Új privát üzeneted érkezett!

Gabi3: Igen emlékszem lehet ám abban is valami. Söt! De most nem fogom beengedni azt a dokit az is biztos. Vadállat!
Akkor most mindkettö ébren van? Enyém nagy nehezen elaludt. Vagy 1 órát altatta magát. Déltöl egyig. Nemsokára ébred.

Jah télleg egy kérdés, az Aludj jól gyermekem címü könyvben, csak a csecsemök illetve picigyerekek altatásáról van szó, vagy a Bogi még belefér? (márciusban lesz 3 éves)Kép
Nagyon szenvedünk az alvással. Nehezen is alszik el, és éjjel sokszor felsír, olyankor áthozom a mi szobánkba, mert egyszerüen nem bírok vele virrasztani a másik szobában.
Tegnap pl este fél 8kor mentünk át a szobájába. 3/4-ed 9ig olvastam neki, utána lámpaoltás. Maradtam mellette, megvárom míg elalszik, mert ha ébren van és úgy hagyom ott, ordít. Sztem fél egyedül vagy nem tudom.
Szóval 3/4-ed kilenckor a mihamarabbi elalvás érdekében lekapcsoltam az olvasólámpát, (de van fény a szobába és halk zene is) és 10kor aludt el. Addig ott feküdtem mellette és simiztem. Utána ha elalszik úgy kell kilopakodnom a szobából, mert ha reccsen az ágy felriad és elkezd sírni, és mondja, hogy aja maradj itt velem, ne menj át a másik szobába...stb Kép Kész vagyok teljesen, mert mire ágyba kerülök 11-12 óra. Arról nem beszélve, hogy éjszaka átlag 3x ébred fel és kajabál, sikít utánam.Kép Olyankor átmegyek és van hozzá lelki eröm ottmaradok még visszaalszik, ha nincs (és ez a gyakoribb mostanában) akkor felkapom és átviszem közénk a nagyágyra. Érdekes, hogy ha közöttünk alszik, akkor nem ébred fel.
Hja hajnalban meg legkésöbb már 7kor fet van! Attól is kész vagyokKép
Szóval már nagyon kivagyok, mert az utóbbi idöben amúgy is rosszul alszom a pocakom, a gyomorégés és a rugdosódó kettesszámú miatt. Meg fogok örülni ha majd megszületik. 2 alvászavarossal + én is az vagyok. Fasza lesz! Még jobban ki leszek készülve, mint amikor Bogi volt újszülött, pedig már arra azt hittem, hogy az maga a pokol!
Hát sztem most még pokolabb lesz!
Nincs valami ötletetek altatással kapcsolatban?

Minden este ugyanabban az idöben megyünk át olvasni, ugyanabban az idöben kapcsolom le a lámpát. És ugyanolyan hosszú idö míg végre elalszik. Ég egy kislámpa, szóval nincs töksötét. A rádió nagyon halkan, csak elalváshoz szól. Ha elaludt kikapcsolom úgy halkan óvatosan. Ha szerencsém van nem veszi észre, ha nincs, üvölt, hogy maradjok ott vele.
Szóval bármilyen ötletet szivesen fogadok, csak nem bírom hallgatni ahogy ordít (félelmében).

A délutáni alvással nem szokott gond lenni. Magától megy a nagyágyra hozza a takaróját és elalszik (van hogy 5 perc, ma kivételesen 1 óra) 2-2,5 órát szokott aludni napközben. Általában dél-egytöl.
Szóval minden ötletet köszönök és szivesen fogadok. Én ezt már nem bíromKép

Bocs, hogy ilyen össze-vissza írtam, de alig látok, értelmes mondatra nem futotta az energiámKép És bocs a hosszért is!

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gabi, koszi az infot a szobarol! A hosugarzora nem biztos, hogy szuksegem lesz. Kép

Tunde, nagyon edes Tomika a hintaban! Hogy raktatok fel? A mienk mar honapok ota itt all a sarokban. Gratula a sok fogacskahoz. Kép

Eniko, azert annyira nem szultem lazan, de sikerult, es nagyon orulok neki. Biztos, hogy a nyomas hatasara is repedtel,(ki nyomott? Emoke?). Az en hasamat is nyomta a dokim, de a kitolas nekem pozitiv elmeny. (Nem surgettek.) Boginak mekkora volt a feje?

Erika, aranyos vagy. Kristof sem tud meg egyedul enni, neha kap egy villat, hogy ugyesedjen. Ramolas nalunk is van, es tores-zuzas. A mult heten egy tanyer, tegnap egy uveg lekvar, wc-be dobalas, a fogkefet nem lehet odaadni, mert megy es megsurolja a falat, tv-t, es mindent amin latszik a fogkrem. Persze csak derulok ezeken. Kép Vajon meddig? Kép

Nori, a jatszobolcsi a Brendon mogott levo bocsiben van, az egyik termeben anyukakkal vannak ott a gyerekek 9-13 oraig. Adnak ebedet 140 forintert (a gyerekeknek). Rengeteg jatek van, csuszda, nagyon tetszik. Az ujak csak heti 1x mehetnek, gondolom nepszeru. Gabomamo talan tobbet tud irni rola, ok mar regota jarnak.

