Új privát üzeneted érkezett!

BhDetti ha a Levi éhes lenne, akkor biztosan felébredne éjjel.
Nekem az Arni rendszeresn ébredt 3 óránként, amikor már nem volt elég neki a tejem. Azt már írtam többször is, h addigra már 8x evett egy nap és olyan időpontban is kelt, amit pár naposan is kihagyott.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Konkri gratula az első fogacskához!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én egy hárpia voltam egész héten, mert a férjem megbántott valamivel és nem tudtam neki megbocsátani. Aztán megbeszéltük 2 napja,de kikészítettem rendesen....

Irigylem a nyugalmadat :D :D küldjél ide is egy kicsit, kinyitom az ablakot :lol: :lol: :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Talinn, köszi. kb 1 hónapja volt köztünk is egy összeveszés, pár napig tartott is a szótlanság, de ez könnyen kivitelezhető volt, mert ember dolgozott- aztán végül írtam neki egy levelet, amit bedugtam a kocsiba mielőtt elment éjszakásra... :) na azóta nem volt balhé (kop-kop-kop). ráadásul már arra se emlékeztünk hogy min vesztünk össze.
nálunk ugye ő az aki nem jön, nem bujik, nem ad puszit, de én azért próbálkozok. ő magától nem mondja hogy szeretlek, max azt hogy én is szeretlek- ebből következik, hogy én mindig megelőzöm, viszont tegnap mondta magától, úgy hogy ez nagy öröm volt számomra :)
ha itthon van, akkor ált egy fix pontja van a napnak- a fürdetés- a két gyerek együtt a kádban ő nagyot fürdeti én a kicsit (állítólag jó ha a fiúkat apa fürdeti, mert így lesz egy közös meghitt eseményük, amikor beszélhetnek csajokról, anyáról, kukiról... ez így volt korábban is csak most mi belerondítottunk a képbe a kistesóval, se baj, majd egy idő után megint lepattanok :)
még a terhesség alatt mondtam Harinak, hogy szerintem az idegre tuti hatású a magne b 6, én azóta is szedem, nem rednszeresen, hanem ha már egyszer érzem hogy ingerült vagyok vagy kiakadok a nagyom miatt, akkor azonnal veszek be. (de nézz meg egy magne b6 reklámot)

vitamint meg szedem, leginkább szülés után szedtem, mert tudtam, hogy akkor könnyen fos lehet az ember- most viszont már lazább vagyok, épp a gyerek aktiválját eszem néha néha (neki nem ízlik, hát valóban rohadt szar íze van)

a múltkor meg éreztem hogy lappang bennem egy kis takony és két fiola oscinococcinium el is zavarta.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

 
 

Sziasztok!

Konkri, én olvaslak :-) Főleg mert több hasonlóság is van a fiaink között...együttalvás, kakigondok és persze jó nagy száj...:-)

Csak egy reggeli derülés erejéig jöttem:

Tegnap este közölte velem a fiam amikor vmit megtiltottam, hogy "Deigen anyí, ez nem vitatéma.....:-)
Komolyan a nyúl viszi a puskát lassan....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


lányok!

ma fél9-től 3/4 7-ig aludt Esztim! egyszerkelt fel szopizni de akkoriscsak kiszagolt aztán evett aludt! :-) én ilyen kipihent és vidám még nem voltam! az elveimmel még vívódom de a párom reggel közöle hogy a lányunk már 6 hónapja próbálja tudtunkra adni hogy velünk szeretne élni ahogy őt vártuk már tudta hogy igy vagyunk egy család és hogy fogadjam el hogy a nagyágyba alszik! szóval inkább a férjem akarja ezt az egészet én meg sodródtam! de tény hihetetlen mennyire megváltozott Eszti! tiszta vidám kacag sikit EGÉSZ NAP! nem csak 5 percekre nyugodt édes kisbaba! és hát ha ez kell ehhez akkor ám legyen! majd aztán meglátjuk hogyan tovább!!!!

képzeljétek tegnap megnéztem a belinkelt babakocsi takarót és az anyu és dédi vagyis nagyim megvették esztinek merthogy nekem annyira tetszett és anyámnak még jobban!... tökre örültem mert nekem elég horror árban lett volna! :-) viszont ha vlaaki vesz kérjen árengedményt! ... :-)

kakilás! Eszti 5-7 naponta kakil! és nem glicerinezem meg szélcsövezem! ő ilyen ... viszont úgy kinyomja utána hogy visszük fürdetni ahogy ma is! és oltári büdi a kakija és iszonyatos ADAG!! libero 4-est használjuk ami tartja :-) viszont hihetetlen hogy a kakit csak én érzem meg a férjem meg azt hitte rossz a kedve és elkezdte dobálni a levegőbe úúúúyghogy no comenthogy szedtük ki a gyereket a ruhájából ... :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


ja és a brendonban le van árazva ilyen fisher price-os kocka! anyám olyat is vett - még jó hogy ilyen nagyija van esztikémnek :-) 2490 forint 4000-ről van leárazva és az a poén hogy nálnk a faluban a játék nagykerben 6500 forintért ADJÁK!!!!! :-)

ja ma haza kellett jönni a melóból vagyis negyedútról ugyanis kisodródtam a hóban mert szar a suzi kereke téli de kopott... és egy hajszál hijján nem csapódtam a közlekedési táblába
Vendég
 


Sziasztok!

Kibújt a 4. fogacskánk is! Vééééégreeeee!

Nálunk is vannak kaki problémák. Ha Gergő 1 nap nem kakil, akkor ő már teljesen kész van tőle... nem is tudom, hogyan bírná ki 4 napig. Irtóra tud szenvedni tőle. De azért másnap nagy-nagy erőlködések közepette, vörösre-nyögős fejjel csak sikerül megküzdenie vele.

Bogim is ilyen volt, sőt még most is olyan bogyókat-kakilós típus. Én is sok mindennel megpróbálkoztam nála, de semmi nem segít. Mikor még pelusos volt, azt csinálta, hogy inkább visszatartotta a kakit jó pár napig, mert mindig azt mondta, hogy fáj kinyomni. Így viszont még jobban belekeményedett. Mit mondjak - nagy küzdelmeik voltak e téren. És ahogy látom, Gergő is efelé hajlik. Nálunk apa volt ilyen gyerekkorában, nem tudom, ez a hajlam mennyire öröklődik.

Igen... a Barbie torta olyan, hogy a közepében a baba, és a szoknyája a tészta+krém. Már ki is választotta, hogy melyik babát tegyem bele.

Én is magneB6-on élek, mert érzem, hogy kell. A múltkor elfogyott, és úgy voltam vele, hogy áááááááá, nem szedem tovább, minek az nekem. Aha, csak aztán egy hét kihagyás után jöttek a gondok. Feszültség, idegesség, kapkodás. Úgyhogy első utam a patikába vezetett.

Együttalvás:
Gergő már vagy egy hete éjszaka óránként ébred. Na most ez lehetett a foga miatt is, de akár a nemkakilás miatt is. 4 nap után már nem bírtam, hogy óránként bemegyek hozzá, visszaaltatás stb. Azt tudni kell, hogy általában cicin alszik el. Ezzel még nem is lenne semmi gondom, na de hogy óránként... az azért túlzás. Volt olyan, hogy hajnal 3-4 körül inkább átvittem őt a nagyágyba, de így meg apa nem bírta magát normálisan kipihenni. Én meg napközben is olyan voltam, mint egy alvajáró. Aztán döntöttem... átköltöztem Gergő szobájába, és mióta együtt alszunk, azóta kipihenten ébredünk. Így is felébred az éjszaka, de érzi, hogy ott vagyok és már vissza is alszik.
Engem nem érdekel, ki mit mond, elítélik-e vagy sem. Nekem ez így jó. És ha netán hozzászokik, akkor így jártam, ez az én hibám lesz. Persze nem hosszútávra tervezem ezt így, hanem csak addig, míg ilyen problémásan, nyugtalanul alszik. Volt már ilyen az első fogacska kibújása körüli időszakban. Aztán elmúlt.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Boginak is vannak jó beszólásai:

A múltkor meglátta a tévében a monguzt, majd felkiált: Anya, nézd csak ilyen mamusz volt a vadasparkban!!!:)))

Vettem a boltban brokkolit, itthon pakolom ki, erre ő: Jéééé, anya vettél nokedlit?

