Új privát üzeneted érkezett!

Másfél óra alatt majdnem 100-an néztek be a topikba. Aztaaaa

KépKép
yadine81
 
 


Yadine, én még írtam is, hogy hihetetlen, mit művel kaka terén az alma Léninél. Ugyanis nálunk sokszor van vagyis VOLT szélcsövezés, örültünk, ha három naponta kakilt, na, az almától meg NAPI 3x. Nem fostosat, normálisat, de jó sokszor.

Geo, olyan gyönyörűek vagytok.
Sajnálom, hogy nem jött be az úszás. Bár én nem adnám fel az első alkalom után, hátha... Mondjuk ha Neked sem tetszett, akkor lehet benne valami.

Detti, köszi, hogy leírtad az úszásórák menetét. Hát nálunk merőben nem ilyen. Kicsit irigykedve olvastam, hogy nálatok így megy, de végül is rájöttem, hogy nekem tetszik a mienkben, hogy nincs csoportos foglalkozás, hanem mindenki a maga ütemében nyomatja.
Gombóc: hát hosszú történet, de a lényeg az, hogy rá kellett jönnöm, nagyon pszichés a kiváltó ok és mivel most is kicsit depis vagyok, jelentkezett is. Ahogy meg írok róla, máris bazira érzem. Akkor, amikor egy évig így éreztem, akkor nagyon vágytam már Lénára, csak még nem láttam azt az időpontot, hogy mikor "állhatunk" neki és ez összesűrűsödött egy nagy rohadt gombócban. :D

Nanetto, és mikor ér haza párod? Ja, ez az az egy hét, igaz?
Kedved jobb már? És mi lesz akkor szüleiddel, ha Kőszegre költöztök? Ezerszer akartam ezt már kérdezni, hiszen Te annyira apás-anyás vagy.

Heni, cukimuki Gergő. Én is úgy imádom, amikor pancsi után, alvás előtt vagyunk, olyan kis zabálnivaló, illatos, álmos babus.

Fél évhez gratu a Babóknak...

Nem tudom, hogy írtam-e, visszaállítottam Lénának a napi 2 savlekötőjét és helyreállt a rend alvás ügyben, hihetetlen, hogy nem jöttem rá, hogy összefüggés van az ordítva és rázva elalvás és a csökkentett savlekötő között.
A másik pedig még hihetetlenebb, tegnap visszaemeltük az ágyát döntött szögbe és egyszer sem volt fent éjjel. Hogy ez most véletlen-e nem tudom, de kizártnak tartom, ugyanis milliószor fent volt mostanában ÁLLANDÓAN, ahogy panaszkodtam is róla. És hogy előbb nem jöttem rá erre sem, hát tiszta idióta vagyok.

Huh, atya gatya, jól beöltöztetitek a lurkókat. Én jóval kevesebb cuccot adok rá és a nyakát nézem mindig.
Ez az idő már hidegnek számít Nektek??????? Hmmm, akkor mi lesz januárban ;) vagy amikor jön a mínusz 20 és mellé a szél?!
:(

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Hát ja, én a videóknál szoktam nézni, hogy mennyi olvasónk van. RENGETEG, vagy még annál is több. Azért bazi kíváncsi lennék arra, hogy hány közvetlen ismerősöm talált rám és olvas. :D

Kép

Kép
***csilla***
 
 

 
 

Gratula Esztinek és Alexnek! Én részemről megnézném már a féléves és nem féléves babókat is. :):):):)

Öltöztetés: hosszú ujjú body, harisnya, vastagabb kisgatya (kantáros vagy anélküli), poló (hosszú ujjú), pulcsi, sapka és így bele az anorákba. Van kesztyűnk is de azt még nem nagyon hordta. Plusz anyu vart a kocsiba egy behúzhatós betétet - majd lefényképezem.

Mellgyuszi: csomó úgy néz ki felszívódott, de tej nincs túl sok, sőt... Most is kapott 80-at régiből. :( :( :( Nem tudom mi lesz így velünk. Ráadásul így idegbeteg is vagyok, mert nem tudom mennyit eszik meg tegnap se kakilt, gondolom a nem elég kajától. Én már nem tudom. :cry: :cry: :cry:

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, most a legfontosabb a nyugalom. Gondolom én. Persze könnyen beszélek, tudom, de csak segíteni szeretnék. És én is mindenképpen felhívnám azt a híres nevezetes Ligát. Egy próbát mindenképpen megér. Ne stresszelj, ez most elengedhetetlen.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Ja, és én is hasonlóképpen öltöztetem Lénit, egy kicsit még lazábban. Mondjuk bundazsák tegnap volt rajta először.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Detti, ha pótolsz, akkor csak elég neki a kaja. Lehet, attól nem kakil, hogy te stresszelsz. Kihat rájuk. Ameddig van pótold és sok sok sok sok sok szopi és fejés, ameddig bírod.
Ha csak este megy,amikor már otthon van a párod, akkor akkor csináld tovább.
Kitartás!!!!


Na, csak ezért ugrottam be. :D

Nah, ha ilyen sokan olvasnak.... :D:D szerintem az is bele számít, hogy az ember benéz, hogy jött-e új hozzászólás, nem?

Geo!
Cukik vagytok!!! :D:D
Kipróbálhatom majd a mei teiodat? Ez a háti hordizás nekem több gyakorlást kíván, mint amennyit jelen pillanatban bele tudok feccölni.

Húú, én egy csattos cuccot néztem ki magamnak, persze esélytelen vagyok rá, mivel 14-18 ezer között van az ára. Ami tetszik, az 18 :D:D
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=13
ő az :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Ja muskátli kérdés: behoztam a muskátlit és még vannak rajta bimbók és el is kezdett virágozni. Gondolom ez nem teljesen normális?!?!?

És még sütnöm is kéne Fanta szeletet, a leves és rakottkrumpli kész. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Sziasztok,

nagy, van egy icipici időm, addig visszaolvasok és írok

BhDetti,
jaj de nagyon sajnálom. Még ott tartok hogy nincs tej. Remélem gyorsan lesz!!!!!! Ne is gondolj arra hogy nem fog sikerülni visszahozni! Azt a részét meg teljesen megértem, milyen rossz ha át kell térni a tápszerre. De ez veled nem fog előfordulni! Hívd fel az LLL-t, ők tudnak segíteni (és elsősorban roppant módon megnyugtatni!). Én is próbálnám minél többet cicire rakni (akkor is ha nem lenne kajaidő), vagy rögtön szopi után még fejni. De gondolom ezeken már túl vagy...

Talinn,
köszi, mostmár legalább ezt is tudom. Jobbulást nektek, nagyon szarul hangzik ez a krupp dolog...
Lesz fogatok? És ezt csak onnan vetted észre hogy látszik a csík?! Gratulálok! A foghoz is, és hogy ilyen tünetmentes volt eddig! Kop-kop-kop.


Luna,
ügyesek vagytok a kajálással. És a fiatalúr már eszik gyümölcsöt is?! Szuper! Na meg hogy éjjel nem evett!!!!! Reméljük így is maradt. Remélem aludni is aludt!!!!
Na, végül csak megszerelted a kisembert!

Hegy gyomrában,
akkor mi lehetett ez a labirintusos izé amire én emlékeszem?!
És miért a Hegy gyormában a címe, hogy közben egy tó körül keringenek?!

Detti,
nincs szerintem semmi gond Szendével. A leesett dolgokat még nem is nagyon kell keresgélniük. A forgáshoz meg esetleg próbáltad úgy, hogy hasra rakod le hogy játszon a játékokkal?
Amúgy ügyi vagy a szopival, és hogy eddig fejted! Én is csináltam egy jó darabig... Átérzem, tudom milyen fárasztó. De ezért tudod még mindig Szendét szoptatni! :-)

Nyuszika,
de jó a kérdésed, már én is akartam kérdezni. Nálunk így néz ki: body, hosszú újju póló, vékony pamutnadrág és térdzokni (kvázi harisnya helyett), melegítő nadrág, melegítő felső, bundazokni, és az overáll, két sapka (igaz, ezek vékonyabbak). Illetve én most az autóshordozóban viszem sétálni (nem dönthető teljesen le a sport, a mózesben meg már nincs el), így abban rakok még alulra egy takarót, meg az ujszülött szűkítőt is visszarakom (mert vastag), és felül még betakarom egy polár takaróval és a hordozó fedőjével. Többnyire elalszik séta közben, így bízom benne hogy nem fázik.
Nekem azt mondta a védőnő, ha nincs nagyon szélsőseges idő (nagy szél, köd), akkor -8 fokig korlátlan időt tölthet ki. Na én azért 1,5 - 2 óránál többet nem tudok kint lenni vele, mert nem tudok annyit menni... (a környékünkön nincs játszótér stb, ahol esetleg le lehetne ülni). Ha esetleg szar idő lenne, akkor kétszer vinném ki fél órára. Ha esik vagy ilyesmi akkor meg kimegyünk a teraszra... Mióta valaki (bocs, elfelejtettem ki) írta hogy az agy fejlódéséhez kell az oxigén, elhatároztam hogy az én lányom bizony agysebész lesz ha ezen fog múlni... viszem levegőzni!
Tényleg Yadine, fázós baba el tud aludni?

Heny,
nagyon cuki Gergő! Micsoda szemöldöke van! Őrület! :-)

Geo,
Dávid is milyen cuki! Hát, igen, ha jön álommanó és fejbeveri őket, akkor ott alszanak el ahol vannak! :-)
Nálunk mostanában nagyon gáz. Nem álmos lesz, hanem elfárad! És olyan hangosan tiltakozik, hogy ő akkor sem akar aludni! Már teljesen kész vagyok, mert ez olyan hisztis sírás! Levegőt is alig vesz, úgy ordít. Ilyen kor kézben ringatom, aztán egyszercsak elhallgat. Remélem kinövi, mert eddig olyan szépen elaludt magától... :-(
Ja, én a bébiőrt ezért vettem ki az ágyól, mert mindig ezt csinálta, beszélt bele a mikrofonba, és már láttam lelki szemeim előtt hogy megfojtja magát a zsinórjával...
Az úszást meg nem adnám fel. Elsőre szerintem a legtöbb babának nem tetszik, mert új dolog. Szerintem adjatok neki még egy-két esélyt, és az alapján döntsétek el....

