Új privát üzeneted érkezett!

Jo reggelt!

Lanyok, picit meg vagyok ijedve. Az elmult 2 ejszakam furcsara sikeredett. Tegnapelott mikor felkeltem, hogy kimenjek mosdoba, a derekam fajt, de csak egy pillanatra, tegnap ejszaka meg ugy be volt kemenyedve a pocak, hogy attol fajt. Ereztem, hogy bal oldalon van a baba kis teste, es nem szerette hogy rajta fekszem, igy hat atgurultam a masik oldalamra, es ott mar nem feszitett semmi, el tudtam aludni. Ezek mitol lehetnek? De most minden rendben van, tegnap is egesz nap ficankolt.

Tegnap nezegettem baldahint. Itt nem nagyon lattam sehol sem, igy nem is jutott eszembe, de tegnap voltak vendegeink, es az egyik lany kerdezte hogy nem szeretnek-e baldahint. Aztan oda is kepzeltem gyorsan a kisagyhoz, es persze utana is neztem neten hogy hol lehetne venni. Ahol lehet venni, az kb 18ezer ft atszamolva :shock: Fogalmam sincs, hogy miert ilyen draga. De annyira szeretnem, hogy majd meg is veszem, meg ha draga is... :oops:

kat: en januar 23-ra vagyok kiirva. Elegge az utolsok kozott vagyok idopont ugyileg, aztan addig meglatjuk, hogy mikor fog kibujni :) En meg egyelore nem vasaltam semmit, mert ugy vagyok vele, hogy majd kimosok mindent, es utana egyszerre kivasalom majd oket. Legalabb majd azzal is telik az ido. Eddig csak textil pelenkakat mostam, meg a lepedoket, de azt hiszem ma is elinditok egy mosast, ruhakkal.

csicsi: remelem nincs gond, amiert irtad hogy szur a bordadnal. Nem tudom, hogy a szervek hogy vannak most bezsufolodva, de azt tudom, hogy ha vesekoved van, az piszkosul faj, nem csak szurodik. Es attol legtobbszor mas tunet is van, ami a felfazashoz hasonlithato. Nekem 17 eves korom ota voltak vesekoveim, havonta jartam korhazba, 3-at meg is "szultem". Erdekes, mert a vesegorcsot a szuleshez hasonlitottak, sot, a 4D ultrahangos no azt mondta, hogy a vesegorcs rosszabb, mint a szules, igy hat nagyjabol tudom, mivel allok szemben. Na a lenyeg a lenyeg, hogy szerintem veseko nincs a dologban. Legalabbis remelem. Na meg az hogy a bordanal szurna, az fura...de mondom, ki tudja hogy van benned az a vese jelen pillanatban :) Mostmar egyebkent koszi jobban vagyunk, tegnap sem volt meg 100-as a helyzet, de alakul. A koszmoval kapcsolatban nekem is ugy remlett, hogy olajat kennek a buksira. A furdeto utan meg majd utana nezek gyogyszertarban, hogy hatha van valami recept nelkuli, megis kimeletes pancsi :)