Angi, varom a kepet!Kép

Mondjatok mar meg, hogy miert nem tudjak meg a terhesseg alatt megallapitani a teraranytalansagot? Van egy ismerosom, akinek elore megmondtak, hogy ezen a medencen nem fog kiferni a baba.

Agi
agi77

Ági!
A babanetes fotóalbumok között Norcee néven találsz képeket a fizetős szobáról (VIP).

Enikő!
Volt ennél sokkal jobb is. Kép Az Aludj jól működik Bogi korúakra is, de sírás nélkül nem lehet megúszni. Fontos, hogy külön szobában aludjon? Nem is olyan régen nem, hogy külön szobájuk, de sokszor saját ágyuk se volt a gyerekeknek...

Tényleg, rajtunk meg Katicáékon kívül alszik valaki egy szobában a gyerekével?

Nóri
norcee

Lara,
már vettem fel rá mást. Sajna.
Vendég

Eniko, lehet, hogy Boginak most egy ilyen anyas korszaka van.

Nori, az elso kelestol szamitava Kristof is velunk alszik, igaz ez ma csak fel 4-tol volt. Engem nem zavar, pedig pici koraban nem tudtam 1 szobaban aludni vele. Erika is Benivel alszik, ha jol tudom.

Erika, Beni szopik meg? Ha igen hanyszor?

Agi
agi77

Nori, megneztem a szobat, nagyon jo, kar, hogy csak ennyi penzert lakhat az ember normalis korulmenyek kozott. Vegul miert kerultel oda? Nem a noi osztalyra mentel? Mit csinaltal furdoruhaban telen? Kép

Agi
agi77

Sziasztok!

Enikő!
Megnéztem, nálunk mindkét fiúnak 33 cm volt a feje születésükkor (ez is azonos, nem csak a születésük időpontjaKép).
Az Aludj jól gyermekem módszert 5 éves korig lehet alkalmazni. Ha gondolod, kölcsönadom a könyvet, nekünk szerencsére nem kell Kép.

Karmen!
A Lövölde u.-ban van egy ételt házhoz szállító cég, mi egy időben rendeltünk tőlük. Ja, és itt sem muszáj egész hétre megrendelni a kaját.
A Gödörben is van házhoz szállítás.

Angi!
Szoptatás alatt én is annyit tudtam enni, hogy őrület! De szerintem ilyenkor nem szabad fogyózni, annyit, és azt kell enni, amit az ember kíván (a terhesség alatt is ezt a nézetet vallottam). Én leginkább az édességet kívántam (mondjuk alapjáraton is édesszájú vagyok), de volt hogy nekiültem szallonázni.
Engem is érdekelne a Szülőszoba, ha ma nem ment be érte Lara, akkor én lehet hogy elviszem anyukádtól, és holnap de. vissza is viszem.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Ági!
Én nem itt voltam, csak egyik csajszi megengedte, hogy lefényképezzem. Én a 2. emeleten voltam (amit a Sári rendezett nekem), hogy ne lássak 3 óránként babákat. Tudod.

Nóri
norcee

Ágci,
Írtad még régen, hogy szedjek Lecitint mellgyula ellen. Na én szedem lassan 3 hónapja (azóta nem is volt gáz, csak egyszer, de az is gyorsan megoldódott, meg nem is volt durva vagy csak lehet addigra már megszoktam Kép Kép Kép) Meddig szedjem? Amíg szoptatok?

Egyszer valaki kérdezte, hogy ki meddig akar szoptatni.
Nos, és amikor megszületett Jozsó és nem akart beindulni a tejem, azért imádkoztam, hogy 3 hós koráig tudjam szoptatni, majd a következo 6 hónap volt, most pedig, hogy 6 hós és még mindig rengeteg sok tejem van, azt szeretném ha legalább 1 éves koráig szopna, legalább reggel meg este.

Ez az ördögfióka ma 2*15 percet aludt, látnotok kellene, milyen jó kedve van, igaz fél órája rikácsolt egy kicsit, de most vigyorog, mint a tejbetök. Kép Kép Kép

képzeljétek, tök jó kengurút (CAM, keresztpántos) túrtam a babaszobán 3 ezer pénzért, a mienk nem volt kényelmes (Hauck). Ebben alig érzem a baba súlyát.

Nem akartok talizni mostanában? Most már tudok buszozni, pontosabban már merek buszozni, így el tudnék én is menni.

Norcee,
megnéztem a VIP szobát (igaz annak idején a tanfolyamon is megmutatták) és egyre erosödik bennem, hogy legközelebb inkább kifizetjük. Bár a férjemnek valszeg más lesz errol a véleménye.

még mindig nem muködik a hosszú ö, ü.
Vendég

Ági,
a dokim nekem az uccsó harmadban azt mondta, hogy 5 % esélyt lát - téraránytalanság miatt - a hüvelyi szülésre. De én esélyt akartam arra az 5 %-ra. Nem jött be. Kép

Pedig az UH picinek mérte Jozsót, igaz a dokim azt mondta, hogy ez a baba nem lesz pici. Akkor azt hittem csak vigasztalni próbál, mert mindig kiborultam UH után, hogy pici gyerekem lesz.

