztem, még az is lehet, h keverem, de még egyetlen kecskemétit sem vettem, szerintem ez volt az ok. Cukor szerintem is kell nekik, de véleményem szerint jobb, ha az a gyümölcscukor és nem hozzáadott, hmm? Vélemények?
Amúgy a babakekszben is van cukor...
Amikor a ch diétán voltam, a gyömölcsök tiltólistásak is voltak, majd mind, azaz nem tiltón, hanem egy reggelit szinte kiadott egy méretes alma, merthogy magas benne a cukortartalom. Ennél még durvábbak voltak az aszaltgyümölcsök.

Ti a babának honnan vesztek zöldborsót vagy meggyet? Mélyhűtött? vagy van eltéve? Meggyes gesztenye elhiszem, hogy nagyon finom lehet, nekem is kéne Szendének kissé variálnom.

Én gluténról úgy hallottam, hogy 4-6 hó között bevezetni, de még anyatej mellett, ha lehet - ez az új.

Nekem is szerencsém van az esti altatással (is) szinte a kezdetektől tk. egyedül alszik el Szende, etetés, büfi, ágyba be, és nevetgél, puszik, felhúzhatós zenélő, és kész. Letevés után nagyon hamar alszik, nézem a monitoron... remélem, marad, bár nálunk fog még nincs, lehet, h majd borulnak a dolgok.

detti_10
 
 


Huh, Luna, ez tényleg klassz és főleg, h víz nem is megy bele, és tényleg nem fő szét és ki belőle a sok hasznos összetevő. A királyfiság meg nagyon találó, a kis uralkodója... ;) de azt nem írtad, h ette is a levest?
detti_10
 
 


Hat igazabol nem protestalt ellene, de ugye nagyon mas iz ez mint a tejpep, ugyhogy csak 50-et toltottem bele, egyelore nem mutatott sem nagy lelkesedest sem ellenallast. de almaval ugyanezt csinalta, elso ket alkalommal nem volt kulonosebben oda, aztan a harmadiktol nyeli. Meglatjuk ma mit szol hozza, marmint a leveshez. Majd lefotozom hogy nez ki keszen, mert igazabol ez magyar ertelemben szerintem siman fozelek.

luna6
 
 


