Új privát üzeneted érkezett!

Detti_10: Én már 3 hónapos kora óta a nagykádban fürdetem Gergőt, mert az a fürdetős műanyag "izé" (istenem, mi a hivatalos neve) - nikviknek, Voknak is van olyan - szóval amibe belefektetem, az nem fért bele a babakádba. Sőt, ha egyedül vagyok, akkor a két gyerek együtt fürdik. Én még Gergővel nem fürödtem együtt, de ez nem azért van mert nem tettem volna meg, hanem, mert kivitelezhetetlen, mivel akkor Bogi is jönni akarna és úgy már nem férünk el. :D :D

Yadine: Én a Fluimare orrsprayt használtam + orrszívás + Cebion. Az orrszívással, ha tényleg nem jön ki semmi, akkor hagyd - esetleg próbáld azt, hogy befújsz neki az orrsprayvel vársz egy picit, hogy feloldja a cuccot és azután próbálod kiszívni - talán így sikerül előcsalogatni, ami le van belül rakódva.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


sziasztok

ne hara, de nem tudok most visszaolvasni :(
Az Arni megbetegedett, tegnap 2x kellett lázcsillapítani, ma meg tisztár rekedt. Olyan a hangja, minha kruppos lenne. Persze nem az, de pont oly rekedt.
szívom az orrát rendszeresen, ha csak bekapcslomo a porszívót,már üvölt, mert tudja mi lest.
a dr néni csak c-vitamint adott. holnap megyünk vissza, hofy hétvégére aért nézze meg még 1x.
1 kézzel írok, et látszik, bocs :oops:

a csomóim megvannak a ciciben továbrra sem érzek semmit.

yadine a nyirokcsomóim vannak becsomósodva. van vmi ötleted?

Luna vettem én is utricat, de nekem azt mondták, h csak 1x5 golyó kell. most látom, ohgy te 3x szeded.akko r én is.

most megy4ek sziasztok
majd írjatok vmit :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Fú de sokat írtatok! Legalább van mit olvasgatni. Csak tiszta szita az agyam. Anyukám ma azt mondta, jó lenne, ha szednék valami nyugtatót, mert már elég gázos vagyok :roll:

Röviden rólunk: ma megyünk délre vissza a pulmonológiára, megnézi a doki, hogy javult-e, vagy kell az antibigyó. Szerintem kevesebbet köhög, de sokkal "szaftosabban". Azt mondta, az lehet jó is, attól függ mennyi az annyi. Hát nekem fogalmam sincs, ezért nézi meg. Lilinek meg a foga fáj, úgyhogy mehetek a fogorvoshoz is ma még vele. Kezd tényleg nagyon elegem lenni. Aludni nem nagyon akar Bence, legalább is éjjel. Most is aludt 7-10-ig, aztán éjfélig az ölemben, aztán a nagy ágyban velem hajnali 5-ig (persze volt közben szopi) és most 10-től alszik. Csak én nem tudok, mert Lili meg ugye itthon van, Apa meg dolgozik. Már nagyon úgy érzem, hogy alig állok a lábamon. Ráadásul már 50 kg alatt vagyok megint, úgyhogy tényleg alig élek. Kéne azért az az 55kg. Mondjuk most tényleg nem nagyon eszem, mert tiszta ideg vagyok. De nem panaszkodom, lehetne rosszabb is gondolom :lol:

Látom másnál is vannak éjszakai alvás problémák, úgyhogy akkor ezt kiveszem a listámról, hátha a légkörben van "valami" mostanság. De legalább süt a nap! :lol:

Na, most nézem, hogy már kelni kéne Bencének, hogy odaérjek vele a dokihoz. Most kelthetem fel, pedig végre alszik :cry:
Majd még este jövök, remélem jobb kedvvel.

Azért ha lesz tali, szóljatok, hátha addigra már nem lesz beteg Bence, mert már nagyon jó lenne találkozni veletek. :lol:

Kép
Kép
hari
 
 

 
 



Sziasztok,
MINDENT VÉGIGOLVASTAM ÉS MEGNÉZTEM MINDEN VIDEÓT!!!
Viszont nem tudok mindenkinek külön reagálni ezért ne haragudjatok, írok ahogy jön.
Egyszerűen nem jutott több időm az utóbbi napokban az olvasásnál, kedden egész nap nem volt netünk akkor meg azért nem tudtam jönni.
Komolyan mondom sokkal több időm volt amíg Nikos dolgozott, mint most hogy itthon van. Persze azért a világ minden kincséért sem kívánom vissza a 6 hónap egyedüllétet!

Csilla,
szerintem Léni szépen megfogta a pihiszéke fölé lógatott játékokat és szuper ahogy löki magát a lábával. Meg a hernyóért is tudatosan nyúlt.
Drukkolok, hogy Pesten a doki ne találjon semmit!

Detti,
én asszem kitekertem volna a kedves vendég nyakát! Nekem nincs ilyen birka türelmem.

Nanetto,
gratula a nyugis éjszakához!

Heni és Hari,
a legutóbbi hozzászólásomban jól összekutyultalak titeket :roll: Bocsánat :oops:

Heni,
Bogi kis tündér :D

Aproka,
nem semmi amin keresztülmentek. Már igazán rátok férne egy kis nyugalom! Reméljük hamar felépültök!

Geo,
szívesen a vonalzót. A baba bőre tényleg rózsaszín. De rózsaszín, sötétbarna és fekete bőrszín közül lehetett választani. Ezért lett rózsaszín.

Én kb 1 hónapos kora óta fürdetem őt a nagykádban,mert csak oda fér el a fürdetőszék. Most már úgy csinálom, hogy kevés vizet engedek a kádba. Bevizezem, beszappanozom őt, szivaccsal kicsit lemosom a szappant, azátn kiveszem őt és lubickolunk a vízben. Már rájött, hogy milyen jó is a lábával meg a kezével a vizet csapkodni :lol: és még pluszban sikongat is hozzá :lol: . Már azon gondolkoztam, hogy fürdőruhát kéne vennem az esti fürdetéshez, olyan nagyon fröcsköl a lábival meg a kezeivel.
Köszönjük a 6 hós dícséreteket! Hétfőn voltunk szurin egész hősiesen viselte :) . 66 cm, 6350 gramm per pillanat.

Vok és mindenki aki minnél tovább szeretne várni a hozzátáplálással most ne olvassa amit írok :wink:
Szóval a doki azt mondta így kéne mostantól kinéznie a napi étkezéseinknek:
Hajnalban amikor ébred akkor tápszer.
Délelőtt amikor a következő evés lenne akkor gyümölcs. A következő gyümölcsöket mondta: amla, körte, banán, narancs-ennek a leve.
Aztán ebédre főzelék: krumpli, répa, cukkini, valami zöld: zöldbab, borsó, brokkoli, 100 gr marhahús vagy 100 gr csirkehús. A húst meg kell főznöm vízben zellerlevéllel. Majd az utsó fél órában beletenni a zöldségeket és készre főzni. Amikor kész akkor icipici lehelletnyi só, egy mokkáskanál olívaolaj és pár csepp citromlevet hozzáadni, turmixolni ezt két napra elosztva kéne megennie.
Marhahúst heti 5×, csirkehúst heti 2× lehet adni.
Délután a tejpép, ami lehet vaníliás, kekszes, gyümölcsös ízesítésű.
És lefekvés előtt tápszer.

Szóval a lecke fel van adva :roll: :roll: :roll:

Megnézte a fogainkat is és mondta, hogy a felső fogak is nemsokára is jönnek mert eléggé meg van ott is duzzadva.

Forogni hasról hátra fordul. Iszonyúan érkdekli minden. Mindenért nyúl, mindent meg akar fogni, és mindent a szájába töm. A játékokaért nyúl, megfogja, nézegeti, rágcsálja őket. A kisebb csörgőket az egyik kezéből a másikba teszi. Ha leejti őket akkor el is felejti, hogy volt valami a kezében, még nem keresi őket.

Ennyi tellett így hirtelen. Próbálok még majd jönni és bővebben mindenkinek válaszolni.
És köszönöm az adventi gyertya gyújtás infót. Még be kell szereznem a gyertyákat :roll:

Ezeken a képeken éppen 6 hónapos:
Kép

Kép
Vendég
 


Képzeljétek, este Dávid se 23:20kor, se 0:20kor nem ébredt fel. fél9kor elaludt, aztán 2kor kelt enni, utánameg 5:45től volt ébren,de ez már egész jó a korábbiakhoz képest :lol: :lol:

és már megint csak lesek.
most du fél1kor letettem Dávidot aludni.
35kor bementem hozzá, de a puszi nem volt elég, kellett neki a dudó.
40kor már aludt
1kor hallottam hogy felébred... először nyöszizett, aztán dumált,majd sóhajtozott, és VISSZAALUDT!!!
na mindegy, csak gondoltam leírom, necsak panaszkodósat írjak :D

Vok,
6ezerért vettem postával együtt. szóval nem olcsó mulatság, de nekem nagyon tetszik a kiscsibés mintája is, meg úgy az egész velel való hordozás. mondom ezt úgy, hogy nekem nemment a kendőzés.
de neked,aki profin használja a kendőt lehet hogy nem érné meg...
no mindegy, felteszek rólaegy képet:
Kép ja,és nem ér nézni a nyomi fejemet (ez a frufru....áá..)

ó hát és itt van Rudolph
Kép

most vettem egy 10db-os habtapit.
remélemnálunk beválik, mert Dávid állandóan lemászik a szőnyegről,és nem akarom, hogy a hideg parkettán legyen,mint a képen :P Kép
úgy gondolommajd ezt visszüka nagy/dédszülőkhöz is, letesszük aszőnyegre, és így majd náluk is tud játszani, nem kell, hogy amikor ott vagyunk állandóan kézben legyen.

tali:
bármikor :lol:

Dáviddal mostanában azt játszuk, hogy ő bedugja a számba a kezét, én meg hamm-hamm-ozok, ő meg ezen kacag. aztán néha amikor elbambulok, vagy megunom, azt veszem észre, hogy már megint tömia számba a kezét :P

talinn,
jobbulást nektek
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a jókívánságokat, nagyon aranyosak vagytok!!!
Remélem elérkeznek hozzánk, bár ma Levi kicsit visszaesett és apa is beállt a nyűglődők körébe. Én viszont már elszakadtam a fürdőszoba "csodás" rabságából, szóval újra van pl. kenyér itthon.... :roll: :oops: :D

Vik, hát de csudaszép csajszid van Neked!!!
Amúgy sztem simán főzhetsz előre is husit hetekre fagyóba...és a doki nem mondott még májat????
Sztem tök okés amúgy ez az étrend és ha még étvágya is van Zoénak és meg is eszi, akkor meg hajrá!!!