tyuntyi: itt ugy irjak, hogy lehet hasznalni "jatszos" ruhat, azaz melegitoalsot, vagy barmi, ami nem pizsi, hanem ilyen otthoni szeru. Szerintem otthon sem varjak el a kismamaktol, hogy allandoan haloingben legyenek. Csak ugye a viziteknel kell... Azt vigyelm ami kenyelmes :wink:. Nem tudom, hogy csaszarozas utan milyen lenne mondjuk a melegitoalso :shock: A mi Babonk nagyon aktiv, eleg sokat fent van, de persze van neki is 1-2 olyan napja, mikor inkabb csendesebb. Leginkabb ejszaka szokott bulit tartani, ami egyelore nem nyugoz le :lol: Egyebkent a bolti furdetorol meg annyit, hogy most, hogy oktoberben otthon voltam, nezegettem a furdetoket, es talan a Gabi-ra ra is van irva, hogy 3 honapos kor utan lehet hasznalni. Es tudod nalunk az a gaz, hogy senki nem ir ki semmifele receptet furdetore meg erre-arra szules utan, hanem hagyd a gyereket ugy, ahogy a joisten megadta, es furdessem csak vizzel. Nekem ez nagyon nem tetszik, szoval majd elmegyek a goygyszertarba, szetnezek, hogy miujsag ott, vagy maximum a johnssonnak a natural termeket fogom hasznalni, mert noverem is azt hasznalta a gyerekeivel (Ok Svedorszagban laknak, es ott is hasonlo elven gondolkodnak, tehat nem irnak ki semmit, csak testapolot). De anyu megnyugtatott, hogy ha mas nem, akkor majd o kuld otthonrol olyat nekunk, amit ott irnak fel :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Tyuntyi: én vettem spagettipántos hálóinget a Tescoban, nekem az L-es méret volt jó (a hasam miatt, amúgy fent egy kicsit még bő is..) Még jó, hogy felpróbáltam őket, ugyanis XL-eseket akartam vinni.. Nyílászárók: remélem, még ezen a héten beszerelik őket! Utána kezdhetjük behordani a babaholmikat, mert bár még szekrényeink nincsenek, de kimosva be tudom tenni a kiságyba őket..
Székrekedés: a körte nagyon tuti! Amúgy mostanában talált meg engem is, úgyhogy be kellett iktatnom egy kis befőttet és aszalt gyümit +tej).. Múltkor marha erőlevest főztem sok zöldséggel + velőscsonttal, és láss csodát, a családban senkinek nem volt gondja..... :lol:

Nyufó: nagyon szép lett a virág így, cserépben is! :) A kép pedig, nos, Hűha!!! :D Ami a munkálatokat illeti, úgy tudom, most nagyon sok melójuk van a mesterembereknek (válság...), ezért csúszik minden.. Amúgy nem érdekelne, de most egy kicsit zavar.. Segítene a ráhangolódásban, ha már tudnék kisruhákat, játékokat, stb pakolni, de amíg porolni fognak, nincs értelme behozni semmit.. Amúgy ajánlom figyelmedbe a www.meska.hu oldalt, jó ötletek vannak rajta... 8)

Kat: a vasalással én úgy vagyok, hogy ha muszáj, akkor kivasalom a cuccokat, ha nem, akkor nem.. Amúgy pedig igyekszem olyanokat venni, amit nem kell vasalni.. A kórházi hálóingeket ki fogom vasalni, és az összes babaruhát is, de szerintem nem fog sokáig tartani ez a lendület, max. az első pár hónapban.. Amúgy január 10-re vagyok kiírva.

Csicsi: nyugodj meg, minden rendben lesz! :) Mennyire, mióta szúr a bordádnál? Ui. nekem is szúrt egy időben, de elmúlt. A vesémmel már nekem is volt problémám, de akkor bőgve-nyüszítve ülnél a wc-n, engem le is takartak egy paplannal, hogy legalább ne fázzak meg, mert egész éjszaka ott ültem... Az én Babóm is reggelente hol mocorog, hol nem. Viszont most éjszaka, miután kimentem wc-re, kb. 10 percig nyújtózkodott, és utána még kb. 10 percig csuklott.. Nem volt egyszerű visszaaludni..

Snowball: Sajnos már előlem is nyúltak le lakást, mert gondolkoztam rajta legalább fél napig!! Vacak volt, de úgy gondoltam, hogy ezek szerint nem az volt nekem "megírva".. Tehát kerestem egy másikat, és azt pedig én nyúltam le mindenki elől! :D

Kiscsillag: Na végre!!! :D Már régen hallottunk Rólad! Örülök, hogy jól vagytok! Te is milyen szépeket horgolsz már! Ez igen!

Titike: üdvözöllek a topicban! :) Nekem sajnos nincs szívhang hallgatóm, de már több helyről hallottam, hogy felesleges aggodalmakat okozott...

Mocorgás: alvás alatt néha (különböző aktivitással), reggel általában, napközben szerintem alszik, de néha felébred, és akkor mocorog kicsit, viszont este, kb. 6-7-től elég komolyan nyomja a kis srác! :D Megy egyik oldalról a másikra, kinyomja magát itt-ott, rugdos, nyújtózik, csuklik, alul kaparászgat (nagyon kellemes), bokszol a húgyhólyagommal, végighúzza a térdét a hasfalamon.. Aztán fürdéskor megnyugszik, és általában még lefekvéskor helyezkedik kicsit. Nagyon cuki, mikor felkelek, teljesen jól lehet látni, hogy azon az oldalon van a háta, amelyiken én is feküdtem... :lol:

