Új privát üzeneted érkezett!

Ó, Luna, nekem is válogatnom kellett hogy mit hagyok el(van pár amihez nagyon ragaszkodom, tiszta perverzió, főleg a sorozatgyilkosos criminal minds és a dexter, nemhiába írtam emberölésből a szakdolim anno), de amikor a gyerkők este kidőlnek, akkor bármilyen fáradt vagyok (na jó, azért nem minden este), de muszáj kicsit leeresztenem. Régen ment könyv társaságában, de most annyira amortizálnak a fiúk, hogy ennél kevesebb odafigyelést igénylő dolog kellett, így maradtak a sorcsik.
A tv már más kérdés, az nálam is így néz ki: 6kor vacsit kezdek gyártani, amikor kész, Levi közli hogy hidadidadi, ez a híradó...már most hírfüggő :-) Akkor bemegyünk a nappaliba a katonáival, apa leül kényelmesen hogy megnézze, mi Levivel megnézzük a beköszönő-zenét, mert az annnnyira izgíííí és utána futunk tovább, esetleg időjárásjelentésre visszaérek. Szóval mi is épp csak köszönőviszonyban vagyunk a tv-vel, kivéve az X-Faktort, mert az újrajátszható később, azt megnézem 2 részletben este/másnap...Van még aki nézi?

Itt regizni kell és utána ingyenes a buli? Mármint amit belinkeltél...

Minden babakaja sómentesen teljesen? És semmi fűszer, biovegeta meg hasonlók?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Na akkor meselek meg aterneni elmeletebol. Ez is a 'nem azt kaptam amire szamitottam' temakor, de ennek a szalnak van azert valami racioja szerintem is.
Szoval aterneni azt mondta, hogy minden terhes anyuka elkepzeli a pocakjaban lakot, hogy milyen lesz. En hevesen tiltakoztam, mert tenyleg nem kepzelodtem, kiderult, hogy fiu de sosem lattam magam elott milyennek kene lennie, nem is gondolkodtam ezen, es sok-Ds UHn sem voltam. Szoval elkepzeljuk aztan megszuletik a ded es nem egeszen olyan megsem. Van akinel nagyon hasonlo vagy olyasmi de van aki nagyon mast kap mint amit elgondolt. Igy minden anyukaban tobbe vagy kevesbbe van ilyenkor szules utan egy gyaszmunka, elvalni a kepzelt bebitol es kapcsolodni a meglevohoz. Akinel nincs nagy elteres az ezt eszre sem veszi fel sem tunik. Valamint ez kizarolag a szuloanyakra vonatkozik, a csaladtagokra nem. Akinel meg nagy a kulonbseg, annak ez latvanyosabb, nehezebb, marmint ez a gyaszmunkahoz hasonlo folyamat. Itt en megint mondtam neki, hogy de en nem kepzelodtem rola, hogy milyen lesz.
Aztan kiderult, hogy dehogynem. Pont azert gondoltam ugy, hogy en nem, mert en abbol indultam ki, hogy pont olyan lesz (a gyerekkel az elet, es nem a gyerek, en ezen a ponton kicsit felreertettem a csajt) mint a csajokkal volt, volt mar nekem ketto, engem nem fog nagy meglepetes erni, siman csipobol veszem harmaskat, nincs ebben semmi problema. Szoval ez volt az en 'elkepzelesem' a gyerekrol, hogy egyaltalan el sem kepzeltem tulkep, hanem tudva tudtam, hogy sima ugy lesz, megy ez nekem. Es szerinte emiatt volt sokkal nagyobb a sokk, hogy hoppa... ez egy masik tortenet. Es idobe telik mig az ember nem harcol ellene, nem keresi az okokat mierteket meg a hibakat, hanem elfogadja, hogy ez egy masik ez egy ILYEN kaland.
Na ebben ilyetten forman lehet nemi igaza a csajszinak, engem eleinte nagyon sokkolt a dolog es nem ertettem es nehezen fogadtam el mikor a doki mondta, hogy de hat ilyen, csak a hasa faj, majd elmulik, sima kolika, mikor en tudtam mar milyen egy kolikas gyerek (aha, egy masik kolikas gyerekrol tudtam :D) es az nagyon nem ilyen, es hol a hiba... tuti van valami baja, valami bibi nalam van, ez igy nem oke. (persze lehetett is volna baja, de szerencsere semmi).
Naszoval ennyit hajlando vagyok a dokicsajnak alairni, hogy extran sokkolt a dolog es ido volt mig 'beletorodtem', hogy ez van, tulelesre jatszunk :) De meg mindig azt mondom, ez mar a gyerek ilyensegenek hozadeka volt, a gyerek ilyenseget nem en gerjesztettem, o bennem a depit vagy akarminek hivom a kimerultseget annal inkabb szitotta :)

luna6
 
 


Yadine:
Nekem a cici"fújás" nem újdonság :) :) Gergő is csinálja már egy jó ideje. Főleg miután már a kezdeti éhségét valamelyest csillapította, akkor kezdi a szórakozást - cici be, cici ki, cici be, cici ki.... jó játék... persze... neki... nekem annyira nem - aztán rácuppanva a cicire elkezdi fújni, amitől "pukiszerű" (bocsi) hangokat idéz elő... persze ez oltárira tetszik neki és majd megszakad akkorákat kacag rajta... én meg kezdek ideges lenni, hogy akkor most eszünk, vagy játszunk... de mikor elkezdi ezt a pukizós figurát nyomni, hát mit ne mondjak - én sem bírom ki röhögés nélkül...

Kép
Kép
henibaby1975
 
 

 
 

Detti, ó, gyógyulj meg mielőbb. Lázad hogy áll?

Detti, a kicsi medence az mit jelent nálatok? Neked nincs videód Szendiről? Úgy megnézném. És nálatok úgy van, hogy egyszerre csinálja a sok baba a dolgokat? (Nálunk nem és ez nekem nagyon tetszik.)

Vik, annyira édibédi Zoé. És változatlanul imádom a fotóidat.

Geo, hát Dávid boy se semmi abban a kis ruckóban. Irtó cukker.

b]Nyuszi[/b], Liza milyen nagynak tűnik a képen. De ne mááá' hogy egyes béjbik már szótagokat mondanak. Hát behalok.

Voki, olyan ügyes vagy, hogy így el tudod látni a melót is a gyerkőcök mellett.

Hari, szerintem ilyen esetben lehet, hogy valóban jobban járnál egy kis nyugtatóval. Ne menjen a testi/lelki egészséged rovására a sok gyermekbetegség.

Huh, nálunk egyikőnk sem leveses (nagyon ritkán főzök), viszont ha levest főzök, nincs második. Csak egyfélét szoktunk enni mindig, kivéve ez alól a hétvégi szüleimnél való kajálás.

Mindig elfelejtem írni, hogy kb.1,5 hónapja már én is mindig frissen csinálom a tápszert, hátha változtat valamit a dolgon. Hát nem...

Yadine, erről jut eszembe a kérdésed. Hát semmi összefüggés nincs, hogy Léna mikor és hogyan eszik. Próbáltam keresni illetve meglátni a miérteket, de semmi. Ezt a krém miatti összenövést az ismerősömnek asszem egy védőnő (vagy szülésznő) említette figyelmeztetésképpen, mikor megszületett a kislánya.

Én is félek (inkább rettegek) a kocsiban, ezért sem szeretek/merek vezetni. Nálunk nagyon gyakori, hogy sírógörcsöt kapok, aztán levegőt is alig bírok venni. Azért sem tudok egy szemhunyásnyit sem aludni utazás közben, mert elképzelhetetlen, hogy ne az utat nézzem, állandóan azt veszem észre, hogy az anyósülésen én is "vezetek".

