Új privát üzeneted érkezett!

Ja, amúgy Én is Veszprémben szültem, nekem teljesen pozitív volt, és nagyon rendes volt mindenki, ide szívesen mennék vissza szülni. :)
Nekem "csak 13" órát tartott, illetve előtte 2 napig voltak fájásaim az indítás miatt.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:30-kor.
Vendég
 

 
 

[quote="zuzi79"]N írta:zuzi79yuszi: Nekem se volt egyébként semmi bajom a kórházzal, ezt az egy dokit leszámítva, mondhatjuk kifogtam a frankót. Kállainál szültem, hát őt más se szokta dícsérni. Te kinél szültél?
Ritkán jutunk csak le Almádiba, de néha hétvégén lemegyünk sétálni a partra, ha jó idő van. :)
Na akkor majd mesélj a névadóról. Lehet megtudom győzni majd apát!


Én a Trucsányinál és a Kállainál. :) (közben műszakot váltottak, Kállai volt bent a kitolásnál, Ő varrt velem nagyon kedves volt, poénkodott, és tényleg mindent megtett, és minden rendben volt) Turcsányi meg bejött szülés után megnézni, hogy megvan-e a baba és minden oké-e. Ő is nagyon kedves volt.
És Én sem fizettem senkinek egy forintot sem, és a terhesgondozáson sem. :) arra meg az Oroszhoz jártam, Ő is normális volt.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Nyuszika mi szoktunk Almádiban járni :D az a kedvenc helyem a Balatonon. Ha szüleimtől megyünk, fél óra alatt ott vagyunk :lol: :lol: :lol: És Veszprémben és Fehérváron is sokat szoktunk járni. Pont a kettő között nőttem fel :lol:
Liza nagyon cuki a képen, igazi mosolygós kislány :lol: :lol: :lol:

Nem tudom ki kérdezte, de apa nálunk se nagyon aktivizálja magát peluscsere terén, pedig mondtam neki, hogy készítse fel magát lelkileg, mert lesz olyan, hogy neki kell, akár mi van benne :D :D

Konkri tök mákos vagy :lol: :lol: :lol: :lol: jó az ikeában járni :D holnap jönnek hozzánk a tesómék a gyerekekkel és itt lesznek vasárnapig, de szombaton mi is elmegyünk ikeázni az Örsre. Már alig várom :D :D
A férjed nagyon vicces, mintha csak az enyém mondta volna :D

Vik, Yadine mennyi tápszert kellene innia a babának egy étkezés alkalmával, ha már nem pótolok anyatejből? SAjnos az Arni végképp leszoktatta magát a szopiról :( :( Nem gondoltam, hogy ennyire meg fog viselni lelkileg, de szomorú vagyok...
Eddig kiegészítésként 150-et csináltam neki, de mosth, ogy nem szopizik előtte, sír, amikor elfogy. Csináltam már neki utólag 60-at és volt olyan, hogy még 90-et is; és lezúgatta és utána nem sírt. Viszont nem szeretném túletetni. Bár elvileg a babaák ösztönlények, és ha jóllaknak, akkor már nem kérnek többet :roll:

Yadine van még egy kérdésem hozzád :D anyukám azt mondja, hogy majd lassan el kell jutni odáig, hogy az ebédből többet készítsek és azt kell majd ennie vacsorára is. Először csak keveset, aztán ugye egyre többet. Ne ijedj meg, nem tartok még itt és nem is trevezem egyhamar, de tényleg így van? Én azt hittem, hogyí a tápszert meg kell hagyni vacsorára és reggelire is. Világosíts fel légy szives, mert nagyon nem vagyok képben :oops:
Köszönöm előre is :D :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Talinn,
Most csak gyorsan neked, mert remes napunk van alvas szempontjabol.

Nekem a lany most napi 4 alkalommal eszik tapot. Alalaban 2 alkalommal megeszi a 200-at (180 viz es 6 merokanal tap kevereke ez) es 2 alkalommal a 170-et (150 viz es 5 merokanal tap).
Az otodik eves az ebed az nekunk tejpèp, ekkor nem kap tapot, csak a pepet es vizet szomjoltasra. A tejpèp az 150 viz es 5 merokanal pep keverke per pillanat.
Ne feledd,hogy a tap az taplalobb mint az anyatej. Ha csak azt fog enni akkor kitapasztalod egy par nap alatt, hogy mennyit ker belole.
Vendég
 


Sziasztok!

Némi helyzetjelentés rólunk.
Léni 5930 gramm, megkaptuk a tanácsadáson, hogy túl sovány blabla, bár szerintünk nem sovány, csak nem husigolyó. És mit kellene tennem, hogy több legyen a súlya???!!! Hányás folytatódik, nem tudom, hogy miért jött elő megint. :( Visszaállítottam a napi két savlekötőt is (megint egész nap csuklott például), most egy hétig csak tápszereztünk, aztán újból nekiálltunk a normál kajáknak is és besuvasztok 5 kaját a napba.
Mára betaknyosodott és extra nyűgös a napokban (hetekben), egész éjjel fent voltunk mi is, mármint Ő és én, mert Apa ugye melózik. Éjféltől ment a műsor, sírás, vergődés, ivás, cumi, kézrágcsálás, vagdalkozás, forgolódás. Tutira a foga. Most is itt aludt el nagy nehezen a kendőben. Homeopátiát elkezdtem.
Hasról hátra forgás még mindig nincs, de kezd végre valahára nyúlni a tárgyak felé. Gagyogás még mindig alig, tulajdonképpen szinte soha, pedig ha mondja (összeadva napi max. 5 perc), akkor zabálnivaló.
Depim nem a legjobb szakaszban, de elkezdtem futni, tornázni, ez talán majd segít. Alvás nálam is necces, bár én ugye évekig altatót szedtem, nem újkeletű a dolog, csak azért jó lenne kipihentebbnek lenni.
Kiírtam dvd-re Léni első fél évének "anyagát" és basszus 5 dvd!!! (nem cd) telt meg és hihetetlen, de egyetlen egy ordítós sincs a refluxos időkből, pedig az eddigi videókat nézve, hát őszintén szólva a leggyötrelmesebb. Legalábbis számomra. Ami a jó benne, már ha lehet ilyenben jót látni, hogy "csak" 2 hónap volt az extra tragikus belőle.
Na, elalvás előtti ordítozásom viszont van, majd egyszer felrakom.

Sterilizálást én is teljesen abbahagytam 1-2 hete.

FP zongorát múlt héten vateráztam, postástól 5500 forintért, elég jó vásárnak tűnik.

Nekem egy KINCS a párom, romantikából sincs hiány szerencsére.

Gratu a fogacskákhoz, üdv az újaknak, édesek a fotók, Dávidot pedig csak győzzük utolérni.

Hát ennyire futotta...

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Egy friss, mai kép még a Kisasszonyról.

Cékla-sárgarépa-alma pép után (én imádom a céklát, de ez valami borzasztó volt így, neki viszont nagyon ízlett, hála égnek)

Kép

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok, emlékeztek még ránk? :lol: Tényleg ne haragudjatok, hogy nem jöttem, bár lehet, hogy nem is hiányoltatok :oops:
Egyrészt minden nap jövünk-megyünk, általában orrmosásra és orvosokhoz, meg persze azért más ügyeket is intézek, másrészt meg annyira sokáig nem jöttem, hogy már teljesen kívülállónak érzem magam. Persze ez az én hibám, úgyhogy nem is tudom miért mondom. Igyekszem majd "megbeszélni" magammal és persze próbálok többet jönni. De tudom, ezt már ígértem.
Visszaolvasni nem is próbálok, mert esélyem sincs.
De ha visszakapcsolódom, akkor talán majd újra képben leszek mindenkivel. Azt láttam, hogy sok új tag van, őket így egyben üdvözölném, bár lassan inkább ők üdvözölhetnek engem új tagként. :lol:
Bence már talán kicsit jobban van, bár még mindig nagyon köhög. Egyszerűen nem akar elmúlni neki. Közben be is taknyosodott, de az most már tényleg egész jól alakul, alig folyik neki. Köhögésre már tényleg nincs olyan szerintem, amit ne próbáltam volna ki, még zsírral is bekentem szegényt éjszakára. Meg adom neki a fekete retket is, csak nem mézzel, hanem cukorral. Ma kaptunk a fül-orr-gégészeten egy kompresszoros inhalátort is, abba Salvus vizet kell tenni és azt lélegzi be. Már amennyire hajlandó rá, mert nem nagyon tetszik neki. De azért csináljuk. Kaptunk homeopátiás bogyót is rá, bár csak az egyiket sikerült beszerezni sajnos, de remélem az is elég lesz. Holnap viszem vissza a gyerekorvoshoz, hogy hallgassa meg a tüdejét. Remélem azt mondja, hogy jobb. Én még mindig érzem ahogy zörög a kis tüdeje. Szörnyen rossz érzés, gondolom neki is. Kicsit talán depis is vagyok, mert úgy érzem, tehetetlen vagyok, nem tudom meggyógyítani, pedig az én feladatom lenne. De úgy is érzem, hogy mindent megteszek, mind fizikailag, mind anyagilag, lelkileg, szóval mindenhogy. Közben ma reggel Lili is elkezdett köhögni, úgyhogy mikor már úgy éreztem, hogy látom a fényt az alagút végén, megint kezdődik előlről, mert gondolom szegény Bence megint elkapja majd. :cry: De ez van, majd tél után talán jobb lesz.