Ja, még valami: most voltam védőnőnél.. Felidegesített, aztán megkérdezte, miért ilyen magas a vérnyomásom.. utána közölte, hogy túl sokat híztam (61-ről indultam, most vagyok 72,5, de 2 héttel ezelőtt 70,9 voltam..), és ha így folytatódik, tartsak hetente 1 gyümölcsnapot. Nos, ha ezt betartanám,a dokim elküldene a francba, és még a férjem is mondta, hogy ne csináljam, nem is látszik rajtam a hízás, szerinte is a baba hízik, no meg már lehet látni a zoknim gumijának nyomát a bokámon, tehát szerintem már egy kis víz is van bennem.. No, mindegy, mindenesetre örülök az ilyen életmód tanácsoknak, pláne, hogy a babának is most kell a legtöbbet nőnie, és gondolom, bennem is sok változás megy végbe a finisben.. Amúgy kevesebbet eszem, mint terhesség előtt, és hülyeségeket amúgy sem ettem... No, mindegy, nem idegesítem magam... :?

KépKép
sajti

Sajti szia :) hát akkor megnyugodtam mert tényleg bosszanto hogy nemtalálom a szivhangot.mocorgást hallani szépen ha mocorog.viszont férjem még nem érzi a mozgását.igaz én telt alkat voltam terhesség elött és ugyw szedtem magamra most terhesség alatt is.lehet emiát nem érzi?lányommal joval vékonyabb voltam ott érezte a mozgást.nekem a gyomrom ég de nagyon meg nem tudom hogy de ujra hányingerem van reggelente
titike84

Mondjuk kezdünk hozza szokni hogy ez a terhesség nagyon rejtett.Eleve ugy indultunk hogy a 16.héten jöttem rá hogy babám van de csak a 19héten lett róla papirom mert még doki se látta korábban...és a mai napig rendesen meg van igaz enyhébb mint a normál
titike84

Nem is kell gyümölcsnapozni hisz tényleg ilyenkor nöl a pici a legjobban.ne idegesitsd fel magad a védőnőn.nekünk is adja a jó tanácsot mindig :D és ha rá hallgatok a lányom a mai napig csak tápszert enne :D
titike84

kis-csillag: nahat, tobbet is bekukkanthatnal hozzank. En speciel nagyon kivancsi vagyok ratok, hogy miken mentek keresztul, mennyi ido van hatra, stb...azert te kulonleges darab vagy itt :wink: Latom, ugyesen haladsz a horgolassal. De jo, hogy ilyenekhez van turelmetek!!! En is neztem, hogy hogy kell csinalni, de nem ragadott el ugy, mint ahogy terveztem, igy hat nem vettem hozzavalokat. Rossz az en szemem az ilyesmihez.

sajti: nekem a korte nem segit semmit. Eleve nem is ehetnek, mert a vesem nem dolgozza fel a belole szarmazo anyagot, es tejet is kicsit ihatok. A vesekovem kalcium alapu volt anno... Igy hat inkabb marad a szorulas. gondolom az aszalt gyumolcs meg tej nelkul nem lenne valami hatasos, meg lehet jobban belem is ragadna :lol: Mondjuk igy, hogy most gyomorrontasunk volt, nem sok panaszom lehet ezugyben :D

titike: udv a topicban. Ne csodalkozz a szivhang vizsgalo miatt, mert a doki mikor itt nezte a baba szivhangjat a kis kezi muszerrel, mondta is hogy nem egyszeru megtalalni meg azzal sem. Akkor gondolom, hogy az "amator" keszulekek meg bonyolultabbak. Nekunk sincsen egyebkent. Az fura, hogy ha a ferjed nem erzi, hogy ha rugdos a baba, pedig mar eleg nagy. De szerintem ez alkati dolog lehet, pl rajtam meg latszik is, ha mocorog. (Eleg vekonyka voltam kiindulasnak is...) Majd erezni fogja a parod mikor rugdos a kicsi, ha majd kint lesz :D Tudjatok mar hogy lany vagy fiu? Nevet valasztottatok mar?