Közös vásárlás a Tescóban, mindenfelé szaloncukor-hegyek: Nézzétek csak mennyi szalonna-cukor...???? És ezt jó hangosan, mert a drágám, nem tud halkan beszélni. - A fél Tesco rajta nevetett.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Talinn, az az igazsag, hogy en pont forditva kozelitenem a temat :) Nem az a csoda, hogy itt nem tamogatjak jobban az otthonmarado anyukakat, hiszen europaszerte ez van szinte mindenutt, az a fura vagy jo (mellesleg luxus, de orulni kell neki) hogy odahaza ennyire 'tudjak' meg mindig tamogatni. Talan nem is a 'tudjak' a jo szo, hanem az aktualis hatalmon levo tarsasag iszonyuan fel attol szerintem, hogy ilyen szocialis dolgokhoz nyuljon ha valsag van (az meg ugye mindig van) mert a nep kimenne az utcara es varhato lenne esetleg egy ujabb taxis blokad (ha valaki emlexik mar erre). Szerintem arrafele ezert el ilyen jol tul ez a regi rendszerbol maradt hosszu otthonmaradas (nem azert mert a magyarok hivatalosan annyira anyukakat akarnanak otthontartani, gyanitom ez is a munkanelkuliseg alcazasara lett annakidejen kitalalva, mert ugye a regi rendszerben nem voltak munkanelkuliek hivatalosan) ... itt nekem a csaladi potlekot vettek el teljesen. Nagyon nem ertek vele egyet hogy ebbol akarjak megoldani a hianyt mert akkora kakik vannak itt amibol penzeket lehetne kaszalni nagyban (pl ha lekezdenek buntetni a tilosban parkolast abbol szerintem iszonyuuuu penzeket lehetne kaszalni, mert ez itt 5 meterenkent jovedelmezo tevekenyseg lenne), de nem, itt meg lehet tenni a csaladokkal ezt mert itt a nep teljesen bekesen benyelte ezt a dolgot, nekem egyelore ugy tunik.
De igazabol ezeket az intezkedeseket vagy otthon a meglevo rendszert nem az motivalja am, hogy mi jo a gyerekeknek, ezek politikai alapon jottek letre es leteznek is, nem gyerekbarat vagy esetleg a csaladokat nem tamogato szemleletmod miatt. Legalabbis nem elsosorban emberbarati szereteten alapulnak :)

Fuhh ma kiveteles ejszakank volt nekunk is. Arongyerek valami 3 korul ebredt eloszor, enni :) Na jo hajnalban parszor meg feluletesen, de ez is egy igazan jol akceptalhato verzio lenne :)

Emlekeztek talan Aron volt a nagy nemkakilos a topikban honapikig. Aztan kaptuk ezt a leite magnesia (magnezium-tej?!) nevu lotyit es ettol aztan nagyon megvaltozott a dolog, mostanaban napi ketto is megy neki siman :) Ez nem hozzaszokos dolog, napi ket mlt adok neki fecskendovel:
http://www.lullyfarma.pt/leite-magnesia ... 2314-4.jpg

luna6
 
 


Hihi, Luna, ez a tej-féleség úgy néz ki mint a naptej (első ránézésre). Ha nektek bevált, akkor bizti jó lehet.

Egyébként a levolac-hoz tényleg hozzá lehet szokni. Egyszer én is vettem Boginak, hogy talán majd ez segít. De csak addig segített valamelyest, míg volt az üvegben. Ahogy abbahagyta a szedését, kezdődött újra az egész. Aztán ahogy leszokott a pelusról, azóta rendeződött ez is. Igaz, most is bogyózik, de legalább mindennap 1x, de inkább a 2szeri "trónolás" a jellemző.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


egyebkent gondolom azert hivjak tejnek mert hofeher lotyi, szoval tenyleg olyan mint egy naptej :D bar annal meg higabb azert.

rakerestem a magneziumra magyarul szorulassal parositva, es irjak a hashajto hatasat:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=mag ... =&gs_rfai=

luna6
 
 


sziasztok,

rettenetes éjszakáink vannak mostanában, remélem a foga, és hamar túl leszünk rajta.

talinn, én 4 évig szedtem a mercilont, különösebb érzékelhető rossz hatása nem volt, annyi csak, hogy mikor abbahagytam, akkor 4 hónapig nem jött meg és kb. egy évig totál összevissza volt a ciklusom.

nanetto, örülök, hogy végre mindannyian kipihentek vagytok. szerintem ne foglalkozz vele, hogy ki mit gondol erről, ha nektek ez így megfelel és bevált, akkor így a jó és kész.
én úgy érzem, hogy én nem tudnék aludni, ha ott lenne velünk az ágyban (nem beszélve arról, hogy ketten apával se nagyon férünk el benne, nemhogy hárman.), de igaz, hogy az a legfárasztóbb, hogy ki kell kelni az ágyból.

mi már három napja csináljuk, hogy éjjel fél 3-3 körül megébred és két órán keresztül nyög, rugdos, beszélget, kiabál, vergődik. de apa olyan édes volt reggel, hagyott aludni, elkészülődött, megreggelizett egyedül. csak lelkiismeret furdalásom van, mert mindig együtt szoktunk reggelizni, és mindig integetek neki az ablakból. :cry:

Klau

Kép
pkklau
 
 


Előre is bocsánat mindenkitől, de most panaszkodni jöttem, mielőtt felrobbanok :oops:

Azt említettem hogy árulom a kanapénkat, amit el vittek vasárnap, most már nem biztos hogy annyira szerencse, de már nincs mit tenni. Elmentünk másikat nézni, nagy nehezen találtunk is egyet, ami tetszett, mérteben is jó volt, csak nem volt csak balos kivitelű, de mindegy, legyen. (amikor vártunk a raktárnál, kiderült hogy mégis van jobbos, így azt hoztuk el) 2 km tőlünk az RS, 6000 FT a szállítás, de megoldottuk, igaz hogy két körben, de apukám kocsijába befért, így haza is hozták még vasárnap. Du. jön az össze rakása, az egy dolog hogy nem adtak hozzá semmiféle használati utasítást, de végül is ki lehetett matekozni, viszont hibás a szerelése, és az eredeti állapotban nem leeht össze rakni, a két fél nem ér össze egymással sehogy sem.(sarok kanapé) Másnap vissza az üzletbe reggel, ahol kiderült hogy most már tényleg nincs jobbos, és a balost is elküldték vi másik raktárba, így várni kellett, hogy vissza hozzák. Persze a szállításról megint nekünk kell gondoskosni, egy zsák pénzért nem fér bele hogy vissza vigyék és kihozzák a másikat. Mindegy, megtörtént, megjött este az új darab, addigra bele is törődtem hogy a másik oldalra fog állni. Párom neki áll már rutinból össze rakni, és igen, ugyan az a baj, csak pepitában. Még volt egy fél óra, vissza az RS-be, megnézték a kiállított darabot, az sem volt össze rakva teljesen,de azon meg lehetett oldani, míg ezen nem. Szóval ma elvileg ki fognak jönni érte, és elviszik, pénz vissza, én meg kereshetek másik kanapét. Arról nem is beszélek hogy két napja itt vagyunk a felfordulásban, nem tudok semmihez sem nyúlni, mert Dorkára figyelni kell, és nem tudom hogy mikor lesz ennek az egésznek vége.
Ez az egész azért volt, hogy ki tudjunk költözni a hálóból, és az csak a gyerek szobája legyen. Ma elkezdtem ott is össze pakolni, este bútor tologatás lesz, és mit találok az erkély ajtónál? Egy jó nagy beázás foltot. Eddig rálógott a függöny, azért nem lehetett látni, csak most ott is akartam pakolászni egy kicsit. Az erkélyről nem látni semmit, ami azt jelenti hogy a szigetelés alatt ázik, és egyelőre ötletem sincs hogy mit lehet vele kezdeni. Jó magyar szokás szerint a kivitelező cég felszámolás alatt van, hiába van garanciánk a lakásra, nem tudok vele mit kezdeni. A közös képvis. nincs bent, csak az ügyintéző csajok, akik privátban azt tanácsolták, hívjak vkit aki megcsinálja. Sejtem hogy ez lesz a vége, csak attól tartok, hogy mivel meg kell bontani a ház külső szigetelését, és esetleg később történik vmi, még a végén rámverik az egész balhét.
Az már csak hab a tortán, hogy nálunk is volt duguláselhárító a múlt héten, mert a padló összefolyóból volt hogy feljött a víz, és kiderült hogy rosszul van bekötve vmi, de hogy hol, a nem derül ki, csak ha szétverjük az egész fürdőszobát.

szóval röviden ennyi is karácsony előtt egy fél perccel a helyzet nálunk.

