Új privát üzeneted érkezett!

Köszi szépen mindenkinek az okos tanácsokat!!!

Vok:
Az én férjem is olyan, hogy addig míg nem említek neki valamilyen problémát, addig elvan mint a befőtt és azt gondolja így a jó. Csak mivel ő semmiért nem szól, ebből nekem az jön le, hogy én egy házzsártos, veszekedős ember vagyok, mert én vagyok az aki szóvá tesz mindent. Na, mindegy, majd alkotok valamit. Egyébként nálunk is az bizonyult hatásosnak, ha összezörrenünk kicsit, na akkor utána látok némi változást. Ebben csak az a baj, hogy minden csoda 3 napig tart elv szerint a 4. nap kezdődik előlről.

A múltkor megpróbáltam Gergőt a hátamra kötni a kendőben, de valahogy nem akart normálisan sikerülni. Úgy csináltam, hogy leterítettem a kendőt, ráfektettem Gergőt, majd a szárakat előrehoztam a vállamon, és próbáltam őt a hátamra húzni, de olyan szerencsétlenül ment, hogy egyszerűen nem bírtam őt felhúzni. Vagy azért mert nehéz, vagy nem tudom.
Néztem videókat is, de azokon a már járni tudó gyerkőcökön mutatják be a háton hordozást. Illetve volt egy, amin anyuka a válla felett átdobja kendőstől a hátára - na ezt nem mertem kipróbálni, mert mi van akkor, ha szegény "elszáll" a kendőből miközben hátradobom.

Szóval: van erre valami egyszerűbb módszer ilyen korú gyerkőcöknél? Jó lenne ha működne, mert továbbra is imádom a kendőt, és a többinél (oldalhordozás, elöl keresztezett, kenguru stb.) semmi gondom nincs a felkötéssel, na de ez a hátonhordozás... ez kifogott rajtam.

A hozzátápis táblázatodban találtam az elsők között a ribizlit. Az nem aprómagvas gyüminek számít?

Banán: szerintem felesleges tovább ragozni ezt a banán dolgot. Mindenki maga dönti el, hogy ad vagy nem ad a babájának. És azt is mindenki maga dönti el, hogy megfogadja, vagy nem egyikünk másikunk tanácsát. Én azt mondom, ki hogy érzi... mert itt a neten is írnak néha annyit szamárságot, hogy kész vagyok tőle.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Azert engem az erdekelne, hogy azert allergizal a banan mert deligyumolcs? :) Mert a narancs szerintem nem azert hanem mert citrusfele... es a banan meg nagyon nem citrusfele. En speceil eletemben nem talalkoztam meg bananallergiassal, ami nem jelenti azt, hogy nincsenn max azt hogy igen keves van (mint ahogy paradicsomra is kevesen allergiasak, a legnagyobbamat pedig az kiverte, de azon meg a dokinenink lepodott meg rendesen).
Szoval a banan ha delrol is jon de nem citrusfele... az en Mancim talan elsonek kapta es jooo sokaig szinte csak azt szerette es ette, hejabol kiskanallal kikapargatva :)

Talinn, itt is mindenki azzal indit am Aronnal kapcsolatban, hogy mekkora kek szemei vannak :D Ugyhogy mar megszoktam... ez itt elegge ritka dolog, marmint a kek szem ezert mindenkinel ez az elso ami szemet szur :) Hat ha ittragad a gyerek akkor sikeres lesza a csajok kozott... legalabbis valoszinu, hogy mar igy marad neki a szeme, a gyerekdoki szerint 6 hos koraig szokott valtozni (bar mas meg allitja, hogy 1 eves kora korul valtozott a gyerek), mindenesetre mostanaig stabilan tartja a szuletesi szinet, nem valtozott az erossege sem. A legnagyobbam aki ugye mesztic gyerek (felver indian vagy minek mondjam, felig feher) szinten kek szemmel szuleettt de irto hamar bebarnult neki jo sotetre, hat az erosebb 'szinu' genek altalaban dominalnak, Aronnal valahogy megmaradt az en vonalam, valoszinu az apai ag nem egyertelmu sotetbarnasaga nem tudta lebirkozni :D

Zso, en csak olyan babas programol tudok ami eroteljesen nem kicsit fizetos. Ahol csinalnak szulesfelkeszito tanfolyamokat szuloknek (mind nagyonerosen fizetos szinten) ott van szules utani csoport is jo penzert. De ingyenes meg osszejaras? Semmi ilyenrol nem tudok, de ez hagyjan, pl a pszichologusok sem meg a korhazban az ater sem. Nem jarnak bizony ossze sehol. Hat ugye a tulnyomo tobbseg 4-5 honap utan visszamegy dolgozni, ez az elso idoszak pont arra jo hogy tuleljek egy macerasabb gyereknel utana meg melyviz es melozas, nincs itt erreigeny. Erdekes, hogy pl az emberem megjegyezte mikor eloszor jart odahaza nalunk (MOn) hogy mennyi sok picigyereket tologatnak az utcan. Ebbol ket dolgot szurt le akkor maganak (azota revidialta eme meglatasait :D) Az egyik, hogy en is azert jartam gyalog a mancival babakocsival mert nem volt autom, ergo kenyszerbol, masreszt hogy odahaza mennyivel tobb gyerek szuletik :D Aztan egy onnan itt tanulo ismeros is megallapitotta, hogy jee itt alig latott gyereket babakocsiban az utcan, ergo kicsi a szuletesszam. Pedig nem hiszem, hogy ez lenne, egyszeruen itt 'el vannak dugva' a gyerekek. Vagy a nagyik nevelik oket es nem tema hogy mindennap setalgassanak veluk, megorzik oket odahaza meg viszik oket oda ahol dolguk van, de nem setikalnak, jatszoterek hianyaban ez sem cel hogy oda menjenek, vagy pedig a bolcsiben vannak egesz nap es azert nem latni oket 'szabadlabon'. Szoval ha megfeszulok sem talalok ra meg alkalmat sem, hogyismerkedjek barkivel is, mert mindenki annyival masabb ritmusban el itt mint en. Egyszeruen nem is latok tenyleg kisgyerekeket, csak het vegen a shoppingban vagy a suli elott het kozben nagyikkal akik jonnek a nagyobbakert. (van gyerek aki oviba sem jar 4-5 eves koraig vagy egyaltalan nem, hanem a nagyik nevelik...no comment)
Ja es ezzel kapcsolatban egy erdekes dolog: mondja nekem az ater hetfon a korhazban, hogy hat Aronedu ilyen termeszet, olbegyerek es sokat igenyel belolem (ezt tudom ugye) es hat mivel mindig keznel is vagyok es leszek (en ebbol arra valo utalast vettemki, hogy nem ment 5 hosan ugye bolcsibe hanem kiveteles modon idehaza lesz meg legalabb jovo szeptemberig ha nem tovabb, majd kitalalom) ez nem is fog valtozni es mindig ilyen lesz meg meg ilyenebb. Lehet felreertettem, de nekem ugy jott le, hogy kossem fel a gatyamat mert azzal, hogy a gyerek velem marad idehaza a dolog meg fokozodhat eroteljesen :) Ebbol meg arra kovetkeztettem, hogy ahogy itt mindenki teszi is, erosen preferaljak a gyerek intezmenyesiteset, hogy ne gyogyuljon ra mondjuk anyukara. Fura... de tudom am, hogy a franciaknal (hugom ott lakik) ez ennel sokkal eroteljesebb, a korai elszakadast preferaljak, a korai onallosodast minden gyereknel. Ott a szoptatas meg a hordozas talan meg par fokkal extremebb is mint itt. Kendoben hordozott gyereket a sajatomon kivul eloben a 6 ev alatt egyetlen egyet lattam eghyszer az IKEAban, amugy neznek ram nagy furan :) A gyerekdoki meg a gyerekpszichiater viszont udvozoltek eme cipelesi modot, szoval legalabb nem utkoznek meg rajta a szakemberek :) Itt a legtobb gyerek a shoppingban felsokategorias babakocsiban (LOOLA, Quinni es tarsai) es azon levo hordozoban nyomja, alapfelszereltseg a hordozora tekert jatekspiral :D:D Szoptatas... a gyerekdoki udvozolte a szoptatasi vagyamat, akkor a heten szuletett gyerekek kozul egyedulArongyerek volt szoptatott, a tobbiek azonnal tapszeresek lettek. Azert vanaki szoptat persze, de 4-5 hosan mar probaljak elvalasztani oket illetve melletapolnak mert mennek vissza a meloba. Es itt nem is hozzataplalas a jellemzo 5-6 honaptol hanem az elvalasztos verzioju taplalasa a gyerekeknek. Johet a szent leveske :D
Nah jo hosszu lettem... kis kulturalis kitekintesunket hallhattak :D

luna6
 
 


Voki, köszi a táblázatot....a legtöbb kilőve, mert nincs fosika. Ami szemet szúrt, az a féloldali arcpír, na az rendesen van, egyik arcocskája hófehér, a másik meg olyan, hogy rámküldhetik a gyámügyet, mondván pofozom a gyereket.... :roll:
Szóval a viburcolt majd még kipróbálom, de egyenlőre nincs más ötletem.
Az tutti, hogy ma sztem reggel óta ha 20 percet volt csöndben sokat mondok, egész nap visít üvölt felváltva. Alapesetben csak visít, ezt néha csak úgy, szóval nem sírással egybekötve, de annyira vékony a határ, hogy alig hallani ha már nem unalmában/egykedvűségében csinálja.
Mi meg őszülünk....

