Új privát üzeneted érkezett!

Igen, nem latom. Megcsinaltam az enyemet es jelentem, nem esik bele a piros savba!
Mi az a sarga karika? gondolom a fekete a telehold...de mi a sarga?
Bocs, ha nagyon egyszerut kerdezek...
malna5

A sárga a telihold, a fekete az "elfogyott" hold :D vagy minek mondják
korenka
Szár

Na akkor ez a "tudomány" része, és majd a teszt megmondja :D
korenka
Szár

Juniusig egyaltalan nem jeloli, hogy fiu vagy lany!!!utana egyik honap fiu, a masik lany! Megneztem a kinait, minden terhessegemnel eltalalta a nemet! En kulonben hiszek a Jonasban is es a horoszkopban is, de mertekkel, nem viszem tulzasba. De az biztos, hogy van bennuk valami!
malna5

Juniusig miért nem jelöli? Kétesélyes azért nem? Mondjuk június már tök mindegy, addigra már nagy lesz a pocakod! :D
korenka
Szár

Sziasztok csajok!

Málna! Ha holnap reggelig nem jön meg a nemvárt feltétlenül tesztelj! Kéretik beszámolni a teszten látottakról!

A Jónásos módszerről, ha minden hónapban váltogatja a babusok nemét (a jövőben, amit mát látunk) én fogtam magam és visszaszámoltam a most aktuális hónapig. nem teketóriáztam vele:)

Még sokáig kell várakoznom. Jövő hétvége felé lesz aktuális a nemvárt dolog. hát nincs mit tennem türelmes leszek.

Pont azon gondolkodtam magamban, hogy milyen komoly dolgokról tudunk cseverészni, pedig aztán nem is ismerjük egymást...
:)
de jó veletek megosztani a gondolataimat!
Vendég

malna5: MI A HELYZET????? Úgy izgulok!
:lol:
bbercsi: Igazad van! Jó beszélgetni hasonszőrüekkel, mert értjük egymást. Próbáltam csatlakozni más fórumokhoz is, de lemorzsolódtam, mert már nem igazán tudok mit kezdeni 20 éves lányokkal :D Hiába, öregszem! :wink:
korenka
Szár

Sziasztok
Nincs semmi, elkezdjuk az eles honapot, ugyanis megjott.
de jol sejtettem, lazzal es eros fejfajassal lebetegedtem mara.
Igyekszem nem bevenni semmit, es mar le is foztem a cickateat, most azik.
En is csatlakoztam eloszor mas forumokhoz is, gondoltam "egy cipoben jarunk, megertjuk majd egymast", de az egy cipo nem volt eleg,kell vmi mas is...
Korenka te most hogy allsz? Bbercsit tudom, hogy meg egy het..es te? Mikor NEM kene megjonnie?
Tovabbi szep napot nektek!!!!
malna5

Jaj Korenka, most latom a vonalzod...es maris valaszt kaptam a kerdesedre.
Kép

Ezt kuldom mind a harmonknak!!!
malna5

malna5: Gyors gyógyulást neked! Nagyon édes a gólyás-babás kép! :D ..hát akkor most nyugodt lelkiismerettel futhattok neki a hónapnak!
Remélem mindhármunknak eredményes hónapja lesz! :D Rajtunk nem múlik.
korenka
Szár

Sziasztok Lányok!

Málna! Én a homeopátiára esküszöm és Neked is szívből ajánlom. Én sokminden nyavalyámat ezzel küzdök le és segít. A legutóbb én is lázas betegséggel küszködtem és a homeos bogyókkal gyorsabban túlvoltam az egészen, mint a párom, aki rendes gyógyikákat szedett.

Korenka! Neked is szép napot!
Vendég

Sziasztok! Hogy vagy malna5? Én is azt tudom mondani mint bbercsi, hogy homeopátiás bogyóval kúrálj. Fantasztikus dolog. Nem kell mérgezned magad a tablettákkal. Hatékony. Szerencsére a mi gyerekorvosunk homeopata. A gyerekek csak azt kapnak. Egy évben ha egyszer betegek talán, az is gyorsan elmúlik. Szülés elött én is szedtem, a nőgyogyim és a szülésznőm is nagyon homeopártiak voltak. Tegnap rákattantam megint az iker témára.... :)
korenka
Szár

