Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,

megint két órát virrasztottunk éjjel fél 3 és fél 5 között. remek volt!! de megint nem sírt, csak fészkelődött, meg nyögött, vergődött, kész vagyok. :)

geo, nekem teljesen normális, amennyit az alvással foglalkozol. én is állandóan ezen zizegek, mert ismerem a gyerekem és tudom, hogy akkor vidám és gyurmázható, ha szépen kialussza azt, amire szüksége van. nyilván nem extrém elvárások, pl. Venci másfél órát alszik de. és 2-t du. esetleg fürcsi előtt még kidől egy fél órára, ennyi. de ha ez nincs meg, akkor lehetetlenség játszani vele, mert csak nyüszög meg sír. persze vannak szarabb napok, de én igyekszem így csinálni. te is csak a legjobbat akarod Dávidnak.
mensivel kapcs. szerintem peteérés után, ha a petesejt nem termékenyült meg, távoznia kell a szervezetből, de ez csak kútfej.
ja, és a védekezés. igen, mindig védekezünk, mert még nagyon nem szeretnénk, ha jönne a következő. de én nem szedek semmit, mert nem szedhetek, viszont nem is szoptatok, lehet nem vagyok releváns.

heni, anyám, Gergő jól beindult. :D
örülök, hogy Boginak tetszik az ottalvás.

Zsó, szerintem is szépen eszik Zéti. főleg azok után, amik voltak.

én is úgy szeretném feldíszíteni a lakást, de nem tudom, mikor. annyira el vagyok maradva a házimunkával is, meg hát még ablakot se sikerült pucolni, így a fényeket se tudom kirakni, pedig én is mindig karácsonyi gúnyába öltöztetem a lakást. mert egyszerűen imádom a karácsonyt. és nagyon várom, hogy Venci mit fog szólni!
:D

Klau

Kép
pkklau
 
 


Yadine: a Sears konyv emlegeti a tejpepet, es mivel arongyerek egy idoben csak azon elt (most is tulnyomo reszt) nemi tapasztalatom is van.
Sears szerint semmifele osszefugges nincsen az este tejpeppel 'teletomott' gyerek es az ejszakai ebredeseinek szama kozott. Ezt nem en allitom :)
En csak azt, hogy szerintem sem sok, legalabbis Aronnal semmi esetre sem figyelheto meg a dolog. Akarmikor ha tobbet akar enni napkozben megteheti, de az ejszakai alvasara nem hat ki, hogy vacsorara tapszert avagy tejpepet kapott.

luna6
 
 


Luna,
nagyon köszi, nekem jöhetnek az infók! :D Ez jó hír egyrészről, mert nem kell pépeznem, másrészről ááááááá. :lol: Végül is nem panaszkodom, ha minden szopi után szépen visszaalszik, akkor nem zavar annyira, ha kel. Azért egy próbát fogok csinálni, majd beszámolok.


Detti,
sok sikert az almához? Hogy fogadta? Irtó cuki fejet tudnak vágni. :D

Heni,
olyan jó olvasni téged, remélem én is ilyen összeszedett, nyugis anyuka leszek (nem leszek), mint te!
Szerintem ne vidd a státuszra, ha pocsék az idő, nem olyan fontos, hogy napra pontos legyen.

Én tudok olyan esetről, hogy Anyuka úgy lett babás, hogy szülés óta nem jött meg neki, ráadásul szoptatott. :?

KépKép
yadine81
 
 

 
 

Klau,
"nyilván nem extrém elvárások, pl. Venci másfél órát alszik de. és 2-t du. esetleg fürcsi előtt még kidől egy fél órára, ennyi. "
ez pl Hannával elképzelhetetlen lett volna :D Ő fél évesen már csak 2*30 percet aludt, 1 évesen meg már teljesen elhagyta a délutáni alvást. Alex 3x alszik 1 nap. Pedig mindent, tényleg mindent ugyan úgy csinálok vele, mint Hannával csináltam. :D
Szóval ez sem triviális. Ja, és Hanna is iszonyat sokat volt nyűgös, de ő nem AKART aludni :D Hiába mondtam neki, hogy aludjon, szart ő a fejemre. Most is extrém kevés az alvásigénye. Nem tudom hogy csinálja. Alex működik "átlagos" baba ként, aki napközben is alszik :D

Yadine!
Hát, sajna a pépes cuccról nekem is ezt mondta mindenki. Hanna alvása a szopi elhagyással rendeződött, addig ébredt éjjel. De van olyan gyerek, aki elhagyja a szopit,. de ébred még x ideig...
De 1 próbát megér :D Én max a sinlacot próbálnám ki, de engem úgy is elhajt a dokinéni ha azt kérek... elég nagy az Alex így is :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Detti, milyen volt az első alma?

Na, nekem sem jött meg csak egy napos vmi volt a két gyerek között és Levi még szopizott, szóval ez egyáltalán nem biztosíték, sőt. És nekem is van az ismerettségi körömben olyan, aki nem akart babát és így járt...(mi terveztük... :wink: )
Számomra az a döbbenet, hogy még ma is van olyan nődoki, ráadásul sztárdoki aki teljes biztonsággal közli az anyukával, hogy ha szoptat, akkor nyugodtan mindenfajta védekezés nélkül lehet együtt a párjával... :shock: :?

Yadine, köszi, én is így gondoltam, hogy azért ez a 150xtestsúlykg nem tartható egy idő után.

Heni, nagyon ügyes nagylányod van! Büszke lehetsz rá. Az ovi kezdetekor sem volt balhé? Én ettől rettegek most nagyon.

Tejpép: mi Levivel 6 hósan kezdtük a sinlacot este, hogy aludjon, mert ugye Ő átlag 6-8 alkalommal kelt minden éjjel, szóval az én tapasztalatom is az, hogy mamlaszság az egész, hogy ettől jobban alszik. Ugyanis nem éhség miatt kel legtöbbször, ha ilyen sokx ébred egy baba hanem mert egyéb bajai vannak, egyedüllét, félelem, anyahiány, anyaszag hiány, stb....

Klau, lehet vmi a levegőben mert Zéti is már 2 éjjel óta vergődik félálomban...
:?: :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


vok, azt azért tudni kell, hogy én nem erőltetem neki ezt az alvást, csak egyszerűen, ha fáradt, akkor leteszem az ágyába, és ha elalszik, akkor alszik másfél órát, ha nem aludna el, akkor nyilván nem hagynám, hogy üvöltsön az ágyába. azért írtam, hogy ismerem a fiam, és neki ennyi kell, és ha megfelelőek számára a körülmények, akkor így alszik. volt már, hogy du. egy percet sem aludt, ilyen is előfordul, de akkor vendégségben voltunk. Venci habitusa ilyen, ő így működik. :D

Klau

Kép
pkklau
 
 


klau,
én is ugyan ezt mondom :)
szal szerintem Vencel jól alszik :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Gyors kérdés: hóesésben is sétálhatok vele?

