Sziasztok!
A tisztánlátás kedvéért írnám le, hogy nekem most ennél a szülésemnél (ez volt a harmadik) milyen tapasztalataim voltak a kórházról. A korábbi szüléseimröl melyek 1996-ban és 1999-ben vltak korábban már írtam, most csak az utolsóról akarok írni. november 1-jén született meg a kisfiam Bánk, mindössze 1 óra leforgása alatt. Azon szinte már ki sem szabadna akadnom, hogy az ügyeletes orvos és a szülésznö nem értesítették idöben a fogadott orvosomat és a szülésznömet, így mindketten lekésték a szülést a késöi értesítés miatt. gondolhatták volna, hogy harmadik szülésnél annyira nem húzódik el a szülés, de mégis tanakodtak jó darabig, mire hívták öket, így lekésték. Annak örülök, hogy a férjem viszont ott lehetett (a második szülésemnél öt nem értesítették idöben, akkor ö késte le a szülést). Azt hiszem ez azért sejtet valamita kórházról! Nos szerencsére a baba egészségesen született, 3300 grammal és 53 centivel a vártnál két héttel elöbb. A gyorsaság miatt nekem nem volt beöntésem és borotválásom (ez a kórházban rutinszerü) és gátat sem vágtak, hanem a természetre bízták a dolgot, de szerencsére nem repedtem szanaszerte, így belsö és külsö varrásom is csak néhány volt (azt már szerencsére a saját orvosom csinálta). Mivel ünnep volt (négy napos), a kórteremig ugyan eltoltak, de onnan a saját lábamon kellett bemennem, ami azért hétközben nem így van, akkor legalább bevisznek.Azt kihagytam, hogy a szülés után rámtették a babát, majd miután elvitték és felöltöztették visszakaptuk és megszopiztathattam (ez már a varrás után volt). Rooming- in szobába kerültem (egy darab 4 ágyas van belöle), ugyanis hihetetlen, de ezt a négy ágyat sem szokott sikerülniük megtölteni, ugyanis az anyukák többsége többre tartja azt, hogy ö pihenjen, mint azt, hogy a babájával legyen. Ezt jól példázza, hogy a szobánkban mind többedszer szülök voltak, elöször szülö nem volt. Az, hogy a növérek és a csecsemösök nem foglalkoztak velünk, az szerencsére igy nem okozott gondot, mivel mindannyian taapsztaltak voltunk már a köldökápolás, pelenkázás és a szopiztatás terén is. De nem tudom, ha véletlenül egy elöször szülö nöt sikerül rávenniük, hogy menjen ebbe a szobába, akkor mihez fog kezdeni segítség nélkül. Egy csecsemösnövér volt aki tényleg odafigyelt arra, hogy megy-e a szopiztatás a többit nem érdekelte (fiatal kiscsajokból áll a gárda), ha úgy gondolták, hogy idegesíti öket a síró baba (amikor bent voltak a csecsemöszobában) egyszerüen megteáztatták. Szerencsére nekem hamar beindult a tejem, így a harmadik éjszakát a baba már velem tölthette a szobában.
Való igaz, hogy vannak fizetös szobák a harmadikon, de az áraik iszonyú borsosak. én csak hallomásból tudom, hogy állítólag az egyágyas 15.000.-Ft, a kétágyas 8.000.- 8a háromágyasról nem hallottam). Mivel amíg én bent voltam végig ünnep volt, így aztán tényleg nem sokat törödött velünk a kutya sem, nekem mondjuk szerencsére nem is volt semmiféle komplikációm sem. De ha lett volna??? Szóval szerintem gondolja meg aki ide akar menni, mert én pl. csak az orvosom miatt mentem harmadszorra is ide, aki mint korábban mondtam már lekéste a szülést, így enyhénszólva frászban voltam mikor körvonalazódott számomra, hogy az ügyeletes orvos fogja levezetni a szülést. Nálam jobban talán ö (mármint az orvos )volt betojva, mivel állítólag ö fogadott orvosként nemnagyon vezet szüléseket, csak ügyelget (föleg ilyenkor ünnepek táján). Szóval a baba is és én is túléltük a szülést
\image {mosolygo fej}.
Mindenki szürje le maga számára a tanulságot, mindenesetre ha nem nagyon problémás a terhessége ami miatt koraszülött babára kellene számítani (a PIC miatt) én nem nagyon javasolnám ezt a kórházat, de hát mindenkinek szíve joga.
Sziasztok, jó terhességet, és legalább olyan gyors szülést kívánok mint az enyém volt: Norcsi.