Kép
Kép
hari
 
 


A sokat emlegetett FP zongora

Kép

Na, jó, még egyet, mert ezt a képet most nagyon imádom

Kép

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Ráadásul Bence a doki szerint (szerintem is) rosszul tartja a bal kezét mikor hason van. Elküldött neurológiára, ahova JANUÁRRA!!!! kaptunk időpontot. Mondam a nőnek, hogy az azért elég soká van ám. Mondta, hogy nincs előbb. Hát remélem addigra kinövi :roll: Amúgy tök jól fog vele és semmi más jele nincs, hogy valami baja lenne, csak éppen nem a tenyerét teszi le sokszor, hanem fordítva, mint egy kis fóka.

Geo, Dávid nagyon édes, ahogy mászik. Ilyet még mi nem csinálunk. Meg enni se eszünk, csak szopizik. Nem kell neki semmi. Mondjuk nem olyan nagy baj, csak furcsállom. De ő tudja. Inni sem iszik semmit, ami mondjuk most rossz, mert adhattam volna neki mindenféle gyógyteát, de ha egyszer nem kell neki, akkor mit csináljak. Ha fecskendővel adom, akkor is kiköpi. Ez van.

A képeket azért nagyjából megnéztem, tök cuki minden gyerkőc. Nekem még képem sincs, arra sincs időm (alkalmam), hogy fotózzak. Mondjuk nem is nagyon vagyunk itthon, mikor meg igen, akkor még leülni sincs időm nagyon. De lassan újra összekapom magam, legalább is remélem :lol:

Hát most ennyi, mert még semmi vacsora nincs, Lili éhes, és Andrisom is mindjárt jön haza melóból, úgyhogy gyorsan alkotok valamit.

Kép
Kép
hari
 
 


Talinn,
Meg annyi, hogy a gyerkocoknek a napi tapszermennyisege az minimum a testsulykilogrammonkenti 125 ml, az atlag az a 150ml. Vagyis, ha 8 kg a baba akkor 8*125=1000ml egy napi mennyiseg.
Ezt kène megennie a napi etkezesek alalmaval.
Ha 5* eszik akkor kb. 200-at kellene ennie az egyes evesek alalmaval.
Vendég
 


Detti: nekem tetszik a 3:1-ben! bár biztos babafüggő - látjátok nekem a pihiszékben 1 percnél tovább SOHA DE SOHA nem bírta!!!!!!!!!!!! de a bohócot IMÁDJA!!!!! ... viszont van ismerősöm akinek a gyereke utálja a FP hintát amit röpke 50 rugóért vettek!!!
a bohóc és a te játékod NAGYON NAGYON HASONLÓ szóval ezért tetszik mert mi mindennap játszunk vele ... napi 1x délután amikor nyügösebb mert arra felpörög!!!! :-)



cicmarek: a hagymás - mustáros cucc: csirkemellett megsózod borsozod (tekerős borsszóróval) aztán egy bödönbe rakod meglocsolod jól mustárral aztán olívaolajjal ezt jóóóóól összekevered és aztán rá 3-4 !!!! igen ilyen sok hagymát megpucolsz karikára szeded és belerakod ezt is megkevered a dobozba lezárod 1 napig hűtőőőőőő aztán teflonos cuccba öntöd ami jó meleg - külön olaj nem kell és jóóóól megsütöd!!!! a hagymával páclével mindennel együtt!!!! krumplipürével szoktuk enni ... nnnnagyon finom!

ez a recept Viknek szól :-) valamint ÍNYENCEKNEK! szóval ...
végy jó kis fetasajtot!!!! nem kell sok én kb. 2 evőkanálnyi mérettel csinálom és jóóóóó sok olívabogyót (zöldet) kis olívaolaj és oregano (só nem kell) és botmixerezd össze!!!!
végy jó sok szezon zöldséget ! NÁLUNK MOST EZ A SÁRGARÉPA AMI ZSENGE ÉS EGÉSZSÉGES és mártogasd bele!
IIIIISTENIIIIIIIII

Detti: GRATULA A KÚSZÁSHOZ! mi megint elmesszesedtünk :-) lusták vagyunk viszont KACAG Eszti néha és akkor megáll a világ és szerintem mi vagyunk akkor abban a percben a legboldogabbak mert annnyira zabálnivalóan édes! úgy kacag mint én szerintem... olyan hahotázosan hangosan! kivi leszek ha majd tudatosra fejleszti ! és imádja ha áriázom neki! ez is már biztos :-)

pelenkázásról nem irok mert nálunk az is "idilli" ... ha megkérem kicseréli! a fürdetés a páromé és szigorúan ha nincs más meló 6-tól 7-ig fürdésig a baba a páromé! a legnyügösebb időszakában!!! én addig alkothatok zenét hallgathatok meditálhatok vagy kádban lubickolhatok!!!! ők meg elcsibészkednek :-)

Nyuszi: mekkora nagy már a babád te jó ééééég! :-) CUUUUKIIII

Konkri: én mindig kislányt akartam! MINDIG MINDIG MINDIG!!! és Eszti az EGYETLEN EGYETLEN KISLÁNY A PÁROM CSALÁDJÁBAN ott uyanis rajta kivül mindenki FIÚ !!!! ... nagoyn duuuuurva!!!!...
és imádom öltöztetni :-) amitől a faluban már ki is vannak akadva! minek költök rá miért adok rá mindennap ÚJ ruhát stb. stb. először nagyon kiborultam de már jó a lelkem! :-)

Csilla: foga nem jöhet Léninek!? csak mert tök olyan mint Eszti nyügös sírós nem alvós ... de ez csak találgatás bocsi ja irtad is hogy fog!!! tuti az ... ahhh szegénykém mintha magamat olvasnám kemény ... örülök hogy a Te párod is Kincs! sok energiát ad egy jó kapcsolat! sogórnőmék folyamatosan veszekednek ugye már alattunk laknak!!!! nagyon durva és most a sogórnőm elutazott 1 hétre anyjához ... és mondta párom hogy milyen jó hogy a mi házassunk ilyen kiegyensúlyozott! hát mondom az fix!!!
Léniről iszonyat cuki a fotó :-)))) és MENNYI HAJA VAN! nagyon cuki a pofija!!!! :-)

Hari: én már hiányoltalak de voki irta hogy még ÉLSZ és majd jössz :-) drukkolok hogy Bencus jobban legyen amit irsz az elég "ijesztő" ,,, ahhhhh

én regenerálódtam az éjjeli durva műszakból! délelőtt jött anyu mert ugye úgy volt megyek melózni amit lemondtam mire kérdik bent hogy holnap ugye megyek??? mondom DEHOGYIS kedd és csüt. megyek dolgozni és holnap péntek! :lol: ráadásul Eszti nincs jobban fogilag nyügös nem alszik sír sokat! :-( durva! ....
tényleg ti tudtok arról valamit ha kibújnak a fogak utána mikor nyugszanak meg? mert még a fehér fog nem látszik csak a rece érződik ugye!!!! az is fáj nekik nagyon ???? tapasztaltak iziben irjanak :-) Heny??? Voki? Luna??? na szóval anyu elvitte Esztit és addig aludtam! ... aztán elmentem a fürdőszobába forró fürdőt venni. Tettem bele olajos habfürdőt párom mondja kapcsolódjak ki rendesen! aztán rakom bele a lábam mire éktelen ordítás!!!!
Eszti elkezdett sírni jaj mondom ... erre kinyitom a szemem kiderült álmodtam a fürdőt!!! és anyuék érkeztek haza!
:lol: viszont annyira hirtelen keltem fel a mélyfázisból amire rég nem volt példa az utóbbi időbe hogy rosszabbat tett az alvás mint a nem alvás úgyhogy délután a párom vitte el Esztit és akkor aludtam másfél órát megint és abból én keltem fel nem ébresztett senki úgyhogy most teljesen FITT VAGYOK és állok elibe az éjszaka kihívásainak :-)

valaki irta hogy nő a gyerek szemfoga! szemfog??????? előbb nem alul nőnek?? aztán felül a metszők és utána szemfog? teljes fogász leszek itt...

kérdés: ha jövőhéten akarok almát adni esztinek sé nincs még etetőszékünk sem pihiszék akkor mi a manóban adjam neki oda? mondjuk etetőszéket akarunk venni de abba lehet ültetni már??? jaj tiszta dilemmás vagyok már megint!!!
most megyek befekszem az ágyikóba és megnézek egy szivek szállodaja részt!
Vendég
 


Nanetto:
Elméletileg, amikor a fog áttöri az ínyt (szóval már érezni, hogy az ínyen kívül van, kanál érintésre koccan), akkor már nem kellene, hogy fájjon, sőt. Amíg az ínyben "mocorog", tör felfelé onnét kezdődik a fájdalom, és a legdurvább fájdalom akkor van, amikor már közvetlen kitörni készül a fogacska és már nagyon vékony bőr-íny fedi.