Első alma: hát pofákat vágott, de a 3 kanálnyit lenyomtuk. :) Aztán meglátta a cicit és ujjongott. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Yadine:
Hogy én összeszedett? Ajajj, ne gondold. Nálam is van fejetlenség, kapkodás és hasonlók. De azért hál isten alapjáraton mosolygós vagyok, mégha néha rosszkedvű is, akkor is próbálok mosolyt csalni az arcomra, főleg a gyerekeim előtt. Nehogy már elkeseredve lássák az anyjukat.
Meggyőztél... nem megyek sehova ilyen sz@r időben. Elég lesz délután Bogiért menni az oviba.

Aprooka:
Bogi idén januárban kezdte az ovit. Nem volt vele semmi gond úgy kb. 1 hónapig. Szépen bement, mindenféle hiszti nélkül. Azután jött az, hogy reggel itthon még nem volt gond, mindig menni akart az oviba, viszont mikor ott átöltöztünk, akkor belekapaszkodott a lábamba és az istenért sem akart bemenni. Ígérhettem neki, mondhattam neki bármit. Volt olyan is, hogy földhöz vágta magát a csoportszoba küszöbén, és hisztizett. Mikor már látta az óvónéni, hogy nem bírok vele, akkor segítségemre sietett, megfogta két kezénél, és szépen bevitte - persze ordított - aztán ajtó becsuk, és mire a folyosó végére értem egy hangja sem volt, és napközben is minden rendben volt vele. Ezt két hétig játszottuk nap mint nap, de utána megtört a jég, és azóta mindennél jobban imádja az ovit. Gondolom, két hét után rájött, hogy felesleges a hiszti, mert úgysem viszem haza "megsajnáltalak kicsi lányom" címszó alatt. De már a legelejétől mindig ebéd után mentem érte, hiszen úgyis itthon voltam/vagyok.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Detti:
Gratula az első falatokhoz! Én kivinném hóesésben sétálni!

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Detti, hát nem cici után adod neki az almát? én úgy csinálom.

detti_10
 
 


Tényleg sokan olvasnak minket, vagy mi frissítünk túl sokszor... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Mi ma délelőtt beflamóztunk 60 ml almácskát.:-)

Arctapi: jaj, nekem Levi nagyon édesen nyomta, Zéti meg annyira vadóc. Iszonyú ereje van, felül a pihiszékben már rég, meg ma megtámasztotta magát a kezeivel és majdnem előreesett a székéből, és a kezeivel meg úgy mar, hogy néha a nyakam úgy néz ki szó szerint körömvágás után is, mintha egy puma járt volna nálunk. És hiába mondom neki hogy fáj, egyenlőre nem hatja meg.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


zsongőr anyuka vagyok! és te Heny

még jövök csak a nyakamon a hó! szinte szó szerint! baszki betemetett minket rendesen... ahhh az a durva hogy nálunk nem kint kell a havat lapátolni hanem a lakásban! .... fuhhhhhhh
viszont eszti alszik és leültem egy forró teára! mert már a kihűlés fenyegetett!
Vendég
 


Nanetto: ÉN IS!!! :D :D

Mit keres benn a hó?

Küldjetek már ide is egy kis havat - ha másért nem, legalább Bogi kedvéért :( :(
Úúúúúúútálom az esőt!

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Arctapi nálunk is megy, de nem mindenkiét tapizza, az enyémet pl kifejezetten imádja :D és közben pedig magyaráz ezerrel.

Jobbulást minden betegnek, gyógyuljatok meg gyorsan.

Nálunk az alvás nem nagyon megy napközben, ill. de alszik 1-1,5 órát, (nem mindig, de ált. igen) pedig előtte nem sokkal ébred fel, du. viszont nagyon nincs hosszú alvás, max. 30-40 perc. Éjjel meg kelünk rendszeresen, de gyorsan alszik is vissza. Szoktam nézni, nagyon nyugtalanul alszik, jár a lába, forgatja a fejét, tuti hogy ez ébreszti fel, és ezzel meg nem nagyon lehet mit tenni, szrintem.

Szintén ma kezdjük az almát, szerintem nem lesz gond, ha én eszek, és meglátja nálam, mindig ugyan úgy örül, mint amikor cicit kap, és ennek hangot is ad.
Ja, és forgunk mindenfelé, hátról-hasra, és vissza, szóval gurul egyfolytában :D Nagyon vicces a technikája, hasról-hátra, mert oldalra dől, aztán a fent lévő kezét hátra viszi, és a fejével egyensúlyoz, majd lök egyet a lábával. Ez másnál is így van?

Lakás nincs túldíszitve, az ablakon van egy fenyőfa, meg egy ajtódísz van kirakva, és esetleg majd előveszek még egy pár gyertyát, ahogy közeleg az ünnep.

Dorka úgy besz@rt, hogy teljes mezcsere lett a vége.

Vok, örülük hogy gyakrabban vagy, nekem hiányzol :)

Sorry, megyünk enni, így ez ma csak egy beszámoló lett, nem hozzászólás.

KépKép
tatim
 
 


Nanetto, mit keres a hó a házban? És hogy vagytok? Azért a távollét izgalmat is tud vinni egy kapcsolatba, vagy nem?

És Vok, remélem nem érted félre, annak nem örülök hogy betegek vagytok, csak így több időd van ránk is egy picit.

KépKép
tatim
 
 


Zsó,
megnéztem a képeid egy részét, jók a császáros képek, bent lehetett a férjed? Az enyém úgy hiányzott közben, bár lehet dobott volna egy hátast, nem bírja a kórházakat. :D
Nagyon szépek a fiúk, szép család vagytok, valahogy idősebbnek gondoltam a férjedet, biztos azért mert orvos és az olyan tekintélyt parancsoló. :D

Három Zsófi is van a topikban! :D Anyukámat a szülészeten le akarták beszélni a Zsófiról, hogy nehogymá ilyen ronda nevet adjon, legyek inkább Beatrix. :D

Tatim,
előfordul a nyakig beszarás nálunk is, legszivesebben kidobnám olyankor a ruháit, nem vacakolnék vele. :)

Heni,
itt is esett egész álló nap, pedig reggel volt egy kis hó, ami mostanra átváltozott pocsolyává. :?