Csilla,
de jó hogy Léninél akkor megoldódtak a dolgok! :-)

Rólunk,
kiscsaj továbbra sem eszik semmi mást a "gyorskaján" kívül. A tejpéppel dúsítottat is kikéri magának. Most vagy almást fog kapni nyersen (eddig párolva kapta), vagy megpróbálkozom a répával. Több ötletem nincs...
Viszont a mini virágú orchideám (amit már 2 hónapja nem locsolok, mert annyira ramaty állapotban volt hogy ki akartam dobni, csak eddig valahogy mindig elfelejtettem) kihajtott és tele van virág bimbóval!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cicmarek_
 
 


Bhdetti,
nem normális a muskátlin a bimbó, de ezen ne csodálkozz, mert novemberbem egy hétig 20 fok volt. Nálunk tök sok bokor és fa bimbózik, séta közben az egyik bokron láttam virág bimbókat is! Szegények, remélem nem lett nekik most annyi...

Amúgy mi az a fanta szelet?
cicmarek_
 
 


Fanta - Mirinda - Cola szelet. Több neve is van. Amúgy csokis piskótán túrókrém azon meg narancsos puding zselé egyveleg. Nagyon fincsi. Majd felrakom a receptek közé.


Itt van 2 video Levi úszóleckéiről:

http://www.youtube.com/watch?v=62D7df3kB-g

http://www.youtube.com/watch?v=TEiynFtt788

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Cicmarek!

Mert van valami hegy is! :)

Szerintem ha fázna nem aludna el, de fogalmam sincs amúgy ,a leírtak alapján hasonlóan öltöztetünk és az enyém baba tutira nem fázik. :D Gondolom látnánk rajta, ha fázna nem? Többiek?
Mi még mózesban nyomjuk, már végigér, de nem tűnik nagyon kényelmetlennek, lehajtom a tetejét és nézegeti a faleveleket, meg a plázába ha megyünk imád bámészkodni.
Én is azért írtam ezeket az időket, mert ÉN ennyit bírnék ki télen tolni a babakocsit, nem tudom kitenni a teraszra, kertbe, stb. Elképzelem magam, ahogy tolom a babkocsit hóban ,fagyban, mint az emberke a Delta főcímben. :lol:

Nem semmi, hogy kivirágoztattad az orchideát! Gratu!

Csilla!
De jó, hogy rájöttél! Örülök, hogy megoldódott a nemalvás!

Bhdetti,
a többiek már mindent elmondtak, én bízom benne, hogy visszajön a tejcsi!

Vok,
szupi a hordozó!

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok :D

Hát Cicmarek sajnos már késő az a kopp-kopp :D :D Ma már meg tengap is egyre hisztisebb lett az Arni. Nem nagyon van el csak ölben. Most már lassan megint ott tartunk, mint az első 2-3 hónapban.
Úgy vettem észre a 2 csíkot, hogy éppen üvöltött etetés előtt és remekül beláttam a szájába :lol: :lol: Azóta minden nap többször is megnézem :D
Ma már hányt is tőle, meg hasmenése is volt, egy az egyben kijött a kaja emésztetlenül :roll: Aztán a délutáni alma + a tápszer mrá benne maradt hála Istennek :D

Gratula az orchideához :D :D Otthon a nagymamám kertjében az ibolya virított :D De az már nem nagy szám, mert már évek óta meg van kergülve és 2x virít egy évben.

Öltöztetés: hosszú ujjú body, hosszú ujjú póló, tlpasnadrág, alá zokni, fölé dupla pamut tutyi, kötött kardigán, vstagsapi, overáll, vstag takaró, 3 ikeás pléd és a téli lábzsák. Ez sok? Ez volt rajta ma.

Klau nekünk még jó a mózes, de már csak akkor van el benne, ha éppen alvásra készülődünk. (pedig sokkal béleltebb, mint a sport, jobban örülnék, ha még tudnánk használni :roll: ) A sport meg akkor jó, ha éppen nem alvásidőbe megyünk ki. Habár már el tud aludni benne, de a mózesben jobban be tudom bugyolálni.

Ma pl, ugye rajta volt 4 takaró és, tiltakozott szegény, amikor betakargattam, de, mikor behoztam, akkor értettem meg, hogy miért. Azért, mert okosan, mind a 4 takarót betűrtem a lába alá, hogy ne menjen be a hideg. Igen ám, de szegénykém lábát meg jól megemeltem. Biztos nem volt annyira kényelmes :oops: Most vmi mást kell kitalálnom :roll: :roll:

BhDetti az nagyon jó, hogy már ennyit tudtál szoptatni a 0-hoz képest is minendképpen. Hátha visszajön, ahogy oszlik a csomó. Szorítok neked. Mást sjana nem tudok :)

Nekem is már csak 1 csomó van a 3-ból. Az is egyre kisebb. Remélem megúszom a sebészetet.
Fejek minden este, tök sz_r látni, ahogy egyre kevesebb jön... De hát most ez a cél. :roll:

Vok, Yadine köszi a gasztros hozzászólásokat. Hát én is nagyot néztem, amikor a doki mondta. Elmegyünk, de vérvételnél többet nem engedek az tuti. Nem is lehet mást, hiszen tudomásom szerint a tükrözésnek is akkor van értelme, ha vki már eszik liszteset.
Azt a csatos hordozót én is elfogadnám :D Volt egy-két minta, ami nagyon tetszett :lol: :lol:
Én most a csípőn hordozással vagyok elfgolalva. Legutóbb találtam egyet, most meg nincs meg :? Remélem megtalálom hamarosan. Most kéne csak igazán :roll: :roll:

Csilla rossz, de az ember agya néha azt sem látja, ami előttte van.
Nekem is voolt ilyen az Arninál nem is egy. 3 hónaposan csak szopizott és 6x evett naponta. Aztán egyik napról a másikra éjjel is 3 óránként felébredt szopizni és már napi 8 evésnél tartottunk. Soha nem evett 8X, már a kórházból is úgy jöttünk haza, hogy csak 7X evett.Mindenre gondoltam, csak arra az egyre nem , hogy éhes. Utána meg, amikor kiderült tök hülyén éreztem magam, hogy milyen anya vagyok, hogy még azt sem veszem észre, hogy a gyerekem éhes :roll:
De ez csak az én beszűkült ped. agyam. Én mindenféle lelki oldalról közelítettem meg a dolgot, mert akkor 1 hónap velem alvás után visszavittem a szobájába, meg volt még egy csomó dolog, amire már nem is emlékszem. Túlgondoltam ezt is...

Na, bocs, jól elméláztam. A lényeg, tök jó, hogy megoldottad a problémát :lol: :lol: :lol:

A céklát te hogyan főzöd a Léninek? Bocs, ha túl idióta a kérdés, de még életemben nem főztem céklát.

Luna nem mesélted a TB mizériát. Mikorra kellene fizetni?

Geo Dávid nagyon cuki, ahogy alszik :lol: :lol: :lol: Úgy szeretem, maikor így alszanak el :D :D Néha nálunk is előfordul. Pont tegnap volt így a férjem ölében, édes volt nagyon, ahogy lógatta a fejét, meg a karjait :D :D kigyönyörködtük magubkat, aztán gyorsan lefektettem.

Tatim mire jó a vibrucol?

Heni Gergő nagyon vagány a sérójával :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Detti,
nagyon-nagyon kis drága ahogy kavar a lábaival! A 2. videó meg lenyűgözött, ahogy elengedte magát a vizen, és lebegett. Hú én lehet nem mertem volna csak a fejénél fogni, még jó hogy vannak apukák is! :)

KépKép
yadine81
 
 


Most nálunk is változott az éjszakai alvás. Eddig leraktam negyed 9kor és aludt 7-7.30-ig egyhuzamban. Most meg egy köhintésre ugrok, hogy megnézzem, bár a krupp veszély elmúlt Aztán meg mi is a cumi be és ki játékot játsszuk. Meg ugye a foga is...
Ma hajnalban 4kor felébredt és azt hitte már reggel van, mert hasra fordult és nézelődött. Olyan cuki volt, hogy nevetnem kellet, de aztán gyorsan a hátára fordítottam, hogy visszaaludjon.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


aztaaaaaaaaaa. Levi nagyon cuki :lol: :lol: :lol: tök jól bírta a merülést :D :D :D
A 2-on meg, hát nem is jutok szóhoz.ezt én sem merttem volna, de apa bátor, a Levi, meg nagyon ügyes és látszik, hogirtóra élvezte :D :D :D tisztára olyan, mintha lement volna alfába :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sima usziba nem lehet elmenni? Vagy ez hülyeség?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Luna, igazán nincs mit :) Írok egy másik címet, anyuéknál eddig mindig mindent megkaptam, míg itthon volt ami eltűnt az éterben. Csináljuk azt hogy ha megvan a postaktg. akkor szólj, és majd azt levonjuk a könyvéből, és azt utalod. Horror volt a posti díj egyébként, nem gondoltam volna hogy ilyen sokba kerül.

Tallin, a viborcul lázas vagy láz nélküli nyugatalság kezelésére van. Mától kap egyet éjjelre, meglátjuk, adok neki 3-4 napot, hátha kicsit jobbak lesznek az éjszakáink.

Geo, nagyon édes Dávid ahogy alszik, és én tisztára megszoktam már a frufrudat, modjuk nem is láttalak nélküli.
Én is adnék még egy esélyt az úszásnak, nem csak azért mert Dorka imádja, ált. is azt látom hogy tetszik a bébiknek, és én még nem láttam sírós babát a medencében...

Heni, helyes Gergő, és tiszta jó a szemöldöke :)

Detti, nem sokat vacakoltak Levivel a merülésnél :D Nálunk komoly koreográfia van, mely szerint mondani kell hogy merülés, az arcába fújni, és utána merülni. Ha ügyesebb leszek legközelebb már lesz videó is, most tiszta pára volt a lencse, és nagyon béna felvételeket csináltam. :oops:

Csilla, tök jó hogy rájöttél mi nem tetszik Léninek, nézd erről az oldaláról a dolgot. Reméljük több gond nem lesz, és szuper éjjeleitek lesznek.

Nanetto, olyan gyorsan el fog telni az a hét, ne búslakodj, és mennyire fogtok örülni ha újra itthon lesz a férjed.

