Új privát üzeneted érkezett!

Detti!
A tej nem megy el egyik óráról a másikra!!!!! Szoptass, amennyit tudsz.
Én szedtem Zinnatot Hannával többször, de nem volt tőle bajom, ami nem azt jelenti,h ogy másnak nem lehet.
Hívj fel egy szopitanácsadónőt, hátha van ötlete.

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Voki. Rárakom.Nem nagyon szopizza. Nincs nagyon mit. :( Lefordul. Most meg tejserkentő felejtős!!!!!! Nem tudom melyik aggasszon jobban: az, hogy még mindig ott a csomó vagy az, hogy nincs tej. :? :? :? :? :? Ráadásul rohadt pesszimista vagyok. :? :? :? :? :? :?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


BhDetti sajnálom a kínlódásodat :( :( :( :( :(
Hátha holnapra egy kicsit jobb lesz. Mit monsott neked a doki?


Cicmarek nem kérdeztél butaságot. Az én tudomásom szerint a kruppot nem lehet elkaapni és nem veleszületett betegség, haenm afelsőlégúti megbetegedéseknél alakulhat ki kiskorban. Ez azt jelenti, hogy a nyák lerakódik a légcsövében és roham esetén beszűkül a légcsöve és nem kap levegőt. Erre kaptuk az a bika erősségű kúpot, ami hörgőtágító.
Kb ennyi, de a tapasztaltabbak biztos többet is tudnak ennél. Azt tudom még, amit a Heni is írt, hogy ilyenkor jobb, ha hűvösebb van a lakásban, párásítani kell a levegőt és a tesóm még azt mondta, hogy ő ilyenkor kiállt a nyitott ablakba a gyerekekkel és akkor hamarabb elmúlt a köhögés.


Én is betáraztam üveges bébitételből és egyszer rá is kényszerültem, hogy azt adjak, de úgy tolta ki a nyelvével, minta annak a rendje :) Sosem evett még olyan rondán. Akkor sem, amikor először kanalaztunk.
Azóta azt csinálom, hogy megfőzöm neki a krumplit és teszek bele a bébikajából. Így azért lemegy.
A Mülleres bébikaja tényleg olcsóbb és ugyanolyan jó, mint pl a Hipp vagy a Nestlé vagy bármelyik.
Mi most krumplit, sárgarépát, sütőtököt, almát, barackot és egy icipici körtét eszünk.

Glutén Rákérdeztem a dr. néninél, hogy mikor adhatok az Arninak glutén tartalmú ételeket, azt mondta, hogy 1 éves korig minden :!: gyereket kötelező elvinni gasztroenterológushoz és majd ott megmondják, hogy mikor lehet. Ez most komoly?! Én még ilyet nem hallottam, hogy kötelező lenne.
Azt is mondta, hogy korábban az volt a nézet, hogy adjunk, mert úgy is elhúzódóak a tünetek. Hát ez tényleg így van. De , ha a gén és a hajlam és a csaláédban másoknál is előfordul (mert halmozódik), akkor úgy is előjön. Akár 1 éves korban adom neki, akár nem.


Nekünk is lesz fogunk :lol: :lol: :lol: :lol: Már alul látszik a 2 fehér csík. Ma vettem észre :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 

 
 

Kedden jön a védőnő a hozzátápit megbeszélni. Majd vele is beszélek, de felhívok egy tanácsadót is. Most csak ahhoz viszonyítok, hogy mi volt a többi gyulladásnál. Akkor a másik ciciből mindig jött. Szóval tényleg passzolom. Totál tanácstalan vagyok. :? :? :? :? :? :?
A mélyhűtőben még van tej, max. megissza.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Talira meg mindenki írjon időpontot!!!!!!!!!!!!!!!!! December 6-án mikulást látogatunk, szerintem a nagyobb gyerekesek is, de elvileg nekem bármikor jó.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, most olvastm mit írtál.
A nőgyógyász nem mondott semmit?
meleg vizes borogatás?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


áh, mindig lemaradok
Nekem is volt többször gyulám, de tudtam szoptatni. Nem tudom. Szorítok neked!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Nem nőgyogyinál voltam, hanem körzetinél, meg beszéltem a védőnővel is, de mindenki azt mondta, hogy szopi-szopi-szopi. Ezt csináltam. Ennek ellenére semmi. :(:(:(

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, nekem volt ilyen Mancival!! Marmint, hogy gyula es antibigyo es attol aztan 0 tej maradt de nulla. Pedig attol az antibigyotol sem kellett volna. De igy jartam... volt vagy 2 hetes a csaj...
ettol kezdve en jobbrol szopi, balrol szopi, hozzatap, jobbrol fejes balrol fejes... programot csinaltam es 6 het alatt teljesen visszajott es elhagytunk minden tapszeres potlast. De a Manci akkor bebike volt mondom, en most ekkora gyerekkel ezt vegig nem csinalnam az tuti fix, de mukodik es ha erzel magadban kitartast, erot, energiat... van erre idod akkor hajra, mert en csak azt tudom mondani MUKODIK!!! (de mondom, nekem a bullarol 6 het alatt jott vissza teljesre, addig mindig ment melle a tapszer is)

luna6
 
 


Detti, igen, nekem visszajött, de úgy, hogy a legelején 20 ml-t tudott csak kiszívni. Hozzáteszem, nekem Levi sem volt nagyétkű, egyszerre kevesekkel elvolt, és mivel tényleg egész nap szó szerint cicin volt, ezért sok kicsi sokra megy alapon csak visszahozta a tejcit.
Nagyon szorítok, mert tudom milyen ez, amikor Zéti elutasított annyira kivoltam....reméljük holnapra minden okés lesz.
Ha kibírod, aludjatok együtt ma éjjel és csináljatok láncetetést. Sztem egy éjjel alatt nem tud hozzászokni!