Sziasztok, koszi a kerdest jobban vagyok, hazaert a parocskam is, teazgatok, mezet eszegetek, lazam mar nincs.
Nem vagyunk betegeskedos tipusok, nekem nincs is itthon minipatikam, csak lazcsillapito, es egy- ket szunyog elleni kence es kesz. Es az angol orvosok total antibiotikum-ellenesek. Van Bella donna is itthon :D
Kulonben is vitamint szedek tudjatok!!!!
Korenka, egyszer olvastam valahol, hogy vki ikreket akart es tobb folsavat szedett. Mar meg is van, Czeizel irta.
"Az A vitamin és a folsav ami szóba jöhet mint ikerterhességek számát növelő tényező. A folsavat pl. az állategészségügyben már régóta használják ivadékszám fokozására. Tehát nem szabad túl sok folsavat sem enni annak, aki nem akar ikreket. "
Es ez pedig a magzatvedo vitaminokrol:
"Czeizel Endre írása ragadott meg amiben kifejti véleményét a magzatvédő vitaminok és az ikerterhességek összefüggéséről. Tény és való, hogy mióta feltalálták ezt a vitamin komplexumot és ezt szedik is a terhességre vágyó nők, az ikerszületések aránya 40 %-al nőtt. "
A leghatasosabb, ha magzatvedo melle meg egy szem folsavat is eszel.... De te nem szedsz vitaminokat!
malna5

Ezt neked talaltam korenka>
Miben van folsav?
Természetes folsavforrások a sötétzöld, leveles zöldségfélék pl: spenót, brokkoli.

Egyes gyümölcsök: főleg citrusfélék, déligyümölcsök.

A hüvelyesek: bab, borsó.

Továbbá: búzacsíra, élesztő, tojássárgája.

A zöldségeket lehetőleg rövid ideig párolva vagy nyersen fogyasszuk.

Az üzletekben kaphatók folsavval dúsított élelmiszerek: gabonából készültek (kenyér, rizs, tészta és reggelire fogyasztható gabonafélék.

A folsav a hosszas főzés és tárolás alatt tönkremegy, de a mélyhűtés nem árt neki.
Ha nem tudsz friss zöldséget venni, nyugodtan vegyél helyette mirelitet.

Sok folsavat tartalmaznak: főtt szárazbab, kelbimbó, marhahúskivonat, élesztőkivonat, főtt vese, kelkáposzta, spenót, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, tavaszi zöldségek, brokkoli, zöldbab, mogyoró.
malna5

malna5: Örülök, hogy jobban vagy, ráadásul a párod is otthon van, úgyhogy minden rendben!
Nagyon aranyos vagy, hogy ezt leírtad nekem. Köszönöm.
Veszek folsavat :D rábeszéltél. Egyébként mindent eszek amit itt leírtál.... úgyhogy....hajrá.
Ti gondolkoztatok már a neveken? Van tuti befutótók?
korenka
Szár

Megnezegettem ezt a jonas naptart es mondok nektek vmit. En eddig az osszes gyerekemmel marciusban estem teherbe. Es mindegyikkel decemberre voltam kiirva. Most nezegettem, mikor van az, hogy a naptar szerinti kozepido, tehat a honap 10-11-12.napja egybe fog esni a Jonas nappal. Na mikor szerintetek? Hat marciusban! Addig lehetetlen idokre esik a Jonas napom, pl. pont a mensi idejere... : :?
Ez szerintetek azt jelenti, hogy marciusig nem lehetek terhes csak akkor, ha ilyen ...idopontokban vagyunk egyutt? Vagy ez a Jonas azt jelenti, hogy ekkor IS termekeny az ember, es nem CSAK ekkor.?
malna5

Nem fogjatok elhinni. Lecsekkoltam az utolso babocat, mikor jott ossze. (Tudom a pontos napokat, mikor voltunk egyutt, mert hogorbet vezettem)
Pont a Jonas elott 2 nappal!
malna5

Neveink> Flora Anna, Oliver/Benjamin (Itt meg egy kis vita van)
malna5

Érdekes a felvetés malna5: mert nálam is 2 nap elcsúszás van most decemberben. Jónás szerint dec 6 a mi napunk, számolgatás szerint pedig december 8. Mindenesetre úgy döntöttem ezidőszakban non-stop szex lesz :lol: 6-8-ig. Épp szabin leszek, mondtam a férjemnek is, hogy ő is legyen! :D Gyerekek iskolában, óvodában, anya-apa meg az ágyban. :oops:
Egyébként visszatérve a tudományra, azt mondja ez a Jónás, hogy a nők nem csak az ovuláció pillanatában fogamzóképesek, hanem azon a napon is, amikor a hold állása megegyezik a születésük pillanának megfelelő holdállással. Hajrá!! Érdemes próbálkozni.
korenka
Szár

malna5: Mi az Olivér és az Ervin között vacilálunk :D De mostanában annyiszor kerül elém az Olivér, hogy kezdtem már arra hajlani, mert eddig az Ervin volt fölényben :D Erre újra az Olivér névvel találkozom :D A Flóra és az Anna mindkettő gyönyörű név. A vezetéknevük nagyon hétköznapi: Kovács és ehhez kell igazítanunk, mindenképpen magánhangzóval kell kezdődnie, és nem is lehet túl extrém mint a Dzsenifer és hasonlók, bár az nem is tetszene. Náluk ha kiscsaj lesz, Eszter lesz, 100%-os. :D
korenka
Szár