Én piskóta vagyok hozzátok képest öltöztetés terén, még csak most kezdtünk el overált használni, eddig vastagabb naci+ fölső volt rajta ha mentünk vhová, modnjuk legtöbbször kocsival megyünk, és oda meg nem akarom nagyon bebugyolálni. Mi lesz ha tényleg hideg lesz? Mit lehet még akkor rájuk adni?

Elkezdek hozzátápis ügyben olvasgatni, lassan esedékes lesz... Én pl ahhoz is hülye vagyok, hogy hogyan kell pürésíteni. Turmix, vagy villával nyomogatás? Szóval nekem majd vmi szájbarágós oldal kell :D

KépKép
tatim
 
 


Öltöztetés: sztem azért a 4 takaró nagyon sok, nem? Persze, biztosan bundazsák vastagság függő is, de én sokallom. Nekünk van egy vékonyabb overall és eg yvastagabb, téli. A télit pénteken avattam fel. Alatta éppen úgy volt Szende ahogy itthon volt, nálunk nap közben nincs nagy meleg a lakásban, ált. 20 fok környéke, reggel-este 21, és ezért itthon így szoktam öltöztetni: 1 rövidujjú vékony body, rá hosszúujjú body, azon pulcsi - egyik sem thermo, vagy vastag különösebben, alul pedig vagy bélelt naci, vagy harisnya és naci. Kapott még egy zoknit, s ebben bujtattam bele a téli overallba, jah, még a kapucni alá egy sapi. -1,4 fok volt, mikor vittem, 1 órát sétáltunk, majd még egyet kint maradt aludni, és mikor behoztam, mindene jó meleg volt, kivéve a pofikáját. Ja, és ez a hordozóban. Plusz takaró nem volt. Azért tartottam fontosnak leírni, mert én sztem az átlagosnál szeretem melegebben öltöztetni a babát, legalábbis edidg azt hittem, de ahogy most olvasom a ruházatokat, nem is öltöztetem egyáltalán túl. De sosem volt még megfázva Szende, nem használtam az orrszvíót sem. Kipkoppkipkopp ezerszer.......
Ha már itt tartunk, h miylen ruhák, és hogyan vinni a hidegben, télben őket. Mi minden évben el szoktunk menni Ausztriába 3 napra, síelni. Tavaly kihagytam a terhesség miatt, de jövőre mennénk. Gondolom, sokat csúszkálni nem fogok úgy, h a kicsi lányom is ott lesz, bár viszünk "baby sittert", de vajon hoygan lehet egy sípálya alján megbízhatóan babával lenni? Ötletek? Háti hordozó... babaszánkó... babakocsi (esteleg sítalppal-ilyet is láttam már, h lehet bérelni) szval elképzelésem sincs. A városkában sétálni is sokat lehet, tehát van rendes út, központ, sétálóutca, wellness is, egy álom az egész hely, vinném a babakocsit sportrésszel akkor már, de vhogy elképzelésem nincs, h ahol nagy a hó, ott hogyan lehet ővele közlekedni. Aki jártasabb ebben, segítsen lszi, bár még van pár hónapom, ugyebár jó előre szeretném megkoreografálni. Jah, és ha vkit érdekel utazóként, priviben írjon ám, kedvezményesen adom az amúgy sem drága helyeket, és nagyon szép és egészséges az egész - mi azért szoktunk menni, h feltöltsük magunkat az itthoni télből- lehet csatlakozni, jó lenne!

Csilla: elfelejttem ám írni, h nagyon örülök, h Lénivel tulképpen komoly gond nincs, a torna tovább nem rossz hír. Biztosan meg voltál ijedve előtte, h mit mondanak majd.
Depi miért tör előre, hát már ott a Picikétek?! Mivel kapcsolatos- nem tudunk segíteni?

Topik olvasók száma: hát én attól nem tartok, h közeli ismerős olvasgat, vagy rám talál... ismerősök előtt nagy titkaim nincsenek, mármint itt kiteregetettek ;) rosszabbak az ún. ismeretlen ismerősök, hmm...

Vok: köszi! holnap veszek akkor hipp barackot. Szval Szende kicsit több, mint egy hétig csak az almát kóstolta, de akkor igyekszem bátor lenni, és lépni az új ételek irányába :D

Kaki: alma és mindennapi valamennyi táp pótlás óta, na meg nyilván az életkor előrehaladtával is változik, tk új a kakilási rend
nálunk. Az újszölött-picibabás kakik már a múlt: a napi 5-6 alkalommal helyett átlag 1,5 naponta van egy, de az egészen más állagú, mennyiségű, és szagú. Eszembe is jutott Folti a minap, amikoris Szendét dícsérgettem, h milyen szépen kakilt, múlt időben, törölgettem, tornásztattam, stb, a pelenkázón, aztán látom, nyom, khmm, hát jött a 2. adag az összehajtott pelenka tetejére, vhogy egész jól összekanalaztam, megintcsak dícsértem, mikor újra letöröltem, hát nem megérkezett a 3.?! No, én akkorát néztem. Bocs, ha fura volt a részletesség. Jha, és h miért dícsérem? :D mert a Nők lapjában olvastam a cikket, hogy nem szabad undort lásson az arcunkon, és ahogy szedjük ki, ha megfigyelitek magatokat (mert én ezután megfigyeletem) azért min. koncentrálunk, tehát nem röhögjük szét magunkat, d eezt törekedni kell elhagyni és nagyon vidáman rendezgetni a dolgot, mert akkor tanulja meg a baba, h nem kell szégyenérzetet társítson az ürítéshez. Persze a cikk sokkal nbonyolultabban írta, de tk. világos, h így hamarabb válik szobatisztává, mert ők még a mi arcunkról olvassák le, h mi a jó és mi ami cikis, és ezt nem árt már 5 hósan ifgyleni magunkon, h később, mikor már tényleg összeköti a dolgokat, csakis örömet lásson, h szépen kakilt, stb. Amúgy engem nem borzaszt semmi a kakilásában, csak való igaz, h amikor sakkozok azzal, h ne kenjek össze smemit, most mrá tudatosan mosolygok, hátha figyel a kis sasszem, mert amúgy úgy érzem, h az.

Na, jól belejöttem a kaki témába, még jó, h leírtam fél oldallal ezelőtt, h bocs a részletességért, majd még 10 mondatot leírtam :))

Geoo: hamar eldöntötted az úszást, és én is úgy éreztem, hogy valójában Téged sem varázsolt el a hely vagy a módszer. Pedig azt hittem, jól lefárasztja majd Dávidot, mert azért ott van mit nézni, és lehet ficeregni a vízben (persze korlátok között és lehet, hogy őt elsősorban ez zavarta ;)) azért megnéztem volna, gondolom, nem igazán volt megszeppenve sem. tényleg, ő bátor? Új helyen hogy vislekedik?

Csilla: sztem is jó az is, h az úszásnál csak veletek foglalkoznak, nálunk ez az egyéni az egésznek max. a 10-15%-át teszi ki. Nálunk úgy vettem észre, mivel itt szokott lenni olyan gyógy ill. fejlesztő úszás is, a mienk ugyan nem az, de mintha a szellemiség azért jelen lenne; h elsődlegesen szocializálni, mozgatni őket, vizet megszerettetni és kihasználni azt, h a vízben sokkal könnyebben mozognak, így jól meg lehet tornáztatni midnen procikájukat - a cél elsődlegesen. Legalábis nekem így jön le. Persze merülés és egyebek vannak, de igazából nekem olyan vízi bölcsi érzetem van itt. Lehet, h csak nekem.

Nanetto: hogy van Eszti? És Te? Olyan hihetetlen, és szomorú is, hogy Te vagy depis.... azért javulsz már? Még hány nap férjed hazajötte? Nem írtam az elátkozott utcátokról smemit, de annyira bizarr, h kirázott a hideg, amikor olvastalak.. ave maria és koncert csodás lehetett, a templomban én is mindig feltöltődök az énekektől. Mikor lesz a keresztelő Nálatok? Hogy van a Görögo-ban élő keresztanyu jelölt barátnőd?

Na, most már lépek, fejés és alvás, sziasztok, ja, Geoo, szokás szerint csinos vagy a képeken, szépek nagyon.

detti_10
 
 


sziasztok!
már "kedd" van éljen!!!! :-) köszönöm hogy velem "éreztek" tegnap 2,5 órát cseteltem a férjemmel! na ilyen is ezer éve nem volt! és volt is varázsa meg mondom őszintén! :-) visszakaptam az autót is!!! 15 napig jó vagyok aztán valami okmányirodába kell mennem de majd elintézik szerintem mert jelenleg én biztos nem tudok elmenni!!!!...

Csilla: kőszegre ha költözünk már minden le van zsírozva - hogy anyuékkal a kötél meglegyen! :-) tényleg bazira apás-anyás vagyok! a fene sem tudja miért!!!!! ... talán mert anyuék vágytak egy 3. kisbabára akit aztán el is vesztettek és bennem töltöttek ki minden szeretetüket? franc sem tudja de a gyerekkorom nem adnám senkinek! :-) irtó jó volt! :-) de szerintem inkább azért jó a családom mert anyu és apu imádják egymást! valami különleges viszony az övéké és ebben nőttem fel! ki tudja mi a kulcs! ... vagy hogy modernek??? és nem hülye felfogásúak? vagy én nem bírok kirepülni rendesen és velem van a gáz? franc sem tudja! de lényeg hogy anyuéknak is lesz ott "rezidencia" :-) és mi is jövünk haza sűrűn! mert ha van pénz utazni tudunk és ők is mert nyugdijasok! :-)... és május közeleg! amikor kezdhetek dobozolni! :-)

viburcol fogzásra jó nekem egy NAGY KINCS nagyon nagyon bejött eszti iszonyat jól alszik tőle egyhuzamban SOKÁIG egy nyügös fogzós nap után!!!!!

tegnap nagy dolog történt! APAHIÁNYOS VOLT A GYEREK - legalábbis szerintem :-) - és csibészkedni kezdtem vele a nagyágyon és képzeljétek felkúszott a szememhez kézzel és kiakarta szippantani még jó hogy nincs kontaktlencsém!!!! :-) akkorát röhögtem! aztán visszajött és az arcom szívta! de nem éhes csak ennyira viszkedhet az ínye!

detti: a videó leviről CSÚÚÚÚCS

Geo: csatolj még fotókat olyan jó nézegetni benneteket!!!!!! ...

az éjszakáink 3 napja ISZONYAT JÓK!!!! fél 8-8 tól eszti 6- fél 7-ig alszik aztán még 20 perc játék szóval már nem 5-kor kelünk a nap előtt :-) éjjel 2x fel kel enni! ha a védőnő hallaná vagy a doktornő tuti lebaszna!!!! de szerintem eszti anyahiányos! nálunk valakinek valaki mindig hiányzik úgy látszik! és kiveszem megnyugszik a cicin vissza az ágyba és horpaszt! remélem maradunk igy mert ég-és föld aludva felkelni neki és nekem is! ma DM-ünk kuponokkal! megjött a 2. babamama bónusz kártyám és van benne -15% végvásárlás! úgyhogy ma pelenkából betárolok ki tudja jövőre mi lesz!

hallottátok megszavazták a 3 éves gyes-gyed bigyót! úgyhogy most nem kell aggódni ... én fellélegeztem picit!!!!! ...

na megyek zöldborsófőzeléket készíteni!!! próbálok ma fotót csatolni Esztikéről! ...
Vendég
 


Sziasztok!