Arni, üdv a fogacskáidnak! :wink:

Nos, nekünk Levi csak krumplit és banánt fogadott el nagyon sokáig, bár akkor még nem mondta senki hogy aprómagvas......most nem tudom mi lesz majd, mivel Zéti ugye kicsit különc eset, ezért absz. nem látom még hogy építem fel a hozzátápit. Örülök, ha eszik vmit alapon sztem...

Lehet csatlakozni a talihoz? Illetve nem tudom van más is, akinek nem ovis a nagyobb és csak hármasban tudna menni?
Mert ha nem akkor örülnék, ha egyszer nálunk lenne a buli, mert itthon Levi talán nem életveszély...annyira.

:roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Köszi Luna. Tudtam, hogy ebben is tudsz "'segíteni". Hát most nem vigasztaltál meg. :(:(:( Nem hoszem, hogy egy 5,5 hónapos baba mellett lesz erre időm. :(:(:( De a kettő közül jobban aggaszt, hogy még mindig "citrom" van a cicimben és hiába masszírozom. :(:(:( Lehet, hogy már ciszta????? Neked volt. Emlékszem, hogy írtad. A keloidos bőrömre nem kéne egy vágás.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Zsó! Persze, hogy az "újak" is szívesen látottak. És elvileg nálam lesz! :) Az a baj, hogy hiába veszem oda, mert alszik.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Volt nekem is, addigra nekem elapastzottak mar a tejet es utana lett benne a csomo. Amde az a csomo piros volt, nagyon meleg gyulladt es 'egett' (es baromira fajt is mikor az ugyeleten megnyomkorasztak az elmehaborodottak, hogy nem e tej... mondtam en nekik, hogy hetek ota nincs mar tejem, sebaj...) azt kellett akkor megnyitni. Ha jol ertem a tied nem ilyen, remeljuk nem is lesz, remelem ez jo jel.
Amugy engem is a csomo jobban agasztana mint az, hogy a gyerek nem szopik esetleg tobbet mar. (de en konnyen beszelek, ma mar csak egyszer szoptattam es enyimgyerek mar atallt masik rendszerre ugye, valamint en tudom milyen a talyog is amit megnyitnak... amugy csak megnyitjak, nem csinalnak vele semmi mast, nekem legalabbis nem csinaltak, magatol nott ossze is)

luna6
 
 


Detti, álomszopi? Ebben nagy szakik vagyunk sajna, mert vannak napok, illetve VOLTAK(remélem már múltidő marad), amikor Zéti ébren táplálhatatlan volt, semmi éhségérzet, mindig csak álmában evett.
Szóval kb. 6 hós korig ott a szopóreflex, tehát ha cicit érez, akkor beindul....ebből kiindulva talán éjjel megdolgozná a cicidet. Persze lehet hogy felébred és lehet az is, de nem hiszem, ha amúgy jó alvó, hogy nem akar majd visszaaludni, de talán érdemes kipróbálni. Holnap még hétvége úgyis, ha szar lenne az éjjeletek, talán holnap még párod be tud segíteni és ki tudod pihizni...

Nekem ugyan nem tartott 6 hétig, de kb kettőig igen.

Köszi, aranyos vagy, nem tudom mit szólnátok Levimhez.....na, majd meglássuk.
Nem, nem akartam elcsaklizni a talit Tőled, gondoltam, majd a következő.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Jaaaa, Luna ezer éve akarom megkérdezni, végül Áron most hogy eszik, miket, mennyiket, mennyiszer? És a legfontosabb, melyik cumisüveg jött be végül????

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zso neked is irok: kozben kitanulmanyoztam a depresszio nem depresszio kerdest nagyjabol.
Kerdezted kotloien, hogy at ied az e vagy sem, nem tudod. Nos az enyim nyavajamra az aterem azt mondta, ez depi. En meg agonizaltam, hogy miert is merthogy nem erzek lehangoltsagot, szomorusagot, vilagveget, kilatastalansagot. Es irtam is itt, hogy a gyerekater elmagyarazta, hogy ez valami hasonlo allapot mint a depi...csak akkor nem tudtam jol leforditani, mindenesetre van ilyen, hogy csak fizikai tunetek.
Na es HEUREKA ma megtalaltam, ez van akkor neked is: ugy nevezte Dr.Csernus (kedvencem)Imre, hogy a depressziot az alapjan kell elkezdeni kezelni, hogy a doki megkeresi az okat. Klinikai szempontbol a depresszionak az az oka, hogy nincs neki oka. Amikor viszont jon a paciens es mondja, hogy utalja ot a szomszedja, semmibe veszi a csaladja, kirugta a fonoke, nem eszik a kutyaja... na akkor ezek mind okok, es ez az o klinikai szempontjabol nem depresszio hanem depressziv reakcio :D:D:D Na ettol nem tudom jobb e nekem, vagy neked, de ugye asszem mindkettonknek eleg joll felsorolhato okai es nyugjei vannak.
Azt nem mondt a Dr.Csernus(kedvenc)Imre, hogy ezt ne kellene/lehetne kezelni gyogyszeresen, de a vegleges megoldas ezen esetben a problemak megregulazasaban megtalalhato.
Yupppijeeeee!!! (nekem van egy csomo problemam, szal nem tudom mkior jutok a vegukre, mindenesetre akkor eztan depressziv reakcioskent tekintek magamra nem depresszioskent... a depresszio ok nelkul jon a semmibol es csak ugy van, ezt mondta)

luna6
 
 


Luna: nekem nem piros, nem forró. Az tegnap volt amikor lázas voltam. Ugyanolyan gyuszi, citrom, mint máskor is volt, de nem értem miért nem tudom kimasszírozni. By the way, mikor jössz haza???

