Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és Geo, szuper a kockás padló, és a kutya éédi!

KépKép
yadine81
 
 


Yadine!
Ez székre rakható. Az asztalra szerelhetőt én is utálom. :)


Kaki:
Ha emésztetlen a cucc, akkor olyan állagú, mint maga a kaja, ami bement. Lehet a szaga is kaja szagú, az is ennek a jele.
Alexnak az állaga és a szaga is alma volt, pici kaki tejes kaki szaggal vegyítve...

Megyek, Hanna nyaggat :D Pedig még akartam mesélni...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Yadine,
köszi, az a konyhánk :D
nemrég költöztünk be, kb április-május környékén, akkor tettem fel előtte-utána képeket,mert ultra brutálul nézett ki a lakás..

na és hoztam két videót...
mióta Dávid négykézlábra áll, azóta abbahagyta a kúszást, mert most már úgy ér el mindent, hogy négykézlábra áll, rugózik, lendületet vesz, és előre löki magát... persze a mellkasára esik, ami nem fáj neki, de ha mindezt a padlón csinálja, nem a puha szőnyegen,akkofr bizony sír, mert az már fáj...

amásik videó pedig az aktuáli skedvenc, amin "nyusziugrást" csinál :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=E_uOpoq-o_Q

http://www.youtube.com/watch?v=Rx51f6PBc-I

na megyekmert szétégetem a rakott karfolt
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Teszek fel pár képet:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


geooo:
nagyon édi Dávid. Ahogy néztem a videót, mintha a saját fiamat láttam volna... no nem külsőleg hasonlítanak, hanem a mozgássorozat egy az egyben ugyanaz... még a "nyusziugrás" is.

Nekem Boginál asztalra szerelhető etetőszékünk volt, mondjuk én szerettem nagyon, de akkor egy masszív konyhaasztalunk volt - el is foglalta az egész konyhát. Azóta lecseréltük az asztalt kisebbre, hogy elférjünk mellette, viszont erre már nem merném rárakni az etetőszéket, mert annyira nem stabil.

Ami nekem tetszik, az ez...
http://teszvesz.hu/item1346599802_fa_etetoszek.html

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Egyébként tiszta nátha vagyok tegnap óta. És már agyamra megy a sok orrfújás. Olyan vörös az orrom, hogy simán szerződtetne egy cirkusz bohócnak.
Mivel nem vagyok a helyzet magaslatán, türelmem sincs akkora per pillanat. Gergő nyűgös, Boginak 5 percenként kell valami... szóval áll a bál... és apa sincs még itthon....

Huuuu, olyan csúnya baleset történt itt Szeged mellett. Dél körül az tűnt fel, hogy a házunk előtt sorban elhúz 3 tűzoltóautó, majd 1 mentő, még 1, és még... kb. 6, aztán kb. ugyanennyi rendőrautó - bizti benne lesz a híradóban - személyautó ütközött egy járat szerinti busszal, az autó totál kiégett benne a sofőrrel, a busz meg teljesen teli volt emberrel. 3 halott, 14 sérült. Szóval rettenet.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


sziasztok! hazajött hazajött hazajött éljen éljen éljen
jövök még csak apa lement apóshoz! egyedül vagyok még ! aztán férjuram este edz úgyhogy olyan mintha meg sem jött volna de a tudat hogy itt a ruhája a bőröndje a "szaga" :-) nagyon jó érzés!

az a baleset Heny nagyon durva fent van az indexen! fuhhhh ahhhhh hülye gyorshajtás mindig a gázpedál! itt se közel se távol nincs zebra a főúton max ha 1 km-t megyek akkor! egyik autós sem lassit szinte soha ha átakarok kelni!!! nagyon durva milyen mentalitás van!!!! ... nehéz lesz ebben nevelni a gyerekem ... hihetetlen mennyire rossz fele tartunk! természetesen ebben a balesetben is gyorshajtottak és természetesen ártatlan ember is halt meg akit vártak biztos haza valahol! szörnyű! bocsi ... a szösszenetért!

Geo: DÁÁÁÁÁVIDDDD ATYA-GATYA NEM TALÁLOK SZAVAKAT!
mi még csak fekszünk!!!! :-) néha forgunk azt csá!!! :-) és sírunk azt jól tudunk viszont
Vendég
 


Nanetto, a sirast nem adom!! :) Az Arongyerek tudomanya, tokelyre fejlesztve :) Amde nem forog es foga sincs :D Mindig hanyatt fekve varja a felmento seregeket... es bar hason tartja a fejet, hanyatt oldalra fordul is mindket iranyban es machinal de fordulni na azt nem. Olben ulni, aaaaazt igen :)

luna6
 
 


Geo, wazzzeee, hova rohan ez a gyermek???!!! Mármint a mozgásfejlődésben. Hát ez hihetetlen. Gratu az 5 hónaphoz!
Léna meg ma 7. Ez meg még hihetetlenebb. Kevesebb van vissza az 1 évhez, mint amennyi eddig eltelt a kis életéből. Egy gondolat és sütöm a szülinapi tortáját.

Nanetto, elhiszem, hogy boldog vagy.
Én meg már megőrülök Apa új beosztásától. Szinte soha nem látjuk. De ha legalább megfizetnék...

Detti, nem is tudtam, hogy Te is keloidos vagy. Hát ne tudd meg, milyen "gyönyörű" a császáros hegem. És persze szurkál és viszket. A tavaly leszedetett kb. 2 mm-es anyajegyem helye meg vagy 3 cm. Az is gyönyörű. A hátam közepén.

Zsó, cukik a fiúk.

Talinn, én is szeretnék új konyhát. Ááá, nem is. Én lakást szeretnék. :D:D:D

Etetőszék, hát nekünk biza asztalra szerelhető van, bár még nem próbáltuk. Pi*ányi lakás pi*ányi konyhájába bizony más nem igen való. Bár nekem is kétségeim vannak afelől, hogy mennyire biztonságos, de Apa azt mondja, nem lesz gond. Hiszek neki.
Nálunk egyébként bevallom, cumisüvegből megy az ebéd. Ugyanis Léna a kanalazásnál elfárad és minden más érdekli, csak a kaja nem, és mivel egyedül az ebédből eszik normál mennyiséget, ezért nem szórakozom, azt is így kapja.
Mától eszünk husit, csirkemellet kapott (zöldborsó, cukkini, alma körítéssel). Én amúgy passzíroztam a borsót, de utánaolvastam, állítólag van olyan zacsis, mint a sárgaborsó, amin nincsen rajta a héja, úgyhogy majd szerzünk. Eddig még nem adtam neki bébiételt, mert egyelőre imádok pepecselni a kajájával. Meglátjuk, meddig.
És kérem, mától nem lesz légzésfigyelő sem. Megbeszéltük Apával, bízunk a kicsi lányban, nem lehet semmi baj. Baba érkezik azoknál, akiktől kölcsönbe kaptuk, úgyis hamarosan vissza kellene adnunk, úgyhogy most megválunk tőle.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Geo,
Dávid szerintem holnap már körbejárja a szobát! Gondolom a járókát lassan el is rakhatjátok.

Isten éltesse Dávidot 5, Lénike 7 hós szülinapja alkalmából!

Csilla,
megértem abszolút, hogy nem akarod kockáztatni az egyetlen rendes evését.
Sajnálom,hogy ritkán látjátok Apát.

Zsó,
aranyosak a gyerekek nagyon, de ezt már mondtam!

Vik,
még jó, hogy szép neve van Anyósodnak, nekem tertszik, talán jobban is mint a Zoé, bár az is nagyon szép, és talán jobban illik a lányhoz a Zoé, de lehet azért, mert így szoktuk meg. :)

Ezt muszáj elmondanom: Nálunk a férjem Hódosnak akarta nevezni a gyereket. Kb. a hetedik hónapig azt hittem viccel, de nem, tök komolyan gondolta!!! :shock: :shock: :shock:
Nem semmi volt, hogy belement a Mátéba. :shock:

A lánynévben símán megegyeztünk, amikor még nem tudtuk, hogy fiú, Janka lett volna. Nem sejtettem, hogy a fiúnévnél bekattan! :D

KépKép
yadine81
 
 


Geo,
ESZMÉLETLEN EZ A GYEREK :lol: :lol: :lol: NAGYON-NAGYON ÜGYES-ARANYOS :lol: :lol:
És még járássegítőben gondolkoztál neki karácsonyra! Ha így halad nemhogy járni, de szaladni fog akkorra! :lol:
Klasszak a képek! Apára nem is hasonlít, hanem rád!
Gratula az 5 hónaphoz!