Hogy vannak a betegeskedő babók? Remélem minden okés!

Csilla, szuper vagy, hogy így rájöttél....mit kap Léni? Controloc? És mennyit egy nap? Csak Zéti miatt érdekelne, mert ugye Ő is kap, de kezd elegem lenni és leállnék a 3 bogyóból legalább eggyel...

Geooo, bár én nagy babaúszás ellenes vagyok, mert sikerült pár rémsztorit elolvasnom, de az igaz, hogy ha fáradtan/éhesen próbálkoztatok, akkor egyáltalán nem bizti hogy nem tetszene Dávidodnak a dolog!
Az alvás meg: bár én sem hittem el, amikor Levi 3x20 perceket aludt egész nap ennyi idős korban, de tényleg hamar megnőnek. És ugye most annyira leköti minden és álmodik és akkor dolgozza fel a napi eseményeket, hogynem csoda, ha nem akar, vagy keveseket akar aludni....nekem Zéti most detto azt csinálja mint Levi anno. 20 perceket alszik, mindig hulla fáradt és annyira felgyülemlik estére a sok nemalvás, hogy ihaj. ÉS semmilyen homeos bogyeszka nem használ.
A lényeg, hogy fiacskád iszonyú érdeklődő, ugye egy csomó mindent eleve korábban csinál, rettenetes tempóban fejlődik, ezért érthető hogy marhára nem akar aludni. :lol:

Huh, én sem öltöztetem be ennyire Zétit és sztem még így is melege van. Benti ruci, rá a téli bundazsák, és egy takaró alulra egy felülre....azért lesz ennél még jóval hidegebb is.

Detti, engem nagyon érdekelne az utazási lehetőség, bár sztem csak 2 év múlva, de azért ha megdobsz egy-két lehetőséggel, akkor nagyon megköszönöm.
Sztem kendőt vagy mei tait mindenképp érdemes vinned, mert ha elakad a babakocsi, akkor az nagy kincs, csak felkötöd és már mehettek is. HA meg síelni is akarsz a kisasszonnyal a hátadon, akkor fémvázas hátihordi a legjobb, mert az tart a legtutibban, illetve azzal kényelmes síelni. Ismerőseink így mentek a kislányukkal anno...

Nem tudjátok hol lehet normális téli csizmát kapni 25ös méretben? Mert kb 7 helyen voltam már, mindenhol 28 a legkisebb és Levit nem tudom kivinni a kertbe. A deichmanos deitex meg max 5 percig bírja és carrá ázik.... :evil: :cry:

Luna, írok majd a depiről is illetve a reakciós elméletről, de most megyek hátha találok cipellőt a naffiamra....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Talinn, a penzt azonnal kellett visszafizetni :) na jo volt valami 10 vagy 15 napos hatarido :) megejtettuk mar. csaladit ugye mar elvettek, tehat semmi de semmi tamogatas tovabb nincsen :) tulzasba is estek szinte, nem? :d

Nagyon edes Levi a medenceben! :) kivancsi leszek majd arongyerek mit szol hozza.

Timi ok, kuldj akkor cimet es megyen :) En tudom mennyibe faj onnan ide a posta, engem mar nem lep meg :) de a konyv kifejezetten jonak tunik az altatasokhoz, ejszakazasokhoz, szoval nem banom :)

Oltasra kene menni de arongyerek picit nathas. ejjel szortyogott most meg eleg nyugos. odahaza ilyenkor ugye nem nagyon adjak be... na de itt nem doki adja, nem vizsgaljak elotte, most vadasszuk a dokibacsit hogy szerinte halasszunk e. de benn van az onkologian, ilyemkor persze azokkal a gyerekekkel van elfoglalva. lehet halasztanom kene onhatalmulag. de ugy tanitottak, csak full egeszsegeset oltatunk. nos aron nincs dogrovason, nem is folyik meg az orra de pruszkolt es dugul... en honnan a fraszbol tudhatnam, hogy ez melyik allapot? mert az oltos noverket ez nem fogja erinteni, ok ugye nem vizsgalnak.

luna6
 
 


Detti10 nekem barátnőm 6 hónapos kiscsajjal volt síelni, (vagy deszkázni), ha érdekel kérdezhetek tőle, vagy adok egy mail címet, és írhatsz neki te is, ahogy neked jobb.

Most csak ennyi, etetés jön

KépKép
tatim
 
 


Nah kozben oltaskerdez tav-modon megoldva. Mehetunkoltatni...es Aron kaphat 2x5 csepp Cebiont (itt Cebiolon a neve). asszem mast nem nagyon tehetek a nathajaval, szerencsere semmi komoly...de a muki nagyon kiabal. Nyugos napja van... bar ejjele is, lehet a foga is szekalja szegenyt.

luna6
 
 


eszti 10:45 óta alszik!megfőztem borsófőzelék mirelit bélszinrolóval (párom úgysem eszik ilyeneket még amikor terhes volt egyszer megkivántam de kihánytam azt is úgyhogy azóta a fagyasztóban van:-)) most várom felkeljen és irány a DM!

lányok az ebayen olyan jópofa christmas towel-ek vannak ajándékba becsomagolva hogy vettem 2 db-ot ajándékba! remélem ideér időben!!!! :-)
Vendég
 


Nanetto:
Húúú, de jót alszik a kiscsaj! Nekem Gergő most aludt el, kb. fél órája. De reggel óta, igaz 2x aludt, de a kettő egyben volt 40 perc. Pedig annyi dolgom lett volna, de most meg már elment a kedvem mindentől.
Délben Bogiért sem kellett menni, mert ugye ma először ott alszik az oviban. Eddig nem telefonált az óvónéni, úgyhogy remélem, nincs gond.

Tegnap késő délután szó szerint zivatar volt Szegeden - dörgéssel, villámokkal - mint nyáron - hát ilyet sem láttam még november végén.

Luna:
Túl vagytok már az oltáson?

Találtam a LIbero oldalán egy tesztet - unaloműzésképpen csináljátok meg - érdekes...
http://move.libero.hu/Libero-Webshop/

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Sziasztok,
családilag alaposan benáthásodtunk :( , illetve a lány van a legjobban hármunk közül, neki alig jött ki :lol: .

Öltöztetés:
téli ruházkodásban én nem tudok nyilatkozni, mert itt nálunk a tél az olyan mint magyarhonban az április :lol:
De ahogy olvastam mi gyerekünk a leglengébben öltözött a csapatból még akkor is ha csak a benti ruházkodást veszem alapul.
Nálunk bent kb 20 fok van, ha kint hideg van. Ebben a benti 20 fokban van rajta egy rövidujjú badi, egy hosszúujjú pulcsi, egy zokni és egy sima melegítőnaci és slussz. Ha ennél jobban beöltöztetem bentre akkor reklamál, hogy melege van.
Mivel most megint nyár van a télben és 23 fok van bent éjjelre, csak egy hosszúujjú badi+zokni és a téli 2,5 togos hálózsák van rajta.

Én nem vagyok a túlöltöztetés híve. Másrészt, ha túl sok a réteg akkor a rétegek nem bírnak szellőzni és vagy iszonyat beizzad, vagy a levegőhiány miatt a rétegek között fázni fog.

Detti,
örülök, hogy megoldódik a csomós helyzeted. Levi nagyon ügyes az usziban, a lebegős videó csúcs :lol:

Vok,
tudom, hogy nálunk kicsit más a helyzet a déligyümölcsök terén,mert a lány csak félig görög. De ezt az orvos is tudja. Én a fejemelős történet után úgy döntöttem, hogy nem kételkedem tovább abban amit mond. Mert akkor is megmondta, hogy nincs baja a gyereknek és amikorra mondta, hogy tudni fogja, tudta is. Persze én is utána olvasok mindennek, de alapvetően az ő tanácsait követem. Azt hiszem ha nem így tennék, akkor orvos kéne váltanunk, mert ha nem bízok a gyerekem orvosában az már régen rossz.
Banánt azt egy-két vékony kis karikát teszek a pépébe, mivel az elég édes gyümi, hogy megédesítse magát az egész pépet egy kicsit, és még így is kicsit meg kell párolnom az almát meg a körtét, különben nem eszi teljesen frissen. Narancsnak meg a levét teszem bele kb 5 ml-t. Késöbb majd meglátjuk.

Csilla,
jó hogy rájöttél, Léni mit szeretne és így rendeződtek az éjszakai kelések :lol: Te milyen sűrűre készíted a céklás cuccot? Én a főzit azt olyan jó sűrű krémlevesszerűre, ha sűrűbb nem eszi.

Marhahús még:
szerintem azért ezt javasolják, mert itt az emberek általában azt esznek. Az egyik alapvető húsalapanyag itt a főzésben. Mint magyarországon a disznó pl.

Vok,
a maitai tök jó amit kinéztél! De az ára.... huhh elég húzós!