Luna, igen, igaza van abban a nagyfőnöknek, hogy az ölbebabák rendesen később is foglalkozás igényesebbek. Levim soha egy játékával nem volt el 5 percet sem. Az amit máshol láttam, hogy adtak a kezébe egy könyvet vagy montesszori tornyot az egyévesnek és elmolyolt vele, vagy pl babakocsiban megült volna mondjuk egy negyed miséig....ááá....ki volt csukva, sehol 3 percnél többet, egészen másfél éves koráig. És akkor rájött hogy mekkora buli kisautózni, bummm. Azóta elberreg mint a kisangyal akár 20 percet is.
Na, szóval igen, lehet, hogy majd agyalnod kell progikon, ami írtó nehéz, ha nincs játszótér, egyebek. Atyaég.....hát én tutti behaltam volna Levivel anélkül. Mindennap mentünk kora tavasztól késő őszig.
De mindemellett mivel állandó foglalkoztatásban lesz Áronedu, hihetetlen ütemben fog fejlődni minden téren. Vmit vmiért.... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 

 
 

Na sziasztok.

Jelentem: a gyerek eddig a krumplit is utálja. :roll: :roll: :roll: :roll:
A nyers almát nem eszi, a barackot sem, a párolt almát megeszi, de attól fáj a gyomra, a krumpli nem tetszik neki! :x :x :x :x
Most akkor hogyan is kezdjem ezzel a büdös kölökkel a hozzátápit????????? Valakinek egyéb ötlet? Sütőtököt hozott anya. Próbáljam meg azt? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Voki: vettem a banánt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Szisztok!

Én is szülfe rajongó vagyok és láttam azt a részt!

Ölbe baba: hát Marcu is olyan volt mint Levid- tudjátok írtam is régebben is, hogy nem tud egyedül játszani, folyton rajtam lógott. Mióta megvan Martin, na talán azóta... Ráadásul sajna én se vagyok nagy játékos, max könyvet tudtam nézegetni vele, így mi sokat sétáltunk, jártunk tornára, ilyen olyan gyerek progira, bábszínházba.

Hozzátápi: mi most a Mici mackó magazinnál tartunk :) azt csócsálja.

Férj kérdés: pont a múltkor beszéltük a húgommal, hogy szerintünk egy idő után a nők tartják életben a kapcsolatot. kevés a Nanetto féle férj szerintem. enyém se nagyon menős típus, én szeretek a gyerekekkel menni strandra, sétálni, koncert, mikulás- ő inkább neeeeeem, sőt még pofát is vág hozzá és ez idegesít benne, hogy legalább ha nem talál ki programot, akkor az enyémhez vágjon jó képet. de ő azért olyan belátós fajta. csak elég uncsi :) viszont a gyerekekkel szuper! én meg legrosszabb esetben filmet nézek vele. meg mostanság gyakori nálunk a csak 4en vagyunk esték.
a többin meg én szüleim, ő szülei és barátok... tehát nálunk azért valamelyest zajlik az élet és nem is csodálom, ha pihen. igaz nem lep meg sose, max kinder pinguival (ha hoz a gyereknek is :) ) de tény, hogy nyomába se ér a régi énjének (se bók, se nyomulás, se tettre készség...)!!!!!!! holott én meg magamról azt érzem, hogy napról napra jobb vagyok :) :) :) ezen most röhögök :) :) :)
Szóval Heni ha ez vígasztal, ha nálunk is apán múlna az élet én tuti felkötném magam! És ők tuti nem értik, mert ő napközben full emberek közt van... ha elmegyek egyedül boltba tuti hozzá teszi mindig, hogy siess!!!


Nanetto írt a tornáról: nekem olybá tűnt mint a csiri biri torna, igaz nincs a falunak játék arzenálja, de ezt a gurigatást ott is csinálják. mi is jártunk, tényleg szuper. nézzetek utána h nálatok van e:
http://www.csiri-biri.hu/
ja és nálunk nem is fizeti a város, de nekem megérte, még így is.

Szendét stoppolhatom Martinnak?

Geo: az jutott eszembe a múltkor, egyszer azt írtad, hogy nem szeretnéd ha Dávid babakocsi függő lenne, hát azt hiszem fogsz te még örülni, ha megül nyugton a babakocsiba... :)

Jövő héten megyek az oviba, hogy mi lesz, hogy lesz, de ahogy közeledik egyre kételkedek:
kéne az ovi persze, de két dolog áll szemben: ez a kevés idő amit még együtt tölthetünk intenzíven... főleg apával, apa miatt, mert lesznek napok, mikor nem is találkoznak majd... vagy árthatok e neki azzal, hogy nem adom még be az oviba? de sztem menni fog... max fél napra...de kedden már okosabb leszek.

Új: mostanában Marcell szép szavakat les el: pl így hív: Nyuszi, Édesem, szívem- ez utóbbit nem tudom hol hallotta, de se baj :)

Kicsi: hát ő is csak egy oldalra fordul jobbra, de azzal vígasztalom magam, hogy matematikus lesz! sikerült rá csizmát kapnom, de igazolódott a megállapításom, hogy a jobb lába erősebb, arra aligmegy fel a csizmácska.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


DhDetti!
Drága, ne kapkodj!!!!!
Idő kell neki, hogy megszokja az új ízeket. Ne add egyik nap az egyiket, másik nap a másikat. Nem fog neked 1 hét alatt egy üvegnyi kaját megenni. LASSAN!!! És nyugisan! Ne adj neki sütőtököt. Inkább várj 3 napot, amíg újra próbálkozol a párolt almával, vagy a barackkal, vagy a krumplival, ha már ezt a 3at kóstoltattad vele. Ő is a megszokott cuccokat szereti, ami nálatok épp az anyatej. Hanna nem is akart mást, Alex sem annyira...
Ha hagysz szünetet, lehet sokkal szívesebben fogja venni a következő adag kaját.


Zsó,
A féloldalas pirosság már valami. Legalább azt tudjuk.
Én azt mondanám, hogy Pulsatilla+Mercurius ÉS Chamomilla (Ha addig hatott) Mindezekből feloldanék 5 golyócskát vízben és egész nap adagolnám neki, kb 4xre egy nap.

PULSATILLA 15 CH

naponta 1-2x5 golyó Nyafogó, sírós, anyukájához bújó baba. Szabadban, hűvös levegőn jobban érzi magát.


MERCURIUS SOLUBILIS 9 CH

napi 2x5 golyó Erős nyálfolyás éjszaka, a nyelv duzzadt, lepedékes, a fogbenyomatot megtartja. A kis beteg szomjas, nyűgös, éjjel sokszor felébred. A CHAMOMILLA kiegészítő szere lehet.



BORAX 5 CH vagy 9 CH

5 CH napi 3-4x5 golyó, vagy 9 CH napi 3x5 golyó. Aftákkal kísért gyulladás. A fájdalmat kis érintés is kiváltja, a baba ezért nem akar szopni vagy cumizni. A fogínyen már kis érintés is erős fájdalmat vált ki.


CHAMOMILLA 15 CH és 30 CH

15 CH-ból: 5 golyó akár negyedóránként 30 CH-ból: napi 2-4x5 golyó Nyűgös, dühös, szeszélyes viselkedés jelentkezhet az egyébként kedves, jó babánál. A fájdalom hatására fokozott érzékenység, ingerlékenység, alvászavar figyelhető meg, gyakran emésztési rendellenesség, hasmenés van. A fogzás okozta fogínyfájdalmat csillapítja, ezáltal a baba nyűgösségét, rossz alvását is jelentősen javíthatja a szer. A baba arcának egyik oldala piros és meleg, a másik sápadt és hűvös lehet. A gyerek állapota javul, ha ringatják, felveszik, kocsikázni viszik.

