Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Anyukák és leendő Anyukák!

Én most 17 hetes pocakos vagyok, és azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy (bár még van időm a szülésigKép) tudtok-e ajánlani szülésznőt a Klinikán? Mindenképpen szeretnék felfogadni, de sajna nem ismerek egyet sem közülük.

Előre is köszi a segítséget!

Üdv: Muki(Szilvi)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Ági, nem semmi, a férjed a vérvételeidhez igazította az óráit? Kép Én is olyan lakást szeretnék hogy egy nagy nappali és több kisebb szoba. Azért nem lett végül otthonszülés, mert a kiírt időpont előtt majdnem három héttel megrepedt fölül a burok. A doktornő nem tudott jönni Budapestről, én meg nem mertem elindulni, mert egyrészt iszonyú hőség volt, másrészt nem volt leszervezve, hogy hová mehetünk szülés után. Öt nappal később mentünk volna Pestre egy barátnőm lakásába, hogy ott várjuk a babát.

Karmen, nem hiányzik most (nekem) új táblázat, csak azért írtam, mert tényleg nagyon tetszik, ahogy kettőt is csináltál, mindenki kedvére.

Enikő, én nem igazán értettem, ha a referenciatartomány a haematokritnál 0,36 - 0,48, akkor szerintem a 0,354 az egy icipicit alacsony, nem pedig magas. Vagy valamit rosszul olvastam? Jól tetted, hogy felhívtad a dokit, megnyugodtál.

Seri, ilyen kevesen voltatok a szülésfelkészítőn? Amikor én jártam, akkor kb. 15 anyuka volt, alig fértünk el a szobában.

Nóri, miért ne lehetne szoptatás alatt nőgyógyászhoz menni? Nekem ez eszembe se jutott. No jó, még én se voltam a hathetes kontroll óta, de a közeljövőben szándékozom menni rákszűrésre. Pár hete nekem nagyon elszántnak tűntél az éjszakai szopi ügyében, azért kérdeztem. Nálunk is csak egy rács van köztünk, de az én oldalamon. És én nem bírom csak úgy átemelni Kincsőt, fel kell kelnem.

Ildi, szerintem egy ilyen kicsi gyereket nem lehet elkényeztetni. Mit értesz elkényeztetés alatt? Nincs kendőd vagy kengurud, hogy abban vidd le Noémit? Később egyre veszélyesebb lesz majd egyedül fönnhagyni. Sétálni szerintem két-három órát is lehet, időnként nyúlj be Noémi nyakához, hogy jó meleg-e. Biztonság kedvéért vigyél még egy plusz takarót, amit vész esetén még rátehetsz. Amúgy egyetértek azokkal, akik nem öltöztetik túl e gyereküket, az se jó szerintem. Én mondjuk magam nem vagyok fázós egyáltalán és utálom, ha melegem van. A mensesem nekem is javult szülés óta, előtte eléggé görcsöltem, meg itt fájt, ott fájt, most alig érzem. Hosszra kb. ugyanannyi.

Kati

Kati
katicabogár

Nóri! Nekem is kellett szoptatás alatt menni rákszürésre.

Katica! vannak ujak, azokat vettem fel az egyik táblázatba de a másikban még nem tudtam javitani. Ha nem mondod akkor is tervezem.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Picit visszaolvastam végre, csupa jó hírKép

Léna ennyi mondent mond? Nagyon ham,ar beszélni fogKép. Kész szókincs ez!

Katica! Hát írj többet;)

Csőtörés nem gáz Nálunk annyira, mert mindig a csapnál törik el vmi, így nem kell lebontani semmit. És nem a vízszerelők a hibásak, mert szabványos cuccal csinálnak mindent.
Ja és azonnal gariba megcsinálnak mindent. 7végén is.

Bátornak jobbulást! Kép

Erika! Benő gyönyörűKép). Jó Mamázást!

Szülőoba: tangás szegedi csajszin jót nevettemKép)).

Gabici! Te is elvesztél kicsitKép. Gyere gyakrabban! Jobbuláést Edinek!
És mennyit fejlődött Ő isKép. Gratula a mozgáshoz!!!

Gira! További szép babavárást! Kép

Üdv Muki! Én szívesen ajánlom Zsókát, Ő volt az Én szülésznőm is.

Karmen! Én nem mondtam, h jó az Ét-Trend, csak h Én onnan fogok rendelniKép. Engem is szívattak 3hétig, mire kaját kaptam, és nem is annyira finom, de Nekem most mind1, csak hozzák.

katica! Nem is tudtam, h Geréb Ánál szültél volna. nahátKép). Én nagyon becsülöm, ha valaki ezt be meri vállalni!
1et értek. Sztem sem lehet egy ekkora gyereket elkényeztetni Ildi! Neki még Rád van szüksége.
Na, Katica, ma csak Neked helyeselekKép)), de Én is sokak szerint lengén öltöztetem Őket, de Én ennek híve vagyok. Ui ameddig nem fázik (lennének jelei, ha fázna), és nem lesz beteg, addig rendesen fel van öltöztetve.

Mi jól vagyunkKép

Szép 7végét mindenkinekKép

.:Angi:.
angiszeged

Gabi köszi a tippet megnéztem, de sajnos keveset mutatták a Csillát, egyébként nekem baromira ismerős... Lehet, hogy Szote menzáról.... :-)
Csajok, a tangás ötleten én is jót vigyorogtam, hogy nahát-nahát... Nekem egy kicsit perverz ötletnek tűnt... :-)
Ja, egyébként el is felejtem írni, hogy voltam dokinál csütörtökön, és minden rendben van. Teljesen zárt a méhszájam. A méhnyak azt mondta megvan egy kicsit rövidülve, de nem baj már ilyen idős kismamánál (cervix 2.0.0.0). Majd 4 hét múlva újra megyek. Nem csináltak Uh-t, pedig úgy szerettem volna látni a kis Bukfencemet!!
Puszi, mindenkinek jó hétvégét.
Meli
(23+3)
meli27

Sziasztok!
Erika, gyonyoru Beni, hatalmasat nott! Kép

Kriszta, ne haragudj, rosszul keltunk, nem is volt kedvem klubbozni, vegul mas programot csinaltunk. Remelem azert Ti voltatok es jol ereztetek Magatokat!