Geo,
Nagyon klasszak a képek! Lunának igaza van, tényleg még mindig Dávid alávásánál vagy leragadva :wink: :lol: . Tessék kicsit lazítani és rugalmasabban venni a dolgokat :lol: :wink:

Ha minden igaz akkor január végén valószínűleg megyünk Magyarhonba. A malévnak nagyon jó akciója van és az Athén-Budapest oda vissza jegy illetékkel 200 euró körül lenne hármunknak, igen lány is fizet kb 10 eurót.
Most csináltatunk neki útlevelet, na annak az ára viszont felér egy repülőjegy árával, mert 20 euró volt a speckó fénykép és 120 euró maga az útlevél kiállítása.

Ne haragudjatok, tudom nem mindenkinek írtam :oops: :oops: . Egyszerűen nem emlékszem többre :oops: :oops: Próbálok még jönni majd és mindenkinek írni. De most a férjuramnak főzök előre egy hétre, mert megy az olajfákat szüretelni és meg kell töltem a fagyót, hogy tudjon magával kaját vinni. Csütörtökön megy egy hétre, úgyhogy akkor majd többet jövök, több időm lesz.

Nanetto,
feldíszítetted már a lakást karácsonyiba? Én most a héten fogom, meg a fát is, majd teszek képeket és teszek linket róla. Neked van kép? Ha jól érettem akkor te is alaposan dekorálsz :wink:
Vendég
 


ja, nem, én semmiképpen nem síelnék a hátamon gyerekkel és nem is engedném senkinek. Babakocsira tehető sítalpat hallottam, azzal sem síelni gondoltam- még jó, hogy - csak nagy hóban azzal tolni?! no, nemtom, még finomítom, háti hordozó talán?.... csak jönni-menni vele persze

megnéztem Levi úszófilmjeit, nagyon bátor, aranyos, nekünk egészen más, de minden.... pl. háton fektetve "hózzuk" a vízen és közben mondjuk, cik-cakk-cikk-cakk és cikkcakkban lengetjük, stb... ilyesmi. Merüléshez szemben, vagy magunk mellett, és ott is van koreográfia, szóni és locsolni kell, meg a habszivacson eljátszani, h "borul a hajó". ezért mondtam, h inkább bölcsi feeling van.

Aprooka, milyen rémtörténetek vannak babaúszásról? Én nem hallottam semmit, csak azt, de az igaz, nem rém, h a bébiúszásos picik a sima úszásnál is folyton búvárkodni akarnak majd. De nekem az elképzelésem az, hogy itt csak egy ideig leszünk, majd hosszabb szünet, és rendes úszásra kb. 3-4 éves korától. azért mesélj majd, h miket hallottál, jó?

detti_10
 
 


Viki!!!! Miert nem csinaltatsz neki szemelyit? Otthon legalabbis a bebiknek megcsinaljak ingyen (itt is ugy volt) es az union beluli utazasra boven eleg a kartya alapu szemelyi. Az utlevelet meg 2 evente hosszabitgatni kell... legalabbis a magyart a babaknak 2 evente kell.

luna6
 
 


Heni igen, oltas megvolt...elotte beleszaladtunk a kozpontban egy jegesos viharba... dorgott villamlott. Na itt meg csak telen szokott ilyet, nyari viharok nicsenek :)
Volt nagy orditozas itthon meg labhuzogatas, ilyen eddig meg nem... kapott gyogyszert, most alszik.

luna6
 
 


Sziasztok!

Bhdetti,
várom a receptet!
Levi milyen nagyon édes a videón! A merülés nem nagyon ilyesztette meg!!!! Na meg ahogy kalimpált a második videón a lábaival! Frankón mintha úszna... Nagyon cuki!

Yadine,
a Deltán jót röhögtem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Talinn,
sajnálom hogy elszóltam a dolgot! A 3 takaró SZERINTEM sok. De esetleg csinálhatnád azt, hogy kettőt alá raksz, kettőt fölé, és akkor ha tűrögetsz, akkor nem emeled meg annyira...

Detti,
hát, a hóban babát sétáltatniról tudnék most írni. Nálunk még mindig itt a hó, és nem nagyon tudják kotorni, úgyhogy totál kivagyok... Ja, amúgy a háton hordozást csak akkor javasolnám, ha betonúton tudnál sétálni. Én nem merném bevállalni hogy havon úgy viszem, rettegnék hogy elcsúszom, és ráesek...
Az emberem nagy síelő, esetleg a hely nevét elárulhatnád. Bár nem hiszem hogy idén belefér neki (vizsgaidőszak van most), de talán februárban rá tudom beszélni hogy menjen el pár napra, én meg szívesen elkísérném és pihiznék addig ...

Luna,
Aronnak adhatnál sós vizes orsprayt. Nekünk nagyon jó volt, egy pár nap alatt rendberakta a kisasszont. Ne hajtógázasat vegyél! Meg esetleg hidegben sétáltatni, mert ugye az összehúzza az orrnyálkahártyákat. Bár mint tapasztalt anyuka ezt már gondolom tudod... Jobbulást!

Nikvik,
ezt nektek is tudom javasolni. Bár ott talán elég lenne sokat menni a levegőre, mert ott a sós tengeri levegő! Jobbulást az egész családnak!

Topik olvasók:
én rettegek, és teljesen paranoiás vagyok. Volt egy topik, amit olvastam rendszeresen, és ott az egyik anyuka írt a helyi bölcsiről-óvodáról, meg hogy ő hogy oldaná meg (vagy valami hasonló már nem nagyon emléksze rá). Lényeg az, hogy amikor ment az önkormányzatra, hogy meg kéne oldani hogy vegyék fel a gyereket vagy valami, akkor a szeme elé dugták a fórumon írt postjait! Mert rájöttek hogy ő az! Nagyon durva! Én azóta nem írok semmi olyat, amiből rá lehetne jönni hogy ki is vagyok. Vagy legalábbis remélem....
cicmarek_
 
 


Cic, szerinted nalunk nincs sos tengeri levego? :D De sajna viharos szel is hozza mert ez itten ocejan, tehat ott setalni nem praktikus. Es amellett, hogy itt nincs hol setalno, jo ideje akkor sem tudnek ha lehetne, mert hol jeg hol az egesz egszentseg szakad le rank a legvaratlanabb pillanatokban :( (amugy sincsen szaraz hideg ami erre jo lenne, minden csupa nyirkossag)
Amugy a sosviz az jo, azzal szoktam neki pucolni, kis flakonokban veszem es csak becsepegtetni szoktam Aron orraba... amit naaagggggggyon utal. A orrahoz nyulni az katasztrofalis neki :D

luna6
 
 


Sziasztok!

Luna,
itt nálunk, ha nem piros a torka és nem lázas beadják a szurikat.
Remélem Áronedu jó hangulatban kelt!

Cicmarek,
nekem az egyik kolléganőm került bajba, mert a helyi topikban egy Anyuka rá hivatkozva mondott valamit az egyik orvosra, és a doki olvasta a topicot! Raportra lett hivatva a kolléganő. Pedig az Anyuka nem is név szerint hivatkozott rá, de a doki rájött ki a nő és a lakhely alapján könnyű beazonosítani a védőnőt.

Vik,
jobbulást nektek. Én rövidujjú badit nyár óta nem használtam. :)
Jó díszítgetést, kiváncsi vagyok a képekre!

Kivagyok! Hatkor elaludt a karomban és azóta alszik!!!!! :roll:
Hétkor lett volna fürdés, fél nyolckor kaja és alvás! Mi lesz itt, Apjukkal pedig mentünk volna aludni nyolckor mi is. Olyan hülye vagyok, hogy hagytam elaludni. :?

KépKép
yadine81
 
 


Hat Aron lazas nem volt de a torkarol senki nem tud ugye semmit. Mindenesetre megkapta, alvasbol vigyorogva ebredt de azota is elegge bombolos, nosztalgikusan sikitozik mint az elso idokben. Azert remelem ejjel lesz alvas. (bar ugye az en insomniam nem tole fugg sajna)

luna6
 
 


Halihóóó,
hát el sem hiszem, levegőt venni sincs időm... úgyhogy elnézést kérek előre is,ha valakinek nem reagálok.

Luna,
szerintem te tudod a legjobban, hgy milyen szar az, ha nem alszik az ember... én meg látom a kis Manókán, hogy ha nem alszik, akkor szegéyn milyen, és azt is látommennyivel kiegyensúlyozottabb, ha rendesen alszik.
Igazából az alvás és az evés mindenhol téma, ha nem működik, mert ezek lehetnek a legnagyobb problémák egy Törpinél.persze hogy írok róla :wink:
és amikor rájövök egy-egy apróságra,hogy mi nemhagyja őt rendesen aludni, akkor annak marhára tudok örülni.
most pl. napok óta hajnali 4kor kel,napközben meg összesen max 2órát alszik. kicsit be van zizzenve a srác :lol: szerintem hamarosan fel fog ülni úgy normálisan, és most megint ez a nagymozgások előtti őrület van rajta,mert nagyo édi, nem is tudomhogy írjam le, szóval féloldalt már fel tud ülni..olyan,mint egy vizipipázó pasa :roll: :D na viccet félretéve majd csinálok képet :wink:

babaúszás:
lehet abban valami, hogy nekem nem tetszett a dolog... mindenhol azt olvasom,hogy állatok a babaúsztatók, mert akkor is merítik a babákat ha üvöltenek, meg bla-bla... na ezeknek a honlapján azt olvastam, hogy ő a faszák, az első alkalom az csak ismerkedésaz uszoda hangjaival, a vízzel, aha!! nagy duma... rögtöb azzal kezdte a nőci, hogy leöntötte agyerekeket locsolókannával, utána meg már víz alá kellett őket meríteni.. :shock:
ahh, mindegy, nem nyerte el a tetszésemet...
illetve PONT az alvás végébe-evés elejébe lóg bele az egész úszás, nemtúljó az az időpont nekünk...
persze nem mondtam le a dologról,majd ha több időnk lesz hétvégén megint megyünk

Vok,
persze hogy kipróbálhatod!!!

bhdetti,
a videók szuperek, Léni si így lebegett a múltkor,gondolomez akkortöbbhelyen is szokásos dolog.