Luna, elmondanád, miből áll nálatok egy kezelés Ároneduval? Beszélgetés Veled vagy vele is csinálnak vmit? Csak összehasonlításképp érdekelne...

Csilla, sajna csak a hsz-kből látom, mert nem tudtam teljesen visszaolvasni, de az összenövésről kérdeztél? Mármint csajszis problémáról? Nálunk a másik topikban volt probléma ilyen, ha szeretnéd megkérdem, de sajna van ilyen és biza a nagyon hámosító kenőcsökkel érdemes szelíden bánni....pl. sudocremben én magam is nagyot csalódtam, már másodszor fokozta a brutál peluskiütést elmulasztás helyett. A kórházban is óvva intettek tőle, még jó, hogy a legdrágább kence.... :evil:

Nanetto, apósodnak sok kitartást, meg persze Nektek is. Hősök vagytok! Amikor nekem kellett a bátyámtól megkérdeznem, hogy mégis mennyi ideje van a nagynénémnek.....jaj, iszonyú pár hónap volt!

És igen, a Cataflam nálunk is másfél év után lett felfedezve (huh, de csodásan hangzik....), mindennél többet ér, lázra, fájdalomra meg minden, csak ugye teljesen tünetmentesít és ezért csalóka, hogy a gyerek 39 fokos lázát leviszi totál felélénkül itthon, eszik meg minden, szülő felsóhajt, ok, vége a nyomornak, aztán 6-8 óra múlva kezdődik újra előlről minden. Szóval ha bizti a baj forrása akkor okés, de ha nem....

Vok, le a kalappal hogy melózol, nem semmi. És ha Alex nyűgi, akkor hogy oldjátok meg?

NA, épp belemelegedtem volna, de Levi ma kb egész nap fekve sír az ágyában....megint felsírt, pedig most jöttem ki tőle....folyt.köv....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Aproka,
érdekes, hogy nálatok pont a Sudo nem jön be. mi mindig azt használjuk, és tökszép Dávid bőre. amikor a nyáron a balatonon voltunk, akkor a gyógyszertári peluskrémet használtuk, na, akkorki is persegett neki, de a sudo utána 2nap alatt rendbe hozta.
Vendég
 


Zso, nalatok is van terapia vegul? az milyen?

Elso alkalommal egy apolonovel kezdtunk, nagyon toppon volt tudasban, jol lecsekkolta a gyerek habitusat es irto hamar arra jutott mint mi, ez itt egy tobbemberes beby (high need baby ugye).
utana talalkoztunk ket gyerkpszichiaterrel, abbol az egyik lett a mienk. Ez egy hoszabb beszelgetes volt, tan tobb mint oras is,,, a gondokrol, a csaladrol, rolunk... lefilmeztek azt is ahogy szopik. Aznap este volt nekik valami teamosszejovetel ahol atbeszeltek kielemeztek.
Onnan kezdve mar csak az egye gyerekpszichiaterrel talalkoztam, asszem 3x eddig. Adott tanacsokat az ejszakaval es az elaltatassal kapcsolatban, de hat persze velem beszelget csal. A gyerekkel nemigen tudnak mit kezdeni. High need, ilyen a temperamentuma, max otleteik vannak mivel lehet konyebb vele az elet. Szoval beszelgetes van mindenfelerol...
Velem konkretan a teamben szemelyre szabottan nem foglalkoznak, illetve csak igy beszelgetes szinten. A sajat pszichiaterem :D (aki ugyanabban a korhazban doki csak o a nagyoknal ugye) parhuzamban talizgatott velem... na o sajat velemennyel rendelkezik a gyerekpszichiaterekrol :D na szoval engem o kezel... illetve eppen nem, mert bar szerinte depressziom van, meg nem kezdtem el szedni a gyogybogyot amit felirt... kene is meg nem is. meg ittem egymagamban erosen ellenallok a dokibacsimnak :D ezen felul van felnott pszichologusom is de ott nem voltam mostanaban meg, de o is ugye velem foglalkozna boven. Igaz a gyerekpszichiater is elegge terapias okkal csevejeg velem :) mi miert hogyan alakult igy ahogy...

hat ilyesmi... ha nem ertheto valami csak kerdezz. mentek ti is?? (vegulis a kajalasaba nem nyultak bele a korhazban mert menet kozben ugye aron gondolt egyet es mar cumisuvegezik es jol hizik, tehat ez a resz reszukrol kipipalva, de h anem lett volna akkor ebben a temaban is jottek volna mindenfele otletekkel, meglatasokkal, segitseggel... allitolag)
es jobbulast az egesz familinek!!!

luna6
 
 


jaegen...sirasok, erre is voltak otletek, hogy hogy reagaljuk le, foleg az ejszakaiakat... szoval azert probalkoztak tenyleg segiteni, de a gyakorlat az marad az enyim persze :)

luna6
 
 


Sziasztok!

Zoé nagyon tündér, nagyon szép kislány!!!

Dávid-"Rudolf" meg szintén nagyon édibébi, az a rénszarvasos szerkó nagyon menő. :D

Basszus, esküszöm elolvastam mindent és ennyi telik tőlem, totál le vagyok zoknisodva, nem is tudom, ha muszáj lenne, hogyan tudnék dolgozni ilyen aggyal.

Jaa, ma megvarrtam a konyhába a táblafüggönyöket. Volt eddig is, de folyton útba lógott, így most nagyon jó, hely is lett rögtön az előtte lévő pulton. Meg kicsit rágyakoroltam a varrásra, mert évek óta nem varrtam, a varrógépem is tiszta por volt, pedig a dobozában volt tárolva. :)

Mi van még.....nálunk Liza forog mint az őrült, keze-lába egyfolytában jár, beszélget, sokat nevetgél, fel tud ülni, ha olyan 150 fokban van elfektetve, teljesen vízszintesből még csak próbálkozik, de ha ül, akkor mint a cövek. :D Mondjuk azért elfárad benne.
A kezeit szereti számontartani egész nap, az most a kedvenc. :)

[quote="luna6"]n írta:luna6yuszi, emlitetted, hogy visszamaradt 10% a panikbol? ez hogy konkretabban? csak kivancsisag, nincs semmi konkret amiert kerdezem :)

Luna, Nekem közlekedési pánikom volt, ami azt jelenti, hogy autóban, a végén már buszban, vonaton is, repülőn meg pláne, olyan rosszul lettem, hogy levert a víz, elszédültem, és remegett a kezem, iszonyúan dobogott a szívem, majd elájultam.
(ez ugye amiatt volt, hogy nekem 3 balesetem volt, és egy közeli barátom az én egyik balesetem előtt egy hónappal meghalt balesetben)
Na, szóval nekem előtte semmi problémám nem volt a közlekedéssel, de az utolsó baleset után egyszerűen rám jött a pánik, és folyton azt hittem, hogy meg fogok halni ha valahova mennem kell. Márpedig a munkám miatt gyakran kellett, hetente többször, na meg busszal jártam reggel melózni, du. haza.
És ez volt a nagyon rossz időszak, és ebből sikerült úgy kijönnöm, hogy már elmegyek bárhová, és ha menni kell, már nem rögtön a pánik, halálfélelem tölti ki a gondolataimat. A 10% az, hogy nem vezetek, semmi pénzért, és ha szembe jön valaki (pl. előzés miatt) akkor elkap a szédülés, stb. de hamar elmúlik.

Na, kicsit hosszú lettem. Másfajta pánikhoz sajna (vagy dehogyis sajna :D ) nem értek.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Geo, persze, mindenkinek más jön be, ha nem így lenne, nem gyártanák a sudot, főleg nem ennyi pénzért. :wink:
Nagyon édesek a képek! Dávid ugye Rád hasonlít inkább?
Mei tai meg egy kincs sztem is! Bár apa nem szereti, Ő inkább a kendőre esküszik.

Tényleg lehet már hátra kötni a lurkókat? Mert sajna elől már nem szereti Zéti, de tarthatatlan...szó szerint. Szóval nem lehet vele semmit sem csinálni, mert annyira koncentrál mindenre, hogy egyre előrébb hajol, míg végül 1 perc után keresztbe fexik a cicimen ha félkézzel tartom. Írtó muris látvány, de így még kaját sem tudok neki csinálni, nemhogy házimunkázni. A fejét már szépen tartja, bár még bólogat vele és hihetetlen kamikaze hátrabukfenceket csinál néha.....VOK, így mehetne már hátra vagy még ne?
És rugikendőben egyáltalán lehet hátrakötni?

Luna, igen járunk, heti 2x. Csak egy gyerekpszichológus van, szóval nem ilyen profi, mint a Tiétek. És főleg az én múltamról kérdezősködik. Sztem tök rossz felé kapizsgál, de hát majd meglátjuk....pl.: hogy ugye én fiatalon elvesztettem anyukámat és emiatt félek az egész halál témától és túlféltem a gyerekeimet és ez kihat az evésre...ááááá...na, szóval kicsit vad dolgokat talál ki, meg akkor Levivel miért nem voltak ekkora gondok?
Meg akkor miért van néha fellendülés, totál függetlenül az én hangulatomtól? Mert attól is függővé teszi....ami persze igaz, de ugye volt 12 nap, amikor iszonyú sokat evett Zéti és 1 kilót hízott ennyi idő alatt, ami ultrabrutál....és akkor azt miért tette illetve miért hagyta abba olyan hirtelen....na, szóval engem érdekelt volna, mit mondanak nálatok az evésre, de örülök, hogy megoldódott. Remélem nekünk is megfog lassan....és igen, ebben nagyon igazad van, bármit mondanak, ők látják heti pár órát a gyereket, de a gyakorlati kínlódás a nap 24 órájában marad a miénk....bár a múltkor Zéti megmutatta hogy mit értek éhség miatti hisztin, mert végig a konzi alatt fejhangon ordított, de persze enni nem akart egy falatot sem. Jófej volt nagyon!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


o Zso varjcsak varj...elolvastam futtaban, de mennem kell a nagyert a suliba mindjart. Akkor utana elmeselem picit reszletesebben miket kaparasz nalam a doki, mert akkor am megiscsak hasonloak. :D eves versus anyuka allapota... ezt akkor tanitjak nekik... na jovok majd es irom...

luna6
 
 


JAj, Nyuszi, ezt olvasni is rossz.
Sajnálom nagyon.
Jó sok baleseted volt, reméljük ezt ki is pipáltad a elkövetkezendő 100 évedre.
Én is eléggé tartok a vezetéstől, de az nagyon nem jó, hogy nem vezetsz. Te vezettél mindhárom esetben?