Konkri!
Én vinném oviba, mert kell nekik a gyerek társaság. És jót tesz neki, az is, hogy ha nem anyával van. :) Szerintem majd megszokja, hogy apával ritkábban találkozik. Majd meglátod, hogy mit szeretne. Lehet ő is úgy dönt majd, hogy ott szeretne aludni, mint Bogi.

Megyek, főzök egy kört. :D Valami csirke melles cuccot fogok csinálni baconnel, csak még nem találtam ki pontosan, hogy mit :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok, köszi, 3-ból 2 van is itthon, majd elkezdem mindjárt adagolni.
Rettenet amit művel, megint nem akar enni, 70 ml-nél megáll és senki többet harmadszor... :cry:

Tekerd be a csirkemellett baconnal vagy csak simán tegyél rá mustárt és mézet. Nekünk az az egyik kedvenc kajánk....nyámííí

Mi ma remekül el voltunk látva, apusom éjjelente felébred, nem bír aludni és mit csinál? Mániákus főző lett belőle, tudni kell, hogy egyedül nevelt így kénytelen volt megtanulni főzni, amit mesterfokozatra fejlesztett. Eszméletlen kajákat csinál és heti min.1 alkalommal de inkább kettő, telózik, hogy akkor másnap hozza a kaját. Ma épp fokhagymás csülköt hozott és olyan husilevest amibe 3 féle husi volt meg hozzá májgombóc, és megállt benne a kanál. Ugye mi levesfüggők vagyunk, szóval ma sem éheztünk....és még vagy 2 napra maradt is adag! :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zso, Aron is ezt csinalja par napja (2-3) hogy cumisuvegbol tapszer 100-nal 110-nel vege es senki tobbet. De ilyenkor nekem a megvaltom, hogy tapszerbol csinalok tejpepet es ugy meg megeszi a maradekot is. Ma viszont eljutott oda is mar, hogy cumisuvegbol 10-et :) Hat klassz... pedig nekem konyebb lenne ugye cumibol. Ejjelente sem nagyonissza mar meg, de lehet esetleg, hogy akkor le akar szokni, nem tudom. Mindenesetre a tejpep mindig is jobban csuszott, akar vizes akar tejes alapon van.

luna6
 
 


Bhdetti:
Vokinak igaza van a hozzátápival kapcsolatban! Ne mindennap adj neki mást, mert szegény nem tudja mire vélni, hogy egyik nap ilyen a másik nap olyan íz éri.
Mesélek, hogy Gergőnél hogy ment: az első adag alma, ahogy a szájához ért belereszketett szegény gyerek, utána fanyalgott, és úgy döntött elég volt, másnap újabb próba, reszketés, fanyalgás, köpködés, de azért két kanál lement. Harmadnap rögtön az első kanállal köpte is ki, másodikat szintén. Hagytam a fenébe.
Utána jött a barack: itt rögtön az elején tetszett neki az íz.
Amikor kevertem az almát barackkal, már nem tiltakozott az alma ellen.

A krumplit ő sem szerette az első kóstoláskor, de azért ezzel is próbálkoztam 3-4 napig - 3 kanállal többet nem volt hajlandó megenni. De mikor almával kevertem, azt probléma nélkül megette.
A csúcs az a répa volt - attól teljesen kész volt. Itt is az almát trükköztem bele neki - és láss csodát - megette mindet.

Majd összekombináltam a krumplit és a répát - számára a két legutálatosabb zöldséget - és mi történt??? - megette.

Szóval valahogy így működik ez. Ha valamit tényleg rettenetesen utál, azt ne add neki min.3 napig, de akár 1 hetet is kihagyhatsz. Aztán újabb próbálkozások sorozata.

Voki: KENDŐ :?: :?: :?:

Zsó:
Tudom, milyen jó mikor az embernek nem kell nap mint nap főzőcskézni. Mikor egy városban laktam az anyukámmal, nekem sem volt gondom a főzésre. Vagy hozta a kaját, vagy pedig meghívott magához kajálni. Neki a munkája, és a hobbija is a főzés-sütés.
Mióta ilyen messze kerültem tőle, azóta kezdtem el intenzívebben főzni, majdnem minden nap. Iszonyatosan sok időmet veszi el, főleg ha bevásárlást is hozzászámítom.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Fogzáskor mennyire jellemző az étvágytalanság? Gergő ma alig evett valamit, tegnap sem döntött csúcsokat. A fenti másik fogacska valahogy irtó nehezen akar kimászni az odújából. És olyan szinten duzzadt és érzékeny az ínye, hogy nem lehet hozzáérni, mert máris visít.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Heni,
Adj neki BORAX 5 CH vagy 9 CH

5 CH napi 3-4x5 golyó, vagy 9 CH napi 3x5 golyó. Aftákkal kísért gyulladás. A fájdalmat kis érintés is kiváltja, a baba ezért nem akar szopni vagy cumizni. A fogínyen már kis érintés is erős fájdalmat vált ki.

Az afta nem kell hozzá, de a fájdalom és duzzanat miatt, szerintm ez jó.

Hááát, kendő:
Nem lesz egyszerű. Keress valakit szegeden, aki hordja/ta a gyereket háton. Azt a legnehezebb megkötni sajnos. Alexet fel sem bírtam emelni elsőre, aztán sikerült, de ehhez edzenem kellett. És mivel Hannát nem hordtam háton, mert ő 1 évesen volr olyan nehéz, mint Alex most, így nem voltam felkészülve egy mocorgó gyerekre.
Megyek majd a barátnőmhöz, aki hordozott háton és ő fogja megmutatni nekem. (remélem minél hamarabb, mert bár nem 9,3 kiló, de azért a 8,4 is húzós :D:D)
Ha már begyakorolta az ember, nem lehet olyan nehéz. Eleinte a gyereknek is szoknia kell.
Ezért néztem ki azt a csattos hordozót. :D lustaság, fél egészség.
Megpróbálok majd szerezni egy hasonlót. :D:D
Vagy megtanulok háton hordozni :D:D:D vagy mind a kettő... majd elválik :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Voki:
Megvan a Borax ch5-ös. Apát ugrasztottam, amint hazaért - csoda, de szó nélkül indult.

A kérdésem: A napi 3x5 golyót három adagban adjam neki - hogy értsd: 5 golyó a fecskendőbe + víz - 1 adag és ezt mondjuk reggel, délben, és este.
Vagy pedig 3x5 - 15 golyó a fecskendőbe + víz és akkor egész napra elosztva kap belőle.

Köszi

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Heni,
Én max 5 golyót oldanék fel egész napra. És kaphatja 4x is. Tehát 3x napközben és estére még egy kis friss adagot, mondjuk 3 golyóból.

Remélem bejön!!!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Köszi Voki. A párolt almát megeszi, csak attól fáj a pocija és az nem jó! Erre vmi tipp??? 3 napig csináltam az almát, 3 napig a barackot (még múlt héten) ma meg megpróbálkoztam a krumplival, hátha, a hasa miatt. Szóval én csinálnám tovább az almát, de így hasfájással... :? :? :? :? :? :? :? :?
Ja és továbbra se kakil. Ma megkakiltattam és természetesen szilárdabb volt a széklete, de az így nem jó, hogy nem kakil magától!!! Tipp???? Mondjuk hétfőn úgyis felviszem megmérni, így majd beszélek a dokival.
Ja, a barackot is megpárolhatom egy kicsit?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Köszi szépen!

Így már értem! Én is remélem, hogy segít, mert irtóra szenved. Az eddigi három foggal is valamennyire nyűgös volt, de az bármilyen szerek nélkül kezelhető volt, max. bekentem dentinoxszal, és okés volt. De ez a mostani brutális.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


DHdetti!
Hogyne, lehet azt is párolni!
Sőt, azt mondanám, hogy akkor hanyagold az almát és adj barackot, mert az lazító.
Ezért írtam, hogy pár napig ne adj neki semmit enni. Pihenjen egy kicsit. Aztán, ha már megint érdekli, akkor kaphat mást is. :D De akkor inkább barack, hogy lazítson neki, vagy almás barack :)

Heni!
én sajna a fájdalomcsillapítót is adom, ha kell. nekem alacsony a fájdalomtűrő küszöböm, így hamar adok nekik is. Szerintem többet, mint az átlag. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én adnék neki kúpot vagy nurofent, ha nem válik be homeó.

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Vok, én is adnám a fájdalomcsillapítót Zétinek, de eddig mindent kihányt. Még a kemény 5 csepp cataflamot is, amit nem félrenyelt, hanem 1 perc után küldte vissza. Édes, hajnali 3kor és persze nem sokkal kaja után, így az egész nagyágyat, hálót telibehányta.
Szóval tanácstalan vagyok, mert minden lötyivel ezt teszi. :-(

Megpróbáltam a sedatif-ot, most nem keltünk csak 3x, szóval mintha hatna, de a nyugtalanság maradt, meg a hajnali kelés is. Meg azonnal ébredés után már sírás, folyamatosan. És persze enni nem akar, csak 70eket.
ÁÁÁÁ, ettől a gyerektől totál roncs leszek, mire hajlandó lesz normális emberi módon viselkedni. Nekem már sosenem lesz lányom....pedig úgy terveztem, de így....és ez a nyomi idő is, utálom világot...