Csilla,
Na és hogy ízlett Léninek a husis kaja? Bátor vagy, hogy beszüntetitek a légzésfigyelőt! Én egy éves koráig akarom hagyni, aztán csak a bébiőr funkciója fog működni, mert ugye nálunk külön szobában van. Már most tiszta ideg vagyok, mi lesz 10 napig nélküle januárban amikor megyünk Magyarországra.
Gratula a 7. hónaphoz!
Én úgy oldom meg, hogy ne unja meg a kanalazást, hogy amikor már nagyon forog minden felé akkor a telefonomon bekapcsolom neki azt a gyerekdalt videón ami videón is rajta van, meg a Halász Judit Boldog születésnapot videót és akkor nem forgatja a fejét és szépen nyitja a száját, hogy kér még. Tudom nem a legjobb megoldás....

Aproka,
Klasszak a sárcaid :lol:

Yadine,
Na igen szép a neve, de amikor valamit muszályból kell és rád van kényszerítve, akkor még a szép is csúnya lesz...
Nekem a Zoe a jelentése miatt tetszik nagyon, mert azt jelenti, hogy élet.

Luna,
azt tuti, hogy a te Aronod nyerné el a ki sírt a legtöbbet 2010-ben versenyt :lol: :lol:
De azért már javuló tendenciát mutat nem?

Nanetto,
de jó neked, hogy már otthon van a férjed! Az enyém még csak tegnap reggel ment el, de már megőrülök.

Na nálunk már van karácsonyfa :lol: , ma délután díszítettem fel amíg a lányzó aludt. Hát hogy tetszik neki! Mikor meglátta kikerekedett szemekkel vizsgálta, aztán füligért a mosolytól a szája és kezével-lábával elkezdett vadul hadonászni. Mindenáron meg akarta tapizni, de nem engedtem neki, nehogy feldöntsük.
Meg félig már megvan a karácsonyi díszítés is. Legalább bent legyen karácsonyi hangulat ha már kint nyár van.

Talinn,
na mi újság a konyháddal?

Konkri,
merre jársz?
Vendég
 


Sziasztok :D

Az Arni fél 10-kor aludt el fél 9 helyett, úgyhogy nagyon fáradt vagyok és még van egy csomó pakolnivaló, h mire holnap jön az asztalos, addigra ne legyen ott semmi.

Nem is írok most máást magunkról, ma neki is emésztetlenül "jött ki" az alma. Nem tudom miért :roll:

Geo Dávid nagyon cuki a képeken :lol: :lol: :lol: Irtó huncut a mosolya :D :D
Örülök, hogy jobb már egy kicsit, pár nap és még jobban leszel :D

Zsó hát, tündéri fiaid vannak :lol: :lol: :lol: Levi is igazi huncut kissrác lehet, nagyon csibészesen mosolyog :D :D :D :D Zéti pedig gyönyörű, csupaszem kisbaba :lol: :lol: :lol:

Geo a videok láttán majd' elájultam :shock: :shock: Ez a Dávid nagyon tud :lol: :lol: :lol:
Mi majd 2 hónap múlva követjük :lol: :lol: :lol:

Jaj, azt nem ismondtam, hogy az én fiam meg az állást gyakorolja. Nem magától, csak én megfogom, ő meg elég hosszan áll. Megfeszíti a térdeit, mint 2 bot. Ez kkor jó, amikor szedem ki a kádból, legalább nem kell akkorát hajolnom.
Igazándiból rugózni akartam vele az ölemben, gondoltam egy kicsit tornázunk, de nem hajlandó, csak áll :roll:

A konyha, meg majd holnap, de ugye még csak a váza, de lehet, hogy annyi sem, majd meglátjuk. Jön a srác, hoz magával még vkit+a férjem, 3-an remélem elég sokáig jutnak el.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket! :D

Tatim, nagyon köszi a harisnyás választ, megtaláltam végre....akkor ez jóval olcsóbb, mint a neten. És a Centerben merrefelé vannak? Bár mondjuk nekünk nagyon messze van, nem hiszem hogy valaha eljutunk arrafelé...

Tallin, hajrá konyha! Arninak meg Boldog félévet!

Szép napsütés van itt, ma megyünk végre a téli gumikért, már nagyon kell, mert csúszik mint a fene.
Peti unokatesója szereli fel, meg ők is szerezték Svájcból marha jó áron.

Vik, tényleg és párod is akkor nagyon vallásos meg a családja is? És TE?
Meg hogy fér össze ott kinn vallás és a babona? Mert ugye itthon nagyon nem....

NA, ennyit engedett a család....megyek gofrit sütni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zso nagyon helyesek a fiuk!!!!!
Miutan leirtam Arongyerek mennyit eszik egeszen visszaesett a teljesitmenye :) Eszik ugyan de kevesebbet iszik tapot, legalabb a pepeket megeszi ugyahogy mennyisegben.
te most hogy vagy? Nekem tegnap megjott, szerintem attol vagyok ma vacakabbul... de meg mindig ilyen hol jo hol kevesbbe allapotban agonizalok es be kene szednem a gyogyert de .... na jo ezt mar hetvenszer leirtam, smemi valtozas ebben :)

Geooo: ruhatesztben volt Manci ruhaja meg olyan Aronruha is ami nem volt a gyereken meg, tehat uj (bar a mososzerevel kimostam).´
Jah, es biztos bromocriptint kaptal apasztonak, nekem is az van itt e en nem szedtem be. Jol birod? Van akinek allitolag hulye tuneteket csinal.

luna6
 
 


Luna, sztem átmenetileg lehet visszaesés...mondom én, nekünk ugye egészen 60ml/4 óránkénti visszazuhi volt, ez ez extra. Remélem egyedüli és megismételhetetlen volt ez a dolog....
:?
Én köszi, egyenes arányban nő az életkedvem a gyerek étvágyával. Tudod, az hogy ennyiket evett, meggátolt minden programszervezést. Mondjuk így sem megyünk sok helyre, félek a vírusoktól, főleg a rota után, meg Zéti is olyan, mint Levi. Itthon kell neki, meg megszokott környezet, szóval nem akarom kizökkenteni nagyon.
De legalább egy nagyobb sétára el merek indulni, mert nem kell attól tartanom hogy végighisztizi, mert ugye attól hogy nem evett még éhes volt....
Most mi szenvedünk a nemalvásal, félóránként kell becumizni egész éjjel, kivévee az első 3 órát, de akkor meg még mi nem fexünk le apával....na, de ezt így felcserélve elfogadom. Nem aludjon, de egyen...aztán majd az alvás alakul 1 éves kora után. Levinél is ez volt.
Jó, hogy kitartasz sztem amíg lehet bogyó nélkül.
Mit kellene szedned? Erősebbet, vagy ilyen xanax jellegűt?
Jaj, vörösrucishoz kitartást, ilyen hamar megjött? Na, én már vagy másfél hónapja nem szoptatok, de még mindig nem jött meg, na nem mintha hiányozna így több mint 3 év után...

Tényleg azt nézem, hogy rengetegen hagyjátok abba a szopit ilyen hamar, érdekes, bár tökre megértem, mert akit stresszel, vagy folyamatosan szenved vele, ott így a legjobb a picinek is meg Nektek is! Nekem mondjuk egyszer volt csak egy pici egyestés mellgyuszim, amikor már alig szoptattam és közben szült sógornőm és mondtam, hogy nyugisan viheti a mellszívókat. Na, aznap estére puff, mintha tudat alatti lett volna, már hónapok óta nem kellett mellszívó...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Eletkedvem nekem nem gaz de irto vacakul voltam ma delelott..ez inkabb a mikitol asszem :)
Xanax az sima nyugtato, nekem antidepit irt fel a doki, na ha azt elkezdem az minyima fel ev de inkabb akar egy is. Es tudom, hogy segitene amde azt is, hogy az elejen olyan ihaj mellekhatasai lehetnek, hogy roszabb lenne mint akarmilyen is most. Ugyhogy ettol tojok nagyon... legalabbis egyszer mikor szedtem az ultragaz volt az elejen. Ez mondjuk masik gyogyi es allitolag gyirsabban hat, de koszi, ket het szar is pont ket hettel tobb szar mint amire vagyom :D
Na az ejszakaink most nekunk is ilyenek, illetve inkabb apukanak, amig ki nem heverodom teljesen (ugye egyelore magamtol varom ezt) addig foleg apuka kel... de en is felebredek az allando jovesmenesre es hajnalban meg atviszem magamhoz a mukit mert ott meg alszik. Akkor mar csak en nem alszom tole. Amugy is az insomnia a baratom (bar mintha ket napja jobb lenne talantalan).
Hat en is meglepodtem am, hogy megjott, majd a kovetkezo jon a nyaron, mert en kb honapokat szoktamkihagyni a PCOSem miatt, ha nem szedek gyogyszert :) Jol elvagyok en mensi nelkul egesz sokaig :)

luna6
 
 


