Judy,
örülök, hogy már jobban vagytok. Danika tényleg nagyon ügyes, és szerintem Bazsi sem rossz, hisz jeles tanuló, na de ebbe ne menjünk bele. Jól csinálod, és normál esetben tényleg az élete függ az iskolától, én csak arra céloztam, amit te is leirtál, hogy fősulival se kapok munkát... na de ezt itt tényleg a helyzet hozta, hogy semmi sem ér, úgyhogy igazad van, csak nekem fáj, hogy mennyi mindenről lemondtak a szüleim, és nem volt értelme... de még az is igaz, hogy talán egyszer... Másfelől meg arra céloztam, hogy attól, hogy nem kitűnő, még befejezhet bármilyen egyetemet, nem minden a jegy, a maradandó tudás is kell... bár lehet, hogy nálatok más a felvételi rendszer, sőt, biztos, igy lehet, hogy azért nem értem, hogy miért fontos annyira a kitűnő státusz, bocsi!
Iza is enni fog nemsokára, nyugi, Niki sem evett még ilyen idős korában, most meg néha már nézem, hogy én nem sajnálom, de nehogy rosszul legyen, olyan aranyos, annyira látszik, hogy élvezi az izeket... hiába, Bika a drágám...
Gyabi,
én is pont azt akartam irni, hogy Bandita is jó étvágyú volt mindig is, biztosan NÁndi sem akar lemaradni a bátyjától!
És remélem igy már nem fog annyit büfizni Náncsó!
Jaimee,
akkor ezek szerint az ovi tényleg rendszert vihet az életbe, de végül is, nincs más választása, és ha felkel reggel korán, akkor csak elnyomja az álom, vagy ha nem hagyja magát, akkor meg nyűgi van estig. Nálunk nem sokkal jobb a helyzet, ahogy meglett az új ágya, pár napig tetszett is neki, aztán most tegnap megint velem aludt el, ezt az ágyat már nem birjuk odahúzni mellém, igy mellettem aludni, krokodilkönnyek, sirás fennhangon, stb. volt, hogy ott aludhasson. Ráadásul ez mind fél 11-kor este... úgyhogy mindegy, egyenlőre kivárok, majd lesz valami, csak az ovi is még olyan soká lesz, minimum másfél év addig, vagy kettő és fél, mifelénk öt évesen kötelező beiratni, én négy évesen gondoltam, ha lesz miből fizetni, de nem tudom, majd meglátjuk, ha lenne mindkettőnknek állandó munkahelye, akkor talán már három évesen menne, de ezt igy nemtudom, csak ha benne lennék, most igy gondolom, de ki tudja mi lenne, ha úgy lenne...
Judy,
nem, nem bántottál meg, hisz nem érthetitek tisztán, és ez normális is, aki nincs benne, nem tudhatja, meg nincs is kitől tudnotok. Nálunk a legnagyobb gond, hogy ez az egész már húsz éve kezdődött, nekünk a válság már nem tett be semmit, szinte lepörög rólunk, mert eddig is ugyanaz volt a helyzet, és remélem sosem fogjátok megtudni, hogy miről beszélek, és nem is hiszem, hogy megtudjátok, mert áll a hátatok mögött valaki, aki segit, húz magával, stb. Nálunk nincs gyes, vagy ahhoz hasonló dolog, semmilyen segély, családi pótlék van, ami átszámolva ötezer forintot tesz ki, ennyi a havi bevétel, ami a rezsi felét fedezi... vagy fedezné mondjuk az ovi kötelező költségeit... de hol van a többi? a megélhetés, stb.?... életbiztositás pedig nagyon jól hangzik, csak nincs miből fizetni havonta, de jó ötlet, tényleg, szuper! na mindegy is, tényleg nem akarok ebbe belemenni, se sajnáltatni magam, még véletlen se, őszintén, ne haragudjatok, csak nem tudok, és sosem tudtam hazudni, és csak leirtam az őszintét, hogy miért nem lesz tesó, hacsak nem történik valami biztos változás, még bármi lehet, de most nem látom a kiutat, nem hiszem el, mert már megtanultam, hogy ne higgyem el... szóval, tényleg bocsi, és van, aki megérti, van, akinek testvér mindenek felett, na ezért vagyunk ennyifélék, és ez nem baj, ezen nem kell összeveszni, szerintem...