Új privát üzeneted érkezett!

Geo,
naaaaaaagyon ügyes Dávid :lol:
Járássegítő, mint karácsonyi ajándék Dávidnak??? Szerintem nem lesz szüksége rá, ne költsd rá feleslegesen a pénzt, mert addigra Dávid már szaladni fog amilyen ütemben fejlődik :lol: :lol: :wink:
Nekem egész éjjel háton alszik a lány és egyszer ébred enni hajnalban és utána még visszaalszik. Nem ébred fel a keze mozgására. A lába meg hálózsákban van, az meg azért kissé visszafogja a nagy rugdalózást.
Nappal viszont szigorúan hason alszik délután. Másképp fél óra után felkelne és nem lehetne visszaaltatni őt. Hason viszon aliszik 2-3 órát.

Luna,
én szívből kívánom neked, hogy ne legyen szükséged gyógyszerre!
Talán a szopi abbahagyásával rendeződni fog a helyzet.

Nanetto,
tudom, hogy nektek is kint van a második fog.
Azért írtam, hogy te ne olvasd, mert nálunk megint minden simán ment. Sírás-rívás-nyűgösség nélkül. Éjjel is szuperül aludt és reggelre áttört a fog :lol: Nem akartalak ezzel szomorítani, hogy nektek meg Esztit nagyon megviseli a fog téma.

Éjszakai alvás:
REMÉLEM SENKI SEM FOG MEGSÉRTŐDNI HA MOST JÓL LEÍROM A VÉLEMÉNYEM ÉS REMÉLEM SENKI NEM VESZI MAGÁRA!!!!!
Én valószínűleg nagyon önző vagyok a férjemmel együtt, de nálunk szó sem lehet róla, hogy a lány 1/2 8-kor menjen aludni és hajnali 5-6 körül meg már kuvikkoljon!!!!!!
Nálunk a legkorábbi lefekvés az 9 óra! Az is akkor ha nagyon nyűgös, fáradt, nem aludt eleget napközben, borult a saját maga alakított napirendje.
Nagy átlagban 21.30-22.00-kor megy aludni és reggel 7.30-8.30 a végleges ébredés. Ezt egyszeri hajnali 5.00-6.30 között mozgó egyszeri ébredéssel-evéssel műveli.
Senki ne csodálkozzon azon ha a gyermek hajnalok hajnalán már nem akar visszaaludni, ha korán megy este ágyba.
Tudom Magyarországon más a mentalitás, más a napszak érzete.
Itt nálunk a 19.00 óra az még délutánnak számít! Az este az 21.00 óra körül kezdődik. Itt teljesen megszokott, hogy a gyerekeket nem teszik le korán aludni.
Én általában 23.30-00-30 körül megyek aludni, a férjem van amikor még késöbb, szó sem lehet arról, hogy a lány hajnaltól "randalírozzon".

Nappali alvás:
én nem altatnám a lányt napi két alkalommal "hosszút".
ébredés után kb másfél két órát bír, aztán ahol éri az álom (pihiszék, babakocsi, ha nem vagyunk otthon, járóka, kiságy) ott alszik kb 20 max 30 percet. Majd megint kb másfél-két órát bír és ismét ahol éri ott alszik 20-30 percet. A délutáni alvása az 14.30-15.30 között kezdődik, ekkor alszik hosszút 2-3 órát. Legkésöbb 18.30-ig tuti felébred. Ekkor vagy bírja szuflával (mert olyan mint egy duracell ultra) egészen fürdésig, vagy alszik egy rövidet 20-30 percet olyan fél kilenc körül, ez attól függ, hogy mennyit aludt délután.

Na nálunk ez a menetrend. Nekünk ez nagyon bejött! És én nagyon örülök neki, hogy saját magától a késői fekvésre állt rá, mert én nem bírnám a hajnali kelést.
Persze felmerül, hogy akkor hogy jut idő kettesben lenni? Hát a délutáni hosszú alvásakor, meg este miután letettük őt aludni.

Csilla,
ne haragudj, de nem emlékszem, mit modtak amikor kiderült a reflux, meg az, hogy a gyomra nem olyan gyorsan üríti a kaját, ezt kinövi majd Léni, vagy esetleg valami műtétre lesz szükség. A refluxot az kinövi azt tudom, a másik dologra gondolok.
Néztem a videókat és nagyon aranyosak apával :lol: ! Kár, hogy nálunk drága mulatság a babaúszás, mert amúgy imád fürdeni, meg lubickolni a nagykádban, tuti szeretné az úszást is....
Nagyon csini a csengás uszógatyója :lol: :lol: :lol:

Klau,
én már egy hónapja nem sterilizálok és a lánynak semmi baja! Csilláék hányása, refluxos hányás és nem bakteriális, vagy vírusos eredtű.
Nekem a lány, ha már nem kér többet ellöki az üveget. Nálunk nincs olyan, hogy amennyit elkészítek azt betermeli. Illetve van, mert már tudom, hogy kb mikor mennyit eszik majd meg, így általában üresre szívja az üveget.

Apa mit csinál nálunk?
Mióta itthon van ő a lány szórakoztató központja. Na jó én is játszom vele, meg közösen is sokat játszunk, de mikor főzök-takarítok, akkor ő foglalkozik vele.
Nálunk én fürdetek, etetek, pelust is én cserélek, én öltöztetek.
Ő meg jön és énekel, dumál, játszik a lánynak az esti fürdés-törölközés-öltözés szeánsznál, mert a lány utál törölközni és öltözni.
A pelus csere az nálunk főleg ha kakis akkor az kizárólag az én feladatom. Mikor megpróbálta egyszer-kétszer kakisan tisztába tenni, majdnem kidobta a taccsot, így nekem kellett befejezni. Most már edzi magát és amikor kaki van akkor jön velem és segédkezik, hogy szokja a dolgot, mert ugye megeshet, hogy nem leszek itthon és tisztába kell tennie őt.
Vendég
 


És ez az új tudománya. Szinte egész nap így berreg. Kidugja a nyelvét és jó nyálfröcskölősen berreg. Nem túl jó a videó bocsi, mert telefonnal vettem fel.

http://www.youtube.com/watch?v=f2Lw9bGn91E
Vendég
 


[quote="nikvik"]K írta:nikvikonkri,
akkor majd szorítok, hogy a 3. lány legyen :lol: . Minden elismerésem aki több gyereket szeretne-vállal. Én soha, de soha nem szerettem volna egynél többet. És én nagyon lányt akartam. Vagy inkább úgy mondanám, hogy valahogy mindig is tudtam, hogy nekem lányom lesz.


:) Ezt Én is írhattam volna, örülök, hogy nem csak Én gondolom így. Megnyugtató. :)

Geo: névadó=keresztelő polgári változata. :)

Ruhavásárlás: Én is nagy teszveszes vagyok :) szerintem is nagyon jókat ki lehet fogni.

Karácsonyra nekünk habtapi, tanulókutya, és zenélő bili lesz. (ami olyan mint egy trón, és szék is egyben, így bili csak majd jóval később lsz....mintha tudnám mikortól kell bili :D )

Geo: Flylady :D :D örülök, hogy megoszthattam Veletek!!! Én is imádom. :)

Ja, és én nagyon szeretek a Balatonnál laki...most Anyuéknál vagyunk Siófokon, másik part, de ugyanolyan jó :)

Jajj, fogakhoz gartula, nekünk még egy sincs, még a közelben sem szerintem!!
Mi meg ugye a forgással vagyunk elfoglalva, meg most elkezdett megpróbálni kúszni, és felülni oldaltfekvésből. Ezzel elvan általában, míg fel nem hergeli magát hogy nem megy, és kiabál dühében, olyankor le kell nyugtatni. :)

Alaknak Én nem Rubint Rékát szeretnék, de meg tudnám nevezni kiét akarom, úgyhogy ha van ilyen sarlatán én is megyek. :D :D

Luna, úgy vettem ki alakulnak a dolgaitok, drukkolok, a pszichológus meg hasznos néha.
Én is pánikbeteg voltam (mér maradt vissza belőle) nekem a pszichológus azt mondta nem kell bogyó, kijövök belőle magamtól, mert nem ok nélküli a pánikom, hanem volt egy kiváltó oka (illetve több).
Hát mondjuk 90%-ban elmúlt.... de a maradék 10% is eltűnhetne...


Jajj, és akartam írni, Én is imádom, hogy lány, és lehet ruházni. :D Most is már ünnepekre beszereztem teszveszről a csini ruhácskákat, meg névadóra is, meg Anyutól is kapott egy hatalmas rakattal, mind rózsaszín minden árnyalat. :D Bébinek is tetszenek, tapizta őket nagyon, el sem akarta engedni. :D
Szokta nézegetni a ruháit. :)

Lábfelfedezés: na, akkor nálunk is megvan, csak nem tudtam, hogy ezt így hívják. :)

Csilla, uszis videók nagyon jók. :)

Basszus, Liza a kádban is rázza a kis fejét, ha víz megy az arára, nemtom mi lenne vele az usziban.

Ez a hányás borzasztó, remélem hamar ki fogja nőni szegény.

Alvás: Nálunk este 8 körül van lefekvés, és 7 körül kel, ez a mi napirendünkben nagyon ideális, éjjel nem kel, semmilyen okból, egyszer sem.
Vik, nekem mostanában már a 6 óra is este, olyan sötét van, persze nyáron más...