Ha nincs etetőszék, és pihiszék sem, akkor etesd meg hordozóban. Ha ez sincs (bár gondolom, van, mert autóztok), akkor ölbe veszed, leülsz vele az asztal mellé - kaja asztalra, előke nyakba - és mehet a kajcsizás.
Én mostanában előkének azokat a textilpelusokat használom, melyek már lyukasak itt-ott (régiek már), nyakba téve nagyon jól betakarja a gyerkőcöt és így kivédem a kaja közbeni köpködés utóhatásait...:))))

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Nanetto én az autósülésben etetem az Arnit. Lerakoma a földre, elé egy párna a s-em alá és úgy, mert amikor iszik, akkor hátradöntöm az ülést és a lábammal tartom meg. Lehet, kacifántos, de én így szeretem. Szóval az ülés pont megfelelő erre. Nem tudom, hogy van-e olyan etetőszék, amiben a még nem tudó babaák is biztosan ülnek. Ja, de van:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=-1

Szerintem ez ilyen.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Heny nekünk már kinőtt! szóval a rece már érezhető a fogrece!!! tudod... kocog meg minden!!! de igy is teljes "zizi" szóval nagy fájdalmai vannak és biztos attól! mert már ezt megismerem!!!! dobálja magát sír üvölt a kezével a szájába matat MEGÁLLÁS nélkül! azért érdeklődtem hogy hátha még az is fáj hogy nő neki szóval hogy a rece utáni fogrész kijöjjön! értitek nem? :lol:
mert én már nem! ... na amúgy az éjjeli műszak megkezdődött kinkeservesen üvöltött az előbb dentonix-oztam meg dajkáltam picit most jelenleg alszik a ki tudja ... meddig is!!! fuhhhhhh.....

úgy döntöttünk veszünk egy etetőszéket! kaptunk még babapénzt és még meg van minden egyes fillérje (80 000 forint) és abból megkapja! a maradék megy majd autósülésre ha nagyobb lesz meg hát jut még belőle más szükségre is mert hát pénzből soha nem elég legalábbis nálunk :-) nézegetem a teszveszt vaterát hátha valamit le tudok vadászni etetőszék ügyileg! ...
Vendég
 


Nanetto, nem lesz az tul nagy adag ha egy etetoszeknyi almat adsz a gyereknek? :D:D:D:D amugy meg hat emlekszel Aronedumasonbambi elso pep-evos vidojara? Olben van es eszik kanallal... hat ugy add neki :)
Fogakhoz es utanuk valo megnyugvashoz nem nagyon ertek, a ket csajom ugy fogzott ahogy Zoe is, eszrevetlenul es gond nelkul... vagyis a nagy kicsit nyuglodott, neki valami izevel kenegettem, tan dentinox volt a neve? Hat szoval en meg elotte vagyok a brutalfogzos torteneteknek, na de majd Mason megmutatja :)

Es akkor a fenyezes: marmint emberem fenyezese. Teljesen onszantabol megtanulta furdetni a gyerkot meg az elejen, aztan teljesen onszantabol kicst kesobb az oltoztetest is elsajatitotta... na oke, neha kicsit kitekeri meg Aront de az meg hagyja, illetve ordit de oltozni utal velem is... es bizony nalunk pelenkaz is :) Kisdolgot, nagydolgot, mindent. (azert az elso alkalommal odaig volt, hogy fuuuuj, de azota erott vett magan - onszantabol, felajanlottam, hogy megmentem, de aszonta ezt birnia kell - es mar nem okoz problemat egy betojt gyerek)
Mondjuk nyakig betojas meg nem volt, az majd a vegyestaplalkozassal jon el, amikor en speciel nem szorozok popsitorlokkel hanem belogatom a csap ala... szoval ilyen nem volt meg nala, de mindent megcsinal. Szoptatni meg nem tud :D:D Ellenben ejjel o cumisuvegeztet, es kanallal is etet, bufiztet... mondjuk a kajat en gyartom. Na szoval elegge felcserelhetok vagyunk a gyereknel szerencsere, persze ez azota hangsulyosabb, hogy idehaza volt velem a 3 hetben es az elejen biza sokszor muszaj votl rahagynom mert ugy kivoltam... mostanra meg szoktam mondani a gyereknek, hogy en vagyonk a mami o meg a papimami :D:D
Es mindez nem azert mert en kertem, megcsak nem is reklamoztam neki, hogy apa-gyerek kapcsolat, mert anno eleve mindent egyedul csinaltam igy nem voltak bennem elvarasok.

luna6
 
 


Vik köszi a gyors választ:D :D Akkor kiszámolom, hogy nekünk mennyit kellene.
Az Arni jelenleg 4x eszik csak és ebből egy főzelék, tehát csak 3x van tápi, na majd számolok.

BhDetti gratulálok a kúszáshoz :lol: :lol: :lol: nagyon ügyesek vagytok :D :D

Csilla Léni tök jól néz ki, egyáltalán nem vékony. Szerintem ő ilyen alkat és kész :lol: :lol:
Ezt azért merem írni, mert anno én is megkaptam számtlanszor, hogy az Arni túl vékony és biztos nem elég tápláló a tejem...stb ezt már írtam. Aztán tényleg megugrott, amikor több lett a táp is, de én akkor is azt mondom, hogy biztos ugrott :D :D mármint a fejlődésében. Csakazért se legyen másnak igaza.
Léna nagyon édes, gyönyörű kislány :D :D Biztos nagyon tetszett neki eza főzelék, ha tudnád sokszor én is miket kotyvasztok össze az Arninak, de mindig megkóstolom, tök finom :lol: :lol:

Hari Tök megértjük, ha nem érsz rá :D Sajnálom, hogy olyan régóta szenvedtek a köhögéssel. Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de szerintem ne vedd magadra, hogy nehezebben gyógyul a Bence. Ez nem a te hibád. Majd meggyógyul, előbb-utóbb az immnunrx-e elég erős lesz és akkor nem fog mindnet elkapni, amit a Lili hazavisz az oviból. Gondolj arra, hogy amikor a Bence is ovis lesz, addigra az immunrendszere annyira erős lesz, hogy ti biztosan nem fogtok annyit betegeskedni, mint azok a gyerekek, akik akkor találják szembe magukat egy csomó betegséggel.
Ez most biztos nem vigasztaló neked, de kitartás és jobbulást nektek :D :D

Jó hosszú lettem, bocs :oops:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Ha mar igy feljott az autosules dolgo, csak ugy kivancsisagbol. Hogy a feneben cipelitek a gyereket az ulesben meg? Vagy mindenkinel mindig a parja csinalja? En kb most erek szerintem a hataraimhoz, hogy alig birom el, mint a csiga ugy vonszolom magammal de megfajdul tole mar a karom... nehez no... es konyebb nem lesz.
Mindenkinek van ehez segitsege?

luna6
 
 


http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fish ... rfal_.html

Szerintem ez is tök jó :D Mi sokat utazunk :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Luna én nem cipelem. Mi ölebn visszük, vagy a babakocsiban. Mondjuk mi kertes házban lakunk. Így könnyű.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


ki volt az a felalomban levo fordito, aki ezt a termekleriast elkovette vajon ? :D:D:D
"Tartozékok a tükör amely elvonja a baba tekintetét," mirol, a vezetesrol? :D:D
egyebkent jopofa dolognak tunik nekem is, mi is nagy FP kedvelok vagyunk, tobbszor mentettek meg mar nalunk eletet a termekeik :D a pihiszek es a hinta :) de a zenelo vizeseses oserdei televizionk is jo...

luna6
 
 


Asszem lassan nekem is ez lesz, lenn hagyom az hordozot es hozom a gyereket... csakhat ugye nemar a hordozo miatt essen neki valaki akocsinknak, bar itt a haz elott csaknem, nem volt soha meg ilyen eset. Bar idonkent bealszik a kocsiban, de akkor max felkeltem.. most meg felvonszolom egy darabig almaban, kesobb muszaj lesz kelteni, ecceruen nem birom el, legalabb lift lenne es csak sik terepen kene vergodni, de ugye itt van 2 emelet.

luna6
 
 


Azt én is furcsállottam :lol: :lol: :lol:

Hát nem is tudom mit tennék a helyedben. Valszeg ugyanazt, amit te. Ölben vinném, mert üresen is irtó nehéz az a hordozó. KJb 1 hónapja voltunk az ikeában, ott volt a férjem barátja is és ragaszkodott hozzzá, hogy ő vigye hordozóstul az Arnit. Hát rossz volt nézni, ahogy kinlódott vele :D fel is adta hamar. Nem csodálom :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Jól van, látom zajlik mindenhol az élet. Nálunk is, de most nem annyira jó értelemben, de erről majd később.

Zuzi, te aztán rendesen megdolgoztál Áronért, nem semmi mi minden törént veletek. Nekem ez azért tűnik úgy, mert nekem tényleg könnyen ment, pedig nagyon paráztam tőle, és titokban szerettem volna ha császár lesz, de szerencsére megfordult időben, így utólag tényleg nem volt gáz, és gyors is volt. Szuper milyen haja van a fiadnak. :)

Gem, nagyon helyesek vagytok a képen :)

Csilla, dokit nem kérdeztél a hányás miatt? Édes Léni, mint mindig. Mennyire szereti a főzelékeket?

Hari, jobbulást nektek, elsősorban persze Bencének, és gyere ha tudsz, nekem hiányzol :) :)

Geo, tátva maradt nekem is a szám, mutattam a páromnak is, hogy ez a köv. cél, bár nem biztos, mert mint kiderült, én pl nem kúsztam egyáltalán, az vhogy kimaradt.