:? :cry: :cry: :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zsó!
Kúp a megoldás. Akkor ne folyadékot adj neki, hanem cermicidet. Van belőle nem C-s is és abban nincsen nyugtató, de van a nurofennek is kúpja.
És lehet kipróbálnék 1-2 éjszakára C-s germiciedet is.

Nappalra is adtál neki a sedativből?

KITARTÁS!!! És elhiszem, hogy nem akarsz így 3dikat...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Kicsit visszaolvastam a hozzászólásokat. Valamelyikőtök említette, hogy a gyerekülést az anyósülés felőli oldalra kell tenni, mert hogy az biztonságos.
Én pont az ellenkezőjét olvastam az egyik Kismama magazinban, hogy a sofőr felőli oldal a biztonságosabb, mivel egy balesetnél a sofőr automatikusan, ösztönösen a saját oldalát próbálja védeni, korrigálni.

Na, most akkor ezen lehet vitatkozni. Én már annyira "hülye" vagyok ebben a gyerekülés témában, hogy csak na.

Pl. én abban sem értek egyet, hogy kabát nélkül, csak sima ruhában rakjuk be a gyereket. A biztonsági öv, nem a gyereken megy keresztül, hanem a gyerekülést fogja. A gyerkőc az ötpontos övvel van rögzítve, az pedig szerintem megfogja akkor is ha kabátban van benne.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Heni, nem is kell ezen vitatkozni, meg kell nezni mit irnak errol szakoldalak, szaktopikok :) A sofor a sajat helyet vedi reflexszeruen nem feltetlenul a kocsi adott oldalat. Statisztikailag kissebb a serulesveszely az anyosules mogotti ulesen.
Az 5 pontos biztonsagi meg miert nem a gyereket fogja? Beideztem azt honnan lathatod, hogy ez miert nem jo. Kosd be egyszer anorakban, utana az ovet nem birizgalva szedd ki a dedet es vedd le a teli retegeket es kosd be ugy es meglatod mennyivel lazabbb es mennyire nem fogja ugy mar a gyereket. Utkozeskor meg a ruha puha belese teljesen osszenyomodik, tehat ez a boseg marad es messze nem fog ugy. Ezt irtak ott Zsonak a 'tudok' ezt masoltam be ide is.
Szerintem ebbol sem kell nagy gittragast csinalni (ahogy a szoptatas kerdesebol sem) csak utananezni es aszerint tenni vagy nem tenni. Vegulis mivel szakemberek nem vagyunk nem igen tudjuk es nem is kell egymast meggyozni, kinek van igaza :) En a szakiranyu oldalaknak hiszek, a 'szerintem' dolgok nem eleg biztonsagosak nekem :) En ezt magamtol honann talalhatnam ki, plane ha vannak erre szakemberek akik ezeket a dolgokat vizsgaljak, ezert is linkeltem be a topik palyafutasa alatt nem egyszer de szerintem nem is ketszer, hol lehet megfelelo helyrol tajekozodni a biztonsaggal kapcsolatban :) Aztan mindenki ugy csinalja ahogy ezek alapjan kigondolja :)

luna6
 
 


Heni, tök jogos, amit írtál arról hogy mi a biztonságos oldal! Sőt, továbbmenve, azt hiszem az ADAC tesztoldalon, vagy az osztrákon? már nem tudom, mindkét oldallal szemben azt írják, hogy nem jó, hanem a gyerekülést középre kell bekötni (egy csomóan itthon így is teszik) mert ugye előre nem tud esni az ülés, ha jól van rögzítve, ellenben így mindkét oldaltól messzebb van.....na, de ez a kérdés csak addig kérdés, amíg egy csemete van, onnantól tökmindegy!

De ugyanilyen vita van arról hogy a gyereket hason/háton altassuk-e, ugye a legújabb elmélet szerint se így, se úgy, de még az oldalt fektetés sem jó, mert az meg a csípőt károsítja, rám már ezért is rámszóltak, szóval fel kell kötni születése után a bébit egy sálba és ott lógatni 6 hónapig??? :roll:

Na és nem is beszélve arról, hogy mit hordjon a totyogós baba, puha talpú lilliputi cipőt, keményebb talpú meleg zoknit, vagy szandált benn.....huh, erről is vérre mennek az ortopédusok, mert mind mást mond....

Vok, a germicid nekem egyik gyereknél sem ért semmit, ezt most újra láttuk a rota alatt.
A nurofen szuper, de ugye arra meg nagyon fújtak a Lászlóban, hogy szigorúan tilos adni, mert vmi szteroidos vagy milyen hatóanyag van benn...Te Jó ÉG....annyi sületlenséget hordtak össze. A panadolnak meg ugye nincs kúp formája, pedig az hatna mindkettőnek.
Igen, ma még nem, de tegnap délután igen.
És tiszta zizzenet, mert ha jobb napunk van, akkor simán el tudom képzelni a harmadikat, de ilyen napokon...mintha most szültem volna, úgy szórakoznak a hormonjaim...
Milyen lett a baconos csirke?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Amit én tudok, az az, hogy Gergő a sofőr felőli oldalon ül, Bogi pedig mellette. És én személy szerint Gergőt nem szoktam overallban, kabátban berakni, hanem csak egy vastagabb polárszerű kardigán van rajta és igen... takaró, mert abból indulok ki, hogy miután elindulunk, úgyis fűtűnk a kocsiban és menetközben ugye képtelenség a gyereket vetkőztetni, így meg aztán csak jól beleizzad az overallba és máris lőttek a kényelmének és a komfortérzetének.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


"az anyósülés mögé azért, mert ha a sofőr önmaga védelmében félrerántja a kormányt, ha jobbról jön az ütközés, az anyósülést éri, ha balról, akkor pedig épp a sofőr mögött ülőt. Hiszen a sofőr ha önmagát védi, nem tudja annyira félrerántani a kormányt, hogy az autó egész bal oldalát, és vele a mögötte ülőt is védje"

Amugy a bal oldali utkozesek marcsak azert is gyakoribbak (sofor feloliek) mert jobboldali kozlekedes van, szoval statisztikailag nagyobb az eselye egy baloldali utkozesnek mint a masiknak. (azert az is teny, hogy ez mind mind 'csak' statisztika es siman elofordulhat, hogy egy amugy kotelezo elsobbseget ado utcabol jobbrol a kocsi jobb hatso felet talalja valaki telibe, de a statisztikak alapjan erre kisebb az esely mint egy sofor oldali utkozesnek.)
Jah es valoban az elso legbiztonsagosabb hely a hatul kozepen, csak a legritkabb az, hogy ott is legyen 3 pontos ov ES ugyanolyan stabilan be lehessen kotni oda ulest mint oldalra. Szoval elvileg ott a legbiztonsagosabb utazni (masodik helyen van az anyosules mogotti ules) de ez nem elsosorban egy gyengen bekotott ulesre vonatkozik, hanem ott ulo emberre inkabb.

Nah en be is fejezem akkor ezel most az infoatadast, mert en is csak utanaolvasasok alapjan okoskodom itt, es csupan azert irtam le ezeket mert szoba kerult es mert kerdezte tolem is itt valaki :)

luna6
 
 


Voki: na megpároltam a barackot is és adtam hozzá egy pici almát is és ette, mint kacsa a nokedlit. Ja meg kapott egy új kanalat is, mert a rendes kiskanál se tetszett neki. Szóval holnap növelhetem is az adagot, mert még evett volna többet is. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti: Marcell volt ilyenem, ő se kakilt ahogy kezdődött a hozzátápi és most is elég érdekes...nekünk anno azt mondta a dokinő, hogy azért etessem, mert a belének meg kell szoknia, max ha nem kakil 4-5 naponta glicerines kúp... állítólag ennyit kivárhatok, hanem feszíti a kaki... nem tudom... egy idő után valóban ment a kaki... ráadásul én hiába etettem barackkal, szilvával akkor se kakilt. ha nem csak tejet kapott nem kakilt.

mi egész jól állunk, sőt túl jól halad. ma már fél üvegnél én állítottam le, ráadásul eddig adtam neki szemből, szájpadláson lehúzva, nem köpte ki, lenyelte, oké oké... már ez is haladás volt a pár héttel ezelőtti öklendezéshez. ma volt hogy szorította a száját, de egyszer csak az arcát érte a kanál bal oldalon és onnantól úgy rácuppant... és onnantól csak hozzáérintettem a bal pofijához és már tolta is be tátott szájjal... a kezével is tömte.
még pár cseppel megússzuk a kaját, már előre félek a brümmögéstől... :)

látjátok, sokan küzdenek a szopival, de a hozzátápi is tud nehéz lenni :)

Heni: én se overálozok:) de írtam is anno, hogy én tuti nem veszek. ha nagy hideg van és babakocsi, akkor kap még egy bundagyatyát, ez volt, így én csak kabátba invesztáltam, de autóba én sem öltöztetem be nagyon.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


ja igen a kék kanál nálunk is hatásos volt!

fognál akár el is utasíthatja a kaját, de van hogy még a cicit is.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Detti,
örülök, hogy megjött az étvágya Levinek! Sok türelem kell az biztos!