Jah a szoptatas... nekem azert kellett abbahagyni merugye diszfunkcionalisak voltunk :) Aron nem nagyon evett rendesen csak rapszodikusan nekem meg tobbszor begyulladt es eldugult, es igy a pszichiater sem tudott volna gyogyszerezni. Dehat az antidepresszanshoz el kellett hagyni. Mas kerdez, hogy nem szedtem meg be :D De a gyerek meg jobban eszik rendes kajat, amde pl a pepet sokkal jobban mint a tapszert. Mindenesetre mar eszik relative normalisan. A mancimat 15 hos koraig szoptattam, szoval Aront is hoszabb tavra terveztem, de hat igy alakult :)

luna6
 
 


Biztos tavaly telen is jol tele irtam vele mar a topikot, de faaazom.
17 fok alatt a lakas elegge hideg bir lenni... marmint, hogy benti 17 fok alatt.

luna6
 
 


Luna,
Jesszus hány fok van bent nálatok?
Mibe öltözteted Aront ilyen hidegben?
Fűteni egyáltalán nem fűtötök?
És kint hány fok van?
Vendég
 


Nem tudommennyi van bent, nincs ertekelhetoen mukodo homerom, de lehet ez jobbis igy :) Az biztos, hogy 17 alatt volt delutan mikor meghalni keszultem, mert elkezdett automatan futeni a futes es az csak 17 fokra temperal nap kozben, tehat az alatt volt. Most bekapcsoltuk, most igy mar 20-ra temperal, de nagyon nedves nyirkos a levego, szal igy is szetfagyas hataran vagyok allandoan :)
Gyerek nincs tuloltoztetve, en vagyok csak nagyon mashoz szokva. De azert van rajta hosszu badi, harisnya, felso kerteszgatya... neha polarpulcsi is. Ejszakara polarpizsi, ma kap hosszuujju hosszulabu badit is ala meg zsakot, de az o szobajaban ejszaka is futunk. Mondjuk hajnalban kicsit sem tiltakozott mikor az en palanommal is be volt takarva. Speciel rajtam ket vekonyabb paplan meg 3 takaro volt :)
en eccer itt tuti jegge fagyok...
kint most olyan 9 fok lehetett mig vilagosabb volt, ahogy jon az este lesz hidegebb,. Hajnalra mehet 0 kornyekere lazan. Szigeteles meg mutatoban sem nagyon van.

luna6
 
 


Köszi mindenkinek a székes hsz-eket, úgy néz ki egy darabig megoldódik, mert kapunk egy dönthetőt kölcsön, aztán meg szerintem veszünk neki egy olyat, amit majd sokáig használhat. Akiktől kapjuk ott is csak egy éves a kiscsaj, de nem szeretik, mert az állítja az apuka, hogy a dönthetőség miatt nem kényelmes a gyereknek. :shock: Kíváncsi leszek.

Heni, jobbulást neked, remélem a gyerekek megússzák...

Geo, Dávid hihetetlen, de tényleg. Csak tátom a szám egyfolytában. Nem lesz egyszerű vele, az tuti. Én már most folyton frászban vagyok, pedig Dorka csak gurulva közlekedik, de úgy villám gyorsan, és az egyik percben még itt van a szőnyegen, a másikban meg a parkettáról szedem össze.

Nanetto, milyen gyorsan elment ez a pár nap, vagy nem? :)

Tallin, hogy áll a konyhád?

Zsó, merre laktok ti? Nagyon helyesek a fiúk :) És milyen nagy Levi... Milyen lett a gofrid? Annyira szeretnék olyan "strandos" gofrit sütni, ami gyerekkoromban volt. Receptem van, csak a feltét nem az igazi. Volt egy olyan amit habszifonból nyomtak rá, az volt a tuti, legalábbis nekem.

Erről jut eszembe, ma voltunk úszni, ahol is ugye átkerültünk a haladó csoportba, de nem volt jó ötlet, szerintem. Sokkal nagyobb babák voltak, 14-16 hósak, gyorsabb volt a tempó is, meg sokkal többen is voltak. A végén látta a csajszi is hogy ez így nem lesz jó, és a nagyobbakat a jövő héten egy fél órával korábbra hívta, így elvileg csak a kisebb haladók lesznek. Egy esélyt még adunk neki, ha nem akkor megyünk vissza a kezdő csoportba.

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok!

Megtörtént az első pépes próbálkozásunk! Ka-ta-szt-ró-fa!
Kétszer kirázta a hideg, és köpte, fújta kifelé, nem akarta lenyelni, öklendezett. Pedig csak két kanálkával nyomtam be neki. Megkóstoltam, édes, kicsit csirketápos szaggal. Na, mindegy.
Ami a másik szívás, hogy úgy gondoltam a délelőtti gyümi után elég lesz a szopi. Ahhhaaa...ha hajlandó lenne félteli hassal szopizni! Csak üvegből hajlandó enni utána. Holnap kiszúrok vele, előbb szopi, utána gyümi,aztán még táp. Meglátjuk mi lesz.

KépKép
yadine81
 
 


Bakker, Luna, én ott tuti megfagynék.
Pár éve karácsonyra kértem egy elektromos ágymelegítőt, lehet neked is jó lenne. Annyira imádtam hogy nem a hideg ágyba kellett bemásznom, szuper jó érzés.

KépKép
tatim
 
 


timi, elektromos takarom nekem is van de megsem ulhetek egesz nap egy 5 hossal takaro alatt vagy az agyban paplan alatt :)
Amugy az is nagy kaki ebben, hogy nem tudom megugyse letenni a foldre a ragacsomat, mert az egy dolog hogy o nem akarja de odafagy...

luna6
 
 


Yadine, lehet hogy hülyét kérdezek, de írnál nekem a hozzátápiról? Ha jól értem akkor az a cél, hogy kiváltsuk a szopit/tápot másfajta étkezéssel. Ezt milyen gyorsan kell elérni? Mi a héten kezdtük az almát, pár kanál a mennyiég, szopi után. Mikor kell ezt emelni? És a cél az lenne hogy csak almával kiváltsuk a délután kaját? Vagy mondjuk a jövő héten ha adok neki barackot is, akkor esetleg ha később keverem neki, az elég lesz? Bocsi, de teljesen hülye vagyok a témában. Az is elég ha tud vki egy jó oldalt ajánlani, ahol mindez részletesen, szájbarágósan le van írva.
Előre is köszi

KépKép
tatim
 
 


Luna, nekem ez inkább "lepedő", nem takaró, én a matracra téve használtam. Az is eszembe jutott már, hogy leteszem a földre Dorkának, és rá a játszószőnyeget, ami egy vékony takaró. (A kutya miatt nem rakom csak a szőnyegre.)

