Húúú, de jók ezek a képek! Szép nagy pocakok.
Majd rakok fel én is, de fej nélkülit. Csak előbb csinálni kell egyet.
Kat78:
Most mosom meg vasalom a ruhákat, és mennek is a szekrénybe, pedig még két hónapom van vissza. Nem hiszem, hogy a szép, tiszta, vasalt ruháknak a szintén tiszta szekrényben bajuk lesz. Nem hiszem, hogy a legvégén lenne erőm meg energiám mosni meg vasalni még - hidegfrontoknál már most is elég nehezen kelek, meg hamar elfáradok.
Láb- és kézdagadás: lekopogom, nekem még nincs. Ameddig nem zavaró, csak épp egy kicsit, addig nincs baj belőle. De ha azt érzed, hogy hirtelen nagyon vizesedsz, akkor érdemes beszaladni az orvoshoz. A vizesedés+magas vérnyomás+fehérje a vizeletben könnyen jelenthet terhességi toxémiát, ami veszélyes, és az esetben rögtön kórház. De állítólag a 30. hét körültől már normális a kis vizesedés - legalábbis szinte mindenkinek van...
Ha túl személyes kérdés, ne válaszolj, de: hogyhogy programozott császár lesz?
Snowball:
Örültem is, mikor megláttalak: végre valakivel egyszerre vagyok kiírva...
A hetek közötti eltérés oka szerintem a ciklusom: nem 28 napos, hanem 30 napos ciklusaim voltak, és a doki, amikor időpontot mondott, akkor ezt is beleszámolta, így jött neki ki a varázsszám. De meglepne, ha január elején nem születne meg...
Nyufó:
Az a vicces, hogy sem a férjem, sem én nem vagyunk extra nagyok. 175 centi körül mindketten. És én ráadásul időre, kis súllyal születtem (2,5 kiló). Az okos könyvek mind azt írják, hogy az anya születési súlyából lehet a legjobban következtetni az újszülöttére, ez viszont nálunk nem látszik bejönni. De ahogy utólag rekonstruáltuk a dolgokat, szerintem a kiskölyök két héttel idősebb, mint ahogy azt mindenki más gondolja, ez lehet a titok nyitja...
Nagyon szépen horgolsz. Komolyan kedvet kapok néha kipróbálni, de azt hiszem nem lesz belőle semmi - kevés az idő...
Viszont őstehetség vagy. Néztem youtube-os videókat, ott van, amelyik fele ennyire szép sincs, pedig "szakember" csinálja. Nagyon tetszenek.
Csicsi84:
A macskák érdekes eset... Volt, de eltűnt a miénk. Akartunk újat, de kiderült a baba, és mivel negatív a toxoplazmám, így úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, megvárjuk a baba születését. Erre az egyik este fél 10 felé hatalmas nyávogás kinnről: a régen itt lakott cica akarta hazaköltöztetni a kölykeit. Nálunk kölykezett gondolom, és át akarta vinni pár házzal odébb. Csak a kis törpék még a lépcsőn sem tudtak leevickélni, nem ám át a kerítésen. Pont akkor volt az a hideg, szerintem emiatt nem érezte már jól magát az előző helyén. Két négy hetes körüli, halál aranyos kiskölyök. Akik persze azóta is kinn laknak az előtéren egy jó meleg macskaházban, általában az anyjukkal együtt. Ennyit arról, hogy a baba születéséig nem lesz macskánk...
A védőnő frászt kapott, az orvosom meg csak vigyorgott...
Egyébként légzésfigyelőben én is az Angelcare-ről olvastam jókat. Abból tervezzük a 401-es típust. Drága, de azt hiszem szeretnénk még gyereket, és ha többször hasznát vesszük, akkor máris megéri.
A babakocsit, egyebeket nem mosom, újak. A ruhákat viszont mindet. Meg az ágyneműhuzatokat, ilyeneket. (Meg a függönyt már másodszorra - rohadt őszi legyek...
) Az viszont megnyugtat, hogy más is van úgy a vasalással, ahogy én...
Titike84:
Sajnálom a légzésfigyelős ügyet... Én pont ezért nem mertem venni az elején - a fenének hiányzik a frász, amikor nem találom a szívhangot... Szerintem inkább figyeld a mocorgását, az megnyugtatóbb.
Tényleg: nem tudom, kinél hogy van. Mit csinál nektek a védőnő? Mert nálam csak vérnyomást mér, vizeletet vizsgál, kérdez kettőt és ennyi. Szívhangot még sosem hallgatott, pedig most mondták többen, hogy azt is szoktak. Fura. Annyira nem zavar, mert tudom, hogy minden rendben, csak azért ennél lehetne egységesebb a magyar rutin... És látogatni sem volt még...
Sajti:
Be ne dőlj a védőnőnek... Ez a súly teljesen jó, nem tudom, miért állnak neki baromságokkal idegesíteni... (Engem meg azért piszkált, miért nem hízok. Finoman utalt rá, hogy nem fogyókúrázom-e... De, biztosan. Hülye. Mostanra állt le vele, mert hízni kezdtem, most meg jelezte, hogy sétáljak sokat. Majdnem visszakérdeztem, hogy mi van, most meg kövér vagyok?
) Szóval minden oké veled, ő meg aggodalmaskodjon nyugodtan, ne vedd komolyan.
A kórházban nekünk is adnak majd mindent. Még hálóinget, illetve a babának is ruhát. Egészen meg is lepődtem.
Siófok egyébként, a városi kórház. És a szülőszoba is nagyon bizalomgerjesztő volt.
Székrekedés: nem tudom, nekem az ilyen aszalt dolgok nem jönnek be. Viszont ha a sima gyümölcsöt fogyasztom töméntelen mennyiségben, az igen...
Meg én is iszom néha probiotikus joghurtot, esetleg Normaflore-t. Azóta nincs vele gond, pedig az elején megszenvedtem én is.
Azt hiszem ennyi,most meg szaladok, mert jönnek a fiúk lerakni a padlót...