Sziasztok!
Bocs, hogy én sem jöttem egy ideje, de most Enikő itthon van, úgyhogy korlátozott az időm. Nagyon-nagyon taknyos volt (se hőemelkedés, se láz), úgy éreztem, így nem mehet bölcsibe. Orvosa sem adott rá semmit (nem is akartam), C-vitamin, meleg tea, sok orrfújás, párologtató éjszakára. Mára már egészen helyrejött, úgyhogy jövőhéten megy az imádott bölcsijébe
Ráadásul a múlt héten Ricsin hányós-fosós vírus lett, úgyhogy ő kedden ment csak oviba. "Jó" a nagyközösség, az ember sosem tudhatja, hogy milyen "ajándékokat" szállít haza a gyerek
Én estére általában már kidőltem, most is csak egy rémálomból ébredtem. Arról szólt, hogy egy bazi nagy bevásárlóközpontban voltunk a két gyerekkel, rámköszönt egy ismerős, Eni ekkor elszaladt, Ricsi szépen állt mellettem és fogta a kezem, én meg kiabáltam hugi után, hogy jöjjön vissza, de akkor már nem láttam a sorok között, mert rengeteg ember volt a karácsonyi bevásárlás és a hideg miatt (amúgy éjjel volt és elég sötét volt az áruházban furcsamód), visszakiáltott, hogy "jövök anya", és sosem jött többet... Iszonyat szívdobogással ébredtem, meg majdnem sírtam. Most dolgozik az adrenalin, úgyhogy én még jó darabig fent leszek.
Chris, utólag is Nagyon Boldog Névnapot Andrisnak! Könnycsatorna-átmosás állítólag nem fáj - gyerekdoki szerint -, csak nagyon ijesztő, ugyanannyira a szülőnek, mint a piciknek. Általában megoldja a problémát. Azért bízok benne, hogy cseppekkel is sikerül, meg a "masszírozással".
Párkapcsolati problémák.... új helyzet mindenkinek feladja a leckét, főleg ha kialvatlanság is társul hozzá. A legnehezebb időszak a baba első 3-4 hónapja, utána sokkal jobb lesz. Nálunk szinte mosolyszünet volt egész végig, iszonyat sokat veszekedtünk. Persze nyilván ez nem könnyíti meg a helyzetet, de tény, hogy sokkal többen átmennek ezen, mint amennyien elmondják.
Kinga, Bence nagyon szép kisfiú, egyszerűen gyönyörű. Gratulálok a sok tejcsihez, és hogy jó alvókája van szentemnek.
Mares, végre előkerültél
Érthető okok az elmaradásra, de nagyon jó, hogy pár sort sikerült írnod. Gergő szép kisbaba!
Én napközben keltettem gyereket, mert éjjel tényleg virgonc volt, ha kialudta magát "holnapra is". Általában 2-2,5 óránál nem hagytam többet aludni egyhuzamban, azonban napi többször alhatott, de kötelező volt felébredni, fent lenni kicsit, aztán mehetett vissza tentézni, így hamar jók lettek az éjszakák. Alvás szükséges az egészséges fejlődéséhez, tehát alhat, csak nem a "végtelenségig", de ez az én véleményem.
Betti, Letti, mennek a drukkok, lassan itt a Ti időtök. 35. héttől semmi gond a születéssel legtöbbször, addig bírjátok még!
Én nem hiszem, hogy ilyenkor már befordul a baba. Amúgy nagyon sokszor oka van, hogy nem tette. Faros babáknak érdemes a 38. héten legkésőbb megszületni, pont a rossz fekvés miatt, hogy a maradandó végtagdeformitásnak ne legyen esélye. Egyébként én császárpárti vagyok, azért, mert a legkevesebb kockázat a babára. Anyukának viszont komoly hasi műtét, aláírom. Én úgy tudom, hogy spinálisnak van égtelen fejfájás rizikója, ha nem iszol a műtétet követő 3 napban rengeteg folyadékot, hogy kiürüljön. A második csaszim spinállal készült, de iszonyat mennyiségű vizet lenyomtam a torkomon, így nem következett be a "migrén". Nekem az örzőből való kikerülés volt állati megalázó, a nővér jelenlétében kell zuhanyoznod, előtte meg kiszedi a katétert. Azért az ő jelenlétében, mert van, hogy valaki elájul, és legyen, aki elkapja. Az én 80éves - nálam jó fejjel alacsonyabb, vékonyka - matrónám nem tudom, hogy mit tudott volna velem kezdeni, ha ez bekövetkezett volna, de rohadtul rosszul éreztem magam, hogy ott figyel, mégha az én érdekemben is.
Niki, szorítok szombatra! Akkor ez jó párosítás: endokrinológus-nőgyógyász!
+++++++++++++++++++++ Csinálj nyugodtan tesztet, ha a doki megvizsgál amúgy - ha pozi is vagy -, nem fog ártani a babának, nyugi, de azért elmondhatod neki, hátha uh-val megerősíti, hogy megvastagodott méhnyálkahártya stb.
Gratulálok a 99-hez!!! Csak így tovább!
Férjeddel mizu a munkahelyen, nagyon kivan?
Ana, neked is mennek ám a pozi enerdzsík
Én úgy tudom, hogy a 3,8 két órával a cukros lötyi után még elfogadható kategória. De nekem terhesség alatt magas volt, úgyhogy az alsó határral nem is foglalkoztam, tehát semmi biztosat nem tudok mondani!!! Nem ástam bele magam a témába, hogy őszinte legyek, mikor velem gáz volt, csak diétáztam, meg elmentem egy diabetológiai szakrendelésre az István-kórházba, ami úgy semmitérő, ahogy ide leírtam! Soha többet nem mentem. A védőnőm sokkal jobb volt a témában, úgyhogy ha valami volt, őt hívtam fel. Amúgy nyugodtan hívd fel Te is a körzeti védőnőd, biztos örülni fog egy leendő kismamának,mégha a kiskönyv csak pár hét múlva kerül is kitöltésre.
Csillag, remélem, hogy már jobban érzed magad!
Tina, óriási, hogy már a 10. hét után jársz! Olvasom ám a Blogod! Csak így tovább kislány, mindjárt itt az első trimeszter vége, és nemsoká 12. heti UH!!! Hurrá!
Na, még megnézek egy filmet, aztán megyek tentézni.
Ja, majd rakok fel képeket, ha kész lesznek a Mikulás-zsákok (ma kiszabtam), azt viszi be Eni ajándékba a bölcsibe, a csoportja összes gyerekének, szerencsére csak 9-en vannak. Kötelező minden szülőnek bevinni valamit, mert állítólag hagyomány, hogy karácsonyig minden nap előajándékokat kapnak a bölcsődében a csemeték. Persze a Fiamnak is csinálok egyet, ne görbüljön a szája
Sok puszi nektek!