Vik, jó volt látni a tengeres képet rólatok, helyesek vagytok

Konkri, öröm az ilyen talált pénz :D :D Megyünk vmikor mi is, szekrényt kell venni a falra, nem férünk el rendesen.

Detti, Levinek is gratu a kúszáshoz.

Én babakocsival közlekedek a házban, van lift, szerencsére, és rá lehet tenni a hordozót a vázra, így egyszerű, csak utána kell pakolászni hogy a vázat betegyem a kocsiba. Ha anyuékhoz megyünk, és nem viszi be apu a házba, akkor én is inkább csak a gyerekkel megyek be, mert már simán 12 kg körü járunk hordozóval együtt.

Nanetto, kitartást a mai éjszakához, bár reméljük nem lesz olyan mint az előző volt.

Mi meg tegnap voltunk dévényes tornán, megkaptuk a magunk dicséretét, Dorka nagyon ügyes, és már egy hang nélkül tűri az egészet. :D ezek után párom megkért hogy vigyem el egy autóért, amit meg is tettem, majd mentem tovább a gyerekkel, amikor is kijött elénk egy autó, és mi meg szépen nekimentünk. Magyarul karamboloztunk. Nem tudom hogy a pasi mit nézett, vagy hogy gondolta, - tényleg elég szemét az a kereszteződés, - nem állt meg az elsőbbségadás táblánál, de szerencsére senkinek nem lett semmi baja. Nagyon nem emlékszem hogy pontosan hogy történt, azt tudom hogy fékeztem, meg tekertem a kormányt, és szerintem ezért nem volt nagy csattanás. Dorka aludt, az ütközés pillanatában felsírt egy pillanatra, majd aludt tovább :D :D
Azt tudom hogy én nem dermedek le ilyen esetekben, (egyszer tűz volt a lakásban, és eloltottam) rögtön hívtam a páromat, elmondtam tök nyugodtan hogy mi történt, de mikor megkérdzete hogy hol vagyunk, akkor majdnem elbőgtem magam.
Na mindegy, túl vagyunk rajta, egy pár nap és én sem agyalok majd ezen. Úgy látszik 10 évente kell nekem egy ilyen, akkor történt az első balesetem.

Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez, minden bébi nagyon helyes és cuki, hiszen a mieink. :D :D

KépKép
tatim
 
 


mai éjjel KATASZTRÓFA A KÖBÖN! NAGYON LE VAGYOK SÚJTVA ... MERT HÁT EZ IGY ELÉG GÁZ!!! ÉS MA MÁR ARRA IS GONDOLTAM HOGY MI VAN HA NEM IS A FOGA? BÁR A PÁROM SZERINT 1000% HOGY A FOGA ÉS Ő NAGYON OKOS EMBER ÉS PRÓBÁLOM ELHINNI HOGY PERSZE A FOG!!!ma hajnalban már ő ment babához de annyira kikészítette idegileg hogy végül mégiscsak mentem utána! ma kb. 20x kelt fel ez nem vicc! hogy mikor alszik? nem tudom hajnal 4:30-kor végleg felkelt magamhoz vettem a szobájába ahol elhancúrozott de megunta hogy nem játszom vele igy visszaraktam az ágyba a forgójával el volt 30-40 percig addig aludtam majd magáéva rakta a tigrisét meg szerintem aludt is valamit nem tudom se kép se hang és hát bizony 7 óta fent vagyunk! én a mostmár szokásos fejfájással ami rám nem jellemző a nyithatatlan szemekkel és a nulla láb kar agy funkcióval.... értsd nem pörgök ami nálam alapfunkció! nem tudom mi lesz igy velünk!!!! :-( de bízok benne hogy helyre áll mert nem az a baj hogy felkel mert hát elég hamar azért visszaaltatom de nagyon durva hogy 20 percenként kin keservesen üvölt! és bizony ez azóta van hogy az ínye megrepedt! elolvastam a spock könyv 290. oldalát a 287-től és azt irja hogy a gyerek megszokhatja hogy ugrálok hozzá fogzáskor és bizony utána is csinálja! de eszti mindig olyan nyugodt volt éjjel ! 3x kelt nyöszörgött nem is sírt ha éhes volt etettem kiságy azt hello! na de ez a mostani mindenen túltesz! persze most itt pörög apán röhög kacag felhőtlen a jókedv! ... ahhhhh nem tudom :-(

Luna: én a hordozót fel sem bírom emelni!!!! ... olyan nehéz alapból is olyna mint Viké gondolom a Vik sem tudja emelgetni révén ő még nálam is vékonyabb ha bár már kezdem megközelíteni mert már kezdek csont és bőr lenni a versenysúlyomhoz képest amit mindenki jól az arcomba is mond és ettől kicsit kivagyok :-( ... mi még a mózest használjuk :-) kiakarom vele húzni a telet!!!!! pedig nő meg minden d eő szereti sé még belefér

Tatim: BASSSSSSSSSSSZZZZZZZZUUUUUUUUUSSSSSSSSS tegnap nagayon sok baleset volt kicsi nagy amit akarsz!!!! észnél kell lenni de hát ugye a figyelmetlen autósokbúól tömegével szaladgálnak! én ezért sem mentem tegnap dolgozni félkómásan mert éreztem nem vagyok a helyzet magaslatán! örülök hogy nem lett baj ... fuuuhh azért jó hogy ilyen higgadt vagy! ez nagy kincs!!!! én tuti kiborutam volna mert nekem volt egy óriási autóbalesetem 19 éves koromba és azóta fóbiásan félek az autókba .... ahhhhhh

A fogzáshoz várnám még a hozzászolásokat! ... :-) nem tudom kimeríteni a témát!!!!

mai napunk: félkómásan túlvészeljük holnap anyuékhoz megyünk erzsébet napra és bizony ki fogok dőlni a sorból hog yhorpasszak! :-) ez éltet!!!

még jövök puszi-nyuszi

Vik-Luna EszterX hát az hogy nálatok kijött a fog ilyen könnyen eszméletlenül IRIGYELLEK!
Vendég
 


Nanetto, Aron fogaival meg lehetnek gondjaim, szoval engem csak reszben irigyelj :)

Na akkor az ejszakad: lehet en ertem rosszul a dolgot, de szerintem az alapjan amit en ertek ez nem (csak) a foga. Azt hittem mikor irtad, hogy a foga meg 40x kelt, hogy sirva felebred es nehez megnyugtatni. Azt el is hiszem. De az, hogy hajnali 4:30-kor vegleg felkel... haat az reszben lehet a foga oka az ebredes, az osszes tobbit viszont te tanitottad neki szerintem, az alapjan amit meseltel eddig. Hajnali fel otkor meg nincsen vege az ejszakanak, akar a baba igy dontene akar nem, a fonok te vagy es nem o. Nagyon nem kifizetodo azt csinalni amiket meseltel, hogy ilyenkor felkelsz vele, illetve persze, hogy felkelsz hozza, hanem, hogy kiveszed az agyabaol es leteszed jatszani meg forgot kapcsolgatsz neki es szorakoztatod. Ezzel szepen megtanulta, hogy ez siman lehet jatekido. Es alkalmazza is a tanultakat. Ha jol eljatszik akkor nem a foga miatt van fenn meg ha attol is ebred fel esetleg, hanem mert szorakoztato. Es ezt fogja csinalni ezek utan is, mert megszokta, hogy ez nalatok igy mukodik :)
Nekunk pl kulon feladatkent adtak a korhazban, hogyan reagaljuk le a 72 ejszakai kelest. A cel az, hogy eleg legyen bemenni hozza ha feluletes alvasba kerul es reklamal, eleg legyen a cumit a szajaba tenni es agybol kivetel nelkul visszalatatni, hogy magatol vissza tudjon aludni egy ido utan. Korukbol itelve elvileg ezt tudhatnak, Aronnak sem nagyon ment, nappal a mai napig (itt vinyog, mert almos es nem tud vele mit kezdeni) nem megy, de ejjel....2 het alatt olyan eredmenyre jutottunk, hogy a hajnali egyszeri evesen tul eleg a cumit a szajaba tenni es mar fodul is befele es alszik tovabb. Lukas garast nem adtam volna azert, hogy ez menni fog, de megis, ugy tunik mukodik. Szoval igy is kelek ejjel, kelunk (valtasban) ejjel, de csak cumiugy a java es nincsen jatek, agybol kivetel, ringatas sem (az sok volt meg 2 hete is, mindig olben kellett visszaaltatni, es jol felebredt az agybateteltol pl.) es szorakoztatas se. Ejjel aludni kell, neki is kell az alvas nekunk is, kulonben az ember lanya ott kot ki ahol en, mondjuk a pszichiaternel :) Es mindezt csak szimplan a nemalvastol is, nem kell melle orditozo gyerek sem.
Nah kozben modositok, itt vernyogott mellettem a szekeben, es las csodat, megiscsak megoldotta onalloan a plussrongyijaval es beszunyalt. Nem ringattam, nem vettem olbe... bar teny, hogy ha meg percekig vergodott volna kiveszem :D:D

es nekem is faj a fejem, de mar befettem az ibuprofenemet...
eeeeeeees itt a het vege!!! :) es megvolt az elso het egyedul... hatarozottan javulo tendenciat mutatotk, pedig nem is szedtem gyogyszert ugye :)

luna6
 
 


Banyek, nem jutok a végetekre!

csak 3 dolog:

Nyuszi: én kaptam a máktól levelet, adószámot kérnek- pedig ugye én már régebb óta élvezem a pénzüket :)

Hari: ha januárra kaptatok időt- egy tipp: megnézetheted előtt Dévényessel esetleg...