Szóval voltunk tegnap az nagy Budapöstön. Hát ott élni maga a borzalom lehet. Legalábbis a belváros számomra katasztrófa. 3 óra alatt értünk haza, ebből 2 órát a dugóban töltöttünk, élmény volt. Sokadalom, kosz, szmog, forgalom, brrrr.
Viszont megnyugtató híreket kaptunk, aminek nagyon örülünk. Mire odaértünk, már tisztára kipirosodtam, fájt a fejem, éreztem, hogy a vérnyomásom az egekben, nagyon izgultam, pedig nem jellemző ilyen esetekben, most pedig mégis.
Nos, a lényeg az, hogy JELENLEG nagyon kóros elváltozás nem látszik. Valóban van a kezeinél némi defektus, de azt mondta, soha ne felejtsük el, hogy a korrigált korával számoljunk. 2 hónap, az két hónap, és ahhoz képest meg nagyon ügyes, hiszen forog, gyönyörűen tartja magát, érdeklődve nézelődik stb. A hangja is meg fog eredni, a kezei végett pedig itthon különböző speckó dolgokat kell csinálni továbbra is, plusz a Dévény-torna valószínű 1 éves kora után is fog még kelleni. Ajánlotta az úszást, anélkül, hogy mondtuk volna, hogy már járunk. 3 hónap múlva kell visszamenni, illetve előbb akkor, ha rendszeresen csak egyik kezével nyúl majd a dolgokért és a másik oldalát nem akarja használni. Szóval szuper, örülünk és megpróbálunk megnyugodni és azt nézni, hogy még csak 5 hónapos kellene, hogy legyen, nem 7 (ugyanis 1 hét múlva annyi lesz, atya gatya).

Bár még mindig kissé taknyos (már nem köhög) azért voltunk usziban és már egyikőnktől másikunkig lubickolt Léni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2010.11.28 11:27-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Autóvezetés:
Én is beállok a "nem merek volán mögé ülni" emberkék sorába.
Nekem volt egy csúnya karambolom - de mázlim volt - én épségben szálltam ki a kocsiból, a kocsi viszont totálkáros lett. Nem én voltam a vétkes, hanem a szembejövő teherautó - aki nem tudom hogyan (nem emlékszem) egyszer csak a szélvédőm előtt termett - csak átjött az én oldalamra - vagy valami...
Nos én azóta minden szembejövő teherautótól rosszul vagyok. Hiába ülök a párom mellett, aki nagyon jó sofőr, amint jön egy teherkocsi én máris erősebben markolom az ülésem.
Pl. én ezért szeretem ha az autópályán megyünk hazafelé, mert ott nincs szembeforgalom - oké ott is vannak balesetek, de én csak a szembejövőktől rettegek.
Férjem már többször mondta, hogy próbáljam már ki a vezetést, de mondtam neki, hogy nem és nem, meg hárítottam azzal, hogy nem is tudok vezetni stb.
Pedig néha eszembe jut, hogy azért jó lenne, hogy nem kellene 2 gyerekkel mindenhova gyalog járni (ha esik, ha fúj), illetve nem kellene a tömegközlekedésben 2 gyereket húzni-vonni...

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Luna, de itt harap a cica a saját farkába: ugye minden doki azt mondja, hogy el kell fogadni amilyen és bele kell törődni és onnantól lesz jobb. De ha ez így lenne, mármint hogy az ember beletörődik, akkor nekik (pszichok) nem lenne munkájuk, mert akkor senki sem menne hozzájuk ilyen problémával segítséget kérni...


Geo Te jó ég, Neked is volt agyérgörcsöd?Huh, nem lehetett könnyű. És ennyire fiatalon? Mit mondta, mitől alakul ki ennyire korán?
Hát, sztem Dávid akkor is tiszta Te vagy! De persze a mimikája meg hasonlók sokat tud változtatni, szóval az bizti apucijáé.
Anyudnak jobbulást!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 



Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Vik, aha, sokat világosodott és az egész kicserélődött. Valóban fekete hajjal született, aztán elkezdett világosodni, majd kopni és most már a tök új haja van, ami egyre világosabb. Pont a minap állapítottuk meg.
És egyébként tetszett Zoe-nak ez a fenevad muzsika? :D

Geo, szuper, hogy ilyen szépen aludt Dávid.
Léna éjjel fél órát fent volt és hason nézelődött.

Yadine, Heni, ez a cicifújás nagyon mókás lehet.

Zsó, én nem erőltetném a sót. Csak egy emberiségre rászoktatott rossz dolog. Amíg lehet, én kerülni fogom, hiszen nem tudják, hogy milyen sósan a kaja. Hát ja, mennyivel jobb.
Ha emlékeztek rá, jó néhány hétig a pocakosság végén sómentesen ettem, de ugye MINDENT. Hát meg lehetett szokni, de nyilván sokkal finomabb ízesítve.

Ilyen lelki dologról még én is gyorsan mesélek egy sort. 2008 őszén tök véletlenül derült ki a pajzsmirigy alulműködésem, mert azzal mentem el a háziorvoshoz, hogy gombóc van a torkomban. Egyből küldött is vérvételre, kiderült a bazi nagy eltérés, de ez nem is érdekes. Én onnantól kezdve több, mint egy évig (Léna fogantatásáig) csak orvostól orvosig jártam, ultrahangokra, vérvételekre, röntgenre és még egy altatásos gégeműtétet is vállaltam, mert biztos voltam benne és állítottam, hogy az a gombóc ott van, fizikailag érzem, nem tudom bizonyos irányba fordítani a fejem, nem tudok tőle nyelni, aludni, élni, létezni. Hát borzasztó egy év volt ez, mert A Gombóc volt minden pillanatom. Elég volt ekkor elviselni saját magamat is. Aztán szabad utat kaptunk és jött Léni és a gombóc eltűnt. Addig is mindenki mondta, hogy pszichés, de én ölni tudtam volna ezért a kijelentésért és ha olyan ember mondta, akkor leordítottam a fejét és sírva fakadtam. Na, most már tudom, hogy tényleg lelki háttere volt és ha most is megjelenik (most éppen megint itt van), akkor tudom, hogy le tudom küzdeni (előbb vagy inkább utóbb).

Kép

Kép
***csilla***
 
 



Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Aha, a minerva az regisztracio es onnan ingyenes. legalabbis legutobb meg igy volt :)
en nagy olvasos vagyok, de ahoz sincsen agyam egyaltalan, tevere meg ... hat keson kerulok agyba. 6-kor vacsi? en fel hatra megyek Manciert aronnal a suliba, apuka fel nyolcra er haza... 9 fel tiz mire az osszes gyerek lerendezve.

Geoo, itt a kornyeken nincsen hol es nincsen hova setalni sajna. Az utcak kb olyan forgalmasak mint a Kiraly ott nalad, na ott ugye nem lehet babakocsival autok kozott szlalomozni. illetve lehet, de mi abban a setalas? szoval jol be vagyunk zarva. rendes setalashoz autoval kell menni valahova megfelelo helyre... ido es penzigenyes is, valamint a tenger kozelege vegtt nem mindenhol setikalos az ido, meg ha minuszok nincsenel is. szel annal inkabb. nem egyszeru :)

luna6
 
 


Zso, amugy te fizikailag vagy pszichesen vagy nem is tudom, ugy onmagadban hogy vagy? Rad nemmondtak semmit? Teged nem akartak kezelesbe venni pl gyogyszeresen? (engem mondjuk csak azert mert van ugye a pszichiaterem meg regrol es mentem hozza mikor rosszullettem... mert ugye en rosszul lettem. Na ahoz kepest pl sokkal jobban vagyok, de olyannehez megitelni szubjektiven, hogy mennyire.)
Nekem neha tokjo, neha vacaksabb, de ezt irtam is tegnap. Veszett nagy almossag es faradtsag, de kialudni meg nem sikerult. Mondjuk vagy 5 honap lemaradasban vagyok :) De a gyerek szerencsere jol van,.,, csakugye olbegyerek,,, ittnyirvog most is, szerintem almos, a napi 2x30 perce utan. Es nez ez vinnyog, hogy vegyem fel es adjak megoldast neki :D:D

luna6
 
 


Sziasztok!