Gabici, majd a jovo heten odaadom a kazit, ha ugy jo. Rakhatnal fel kepet Edirol.

Katica, vagy en igazitom a vervetelt az o oraihoz. Kép Azert a kotetlen munakidonek is vannak elonyei.

Most sikerult leraknom Kristofot, delben aludt negyed orat a kocsiban, eddig birta.

Agi
agi77

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek,amit az öltöztetésről írtatok.Én nagyon fázós vagyok,ezért a Noémire is minden létező ruhát ráaggatok.(Ma veszekedtünk is a férjemmel emiatt.)

Nóri!

Ma elmentünk két hosszú sétára,és egy kicsit többet aludt.Ez jó ötlet,hogy járjam vele a várost,csak az én lábaim nem bírják.(Az éjjel is 4 órát aludtam összesen.)

Katicabogár!

Nincs kengurum,se kendőm.Azt mondják a rokonok,hogy elkényeztetem.(Mert felveszem,ha sír.)Mondjuk tényleg sokszor van kézben.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Szokás szerint el vagyok veszve, Tomika napközben fél órát aludt, én takarítottam.
Ezért most csak 2 fotó:
Tomika Fegyverneken ismerkedik a káposztával:
Kép
ptünde

És legutóbb már így vásároltunk a Tescoban:
Kép

Igyekszem még jönni a hétvégén!
Mindenkinek jó hétvégét!
Tünde+Tomika
ptünde

Karmen, Kriszti, Ildi!
Félreérthető voltam, ezt a sok ruhát, akkor adtam Lénára, amikor olyan idős volt, mint most Noémi, és akkor erősen tél volt. Meg én nagyon fázós vagyok. Kép

Ági!
Én is várok tőled levelet!

Katica!
Tény, hogy sokkal elszántabb voltam, mert kezdett túl gyakori lenni az éjszakai ébredezés, és abban kitartó is voltam, hogy min. 3-4 óra telljen el az előző szopi óta, és ezt kis sírással el is értem. Teljesen leszoktatni viszont még lelketlenségnek érzem, mert nem létszükséglet számomra, egyelőre. Kép
Cseréljetek oldalt a férjeddel!

Egyébként már sokat gondolkodtam rajta, hogy ha van az embernek helye, akkor sokkal célszerűbb lenne egy nagy babaágy, amiben az ember csak odafekszik a baba mellé és megszoptatja, majd nem a babát mozgatja meg, hanem ő mászik vissza a saját ágyába. Mit szóltok hozzá?
Ha elkészül a házunk, és lesz második gyerekünk tuti ilyen lesz a babaágy.

A másik szülésznő, aki csak néha látszódott, meg az Enikő volt, akit szintén csak ajánlani tudok. Ő volt az én szülésznőm.

Nóri
norcee

Sziasztok!
Én nem láttam a szülőszobát (mindig elfeledkezem róla), de ha tényleg tangában flangált a mami, azért az már gáz:-)

Katicabogár, én azt hiszem, ha tényleg sokat van kézben a gyerek, az nem jó. A védőnőm mesélte, hogy a szomszédban csak úgy tud főzni a kismama, ha a gyerek a kezében van. Egészen pontosan állandóan a kezében van. Ez valamikor onnan indulhatott, hogy örökké hozta-vitte valaki, most meg már nagyon rászokott. És mi ez ha nem kényeztetés?
Ha ehhez hozzáteszem, hogy kb Lucával egyidős a gyerek és Luca kb 14-15 kg, akkor azért már sérvet is lehet kapni:-)))

Nóri, teljesen egyetértek veled babaágy ügyben, én is sokszor próbáltam hasonló megoldást találni.

Tündi, nagyon aranyosak vagytok a képeken. Hogyhogy ilyen keveset alszik Tomi?

Enikő, ne ess kétségbe, ha valami nem illeszkedik a referenciatartományba. Azt csak a számítógép csillagozza meg, tisztán matematikai alapon. Ráadásul az értékek normál helyzetekre vannak megadva, nem kalkulálták bele a terhességi változásokat. Várd meg, mit mond az orvos. mellesleg annak idején nekem is volt egy csomó "csillagom", a doki meg mondta, hogy ez teljesen érthető, ne foglalkozzak vele.

Ildi, nekem az a tapasztalatom, hogy ha délután nagyot sétál az ember, sokkal jobban alszik. Amíg olyan pici volt Luca, mint a lányod, addig naponta 2-szer sétáltunk kocsiban. Most már, hogy megy a lábán, délelőtt ritkábban megyünk, de a délutáni/esti séta nem marad el sosem. A friss levegő csodát tesz:-)) Meg az anyukával is, mert kap néhány óra csöndet ajándékba:-))))

Angi, örülök, hogy látlak, hogy vannak a manók? Virág segít ellátni a hugit?:-)))

Ági, a kötetlen munkaidőnek hátránya is van:-))) Pl. könnyebb napközben olyankor hazamenni, amikor ezer más dolga van egy nőnek:-))) Engem kimondottan zavar:-)))
Nagyon hideg van kint így reggel, én most indulok a piacra.
Szép napot mindenkinek!
H
babamama

Sziasztok!

Ez az éjszaka jobb volt mind az utóbbi napokban.Sikerült részletekben aludnom 7 órát.Remélem,a mai még jobb lesz.

Tünde!

Nagyon szép a Tomika.Olyan édes abban a bevásárlókocsiban.Már jó nagy fiú.

Nóri!

Én is nagyon fázós vagyok.(Azért öltöztetem be a Noémit.)
Az az ágy nem rossz ötlet,már én is gondolkodtam rajta.Akkor is jó lett volna,amikor szoptattam,és most is,hogy cumit kell dugdosnom.

Hajni!