KépKép
tatim
 
 


Azt szabad babaknal hasznali? Az enyim ugyan valoban takaro nemlepedo, de abban benne volt, hogy gyerekeknek nem (meg megegy csomo kitetel).
Ahh en akarhogy szepitem ezt itt meg barmifele dolgot vetek be, brutal hideg es utalom. Minden egyes telen. Csoda, hogy 6 ev alatt (ez mar a 7. tel) nem fagytam szejjel, mert tavalyig meg futesunk sem volt,. Ugyanis minekaz, eleve a lakasokban nincs ilyenopcio. Nincs redesen szigetelve a haz sem, es nincs vezetekes gaz sem pl a hazban. Szoval meg futest alkotni is kulon macera volt, hogy hatekony legyen. Ezek itten ilyenmindenfele bedugos olajradiatorokkal meg hosugarzokkal machinalnak (meg gazpalackos mobil melegito ajjjjaaaajjjjjjj) de az egyreszt lokaliasn er valamicsket csak, mondjuk ha raulok, masresz zabalja az aramot... harmadreszt pedig 160 negyzetmetert azzal felfuteni, raadasul mindenhol ez a borzalmas koburkolat (konyhaban plafonig az egesz, mint egy muto) ami nem eleg, hogy fizikailag hideg de meglatvanyra is az...
na jo nem elem bele magam jobban, mert ha nincs meg eleg okom a depressziora szerintem ez igy onmagaban is total eleg :)

luna6
 
 


Tatim,
szerintem többféle jó megoldás is létezik hozzátápi ügyben.
A csak szopizós babáknál egy éves korig fő kajcsi az anyatej kell hogy legyen, tehát nem nagyon KELL kiváltani a szopikat. Tápszereseknél kicsit más a helyzet, de a min. fél liter tápnak meg kell maradni egy éves korig. Én így csinálom jelenleg, aztán majd látom, hogy alakulnak a dolgok: Egy hétig kapott almát, a hét végére megevett olyan 40-et. Aztán szopi lett volna, ha kéri, de mivel nem kéri, táp. A második héten kapott barackot, kb. három napig, aztán vegyesen almát-barackot. Két hét alatt eljutottunk oda, hogy kb. százat adok neki, azt szépen el is nyammogja. Utána még kap tápot. Mivel még nincs hat hónapos sem, nem célom kiváltani teljesen a tízórait. Főleg, hogy hízásban sincs a toppon.
Úgy tervezem, hogy ha betölti a hat hónapot, elkezdem ebédre bevezetni a főzelékeket, krumplit,répát, sütőtököt, ezekhez a pépekhez keverek almát-barackot, a már ismert ízeket, és ha ebből a főziből megeszik egy fél adagot, kb. 100-at, akkor megy bele csirkehusi, ehhez a 100-hoz egy mokkáskanál, és ugyanennyi olivaolaj. Ezzel elleszünk nyolc hónapos koráig. Addigra kiváltom a tízórait és az ebédet szépen lassan. Hát ennyi, de abszolút lehet kritizálni, nem mondom, hogy csak ez a jó, szerintem többféleképpen lehet csinálni. Van olyan anyatejes baba, aki nem hajlandó mennyiségeket enni a pépekből, inkább szopizik, az is jó. Szóval az a lényeg, hogy a baba igényeit, szükségleteit is figyelni kell.

KépKép
yadine81
 
 


Szép estét nektek :D

Hozzátápi:
Hozzátápi, nem elválasztás. Azt kell eldönteni, hogy ki mit szeretne. Ugye csak szopis babánk már kevesebb van, de azért nekik elmondom, hogy Hanna 8 hónapos koráig 2, azaz kettő kanál kaját evett meg egy nap. Addig nem is kapott 2x enni, nem volt miért. Alex ehhez képest 4! :D kanállal is hajlandó megenni egyszerre és tök másképp reagál a kajára, mint Hanna. Mi a barack+alma kombónál tartunk ugye most. Mindig szopi után kap hamit, amolyan nasiként.
Amint elérünk egy normális mennyiséget ÉN meg fogom fordítani... előbb kaja, utánna szopi. Ajánlások szerint 2 éves korig kéne szopiznia a gyereknek, ahogy Hanna is tette, de én azt láttam, hogy azok, akik kb 1 éves korukra leszoknak a szopiról sokkkkkal könnyebben vették ezt az akadályt. Hannának kifejezetten nehéz volt róla leszokni. Nem szeretném, ha Alex is megszenvedné. Inkább korábban abbahagyjuk a szopit, mint Hannával.
Meg úgy tervezem, hogy amikor már csak 2x szopizik Alex, akkor el kezdek diétázni. Jó lenne legalább 20 kilót leadni... Ahhoz meg idő kell. És nem akarok ilyen kövéren újra melóba járni. Engem fergetegesen zavar és frusztrál, hogy ilyen vagyok.
Szóval reményeim szerint kb 1 éves korára már csak max 2 szopi marad és csak azokat kell majd leépíteni.

Amit tudok mindenkinek ajánlani. Lehet frissen préselt alma levet kapni az auchan-tescoban. (lehet külön rendelni is, de az drágább, bár ott többféle gyümilé van) Igaz, hogy 1000Ft 3 liter, DE nem sűrítményből van, jól fel lehet hígítani ÉS 21 napig még eláll szobahőmérsékleten.

Lunáék hőmérsékletén én kockára fagynék, az tutter... Én Svédországban is 24 fokon tartanám a lakást, az tuti :D:D

Yadine!
Azta, mennyi gyümit megeszik már :D:D:D

Geo!
Hát, ismét csak a számat tátottam Dávidon és mutattam is Ádinak :D:D:D Cuki és írtó ügyes!!!!
Az apasztó nem lehet, hogy túl gyorsan fogja apasztani a tejet? És nem fogod tudni apránként elhagyni? Nem értek ehhez, mert csak homeóssal találkoztam eddig.
Gratu az 5 hóhoz! :D:D

Csilla!
Hihetetlen, hogy Léni már 7 hónapos... el sem hiszem!
Hogy bírod a sok emberes lakást? Jobb már egy kicsit?
Milyen a párod beosztása?


Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, Alex jobb felső 1esének a csücske kezdi áttörni az ínyét. :D:D El akkor hiszem, ha már kint lesz a fog :D:D:D

Csináltam képeket, de még nem szedtem le a gépről. Majd jövök velük, idővel.
Holnap Mikulás ünnepség lesz az Arénában. A cégem szervezi. mozi, koncert, mikulás, ajándék, kaja, inni... :D:D:D Komoly jó lesz. :D:D Mi meg Alexal 1,5 órát kirakatot nézünk majd. Már alig várom! :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok, a sajtburgert ne hagyd ki :D

És köszi az infót, jegyzetelek. Az almalevet csak úgy ajánlottad, vagy a bébiknek?

Megyek, kihasználom hogy ma egyedül alszom az ágyban, jó éjt. :)

KépKép
tatim
 
 


Vok,Ja, még azt akartam kérdezni, hogy mi a normális mennyiség? És honnan tudod hogy Alex már nem kér többet?

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy mostanában nem voltam, jól le is maradtam, gyorsan visszaolvastam, már amennyire tudtam. :)

Nálam most elfoglalja az összes szabadidőt, a készülődés, mert angyalkákat varrok karácsonyra, meg ide-oda sakkozok papíron, hogy kijöjjünk a pénzünkből, de azért legyen ajándék is, meg finom kaja. Háát, nem egyszerű, most kezd már rendesen meglegyinteni a csóróság szele. :roll: (eddig egyik évben sem voltam ilyen alapos, átszámolgatós, mert azért mindenre futotta, ésszel, most meg...pffff....na nem offolok :) )

Mi a hozzátápival továbbra is ugyanott tartunk, mint kb. egy hónapja, nem sietünk, ez így most nekem is kényelmes, meg szerintem Lizának is jó.
Na hát én nem tudok beszámolni ilyen kunsztokról,. mint fog, meg mászás, de azért jól vagyunk. :D Megy a forgás, meg a dumálás.

Viszont minden nap megnézek egy 90-es évekből való karácsonyi filmet :D ami nagyon jó hangulatot csinál, imádom ( bár tegnap becsúszott az Amerikai nindzsa, az nem épp karácsonyi, hihi, de gyerekkori emlék...).
Én a mi díszeinkről sok fotót nem tudok mutatni, mert van 4 asztali/polc dísz, és slussz, ablakon, falon nekünk nincs girland, meg fény, meg ilyenek, pedig jó lenne....de nincs ezekre keret.
Így nézem a szomszédokét, meg anyósnál az övékét. :D

na, szép második advent vasárnapot mindenkinek!!!
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Tatim,
Ja, igen sajtburim :D:D:D Nem felejtem Már alig várom :D:D:D:D
Olyan ciki, rájöttem, hogy 2x írtam le a mikulás bulit :D Pedig nem ti, hanem csak én vagyok szenilis... :D:D:D:D

Almalevet a kicsiknek írtam. Sokkal jobb, mint a "baba" almalé, amit sűrítményből hígítanak vissza.

Normál mennyiség az olyan 200gr körüli, majdnem egy üveg kaja. :D Legalábbis nekem. Voltak olyan babák Hanna topikjában, akik dupla ennyit is ettek ebédre. :D:D:D Hanna most sem eszik egyszerre sokat. Ez is habitus. Majd meglássuk Alex mit bír :D

Ha nem kér többet, akkor nem hajlandó kinyitni a száját :):)

Ésssssssssss ALUDTUNK!!! Alex csak kétszer kelt :):):) kipihent vagyok végre! :)

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok,
király, hogy tudtál pihenni!
Na, jó ez a 100 még csak tegnap fordult elő, a híg Hipp-es barackból!