Detti,
engem nagyon érdekelne a síelős dolog, tudnálrészleteket küldeni priviben?
Dávid új helyen, új emberek előtt nagyon anyás-apás... (már most)
például ha valaki megfogja, akkor először mosolyog, aztán elkezdi kapkodnia fejét. radar beméri anyát,megnyugszik, majd néz tovább, megtalálja apát is,megnyugszik, megint mosolyog az idegenre, de aztán végleg bezár a bolt, legörbül a szája, és anya felé emeli a kezét :oops:

errőljut eszembe,hogy Dávid egy ideje már azt csinálja, hogy az emberek arcát tapizza két kézzel :lol: nektek is csináljáka babák? ez most valami életkori sajátosságuk?

jujj.. szombaton lesz öcsém szalagavatója, már előre izgulok mi lesz itthon Andrással,meg Dáviddal.. meg hogy 180km-t fogok vezetni... meg mit tudomén :P holnap mr elkezdünk gyúrni... andrás fogja este megeteetni, meg letenni aludni is.. kíváncsi leszek. :roll:
vasárnap meg közösMikulásozáslesz nálunk, jönnek a sógoromékakislánnyal,anyósék is. addig még fel kell díszítenem a házat is :roll:

lányok!
most lehet hogy oltári hülyeséget kérdezek, de mensttruáció nélkül van peteérés? :o
ugyanis inde hónapban azt hiszem,hoy meg fog jönni, mert 1-2 napig fája hasam, aztán semmi... én korábban is éreztem a peteérésemet, úgyhogy rájöttem, ez talán az lehet...
egyébként meg mindenki védekezik(aki él házaséletet :oops: )? :D

Nikvik,
nem tudom észrevetted e,de amikor most utoljára írtam Dávid alvásáról,hozzáfűztem,hogy nem nagyon zavar... :lol:
szóval ennéllazábban nemis tudom hogy vehetném a dolgot, talán úgy, hogy nem foglalkoznék vele, nade anhajnali 4es kelésekkel meg nemlehet nem foglalkozni... :roll:
és ez amolyan helyzetjelentés volt, meg hogy mit szeretnék csinálni. hiszen erről(is)szóla fórum :wink:
lasan már nem is merek írni, nehogy azt higyjétek, hogy nem élvezem azt,hogy van egy fiam :oops: :)

Yadine,
hirtelen nem tudtam ki ez az új topiklakó :lol:
jó a profilképed!! :wink:

no megyek aludni... holnap francia, megit nem tanultam :?
Vendég
 


na jólvan csajok ezt látnotok kell (főleg aki depis):
http://www.youtube.com/watch?v=kU9MuM4lP18

:D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég
 


Geo,
én csak insomniás vagyok, de naaaaaaagyon tetszett :D:D:D:D:DD:D:
Kééééész!!!! :D

Holnaptól betegszabin vagyok. hátha fogok tudni írni is :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok :D

Luna részletfizetést sem ajánlottak fel? Végülis az ő hibájuk, hogy többet utaltak, nem? Neked honnan kellett volna tudnod? Azért szemétség, hogy pont a gyerekeseken spórolnak :!:

Áronnak az orrához, az Arninak a szeméhez nem lehetett nyúlni. Ha már csak közelítettem felé a kamillás vattával, már sírt és rángatta a fejét. (bár a könnycsat. átmosás óta ez már megoldódott). Most viszont, hogy beteg, ő sem engedi, hogy az orrához nyúlkáljak. Régen tk szerette, ha az orrszívóval kiszívtam neki, most ha csak bekapcsolom a porszívót, már ijedten sír. Aztán meg üvölt :(

Yadine én is azt vallom, hogy alvó gyereket nem ébresztünk, de ilyenkor este, ha elalszik, akkor én fél órás csúszás után fel szoktam kelteni :oops: Megejtjük a fürdést, vacsorát, aztán alszik tovább. Persze ilyenkor korábban is kel másnap.
Kíváncsi vagyok mikor fürödtetek aztán?

Cicmarek most, hogy többen is írtátok, én is sokallom a 4 takarót, ezért ma "csak" 3-at raktam rá :D Lassan leszoktatom :lol: Mondhatnám, hogy azért takargatom be ennyire, mert beteg, de, amior nem volt beteg, én akkor is vastagon takargattam. Magamból indulok ki, én rettenetesen fagyos vagyok, ezért aztán azt hiszem, hogy ő is fázik :D Mentségemre, még sosem volt izzadt :wink: Bár azt sem szeretném, hogy amiatt, hogy túltakargatom, olyan fagyos legyen, mint én :roll:

Vik Jobbulást nektek :D :D Meg kitartás az egy héthez :wink:

Zsó mi köszönjük szépen jól vagyunk most már, annak ellenére, hogy most még elég rondán köhög az Arni, de már úgy hallom, hogy szakadozik fel.
Sikerült aztán csizmát venni? Azon azért elcsodálkoztam, hogy a texes csizma is átázik :shock: annak azé' nem kéne.

Nanetto neked is kitartás az egy héthez!! Apa mikor jön haza?

Rólunk: Ma nagyon keveset aludt az Arnikám délután egy felet, este 6-kor meg kemény 15 percet és utána olyan boldogan és kipihenten sikongatott, mint, aki 2 órát aludt :lol: CSak lestem :shock:

Aztán vcsi után, amikor már elaludt rajtam, akkor éreztem, hogy teele a pelus, variáltam, hogy mi legyen, aztán végülis letettem aludni és most gyorsan álmában kicseréltem rajta. Még sosem csináltam ilyet, rendi volt, hogy nem tiltakozott :D De nem mertem úgy hagyni.

Tudom, hogy már nem téma, hogy ki mikor és mivel keni a babája popóját, de én is állandóan kenem. Eleinte Naturlandosqt használtunk (nem tudom ki volt az az elvetemült, aki tubusosra csinálta meg. Biztos nem pelenkázott még gyereket :!: ) de attól nagyon dorozmás lett aa bőre. Aztán a férjem hozott csukamájolajas gyógyszertárit és most azzal tk jól meg vagyok elégedve.

Detti10 Szerintem tök jó, hogy leírtad ezt a "kakis" dolgot, nem is gondoltam volna, hogy már ilyen korán figyleni kellene magunkra a pelenkacsrénél. Én is meg szoktam dícsérni, de akkolr most már tudatosan is teszem :D

2 napja szenvedek, mert megjött és nagyon fáj mindenem :( Még mindig szedem a szopis fogsmzásgátlót (Azalea) azóta többször is megjött már, volt olyan is, hogy 2 hetente (most is), de nem szoktam ennyire szenvedni, meg viszonylag hamar el szokott múlni. Már csak 1 havi adag van belőle, már alig várom, hogy elfogyjon és rendeződjön a ciklusom, bár biztos bezavar most az elapasztás is.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Geo már láttam ezta videot, de most úgy röhögtem :lol: :lol: :lol: :lol:

A peteérésről: szerintem lehet menstruáció nélkül is.

Ja, tk irigylem, hogy a Dávid fél az idegeneknél :oops: Tudom ez hülyén hangzik, de engem kifejezetten zavar, hogy az Arni meg mindenkivel tk jól elvan és nemkeres emgem, de apát sem. Csak a dr néninél jár ez a kiváltság...
Amióta megszületett elalszik gond nélkül más ölében is, engem meg nagyon zavar, hogy ilyen (bocs) intim helyzetben nem keres engem :roll: Sokszor szoktam a férjemtől kérdezni, hogy tudja egyáltalán ez a gyerek, hogy én vagyok az anyja?

Tudom ez hülyeség, persze, hogy tudja, én is tanultam erről egy csomó mindent anno, de akkor is zavar.

A sógornőm szerint ettől kiegyensúlyozott, hogy biztonságban érzi magát. Hát nem tudom :roll:

Vok beteg vagy? Vagy a gyerekek?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok!

Vok, de ugye nem vagytok betegek? Vagy vmi elkerülte a figyelmemet?

Vik, Nektek jobbulást!

Örülök, hogy Arni jobban van.
Igen a deitexes téli csizmicipellő alatt volt egy vastag zokni és a vékony, na még abból is szó szerint csavartam a vizet.
És persze hogy megint a kínai boltom mentett meg. Nyáron is, amikor olyan kisszandit kerestem, amivel simán lehet pacsálni és nem akartam megvenni a 10ezres elephanten cipőt arra hogy a slagban rohangásszon vele Levi és 2 hét alatt úgyis tönkremenjen, akkor is ott vettem szandit. Most meg hótaposót. Remélem ez már nem lesz beázós. Sőt, én is vettem magamnak végre.

Detti, amikor Levi picike volt ugye pont 9 hetesen műtötték a pocakját, így mire mehetünk volna babaúszásra, épp kinőtt belőle, de én nagyon akartam vinni, sokat olvastam utána és soksok dolgot lehet összeszedni babamedencében is, sőt.
De nekünk ez nagyon fontos volt, mármint a fertőzésveszély a műtét miatt. Na, de mindegy, engem sokan lebeszéltek, de ettől függetlenül alapjáraton jó dolognak tartom, bár nem gondolom, hogy olyan sokat fejleszt meg ilyesmi, sztem egy babaringató, egy tücsökzene, meg babamasszázs sokkal többet "hoz vissza". Persze ez megint attól függ ki tartja. Mi fantasztikus pedagógusokat, védőnénit fogtunk ki mindegyiknél...

Érdekes egy éjszakánk volt az elmúlt, szóval van mit pótolni...

Nanetto, 3 órát aludt Eszti? Aztaaaa, tiszta dúrva. És mersz zöldborsót enni, vagy ennyire nem érzékeny a csajszid pocakja?

Ja, már kérdeztem a múltkor, hol is lehet venni talpnélküli harisnyákat? Még régebben vett vki e-bayen, de idehaza is volt vmi, nem?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Tallin, minden gyerkőnél máskor jön el a szeparációs szorongás és másképp: hidd el, még a végén vissza fogod ezt is sírni, amikor már a szobából sem enged majd ki, 6-8 hósan.