A délutáni séta nálunk sem szokott elmaradni.Ezentúl délelőtt is megyünk.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Jöttem megint egy kicsit zaklatni titeket, ugyanis még mindíg nem döntöttem, hogy hol szüljek. Hallottam Dr Szabó János nevét, Bajáról többen is szültek nála, és dícsérik. Tud valaki, valamilyen infót róla?
Még a klinikáról annyit kérdeznék, hogy nagyon le van pukkanva az osztály? Tényleg igaz, hogy van labda, meg szülőszék, meg ilyenek a szülőszobán? Igaz az, hogy csak akkor lehet epidurált kérni, ha az anesztes véletlenül ráér?
Várok minden infót!!!

Nagyon köszönöm!
Györgyi
gyike

Györgyi! tudtommal ö genetikus, én hatalmasat csalódtam benne, igaz csak vizsgálaton voltam nála. Tudtommal nincs szülöszék, de akik ott szültek majd megirják biztosan mi a helyzet.

Nóri,Ildi! nagy hidegben és is fogok takarot tenni a lábára+szélzsákot. Én is nagyon fázos vagyok, erre mondták hogy ha Orsit mindig nagyon beöltöztetem akkor ö nem lesz fázos, vagyis amihez szoktatjuk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, egy ismerősöm szült nála, Ő meg volt vele elégedve, nekem emberileg nincs vele bajom, igaz, hogy a genetikát vezeti, de alapvetően nőgyógyász, úgy tudom. Miért csalódtál? Tény, hogy nem egy kényeztető típus:-))

Györgyi, megéri a fizetős szobába menni, nagyon szép és tiszta. A gyermekágy tényleg elég vacak, bár én nem azzal voltam elfoglalva, hogy milyen a környezet. Labda biztos van, azt én is használtam, de szerintem szék is van, meg bordásfal, stb. Epidurált előre jelezni kell az orvosnak és 2 héttel a kitűzött időpont előtt csináltatni egy vérvizsgálatot. Annak a papírját beleteszed a kiskönyvedbe és a papa gondjaira bízod. Tőle majd elkérik a szülőszobán.
Ha tudják rólad, hogy epidurált kérsz, lesz anesztes is, nyugodj meg, csak ne ott jusson eszedbe:-))))

Karmen, nem értem, ha mindig melegen tartjuk a babát, akkor nem lesz fázós?
H
babamama

Hajni! majd megirom ha lesz idöm, ok?
Akkor nem lesz fázos, ha már kicsi korában sem öltözteted túl. Nem szoktatod ahhoz hogy 22 fokban pl. pulcsi legyen rajta otthon

Lányok! A DM-ben most akcios az Oral-B gyermekfogkefe 400 ft, erre is van bababonusz kupon!

Tündi! nagyon ügyesen ül Tomika, legközelebb mi is megprobáljuk igy nem hordozoban vinni.

Ja és hadd dicsekedjek! napok óta nin cs sirás altatáskor ha leteszem. Igaz még mindig kell 20 perc hogy elaludjon.
Hajni! ti hogy álltok az altatással, nektek is javul a helyzet?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gyike:
Szabó Jánosról csak annyit tudok, hogy 2 hete másé már....KépKép De nem tudom ki az, nem is hallottam róla.

Én nem jelentettem be elöre, hogy epidurált fogok kérni és mégis 5 percen belül jött az anesztes orvos bekötni. Nekem a doki ajánlotta, javasolta az epidurált, mert nagyon nem akart haladni a szülés. Mondtam oké, túltárgyaltukKép és már jött is az anesztes doki! Én nem hallottam ilyet, hogy az anesztes orvos akkor megy le a szülöszobára ha éppen ráér. Mondjuk sztem egy müszakba csak csak anesztes orvos dologzik és ugye, vannak ott mütétek is nemcsak szülések, szóval sztem ez a szerencsétöl is függ, éppen hogy fogod ki. Az biztos, hogy ha sürgös eset van (pl sürgös altatás kell egy csaszihoz, vagy más nögyógyászati problémához), akkor elöbb oda fog menni értelem szerüen, de ez így a normális! Egyébként kb 5 perc alatt bekötik, vagy még annyi se!
Annyira egyébként nincs lepusztulva a klinika. Jó nem egy Hilton szálló, de a célnak megfelel, és nem a külsöségek a fontosak hanem Te és Babócád és a személyzet hozzáállása, az meg nem a fal színétöl függ!
Én azon akadtam ki, hogy evöeszközt kellett bevinni, mert bent nem adnak. Sajnos egyes emberek hazavitték szuvenírnek az évek során és a klinika nem gyözi anyagilag pótolni! Szóval kanalat,kést,villát,poharat,vécé papírt vinned kell magaddal, de ez a legkevesebb!

Van 2 úgynevezett apás szülöszoba, ahol csak Te szülsz egyedül, a többi szülöszoba megosztott csak egy paravánnal vannak elválasztva a szülöágyak egymástól. Ez mondjuk eléggé siralmas Kép Szóval mindenképp kell szólni a dokidnak elöre, hogy papás szülés lesz. De ha front van és sokan szülnek, nem fogtok összeverekedni a 2 papás szülöszobán, mert majd alig fogod várni, hogy legyél már túl rajta, tök mindegy hol, csak szüljél már megKép
De ez sztem a kettes kórházba is így van, bár én ott még nem szültemKép

Szülöszék a klinikán asszem, hogy nincsen. legalább is én nem láttam.

Gyike hanyadik hétben is vagy? Mikorra vagy kiírva? Jól érzed magad? Magadról alig mesélsz Kép

Puszó
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hajni!
Hogy te milyen koránkelő vagy!

Szerintem azért nem kell félni olyan borzasztóan az elkényeztetéstől, Léna is rengeteget volt kézben, viszont amióta tud mászni...