Kép

Kép
snowball

Kedvesek vagytok, megpróbálok gyakrabban jönni, de most is egy fontos horgolási projektben vagyok benne a babáknak, bár ma még nem nyúltam a horgoló tűmhöz.. :roll:

Védőnő: lányok, ne hagyjátok magatokat meghülyíteni! A terhesség nem fogyókúrás projekt, a legtöbb hízás az utolsó harmadban van! HA a hízás mértéke kiemelkedő, értem ez alatt azt hogy több kiló pár nap alatt, akkor lehet probléma.
Én ugyan az ikrekkel még csak 10-12 kg-nál tartok, meg van elégedve a védőnő velem, de volt, hogy engem is csesztetett. :twisted:

http://bertengo.com/kalkulatorok/terhes ... alkulator/

Ezt a parázós kismamáknak hoztam, akik féltik a súlyukat.
Nem kell izgulni, szülés után lesz idő leadni!

Kép
kis-csillag
Tököl

Én is furcsállom hogy nem érzi de mint írtam elég nagy súlyal kezdtem a terhességem és szedtem is fel elég rendesen azóta szoval biztos emiatt a doki is mondta még tavaly hogy elég vastag a hasamon i zsirréteg (sajnos tavaly műtöttek méhenkívülivel).én érezni érzem de ha kezem ráteszem nem érzem bár egyik nap mikor kitolta magát akkor éreztem szoval remélem mostmár elég nagy hogy érzödjön a háj ellenére is hogy mozog :)
titike84

Nekünk fiúnk lesz :) Dominik.és nektek lányok?telefonról netezek és nem minden oldalra lép be hogy vissza olvassalak titeket ezért kérdem :) kis csillag gratulálok az ikrekhez :) mindig szerettem volna ikreket de hát ilyen az élet....
titike84

Vagyis Dominik Rikárdó lesz pontosan :) férjem bele van zugva a Riccardo névbe magyarul igy van bejegyezve Rikárdó :) ám legyen meg az öröme második névnek igy lett ez.ha kis csaj lett volna akkor Bianka Bella lenne :)
titike84

Ime, egy pocakos kep :)
Kép

Kép

Kép
snowball

Snowball de szép pocikád van már :) nektek mi lesz?és hogy fogják hívni?
titike84

nekem csak ilyen magamfényképezte pocakos képem van ig csak a hasam látszodik.ezt két hete csináltam Kép
titike84

ez meg egy hónapja készült Kép
titike84

Sziasztok!

Na ezen is túl vagyok,nem volt semmi különös egy órát beszélt a szoptatásról,meg se nézte a szobát,de mondta hogy hat hetes koráig,hetente fog jönni.

Kis Csillag

De jó,hogy jöttél hiányoltunk már nagyon.Ultrahang után írhatnál,hogy hogy vagytok.Neked már csak pár hétig vannak bent ugye?Nagyon szépen horgolsz te is,ruhákat kötsz a babáknak?
Jó,hogy két babával csak ennyi jött rád,engem nem érdekel alapból ki mit mond a súlyomra nekem most a baba a legfontosabb,és nem 25-30 kilóról van szó.

Titike

Üdv itt!Nekem van az angelceares szívhangfigyelőm,de csak addig használtam amíg nem rugdosott,nekem volt anno egy elhalt terhességem a 12.héten és az volt a fixaideálom amíg nem rugodt,hogy biztos van vele valami ezért vettük,én annó megtaláltam de nem olyan egyszerü az.De 16-17 hetes korom óta elő se vettük.
De ne aggódj ha mocorog minden rendben!
Nekünk kislány lesz és Bíborkának hívják.

Sajti

Kb 2-3 hete kezdődött de nem is foglalkoztam vele mert inkább séta után vagy ha fáradt leszek akkor kezd el mindig nyomni valami,apa meg mondta,hogy biztos csak az izmaim húzódnak így elfogadtam.Ha lefekszek akkor mindig elmúlik,vesekőre én se gondolnék,bár még nem volt.Na mindegy egy ultrahangot majd csinál a doki,csak hogy megnyugodjunk.Azt se tudom most mi lehet a bordáimnál,milyen szervek.