És nem tudtam beletuszkolni a csini bini hazajövos rugijába a klinikán. Még szerencse, hogy volt nálunk egy pólya is. Kép Kép És a hazajövos sapka sem ment rá a fejére.
Vendég

Lara,
Jozsó a múlt héten volt 8100 gramm, szóval kb. akkora, mint Bercel. És elkezdett pakolni, a napokban megkaparintotta az építkezéses számláinkat. Csupa szotty, meg szakadás az összes. Késon vettem észre. Az ágyát le kellett tenni, mert felnyomta magát a rácson. És sajna 2 pozíciós a kiságy, szóval most elég rossz, mert nehéz beletenni.
Vendég

Sziasztok!

Voltunk ma gégészeten, Benedek lassan meggyógyul, már csak fülkürthurutja van. Vasárnap este óta hőemelkedése sincs szerencsére.

Angi, igen, az esti altatásbólKép Rendszeresen elalszok Kép

Ági, 1x szopik, lefekvéskor, ehhez még kőkeményen ragaszkodik. Most amikor lázas volt, éjszaka is megszoptattam, ha felébredt, nem akartam, hogy sírjon, egyébként is keveset evett.

Nekem amiatt is tetszik ez a VIP szoba, hogy ha besárgul a baba, nem viszik el tőlem, Benedek végig fény alatt voltKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

pedig van mobil fény és ott állt, kihasználatlanul.
Vendég

Gabi!

Ezek után,elhiszem,hogy nem akarod a 3.babát majd kiadni a kezeid közül.Miért voltatok 10 napot?

Nóri!

Attól nem nyugszik meg.Már nagyon sok mindent kipróbáltam.Ma reggel magam mellé tettem az ágyba,jó szorosan,de ez sem volt jó neki.Csak a séta és a ringatózás.
Mi egy szobában alszunk a Noémivel.
Kiváncsi vagyok,hogy mennyiből lehet építkezni.

Enikő!

Látom,hogy nálatok is gondok vannak az alvással.Én is a kimerülés határán vagyok.Lehet,hogy a születendő babád nagyon jó alvó lesz.De biztos,hogy nem lesz könnyű 2 gyermekkel.Tanácsot,sajnos,nem tudok adni.Drukkolok,hogy a Bogika többet aludjon.

Ági!

Nekem a körzeti nődoki lemérte a medencémet. 3cm-rel kevesebb volt ,mint amennyinek kellene lennie a sima szüléshez.Az én dokim mérés nélkül is megmondta,hogy kicsik a méreteim.De ő bízott abban,hogy csak 2és fél kg.körül lesz a baba,és nem kell császármetszést végezni.(De nem így történt.)

Ildi
tfildiko

Akkor ezek szerint mindenki kapott eselyt a sima szulesre.

Erika, szerintem is a kek feny miatt eri meg a fizetos szoba.

Nori, igy mar ertem!

Agi
agi77

Nori,

kb. 3 honapja Simon is velunk alszik, de nem csak 1 szobababn, hanem velunk 1 agyban. Nekem igy nagyon jo, a ferjem neha dunnyog, hogy a mult ejjel is szetrugta az oldalat Simon Kép Ez van Kép Engem mar nem zavar, ha 20 cm szeles csikon akszom egesz ejszaka. Nem hiszem, hogy az utobbi 3 ev alatt ataludtam volna 1 ejszakat is Kép De 1x biztos jobb lesz.

g.
gabomamo

Ági: 2 doki könyökölt a hasamraKép az egyik a Pál doki volt, ifjabbaik, a másik meg a Vajda. EmQke lent várta a Bogibuksit, úgyhogy igazából Ö az aki tudja, hogy valójában mi történt, mit csináltak/tam rosszul. Szte túl gyorsan jött át a buksi a szülöcsatornán. De hát ha ketten nyomják fentröl+ még én is nyomtam, mert kellett, ugye, akkor hogy jöjjön ha nem gyorsan? Na mindegy ez már késö bánat!

BAnita: Nagyon szépen megköszönném, ha kölcsön tudnád adni nekem a könyvet. Egy baj van, hogy Ti Újszegeden laktok, én meg oda nem szoktam menni! Nem jöttök véletlenül a pláza vagy a tecsó felé? Vagy a belvárosba? Nagyon kíváncsi vagyok mit ír a könyvben. Milyen tanácsokat ad.