Ildi!
Ha nagyon fáradt voltam, akkor meg úgy pihentem napközben, hogy felpolcolt háttal feküdtem, hagytam Lénát, hogy aludjon rajtam (4-5 órát is tudott így békésen aludni), és közben tudtam olvasni, kajálni, tv-zni, sőt netezni is. Persze előtte el kell menni pisilni, meg mindent oda kell készíteni kéztávolságra.
Valahol azt olvastam, hogy a csecsemőknek még nincs saját aurájuk, és ezért van szükségük folyamatosan anyjuk közelségére. Saját példánkból látva, hajlamos vagyok elhinni.
Ja, és nyugi nagyon hamar elmúlik ez a macerás időszak. Én már simán tudok mindent csinálni Léna mellett.

Nóri
norcee

Nóri!

Köszönöm a nyugtatást.Nagyon remélem,hogy hamar vége lesz ennek az időszaknak.Hány hónapos koráig volt a Léna sokat az öledben?Mikortól kezdett el mászni?

Kármen!

De jó nektek,hogy már nincs sírás az altatáskor.Abban a 20 percben mit csinál az Orsika,amíg elalszik?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Tunde, nagyon szep Tomika!Kép

Ildi, hidd el tenyleg el fog mulni ez az idoszak. Kristof 7 honapos koraig nyafogott, sehol sem volt jo neki, meg olben sem. Aztan elkezdett kuszni-maszni, es azota szuperul elvan.

Nori, majd irok.

Gyorgyi, van labda, bordasfal, lehet setalni. EDA-t en is kaptam, igaz kicsit varni kellett, mert a mutoben volt az anesztes. Az osztaly tenyleg le van pukkanva, de kibirhato az az 5 nap. Legkozelebb a fizetos szobaba megyek (ha lesz helyKép. Persze nem a kosz miatt, hanem hogy velem legyen a baba akkor is, ha besargul.

Karmen, nekunk bejott az eloke, igaz meg nem volt sokszor mosva.

A coraban nagyon szuper overall van 2700 ft-ert.

Ja es mi azert hasznaljuk a heverot, hogy ne kelljen ki-be tenni a gyereket a kisagyba. Most is ott alszik, ha felebred csak megszoptatom, es alszik tovabb.

Agi
agi77

Enikő,
ez nagyon jóóóóó volt Szabó Jánosról Kép Kép Kép

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Szia Györgyi!

Én kb.7-8 éve voltam először és utoljára Dr Szabó Jánosnál.Úgy ajánlották/ a nővérem/,hogy milyen jó stb.Óriási csalódtam akkor, azóta nem megyek olyan dokihoz akit valaki ajánl.Nem tudok róla rosszat mondani,írni lehet hogy akkor én voltam rossz hangulatban v. Ő v. mindketten, nem tudom de nagyon nagy "élmény" volt. /az emberi része/
Amúgy úgy tudom, hogy jó orvos a tesóm nála szült és Ő még a modorát is csípi.
Szerintem nézd meg magadnak tudom, hogy Baja /ha jól emlékszem Baján laksz, ha nem akkor bocsi/ nem itt van, de az a biztos. Hátha találsz valakit aki nála szült v. régóta hozzájár az biztos többet tud mondani, és jobban ismeri.
Nekem az is fontos, hogy hogyan szól hozzám stb.Ha csípném a stílusát akkor Ő lenne a dokim, csak nálam ez nem jött be.
Szia
sok sikert a doki kereséshez
Zozo
Vendég

TÜnde! Milyen nagyfiúsan feszít Tomka a bevásárlókocsibanKép))

Babamama! Köszi, még mindig jól vagyunkKép. Azért írom így, mert ez egyelőre felülmúlja minden várakozásomat, nagyon boldog, és kiegyensúlyozott vagyok Én is, és Virág is. Bogi nagyon jó kisbaba, és szeretném hinni, h vhol sugározzuk ezt a nyugalmat, és azért ilyenKép. Mert ebben van vmi. Első gyereknél viszont képtelenség ilyennek lenni:D.

MElinda! örülök, hogy találkoztunkKép. Lotti gyönyörű kislány. Sokat változott az arca nyár óta, és meg is nyúűlt, ugye?
Te meg fogytál. A tanulás miatt? Vagy direkt?
Én most a tescoban magamra parancsoltam, és nem vettem meg a kekszemet, amitől jelen pillanatban hízok ezerrelKép((. Ellenben vettem csirkemellet, meg mindenféle zöldségeket, és sütőzacskóban fogom sütni magamnak este. Hogy akkor már ne egyek szénhidrátot.
KEksz nélkül már most sanyarú, de adtam magamnak ultimátumot, ha betartom, h csak negyed csomagot eszek meg naponta, akkor OK, ha nem, akkor teljes absztinenciára kell szorítkozzamKép. És nem sikerült megállnom, sajnos, ha van itthon, nem vagyok erős. Az üzlet az üzletKép
Na, ezt pl utálom a szoptatásban. Hogy nem tudok parancsolni magamnak. Annyira rossz érzés ez a falánkság.

Györgyi!
Sztem bármikor bekötik az epidurált.
Szülőszék nincs. Bordásfal, labda van.
Szabó genetikus, egy barátnőm nemrég szült Nála, meg volt elégedve.
Én mondjuk nem választanák profot. Sztem olyan orvost érdemes választani, akitől lehet kérdezni, és ráér válaszolni is. A profok nem ilyenek.
Elvárható, h (ha máér fizetünk, nem keveset), akkor mindent részletesen elmagyarázzanak, stb. Ezért nem érdemes öreget, vagy sztárt fogadni. De ez csak az Én véleményemKép
És az is igaz, h mondasz egy nevet, és lesz aki jót mond Róls, lesz, aki rosszat. Én úgy kezdeném a keresést, h mire van szükségem. Egy babusgató dokira, aki megsimogatja az ember lányának vállát, és jól megynugtatja ezzel, vagy olyat, aki nem közvetlenkedik, ám korrektül felvilágosít. Nem egyformák az igányeink a dokival szemben sem.