Sajna sógornőmbe is beleszálltak (szerencsére nem ült benn a 8 hós babája hátul, mert ott tört szanaszét a kocsi) és azóta próbálom rávenni hogy vezessen. Sosem lehet tudni, főleg 1-2 vagy több gyerekkel, mikor kell újra kormány mögé tuszakolni magunkat.
Írtó hálás vagyok apumnak, mert amikor én fejreálltam és rátelóztam, elszáguldott értem, felmérte hogy magamnál vagyok eléggé és addig nyúzott (sötétedésig konkrétan), amíg vissza nem ültem az Ő autójába és Ő hozta a kis roncsomat haza. Neki is volt tapasztalata, és tényleg mondta, hogy aki azonnal nem folytatja, az nem vagy írtó nehezen tudja majd újra rávenni magát.
De én 100 fölött már úgy rettegek a mai napig, pedig konkrétan a tragikomédia határát súroltam, hogy 30al beborultam fejre egy árokba. Egy nénike hívott vkit. Csak azt hallottam hogy olyan jó falusian közli egy fickóval: "Néjje meg mán legyen kedves, él e még a söför"?!" :oops: :lol: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Luna, ok, majd olvaslak, sztem én is már csak estefelé....nahát, akkor valahogy mégiscsak hasonló ez a pszichomókusság ezen a bolygón....mindenhol megállapítják, hogy mi vagyunk dilisek...a gyerek meg, hát, majd csak felnő és akkor majd már sokkal több gond lesz vele, juhééé.
De azt tőlem sokx fogja hallani a KisBüdös, ha túl korán csajozós kedvében lesz, hogy már 2 hósan sem kellett neki a cici... :roll: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Nyuszi, hat ez nagyon szarul hangzik, de picit tenyleg mas mint a masik fele panik. Egyik sem jobb a masiknal, de tenyleg ahogy mondtad is akkor itt konkret ok van. Ezek szerint kifejezetten a konkret elethelyzetben jott/jon elo mindig, ez olyan fobias szeru panik (mint mikor valaki klausztros pl a liftben) es ha kikerulod a szituaciot akkor nem jon elo.
Nekem olyan volt (vegulis annak is volt oka, csak nem ilyen ami mint a csengogom, ha ralepunk a konkretra akkor jon elo) ami teljesen osszefugestelen szitukban es helyeken birt jonni. Nekem is volt buszon meg vonaton is (repulni viszont repultem vele, ezt maig sem ertem igazan), vezetes kozben is akart lenni de azt eroltettem mert szukseges, volt bevasarlokozpontban es idehaza is nem keves, mi tobb a legcsunyabb az almomban, es erre ebredni. Az is szerintem olyan halalfelelem lehet mint a tied amugy, csak tok varatlanul es kiszamithatatlanul barmikor jon.
Na jo reg nem volt nekem sem am olyan igazi, na meg beszereztem nehany technikat magamnak amivel el tudom kapni, hogy ne hatalmasodjon el ezert sem lett most mikor pl nem mentunk haza de egeszen szarul voltam akkor, szinte a kapujaban.

nah hat akkor ennyit a psnikos epizodokrol :)

luna6
 
 


sziasztok!
apróka akkorát röhögtem azon a nénis beszóláson :-) fuh lányok azért nem egyszerű némelyinkünk miken megy keresztül!!!
vezetés - nem evés - lelkiváskálódás!
na erre íroke gy storyt! itt volt a barátnőm! nagyon mély barátság és elmesélte hogy votl egy papnőnél! aki feloldozta és megáldotta! ez amolyan ezotériás bigyó életemben nem hallottam róla de a barátnőm megnyugodtott!

egy pálcával kérdez a nő és nem te felelsz hanem a pálca tehát nem tudsz hazudni és a nő a végére totál kiismer! egész a magzati kortól kezdődik!!! fuh nagyon durva! nagyon várták nagyon szerették! imádták 7 éves koráig semmi lelkisérülés semmi nem volt! aztán elváltak a szülei és ott kezdődtek a lelkitraumák! aztán a 30 éves korban teljes gáz volt minden kérdésre mozgott a pálca hogy baj van :-) úgyhogy jó sok kezelésre ment! most megtisztultak a csakrák :-) aztán megmondta a nő mit kéne csinálnia változtatnia gyakorolnia és hgoy jó lesz! ... :-) hát kivi leszem

én jól vagyok! de férjem szerint nekem semmi nem jó :lol:
tegnap gyerek reggel 8-tól 13 óráig aludt egy huzamban! aztán 2-től 3-ig !!!! aztán 7-kor fürcsi fél 8 ágy! és mi is ledőltünk mert tudtuk hogy éjjel ügyelet lesz nekem révén a gyerek egész nap aludt! erre felkelt hajnal 1-kor evett majd visszaraktam és legközelebb fél 7-kor kelt! ilyenre MÉG SOHA SOHA SOHA NEM VOLT PÉLDA! és én felkeltem 5:30-kor és annyira ideges voltam és friss is hogy a gyerek miért nem kel fel és hogy él-e és jólm egbüfiztettem és nem halt meg a hányástól ha büfögött???? és annyira kész voltam hogy nem bírtam aludni! fél 7-kor nem birtam tovább és mondtam uramnak megnézem! ahogy beléptem a papucsomba felkelt! :lol: :lol: :lol: jaj én úgy szaladtam hozzá :-)

ma melóztam főztem sütötem és TOTÁL ÁLMOS VAGYOK! fuh alig várom az esti töltődést (szivek szállodája) és a SZOMBATOT EZERREL!!!! :-)

Vik: AHOGY NÉZEM ZOÉT MINDIG KEDVET KAPOK HOGY MEGIHLESSEM SCRAPBOOK-BAN ANNYIRA OLYAN MINT EGY KÉPESLAP!!! nnnnnagyon nnnnnnagyon cukiiiiiiiiii :-)
AHOGY PERSZE A TÖBBI BABA IS :-)
Vendég
 


Geo: ja és Dávid is csúcsédes! te abban a rénszarvasos szerkóban tiszta kis huncut csibész fejecskéje van! látszik hogy otthon is mennyit "zsiványkodik" :-)

te pedig még mindig nagyon szép és csinos vagy! :-)
Vendég
 


Nahat Zso, megleptel... kb ugyanezt ereztem en is elso kanyarban mikor mentem, megallapitojak, hogy a gyerek szep, egeszseges es az anyja a nemnormalis :D
Az amugy jofej gyerekdokink aki kuldott ezekhez ugy inditott amugy (tenyleg birom azert a pasit) hogy a gyerek egeszseges anyukat kell tehermentesiteni :) O ilyen szepen fogalmazott. Aztan azzal mentettek meg elottem magukat, hogy az apolono velem nem is foglalkozott amde egybol a gyereknel leszurte, hogy hat igen high need... es nem egyszeru nekunk most. Adott tippeket... pl azt hogy napi ketszer kene vele setalni mennem. Ehez kepest ugye en egyszer sem tudok :( Pedig ez tenyleg jo lenne nagyon, ezt en is tudom. Es olben setaltatni is akar, olyan 20 perceket... es hogy igen, olbebaba. Ezt a gyerekpszichiater sem felejti el szerencsere, azt mondta azonban, ilyen a gyerek temperamentuma, ez mar csak igy marad. Es igaza van, de en is kiolvastam belole, hogy velem van a baj.
Nos akkor viszont a konkretum eves versus anyuka: aszonta az atercsaj (ooovatosan am, nehogy belemgazoljon?! :D:D) hogy a depresszzios anyukak gyerekeinek rendszerint evesi es alvasa zavarai vannak :D:D Na kesz!!!! Kb ezen a ponton vagytam otthagyni a francba az egeszet, mert oke, az aterem azt mondta (nekem, nem a csajnak, ok nem is beszeltek) hogy depim van, a csaj is ezt hiszi, de konyorgom...a tyuk meg a tojas!!!!! A gyerek elobb nem evett rendesen, elobb orditott nap es ejhosszakat minthogy nekem baaaaarmifele kimerultsegem lett volna. Nem en okoztam a gyerekben az evesi es alvasi zavarokat, hanem a gyerek bennem :D:D Fuhhh de kiakadtam a csajra akkor, de rahagytam inkabb, mi a fenenek meggyozni errol ugye, o azt mondja amit lat, en meg azt amit megeltem :)
A multban valo turkalas: nem is annyira a mult, hogy mit szerettunk volna... hat kislanyt. Apuka is... na igen, nem azt kaptuk amire szamitottunk, mondta a csaj..es hogy hogy dolgoztuk fel a dolgot :) Basszus, en tenyleg kiscsajt szertetem volna es apuka is inkabb, de az elso es a masodik sokk utan en tok jol feldolgoztam asszem es semmi bajom a kiskukacossal, nehogyman kitalaljuk, hogy ezert nem eszik meg alszik :) Aztan regebbi mult... mikor en szulettem illetve pocakban voltam akkor a legidosebb tesom autobalesetben meghalt.. anyam reven az egyetlen fiuteso volt.. es anyam is mindig lanyokat akart... tehat megiscsak nalam a hoba ugye, hogy a gyerek fiu es nem ezt vartam :) (Na de ugy kell nekem, a pszichiaterem szolt elore, hogy ne hagyjam magam nagyon kielemezni a korhazban a gyerekaterek altal, mert sehova nem vezet a tulelemzes csak tobb buntudatot tesznek az emberre pedig pont az ellenkezoje lenne a cel. Szerinte a megoldas a konkret hiba azonnali kezelese - pl az en depime gyogyszerrel - a gyerek elvalasztasa es rendes taplalkozasra birasa. Tulkep van ebben valami igazsag...az analizalastol az akkut problema nemmulik el... de legalabb agyerek felno kozben vegulis :D Amugy en abszolut pszichomokusparti vagyok, de ez a jelen tuilanalizalas szerintem sem celiranyos)
Egyebkent en is mondtam a m a csajnak, ez a harmadik gyerekem es elso kettovel nem voltak ilyen jellegu gondjaim mutatoban sem, valamit elfelejtettem? Nemar hogy en csinaljam ezt a gyerekkel (na j, eztigy direktben nem is mondtak tulajdonkeppen :D) soha eletemben nem paraztam azon, hogy a gyerekem eszik vagy mennyit eszik vagy mernem ketszerannyit... mondjuk ettek is, de Mancika is mindig a 25os percentilen volt sulyban, hat Aron sem mas most. Szoval tok kiazrt, hogy ezt en gerjesztettem a gyerekben...szerintem :) Tenyleg nalunk annyiban mas a sztori, hogy en ugye elkezdtem elvalasztani es mar szinte teljesen sikerult is (hogy gyogyszerezni tudjon az ater, de ennek jelenleg meg ellenallok :D) es ez nagyon lenditett am a dolgokon, a gyerek evesen es az en idegessegemen is. Aztan raadasnak ugye Aronnak bekattant a cumisuveg es onnantol kezdve tulkepp egeszen kiegyensulyozottan etetheto (kicsit szeszelyes de abszolut kezelheto), tehat ez a resze nyugalmasabb szakaszba lepett.
Na ha en egyszer nekilatok irni nem birom abbahagyni ugy latszik.... :) lehet ez a tobbieket nem is erdekli...?! :) bocsi akkor!

