Sziasztok!
Tegnap megvolt az ovis adventolás. Kb. 1 órán keresztül lehetett papír angyalkát készíteni (mindenféle formalyukasztóval lyukasztottuk rájuk a dekort, nagyon csípték a gyerekek), száraz tésztát fűzni, papírgyűrűkből olyan kis összeragasztgatós fenyőfa díszt készíteni, lánc vagy nemtom mi a neve + mézest szaggatni, díszíteni, amit ki is sütöttek, majd megettünk.
1 óra után átmentünk a tornaterembe, ott énekelgettünk, aztán vissza a csoportszobába, ott a szülőket beterelték a szobába, a gyerekeket az öltözőbe. Bent gyertyák, mécsesek égtek, a szoba közepe tele becsomagolt ajándékkal (ovi alapítványtól ajándék). Aztán bejöttek a gyerekek, hátuk mögött dugdostak vmit., elénk álltak, énekeltünk pár karácsonyi dalt, majd átadták az ajándékot a szülőknek (celofánba csomagolt vászon darab, amin a kéznyomuk van, aki többet járt oviba, készített rá gyöngyökből szalvétagyűrűt is), aztán meg kicsomagolták az ő ajándékaikat, szinte az összes gyereknek jutott bontogatni való, aztán folytatódott a közös játék. Volt mindenféle társas, memória, könyv + a fene tudja mi még. Volt egyszíes nagy sátoranyagú kör, aminek a közepe lyukas volt, szoknya szerűen fel lehetett venni, a sugara vagy 2-3m és a szélét fogta a többi gyerek és lebegtették, nem tudom, az mire jó, de annyira élvezték, bebújtak alá és ment a sikongatás ezerrel.
Timó elég kis nyüzüge volt, mikor mentünk, végig csak azt kérdezte, hogy de akkor ugye ott maradunk vele? Meg ő nem szeret oviba járni, stb. Kezd már kicsit aggasztani ez a dolog, mert amennyire szépen nekiindultunk, most annyira elhidegedett, pedig olyan nagy szeretettel fogadták óvónénik, gondozónénik is, puszi, simogatás, de szinte rá se nézett senkire. Itthon már emlegette a gyerekeket + hogy szereti Lizát, ő a barátja, de ott csak a mi fenekünkben volt. Mondjuk nagyjából azért a többi gyerek is szoknyába kapaszkodós volt.
Ma délelőtt meg voltunk lábvizsgálaton, Timinek bedől nagyon a sarka, kell neki majd spéci sarokfogós cipő.
Aztán gyereket leadtuk és mentünk még vásárolni, ügyintézni.
Megvettük mi + Anyósék fenyőjét is, én ragaszkodtam, hogy nálam magasabb legyen, úgyhogy jól feladtam a leckét, mert inkább 1,50 alatt voltak zömével, de azért elcsíptünk egy szép 1,80-asat ...
Jövő kedden meg eü-i napot tartok, de. vérvétel, du. más ügyben doki, este influ oltás.
Panka!
Legalább hüvelyi UH volt?
Engem mindig elfog a magamban röhögés, mikor látom, hogy dokibá készíti elő a kotont és húzza a botjára ...
Lonci/Doni babának további jó növögetést!
Norwell!
Megy a nyaff, hogy nem akar a szobájában aludni, de azóta is ott alszik el, ebből nem engedek. Hajnalban/reggel néha átjön hozzánk, bebújik mellém. És néha-néha hajnalban ha nem hozzánk jön, akkor a kanapén köt ki, mint ma is, 6 órás pisilés után azt mondta, hogy fél a szobájában, erre mégse zavarhattam vissza!
Meg a múlt héten is egyszer kijött és mire kivittem a bilit + visszajöttem, már készítette kint a kanapén a kis vackát, kikészítette a zsákját, párnát, stb., nem volt szívem azt mondani, hogy menjen vissza.
Amoda is szokok ám írogatni megjegyzéseket, csak azokat jóvá kéne hagynod, nem tudom, szokod-e egyáltalán azt olvasni.
Angie!
Édesek a gyerkőcök!
Timi is oviig összesen 1x volt beteg, akkor is 38-39 fokos láz és közepes taknyosság. Azóta meg hát ... Többet járunk már a szemklinika ügyeletre, mint más a közértbe ... Szept. vége óta vagyunk új dokinál, de a szűk 3 hónap alatt kb. annyiszor fordultunk meg ott betegség , mint a réginél 3 év alatt, a tanácsadásokat és szurikat is beleértve ...
Evvan