Tyuntyi

Majd írd meg minden képp mi volt az ultrahangon a 3,5 kg az pont jó,én is ilyet szeretnék kb. :)
Elevitre is szokták mondani a székrekedést,de nekem nem volt tőle soha,próbáld meg azt szedni helyette.
Nekem is azt mondta a védőnő,hogy felírja a fürdető kenőcsöt stb.,de azzal iszonyat fürdetni,ha bekened össze vissza csúszkál a kezedbe,mi úgy emlékszem annó úgy csináltuk,hogybeleraktuk a vízbe a fürdetőt és azzal mostuk meg.
Nekem is akkor mocorog jobban ha ülök vagy ha lefekszek,én nem panaszkodom,minden küldi a jelet.

Snowball

Nekem attól fájdult meg valamelyik éjszaka a derekam mert észrevétlenül a hátamra feküdtem és mikor felébredtem,éreztem hogy úgy fáj a derekam mint még soha,de úgy éreztem,hogy a baba mintha elnyomta volna,szerintem ilyenkor már háton feküdni nem túl jó.Lehet neked is úgy feküdt,hogy elnyomott valamit attól keményedett be a pocid vagy lehet hülyeséget mondok,de szerintem ilyenkor már ez is normális?

KépKép

KépKép
csicsi84

Látom közben hoztatok képet.Nagyon helyes kismamik vagytok,Snowball neked nem is látszik az arcodon hogy terhes vagy :wink: Irigy :evil:
Titike neked meg jó nagy a hasad,végre valaki túl szárnyalt,mondták már mekkora Dominik?Jól látszik a két hét különbség.

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi nagyon szép neve lesz a picinek :) hát jó nagy tényleg pedig még van vissza két hónap mekkora lesz a végére .nem mondták mekkora itt pik-pak lezavarják az uht a papirra megy csak a bpd és a fl van azt kész .másoknak még a sulyát is megmondták.bár lanyomnál egyszer megkérdezte kb 34hetesen hogy hány gramm leteh a doki aztt mondtas 1500gramm ahhoz képest 3hétre rá 3700grammal született a lányom.elég rosz itt az orvosi ellátás figyelmetlen a doki is anno a méhenkivüli terhességem se vették észre
titike84

Sziasztok!

Snowball: szerintem most már egyre több furcsasággal fogunk találkozni a harmadik harmadban... Igen, meg kell választani a megfelelő testhelyzetet, most már én is fészkelődni szoktam percekig, mire végre jó a Babónak és nekem is... Szerintem próbálj meg lefekvés előtt enni egy kis banánt, hátha is ellazítja kicsit a pocidat!

Titike: nekem van olyan ismerősöm, aki elég sokat szedett magára, és még a baba mozgását is alig-alig érezte! Tehát ha Te érzed, az nagyon jó! A dokik sem véletlenül használják az UH-t, képileg könnyebb megtalálni a Babó szívét, mint ezekkel a kis kézi kütyükkel. Én is akartam venni ilyet, de ahogy olvastam, mennyien rohantak amiatt kórházba, mert nem hallották a hangot, inkább letettem róla.. Ha aggódom, inkább felébresztem... :wink:
Nekünk kisfiunk lesz, de a nevét még nem döntöttük el.

Snowball: az aszalt szilva és az aszalt sárgabarack önmagában is nagyon hatásos, és tele van vitaminnal! A sült tök is jó, már ha találtok "normális", ehető tököt.. Ja, és ami a legfontosabb: VÍZ! Igyál sokat! Elevit: kb. 1 hétig szedtem, no k@ki, úgyhogy abbahagytam...

Kiscsillag: igen, már néztem én is ezt a diagramot, viszont kb. 2-3 hete még a zöld vonal alatt voltam, most viszont fölötte (igaz, még mindig a piros alatt..) Azt érzem, hogy sokat nőtt a Babó, de rajtam nem látszik (éppen fél órája mondták, hogy a hasamon kívül semmi nem látszik..)
Igen, valóban kíváncsiak vagyunk ám, mi történik Veletek, mi újság a babókkal! :D

Csicsi: szerintem most a szokásosnál is több szerved van a bordáid alatt.. :wink: Szülés után amúgy is visszarendeződnek a helyükre, lehet, hogy el is múlik a szúrás! De az is lehet, hogy már hamarabb abbahagyja.. Nekem (szerintem) a Babó szokott elnyomni pár ideget, olyankor kb. 5 perces projekt kiszállni az autóból, a sétáról már nem is beszélve..