Ildi! Én továbbra is fenntartom, h egy ekkora babát nem lehet elkényeztetni, és azt is, h tapasztalatból mondom, a gyerekem akkor nyugtalan, amikor Én is az vagyok, vagy ha baja van.
És az a dolgunk,h minden igányüket kielégítsük (kaja, ruha, pelenka, stb) és biz az is egy igány, h anyu kezében akar lenni. De megértelek abszolútKép
Viszont ne felejtsd el, h ez életed legszebb időszaka, addig babusgasd míg engedi, enyám Virág már elszalad előlemKép, pedig most volt ekkora...

Enikő! Klinika berendezésével kapcsolatban 1et értek. Nem számít, h nincs kép a falonKép. NEkünk adtak evőeszközt.

Öltöztetés: KArmen! Én is azt gondolom, h szoktatás kérdése a fázósság. Ezért sem öltöztetem fel Őket.

angiszeged

Enikő,
semmi gond, szülésfelkészítő szerdánként 3 órakor a Kossuth sgt-tól távolabbi Terhesdiagnosztikán. Mindig akkor van, kivéve majd november végén a Klinika látogatás.

Katicabogár!
igen, ez érdekes, hogy alig voltunk. ezért is írtam a fórumba is, hátha lesz még jelentkező. Így viszont nagyon családias volt a légkör...

Az epidurálisra én rákérdeztem a dokimnál, azt válaszolta, hogy majd szülés közben eldől, kell-e vagy sem. Ő nem emlegetett vérvételt, mint előfeltételt.
seri

uff, bocsi a litániáértKép

Zozo! Igen, hálátlan dolog orvost ajánlani. Én sem szeretek. Mert tényleg mindenkinek mások az igényei.

Ági! Nem mutattam Virágnak milyen overált vettem? A Renitexben 1800ftért, nagyon szép!!!

Szép 7végét mindenkinekKép

angiszeged

Angi!

Én is imádom babusgatni,puszilgatni a Noémit.Tudom,hogy nem sokáig tehetem.Csak ezt a 6kilót órákon át kézben tartani,nem egy könnyű feladat.
Melyik kekszet szereted ennyire?Nagyon szeretem az édességeket én is.Most éppen a tejszínhabos puding,a Pöttyös Túró Rudi és a Fitt szelet a gyengém.

Ági!

Köszi,akkor még 3hónapom van.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Angéla,
ha elfogyna a nasi, gyere csak le hozzánk, adok szívesen Kép.
Én szoktam venni főzés nélkül elkészíthető krémport, vagy pudingport. Tej mindig van itthon, ha megkívánjuk az édességet és nincs más, akkor 5 perc alatt összedobok valamit.

Karmen,
Orsika hogy van? Örülök, hogy elalszik magától, megtérül a befektetett munka. Céklát még nem adtál Neki?

Erika,
Benedek tüneményes. A könyveket nem szedi le a polcról?

Enikő,
látod, jól tetted, hogy beszéltél a dokival, nem rágódsz az eredményeken fölöslegesen. A kettesben én is a sajátomban szültem, mondták, hogy sajnos nincs hálóing. Aztán amikor mégis császár lett, érdekes módon lett hálóing is.

Gabici,
hogy álltok orrfolyással? Sztem a doki is csak orrspray-t tud ajánlani orrfolyásra, lehet, h elég csak, ha felhívod.

Tünde,
Tomika biztos nagyon élvezte a bevásárlást! Eszter is, amikor megyünk és beültetjük, csak úgy dobálja a lábait Kép. Hogy vagy ciciileg?

Ildi,
örülök, hogy tudtál pihenni kicsit. Hogy sikerült?
Ha nagyon nyűgi volt Eszter, mindig belenéztem a szemébe és megkérdeztem, mit segítsek Neki, mondja el, mi bántja. És közben simogattam, énekeltem Neki, puszit adtam, majd szépen megnyugodott. Kipanaszkodta magát és sokszor tudtomra adta, hogy mi is bánata. Szerencsére az összhang a mai napig is megvan, remekül működik.

Hajni,
mi is sokat sétáltunk, Eszter teljesen kivan, ha a délelőtti kimarad. Mutogat a kabátjára. Így adja tudtomra, h sétálni kellene menni Kép.
Luca mennyit alszik napközben?

Ági,
a Mikkában kevesen voltak nagyon, mi is csak 3/4 órát voltunk. Találkoztunk Gabival, Bátor igazi kis gombócka, nagyon édes volt Kép. Flóra is gyönyörű kislány!
Levágtam a haját. Nagyon belelógott a szemébe, hátul pedig a babahajak mindig összecsomósodtak. Nagyon édes lett, Apa készített is képeket. Ez már a második hajvágás volt.
Tegnap egyedül ivott a poharából, nagyon édes volt. Ma is, de kicsit jobban meghúzta és mellément kevés víz.

A CORA tele van gyönyörű játékokkal, a szívem úgy fáj, hogy nem tudom megvenni Kép. Leginkább a Fischer Price játékok tetszenek...
Ja, nem válaszoltak a telefonomra, holnap mélt fogok írni, mert a szomszédom már 3 hete megkapta a játékot.

Bocsi, ha sok voltam!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti! Mi is bevásároltunk Orsinak anyuval karácsonyra játékokat! A listát fejböl irtam, a cékla pl. lemardt, persze hogy szoktam adni, mert már azt is lehet, imádja.
Már nem náthás, pár napig volt csak, enyhe lefolyásu volt. Kapta kezdettöl a homeot.
Most én is szedem mert én vagyok náthásKép
Kórház. A mütétekre mindig van külön hálóing, oda szigoru szabály irja elö hogy kötelezö sterilt adni, igy sajátot nem lehet bevinni. Ha egyébként kér valaki tényleg nem tudnak legtöbbször adni, én is ugy jártam. Én pl. mindig szeretem az övékét koszolni ha bent fekszek, nem csak szülésre kértem volna.

Györgyi! Szabó nekem sem jött be emberileg, én teljesen feldult voltam (férjem is) a stilus amiatt. Aztán késöbb szakmailag is csalodtam.