Nanetto: én írtam a szemfogat- hát semmi sincs kőbe vésve. tudod cigányéknál az lesz a vajda aki foggal születik :) na ez most úgy hangzik, mintha mi azok lennénk- de ez csak egy példa volt, hogy akár foggal is születhet a bébi- ez sincs kőbe vésve. és igen, sajna az alsó jobb szemfoga :( körömmel már érezni, de a bőrt még nem törte át, pedig már régóta jön, azt hittem haloweenre kint lesz a kis vámpírka. de tegnap este néztem, lehet h végül a metszők beelőzik, bár még a szemfoga dudrosabb.

na majd remélem idejutok még, viszont este megyek csajozni :) legalábbis eddig úgy néz ki :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


ja, köszi a mensi infókat!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok,

Geo,
Az agyam eldobom milyen ügyes Dávid :shock: :shock: :lol: :lol: . Igazán elárulhatnád a titkot, hogy mit csinálsz vele :wink: . Tuti titokban egész nap tornáztok, fejlesztő tornára jártok vagy valami hasonló :wink:

Nyuszi,
édi a lányzó a rucijában, és nagyon nagylányosan üldögél a kanapén :lol:

Cicmarek, Vok,
nem arról van szó, hogy nem szeretem a húst! Nagyon is szeretem. Sőt a mindkét nagymamának voltak csirkéi és meg is ettük őket és semmi különbséget nem éreztem íz szempontjából, sőt más szaga se volt amikor főztük őket.
Anyósomék nem tudom mivel etetik, de teljesen más ízük van, ami miatt én nem bírom megenni őket, sőt főzéskor a szaguk is olyan más, már eleve akkor elmegy tőle az étvágyam. Ráadásul nem is fiatalon vágják le őket, hanem már jó értett tyúkként, szóval főzni is tovább kell jóval mint a fiatalt.
A falusi tojással meg az a bajom, hogy nem tudom meddig őrzi meg a "szavatosságát". Mondjuk, hogy hoznak 10 tojást, de lehet, hogy már 4 napja szedték őket össze a tyúkoktól, és a lány eleinte nem fog minden nap tojást enni, hanem heti 2-3 alkalommal, tehát a 10 tojás minimum még két-három hétig a hűtőnkben lenne.
A bio tojást meg megveszem és rajta van a szavatossága, én inkább abban bízom. A hentes meg ahonnan amúgy a húst vesszük, falusi tenyésztésű húst árul, nem nagyüzemit.

Vok,
fizetés még mindig nincs. Talán hétfőn lesz, de akkor is csak a fizetés, a többi ami még járna az majd valamikor. Tehát most kb az 1/3-át fogja megkapni annak amivel a főnöke még "tartozik".

Heni,
örülök, hogy bejött a vasalós módszerem :lol:

Konkri,
jól értem, hogy "ajándékba" vettetek egy szekerényt :lol: , ha így van akkor nagyon jó vásárt csináltatok :lol:

Mennem kell, mert kaja idő van, még jövök utána!
Vendég
 


luna: igen van igazságalapja amit irtál! sőt el is gondolkoztam rajta mert azóta sem hagy nyugodni! viszont ő nappal is nagyon nyügös folyik a nyála a szája a kezében megállás nélkül! szóval nem éjszakai dili ez csak! viszont reggel amikor felkel úgy érzem elég neki az az alvás 5:10-kor! mert fél 8-kor alszik mint a tej és hát 10 óra simán elég ráadásul ő napközben 4 és félórát alszik! ebből gondolom!!!! amúgy a forgót azért kapcsolom be mert addig ÉN TUDOK ALUDNI a mellette lévő ágyon és tudom onnan kapcsolni be ha lejár a zene! ezt 30-40 percig csinálja! elaltatni visszaaltatni nem lehet! 10 óránál többet nem tud aludni ugye! és ő fél 8-kor percre pontosan mindig alszik! (kivéve fogzás elmúlt 2 hét :-))) ...

és eddig mindig szépen átaludta az éjjelt mondom kajálni kel de hát kaja azt alszik is tovább érted... na mindegy...
az a baj hogy én Esztihez teljesen máshogy állok szerintem mint egy normál ember! most jutott eszembe hogy amikor a 3 lányra vigyáztam 10 éve akkor a pici mindig jött az ágyamba és ott aludt velem! mindig hallottam a lépteket és jött! valahogy úgy látszik olyan az aurám hogy bevonzzom éjjel a babákat! eszti is akkor nyugszik meg ha megtapogat és érzi ott vagyok azt OFF ...
tudod annyira vágytam erre a kisbabára annyi szenvedésen mentem túl hogy bármit csinál egyszerűen nagyobb bennem az a rész hogy túllépjek rajta könnyedén! szóval persze ki vagyok borulva de MIATTA magam elég háttérbe szorítom! de azon kívül hogy lerobban a fejem kómás vagyok és hajat kéne mosnom és ALUDNI MEGÁLLÁS NÉLKÜL 4-5 ÓRÁT teljesen jó a hangulatom!!!! csak oldódna meg ez az egész persze :-)))) ...

3 év alatt legalább 15x kérdeztem meg a dokim lehet már kisbabánk lehet már kisbabánk és mindig azt kaptuk még nem még nem! annyira bennem van hogy minden alkalommal ott bőgtem az autóba és csak a férjuram tartotta bennem a lelket akit jól ki is készítettem ... elment egy rakat pénzünk és akkor egyszer csak ott álltam az öltözőbe és azt mondja a doki: zöld lámpa! :-)
és akkor itt van most a kis Bobókánk és akkor nem tudok rá kiakadni! persze sogórnőm szerint én egy RABSZOLGA vagyok! és ebből már soha nem fogok kikerülni! :lol: és csak magamnak csinálom a bajt! de nem érzem! az én családomtól nagyon sok pluszt kaptam teljesen ideális! anyám is ugyanilyen ugribugri volt és ma ő a legjobb barátnőm! a férjem is rajong érte ... és szerintem azt adom esztinek ami nálam ugye ebből adódóan "alap" ... de tény aludni kell! és hogy ha Áront kaptam volna meg... na azt nem tudom mit csináltam volna! sokat gondolkoztam ezen is! ...

amúgy gondolkoztam és egy db Áront ismerek ő szívdöglesztő pasi volt aki irtó jó sporteredményeket csinált a suliban és bomlottak érte a nők! elnézve az itteni Áronkákat! szerintem dögleni fognak utánuk is a nők! :-) szóval nem volt gond azzal a névválasztással :-)
ma megcsináltam a decemberi karácsonyis naptároldalt! cuki lett! ... de még van 6 db és jövőhétre kész kell lennie mert csak úgy tudják nekem ingyen kinyomtatni szupernyomtatóval A3-ban ingyen különben egy vagyon amire most nem akarnék költeni szóval szerintem ma éjszakázni fogok és megcsinálok 3-at aztán a jövőhéten még a maradékot! ... Eszti itt játszik a járókában a játékokról a kis minőségellenőrzési cetliket rágja! :-) kurva cuki
Vendég
 


Sosem ertettem anyukak miert titulaljak az ejszaka atalvasanak azt, mikor a gyerek felkel enni is, meg hajnalban befejezi az egeszet :D:D nekem errol egeszen mas elkepzeleseim vannak :)

Tudod am, hogy most jol megmagyaraztad nekem miert jo ugy neked a szitu, ahogy megsem jo mert erre panaszkodtal? :)

Szoval nem mondtam, hogy a babara ki kellene akadnod, meg az sem, hogy ne adj meg neki mindent, maximumot, ami alap...de a hajnali jatszadozas szerintem boven tul van azon, hogy alap legyen es a gyereknek valos igenye legyen, es teged meg lesziv, meg ha idonkent pont az ellenkezojet mondod is, de irod te is :) En nem azt mondom, hogy vondd meg magad a gyerektol meg azt sem, hogy ne ugorj minden szavara. De van abban valami, hogy onkent es dalolva rabszolgasitod magad, es szerintem (szigoruan szerintem) a gyereknek erre pl nincs szuksege. Szerintem nem alap az, hogy olyan igenyeket is tanitasz neki ami a babanak nem kene, hogy legyen :) Nalam a hajnali jatszadozas messze nem az alap kategoria :) O jol kialussza magat nappal, te meg zombisodsz... na a zombi reszet jol ismerem, nagy haverok vagyunk :)

Na de vegulis en csak a sajat szubjektiv meglatasomat irom, ha neked meg ugy a jo hat te vagy benne es ugy csinalod :) Szoval nem okoskodni szandekozom, csak mint kivulallo es igen tavoli szemlelo irtam le a benyomasaimat az alapjan amit meseltel :)

luna6
 
 


Konkri,
akkor majd szorítok, hogy a 3. lány legyen :lol: . Minden elismerésem aki több gyereket szeretne-vállal. Én soha, de soha nem szerettem volna egynél többet. És én nagyon lányt akartam. Vagy inkább úgy mondanám, hogy valahogy mindig is tudtam, hogy nekem lányom lesz.