luna6
 
 


Na, mi hazaértünk, fürödtünk, ettünk, végre ideértem :lol:
A vége antibigyó lett természetesen. De remélem így legalább tényleg elmúlik 5 nap alatt. Az első adagot be is adtam neki és nem köpte ki :lol: Ettől féltem a legjobban, mert anno Lili kiköpte nagy részét, így sose tudtam, mennyi ment le neki.

Kaja: komolyan, az én fiam fura, vagy lehet, hogy nem fura, csak a babakajákat nem szereti. Ma babgulyást csináltam, krumplit is tettem bele, bár anyukám mondta aztán,hogy az nem kellett volna. Na mindegy, a lényeg, hogy Bence majd kinézte a számból a kaját. Erre összepépesítettem neki egy kis krumplit a leves levével és érdekes módon azt megette. Na azért nem adtam neki sokat, csak 3-4 kanállal, mert nem hinném, hogy ezt kéne ennie, de a lényeg, hogy úgy látszik enne ő "normál" kaját is, csak azt nem, amit eddig kínáltam neki. Hát majd holnap nekiállok főzőcskézni és kísérletezgetni.

Geo, a fotók csúcsszuperek, főleg a rénszarvasos :lol: Majd holnap csinálok képet, nekem nyuszifiúm van. Vettem neki egy overált, és csak itthon vettem észre, hogy nyuszifüle van, meg tappancsai. Jó megfigyelő vagyok :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Sziasztok

Bocsi, de megint nem volt időm olvsgatni, viszont a képek szuperek!!! Vik Zoé nagyon cuki :D
Geo Dávid nagyon édes abban a ruciban :D

Nálunk sajnos nem jó hírek vannak. Ma megint a gyerekorovsnál kötöttünk ki, mert gyönyörűen berekedt :( Azt mondta a doktornéni, hogy éjszakára ebből akár krupp is lehet és mi nagyon félünk a férjemmel :roll: :roll:
Most kaptunk gyógyszert is, remélem ez már hatni fog.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Luna, írtam 1x egy barátnőm fiáról, aki addig ordított ok nélkül, amíg el nem kezdett mászni/járni.(nem emlékszem pontosan) Náluk pl anyukának egész a 7. hónapig azt mondták hogy kislány lesz, akkor derült ki hogy mégsem, és anyuka ezen annyira kiakadt, hogy sírt 2 napig egyfolytában. Nála pl erre vezették vissza hogy miért olyan a fia, amilyen. Persze egy iszonyú helyes és vagány kissrác, akire nem lehet haragudni.
Ez csak egy szösszenet, ha érdekel vkit.

Vik, nagyon édes Zoé. :)
Én ugyan nem értek hozzá, és igazán még nem is foglalkoztam még a kérdéssel, de miért a marhahúst kell többször adni? Ok, hogy vasforrás, de arra vannak zöldségek is, meg a máj, amit meg mondott a doki.

Nanetto, nekem nagyon tetszik az élethez való hozzáállásod, és bár nem mindenben tudok veled egyet érteni, azért minfig nagyon drukkolok neked, és hiszek abban hogy be tudod vonzani a pozitív dolgokat. Legyen szó akár Eszti alvásáról, akár apósodról.

Geo, cuki Dávid a "jelmezében" :D Anno én mindig azt mondtam hogy ha "hülyét" akarnék csinálni a gyerekemből, pl nyuszi vagy maci füles sapka, stb. akkor vki vágjon tarkón, hogy észhez térjek. Ehez képest van 4-5 overálunk, és csak az egyik nem figurás, a többi mind igen :D :D

A fürdetés nálunk is a nagykádban történik, 3 hónapos kora óta, és én többször fürödtem vele együtt, igaz nem mostanában. Hatalmas pancsolást képes ő is csinálni, és szerintem zavarnám benne.

Hari, tessék most már meggyógyulni!!! :D :D Borzalom hogy mindig van vmi valamelyikükkel, tuti hogy kiborulnék egy pillanat alatt, pedig az nekem viszonylag nehezen megy.

Na megyek, még apával van egy kis megbeszélnivalóm, két nap után ma sikerült neki időben haza jönnie...

KépKép
tatim
 
 


na Luna én nem unatkozva olvastalak! basszus! azért nem semmi tényleg a kálváriád bocsi hogy csak ennyyire reagálom le de egyszerűen döbbenet amin átmész! :-)
szerintem áron tök szép kisfiú és jövő ilyenkor már nem is fogsz erre az egész mizériára emlékezni! az idő pedig repül! tavaly ilyenkor még lázasan készülödtem az esküvőmre!!!! :-) tisztára be voltam sózva! most meg ott alszik a kiságyban a termésünk! :-)
Vendég
 


[quote="aprooka"]J írta:aprookaAj, Nyuszi, ezt olvasni is rossz.
Sajnálom nagyon.
Jó sok baleseted volt, reméljük ezt ki is pipáltad a elkövetkezendő 100 évedre.
Én is eléggé tartok a vezetéstől, de az nagyon nem jó, hogy nem vezetsz. Te vezettél mindhárom esetben?


Egyikben sem Én vezettem. :) Amúgy azért nem vezetek, mert félek, hogy ha vezetés közben rám jön ez a roham, akkor abból lenne baj.
Talán majd egyszer...

Luna, az a fajta sem teljesen ismeretlen nekem amit Te írsz...még fősulin volt néhány ilyen enyhe kis pánik "rohamom" de az semmi nem volt a közlekedésesekhez képest. :)

Ezek a hülye pszicho izék!!! Ehhh, a modern civilizáció hátránya.

Amúgy megmondom őszintén, Én már pusztán az alváshiánytól és a folyamatos sírástól depresszióba esnék, szóval nem kell csodálkozni. Mármint én nem csodálkozom, nem tudom a pszichológus miért teszi.

Tatim, nagyot röhögtem a tarkón vágáson, mert én is kb. ugyanezt mondtam, és mégis van nyuzsis, macis ruhája, sőt,vettem neki egy mikulás ruhát is. :) :oops:

Azért belegondoltam, hogy esetleg valaha előfordulhat majd velem is, hogy behív a gyerekpszichológus...remélem nem lesz ilyen. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Na a babanet jol elnyelte amit irtam :)
Nanetto: hat szerintem ez feljthetelen 4,5 honap volt, emlekezni fogok en erre :) Arra szeretnek nem emlekezni ahogy en vagyok... hol jol (ma) hol kivaloan (Tegnapelott) hol szarul elegge (tegnap) szoval hullamzo. Egyelore nem merek a pszichiaterem szeme ele sem kerulni merugye nem kezdtem el szedni a bogyoit (nagy paras vagyok e teren) de hat nem vagyok allandoan vacakul... hatha kigyogyulok :D jo lenne!! de ha beszelnek vele megint oda likadna ki, hogy szedjem szerinte.

Nagykad: hat a mi nagykadunk teljeseggel hasznalhatatlan a megfelelo celra, mi nem is hasznaljuk ezert nagy banatomra, a macskak furdoszobajaban van. (kesz luxus, ket furdoszobank van es mivel a kad olyan ahogy leirtam, az egesz furdoszoba a macskake :D ott az alom es a kaja) A kis furdoben csak tusolo van Aron meg asszem meg nem tud tusolni, igy egyelore es tovabbra is vodrozunk vele :)

luna6
 
 


Nyuszi, erdekes most hogy mondod, a sajat kulonbejaratu (nem a korhazhoz tartozo) pszichologusom (akit az eltunt helyett ujitottam, irtam itt anno a masikrol aki sosincs :D) pl ertette... o onnan kozelitette /kozeliti meg a dolgot eleve, hogy egyreszt a gyereknek is alvasra van szuksege (ezt meg vele meg kell tobbszor beszelnem, marmint a gyerekkel :D) masreszt a szuloknek is, anelkul itten csak kimerultseg es kalvaria es kavalkad varhato. De nem akart addig belefogni semmibe velem, mig ki nem derul mi a helyzet a korhazban... na azota meg meg nem voltam nala, mert ugye megfelelo idopontot kell vadasszak, hogy Aron kajalasat meg tudjam ejteni valahol ropteben :)
Na ugyhogy ezek szerint nem minden pszichologus csodalkozik azon, hogy hova vezet a nemalvas :) (plane orditozassal fuszerezve :D)

luna6
 
 


nekem nagyon tetszenek a nyuszifüles vagy bármilyen füles sapik, rucik. Azt gondolom, h felnőttes, nem babás, nem édibédi ruhákban járhat majd vagy 70 évig, de ilyenekben nem olyan sokáig, miért is ne, meg kell őket zabálni. Emiatt nagyon tetszik Dávid is ( a kúszós kép láttán megintcsak kissé elszégyelltem magam, hogy nálunk semmi ilyesmi :() nagyon kis rosszcsont pofi, édes.
Zoé is valóban nagyon kis helyes, a farmerja meg szuper menő!