KépKép
yadine81
 
 


szar a szigetelésünk a házban! de már nem akartunk rá költeni 600 000-ret mert ugye költözünk!!! és bizony a hó bejön a tetőre! a tetőről beszivárog hozzánk ezért a födémről ami a tető és a mi lakásunk között van el kell lapátolni!!!! ... ahhhh nem is ragozom totál kivagyok!21 lépcsőt jégtelenítettem seprűvel ütöttem vágtam sózni nem lehet a kutya talpa miatt mert volt év amikor véresre marta szét a só ... persze sógorék sóznak és most jól összekaptunk mert közölték ők ugyan nem takaritanak majd sóznak! ennyit arról hogy együtt élnek valakikkel! annyira kikészültem!! ahhhhhhhhhh
mondjuk ma már tiszta macskanő vagyok! tetőn mászok ... jeget kalapálok! gumicsizmában a jegen mászkálok!!!! :-) ahhhh

hát van varázsa ha hazajön az ember! de mi mindennap elég intenzíven élünk! tudjátok mi vagyunk az a "nyálas romantikus" pár szóval mi csókolozunk mindennap meg romantikázunk meg ajándékozunk meg ilyenek úgyhogy igazából amikor visszajön ott folytatjuk ahol volt! ezért is hiányzik mert olyan ÜRES minden!!! ahhh .... viszont én is nagoyn hiányzom neki meg Bobó is !!!! :-) és ez jó érzés!!!!! ... ma vettem neki mikulást majd a pacskerába rejtem egy hűtőmágnes mert gyűjtjük ... azért vettem mert nekem nagyon tetszett ő meg úgysem venne! a gyerek meg majd leszedi a hűtőről mint a többit ettől fejlődik a kézügyessége! a férjem meg ha ideges akkor mindig összeragasztgatja a mágneseket és ettől megnyugszik! tehát egy hűtőmágnes multifunkcionális képességekkel! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Só helyett lehet homokot is szórni, és az nem is annyira káros, vagy esetleg hamut, ha van...

Mikulásra már én is készülök, csokik megvannak már egy pár hete, és ráadásul ha minden igaz, mi a 7végén leszük egyedül :(
Nem baj, utána márciusig nem lesz több rally :D

KépKép
tatim
 
 


Zsó gratula, hogy ilyen ügyesen eszik Zéti :D :D :D

Az Arni körmét is vághatom, akkor is karmol. Nekem a hajamat szereti nagyon, meg az államat szokta becuppantani :lol: :lol: :lol:
Ja, és a szemüveg. Nagyon figyelek, mégis pillanatok alatt képes lerántani.

Tatim az én fiam is így fordul meg :lol: :lol: :lol: :lol:

A mai nap egíébként az állást gyakorolta és egész hosszan megállt. De még hol van az... :D

Vok gyógyuljtaok meg :D :D :D Mire az Alex ovis lesz, addigra annyira erős lesz az immunrendszere, hogy biztos nem lesz beteges. Lezavarjátok a javát :D
Mit szoktál ilyenkor adni nekik?
Az Arninak most már látni, hogy tényleg fáj az ínye. Mit adjak neki?

Az én férjem is olyan, ha beteg, akkor vége van a világnak :D

Yadine a tesóm lánya is Zsófi és szerintem ez egy tk szép név :D :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Heni gratula az ottalváshoz :D :D Bogi tényleg nagyon lelkes kislány lehet és az külön szuper, hogy ennyire szereti az ovit :D :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok! :D

Tatim, nem értettem félre :D:D:D
Jó napom volt ma. Reggel néztem filmet, nyugiban néztem a kedvenc oldalaimat és írhattam ide is :D:D Hiányzik.
Ha kimászunk a köhögésből, átmennénk majd egy 1,5 órára valamelyik nap, ha jó nektek :D
kb 2 órás szünetem van délelőtt. :D

Hóesés és séta:
Mi mentünk annó Hannával :D Neki tetszett :D:D
Aztán, amikor már járt, akkor volt az igazi :D:D:D cukor volt. :D:d
Tavaly már hóembert is építettünk. Illetve én, ő nézte. Lusta egy dög ám :D:D

Heni,
Szuper, hogy tetszett Boginak az ottalvás. Nálunk ugye sajna nem volt kérdés, hogy ott alszik a bölcsiben... az ovi meg már nem okozott gondot. :D

Nanetto!
Fuhh, érdekes egy ház!!!
Lehet kapni olyan műtrágyát, ami oldja a jeget, de nem bántja a kutyák lábát. Trisó, ha jól emlékszem :D Azt lehet szórni ezerrel és még a fűnek is jót tesz. Mi azt szoktuk venni. Kicsit több kell belőle, mint a sima sóból, de nekem mondjuk megéri, hogy a kutyák kényelmesen tudnak kint sétálni. és én sem esek orra :D:D

Csajok, olyan szuper cuccot szereztem Luna segítségével. Ma próbáltuk ki és IMÁDOM!!!

http://cgi.ebay.co.uk/MUNCHKIN-2pk-Baby ... 0a59#payId

Ez egy gyümölcs tartó háló, amiből úgy tud csak kijönni a gyümi, ha péppé rágja a gyerek. Alex megevett 1 szerelt almát így... KIRÁLY!!!!
Itthon kerestem, de nem találtam sehol. És tök hamar ideért. :D


Alex ma megint akkorát bírt kakilni, hogy moshattam ki a pihi székét. Ma kemény 5 percet volt benne, de azt nagyon aktívan kihasználta. Miközben ette az almát :D:D:D

Alex igen furcsán eszik :D:D Nyammog, pofákat vág, de kéri a következő kanállal... nem értem, de ő tudja :D:D:D
Ellenben az első adag alma emésztetlenül jött ki belőle. Most kapott megint. Kíváncsi vagyok, hogy most megemészti-e már. Az almalével nem voltak bajok, sem a barackkal.

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Mindenki havat lapátol? :-)

Vok, el sem tudom képzelni, milyen lehet ez a vmi. Mesélj róla!

Mi éjjel rettenetesen sokx keltünk, mármár kezdem azt hinni, hasonló cipőben járunk mint Csilláék.....
Megemelem az ágyat, hátha....

Csilla, segíts légyszi, Ti milyen gyógyszereket szedtek és hogyan? Mi mindent reggel, lehet hogy este kellene a savlekötőt adnom? Ez a gyógyszerelés totál kiakaszt.