Nanetto,
én imádom öltöztetni a lányt. Van ruhája bőven, de nem viszem túlzásba, mert tudom, hogy nagyon gyorsan kinövi. Én meg a leértékeléseken szeretek neki vásárolni. Most nyár végén bevásároltam neki jövőre. És a normál ár harmadát fizettem a cuccokért így, ami egyáltalán nem mindegy!
Jesszus, sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakáitok vannak! Az a gyanum, hogy ez már nem a foga, vagy nemcsak a foga.
Én az elején a hordozójában kezdtem a lányt etetni, most már az etetőszékében eszik, amit hátra lehet dönteni valamennyire, olyan félig ülő félig fekvő helyzetbe. Ha meg nem vagyunk itthon, akkor úgy etetem, mint ahogy Luna videóján is látszott, a karomon félig fekszik félig ül.

Luna,
hála a jó égnek, hogy Aron javuló tendenciát mutat :lol: :lol: . Én nem cipelem a gyerekülést sehova, főleg nem gyerekkel együtt! Nekünk állandóra bent a kocsiban az ülés, mióta Nikos itthonvan velünk, hogy ne kelljen állandóan fel-el hurcigálni. Mondjuk, mi az elsőn lakunk és lift is van, így nem lenne nagy kaland a cipelés, de így egyszerűbb.
Nem írigyellek a depresszió miatt. Én egyszer, úgy 9 évvel ezelőtt pánikbeteg lettem. Hát nem kívánom azt senkinek. Én akkor jártam pszihológushoz, meg nekem is kellett valami gyógyszert szednem, amit 3 hét után önkényesen abbahagytam, mert az 1/4 szem gyógyszertől olyan kába és álomkóros voltam, hogy a közvetlenül a fejem mellett csörgő Nokia telefonomra sem ébredtem fel. És a lehető leghangosabb csörgésre volt állítva. Amikor abbahagytam, akkor meg úgy egy hétig megvonási tüneteim voltak, remgetem, szédültem stb. Dokit váltottam és az gyógyszer nélkül 95%-ra kikezelte a bajomat.

Csilla,
sajnálom Léni hányását. Gasztrora mikor mentek, ott talán mondanak majd valamit rá :roll:
Imádom azt a képet ahol piros pépes Léni pofija :lol: :lol: , látszik mennyire ízlik neki a hami!
Én nem látom Lénit vékonynak! Szerintem se nem sovány, se nem duci, olyan pont jó!

Nanetto, ezt most te ne olvasd, mert sajna nektek nem meg ilyen egyszerűen :( :(
Nálunk ma reggelre meg lett a második fog is :lol: :lol: :lol: .
Azt már le se merem írni, hogy este 21.30-tól reggel 8-ig aludt, úgy hogy 5-kor kelt enni és még visszaaludt és reggelre ott volt a fogacska. Mármint áttörte az ínyt és kocog, meg recés, ha odateszem az ujjam.

Aztán a hasról hátra fordulást lelkesen gyakorlolja. Nem tudom, hogy ez így "normális"-e és nem elöbb kéne hátról hasra fordulnia? Azt még nem csinálja. Nagyon szép kezdemények vannak. Úgy kitekeri magát C-be, hogy öröm nézni, de átfordulni nem akar.

Már annyiszor akartam kérdeni, mikor fedezik fel a lábukat :roll: :roll: :roll: , az enyém még nem fedezte fel. Viszont a kezeit imádja nézegetni :lol: . Mi viccesen úgy mondjuk az apjával mikor így nézegeti a kezét, meg nyitogatja csukogatja az ujjait, hogy számolja az ujjait, nem-e veszett el valamelyik.

Hari,
jobbulást nektek. Remélem hamarosan sikerül kilábalnotok ebből a betegségsorozatból. Gyere amikor csak tudsz és ne érezd magad kivülállónak!
Most hogy Nikos itthon van én se tudok olyan sűrűn jönni, mert mindig van valami. Olvasni olvasok, de mire íráshoz jutok,addigra mindent újra kell olvasnom, mert a nem emlékszem, hogy ki mit írt és senkit nem akarok megbántani azzal, hogy kihagyom!

Talinn,
Te voltál ugye az akinek nincs konyhája? Remélem sikerül és a Télapó vagy a Jéuzska meghozza neked álmaid konyháját. Én is úgy gondolom, hogy a konyha a ház lelke. Nekünk a régi lakásban külön volt a konyha és külön a nappali. Azt nem szerettem annyira, mert amikor főztem akkor ingáztam a nappali meg a konyha között, és úgy beszélgettünk Nikossal, meg a vendégekkel. Most olyan jó, hogy itt egyben van.
A kajához még annyit, hogy nekem a lány az most úgy 6200-6300 gramm körül van és ennyit eszik.
Reggeli és ebéd között szokott még kapni 50 gyümölcspépet is.

Mi is gondolkozunk már karácsonyi ajándékban a lánynak, de egyenlőre még ötletünk sincs, hogy mi legyen :roll: :roll: Pedig nincs is sok játéka, hogy azt mondhatnánk nehéz, mert mindene meg van.
Az biztos, hogy valami fejlesztő játékot fog kapni.
Vendég
 


Viki, anno par eve mikor eloszor kezelt az aterem bizony nekem panikzavarom volt, teskozelbol tudom mi az a pznikroham. A gyogyszer hatasat es mellekhatasat is ismerem, mikor elkezdtem szedni 6 hetig szarabbul voltam, de valami 4 hetig csak fekudtem a kanapen, engem is kiutott. De vegigcsinaltam es utana segotett es leallni iz tudtam vele :)
Az a fura, hogy ma mar egeszen normalis kategorias faradtsagot erzek csak idonkent, sot emberien is aludtam... lehet szep lassan megiscsak kimaszom ebbol, mire a bogyokat elkezdhetnem szedni :) ha tovabbi a javulas akkor jovo heten beugrom az aterhez, hogyertekeljen ujra, mert ha nem vagyok mar szarul fizikalisan (lelkileg meg ugye nem is voltam) akkor egyelore lehet nem szednek bpgyot, kivarnek, hogy ez megmarad e es allandosul e, mert hatha igen es nem idoleges a javulas. (a paklimban benne volt halvanyan, hogy a szoptatas abbahagyasaval - hor,onok valtozasa - es a gyerek kiengyensulyozott kjalasaval valamint az ujra alvassal a dolog megoldoik, csa minimalis eselye van... de ezek szerint megis lehet benne valami, meglassuk :))

luna6
 
 


Nanetto!
Adj neki cataflamot. (és dobd ki a Spokot az ablakon, légyszi!!!)
A fogfájás baromi szar. Nem hiszem,h ogy te magad nem vennél be rá fájdalomcsillapítót. Amikor nekem kihúzták a bölcsesség fogamat 1,5 hétig napi 4! cataflamot ettem és számoltam eleinte az órákat, hogy mikor vehetem be a következőt. Nem halt el tőle a májam, se a vesém. Esztinek se lesz semmi baja, ha kap rendes fájdalom csillapítót. A homeópátia jó, ha eltalálod, hogy mi kell, de attól még néha kell rendes gyógyszer is.
Cataflam cseppből meg kilónként 1 csepp kell nekik. Gondolkozz el rajta.
A hajnali keléssel kapcs Lunával értek egyet. De eddig is azt mondtad nem zavar a hajlani kelése, de úgy látom az óraátállás már nem ment neki. Én sem szórakoztatnám, nem kapcsolnék neki forgót, meg játékot. Hanem aludnánk... Mondjuk én nem vártam ennyit egy gyerekre sem, de tudom azt, hogy milyen nehéz kialvatlanul dolgozni... Alex is folyamatosan később kel végleg és én erre gyúrok (meg arra, hogy ne keljen fel éjjel enni, de erre csekélyebb az esélyem :D)

Tatim!
Uhh, bakker!!! Örülök, hogy nem lett bajod!!

Megyek, merül ez a dög..

Pussz nektek

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Hari,
csak azért hívtalak, hogy megkérdezzem mi van veletek, demost látom,hogy írtál ide.

Yadine,
igen, asszem meggyógyult dávid, már csak az orra folyik, hol jobban, hol kevésbé...
egyébként akartam írni, hogy fantazstikusan ügyes vagy az elaltatással!!! nekemdávid minden nappali alvása előtt, mikor beteszem a kiságyba, ÜVÖLT :cry: néha jól bírják az idegeim, néha szarul... akkor én is bőgök.. megnyugatni nemlehet, akkor még jobban behergeli magát. anappaliban várok egy picit, és amikor újra bemegyek, bepróbálkozom a dudóval, ha nem megy, ,egint kimegyek, másodjára már általában kell neki, elfogadja, addigra már "kidühöngte" magát.
mamár előre rettegek, hogy milyen lesz ma az alvása :roll:

ja,és vége a jó éjszakai alvásának. legalábbis egy időre. kétszer kel, először egykor, megetetem, kettőkor már alszik is, aztán kel 3-4körül, és kb 5kor alszik el. olyan keveset alszom,mint 2hónapos korában...

hozzátápi:
nagyon szeretnémmegvárni a 6hónapot, de ha az 5hós mérlegeléskor nem hízott eleget,akkor elkezdjük már 5hósan.. na,mikuláskor kiderül, ugyanis akkor megyünk legközelebb dokinénihez.

egyébként köszönjükmindenkinek a gratulációkat,vagy miket. elküldtem a linket anyóséknak is, akkkik annyit reagáltak, hogy milyen aranyosan mosolyog a videó végén :shock: nembaj,hogy a kúszás volt a lényeg... :x anya meg annyit mondott, hogy :de hát 4hónaposan még nem kéne kúsznia :shock: na mindegy :)

ágylerakás:
nem tudommiért ódzkodomettőlennyire, nade akkor hétvégén megcsináljuk...