Ildi! Orsi ált. csak nézelödik, néha megprobál felülni v. a lábait emelgeti és a rácsnak támasztja olyankor rászólok hogy "alukálj" és visszateszem. Aztén végleg elnyomja az álom.

Enikö! Én szülés után polokat hordtam, mert haloinget csak arra a pár napra nem akartam venni szoptatosat, pláne hogy folyton folyt a tejem és a férjem nem gyözte mosni. száritani, igy kellett volna vagy egy tucat. Poloval kényelmes volt mert van elég itthon, meg szoptatni is csak fel kellett huzni. Ha ki kellett menni a folyosora, akkor vettem fel egy pizsigatyát és köntöst. De ha lett volna én is kértem volna korházit, de ilyen luxust tényleg csak a klinikárol hallottam még, sok más helyen sem adnak.
Evöeszközt korházba is kell vinni, már több éve is ez volt a helyzet az egészségügyben.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Túl vagyok az első munkahetemen, még jó, hogy csak 4 volt.Kép Fura nagyon felvenni a ritmust. Korán kelni, 8 óra meló, háztartás stb. Szokni kell.Kép

Angi! Én is örülök a találkozásunknak. Sokan mondják, milyen nagyot nőtt Lottus, én nap mint nap látom, így nem érzékelem annyira. Kb. 87 centi egyébként.
Részben szándékosan fogytam, részben nem.
Aug. 30 óta a lány bölcsis, én itthon tanultam. Nem jutott idő főzésre, így nem is ettem, annyitKép
De valóban fogytam, régi farmerjaimba beleférek.Kép
Egyébként Angi nagyon csinos vagy!A lányaid pedig tüneményesek.KépKép

A szegedi csaj a Szülőszobában szerintem szánalmas volt. A pesti pár pedig rendkívül szimpi volt.

Hajni! Amikor a piacra indultál,akkor fordultunk a másik oldalunkra.Kép 9 körül ébresztett a kis Kopasz, pedig este 1/4 9-kor napok óta alukál.

Ja, a bölcsiben Ádámka fésülgeti Lotti haját, úgy hogy a nagysága ül egy kis székben.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Angi!
Szerintem csöppet se parázz szopi alatt a kilók miatt. Én sokszor vacsizom kacsazsíros kenyeret, meg ilyesmi, és egy deka nem jött fel rám. A tejnek viszont szerintem jót tesz, ha néha kifejem ujjnyi zsír keletkezik rajta. Kép
Éjszakáitok, hogy tellnek? Virág felkel még?

Ildi!
Léna már, ha éppen nem aludt 5-6 hónaposan eljátszogatott a kezeügyében lévő játékokkal.

Nóri
norcee

A Szülőszobán a szegedi nő elég gáz volt, igazatok van, sztem ő a kamerának szült. Sajnos nem mutatták 2 hónap múlva, mint a pesti anyukát.
A tanga, meg a külön cinci hálóing... Nagyon gáz.

Melinda,
Lotti csuda egy csajszi! Megéri a pénzét Kép.

Karmen,
dobj be egy korty pálinkát lefekvés előtt és húzd magadra a takarót!

K.

Kép

Kép
eszteranyu

A szülőszoba letölthető a tv2 honlapjáról.
norcee

EDA:
hát nemtom, nekem mindenki azt mondta, nem fog fájni a beadása. Nekem nagyon sokára sikerült bekötni (túl szorosan vannak a csigolyáim, nem a doki hibája volt), rengetegszer kellett megbökni a hátamat. És nagyon nagyon fájt. De még így is azt mondom, hogy megérte, csak jobb lett volna ha tudom mire számítsak.

Györgyi,
az utolsó hetekben érdemes vérvételre menni, és a friss leletet vinni magaddal. Akkor gyorsabban megy, mert különben várni kell az eredményre is.

Valóban le van pusztulva az osztály, ritka kényelmetlen az ágy, nincsen elég szekrény, nincs asztal székkel, hogy meg tudjál kajálni, de ki lehet bírni. Mondjuk én a következQ babánál lehet elmennék a fizetQs szobába, csak nagyon drága, 10 ezer Ft/nap. Szerintem ezt ott elég eldönteni. És elsQ babánál meg lehet jobb ha nem vagy egyedül. Nekem a szobatársak sokat segítettek, igaz csak az utolsó napra kaptam szobatársakat, addig egyedül voltam a 3 ágyasban.
Vendég

Csak pár sorban, mert hulla vagyok.

Az epidurál elötti vérvétel azért kell, hogy a véralvadást megnézzék. azért kell 2 hétnél nem régebbi, mert utána változhat az idö, míg megalvad, vagy tudja a fene miért kell...Kép
A lényeg, hogy ujjhegyet szúrják meg és kb 1-2 perc alatt kész az eredmény-értelem szerüen- annyi idö alatt, amíg az az egy csepp vér amit levesznek megalvad KépKép
Szóval ezt az ujjszurit nekem a 36. héttöl csinálták 2 hetente összesen 3x Kép
Utáltam, mert sztem pici a sérülés de sokkal jobban tud fájni, mintha vénából vennék..... Vagy béna volt a csaj aki vette...Kép

Jóééééjt Kép
A párom meg a Bogi egymás mellett alszanak a franciágyon,ugyanabban a pózban Kép olyan édesek, megyek odabújok melléjük KépKépKép

Pusz
EniköKép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziesztok!

Noémi tegnap este hasra fordult.Egyre többet vágja oldalra magát,és addig-addig küzdött,hogy hasra fordult.Kiváncsi vagyok,hogy ma is megcsinálja-e.Szerda óta,pedig megfogja a csörgőket,ha odatartom neki.Úgy örülök.

Kriszti!

Én is szoktam simogatni az arcát,kérdezgetni,hogy mi a gondja,de ettől ő még nyűgös marad.De az éjszaka megint jobb volt.

Kármen!