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ja és a napi egy szopi mellett mit eszik Áronedu?

Zsó: neked Zéti anyatejes még?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Hat noname uvege van a cumi rajta pedig egy Chicco 4+ honapos 3 luku szilikonos cumi. Igazabol amikor bekattant neki egyik ejjel hogy megis elfogadja szerintem tokmindegy volt neki milyen :) De ki fogom probalni, hogy mit szol masfelekhez. Mert eleinte a jatszocuminal is ez volt, vettem 5 felet egy sem kellett, aztan 3 hosan meg mar mind :D Bar van egy kedvenc az teny.
Akkor a menu:
reggel 8 korul tapszer naturban (olyan 150 korul max 180 de az ritka)
11-12 korul vizben keszult gyumolcsos pep (kanallal. na ebbol betol 200 vizben keszultet is, szoval az olyan 220 lehet kb)
2-3 korul tapszer (150-180)
6 kor nagyjabol ujabb tejpep, (ezt tapszerbol csinalom es ebbol is lecsuszik ilyenkor 200 korul kanallal)
fel 9 korul ujabban tejpep tejes alapon (ekkor max 150 csuszik de inkabb kevesebb, kanallal)

Es neha a sima tapszernel ha megmakacsolja magat es megall 50-nel akkor nincs mit tenni, cumisuvegre ravenni nem lehet, gyorsan bekeverem tejpepnek es meg ugy megeszi. Ket nappal ezelottig tapeszer volt az esti is, de mindig igy megallt... ugyhogy azota tejpepet csinalok eleve lefekveshez.
Es tegnapig ejjel is kert egyszer 150 tapszert inni, de tegnap ejjel errol valahogy elfeledkezett, szoval tegnap ejjel nem evett semmit :)

luna6
 
 


Haza? haaaat szerintem nem most. Megy nagyban a felujitas meg a keroban. Kicsit elhatalmasodtak ott a dolgok es a tevekenysegek, anyam kontrollalhatatlanna valt es vegul valahogy az egesz kero atalakul, meg sem fogom ismerni. Eppen ezert felkert ra, hogy nehogy hazamenjunk, elege van es mar csak pont mi hianyzunk oda neki :D:D

Az egy szoptatas az azert volt mar csak, mert ereztem, hogy kicsit osszejott benne megint tej, de ez eves szempontjabol mar teljesen elhanyagolhato mennyiseg volt szerintem. Szerencsere Aronedu hajlando meg igy a semmit is szopizni igy vedekezem a gyomozodas ellen az elapasztas alatt :) (tojok en is ugye a csomoktol rendesen)
Levi szivja rendesen es semmi valtozas a csomoban? Es valahol hatul van ezek szerint nem bimbokozeli hleyen?

luna6
 
 


Luna: igen szívja, csak lefordul, mert ugye nem jön belőle semmi. A mellszívóval se jön csak 1-2 csepp. Dudor. hónalj alsó részétől (ahol csont van) jön a bimbóig.
Azért várlak haza a lurkókkal - gondolom a többiek is, de a nevükbe nem beszélhetek. :):):)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Bhdetti, nem nagyon tudok hozzá szólni a témához, de ha ennyire nyugtalan vagy, és nincs változás, akkor menj el inkább akár ügyeletre is, de nyugtasson meg vki. Hátha jót tesz a tejtermelődésnek is. Valóban fura lenne ha egyik napról a másikra nem lenne egy csepp sem. Én 2x vagy 3x beszéltem szopis tanácsadóval, és egész jót tett, lehet ez is megér egy próbát.
Tali nekem gyakorlatilag mindegy, kinek mi jó.

Főzőcskézni én is fogok, elvileg úgy tervezem hogy az lesz a fő műsorszám, de tuti fogok itthon tartani üveges kaját, sure ami sure esetre. Nem tudom jelent-e vmit, de Dorka szinte kinézi a szádból a falatot, és ha alma van a kezemben, akkor úgyan úgy reagál, hööözve örül, mint amikor cicit lát :D Alma többzsör volt már a szájában, de csak úgy, hogy én ettem, és oda tartottam a szájához hogy nyalogassa meg. Oda van érte rettenetesen.
Glutén nem került szóba doki nénivel, de még jön idén 1x, és kb addigra jutunk el szerintem a fél adagokhoz.

Luna, végül is van/volt bizotsításod a lakáson? Vagy a háznak van?

KépKép
tatim
 
 


Detti:
Írj légyszi pár sort, hogy mi van veled/-tek!
Nekem még sosem volt ilyenem, ezért nem is tudtam neked semmi okosat javasolni - még az este elolvastam, hogy mi történt. Remélem, minden jóra fordul, és nem kell végleg lemondanotok a szopiról.

Ha tudsz jelentkezz, mert érdekel, hogy alakult az éjszakátok és hogy sikerült-e "kiűzni" a csomót.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Különleges babakocsik....