úszás:
szombaton megyünk az első alkalomra, márúgy várom,kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni dávidnak.

Hari,
egyébként bevált a rágóka?

tali:
írjanak valamit a "dolgozó anyukák", és akkor én alkalmazkodomhozzájuk.

bhdetti,
dávid nagyon szereti a fp zongorát,szerintem klassz dolog,csak nekünk most nincs benn eelem.

vettem egy PC kengurut, olyt, mint amilyen a babakocsink (narancssárga) ma abban sétáltunk, és jó volt. elaludt benne, majd amikor felébrdet, csak kicsit volt izgága. de ha kifeléfordítom,akkor miután felébred, tök jókat nézelődik. ez volt a teszt út,ebben megyünk hétfőn a suliba intézni a dolgaimat.

Zuzi,
ááhh.. a szüléseden majdnem elájultam...nekem fantasztikus élmény volt az egész, és ilyenkor rendesen ki tudok akadni, hogy egyes dokik mennyire elveszik az ember kedvt attól,hogy természetesen szüljön :x

Nanetto,
a teszvesz, meg vatera tele van olyan játékokkal,amit a szülőkmegvettek,aztánnem tetszett a gyereknek,így szinte új az összes. mi is ilyet vettünk,és örülökhogy azt a keveset is megspórolhattam ezzel. szóval megéri.

lknyuszika,
mi az a névadó?

zuzi,
nekem andrás a kezdetektől pelenkázza,sőőt,az elején én utáltam pelenkázni, nekem ehhez sok időkellett, hogy megszokjam,andrásnak meg tök jólment... a fürdets is kompletten az övé a kezdetektől. ő ilyen. szerintem ha a párod nem szeretné,nemis fogod tudni rábeszélni, ő meg lyen :) fhú,de jól kifejtettem a véeményemet :oops: :roll:
ja, és ha hozzá vanak szokva, akkor szerintem a pasik is egy csomó mindent megcsinálnak.mármint andrás ilyen. amikor dávid megszületett,egy hétig itthon volt, és ő altatta, pelenkázta, fürdette. aztán ahogy visszament dolgozni, egy időután amikor dáviddal volt,nem tudott vele mit kezdeni. most, hogy már nem csak a fürdetésre esik haza,hanem előtte már egy órával kb itthon van, megint belejött. hétvégén pl.amíg én főzök, ő elmegy vele babakocsizni. vagy amikor 6hetes korában nekem iszonyú migrnem volt, nem tudtam dávidot elvinii a dokinénihez, úgyhogy ő vitte,vetkőztette, öltöztette, válaszolt a dokinéni kérdéseire, stb.
nálunk sem lesz kerezstelő,most én is gondolkodom a névadóban :roll:

ja,dávid kedvenc játéka a 10es csomag papírzsepi :lol:

konkri,
én is szoptatok,nemszedek bogyit,ésmég nem jött meg. és tuti nem vgyok terhes :oops: :oops:

bhdetti,
na látod, szuperügyik vagytok,nem is kell Levivel semmit sem csinálni :lol:

uhh... 12E a FP zongora??? asszem max 4ért vettem :roll:

híííí... :lol: asszem órák óta írommárezt a hozzászolást...
dávid alszik :shock: mikor letettem aludni,megint rákezdett a szokásos üvöltésre,picit próbálkoztam,deamikor már takonyban meg nyálban fetrengett, akkor átforítottam a HÁTÁRA, cumi a szájba,tennte babát dúdol, buksiját simiz, és elkezdett tök nagyokat pislogni,aztán le-lecsukogata a szemeit, kidőlt, alszik. én meg kijöttem...vazze...nade kíváncsi vagyok így mennyit alszik, mert ha megrándul a keze, már felis ébred. háton alvó babákanyukái???ti mit csináltok, hogy a kéz/végtagrángásoktól ne bredjen fel a manó?

Cicmarek,
nekünk is van olyan videónk, csak azon apa és fia szerepel, dávid nagyon édin kúszik oda a kezéhez :D

lknyuszika,
fly lady... komolyan mondom, megmentetted az életemet, és a házasságomat :wink: :D :D

csajok (henibaby),
mi lenne ha csinálnánk egy újabb táblázatot azokról,akik "veteránok",és beleírnánk az újakat is? :roll:

Lizaaaa: hát jajj de édi!!!! én is akark egy kisláányt!!!! :P

tesó:
én most egy fiút szeretnék majd, 3éven belül,aztánmajd később, akár 10év múlva is,egy kislányt,akinek lesz 2védelmező bátyja, és jólel lesz kényeztetve :D :D

lknyuszika,
tök jó lehet a balatonnál lakni... :roll: andrásnak az egyik kedvenc helye.

ja éstudjátokmit csinálok mostanság?
kiírom az összes pest megyei várost, ami nincs túlmessze, és majd ebből a listából fogjuk kisakkozni, hogy hhová költözzünk :D

Csilla,
úgy örülök,hgy írtál... na bassz... nagyon kemény éjszkátoklehetett... :?
bocsi, de megnyugtató,hogy nálatokis van elalvás előti ordítozás, azt hittem, csak én szenvedek ezzel... :roll:
Léni nagyon kis vidám csajszi, különben meg mi a fenét várnak a tanácsadáson? alig két kilóval született, iszonyú sokmindenen mentetek keresztül, és ennek ellenére vidám,és nagyo üygi leányzó!!! :wink:

Hari,
most olvasommit írtál... akkor gondolom rosszkor hívtalak... :?
figyelj, annyi mindent írtál,hogy nem is tudommit lehetne még tenni.. sajnos ez van, magadat meg ne ostorozd emiatt!!!
remélem hamar rendbejöttök, és nem hinném, hogy bármikor is kívülállóvá válnálitt :wink:

Luna,
nekem az autósülésben nemnagyon kell cipelnem, de tény,hogy nehéz. csak ki a lakásból,be a kocsiba, aztán ha kiszálltunk, ráteszem a babakocsi vázára az ülést,éstolom.

Talinn,
mi a múltkor,amikornem volt jó a babakocsink, akkor az ikeában csak fogtunk egy nagy bevásárló kocsit a piactérről,és arra tettük dávidot a hordozójában, és úgy toltuk :wink:

na, gyermek 50percet aludt,most meg üvölt :shock: gyilkos délután lesz...

tatim,
örülök, hogy nem lett bajotok, meg hogy Dorka sem ijedt meg nagyo...

Luna,
és hogy a fenébe csináltad,hogy Aronnak eléga szájába acumi, éséjszaka alszik is tovább? :roll:

na,a végére értem :lol:
Vendég
 


luna: persze jól értessz :-) a szavaimat! és igen néha magyarázkodom mert szar a szitu de hát ugye annyira nem szar hogy mondjuk kiboruljak miatta érted :-)
de Luna: neked hajnali játszadozás az ha 6 órakor kezdődik nekünk úgy a nap hogy akkor szedem ki az ágyból?????
ezen nem tudok már változtatni soha nem volt jó alvó éjjel! SOHA ....
és napközben viszont nagyon szépen alszik 2 órát délelőtt 2-t délután!!!! ...

amúgy igen TUDOM hogy egy ekkora babának fél8-tól egyhuzamban kéne tudnia aludnia! hát mi ettől fényévnyire vagyunk!!!! ...
és fogalmam sincs miért van a védőnő szerint anyahiányos a gyerek amiről le kéne szoktatnom de persze nem tudom!!!!

Vik: nekünk is megvan a 2. fog! ugye... hétfőn jött ki... úgyhogy nem is értem mi van velünk :-)
Vendég
 


Ismét egy gyors: Vik és még írta valaki pár napja hogy egy gyerek- ahogy anno Luna írta, kettőnél rájön az ember, hogy eggyel milyen kevés dolga volt. hát ugye most se panaszkodok, mert nincsenek Nanettos éjszakáink sívítós babám (viszont van egy 3 éves FIÚM :) )
szóval ha csak egyik van velem, hát valóban feltűnik, hogy ez micsoda könnyed meló (gondolom Luna nem így gondolja ha Áron van vele :) )
és a szeretetem nem iskell megosztanom, inkább azt mondom h kezdetben szokni kellet azért, hogy kettő van. igazából még most is úgy érzem hogy gyerekem még csak egy van + 1 bébi. szóval a szeretet az nem kérdés, inkább a figyelem, az ami észrevehető: kettőre figyelni, kettőt öltöztetni (gyakorlatilag, nem anyagilag)
én inkább azt mondom így hogy nem is idővel (szerencsére ilyen szinten beválltak a dolgok, amiket itt anno nektek is megírtam szülés előtt, hogy mit és hogy tervezek milyen szisztémával kaptam egy áldás bébit), hanem figyelemmel kellett bővülnöm. két gyerekkel nagy bevásárlás tuti leszívja az agyam, bár tegnap már erre is rácáfoltam, mert Marcell kimondott szófogadó, nem követelőző volt.