Luna,
nem, nem hinném hogy András eljönne velem gyesre, isten ments, hogy nonstop itthon legyen :lol: de valószínű, hogy idén megy utoljára (meló miatt) Afrikába. most is én mondtam neki, hogy ne mondja le, mert nem tehetik meg a nevezőkkel, hogy lefújják a futamot.
én mindig szenvedtem akkor itthon, mikor andrás 2-3hétre elutazott, oké persze kibírtam, de nem volt jó. Mivel én nem vagyok az a jobbra balra menő típus (na persze a múltkor is beültem az egyik barátnőmmel a Pótkulcsba forralt borozni, meg ma is megyünk az egyik barátcsaládhoz, de kb olyan vagyok,mint Talinn, hogy nem nagyon igénylem a dolgokat, sztem ezért is szoktam fórumozni :lol: igazi szobakukac módjára :lol: :lol: )
mióta Dávid van, azóta jobb a helyzet, vele pl van kedvem sétálni menni is, pedig magamtól aztán nem nagyon tenném ki a lábam :D
és amíg egyetemre jártam, az elsőévben azért volt kihez szólni egész nap, deaz első év után szakot váltottam, és mivel 5éves gimibe jártam, meg még az a plussz egy év,és nem nagyon találtam velük a közös hangot) ja meg az, hogy 500ezren vagyunk egy-egy előadáson, és ha valakivel "összemelegedek" egy órán, a következőn már nem is látom. szóval ezek miatt semszereztem a szakomon barátokat (még :lol: ), úgyhogy abból álltak a napjaim, hogy bementem az egyetemre, részt vettem az órákon, és utána találkoztam a barátnőimmel (de nem túlsűrűn, mert nekik is meg nekem is sokat kellett tanulni), és mentem haza.este nem volt kedvem kijárni, mert már Pomázon voltunk, és andrást sem akartam állandóan azzal zargatni, hogy jöjjön értem éjszaka, meg hát ha kocsival mentem, hát mivel nem ihattam alkoholt, korán haza is jöttem, mert elálmosodtam :oops: :D
szóval én asszem a gimiben éltem, most meg behúzódtam a csigaházamba, és mivel andrásra van a legnagyobb igényem, ezért megértem,ha most elmegy 6hónapra Luxemburgba a legjobb barátnőm, oké, de ha andrás megy el, azt nehezen viselem.
bocs a filozofálásért, de Dávid alszik, én meg itt ragadtam :oops: :oops:
lehet ezért is akaromennyire ezt a kistesót ilyen hamar, mert még mindig nagyon "időmilliomos" vagyok :shock: :D és mert legalább lenne még egy lény, akit feltétel nélkül szerethetek. a csoporttársaim kérdezték tőlem amikor még pocakos voltam, hogy hogy fogok majd bulizni járni,vagy kocsmázni,stb. nem nagyon tudtam nekik megmagyarázni, hgy én már nem vágyom erre. nekem az a pár alkalom amikor beülök a barátnőimmel valahova, vagy pl most szervezünk egy nagy bulit mielőtt elmegya barátnőm Luxemburgba, nekem ez bőven elég. és szerencsére ebben andrás is partner,bármikor elvan dáviddal, le is fekteti,hogy én eltudjak menni itthonról. ja, és attól,hogy andrás nem lesz itthon, és még inkább nem lesz szólnom senkihez egész nap, attólmég nemfogom többször felhívni a barátnőimetm, mert nem erre vágyom. csak andrásra :lol: :oops: :D
Na Luna ezt a nagy ömlengést ne érezd csak magadénak, a többieknek is írtam, szóval mondom elkapott a gépszíj, pedig andrás kint éhezik a konyhában, úgyhogy megyek is kebabot csinálni :wink:
mégegyszer bocsia sok összevisszaságért, át lehet ugrani :D

mást is akartam, de most már szívem csücske tényleg reklamál, meg ha felébredt dávid tépünk Szentendrére, úgyogy léptem
Vendég
 


Én is ilyen voltam, vagyok, hogy már nem nagyon van kedevm menni, inkább csak a férjemmel, meg együtt 3-asban.

Amióta áll a fa, napi program lett a fények csodálása:
Kép Kép
detti_10
 
 


Lanyok (Detti!) el ne temessetek mar magatokat huszonpar evesen, gondolatban sem! :) Addig oke, hogy most minden kerek, meg fel evvel a szules utan hormonalisan is ember feszket rakott es kiteljesitette a csaladjat es kieli magat ebben, de azert az anyasag az csak egy szelete, egy szerepe a sok kozul a letunknek, ebbe nem kellene elore meg gondolatban sem beletemetkezni. Bar vannak akik ugy gondoljak eletuk vegeig is, hogy ok mindig is anyak akartak (csak) lenni, de ha megkapirgalnank... nem kapirgalok :) Most oke, de ez valtozni fog. Legkesobb 3 eve mulva (tobbeknek hamarabb, ilyen-olyan okok miatt) nem ez lesz a kozponti kerdes, hogy en es mi harman otthon a kis feszkunkben, hanem jon a gepszij, az ovoda, az iskola .. es a gyerekek el is mennek majd egyszer, a nekik aldozott eletebken joo nagy likat hagyva, avagy nem tudnak emiatt elmenni es orok koldokzsinor effektus marad es akkor jon a fiacskajat el nem engedo mama, a menyet halalra szekalo anyos, avagy csak siman a lanyat fiat szetzaklato anyuka, hogy mikor lesz nekem maaaaar veeegre unokam??!! :D:D:D Szamtalan pelda mutatja, kinel erosebben kinel a felsizn alatt. Szoval nem, nem csak az anyasagrol szol az elet! :) De mostanra teljesen oke, hogy minden kerek es mi harmana kis feszkunkben a vilag ellen.
(azt sem hiszem, hogy felnottkent egy gyerek megkoszoni vagy pozitive irja fel anyjanak, ha az egesz eleteben otthon szorgoskodott es csaladellato KFTkent semmi massal nem foglalkozott, ehez persze fel kell noni... marmint a gyereknek, hogy igy 'kivulrol' lassa az anyjat es velemenyt formaljon. Sokaknak asszem nem az a kovetendo pelda, ha anyuka csak anyuka es minden de mindent a gyerekert meg a csaladert...ez egy nagyon jegez palya, konnyu rajta elcsuszni)
Ahhh mar el is zartam magam!!! Errol (is) oldalakat lehetne irni :D:D (es meg kapcsolodik is a korabbi gittragasomhoz, de megkimelek mindenkit)