KépKép
sajti

No, most már mi is csináltunk pár képet, kiválasztottam a legszemléletesebbet! A kezeimet felemeltem, csak hogy látsszon a hasam. Gondolom, nem kell mondanom, mennyire feszült a póló a cickóim és a hasam között... :wink:

Kép

KépKép
sajti

Húúú, ma elég komolyan termeltetek:)

Kiscsillag: nagyon örülök, hogy újra itt, bíztasd a többieket, hogy adjanak legalább hírt itt is magukról.

Ma is szaladgálós napom volt. Próbálok karácsonyi ajándékokat beszerezni, de nem sok ötletem van, nálunk sok embernek kell venni. Persze olyt, ami nincs neki, és nem veszi meg addig, mert ennyi idő után nem tudom, hogy vissza lehet e váltani, és persze az ár sem mindegy.

Ma átvettem a babakocsit, így a lakás minden pontján Bálint cuccok vannak, lassan csak lesz helyük.

Ma mostam az utolsó 56os garnitúrát. Én most ki is vasalom, de nem hiszem hogy ez lesz mindig, mert én sem szeretek vasalni.

Most mosok magunkra is, és utána neki esek a 62-es ruciknak ki tudja mekkora lesz a Kisherceg

Titike: Én január 3-án fogok szülni programozott császárral, egy kiskrapekot, Bálint Tamás

KépKép
KépKép
kat78

csicsi: most hogy mondod, lehet, hogy a hatamon fekudtem. Nem jellemzo, mert mindig az oldalamon fekszem. Na de ki tudja, hogy mit muvelek ejszaka :) Az arcomon latszik pedig a legjobban, hogy kismama vagyok, mert olyan tokas lettem. De akkor ezek szerint illik a toka a karakteremhez :lol: Kepzeld, vettunk uj halakat, 2 fiu guppit, vagyis ha fiu, akkor szinesek. Az egyiknek a farka citromsarga leopard mintas :) Vettunk volna egy bekat is, olyan jopofanak tuntek, de meg nem voltak eladoak, tul ujak voltak, holnap mehetunk vissza venni oket. Kis pici albino beka, olyan csunya, hogy mar aranyos :D Majd csinalok roluk kepet holnap, ha teljes lesz a csapat :D

titike: nekunk is kislanyunk lesz, es Molly lesz a neve.

sajti: koszi a bananos tippet, de attol tartok, hogy kihagyom ezt az egyet, mert estere eleve sok a gyomorsavam, vagyis nincs lefekves Rennie nelkul, plusz a gyumolcsok meg tobb savat csinalnak nekem. Talan tenyleg tobb vizet kellene innom, pedig sosem ittam ennyit, mint most. Figyelek is ra, hogy meglegyen a napi atlag folyadekbevitel, de ettol tobbre mar nem vagyok kepes :( Majd akkor marad az aszalt gyumolcs tej nelkul. Kiprobalom, ugyis szeretem oket. Neked is jo kis gombocod nott :) Egyebkent en is ma szenvedtem kiszallni a kocsibol mert ugyan amig uton voltunk, nem ereztem hogy nagyon nyomodna (pedig megfogadtam hogy ezt a nadragomat, ami ma volt rajtam, nem veszem fel tobbet, mert nyom :? ), na de amint kiszalltam, ereztem, hogy a holyagom is megtelt, vagyis elso volt a mosdo az aruhazban, plusz a Babat is lattam hogy oda van kucorodva a jobb oldalamra :lol:

Kép

Kép
snowball

szépen kerekednek a pocik :) és milyen klasz neveket választottatok :)
titike84

Jó estét!

Akkor kezdeném elölről :evil:

Titike
Sajnos a kötelező ultrahangokat itt sem viszik túlzásba,nekem 3 percnél egyik sem tartott tovább,és ha már nem lesz gond akkor nem is lesz több :? Viszont 5x voltam 4D-n úgyhogy nem panaszkodom.A súlybecslést meg nem szabad komolyan venni kb.-nak jó de álltalában kevesebbre becsülik mint amennyi lesz a végén.

Snowball
Nem is vagy tokás karakter,az én vagyok :) Te tök vékony vagy így is te ne parázzzzzz!!!! :) A békáról mindenképp kérek egy képet vagy egy receptet :lol: :lol:
Én direkt odafigyelek hogy ne kerüljek éjszaka a hátamra de valahogy így is bezsibbadva kelek háton.

