Új privát üzeneted érkezett!

És laptető! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

és bizony laptető! Szorítok! :lol:
korenka
Szár

Ma akkor nem teszteltel Vera? (Ha mar igy elhalasztad a laptetot....)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

Málna,
jaj de cuki ez a kép! Van egy olyan érzésem, hogy kislányt szeretnél? :)

Cici-ügyben nem tudom, nekem 2 napig fájt peteérés utáni 8-9-ik napon, most már csak enyhén.

Kép

Kép
sz.veronika

Ma nem teszteltem, mert alapvetően most vártam volna pár napot, hétfőn elhasználtam ami itthon volt, csak tegnap hogy ilyen olcsón találtam tesztet határoztam el, hogy akkor tesztelgethetek minden nap, de a tesztet majd csak délután veszem át, úgyhogy ma reggelre nem volt eszköz. Na ezt jól megmondtam :) Kicsit se tekervényes :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ertem en, igen szerintem is jobb a reggeli elso. Koncentraltabb. Na akkor holnap, de egybol irjal am!!!
Ez egy edes pici lany, de hidd el nekem egy edes pici fiu is orom, talan a parom miatt inkabb fiut varunk a 2 lany melle.
Es ti Vera egy masik nocit szeretnetek Palma melle? nevek vannak mar amugy nalatok?

malna5

Alapvetően lányt (férjem is, én is), de annak fogunk örülni, akit kapunk :) Ha fiú jön, akkor biztos azért jön ő, mert úgy jó.

Igazából nekem az volt fontos, hogy a 2 gyerekből legalább 1 lány legyen és ez már teljesült :)

Volt, hogy bébiszitterkedtem és a lányokkal mindig sokkal jobban kijöttem, rájuk ráérzek, tudom mit kell velük csinálni, fiúkkal ez nem így volt. Persze a saját fiam az biztos más lesz...

Meg az is egy felmerülő dolog, hogy esetleg 2 lány jobban eljátszik együtt, persze ez sem 100%, a gyerekek személyiségétől függ inkább... még az is lehet, hogy Pálmihoz egy fiú illik jobban.

Hát akkor nektek drukk a fiúhoz! :)

Nevet már jó régóta nézegetek, egyelőre nincs még befutó. A Pálmához illene a Málna :D

Kép

Kép
sz.veronika

Fiúnévnek a párom Bendegúzt akar, de engem ráz tőle a hideg, olyan gézengúz hangzása van :) Fiú névnek nekem tetszik az Ádám, de még ebben sem egyeztettünk a párommal.

Lánynévnek amúgy tetszik a Viktória, de a páromnak van egy kislánya, akinek van egy Viki nevű féltestvére, fura lenne, ha egy másik féltestvére is Viki lenne :)

Kép

Kép
sz.veronika

Az en kisebbik lanyom Viki. Edes, tunemenyes, mindig vidam. amugy ezt mar szerintem irtam, de uszoversenyzo. Ugyhogy a nev kotelez.

malna5

Én még nem voltam, mikor írtad, úgyhogy nekem új :) Gratulálok, hogy ilyen ügyes! :)

Kép

Kép
sz.veronika

kicsit körüljárjuk azt a témát, hogy milyen életmódbeli változtatásokat tettetek, illetve fogtok tenni akkor, amikor megtudjátok, hogy babát vártok?!
gondolok itt az evés, ivás témára, milyen vitaminokat szedtek, mire figyeltek ezerrel.
Vendég

sz.veronika

Tesztelünk holnap, de mindenképp tiéd a pont. Laptető is és tünet is. :wink: :D :D :D
Épp az előbb bohóckodtunk a férjemmel....mi ikreknek is örülnénk, végül erre jutottunk. :roll: Álmodik a nyomor. :oops: Jó lenne már egy is, csak tapadna már fel. :D :D :D

Nagyon szép név az Ádám, nekem is nagyon tetszik, de a mi vezetéknevünkhöz nem passzol. :(
Lánynevünk van, de a Viktória sem rossz ötlet. Írjatok csak még neveket! :P :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

bbercsi:

Hú de jó téma! Kinevezünk a topic témavezetőjének. :)

Ezzlőző terhességeknél Elevitet szedtem, de a végére már megundorodtam tőle és 4. hónaptól abba is hagytam. Most Femibiont szedek. Ezzel meg az a bajom, hogy elég drága. :? Nekem se jó semmi. :D
Az étkezési szokásaimat mindenképp át kell alakítani. Danival 150g-os CH diétát kellett tartanom, most is számítok erre és még szerencsém lesz, ha megúszom az inzulint.
Minden nap eszem majd tonhalat vagy tőkrhal májat, hogy okos legyen a bébi. 8)
Más nincs nekem.