luna6
 
 


aj-aj, Luna tök igazad van, de én nem így értettem. Nem veszem magamra, csak magyarázom a bizonyítványom :D
Én egyedül is tök jól elvagyok, nem hiányzik nekem, h állandó és mindennapos traccspartiban vegyek részt. Ahol én lakom, rajtunk kívül még 3 fiatal pár lakik gyerekestül, ők megszokták, h elég gyakran átjárogatnak egymáshoz és beszélgetnek. Hát én ebből szeretnék kimaradni. Ki is maradtam, nyilván én vagyok a magának való csaj, de én ennek örülök. (légyszí ne nézzetek hülyének). Van barátnőm, aki viszonylag gyakran feljön és akkor órákig marad, aminek nagyon örülök, mert nagyon szeretem, vele nincs bajom, de ez a én-is-voltam-nálatok-most-akkor-gyertek-ti-is-és-érezzük-nagyon-jól-magunkat-és-mindig-járkáljunk-át-egymáshoz-mert-egyébként-nem-tudok-magammal-mit-kezdeni játékból szeretnék kimaradni. Nem tudom jól érthető voltam-e, de ezt olyan kötelező dolognak érzem és én az olyat nem szeretem. Meg az oylan gyerekeseket, akik nem figyelnek csemetéikre és nekem kell rászólnom, h ne ugráljon már az ülőgarnitúra tetején és ne szedje szét a házat, és még sorolhatnám.
Hát én ezért mondtam, h antiszociális vagyok, ami azért gáz, mert egyébként óvónő vagyok. De úgy érzem, h óvónő az óvodában vagyok, otthon pedig feleség és anya és ne várják el tőlem, h átjáróház legyen a lakásom. Ne mossuk össze nagyon a szerepeket. Azt is mondhatnám, h óvom a magánéletemet.
Remélem nem írtam le túl bonyolultan, nem is írok róla többet, én ilyen vagyok, de ettől még nem vagyok rossz pedagógus, a munkámban igyekszem a maximumra és nagyon szeretem, ezért is lettem az, ami. Na, ez meg már nagyon bizonygatósan hangzik...

Ugorjatok át inkább...

Detti10 Szende nagyon édes, ahogy a karácsonyfát figyeli :D :D

Geo ma olyan sokszor eszemben voltál, h ti már rástartoltatok a másodikra :D nekem egy kislány ugrott be, nem kisfiú :lol: :lol:

Luna nagyon tetszik a géped :D :D :D talán lehet ilyet találni vaterán, vagy teszveszen, vagy ez még nagyon nagy újdonság lehet?
Áron abban a koronában :lol: :lol: egy igazi kisherceg :D :D :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 



Én menős vagyok. Hannával is mentünk (most is megyünk mindig) valahova, valakihez. Hanna nagyon ügyin megtanult más babákkal játszani. Ezért rossz annyira, hogy Alexal dolgozom és nem tudom ugyan azt a barátságot biztosítani neki, mint Hannának.
Szerintem jó, hogy ha kicsi kortól vannak nekik kapcsolataik és közben meg én is kellően ki tudom magam beszélgetni :D


Hozzáadott cukor:
Én is úgy vagyok vele, hogy inkább nem. A kecskemétinél az alma+baracknál nincsen benne cukor. Én azt szoktam venni, meg univert. Nem gondolom, hogy már most kéne nekik cukor, só vagy egyéb fűszer.