Heni,
sajnálom Gergőbabát, hogy így megszenved a foggal, remélem hatnak a szerek!

Zsó,
azta, még nem is hallottam a nurofenről rosszat, de erről eszembe jutott,hogy sajnos két éve meghalt itt egy 2 hetes babácska otthon, talán bölcsőhalál, de előtte adtak neki nurofent,amit nem is lehetett volna ugyebár ilyen picinek. Szóval nem tudták megállapítani mi volt a gond.

Jókat, érdekeseket írtatok, én nem tudok most semmi okosságot, hétvégéztünk Anyukáméknál, aztán hazafelé leadtuk Mátét Anyósomnak 2 órára (ő kérte), hogy nyugodtan ki tudjunk pakolni, de úúúúúgy hiányzott a kis Tökfej, hogy csak na.

Tegnap kapott először krumplit, kevertem bele almát és fejtem bele anyatejet is egy kicsit, ezerszer jobban ette mint a síma gyümit, pedig kb. ezerszer volt rosszabb íze.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok :D

Luna Arninak szürkés-zöldes volt a szeme, 1000-el szurkoltam, hogy zöld maradjon, de bebarnult. Nem gond, mert az enyém is az, apa szeme világoskék, de azért reménykedtem egy kicsit :lol: :lol:
Nagyon furcsa volt olvasni, amit írtál, h milyen szokások(?) vannak Portugáliában. Nincs játszótér, ezen már a múltkor is csodálkoztam, meg, hogy arra "gyúrnak" az anyukák, h minél hamarabb leválasszák (nem tudom jól írom-e) a babákat a szopiról és minél hamarabb önállóak legyenek, ja és, h a nagymamák nevelik fel a gyerekeket. Irtó sz_r ez mind a babáknak mind az anyukáknak. Nem látom ebben az előnyt semmilyen tekintetben, h miért jó egy pár hós babának, h nem látja az nyját csak pl este. Mitől lenne ettől önálló? Én inkább elveszettnek mondanám.
Na, de ez csak az én véleményem, nem sokkollak ezzel tovább benneteket, pedig lenne több is de azt megtartom :-)

Én holnap megyek nőgyógyászhoz, mert már 2 hete megvan a mesim és nem múlik el... Remélem nincs nagy baj :roll: :roll: Tesóm mondta, hogy neki is volt ilyen a kislánya után és kapott gyógyszert és elmúlt, remélem nekem is csak ennyi lesz.

BhDetti gratula a sikerélményhez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Irtó nehéz kitapasztalni, hogy mi az, ami tetszik nekik, főleg, hogy még ez is változik.
Korábban az Arni teljesen odavolt az almáskrumpliért, most rosszul van és öklendezik, ha azt adnám, 1 hete próbálkoztam vele ismét, de annyira ökölődött tőle, hogy kénytelen voltam kibontani egy bébiételt, bár nem fűztem hozzá nagy reményeket, de megette az egészet. Csak lestem :shock:

Mi most ott tartunk lefolyóügyileg, hogy ki kell hívni vmilyen duguláselhárítót, aki kamerával megnézi mi a helyzet, aztán meg végrehajtja a duguláselhárítást (ha lehet és nem építési törmelék van a csőben :!: :!: ) és ez 50.000 Ft. Ez után már csak kenyéren és vízen élünk... mert ugye itt a konyha is, meg a karácsony, meg az utazás anyósomhoz, szüleimhez :roll: :roll:

Ma a férjem kiiktatta a mosogatót és csak a mosogatógépet+a mosógépet kötötte be, hogx zárt legyen a rendszer és amikor ment a mosogatógép,a kkor a mosógépben lehetett hallani, h bugyog a víz... készen vagyunk teljesen.

Bocs, h traktáltalak benneteket a problémáimmal, de nagyon mérges vagyok és csalódott. 4 évig laktam olyan albérletben, amiben nem volt fürdőszoba, csak egy zuhanyzó+ egy WC, tehát a mosogatót kellett mosdóként használni, ott mostunk fogat... Tavaly ideköltöztünk, végre lett rendes fürfőszobám, mosdoval, de nem volt mosogatóm, a fürdőben mosogattam. Most végre van konyhám is, mosogatóm is, de nem tudom használni :!: :!: :!: :!:

Na, hogy jót is írjak, meggyógyult a popónk, gyönyörű szép, most már nem fáj neki, nem is piros, sebes már :D :D

Kapott ő is olyan Fisher-price-os zongorát, mint amilyen a Geonak, meg a Csillának van és most az a sztár :lol: :lol: :lol: Nagyon tetszik neki, egész hossazn elvan vele.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Talinn, a tudatosan onallosagra neveles az inkabb a francia verzio, ott el is hangzik es rendesen. Itt ennyire nem mondjak, de nem sok alternativajuk marad mert ugye 4 vagy 5 honap utan (ez szabadon megvalaszthato, csak a penz nem ugyanaz a ket esetben) vissza kell menni dolgozni kulonben ember lanya megtanul repulni. Letezik elvileg olyan opcio meg, hogy 5 honap utan egy eves korig fizetes nelkuli szabadsag de ezt nem nagyon szoktak a melohelyek megadni allitolag, szoval ehez extra szerencse kell. Szoval 4 vagy 5 hosan az az alternativa van elvileg, hogy:
1. allami bolcsode (teherbe eseskor erdemes helyet kerni, mert allitolag annyira nincs ott hely, valamint komoly szocialis alap kell, hogy valaki jo esellyel induljon, nekem pl eselytelen lenne, valoszinuleg az allami ovi is, Mancim nem veletlenul jart maganoviba, mert ott az volt az alternativa, hogy vagy idehaza marad velem suliig vagy fizetunk magant)
2. maganbolcsi (horror arakon)
3. nagyszulok (es mivel az iskolakotelezettseg itt a lanyoknak csak 1966 ita van, a mai nagyik legtobbje nem az a kifejezetten tulkepzett felsovezeto alkat hanem meg sokan eletuk soran vegig HTBk voltak, tehat ok erre szep szammal befoghatok... bar en elonyben reszesitem a bolcsit pl anyosomnal, de az unokaocsit meg az unokahugit is boza o vette at 5 hos korukban)
Szoval sokan esnek olyan kategoriaba, hogy mondjuk nem kappnak allami helyet, a magant nem tudjak (nem akarjak) megfizetni es van mozdithato nagyszulo... ezert itt meg mindig nagyon gyakori ez, hogy a nagyszulok nevelik a gyerekeket. Nem egy nem ket olyan ismeros csaladrol tudok (meg olyanrol is ahol magyar az anyuka es idonkent este 10-kor viszi haza a gyereket a nagyitol) ahol ez averzi mukodik, szoval tenyleg eleg elterjedt. Azert a mostani gyerekek eseteben ez mar nem fog igy mukodni mert a mai szulok kozott viszont irto keves anyuka van aki igazi HTB lenne es igy majdna fulltime unokazhat.

Na szoval csak azert reszleteztem ezt ennyire, mert nem azert van ez igy (itt legalabbis nem, a franciakat nemismerem alaposan) mert azt gondoljak, hogy ez lenne jo a gyereknek egyertelmuen, hanem mert ilyen a rendszer (by the way egesz europaban sot a vilagon is sokkkkkkkkkkkal kevesebb az otthon fizetetten toltheto ido a gyerekkel) es ha szukseguk van az allasukra akkor nincs mas verzio. De igazabol megszoktak es nekik igy 'termeszetes' a dolog.

luna6
 
 



Úgy felcsigáztatok ezzel a fisher price-os zongival, hogy szerintem Gergő ezt kapja karácsonyra.
Találtam a vaterán és a teszveszen is, 2000-3000 Ft körül mozog az áruk, csak azt nem tudom, hogy jót néztem-e, mert több fajta is van fenn. Ti mennyiért vettétek? Az újonnani árát néztem, az: 9500-11500 Ft.
Ja, és ha valaki tudna nekem egy fotót vagy linket mellékelni arról, hogy hogyan néz ki, azt nagyon megköszönném.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Jó reggelt, ismét egy frenetikus éjszakán vagyunk túl..