Volt még valakinek magas cukra terhesség alatt?

Kép

Kép
mirci09

Nekünk Eszterünk lesz vagy Ervin illetve Olivér.
bbercsi: éltmódbeli változás, hát ha minden úgy lesz, mit előző terhességeimnél, akkor kávé undor miatt kávéivás kimarad. Esténkénti vörösborozás kimarad, és óriási koncentráció a szénhidrát visszafogása miatt. Tényleg aki volt kívánós volt anno az előzőeknél? Nálam bejött a népi hiedelem a lányommal édességre buktam a fiamnál a húsfélékre :D
szóval egészségesen étkezem, úgyhogy egyéb nincs. Csak nehogy ilyeneket kívánjak majd meg, hogy chips, meg csoki, meg hasonlók

:?
korenka
Szár

mirci09: nekem oké a cukrom sőt... cukorterhelésnél kisebb az érték mint terhelés előtt.. megkérdezték, hogy kihánytam-e :lol: Nem, csak fordítva vagyok bekötve mondtam...
korenka
Szár

mirci09: Hogy derült ki, hogy magas a cukrod? Csak a terhelésnél, vagy korábban voltak tünetek?
korenka
Szár

Igen, ezt nekem se ártana most újra végiggondolni, mert pl. a lágy sajtra már nem is emlékeztem, tegnapelőtt került elő és úgy ugrott be, hogy az pl. nem javallt...

pasztőrözetlen tejtermékek, kecske-juhtej, és a lágy sajtokon kívül a penészes sajtok se, vagy pl. tatárbeefsteak amit imádok... vagy bármilyen félig átfőtt-sült húsféle, szusi, kagyló, se belsőségek pl. vese, máj, mert ezek főzve is tartalmaznak méreganyagot. Kenőmájas is kerülendő.
Ragadozó halak higanytartalma miatt nem ajánlott.
Újra felmelegített főtt ételek...

Tojásra extrán odafigyelni, hogy csak jót, mert a szalmonella fertőzésre a terhes nők érzékenyebbek, növeli a vetélés kockázatát is. Nyers tojást semmiképp, amit tartalmaz pl. lágy tojás, tükörtojás, sütemények habja, majonéz!!!

Ivásnál ugye csökkenteni a koffeint, növelni a folyadékbevitelt - én ha nem figyelek simán elvagyok napi 1l folyadékkal, úgy kell rávennem magam, hogy igyak. A koffeinnel kapcsolatban nemcsak a kávé, hanem, tea, kakaó, energiaital, csoki is... Alkohol meg alapból se :) Max 1 pohár bor ebédhez vagy vacsihoz.

Szénsavas üdítőt módjával, a kóla ezen kívül még a kálciumot is kioldja...
Bizonyos herbál teák se jók...

Vitaminok, ha nem is terhességi - bár azt is javasolt fogantatás előtt már 3 hónappal elkezdeni szedni, de folsavat azonnal... B12, Kálcium, D-vitamin, vas.

Dohányzás, passzív dohányzás elkerülése.

Többször kisebb adag kaja fogyasztása.

Mozgásnál figyelni a nehéz dolgok emelésére - ugyan nem gondolom, hogy a szokásosan mondott 2 kilós határ normális, hisz akkor bevásárolni se tudnánk, de azért odafigyelni, pl. egyenes derékkal emelni és jobban elosztani.
Hirtelen mozdulatok, vagy ilyennel járó sportok kerülése pl. tenisz, amiben hirtelen elindulás-megállás van, ugrással-becsapódással-rázkódással járó dolgok...

Szauna se, ha csak nem eddig is rendszeresen jártál, mert akkor hozzá vagy szokva. Illetve semmi olyan, ami felhevüléssel, pulzusemelkedéssel jár pl. forró fürdő.

Még biztos tudunk gyűjteni, most hirtelen ennyi :)

Kép

Kép
sz.veronika

2 dolgot nem birtam egyik terhessegemnel sem, a kave es az edesseg. 1 kocka csokit sem. Akar fiu, akar lany volt a pocimban.
Hogy mit nem teszek mostantol? NEM TAKARITOK!!!!
Macskat is kerulom, az egyik uncsitesom toxoplazmozissal szuletett - nem reszletezem.
Nem eszek pasztorizalatlan sajtot es pastetomot (camembert, brie, kecskesajt stb), nem iszok szensavasat (gyomorsav miatt), csak paracetamol fajdalomcsillapito ha feltetlenul kell!!!
Most igy ennyi jutott az eszembe Bbercsi.
Ja en uszodaba sem megyek, semmifele gyogyfurdobe, es nem furdok forro vizben.

malna5

Jaj igen, a cicát kihagytam, az legjobb, ha nem kerül terhes nő közelébe se!