http://www.oddee.com/item_97259.aspx

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Heni: köszi az érdeklődést. Végül este sikerült egy 60ml-t lefejnem a zuhany alatt (zuhany+masszírozás - fejés, zuhany+masszírozás - fejés, ...). Király volt. Reggel is szopizott, nem annyit mint szokott, mert kellett egy 60-70ml tejet adnom, de szopizott. Napközben is rárakom. Valamennyi biztos van a cicimben, mert szopizza és nem fordul le róla, de nem elég. A csomó alakulgat. Remélem most már jobb lesz nemsokára. Hogy a tejcsimmel és a szopival mi lesz, még nem tudom. DE NEM ADOM FEL MÍG EGY DARABBAN LÁTSZ! Egy valami viszont eldőlt :( /VOKI EZT MOST NE OLVASD :):):):):) /: kedden jön a védőnő átbeszélni a hozzátápit. Én ki akartam húzni 6 hós koráig csak anyatejen, de a dolgok állása szerint kedden vagy szerdán elkezdem. Remélem azon a fél hónapon nem fog semmi se múlni. :)
Ti nem jöttök majd Pestre vmikor? Veletek is szívesen találkoznék.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Örülök, hogy megoldódni látszik a probléma. A hozzátápi nem fog múlni két héten. Nekem már 5 hónapos kora óta eszik mást is mint anyatejet, mert nekem is kevesebb lett, de a mai napig is szopizik, tulajdonképpen nálunk a súlya is indokolta (egy hete volt 8600 g). A gyümit, zöldséget, csak mint kiegészítés kapja a kevesebb anyatej mellé. Néha kéri, néha nem, de most már, hogy betölti a 6 hót, bátrabban adok neki bármi mást is persze a korának megfelelően.

Húúúú, Pesten már nagyon régen voltam. Persze átutazóban évente többször is. Tudod, mikor megyünk hazafelé, akkor muszáj az M0-áson egy 20 km-t menni (kb.). Leghamarabb karácsonykor készülünk haza. Viszont már volt róla szó, hogy Bogit elvisszük a Tropicariumba, de aztán jött Gergő, és idén nyáron még pici volt ahoz, hogy menjünk. De szerintem jövőre már kivitelezhető lesz egy Pesti kiruccanás.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Yadine:
Most ugrott be, hogy még a jó múltkor kérdezted, hogy mi az az INSTANT GABONAPEHELY. Nos, a DM-ben kapható (saját márkás) instant gabonapehely (natúr) 250 g-os kiszerelés (kb. 500-600 Ft), illetve instant kölespehely (natúr) szintén 250 g-os kiszerelésben. Ezeket lehet tápszerrel, gyümölccsel keverni, esetleg sűrítésre használni.

Ja, még a Milupának van olyan, hogy 7gabonás pehely - az is hasonló céllal van forgalomban.

Sűrítésre még használható a rizsliszt és a kukoricaliszt is, de én sűrítés szempontjából a burgonyára esküszöm.

Remélem, tudtam segíteni.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Sziasztok!

Olvasok ám, csak több részletben, ezért előfordul, hogy nem emlékszem mindenre, majd apránként előjön.

Heni,
nagyon köszi!!!!!!!! Már pont rá akartam kérdezni megint, hátha mégis tud válaszolni valaki!

Detti,
kitartást, ügyi vagy, és nem gond már a kóstolgatás, én is elkezdtem egy hete.

Luna,
tök új amit írtál a depiről, hogy lehet csak fizikai, meg hogy depresszív reakció is létezik. Én is voltam depis, nekem jellemzően ősszel jön elő, bár amióta ismerem a férjem elkerül, pozitív hatással van rám. De volt olyan, hogy egy hétig minden nap sírva mentem dolgozni, esküszöm sírtam az utcán, hogy ki kell lépnem a 5 négyzetméteres nővárszállói szobámból és el kell mennem családokhoz, akik rakták még rám a saját problémájukat. Szörnyű volt, így nem is szabadott volna dolgoznom. :roll: De aztán magától elmúlt. Én annyira ódzkodom a lélekgyógyászhoz menéstől. Majd én azt tudom mi a bajom és miért. :lol:

Jaaaaj lányok, nem semmi kézifékes történetek!!!! :D :D :D
Jól van megnyugodtam! :D :D

Krupp:
általában vírus okozza, a gégefő körüli területek gyulladása, a nyálkahártya duzzanat beszűkíti a légutat, a belégzés nehezített, és általában éjszaka jelentkező ugató köhögés van. Életveszélyes is lehet, hideg pára kell rá, akár télen, ősszel kinyitni rá az ablakot.


Mi volt még..

KépKép
yadine81
 
 


Heni,
király babakocsik, a biciklist és a rollerest elfogadnám.

KépKép
yadine81
 
 


Talinn,
szerintem túlzás lenne finoman fogalmazna, ha minden babát el kéne vinni gasztroenterológushoz. Minek? Vizsgálják? Minek? Mire? Ha nem vizsgálják, minek? :roll:

Hegy gyomrában c. sorozat:
Fiú-lány ikerpár nyaral valami tó partján, van náluk valami kéken és pirosan világító kövek, a gonoszak egy fekete autóval járnak a tó másik oldalán és undorító szagú és zselés nyomokat hagyó hínárral borított szörnyek is feltűnnek. :D ÁÁÁÁ, még mindig a hideg futkározik a hátamon, és matinéban vetítették. Brrrr

KépKép
yadine81
 
 


Hello Lányok!

detti: kitartás LESZ TEJ! VAN TEJAKKOR IS HA AZT MONDOD NINCS! most volt a hirekben és irtam ishogy egy anyuka örökbe fogadott egy babát nem lehetett neki és 7 naposan vitte haza (azt hiszem szóval ilyneicipicin az a lényeg) és addigra a Liga cisnált neki tejet! :-)
és nekem a liga mondta hogy igenis kell a psziché! vagyis mielőtt szoptatsz előtte 2-3 perccel csukd be a szemed és képzeld el a tejeskancsót ami tele van finom tejjel és csurgasd át egy másik kancsóba! ez tudatalatt indít és serkenti a tejedeT! én sokáig csináltam nálam még mindig irtó sok a tejecske!!! de tudatosan szabályzom is hogy legyen!!!!!! persze nem akarok okoskodni inkább drukkolok ezerrel mert tudom mit érzel nálam is eszti szopisztrájkja kőkemény volt és kikészültem idegileg nagyon durván révén én CSAK SZOPTATNI AKARTAM! aztán megoldottuk

a hegy gyomrában című film nekem megvan DVD-n ultrabrutál :-) még utólag visszanézve is ! ... és én is matinéban néztem anno

magunkról! hányatott falevélként sodrodóm a szélben! depressziós vagyok rosszkedvű sirnék és keringenék a világban! elutazott a férjem! nem gondoltam volna hog yennyire megvisel! tudtam éreztem hogy rossz lesz de hogy ennyire arra nem! ... nem győzünk telefonálni meg fogok bolondulni! annyira együtt jár az auránk és mindenünk hogy ugyan anyu itt lesz meg Eszti és el fognak telni a napok de egyzserűen üres minden!!! :-( marha rossz...