Olvasni olvastam a napokban is a fórumot, csak este írni már nem volt erőm, de nagyon édes az összes baba, csini Szende, meg Áron nagyon helyes a rózsaszín ágyában:)
Heny, neked meg kitartás a férjedhez, lehet hogy csak azért húzódik vissza, mert úgy érzi hogy rá már nem jut idő és figyelem...

Bocsi mégegyszer hogy így rátok zúdítottam a sok sz@rt, de muszáj volt. Most megyek, anyám legalább finomat főzött, hátha attól jobb lesz egy kicsit.

KépKép
tatim
 
 


Na elkezdtem visszaolvasni :lol:
Vendég
 


Tatim sajnállak! mi is kanapé bizniszben vagyunk és sejtésem szerint a mienk se jön meg karácsonyig így nézzük a foszladozót, amit a nagyfiam bőszen tovább bont :(

Heni- látom illetve tök jó, hogy hasonló kép vagyunk :) (együtt alvás magne b6- ezt én alkalmanként szedem, de azt hiszem írtam is, hogy érzés után szedem)

Marcu régen a kukoricát mondta úgy hogy kukopicsa (fog sincs honnan szedte) és egyszer ő is a lidlibe elsütötte :)

Ma voltunk mérésen: 72cm és 8400g.
ma 75% üveggel evett kaját- így holnap ha megyünk vásárolni nem kell majd szoptató keresnem, mert sztem ott is ezzel etetem. Nagyon kevés helyen van szoptató, ráadásul a pelenkázók is írtó szarok.

Nanetto: fel a fejjel, ha megy ez az együtt alvás dolog és jó mindenkinek, akkor miért ne?
Én úgy vagyok vele, bár nekem fiaim vannak, hogy 7-10 év múlva tuti hogy egyik sem fog akarni bebújni mellénk... tehát most próbálom kiélvezni a bújást... a nagy elalszik egyedül és egész jól ment a dolog, ha tudod mivel lehet lépre csalni a gyereket akkor menni fog :)
Akartam kérdezni, hogy a kajával te nem próbáltad e, hogy ha nem közvetlenül a szája elé tartod a kanalat, hanem csak oldalról megpiszkálod a szája sarkát... nekem ez vált be... tudod a cici is olyan, hogy ahogy az arcukhoz ér, már cuppanak is rá...
és alvás terén az is tuti, hogy amig veled lesz és kiszimatol, tuti keresni fogja a cicit, viszont így tök jó sokáig fogod tudni szoptatni éjjel...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Na hello.

Túl vagyunk egy bombariadón. Árkádban voltunk a barátnőmmel és a 18 hónapos kislányával, éppen befejeztük a levest, mikor bemondták, hogy bombariadó van, mindenki hagyja el az épületet, a kocsit hagyjuk a parkolóba. Aha. Gyorsan kértük a számlát, becsomagoltattuk a másodikat és tűz ki. Gyerek se felöltöztetve, se semmi. Még soha nem raktam be a gyereket meg a babakocsit ilyen gyorsan. Utána fél óra (!!!!!!!) volt, mire kijutottunk. Na ennyit a kiürítésről. :? :? :?

Na a gyerek bepótolja az egy heti nem kakilást. Ma már 2x is kakilt. :):) Igaz, még erőlködik, de jön neki. Jót tett a barack kamillás tea mix. :):) Ja és be akartam menni DM-be, mert megjött a következő kuponos füzetem. Hát ezt ma buktam. Majd holnap. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


mizu Geo?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Nanetto,
hány centi vagy,hogy örülnél a 60 kilónak? :lol:
én 172 vagyok, ésa mérleg jelenlegi állása szerint 61vagyok, viszont 58szeretnék lenni. de nem baaaj, majd lemegy, ha elkezdek mozogni... egyszer :roll: :oops:
egyébként meg főzhetnél ránk is :lol:

bhdetti,
anyának üvegreszelő?? :shock: ááhhh.... falun indult életem karrierje, sztem én 4hósan már kolbászt ettem :wink:

Luna,
alig hittem a szememnek Aronmekkorát nőtt!!! :shock:
helyes kis pasi :wink:

Detti,
marha jó karis képeket csinltál, az a szalag nagyon illika rucihoz!!!

bhdetti,
Levi si nagyot nőtt,na meg pasisodot is :lol:

Vok,
most már értem :lol:
egyébként nem tudom miért tartottam olyan fontosnak beszerezni az üvegreszelőt :roll:

Yadine,
én is erre gyúrok :lol: mármint hogy a kistesónál tuti nem fogom egy pillanatra sem kipótolni az anyatejet táppal. olyan szépen megindult az elején, annyi volt, hogy az egész lakás anyatejben úszott, erre az első fejlődési ugrásnál beszartam, hogy gyerek éhen hal, és kész... onnantól lett elcseszve :( pont akkor csináltam neki kevesebbet,mikor épp kezett kialakulni a kereslet-kínálat... utána ezt több szopival max szinten tartani tudtam,de hogy több legyen... pff..

Nikvik,
elolvastam az ünnepi kaját amit Nikosnak csináltál, nos el tudnámképzelni, ahogy Nanettoval a konyhámban sertepertéltek :P

bhdetti,
még nem értem tejesen a végére az olvasásnak, de basszus szegény Levi. remélem megoldódott már az almás probléma... Dávidnak is fáj tőlea pocija, illetve napok óta csak ilyen tök kemény egybekakit nyom... és nagyon kevés mennyiséget... azt hittem oké, biztos mostantólilyen lesz.... aha, a nagy fenéket!!!! ma amikor kaki után tisztába tettem és épp a fenekét töröltem ki, az gondolom ihletet adott neki, és elkezdett kakilni!!!!!!! iszonyat mennyiség jött ki, és szegénykém úgy sírt közben, hogy majd a szívem szakadt meg, miközben tartottam alá a popsitörlőt...
szóval alma... fujj...

hozzátáplálás...
jönnek itt állandóan, hogy mikor mit kéne enniük,meg ez egészséges, ez meg nem, bla bla.... korábban lecsukták azt, aki kekszet adott a babának a gyümihez, most meg a legújabb állás szerint megint lehet nekik adni... höhh...
rájöttem, én már annyira laza vagyok gyereknevelésben (nagypofa beindult :lol: ), mármint magamhoz képest (főleg most hogy ezer dolgomvan, és nincs időmmég olvasni sem a fórumot, így elhiszem, hogy az a jó amit én csinálok,nem kezdek el gondolkodni, hogy mit tudomén nem kellene e Dávidnak is azt csinálnia e mint x gyerekének... de persze a társaságot szeretem :lol: )... oké, ezzel már nem is tudom mit akartam :roll:

Luna,
fhú, majdnem elbőgtem magam azon ahogy leírtad azt a Szülfeles részt. én is láttam,korábban mindig néztem (Dávid előtt :lol: ) és tényleg nagyon jólleírta ezt az egész szitut!!!

Henibaby,
nekünk andrással nagyon jó a kapcsolatunk,mondjuk elég friss is,még jó hogy jó (4éves) :lol:
viszont még így is iszonyatosan kell figyelni arra, hogy eleget foglalkozzunk, egymással, hogy ne gyepesedjünk be, hogy ne unjon rám, hogy a tűz ki ne aludjon... én általában észre sem veszem ha egy picit eltávolodunk egymástól, mert n egész nap gyerekezek, háztartást vezetek, tanulok. andrás egész nap dolgozik, hazajön vacsi, fürdetés, gépezünk, egymással szemben, mindenki a saját laptopja mögött, aztán hullán ágyba zuhanunk... na szóval amikor már ez van, akkor elkezdünk picit többet foglalkozni egymással. általában andrás mondja mindig, hogy már megint milyen keveset foglalkozunk egynással, de olyan is van, hogy én akadok ki ezen. pl. hétvégén azt is csinálhatnám, hogy otton maradok főzni,pakolászni amíg andrás dáviddal babakocsizik, az elejn ez is volt, de jobbat tesz nekem is, meg a kapcsolatunknak is, ha inkább velük megyek, együtt kimozdulunk, sétáunk egyet a karácsonyi vásárban, iszunk egy forró csoki/forralt bort... nem nagy dolog, de jobb lesz tőle az ember kedve. szóva nem biztos hogy nálatokis olyan nagy változások kellenének, elég csak ha néhány természetesnek tűnő dolgon módosítotok picit, és akkor megint egymásra találtok. vagy pl. nekem andrás mindig mondja, hogy mindig mondjam el neki, hogy mit szeretnék. nem tudja kitalálni, de még a célozgatásaimból semtud rájönni... mondjam meg neki, pl. a te esetedben, hogy csak egy kis elismerésre vágyom. és ennyi.
vagy megy ez fordítva is. a múltkor mondtam andrásank, hogy nagyon büszke vagyok rá, hogy ennyit dolgozi értünk... erre ő azt mondta, hogy már kezdett teljesen kiégni ettől az őrült tempójú melótól, de az iilyen megjegyzéseim menniyre feldobják őt, új erőt adnak neki, érzi hogy meg van becsülve.
na szóval ennyi... nem tudom nálatok PONTOSAN milyen jellegű a probléma, de remélem használt valamit az irományom :wink:
na,tovább olvastam amit írtál... pfff...