Kép

Kép
sz.veronika

nekem érvágás lesz, hogy kertészkedésnél kesztyűt kell felvennem. Imádok kertészkedni, de nem kesztyűben. :( Takarítani sem kesztyűben szoktam :(
sz.veronika: én is alig iszom 1 pohár vizet egy nap, de majd teszek az íróasztalomra egy flakon vizet innentől. Ez most nagyon jó, hogy leírtad!!! Füstölt húsok, virsli, parizer tilos, már ha valaki eszik ilyeneket.
korenka
Szár

Mirci,
hú, ikrekkel nem lenne könnyű, van ismerettségi körben, a lány és az anyukája együtt is alig bírtak a babákkal :)

Korenka,
az Olivér nekem is bejön! :)
Az Eszter tetszene, ha nem lenne egy Eszter, akit nem szeretek, ilyen kis hülyeségek is befolyásolják a névadást :) Nekem az Adrienn volt a legelső gondolatom az első gyerek előtt, de a párom meg arra mondta azt, hogy soha de soha mert rossz emlékek fűzik hozzá! :D

Ezen a cukorterhelésesen jót röhögtem! :)

Én nem voltam kívánós, sőt.. de ezt azt hiszem már írtam... úgy kezdtem, hogy vagy 4-5 kilót fogytam, mert nem bírtam enni... kíváncsi vagyok ez másodjára is így lesz-e, most jól jönne ha lemenne pár kiló :lol: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Korenka,
kertészkedésnél miért kellene kesztyű? Ja, hogy esetleg macska jár a kertben?
Amúgy mindenre igaz, hogy ha előtte szokva volt, akkor kisebb az esélye. Pl. akinek van cicája, az szinte tuti hogy már átesett a "cicabajon", csak ezt terhességen kívül észre se venni. És akkor már terhesen nem kapja el újra.

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika: Ez tényleg így van, a barátnőmnek a lánya Tamara. Mikor terhes lett vele, kérdezte, hogy milyen név, tetszik-e nekem. Mondtam, hogy én akárhány Tamarát ismerek az mind.. hogy is mondjam egy nagy r..anc, de mondtam neki, hogy ez az én véleményem, és az legyen a neve, amit Ő akar, ne az amit én... végül is nem az én gyerkőcöm. Tamara lett a kislány. Ma már, a Tamara névről Ő jut eszembe, és már máshogy gondolok erre a névre.
:lol: Érdekes. Malna is Olivért szeretne, majd biztosan írja :D
óóóó bár leadnék most csupán 5 kilót..... +10-el indulok neki ennek a terhességnek khm...
korenka
Szár

sz.veronika: Fent említett drága barátném elment erre a toxoplazma szűrésre. Egész gyerekkorát macskák között töltötte, nem egyel, és kiderült, hogy nincs megfertőzve vele. Nagyon berezelt ezmiat... is...
korenka
Szár

... és ha már itt vagyunk.... további horror: rózsahimlő vagy a rubeola. Hogy vagytok vele?
korenka
Szár

Olyan nehezen szakadok el innen, pedig már egy ideje el kellene indulnom. Ezért inkább elköszönök, akkor talán nem ragadok itt tovább :) Sziasztok, leher, hogy még este benézek, vagy holnap a teszt után! :D

Kép

Kép
sz.veronika

húúúú csajok. csak győzzelek Benneteket visszaolvasni. Míg két tételt megtanultam, ti összehoztatok egy új oldalt.

:D

egyébként szuperek a hozzászólások, klasszak az ötletek nagyon.

egyébként a sóról mit gondoltok? én rengeteget sózok. az édesanyám pedig a vasárnapi ebédnél mindig rácsap az asztalra, hogy figyelmeztessen a túlzott sózásra :oops:
Vendég

Korenka! képzeld a múltkor a frászkarika kerülgetett, mert elmentünk szülinapra és az anyuka akkor közölte, hogy a gyerkőc egész héten otthon volt , mert skarlátos. ahh..grrr gondoltam, én is jó helyre jöttem :D
Vendég