Amikor már eszik több husit, kb 9-10 hósan lehet zöld fűszerekkel ízesíteni a kaját. addig had élvezzék az igazi ízeket. :D:D

Talinn,
Ádi kötötte meg nekem. :D Egyedül még nem megy, de nem adom fel! Meg fogom azt is tanulni :D:D
Itthon verhetetlen segítség lesz!


Húúú, olyan finom sütőtök+alma+őszit csináltam, hogy ihajjj :D Baromi finom :D:D:D

Geo,
Nekem is fura, ha Ádi nincsen itthon. Bár én Hannával sokat voltam egyedül, mert akkor Ádi nem igen aktivizálta még magát, mint apa... :D Szal túlélhető :D:D Tudom, neked sem ezzel van bajod, csak gondoltam hátha vigasztal :D
Hozzánk jöhettek, ha van kedved... :D:D Szívesen látunk benneteket és legalább visszaadom a tálat, meg a tányérodat :D:D

Heni!
Jajjj, naaaaagyon sajnálom,hogy összejöttek a dolgok. :? :? A Tescoban van most 6990ért 1600 wattos saját gyártmányú porszívójuk.. hátha belefér még.
Jobbulást továbbra is!

Rólunk:
én kaptam nagy nehezen antibikát. És már sokkal jobb, így a második szem után. Nagyon kellett már. Jó, jó az hoemópátia, egy ponton túl már nem elég, sajna. Nyelvgyök gyulladásom van/volt... szal :D:D
Alexnak kicsit le van tapadva a cucc, de hogy hol, azt nem tudom...
Szerintem csak a légcsövén,d e mivel nem az én dokik volt, és nem volt annyira kedves, inkább nem kérdeztem többet :) A lényeg, hogy adjam tovább a hurut oldót...
És szegényemnek tuti a foga jön, mert szerencsére a füle rendben. (nekem egy kicsit be van gyulladva mind a kettő, csak hogy jó legyen)
Kapott éjjelre fájdalomcsillapítót, nem csak homeópátiát és kelt éjfélkor, majd 6.30!!!!kor :D És vég visszaaludt és utána 9.30kor kelt végleg.... Szal nagyon fájhatott neki...

Én meg olyan kipihenten ébredtem, hogy el sem tudom mondani... :D:D:D

Megyek, el kell menjek Ádiért. 1 szem barátjánál van látogatóban :D:D

Puszi nektek!


TALIRA KÉREK SZAVAZATOKAT!! KINEK LENNE JÓ A JANUÁR 28?
ÉS KINÉL LEGYEN???

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Vok,
jól összejöttek a nyavalyák, mindkét fül, ajjaj, az fááj.

Geo,
szerintem amit magától csinál azt csinálja. Szerintem akkor kell közbeavatkozni, ha kihagyja pl. a mászást, és rögtön csak állni akar, meg lépegetni.
Húú, jól haladtok, Máté még csak 5-6 féle zöldség-gyümit ismer, nálunk most a cékla következik, majd a tök, aztán a brokkoli, gyümik közül talán a meggy nálunk is.

Detti-10,
Nagyon aranyos Szende ahogy figyeli a fát, nálunk a férjem nem szeretett volna villogót, én meg nem ragaszkodtam hozzá, így nincs.

Új cicik: Nagyon meglepett, hogy ez témaként felmerült. :shock: :shock: (maradi vagyok :lol: ) Felvarratnátok, vagy implantátum is lenne?
Nálunk nem téma, engem nem zavar egyáltalán,hogy nem teljesen olyan mint szoptatás előtt,a műtéttől félnék, a férjem meg idegenkedik mindentől ami nem természetes,egyébként mondtam most neki, mi lenne ha.. kiakadt. :lol:

Talinn,
én is írhattam volna amit írtál az egymáshoz mászkáláshoz.
Pont így vagyok vele én is. Tök jó, hogy megoldódott a lefolyó!