Luna,
nem kéne neked visszajönii MO-ra? ahogy olvastalak anyival boldogabb lennél itt sztem!!! Aronnak is tuti jót tenne, ha kiegyensúlyozott, boldog anyukája lenne!! :wink:
vagy ez nekes egyáltalán nemmegoldható? párodmit szólna hozzá? Manci?

Yadine,
én is antiszoc vagyok,
meg szobakukac :lol: szerencsére andrásnak egy csomóbarátja van, meg azrt nekem is vannak barátnőim,de nehéz engem kirobbantani :oops: :P
egyébént meg most a baráti társaságunkban mindenki babázik... elindítottunk egy lavinát :D :D

Henibaby,
sztem ha ápolgatod a férje önbizalmát, lehet hogy egy idő után megnyílik...

Vok,
azóta már evett dávid ugye őszibarackot (kecskemétit vettem, nem a hippet, mert bár ugyanaz gyártja mindkettőt, a kecskemétiben több gyümi van) meg almát is evett.. az almátólszegény nehezen kakil... meg dobáljamagát az etetőszékbe, meg összerázkódik,még párolva is savanyú neki, nagyon édi ahogy ez csinálja, de eszi ennek ellenére :)
holnap csinálok neki sinlacot és abba keverem neki a gyümit délután. délelőtt marad a sima gyümi,most a körte jön.

Luna,
most olyan éhes vagyok,hgya portugl szent levest i smegenném. egyébként finom?

bhdetti,
és ha 3-4napig próbálnád egyfélével? merrt lehet hogy először, meg másodszor sem tetszik neki, de talán 3.nap megeszi. én is 3naponta újítok. egyébként meg dávidnak most sem tetszik az alma, szerintem nem is fog, de azért végigcsináltam a 3napot. vagy te is így csinálod?

melyik a jobb? a kerekítő,vagy a csiribir? egyébként van köztük különbség?

Konkri,
igen írtam korábban, de én nem úgy értettem, hanem hogy nem szeretném ha CSAK babakocsiban tudna dávid elaludni. és most oké is, mert nagyon szépen elalszik napközben. meg este is.
én csak abból indultam ki, hogy amikor anya főzni akart, vagy bármit csinálni, esetleg csak pihenni, és Bende nagyon álmos volt, nem tette le, hanem elküldöt engem (amikor épp em suliban voltam) babakocsizni, és MINDIG ott aludt.. épp ezért este üvöltve elalvás volt, és szegénykém a mai napig rossz alvó, pedig januárban lesz 7éves.
és igen :lol: lesz még olyan, amikor tolhatommajd utána a babakocsit, de hát ugye ilyen mindenkiné lesz majd :P

bhdetti,
szerintem majd ahogy ürülbelőle az alma,talán jobb lesz.

aprooka,
akartam mr kérdezni, hogy Levi hogy viseli hogy Zéti ilyen rossz alvó? vagy őnem ébred felrá?

Talinn,
mi volt a nőgyógyásznál??? nekem ma van egy hete,hogy megjött, és tök erős... :roll:

Yadine,
én is pár napja vettem 3as etetőcumit, én az utóbbit választottam: hagytam a fenébe!! :lol: még jó hogy rögtön kettőt vettem belőle :x

Dávid 2órája alszik :shock:
ja, és mostanában álomkóros, szinte egész nap csak aludna... :shock:

bhdetti,
Vok táblázata szerint a gyógyteák is tiltólistásak, nem?
én banánt 8hós korában fogok neki adni. narancsnak meg mandarinnak a levét nekem is mondta a védőnő, hát nem tudom.. én már lassan semmitől sem fogok idegenkedni...

na kezdek lassan a végére érni :lol:

Nanetto,
elvek? hagyd a fenébe, ha ESztinek jó így!! emékszel? a cumit sem akartad, és végülis azzal is megbarátkoztál :lol: örülj, hogy legalább jót aludtál :lol: mindig változnak ezek a babók, lehet hogy 2hét múlva meg megint az ágyában akar majd aludni :wink:

aprooka,
a barbie torthoz csak kerek piskótalapok kellenek, kicsi,nagyobb, még nagyobb, legnagyobb, stb.. ezeket egymsra teszed, közepére csinálsz egy lyukat, és ebbe beleállítod a babát. persze nem ennyi az egész, de nem kell hozzá barbie forma :wink:

Konkri,
gratula a foghoz!

pelus:
én szeretek kisérletezgetni (tudjátok :lol: ) és próbáltuk már atescós pelust, a liberót, huggiest, dm-est,és most a pamperst. na,a dm-s a legjobb!!!! DE!! a pampers verhetetlen, a no1!! csak qrva drága :roll:

Henibaby,
gratula a fogacskához, jól megszenvedtétek!!!
Bogi nagyon des lehetett ahogy ezeket a dumákat nyomta!!

na,még nem értem a végére,de manóka felébredt, és uzsizunk
Vendég
 


Konkri: köszi, már olvastam és úgy néz ki, hogy végre megoldódik. :)
Gratula a z első foghoz. Nekünk még nincs egy se. :? :? :? :? :? :?

Nanetto: vigyázz magadra!!!!!! Óvatosan a vezetéssel, inkább cseréljétek le a gumit!!!! Gratula Eszti alvásához!!!! Elv ide, elv oda, alszik és mindketten kipihentek vagytok!!! Ez a lényeg!!!!

Heni: ez nem ér. Kérünk legalább 2 fogat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A barbie tortáról természetesen kérünk majd képet és leírást!!!!
Ha Gergőnek az jó, hogy együtt alszotok, akkor hajrá.

Tatim: jó fej az RS. Nyugi, majd találtok másikat! Újépítésűben laktok? Nekem a sógorom épitész és mondta, hogy mindent, csak újépitésűt ne, vagy legalábbis jól meg kell nézni.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


HARI?????????????????????? Voki tudsz vmit??????

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Geo: már megoldódott a kaki. :):):)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


detti:
Hogy csináltad Levinek a kamilla-koktélt :?: :D Miből, mennyit, hogyan
:?: előre is köszi

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Sziasztok!

Véééggggre bevásároltunk, megvagyunk, minden kész karira. Uh, olyan, de olyan jó érzés, hogy már csak belülről kell öltözködni meg készülődni plusz a fácska majd Szenteste.... :wink: :D

Tatim, lehet, hogy munkahelyi ártalom, de Neked is csak azt tudom tanácsolni, jegyzőkönyv, jegyzőkönyv, jegyzőkönyv, Szakszerűen, röviden és akkor nincs aki belétek kössön, akár a fürit kell megbontani vagy a külső szigetelést. Mindenképp biztosítsátok be magatokat, mert ha később vki belétek köt akár már késő bánat!!!! Marha kaki ügyek vannak ilyenekből társasházakban...
A kanapé meg no comment....a füriszoba szekrényünk miatt 4x mentem vissza az ikeába....30 km, és amikor be kellett pakolnom 7 hós terhesen, 3 ikeás k.cs.g melósfickó nézte végig ott cigizve....jók ezek a nagyáruházak.

Geoooo, már leesett a barbie torta köcccc. :wink: :lol: de tök jól nézhet ki.
Levi külön szobában van még, nem ébred, bár reggel 8 helyett 6kor akar felkelni mostanság. Óraátállítás, meg Ő havonta vált. Van hogy alszik éjjel is 11 órát meg du. 3, aztán jön egy hónap, amikor du 1 óra, ami persze nem elég, de evvan és éjjel is max. 9 óra ébredésekkel....Ezek vacak időszakok, most ezt éljük. Akkor van gebasz ha párom ügyel és éjjel egyszerre kérnek enni/inni(LEvi). Na akkor kétfelé futok.