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 

 
 

Vik, nagyon édi Zoe ezzel a mutatvánnyal.
Bocsi, de muszáj megkérdeznem, még mindig görögül beszélsz ezek szerint? ;) Pedig Nikos már otthon van. :D
Nem mondtak semmit a lassú gyomortartalom ürítésére, szerintem azért, mert fogalmuk sincs róla. Remélhetőleg azt is kinövi.

Majd december 10-én megyünk gasztróra, valaki kérdezte.

Engem nagyon kezd aggasztani, hogy Lénának egy hangja sincs. Ma még meg sem nyikkant. :(
Amit a múltkor felraktam, a pihiszékes sikongatós eset, azt 3-szor csinálta, azóta sem. És tényleg nem "szól" semmit.

Kép

Kép
***csilla***
 
 



Fontos kérdésem lenne!!!
Vok, Nanetto és még nem tudom pontosan ki jár dévényre!
Normális, hogy a gyereken lila/kék/zöld foltok vannak a masszírozástól???
A múltkor már volt rajta, de most ultra brutál lett! Miután apa meglátta elég kétkedve fogadja a dolgot és én is kezdek bizonytalanodni.

Légyszi írjatok, hogy Nektek volt e folt!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


szia!!!íKonkri
vok - tatim - és én is ugyanahoz a csajhoz járunk - NINCS FOLT SOHA NEM IS VOLT! hol van a folt???? nekem mesélt olyat a Nóri (tornászos nőci) hogy ha későn megy el a gyerek a tornászhoz de a késő nála az olyan 6-7 hós akkor nehéz gyurmázni!!!!! ... de szerintem a kék zöld folt az túlzás!!!! én mondjuk teljes para normális mama vagyok ismertek én tuti szóvá tettem volna!!!! ... szerintem ez NEM NORMÁLIS de nem vagyok gyógytornász és nem tudom milyét tekerte ki ugye :lol: és sírt sokat ott Konkri??? ha akarod megkérdezhetem a Nórit ... egy telefon mert legközelebb csak 2 hét múlva megyünk...

én nem irok semmit mert mindig csak panaszkodok nektek! és ma sem lenne máshogy! de ( )-ben megjegyzném pénteken ALUDTUNK 6:21-IG ÉS NAGYON BOLDOGOK VOLTUNK ma semmit de a két kis fog alul nagyon nagyon sokat nőtt az éjjel! és most megint erre kell fognom! bár azt mondják az már nem fáj a gyereknek szerintem neki igen! de nem vagyok fogász sem :-( ...

ma karácsonyi dalokat fogok hallgatni! elért a "rosszkedv" és ez azért mert tanácstalan vagyok! és olyankor szar a kedvem!!!!
:-( még jövök hátha a zene majd úgy feldob hogy "megolvaslak" titeket!
Vendég
 


Sziasztok!

Na, bealudt a kiscsaj, gyorsan visszaolvasok és írok amíg eljutok...

Nikvik,
gratula a foghoz! Nagyon ügyesek vagytok! Amúgy általában előszőr hasról fordulnak hátra, és utána fordítva. Szóval jók vagytok! (Persze vannak kivételek, nekünk előrefele kezdett el rögtön kúszni, pedig hátrafele szoktak...)
Hát, tényleg nem tudom hogy anyósodék mivel etethetik a tyúkokat ha büdösek. Amúgy meg szerintem ahol sok tojás van, ott mindegy az az 1-2 nap, ameddig összeszedik és áll. De végülis te tudod, te ismered a körülményeket. Én olyan helyről veszem a tojást, ahol megbízom az eladóban. Ennnyi.

Luna,
én a hordozóba rakom bele a kiscsajt, és úgy viszem ki. De a mi hordozónk elég könnyű, igaz kertesház, szóval nekem nem gáz kivinni (azt a pár métert!). Viszont ha mindig berakom a vázat is, és ha megérkeztünk, akkor már azon viszem tovább, mert huzamosabb ideig én sem bírom cipelni. Én a saját kocsimban benne merném hagyni a hordozó (a kertben áll a kocsi), de a férjemében már nem. Az céges autó, és állandóan feltörik! Hihetetlen, de mostmár ott tartunk hogy kb hetente egyszer! Jó, nem nálunk, hanem Pesten itt-ott. Nem szeretném ha egyszer elvinnék a gyerekülést...

Na, közben fel is kelt, majd még jövök...
cicmarek_
 
 


visszaludt...

Luna,
ja, és gratulálok hogy haladtok!!!! Van fény az alagút végén!!!!

Tatim,
nagyon gáz a baleset! És te milyen ügyes voltál! Én tuti leüvöltöttem volna a pacák fejét, és még egyet be is húzok neki! Én állandóan attól rettegek hogy balesetünk lesz... Igyekszem nem gondolni rá, mert akkor tutira bevonzom a bajt (mint amikor néha otthon felejtettem a bérletem, akkor tutira jöttek az ellenőrök).

Valaki kérdezte a tápszert. Vik tökjól leírta, 120-150 g kell kb testsúlykológrammonként naponta. Hát, mi most nagyon az alsó határon táncolunk. Mostmár ott tartunk, hogy a kaja felét lehúzza, azzal csillapítja a farkaséhségét, és utána könyörögni kell hogy a másikfele lemenjen. Van hogy 1-1,5 óra is eltelik mire lemegy. És van amikor ezt a reggeli evéssel műveli, szóval akkor tényleg éhes lehet, és mégsem kell neki a kaja.... Készvagyok...

Geo,
úh, hát nem irígyellek. Én nem is próbálom altatni napközben, mert annyira pörög a csaj, hogy nem lehet. Ha látom rajta hogy már nagyon fáradt, akkor lehet csak próbálkozni vele. Így is megvan az esélye, hogy ha felveszem az ölembe, vagy berakom az ágyába, akkor meglát valamit és már pattannak is ki a szemei. És arra készülj fel, hogy most hogy Dávid kúszik, a hízása is jelentősen le fog csökkenni!!!!!! Én hetente mérem a kiscsajt, és mióta kúszik alig hízott (és akkor még nem volt ilyen problémás az evése)!!!!
Jaj, nagyon cuki Dávid a videón!!!! Ügyi! Nekem a barátnőm most mondta, hogy a kiscsajom már emelgeti hozzá a seggét is, és hogy szerinte nemsokára mászni fog! A kúszását is előre megjósolta, úgyhogy hiszek neki... Remélem azért még van egy kis időm....

Vok,
rájöttem hogy szerintem miért rakják sokan arccal előre a gyereket a kendőbe: mert a füzetben az egyik képen úgy van a gyerek. Igaz, hogy fölötte a szövegben meg le van írva hogy ne rakják úgy, de lehet sokan nem olvassák el...
Azt hagy kérdezzem meg, hogy a csípőn hordozást mikor lehet elkezdeni? Amikor már önállóan ül, vagy most hogy már azért elég jól tartja magát....

Hari,
már ha van időd olvasni... Szóval nekem is úgy tűnik mindent megtettél, és szerintem a gyerekek amúgy is lassabban gyógyulnak. Nekünk a hátha 1 hét alatt csillapodott annyira, hogy most már nem kell minden etetés előtt szívni az orrát... Szóval ne ostorozd magad!

Csilla,
Léni nagyon cuki! Én úgy irígylek mindenkit, akinek eszik a babája rendesen. Nekünk annyira utálja a kanalazást. Még az almát ki fogom próbálni, de szerintem sült almával fogok kezdeni, mert úgy édesebb (bár barackkal kezdtem, az sem kellett neki)....
Csúcsszuperek a videók!!!!!!!!!!!!!! Nagyon ügyes!!!!!!
A füle nem szokott vizes lenni? Vagy mit csináltok hogy ne legyen olyan?!

Nanetto,
köszi, ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik!!!!
És hogy mi van veletek? Nem lehet hogy jön a 3. fog?

Vik,
cuki a videó!!! Ügyes Zoé! Csak ne céklával a szájában csinálja :-)

Nyuszika,
szerintem a habtapi nem jó. Nekünk van, és állandóan felszedi hogy rágja, a benne lévő darabok meg potyognak ki. Állandóan attól félek, hogy vagy egy kisebb darabkát, vagy pedig lecsíp a széléből és azt nyeli le. De persze a ti döntésetek! Én örülök hogy kaptam, és nem adtam ki rá egy valag pénzt... Vagy ha tudtok, olyat vegyetek ami egy puzzle egy darab.

Na felkelt, már ideje, úgyhogy most megyek. Sziasztok.
cicmarek_
 
 


Mi nemrég megjártuk az ügyeletet. Bogi 39 fokos lázzal ébredt, és azt mondta fáj a dereka.
Az ügyeletes gyerekdoki megvizsgálta és közölte, hogy vesemedence-gyulladása van.
Írt fel neki erős antibigyót és holnap kell jelentkeznünk a házi gyerekdokinál + vizeletet is kell vinni.
Hát ez van - viszont a közérzete teljesen jó, ahhoz képest, hogy ilyen beteg.

A legnagyobb bánata az, hogy holnap mennek az oviból kirándulni Nagykarácsonyba a Mikuláshoz - nos, ez most sajna kimarad, de irtó szomorú miatta. Ezért megígértem neki, hogy Szegeden is biztosan lesz valahol Mikulás, és akkor oda tuti elviszem.