Hari, Talinn és többiek, ahol beteg a gyerek: nagyon sajnállak benneteket, nehéz lehet, és az aggodalom is, el sem tudom képzelni. Mi egyelőre annyira megúsztunk mindnet, kipkopp, hogy még az orrát sme kellett szívni Szendének. Dupla kipkopp újfent...
Talinn majd írj, és talán nem lesz belőle mégse krupp, meghiszem, hogy izgultok. Tényleg Heni, Boginak mi lett a kruppjával, nem írsz róla, talán nincs is már? jó lenne.

Yadine: a Suttogóban írtak alapján a reggeli tej a zsírosabb. Amúgy nekem ez logikusnak is tűnik, hiszen a pihentető éjszakai alvás (már akinek ugye) alatt zsírosabb tej termelődik. O.K., Vok mondta, h a tej attól termelődik, hogy szívja baba, és nem állltában, de akkor is gondolom, a pihent mirigyekből zsírosabb lesz. Gondolom, azaz így hiszem.

Éjszakai alvásról jut ezsembe, h Nanetto olyan lökött vagy, hogy felébreszted az alvó Esztit, mert nem hiszed le, hogy annyit alszik ;) amúgy én is csináltam már ilyet, igaz nappal. Szerintem lesz most majd több ilyen éjjeletek, ügyeske vagytok, és próbáld ismételni, végiggondolni, h volt-e vmi oka, és azokat újra bevetni....

Nik: Zoé vékony hosszú babának tűnhet akkor, a méretei alapján. Azért gondolom, mert most Szende sem duci, ellenben uyganehhez a magassághoz (66 cm) 6770 g a súlya. azaz volt egy hete. És ő is hossző babának látszik, most pont jó alakúnak. Most Szende szerintem széltébe nő, mert az elmúlt egy hét alatt úgy látom hízott, husisodott. Legalábbis én úgy vettem észre, hogy hol hosszában lódul meg, hol meg súlyra.
Ja, és Nik, még azt is Neked akartam írni, hogy Szendének szemmel láthatóan nődögél a haja. Ti hogy álltok?

Hozzátáplálás: Szende almát kóstolt. Végül nem sütöttem, pároltam, hanem nyersen reszeltem. Első-2. nap csak lét kapott, kb. 3 babakanálnyit. Az úgy befolyt a szájába, O.K. volt. Aztán köv. nap jött a püre, nagyon toligálta a nyelvével, óriási szemekkel nézett körül, de egyszer csak már csak kifele tolt mindent. (2 kanálnyit evett) majd egy nap szünet, és másnap megint hasonló érdeklődés a püre iránt, azaz majdnem semmi, de ma evett egy negyed almát. (6-8 kanálnyit) Ez úgy volt, h az utolsó leőtti szopi az nálunk szopi é táp pótlás. Mielőtt atápot kikeveretm volna, még éhes volt, akkor adtam a pürét, és így nagyon ette, mint aki rájött arra, h nem csak szopizgatni kell, hanem befele szívni, édes volt. Persze a táp is lecsúszott utána, 90ml.
Egyelőre maradok az almánál. Végül nem vártuk ki az elhatározott 6 hót, de nagyon lassan haladunk, szval sztem még nagyon soká lesz ebből étkezés kihagyós kajálás, meg ilyen vegyes étrend, ahogy Nik dokija javasolta.

Sajnos vezetni nem vezetek én sem, pedig olyan klassz lenne vagányul menni. Sok éve kiszálltam az autóból, és nem sikerül visszaerőltetnem magam. Minél jobbban gondolok rá, h na, kellene ám kezdeni, olyan terelhetnékem van, hogy majd-majd, csak ne mostanában. Ez is fóbia?

Luna, engem nem hogy nem untatott, ahogy leírtad a pszihót, hanem faltam a sorokat. Mindig érdekelt az ilyesmi, Vekerdit is úgy olvasom a nők lapjában, de sajnálom, hogy nem egy idegenről, hanem magadról mesélsz... írásaidból úgy veszem ki, h Te totál megkedvelted a kukacosásgát már jó korán, és szerintem is előbb jöttek a gondok, s csak utána borultál ki, nem fordítva

detti_10
 
 


Nekem az első nagy szerelmem a pszichológusom, aki idő közben egy alap képzést el is végzett pszichlógiából, de nem itthon, hanem Amerikában. (más az oktatási rendszer, ezért az alap képzés) Aztán 10 éve mikor másodszor is egymásba szerelmesedtünk, akkor haza költözött, és azóta is itthon van, az én nagy szerencsémre. Nagyon sokat számít hogy bármikor felhívhatom, és képes velem órákig lelkizni, vagy csak meghallgatni, meg inspirálni, mert sokszor az is nagy segítség, hogy hangosan kimondok dolgokat, és ettől másképp is látom esetleg őket. A másik jó pont, hogy van egy kislányuk, aki most volt 1 éves, és rengeteg tanácsot kaptam tőle/tőlük.

Nálunk most a nappali (nem)alvás van napirenden, bár a dokinő szerint ő éjjel majdnem végez az egész napi alvásigényével, így szerinte ez nem gond, mert természetesen amikor már nagyon hulla, akkor elalszik ott, ahol épp van. Ennek ellenére ez nem túl megnyugtató, és tisztában vagyok vele hogy ez az én hibám, de egyelőre ordít ahogy az ágyába kerül, kiv. éjszaka, akkor képes magától is elaludni. Faguriga legyek ha értem, de eddig is elvoltunk vhogy, ezután is lesz majd...
Egyébként megy a nyelvkidugós köpködés, még szerencse hgoy nem kap pépes kaját, hátha addig leszokik róla, meg a sikitozás, a nyekergés, meg a legújabb, a szótagok kiabálsa. Bababababab, végtelen sorozatban. Annyira édes ilyenkor, meg tudnám zabálni. :D

Ha jól hallom mocorg, megyek

KépKép
tatim
 
 


sziasztok,

Vik, Zoé egy tündér, ezt már nem lehet fokozni. imádom.

Geo, Dávid meg tényleg nagy csibész! szerintem is rád hasonlít.

sudocream ügyben, nálunk a legelején volt, hogy a gyógyszertári zsíros szartól rendesen kiütéses lett szegénykém popója, és akkor a sudo 1 nap alatt helyrehozta. viszont mostanában, mióta rendes kajákat is eszik, megint piros a popsi, és most nem segít.

Luna, én is szívesen olvastam. remélem hamarosan rendbe jöttök mindketten. és kizárt, hogy ne tudnátok elfogadni, hogy fiú, hiszen annyira cuki.

Tatim, komolyan szótagokat mond Dorka? másnál is van ilyen? nálunk még csak most kezdi próbálgatni a hangját, illetve a sikítást. tegnap előtt egész nap kiabált és sikított.
fordulás ügyben nincs változás, hátról hasra még csak nem is próbálkozik, pedig betöltöttük a 6 hónapot. :cry:
ma jön a védőnő, remélem nem fog leb....ni.
viszont hátrafelé már kúszik meg körbe körbe.

körkérdés: hogyan pucoljátok a gyermek köldökét?

csilla, Lénivel mi újság? mit mondtak?

a betegeknek mielőbbi jobbulást!

Klau

Kép
pkklau
 
 


Luna, Detti és akinek volt már:
mellgyuszim van lázzal, influenzás tünetekkel. A körzetim nem lehet elérni, lehet, hogy du. van, az ügyeleten nem foglalkoznak vele. A gyerekorvos du. rendel. Még kihez mehetek? Szedem az algopyrint de gondolom antibiotikum kell!?!?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Luna
Jaaa, na akkor annak a pszichomókusnak van esze, szerintem Őt tartsd meg. :D

Amúgy tegnap az jutott eszembe, csak már nem írtam, hogy kínzási módszer az alvásmegvonás...khm...na, szóval, akkor? :D

Detti, akkor megnyugtattál, mert nekem anyósom meg foylton azt hajtogatja, hogy ne csináljunk már bohócot a gyerekből. De olyan cuki, nekem tetszik az ilyen "jelmezekben".
Amúgy megtaláltuk azért az arany középutat, mert Liza kényelmes, de csini ruhákban van általában, és néha kap ilyen kis vicceset, néha babásat, néha meg (ha alkalom van) akkor beöltöztetjük egy kicsit. :D Már vettem Neki karácsonyra 4 ruhát :D :D azért annyit, mert ugye minden napra kell egy, meg egy tartalék, és már van neki a névadójára egy, meg mikulásra egy miki ruha. (de mindet teszveszen vettem, nem voltak drágák. :D )

A hízást, növést én is úgy látom, hogy egy ideig hízik, hízik, aztán nyúlik egyet. Most Liza is olyan hosszúnak, és arányosnak tűnik, nem ducinak. Mondjuk utoljára már 7,5 kilót mértünk, és szerintem nőtt is, szóval majdnem 70 centi már. (végigéri a pelenkázót, és az 70 centis, innen gondolom. :D )

Detti, a Te vezetés ellenállásod Nekem fóbia szagú. :D :D Az enyém is nagyon hasonló...pedig tudok még vezetni, mert volt, hogy kertek alatt hazajöttem kocsival, csak a forgalomba ne kelljen kimenni. :roll:

Nekem amúgy egyik rokonom pszichológus és pszichiáter is, Ő elvileg tudna segíteni, ha gond lenne, de én meg egészségfejlesztő-mentálhigiénés (ez a másoddiplomám) vagyok, úgyhogy egyelőre kezelem magam, aztán ha nagyon nagy gáz lenne, jöhet a rokon. :D Akkora gáz még csak 2 alkalommal volt. :) (vagy már...)

Sudocrém: nekünk beválik, ha piros a popó a rendes kajától. De minden napi használatra a koleszterines gyógyszertári krémet kenjük, az nagyon jól beválik, a kipirosodott hónaljra, nyakra is jó volt, mikor kellett.
Liza füle még mindig ekcémás, mindent kipróbáltunk rá, sokkal szebb, de még mindig enyhén olyan, a sudocrém pl. arra is nagyon jó.