Most éjszaka velünk aludt a Bogi. Már akkor elkezdett üvölteni, amikor megemlítettem neki fél 8kor, hogy menjünk át a szobájába olvasni...Kép Így maradt a mi ágyunkba. Persze egész éjjel rugdosott, ami csak azért baj, mert én egész éjjel ugyanabban a pózban alszom a pocakom miatt, mert félek, hogy ha szemböl vagyok neki hasbarúg.És állati kényelmes ugyanabban az egy pózban aludni nagy pocakkal egész éjjel.Olyan a gyerek, mint egy propeller. PörögKép Este 9kor aludt el úgy, hogy ment a tévé, amit utálok, mert vibrál és sztem nem tesz jót neki, hogy tévével alszik el......Kép De nem engete, hogy kikapcsoljam.
Hja és most éjjel 3x kezdett el ajázni, hogy aja hol vagy? Olyankor odabújtam hozzá, megsimiztem, de rögtön visszaaludt.
Hajnal 6kor kelt fel és elkezdett hisztizni, minden átmenet nélkül, hogy mesét akar nézni, Teletubikat. De még tök sötét volt és a BBC Prime-on csak 7kor kezdödik a Tubi. Meg aztán az éjszaka alvásra való, úgyhogy röpke 30 perc alatt sikerült lebeszélnem Öt a Tubiról, de akkor már nagyon fent volt bennem a pumpa, mert hisztizett és sírtKép Persze nem aludt vissza, így 7kor bekacsoltam neki a tévét.

Nóri: Engem nem zavarna, hogy ha velünk aludna, de több okból is jó lenne ha külön lenne. PL kistesó miatt. Mit csinálok majd ha megszületik? Hogy fogunk aludni? A másik meg a párom sem tudja kialudni magát, ha egész éjjel böködik és én sem..... Hát nem tudom, de már eléggé kivagyok. Most éjjel 3x keltett Bogi és 4x kellett kimennem pisilni kistesó miatt. Nagy élmény így aludni Kép

Na nem panaszkodom tovább, de jól esett kiírni magamból.

enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő!
Összesen mennyit alszik a Bogi egy nap?
A mi éjszakánk is elég rossz volt.1/4 10h-kor elaludt az este,éjfélkor már kipattantak a szemei.3/4 1h-ig ringattam.1/4 4h-kor már újra ébredt és 5h volt mire sikerült elaltatnom.7óra óta fennt van.De ha belegondolok,ennél rosszabb éjszakánk is volt már.5órát azért aludtam.
Noémi is szereti nézni a tévét,de tudom,hogy nem szabad.Naponta pár percet,azért megengedek neki.Ilyenkor egy kicsit lenyugszik.Megyek,mert már megint sír.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Az együttalvásról annyit, hogy egy ismerősömnek ráment a házassága. Igaz, nem csak kis korában, hanem még 6 évesen is együttaludtak a gyerekkel, aztán apa kiszorult a gyerekágyra abban a szobában, aztán már a házasélet bizonyos formái megszüntek, végül jött egy harmadik, aki pótolta az űrt és ezzel kész.

Szerintetek mennyi ész kell egy nőnek ahhoz, hogy ha már önálló a gyerek viszonylag, akkor ne altassa maga mellett?
Mert nálunk is gyakran velünk alszik, de azért én szoktatom a kicsi szobácskájába, de szerintem legkésőbb 3 éves korára a legtöbb gyerek már igényelné az önállóságnak ezt a formáját.

Egyszóval erre is figyelni kell.

Egyébként számomra ez azért nehéz kérdés (szerintem nektek is), mert imádom magam mellett tudni, olyan jókat játszunk este, de azért a párom is nagyon fontos és igenis igénylem a közelségét:-))
H
babamama

Nina! köszi várom a szállitok tel. számát.
Anita! Köszi, öket is megkeresem.

Lara! Bercel szép nagy baba lett!!

Angi! nekem elnézést sem kértek, azota sem hivtak vissza és utolag sem jött meg a kaja.

Nóri! elképesztö Léna milyen ügyesen fejlödik!!

Erika!Benedeknek jobbulást!!

Ági! Nekem nem mértek medence szélességet de mi kezdettül tudtuk császár lesz, igy felesleges lett volna.

Hajni!Én is ismerek ilyet, gyerekek anya mellett alszanak, apu meg kiturva. Én elvböl inkább virrasztottam amikor kellett de nem teszem az ágyunkba. Pedig néha már teljesen kimerült voltam, de hiszem ha 1x is megengedem utána ö is akarja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Ezt muszáj felraknom Kép Bocsika Kép
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Nagyon édes ez a csajszi.

Ildi
tfildiko

Enikő!

Most hogy így 10 perc telt el, hogy Boglárkát élőben is láttam, így a kép alapján biztos vagyok benne, hogy ti voltatok. A Papagályvárban leányod ragaszkodott a harmadik kosár elvételéhez is. Édes kislány :D

Üdv!
Gira
Vendég

Sziasztok!
Tenyleg nehez kerdes ez az egyutt/nem egyutt alvas.

Babamama, igazad van, azt hiszem erot veszek magamon es mostantol visszaviszem Kristofot,(vagy eleve ott etetem meg). Azert en sem szeretnem, ha 3 eves koraban velunk aludna.

Eniko, jo fej Bogi. Kép

Agi
agi77

Sziasztok!

Alig győztem olvasni, annyit írtatok Kép.
Itt van Mama, Eszterrel nagyot játszanak, kicsit tudok élni "magánéletet".
A legújjabb, hogy az erkélyajtón át nézelődik kifele és nagyon tetszik Neki Kép.

