Igen, ezt nekem se ártana most újra végiggondolni, mert pl. a lágy sajtra már nem is emlékeztem, tegnapelőtt került elő és úgy ugrott be, hogy az pl. nem javallt...
pasztőrözetlen tejtermékek, kecske-juhtej, és a lágy sajtokon kívül a penészes sajtok se, vagy pl. tatárbeefsteak amit imádok... vagy bármilyen félig átfőtt-sült húsféle, szusi, kagyló, se belsőségek pl. vese, máj, mert ezek főzve is tartalmaznak méreganyagot. Kenőmájas is kerülendő.
Ragadozó halak higanytartalma miatt nem ajánlott.
Újra felmelegített főtt ételek...
Tojásra extrán odafigyelni, hogy csak jót, mert a szalmonella fertőzésre a terhes nők érzékenyebbek, növeli a vetélés kockázatát is. Nyers tojást semmiképp, amit tartalmaz pl. lágy tojás, tükörtojás, sütemények habja, majonéz!!!
Ivásnál ugye csökkenteni a koffeint, növelni a folyadékbevitelt - én ha nem figyelek simán elvagyok napi 1l folyadékkal, úgy kell rávennem magam, hogy igyak. A koffeinnel kapcsolatban nemcsak a kávé, hanem, tea, kakaó, energiaital, csoki is... Alkohol meg alapból se
Max 1 pohár bor ebédhez vagy vacsihoz.
Szénsavas üdítőt módjával, a kóla ezen kívül még a kálciumot is kioldja...
Bizonyos herbál teák se jók...
Vitaminok, ha nem is terhességi - bár azt is javasolt fogantatás előtt már 3 hónappal elkezdeni szedni, de folsavat azonnal... B12, Kálcium, D-vitamin, vas.
Dohányzás, passzív dohányzás elkerülése.
Többször kisebb adag kaja fogyasztása.
Mozgásnál figyelni a nehéz dolgok emelésére - ugyan nem gondolom, hogy a szokásosan mondott 2 kilós határ normális, hisz akkor bevásárolni se tudnánk, de azért odafigyelni, pl. egyenes derékkal emelni és jobban elosztani.
Hirtelen mozdulatok, vagy ilyennel járó sportok kerülése pl. tenisz, amiben hirtelen elindulás-megállás van, ugrással-becsapódással-rázkódással járó dolgok...
Szauna se, ha csak nem eddig is rendszeresen jártál, mert akkor hozzá vagy szokva. Illetve semmi olyan, ami felhevüléssel, pulzusemelkedéssel jár pl. forró fürdő.
Még biztos tudunk gyűjteni, most hirtelen ennyi