Uh, bátrak vagytok ezzel a kamilla teával.... :shock:

Luna, sztem nem lenne nagyobb gáz ha elvennék a családi támogatásokat mint 2006ban ugyebár amikor volt az ominózus "hazudtunk bmeg" öszödi beszéd kiszivárgás.....sztem meg vhogy mindenképp szabályozni kellene, mert ugye egyes népcsoportok csak azárt szülnek 10 gyereket, hogy felvegyék a szoctámot. Itthon is lehetne persze máson spórolni, de szerencsére visszaadták a 3 évet, ez jó, főleg hogy nem lehet oviba sem bejutni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Heni: 1dl vízbe beleáztatom a kamillateát meg rakok hozzá egy púpozott teáskanálnyi cukrot (enélkül sajnos nem inná meg), de így issza.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Mit vegyek egy olyan másfél éves kislánynak, akinek mindene van??????????

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti-ajándék: én most úgy érzem, hogy Marcu fullon van a sok műanyag köcsög játékokkal, és még is kap megint, de azt tudom, hogy szívesen adtam volna tippként a könyv és dvd témát- csak hiába mondanám, hogy inkább ezt vegyenek, ezt tutira nem vesz senki, mert az nem olyan látványos...
szerintem könyvvel- mondjuk igazi képes könyvvel- nem béna grafikákkal és jó kis mese vagy zene dvd-vel nem lehet mellé lőni.
zene dvd-nek ajánlom halász jutkát, ha van még, vagy az alma együttes mars a buliba...
aztán sok gyereknél az elmo mesék is tarolnak- ez tanító jellegű is.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


A tököm tele van a felettem lévő két idegbeteg gyerekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


mellesleg a könyv és a dvd könnyen pakolható, mert én már kész vagyok a sok műanyag vacaktól, aminek darabjai összevissza, mit tudom én...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Detti,
ez nem a te napod. :wink:

Heni,
négy fog???? Gergő hogy belehúzott. Lassan elkél egy fogkefe. :D
Barbis torta, te nagyon tudsz! Aztán majd Gergő is leadja a rendelést. :)

Kamilla: én nem hinném, hogy ennyi kamilla bajt tudna csinálni. Már elég régóta adják, és még nem hallottam, hogy bármelyik babának ártott volna.

Én ma a buszokra rágtam be. Hat hós státuszra mentünk és késésben voltunk, gondoltam nem a hordozómban viszem, mert visszafelé sétálunk (40 perc) és aludhat a kocsiban. Szóval jött a busz, 20 centis lépcsők, plusz!!! középen KORLÁT!!! Külön szólni kellett a sofőrnek, ugyan nyissa már ki a hátsó ajtót ahol nincs korlát. Még jó, hogy segített egy pasi a felrakásnál, szegény majd meggebedt, olyan meredek volt a lépcső. Tiszta balkán komolyan.

Holnap megyünk Szegedre,gyorsan eltelt a három hónap, kicsit izgulok, és mint kiderült nincs időpontunk sem, ezer gyerek lesz, folyosón kell etetnem, pépest nem viszek, nem bonyolítom a helyzetet. Kisakkozni, hogy az ultrahang vizsgálat alatt jó passzban legyen, mert nem sírhat és nem mozoghat miközben hideg zselét kennek szét a mellkasán, na kössz.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

röviden. húúúzós napjaim vannak :D:D
Sok sok sok sok meló és el vagyok havazva.

Hari van, köhögnek még, de egyszerűen nem jut el idáig. Majd beszélek vele...

Kamilla mellékhatásai:
http://www.edenkert.hu/konyhakert/gyogy ... atas/4242/

kis ízelítő:
A kamillatea mellékhatásai


A kamillatea fogyasztása általában biztonságosnak tekinthető, nem mérgező és ritkák a mellékhatásai. Mivel széles körben használják úgy belsőleg, mint külsőleg, ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni az esetleges mellékhatásokat:

* Kamillatea fogyasztása után néhány gyermeken az anafilaxiás sokk (az allergia súlyos formája) tünetei jelentkeztek.

* A parlagfűre allergiások óvatosan fogyasszák a kamillateát, mivel okozhat bőrkiütéseket és hörgőszűkületet.

* Jelentettek még allergiás kötőhártya-gyulladást, a szem kamillateával való mosásakor. Előfordulhat, hogy helyi alkalmazáskor a kamilla bőrgyulladást okoz. A gyógyteában a német kamilla pollenje is kelthet allergiás bőrkiütéseket.

* A leggyakrabban előforduló mellékhatás a hányás és a hányinger, abban az esetben, ha a tea fogyasztása az ajánlott adagnál nagyobb volt.


Geo!
nálunk a barackos alma jött be leginkább :d

Tatim!
húúúúúúúúúúúú, de összejött... :? sajnálom!!!! a közös képviselőt meg oda kell rángatni. :?

Heni!
húúú, de nagy Gerő :d:d
pároddal sikerült előrébb jutni?

Yadine,
drukkolok holnapra!

Konkri,
én is együttalvás ellenes voltam Hanna előtt... :d aztán jött Hanna :d:d
már lassan 1 hete külön alszunk. megszenvedi szegényem, de nem bírtam már mellette elaludni... olyan nehezen alszik el...
Hányszor jártok tornára 1 héten? mit mondott a tornász rá? meddig tart, míg rendbe hozza?

jövő 7keddtől szabin vagyok, csak addig kell túlélni :d:d:d

pussz mindenkinek :d

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!
Én sem vagyok mostanában túl jó passzban, írni sem volt kedvem. Aztán lehet, hogy csak fáradt vagyok, mert hétvégén vendégség volt, nagyon készültem, késő hajnalban feküdtem, stb... mondjuk jól sikerült, legalább ennyi.
Ami most zavar, és kifejezetten el vagyok tőle keseredve, az a súlyom. Nem akartam törődni vele, hogy folyamatosan ehetnékem van, édeset, és eszem is, és nem fogytam semmit, és valahogy hirtelen jöttem rá, h így utálom magam, és nagy hülyeség, amit csinálok. Szóval ma átrendeztem az agyam, hogy igenis, ennek vége, mozogni is kezdek (kb. 5 perc magic leg-ezés volt amai kezdet) és semmi nass, csoki. Remélem, sikerül a karácsonyt is az új szellemben végig csinálni, mert én régebben nem voltam ilyen zabálós, komolyan nem tudom, mi történt.

Nanetto: úgy veszem ki az írásodból, hogy már nem is vagy annyira kétségbe esve az együttalvás miatt, hiszen elkezdted érezni és élvezni az eredményét. A lényeg pedig ez, ugyan nekem is vannak elveim, és tuti nehezten írnám felül, ha szükség lenne rá, de látod muszáj. Nagyon jó, h tudsz pihenni.

Heny: tipp a férjedhez... szerintem ami szinte a legnehezebb, csajosan kellene Neked próbálkozni a férjedet kicsalogatni a csigaházából. Ez elég igazságtalan, hiszen Te nehezményezed, hogy milyen passzív és igazad is van, h ronda dolog segítség helyett tv-t bámulni, de... a nőknek kell sajnos okosabbnak lenniük. Jó hír, hogy okosabbak is vagyunk ;) Szóval az én javaslatom: erőt venni magadon, és dícsérni őt többet, és elcsábítani egy bujcira is, szóval egy kicsit legyezgetni a férfiúi hiúságát. Ellenben, utána ha a helyzet változatlan marad, a komoly, kemény beszélgetésnek kellene jönnie, hogy akkor most már tényleg gondolkozzon el. Nagy a szám, mert másnak mondani a tippeket tényleg könnyű, de kivitelezni már én sem tudnám könnyen, főleg, mert nagyon sértődős vagyok, nehezen engedek.

Geoo: klassz, hogy ilyen rugalmas lettél, ahogy írod, s most már nem görcsölsz dolgokon. Az biztos, hogy nagyon jó, ha bízol magadban, és az elképzeléseidhez tartod magad, nem hezitálsz, vajon mi a jó. Nekem is egy-két dologban már megvan ez az erőm, és azokban olyan jó érzés, hogy tudom, jól csinálom és meg is van az eredménye.