ma elkapott a rendőr! naná ...
lejárt a műszaki és a zöldkártyám idén áprilisban! mondta leszedi a rendszámot és hogy képzelem de miután le volt engedve az ablak és a jeges szél besüvitett eszti arcába akin ugye nem volt meleg cucc révén begyújtotam ezerrel az autóba megsajnált és elmehettünk :-) persze megkaptam a szóbeli leb....st de én utána olyan boldog voltam! ... szóval autóm sincs és holnap zárás és nem tudok a céghez bemenni persze senkit nem tudtam utólérni! szóval ez a hétvége nem AZ ENYÉM ... és após állapota a rosszról még szarabbra fordult ! hihetetlen...
Vendég
 


Nanetto: kitartást. Sajnálom apósodat. :( Nem tudom mit lehet ilyenkor mondani. A kocsi meg elkészül, te mázlista. :lol: :lol: :lol: :lol: A tejes "hipnózist" meg kipróbálom, mert továbbra sincs csak egy-két csepp. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti: sajnállak a mellgyulladás miatt, d eha jól értem, mér javulóban. Amúgy engem is kérdeztél, h nekem hogy volt, de szerencsére nekem nem volt eddig, és gondolom, már meg is úszom végig. Nálam i svan "gond" tej ügyileg: eléggé csökkenőben, Szendike reklamál a du-i és esti szopi alatt 10 perc után már, húzza-vonja, és mérgelődik... hát ez van. Valamint minden nap éjjel, azaz hajnalban fekszem, h egy alapos fejéssel zárjam a napot, de egyre kevesebbet sikerül kiszívnom és fáradok nagyon a késői (korai) fekvések miatt. Persze tudom, hogy nagy-nagy mázlista vagyok, mert Szende miatt aludhatnék többet, akkor már miért ne virrasszak a tej miatt, d ekezdek elfáradni, hogy 90-120 ml-ért virrazstok.
Úgyhogy lehet, hogy lassacskán leszokunk a szopiról, amit maúgy sajnálok, mert imádom, a kis bohócát, ahogy elégedetten, csupa tej pofival vigyorogni tud, ha van bőséggel tejci, azad reggel, kora du., és annyira édes-drága, h csak.

Hozzátáplálás: nálunk ez egyelőre kimerül az alma evésben, nem tudom, hogy ez így elég jó? Hogy csak alma? Muszáj cifrázni, ha már elkezdtem? Ma amúgy már úgy evett meg Szende fél almát, hogy tudta miről van szó, nagyra nyitotta a száját, és nulla megy mellé, még előkét sem tettem fel, és nagyon aranyos közben. Mikor is kezdtük? Talán egy hete, csak lével, és 2-3 kiskanállal 2-3 napig, majd pép. Nekem a mennyiséget egyelőre nincs szándékomban emelni, de talán a "választékot" kellene, nem? Vok, segítesz?
Amúgy szerintem már-már bántó ez a "Vok, te ne olvass" visszatérő formula, hiszen Vok az egyik - ha nem a leginkább- legjobban tájékozott mami közöttünk, aki nem csak mond dolgokat, hanem kiválóan alátámasztja, stbstb, és én pl. cskais segítő szándékúnak érzem. Amúgy meg pl. babán, szerintme is midnenkinek a magánügye, de pl. én sem kapkodom el, nem csak mert utánaolvastam, hanem mert egyik ismerősünk egy óriási zöldség-gyümölcs import cégnél dolgozik, és elképesztő dolgokat tud mondnai, hogy elképzelésünk nincs pl. arról, ahogy szinte percre programálják egyes gyümölcsök kényszerérését, hogy mire a nagyáruházba kerül, kellően virítson a színe, stb. No midnegy, az alma legalább a mienk, kivételesen a talajvíz és midnne egyéb ténező ismert és 5*, de persze tisztában vagyok azzal, hogy nem kéne örökké csak almán tartanom a picit ;-) és persze nem is fogom, mégha sok furcsaságot is tudok kitalálni.

Cicmarek: még nem kértem az orvoshoz időpontot, így még nem tudom, mikorra kapunk, de holnapo intézem. Amúgy lehet, h én írtam rosszuél, de szende nem közömbös a játékok iránt, hanem úgy kell elképzelni, h pl. fekszik a hátán, megfogja az akármelyik kedvencet, nézegeti, forgatja, egyik kezéből a másikba pakolja, és persze tömi a szájába, hangokat is ad hozzá (tehát kifejezetten leköti) de aztáén elejti, vagy eldobja, nem fordul ő utána, hanem vmi másikat megkaparint, stb, így tovább. Hosszan, kifejezetten hosszan matat egy-egy kedvenccel, vagy ami nagyon édes, a használati uatsítós kis címkét vcsippentgeti össze a kis ujjaival, sokszor a plüss csörgőkön az izgatja legjobban, bizizgálja, nyálazza a kis lifegőt. De hogy ugye nem forog, és hát gondolom, majd jól megnézik. Azért félek ám, nehogy mégis legyen baj, de csak nem.