..hát így nem tudok dolgozni, ha mindenhez hozzászólok, de ezt sem akarom kihagyni: só: a só mögötti hisztéria hamis. Az igaz, hogy nem mindegy, hogy milyen sót eszel. Én személy szerint himalájai sót veszek, kicsit rózsaszínes a színe, rendkívül egészséges. Nem olyan intenzív az íze mint a mű-sónak. A só rengeteg egészséges és természetes elemet tartalmaz. Testápoló helyett és arcápolásra is sótömböt használok. A só jó!!! :)
korenka
Szár

bbercsi: :? jesszus. Tiszta kihívás az élet... főleg babára várva... :)
korenka
Szár

Meg jo, hogy levegot vehetunk csajok!
Bbercsi a so visszatartja a vizet es dagadhat a kismama laba... en is sozok, csak mertekkel.
A husevessel hogy alltok, mert en rosszul. A vercsoportom is "A", ami tipikus farmer vercsoport, a tejnek meg a latvanyat sem birom...
Ti isztok tejet?

malna5

Visszajöttem :) Végül elküldtem egy taxist a terhestesztekért :D Amúgy is taxival mentem volna már, mert 16:30-ig kell a bölcsiből elhozni Pálmit és másképp már nem jártam volna meg. Szóval nyertem egy kis időt :)

Bercsi,
Azt nagyon nem bírom, ha nem szólnak valahol hogy beteg van, te meg odamész... :evil: A következő, mikor gyerekkel mész oda és ott egy beteg gyerek... az is gáz...

Málna,
levegőt??? Hát tiszta szennyezett! Te még veszel levegőt?!? Azonnal hagyd abba! :lol: :lol: :lol:

Tej... előző terhességemnél eleinte nem ittam, mert felső légúti allergiám van, és azt olvastam, hogy amiatt nem jó (se nekem, se a bébinek). Aztán a harmadik hónap környékén meg azt olvastam, hogy a tejben lévő kálcium nagyon kell, és nagy meló máshonnan, zöldségekkel pótolni, úgyhogy onnantól meg ittam... Mondjuk könnyű volt meggyőzni, mert minden reggel kakaóval indítok :)

Húsevésre mit értesz, hogy rosszul állsz vele? Nagyon imádod, vagy nagyon utálod?

Kép

Kép
sz.veronika

Nem eszek csak ritkam hust. Max sonka, virsli. Viszont sajtot igen, ami tele van kalciummal.
A betegsegek ellen be vagyunk oltava, ezert rubeola, kanyaro veszelytelen. Baranyhimlosek voltunk, ugyhogy az ellen is vedve vagyunk. A skarlat mas. Azt meg lehet kapni tobbszor is. es az influenza. En szedtem a 10.heten antibiotikumot egyszer. Ugy hallottam ugyanis, hogy a laz sokkal veszelyesebb, mint a gyogyszer. Meg az orvos is ezt mondta.

malna5

Malna,
akkor még mindig nem értem :) Mondta valaki, hogy kellene húst enned terhesség alatt, vagy.. ?

Nem tudom mi van velem, tökre fel vagyok puffadva, fáj a derekam, mintha meg akarna jönni :roll: Sőt, most az előbb elsírtam magam egy idézeten, ami szép-szép, de azért normál esetben nem kellene rajta ennyire elérzékenyülni... ha ezek után se jön meg holnap, akkor ezek már a terheshormonok! :D (A remény hal meg utoljára :) )

Kép

Kép
sz.veronika

Tavaly beoltattam magam H1N1 ellen, állítólag még nem mutálódott, úgyhogy legalább az ellen elméletileg védve vagyok...

Kép

Kép
sz.veronika

En csak kerdeztem, hogy ti esztek-e? Korenka irt valamit, hogy a nemet is befolyasolja, ki mennyi hust eszik. De mar nem talalom. Korenka mi ios volt ez?

malna5

A lanyom elment elete elso suli -diszkojaba. En sminkeltem ki, nagyon szep volt. A francba, minek nonek ilyen gyorsan!!!!

malna5

suli-disco....óóóóóóó
nálunk is milyen nagy szám volt. :D de jó,egy pillanatra tinédzsernek éreztem magam :D
Vendég

Málna: a husiról annyit részemről, hogy nálam majdnem minden étkezésnél befigyel. de csak és kizárólag a színtiszta húsokat eszem meg. az az igazság, hogy hiányozna is, ha nem lenne az étrendemben.
....nem véletlen oroszlán vagyok.....oroszlán aszcendenssel :D
Vendég

Bbercsi,
oroszlán-oroszlán? az igen! :D

Én oroszlán-szűz... jó kis keverék... két tök ellentétes :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
igen. ugye a horoszkópom ismeretében nem csoda ha határozott egyéniségnek tartanak. :D
no, de édes-doromboló kiscica is tudok ám lenni :lol:
Vendég

tényleg jó még a tavalyi oltás H1N1 ellen???? mert tavaly én is beoltattam magam. idén nem is foglalkoztatott még a dolog.
Vendég

A híradóban mondták kb. 2 hete, hogy jó a tavalyi oltás, mert még nem mutálódott!