Én még egyenlőre nem merek ráálni a mérlegre, de ma mindenesetre előkotrom az úszódresszem, parázok rámjön-e egyáltalán. :cry:
Nemcsak a közérzetem múlik a fogyáson, hanem, hogy jövő szeptemberben tudunk-e újra próbálkozni a lombikkal. Viszonylag normál súlyról lenne jó indulni, meg magas vérnyomim is volt a terhesség alatt, dagadt a kezem-lábam, iszonyúan rettegtem a koraszüléstől. De az állandó hányingeren, hányáson nem a párolt zöldség segített natúr hússal. :oops:

KépKép
yadine81
 
 


Halihó, sziasztok lányok!!
Megint nagyon gyorsan megy a hétvége...
El kell hogy mondjam... megjavultak az éjszakáink, én csak lesek.. Dávid felkel enni fél2kor, 2kor visszaalszik, aztán 5kor is eszik, majd alszik negyed8ig
:shock:
ma pedig, képzeljétek 8ig aludtunk!!!!!!! negyed9kor mentünk át hozzá, hogy mi van már kisfiú :lol:
na a hétvégénk az úgy nézett ki, hogy szombaton délelőtt sétáltunk, meg elmentünk a westendbe ruhát nézni nekem a szalagavatóra. megjegyezném, hogy vettünk egy drága szoknyát, meg egy mégdrágább felsőt.... de nem tudtam őket együtt felpróbálni, mert Dávid már nagyon nyűgi volt.
otthon letettem a Manófalvit aludni, és elkezdtem készülődni.. hajmosás., stb. amikor felvettem a ruhákat, meglepődve konstatáltam, hogy a két darab együt nem jó :twisted:
úgyhogy 3kor kellett volna indulnom, de én akkor még csak az Arénába indultam, ruhát nézni...
gyermeket meg apát jól megpuszilgattam, és tűzés...
bejártam minden boltot, és SEMMI...
aztán bementem a sugarbird-be, ott megláttam egy ruhát, m-es, felpróbáltam, szuper... le se vettem, csak levágták rólam a címkét és rohantam HAZA, uigyanis otthon hagytam a fekete magassarkúmat :?
a ruha egyébként egy álom.... ilyen piros skótkockás-szerű mintázata van, és hozzá van varrva egy hosszú ujjú rész fekete csipkéből, na mindegy, SZUPER..
otthon puszi a fiúknak, indulás Pásztóra...
1óra 15perc alatt értem le, mert pályamatricát is kellett vennem, meg az elején dugó volt...
fél7re érkeztem meg, öcsémék műsoráról lemaradtam, de megvanb videón :lol:
épp az utolsó osztály műsora ment, de tömegnyomor volt, mozdulni sem lehetett, ott álltunk, mindenki a másikra szuszogott, szóval szörnyű volt..
(Eszter te írtad, hogy te nem mernéd Ádámra hagynni Alexet, hanem vinnéd, ugye? huuuhh.. ez hányszor eszembe jutott... a dugóban, a tömegben, a zajban, a sötétben, a hazafelé úton, brr....kész kínzás lett volna.. oké, az persze más, ha Pesten lett volna, és mondjuk csak a műsorra megyek.. de hát nem azért autóztam tegnap 2órát, hogy egy órára lemenjek..)
no megyek, kész a kaja, folyt.köv.. :wink:
Vendég
 


Aprooka,
Hát itt az ország 99%-a vallásos valamilyen szinten. A párom szerintem kevésbé. Mi csak a nagy ünnepekkor megyünk templomba, és keresztet se vet minden egyes templom előtt. Mert van olyan is aki minden egyes templom előtt ami előtt elhalad keresztet vet 3×.
Nekünk is van itthon egy kb A3-a méretű ikonunk a falra felfüggesztve amin a Szűz Anya van, ezt nászajándékba kaptuk az egyik fiatal és nagyon jó fej pap ismerősünktől. Előtte több kisebb ikonunk volt egy polcra kirakva, de azokat eltettük és helyette van ez az egy nagy. Anyósomnál például legalább 4-5 ikon van csak a nappaliban!
Én hiszek, de a vallásosságot olyan szinten gyakorolom mint a párom.

Ez a szemmel verős babona meg összegyeztethető a vallással, mivel amikor az emberrő leveszik a verést, tulajdonképpen imát mormolnak és kerszetet vetnek közben. A szemmel verés ellen még véd az is, ha valahova a tesedre egy fekete szemceruzával egy pici kereszet rajzolsz. Én ezt szoktam pluszban a lány dereka aljára rajzolni ahol még a pelus elfedi, hogy ne hagyjon nyomot a ruháján, akkor ha olyan helyre megyünk ahol sokan vannak és sonkan tapogatják őt.

Luna,
én szerintem már megfagytam volna nálatok :roll: :roll: :roll: . Mi még mindig nem kapcsoltuk be a központi fűtést, de itt pont a napokban mondták, hogy a elmúlt kb 100 év legmelegebb novembere és december eleje van most itt Görögországban.

Yadine,
akkor az nagy gáz, ha nekem a lány olyan 400 ml tápszert iszik naponta? Az kevés? Ezt kétszerre reggelire és vacsira eszi meg.
Délelőtt gyümölcsöt kap abból olyan 150-180 megy le neki. Ebédre híg főzeléket kap abból olyan 150- et és délután tejpépet kap az kb 180-200. Amikor nem tápszert kap akkor kap vizet is inni.

Vok,
Neked akartam még a naracsról meg a banánról írni, hogy ugye azt Magyarországon azért nem adják mert déli gyümölcs, tehát nem hazai.
Itt én a piacon csak olyan narancsot és banánt veszek meg ami itt a szigeten termett. Itt nem divat a gyümölcsöt érésének siettetése, mert itt egyész évben folyamatosan érik. A banán az pl pici amit a lányank veszek, olyan bébi banán féle, kb 10 cm hosszú.
Gratulálok, az alváshoz! Jó hogy tudtál pihenni :D
Amikor eszed a sajtburgert gondolj rám, imádom. Itt nincs meki. Volt csak bezárt mert senki nem ment oda kajálni :roll:

Nyuszika,
a karácsonyi filmeket én is imádom. Jobb híján itt azokkal csinálok telet és karácsonyi hangulatot, meg karácsonyi dalokkal. A kedvenceim Télapu, a Reszkessetek betörők és a romantikus karácsonykor játszódó filmek.

Lány készül a karácsonyra/Várja a télapót:
Kép
Vendég
 


Vik,
imádnivalóan édes Zoé abban a ruciban.

Nem kevés, mert a tejpép is beleszámít! Ez jó így!

KépKép
yadine81
 
 


Yadine,
köszi :D

Már akartam kérdezni, mi lett a napokban némelyikőtök vonalzójával :roll: , nekem nem jeleníti meg a babanet. Nektek se?
Ilyen nekem pl Eszteré meg Talinné.
Vendég
 


Sziasztok!

Rajtam kívül (jellemző!) mindenki alszik, úgyhogy most van időm olvasgatni...

Szag: én is megismerném a picúrkát az illatáról. Imádom az izzadt kis nyakát szagolgatni. Meg a talpát is, mert annak is van ám talpszaga. De én ilyen hülye perverz vagyok, mert ugye én vagyok aki a kutyák mancsát is imádja szagizni...

Tatim,
Dorka nagyon cuki!!! Nekem is mindent meg akar enni a gyerek: műanyag tálcát apa kezéből, ha lekúszik a tvig, akkor annak a zsinegeit, virágot, fém keverőedényt (a földön pucoltam a diót), kandallót (nem győzöm onnan visszahúzni, állandóan oda akar kúszni), horgászbot és orsó ... stb. Amikor az ember valami újat fog a kezébe, akkor a kiscsaj már vetődik is rá, és tömi a nyálas szájába. MIndig mondom neki, hogy persze hogy kell neki, mert olyat még nem evett! :-)
Sajnálom a szopit...
A gofri receptet megkaphatom?!? Igaz, sütőm még nincs, de remélem karácsony környékén kapok...