Ildi,
sztem szólj a gyerekorvosnak, h száraz Noémi bőre és kérsz valamilyen testápolót rá (nekünk is ír fel mindig, vizes alapú).

Nina,
Vanda nagyon ügyes, tudja, hogy jó érzés van orrszippantás után.

Gerika,
jobbulást Nektek! Eszter is szeret rámolni, de ha rászólunk, h nem szabad, akkor azt utána nem bántja (pl. felmosó cucc). A lakást már bababiztossá tettük.

Hajni,
nem maradtál le semmiről, a gyerekorvos utalt be EKG-ra az egy éves vizsgálatok miatt. Gondolom, csak rutin. Jövő kedden megyünk: szemészet (kancsalságvizsgálat), kellene laborba is menni a sportorvosiba. Már előre félek ezektől a vizygálatoktól, hogy mennyire bírja majd.
Ja, a vérvétel... Nem tudom mi lesz? Pisit meg gyűjteni kell, a puncogósra kell ragasztani zacsit - ami kimondottan erre a célra van - és ha van benne "anyag", kiönteni, hűtő, majd vinni a laborba.
Nem egyszerű, ugye?

Lara,
Bercel nagyon nagy baba, milyen hosszú? Olyan elektromos orrszívóról nem hallottam. Próbáld meg orvosi műszeres boltban. Pl. Fekete sas és a Kígyó u. sarkán.

Nóri,
végre, nem csak mi élünk 2 foggal! Már parázok, hogy Eszter 11 hónapos és még csak az augusztusban kibújt 2 foga van. Az integetés, kaka, mosoly nem semmi. Nagyon édes lehet!
Mi nem alszunk Vele egy szobában, úgy gondolom, ez Neki is jó. Van úgy, h éjjel felriad, megciciztetem és nem tud köztünk elaludni, jelzi, hogy vigyem vissza.

Angéla, Ági,
biztos jó lehet ez a játszóbölcsi.

Gabici,
Edi javulgat?

Ági,
nálam is téraránytalanságot állapítottak meg, de meg fogom kérdezni a dokit, hogy miért. Nekem elég széles a csípőm... Sztem csak a köldökzsinór miatt nem illeszkedett be Eszter a szülőcsatornába.
És hát a zárójelentésbe is kellett írni valamit.

Enikő,
sajnálom, hogy Bogi ilyen rossz alvó, remélem, mihamarabb találtok megoldást. Kérdezd meg Tőle, mi a gondja a lefekvéssel? Vagy nem elég fáradt?

Ma lesz a szülésfelkészítő. Írjátok meg, milyen volt.
Szép napot!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Bocsi Anita, tegnap bevittem a kazit, és haza is hoztamKép. De ma elvitte Anyu, szóval bent van a boltban, nyugodtan menjetek érte!!!

.:Angi:.
angiszeged

Kriszti:

Szerintem egyszerűbb úgy pisit gyüjteni, ha veszel 1db olyan müanyagos pelcsit(tudod, az az olcsóbb). Kiforditva adod rá a kiscsajra, és teszel bele egy kis vattát. Aztán kicsavarod, és kész. A zacsi szerintem sokkal gázosabb.
Vérvétel van még a sportorvosiba? Szerintem már csak az Sztk.ban van. De kérdezd meg a gyerekdokitól.

Enikő:

Hát igen... Ha valaki megért nem alvás ügybenKép
Nálunk most az elalvással van gond. Tegnap este is képes volt egy órát üvölteni. De érdekes, csak nekem csinálja. Apukája símán le tudja tenni aludni.
Múlt héten is inkább dolgoztam minden nap délután apa helyett, csak hogy ő legyen itthon vele alvásidőben. Délben felhozta a bölcsiből, negyed egykor meg már durmizott.
Persze ha mindketten itthon vagyunk, akkor nem működik.
Az nem lehet, hogy Bogi féltékeny? A párodra? Bogi jó alvó volt úgy emlékszem.
Nekünk nem vált be az aludj jól...

Anita:
Tényleg neked minek az a könyv?
Vagy előre beszerezted azért ilyen jó alvók a fiúk?
Azért sokszor írígykedtem az alvókájukraKép

Karmen? Gabi3:
30/3901760
Régebben hozták apának a boltba az Aranyfazékból a kaját. Ez a futár száma/volt.
Nem tudom oké-e még. Ha nem akkor bocs.
Ja a Fasor vendéglőből is visznek ki.

Képzeljétek Vandin egész nap nevetni szoktam. Minden napra kitalák valamit.
Ma pl. azzal fogadott, a bölcseben, hogy adjam oda neki az időtKép
De milyen időt?-Kérdeztem
-Hát azt mondta a Timike(gondozónő), akkor jön anya, ha eljön az idejeKépKépKép
Megzabálom.
Most úgy aludt el, hogy ha felébred megkeressük az időtKép
Nina
nina74

Dancsi! Én bennevagyok a taliban! Míg ilyen jó az időKép. Nekünk a délelőtt jobb.
Erika! Ok, jót nevettem az altatáson:D

Ezek szerint mindenkinek rossz éjszaskája voltKép. Én most többet voltam ébren, mint amennyit aludtam. Mindketten keltek. Nem baj, majd ma jobb lesz.

angiszeged

Sziasztok!
Mindent viszzaolvastam, elkezdek válaszolni, amíg Tomika alszik.