Én is nagy sorozat fun vagyok, elég sokat nézek párhuzamosan, letöltve nézem Én is, nem a tévében. Van, mikor régebbieket előveszünk azt nézzük
Kedvencek:
Csillagkapu
Gilmore Girls
Smallville
Supernatural
The Event
Vámpírnaplók
True Blood
Futurama
Caprica
90210 (tudom, ez a guilty pleasure - jó pasik vannak benne :D )
Sanctuary
Fringe
Desperate Housewives
Dexter
Castle
Psych
Asszem "csak" ennyi. :D :D Mondjuk mi tévét egyáltalán nem nézünk, úgyhogy simán tudunk ennyi sorozatot nézni esténként. (már persze nem egyszerre mindet :D hanem napokra elosztva)

Én a eztv.it oldalról töltöm ezeket, ingyenes, nem kell regisztrálni, angol nyleven vannak fent, a supersubtitles.hu ról, meg a napifelirat-ról töltök feliratot, vagy csak úgy simán nézem, anélkül.

Geo, hát valamikor tudtam varrni, utoljára fősuli koromban varrtam, azóta valahogy elmaradt, most próbálok belejönni újra.

Geo, miért voltál Te a pszichiátrián???? :shock:

Csilla, nemsokára szerintem Léni is szótagol majd, aztán majd le sem lehet állítani. :D

Most Liza épp apuka ölében ül, horgászfilmet néznek, és közben kommentálja, hogy 'bababa, habubu' ilyeneket szokott.

Jujj, amit írtál az autózásról (Csilla) az annyira ismerős, detto, Én is mindig "vezetek" :D csak meredten az utat bámulom, mert ha nem nézek oda, akkor baj lehet.
Na mondjuk az utolsó balesetnél odanéztem, és mégis baj lett, én meg láttam az egészet, és tudtam, hogy nem tudok semmit tenni ellene, csak kitámasztottam magam mint egy pók, azóta is rémálmodok ezzel, pedig 4 éve volt. (frontálisan kamionnal ütközött a céges ford kisbuszunk, én a sofőr mögött ültem)

Az uszis videón Te vagy? Mert ha igen, akkor nemtom mi bajod a súlyoddal??? :) Léni nagyon ügyes, kis halacska. :D

Heni, Te is, basszus, lassan kiderül, hogy fele csapat autó-fóbiás. :D Vagy az volt. :D

Na, mi ma először bundazsákban sétáltattunk, olyan hideg volt, de Liza nagyon jól érezte magát...valószínű szegény az utóbbi napokban azért volt nyüszi séta közben, mert overall és pléd ellenére fázhatott. (jajj, és milyen anya vagyok én, hogy szegényt fagyasztottam és nem vettem észre, ehh :) )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Na ez orom am nyuszi, tudom, hogy legalabb ilyen nyavajam nincsen, marmint auto fobiam :) Egyelore... bar ahogy itt errefele vezetnek, evekbe tellett mig raszantam magam, hogy bemereszkedjek a vadallatok koze. Es mindig ki is akasztanak, mert a szabalyok meg a tablak meg a kressz az itt csak disznek van am :( (en csak repulni utalok nagyon, de eddig meg mindig sikerult... most sem a repulessel volt gondom, de ha tehetnem autoba ulnek es ugy mennek haza... na de 3 zuzos nap 2 megallassal vagy meg tobb, szoval faraszto, na meg hat europa foutjain sem szelid baranykak legelesznek am)

luna6
 
 


Meg sorozat amit meg en:
Roswell
Prison Break
Lost
Szulfel
Bubalyos boszorkak
24
Rejtelyek varosa
es a Melrose Place-st naaaaaaaaaaaagyon szeretnem vegre megkaparintani egyszer!!! :) mikor Boliviaval voltam gyeden akkor ment a HBOn, hat nem tegnap volt, csiptem nagyon. Doug Savant meleg sracot jatszott benne, o aki kesobb a szulfelben Linette ferje :)

jaa es kedvencunk még Hiro Nakamura... nem jut eszembe a sorozat cime :) Es meg azt sem lattam vegig... :(

luna6
 
 


Jah meg egy, ezt ajanlani is tudom mindenkinek akinek leamortizalt az agya, akkor is :) Ultrakonnyu es vicces: Eletem legrosszabb hete asszem a cime. Hogy miert hete ezt nem ertem, mert joval hoszabb idoben jatszodik, de nem tul hosszuak a reszek. Tulkep egy parrol szol akik osszehazasodnak es gyerekuk lesz es apuka egy balfek es ezzel agayra megy anyuka csaladjanak :) Csupa moka es kacagas, foleg a szuleses reszen rohogtunk nagyon de nagyon jokat :D

luna6
 
 



Csilla,
nagyon örülök, hogy nincsenek nagy gondok!!!! Lénin meg csak ámulo-bámulok milyen bátor, ügyes kis halacska.

Luna,
de érdekes ez a "szent leves", akkorát nevettem! :D


Ahh..folytatom, mert megjött Apa és fia, éhesen! :D

KépKép
yadine81
 
 



Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Adalek a leveshez (persze en hivom csak szentnek :D):
mint a meki meg a pizza hut itt bizony van leveses lanc is :D:D:D magyarul kicsit fura a neve: loja das sopas :D:D:D:D (lozsa das szopas)
mindenesetre ez egy olyan franchise lanc mint minden mas fastfood csakhogy itt foooleg frissen fozott portugal leveseket lehet kapni (kivetel nelkul mind ilyen zoldsegalapon van, egyet tudok amiben van hus is meg bab meg kolbasz, hasonlo a babgulyashoz de megsem... az a köleves ha leforditom)
Es tovabb megyek, nincs olyan bevasarlokozpont es etterem ahol ne lehessen levest kapni, itt keremszepen bizony meg a mc Donaldseknal es az IKEAban is van leves, ez a portugal fele :)
Sot megtovabb megyek, nincs olyan etterem sem szerintem ahol ne lenne ra lehetoseg, hogy teljesen puresitsek es egynemusitsek ha valamiert nem olyan eleve (sok alapbol olyan), a gyerekeknek, hogy ne legyen kicsit se darabos. Ugyhogy mindenfele latni gyerekeket shoppingpkban amint eszik a kotelezo levesuket amit ott vettek nekik :)
na most akkor ugye, hogy ez itt leveskultusz? :D:D:D:D szent leves az, mondom en :D:D

luna6
 
 


hahó
jó volt olvasgatni benneteket! megint le vagyok amortizálva! :-(
vagyis ma nincs jó napom mert hát a baj csőstül jön ugye...
a gyerek hajnal 1-től fél 6-ig!!!!fent volt de nyügösen üvöltösen ette a kezét a nyakam a vállam mert ki kellett venni ugyhgoy tuti fog! kenegettem meg minden aztán reggel előkészítő a csaj kiabált velem amin én akadtam ki rendeztük a dolgokat mégiscsak én fizetek és nem vagyok túl jó kedvembe aztán bentről hivtak a cégtől hogy intézzek el valamit amit nem akartam révén nincs agyam és azt sem tudom hogy kell elintézni erre kiborultak és lehordtak mindennek akkor elkezdtem majdnem sirni de a férjem tartotta bennem a leket! aztán visszahivott a cégtől a főnök és elmondta hogy megoldották! na hát ennyi...
aztán délután tudtam aludni de semmihez nincs kedvem és ez szar holnap jön a 2 barátnőm hetek óta vártam ezt a hétvégét mostmeg semmit nem érzek csak hogy szalad a lakás mindenhol kéne takaritani de meg sem bírok mozdulni! 6-kor koncertre megyek a templomba anyós énekkaros a karácsonyi koncert főpróbája lezs legalább kicsit kikapcsolódmom bár ma rámorogtam a férjemre ugyanis megkérdezte viszem-e a gyereket! ... mondom ez hülye!!! eleve a templom nincs fűtve a gyerek üvölt megállás nélkül és olyan hideg van kint mire eltolom a templomig megfagy! ahhhhh

Zoé egy tündér! és Léni úszása CSÚCS!
HENI KÖSZI A LINKEKET LEMENTETTEM! szereztem gála almát is :-) holnap kap levet! ... kivi leszek....
Vendég
 


Azta mennyit írtatok....