Kicsit jobban érzem magam attól, h ilyen sokatoknak okoz gondot a vezetés. Nos én csak nyúl vagyok, de azért ha más vezet, pont hidegen hagy minden, ami a forgalommal kapcsolatos, nagyokat alszom, és ezsem ágában sincs félni, nekem a saját vezetésemtúl lesz nedves a tenyerem csupán, azaz a gondolatától, mert hát nem csinálom, pedig jó volna.

Csilla, amit írsz a gombócról, az nagyon rémes lehet. És vajon miért jön vissza még? Úgy vettem ki, h Léni meggyógyított, d eírod, visszatér, most is van, miért, ha szabad megkérdeznem?
Uszi Szendének is nagyon jót tesz, oylan feldobott utána, és már annyira leveszi a szitut, hogy mikor megyünk, és kezdem vetkőztetni, már huncutkodik, kalapál a lábaival, repked. Szereti, és már mosolyog is közben, pedig első alkalommal még olyan volt, mint amikor mi felnőttek zavarban vagyunk ;) Leszorította az állát, és csak alulról pislogott, de azt is olyan másképpen. Hát, h kicsi a medence, az azt jelenti, h nem mély, mi anyukák nagy terpeszben állunk, amúgy nekem szuper, mert még izomlázam is lesz midnegyik alkalom után ;) meg hát nem egy úszómedence, ez csak erre van kitalálva. Most 6+6-an voltunk és bizony az már elég teli érzetet adott. A gyakoraltok legtöbbjét együtt csináljuk, sőt direkt vannak ilyen körben állunk, babák egymást nézik feladatok, és van, amikor meg egymás után jövünk, pl., mikor karikán kell átúszni, akkor egyesével jövünk sorra. Az egész alatt mondókázunk és énekelünk, szerintem nagyon jópofa, annyit nevetünk is egymáson, meg a pofikon, mert úszósapi is van, és némelyik bébi (enyém is) nagyon kis furipofi benne.... én is elégedett vagyok, csak az a bánatom, h megint kell venni az új 5-ös bérletet, meg, h elvből nem infraszaunázok, pedig olyan jó lenne. (Írtam, h akármennyi időt vagyunk bent, 500.-Ft, és sztem az irreális, főleg, h amikor beültünk, összesen 5 percet voltunk bent Szendével, na és nekem annyi nagyjából elég is lenne midnig) de amúgy tökjó.

detti_10
 
 


Körkérdésem lenne :)
Ilyen időben (0 fok, és minuszok, mondjuk -10 fokig) miben viszitek sétálni a gyerkőcöt, és mennyi időre naponta?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Nyuszi,
én durván nyomom: tegnap ez volt rajta kint: hosszú ujjú badi, póló, harisnya,ezen egy kantáros gagya, vastagzokni, ezekre egy kötött kardigán, kötött talpas nadrág, felülre egy nem túl vastag, de orkán kapucnis kezeslábas, sapka, sál, kesztyű, takaró. :lol:
És még nem is volt minusz. :lol: Mondjuk Máté a szívzűrje miatt hajlamosabb a betegségekre. :cry: Én úgy tevezem, hogy minusz ötig egy órát lesz kint naponta,ha nincs szél, ha hidegebb van akkor felet mondjuk, ha nincs szél. Most nálunk iszonyat idő van, szakad az eső, tombol a szél. Pedig úgy imádom a délelőtti sétáonkat. :?

KépKép
yadine81
 
 


Ha meg séta közben elalszik, még nem tudom mit csinálok, de valószínű akkor sétálunk tovább, nem hozom fel, csak mert letelt az idő. :D

KépKép
yadine81
 
 


Detti_10,
Alapvetően, ha nem akarsz mást adni direktbe, akkor keverd bele az almába az újabb ízeket. Hanna volt olyan, amit csak így fogadott el.
Azért érdemes megismertetni vele az ízeket, hogy legyen miből válogatnia.
3 nap és 1 hét között mozog az az idő, ami elfogadott általában az új kaja bevezetésére. Azért egy idő után tényleg uncsi ugyan azt enni. :D
Hanna pl a céklás cuccokat is szívesen ette (én nem igazán szeretem).
Ami fontos, hogy a husi is idővel (7 hónap körül) bevezetésre kerüljön a vas miatt. Ilyenkorra érdemes akár neked is még szedni vasat, hogy a szopival is menjen még bele egy kevés.
Sajnálom, hogy csökken a mennyiség! Nagyon ügyi és kitartó voltál, hogy eddig is fejted!!! Szerintem, ha adsz neki mást is, talán elég lesz akár 1 éves koráig is. :)
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html
Ezt az oldalt ajánlom mindig, mert szerintem nagyon jó.
Én a héten lehet a ribizli leves cuccot fogok kipróbálni Alexal. Addig kap barackot meg almát. :D A barackot most pl úgy oldottam meg (nem találtam mást), hogy hipp baracklevet vettem, amiben nincsen hozzáadott cukor és azt rakom bele a turmixba az alma mellé. Fincsi lett :D:D Meg 7vége fele jön majd a kedvencem: rizspehely+alma :D:D:D:D:D
Glutént még nem tudom mikor vezetem be.
És köszönöm :D :oops:

Talinn,
ÉN még sohasem jártam Hannával gasztrósnál és nem is mondták, hogy kellett volna. Ha minden gyereket oda vinnének, akkor az éltében nem kerülnének sorra azok, akiknek bajuk van...
Szerintem Ti mindenképp menjetek el. Érdemes kikérni a véleményüket az örökletesség miatt.

Jajjj, mennem kell melózni.. :?