KépKép
yadine81
 
 


Luna,
nálunk Anyukám produkál furcsa dolgokat, mióta kirepültünk. Amíg gyerekek voltunk, vagy inkább amíg férjhez nem mentünk, csak mi léteztünk számára a hugommal. Magára nem költött, csak azzal foglalkozott, hogy nekünk mindenünk meglegyen, kvázi kiszolgált minket, a családot. Sosem mártírként, hanem mert TÉNYLEG ez volt az élete értelme, babusgatott minket, óvott még a széltől is (ez egy bizonyos kor után sok konfliktus forrása is volt köztünk)

Aztán meg: új stílus az öltözködésben, túl fiatalos is néha, felfedezte az internetet, csetel ki tudja kikkel, ezer féle kence a fürdőszobában, hetente fodrász, kozmetikus, szolárium. Apukám persze féltékeny, emiatt viták vannak. Amúgy imádják egymást. Szóval 1000 fokos fordulat.

KépKép
yadine81
 
 


Nézi valaki a Rózsaágy című sorozatot az m1-en? Most akadtam bele, jónak tűnik, nemtom hanyadik rész lehet..

KépKép
yadine81
 
 


Nekem az a furcsa, hogy nektek ez furcsa :) Most jott ra, hogy mirol maradt le :) Oke, nem kell minibe bujni, de vegre eli a sajat eletet es kiprobal dolgokat es keresi, hogy mi az ami neki tetszik. Szerintem o nagyon jol teszi. Tudott 'valtani'. Nagyon sok anyuka nem teszi, meg a kirepules utan sem, hanem hajtja az unokat, amig az nincs addig meg mindig probal csungeni a mar esetleg hazas gyerekein, es kelteni a lelkiismeretfurdalast, hogy persze mert fel sem hivtok mar, ezt erdemlem pedig kitettem a lelkemet is ertetek?! Na jo ezt tulzom kisse :D (de ilyen, mikor egy no ugy erzi akkor alkotott ha szult gyerekeket, mert o attol teljes... egy fraszkarikat, kell a teljesseghez sokaknak biztos, de az csak egy szelete... mert mi van ha az a gyerek 'halatlanul' elkoltozik es eli a sajat eletet?!)
Ez az amit nem szabadna, alarendelni a szent csaladi kepnek onmagukat, hanem menet kozben megtartani az egyensulyt. Mar persze szerintem :)

luna6
 
 


Sziasztok,

Milyen érdekes témák. :) megyek sorban, bár kicsit zilált most az agyam, valahogy ma nyomin keltem, és hiába a kávé, meg a délutáni szunya, tiszta kába vagyok egész nap.

Geo, én is néha úgy érzem, hogy "időmilliomos" vagyok :D , de abszolút pozitív értelemben, vagyis nem unatkozom, sőt, nagyon jólesik, hogy végre ilyen időszakot élhetek át. :D Előtte 7 évet dolgoztam, nyáron, és ünnepnapokon is, szakmámból adódóan, aztán előtte meg fősuli, előtte ugye gimi, és nyaranta munka, úgyhogy én most olyan boldog vagyok ebben a nagy szabadságomban, hogy nem kell dolgozni, nem kell sehova kötelezően naponta eljárni. :D

Na, szóval, műcicik: huh, nálam is az van, hogy fő a természetesség, és idegenkedek mindenféle műtéttől, de ha nagyon el lenne deformálódva, és csúnya lenne, és nagyon zavarna, akkor lehet, hogy felvarratnám, de bele soha semmit nem rakatnék...de nekem szerencsére tetszik így ahogy van, nagyon kicsit változott a szülés után, és talán még kicsit jobban is néz ki, mint előtte. (nekem előtte nagyon ilyen tinisen állt, előre és oldalra, most már legalább kicsit lefelé áll, és nem előre...na, nemtom mennyire érthető, a lényeg, hogy most jól néz ki :) )