Luna,
nekem csak időszakon insomniám van! Elaludni elalszom, azzal nincs gond, viszont hajnalban felkelek, és akkor nem tudok elaludni. Napal jól bírom, most hogy már nem szoptatok kávét is ihatok, úgyhogy kibírom. Lehet hogy aztán ezért alszom el simán :-) Érdekes, mert amikor terhes lettem, akkor kezdődött ez. És a szülésig tartott. Azóta meg időnként előjön és tart 1-2 hétig... Szar, na.
Aron értékei nagyon szépek.
És engem érdekel amit írsz. Írjál nyugodton bármikor! Én mindig elolvasom. Mert érdekesen írsz. Sajnálom hogy veled történik, de ezzel már magamat ismétlem vagy századszor...

Detti,
szerintem nem kell aggódni Szende miatt. Őt szerintem nem kötik még le annyira a játékok. Mikor mész dokihoz, mert azt asszem nem írtad. Biztos nem lesz semmi...

Uszi,
én nem vinném a babát normál usziba. Olyan iszonyat klóros a víz, hogy nem hiszem hogy jót tenne a bőrének (azt tudjátok hogy a nagy uszodák vizét jó ha 3-4 évente lecserélik?!?!?!?)

Yadin,
én is sterimart akartam venni, de nem volt, és Aqua Marine-t adtak. És ez nem spray, hanem pumpás, úgyhogy tök szuper volt. Igaz hogy majdnem 2e Ft (bár nem tudom a sterimar mennyi volt). De ahogy elkezdtem használni, pár nap alatt rendbe is jött. Nekünk csak orrfolyás volt, tüsszögés nem. A cicifújáson jó röhögtem!

Tallin,
gyógyulást szegény picórkának! Amúgy én úgy tudom, hogy a hónalj felé is vannak tejcsomók, így simán lehetnek azok begyulladva...

Nikvik,
Zoé annyira édi abban a szakadt farmerban!!!!! És nagyon ügyesen eszik!!!!

Geo,
ti is nagyon szépek vagytok! Dávid édes ahogy rágja a kengurut! Nekem a kiscsaj a nyelvével szokta ellökdösni a kendő szélét!!!
Dávid kis ügyes volt az elmúlt két éjszaka. Drukkolok hogy így is maradjon! Hacsak te nem akarod másképp! :-)

Jaj, amíg el nem felejtem! Nálunk a DM-ben az Aventes varázsitató le van árazva Kiárusítás címszóval 950 Ft-ra. És még a kuponnal még 200 Ft-al olcsóbb volt. Hátha érdekel valakit!

Vezetés
nekem a szülés után maradt ki egy kis idő. Meg ugye akkor eleve alig mozdultam ki a házból. Hát az első vezetés nagyon rossz volt, de muszáj volt, erőltettem, mert egy kisbabával sosem lehet tudni (ráadásul nálunk jó szar a tömegközlekedés, taxi sincs sok...). De most már nagyon élvezem, és nagyon várom hogy mikor mehetek újra. Igaz, az elindulás nehézkes: kutyákat bezárni, kocsival kiállni, kutyákat kiengedni, babut kivinni, közben kutyák körüludvarolnak... És amikor visszajöttünk akkor ugyanez megint. Na mindegy, remélem nekem nem lesz balesetem...

Bhdetti,
te szegény! Jobbulást!

Nyuszika,
Liza hatalmas kislány! Legalábbis a fotókról nekem ez jön le! De nagyon cuki és csini!

Csilla,
Léni milyen ügyes!!!! Nagyon cuki!!!!!!! Örülök hogy nincs vele semmi gond!
cicmarek_
 
 


Luna,
imádom az ilyen bennfentes infókat! Mondjuk én beteges vagyok, imádom nézegetni a világatlaszt, a google earth-t, a travel chanelt. Tudod hol él még rengeteg portugál? Luxemburgban! Voltam ott két hetet, de ott csak a mekis sörrel találkoztam, papírpohárban, fedőve. :shock:

Nanetto,
én is kiborultam volna ilyen éjszakától, nekem négytől ötig volt fent, de a végén már zombi voltam, alig bírtam ébren maradni.

Vik,
köszi, ez a babona is tök érdekes!

Vezetés: Kérek sorszámot, mert beállok a sorba! :lol: Nagyon ritkán vezetek, de csak ha a férjem ott ül mellettem, egyszerűen nem tudok annyi fele figyelni, mint pl. a többi autó, gyalogos, zebra, stb...
Egyszer mentem ki a férjem elé az állomásra (először és utoljára egyedül), és hiába nyomtam a gázt, nem ment az autó, le kellet állnom az út szélére. Jött egy rendőrautó, megálltak,mi a probléma? Mondom, nem megy. -Van benne benzin? -kérdik. Kiakadtam, ezek hülyének néznek? Rendőrök el, én meg ránézek a kézifékre, hát persze, hogy be van húúúúzvaa. Vazzzz :D A férjem azóta ezzel húz.

Sorozatok: A kezdetektől: Grant kapitány gyermekei, Ausztrál expressz, Onedin család, A hegy gyomrában( rémálmaim voltak tőle),Megveszem ezt a nőt, Acapulco öböl, Sunset Beach,Dallas, Szomszédok, Vészhelyzet Maiak: A médium, Gilmore girls,Dr. House,Jóbarátok, CSI: Miami

Bocs, a sok offért.

KépKép
yadine81
 
 


"Egyszer mentem ki a férjem elé az állomásra (először és utoljára egyedül), és hiába nyomtam a gázt, nem ment az autó, le kellet állnom az út szélére. Jött egy rendőrautó, megálltak,mi a probléma? Mondom, nem megy. -Van benne benzin? -kérdik. Kiakadtam, ezek hülyének néznek? Rendőrök el, én meg ránézek a kézifékre, hát persze, hogy be van húúúúzvaa. Vazzzz A férjem azóta ezzel húz. "

:D:D:D:D:D:D:D keeeeeeeeeeesz :D:D:D es nem volt nagyon budos?? :D:D azert a fek rendesen oda tud 'egni' :D

luna6
 
 


Sziasztok

Köszi, hogy gondoltatok ránk, de hála Istennek minden rednben van :D :D :D :D
Már délután észervehető volt a javulás, legfőképp a sírás közben nem volt már az a hang, ami a kruppra utal.
Elmentünk aztán a dr nénihez is és ő ais azt mondta, hogí most már sokkal jobban van és most már nem kell aggódnunk a légcsőbeszűkülése miatt.

Ne haragudjatok, hogy annyira paráztam, de eléggé megijesztett az orovs, mert mondts, hogy éjjel lehet ügyelet, de akár még rohammentő is a dologból, ha éppen előjön a krupp.

Kösi Heni a tanácsokat, igyekeztem hűteni a levegőt, köztünk alszik már 3. éjjel, hogy figyelhessem és napközben nagyon sokat párologtattam.

Köszönöm a névnapi köszöntéseket is :D :D :D

Cic igen, valószínűleg lehet hónaljban is valami, most már ráérek magammal is foglalkozni, remélem rendbe jön az is.

Megyek is fejni.