Kaki és ételek: eddig Szendike evett 1., almát (nyersen), 2., párolt almát céklával (nem csak neki ízlett, nekem is, nagyon meglepődtem, h ilyen klassz lett- köszi Csilla a "receptet" ;) ) 3., üveges alma+sárgabarackot, 4. üveges őszit; 5., üveges vilmoskörtét. az utóbbit most egy jó darabig nem tervezem adni, mert nagyon sokat pukizott tőle, majd hasmenése volt.

Vok: a belinkelt táblázatban szerepel a csicsóka is. Mivel nekünk az van még saját, szívesen adnék majd neki, de nem tudom, hogy azt is főzve kéne és pl. almával keverve, vagy hogy? Szerinted? Amúgy minket felnőtteket a csicsóka nagyon "szelesít",- hihi, de hülye szó lett, nem tudom, őrá hogyan hatna, igaz, neki főzném, magunknak meg nyersen ill. sütve szoktam.
Az jó, hogy olyan határozott vagy a párkapcsolati kérdésekben is. Azért érdekelne, hogy Te belül hogyan élted meg az albérlet keresgélést, ha nem csak ijesztés, hanem komoly elhatározás volt. :roll:

detti_10
 
 


Sziasztok, csak gyors bekukk, aztán készülődök tovább. Szuper éjszakánk volt, igaz ötkor kelt, így itthon fog még aludni egyett, nem az autóban, ahogy terveztem.
11-től van rendelés Szegeden, és nekünk másfél óra az út minimum, mert a párom SOSEM megy gyorsabban mint a megengedett (kivéve mikor szülni mentünk,akkor mentünk úgy 70-el! :lol: )

Detti,
a csicsókát adhatod sütve, főzve, nyersen inkább ne.

Nálunk a sütőtök lesz holnap az új kaja, együtt megpárolom a krumplival, remélem ízleni fog neki.

KépKép
yadine81
 
 


sziasztok,

na most kicsit jobb éjszakánk volt. újra bevetettük a viburcolt.

tatim, sajnálom, hogy így szívtok ezzel a hülye RS-sel. mi is vettünk onnan néhány dolgot, de mindig van valami. most épp az, hogy kaptunk utalványt, viszont ott nem találtunk azt, amit kerestünk, és máshol vettük meg. férjem megpróbálta visszacseréltetni, mert a lóvé az meg nagyon kéne, de úgy elhajtották, hogy csak lesett. semmi rugalmasság. nem szeretem.

Yadine, remélem jó utatok lesz! vigyi magatokra, és szorítok, hogy ne legyen semmi gebasz!

detti_10, én is úgy érzem, hogy néhány dologban, már teljesen biztos és magabiztos vagyok, és az olyan jó érzés. mert néhányban meg annyira bizonytalan még mindig. és főleg az ilyen éjszakai ébredések és vergődések teljesen kizökkentenek, hogy akkor most mi a francot csinálok rosszul. persze, most ugye megint fejlődési ugrás van, és lehet, hogy csak azt szenvedjük meg. vagy a foga, vagy nem tudom....

kamilla tea, Venci pár hetes volt, amikor rájött egy teljes dugulás, és nagyon szenvedett, nekem akkor mondta a doki néni, hogy adjak neki cukros kamillát, de szigorúan kúra szerűen. használt is, aztán vissza is álltunk a sima vízre. azóta se ivott mást.

képzeljétek el, tegnap délután jó későn ébredt fel gyermek, és így egy kicsit húztuk a fürdést, hogy elég éhes és fáradt legyen, és nem is volt semmi baj egész a vacsiig. akkor aztán a felénél mindenáron fel akart ülni, úgy voltam vele, biztos büfizni kell neki, felültettem és olyan keservesen elkezdett sírni, ahogy hetek óta nem. persze enyhe kétségbeesés, hogy mi baj, visszaadtam neki a cumisüveget, megint evett egy kicsit, újra sírás, végül nagy nehezen megette az adagot, de egyszerűen nem lehetett megvígasztalni. addig nem akartam berakni az ágyába, míg sír, mert hát milyen dolog az, de férjuram erősködött, hogy úgysem tudok, mit csinálni, tegyem le. és halljátok, ahogy beraktam az ágyába, elhallgatott, és 1 perc múlva már aludt is. azt hiszem ezentúl mindig időben megyünk fürdizni, mert az ilyen sírást nem bírom ki még egyszer.

Klau

Kép
pkklau
 
 


El se hiszem, hogy Levi fél éves. :):):) Rohan az idő...

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


bhdetti,
igen, tudom.. :wink:
hsz-enként szerettem volna reagálni, de most már rájöttem fölösleges, mert annyira le voltam maradva, hogy szinte az összes téma mostanra már aktualitását vesztette

Nálatok mi lesz a karácsonyi menü?

Tatim,
remélem már jobb a kedved és hamar talltok egy szuper kanapét!!

bhdetti,
valószínű,hogy ezért mondták be,hogy kocsit hagyd a parkolóban. mert ha tényleg bomba van ott, akkor inkább a kocsi menjen a fenébe, ne az emberek vesszenek oda :wink: persze mindenki gondolom rohant a kocsihoz, még jó hogy fél óra alatt kijutottatok... :roll:
fhú,egyébként a cukorral is bátor vagy :wink: már 2védőnő is mondta nekem, hogy most az a legújabb verzió,hgy mégiscsak adjunk a babáknak egy kis reszelt háztartási kekszet... na, ma reggel Dávid kapott körtét... tátotta ő a száját, hogy enne, de ki is tolta az egészet... ekkor reszeltem bele neki egy kisujjkörömnyi háztartási kekszet, persze így megette az egészet és kért is volna még. viszont én asszem kb ennyivel le is tudtam a ekszes dolgot, mert egy csomó olyan dolgot tartalmaz, amiket kb egy éves koráig nem akartam neki adni. ilyen a cukor, meg a tojás, stb.
nem tudommiben más,agy más e egyltalán a babakeksz, vagy babapiskóta, de ma elmegyek a DM-be, megnézem mi van bennük, és ha oké, akkor szerintem egy keveset fogok neki reszelni a tízórai gyümi mellé... :roll:

amúltkor a Mammutban volt tűz... az EGÉSZET kiürítették, csak anyámék táncikáltak (salsa órán) mit sem setjve szép nyugodtan bent... ugyanis hangszigetelt a helység, ezért őket benthagyták, mert azt hitték más már nincs ott :shock:

Yadine,
uhh... sok erőt a holnaphpz!!

tali:
na mi van lányok,már sosem talizunk? :lol:

mennem kellll
Vendég
 


ja igen:
mmit is írtatok korábban,honnan érdemes BOROSTYÁNLÁNCOT beszerezni??

és akik használjátok,nektek bevált?
Vendég
 


melyik a legjob??, iletve van egyáltalán különbség az ovális, kerek, szabálytalan, sötét, világos láncokközött???
Vendég
 


Na most már kicsit jobb a helyzet, legalább is a bútorokkal, a kanapét ma vissza vitték. Tegnap a párom este össze rakta a szekrényeket, amiket hétfőn vettem, ma már csak fel kell fúrni az egyiket a falra, és kész Dorka szobája is. Van fény az alagút végén, már csak egy kanapét kéne találnom... :)

Nálunk tegnap este jegyezte meg Attila, hogy ugye csak a gyerek miatt van hogy kevesebbet vagyunk együtt, mindenféle értelemben... Úgy látszik ez vmi karácsonyi ön/értékelés eredménye :) Mondtam neki hogy biztosan, különben tuti nem lennének több gyerekes családok :D

Mi még nem igazán eszünk mennyiséget semmiből sem, tegnap kezdtük a barack-alma kombót, és nagyon ízlik neki. Meglátja a kanalat, és annyira izgatott lesz, tiszta cuki.

Viszont ma eddig extra nyűgös volt, lehet hogy elindul a fogzás? Kidugja a nyelvét, meg piszkálja az ínyét, és piros az arca egyik fele, ha jól tudom ez lehet tünet, de majd meglátjuk, most épp alszik. Az is csak úgy ment hogy cicin, és ha megmozdultam már fel is ébredt, negyedik próbálkozásra tudtam lemászni az ágyról. Itt ülök a kanapé helyén az üres nappaliban. A jó benne, hogy nagy helye lesz a fenyőnek :D :D

Klau, én amíg nem volt Dorka, addig mindig felkeltem a párommal reggelizni, igaz hogy legtöbbször utána visssza is feküdtem, de mióta megvan, talán egy-két hétvégét nem számítva nem volt közös reggeli :( Egy időben ezért nem is evett reggel, de már rájött a 6 hónap alatt hogy jobb ha csinál magának egy szendvicset.