Szerintetek visszaadják a kirándulásra befizetett pénzt, így hogy Bogi nem megy? Mondjuk én kételkedem benne, mivel, hogy a busz... stb. miegymás meg van rendelve. Nem is tudom, hogy működik ez ilyenkor. Jó lenne legalább egy részét visszakapni, mert a gyógyszertárban is ott hagytunk egy csomó pénzt.
Nem is tudom, minek van TB, mikor szinte semmi támogatás nincs a gyógyszerekre - főleg amelyek a gyerekeknek vannak.
Jó üzlet - tudják nagyon jól, hogy a gyerekednek úgyis megveszed - kiváltod a felírt gyógyszert, mert azt szeretnéd, hogy meggyógyuljon - mégha az utolsó fillérjeidet is költöd rá - hiszen az egészség nem pénzkérdés főleg nem egy gyereknél.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Cicmarek, köszi :lol:
Már talán kicsit jobban van Bence, bár ez a köhögés nem akar elmúlni. Kedden megyünk még a pullmonológiára, meglátom azok mit mondanak.

Mi ma sütöttünk Lilivel mézeskalácsot, ő szaggatta és díszítette. Nagyon élvezte :lol:

Konkri, mi nem járunk semmilyen tornára, de a kék-zöld foltok szerintem nem normálisak. :roll:

Nálunk most 2 napja halál az alvás. Este nem is alszik el, vagy ha nagy nehezen igen, akkor is 10-20 percenként sírva ébred. Úgyhogy most 2 napig este az ölemben aludt a TV előtt. Úgy semmi baja nem volt. Ma már nem hagyom, mert a végén megszokja. Most nappal is olyan nehezen alszik el, hogy csak na! Lehetne a betegség az oka, de eddig nem csinált ilyet és hát már elég rég beteg. Szóval nem tudom mi van vele, de remélem nem valami új szokás :lol:
Babakocsiban jól elalszik, de ebben az időben már nekem nincs kedvem kimenni
:oops:

Kép
Kép
hari
 
 


Csilla,
köszi a gratulációt a "mutatványhoz". Egyenlőre mindkét nyelvet beszélem neki. Úgy hogy egyre többet magyarul és egyre kevesebbet görögül. Nem akartam, hogy sokként érje, hogy egyik nap még így a másik nap meg már csak úgy beszélek hozzá.
Amennyire meg bírom állapítani mindkét nyelvet érti.
Ezt onnan gondolom, hogy a múltor hívott minket az egyik ismerős Ausztriából és Nikos németül beszélt ekkor. A lány meg úgy nézet őt mint egy marslakót :lol: Ellenben amikor én magyarul beszélek, ugyanúgy reagál mint amikor görögül beszélnek hozzá :lol:

Hogy érted azt, hogy Lénának nincs hangja??? Nem sikongat, nem próbál hangokat kiadni? Gagyarászni ? Berregni? Zümmögni? Stb...???? Ez alatt azt érted, hogy az egyetlen dolog amit a hangjával csinál az a síráskori hang?
Ha igen akkor az engem is aggasztana. Az ilyen fajta dolgokat nem nézik a koroszülöttkontrollon? Esetleg a gyerekorvosnak megemlíteni?

Konkri,
biztos, hogy ez a gyógymasszőr érti a dolgát? Én valószínűleg keresnék másikat és ehhez nem vinném többet a gyereket! Sajnálom a foltokat.

Cicmarek,
Hát remélem, hogy céklával a szájában nem fog ilyen mutatványba kezdeni. Se répával, se spenóttal, se almával, se barackkal, most hiretelen ezek jutottak eszembe amik jó kis foltot hagynak....
A kanalas evésbe meg majd belejön meglásd! Az elején nekünk se ment. Meg az első pár nap sírt amikor így adtam neki az ebédet, mert ugye még nem tudta mit kell kezdeni a kanállal és onnan nem ment olyan gyorsan a kaja mint az üvegből. Talán 3-4 nap lehetett mire rájött a kanalazás mikéntjére. Az óta meg amikor kanállal közelítek felé azt hiszi, hogy kaja van és tátogva kéri :lol: .

Hari,
jesszus sajnálom Lilit. Reméljük most már vége lesz a betegségsorozatnak nálatok és mindenki megint egészséges lesz.
Szerintem vissza kéne adniuk a kirándulás pénzt. Nem volt tervezett a betegség, így így lenne fair.
Hú mézeskalács! Lehet én is sütök, bár itt nem sok karácsonyi hangulatom lesz tőle, mert most is verőfényes napsütés és 22 fok van.
Vendég
 


És hogy rohan az idő! Most született és már 6 hónapos lett ma :lol: :lol:
El se hiszem. Lassan kezdhetek gondolkozni az első szülinapi tortáján. Szerintem majd répatorta lesz és természetesen tojásmentes!
Vendég
 


Hari, kíváncsi vagyok, mit mondanak a pulmonológián. Hátha valami ilyen jellegű lesz a gond. Majd gyere, számolj be róla.

Heni, hát nem hiszem, hogy visszaadják a pénzt, esetleg ha van belépő, akkor azt. Bogi hogy van? Reméljük, gyorsan kikúrálja az antibiotikum.

Vik, hát igen, hihetetlen ez a fél év.
Igen, jól érted, semmilyen hangot nem ad ki, csak amikor sír. :( Nagyon-nagyon-nagyon ritkán lehet belőle kicsikarni mást és akkor annak úgy örülünk, hogy azt elmondani sem lehet.
Gyerekdokinak mondtam, most voltunk ugye a fél éves tanácsadáson hétfőn, nem mondott semmit. Koraszülött kontrollra már nem kell mennünk, mert ugye átkerültünk egy magasabb szintre, a fejlődés neurológiára, igazából a fejlődés neurológushoz kellene visszamennünk, de semmi bizodalmam a főorvosban, így mindig halogatom. Van egy doktornő, akit már többen ajánlottak (régebben itt dolgozott Fehérváron, de már csak Pesten van), azt hiszem, hozzá el fogunk látogatni.
Ja, múltkor kérdezted, szerintem nálunk nagyon baráti áron van az úszás, 13.000 forint hármunknak a 6 alkalom, de egészségpénztárra elszámolható (magunknak fizetjük, nagyon szuper dolog, csak ajánlani tudom mindenkinek), így a 30%-át visszakapjuk, így akkor 9100/6, azaz 1600 forint egy alkalom úgy, hogy mindhárman ott vagyunk.

Cic, hát vizes lesz a füle, hogy ne lenne vizes. :) Sokaktól hallom, hogy félnek tőle, hát nekem eszembe sem jutott, hogy tartsak tőle. Gondolom egészen addig, amíg nem kell felszúrni illetve nem lesz valami jó kis középfül gyulladása. Én nagyon "füles" gyerek voltam, egész csecsemő koromban kellett 10x felszúrni (aztán meg jött a sorozatos arcüreggyulladás), de egyelőre nem foglalkozom ezzel. Vizes, megtöröljük a végén, jó meleg sapi, ennyi.
Hát Léni minden, csak nem jó evő. :D

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok :D

CSak gyorsan, mert mindjárt fürdünk.

Viki gratula a 2 fogacskához is :D :D Az Arnold is így szokott brümmögni és közbn ömlik a nyála. Néha a főzelékkkel is szokott :lol: :lol: :lol:
Igen, én vagyok a konyhás, vagyis jelenleg még a konyha nélküli :D Jelenleg ott tartok, hogy, mivel nincs vízcsap még a konyhámban, mindenért a fürdőbe szaladok. Ez akkor volt érdekes, amior az anyósomnál sütöttem és ottt is ki akartam menni a fürdőbe vízért :wink: :wink:

Heni sajnálom, hogy a Bogi beteg :( Hogyan fázhatott megt ennyire?
Hát, nem tudom visszakapjátok- e a pénzt, már nem is emlékszem, hogy ilyenkor hogy is van. De szerintem sincs rá sok esély... sajnálom.
Egyetértek veled a gyógyszerárakkal kapcsolatban, csak én idevenném a babaruhákat és cipőket is. Azokat is úgyis megveszi az ember, ezért ilyen dárga :roll:

Cic én cvoltam a, aki érdeklődött tápszerügyileg, de már rájöttem, hohgy nem aggódom rajta. Eszik, hízik, jókedvű, kiegyensúlyozott, inkább nem számolgatom. De köszi, hogy leírtad, hogy ti hogyan szoktátok :D

Konkri
Sajnálom, a foltokat, de szerintem sem normális egy kisbabát annyira maszírozni, hogy foltos legyen. :shock: :shock:

Csilla ha a hallásvizsgálata rendben volt, akkor Léni hall rendesen és majd beindul a "beszéde" is, csak később. Szerintem ne aggódj, nem vagytok elkésve, de mindjárt utánanézek.
Hát, basszus, enm találtam semmit, de szerintem nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Legyél még egy kicsit türelmes, egész biztosan nemsokára ő is karattyolni fog :D :D

Jaj, mennem kell, pedig még sehol sem tartok :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok!

Csilla, Én is akartam kérdezni, hogy úszáskor a füléből rendesen kiszárad-e a víz utána?
Nagyon cuki, ahogy evez a kis lábaival amúgy. :)

Cic, úgy kapjuk karácsonyra a habtapit, és ilyen nagy méret, 33x33 centi egy darabja, nincsenek rajta kis részek, remélem nem tudja majd megrágni.