Yadine, köszi, hát igen, Péter sztem 10 év múlva is így fog kinézni...remélem. Mondjuk ha itthon maradunk akkor kevesebb rá az esély, hogy ne őszüljön meg és ne bolonduljon meg, de hát nem is bizti hogy így maradunk.
Zsófi meg...hát, bevallom másnál tetsz, de én nagyon utálom a nevemet. Nem tudom, valahogy nem passzol.....ki 3. zsófi? Bocsi, de nem ugrik be....
Ja és Máté jó kis súlyban van...itt minden topikbaba hatalmas, nekem Levi 6700 volt félévesen és így pont duplázott. Tényleg, itt mindenki duplázott már jó rég?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Voki: csúcs az a kanál! nálunk Eszti semmit nem hajlandó enni! csúcs ahogy fintorog még az orrlyukát is kinyitja mint egy sárkány! :-)
lehet hogy befektetek rá vagy anyuékkal megvetetem mert úgysem tudják mit adjanak karira! ha nektek bevált főleg...
te Voki: milyen pelyhet vegyek amivel a barackot almát tudom kutyulni??? mi a pontos neve? mert én ezekben nem vagyok otthon! hálám övezne ha irnál róla!
KÖÖÖÖSZIIIIII! :-)
Vendég
 


Itt megint ömlik az eső. Hát most a hónak jobban örülnék.

Vok:
Csúcs ez az etető háló vagy mi. Én is szeretnék ilyet!!! :D :D

Nekem Gergő egész szépen eszik. A gyümölcsöket imádja, viszont a zöldségféle az nem nagyon tetszik neki. A répával ha beszélni tudna, elküldene melegebb éghajlatra. Akkor is ha krumplival keverem, talán még sütőtökbe csempészve lehet őt a legjobban átverni.

Nanetto: Bocs, hogy belekotyogok, de miért akarod a gyümiket bármivel is kutyulni? De ha mégis, akkor én rizspelyhet vagy kölespelyhet használnék, mert ezek gluténmentesek.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Nemnem Luna nem havat lapatol, jeget!! Hajnali fel otkor egy dohardt nagy egzenges majd rankszakadt a mennybeli hutoszekreny jegkockataroloja... basszus, megint micsoda jegvihar volt... jegdara vagy minek hivjam. Nem nagy jegek dionyiak mint otthon neha, es olyan mint a nagyobb hungarocell... de omlik...

Es nem Zso, Aron dehogy duplazott, 6300 korul volt most es 3450-el szuletett. Nem lesz ebbol dupla szerintem 6 hora, na de Mancim sem duplazott, sebaj :)
Ha mar annyi a zsofi, en csak tarstettesnek az oldalvizen vagyok ronkonnev :D:D Amugy Hari a harmadik Zsofia a topikban.

Fuhh gyerkmekem (a legkisebb) hajnalban alszik eleg gazul, sokat felebred... hat igy atvittem fel hatkor magammelle, na ott am sokkal jobban alszik, illetve hamarabb vissza lehet ringatni na de igy en nem alszom rendesen. Na nem mintha mostanaban gyerek nelkul tudnek jol aludni... mindenesetre a muki igy remekul aludt, csak hat az agyunk nincsen erre kikepezve... raadasul az egyok macska meg a masik oldalrol feszkelt oda, igy meg szinte moccani sem tudtam :)
Aaaaalmos vagyok, hulte jeg is felkeltett... ahhh... :D nem baj, ma jo nap van biztos, venulesre okot ado :)

luna6
 
 


Ja Nanetto, az nem kanal!!!
Az egy olyan halo mint pl a mosohalok vagy a treningruhak nemelyikenek belso belese. Ember lanya abba teszi a darab gyumolcsot a gyerek meg ugy szopogatja csocsalja ki belole, hogy keptelen darabot leharapni es felrenyelni. A leharapott darab ugyanis nem fer at a halo likain csak mikor mar annyira pici, hogy 0 a fulladas illetve felrenyeles eselye :)

luna6
 
 


Nanetto,
Rizspehely. :D CSomó helyen lehet kapni, én bió boltban szoktam venni. És még ráértek vele. Azzal fogod tudni sűríteni a kaját neki.
Bevezetni jó az alma, meg a barack hét után.

Háló:
Jajjj, nagyon király egy cucc :D kinyitod, bele rakod az almát és kész :D:D Alex megevett majdnem 1 gerezd almát így. Fájt is este a pocija :?:?:?:? ő agyilag jobban érett a kajára, mint fizikálisan... Éjjel már rémálmaim voltak ezzel. De mivel a tejet meg tudja emészteni, remélem csak rémálom marad :)

Heni!
Mi is csak jövő héten megyünk mérlegelni, szabin van a védőnő :D:D Nem hiszem, hogy gond lenne, ha később mérik őket :)

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Zsó szóval Motiliumot kellett az elején napi 3x, de azzal én hamar leálltam, nagyon sok rosszat olvastam róla és nem is igen volt érezhető a hatása annak, hogy elhagytuk. Hála égnek.
A savlekötőnk neve Omeprazol, ezt az első és az utolsó kajánál adom neki. Mindig úgy, hogy az az első falat. Kiskanálba rakom a port, összekeverem pár csepp tápszerrel egy másik kanál segítségével, hogy biztosan jól feloldódjon. Mivel csak 4x eszik egy nap, így a legjobb, hogy reggeli előtt és vacsora előtt kapja.
Az ágy nálunk nagyon drasztikusan meg volt emelve, most, hogy visszatértünk hozzá, most már kevésbé (kb. 8 cm), de tutira 1000%, hogy ez volt a baj, mert azóta egész szuperek az éjszakák. Van, hogy 1x sem, van, hogy csak 1x vagy 2x kell hozzá kelni. És nem is értettem, hogy miért vedeli a vizet éjjelente, hát persze, hogy azért, mert marta a sav és a szájában is azért matatott (nem is a foga valószínű). Hát tiszta agyrém, hogy nem jöttem rá előbb, pfffff.

Detti, nagyon cuki Levi a videókon. Látom, nálatok is megy a háton lebegés. Léni azt mondjuk nem igazán szereti, tiszta görcsben van, bár már alakul.

Detti, köszi a leírást úszás ügyben. Jaaaa, hát nálunk sem úgy kell ám elképzelni, hogy csak velünk foglalkozik az oktató. Elmondja és megmutatja, hogy hogyan kell csinálni, aztán annyi. Mi gyakoroljuk és persze ha kérdésünk, óhajunk, sóhajunk van, akkor lehet neki szólni.
Aranyos vagy, a depivel kapcsolatban, majd megoldódik, nem annyira vészes a helyzet. Szeretnék külön élni nagyon. Megőrülök attól, hogy 6,5 éve vagyunk együtt, most már egy igazi család, hárman és még soha, de soha nem éltünk külön. :( Rettenetes.