Az együtt alvást én nem utasítom el, de azt azért nem szeretném ha ebből rendszer lenne, így ált. vissza is teszem Dorkát az ágyába. Meg attól is félek, hogy mivel nekünk dupla takarónk van, (200x200-as) nehogy véletlenül ráhúzzam a takarót, és vmi baj legyen. Így ha reggel esetleg ott marad mellettem, hozom a saját plédjét, hogy ne legyen gáz. Az viszont tuti, hogy ha esetleg beteg lenne, biztos velem aludna.

Torta sütés: egy barátnőm, mióta megvannak a gyerekei, annyira szuper tortákat csinál, hogy tátom a számat. Akinek mond vmit Eperke, votl Barbie, az utolsó egy kalózhajó volt, ha jól emlékszem. Szóval hajrá :D

Az aranyköpéseket megy érdemes lesz feljegyezni szerintem, legalább is én majd azt teszem, ha eljön az ideje.

Ja, tegnap volt Dorka 6 hónapos, 8500 g, és 70 cm. Súlya több lett, több mint 400 g-ot hízott, de nőni nem nőtt, előzőleg is ennyi volt a hossza.

Igen, a lakás új építésű, de már 3 éves az épület, és eddig ilyen gond nem volt.

Opps, Dorka felébredt, majd este

KépKép
tatim
 
 


Hat ha ez jo karacsonyi tema akkor gyerunk :)

En pl nem hiszek abban, hogy a nok okosabbak mint a ferfiak :D:D Onaltatas... a szenzorok talan jobban mukodnek DE az onamitasban, az onbecsapasban es a tarsfuggosegben (az nem is annyira pasis dolog, sokkal inkabb noi tortenet) a nok is nagyokat tudnak am alakitani! :)
Abban sem hiszek, hogy mindenfele noi jatszmakat kellene bevetni parkapcsolati esetleges zokkenok megoldasara... ez nekem tipikus noi jatszma, a csabitos trukk, a pasi megvezetese illetve eszbeli kepessegeinek teljes leertekelese (mar lehet nem az, ha az ember ismeri a masik felet, de ugy altalanossagban mondom) arra valo leertekelese, hogy nekik csak a csabitas es a szex az ami kell meg ami a dolgok megoldasara alkalmazhato. Sarkitok, vigyazat, nem szorol szora ertem en sem !! es ezaltal az ember meg magat ertekeli le... fuu ne is mondjak ilyeket ugye? :)

Geoo de, lehet nekem sokkal jobb lenne hazamenni, benne van a hosszutavu paklimban :) Egyelore adok meg egy eselyt a helynek, egy nem tul rovidet, illetve ez igy nem korrekt, nem eselyt kell adnom, hanem alkalmasint kiprobalnom, hogy mi valtozik, ha apait anyait beleadok, tudom e ugy magam formajara valtoztatni ezt a mas vilagot, mert ha onkritikat akarok gyakorolni (ha mar ez igy elojott karacsony cimszo alatt) ezzel tartozom a helynek meg magamnak is, ha mar belevagtam ebbe a kalandba... aztan ha kiprobaltam hogy 100-at adok bele vagy 90-et a 100-bol es ugy sem megy, nos akkor jon a hazamotyozasom. De nem tul egyszeru tortenet mert ugye ahoz hogy otthon megeljek otthon is szukseges munkat, megelhetest talalni :) szoval csak ugy hopp az egesz vandorcirkuisz nem mozgathato. (na jo, ha nagyon eloveszem az egoista enemet akkor igen, de egyelore nincsen ra okom, illetve nincs megalapozott okom arra, hogy igy tegyek :D addig az egom teli almot alszik, mig kideritem hogy is allnak a dolgok)

luna6
 
 


Sziasztok!

Minden oké volt, jó híreket kaptunk, egy hangyányit megint kisebb lett a lyuk, és azt mondta a prof., hogy lehet, hogy megússza a műtétet!!!!!!!!!!! Két hónap múlva kell menni, és akkor leállítja a gyógyszerét is!!!! Nagyon-nagyon boldog vagyok!!!! Máté pedig egy kisangyal volt!!!!

Már el is felejettem mire akartam reagálni, tiszta zizi vagyok!

Geo,
Máté sokáig Bendének készült legalábbis nekem nagyon tetszik ez a név, de férj leszavazta.

Borostyánlánc: Hát én nagyon nem ajánlom senkinek, szerintem nagyon veszélyes. Ez persze az én személyes véleményem, nem tudom elképzelni, hogy bármit is a nyakába akasszak Máténak. Minden pillanatban rettegnék, hogy beleakad valamibe és megfullad. Persze mindenkinek szíve joga másképp gondolni. :wink:

Mennem kell, mert felébredt!

KépKép
yadine81
 
 


Luna:
Nagyon tetszik amit a hozzászólásod első felében írtál a nő-férfi viszonyról. Valahogy én is így gondolom. Meg aztán nálunk az is közrejátszik, hogy mindketten elég keményfejű emberek vegyünk - és mind a ketten magunkban azt gondoljuk - na, nehogy már én engedjek - és így elég nehéz.
Az este leültünk, megbeszéltünk egy-két dolgot. Most kicsit jobb, majd kiderül meddig. Azért csak egy-két dolgot említettem neki, mert nem akartam most az ünnepek előtt a nyakába zúdítani minden keservem.

Tegnap megkapta a fizut is, és határozottan jobb kedvvel jött haza. Csak akkor váltott arcszínt egy pillanatra, mikor elkezdte összeszámolni a befizetnivalókat.

Ja, és most nem szabad vele gonoszkodnom, mert megvesszük a mosógépet.
Ilyet:
http://www.samsung.com/hu/consumer/home ... returnurl=

Apa meggyőzött, hogy Samsung legyen, (mert mindenünk Samsung - a hűtő, tévé, mikró), viszont én választottam, hogy melyik típus. Mondtam neki, hogy kicsit drága, ami nekem tetszik, de természetesen jobb az olcsóbb is.
Elmentünk szemrevételezni testközelből is a mosógépeket, és a vége az lett, hogy mikor meglátta, azt mondta, hogy neki is az tetszik, amit én választottam, és igazából csak 5000 Ft a különbség az eggyel kisebb kategóriájúnál.

Márcsak el kell menni, kifizetni, hazahozni - már nagyon várom.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Oo igen, a kemenyfejuseg :) Nehogy mar en... na ez is tipikus parkapcsolati jatszma (es nem jelenti azt, hogy errol irok, hogy en ne lepnek bele ebbe a sarba is :D:D max eszreveszem, aztan vagy kezdek vele valamit vagy nem :D:D en mint Deakne vaszna pl :D) igazabol nem is kene jatszmazni ha mernenk oszintek lenni. De ez vedekezes am, hogy nehogy seruljek... betojas, felelem... felunk batornak lenni, oszintenek lenni, mert joeg, akkor mi lesz ha... hat egen :)
En voltammar eletemben bator es nagyon jol esett, igy utolag ragondolva is jol esett, de teny, hogy engem valaki kulso es nem erintett rugott segbe ehez, aki autentikus tanacsado volt akkor nekem :) Szoval nem magamtolvoltam en sem ilyen kreativ :D
Szoval felunk, jatszmazunk, egozunk... es aki okos, jol meg is magyarazza maganak, hogy ez miert kell vagy miert jo igy :D:D (mondom, en sem vagyok kivetel alkalmankent!! :D)

Na de kicsit kevesbbe kritikusan meg cinikusan meg sokkal komolyabban: egen, szerintem is az vezet celra, hogy az ember leul es kartyakat tereget es a lehetosegei szerint legoszintebben szembenez a farkassal, aztan hatha kiderul, hogy az nem is farkas hanem csak egy tegnap szuletett kecskegida :) Lutri, de haz az ember osszeszedi magat megeri. (nem mindig olyan ecceru azert ez az osszeszedes szerintem...)

luna6
 
 


Megint itt! :)

Geo,
én megvárnám a hat hónapot a keksszel, meg a gabonákkal. Tojás nélküli kekszet lehet kapni, asszem a babakekszekben nincs tojás. Nem is kell minden nap kekszezni, ennek nem vagyok a híve, heti 2-3-szor bőven elég,ha már így ajánlagatják, de csodálkozom, hogy tojásos kekszet ajánlott a védőnő. :? Meg én láttam milupa gabonapépet, még nem néztem meg közelebbről, hogy mire lehet használni, de lehet hogy mehet a gyümibe, nem tudom mennyire cukros pl.