Na jövök még, csak Apa megy cigi leszoktató sarlatánhoz :) állítólag valami programot futtatnak át rajta- kérdeztem hogy Rubint Réka alak öltő program nincs e?

szegény manóm ma reggel volt torna, most jól ki van fingva :) tieitek hogy bírja?

nacsak nem leszek gyors: Nanetto: Marcu is ilyen koránkelő, műsort igénylő volt, szerencsémre volt hogyApa megjött éjszakásból és foglalkoztatta. Sajna nem tudtam vele mit csinálni, hiába feküdt mellettem az uncsi volt... nézelődni kellett, játszani... aztán egy idő után mégis rákapott a velem, reggel, szopi, alvás 8ig... pár hónap ésha ügyes vagy sikerül rászoktatni a sokáig alvásra :) :) :) énmondjuk kicsit visszavettem, mikor még 9kor is ágyban voltunk... :) de tény én Marcell 3 hónapos kora óta nem vagyok kialvatlan :)

folyt köv.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


na azt a kataflám cseppet ma kiváltom!!!! nem is tudtam a létezéséről! most alszik ... a délutáni 2 órása!!!! ... a délelőtti már megvolt!
hát igen lehet hogy ez a gyerek azért ilyen koránkelő mert ugye 35 hétig velem járt a dolgozóba és hát ugye én akkor keltem :-) :-) :-)

Voki: hogy lehet leszoktatni az éjszakai kajálásról? mert szerintem sehogy nekem bazi sokat eszik csak úgy hallani ahogy sziv és kortyol! pedig a védőnő szerint nem kéne és ez azért van mert nem tápláló a tejem napközben éhezik bla-bla-bla! nemsoká megkezdjük a hozzátpáit mert mindjárt 6 hós! meglátjuk!!!! ...

na megyek pihenni

Geo: örülök hogy feltűntél kárhogy ilyen keveset jársz! videókat kérünk ám még! :-)
Vendég
 


Geoo is kerdezte most te is ezt az ejszakai kajalast. En receptet nem tudok, max azt elmeselni, mi hogy csinaltuk, mert rank ezt mertek ki a gyerekatrian... bar ugye nalunk a sok ejszakai szopi miatt volt, es ha mukodik a dolog es anyukat nem zavarja akkor ezzel semmi baj. Nalunk nem volt jo... es tulkep szinte le van szoktatva rola, illetve menet kozben kiderult, hogy egyet megis kell neki ennie ejjel. De ez igy jo is :) A tobbit meg ket hetes gyakorlatozassal ertukl el, marmint, hogy csak cumit nyomni a szajaba es mar alszik is.

luna6
 
 


Nanetto,
nálunk úgy van, hogy ha Dávid nappali alváasinak a száameghaladja a 3órát, akkor iszonyat hajnalban kel fel!!

Nikvik,
nem tudommit jelent az, hogy felfedezni a lábujjukat, de dávid annyit csinál,hogy a szájába tömködi, meg ha valami izgi zokni van rajta, akkor azt tapizza.

karira mi ezekben gondolkozunk:
tanuló kutya, gipsznyomatkészítő, járássegítő, fakockák, autó, repülő, labda, képeskönyv, állatfigurák,zenélő henger, innen egy figura: www.figurkadesign.hu
Vendég
 


no akkor a videó apa kezéről és fiáról.



Nanetto,
hát, a ai napomat a babanetre szántam :lol:
egyébként meg kipróbáloma receptedet, a husisat :wink:

Konkri,
sikerült csajoznod?milyen volt? fiúk mit csináltak addig?
Vendég
 


Vendég
 


mekkora arc ez a Dávid :-)atyagatya hogy teper! hát mi csak "repülünk" és mostanában hason sem élvezzük a terepet! ez van! :-(
Vendég
 



köszii!!! :wink:

na ma kétszer is háton altattam dávidot.
előnye: nem üvöltött úgy, mint amikor hason altatom, ésnagyon jó volt, szívetmelengető látni, ahogy lecsukódott a szeme...
hátránya: nem alszik ebben a pózban 40percnél többet, mert amikor alvás közben megmozdul, felébred... illetve, még hátrány, hogy nem egyedül, hanem az én segítségemmel alszik el, mert végig ott üök mellette és simizem a fejét...
ti mit csinálnátok a helyemben?

húúú.. ennem kell valamit...
Vendég
 


Geooo!
Szuperek a videók!!!! Nagyon ügyi a kisfiad, szépen, gyorsan fejlődik. Csak két nap van a gyerekeink között, de az enyém még csak oldalra fordul és repül fektében :) , de így is cukika.
Én mikor elaludt háton az első 20-25 perc mély alvás részben átforgatnám hasra. Ilyenkor még nem ébred fel és talán megúszod az ébredést.

Kép
sellõke
 
 


geo, én is azt csináltam régebben, mikor még a hátán aludt el, hogy átfordítottam. ha már elaludt, úgysem kel fel, max. egy pillanatra.
az ágyat meg szerintem is rakjátok lejjebb, mert hát jobb félni....

Klau

Kép
pkklau
 
 


bhdetti, szerintem nagyon jó az a 3 in 1 játék. nagyon tetszik.

csilla, ne vedd okoskodásnak, de nem lehet köze a hányásnak ahhoz, hogy már nem sterilizálsz?
én sem viszem már túlzásba, sőt, de azért hetente egyszer felteszem főni. :D

talinn, etetés ügyben csak annyi, hogy az én drága gyermekem annyit szív ki a cumisüvegből, amennyit beleteszek, úgyhogy nálunk igenis figyelni kell az adagra. persze ha sok, akkor kibukja, de nem hiszem, hogy jót tesz neki. Vencel egyszerre 170-200 ml-t eszik, ez napszak függő. reggel és uzsira 170, ebéd főzi és valamennyi táp, vacsi pedig 200 ml.

hari, kitartás! és jobbulást! aztán gyere, ha tudsz! :)

nálunk a láb felfedezés úgy néz ki, hogy magától csak a térdét vagy a lábszárát fogdossa, de ha feljebb emelem neki, akkor rögtön nyúl a lábujjaiért és meg is tartja. őszintén szólva fel sem bírja emelni a szájához a lábait a hurkáitól. :oops:

a pelenkázás nálunk úgy van, hogy ha megkérem férjuram, akkor átpelenkázza, de ha kaki van, azt annyira nem csípi, de legtöbbször én pelenkázok. viszont ő fürdet a kezdetektől (én összesen kb. 5x fürdettem, mióta megvan), és úgy 3 hónapja ő is töröl és öltöztet este. meg délután, ha hazaér a melóból, akkor ő játszik vele fürdésig. csak vacsinál váltjuk egymást. ez így nekem megfelel. :)

hajnali kelés témához csak annyi, hogy nálunk ugyan nincs fájdalmas sírás vagy ilyesmi, és ha felkel valamiért korán, én csak benézek hozzá, hogy nem szorult-e be keze-lába, ha nem már jövök is ki. volt, hogy egy órát ficergett, mire visszaaludt, de visszaaludt. a legkorábbi elfogadott ébredés a fél 7. persze nem tudom, mi lesz, ha fáj majd a foga, vagy bármi más, beteg lesz, stb.

amúgy az oltást megint gond nélkül vészeltük át, és még csak nem is sírt. olyan büszke vagyok! :D

jó hétvégét mindenkinek! valszeg csak hétfőn jövök legközelebb, mert sűrű lett a hétvége. ma jönnek hozzánk, holnap mi megyünk, már most égnek áll a hajam.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Geo, hát ismét elismerésem Dávidnak, irtó ügyi!
Nálunk is megtört a jég, 3 hét után visszafordult többször is, szóval remélem, innen már gyakorolni fogja azt is.
Viszont irtózat nyűgös, mint egy kis vadállat eszi a kezemet. A homeós kúp és bogyók, amit éjszakára adok, viszont csodát tettek. 2 napja kezdtem és csak 2x kelt fel éjjel a 80 helyett. Hihetetlen, remélem, így is marad.

Klau, hát kizárt, hogy a nem sterilizálás miatt van. Nem tudom, mikor csatlakoztál, de Lénával többször is voltunk kórházban (többek között) a hányásai miatt, míg kiderült, hogy refluxos. Ez a fajta sugárban hányás úgy néz ki, hogy még ki sem veszem szinte a cumisüveget a szájából és egy az egyben, mintha slagból nyomatnák, kijön az egész kaja belőle, tehát rögvest a kaja után vagy max. 1-2 percen belül. Így: http://www.youtube.com/watch?v=3aKHoJy3 ... ature=fvwp vagy így http://www.youtube.com/watch?v=5VzEMr4NhgE

Nálunk nagyon bejött az FP pihiszék, imádja Léna, ezért én is imádom. :)

Jövő pénteken már azt hiszem úgy lesz az úszás, hogy egyikőnktől a másikunkig víz alatt fog úszni. Mondjuk ehhez nekem is be kell(ene) mennem.

Jó hétvégét Mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2010.11.22 09:58-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?