Ildi!
Látom, Noémi vielkedése kisértetiesen hasonlít Tomikáéra.
Akartam Neked emailt írni, de nem találtam a címedet. Ha gondolod, írd meg, és leírom a tapasztalataimat. Hátha segít. Ide nem akarom, mert épp eleget panaszkodtam régebben, hogy Tomika is csak "rajtam" érzi jól magát.
De kitartás, tényleg egyre könnyebb lesz!
Ja, Noémi gyönyörű baba. Nagyon jó, hogy végre bannak róla képek.
És ügyi is a hasra fordulással. Tomika is 4 hónaposan fordult először hasra, de utána néhány napra elfelejtette a tudományát, majd újrakezdte.
Ő úgy esett le az ágyról, hogy én is ott voltam mellette. Azóta betettük az ágyunkat a fal mögé, így nem olyan könnyen tud leugrani.
Én már tudomásul vettem, hogy Tomikának ilyen a természete, és így azért könnyebb. És tényleg egyre önállóbb lesz.

Kriszta!
A séta nálunk is nagy kedvenc, sőt 2-3 hónapos korában napközben csak séta közben volt hajlandó elaludni. Esőben, hidegben menni kellett.
Sokszor ki kell venni a kocsiból is, mert jobban szeret kézben jönni, és olyankor nézi a kocsiját. Én egyedül már nem bírom vinni+a kocsit tolni is.
Szerintem nem csak nevelés kérdése, hogy egy baba hogy viselkedik. Ők ugynaúgy mások (természetre, vérmrsékletre), mint mi. Ezért nincs is olyan "recept", ami minenkinél beválik. Persze fontos a nyugodt légkör, a rendszeresség. (Bár Tomika Egerben aludt el legkönnybben, amikor egész nap program volt körülötte. Olyan, mint mi vagyunk. Szereti a nyüzsgést.
Egyébként ő születésétől kezdve igényli a társaságot. Nem maradt meg egyedül.
Ő nem ált. nem alszik köztünk, de ha nehezen alszik el. sokszor fölsír stb. akkor átviszem. Ott ált. jobban alszik. Ha jól alszik, akkor korán reggel viszem át, és úgy alszunk még.
Meg nyaraláskor is vele aludtam, de itthon nem volt gond, jól aludt az ágyában is.
A cici még mindig sebes, a lámpa kicsit javított rajta. Azért lassan gyógyul. Most kicsit ideges vagyok, mert 2 napja érzek ebben a mellemben egy pici csomót. Nem tudom, mi ez. Ma megyek a nőgyógyászhoz, majd megkérdezem.

Karmen!
Nagyon aranyos Orsi a kádban.
Nekünk is az Étrend hozta tavaszzal a kaját, egyszer volt ilyen gondunk. Én meguntam.
Olvastam a liftben egy Reformtanya nevű szállítót, 380,-, ingyenes szállítás 1 adagtól is. A telefonszámukat fölírom, ha megyek el.
Nagyon jó a táblázat.
Igazad van, abban, amit a Délmagyarba írtál. Kiváncsi leszek, mit fognak válaszolni.

Ági!
Nagyon jók a képek Kristófról. Jó neked, hogy ilyen szorgalmasan segít a porszívózásban.
...
Innen folytatom. Fölébredt.
Sziasztok!
Tünde+Tomika
ptünde

Nina! Hát ez nagyon jó szövegKép)))
Melyik bölcsibe jár?

angiszeged

Gira :Igen mi voltunk. (Nem nehéz felsimerni ezekröl a nagy csápokról a Bogit Kép) Itt lakunk a papagáj mögött. Ha hároman megyünk 3 kosár kell ám KépKép Nem elég 1Kép És nincs kedvem vele leállni vitatkozni! Hogy aztán hisztizzen Kép Viszont én nem tudom Te ki vagy Kép

Nina: De lehet, hogy féltékeny erre már én is gondoltam. Söt biztos, hogy ilyesmi is lehet a dologban! De mit csináljak? Igen régen nagyon jó alvó volt, de most kikészít mindenkit.
Hova jártok bölcsibe?
Mi hétfön elkezdtünk a Siha közi bölcsibe a játszóházba járni. Alig tudtam elhozni Bogit. Már senki nem volt, ö még mindig játszott volna...KépKép Holnap is megyünk Kép

Kriszti: Én minden nap jól lestrapálom a gyereket, és csak akkor megyünk aludni ha látom rajta, hogy álmos, ásítozik, laposakat pislog...stb! Majd ma este megkérdezem Töle, hogy miért nem akar aludni. Sztem nem magával az alvással van gondja, hanem azzaol, hogy egyedül kell(ene) neki aludni, és attól fél vagy nemtom.....

Enikö

ceniko
Szeged

Lemaradt: TFIldikó: Köszi a dicséretet! Kép Bogi napközben (pl most is) gond nélkül elalszik. Kb. 2-2,5 órát alszik egyhuzamban. Ha felébresztem (nem magától ébred) akkor sír, nyügös, így hagyni szoktam, hogy inkább magától keljen fel!