Tegnap váltottam 3-as etetőcumira, de szegény rengeteg levegőt nyel vele, és folyik mindenfelé a tej, sokszor félre is nyel. Meg fog tanulni enni vele, vagy hagyjam a fenébe?

Talinn,
elhiszem milyen bosszantó, hogy ennyi év után már csak egy hajszál választ el a konyhádtól, és beüt a gubanc!

KépKép
yadine81
 
 



Yadine, mi az a harmas etetocumi? 3 lik? csak mert Aron pl chicco 4hostol cumit hasznal de szerintem abbol pl nincsen nagyobb meret mar, likszam meg folyasgyorsasag varialas az van a kaja milyensegehez merten, de naluk meg nem lattam nagyobbat azt hiszem.

luna6
 
 


Na megjöttünk a dokitól. Voki, ettől eldobod az agyad.
Szóval felvittem, mert ugye nem kakil meg nem eszik eleget. Hát igazam is lett. 300(!!!!)g-ot hízott 3 hét alatt. Hát az ló... . Szóval vagy nincs elég tejem vagy nem elég tápláló. Szóval fogok neki mindig adni, ahogy eddig is tettem, ha úgy láttam, régi tejet. Majd elválik. Csak azt az egyet nem értem, hogy ha nem lenne elég, akkor nem aludná át az éjszakát. Vagy hülyén gondolkozom???? Bár a doki szerint elég a hízás, mert 1 éves korára kell 10 kilónak lennie?!?!
A kaki: szerinte normális, ha 1 hétig nem kakil, mert meg kell tanulnia. DE. adjak neki nyugodtan banánt meg narancsot!!!!!!!!!!!!!!!! Tudtommal a banán fogja a székletet, a narancs meg tilos még. Szóval most biztos nem fogok követni azt, amit mondott.
Inkább adok neki gej kamillateát vagy veszek neki szilvás vagy vilmoskörtés bébipapit. Vagy továbbra is barackozunk. Majd meglátom.
Yadine, neked, mint védőnéni, mi a véleményed a hízásról és kajáról?
Ja meg tök jó, hogy másfél óráig voltam ott(!!!), 3/4 11 fele értünk haza, 10-kor kellett volna ennie, de bealudt, mert már ott is nagyon álmos volt. :x :x

Heni: nekünk ilyen zongorát kap Levi:
http://babajatekshop.unas.hu/spd/P5334/ ... ag_zongora

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ja, meg megnézték az alsó fogakat. Még nem kocog, de lassan jönni fognak. Bár én imádom őt így is, kis fogatlankámat. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Már megint elfelejtettem: MOST PÉNTEKEN AKKOR TALI VAGY NEM?????????????????????????????????????????????

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Köszi a zongora-tippeket. Akkor nem is lőttem mellé a dizájnt illetően. Olyat is néztem, mint Ároné, de olyat is mint Levié.
Akkor szerintem megveszem 2000-ért, az korrekt ár, az új árához képest.

Bizti még emlékeztek rá, hogy tavaly ilyenkor Boginak katicabogaras tortát sütöttem - az idei kihívás, ha lehet még fokozni (márpedig Bogi tudja fokozni) - Barbie-torta. Azt hiszem felköthetem a gatyám.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


sziasztok!

kicsit kevesebbet vagyok mert a gépem szervizbe! és egyáltalán nem vagyok jó hangulatba! a lelkivilágomba gázoltak! és még most dolgozom fel! ...
képzeljétek Eszti annyira gázul alszik ... fél óránként kel de ez tuti hogy nem fog mert akkor máshogy sir és már meg tudom különböztetni! a férjemmeg közölt ehogy elege van abból hogy éjszakázom és behozta éjjel a gyereket a nagyágyba! az ilyen szülőket mindig megvetettem mélységesen ellentmond az elveimmel! nagyon kész vagyok! :-( 22:30-kor hozta be ... 6:20-ig ÚGY ALUDT A GYEREK hogy utána 7-től 9-ig EGYEDÜL JÁTSZOTT kacagott sikongatott simán megfőztem kiteritettem porszívoztam! utána simán elaludt a gyerek a szokásos 20 percére ... aztán jött apa kicsit átvette majd most alszik újra! .. Lányok!!! biztos jobban leszem d enem tudom megemésztenihogy ezzel a feladattal nem tudtam megbirkózni!és a pasim szerint ma is ott fog velünk aludni mert végre kipihent vagyok nem aggódik miattam a gyerek meg megállás nélkül karattyol....
le kellett ezt írnom ne haragudjatok!

amúgy após megint nagyon rosszul van! teljesen kikészülök ettől is!!!! :-( de igyekszem magam jóformába lendíteni és jönni! csak a hüye géphiány ... most látom mennyire hozzámnőtt a laptopom is!!!
ahhhh

ui: félve megkérdezhetem én vagyok az egyedüli akivel alszik a gyerek????
Vendég
 


Nanetto, ha a megfelelo biztonsagi feltetelek megvannak az egyuttalvashoz akkor szerintem ebben semmifele tragedia nincsen, ettol nem kell depressziokozelbe vinned magad :) (mondom ezt ugy, hogy en sem vagyok kicsit sem az egyuttalvas hive, de nalunk is elofordul hajnalonta, mert tudod, nekem eszem agaban nincsen a gyerekkel 5-kor kelni es jatszadozni :))
Szoval betartva a szabalyokat ez szerintem rendben is van ha igy mindenki ki tudja magat pihenni.
Tudod, az embernek eloszor elvei vannak, utana meg lecsereli oket gyerekekre!! Az elso kettovel egy kezemen meg tudom szamolni hanyszor aludtam egyutt, Aronnal mostanaig tobbszor mint a kettovel egesz eletukben. Nincs ezzel szerintem semmi baj, rugalmasnak kell lenni!! :)

luna6
 
 


köszi Luna!!!! olyan jó hogy vagyok Lányok! visszaolvastalak és már jobb is a hangulatom!!!! ...

na Heny ... amit olvastam a pasidról - sajnálom!!! akkor leirom mi volt tegnap! először csak az egyik bajommal próbáltalak benneteket "fárasztani"... tegnap elvitt a férjem ebédelni!!!! nem volt apropója csak hogy menjünk ...
amikor várakoztunk a főételre a leves után... elkezdtünk beszélgetni más párokról tesómról sogórnőmről és mondtuk mennyire gáz a házaságuk! és akkor ... ELKEZDI A SZÓSZÓLOT AZ ÉN EGYETLEN IMÁDOTT pasim hogy ... hát tulajdonképpen nekünk is le kéne végre ülni beszélni mert hát nálunk is megjelentek az első gondok!!!
???????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
mondom mi van??? gondok? imádlak imádsz van egy lányunk akit imádunk szintén minden idilli ... és akkor mi a baj????
szóval nehezményezte hogy keveset beszélgetek vele révén mi régen nagyon tartalmasan eldumálgattunk... hogy lehetne több kényeztetés és figyelmesség egymás felé és hogy tudja a gyerektől van de hogy jobban figyel majd rám és hogy majd én rá! amúgy ezért is hozta be a gyereket éjjel mert hát legyünk kipihentebbek ne legyek ingerlékeny stb.!!!!! ...

annyira kikészültem hogy bőgőrohamot kaptam az étterembe és hazajöttünk úgyhogy a nutellás palacsinás rendelésemet stornóztam is!!!! :-) ...
a figyelem amit mellőzök amúgy az az hogy: FOGJAM A KEZÉT amit azelőtt sokszor!!! HOGY cirógassam a hátát vagy hogy 2-ben üljünk le vacsizni és BESZÉLGESSÜNK ... most egyedül vacsizom mert ugye későig etetek hogy eszti aludjon ...
mindenkinél más a probléma! és úgy látszik nálunk is van már! ettől kicsit szarul érzem magam!!!!
de viszont a férjem szerint mindenre van megoldás és azért hozta szóvá mert hiányzom neki és nem akar akkor szólni mikor már minden kaka hanem elmondta mit érez... na mindenesetre engem sokkolt! ma már jobb minden!!! próbálunk változtatni ...
szerinte ha sokat mosolygunk nem káromkodunk empatikusak vagyunk akkor minket odavisz ez a kapcsolat amit megálmodunk magunknak mert annyira erősek leszünk!!!! ...
HÁT ÉN CSAK AZT TUDOM hogy néha csak aludnék aludnék aludnék
:-) .... NA BEFEJEZTEM
....