Egymáshoz járás: na, Én is csalakozom a nem-járkálók, és nem-fogadók társaságához. :D De én csak a gyerekesekkel vagyok így, csak azért nem járok össze idegenekkel, mert egyidős gyerekeink vannak,arra elég nekem ez a fórum :D . Azt viszont nagyon szeretem, ha barátnők, barátok, rokonok feljönnek, általában heti 1-2 alkalommal jön is valaki mindig. Szeretek felnőttekkel beszélgetni, és nem gyerekekről, hanem felnőtt témákról, rendes életbeli dolgokról. :D Ne értsetek félre, de nekem az nem túl izgi téma, hogy ki mit eszik, mikor kakilt, mikor mit csinál, milyen a napirendje, stb. Mármint itt elolvasom, persze, de nem nagyon szoktam hozzászólni, mert mindenkinek más, meg hát annyira nem is érdekel. Na, és ezt még élőben is hallgatni, na neeem. :D :D :D

És Talinnak igaza van, sajna sok ember gyereke olyan szinten neveletlen, hogy engem zavar amit művelnek, meg megmondom őszintén olyan szinten nem érdekel más gyereke, hogy itt töltsön órákat. :) Nagyon jó a képeiket nézni, elolvasni miket csinálnak, megnézni a videókat, itteniekkel séta közben összefutni, vagy a védőnőnél, de direkt ilyen átjárkálós talira nem nagyon mennék, meg nem is szerveznék. :) Egy ilyen volt nálunk egyszer, elég is volt egy jó fél évre. :D :D

Abban Lunával teljesen egyetértek, amit írt az anyaságról (remélem nem olvastam félre), én nem szeretek CSAK anyuka lenni, az csak egy része az életemnek, és nagyon szeretem, imádom a bébinket, de e mellett vagyok barátnő, feleség, testvér, gyerek, munkatárs, stb, szóval nekem mind fontos, meg hát saját magam is. :D (most pl. arcpakolásban ülök, és ma 1 órát lépcsőztem a gépen, jeee :D )

Na, asszem ki is merültek azok a témák, amikhez hozzá tudtam érdemben szólni. :D

Luna, nagyon jó ez a kajakészítő, de bazi drága...úgyhogy nekem marad a tűzhely, asszem :D


Na, részemről szép estét mindenkinek!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Nyuszi, nagymamatol kaptam korabban teljesen varatlanul egy kis tamogatast, ugyhogy azt forditottam am en is a gepre, mert en biza lusta vagyok a gazon mikoradagokat pepecselni (azt nem tudom Arongyerek hagyna e minden nap) es ezt a venamat mar kieltem az elso gyerekemen :D A masodikat uvegessel lattam el foleg, hat a harmadik meg jhobb hijan ilyet kap most :)

Szerintem jol olvastal, ezt akartam, hogy atmenjen, hogy az csak egy szelet, hogy anyak vagyunk. A csak anyusag szerintem fuggo es alarendelt viszonyt eredmenyez, vagy nagyon latvanyosan vagy kevesbbe (szoval nem mindenki ul ra a gyerekere ugyanolyan forman ez teny, en sosem ereztem, hogy anyank tulzasba vitte volna, aztan most nemreg jol meglepodtem, hogy o mit gondol errol... hat jo pelda arra, hogy en mit keruljek el) es kesobb lehet fajosabb bojtje is :(

Azert ne nagyon zarkozzatok el a mas neveletlen gyerekei elol, mert egyresz sok apronak olyan 2 eves kora korul mar igenye a gyerektarsasag nagyon is (nem feltelneul intezmenyesitett modon napi 8 orara gondolok, de a delelotti egyuttjatszasok az ember lanyanak tulelesehez esetleg alapszukseglette valhatnak... nem mondom, hogy kotelezoen mindenkinel, de majd csak figyeljetek, milyen mikor a gyerek az anya agyara megy es viszont, a napi 24 oras osszezartsagban, ugy ket eves kor utan, mikor anyu mar nem eleg jo tarsasag... ) aztan meg jon az ovi es az ovis haverok, es meginkabb a suli es a sulisok... es az olyan vacak tud lenni, ha a gyerekunk nem szivesen hoz fel havert mert erzi, hogy annyira nem orulunk neki, de o meg kozben szeretne haverozni, es igy meg mehetneke lesz :) Volt osztalytarsam akihez nem szivesen jartunk mert ott nem volt olyan a legkor, aztan az a gyerek meg szivesen ment mashova ahol nagy dzsemborikat szerveztunk :D

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?