Sajti
Szép nagy pocid van neked is,látszik hogy amúgy meg lábra nem is híztál semmit.
Remélem elmúlik,ma nem éreztem még semmit.

Kat
Te vagy az első aki mindent megvett a babának,te vasaltál elöszőr,te már kari ajándékokat veszel,lehet te is szülsz elsőnek.
Amúgy jó hogy ennyi energiád van mindenre.Engem úgy lefárasztott ma agyilag a védőnő,hogy mikor elment aludtam is rá egy jó két óra hosszát,pedig csak hallgatta amit mond:)

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi: én szeptember óta itthon vagyok, és elég tudatosan vásárolgattam eddig. Az, hogy kivasaltam az a Ti nyomásotokra volt, már irogattátok, hogy kórházi csomag, meg babaszobarendezgetés, én meg csak egy zsákba gyűjtögettem mindent. Igaz azt is be kell vallani, hogy az összes ruha befért egy mosásba, annyira picik.
Sajnos kicsit maximalista vagyok, és úgy gondolkodom, hogy most még bírok délelőtt menni, így amit tudok elintézek, de délutánra én is elfáradok, és attól félek, hogy egy re nehezebben fog menni, és itt a karácsony és nincs aji. Ha csak a páromnak kéne venni, meg a szüleimnek okés lenne, de nagynénik, unokatesók, nagymama, barátnők, és ezeket nem fogja a férjem megvenni. És azért szeretném, ha az idei karácsony is hangulatos lenne.
ÉÉs szülni január 3-án szeretnék, szívesen leszek én az első, de akkor csak január4-én szülhetnek a többiek utánam :D

KépKép
KépKép
kat78

arra jottem ra, hogy tenyleg osztonozzuk egymast, hajtjuk a masikat :D En is a ti hatasotokra kezdtem el mosni. Viszont korhazi cuccom meg nincs, es kezdek aggodni, hogy lemaradok :lol: Viccelek am.

csicsi: oke, majd rakok fel kepet a bekankrol. Szegeny olyan csunya, feher. Albert lesz a neve, mivel albino :lol: Azt mondta a parom, hogy csak akkor veszi meg nekem, ha etetem is. Es ahogy elmondta a csaj, hogy a blood worm-sokat, azaz a ver fergeket nekem kell MEGFOGNOM es lenyomnom a viz ala, ahol a GUSZTUSTALAN CSUNYA bekam van es ugy etetni... Mar amivel etetni kell sem hangzik bizalom gerjesztonek, de uuugy szeretnem azt a kis rusnyasagot :D Teljesen be vagyok zsongva :P (Persze nem en fogom etetni, en csak szponzoralom a dolgokat :D )

kat:hala a jo egnek nekem csak a ferjemnek kell venni ajandekot, mert amit majd anyunak meg tesomnak veszem, azt ugyis el kell postaznom, meg azokat egy helyen fogom megvenni, es oda kocsival a parommal is el tudok jutni, nem kell titkolozva vasarolnom :) De egyelore nincs meg semmi...meg a korhazi cuccon es a mosason kell tulesnem :lol: En benne vagyok, hogy utannad szuljek, nekem januar 23 az idopont :wink:

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Én is akkor rakok egy pocakfotót:
Kép

Többen írtátok hogy akartok használni az elejétől bolti habfürdőt, nagyon nem ajánlom mert nagyon kiszárítja a kicsi bőrét, még nekik nincs erre felkészülve a bőrük, a Johnson termékek meg különösen szárítanak.