Kép

Kép
sz.veronika

korenka:

CH: csak a terhelésnél derült ki, hogy gond van az anyagcserével. Utána szerencsére visszaállt. Nagyon becsületesen betartottam a diétát, nagyon féltem, hogy baja lesz Daninak. Nem voltam különösebben kívánós, csak az édességet kívántam, de gondolom azért, hogy minimálisat ehettem. Esténként bűnöztem is néha jó nagy tál meggyel. Kilószámra tudtam volna enni. :shock: :D
Nálad tényleg gond lehet a bekötéssel. :D :D :D :D :D

Rubeola:
Túlestem rajta 18 évesen és utána azonnal be is oltottak :arrow: ettől annyira nem tartok.

bbercsi:

Só:
Lehet tőle dagadni terhesség végefelé rendesen, főleg ha ez az időszak éppen nyárra esik. :?
Skarlát:
Azért szólhattak volna! Habááár...ha már megbetegedett....Nem csak lappangási idő alatt fertőznek az ilyenek? Ezt nem tudom, csak a bárányhimlőből indulok ki. Mindenestre, ha épp terhes vagy, nem túl jó ilyen helyre menni.

malan5:

Tej:
Nagyon szeretem minden formájában, de terhesség óta nagyon visszafogtam, mert akkor nagyon keveset ihattam, nagyon emeli a cukrot. Annyi rosszat hallani manapság róla....én úgy tartom, hogy kis mennyiségben igen egészséges, vitaminokban gazdag ital.

Húsleves:
Imádom. 8) :D

Antibiotikum:
Én is szedtem terhesség alatt, mert benyeltem egy hányós vírust. Egyeseket lehet terhesség alatt is szedni és igen, többet árt a láz.

sulibuli:
Húúúúú....nagy dolgok ám ezek. :roll: :wink: :) Megható lehet.

Kép

Kép
mirci09

Jó reggelt!
Gondoltam, hogy megvárom Veronikát, hogy jól induljon a napotok. :D
Én negatívat teszteltem reggel. Persze erre számítottam, csak azért rosszul esett. :cry: :cry: :cry: :cry:
Most egy kicsit fel is adtam.

Kép

Kép
mirci09

Nekem meg megjött, mint a vonalzóm is jelzi... de akkor mitől volt napokig hányingerem??? :roll:
Igaz, csak pár csepp, erre még mindig lehetne azt mondani, hogy ennyi lehet még terhesség mellett is, de nekem szokott így kezdődni néha a havim, ráadásul az előző terhességnél nem volt ilyen.

Szóval csináltam új vonalzót, és most vagy 10 napig nincs min izgulnom :D

Kép

Kép
sz.veronika

Mirci,
negatívat teszteltél, de ma kellett volna megjönnie és nem jött?

Kép

Kép
sz.veronika

Jaaaaaaaj nemááááár! :cry:
Pedig annyira szorítottam, hogy legalább neked összejöjjön. :roll:
Még nem jött meg, de még nincs vége a napnak. :) Utána én is csinálok vonalzót és hátradőlök. 8)

Kép

Kép
mirci09

Én az a pozitívum-kereső fajta vagyok :) Most kitaláltam, hogy nem is lett volna jó augusztusi baba, mivel én is oroszlán vagyok, Bercsi tegnapi hozzászólása után gondolkodtam el, hogy két dudás egy csárdában nem biztos, hogy jó lett volna :lol:

És most megpróbálom elkapni az első peteérést, mert amúgy is az az érzésem, hogy az lenne a nyerő. Ez volt ugye még csak az első havi próbálkozásunk, de most csak a másodikat kaptam el, mert nem kezdtem el időben az ovulációs tesztet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2010.12.10 10:09-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Málna,
nekem nagyon emlékezetesre sikerült az első suli-buli, mert anyu odaállított az 5 éves húgommal és közölte, hogy hagy táncoljon a picúr... én meg égtem, hogy mit jönnek oda a buliba és bámulnak ott, ezt hisztizősen szóvá is tettem, anyu meg rövid úton közölte, hogy akkor vegyem a cuccom és megyünk haza :lol: Úgyhogy elég rövidre sikerült az első bulim :lol:

Lánykádnak hogy sikerült?

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?