Beszéd: Liza is mond szótagokat már, és folyamatosan tud beszélni, akár fél órát is halandzsázik, ilyenkor szét röhögjük magunkat általában. :D Főleg azt mondja, hogy "baba", "abuapa", "abababa" meg ilyeneket. Le is videóztam párszor de nem tudom hogyan kell videót feltenni. :?

Klau, szerintem nem fog leb..ni, pláne ha mondjuk megelőzöd, és Te hozod fel a forgás témát. Köldököt mi nem pucoljuk különösebben, fürdéskor megmossuk, és megtöröljük, ennyi. :)

Detti, gyuszihoz jobbulást!

Ja, és lehet már írtam, legalábbis akartam, de a beteg gyerkőcöknek gyors gyógyulást!!!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


[b]BhDetti Szerintem menj el a nőgyógy[/b]ászhoz!!!
Sajnálom a gyuszidat

Hála Istennek nem volt krupp az éjjjel, de lehet, hogy ez annak köszönhető, hogy adtam neki az orvos jav-ra egy fél RECTODELT. DE ez állítólag bika erősségű és sokat nem lehet adni belőle. ma reggelre lehet hallani a lerakódást a légcsövében, garatjában :shock: Viszont, nincs se antibigyónk, se gyull. csökkentőnk. Köptető van+ C-vitamin ez tényleg elég egy torokgyull-hoz, vagy vírusfertőzéshez?!

Valaki írjon már, aki átesett ezen, mert jön a 7vége és nem szertném, hogy baj legyen.

Köszö9nöm :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok!

Klau!
KÖDLÖK FÓBIÁSOK NE OLVASSÁK!!
Köldököt sehogy :D Én legalábbis nem szoktam. Nem levedzik, a magamét is marha ritkán takarítom. :D
MOST MÁR OLVASHATNAK :D

Alex szókincse: Bababababa, gigigigi, grrrrrrr, :D és van még 1,a mi most nem jut eszembe. De ő egy iszonyat nagydumás pasi. :D Ez is ugyan úgy habitus kérdése. Hanna is később kezdett el dumálni, mint ő. Ja, igen Kiri kiri :D:D

Talin,
Boldog névnapot! :D


Detti_10!
Szende is el fog indulni a mozgásban! Ne aggódj! :D Mindenhol azt mondták, rendben van. Akkor rendben van. Addig se kell aggódnod, hogy leesik az ágyról. (Alexnak már majdnem sikerült)
És az lebegjen a szemed előtt, hogy soha többet nem lesz Szende fekvő kisbaba. Élvezd ki :D
Alex is kukucsozik :D:D:D Imádom! :D

Oh, hát csak nem megy. Vissza kell lapozzak :D:D

Zsó!
Hááát, hogy rugikendőben lehet-e hátra??? Szerintem igen. Én pont tegnap próbáltam meg megemelni Alexet a kendővel... hát, nem bírtam 1 kézzel fel emelni, nemhogy hátradobni... Ehhez még edzenem kell :D:D Szóval ma apát bevetve fogom hátra kötni :D:D Kíváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni :D
Luna rakott fel a múltkor videót a rugalmas kendő kötésekről. Hátha volt ott benne háton hordozás is :D

Vik!
Miért pont marha?? Az tök nehezen emészthető, sokáig kell főzni. a borjút még megérteném...
És 100g/2 nap??? Hanna most sem eszik meg még annyi húst. (igaz ő nem húsos)
Meló:
Meglepően jól bírjuk. :D
Kell néha egy kis kreativitás, hogy Alexet lekössem, meg délután kell az apja is, de egyébként jól megy :D Hozom az általam elvárt normát :D Ami nem kicsi... Szóval meg vagyok elégedve magunkkal. :D Még gyorsabban szaladnak így a napok...

Cic,
Ádi folyékonyan kezdett el beszélni, csak raccsolt (azóta is :)). Le van nőve a nyelve. szal nem volt utána látható gond.
de mondjuk átszoktatták balkézről jobbkézre, ez is sok mindenen meglátszik rajta. tegnap pl bal kézzel színezett :)

Tatim,
Alex nem mindig cicin alszik el, de legtöbbször igen.
Nappal nem alszik kiságyban. Hanna se aludt. Nem is tudom miért alakult ez így nálunk.. De bejött. :D
Alex se akar magától elaludni nappal/este. Éjjel igen. Tudja fene :D Hannával ugyan így csináltam mindent és ő akár a járókában elaludt...

Geo,.
Adjál liket légyszi, mert 6ért naaaagyon olcsó volt és nekem is tetszik :D Lehet kipróbálom... :D:D Nem vagyok én semmi új ellen. :D:D



Hozzátápi:
Mi is kezdtünk a héten. Ösztöneim szerint már 2 hete etetném a gyereket, de ellenálltam eddig. Evett barackot (Hannához képest szuper mennyiséget) és Almát. A barack az üveges volt. És mivel nem igen volt itthon több belőle, így 3 nap után váltottunk almára. (az volt itthon firss) Hmmm,isteni lett. És abból is jól evett. :D Értsd 4-5 kanálnyi lecsúszott. :D:D Nem alszik tőle jobban, hízni se fog tőle jobban :D:D De legalább ízlik neki :D:D:D

Megyek is melózni :D:D
Nagy pussz nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Talinn,
Alex köhög, szörcsög, és csak köptetőt kapott. Egészen addig, amíg nem lesz lázas, vagy tüdőgyuszis valaki nem nagyon adnak antibigyót. Nem is kell. Kell a szervezetnek,h ogy tanuljon küzdeni! Különben miből lesz immunrendszere??

Detti,
Jajj, ne hari, nem válaszoltam. :? Lyukas az agyam...
NŐGYÓGYÁSZ!!! Teljesen mindegy ki, ott tuti van rendelés!!!

Mindjárt üzizek is.

Pussz

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Jujj, Talinn, Én sajna tippet nem tudok, de ha a helyetekben lennék, ma elmennék, és kérnék a dokitól minden bogyót, hogy hétvégére el legyetek látva, ha netán rosszabbul lenne.
De remélem inkább jobban lesz!!!



Ja, és akartam tenni egy új képet (nem ül ám mindig, csak a fotózáskor szoktam leöltetni :D )
Kép
Kép
És ilyen nagy:
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Nyuszi Liza nagyon cuki :lol: :lol: Igazi kislány :D :D

Vok úgy vittem a rendelőbe szerdán, hogy egész nap hőem. volt. aztán éjjel már láza is, 2x kellett csillapítani. Tegnap már nem volt láza, max nagyon enyhe hőem-e, ma már annyi sem hála Istennek, de akkor a gyulladás a torkáról mitől fog elmúlni?

Köszönöm a jókívánságot :D :D :D :D
Gratulálok a "bőbeszédűséghez" :D :D :D :D :D Alex igazi dumagép akkor :lol: :lol: cuki lehet :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 



Kedves Kismamik!

A hideg idojaras bekoszontevel biztosan sokan szandekoztok babakocsi labzsakot, takarot vasarolni. Szeretettel ajanlom figyelmetekbe webaruhazamat, ahol kulonlegesen egyedi, praktikus, es extra minosegu valasztekkal allunk rendelkezesetekre.

www.babymarket.webs.com

Kerlek, nezzetek be, es amennyiben kerdesetek van, batran forduljatok hozzam akar priviben itt, akar az oldalon megadott e-mail cimen.

Tovabbi kellemes babazast, babavarast!

Niki

littlebabymarket
Budapest
 
 


Detti 10: Boginak még tavaly télen volt kruppja. Most vesegyulladása volt, de mivel csak kezdődő, így viszonylag gyorsan ki is lábalt belőle.

Bhdetti: Nekem még nem volt mellgyulám, de anno mikor szültem a nőgyógy azt mondta, ha lenne, akkor nála kell jelentkeznem, illetve hívjam a klinikán a csecsemősöket, ők segítenek.

Talinn: A vírus okozta fertőzésekre nem szoktak antibiot adni, mivel a vírusokat a saját szervezetnek kell legyőzni.
Ahogy Vok is írta, muszáj, hogy a szervezet találkozni az ilyen kórokozókkal, hogy erősödjön, és fejlődjön az immunrendszer. A láz is azért van, mert a szervezet felveszi a harcot a bacival szemben - tehát amíg nem extrém magas, addig nem is kell lázcsillapítózni - mert ezzel gátolod a saját ellenállóképességet. Viszont ha extrém magas, akkor fontos a csillapítás, mert ilyenkor már elveszíti a védekező funkcióját. Remélem érthető voltam.

Nekünk tavaly kruppra azt mondták, hogy vizes törölköző a radiátorra, nyitott ablak - nem baj ha hideg van (jól fel kell öltöztetni gyerkőcöt) - ezek mind csökkentik a fulladozós, ugatós köhögés kialakulását.

Liza egy igazi tündi-bündi baba.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Köszi mindenkinek. Még mindig lázas vagyok - 15 éve nem voltam az! Voltam körzetinél, kaptam gyógyszert.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Köszi mindenkinek. Még mindig lázas vagyok - 15 éve nem voltam az! Voltam körzetinél, kaptam gyógyszert.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Sziasztok!

Az összes betegség monnyon le! :cry:

bhdetti,
szegény, nem hagy neked nyugtot ez a mellgyula. Remélem hamar jobban leszel!

luna,aproka,
érdekeseket írtatok, én biztos berágnék ha azt mondanák, hogy én okozom a babámnak a nemevést, nemalvást. Olyan belemagyarázós szaga van az egésznek. De persze, ők csak szakemberek, remélem tudnak segíteni. Közhely, de szerintem az idő lesz itt a megoldás, meg annak a múlása.

Vik,
Jó az étrend, igen a marha kicsit fura, meg egy kicsit rátok zúdították ahhoz képest, hogy eddig csak a tejpépet kellett enni, ha jól emlékszem. Zoé nagyon édi a fogacskáival, és jól látom, hogy egy biztosítótű van a vállánál? Casak dísz, vagy van valami jelentése?

Geo,
Dávid aranyos kis rénszarvas, annyira helyes kis pasi.

Nyuszika,
hasonló méretei vannak Máténak is, szerintem pont jó, nem duci, nem sovány. Liza gyönyörű, igazi kis babás baba.