A ti neveitek Korenka?
Akkor a NEMCSAK a varazsszo! Ennyire nem akarok tudomanyosan belebonyolodni, csak most raertem, gondoltam utananezek.
malna5

Oke, most ert ide. Nalunk olyan nev kell, amit itt is ki tudnal mondani. Nincs ertelme egy gyonyoru magyar nevnek, ha csunyan ejtik ki. A parom Csaba. Szegeny volt mar Saba, Szaba, Caba, minden.
malna5

nem'tom csajok.
valahogy ez a jónás módszer nekem is gyanús. sztem is kell, hogy legyen bent valami. csak ezt tudományosan nem lehet megmagyarázni, mint sok más mindent sem.
Példaként a horoszkópjegyek. Azért mindenki viseli a horszkópjára jellemző személyiségjegyeket. Ha nem is tutter 100%-ban.
Biztos, hogy van valami szerepe a Holdnak, a Napnak, a víznek, tűznek.
tuti :)
Vendég

Jelentem, ha lányom lesz Anna - Eszter lesz.
Nagyon szeretem ezt a két nevet.
fiúcskánál: Zétény. :)
Vendég

De aTi neveitek is nagyon tetszenek nekem. Különösen a Flóra.
Olyan nagyon lányos név.
Vendég

Imadom a Zeteny nevet, de az itt Zeteni lenne!
malna5

bbercsi: Anna Eszter mindkettő? Nekem fontos a név jelentése is. Szerintem igaz, hogy a nevünkben a sorsunk. Szerintem az anyák ösztönösen találnak rá a megfelelő névre. És amit mondasz a horoszkóppal kapcsolatban is, abban is hiszek. Ha esetleg érdekel, én ezt az oldalt követem figyelemmel: http://csillagmag.hu/category/csillaguzenetek/ Nagyon érdekes oldal (számomra)
korenka
Szár

Az én nevem újjászületést jelent. És igaz is, már újjászülettem :D de komolyan jellemző rám a megújulás, újrakezdés....és ráadásul hiszek a reinkarnációban is. Sőt foglalkozom is ilyen témával....
korenka
Szár

A lányom Evelin: jókedv, barátság. Valóban ilyen. A fiam András férfias. Imádják a csajok :D Igazi macsó már most! Nálatok?
korenka
Szár

iKorenka: igen. mindkettő. Anna-Eszter. Két keresztnévvel.
De látjátok az sem baj, ha ikrek lesznek. akkor külön-külön. :lol:

Hát most annyira felbolygattatok ezzel a jónással, hogy csak na.
Szóval én augusztusban születtem. Ha a gyermekem ebben a hónapban feltételesen megfogan(t), akkor ő 2011. augusztusi lesz.
Na most. ha a jónást vesszük, akkor jóanyám 38 évvel ezelőtt pont ilyenkor lett várandós velem. Ugye, jól számolom?
Akkor nagy valószínűséggel, a csillagok szerint én ez évben ebben a hónapban vagyok esélyes a várandósságra.......

húúúúú,
juj, de izgi :D
Vendég

Hát ez tök jó! Ha ez így bejön...... :lol:
korenka
Szár

.....ha ez így bejönne..... de jó lenne.... :roll:
Vendég

azt néztem, hogy milyen szép kis képeket - sosem fogom megszokni ezt az avatar szót- tetttek fel .
kedves a kép a kezecskéről.
és nagyon helyes a cumisüveg is.
kétoldali munkaundorom van. :oops:
Vendég

a munkaundor nagyon veszélyes, chat-eléssel, fórumozással lehet gyógytani :D
Most megyek suliba, holnap szabin leszek, hétvégén takarítok, úgyhogy most egy rövid időre elköszönök, de addig is írjatok sokat.
Jó hétvégét nektek! :arrow:
korenka
Szár

Kedves harminc éven felüliek!

Várunk Benneteket fórumunkba egy laza-könnyed kis csevegére! Beszélgethetünk bármiről, amihez csak kedvetek van.
Vendég

Málna, drága!
Egszséged? A betegség múlóban?
Még egy aprócska hozzászólás a Jónáshoz.
Képzeld el, pont tegnap olvastam, hogy nem a Jónás napon kell összebújni, hanem előtte 2-3-4 nappal..... szal, az általad leírtaknak ez is megfelel.