Geo, peteérés, azaz tüszőrepedés után mindig van menstruáció. Viszont fordítva nem igaz. Tehát ha van mensi, nem biztos, hogy volt peteérés.

Vok, huh, érdekes ez a kanál. :) Szuper, hogy bejött.

Heni, azta, csudaügyi Bogi az ott alvással.

Léni az elmúlt 1 hónapban kemény 260 grammot hízott, tegnap vacsorára 60-at!!! evett, a napi mennyiség 500 lett (persze a péppel együtt), mostanában a 700-at sem érjük el szinte soha. Viszont túlléptük a bűvös 6000 grammot, 6070-et mértünk. Jövő pénteken gasztroenterológia, hát kíváncsi leszek, hogy mi lesz a javaslat.
Tegnap megtörtént az első nyikkanás nélküli tornánk. Hi-he-tet-len!
Egyébként meg jókedvű, aranyos, tündérbogár és képzejétek, elkezdett Ő is brümmögni, amit evés helyett illetve közben is szívesen művel, annyira tetszik neki. Tulajdonképpen minden érdekli, csak enni ne kelljen. :D

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Ja, bocsi, nem is tudom, ki kérdezte, a céklát úgy szoktam, hogy megfőzöm héjastól, aztán héj le és turmix a többi zöldséggel/gyümölccsel.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Jeeee, en is omeprazolt szoktam volt szedni mikor tavaly kikeszult a gyomrom szegeny. Vagy 3 honapig szedtem, es minden antibigyo kura melle kellene szednem elvileg.

luna6
 
 


Heny: még nem akarok adni neki pelyhet csak beakarok tározni mert nálunk a vásárlás mindig olyan "hadilábas" dolog! érted... és hogy legyen!!! és azért akarom mert azt mondják a nagy okosok hogy lehet hogy "jó kis desszert" nek való! én nem tudom!!! :-)

Luna köszi megnéztem az ebayt tényleg hálós valami! nagyon érdekes! anyum egyből mondta hogy megveszi mert játékot úgysem szeretném ha hoznának mert hát dögivel van ... és a felét nem is használja egy nagy dobozban állnak mert hát egy csomót kapott ugye.... és rucikból is van jó sok! de ennek örülnek mert üres kézzel nem akarnak jönni nekem meg most kicsit drága lenne!!!! ...

megyek csomagolni! ... :-) mikulásajándékokat! csak apróságok lesznek benne inkább bio dolgok de a csomagolásnak nagy mestere vagyok! 2 fel lesz függesztve a magosba! (anyóséknál) 2 a kilincsen fog lifegni a páromé és esztié pedig a cipőcskékben lesznek! :-)
Vendég
 


Vok, gyertek nyugodtan, várunk szeretettel :D :D
Csúcs ez a cucc, tök jó hogy Alex tud így egyedül is enni. Az a baj, hogy én annyira idegenkedem még ettől a hozzátáplálástól, hogy nem is merek/akarok belegondolni, hogy mi is a helyes, meg hogy hogyan kell jól csinálni...
Tegnap kapott 3 negyed kiskanál almát, az utolsóban volt egy kis püré is. Ami a szájába került az ott is maradt, de ami a szája szélén volt, azt nem nyalta le. Első adagnál vágta a pofákat, aztán szrintem tetszett neki...

Zsó, a lábfej nélküli harisnya a Sárkány Centerben van/volt, ez egy fedett kínai piac, szóval ilyen helyeken érdemes keresni. Nem tervezitek hogy itthon maradtok? Jól értettem?

Dorka tuti hogy 1x arra ébred, amikor mi megyünk lefeküdni, úgy hogy az lett a döntés, hogy atrendezzük a lakást, kiscsaj megkapja a hálót, mi meg kint fogunk aludni a nappaliban. Ha ez bejön, akkor lehet hogy tavasszal leválasztjuk a hálót, hogy legyen külön szobája, és nekünk is egy hálófülkénk. Imádnám, mert utálom azt hogy nem tudok sem olvasni, vagy esetleg tv-t nézni az ágyból, mert zavarni meg nem akarom a Tökmagot.

Megyek hajat szárítani, aztán ma már muszáj lesz vásárolni is :)

KépKép
tatim
 
 


Erdekes, aki otthon van el akar menni, aki nem otthon az meg menne haza :D:D (na jo, nem mindenki, de errefele ismerek tobb embert is aki bar nem anyagi okokbol jott el otthonrol menne is vissza vagy legalabbis sok minden temaban latja, hogy van mit vagyni onnan :D de ez jellemzo, az ember akkor ertekeli igazan ami van neki, amikor mar nincs :D:D:D)

luna6
 
 


Luna, abban igazad van, hogy baromi honvágyunk lenne és mindkettőnk családja óriási és összetartó, rettenetesen sokat találkozunk, DE:
Tudod, amikor egy orvos havi fizetése 80 ezer forint és CSAK A GÁZSZÁMLÁJA 70 ezer forint akkor el kell gondolkodnia hogy hogyan tovább. Tudod, a férjem heti min. 3 napot ügyel, ami azt jelenti, hogy hazért este fél6ra, megkajál, lefürdik és 15 PERC múlva megy is el éjjeli ügyeletre, ahonna aztán másnap reggel rögtön megy vissza dolgozni. És ez heti 3x. És ezek csak a hétköznapi ügyeletke, a hétvégi 24 órákat már ne is említsük. Szted épp ésszel mennyi ideig bírja vki ezt a fajta alvásnélküliséget. Gondolj csak bele, Te milyen szarul vagy....és neki napközben 10 órában szívebetegeket kell katétereznie, meg intenzív osztályon újraéleszteni adott esetben. Szóval marhára észnél kell(ene) lennie 0 alvással.
És kb. az összes kezdő orvos így kell hogy éljen, ha családja van, különben éhen pusztul. Na, szóval nem örömünkben akarunk kimenni, hanem hogy néha szóba is tudjunk egymással állni és lásson valamennyit a gyerekeiből is.
Sztem Áron is épp hogy csak nem súrolja a duplázást, meg most nem lendül bele, hogy ennyit eszik? Amit írtál, az nagyon sok egy napra. Hogy 200akat tol be, ezek szerint azért a napi 800 megvan, nem?
Mennyibe kerül egy ilyen hálós kanál? Ti is használjátok, vagy Ti azzal a nyomós kanállal esztek?