Bocsi, hogy nem reagáltam mindenkire :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Csilla Léni nagyon édes a video-n :lol: :lol: Örülök, hogy jó híreket kaptatok tegnap :D :D :D :D

Vik csúcs az a mosdókagylós kép :lol: :lol: :lol: neked fényképésznek kellett volna menned :D :D nagyon eredeti ötleteid vannak :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Nem, nem volt! :lol: Vagy csak egy kicsit. :lol:

KépKép
yadine81
 
 


Leves, leves, leves.....már tudom hova megyek, ha itthon tele lesz a tökker! Ez nagyon tutin hangzik Luna!
Hogy vagyok? Köszi szépen, van amikor robban, akkor sírok egy sort, mit sírok, zokogok, de abból a tébolyult fajtából, aztán felkelek és megy minden tovább.
Igaza van Yadine-nak, az idő mindent megold, megszépít. Levi sokkal kezelhetetlenebb volt sok szempontból(kivéve a kaja dolgot, na az tényleg gáz, ha jól eszik akkor jó napom van, ha nem, akkor magamba zuhanok, ez a depi vagy nem? :-) szóval hülyén hangzik, de tényleg ettől függ a kedvem, ami nem jó) meg ugye itt a kicsi korkülönbség, apuci heti min.2 ügyeleti éjjele, amikor nem látom 24-36 órán keresztül....de mondom, sztem most is az első kb év, másfél év lesz húzós nekünk.

Csilla, igen, a sómentesség alapban okés, bár az a tanács, hogy 2 éves koráig a gyerek ne lásson se sót, se cukrot, sztem megvalósíthatatlan és felesleges is, de: én gyerekkoromban annyira sóhiányos voltam, hogy egy kecske hozzám képest...kiskanállal ettem volna a sót, ha engedik. Levi nem evett a szilván kívül más babakaját gyümiből, a zöldséget is csak akkor ha volt benne pici só meg ne nevess, fokhagyma. Tudom egyedi az ízlése és marha nehéz volt ám rajta kiigazodni, de viccesen hatott hogy ültek a sütimániás unokatesójával, aki két pofára ette a csokit, sütit, mindent 2 évesen, az én fiam meg közben csente el az éppen készülő sali nyers alapanyagait, krumpli, brokkoli, hagyma, paprika, persze mindent nyersen. Képes volt negyed fej hagymát is lehalászni az asztalról másfél évesen és mint az almát ette volna.... :shock: :lol:

Léni milyen ügyesen úszik, nagyon szuper!


Nyuszi, most megnyugodtam, mennyi sorcsit néztek, atyagatya! :wink: :lol: És látom, nagyban egyezik az ízlésünk is!

Heni, igen ez a jancsiwebes az ingyensorcsis oldal,csak néha változik a neve, ez tényleg nagyon klafa!

Yadine, óriási a storyd! Nagyot nevettem, komolyan, jó hogy nem hagytad ott a kocsid! Képzeld, nagybátyám felesége egyszer a Kálvinon gőzölt be ahol egy rendőr irányított, mert nem volt épp lámpa, Ő meg absz. amatőr vezetőként már odáig sem jutott el fényesen, erre kiszállt, motor le, odament a rendőrhöz, kezébe nyomta a kulcsot és közölte, hogy álljon el, ha akar, megmondta nagybátyám nevét, a címüket és elsétált....

Nanetto, annyira sajnálom, Eszti teljesen Levis akkor. Cataflamot adod neki? Bocsi, de a kórház miatt nem tudtam még visszaolvasni, cicire nem alszik vissza? Szóval melletted úgy, hogy igény szerint? Hogy fel sem keltek, csak cici és kész? Vagy ezt nem akarod?
Kúp, dologel, osanit? Nekünk ezek hatottak néhanapján...

Vik, tényleg szuper ez a kagylós kép, de nem szokott Zoé homorítani annyira, hogy kiessen?
Érdekes ez a szemmelverés. de akkor ez helyi babona, vagy saját?

Nekünk Zétinek meg kinyílt a kis csipusza pár napja, mindent tudni akar, mindent látni, mindenért nyúl, kiveri a kezemből a poharat, pihiszékből addig homorít, hogy ma majdnem kiesett. Annyira más mint Levi volt....szóval sokkal nyugisabb alapjáraton nem zizeg, nem sír egész nap, de közben meg egy csomó mindent előbb csinál. És szégyenszemre hetek óta nincs képem róla, pedig nagyon kellene.....holnap csinálok párat végre...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Helyzetjelentés: egész nap feküdtem, láz föl-le megy. Most éppen lent van. Kaptam egy zinnat nevű antibiotikumot. Remélem hat. Most a gyulladt mellemből nem is nagyon jön tej. Remélem nem apad el. :cry: :cry: :cry:
Remélem holnapra vagy vasárnapra jobban leszek és tudok jönni. Még jó, hogy anya bármikor ki tud venni szabit és át tudott jönni így nem kellett manót lázasan szórakoztatnom.

Tali???? A helyszin: továbbra is lehet nálam.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti!
Kitartás és extra sok szopi a gyulladt mellre. Tuti tejkő és elzárta az utat. Kutyapózt vesd be, ha tudod!!!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Bakker, mennyit írtatok. Persze nem fogok tudni mindenre reagálni, de hátha...

Doki néni volt a héten, és azt mondta, hogy pár hónappal ezelőtt még ő is a 6 hónapig csak anyatej oldalon állt, de most közre adtak vmi tanulmányt, ami szerint nálunk annyival több az allergiás beteg, hogy ebben látják a megoldást, minnél korábban elkezdeni a hozzátáplálást. Így hogy olvastam - köszönet Lunának és Viknek - hogy máshol ez hogy is megy, lehet benne vmi.
Ja, meg mivel most korlátozottak a lehetőségek a gyümölcsök terén, ezért bébi étel deszertet javasolt, állítólag jók belőle a müller saját termékei, és árban is jobbak mint pl a hipp. Hozzáteszem nem értek hozzá...

Csilla, szuper hogy minden ok Lénivel, ezek megnyugtató hírek voltak. És annyira ügyes az úszáson. Mi holnap megyünk harmadszorra, kiváncsi leszek.

Vik, cuki Zoé a mosdóban :D

Detti, jobbulást neked.

Nagyot röhögtem a cici fújós sztorin, nálunk még nem fordult elő :D :D

Yadine, én mentem az M3-on kb 60 km-t behúzott kézifékkel :)

Nanetto, kitartás, ha ilyen ütemben jön Eszti foga, akkor gyorsan a végére értek, ha ez vigasztal.

Mi viszont ma újra normálisan beszéltünk a párommal, az elmúlt két napban inkább nem beszéltm vele. :)

Dorka tegnap éjjel 6x!!! ébredt. Nem aludtam egybe két órát, nagyon dura volt. Tudom hogy ez másnak esetleg nem újdonság, de nekem az volt. Mondjuk előző éjjel is ébredt vagy 4x, de az még midnig kettővel kevesebb a tegnapinál. Ha ma is ez lesz, kúpot kap, ez tiszta strapa mindkettőnknek.

Geo, köszi hogy írtad az altatást, jövő héten ráfekszünk erre a kérdésre egy pár napig, hátha lesz eredménye. Dorka este kb 10-kor alszik, ill. ő előbb, csak akkor szoktam kijönni tőle, és reggel 9-10 között ébred vmikor. Éjjel mindig cicit kap ha nyekereg, és pár perc múlva már alszik is újra. (remélem ez így is marad)

Huh, annyira nehéz már a fejem, nem tudok normálisan írni, sorry.