Éjjel eddig (nyár közepéig) nem volt gondunk. Este letettem reggel felkelt. Mostanában van csak ez a nagy hiszizés. Kisebb nagyobb megszakításokkal sztem egy 8-9 órát alszik éjjelente. Próbáltam már azt, hogy délután nem aludt, de estére annyira fáradt volt, hogy magammal toltam ki, mert a fáradtságtól nem tudott elaludni...Kép

Enikö

ceniko
Szeged

"Szerintem nem csak nevelés kérdése, hogy egy baba hogy viselkedik. Ők ugynaúgy mások (természetre, vérmrsékletre), mint mi. Ezért nincs is olyan "recept", ami minenkinél beválik. Persze fontos a nyugodt légkör, a rendszeresség. "

Tünde! Ezt nagyon jól mondtad, abszolút 1et értek.
Booptron lámpázod a melled? Mert akkor a csomót kék fénnyel kezeld, az gyulladáscsökkentő.

angiszeged

Enikő! MElyik a Siha közi játszó?

angiszeged

Angi,
nekem is a délelott jó holnap, mert délután szuri lesz. 11 körül? És hol találkozzunk? Jön még valaki? Ma nagyon stép ido volt.
Vendég

Angi: Siha közi bölcsöde!!! Bölcsis játszóház. A Petresi utcánál ami van, ha úgy jobban ismered, a Meki mögött!!!
Enikö

ceniko
Szeged

Nina! Hát ez nagyon jó szövegKép)))
Melyik bölcsibe jár?

angiszeged

Enikő! Bölcsit akartam mondani Én isKép
Mi is oda megyünk jövő héttől Ágiékkal.

Dancsi! Nem tudom hol. Többiek! Gyors nyilatkozzatok, hogy hol jó, mondjuk 10 30kor.

angiszeged

nekem jó volna a belvároshoz közel, hogy ne kelljen átszállnom, vagy fél órát buszoznom. Mert elvileg 2-es busszal el tudok menni a Tesco felé is, csak hosszú a menetideje és Jozsó nem biztos, hogy értékelné. Foleg hazafelé ha netán eltörik a mécses.
Vendég

Angi:
Oda a Siha közi bölcsibe járunkKép
Nina
nina74

Sziasztok!

Kriszti!

Szólok a doki néninek,hogy írjon fel testápolót.Csak az arcán száraz a bőr,szerintem a hideg széltől.
Majd írd le légy szíves,hogy mi volt az 1 éves vizsgélatokon.

Tünde!

Szívesen veszek minden tanácsot.A címem:tfildiko@axelero.hu
Noémi is igényli a társaságot,a születésétől fogva.
A múlt hónapban én is megijedtem a mellcsomó miatt.És hála az égnek,csak egy duzzadt tejmirigy volt.Biztos,hogy nálad is minden rendben van.Ne aggódj!

Ildi
tfildiko

Ági,
elsétálunk Felétek, majd becsöngetek.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Karmen!
A Reformtanya kajaszállító száma:06-70-450-6227. Van egy 30-as is, de azt nem tudtam megjegyezni. Nem tudok róluk semmit, a liftreklámban olvastam.

Most voltam a nőgyógyásznál. Minden OK. A csomó nyilván tejmirigy.

Most nem tudom folytatni, de este próbálok még jönni. Hátha ma Tomika nem 10-kor alszik el.

Üdv.Ptünde
ptünde

Lányok az ovikba mikor van a beiratkozás??? Vagy ez, hogy zajlik?
És melyek a jó ovik Szegeden? Szerintetek milyen szempontokat kell figyelembe venni oviválasztáskor???

Angi: Melyik napokon fogtok járni a játszóbölcsibe?Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Most folytatom, mert Tomika most aludt el.Mostanában ilyen éjszakai bagoly lett. Majdcsak leszokik róla.

Szóval itt tartottam:
Ági!
Tomika kapott a nagyiéktól olyan szupi overallt a Corából. Tényleg jól néz ki, és jó vastag is.
A hintát az ajtófélfára szereltük föl. Venni kellett hozzá kampós csavart, és apukám befúrta. Végre valami, ami nagyon tetszik Tomikának!
Jó lehet a játszóbölcsi. Később Tomikának sem ártana.

Enikő!
Tomika 34-es fejkörfogattal született.
Nagyon aranyos Bogi a képen. Remélem, hamarosan visszatér a rendes alváshoz. Elhiszem, hogy fárasztó.

Nóri!
Én sem tűztem ki magamnak határidőt, hogy medig szoptassak. Szeretném, ha addig tartana, amíg Tomika igényli.
Jó neked, hogy nem híztál! Bár én sem a szoptatás alatt híztam, hanem még a terhességből maradt rajtam, de nem megy le. Igaz, nem is tartóztatom meg magamat. Én sem tudok lemondani az édességről.
Nagyon aranyos lehet Léna, ahogy integet+tapsol.
Olyan jó ez akorszakuk, minden nap tanulnak valami újat.
Mi külön szobában alszunk, de egybenyílik Tomika szobája a miénkkel.