Már öt napja Máténak is elkezdtem az almát nagy suttyomban, hogy mire hat hónapos lesz, legyen mibe tenni a gabonapépet, és még tejem is legyen. Öt nap alatt négy kanálig jutottunk, első két nap csak levet kapott. Nem nagy sikere van, egyáltalán nem látszik rajta, hogy szívesen enné, ezért nem is nagyon siettetem. Van Hipp-es barackom, szerintem pár nap múlva megkínálom vele.
Ja és a négy kanál arra pont elég volt, hogy összekenje a kezét, az autósülését, a nadrágját, a pólóját.

Pár napja nemcsak szívja a cicimet, hanem fújja is! :D Nem kicsit vicces, ahogy fújja mint a gumimatracot. :lol:

KépKép
yadine81
 
 


Yadine, felenk is am az omlesztos modszer mukodik :) Talan nem ennyire mint Vikieknel, de hasonloan semmi egyosszetevos kiskanalas izebize :)
Mondjuk sót azt nem tesznek. De pl a leves amivel indul a tortenet az legalabb 3-4 osszetevos, nem egyfeles. Gyumolcsrol szo nem volt meg. Es a tejpep/gabonapep persze. A mi dokink minket meg fekez Aron korabbi kajalasa vegett, de most 5-6 hosan kezdene amugy a levest. Itt lako ismerosnek a dokija azonnal hasonlo etrendet javallott mint Vikieknel. Tejpep, leves is, csak semmi aprozodas :) (mondjuk fura, hogy ne mondjam hulye...a dokija, jon azzal, hogy az uveges bebikaja tuti tele van tartositoszerrel????!!!! indoka: a sajat fozesu kaja is csak 2.3 napig all el a hutoben :D:D a neni nem hallott meg hokezelesrol valoszinuleg :) mondjuk itt abszolut nem is divat uveges bebiebedet adni, eleg kicsi is a valasztek ebbol... de ettol meg kepben lehetne azert a doki es nem kene felrebeszelnie)

luna6
 
 


Luna,
áááá behalok ezen a dokin! :shock: :D Én most nagyon lelkes vagyok, hogy főzök majd neki kajákat, de magunknak sem nagyon főzök, de majd most! :D A leves is nagyon fura nekem. Úgy tanultuk, hogy 3 éves korig nem is kell leves a gyereknek, kivéve húsos leves, mert elveszi a helyet a főzelék és más táplálóbb cucc elől a pociban. Jó, mondjuk én is fogok levest adni Máténak, hogy szokja meg, hogy ebédnél van leves meg második, és legalább pár kanállal egyen.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Kezdek berágni a babanetre, harmadszor szállt el az egész amit írtam, hiába mentettem el....na mindegy.
Most nem tudom már miket írtam, mert megint óránként kelünk éjjel, Levi kicsit visszaesett, persze nem úgy messze mint a kórházas buli előtt, de eléggé brutál a dolog így is....

Luna, majd írok, mert tök jó dolgokat vetettél fel, de ahhoz mégegyszer el kell olvassalak, mert az a tegnap késői olvasás már nagyon messze van....

Detti, jobbulást Neked, meg minden betegeskedő babócának is, utálom emiatt az egész őszi-téli időszakot, mert akkora szívás...

Yadine, írtó furi ez a 3 éves korig nem kell leves a gyereknek dolog....nekem Levim minden délben megáll a hűtő előtt és addig "levesezik", amíg nem kap. Persze nálunk nagyon kiadós cuccosok szoktak lenni, frankfurti, gulyás, parajdi pityóka, lebbencs, és ezekkel jól is lakik, de szilárd kajából a negyedét nem eszi, mint ezekből. És teljesen tőlem örökölte, mert én is ellennék mindenfajta második fogás nélkül életem végéig. Szóval azért remélem ez nem nagy gond.
Amúgy igazad van, nem is esik jól az embernek ha ilyeneket mondanak a szakik, amúgy én nem is hiszek benne, főleg mert a lelkemet kitettem, éjjel is ha kellett folyamatosan szopiztattam, szóval sztem az hogy miattam nem eszik, egyszerűen nem igaz. Igen, kicsit depis voltam, baby blues kinek nincs?!, meg féltem, hogy oldom meg egyedül a kettővel....de hogy ettől????áááá, sztem baromság.

Nanetto, Gilmore-ban hol jársz? Imádom...
Amúgy van még vki aki sorcsizik nagyban?Mert nekem sok kedvencem van...honnan töltitek? Mert mi torrentelnénk, de mostanában annyiszor tiltják le, mondotok alternatívákat? Az ingyensorozatokhu-t ismerem még...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Jol elnyelte a netem a fene vigye el.

Szoval a leves. Alaptetel: a portugalok levese szent! A szent levest pedig kotelezo megenni :) Fel sem merul, hogy nem! Meg az iskolas koruaknal is, de ovis korig a taplalakozas alapja a mindennapi 2x leves, ebed es vacsora. (Latni kellett ehez anyosom arcat mikor kerdore vonta a lanyat, hogy ugye nem akarja elhagyni az akkor asszem 3 eve unokaocsi esti leveset???!!! )
Szoval minden kajak legtaplalobbika a leves :) Igazabol ez a mi fozelekeink kezdetleges verziojanak felel meg. Sosemrantott es sosem habart (kiveve a sutotokremlevest, de azt ugye nem adjak bebiknek) es mindig nyolvanharom fele zoldsegbol van fozve. Bebiknek szigoruan somentesn pl. Szoval osszefozik a sokfele zoldseget es ebbe fozik bele ha mar kell a hust is, aztan turmixolas, egynemusites. Ez a minden kajak netovabbja. Ami nekem nagyon fura, hogy ez akotelezo eleme az etkezesnek es sokaig nem tekintik ezzel egyenertekunek a darbos tesztas vagy krumplis esetleg rizses kajat, na azokat lehet esetleg nemmegenni, de a leves az kotelezo minimum. :D:D Volt is ebbol bajom a Mancival, aki nem levesen szocializalodott :)
Szoval a keszitesi modja pici vizben sokfele zoldsegek osszefozve, esetleg hu belefozve, puresites egynemusites, asszem oliva es ammen.
Erre am letezik klassz kis szerkentyu, odahaz ais jol hasznalhato, gyumolcspureket is lehet vele kesziteni meg egy csomo minden masra is jo. Ember lanya beleteszi a tisztitott nyers alapanyagot es kiveszi a kesz 'levest' kajat...
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT

luna6
 
 



a ma éjszakánk is szuper volt.
fél8kor fürdés, 8kor vacsi,fél9kor alvás.
ezután fél4kor kelt legközelebb (mint korábban amikor jól aludt esténként), megetettem,4kor visz az ágyba, és 3negyed7kora telefonom ébrsztője keltett mindannyiónkat. én a kanapén aludtam, úgyhogy ekkor átmentem andráshoz, felébrsztettem, aztán bementem dávidhoz, ez meg (hiába hallottam, hogy az ébresztőre felébredt) ott alszik az ágyában :shock: :D de ahogy közelebb mentem, kinyitotta a szemét ésmosolygott egy qrva nagyot, azt hittem megeszem :lol: szóval ébren volt ő, csak még relaxált kicsit
jajj de jó lenne,ha ezek az éjszakák így ismaradnának!!
viszont: a gyerek átwuduzta rám a nemalvókáját.. én ugyanis ébredtem 23:20kor,0:20kor, fél3kor, meg 3kor is... :roll: nemhittem el, hogy Ez még mindig alszik

lknyuszika,
te tudsz varrni?? én szinte minden nap egy varrógép szaküzlet előtt sétálok el, és indítanak tanfolyamokat is, azon szoktam elgondolkodni,hogy olyan jó lenne, ha tudnék varrni!!! :)

Aprooka,
nagyon csalóka, de Dávid az apukájára van :P

Luna,
én nem is tudtam, hogy nem sétálsz Aronnal. :shock: asszem valamiről lemaradtam. hát, azért a 4fal között még durvább lehet,mint gondoltam. Emléxem a járdátokra, nagyon keskeny ugye? és az úton nem leet tolni? vagy mondjuk kendőben sétálni vele?

Hari,
a nyuszifiús képet ne felejtsd el!!!

Talinn,
nektek is jobbulást, majd írj hogy vagtyok!

Tatim,
én semszerettem ezeket az állatfigurásmeg izbizé ruhákat!!!! :D :D :D
nade most úgy látszik, mégiscsak skerült ilyet beszereznem,éstetszik :lol:

Luna,
miis vödrözünk még,és sztem Dávid majd csak akkor kerül áta nagy kádba,ha már tud majd ülni. a lényeg,hogy imád vödörben fürdeni, már sikít előe,mikor engedjük neki a vizet :lol:
holnap megyünk úszni (először) nagyon kíváncsi vagyok rá :D

egyébként meg már annyiszor mondtuk Dávidnak, hogy na mi van te rosszaság :oops: hogy úgy gondoltam nem szabad ezt belebeszélni, úgyhogy nálunk Dávid már pár napja Huncutka :D

Detti,
marha jó volt olvasni a kóstolásotokat, már én i súgy várom a januárt :lol:
sztem amiről írtál,az nemfóbia. hanem szimplánannyi, hogy ha nincs rutin, nem ülsz minden nap autóba, akkor egyre inkább elmegy a kedved a vezetéstől. (aztán persze lehet belőle fóbi ais :wink: ) én imádok vezetni. 17éves korom óta van jogsim, akkor aktívan vezettem 19éves koromig minden nap, utána meg jött egy év szünet,amikor átmentem "hétvégi vezetőbe", és 2éve megint aktívan vezetek (persze most épp andrás jár az alfával, én kocsi nélküli lettem :oops: )

pszichológus:
korábban volt egy "körzetim", azt szerettem, lehetett neki anyára panaszkodni :oops: .
aztán a diliházban is normális emberkék voltak (na jó, gyerekpszichiátria, csak én hívom diliháznak, mondjuk az is :lol: ), aztán nálunk megszűnt ez az egész dolog... annak ellenére, hogy úgy engedtek ki, hogy anyámszabadkozott, megkapom a rendszeres pszichiátriai kezelést, na ez egy nagy kamu volt.
azóta egyszer voltam andrás pszichológusánál, aki (nekem) szart se ért... (andrásnak jó).
szóval mi most pszichodokit keresünk, vagyis andrás. én ezzel nem foglalkozom.
nem is tudomírtam e már, de anya kb 2hete panaszkodott, ogy lezsibbadt a félarca, stb. elment az ideggyógyászatra, és kiderült, hogy agyi érgörcse volt... most ugyanazokat a lóbogyókat szedi,amiket én is, amikor nekem is agyérgörcsöm volt... családban marad.. :?