Tegnap este fél 6h-tól 7h-ig próbáltam elaltatni,de nem jött össze,pedig álmos volt.Egész nap összesen 2 órát aludt,pedig 2-szer is voltunk sétálni.
Hát,nekem nem sikerül képet felraknom a Noémiről.Pedig nagyon szeretnék.Ahogy leírtad a múltkor,nekünk nem jött össze.

Melinda!

De azért jó volt újra munkába állni?Remélem,hogy ma még tudsz pihenni.

Nóri!

Egy rövid ideig már ő is játszik egyedül.De az még nagyon kevés.
Mekkora házatok lesz?

Ildi
tfildiko

Ildi! Kicsinyiteni nem tudod vagy feltenni? megirom majd mail-ben amelyik nem megy részletesebben. Altatással mi is megkinlodtunk, mindig egyre könnyebben ment. Kitartás, bár tudom milyen nehéz amikor látod sir meg nem akar ágyban maradni. Nekünk is csak ugy megy még, hogy mellette maradok, jobban örülnék ha nem ehhez szokna most meg hozzá.

Kriszta! Orsi jol már, de én tényleg elég náthás vagyok. Férjem valoban pálinkával szokta magát kurálni, amugy nem szokott ö sem inni. Én kihagyomKép

Dancsi! Barátnöm is igy járt, hogy mindenki mondta nem fog fájni, neki 4x kellett szurni azt nem tudom mi miatt, de neki is baromira fájt.

Na meglesem a szülöszobát ha Orsi még birja az alvást.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Kicsinyíteni nem tudjuk.A gépre sikerült feltenni.Egyszerűen bénák vagyunk.Előre is köszönöm a segítséget.
Én tegnap este néztem meg a szülőszobát,mert azt hittem nem vette fel végig a videó.Reggelre kidobta a kazettát.Hát,egy kicsit kikadtam a szegedi nőn én is.Tanga bugyi,csini hálóruci.Nekem olyan fájásaim voltak,hogy kisebb gondom is nagyobb volt annál,hogy nézek ki.Jó neki,hogy manikűrre is volt még ideje elmenni,na és persze fodrászhoz.Én a keményedéseim miatt az utolsó hetekben már nem mehettem sehova.De sajnáltam is nagyon,hogy rákos volt.Jó,hogy felépült.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Angi, nem mutattad, kivancsi vagyok.

Karmen, orulok, hogy jobban van Orsika, most mar Rajtad a sor, hogy meggyogyulj. Milyen jatekokat vettetek es hol?

EDA, nekem nagyon jol beadtak, elsore, es nem is fajt. Igaz meg az anesztes is meglepodott milyen jol sikerult. Vervetelre mentem szules elott 2 hettel, de szuleskor a dokim eltunt a papirral, ugyhogy ujra csinaltak.

Ildi, nagyon ugyes Noemi, hogy mar megfordul!

Agi
agi77

Sziasztok!

Kriszti: Jó hogy taliztunk!

Bátor délutánra csak belázasodott, de ma már kutyabaja, lehet, 3 napos láz?!

A Corában mi is láttuk a sok játékot. Fló meg is kapta a karácsonyra kiszemelt legót, ami 2 ezerrel kevesebb volt,mint a városban, a kockaevő viziló meg 10 ezerrel volt olcsóbb! Azért azt ott hagytuk. Kép A legót eltettük, de este Flóra kérte, hogy nyissuk ki, amit vettünk, persze kivárjuk a karácsonyt. Kép Nagyon ki szemfüles.

EDA: én is kértem vérvételt a szülés előtt 4 héttel, mert tudtam, hogy hamarabb szülök, mint a kiírt időpont. Szerencsére nem kellett.

A szegedi csaj kriminális volt, a csini hálóing nem egyedi a Corában láttam ugyanolyat. Csilla adta magát, nagyon jó volt látni. Én is azon az ágyon szültem Bátort és a megfigyelőben is ott feküdtem, mondtam is hogy a mi ágyunkon fekszik. Azért amiatt leakalappal a csajszi előtt, hogy így vissza tudta tartani a tolófájásokat, én nem tudtam. Bátor nem fogta magát vissza, törte az utat kifelé.

Az agyonöltöztetéshez: Én sem szeretem túlöltözteni, éppen azért, mert akkor már nem tudok majd mit adni, ha -20 fok lesz.

Gabici: De ügyi Edi, az orrfolyás miatt ne aggódj, ha nincs láza. Szippantsd az orrát és adjál neki Corysalia-t, homeopátiás gyogyó.

Ildi: 6 hónapos kortól azért majd be kell szoktatni a kölyköt, én is így csináltam, Bátor is óránként kért enni. Mellette még Flóval is foglalkozni kellett. Van hogy hagytam egy kicsit sirdogálni, de most bekeményítettem és az alvással nincs is gond. Már szó nélkül szunyál.

Klinika: Sztem azért nem olyan vészes a klinika. Van ennél rosszabb is. Én is a benti hálóingeket használtam. A végén vettem sajátot. A szülőszobán van bordásfal, labda, állítható támlájú szülőágy/szék, le lehet tusolni, járkálni. Én egyszer sem vittem evőeszközt. Pohár viszont kell. De ha az első nap nincs adnak az osztályos nővérek.

szabó jÁnos, genetikus, kevés szülőnője van, így ráérős, az egyik ismerősöm szült nála, ő meg volt elégedve vele. Én mondjuk nem szülnék idősnél ill. profnál. Nekem jó a sztárnőgyogyi is. Kép De ha nem lenne, egy fiatal, ambiciózus nőcit választanék.

Megyek, mert Zoli be akarja fejezni a madáretetőt.

Gabi3
inecsg

Gabi!

Remélem,hogy már teljesen meggyógyult a Bátor.Nagyon lázas volt?
Jó lenne,ha hamar megoldódnának az alvási gondjaink.Ma is két nagyot sétáltunk,de keveset aludt.

Ági!

Eddig még csak 2-szer fordult hasra,úgy látom,hogy ez csak véletlen volt.De az oldalra fordulás jól megy neki.A Kristóf mikor fordult hasra?

Ildi
tfildiko

Gabi,
mi az a 3 napos láz? Már halottam többször, de nem tudom, mi is.