Jaj lányok, nem akarom én itt osztani az észt, természetesen mindenki azt teszi amit jónak gondol. :wink:

Luna,
érdekes dolgok ezek a párkapcsolati témák.. Nagyon szeretem a hozzászólásaidat olvasni, mondtam már? :lol:

Tatim,
alakulnak akkor a dolgok,így-így, csak pozitívan. :)

Klau,

KépKép
yadine81
 
 


Klau,

nem csinálsz semmit rosszul, Máté is csinál ilyesmit éjjel. :wink:
Az evés közbeni sírás nekem is volt, kész voltam, hogy mi a baja, és álmos volt, nem kicsit!! Mondjuk nem este csinálta, akkor szinte álomba eszi magát, csukott szemmel szívja-szívja, olyan ééédes.


Megtanult enni a 3-as cumiból, hú tök gyorsan végez a kajával. Este még marad a kettes, mert félek, hogy félálomban félrenyeli.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!
Ma kivételesen időben végzetem :D:DD

Ma voltunk megint cégnél (hétfőn is arra jártam). Ma team meeting volt egybekötve egy adag kajával. Szeretem a főnökségemet :D
Na, a lényeg, hogy minden rendben ÉS maradhatok 8 órában. Ami most nekünk anyagilag felülmúlhatatlan öröm... És alapvetően jól bírom, csak arra kell jobban figyeljek, hogy ne dolgozzak többet....

Kajával Alex is jól halad. Teljes meglepetésemre tegnap és tegnapelőtt negyed üveg kaját, ma meg majdnem FÉL üveg kaját betermelt :D:D:D Lassan lesz értelme főzni neki :D:D

Babakeksz:
A legtöbb babakekszben van tejpor. A tojáspor mellett...
Én mindig az összetevőket nézem, nem azt mi a neve a dolognak. Sok szart árulnak baba és bió címszó alatt...

Geo!
Én tuti nem adtam volna neki háztartási kekszet. Csupa nem adható cucc van benne. A minimál mennyiség is okozhat bajt.
Óvatosan :D

Kapcsolatok:
Hát, nekem a férjem egy érdekes ember... Első pillanattól sokkal őszintébb vagyok vele, mint addig bármelyik kapcsolatomban.... de ő annyira alkalmatlan arra, hogy intelligensen elmondja a dolgait, hogy az hihetetlen. Ő csak vagdalkozni tud olyankor...
eléggé szar. Hiába próbáltam neki elmondani, hogy mit hogyan kéne. Én ugye sokat olvastam a férfi/női agy különbségeiről, így őt jobban megértem, de attól még néha meg tudnám ütni, jó erősen, hogy fájjon neki...

Yadine!
Örülök, hogy jó hírek voltak!!! :D:D

Nekünk kifejezetten akkora a lánc, hogy nem zavarta Hannát egyáltalán. Sőt, nagyon szerette.
A mostani egy kicsit nagyobb,a mit Alexnak vettem/találtam. Egyenlőre ő még jól viseli a fogzást. De meg akarom keresni Hannájét (nem tudom hova dugtam...) és azt ráadni inkább. Annak jobb a zára. Hannánál bejött és hatott. Amikor bölcsibe került, napközben re lekerült róla és látványosan fájdalmasabban jöttek ki a fogai.

Tatim!
Azt merem mondani, hogy lassan nem lesz beteg egyikünk sem :D:D de mindjárt karácsony...
egy séta holnap vagy holnap után?
Örülök, hogy kezdtek a bútor mizéria végére érni...
A beázással mire jutottál?


Most ennyi voltam :D fürdés van...


Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Heni,
szuperjó a mosógéped!!!!!!! Nagyon tetszik!!!


Ja, azt hiszem tegnap reggel szoptattam utoljára. Ma tök puha cicive

KépKép
yadine81
 
 


Szóval tök puha cicivel ébredtem, és ma nem szoptattam egyáltalán és még mindig olyan mint szülés előtt. Szip-szip kicsit. (

KépKép
yadine81
 
 


Vok,
éljen a nyolc óra!!! Amúgy meg lehet kérdezni, hogy mi a munkád? Szeretheted, ha még túlórázol is! )
Alex jobb evő lesz, mint Hanna, ha ennyire jól halad.

KépKép
yadine81
 
 


Yadine,
Lotus notes és blackberry supportot csinálok. :D Lefordítom: Pötyögök a gépen és mások kütyüjét szerelem meg vele.
Nem szeretem annyira. Inkább maximalista vagyok... Én tanítani szeretnék, csak abból nem élünk meg. Nagyon hiányoznak a gyerekek. Bár most, hogy itthonról nyomom, még az iroda is hiányzik... :D:D De a gyerekek már onnantól hiányoztak, hogy otthagytam a sulit. Pont a múltkor számoltam, hogy júniusban lesz 3 éve... amikor szeptemberben fizikálisan is visszamegyek melózni, addigra épp 2 éve leszek a mostani csoportomnál :D Alex úgy fogant, hogy ott kezdtem 1én, és 3dikán megfogant Alex. :D Igazi MCS-es csemete :D:D Röhögtek is a fiúk, hogy ez náluk már csak így van. Igazi csapattag vagyok :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Na akkor leírom hogy nálam hogyan működnek a párkapcsolatok. Én is az őszinteség híve vagyok, de igyekszem nem rögtön kimondani ami eszembe jut, egy esetleges vita során, mert abból tuti baj lenne, inkább tudatosan megpróbálom nyugodt hangon, normálisan megfogalmazni amit mondani akarok, de néha még ebből is tud baj lenni. Aztán ha már nagyon a cérnám végén járok, akkor szólok hogy most egy kicsit inkább ne beszélgessünk, és azt akkor komolyan is gondolom, mert tuti hogy csak nagyobb balhé lenne belőle. Szerencsére most már Attila is megtanulta hogy akkor nem sértődés és hiszti van, hanem megrágom magamban, azétn majd folytajuk, vagy esetleg elfelejtjük az egészet.
A legfurcsább mások számára, hogy én gyakorlatilag az összes volt pasimmal beszélő viszonyban vagyok, egy kivételével, és ezek közül az egyik a legjobb barátom, hetente többször beszélünk, össze is járunk családostul, stb. A másik, aki Attila előtt volt, ő is hetente egyszer jelentkezik, érdekli a gyerek, és imádja is.
Nekem fontosak ezek a kapcsolatok, és nem köpködök rájuk soha, mert azzal úgy érzem hogy csak magamat járatnám le, hiszen ha egyszer jó volt, akkor most már miért nem az? Meg hogy azért lettem olyan amilyen, mert ők is közre játszottak a személyiségem formálásában, és mivel nem érzem azt hogy nagyon-nagy gebaszok lennének velem, így nincs okom haragudni rájuk.
Tudom hogy ez sokaknak nagyon furcsa, és nem is kell egyet érteni, de az Attilának pl el kellett fogadnia, és egész jól megy neki. :D

A beázást lehet hogy én csináltam, ill. mi, ugyan is ott volt egy nagy szekrény, plusz csak ritkán húztam fel a redőnyt azon az ajtón, így valszeg nem szellőzött a fal rendesen. Most igyekszem kiszárítani, aztán lehet vakolatot leverni, és akkor kiderül pontosan.
Szóval mi voltunk/vagyunk a hülyék, de ez a jobbik eset :(

Vok, a héten már nem fér bele a séta, barátnő jön hozzánk, meg szaladgálok még egy sort a héten, de jövő hét még lehet jó, egy séta tuti hogy bele fog férni, ha nekték még az oké.

Borostánylánc nekünk is van, de pont amikor elkezdtük hordani, akkor sűrűsödtek az éjjeli ébredések, így nem hordja Dorka, de nappalra rá fogom adni, mert egész nap a nyelvét nyújtogatja, meg szopizza, cuppog rajta. Ezek lehetnek a fogzás jelei?

Mi egyelőre csak gyümölcsöt eszünk, majd a jövő héten jön a krumpli, szerintem el leszünk vele egy darabig. Ja, és megnéztem tegnap, a hippes gyümi gyümölcs tartalma 50 egynéhány %, a müller saját termékének meg van olyan ami 100 %, és van olyan ami 92%. Szóval szerintem ha vkinek van rá lehetősége, érdemes, és olcsóbb is mint a hipp.

KépKép
tatim
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?