bh Detti: A SZILVÁT NÁLUNK MEGTILOTTA A DOKINŐ merthogy extrán hasfájást okoz!!! narancsot nekünk is mondott merthogy édes! ... én nem adok neki persze!
hozzátápi: eszti mindent köp ki magából! kitartás kell hozzá én nem is idegeskedem magam! és a doktornővel is megosztottam gyerekem van nem kacsám... mert hogy szerinte gáz ahogy nevelem! amúgy ... hogy eszti velünk aludt 1x kelt fel szopizni! ... és a dokinő szerint szar a tejem és azért kel fel a gyerek! szóval ez is megdőlt és igazam volt! elég a tejem és jó is ...egyszerűen a gyereknek "HIÁNYZOM" ennyi... :-)

amúgy a párolt almát át lehet szitán szépen nyomkodni! valaki irta hogy nincs pépesítője! de nem is kell!

főztem "bánatos lelkivilágomba" basmati rizs grillezett virslivel közötte füstölt sajt csikkal - csikokra vágott répaszeletek olivás fetás mártogatóssal és isteni zöldséglevesem van még hozzá! éhen nemhalunk! ha szomorú vagyok vagy ha pörgök én állandóan FŐZÖK!!! ... :-)

ja és a baj csőstül jön kijött a talajvíz a pincébe a kölsönszivattyú tönkrement és az ajándékba kapot krumplink épp ott ázik!...
:-(
Vendég
 


Detti,
az én kisfiam is ennyit hízott(pedig ehetne tápból amennyit akar), és nem volt fennakadva rajta senki. Pontosan nem emlékszem hány kiló Levi, de úgy rémlik elég jó. A súlygyarapodás ilyenkorra lelassul.
A tejed éppen annyira tápláló amennyire kell neki ez biztos. Úgy gondolom, hogy tényleg kelne éjszaka, ha éhes lenne. Az enyém ma éjjel is bevágott két teljes adag kaját. este 10-kor, és hajnal fél ötkor. Sírt, hogy éhes. Én lehet, hogy megkínálnám a lefejttel is,mert én már csak ilyen vagyok, de te látod, hogy viselkedik szopi után, mennyit bír ki két étkezés között stb.
Én személy szerint nem adnék narancsot az bizti. A cukros kamillát mi is mondjuk székletlazításra.

Nanetto,
én egyáltalán nem ítélem el az együttalvást, sőt! Csakhogy én nem tudnék rendesen pihenni, ha mellettem van, ezért került a kiságyába. Mondjuk gyerektől függ, hogy milyen könnyen lehet aztán visszaszoktatni a kiságyába, ha már nagyobb lesz.

KépKép
yadine81
 
 


Nanetto,
én voltam a mixernélküli, gáz, de eszembe sem jutott a szita, köszi!
A hétvégén előkarácsonyi ajándéknak megkaptam a botmixert,most próbálgatom.
Azt én is észrevettem, hogy mi is kevesebbet beszélgetünk a párommal, ezen nekünk is kéne javítani. Tanultuk pszichóból, hogy minden embernek szüksége van bizonyos mennyisségű érintésre, és mi anyukák megkapjuk ezt a babáinktól,és nem hiányzik, de szegény apukáknak igen!!!

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Az FP zongora miben különbözik más nyomkodható zenélő hangszerektől? Mert tényleg szuper ahogy kinéz, de tud vmi extrát, amit azok nem? Nekünk van sima műanyag gitár meg hegedű, amiken lehet állítani hogy egyfolytában zenéljen vagy csak nyomkodásra adjon hangot...

Luna, annyira érdekes, 66ig a lányok egyáltalán nem kellett hogy suliba járjanak? De azért nem volt megtiltva, ugye? Vagy rossz szemmel néztek az okosodni vágyó nőnemű lényekre?:-)

Heni és honnan van formád, vagy Te vágod körbe Barbie alakra a piskóta tortát? Hajrá....hétvégén ünnepeltek?

Hú, sztem azért az kissé erős, hogy meg kell vetni azokat akik együtt alszanak a gyerekükkel.... :shock:
Spec, Levi is félóránként kelt és csak cicivel aludt vissza, tehát lehetett választani, egész éjjel igény szerinti szopi és valamennyi alvás együtt, vagy Ő ordít a kiságyban és mi meg nem alszunk. Kipróbáltuk, sehogy nem akart egyedül elaludni, semmilyen módszerrel. Zétivel az a különbség, hogy nála nincs cici, nem lehet semmivel visszaaltati, szóval vele TÉNYLEG nem alszunk mostanság.
Ma is eddig 2x30 percet aludt reggel 6 óta....

Detti, sztem 3 hét alatt 300 nem olyan rossz. Már nem fognak kilókat hízni ebben a korban.
Nekünk sok sok 60 g os heti hízásunk volt....ja, vagy annyi sem.
Ha meg nem éhes és nem enne többet, akkor mit lehet tenni?
Szilvás és körtés babakajákkal meg az az egy baki, hogy nagy részt tartalmaz rizspelyhet(hogy laktatóbb legyen), tehát a rosttartalma, amitől megindulna a kaki nagyon nem ugyanaz mint a sima gyümié....mi ezt adjuk Levinek mert neki most is gond a kaki sokszor:
http://steinbergerdr.hu/index.php/catal ... va&x=0&y=0 persze érdemes utánaolvasni vagy utánakérdezni, hogy ekkora korban adható-e pár kanál, de sztem miért is ne, hiszen ha szilva adható....meg az aszaltszilvát ajánlják beáztatni vízbe és azt itatni ha szorulás van akkor meg már inkább ez, mert ez sokkal rostosabb.
Kamillateával viszont vigyázz, újabban nagyon nem ajánlják, mert kiöli a bélbolyhokat.
Amúgy ez is gyereke válogatja, nekünk Levi borzalmasan hasfájós volt, de a szilva nem bántotta a pocit. :?

Yadine, jaj, és hozzád tartozott a baba? Sajnálom, eléggé szörnyű, és miért adtak neki nurofent? Más nem használt, vagy nem tudták, hogy nem lehet?

Talinn, jaj, ez a konyhamizéria...nagyon rémes lehet. Kitartás! Most már csak napok kérdése...
Ha a dugulás még építészeti hiba, azt le kell igazoltatni a javítást végző emberrel, vetessetek föl jegyzőkönyvet és azt oda kell adni az építést végző cégnek/emberkének, hogy vagy kifizeti a javítás költségeit, vagy továbbmentek és feljelentitek. Nehogymár Nektek kelljen karácsony előtt más hibája miatt ennyi pénzt leperkálni!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zso, 66-tol is csak negy osztaly :) Ebbol kovetkezoen eleg nagy meg az analfabetizmus errefele. Oke, funkcionalis analfabetizmus nem a teljes, de hat nem sok a kulonbseg ugye :( Tilos nem volt szerintem iskoaztatni a lanyokat csak minek ha HTBnek lettek nevelve.

En sem tudok am egyutt aludni a gyerekkel jol az agyban, olyankor csak bobiskolok de o idonkent visszaalszik, tehatnem kell felkelni :) De a mi agyunk nincs is egyuttalvasra 'biztositva'.
Aears az ejszakai gondoskodas konyveben hoz egy hosszu listat, hogyan lehet biztonsagossa tenni. Nemelyik nekem pl eszembe sem jutott, de o a csaladjukban sok gyerekkel csinalta igy van nemkeves gyakoralta na meg az orvosi praxis.

luna6
 
 


Köszi a tippeket. Vok is hívott.

Nanetto
: sajnálom, ami veled történt. De a pasiknak meg kell érteni, hogy, most a gyerek az első.

Nálunk elvileg oké 1-2 dolgot leszámítva. Nálunk én vagyok, aki rosszul viseli, ha Attila későn jön haza. Néha jól jönne, ha levenné a terhet, azaz rosszul fogalmaztam, mert mindenben segít, meg ahogy hazajön, nekem a cicin kívül nincs más dolgom, csak én szarul viselem néha az "egyedüllétet" 10-12 órán keresztül. Múlt héten minden nap már reggel 6-kor elment és 8-9-nél előbb nem is jött haza, ez vonatkozott szombatra is (ugye 24-e ledolgozása). Néha poénkodunk, hogy randit kell megbeszélnünk manó mellett, ha együtt akarunk lenni délután. :):) A bibi csak az, hogy estére már mindketten hullák vagyunk, így marad a délután hétvégén. :) De a férjem rohadt türelmes és alkalmazkodó, és imádja a fiát, és most megérti, ha nem jut annyi időm rá.