Voki, most már látom, milyen ez a háló...de ha az alma eleve savanykásabb, és elkezd folyni nagyon a nyáluk, akkor nem folyik ki minden cucc, amit már épp berámolt?

Védőnő, doki: hát, mi még a 4 hós oltásunkat sem kaptuk meg, ennyit az időben levésről...egyszerűen nem jött össze a dolog a sok kórházazástól, de majd most! :roll:

Csilla, nagyon köszi az infot, mi csak reggel egyszer esszük a cuccokat. Te jó ég, miket olvastál a motíliumról....párom ezt akarja épp elhagyni, akkor ne ragaszkodjak hozzá én se?
ÉS még egy kérdés: mennyit esztek a savlekötőből napi szinten, hány mg?
Zéti is 500-600 között evett átlagosan és azt mondták, ez okés. Mármint a kórházban, hogy ugyan ne várjak nagy hízást, de elmegy egy ideig.....pedig Ő sokkal nagyobb Léninél!

Tatim, még nem tudjuk megyünk-e és ha igen, hova, talán a Skandináv államok valamelyikébe mennénk, ha már menni kell és angol nyelvterületre mindenképp. De ha az ígéret szerint megemelik az orvosi fizut normálisabb szintre, akkor természetesen kizárt, hogy kirángatjuk a gyerekeinket és itt hagyjuk az életünket. De a kényszer nagy úr sajna...
Harisnyát köszi, azt meg tudod mondani kb. mennyibe kerül ott? Mert a neten ajánlottak egy extracuki fajtát, ami olyan, mintha bugyika is lenne rajta, na, nem is nagyon tudom leírni, de édes, csakhát nem olcsó....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok,
Nikos ma reggel elutazott :( . Éjjel alig fogok aludni egy hétig, mert baromira félek a sötétben :roll: .

Nálatok havazik, havat lapátoltok, jeget törtök és mikulást vártok, mi meg strandolni mehetünk olyan az időjárás. Most frissítettem a telefonomom az időjárást :roll:

Kép

HAVAT AKAROK ÉN IS!!!!!

Délután még jövök amikor a lány alszik.
Vendég
 


Nekem is nagyon tetszik a hálós gyümölcsadagoló! Még kigondolom, csak érdekel, vagy ki is merem próbálni 8)
Engem is érdekelt, hogy mivel kell majd sűríteni, pelyhek, köszi, hogy írtatok róla. Vok: honnan tudni, hogy az alma emésztetlenül jött ki? Mert egyik nap, Szende kakija is annyira alma szagú volt, és azért kaki színű, de pont azon filóztam, hogy ez lehet emésztetlenül csak átment? Hmm... :roll:

Luna: én nem szeretnék itthonról elmenni... nem tudom, az élet mit hoz még, de az elképzeléseimben csakis a magyarhonban élés jelenti az itthont, a megnyugvást, a gyökeret, a fészket.

Tatim: szerintem is fontos a picinek a külön alvó helyiség, már ha megoldható. Majdnem megsirattuk a hálónkból való kiköltöztetést, aztán látom a babán, milyen jó neki. Most már hogy érzékenyebb a zajokra, és ha elmegyek a babaszoba előtt, van, hogy látom a monitoron, hogy belemocorgott... szerintem ha velünk aludna még, sokszor ébredne. Jah, és mielőtt én elalszom éjjel, még be szoktam menni hozzá eligazgatni újra a takarót, lekapcsolni az addig égő nagyon halvány fényt, annyira óvatos és halk vagyok, és mégis mostanában kipattan a szeme, rámnéz, gyorsan kisurranok.
Persze olyan ismerősünk van, ahol a nagyobb gyerekek is még a szülőkkel alszanak, vagy mert nincs más megoldás, vagy mert így tartják jónak. Az utóbbi pártba tartozók csomó érvet tudnak felhozni, hogy milyen jó dolog az együtt alvás, és biztos vagyok benne, h van is ami mellette szól, csak mivel mi nem így döntöttünk, gyakorlatban csak a miénket látom, s én így a saját módszerünket látom beigazolódni.

detti_10
 
 


Zso, en ugye mas kategoria vagyok, mert en tenyleg nem anyagi okokbol jottem el (az engem sosem hozott volna, plane nem ide :D:D) ugyhogy nekem mas szempontok lebegnek a szemem elott ami miatt sohajtozom az otthon utan :) A dokik meloja annyiban ismeros, hogy volt sebesz ismerosom aki aztan szinten kulfoldon kotott ki (spanyoloknal) bar o nem maga miatt kerult oda, aztan o vegul haza is ment, itt a szomszedban is nagy hajtas volt, persz transzplant teamben melozott, az meg szinten egy ilyen azonnal ugros tortenet. de odahaza o is ugy melozott ahogy a ferjed :( Nappalbol ugyeletbe onnan nappalba, keptelenseg... es akkor az ugyelet nem is csak a sajat osztalyan hanem meg par egyeben is... szoval ertem en meg meg is ertem. En csak a gyakorlati arnyoldalakat latom eloben, ezert mas az en szitum. (hogy mas ne is emlitsek, nem is gondoltam volna, de teljesen utopisztikus elmenykent elem meg, hogy Mancim portugal tortenelmet tanul az iskolaban, kiralyokat, uralkodokat stb... hat ezt nemigen tudom hova tenni :))

Igy, hogy Aron elkezdett enni meg mindig am csaka 25-os percentilen van :) Kezdett ala menni es ezzel most szinten van, tehat nem. nem ugrott meg nagyon a sulynovekedese, most meg mar ugye nem is hiznak olyan utemben, szoval csaloka a dolog, en is azt hittem hogy fuuu ennyit eszik es majd hirtelen... hat nem, semmi hirtelen, hozza a Manci korabbi formajat :) Es biza aok 0-3 hos rucit hord meg es a 3-6 hosok egy jo resze bar hordhato, vanmeg hova noni belejuk :)
hogy mennyit eszik? haat szamoljunk nagyjabol: 150-200-150-200-150 nagyjabol ezek a maximumok, azert idonkent hagy ezekbol, plussz ejjel 100-150, valtozo. ez igy kb 800ra johet ki nappal plussz az ejszaka.
En rendes kanallal etetem a mukit, az apja esta a nyomossal szokta, o azzal tudja tartani a sebesseget :) Ilyen gyumolcsevosunk egyelore nincs, itt nem is kezdenek, adnak ekkoraknak meg nagyon gyumolcsot, kesobb kerul bevezetesre, emberem hugatol epp tegnap kerdeztem.

luna6
 
 