Boginak jobbulást!! Szegényke. :(

Nálunk a kanalazás nagyon jól megy, már 1-2 hete rájött, hogy a nyelvét le kel tenni, nem szopizni a kanalat, szóval tuti belejön hamar minden bébi.
A foltok...pfff...Én most rendeltem egy olyan esőkabát szerű előkét, mert érdekes módon nem a felsőjére megy, hanem a gatyája szárára, ha repül valami. :)

A "beszédhez" Én nem értek, de biztos Én is ugyanígy aggódnék, ha nem beszélgetne. De ha megnézte doki, és rendben van, akkor nem kell aggódni, majd fog.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Csilla!
A koraszülötten nem mondtak a nem beszélésre semmit? Vagy a neurológián? (hozzá tenném, nem olvastam végig mindent... most már láttam, hogy fejlődés neurológiára jártok) Érdemes lenne talán ott is megkérdezni. A hallásvizsgálat ugye csak a fizikai okokat szűri. De tuti vannak csöndes gyerekek is. Én para anya vagyok, tuti addig mennék, amíg legalább 3-4 doki nem mondja, hogy ez oké, és fog beszélni a lányom :D
Egyébként beszéd: Ádám 4!!! éves koráig nem szólalt meg. És ami a legdurvább tök kicsi korára vissza tud emlékezni... És arra is emlékszik, hogy ő úgy gondolta beszél... Kicsit gáz lehetett...

Én csak egy ilyen általánosat találtam:
http://www.beszed.hu/beszedfejlodes

Heni!
Hát, nem hiszem, hogy sokat visszaadnának, de valamennyit csak kéne.
Sajnálom a vesemedence gyulladást. :?

Geo!
Lééégyszi, semmilyen hordozóban nem hordunk gyereket kifele fordítva. Nem tesz jót a gerincnek. Mindegy mit írnak a leírásában. Nincs olyan cucc, amiben jó, ha hátrafeszül a gerince. (de ugye tiéd, úgy hordod ahogy akarod, ez csak az én ajánlásom :D)

Vik!
Te ismered anyóst :D

Éjszakai alvás:
az unokatesómék úgy csinálják és ták hogy éjfélkor rakták le aludni hosszúra a gyereket, előtte fürdették és felkeltették ezért a gyerekeket. (a kicsit gondolom most is keltik) és így 8-9ig alszanak a kicsik. Én erre nem lennék jó, egyrészt Hanna korábban megy aludni, másrészt én is hulla vagyok már 9 fele :D És én elvből nem keltek gyereket. :D:D Nem sok elvem maradt, de ahhoz ragaszkodom :D:D

Pleus:
Ha nem vagyok itthon, mindent megcsinál az apja. Elsőre nem... Hannával volt, hogy megvárt a kakis pelussal... kevésbé tetszett. Ennek hangot is adtam. Legközelebb már kicserélte a pelust :D:D
Azóta nincsen ilyen gondunk.

Lény és az öltöztetés:
És soha nem öltöztettem a kiscsajt, most se teszem. Csinin öltözik, de nem azért, mert én akarom.. Én ebben fura vagyok. Én a kényelmes és praktikus cuccokat részesítem előnyben. :D
Hanna meg olyan típus, hogy még most is azt veszi fel, amit odaadok neki. Nem válogat, nem csajos. Furák vagyunk mi :D:D

Mennem kell, Hannával játszunk egy kicsit még....
egyszer tuti eljutok a végére annak, amit mondani akarok :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Na, visszajöttem.

Csilla ne haragudj, sosem tudom jól leírni azt, amit akarok. Szóval azt akartam mondani, hogy akkor kellene aggódni, ha esetleg baj lenne a hallásával, de gondolom az rendben van, különben írtad volna, így szerintem a Léna is fog majd "beszélgetni" csak esetleg később. Ő ez a típus, biztos van olyan terület, vagy majd lesz, amiben meg ő lesz a leggyorsabb itt a babák között :D
De, mivel én is elég parás vagyok, meg tudom érteni, hogy aggódsz és biztos én is elvinném orvoshoz, hogy megnyxugtasson.
A uszis képek pedig nagyon édesek :lol: :lol: :lol: a férjem is megnézte és most már ő is rá van kattanva, csak még mindig nem tudom, hogy most akkor el lehet menni sima uszodába, vagy kizárólag csak olyanba, aholbabaúszással is foglalkoznak? :roll:
Jaj, és az a fürdőbugyi :lol: :lol: :lol: :lol:

Klauszerintem az én fiam is olyan, hogy bármennyi tápot megenne :D ezért aztán rájöttem, hogy elég neki napközben a 150, estére a 180 és amikor végzett, akkor gyorsan cumi a szájába és minend rendben van :D csak a szopásigényét kell kielégíteni :D :D , mert rögtön elhallgat és utána elég sokáig szokott még cumizni.

Geo Dávid nagyon cuki a video-n, egy csomószor eszembe jut napközben :D :D jah, egyébként az Arnold kb 2 hete jutott el odáig, hogxy hason képes a szájába venni a játékokat. Ezt a Dávid már 3 hónaposan megcsinálta :lol: :lol:
Az Arni mindig háton alszik, ill. ő maga az oldalára fordul, lábai azz égnek :lol: szóval ő így alszik és nem riad fel a rángásokra. Viszont, ha egészen véletlenül hasra fordul és úgy alszik el, ez kb 2X fordult elő, akkor tuti felébred néhány perc után, így a hátára kell fordítanom. Úgyhogy nem lehet általánosítani. Az egyik babánál ez válik be , a másiknál meg az. Lehet, hogy a Dávid egy idő után megszokja a háton alvást és nem ébred fel olyan gyakran, de mivel ő nagy hasonalvó, lehet, hogy enm. Bár az is igaz, hogy a kisbabák rengeteget és állandóan változnak. Emlékszel, amikor pár hete a napirednről érdeklődtél és a nappali alvásokról? Hát, amit akkor gyönyörűen leírtam, az már nem úgy van :lol: :lol:

Luna nagy öröm, hogy ilyen jól haladtok :lol: :lol:

Rólunk:
Itt voltak a tesómék a hétvégén és nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekek teljesen el voltak ájulva az Arnitól :lol: egyfolytában szórakoztatni akarták, bohóckodtak neki, hogy nevessen :lol: :lol:
Klassz volt, nagyon :D
Nem tudom, hogy hogy álltok a fürdés közbeni pancsolással, de mi csütörtök óta tartunk ott, hogy úszi az egész szoba, mert annyira pancsol :lol: :lol: :lol: Annyira cuki, hogy nem nevet, hanem koncentrál erősen, miközben szanaszét fröcsköli a vizet a lábával és a karjaival :lol: :lol: :lol: Lassan kénytelenk leszünk a fürdőben fürdetni, bár azt még nem tudom hogyan oldom meg.

Geo az ikeás kosár tök jó ötlet, múltkor én is gondoltam rá, de most megoldottuk a babakocsival. Elvittük, de nem a mózes, hanem már a sportrészben, így tudott nézelődni, csak elaludni nem tudott még benne. Így aztán elringattam, aztán beleraktam. De elhatároztam, hogy amíg még belefér, addig mindenképpen a mózest használjuk, csa, ha megyünk vhova és tudom, hohgy pont nem az alvásidejében megyünk, akkor fogom használmni a sportrészt :D
Azt hiszem Iknyuszika már azt használja :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sellőke,pkklau,
fantasztikus volt a tanács, köszönöm!! most az van, hogy Dávid mindenféle üvöltés és sírás (egy kis nyöszi, meg szemdörzsölés belefér)nélkül elalszik háton miközben énekelemneki a tente babát, meg fogom/simizem a fejét. tiszta büszke vagyok magamra :shock: :lol: és amikor lehunyta a szemét, akkor várok 5percet, ééés átfordítom hasra. és szuper, alszik tovább. na persze eddig a max az másfél óra volt, na dehát több, mint a 30őerc :wink:

Csilla,
a videók szuperek!!! és az a fürdőbugyi!!! szuper :wink:

Nikvik,
fhú, hát keméy.. én tuti nem bírnék éjfélig fennmaradni :shock:
mondjuk neked tök későn ér(t) haza Nikos a munkából, így értem a későn lefekvős dolgot is. meg én kikészülök ettől a téli időszámítástól... hogy már szinte 4kor sötét van :x
egyébként meg mi az elején később raktuk le Dávidot aludni, 9kor. na akkor aztán olyan üvöltésk voltak.. aztán rászoktunk a 8ra. azóta semmi probléma az elalvással. ja, és nem tudom meliyk időpontra értetted, hogy korán van, de az este 8az (nekünk) pont jó. így még tudunk egymással is eltölteni 2órát, mire ágyba tépünk andrással.
meg nekem korán is kell keljek, egyrészt a suli miatt, másrészt meg hogy együtt tudjunk reggelizni andrással.
különben meg nem tudomminek íromle azt,hogy ami van nálunk, az nekünk pont jó. hülyeség, nem? :D
ja, én nem azon szoktam csodálkozni, ha pl. dávid 6kor kel, mert a 6-fél7közötti ébredés nálunk elfogadott, hanem ha pl. fél5től nem akar visszaaludni... és volt egy ilyen időszakunk, na az kemény volt. és az sem segített, ha későb tettükle, csak mi lettünk még fáradtabbak.. minidig van valami heppje a kislegénynek,most pl. az, hlgy 2óránként ébred... tuti hogy nem éhes, csak nagyon nyugtalanul alszik, szerintem hamarosan mászni fog, mert egyre többet van négykézlábon, és hajszálhíja van,hogy elinduljon.
na nálunk is kb. úgy van, ahogy nálatok. viszont ha dávid korábban kelt a megszokottól, akkor többet alszik délelőtt, és délután csak 2kicsit. de ha normális időben kel reggel, akkor kicsit de. nagyot kb 2órát du. és felet még du.

na a többit holnap 8)
Vendég
 


Naneto!
Akkor hatott a cataflam?
Apóssal van baj? Írjál azért!!!!