Jó, hogy mondtátok, hogy kamillateát ne. Most ivott meg 1dl gejt és ízlett neki. Fúj. :? :? :? :? :?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, az nem baj, ha kap csak nem ajánlják már mindennapos bevetésre. És akkor hatásos ha reggel üres gyomorra küldik le, ez az összes kakioldóra igaz, laevolac, ricinus olaj, olivaolaj.....ezek mind bevethetőek...

Zéti sem kakil amúgy nagyon magától, el kell kezdetni vele, aztán már nyomja, de magától nem.

:?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Luna,
Avent cumisüvegem van, a 3-as azt jelenti, 3 lik van rajta, 3 hós kortól ajánlják.

Iszonyatosan fáj a fejem...

Detti,
nehéz lehet egész estig egyedül.

Zsó,
nem szerencsére,akkor már nem is dolgoztam körzetben. Amint lehetett átmentem iskolai védőnőnek, nem szerettem igazán a körzeti munkát. A kolléganőmet rendesen megviselte. A család nem volt 100-as, hátrányos helyzetű, családsegítő szolgálat is tudott róluk. Kolléganő is járt hetente, ezerszer elmondta, hogy ne öltöztessék be 56 réteg ruhába mindig. A nurofent meg csak úgy adták, gondolom a nagyobb gyereké volt.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok :D

Luna azt értem, h nem poénból hagyják a nagymamára az 5 hós babákat, csak szomorú volt olvsani, mi meg el vagyunk kényeztetve. Aztán eszembe jutott, miért is csodálkozom, hogy nem támogatják az otthonlevést, amikor írtad a múltkor, h elvettek vmilyen családi támogatást is. Jól emlékszem?
Érzékeny vagyok mostanság, aztán ezért vagyok kihegyezve ezekre a témákra :oops:
Már attól is készen vagyok, hogy lehet, h 2 éves korában vissza kell mennem dolgozni...

Ja, a zongorától én is készen vagyok :lol: :lol: :lol: Annyira tetszik rajta minden, hgy amikor lelkendeztem a férjemnek, h milyen szuper és mennyire tetszik az Arninak, akkor megkérdezte, hogy azért tetszik, mert az Arninak tetszik, vagy azért, mert nekem :D :D :D
Egész hossazn lefoglalja, bár még az automata zenlésen szokott lenni. Ahhoz, h rugdalgathassa, fel kellene kötnöm, de nekünk tele az ágy vége és nem rácsos, íyg elég necces, keresztbe meg már nem fér el. De majd kitalálok rá vmit.
Azért is tetszik annyira, mert azt remélem, h majd amikor 3 órákat fogunk utazni, akkor a kocsiban is elszórakoztatja pár percig. Csak pár nappal előtte, majd nem adom oda, h újdonság legyen :D :D


Yadine én még mindig 1-es cumit használok, erre most döbbentem rá, hogy fel se tűnt, h cserélni kellene :oops: :oops:
A Nuk-nál nem lenne gáz, mert abból így is ömlik, a Mam-os nem folyik annyira.

BhDetti
én már fényképet kértem a férjemtől, h majd megismerjem :lol: Nekem is nagyon sokat túlórázott (a konyha miatt), most már hála Istennek nem, de ajnuártól újra kezdődik :roll: :roll:

Zsó az tuti, h ha építési törmelék van a csőben, akkor nem én fogom kifizetni. A egyértelműen nem a mi hibánk és nem a használatból adódó probléma.
Na, nem is fárasztalak benneteket tovább vele...

Yadine, ebben az érintéses dologban lehet vmi. Nekünk is nagyon hiányzik, h néha csak összebújjunk, vagy megnézzünk egy filmet az elejétől a végéig :D Erre csak ilyenkor késő este van lehetőség, reggel meg ugye kelni kell :(

Nanetto

egyáltalán enm elítélendő, ha vki együtt alszik a babájával. Én is külön szoba, külön ágy párti vagyok, ez működik is rendesen, de pl, amikor beteg volt és alig kapott levegőt, akkor napokig velünk aludt. El sem tudtam volna képzelni, hogy másik szobában vagy másik éágyban aludjon. A köhögés és a torok kiszáradása miatt rászoktunk az éjjeli-hajnali ivászatra. Egész szépen vissza szokott aludni utána, de pár napja nem jhajlandó és fél órás nyűglődés, hiába altalás és aztán sírás után kénytelen vagyok bevinni hozzánk, mert ott simán elalszik (én meg kész vagyok ilyenkor). Nagyon szeretek vele aludni, de ilyenkor élére állítva alszom :lol: :lol: és nem szeretném, ha rászokna erre, mert tudom, hogy minél nagyobb, annál nehezebb lesz visszaszoktatni az ágyába, ezt pedig szeretném elkerülni. Szóval, ha muszáj, akkor velem aslzik, de igyekszem csökkenteni ezen alkalmak számát, de ettől függetlenül nem ítélem el azt, aki állandóan a gyerekével alszik. Mindenki tudja, h a babájának és neki mire van szüksége, ennyi.

Henihajrá Barbie torta!!!!!!! Én is láttasm olyat egyszer, a barbi szoknyája volt a torta :D :D Szép volt, nekem tetszett :lol: :lol:

Voltunk ma nőgyógyásznál, majdnem 2 órát kellett várni, az Arni már nehezen tűrte, közbe jött a kajaidő is...
A doki azt mondta, h teljesen nromális, ha már 2 hete megvan, emrt ilyenkor még meg vannak kavarodva a hormonok. Azt mondta, nem mindenkinél jön elő, de előfordul. Azt javasolta, hogy ne szedjem a szopi közbeni fogamzásgátlót, hanem ír másikat és az majd rendbe hozza a ciklusomat. Regulont akartam, mert korábban is ezt szedtem, de azt mondta, h ebben sok a hormon :shock: azért Mercilont írt fel. Ismeri valaki?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Detti: én is írtam tegnap, de lehet nem olvastad- hogy anno egyeském is ilyen nem kakilós volt, ha nem tejet evett már is nem jött a kaki és nekem is azt mondta a doki, hogy nem baj, a kaját folytassam és ha nem kakil akkor 5 nap után glicerines kúp.
Én úgy tudom, hogy a laevalochoz hozzá szokik a bél rendszer, és féltem, hogy a kúp is ilyesmi lesz, csak fizikálisan, de nem, egy idő után tényleg kakilt már magától. kb 8 hét. és hiába kapott csak szilvát, vagy csak barackot- más már szét fosta volna magát- ő akkor se kakilt.
a 300 g hízás tök normális, főleg ha előtte meg ennek többszöröse volt. de a kiskönyv is ezt írja, hogy előfordulhat hogy a 450g ot se éri el a hízás, máskor meg 1-1,5 kiló is lehet. Martin is így volt, két hónapra több mint duplázta a súlyát, most meg ő is 30 dekázik.
És bár nem mozognak még annyira intenzíven, de azt se felejtsük el, hogy az ő kis testükhöz képest ez már irtó sok mozgás, és a kalóri egy része elvész a sok kalimpálásban, fekvőtámaszozásban!!!

nekünk kinőtt az első fogimogi :)

Heni, hajrá barbi torta! ez konkrét torta, vagy amolyan baba beleépítős és a szoknyája lesz a torta tulkép?

Nanetto: én is együtt alvó fun vagyok (de ezt már nagyon sokszor írtam- már kezdem azt hinni, hogy senki nem olvassa amit írok) én Marcell 3 hónapos kora óta nem vagyok fárad és kialvatlan, akkor jöttem rá erre a "trükkre". gyerek se kelt hajnalban, én se fáradtam ki- rájöttem, hogy a legnagyobb erőt az veszi ki, még ha fel is ébred az ember, hogy KI KELL SZÁLLNI AZ ÁGYBÓL- az egy dolog ha felébredsz, de fel kell állni. Szerencsére bírta a cicim a folytonos lógást... tehát én este elaltattam a gyereket, ment az ágyába, és ha felkelt, akkor magamhoz vettem, de a kövi szopira már ott volt, így egy felkelést megspóroltam. főleg mikor már nem kakilt álmában, mert akkor a pelusát se cseréltem ki. és ez bevállt a jóalvó és a rosszalvó gyerekemnél is!
ráadásul, mikor olyanja volt, akkor volt hogy a hasamon aludt és úgy aludtunk.
Én tudok így aludni. és imádok velük aludni! van hogy befekszem a nagy mellé majd ha a kicsi kel, akkor megyünk vele az én ágyamba.
Most momentán a kicsi a saját ágyában van, de csak azért, mert csak ott tudom kitámasztani bal oldalra- kicsit elfeküdte a koponyját és most várom a csodát :(

szóval én együtt alvó vagyok mániákusan és szedek vitamint és magne b 6 ot- és én vagyok nálunk a kipihent és nyugodt a családban! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?