KépKép
tatim
 
 


sziasztok,

Csilla, örülök, hogy minden ok Lénivel. és hogy úszik, olyan édes! :D

Vik, bevallom, nekem kicsit drasztikus, hogy mindent egyen egyszerre, mert így sose tudod meg, hogy esetlegesen melyik az, amelyik nem ízlik neki, illetve, hogy melyik okoz neki esetleg valamit (kiütés, hasmenés, stb.) mi is rég elkezdtük a hozzátápit, de ahogy Vok is írta, szigorúan hetente egyet. (pl. most is tudom, hogy a sütőtököt annyira hamar megemészti, hogy nem alszik tőle délután rendesen) persze a te dolgod, meg nem akarok beleszólni, csak én nem merném.
egyébként nálunk is tegnap volt a védőnő, és nekem is mondta, hogy mostantól az a cél, hogy 5-7 hónapos kor között be legyen vezetve a glutén, mert állítólag ebben a korban fogadja el legjobban a szervezet, és így kevésbé valószínű az allergia, vagy érzékenység. nekem a hipp babakekszet javasolta első körben, aztán meg a sima háztartásit, mert az olyan még,hogy nincs benne tojás.

mit akartam még?......ja, igen. én sem nagyon vezetek. pesten még sose vezettem, félek. a legdurvább élményem, tavaly szilveszterkor volt, amikor is kocsival mentünk egy helyre (ugye én már pocakkal), és úgy volt, hogy majd taxival megyünk vissza. de ki az a hülye taxis, aki eljön csepelre szilveszter éjjel 3-kor, hogy csepelen belül elvigyen 3 részeget meg engem egy másik utcába. ééééés ekkor jött a nagy ötlet, majd én hazavezetek, mert úgysem ittam, természetesen. szerencse, hogy az egyikük még nem volt totálkáros, így tudta mondani az utat, mert én nem találtam volna haza, de remegett kezem, lábam, főleg, hogy sanszos volt, hogy valamelyik a hátsó ülésen a nyakamba hány bármelyik percben. remek volt! azt hiszem talán akkor vezettem utoljára, 4 hónapos terhesen. húúú, az rég volt basszus.

Klau

Kép
pkklau
 
 


és a lényeg megint lemaradt:
köszönöm szépen a köldök-pucis válaszokat!

Klau

Kép
pkklau
 
 


ja, igen, Zsó, nálunk is ez van, hogy kiveri a kezemből a poharat, mindent a kezével akar megnézni, és a pihiszékbe szigorúan be kell kötnöm akkor is, ha teljesen fekvőre állítom, mert addig ugrál, hogy volt olyan, hogy úgy találtam rá, hogy a lába már a földön volt, pedig csak kezet mostam.

csajok, hogy elszaladt ez a fél év! és ez most már mindig így lesz, mi?

Klau

Kép
pkklau
 
 


sziasztok! :-)
a tegnapi csőstül jön a bajos napom után ma jmobb a kedvem! tegnap 6-kor mentem a koncertre a templomba és nem volt közvilágítás! itt sötédedés után már csak cigányok vannak az utcán és gondoltam ez lesz a nap fénypontja megyek a sötétben KOROMSÖTÉTBEN leütnek kirabolnak és megölnek! nagyon szar érzés volt! itt van egy utca ... ha arra mész pikk-pakk elérsz a templomhoz! de az egy elátkozott utca! soha de soha de soha nem megyek arra gyerekkel főleg mert még az aurája is rossz az utcának már ha van ilyen! 4 ember halt meg ott! az egyik ... az apuka fejszével szétverte a feleséget majd magát LELŐTTE VADÁSZPUSKÁVAL... 2 gyereke maradt hátra! nagyon durva! a sírjuk is brutál benne volt a tévében is! a másik házban egy ürge felakasztotta magát a kapura! a 3. ember szintén férfi pedig úgy berúgott hogy késsel összzevágdosta magát és elvérzett! .... szóval az az utca nagyon gáz! na és ott mentem keresztül! úgy éreztem magam mint egy igazi HORRORFILMBEN! A KONCERT ESZMÉLETLEN JÓ VOLT! egyedül voltgam mert semelyik meghivott vendég nem ment el csak én! tök gáz szerintem! de szuper volt! ez főpróba volt az adventi misén lesz előadva vasárnap ahogy minden évben de idén nem tudok menni eszti miatt akit nem viszek el a tömegbe hidegbe! aztán... az ave maria amikor felcsendült lelki békét tudtam magamba teremteni... és akkor hazajöttem és hivott az albérlő hogy felmondja az albérletet!
na úgyhogy a ha b a tortára megvolt! most sürgősen találni újat megbízhatót ahhhh hócipő tele!
esti altatás 1 órán át volt! éjjelünk...
gyerek 11-kor kelt!!!! ... aztán vissza ágyába durmolt! hajnal 3-kor újra kelt vissza ágyába durmolt! 5-kor újra kelt VÉGLEG én mondom nincs az a pénz... BEKAPCSOLTAM A MACIJAIT! röhögött gügyögött én kómásan nyomkodtam a távirányítót! aztán fél 6-kor síri csend! fel is tűnt ránéztem hát kidőlt a sorból és fél 8-ig IGEN IGEN aludt! erre sem volt példa! eredmény: majd kicsattan jókedvében pörög nevet ebü-zik nálunk ez a szó és BABA és emü ... és kurva cuki! jönnek a csajok diszitünk szóval a végén mégis lehet hogy jó lesz a hétvégém :-)

más: amikor lefeküdtem 11-kor éjjel a szopiból hallom hogy GYEREK ÜVÖLT TORKASZAKADTÁBÓL rohanok ki miért nem jó a babyőr erre mondja férjem aki persze hajnalig dolgozott hogy nem is a mienk sir hanem a sogórnőmék! ők elmentek a harry pottert megnézni gyereket úgy itthon hagyták hogy a gyerek nem eszik cumisüvegből! már majdnem lementem anyóshoz segiteni de aztán hallottuk picit megnyugodott! és sogórnőm azt mondta hogy bár 22 órát alszik a gyerek de éjjel 3x fent votl és hogy fél6-kor is kelt reggel és mondta hogy mondta a férjének: vagy kiveszed a gyereked vagy én fogom de akkor meg is fojtom! KOMOLYAN AZT HITTEM ROSSZUL HALLOM! annyira elegünk van belőlük ... olyan gonoszak rosszindulútak! csóri gyerek annyira zabálnivaló édes tök szőke kékszem barátságos hihetetlen cuki és akkor két ilyen szülő!!!! hiheteteln!!! már a párom is mondta hogy felhozzuk és legyen itt :-) mindig mondom na ha ilyen gyerekük lenne mint Eszti egy napig vagy Aronedu akkor összetennék a kezüket és megbecsülnék a sorsot hogy a gyerek meg sem nyikkan SOHA max 1 hónapban 1x van rossz éjszakája de hát az is light-osan

VOKI HIVTÁL LÁTTAM DE LE VOLTAM NÉMITVA ... MAJD HIVLAK!
most megyek szófosásom volt bocsi!
megyek nemsoká az adventi koszorúkért! :-)
Vendég
 


na most lehet hogy elindítok egy lavinát! :-) és nem AZ A CÉLOM és ne haragudjatok előre de én minden konzerves ételt és babyételt is ilyen módon ellenzek lehet hipp müller NEKEM AZ MŰ! úgyhogy eszti nem is fog kapni soha! én tudjátok két évig babysitterkedtem olaszországban ahol a nőci az anyuka gyerekorvos volt baby és ő mindig ellátott jótanáccsal révén a babájukat 13 hónapos korában vettem át és ő is mondta hogy nem jó! ... babapiskotát is 2 évesen kapott először ÉDESSÉGET CUKROT SOHA!!! amit evett velem alma banán azt is szigorúan elmagyarázta hogy adhatom neki! mert van két mérgező pólusa :-) és főzeléket és tésztát és sajtot!!!! valmaint husokból párolva ilyesmiket de a gyerek imádta! :-)
na tényleg nem akarok okoskodni!! és rmeélem nem haragszotok!
:-)
Vendég
 


Gluténnél figyelni kell a kekszek TEJPOR! tartalmára. Nem elég, hogy tojás mentes legyen!!!!