Tatim,
mennyit alszik Dorka éjszaka?
nálunk is nagy küzdés volt anappali alvás, ordítós-visítozós, de most már jó. sztem te is megoldod,csak legyen egy rendszer, amihez Dorka is hozzászokhat.
nálunk az van, hogy 5-MAX10percig dajkálom,közben dúdolok neki
közben szép lassan bemegyünka szobájába(korábban ha a szoba felé közelítettem, már üvöltött)
ott még egy picit dajkálom,
aztán VILÁGOSBAN
beteszem a kiságyába,odaadom neki a kisvakondos textilpelust,
lehúzoma redőnyét, betakarom, kimegyk.
ilyenkor magától elalszik.
vagy ha nem (mint ma is) akkor visszamegyek hozzá (csak ha sír) megpuszilom, dudó be (ma pl. mindig kivettem a szájábóla dudót, és fordítva tette be, persze ezen elkezdett bőgni)
aztán már fél1óta alszik.
nem tom ezt most miért írtam le, na mindegy sok sikert!!!! :wink:

pkklau,
beszéddel mi úgy állunk, hogy van: hőő,meg gúú, meg csííí, holijjééé, meg ilyenek... :roll:
se sztem ez még nemaz az igazi szótagolás.

mi a köldökét úgy konkrétan nem mossuk, korábban vattával pucotuk, mert sokáig piszkosodott neki,most márnem.

bhdetti,
jobbuláást!!!
ez nagyon rossz, nekem is volt, de nekem 2nap alatt rendbejött, remélem neked is így lesz!!

nemis tudom írtam e már, ha igen, akkor bocsi... :oops:
a múltkor kipróbáltuk a babakocsi sportrészét :lol: nagyon édesen festett benne, de amíg jó a mózes, azt használjuk, maradjon ő még egy picit babuci :D

Vok,
örülök, hogy megy a munka, nagyon ügyes vagy!!!
e-bay-en vettem a MT-t, egyébként úgy tudsz rákeresni,hogy nest mei tai, de itt a link:
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories
27 fontért(8900.-) azonnal meg lehet venni, de én olyan aukciót néztem, ahol nulla valamennyinélkezdődöt alicit, és én nyertem meg, így lett csak 6ezer :wink:

lknyuszika,
Liza nagyon édes!!

Aprooka,
ha elmented amit írtál,akkor hogy száll el? én annyiszor ctrl v-zek, ameddig meg nemjelenik az oldalon a hozzászóásom.

oké, gyerek nincs el egyedül,
szióó, jó hétvégét!!
Vendég
 


Köszönjük a dícséreteket Zoe nevében! Amint felébred átadom az illetékesnek!

Geo,
Nagyon jó Dávid rénszarvasos rugija :lol: Az agancsok tetszenek nagyon :lol: :lol:
Nem is tudtam, hogy szemüveges vagy, de nagyon jól áll. A frufru miatt meg ne izgasd magad, csak megnő végre.

Luna, Nyuszika
nekem is közlekedéssel összefüggő pánikom volt. És nekem is kb 90%-ban múlt el.
Én attól rettegtem, hogy valaki rosszul lesz metrón, villamoson, buszon, vonaton, repülőn és én azt nem bírom végig nézni. Úgy általában rettegek attól, hogy valakit rókázni lássak vagy halljak. Nekem a betegségek közül a legrémesebb ami történhet velem az a gyomorrontás és az ha rókáznom kell.
Most már simán utazok egyedül is repülőn meg minden. Sőt már azt is tudom kontrollálni, ha valaki rosszul lesz és azt látnom kell.

Yadine,
igen jól látod az egy biztosítótű Zoe vállán. Ha jól megnézed akkor van rajta egy rószaszín szív alakú medál. Az egy szem. Mert itt az emberek nagyon hisznek a szemmelverésben. És mióta láttam hogy tényeleg működik a dolog az óta én is hiszek benne. A kisbabák 12 hós korig nagyon könnyen szemmel verhetők. Ez lehet írigységből, féltékenységből, rosszindulatból, de lehet szeretetből is. Kisbabánál úgy veszed észre, hogy csillapíthatatlanul sír, de amúgy más baja nincsen. Felnőttnél lehet csillapíthatatlan fejfájás például, ok nélküli folyamatos ásítozás. Ilyenkor valaki aki ismeri az ellenrontást amolyan ima féle az elmormolja és le tudja venni a szemet rólad. Neki viszont attól függően, hogy milyen erős rontást vett le rólad az ásítozástól kezdve, a fejfájáson át, az esetleges taccs kidobásig bármilyen hamar elmúló tünetei lesznek.
Szóval ha elmegyünk itthonról, vagy ha vendég jön hozzánk akkor feltűzöm a ruhájára látható helyre, általában a vállára és így elkerülhető a szemmel verés. De van amikor ez sem elég. Volt már hogy még így is sikerült szemmel veri őt és vígasztalhatatlanul sírt. Így most már főleg ha nagyobb társaságba megyünk akkor fekete vízálló szemceruhával a popója fölé ahol a dereka kezdődik egy pici keresztet is szoktam rajzolni, az a leghatásosabb szemmel verés ellen.
Na ennyit a babonákról.


Vok, Tatim és mindenki más:
Miért marhahús? Fogalmam sincs :roll: :roll: A májat egyébként nem mondta. Marhahúst és csirkehúst mondott.
És igen ilyen drasztikusan mondta kezdeni.
Bár inkább az ebéd a drasztikus mert gyümölcsöt azt már eddig is kapott, szóval az nem újdonság. Mi amikor egy hónappal ezelőtt elkezdtünk tejpépet enni ebédre akkor reggeli és ebéd között kapott kb 50 ml gyümölcsöt is, mert féletem, hogy az édeskés tejpép után nem akarja majd a gyümölcsöt enni. Friss almát adtam neki amit meg is evett szépen. Aztán vettem neki pici üveges gyümölcspépet. Alma-körte ízesítéssel és falta :lol: .
Én most reggelire őszibarackot, almát, körtét és banánt annyi vízzel amennyi épp ellepi 3-4 percig lassan forralok, majd beleszórok egy evőkanál rizspelyehet és botmixerrel összeturmixolom és ezt kapja. Imádja :lol: Lassan a vizet kiváltom majd narancslével, mert a narancsot mondta még, hogy adjam neki.

Ebédre meg a 100 gr husit kb 2 dl vízben 1 órát főzöm (marhahusit) egy kis ág friss zellerlevéllel,amit kiveszek ez után. Megy bele egy kicsi répa karikázva, egy picike (bébi) cukkini karikázva, egy kicsi krumpli és egy evőkanál borsó/zöldbab/egy picike rózsányi brokkoli. Még fél órát főzöm. Hagyon picit hűlni, beleöntök egy mokkáskanál olívaolajat és pár csepp citromlevet, majd az egészet botmixerrel összepürésítem. Ez nem leves lesz hanem nem picit hígabb főzelék. Ezt két napra elosztom.
Ma volt a 3. nap hogy ilyet evett. Ma már megevett belőle kb 60-70 ml-t és utána még kapott tápszert. Az első két nap nem nagyon ízlett neki, fintorgott, ma viszont már az első kanál után szépen nyitotta a száját, hogy kér még :lol:

Tatim,
egyébként pont a vas miatt mondta hogy 5× marhahús és 2× csirke.

Detti 10,
Tényleg vékony hosszú baba Zoe. De én így imádom. Nem mondanám kifejezetten vékonynak, inkább olyan pont jónak.
Ha azt vesszük, hogy 2420-al született most meg 6350 akkor 6 hónap alatt 70 gramm híján 4 kg-t hízott! Egy kiló híján már majdnem megtriplázta a születési súlyát! És 19 centit nőtt! Nálunk is nől a haja lány haja, de nem olyan látványos, mert szőke és így alig látszik :( .


Hari,
szerintem nem csoda, hogy a bablevesből a krumpli jobban ízlett neki, mert abban volt egy kevés íz a levesből. Még jó hogy hogy jobban ízlik nekik mint az íztelen püré.

Vok,
örülök, hogy jól megy a munka és hogy bírod is :lol:
Már most el tudom képzelni, hogy Alex a dumájával majd szédíti a csajokat :lol:

Talinn,
Boldog névnapot így utólag!!!!
Remémel Arni hamar meggyógyul és nem lesz szükség komoly gyógyszerre!

Detti,
mellgyuszi? Megint? Ó te szegény :( :(

Nyuszika,
édi Liza :lol: Milyen nyugisan fekszik a járókájában. Az én lánykám tiszta duracell, ha odarakom.

Sudockrém:
Mi azt használjuk. Én minden peluscserekor kenek egy lehelet vékony réteget. A popsija még nem volt piros. És elmulasztotta a nyakáról az apró pöttyöket amik a fokozott nyálzástól lettek.
Itt nem létezik gyógyszertári kikevert popsikrém, se fürdető.
Viszont a Jhonsons termékeket senkinek sem ajánlom. Nem egy ismerős picijénél allergiás bőrkiütéseket okozott.

Luna,
itt sem divatosak az üveges bébiételek, gyümölcspépek, italok. Alig pár félét lehet belőlük kapni. Ugyanígy a bébiteák sem divatosak két féle van és kész. Itt inkább vízzel itatják a gyerekeket és otthon főznek nekik.

Csilla,
mi újság veletek????? Mit mondott tegnap a doktor/doktornéni? Minden rendben Lénivel?
Már akartam neked annyiszor írni, hogy szépen nől Léni haja! És a születésekorihoz képest sokat világosodott!

És hogy ne csak te tegyél fel videókat, íme mit csinálnak a szülők, ha a túlpörgött gyerek az istennek nem akar elaludni, d e szülők ebédelni szeretnének végre:
http://www.youtube.com/watch?v=av53Zms3Rsc

És pihent agyú anyuka mit tesz, ha gyerek semmi pénzért nem akar magában játszani 5 percet amíg ő kiszedi a szárítót :
Kép
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?