Mondjuk nekünk Levinél nem volt ilyen, de ellenben nem akart idegen helyen soha enni-aludni, a mai napig is a délutáni alvások csak idehaza mennek normális ideig, máshol max 1 óra és este idegen helyen nem alszik el. Ne tudd meg mi volt, amíg én szülés után haza nem mentem és a mamánál kellett aludnia éjjel. Fürdés után szívszaggatóan sírt, hogy haza, meg saját ágy, meg ilyenek....nem túl bíztató, mert ugye így programot sem lehet tervezni egyáltalán.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Talinn,
Mindenki beteg. Elkapták tőlünk. Szal Alextól és tőlem. Mi meg szerintem a templomban kaptuk el. Azóta nem is voltunk. Nem nagy cucc, torokfájás kb 1 napig, majd hurutos köhögés.
Na, hát ezt elkapta Ádám és HALDOKLIK :D:D:D Szal van 3 gyerekem, Így nem megy a meló :D Inkább én is pihenek egy kört :D
Alexal mi már kifele megyünk belőle.
Azért nem írom le az összes náthát, mert nálunk az ovi miatt extrán több ilyen lesz, mint nálatok. Uncsi lennék egy idő után :D:D:D
Nekünk szerintem a telünk ilyen köhögős, náthás és göthös lesz. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy tényleg naaagyon durva, hanem enyhe, mert igaz hurutos, de nem sokszor köhögünk, tüdő tiszta.
Hanna csoporttársai "egészségesen" rondábban köhögnek, mint Hanna betegen. Hozzá kell tenni, eddig nem küldtem köhögősen oviba vagy bölcsibe. Mivel ez elősegítené az asztma kialakulását. Minél gyorsabb lefolyás, minél kevesebb szövődmény, annál jobb :D:D

Alvás:
Alex kuva sűrűn ébred éjjel, de azért, mert hasra fordul, de NEM szeret hason aludni. Szívás ezerrel... De ez van, vagy megszokja, hogy hason van, vagy az anyukája kikészül :D:D:D

Nanetto!
Kitartás!
mondjuk ti még nem vagytok olyan régóta együtt. :D Olyan cuki, hogy így hiányzik :D:D Nem kigúnyolás, tényleg így gondolom. :D Nekem is hiányzik Ádi, ha nincs itthon, de azért nem beszélünk 1,5 órát :D:D

Geo!
Az alvásuk idővel rendeződik. Tudom, ezt már mondtam és nem nagyon megnyugtató, de tényleg egyszer aludni fognak :D:D Sőt, mire tini lesz, ki sem lehet rúgni az ágyból :D:D Addigra meg már neked is kevesebb lesz az alvásigényed. :D Én legalábbis ezzel nyugtatom magam. Meg azzal, hogy már csak kb 1,5 év és valószínűleg újra fogok tudni aludni... remélem!!! :D:D

Jajj, köszönöm!!! Hátha azt fel tudom jól kötni úgy a hátamra, hogy nem csúszik le... :D:D


Na, ellépek aludni. :D
Most valamiért nem vagyok még álmos, pedig Alex meg nemsokára már kelni fog...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Ja, szeparációs szorongás:
Hannának se volt. Mindegyik gyerek sírt, ha az anyja kilépett a szobából, de ő, szart rá :D:D:D Mindenki engem irigyelt. Hanna ilyen habitusú. Kíváncsi vagyok, hogy Alex milyen lesz. Egyenlőre elalszik anyánál, ha lent van nála. Hogy ez így lesz-e 2 hónap múlva is, azt nem tudom :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!!

Na, mielőtt ébred a kiscicám, gyorsan megpróbálok visszaolvasni (megjegyzem mission impossible :D )

Hú, látom csomóan betegek vagytok, JOBBULÁST mindenkinek!!!

Öltöztetéshez nagyon köszi a válaszokat, próbálok ihletet meríteni belőletek, aztán remélem nem öltöztetem túl. :) ebben a nagyon hidegben még csak kétszer voltunk sétálni, de szerintem a második alkalomnál sikerült csak eltalálnom a megfelelő ruha szintet, mert ahogy kiléptünk a kapun, azonnal elaludt, és 1,5 óra múlva kelt, mikor beléptünk a kapun :) mert már én fáztam.
Úgyhogy ez a szint lesz a nyerő. (benti ruha: hosszú ujjas body, rajta póló, zokni, meleg nadrág, vagy pántos rugi, erre rá pulcsi, tutyi, és egy bélelt, de nem bundás overáll, sapi, és így be a gyapjú béléses bundazsákba, ja és kesztyű) Szegény, mint egy eszkimó. :D
Ja, és én bekenem az arcát ilyen hideg elleni krémmel, meg a sajátomat is. :D :D

Geo, olyan szép anyuka vagy!!! (mondjuk előtte is nagyon szép voltál :D )

Karácsonyi díszítés: na én emiatt nem voltam gépközelben, átpakoltam a fél lakást, elővettem a karácsonyi díszeket, csináltam adventi koszorút, gyertyás tálakat, stb. :) Nagyon szép most!

Topic olvasás: hát engem különösebben nem izgat, hogy rám akad-e ismerős, vagy nem, bár nem hiszem, hogy sok ismerősöm olvasgatná pont ezt a topicot. :)

Geo ez a "vizipipázó pasa" baromi jó!!! :D Nekem is Anyukám mindig azt mondja, hogy mikor ül a bébi olyan mint egy basa. Persze, kis buddhák, mert olyan kis husi a testük. :)

Erről jut eszembe, Liza imádja a repülőzést, hangosan nevet, de én félek, hogy megnyomom a kis testét, mikor úgy fogom, mert utána kicsit piros az oldala, értitek...vagy hülyeség?

Ez a táncoló bébi hihetetlen, szét röhögtem magam!! És láttátok, hogy van egy videó, amin egy pasi utánozta a bébit? Az is baromi jó! :)

Rólunk: tegnap megkapta az utsó oltását (agyhártya gyuszi elleni második - asszem) most 15 hónapos koráig már nem kap, huhhhh. :)
Csak januárban kell majd menni, akkor lesz a 6 hós felmérő, ugyan kicsit később, mint ahogy betölti, de hát ez van. :)
Tegnap nem tudom az oltás miatt-e, de egész nap 2x45 percet aludt csak, és éjjel is 3-szor felébredt, simi-cumi, és aludt, most is még szunyál.

És szakad a hó!!!! Nem is tudom örüljek-e vagy ne, mert Férjem meg megy vidékre ma, blöeee, és este is dolga lesz, így egyedül leszek egész nap, és még izgulhatok is érte.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Reggelt!
Én fejezem be és kezdem is a napot :D:D

Folytatom :D:D

Szóval öltöztetés:
Na, én Alexra harisnya, bélelt gatya, téli cipő, hosszú ujjú body, közepesen vastag pulcsi, vastag téli kabát, sapka. Lábzsák elejére vékony takaró a kezeinek, azt annyi. És olyan jókat alszik. Max a keze hideg néha, ha nem veszem észre, hogy kilóg neki.

Hanna és Alex is kevésbé fázós, mint én. Inkább az apjukra hasonlítanak :D:D De ezt ki kell tesztelni. :D

Csilla!
Örülök, hogy rájöttél mi baja Léninek.
És ügyes vagy, mivel nem vagy gondolat olvasó, Léni meg még nem tudja azt mondani, hogy ég a gyomrom... Nem könnyű ilyenkor kitalálni a bajukat. Ezért vártam Hannával annyira, hogy már beszéljen. :D:D

Geo!
Húúú, én tuti nem hagytam, volna otthon Ádámra Hannát. Bár ugye nekem lefejt tejem soha sem volt, meg Ádi nem volt ilyen lelkes.. én elvinném magammal... :D:D:D Amikor már nagyobb volt Hanna, akkor még Párizsba is elmentem anyuval, de be voltam fosva, hogy mi lesz. :D Szerencsére minden rendben volt. Még jót is tett a kapcsolatuknak, hogy együtt voltak 3 napot :D

Heni!
Naaaagyon édi Gergő! :D
Voltatok már 6 hós státuszon?
Hogy ment az ottalvás?????

Zsó!
Hogy megy a kaja? túl vagytok teljesen a rotán?
Jajjj, ne is mond, hogy 9 hetesen már megműtötték... én tuti idegösszeroppanást kaptam volna, ha ez Hannával történik. Akkor még annyira feszült voltam, hogy áááá... nem hiszem, hogy normális emberként tudtam volna viselkedni... A hétköznapok is nehezek voltak. :D:D:D Minden elismerésem a tiétek!!!!

Köszönjük a 6 hós gratulációkat! :D:D: Annyira durva, hogy már fél éve. Hannával annyival lassabban ment az idő... Most megy ugyan úgy rohan, mint amikor Hanna betöltötte az 1et. Azóta csak azt veszem észre, hogy megint vége 1 hónapnak, egy évnek... szörnyű... És mindjárt itt a mikulás, a karácsony, az újév, majd a 33dik szülinapom. 33 én?? ááá, soha :D:D:D:D

Jajj, mikulás... képzeljétek, a cégem szervez mikulás napot és mozizni megyünk vasárnap az Alleeba. :D:D Hanna annyira örül, meg én is, hiszen milyen drága már a jegy... (főleg, ha nincsen pénzünk...) és így lesz egy szuper napja a csajnak én meg kirakatokat fogok nézni :D:DD: És eszek egy sajt burgert. :D:D Ez a hatalmas tervem :D:D:D Ők meg az apjával moziznak :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Na, amíg írtam megelőzött Nyuszi :D:D
Így nem én kezdtem a napot :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Vok, akkor jobbulást Nektek, de azért persze jó pihit is.
Micsooooddddaaa tervek hétvégére, igen, természetesen van olyan, hogy az embert egy sajtburger tudja a legjobban kikapcsolni meg a kirakatok! Alex is megy veletek?
Na ugye, én meg már mindenhol azt olvastam, hogy nem normális ha egy gyereknek nincs szeparációs szorongása, és ettől tök szarul éreztem magam anno. Aztán rájöttem, mint azóta sokx, hogy annyi marhaságot olvas össze az ember babás helyeken hogy nem szabad beleélnie magát, mert begolyózik. Ok, nem visít, ha eltávolodom tőle 3 méterre, de ettől még lehet normális ember.... :wink: :lol:
Éjjelekhez meg kitartás...
Ahogy olvasom, még a jól alvó babák is többet ébrednek éjjel, szóval készüljek fel? Mert 2-3 hét múlva mi következünk? Na jó, mi alapban kelünk 2x enni.
Ja evés: minden kaja után elrebegek egy hálaimát, mert most jóóóó. De gyorsan le is koppantom. Na, nem annyikat eszik meg mint itt sokan, meg Luna akartam is írni, hogy Áronpajtás szuperul eszik sztem és nagyon örülök Nektek hogy hosszú távon is műxik, remélem nálunk sem lesz visszaesés majd.
Szóval 100-150 között eszik meg Zéti, de 3 óránként, többet nem bír ki. Levi is ilyen volt, kevesebbeket nyomott be, de soha nem volt 4 órás szünet. NA, még így sem eszik meg annyit mint az előírt, de attól ki is pukkadna sztem.
Műtét meg, hidd el, én sem voltam teljesen százas, főleg hogy a körülmények sem voltak okésak, ugye sürgősségi műtét szombat hajnalban 1kor, így is az 5. doki vette a fáradságot hogy a gyereket is nézze és nem csak rámhagyja.
Á, ha nem lenne a fél családom orvos, igen kacifántosakat mondanék....
Rota: úgy tűnik a múlté, és remélem nem lesz hozzá még egyszer szerencsénk. Undi egy dolog!