Etetőszék:
nekünk még nincs, de most fogjuk megvenni. Nekem nem tetszenek az olyanok, amiből aztán asztalt és kisszéket lehet csinálni. Inkább olyan összecsukhatót szeretnék, aminél dönthető az ülés (merthogy még nem ül a kiscsaj), meg állítható a magasság is. (Amúgy olyasforma amit Vik elsőnek belinkelt) Ez olyan 20e Ft. De miután tervezünk mégegy gyerkőcöt, úgy döntöttem inkább most vegyünk egy normálisat, mert úgyis ki fogjuk használni. Már ha hajlandó lesz enni, mert még mindig nem... Nekem az is fontos hogy jó erős legyen a bekötő szerkezete. Barátnőm amikor bent volt a kisfiával a kórházba, naponta hoztak be gyerekeket akik kiestek az etetőszékből és agyrázkódásuk lett....
Az IKEÁ-sok tényleg nincsenek a honlapon, csak személyesen lehet őket megtekinteni. Van egy pár, de engem nem győztek meg... :-(

Szerintem felháborító hogy orvosoknak 8-10 óránál többet kell egyhuzamban dolgozni. Emberéletek múlhatnak azon, hogy mennyire van kimerülve. Én nem engedném. De ezt sajna nem csak Mo-on "divat"... Hülye egy dolog.

Geo,
Dávid hogy ül!!! Nagyon cukker! És most láttam először a kutyákról is "képet". Édik ők is! És a videók is szuperek!
Sajnálom a szopit nálad is...

Zso,
gyönyörűek a fiaid!!!!! Akkor mindenki rendben meggyógyult!? Szuper!!!!

Yadine,
nálunk Hunor volt férjem áhított fiú neve. Szerintem ezért lett lányunk! :-) Amúgy nagyon sokáig húzott még a Rómeóval is...
Amúgy úgy állapodtunk meg, hogy fiúnevet én, lányt ő választ... A másodikat már én nevezem el... :-)

Luna,
én azon csodálkozom hogy még nem fagytál meg!!!!!!!!!!!!! De szerintem te is :-) vagy inkább :-(
Nálunk van fűtés, de tuti hogy az egekben lesz a gázszámla... Ember mondta, hogy hétvégén vág és hoz fel fát, hogy hétközben rá tudjunk segíteni a fűtésre (az építkezésből megmaradt egy csomó fa). Hát a hálóban horpaszt. Nem baj, de nekem ne járjon aztán szája!

Heni,
jobbulást!

Vok,
meg sajtburgert is fogsz enni, nem?!?! Hú, én úgy ennék egy jó kis whopert..... nyammmmm

Nyuszika,
Amerikai nindzsa!!!! Húh hogy szerettem!!!!!!
Én megvettem a karácsonyi Praktikát. Na abból csináltam meg azt, hogy papírt kellett négybe illetve nyolcba hajtani, és mintákat vágni belőle. Azokat aztán szépen felragasztottam a terasz ajtóra, és olyan mintha hóesést látna az ember (na nem mintha abból lenne hiány). Nagyon szép. Olcsó. Csak az ujjam lett vízhólyagos az ollótól... De el fogom rakni, és akkor jövőre már nem kell vágni...

Amúgy az én kiscsajom tegnap az Xfaktorban az első három énekesnél végig énekelt, úgyhogy ő lesz a következő X faktor! :-)

Vik,
Zoé nagyon cuki!
cicmarek_
 
 


Detti10,
köszi, megkaptam a mailt! Ember megnézi oszt jelentkezünk.

BhDetti,
köszi a receptet!!!!! :-) Hol vagy? Minden rendben? Mi van a gyuláddal?!!?!?

És Hari hova tűnt?!?!?!?
cicmarek_
 
 


Na halihó, mindenki családozik?

Offolok akkor ide magamnak. :)

Láttam ma a férjem exét. Persze vékony. Remélem nem vett észre. :? Mondjuk nem is ismer.

Mr. ás Mrs. Smith megy a tv-ben. Szeretem ezt a filmet. Meg azt a zenét is ami megy az elején amikor táncolnak.

Remélem mindenkinek jó napja volt! Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Mi ma mentünk misére....helyette Mikulás ünnepség volt, Levi nagyon élvezte, de továbbra is fél a Mikulástól.:-) Írtó vicces, mert szégyenli is, így csak halkan mondja, hogy félfél...nagyon cukker.
Meg a tegnapi beszólása:
Kérdeztem tőle, hogy miért kell neki folyamatosan a hüleségeket csinálnia? Közben persze majd kipukkadtam, mert folyamatosan idétlenkedett, na, erre megállt előttem és tök komoly fejjel közölte, hogy anyí, azér' mer' kicsi vagyok és beteg.....

Aztán kiszálltam itthon a kocsiból, hallom hogy ereszt vmi, de brutkón.
Marha nagy mákunk volt, mert tegnap és ma is ugye kocsiztunk, szétment a szelep és kb 5 perc alatt totál leeresztett az új téli gumi, de ha mindezt 80-al menve műveli és nem itt a kertkapunk előtt, akkor elszállunk mint a győzedelmi zászló a két gyerekkel együtt. Szóval kicsit ijesztő volt.

És persze kellett nekem emlegetni itt a pirosruhás menyecskét Luna... :cry:
Ma reggel minden előjel nélkül beköszöntött kedvesen, persze ez kicsit meghatározta a napot, mert így 3 év után eléggé letámadva érzem magam. :roll: :oops:

NA, velünk ezek vannak, de a gyerkők jól és ez a lényeg, meg mi is jól.
Minden este elhatározom hogy korán fexem, de ma mozi van, igaz Yadine?
:wink: Én is imádom ezt a filmet.

Továbbra is köszönjük a dicséreteket.

Voki, mai nap? Sajtburi, kirakatok?

Cic, juj, sztem pedig a Hunor nagyon szép név. De persze én ilyen rémes ősmagyar név mániás vagyok, nekünk csak ezért nem lett Hunor, mert legjobb barátnőm (Levivel egyidős a lánya és egynapon volt az esküvőnk is, vicces, vagy 15 éve ismerjük egymást, de sikerült egy napra szervezni) na, szóval ők is már rég próbálkoznak és évek óta ez a kiszemelt fiúnevük.
Igen, meggyógyultunk szerencsére, remélem ez marad is mostmár.

Vik, nekem nagyon tetsz hogy így összefonódik a vallással a hivatalos élet. Ezt nagyon tisztelem a görögökben. Jobb, mint itthon, ahol 20 éve folyamatosan megakadályozzák, hogy egy ártatlan mondat bekerüljön az Alkotmányba, miszerint a magyar nép katolikus nép. Ok, persze nem mindenki hisz, meg ilyenek, de azért mégiscsak volt egy államalapítás, egy Szent Korona, vagy mi....és ezt olyannyira akarják velünk elfelejtetni....na mindegy, a lényeg, hogy tökre élvezem, amiket írsz, szimpi helyen élsz!

Tényleg nyelvekkel hogy álltok? Luna, meg Te? Ha uratok otthon van, akkor gondolom anyanyelven megy a dumcsi. Mármint az Ő anyanyelvükön. De amúgy? Fognak tudni a gyerkők magyarul?
Luna, Bolívia gondolom tud, ha itt él, Manci?

Ja, barátnőm ma szült, kicsit még izgalmas a dolog, mert nem nőtt össze teljesen a szájpadlás, de nem is nyílt, mert csak hátul a lágyrésszel van gáz. NA, nem tudom mi van, mert csak egy percet beszéltünk, de azért még semmi sem bizti, csak hogy műteni kell majd vmikor...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok!

Elnézést a hiányzásért. Tulajdonkép semmi különösebb oka nem volt, valahogy én így év vége fele ritkábban kerülök gép elé. Tudom mindenkinek arra van ideje amire akarja, de azt hiszem az utóbbi hetek ilyen szempontból lusták voltak. Azt is próbálom mindig elhatározni hogy korábban kelek, aztán fél 8 előtt sose sikerül.
Amúgy meg Apa volt itthon picit, nagytakarítottam, anyu volt itt, mamánál takarítottam, próbálunk karácsonyra készülni ilyesmi.