Ildi,
gratula a felüléshez! Lehet, hogy véletlen, de hamarosan elindul a Kisasszony felfedező útra forogva. Mostmár különösen vigyázz, hogy ne legyen egyedül hagyva magasan.
Türelem, rózsát terem. Majd alakul a helyzet alvásilag.

Eszter állandóan lecibálja a zokniját. Tudja, hogy nem lehet, de nagyon utálja.
Annyira álmos vagyok! Tegnap házibuli volt a szintünkön, fél kettőkor még nyomták. Eszter felébredt a hangra negyed 11-kor és sírt. Köztünk aludt, az ajtót becsuktuk, de a párnánk alatt lüktetett a zene (kiírták, h buli lesz). Mindannyian rosszul aludtunk.
Egyszerűen nem tudom, mit kezdjünk magunkkal. Lehet, h kimegyünk sétálni, bár Gergő azt mondja, nagyon hideg van.
Utálom, hogy sötét van kinn!

Kép

Kép
eszteranyu

A Spektrumon jó kis műsor kezdődött most.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Nagyon rendesek vagytok, hogy ilyen sokan válaszoltatok! De a válaszok egy csomó új kérdést vetettek fel bennem!
Először is, még csak hat hetes vagyok, de a dokim azt mondta, hogy a 10. hétig jó lenne, ha eldönteném, kinél és hol akarok szülni. A mostani dokim fiatal, tegeződünk, nagyon barátságos és jófej. Többen mondtátok, hogy nem tetszett a Szabó stílusa? Miért? Milyen a stílusa?????
Nekem valami közvetlen, jófej, megnyugtató doki kell!!!! Légyszi ajánljatok, ha tudtok, mert én eddig csak ezt az egy nevet hallottam. Úgy kalkuláljatok, hogy én rendkívül félős és lelkis tipus vagyok.

Megnyugodtam, hogy lehet EDA-t kérni. Az állapotok meg.... ha tisztaság van, meg aranyosak a nővérek, szülésznők, akkor talán mindegy arra az öt napra. Bár engem lehet, hogy előbb be fognak fektetni. A fizetős szobákról azt hallottam, hogy az ottaniakkal bunkók a nővérek, mert "madam"-nak tartják őket, akik nem képesek együtt feküdni a többiekkel. Szerintetek?

Még egy kérdés: Mire jó vajúdáskor a bordásfal? Erre még nem sikerült rájönnöm...

Előre is köszi:
Györgyi
gyike

Szia Györgyi!
Dokit azt nem tudok neked mondani, de a többiek biztos tudnak.

Sziasztok csajok!
A Kalmár dokiról mit tudtok?Gondolkozom a váltáson és Ő nekem nagyon szimpi.Van aki hozzá jár?

Zozo
Vendég

Zozo!

Én nála szültem, igaz nem hozzá járok.
De szerintem Tünde hozzá jár.
Azért segítek ha tudok.Kérdezz bátranKép

Angi!

Tüneményesek a csajokKép
Nina
nina74

Gyike,
a dokik nem azért vannak, hogy a lelkeddel törődjenek, kivéve, ha pszichológushoz akarsz menni, vagy ha épp a férjed is doki. Max ők fognak vele foglalkozni.
Nem gúnyolódásból írom, de ez van sajnos. Ők elmndják a frankót, mi van éppen, vagy válaszolnak, ha kérdezel.
Szerintem fogadj szülésznőt, ő majd törődik a lelkeddel.
A dokik férfiak (legtöbb). Tudod, ők genetikailag nem lelkisek. Gondold át tehát, kit akarsz: tapasztalt, határozott és megbízható dokit, vagy kedves, mosolygós, vállveregetős "haver"-félét.
Nem mondegy, kire bízod az életeteket.

Az, hogy madamnak szólítanak, az a saját szegénységi bizonyítványuk. Nem kell foglalkozni velük, csak az irigység beszél belőlük, mert az anyuka meg tudja fizetni az összeget, amennyibe a szolgáltatás kerül.
Az ember lánya nem szül harmincszor. Azt a párszor öt napot pedig szerintem ki lehet gazdálkodni.

Zozo,
Kalmár dokit nem ismerem, bár asszem ő a körzetink. Ági,Angi Ti mit tudtok erről? Mi kihez tartozunk korzetileg? (Vagy az Kajtár???)

Üdv,
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Györgyi! velünk nagyon lekezelöen beszélt, meg flegma volt. Amugy hogy poz.is mondjak elintézte (mert kifutottunk volna az idöböl) hogy 3 nap mulva mehessek amniora.

Ildi! Nem tudom a cimedet, irj nekem levelet légyszi. Meg ird meg milyen progid van fotószerkesztő.

Gabi! Bátor remélem már tényleg meggyógyult. Ezt virus okozza? Orsi szerencsére eddig nem volt lázas.

Ági! Vettem neki zenélö csörgőt (csak 600 ft volt) meg kapott olyan kormányt ami nektek is van meg egy vonatot amin forognak a figurák és csilingel.

Karmen

Na és itt a régen igért táblázat.
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nina,
rég jártál erre. Hogy vagytok?
Amióta mondtad a szoptatást, nem foglalkozom azzal, hogy hányszor szopizik Eszter. Nem parázok, nem is hallgatok olyanokra, akik azt mondják, szerintük undorító, amikor már szalad a gyerek és szopizik még (mert ezt is a fejemhez vágták).
Szóval, köszönöm, h megerősítettél hitemben.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen,
Eszter dec. 8-án született, nem 3-án. Harmadikán kellett volna, de nyolcadikáig húzta.
Kriszti

Ui,
amúgy szuper a táblázat.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Már tényleg nem lehet egyedül hagyni az ülőgarnitúrán.Az egyik nap keresztbefordult rajta,és már lelógott a lába.Én pedig nagyon megijedtem,pedig csak egy pillanatra néztem félre.

Kármen!

Nagyon jó a táblázat,ügyes vagy.

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?