Geo!
Képzeld, Alex tegnap magától aludt el hason este.. ő se hason, se magától nem aludt el mostanában :D:D:D szal lehet ebben a hason alvós cuccban valami :D:D

Na, megint nem voltam hosszú... :? de majd D:D egyszercsak :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Pár napig nem volt gépem, mert G.-nek kellett a suliban, a hétvégét meg a szüleimnél töltöttük, holnap talán itthagyja és tudok mindenre reagálni. Két részletben olvastam vissza, annyi mindent szeretnék írni, ami ma lemarad, majd holnap.

Valaki kérdezte a 2. főzelék bevezetését, az 8 hónaposan van, délután vagy este a tej vagy táp előtt, husi nem kell bele, és lehet az ami délben volt, ezért jó, ha abból többet főz az ember.

Nanetto, az éjszakai evés szerintem rendben van, ha anyahiánya van az is. Miért is kéne róla leszoktatni? Esetleg ha téged zavar, vagy pl. mint Lunáéknál.

Konkri,
még nekem sem jött meg, és már alig szoptatok, előtte rendszeres volt, és nem hiszem hogy terhes lennék.

Csilla,
engem is aggasztana, hogy ennyire nem beszél. Bízzunk benne hogy a dokik már láttak ilyet és oké. Sajnálom, hogy mindig van min aggódnotok.

Karácsony: mi úgy gondoljuk, hogy Máté egy-max. két ajándékot kap, és a családban is megbeszéltük, hogy csak a gyerekeknek veszünk ajándékot, a többiek jelképes, saját kezűleg készített ajándékot kapnak. Máténak még gondoltam veszek egy karácsonyfadíszt, ráírom a dátumot, meg még valami csöpögős szöveget :lol: , és felrakjuk a fára, és majd ha saját családja lesz, megkapja.

Geo,
mázlim van ezzel az elalvással, de érdekes, mert majdnem ezt a módszert már próbáltam pár hete, és teljes volt a sikertelenség, képtelen voltram elaltatni. Mintha most ért volna meg az egyedül elalvásra, de lehet hogy ez hülyeség. A másik dolog amire odafigyelek, hogy csak akkor rakom le aludni, amikor már tényleg nagyon álmos. Ez min. két és fél óra ébrenlét után van, de van, hogy három óra is eltelik.

Egész jól kialakult a napirendünk is, de előfordul, hogy az alvás után játék jön, aztán evés,és megint játék, de ebből nem csinálok gondot, sőt amióta nyúlnak az ébrenléti szakaszok, még jobb is, mert hosszabbakat alszik.

Vik,
szerintem mindenki úgy alakítja a baba napirendjét, hogy a család életébe illeszkedjen. Ez teljesen természetes, nem megszólni való dolog.

Valaki írta(bunkóság, hogy nem emléklszem, de elfelejtettem, ne haragudjon az illetékes), hogy nehézkes az evés, akár másfél óráig is tart. Abszolút meg tudom érteni. Máté is mindent csinál evés címszó alatt, csak enni ne kelljen. Szopik egy kicsit, aztán indul a műsor. Forgatja a fejét, nézelődik, löki ki az üveget, mint aki nem kér(pedig még csak kb. fél adagot evett ekkor). Aztán láss csodát rákap és szívja, mint aki még soha nem evett.. Ahhh. Aztán megint ugyanez.Közben büfiztetem. Na, én nem szoktam azért könyörögni neki túl sokáig, kb. fél óra aztán én lezártnak tekintem az étkezést. Nem eszik soha annyit amennyi a kívánatos lenne, de jó súlyban van, éhenhalni nem fog.

Képzeljétek, lehet, hogy pár napja bedrogoztam a gyereket. :shock: :shock:
Megettem kb. hat mákos pozsonyikiflit négy körül(igen, ennyit a diétáról :roll: ) és még poénkodtam is a G.-vel, hogy ennyi máktól tuti átalussza az éjszakát(miközben tutira biztos vagyok benne, hogy az étkezési mákban nincs alkaloida csak a gumójában)
ÉS KÉPZELJÉTEK, ÁTALUDTA AZ ÉJSZAKÁT, ESTE FÉL NYOLCTÓL REGGEL FÉL HATIG! Előtte-utána soha! Ugy röhögtünk, meg elborzadtunk mit tettünk, tettem. :shock:

Véget ért az esti mese mára, jó éjt mindenkinek, majd még visszaolvasok holnap, mert tuti kihagytam valamit amit még akartam.

KépKép
yadine81
 
 


Yadine, hogy egyertelmu is legyen mi is van Luinaeknal... az ejszakai szopirol ugyan leszoktattuk Aront (nalunk ugye konkretna a szoptatassal volt gond, nem az ejszakaival hogy zavarna) de menet kozben egyertelmuve valt, hogy nappal nem eszikeleget ez az igen szeszeleyes legeny igy hat ejjel eszik o egy adagot. 4 korul egtelen larmat csap, beszloppant kb egy deci tapot (lehet tobb is csuszna, de annyit szoktam adni) es akkor hajra reggelig :) Szoval tenylegnem szopik ejjel de enni azt akar... akkor is ha tudomanytalan, mert a korahoz es sulyahoz merten ebrednie sem kene :)

luna6
 
 


Köszi a véleményeket.
Hát amikor már végleg elkeserednék, hogy néma lesz ez a kis Vacak, akkor csinál egy ilyet. Tegnap esti szösszenet egyébként, úgy látszik, csak írni kell róla. :) Viszont ilyen kb. 3 hetente egyszer van és akkor is csak egy-két percig.
Amúgy rettenetesen erőlködik, hogy kijöjjön valami hang, mert hónapok óta tátog és látszik, hogy bazira koncentrál, csak az esetek 70%-ában ásítás, a maradék 30%-ban pedig köhögés lesz belőle. Ami irtó cuki és vicces, csak hát nem annyira megnyugtató.

Ami talán még ennél is jobban aggaszt az az, hogy még mindig nem fog. Nyúlni már nyúl a dolgok után, de nem nagyon fogja meg a tárgyakat, ha belerakjuk a kezébe, akkor pedig nem tudja, hogy az az Ő keze és ami benne van az az Ő kezében van és Ő rázza mondjuk a csörgőt, csak kaszál vele és két pillanat múlva kiesik a kezéből. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2010.11.23 12:17-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Heni, remélem Bogi hamar meggyógyul. Sajnos szerintem sem fognak túl sok pénzt visszaadni, de hátha szerencséd lesz.

Luna, szerintem kevés gyerek csinálja azt, ami korának és súlyának megfelelő :lol: Legalább is nálunk sem úgy működik, hogy a könyvekben írják. Ma éjszaka is 2x szopiztunk, pedig ugye elvileg egyszer sem kéne már :roll:

Ma Lili sem ment oviba, majd csak csütörtökön engedem. Szerdán úszás van, arra nem hiszem hogy jó ötlet lenne, ha menne, inkább igyekszem kikúrálni. Este megyünk orrmosásra, mind a kettőnek. Már egészen odaszoktunk :cry: vagy :lol: ?

Vik, még mi sem a Karácsonyi hangulat miatt sütöttünk mézeskalácsot, csak ki akartam próbálni, hogy mennyi lesz egy adag tésztából, meg hogy mennyi idő stb. Karácsonyra gondoltam, hogy az óvónéniknek festünk Lilivel valami jópofa dobozkákat és abba sütünk mézeskalácsot, amit Lili feldíszít. Szerintem a tegnapi tapasztalatok alapján kivitelezhető. És ő is nagyon élvezte. :lol:

Fürdés: nálunk most az a gond, hogy abban a macisban már veszélyes a fürdés, mert Bence kiugrik belőle, de a fürdető karikába még nem tudom beültetni, mert nem ül stabilan. Mondjuk lehet, hogy ma megpróbálom őt kitámasztani. Tegnap hintáztunk is, persze úgy, hogy egy takaróval körbetekertem, így nem tudott eldőlni. Nagyon élvezte, meg Lili is, mert ő lökte. Látnotok kellett volna, mondtam, hogy csak óvatosan, mert Bence még kicsi. Hát alig mozgott a hinta, úgy vigyázott rá a nővérkéje :lol: Meg tudnám zabálni, mikor az öccsével foglalkozik. Fürdeni is szoktak együtt, olyankor locsolgatja Bence fütykösét, mondván,hogy a virágok is attól nőnek :roll: :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Csilla, a "beszélgetésre" nem tudok okosat írni, abból nálunk nincs hiány. A fogásra se tudok okosat, de ha megnyugtat, akkor nálunk is így működik, hogy megfogja a dolgokat, rázza, néha fejbe veri magát, aztán eldobja. De ők még nem is keresik amit elejtenek, mert számukra tudtommal az "nem létezik". Úgyhogy szerintem emiatt ne aggódj.
Bence pl. mostanában nem akar egyáltalán mászni. Meg sem próbál, inkább csak forog a hasán. Max. hátrafelé halad, de azt is csak véletlenül. Ha messze van valami tőle, akkor nem akarja elérni, inkább elfordul és keres valami közelebbi dolgot. Kicsit lusta a drága. De biztos vagyok benne,hogy előbb utóbb majd elindul valamilyen irányba. (legalább is remélem :lol: )