Ma sütit fogok sütni délután.
Angol szeletet :D
Vendég

Jaj ne is stresszelj ezzel a Jonassal, ebben a honapban a mensim elotti napra esik. Ugyhogy a kozepidot vesszuk csak figyelembe, mert nem ertem hogy lehet vki terhes 1 nappal elotte. Akkor hogy nem jon meg neki? Hogy lehet, hogy az a nyalkahartya nem valik le? Az lehet az igaz, hogy a normal idoben is fogekony vki es esetleg a Jonas napon is.
Meselj inkabb az angol szeletrol! Mitol angol? Mert sajnos nem vagyok nagy velemennyel az angol sutikrol....
De sutogetni, fozogetni nagyon szeretek...
malna5

Egeszsegi allapotom pedig KITUNO!!! :D :D
malna5

malna5

megnéztem a videót. nagyon.nagyon érdekes. én most elevitet szed
ek. immáron a harmadik doboznak fogok lassan nekiállni.

az angol szeletet ,megsütiztem. nem angol süti , csak a neve az. :)
tkp.piskóta és vaníliakrémes - csokis csoda. a különlegessége, hogy van bent némi mandulaaroma.

viszont képzeld mi történt velem!
gondoltam már olyan régen kukkeroltam a mikroszkópomon. délután ránézek és képzeld. teljes páfrányba borulásban volt. na most ez mit jelent? talán egy bónusz pé? szerinted?
Vendég

nem tudom ezt a jónást egyébként én sem értem.
de próba-szerencse alapon akár próbálkozhatunk is vele, nemde? :D
Vendég

En szoktam nezegetni Czeizel videoit, rendkivul jo fejnek tartom, aki ertelmesen, normalisan elmagyaraz mindent. Szerintem ne hagyjatok ki a mai napot! Ugyis pentek van!!!! :D :D
Megjott a csaladocskam, most rohanok!!!!
malna5

Szép és jó reggelt Mindenkinek!

Olyan gyönyörű havas reggelre ébredtem, hogy ma csak jókedvem lehet. :)
Remélem Nektek is jól indult a hét?!
Vendég

Sziasztok lányok! Képzeljétek szombaton reggel 6- délután 4-ig nem volt áram nálunk. Leszakadt egy felsővezeték 10 cm hótól. 17 fok volt a házunkban. Nagyon nyomasztó volt. Nagytakarítani akartam, hát abból nem lett semmi. Legalább activitiztünk a gyerekekkel. Tegnap este pedig tv-nk nem volt. Legalább solo-ztunk a gyerekekkel. Belegondolok mégis szuper hétvége volt. Én elvagyok tv nélkül, de a családom sajnos nem. Most azonban együtt játszattunk. :D Reggel a gyerekek 4 hóembert építettek a kertben, mindenkit megformáltak a családból. :D Remélem jövőre 5 hóemberke lesz a kertben...
Hogy vagytok, veletek mi újság? Én a héten szabin leszek. Csak ma jöttem be dolgozni, holnaptól folytatom a nagytakarítást otthon. Most valahogy nagyon élvezem...
korenka
Szár

Szia Korenka!

A héten még én is dolgozom, aztán végre egy kis szabadsághoz juthatok én is. Sok volt ez az év. Egy cseppet fújok, meg hát közben lenyomatolom az utolsó vizsgámat.
Egyébként semmiről nem tudok beszámolni. Minden megy a régi kerkvágásba. Annyi, hogy péntek körül várom a nem vártat :)
Vendég

Ti csináltatok adventi koszorút?
Vendég

bbercsi: Annyira nagyon izgulok érted. Mikor fogsz tesztelni? Jövő hét elején? Nekem ez a hét ama bizonyos aktív hét, úgyhogy apával minden estére programom van! Nem bízunk semmit a véletlenre! :D
Jónás szerint 6-a. Úgyhogy addig meg sem állunk. Karácsonyi díszként teszek az asztalra koszorút, de nem vagyunk keresztény vallásúak, nekünk ez nem vallási szimbólum. Imádom a karácsonyt... :D
korenka
Szár

Te készítettél? Tegyél fel képet róla, ha van kedven. Szeretjük a szépet!
korenka
Szár

Kép
korenka
Szár

Korenka!
Én nem izgirizgizek (saját költésű szó) egy cseppet sem. A múlt hónap az nagy cslódás volt számomra, mert ugye úgy gondoltam, hogy nekem minden egyszerre sikerül. Aztán jól koppantam , mert nem.
Nos.
Most úgy vagyok, hogy várok..várok..várok. nem siettetek semmit. Ha akar az a gyerek , akkor úgyis jön. Ugye? :) :) :roll:
37 éves vagyok, tudom, hogy azért ilyenkor már kicsit nehezebben jön össze a dolog. bár kitudja. Ha fél éven keresztül nem leszek sikeres, akkor viszont szigorúan dokihoz rendelem magam.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?