A visszaolvasásra esélyem sincs, de azért bele-bele olvastam az előző oldalakba.
Látom megy már sok helyen az etetőszék keresgélés- nekünk is az ikeás van, én szerettem, igaz a nem stabilan ülő és fejet tartó bébinek nem épp a legjobb, de a profiknak szuper, mert egyébként nem olyan nagy a "terpesztése" (by üvegtigris) mint a szétnyithatóknak, nehéz lelakni, szétkoptatni, és a 'dizájnja' se rúgja fel nagyon a lakás összhangját :)- na ez aztán a fő szempont mi :)

Ahhoz csatlakozom, hogy mindenki babája gyönyörű ebben a topicban!

Geo- Dávid iszonyat ügyes!

Hozzátápival mi is csak úgy állunk, hogy ma végre nem fanyalgott az almalétől!
Szerintem is minél tovább szopizik a gyerek annál nehezebb leszoktatni/elválasztani... bevallom én ezt kezdtem pedzeni Marcell alatt és én egy év után kezdtem a leválasztást illetve ekkor már terveztem Martint. Szerintem Martinnal is valahogy egy év környékén tervezem a szopikat esti/éjjeli (ilyen ugye nála most egy ideje már nincs) időre"korlátozni", vagy a lefekvéshez délután... bár talán ez is nehéz, mert ilyenkor talán a rituálé része, meg fáradtság, meg egyéb... szóval, azt hiszem, hogy ez ügyben én inkább nem is mondok semmit, mert nem biztos hogy használható ötlet/infó. :)

leírtam, de kitöröltem egy bekezdést arról, hogy tudok e jönni gyakrabban írni. pfff... az az igazság, hogy nincs pofám sem mentegetőzni, sem ígérni. pedig olyan jó lenne többet netezni- jó lenne egy lapitapi, mert hiába is nem az idő a kérdés az én esetemben, hanem inkább ez a rohadt gép. itt van lent a játszó szobában, de mi napközben máshol is ügyködünk, most este meg ugye már mindenki az emeleten, nem is hallom őket... :( ha laptopom lenne, tuti hogy a wcről is nyomnám, vagy a konyhából, de leginkább éjjel a gyerekek mellől. de ez sajna nincs most kilátásban :(
helyette nézzétek el, hogy kanapét rendeltünk (részletre- jó magyar szokás szerint :) ) végre sikerül lecserélni a foszladozó összefirkáltat- illetve remélem hamarosan elkészül, bár félek, hogy olcsó húsnak híga leve, a 2-3 hétből, inkább 2-3 hónap lesz :(
meg mosógép is kéne, meg ágy a gyerekeknek, meg matrac apának... stb, stb... de gondolom ez vagy hasonló lista sok helyen leledzik.

Azért írok pár szót a fiúkról is:
Martin: idén nem megyünk tornára, mert apa úgy dolgozik, hogy nem tudunk átjutni, aztán meg ünnepek, majd januárban hívom a csajt hogy mizu és eldöntjük. Amúgy forog hasra és hátról hasra, de sajna leginkább a preferált felét használja. a fejecskéje még mindig deformált, állítólag változik majd, de én nem hiszek benne :( azt már írtam, hogy ma elfogadta az alma levet. ja néha húzogatja a lábát a hasa alád, de a mászás még nem nagyon akaródzik. tesó főistenként kezelése még mindig meg van, de már hajazunk a kópépajtásság fele- már talán kezdi észlelni, hogy Marcell nem is annyira főisten, hanem ő az akivel hülyülni lehet- tuti hogy azon kacarászik legjobban, amiért az én szemem szikrát szór :)

és én is "szag" fetisiszta vagyok (meg különböztetem becsukott szemmel a két gyerek lábszagát), viszont Martin olyan kis szagos!!! széles a válla és hozzá hurkás a hónaalja, van egy redő és van még egy ami ráhajlik az egy redőre és képzeljétek volt hogy fürdés előtt, haspuszilgatás közben szaglásztam,hogy mi ez a szag- olyan igaz emberes feelingje volt, és hát megtaláltam a gócpontot, és bár nem vagyok hintőpor párti, de azóta "dezodorozom" a hónaalját, meg szegényem tokáját, mert az is olyan bepállós fajta és van hogyha felhajtom a fejét, csúnya piros a redőcsík :(
az egyik gyerekdoki erre azt mondta, hogy fürdésután szárítsam hajszárítóval+ kenjem canestennel- a canestenről nem mondok semmit, de hogy a hajszárítót hogy gondolta??? majd képen fújom a gyereket???

Marcell: hát gézengúz, de attól függ kivel van. és néha előbukkannak a csúnya szavak a tarsolyból, de hát én már nem tudom mit csináljak, mert én már komoly mondom nem találok pontot/helyet az életben ahol ne hasítaná szét a fülem egy-egy szó. mert tényleg ha összefutunk ismerősökkel, aki nem közeli hozzátartozó- és az emberek beszédébe már teljesen beleépültek a szavak (pl a hülye, vagy bazd meg...) és gondolkodtam már a Nanettoék féle tv mentes életen, mikoris a kocsiban a rádióban is ez szúrt fület! Sose gondoltam volna, hogy egyszer én még erre így ki leszek hegyezve.
másik hogy néha rájön a hoppáré és bizonyos embernek azt mondja hogy nem szereti... szerintem ez egy ilyen időszak és pont- de bánt hogy apám szerint ez az én nevelésem...
mondjuk nevelési kérdésekben én rá nem szívesen hallgatnék, mert az ő elveivel nem értek egyet (pl verés, játék) de azért bánt, hogy akitől arra vágyom hogy büszke legyen rám, az lenéz. és ilyenkor tud feldobni, hogy a mai mikulás ünnepségen is az általa rossznak kikiáltott fiam láthatóan magasan kultúráltabban viselkedett, mint a többi 20.
Ráadásul mostanában már Martinnal is többet foglalkozik, most már többet vannak összeresztve- már nem féltem annyira a picit, nem olyan törékeny, engedem hogy húzza, nyúzza. tulajdonképp néhány fontos dolog mellett ezek a legszebb pillanatok, mikor látom őket együtt nevetni- együtt, egymáson, egymásra, egymásnak...

na most még körül nézek picit a tesz-veszen, meg átgondolom milyen képeket hívassak elő karácsonyi ajándék gyanánt, úgy hogy megyek.
remélem nem tűnök el hosszú időre :(

jó mikulásozást!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


na sziasztok! jó reggelt!

azt hittem nem én leszek már az utsó bejegyzés :)
éjjel azt hiszem 4 körül feküdtem le és majdnem elfelejtettem kitenni a mikulás ajándékot :)

próbáltam scrapbook képet összehozni, letöltöttem progit, megy minden, csak nem tudom elmenteni a képet a gépre, előhívhatónak :(

viszont a photofunnyian sikerült összehoznom egyet ami azt hiszem jó lesz karácsonyi ajándéknak bekeretezve:

Kép

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


na itt vagyok.
szóval a szlagavató műsor után még beültünk egy "üdítőre" öcsémmel a vacsi előtt, majd befutot a barátnőmis, kb 10percet beszéltünk, aztán öcsémmel indultunk is a vacsira.
anyáék már ott voltak. tök gyorsan llement a vacsi, aztánmár oltották is el a villanyokat, a zenekar elkezdett játszani, és beindult a buli...
én egész este az asztalnálültem, vagy a régi tanáraimmal beszélgettem, meg táncoltam egyet anyával, anya barátjával, meg öcsémmel, ja és öcsém barátnőjével. ennyi...
fél1kor indultam haza, az autópályán elég uncsi volt, de mive senki nem volt az utakon, tudtam haladni. a 90km-t 45 perc alatt sikerült megtennem.
amikor hazaértem, andrás pont akkr végzett az éjszakai etetéssel,így együtt tudtunk aludni menni.
Dávid legközelebb 5kor ébredt, akkor is andrás etetett, és utána 8ig aludtunk még..
aztán én du. olyan rosszul lettem, hogy hánytam is... valószínű az idegesség, mert nagyon izgultam, hogy mi lesz a fiúkkal amíg én nem vagyok itthon, meg öcsémmel vannak elég nagy gondok, most is én voltam anya meg közte a villámhárító.na mindegy. ezt hagyjuk.
viszont andrás szuper ügyes volt, este is simán elaltatta dávidot az arcpuszikkal, egyedül sétáltak, fürdetett, és teljesen meg vagyok vele elégedve :lol:

nagyon vicces, képzeljétek, vasárnap andrással a konyhában voltunk éppen, amikor halljuk, hogy dávid nyöszizik a nappaliban..
andrás elindlt megnézni, hogy mi van vele, én is mntem vele, csak kicsit lemaradtam.
erre,andrás rohan ki a nappaliból, és mondja, hogy várj-várj-hozom a gépet :shock:
én meg belépek a nappaliba, gyerek SEHOL!!!!!
de aztán megtaláltuk :lol:
a képeken láthatjátok, hogy hova mászott be.
mi a játszószőnyegén hagytuk, és abba a kis bunkerbe ment be...
át a ppárnákon, meg minden... :shock: :)

Kép innen indult

Kép ide érkezett
Kép

na most pedig visszaolvasok.
remélemnem pont most fog felébredni Dávid :wink:
Vendég
 


Aprooka,
nagyon jóka képek,a kisauós a kedvencem :lol:

Henibaby,
jobban vagy már?

köszönjük adícséreteket!!