Még jövök. Én is extrém felöltöztetem a gyereket, de Yadine, hozzád képest nulla vagyok ám :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Nyuszika:
Mi olyankor sétálunk, amikor Bogit reggel visszük az oviba. Olyankor intézem a dolgainkat, bevásárolunk és nagyokat sétálunk. Kb. 1 és másfél óra között szokott lenni ez az idő. Utána jön a másik a séta, mikor Bogit haza kell hozni - ez kb. fél órát jelent.
Ha jó idő van - szóval nem kemény mínuszok, erős szél, eső, akkor néha még délután is megyek egy kört mindkét gyerekkel - ez kb. 1 óra szokott lenni, de ez nem mindennap van - mert ha Bogi délután alszik, akkor már kicsúszunk a sétaidőből.

Öltözet: body, harisnya, vastagabb pulcsi, kardigán, vastag overáll, bélelt vastag cipőcske - tutyi, szőrmés sapi, kapucni, kesztyű - ha nagyon hideg van, sál - vastag takaró, bundazsák. De mindig agyonizzadtan szedem ki őt a kocsiból a séta után - és ez sem jó, de valahogy nem tudom eltalálni, hogy pont jó legyen.
Felsőtetét mindig jobban beöltöztetem, mivel az kinn van a takaróból, főleg ha ül a kocsiban.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Vok és Nanetto:

Gratula Alex és Eszti 6 hónapjához!!!

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Detti10, szerintem az hogy nem néz azok után a dolgok után amit elejt, az tök rendben van, ha jól tudom még nem kell nekik. Az majd csak később jön hogy kereseni kezdik azt is amit esetleg az adott pillanatban nem látnak. Mintha így olvastam volna, de javítsatok ki ha mégsem így van.
Úszás nálunk is nagy kedvenc, és annyira ügyes Dorka, hogy szóltak az apjának hogy legközelebb korábban menjenek, mert nem kell nekik a kezdő csoport, egyel feljebb léphetnek. Mondjuk fürdésnél gyakorolnak is mindig...

Sétára ötletem sincs, annyira vacak az idő, hogy nem is nagyon megyünk. :( Mi mindig délután jártunk, és rendszerint addigra esik vmi, vagy olyan szél van hogy akkor nem megyünk. Valszeg zsákot adnék rá, sapkával, meg jól betakargatnám. Elvilgem most még nincsenek mínuszok, és remélem azért majd akkor is tudunk sétálni, akkor meg jobban aláöltöztetem.

Akartam kérdezni, hogy akik adnak a bébinek viborcul kúpot, azoknak nem volt/lesz először élénkebb, nyugtalanabb a babájuk? Elvileg a homeós szerek először erősítik a tüneteket, és nem szeretném ha az esti lefekvés is gondot okozna a jövőben.

KépKép
tatim
 
 


igen, Boldog Szülinapot Esztinek és Alexnak!!!!!!

KépKép
tatim
 
 


sziasztok,

tatim, viburcol-ügyben, én is észrevettem, de csak akkor, ha nem elég fáradt még. néztük is urammal, hogy kipattantak a szemei meg rugkapált, mikor az első párat kapta. kb. egy hete kapja, és az utóbbi pár nap már nem volt ilyen. de lehet, hogy csak jobban le lett fárasztva.
nálunk csak olyan szinten okozott gondot az elalvásban, hogy nem volt hajlandó a vacsiba belealudni, hanem utána kicsit sírva aludt el az ágyában. de nem volt vészes.

séta? háááát, mióta ilyen szar idő van, meg mióta a mózesben nem fér el, azóta alig-alig megyünk, mert a sportrészben nem nagyon tud aludni, ha ébren van, akkor meg nagy a valószínűsége, hogy ordítani kezd, de azért próbálkozunk. ilyen hidegben amúgy max. 20-30 perc, amit kint töltünk.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Timi!!! Megjott a konyv! Kosziiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Kuldesz nekem szamlaszamot meg osszeget?
Es gindolom a postacim visszafelere tokeletes lesz :)

Fuhh en olyan almos vagyok :) Mara mar csak ez az egy tunetem vanm, de ez stagnal... nagyon szarul alszom, bar elalszom de feluletesen, hanykolodosan. Hajnlaban aztan jobban, de hajnalban a draga Arongyerek kel ugye es mielott apja elmegy betelepiti mellem az agyba... nos ma is igy volt, aztan szolt az ora, hogy kelni kell, aztan.... se kep se hang... elaludtunk meind a ketten :D:D De meg a Manci is, bar ot nem kelti senki ha en nem, de neha magatol megebred. Hat most nem. Ugyhogy az elso foglalkozast majdnem teljesen le is keste a suliban, de legalabb nem tanora volt. Ilyen egyszer fordult elo velem valamikor elsos koraban, de akkor nem en aludtam el hanem apuka nyomta le az orat valamiert :)

Na szoval alomkoros vagyok. Es nagyon hideg van errefele, persze portugal mertekkel de igazi hidegek, futeni kell ami nagyon gaz a koltsegvetesunkre nezve, mert nappal nem szoktunk, olyan draga. De most kell.
Es emelle kedves TBnk (az itteni) levelezik velem, hogy azonnal fizessek vissza nekik x penzt mert ok tulfizettek a varandosagi penzemet. De lehet ez mar irtam? na sebaj, akkor ismeteltem magam :) fuhh most kene lefekudni aludni...

luna6
 
 


Fürcsi után, lefekvés előtt...
Kép

Most csak ennyi, rohanok/-unk Bogiért az oviba.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 



ti figyeljetek, én olyan hülye vagyok... írtam egy csomót,és be akartam zárni egy másik oldalt,erre nem a babanete zárombe??!! :evil: :twisted:

no szóval mégegyszer...