Kép
Kép
hari
 
 


sziasztok!!!! ÚJRA ÉN ... a kedvem a régi :-) hát mesélek is ... a nagy HÍRRŐL....
miután a hétvégi altatás is ugye kudarcba fulladt és mindenki azt mondja jön a 3. fog én végképp elkeseredtem!!! :-( ... na aztán elkezdtem fundálkodni és azt találtam ki hgy mi lenne ha kihagynék egy esti estetést és csak 3-kro adnék enni meg fél 8-kor fürcsi után hátha jól belakmározik!!!! sőt azt is kieszeltem anyuval hogy én is és a bátyám is irtózatosan féltünk a sötétben a tesóm még 10 éves korában is beszart a sötétben és mindig égett a lámpa nálunk egy olyan picike és mondom páromnak ma éjjel legyen egy kis fény nála! na aztán bekajáltattam esztit este úgy kidőlt mint babakorában kiköpte a cicit és kóma! na akkor átvittem de miközben vittem sikerélményembe hogy a gyerek kész van mondom páromnak nem kell a villany oltsa le! lerakom a gyereket abban a pillanatban hogy ágyba ért ÜVÖLTÉS TORKASZAKADTÁBÓL... BASZKI A SZENZORAI JELEZTÉK HOGY A KISÁGYÁBAN VAN... na akkor gyorsan villany fel.. mellé ültem simogattam és aztán csak néztem! majd gyerek 5 perc múlva kóma!!!! LÁNYOK LÁNYOK LÁNYOK!!!! FÉL 8-TÓL 6:50-IG!!!!! ALUDT! ebben volt két étkezés éjfél és hajnali 3 ... de ALUDT ALUDT ALUDT! és amikor kaja után is visszaraktam fény mellett rámnézett pislákolt kettőt és ALUDT!!! FUHHH ÉN ANNYIRA FEL VAGYOK DOBÓDVA DE ANNYIRA DE ANNYIRA! jaj nem is tudom elmondani az érzést.....

Após: sajnos apóssal nem jó dolgok történnek!!! képzeljétek és ez igy igaz sajnos széttört az álkapcsa a daganat (csont) szétrágta szétporlasztotta és leszakadt! bement és mondták a dokik hát tudták hogy ez lesz! SEMMIT NEM CSINÁLTAK SEMMIT NEM KAPOTT MONDTÁK HOGY NEM TUDNAK VELE MIT KEZDENI!!!!! egy másik orvos szedte ki neki a szilánkosra tört álkapcs maradékot! tiszta horror az egész! legszivesebben bőgnék tehetetlenségembe! most nadi energiákat kap talpmasszázst és akupunktúrát plusz vitaminkoktélt! ... és én továbbra is bízok! a párom viszont tegnap pálcát tört és azt mondta már nem hisz a góygyulásban mert továbbra is cigizik! :-( ... én nem akarom hogy meghaljon!!!! nem tudnám elfogadni ezt a tényt! ... :-(((

most megyek alkotom a naptárat amig eszti alszik!!!
olvasok ám mindenkit! :-)
Vendég
 


Nanetto, akkor lehet, hogy ez a megoldás? Kíváncsi leszek az elkövetkező éjszakákra.
Hát az állkapocs törését el sem merem képzelni. Én elég negatív és pesszimista alkat vagyok, így most sem tudok másként vélekedni, mint akkor, mikor először szó esett szegény apósodról, szóval én nem hiszek a csodákban. Szerintem Neked is jobb lenne, ha szépen lassan kezdenél beletörődni a legrosszabba, hogy ne egyszerre zúduljon majd Rád az érzés, ha eljön a napja.

Hari, majd rakok videót arról, hogy Léna mit csinál "fogás" címszóval. Kíváncsi vagyok, másnál is így van-e.

Mondja már meg valaki (pl. Yadine), jól csinálom a kajáltatást.
Most éppen így megy (ezredik változat): átlag napi 4x eszik, de ha úgy ébred, belesuvasztom az 5-öt is. A reggeli és az esti kaja csak és kizárólag táp. A kettő között, ha 5 kaja van, akkor egy 3. alkalom is csak táp, a maradék 2 táppal kevert egyéb kaja (tegnap és ma sütőtök). De akkor is nagyobb a tápszer része, mert különben nem enné meg a minimális tápszer adagot, de így akkor jut egy kis normál kaja is a pocakba. És hihetetlen, de a táppal kevert kajából iszonyat mennyiséget be tud termelni, míg csak tápból nagyon keveset.
Próbáltam úgy is, hogy kicsi tápszer, majd utána kanállal gyümölcs/zöldség, aztán úgy is, hogy egyik kaja csak Sinlac-kal kevert gyümölcs/zöldség, de így siralmas volt, ez a mostani működik talán a legjobban.
Jó ez így? Szóval 2 vagy 3 étkezés csak táp és 2 étkezés táppal kevert gyümi/zöldség.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla,
szerintem nem rossz ez így, de ismétlem csak szerintem, nem biztos, hogy én tudom a tutit. Jól értem, hogy üvegből kap akkor mindent? Én próbálkoznék legalább az egyik étkezésnél a kanalazással, mondjuk sütőtök+krumpli táppal higítva. Először hígra, aztán egyre több krumpli. Nem kell visszamennetek kontrolra a kórházba a pylorus szűkülete miatt? Ott esetleg mondhatnának valamit, hogy kell-e valami speciális étrend, vagy mire figyelj(sűrűbbre-hígabbra kell-e csinálni a főzit stb.)
Például nem javasolták a többszöri kisebb étkezéseket?

Csilla, figyelj, nagyon az az érzésem, hogy nem figyelnek rátok oda eléggé az orvosok, a fejlődésneurológia lenne az a hely ahol azokra a kérdésekre kéne választ kapnotok amik aggasztanak. Hiszen Lénike koraszülött volt, kb. egy éves korukra szokták behozni a lemaradást a picikék. Vannak amiket később csinálnak, és teljesen normális, de a szülőt azért aggasztja. Pont rájuk kellene jobban odafigyelni, és megnyugtatni a szülőket, és megvizsgálni, hogy tényleg önmagához képest normális ütemben fejlődik-e, mert ha esetleg nem, akkor el kell kezdeni a fejlesztéseket IDEJÉBEN. Nagyon kellene egy olyan szakember akiben megbíztok, és akivel meg lehet ezeket a kérdéseket beszélni. Remélem nem veszed okoskodásnak, őszintén a szívemen viselem a problémáitokat.

Luna,
ááááá értem, azt hittem le kell állnotok a teljes éjszakai evészetről.

Nanetto,
aki tud az tud! :lol: Ügyes voltál!


Apa-baba program:

A fürdetést magát mindig Apa csinálja, már a kezdetektől. Pár napja pedig az előtte való vetkőztetést, tisztogatást is. Nagyon élvezi! :D Utána viszont én jövök, mert végül is megoszjuk a feladatokat, de ő is kipróbálta a törölközést, öltöztetést, mert jövő héttől el fogok járni úszni heti háromszor, ami hattól kedvezményes, és lehet hogy nem érek haza a fürdetésre. Cukimuki, hogy beleegyezett. :lol: A kakis pelustól fél mint a tűztől,pedig anno még olyan kis illatos-anyatejes volt a kakszi. :lol: Nálunk is, mint mindenhol, ha hazajön a munkából, kb. öttől-hétig ö szórakoztatja, nagyon jól el szoktak mókázni, kicsit irigy is vagyok, mert rám nem kacag akkorákat. :wink:

KépKép
yadine81
 
 


Nanetto,
még annyit, hogy nagyon-nagyon sajnálom Apósodat!! Biztosan iszonyat fájdalmai vannak, és ha a cigitől egy kicsivel jobb neki, hát szívja, szerintem. Ha meggyógyul, nem a cigi abbahagyása miatt fog. Ha nem gyógyul meg ne adj isten, akkor nem a most elszívott cigitől nem fog. Azért mondom ezt, mert nekem a nagybátyám volt gyomorrákos, meggyógyult, de neki is ezt mondták az orvosok. Sőt ő még alkoholt is ivott néha.

KépKép
yadine81
 
 


Yadine, köszi-köszi. Dehogy veszem okoskodásnak!
Igen, azt hiszem, fel kell keresnünk azt a pesti doktornőt, akiről a minap írtam.
Fejlesztés alatt amúgy mit kell érteni? Milyen szakemberekről/foglalkozásokról van szó?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Geo
Örülök, hogy bevált az átforgatás, még a nagyobb fiamnál tapasztaltam ki, hogy az első fél órában ágyú is döröghet, pakolhatom ide-oda és nem ébred fel. Ez olyan 3 éves koráig tartott most már felébred, ha kocsiból mondjuk a szobájába akarjuk vinni mikor elaludt. De hát addig még sok idő van, úgyhogy forgasd nyugodtan. Még az jutott eszembe, hogy én körmöt is ebben a fél órában vágtam sokáig, mert azt nagyon nem szerett fél éves kora után. Ha közelítettem az ollóval üvöltött, így meg végeztem 2 perc alatt :D

Nanetto
Jó olvasni, hogy jobban megy az alvás és ki tudtál találni valami megoldást :D , nagyon ügyes vagy, remélem hosszútávú lesz a javulás.

