Nyuszi,
gratulálok én is a sikeres vizsgához! Nem vagy könnyű helyzetben, de próbálj meg egy pár napot, hetet nyugodtabban tölteni, úgy, hogyí most nem gondolsz semmi távoli, idegesítő dologra. Tudom, nagyon nehéz, én is ezt csinálom már néhány éve.
Melisch,
gyönyörű a kiccsaj! Szopiról már lemondtak mindent a lányok, szerintem ne adj hozzátápit, ha bírod a gyakoribb szopit és a pár nap nyűgösködést. Nem minden úgy van ám, ahogy a nagykönyvek írják! Csani is jó alvó volt az elején, és most már többet kel éjszaka, mint korábban, de ez azért van, mert fejlődik az idegrendszerük, nő a foguk, a fejük, kezük-élábuk, egyre több a napközbeni élmény, tanulnivaló, amit kizárólag alvás közben tudnak feldolgozni. Teljesen normális, hogy kel éjszaka, még akkor is, ha azt mondják mások, hogy nem. A pszichódokik nem szeretik a túl nyugodt, egyhangú babákat! Egyébként minden gyerek felébred éjszaka többször is, csak van, aki visszalaszik, van, aki nem, van, akit észrevesznek a szülők, van, akit nem!
Nálunk is a 4. hó környékén volt egy nagyobb ugrás, amikor többet icizett, mert kellett neki a tej, és meg fogsz lepődni, de Csani most is csak 60-80 gr-okat eszik egy alkalommal. Ugyanis nem a tej mennyisége a lényeg, hanem a kalóriatartalma. És ez mindenkinek más, olyan, amilyen a pici babájának éppen kell! Nekem sem hízik Csani úgy, mint egy 3,5 kg-mal született baba, mert mi több mint 1 kg-mal nehezebben születtünk, és a babák 1 éves korukra többé-kevésbé hasonló súlyúak, függetlenül attól, hogy milyen súllyal születtek. Ha Csani a szokott fejlődést követné, és megháromszorozná a testsúlyát, 14 kg felett lenne, 16 kg-osan pedig már 1. osztályba lehet menni...
Szóval lényeg az, hogy hallgass a megérzéseidre, és ne pánikolj a tej miatt, minden rendben lesz!