Gerika!
Bani igazi nagyfiú!

Dancsi!
Nagyon édi Józsó a fogakkal!
Tomikára minden nagy volt, mikor hazahoztunk. Anyuval vetettem neki 56-os bodyt, hogy ne lógjon annyira rajta. Pedig teljesen átlagos méretei voltak: 3330g, 50 cm.

Gabici!
Nagyon ügyi Edi, hogy már ül. Hogy megnőtt!
Én csak ritkán szoktam sterilizálni az orrszívót.

Babamama!
Tomika nappal keveset alszik. Ált. 1-2 órát 2-3 részletben. Egyszerre fél óra az adagja. Ő ilyen tipus. A fog miatt egy hónapja az éjszakák is rosszabbak.
A hintát a Tisza-parton lévő Gulliver játéknagykerben vettem. Egyik barátnőmnek van kártyája. Az ajtófélfába fúrtunk föl kampós csavart.

Zozo!
Nekem a Kalmár az orvosom. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon rendi és korrekt.

Nina!
Nagyon ügyes Vanda az orrszívással.
Jót nevettem az "időn".

Karmen!
Jobbulást!

Lara!
Nagyon édi lehet Bercel az almával. Mi ma adtunk Tomikának egy egész almát meghámozva, hogy gykorolja a harapást. Egész jól elvolt vele egy ideig.

Gabi3!
Köszi, vettem már Chamomillát. Biztos használ.

Angi!
Örülük, hogy egy véleményen vagyunk.
Kék színnel lámpáztam a mellemet, de hiába gyógyul, a szopi miatt nem akar rendbejönni a seb.

Na, végére értem.

Mi jól vagyunk, Tomika tegnap óta pápázik. Nagyon aranyos. Mostanában egyre jobban elvan itthon. Jókat üldögél a játszószőnyegén és nagyon komolyan pakolássza és csörgeti a játékait. Órákig el tudnám nézni. Ez már tényleg az a korszak, amikor minden nap valami újat csinál. Én ezt a komoly játszást imádom. Ahogy kivesz mindent a kosárból és megrázza, hogy csörög-e.
Ja, és a hinta nagyon bevált. Imádja, kiesni nem tud belőle. Hangosan röhög benne. Már 2-szer majdnem elaludt, csak a fejét nem tudja hová tenni. Ma is egyszercsak elkomolyodott, megtámasztotta a könyökét, bekapta az ujját (nem szokta), és aludt volna, ha nem billen előre a feje. Utána már könnyen elaludt.
ja, kibújt végre a 6. fogacska. Alul 3, fölül 3. Jó lenne egy kis nyugalom.

Ildi!
Ma már nem írok mailt, mert megyek aludni. De ahogy tudok, írok.

Bocs, hogy ma ennyit írtam!
Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Enikő!
Későn olvastalak, ma pont a Tesco környékén jártunk. De holnap du. is megyünk arra. Küldd el légyszi' a telcsi számodat, hogy fel tudjalak hívni holnap!
Szerintem óvoda választásnál óvónőt kell választani, nem óvodát. Meg nektek az is fontos, hogy ne legyen túl messze az ovi, hogy a kicsivel, meg Bogival ne kelljen sokat bumlizni. Oviba ápr. máj. környékén van beíratkozás, majd szólok, nekünk is aktuális lesz, mert Bálint is megy szeptembertől óvodába.

Angi!
Köszi a kazit, de Ági ma kölcsönadta. Lehet, hogy Lara majd bemegy anyukádhoz a kaziért. Lesz valami tali holnap? Mi de. bent leszünk a városban, mert van 1-2 elintéznivalóm.

Jó éjt!
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Na legyen ma tali? Mert én fél 10-kor indulok itthonról, ki kell mennem a TTL-be, meg a Faktumba, utána ráérek 12-ig. Ha igen, hol?
Vendég

Sziasztok,
talán hasznos lehet:
http://www.szoptatasportal.hu/
Mindenkinek szép napot:
Ági

Kép
Ágci

Sziasztok!

Edi még mindig taknyos kicsit, már egy hete tart, így evittem a gyerekorvoshoz. Írt fel Nasovint, meg C vitamint, meg valami szirupot, hogy a ragacsos váladék ne rakódjon le a légcsövében. Én nem látom rajta, hogy beteg lenne, eszik is rendesen, csak az orrát kell állandóan törölni. Köszi az orrszívós hozzászólásokat! A gyerekdoki szerint napontam max. 3-4 szer szabad kiszívni az orrát, mert irritálja a nyálkahártyáját. Ti erről mit tudtok, illetve hányszor szívtok orrot, ha taknyos a gyerkőc?

Ági, a kazetta továbbra is érdekell, léci írd meg mikor futhatnánk össze ezügyben?

Üdv Mindenkinek!
Gabici és Edi(aki itt ül az ölemben)
gabici

Ildi,
arcra nagyon jó a Repair (Lipobase) kenocs. Recept nélkül kapható, elég este használni.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?