Luna
Örülök, hogy jobban mennek a dolgok. A hétvégén sokat gondoltam rád, mert Levi szinte végig sírta mindkét napot. Már hányingerem volt a fejfájástól :? . Szóval teljes mértékben megértelek és csak remélni tudom, hogy miél előbb kinövik ezt a nyűgösködést :roll:

rólunk: Levi a hétvégén hátról hasra vágta magát többször is. Teljesen meglelpődtem. Sajnos hason mindig bukik egy csomót, úgyhogy most is arra értem oda, hogy egy nagy tócsa van alatta, amit örömmel tapicskolt és persze az arcát is többször beleforgatta...Amúgy a hasgörcsökkel még mindig küzdünk!!! Nem tud valaki jó homeopátiás gyerekorvost? Azt godoltam kipróbálnám, mert ezek a puffadás elleni szerek nem haszálnak.
A fogzás is zavarja, egész nap a szájában van a keze. Annyira még nem ügyes, hogy játékot is hossza ott tudja tartani, ezért viszont nagyon dühös.
Alvásunk továbbra is katasztrófa, ha semmi nem segít mei-tai-ben elrázogatom és ott elég jókat alszik. Most először babakocsiban is elaludt a hétvégén :D annyira örültem. Éjjel kétszer eszünk egykor és négykor és legalább 10* van cumi berakás. Ja és semmi összefüggést nem találtam abban, hogy egyedül alszik el, vagy altatom, mindenképpen 35 percet alszik csak napközben és éjjel is ugyanannyit ébred mindkét módszernél :?

Megyek felébredet, szép napot :P

Kép
sellõke
 
 


sziasztok,

geo, örülök, hogy bevált.

nanetto, tök jó, hogy sikerült végre aludnotok. olyan jó, mikor az ember rájön, hogy mi a baj, illetve talál egy olyan megoldást, amelyik be is válik.
apósodat nagyon sajnálom!

fúhh, csajok, nálunk most volt éjjel kukorákolás. leraktuk fél 9-kor (kicsit korábban, mint szoktuk, mert vendégségben voltunk, és kidőlt), 11-kor felébredt, és 2-ig pörgött, de nagyon durván. nem sírt, viszont nem volt hajlandó visszaaludni. végül nem tudom, hogy az segített, hogy kapott egy viburcol kúpot, vagy csak már elfáradt, de 2-kor kidőlt végleg. reggelig aludt.

karácsony, mi úgy döntöttünk, hogy meghívjuk szentestére a nagyszülőket meg az egyetlen dédit, hogy láthassák ők is, ahogy először megpillantja Vencel a karácsonyfát. viszont kikötöttük, hogy csak a mi ajándékainkat kaphatja meg, mert úgyis megyünk másnap meg harmadnap mi is hozzájuk. remélem jól sikerül majd.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Sziasztok!

Sellőke:
Hát, gyerek homeópata kezdő ülés 20!ezer Ft. utána alkalmanként 5-6ezer... A gyerek homeópaták kicsit el vannak szállva... Én Pátyon tudok 1 jót, de ő is drága...
Eddig milyen homós szereket kaptatok? Alkati szert kéne találni, ami a hasára és személyiségére is stimmel.
Próbáltad már cumi nélkül elaltatni? Úgy is keresi a cumit éjjel?


Csilla,
Remélem a pesti dokinő beválik! Tényleg jó lenne tudni, hogy tényleg minden rendben van-e.

Na, és ismét ennyi voltam. Megőrülök ettől :D:DD

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Csütörtökön megyünk Pestre. Sajnos nem sok megnyugtató dologra számítok, de majd meglátjuk. Hátha kellemesen csalódom és csak egy kis lemaradása van a koraszülöttség miatt.

Tiszta gáz, hogy csak én pakolok szinte videókat. Ti is, ti is, ti is!!!

Kép

Kép
***csilla***
 
 


ja, csilla, tudtam, hogy Léni refluxos, csak azt nem ,hogy most is sugárban hány. bocsi, persze, ennek semmi köze a sterilizáláshoz. remélem csütörtökön jó híreket kaptok!

meg azt akartam még, hogy olyan rendesek vagytok, mindig reagáltok, meg válaszoltok, én meg soha nem köszönöm meg, úgyhogy most globálisan köszi mindenkinek, aki valaha válaszolt, és ígérem, odafigyelek mostantól! :)

Klau

Kép
pkklau
 
 


Henibaby,
sajnálom nagyon Bogit, de sztem n fogják visszaadni a pénzt...

Nikvik,
nagy-nagy gratula a 6.hónaphoz!!

Talinn,
tök jólleírtad! tényleg más minden baba, ráadásul minden baba, szine mindig más,folyamatosan változnak, szal káosz :lol: :lol:
pont azért kérdeztem azoktól,akiknek háton szeret aludnia babájuk,hogy hogy hogy nem ébrednek fel a rángatózásokra...
de megoldottam.ha háton alszik el, miközben énekelek neki, ez akkor van,ha picit túlpörgött, és sír, ha a kiságyba teszem. ekkor ottmaradok vele, amíg el nem alszik (kb 10perc).
viszont, ma megint egyedül aludt el. mert amikor letettem a kiságyba, kimentem, még dumált, majd kb 5pperc múlva elkezdett nyöszizni,bementem, megpusziltam,aztáőn aludt is... :D
úgyhogy most az alvásával/altatásával teljesen meg vagyok elégedve. aztán ki tudja meddig tart majd ez az idill.. egy nap? két nap? :D :D :D
a fürdés nálunk is úgy zajlik, mint nálatok :lol: mindig elázik andrás, vicces :wink:

Yadine,
tök jót írtál a hozzátápiról,főzelékről..
mi majd januárban kezdjük a szilárd kajákat, és most még azt sem tudom,hogy mikor (reggel, délután???) adjam neki az első kanálkaját, illetve egy nap hányszor kapjon sziilárdat,stb... erről is tudnál írni? :lol:

Csilla,
kíváncsi vagyok mit fog mondani a pesti dokinő.
egyébként majdnem elájultam Léntól, fantasztikus az a csatt a hajában :P

Hari,
a hétvégén andrást megszóltam,hogy minek dugja el Dávid elől a játékot, úgyse fogja keresni,mert amit nem lát, az neki nemlétezik... ja... dávid abban a pillanatban amikorandrás elvette tőle a játékot, hogy lehiggadjona manó, forgatta a fejét, és nézett körbe-körbe, majd amikor visszaadtuk neki, olat sikított, és rögtön rá is vetette magát. :P

Nanetto,
örülök,hogy sikerült megoldani az alvást!!!
megőrülökmik történnek apósoddal,nagyon sajnálom... :?
Vendég
 


no látom nem sokat írtatok :lol:

Dávid ma egész nap nem előre, hanem hátrafelé kúszott. vagyis ez már inkább a mászásra hasonlít.. csak sajnálom,mert meg akar fogni valamit, és szegny elkezd tolatni :roll:
Vendég
 


Csilla,
drukkolok nagyon, hogy jó híreket mondjon a doktornő! Reméljük, hogy a koraszülöttség és a habitusa magyarázza ezeket a dolgokat, de jobb utánajárni. Korai fejlesztésnek hívják a 0-5 évesek fejlesztését. Pl. A Korai Fejlesztő Központ Budapesten ezzel foglalkozik, de valami azt súgja erre nem lesz szükségetek.

Geo,
örülök, de nekem meg az tetszik amit Heni írt nemrég a hozzátápiról.
Az alábbi linken is van anyag. A csecsemőgondozási verseny szakmai anyagra kell kattintani és az 5-9. oldal ír erről.

http://www.voroskeresztbp.hu/content_29-hu.html

Szívesen írok én is, de most mennem kell mert a helyzet fokozódik, a szokásos fürdés előtti horror 6-7-ig. :D

KépKép
yadine81
 
 


Vok:
Köszi, hogy foglalkozol velünk :) , nem gondoltam, hogy ilyen drága a homeopátiás gyerekorvos :( , biztos felkapottak, kevesen vannak ezért elkérik az árát :? . Én is az alkati szert szeretném megtudni, talán ha azt adnám neki könnyebb lenne egy kicsit. Kipróbáltam nála a Chamomillát, egy hétig, úgy tűnt jó lesz, de csak egy két napig volt jobb, utána minha nem is adnám. Aztán a Magnesum phosphorescum-ot adtam, mert fogzással kapcsoltaban ha puffadással is jár ezt javasolták egy felsorolásban. Ezt egyébként mindenféle puffadásra adják felnőtteknek is, elvileg oldja a görcsöket. Ez semmit nem ért, sőt mintha rosszabb is lenne. Ezért találtam ki, hogy talán egy doki segíthetne az alkati szer kiválasztásában.
Alvás :?: , elég cumis a Levente és tény, hogy legtöbbször cumival alszik el. Volt már, hogy bealudt nélküle de akkor is kereste, abban nem vagyok biztos, hogy a cumit, azt hiszem inkább a cicit keresi, de cumival be kell érnie. Volt már olyan éjjszakánk, hogy nem fájt a hasa, ilyenkor egész éjjel cumi nélkül alszik, egyszer kétszer kel fel enni és kész. Persze ilyen éjjeleket két kezemen meg tudom számolni a négy és fél hónap alatt :(

Kép
sellõke
 
 


Sziasztok :D
Most cska gyorsan, mert leragad a szemem :)

Ma reggel a házitorvosnál kezdtem, mert tegnap este óta, de leginkább éjjel úgy fájt a hónaljam, hogy alig tudtam aludni :( Este is már ki tudtam tapogatni, hogy meg vannak dúzzadva a mirigyek.
Az orovs azt mondta, hogy, mivel az Arni nem hajlandó szopizni már, ezért valszeg pang a tej és emiatt gyulladtak be a csomóim. Most kaptam antibigyót meg fájdalomcsillapítót, remélem helyrejön.
És fejnem is kell meg borogatni, hogy minél hamarabb megszűnjön a tejtermelés :( :(

Csilla nagyon édi Léni a csatjával :lol: :lol:

Yadine köszi a linket :D

Nanetto gratula a sikerélményhez :lol: :lol: nekünk van egy sólámpánk éls az ég az Arni szobájában. Az éjjeli etetéseknél nagyon jó volt, hogy nem kellett villyant kapcsolni és így nem is borult a nappal és éjszaka. Most, hogy már 4-kor sötét van, amikor délután alszik, akkor pedig egy állólámpát szoktam, felkepcsolni, hogí amikor felébred, tudja, hogy nem éjszaka van, hanem nappal.