Allegriák:
Hát, tudja a fene, hogy mi jó és mi nem. Hanna nem allergiás. Nagyon sok gyerek ismerősöm ellenben az. És van közöttük, akit 4 hósan, van akit 6 hósan kezdtek el hozzátáplálni. Van, aki már allergiásan születik... Én úgy látom a saját gyerekeimen, hogy Hanna 8 hósan érett meg a kajálásra, Alex olyan 5 hó körül. Szívesebben is eszik, mint a Hanna. Hanna válogatós, finnyás és alig eszik húst. Lehet a végén vegetáriánus lesz... Tudja fene. Viszont szereti a gyümölcsöt, a zöldséget.
Kíváncsi leszek Alex milyen típusú lesz.
Az allergia szerintem több összetevős. Nem csak a kaja bevezetésén múlik, hanem gének, környezeti szennyezés, adalék anyagok... szóval több mindennek kell összejönnie, hogy allergia legyen belőle.

És pont azért volt jó ez a cikk, amit felraktam,hogy hol milyen szokások vannak. :D Érdekes volt olvasni. És igen, pl nem akarnám megkötözve hordani Alexet. De ott úgy jó nekik. :D

A görögöknél meg úgy néz ki marha pártiak. Tudja fene. Én nem szeretem a marhát, nekem nehéz. :D

Vik!
Azért vedd ám figyelembe, hogy Zoé genetikája vegyes. Ha csak görög gyerek lenne, azt mondom oké, hogy mindenféle citrus szóba jön, mert helyi. Ez olyan, mint nálunk a körte :D De pl a banán az aprómagvas. Ha mindenáron adni akarod neki, akkor én úgy csinálnám, hogy kiszedném a közepéről a magokat. (ez mindenki másra is érvényes, persze :D)
Én is lassabban vezetném be, nem egyvelegben, de ez ugye Lunáéknál is ilyen egyveleges cucc van. Én szeretném tudni, hogy mi az,a mit nem szeret a kicsi :D
Örülök, hogy Zoé így megesz mindent! Ritka ám!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Nanetto, teljesen oke, hogy te nem adsz uvegeset, akinek idejebe turelmebe belefer a pepecseles (mikroadagok es sosem egyforma izre sikerul, ezt nemminden gyerek ertekeli) hetvenszer tobb mosogatnivalo es meeeeeeg mondjuk a gyerek is visszakopdosi (mert van am gyerek akirol kiderul, hogy igenis az uveges egyenizeket szereti :D semmi kulinaris varialas) az persze miert ne csinalna ugy.
Amde eszervet is hozhatnal arra, hogy mitol mu, mert ha az mu akkor amit megveszel fagyasztott zoldseget vagy konzervet magatoknak, az is mu. Mi tobb, a normal zoldseget sem tudod mivel kezeltek (hacsak nem sajat biokertbol jon a cucc, bar akkor sem tudni a talajviz mit hozott a szomszedbol). Szoval ha ezen vonal menten indulunk szerintem ne is adjunk a gyereknek enni, mert minden artalmas :)
A bebietelek biogazdasagokbol valo zsoldsegekbol jonnek avagy mindenkeppen sokkal ellenorzottebb helyrol mint a normal zoldsegek (nem zarva ki, hogy igy is becsuszik hoba persze) es hokezelessel tartositjak oke mint ahogy vannak ugye felnotteknek szolo zoldsegkonzervek is amik vakuummal meg elofozessel vannak tartositva. Nem adalekanyagokkal. (ja meg fagyasztjak ugye)
Ugyhogy az en verziomban (bar en sem fogok allandoan uvegeset adni, mert egyrszet draga masreszt nem olyan itt a kinalat, hogy elegseges legyen,,, pedig Mancim nagy HIPP bebi volt de itt azt pl nem is kapni) a bebietelek uveges verzioja valamivel biztonsagosabb mint ha en veszek zoldseget es magam pepecselek vele, dolgozok sokat, robbantom fel a fel konyhat (ertem ez alatt a mosogatnivalo tobbszorozodeset, reszeloke, puresites, edenykek, kanalkak)

Nem tudom meseltem e a nyaron a barackot ami a konyhapulton maradt. Hat nem megrohadt hanem ugy nezett ki mint ami szenne egett. Mitol lesz szenesen fekete egy barack?? Es a tobbi sem rohad, rancosodik es topped... nos akkor mar inkabb az ellenorzott alapanyagu bebietelek :) (bar alairom, nekem nincsenek osszeeskuveselmeleteim, miszerint az egesz ellenorzes csak atveres es minden szemetet beleontenek a babakajakba)
Na en vagyok a lo masik oldala :D:D:D Johetnek az arnyalatok :D:D (es en s fogok magam kajat gyartani, jobb hijan ugye, kell a leveske errefele :D:D)

luna6
 
 


Én sem vagyok ellene az üveges bébiételeknek. Sőt... Mivel ilyenkor már sehonnét sem tudok őszibarackot, sárgabarackot előteremteni, így azt üveges formában veszem meg. Sőt télen nem veszek paradicsomot sem - igaz, van a boltokban - de az minden csak nem paradicsom - mű paradicsom - kínjában érett pirosra - de az íze, az valami förtelem.
Természetesen a burgonya, sütőtök, sárgarépa, cékla, alma - ezeket a piacról szerzem be.
Boginak is főzőcskéztem, de bizony adódtak olyan helyzetek, mikor elő kellett kapnom a szekrényből a kész babaételt, és azt kapta, mivel mondjuk délelőtt dolgunk volt, így nem tudtam főzőgetni, vagy mikor úton voltunk hazafelé, akkor is jó szolgálatot tettek a kész kaják.

Nem azt mondom, hogy jobbak, mint az otthoni készítésűek, de én nem zárkózom el mereven ezek adásától.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Tenyleg Heni, hanyszor jol jott nekem is az uveges! Az uton leves miatt, a keson hazaeres miatt.
Ja meg mert voltak benne olyan izek dolgok, amit odhaza en hazilag kizart... pl a halas kajak, na meg a tokfozelek, a gesztenyes kaja :D:D Meg oszinten szolva en magamtol borjuhust sem vettem pl magunknak sem, nemhogy a bebinek, a bebikajakban az is volt. Szoval nagy a variacio es idonkent tenyleg nagyon jol jon.
(ja, es borsot paszirozni sem tartozott soha az alomelfoglaltsagaim koze :D:D)

luna6
 
 


Ja, igen... én borjúhúst az életben még soha nem vettem. És el nem felejtem, hogy Bogi egyik kedvence volt a paradicsomos burgonya hallal. Viszont a vegyeszöldségeset kifejezetten utálta, de ha én főztem vegyeszöldséget az nyelte, mint kacsa a nokedlit.

Nekem anno a doktornéni azt is mondta, hogy a csirkénél a babának inkább a combja-húsát adjuk, mint a mellet, mivel az sokkal több vasat, és miegymást tartalmaz, mint a melle. Igaz, hogy a csirkemell színhús és finomabb stb, de a combjában sokkal több az értékes anyag. Ugyanez érvényes a pulykára is.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


En speciel magam reszerol a combjat jobban szeretem, szaftosabb, a melle (persze elkeszitestol is fugg egy picit) sokkal szarazabb husi :) (na ennek semmi koze a hozzataplalashoz persze :D)

luna6
 
 


Eleinte én is azt terveztem, hogy nem adok bébiételt, mert mi sem eszünk konzerv kaját, stb. De aztán mikor a gyümölcsözés mellé bejött most a főzelékezés, rájöttem, hogy fél adag főzit nem tudok csinálni, egyszerűen nem lehet olyan kis adagot. :D
A gyümölcsöt mindig frissen kapja, de az ebédhez vettünk bébiételt mi is, ellenállás ide-oda. :)
Nem gáz egyáltalán, egyelőre répa-krumplit, sütőtök-krumplit, cukkini-krumplit kóstolt, de még csak 3 hete kapja. Mindig felet kap, másnap meg a másik felét.
Majd lassan elfogy, úgyhogy hétfőn újra be kell tárazni. Árban sem rossz, mert dm-es, vagy hipp-es amit veszünk, kb 250 forint egy, és két napra elég egyelőre.
Azért raktam el sütőtököt, meg ma teszek el céklát pürésítve, krumpli van itthon mindig, szóval ha már többet eszik, akkor érdemes lesz pepecselni, felksézülök rá.
Gyümölcsöt meg kap almát, tettem el barackot, meggyet, meg Liza kap banánt is (VOK ne nézz ide :D ), ma kapott körtét először, imádta. Aztán majd kap később szilvát, sárgabarackot, az van még fagyasztott.
Ezzel tavaszig kihúzzuk szerintem, addigra meg már majdnem egy éves lesz, szerintem majd kaphat már friss tavaszi gyümölcsöt, zöldséget is.
Majd decemberben tervezek neki adni borkkolit, borsót, de különösebben nem sietünk semmivel. Ja, és a mumus, a husi is majd valamikor december vége felé fog jönni.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Sziasztok!