Viki, csereljunk!!! En szivesen nekedadom a mindennapos jegverest a nyarert cserebe!! Nekem kicsit sem hianyzik a ho sem :D valami azert jo itt is :D:D (meg ha benn fagyos is a lakas)

luna6
 
 


Talinn,
neked hogy megy az apasztás? hogy csinálod?
most mi is ezen az ügyön vagyunk, persze mellgyulám lett... :x
3ra megyek dokihoz.
ja,és azért Dávid nem fél (még) az idegeneknél, csak tudnia kell, hogy biztonságban van. mindenivel barátságos, mosolygós, de egy idő után amikor már plazt szretné hogy letegyék, vagy békén hagyják, akkor elkezd náluk hisztizni, elkezd engem keresni, hogy mentsem meg :D
viszont a nagyapja az más tészta. ha ő közelít felé, akkor már görbül isa szájalefelé... ilyenkor egy picit mindig távolabb viszem, megnyugszik,tudja hogy biztonságban van, és egy kb 5perc után a kíváncsisága legyőzi őt, aztánmár együtt hemperegnek a nagyapjával a szőyegen :lol:

Vok,
jobbulást kívánokneketek!!!
tudom hogy egyszer rendeződik az alvásuk, de éreztem, hogy valami nincs rendben vele... és tényleg, mert éhes volt... nem elég neki a tejem, márnemis kell neki, este vacsi előtt csak a komfortérzete miatt kap táp előtt cicit, semmi nem jön belőle, még a belövellést sem érzem... viszont elhagytam az 5órás szopit, akkor kapegy pici tápot, és így estére azért lesz egy kis tejem.
tulajdonképpen nem zavar, hogy vége lesz a szopinak, csak amiatt vagyok szomorú,hogy nem vettem korábban észre, hogy éhes..
éjszaka már nem is kell neki cici, mert abból csak sírás van, úgyhogy akkor tápot kap, ésaz éjjeli 100ezer kelésbőllett 1. illetve nem fél5kr, hanem fél7korkel. szóval azért van különbség...
én andrásra simán itt merem hagyni, csak az esti alvástól féltem, hogy nem fog elaludni a 20perc cicije nélkül... eddig csak megfigyelt andrás, most ma este már ő adja neki a pótlást, és ő is teszi le aludni..kíváncsi vagyok

Vok,
honnan tudod,hogy emésztetlen volt az alma? a kaki darabos volt?

aprooka,
David 3775g-mal született, szóval nekünk ezt még szerintem nem sikerült megduplázni, sztm majd most az 5hós mérekeésnél

Csilla,
akkor hogy lehet az, hogy egyesek mensi nélkül, szopi alatt esnek teherbe? ezét gondolkodtam rajta.. :roll: szóval úgy néz ki peteérés után nem mindig van mensi, de peteérésnek lennie kell, ha teherbe lehet így esni :)
Vendég
 


Geooo, szedhetnel akkor te is urtica urens ch30-at, az apaszto. en szedem es segit is. tulkepp ket napja befejeztem mar a szoptatast (jo lassan hagytuk abba) de reggelre kezdett lenni egy pici csomo igy arongyereket bevetettem, nagy szerencse, hogy hajlando ilyenkor kiszivni azt a keveset, igy most sokkal jobb. ez mar nem igazi szoptatas volt, mennyisegileg szerintem nem ertekelheto, de legalabb nem gyullad igy.
en kb 3 naponta hagytam el 1 szoptatast (leghamarabb es egyszerre az osszes ejszakait) de az utolso 2-ot (reggel este) vagy egy hetig huztuk, tojok en is a gyulatol, azert.
ja, es minden szoptatas utan kapott egyebet enni, es ha lefordult nem tukmaltam, hogy a szopi hossza is csokkenjen.
hatha ez is segit neked...

luna6
 
 


Geooo:
Szóval: peteérés - menstruáció
Próbálom saját magamon elmagyarázni (persze nem érint a dolog, de így könnyebb fogalmazni :D )
Mióta szültem, azóta nincs semmiféle vérzésem, mivel szoptatok, ezért nem is valószínű, hogy lesz, de.............. tegyük fel, valami oknál fogva mégis peteérésem lesz, és mondjuk épp akkor vagyunk együtt a párommal, és nem védekezünk értelemszerű, hogy teherbe esem. Tehát kb. 14 nap múlva nem fog megjönni a vérzésem, de ebben az esetben kivételesen nem azért, mert szoptatok, hanem mert terhes lettem.

Így már érthető? Ha mégsem, akkor kérdezz nyugodtan!

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Sokan azért nem is sejtik, hogy teherbe estek szopi alatt, mert nem menstruálnak, így azt gondolják, hogy a szopi miatt nem jött meg, közben meg baba van a pocakban:))

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Zsó, ha jól emlékszem 400 Ft-ot mondott Hari, én mondjuk harisnyát vettem, azt hiszem az 500 Ft volt, meg 7vége is volt, olyankor többet kérnek mint 7köznap :)

KépKép
tatim
 
 


Luna,
nem tudok neki személyit csináltatni, mert 14 éves korban adják ki először a személyit.
Másrészről viszont, a gyereknek mindaddig nincs keresztneve amíg meg nincs keresztelve, szóval minden hivatalos papíron addig van családneve és a keresztneve helyett az szerepel, hogy lány és hogy kereszteletlen.
Aron jól belejött az evésbe :lol: :lol: . Most már neked kéne azon dolgozni, hogy tudj kikapcsolni és pihenni egy kicsit.
Hízás terén pont az a mostani problémám, hogy 6 hós kor után már lelassul a hízásuk és mivel mi már gyümölcsöt, főzeléket és tejpépet is eszünk napi egy alkalommal, így most már csak két étkezés a tápszer. Nem tudom, hogy így elég tápanyaghoz jut-e, és hogy ilyenkor mennyi a normális havi hízás amikor már ennyire vegyesen eszik.
Éhesnek tuti nem éhes, mert akkor ordítana :lol:
Azért minden napra nem szeretnék én sem jégverést, de karácsonyra jó lenne egy kevés hó... Ébren álmodom :roll: :roll:
Valószínűleg fura lesz amikor nekem is a lány majd nem a magyar, hanem a görög történelmet fogja tanulni, meg görög irodalmat....., ezen még nem is gondolkoztam.

Geo,
tudom én, hogy csak helyzetjelentettél alvás ügyileg :wink: , bocs ha félreérthetően írtam :roll: A hajnali 4-es végleges felkelés az tényleg durva.
Kár, hogy feladod a szopit. De ha tényleg az éhség és a nem elég tejci az éjszakai keléssorozat okat, akkor megértem. Nem lenne célravezető vegyesen etetni? Vagy az túl macerás?
Én a helyetekben kipróbálnám még egyszer a babaúszást, úgy hogy Dávid kipihent és nem éhes. Lehet akkor jobban tetszene neki és neked is.