Geo tényelg így van ez a babákkal, állandóan változnak, én meg nem bírom követni :lol: vmi tök jól beválik, fellélegzem, hhogy oké, és eltalik pár hét és már borul is :lol:
Gratulálok az elalvási sikerhez :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Talinn, en homeos apasztot szedek most, lehet az neked is jol jonne. Es nem irtak fel pl bromocriptint? Mert az meg a gyogyszeres apasztas szere.
Csak mert ha fejsz ugye az nem kedvez a 'nemtermelesnek'...csak nagyonkicsit fejhetsz de akkor meg a csomok??... :(

luna6
 
 


Konkri, azt hiszem te kérdezted, nálunk nincs semmiféle folt a dévényes torna után, de ha lenne, és mondjuk ezt nem mondta volna az első alkalommal, hogy esetleg előfordulhat, lehet hogy megnyúznám a nőt. :evil:

Csilla, nagyon édes Léni a videón, és én úgy látom hogy 2x is magától nyúlt és fogta meg a játékot... vagy nem?
Ennek ellenére jó ötlet hogy végre látja majd egy új doki is, aki eddig még nem találkozott vele, és nem tudja azt mondani hogy ez vagy az mekkorát változott/fejlődött, ami lehet hogy tényleg így van, csak esetleg lehetne jobb is, ha figyelnének rá. Bocsi, nem akarok beledumálni, csak én tuti addig mennék, amíg vki meg nem nyugtat, és nem csak lerázós dumával hajt el, akármiről is legyen szó.

Heny, jobbulást Boginak, nem semmi hogy mit szed össze ilyen kicsin.

Vik, gratula a fél évhez :D Egyébként mi is kb így fekszünk, kelünk, és ez nekem tökéletesen megfelel, világ életemben utáltam reggel kelni. Mondjuk ennek az az ára, hogy nappal nem sokat elszik a leányka.

Nanetto, szuper hogy mennyit aludt Eszti, ügyik vagytok :D :D

Nálunk viszont az vált be, hogy nem ég semmiféle lámpa, és akkor nem kel csak ha éhes. Előtte volt hogy 30-60 percenként ébredt, látta hogy fény van, és akkor lehet műsorozni. :D

Elég nyűgös vagyok, sorry mindenkitől hogy nem reagáltam, de azt hiszem ma kivételesen megpróbálok éjfél előtt ágyba kerülni.

Tallin, sajnálom a gyuládat, ez nagyon vacak lehet.

KépKép
tatim
 
 


Köszi Tatim :D már nem olyan vészes, de lehet, hogyx csak a gyógyszer miatt :roll:

Luna, titokban reménykedtem, hogy majd írsz vmit :) Aktil Duo antibiotikumot kaptam, meg vmi fájdalomcsillapítót, ami gyull. csökkentő is. Flemac még soha nem volt ilyenem.
A fejéssel kapcsolatban én is arra gondoltam, ha fejek, azzal csak szaporítanám, ezért majd borogatom csak és kipróbálom azt a gyógyszert, amit írtál.
A csomók csak hónaljnál vannak és nem a mellemben. Az nem is fáj, nem duzzadt, semmi, teljesen olyan, mint terhesség előtt :roll: Szerintem nem értette a doki, amior mondtam neki, hogy nem egyik pillanatról a másikra maradt abba a dolog, hanem hetek óta már csak kortyokat volt hajlandó szívni a babám, tehát én nem is gondoltam, hogy pang akárhol is, hiszen már alig termelődött tej.
Lehet, hogy én rontottam el azzal, hogy hetekig ittam az édesköményt+ a laktoherbet felváltva, hogya míg lehet, tudjak szoptatni. Áh, nem tudom. Ezek alapján mégiscaak több termelődhetett csak én nem éreztem...
Tanácsatalan vagyok. REmélem elmúlik, mert az orvos kilátásba helyezte a sebészetet is és azt nagyon szeretném elkerülni :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Az a bromocriptin is homeos?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


A bromocriptin az venyes es doki irja fel apasztasra. Az urtica urens CH30 ami apaszto, 3x5 szem es ezt en persze Esztertol tudom :)

a sebeszetet is ismerem, ugye en azon elso gyerekkel at is estem. Apasztottak, kesobb csomo visszajott es nemmult el.. jott a szike...

luna6
 
 


nagyon eszemben voltál tegnap... hát remélem nem lesz rá szükség :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


2-3 hét türelmi időt adott a doki egyébként.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok!

Hoztam egy cikket:
http://www.nlcafe.hu/csalad/20101121/ba ... lag_korul/

Tetszett nagyon.

Sellőke
Megadom a számom priviben. Ha tudsz, hívj fel és értekezünk. :D

Talinn,
Jajjjj, nagyon sajnálom a gyuszit! :S A ultrika magas potenciálban, (c30, ahogy Luna is írta) apaszt. Jó gyorsan méghozzá.
És ha Arni nem szívja, azért egy picit én mindenképp kiszívnék, hogy ne gyulladjon be jobban. Hiszen, ha simán leválasztja az ember a gyereket, akkor is lassan hagyja abba... Addig tuti fejném, amíg gyulladt...

Csilla!
Akkor nagyon gondolok majd rátok csütörtökön!!!!

Nanetto!
Szörnyű lehet apósodnak most.
Sajnállak benneteket, mert ezt szörnyű megélni. Főleg a tehetetlenséget.
Én is úgy gondolom, hogy nem azon a cigin múlik már neki a rákja, amit elszív.

Én realista vagyok és szintén nem hiszek a csodákban.
Amikor apa bekerült a kórházba bélcsavarodással,megműtötték és másnap meglátogattam, már tudtam, hogy feladta. Addigra nem működött már a mája, meg a hasnyálmirigye rendesen. Az alkoholizmus mellékhatásai. Mondtam is anyának, hogy feladta. Anya nem hitte el.. 2 nap múlva meghalt. Pedig ő még a kis tv-vel ment be, szal nem úgy indult el, hogy feladja.

Kitartás!!!

Hogy aludt ma a kiscsaj???

Tatim!
Mikorra lesz kész a kocsid?
Kiheverted a balesetet?

Megyek, végre felkelt a fiam és mehetünk a dokihoz cataflamért. :D


Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Bocsi, nem tudom, hogy kiknek reagálok, már nincs időm visszanézni, csak úgy ömlesztve írom.
Szóval asszem azt írtam, hogy nyúlni nyúl már végre a tárgyakért, csak a fogással van gond. Itt a videó, hogy mire gondolok (van benne egy kis hang is, ilyen mmmm, nálunk már ez is nagy show)

Lénának nincs pylorus stenosis-a, végül ezer uh után az derült ki, hogy a reflux mellett a gyomorból KIfele vezető izom, ami a bél felé halad túlságosan ritkán nyit, ezért lassabban ürül a gyomortartalom, így sokáig van benne, ritkábban lesz éhes.

Ha jól emlékszem, első alkalom után nálunk is volt egy-két lilás folt a torna után, de aztán utána már egyszer sem.

Igen, a Bromo vényes bogyó, én is azt kaptam, már rögtön a császár utáni órában kellett az elsőt szedni, aztán még 3 hétig napi kettőt. És azt hiszem, hogy csak nőgyógyász írhatja fel, háziorvos nem.

Reggel olyan édin "beszélt", juj, csak úgy olvadoztunk. Tényleg csak írni kell róla. Bár máskor is volt már ilyen, aztán utána egy hónapig csendben van.

Ja, a csat a hajában csak poénból volt benne, hogy hogy néz ki vele. Azért ekkorka hajba még nem rakok, de már nagyon várom, hogy lehessen. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2010.11.28 11:35-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Vok,
írtam privát üzit. megkaptad?

Yadine,
köszi a linket!!!
egyébként nekem is tetszett amit Henibaby írt, de mivel akkor még nem nagyon gondolkodtam a hozzátápin, nem nagyon jegyeztem meg, csak a kanállal való haladást. de majd megkeresem, remélemmegtalálom :D

Talinn,
jujj.. jobbulást!!

MEI-TAI!!!
lehet (valószínű) hogy én túl béna vagyok a kendőzéshez... úgyhogy nemrég vettem kengurut, mert nem bírtam kivárni amíg megérkezik HongKongból a mei tai amit e-bay-en vettem. Hát, elmegy, ma is abban sétáltunk.
VISZONT!!!!
ma megérkezett a mei tai. marha egyszerű és gyors felkötni,és egyáltalán nem fáj benne a hátam, mintha nem is lenne rajtam a gyerek.úúgy örülök neki.
erről jut eszembe Eszter amit a múltkor írtál... igazá megkérdezném akkor a gyártókat, hogy mi a fenének írják rá a hordozókra, hogy kifelé is hordható benne, amikor nem tesz nekik jót ez a fajta hordozási mód :x ahh...
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?