Hú, de jó, hogy ez előjött témaként. Kíváncsi leszek, Zéti mit szól majd az üvegesekhez, Levi nem ette egyiket sem.
Mondjuk így nem is kapott annyira változatos étrendet, borjú, nyuszi, egyebek nem voltak.....meg borsó sem, de az nálunk tilos katergórisa, mert nem szereti a párom, és persze emiatt Levi sem evett még soha. Egyszer próbáltam neki adni, de egy falat sem ment le.

Én szerettem pepecselni a konyhában, de most gyanítom, nem lesz rá annyi időm.

Luna, amúgy tök igazad van, mert hiába akarom etetni üvegessel ha nem kell neki, de hiába főzök is ha meg azt utálja. Barátnőm saját bevallása szerint nem tud főzni, na, a 4 évese amikor havonta egyszer bepróbálkozik vmivel, mindig őszintén közli, hogy anya, hagyd már, ez Neked úgysem megy. Náluk pl. mindkét gyerek csak üvegesen nőtt föl....

Zéti ma megevett egy negyed párolt almát, tiszta ügyesen, másfél hete még lökdöste ki a szájából az egészet, úgy kellett visszapakolni, most meg már nyelte is láthatóan...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Yadine,
a Hegy gyomrában az, amelyikben labirintusban mászkáltak? Még gyerek voltam amikor az ment, és csak erre emlékszem. Én szerettem azt a sorozatot, de már a nevére nem emlékszem. Nekem az első film (bár nem sorozat) amitől rémálmaim vannak a mai napig, az a "Gyermekrablás váltságdíj nélkül". Minden részletére emlékszem a mai napig...
(A kézifékes dolgot én is előadtam. De én buliból fuvaroztam haza magunkat, és már rohadt fáradt voltam...)

Talinn,
a krupp az mitől tud előjönni? Ez "született" betegség, vagy elkaphatja?! Bocsi a hülye kérdésért, de tényleg nem tudom...
Amúgy nagyon szupi hogy Arni jobban van!

Só:
én mindent, de mindent só nélkül eszem. Már baromi régóta, és mióta együtt élek az emberrel (akkor még ugye nem volt a férjem), és én vagy ő főzött, akkor is mindig sómentesen. És meg is lett az eredménye: pajzsmirigy alulműködés. Mert ugye én halat sem eszem, meg csapvizet sem iszom, így nem tudott a jód bejutni a szervezetembe. Úgyhogy én bizony fogom sózni MAJD a gyerek ételét, de mértékkel persze.

Bhdetti,
zinnat? Nekem azt terhesség alatt kellett szednem, mert a pisimben volt valami baci...
Továbbra is jobbulást, biztos nem apadsz el!!!

Tatim,
te jó ég? Már ti sem alszotok?! Remélem nem terjed tovább a fórumon...

Nanetto,
de ultrabutál az az utca. Olyan dolgokat tudsz írni, hogy kettéáll tőle a fülem... Sógornődéket meg nem hiszem el! Ennyit alszik az a pici baba, és azt a pár órát nem képes vele tölteni?!! Én éjjel amikor felkelek, az lehet hogy azért van, mert hiányzik a picúrka! Már azon gondolkodom, hogy beköltözöm hozzá éjjelre hátha tényleg azért nem alszom...

Babakaja:
nekem nincs bajom az üvegessel. Bár nekünk van egy csomó minden lefagyasztva, biztos hogy fogok venni üvegeset is, hogy szokja. Mert többnyire inkább én főznék neki, de ugye fel kell arra készülni hogy mi van ha utazunk, vagy nem lesz rá idő ... stb, és akkor ugye meg kéne ennie az üvegeset. Bár itt még nem tartunk, mert most a tápszerébe kevertem bele egy kicsi pépet, és rohadtul nem eszi!!! A fene azt a válogatós mindenit... (Majd lehet kipróbálom én is azt, amit Csilla, hogy a tápszerébe keverem a gyümölcsöket).

Vok,
köszi a választ a hordozásra!

A beteg babáknak+mamáknak gyógyulást.

Én meg megyek ebédelni, mert a kismanó a kajálás elleni tiltakozásban úgy elfáradt, hogy kidőlt, pedig most ébren kellene lennie, és sétálnunk kellene! Na mindegy, majd a következő kajálás után!
cicmarek_
 
 


Helyzetjelentés: láz nincs, csomó van és most az istenért se tudom kimasszírozni. :roll: :roll: :roll: Nem tudom mit csináljak. Eddig mindig sikerült 1 nap alatt kimasszírozni. :cry: :cry: :cry: :cry: Na remélem a gyógyszer rásegít. :? :? :? :?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


By the way, már mindenki hozzátáplál?

Talival mi van???????????

Felébredt. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ja és tej nulla. :( :( :( :( :( Ma mindegyik evésnél elő kellett vennem tejet. :( :( :( :( Én még szoptatni szeretnék!!!!!!!!!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ki vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szoptatni akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, nagyon sajnálom, komolyan átérzem!
Ha tudsz, minél többet bújj össze Levivel és tedd cicire, ha nem szívja ezerrel, csak nyammog, az sem baj. Hátha.....ha Levid vevő rá, akkor hajrá.
Levimmel műtét után, amikor nulla tejem volt egy hét szünet után, szinte egész nap a nagyágyban feküdtünk és szopizni próbáltunk.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


És Zsó neked visszajött a tejed?

Nekem még csak nem is feszül és azt a rohadt csomót nem tudom kimasszírozni már 1 napja, máskor már rég kimasszíroztam. Lehet, hogy ez nem is mellgyuszi, hanem vmi más????? Már az is megfordult a fejemben, hogy vmi rög vagy mi, mert pár napja asszem ott rúgott mellbe, de nem biztos. Már nem tudom. Meg máskor is, ha volt gyuszim, a másikban azért volt tej. Most meg abból se jön semmi, fejőgéppel sem. Lehet, hogy ennyi tejem volt. KI VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!! Tudom, pozitívan kellene hozzáállnom, de ki vagyok!!!!!!!!!

Bocsi a kifakadásért. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti!
Kitartás!!! Iszonyat sok sok sok sok szopi!!!!! Amennyit Levi bír!!!!

Banán:
felőlem mindenki annyi banánt ad a gyerekének amennyit akar :D
De ha allergiás lesz rá, akkor ne nekem mondja majd :) Ennyi a kérésem :D:D Nem kell kiírni, hogy ne olvassam, hiszen a tiéd, te döntöd el,h ogy mit adsz neki és mit ítélsz jónak ill. rossznak. Én csak azt tudom mondani, amit eddig utána olvastam, és tudok róla. A textíl pelust is reklámoztam, mégsem lett mindenki nagy textilpelus fan :D:D Szal engem nem zavar, csak annyit szeretnék, hogy tudj róla, hogy allergizálHAT... :D

Detti!
Egyre kevesebben vagytok :D De azért Alex már hétfőn Esztivel együtt 6 hós lesz :D:D Szal érthető :D:D

Megyek, még csirkecombot sütök az éhező férjemnek :D:D

Nagyon szép estét nektek!!!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?