Aproka,
Van ott egy picike kis lakás ami még Nikos nagymámájé volt (a nagyi most Nikos szüleinél él, mert már nem tudja magát úgy ellátni ahogy kéne. 94 éves), kb 20 négyzetméteres, ilyenkor lakik. Ez közel van az olajfákhoz.
Jó hír, hogy végre elmúlt az a dög rota :lol:

Vok,
ti is családilag vagytok dögrováson? Leglább pihensz egy kicsit! Nálunk is, ha apának kicsit folyik az orra már olyan képet vág mintha féllábbal a sírban lenne :roll: . Férfiak.....
Gratula a 6 hónaphoz :lol: :lol:
Ez a gyümölcsevő háló tök jó! Nálunk nem hiszem, hogy vevő lenne rá a hölgyemény ő annál kényelmesebb és gyorsabb megoldást preferál az evésben.
Tényleg honnan lehet azt tudni, hogy emésztés nélkül evett meg valamit? Mit kéne látni a kakin?

Heni,
akkor Bogi hivatalosan is nagylány lett, ezzel az ovis ottalvással :lol: :lol: Milyen volt a színház meg a mikulás?
Gergő haja nagyon klassz punkos azon a lefekvés előtti képen :lol: :lol:

Klau,
nem írigyellek az éjszakai virrasztás miatt. Én is nagyon kíváncsi vagyok mit fog szólni a lány a fához!

Tatim,
én is egyet értek Dettivel. Szerintem is fontos a külön szoba. Mi amikor 2 hósan áttettük őt a saját szobájába, látványosan jobban kezdett el aludni. Mondjuk előtte se volt gond az alvásával (kop-kop), de az óta meg még jobb! És mi is nyugodtabban alszunk, hogy nem ébredünk minden egyes kis neszére. Én nem tudnék huzamosabb ideig a gyerekkel egy szobában, főleg nem egy ágyban aludni! És méginkább nem, ha a gyerek már nagyobb. Már bocsánat, de akkor hogy lehet nyugisan, agyat kikapcsolva akciózni apával, ha ott a gyerek is :roll: :roll: Én nem tudnék. Bár valószínűleg a szükség nagy úr és ha nincs lehetőség külön szobára akkor minedre lehet megoldást találni.

Csilla,
annyira jó, hogy rájöttél mi a baja Léninek. Néha úgy érzem jó lenne gondolatolvasónak lenni, hogy pontosan tudjam mi a baja :roll:
A céklát én kérdeztem köszi!
Annyira át tudom érzeni, hogy milyen jó lenne nektek csak 3-asban élni! A férjem előtt, volt egy kapcsolatom Magyarországon. 4 évet éltünk együtt, úgy hogy a szüleimnél laktunk. Borzasztó nehéz volt.....
Már akartam kérdezni, megcsinálta Léni talp és kézlenyomatát? Hogy sikerült?
Majd gyere és mesélj mi volt gasztrón!

Nanetto,
nektek is gratula a 6 hónaphoz!!!! Hidd el ha minden nap kósoltatod vele az almát meg fogja szeretni. Először meg kell szoknia az ízét. Napról napra többet fog enni belőle. Nem gondoltál még arra, hogy megpárolod kicsit? Nekem teljesen frissen nem csípi annyira mint pároltan? Megpucolom, felkockázom félig felöntöm vízzel és 3-4 percig forralom. Botmixerrel pürésítem és így imádja :lol: A párolástól még egy kicsit édesebb lesz.
Nálunk is nagyon durva, hogy nincs szigetelése a háznak. Még szerencse, hogy csak béreljük és nem megvettük! Mert gondolkoztunk a megvételén is, de télen nagyon hideg van bent, nyáron meg iszonyat meleg. Mondtam is Nikosnak, hogy az a különbség a kint és a bent között, hogy bent nem fúj a szél, nem esik az eső és nem közvetlenül a fejünkre süt a nap :lol: :lol: :lol: Hőmérsékletileg nyáron légkondival átlag 26-27 fok, télen fűtéssel 19-21 fok van bent.


Bh detti,
akartam már kérdezni, az egyik közösségi oldalon láttam az Izraeli képeket és láttam, hogy van valami rátűzve a babakocsi kupolájára? Mi az? Valami vallási, vagy babonás jelentősége van? Persze csak akkor ha nem túl indiszkrét a kérdés! :wink:
Gyulladással hogy álltok? Gratula az almaevéshez :)

Yadine,
ez a szemmelverés dolog nem csak ez én heppem. Ez itt az egész országban elterjedt és hisznek benne. Sőt nem csak itt, hanem Törökországban is. Ha már jártál Görögországban, vagy Törökországban akkor láthattad, hogy nagyon sok mindent árulnak ilyen kék szemmmel ellátott dologgal. Karkötőket, medálokat, fülbevalókat, kulcsartót....
Vendég
 


Jee, jol le van maradva akkor szemelyi temaban Go. Azt ertem, hogy az allami regisztracio egyhazihoz van kotve (illetve dehogy ertem, csak felfogom :D) de a 14 even csodalkozom igazabol, Aronnak mar van kartyaja es odahaza is kiadjak ingyen a babaknak is. Hat igy tenyleg draga buli az utazas nektek elsore :( es gondolomott is surun ujitgatni kell majd az utlevelet a foto vegett.

luna6
 
 


Igen, ha jól tudom 2 évente kell majd újítani, de az már csak 10 euró lesz.
Tök mindegy, hogy hány éves vagy, az útlevél előszöri kiállításának sajna ez a díja itt :( :(

Nem is olyan rég még Mo-n is 14 éves korban kaptunk először személyit. Személy szerint én is, pontosan 15 évvel ezelőtt.

Ja és szó volt arról, hogy újracsináljuk a táblázatunkat. Nekem ott hiányzik az életkorom:29 és a munkám: turizmus (mert nem tudom, mi a magyar megfelelője az itteni nevének)
Vendég
 



itt eppen omlik az eso brutalisan es sut mele a nap... csak akkor ne essen mikor Manciert megyek mert akkor pocsetava azunk Aronnal. Eszmeletlen ez az esos evszak, tiszta monszun :D:D Na jo, a paratartalom az nincs meg... es raadasnak meg joo hideg is van (portugal mertekkel merve). ocsmanysagos az ido, ezt elmondhatom...

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?