Tényleg, Yadine ez a kilogrammonként 150 meddig érvényes? Mert gondolom egy 10 kilós babának nem kell másfél kiló kaját megennie naponta még a nagykönyv szerint sem, ugye?
:shock:

Karácsonyi díszítés: a koszorú megvan, minden este közelharcot vívunk Levivel, hogy elfújás közben ne égjen le az orra. Megvan a kis naptár is, extra cukker lett. A többi nálunk majd csak 24.-én, mert a családban szigorúan Jézuska hozza a fát. Sajna Péter ügyel 24.én egész nap, egyedül vagyok, illetve apum jön ki segíteni és éjjel díszítem fel a fát. És reggel ha apa megjött az ügyeletből akkor csilingelnek a angyalok. Szóval ez amolyan családi hagyomány,hogy nálunk nincs közös díszítés, hanem meglepi a gyerkőknek hosszú évekig.
De akik már megvannak a dekorral, ugye tesztek majd képet?????

Vik, és ilyenkor a férjed kiköltözik vhova a fák közelébe egy kis házba, vagy hogy néz ki a dolog?

Ne, mennem kell, szakad a hó és Levi mindenképp ki akar menni...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok!

Zsó,
nagyon jókat zabbant akkor Zéti! :D Csak így tovább, kopp-kopp. Úgy tanultuk, hogy csecsemőkorban az 1000gr-t ne nagyon lépje át az egész napos kajamennyiség.

Vok,
jobbulást nektek, ismerős a +1 gyerek a férj szindróma. :lol:

Voltunk méretkőzni a gyerekorvosnál, alig hízott 400gr-ot egy hónap alatt. :?
Olyan vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban, mert 7350gr, szóval önmagában szuper a súlya, formás kis lurkó. Nem is szeretném ha mondjuk túl sokat hízna, hiszen mekkora lenne egy évesen. Viszont nőtt 4 centit. Nem eszik sokat, nem tudom, mert már nincs mérlegem mennyit szopik, de olyan 150 körül eszik meg átlagban táppal együtt. Ezt ötször.
A gyerekdoki szerint nem gáz. A tejpépet mondanom sem kellett, ő javasolta, amivel viszont nem értek egyett, hízlalásra. Ha megjön a fizu kiváltom a pépet, hátha átaludná az éjszakát legalább.

Szóval hatkor elaludt, fél kilenckor átraktam a kiságyába, akkor felébredt, kapott pelust,pizsit,kaját, a fürcsi kimaradt, nem akartam nagyon felkelteni, és aludt reggel hatig, három körül szopizott. Kidőlt a kis angyalkám. Kétszer aludt tegnap babakocsiban, kétszer 20 percet, szerintem ezért.

Bocs, hogy mindig blogot írok magunkról, nyugodtan ugorjátok át!! :wink:

KépKép
yadine81
 
 


Túl vagyok az első oviban-alvásos napon. Mit ne mondjak... meglepett a lányom... boldogan újságolta, hogy milyen szuper volt ott aludni és hogy most már mindig ott fog aludni - örültem/-ök neki nagyon, hogy ilyen lelkes a kis drágám. Úgy tűnik mostanra érett meg arra, hogy ott maradjon hosszabb időre is.
Nekem picit furcsa volt, hogy nem kellett délben készülődni, hogy menjek érte.
Reggel nem volt nagy kedvem oviba vinni, mert itt nem havazik, hanem ömlik az eső (sajna délen vagyunk). De aztán eszembe jutott, hogy ma van az oviban színház és jön a Mikulás is, így ezt nem lehet kihagyni.

Vok: Jobbulást nektek!!!

Ma készülök tanácsadásra a 6 hós státuszra. De még nem döntöttem el 100%-osan, hogy ebben a ramaty időben egyáltalán elinduljak-e vagy sem. Gondolom, ha a jövőhéten viszem, még az sincs későn. Vagy napra pontosan be kell tartani az időpontot? Már nem emlékszem, Boginál hogy volt.

Én még csak az adventi koszorút szedtem elő a szekrény mélyéről. Ma, ha az időm engedi, akkor feldíszítem az ablakokat. Aztán kellene még néhány asztali dísz + a bejárati ajtó dekorációja. A héten jó lenne mindezt megcsinálni, remélem sikerül időt szakítani rá.

Ja, még nem is írtam, de nő a felső fogunk is. Tegnap már extra nyűgi volt Gergő, a mai nap sem valami leányálom - de ahogy nézem, épp az áttörés fázisában van a fogacska - úgyhogy most nem lep meg ez a "csináljuk ki anya idegeit" viselkedés.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


[quote="geooo"]L írta:geooouna,
szerintem te tudod a legjobban, hgy milyen szar az, ha nem alszik az ember... én meg látom a kis Manókán, hogy ha nem alszik, akkor szegéyn milyen, és azt is látommennyivel kiegyensúlyozottabb, ha rendesen alszik.
Igazából az alvás és az evés mindenhol téma, ha nem működik, mert ezek lehetnek a legnagyobb problémák egy Törpinél.persze hogy írok róla :wink:
és amikor rájövök egy-egy apróságra,hogy mi nemhagyja őt rendesen aludni, akkor annak marhára tudok örülni.
most pl. napok óta hajnali 4kor kel,napközben meg összesen max 2órát alszik. kicsit be van zizzenve a srác :lol: szerintem hamarosan fel fog ülni úgy normálisan, és most megint ez a nagymozgások előtti őrület van rajta,mert nagyo édi, nem is tudomhogy írjam le, szóval féloldalt már fel tud ülni..olyan,mint egy vizipipázó pasa :roll: :D na viccet félretéve majd csinálok képet :wink:


Na akkor erre meg irok, de am nem magamtol vagyok en sem ilyen okos, hanem megerkezettTimitol a Sears konyv ami elemeire bonsolgatja az alavas temat.
Es Geoo ezt most neked is idezem egy kicsit, mert en ertem, hogy ez tema meg csak panaszkodsz, de ugy tunik ez nemed sokszor frszutraciot okoz, hogy szerinted nem jol csinalod es nem tudod eltalalni hogyan iranyitsd a gyereket az alvas temaban. Szerintem sehogy sem kellene, vagy legalabbis nem ennyire kozponti kerdezkent kezelni. De csak azert mert a tudomany is mast mond rola, tehat te semmit nem csinalsz rosszul akkor sem ha rahagyod egy kicsit (nem a hajnali 4-es keleseket) Davidra, kellenekl neki a suru ebredesek meg valoszinuleg.
Az mind szep es igaz is, hogy en tudom milyen szar ha az ember nem alszik, mer en meg most sem. De eme elmeletedben, hogy hat David sem, egy picike hiba van csuszva (jo kis germanizmussal elve). A babak egyalatalan nem ugy es nem olyan ritmusban kellene, hogy aludjanak mint mi, tehat nem ugyanaz a fele alvas pihenteti avagy fejleszti oket mint minket. Nem aludhatnak at melyen sok orat, mert nem igy mukodnek es nem igy fejlodik az agyuk. (az enyim meg nem tudom hova akar mar fejlodni a sok REM fazissal mikor nekem meg a melyen atalvas kellene :))
Egy ujszulott pl az alvasainak felet REMben vagyis feluletes alvasban tolti, amikor feszkelodik, mozog a szeme, es konnyen ebred kulso ingerekre. Ez kell az agymukodesenek, ilyenkor fejlodik. A 6 honapos gyerek meg a teljes alvasi idejenek kb 30%aban van mar csak REMben, ugyanez egy 30 eves embernel a teljes alvas 20%at sem eri el. Szoval a gyereknek a fejlodesehez szuksege van a sok rem alvasra amikor eberen alszik, mikor felebred konnyen, nem a melyen atalvastol piheni ki magat es lesz neki jo.
Ja, meg egy nagy kulonbseg: felnottember ha elalszik (na ez nem en vagyok :D) akkor egybol atzuhanva mindenen a mely fazissal indit. A gyerekek meg nem, ok atalverekszik magukat a REMen is, tehat ezert is konnyen ebrednek az elalvas elejen, ezt aztan szep lassan majd kinovik, de minden gyerek maskor.
Amugy meg tudomanyosan (alvaskutatok) azt nevezik a gyerek jo alvasanak, ha ejfeltol hajnali 5-ig alszik. Altalaban nem realis ennel tobbet elvarni legtobb csecsemotol, de ha ennel hoszabban is alszik akkor ez a sors ajandeka es nem elvarhatosag :)
szakirodalom: Dr.William Sears: ejszakai gondoskodas (peldaul)

NEM MEGSERTODNI; SENKINEK NEM MAGARA VENNI; NEM VAGYOK EN EGY MASOKAT KERESZTBEN LENYELO ALKAT!!!! CSAK AZERT IRTAM LE HATHA SEGIT AZ EMBEREK LANYAINAK KEVESBBE FRUSZTRALODNIA HA A CSEMETEJE HAJNALI NEGYKOR KIPATTANO SZEMEKKEL GURGULAZVA KOVETELI A JATEKOT!!! :) PEACE!!! :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.12.01 11:01-kor.

luna6
 
 


Süti recept a recepteknél.

Megyek, először eszünk almát.

Még jövök.

ÉS ESIK A HÓ!!!!!!! :):):):):)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?