Talinn,
mi pont emiatt szüntettükbe a vödrös fürdést, pedig úgy szerettük :(
mert amikor be akartuk teni, dávid nemaart leülni, hanem egyfolytában állt.. egy ideig még harcoltunk vele, de most már a kiskádjában fürdik.
hogy halad a konyha?

egyébként ti hogy fürdetitek a manókat?
mert nálunk ez most már lassan két emberes feladat lesz... :roll:
Dávid nem hajlandó feküdni a kádjában, mert felül. mármint félig felül, mi meg persze felhúzzuk teljesen ülőbe, különben hisztizik.
és úgy fürdik, hogy ül, két kézzel csapkodja a vizet, amitől akkora hullámok lesznek, meg hab, hogy az egész megy szanaszét a fürdőbe, a szájába, az orrába...
apukája meg tartja őt, mert a feneke csúszkáljobbra-balra.. lehet teszünk alá egy textilpelust....
szóval azt az izét, azt amiben tud ülni a kádban,azt mikortól lehet használni?

megjött a kukás autó,gyermek meg felébrdet tőle :evil:

Luna,
igen, igen bromocriptint szedeke!!
basszus amikor elolvastam a tájékoztatót, én is beszartam kicsit :?
de aztán úgy döntöttem bízoma Kiában. és teljesen jó,habár nemtervezem sokáig szerni, max még 1-2 napig, Dávid már amúgy sem cicizik. igazából már azt se tudom minek szedem :roll:

Vok,
hát elég gyorsan apad a tejem az tuti, a helyzet az,hogy Dávid az apasztó előtt sem akart már nagyon cicizni. amikor belövellt, na akkor szopizott, de aztán jött a sírás,ami max 3perc szopit jelentett cicinként... ekkor döntöttem az apasztóban, mert jött a mellgyula. és az lehet, hoy én ilyen kis lépésekben akartam elhagyni a szopit, hát Dávid nem így gondolja, ő inkább enne.... esténként már a vacsinál sem cicizi, reggel még akartam, de most már ha közelít felé a cici, elis tolja magától, ha meg beteszem a szájába, sírni kezd...
dehát ez van. alényeg, hogy őt nem visei meg. :)
gratula a jó alváshoz!!! :wink: ettél sajtburgert? :lol:

Nikvik,
nagyon szép Zoe a karácsmnyi szerkóben!!!

Konkri,
nemkell mentegetőznöd!! :wink:
a kép nagyon jó lett amit csináltál!!!!
Vendég
 


Boldog Miki!
Kép

Geo, ez a Dávid, hát kezdek irigykedni (vagy nem? mert Nektek már lassan üldözni kell? :D ) nagyon-nagyon-nagyon ügyes, és gyorsan fejlődik!!!

Fürdetés? nálunk elejétől két emberes, de inkább csak az egész fürdés-procedúra miatt. De ha nagyon muszáj egyedül is megy azért.

Etetőszék: mi kaptunk egyet, azt sme tudom milyen márka, fém-műanyag, nem dönthető, tálcája asszem nem levehető, még várat magára. :)

Szagok: Liza kis talpszagát mi is szeretjük szagolgatni, amúgy nagyon jó kis illata van. :D Nem tudom megismerném-e, mert más gyereket nem szaglászok :D de biztosan. :)

NA, megyek, varrom az angyalkákat, már nincs sok időm befejezni, és még 10 vissza van. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Geooo, azert szeded a bromot mert vegig kell szedni az egesz dobozzal, en ugytudom. Nekem azt mondta adoki, nem megallni hanem vegig szedni. Na mondjuk nekem itt van erintetlenul ugye.

Aron meg vodorben furdik, o is befesziti a labat szokszor az elejen, de meg tudom gyozni a leulesrol, ugyhogy nalunk marad a vodor egyelore :)

luna6
 
 


Szasztok!

Aproka,
húú, nagy mákotok volt! Viszont bosszantó hogy az új gumi ilyet csinált! Pffff.
Nekem a Hunor már nagyon ősmagyar hatást kelt. Meg szerintem nem is illik a vezetéknevünkhöz. De végülis mindegy, mert a kiscsaj eldöntötte a vitánkat. :-)

Geo,
Dávid milyen cukker!!! Nekünk mindig a kandalló felé kezd kúszni, és amikor rászólók hogy nem kéne arra menni, akkor megáll, és rámvigyorog egy olyan de-nekem-úgyis-mindent-megbocsátasz vigyorral! Olyankor különösen meg tudnám zabálni...

Konkri,
jó a kép! Megértem a laptop témát. Nálunk meg pont az van, hogy napközben nem nagyon van kedvem bekapcsolni, mert ez az őskövület 20 perc alatt "áll fel". Este ember úgyis bekapcsolja, és akkor szoktam általában ideülni amikor ő "szünetet" tart. De azok olyan rövid idők... Ha lenne laptop, akkor amikor a kiscsaj játszik a szőnyegén, akkor netezhetnék. Bár akkor meg lelkiismeret furdalásom lenne, hogy miért nem vele foglalkozom... Na mindegy, végül is úgysem mostanában fogunk laptopot venni mi sem.

Nyuszika,
Liza is nagyon édes!

Luna,
mi van veletek mostanában? Éjszakák milyenek? Nappalok? Van sok sírás, vagy sok ölben levés? Evészet? Gyulád?

Rólunk,
hát, úgy tűnik a csaj a nagy alvását estéről átrakta déltájba. Már 2,5 órája nyomja, és ezt csinálta tegnap is. Hogy min múlik hogy egyik napról a másikra megváltoztatja a "szokásait"? Na mindegy. Viszont ebből úgy tűnik rendszer lesz, úgyhogy a sétákat át kell raknom délelőttre (bár nekem a 9 óra inkább a reggel kategória), mert ha 4-kor viszem ki, akkor aztán tolhatom a sötétben. Ahhoz meg semmi kedvem... Meg hát ő sem valószínű hogy nagyon élvezné.
A ma éjszakát végigaludtam. És mégis fáradtabb vagyok mint eddig bármikor. "Ki érti ezt? Ki érti ezt? Én nem!"
cicmarek_
 
 


Ejszakaink? Szerintem roszabbak mint valaha :D Na jo, nem kell szoptatni masfel orankent, ez oke... amde kelni, hat ezerketszahatvannyolcszor ebred fel a gyerk es csak hebe meg hoba eleg cumit rakni es visszaaltatni, es hajnali ottl surusodik kb a buli igazan. Hogy mi lett vele nem tudni, de majdcsak mar megjavul... eppen ma tanacsolta a gyerekpszichiatercsajszi, hogy probaljuk meg kesobb fektetni (jaja, csak ez este nyolcra mar hasznalhatatlan igyis) meg hagyjuk egy icipicit sirni, ami max 2 percet jelent, hogy megnezzuk kepes e visszaaçudni. Elore boritekolva tudom, hogy nem... csak nagyob balhet csinal, de hogy biztosak legyunk benne, ezt majd ki kell egyszer ketszer probalni januar elejeig.
Szal tovabbra is tulelo uzemmod. Az insomniam ugy tunik elmult par napja, szoval elvileg alszom de gyakorlatilag ugye megis mozgalmas az ejszaka, plane ha hajnalba az egyuttalvast amugy nem preferalo apuka a sajat erdekeben beteszi mellem az ebren levo dedet :D:D

Amugy lehet vegre nemsokara Arongyerek is megfordul mert ma reggel meg most az elobb a jarokajaban (ritka alkalmak, hogy megmarad ott, mar nyifog is) felhasra fordult... feneketol lefele hason volt de az also keze meg ala volt szorulva, kulonoskeppen nem zavarva ezzel Aront a matatasban :)

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?