először is kellemes újabb hetet kívánok mindenkinek!!
és ugye nem felejtettétek el tegnap meggyújtani az első gyertyát? :lol:
Kép

aztán az előbb hoszaban leírtam, nade akkor most csak a lényeget:
szombaton voltunk babaúszáson. nem is megyünk többet :lol:
nem igazán tetszett Dávidnak, hiányzott neki a mozgás, nem tetszett neki, hogy körbe-körbe mászkálunk a medebcében, egyfolytban rúgkapált, aztán amikro látta, úgysem szabadul, akkor ráis zendített...
na meg d.e. keeset aludt, délbe meg még kevesebbet... szóval fárat is volt, meg éhes is, de úgy gondoom megleszünk mi babaúszás nélkül is :wink:

vasárnap babalátogattak minket, és a vége felé Dávidnak épp elkezdődött a d.u.-i alvós ideje, ellfáradt.. úgyhogy picit ringattam, s halljátok elaludt a kezemben,hát, ilyen sem volt még,gondoltuk megörökítjük :P
Kép
Kép
Kép

ja, az éjszakáink megint kezdenek elromlani, de most nemnagyon zavar, mert bízmbenne (tudom) úgyis csak átmeneti :lol:
nappali alvások mostanában csak döcögnek, mert először szétszedi az ágyat, aztán az lett az új mániája, hogy amikor hason van, akkor irányt vált. úgyhoy most leteszem aludni hason, és nálunk a bébiőr az a lábánál van, és egy idő után arra megyek be, hogy teljesen megfordult, és odakúszott a bbiőrhöz, és az eszegeti :P
néhányszor eljátszuk,hogy visszateszem a helyére, aztán lenyugszik és szunya..biztos arra gyúrunk, hogy majd amikor feláll, de leülni még nem tud, és kapaszkodni fog az ágyrácsokba, nekem meg állandóan "le kell majd nyomnom őt" :lol:
amit nagyon sajnálok az az,hogy elhagyta a hosszab (másfél-2óra) du-i alvását. ehelyett van 3 db negyven percesünk, úgyhogy mától az ebéd utáni alvását mgpróbálomvisszaállítani hosszúra. ma is felébredt 40perc után és szegnykém sírt is (amikor hosszút alszik kipibenten ébred, vigyoorogva), de visszaaltattam, most megint szunyál... kíváncsi vagyokmedig, remélem 2ig húzza..adig már csak fél óra :roll:

most hirtelen másnem jut eszembe, úgyhogy elkezdek visszaolvasni :wink:
Vendég
 


Geooo, hihetetlen vagy! :D:D:D vissza kene nezni, hogy az lemult 5 honapban hany olyan hozzaszolasdo volt amiben nem David alvasat elemzed es keszulsz atalakitani :D:D:D:D Csalodnek mostmar, ha errol nem irnal a hozzaszolasaidban mindig :)

Nalunk amugy meg pont azt kell megorokiteni ha Aron nem az olemben alszik el :D:D Merugye o azt preferalja erosen. Azert mostmar felesben megy a szeke is, es nehaneha az agya, de oda mar alvo allapotban kerul, ha sikerul :)

Szerintem ha David ehes meg almos is volt az usziban akkor egyaltalan nem biztos, hogy az uszas nem tetszett neki :) Bar en ugye meg nem probaltam, tehat se nem pro se nem kontra amit mondani akarok, csakannyi, hogylehet tul gyorsan vontal le ebbol vegleges kovetkeztetest. Persze ha nem tetszett neked sema legkor, valahogy nem volt szimpi az egesz akkor tenyleg minek is erolkodni. Gondolom nem mindenkinek jon be es van lemorzsolodas mindig. Gyakorlati tapasztalatom egyelore viszont meg nulla, itt csak 6 hos kortol engedi a dokink, mikor minden oltast megkapott mar a gyerko.

luna6
 
 


A két fiú bevágta a szunyát! Olyan édesek, megpuszilgatnám őket legszivesebben. :)

Sok puszi a féléves babáknak,gratu az Anyukáknak!

Geo,
szépek vagytok!

Heni,
Gergő is tündéri!

Volt valamelyik babának többször széklete az almától????? Na nem vészes, csak egy helyett kettő lett.

Halljátok, pár napja két - háromszor is kel Máté éjjel és szerintem éhes, éjjel kétszer szopizott vagy húsz percig, aztán meg hajnali ötkor még 130 tápot lenyomott. Ha ez így marad, lehet, hogy kipróbálom, hogy fürcsi előtt kap egy kis HA pépet, bármennyire is idegenkedem tőle. Holnap megyünk méretkőzni, majd megbeszélem a gyerekorvossal mit szól hozzá.

Klau,
én alig várom, hogy menjünk sétálni, még esőben is le szoktam menni vele a hordozóban, esernyővel. Nem bírnám egész nap a négy fal között a nyolcadikon. Csak ha nagyon zuhog vagy nagyon erős a szél akkor nem megyünk.

KépKép
yadine81
 
 


Nem, nem beteg Bogi, csak ő félnapos az oviban. 12-kor szoktunk Gergővel készülődni, és indulni érte.
De épp ma mondta, mikor jöttünk hazafelé, hogy most már szeretné kipróbálni, hogy milyen az oviban aludni. Áldásom rá...

Geo:
Cukik és szépek vagytok mindketten!!!

Yadine:
Nálunk az alma inkább székrekedést okoz, ezért is szoktam őszibarackkal keverni - úgy már okés.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


yadine, engem a natur almale hajt :) szoval vanilyen... a szurt nem rostos natur. a reszeltalma pl az fog. szoval alma reszetol es feldolgozasatol is fugg ez.

Heni, nalam a topik portugal idot mutat es aszerint 11kor keszulodtetek :D de igy mar ertem :)

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?