Snowball azért vigyázz magadra, már ez a négykézlábas dolog azért nem kéne :lol: Majd az állampolgárságot csak szülés után tudod intézni. Majd el kell menni az önkormányzathoz, ott kapod meg a születési bizonyítványt, akkor kell kérni full-t többet, mert a magyar csak azt fogadja el (itt több féle van), azt kell beadni a nagykövetségre és mivel mi egyben kértük meg az útlevelet, mert az két hónap amíg megérkezik, ahhoz meg fénykép is kell, kb. 10 hetes volt Regi amikor az egészet elindítottam és egyben jött meg az anyakönyv és az útlevél. Pici babát fotóznak fényképelőhívó-képkeretáruló boltban, leraknak a földre lepedőt és arra rakják. Örülök hogy tetszik a virág :lol: A horgolás meg könnyű, csak türelem kell hozzá, szóval hajrá. Mi a Sudocremet használjuk Reginél az elejétől, sose volt pelenkakiütés, csak ajánlani tudom. A koszmóval nem jön haj, meg a koszmó se jön le, csak ha piszkálod. Olajjal ahogy te is írod. A testápolóra itt olivaolajat ajánlottak, mi azt használtunk Regivel. A popsitörlőt se használtuk soha, csak tiszta vizet és vattát, mert az is szárít és az is okozhat pelenkakiütést. A mai napig is csak akkor használok popsitörlőt, ha elmegyünk valahova és ott kell cserélni, vagy pedig nagyon fog a kaki. Szóval csináltuk amit mondtak és soha nem volt bőrproblémánk, úgyhogy megint ezt fogom követni. Aranyér nekem is megjött Regivel, azóta is időnként kísért, evvan. Szüléskor kijöhet az erőlködéstől... Szerintem nincs semmi baj, csak ilyenkor már itt nyom-ott nyom, sehogy se jó időszak kezdődik sajna. Miért nem kéred meg anyukádat hogy vegyen baldachnit és küldje ki postán, vagy hozza magával ha jön? Otthon 1-2 ezer forintért már szépet lehet kapni tartóval. Pl itt lehet rendelni neten http://www.szopiparna.hu/kiegeszitok.html Nézz utána neten, itt az Oilatumot tudom ajánlani ami jó újszülöttnek is, fürdetője is van. Nagyon szép vékony vagy, csini a pocid!

Kat én kb. 3 hónapos korig vasaltam, tovább nem bírtam mert utálok vasalni. Asszem nem mérvadó ki mikorra van kiírva, mert van több csaszis és sokszor az utolsókból lesznek az elsők, szóval sose lehet tudni :lol: Én jan 1-re vagyok kiírva, de Regit is túlhordtam öt nappal, most se számítok másra, hacsak csütörtökön nem derül ki hogy mégis csaszi, akkor meg dec. 20 körül.

Csicsi biztos csak elmérték, előfordul, nem olyan könnyű megmérni őket, főleg ha ficánkolnak. Nagyon remélem hogy nem lesz semmi gond és elmúlik szülés után!!! Örülök hogy tetszik a virág!

Tyuntyi nekem is elég aktív a kiscsaj, sokszor kinyomja a ház oldalát :lol: Ütemes mozgás akár percekig az csuklás :D

Titike üdv itt! Nekem nincs dopplerem, pont emiatt amit te is írsz, hogy sokszor magadat hallod nem a babát, meg csak stresszeled magad ha nem találod a szívhangot, mert megijedsz hogy baj van. Én az első babóm egyáltalán nem éreztem szinte, most meg nagyon aktív, minden terhesség más, úgy látszik te fordítva vagy. Szép nagy pocid van!

Sajti szorítok hogy akkor minél előbb már oda találjanak a munkások :twisted: ! Köszi a linket, elmentettem! Örülök hogy tetszenek a munkáim :lol: Tojd le a védőnőt, szerintem teljesen ideális tartományban vagy a hízással, ez hp... Te vagy a másik fele, szintén szép vékony helyes pocakkal, szép csúcsos!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok jó reggelt.mi most költözésbe vagyunk igy nagyon utolso percekbe lesz minden össze téve meg véve.bár ugye lányom után maradt sokminden amit a fiacskámra is rátudok adni.december közepén költözünk igy macerás lesz a karácsonyunk is.Nektek apás szülés lesz?
titike84

Sziasztok lányok!

Termeltetek ám tegnap! Nem győzök visszaolvasni.

Kiscsillag:
Örülök, hogy jöttél és hogy minden rendben veletek. Köszi a melegítőnacis tippet, be is viszem magammal a kórházba az biztos. Látom, te is horgolsz ezerrel. Mekkorák most a babáid? Majd pénteken UH után, ha tudsz, jelentkezz!!

Titike:
Üdv közöttünk. A többiekhez hasonlóan nekünk sincs szívhang hallgatónk. Nem siv ettem volna, mert tuti, hogy csak idegeskedés lett volna belőle. Alapjáraton is elég paragép vagyok. Szép nagy pocakod van neked is. Engem császároznak ha minden igaz, de ha természetes úton szülnék, akkor mindenképpen apával együtt. Én a férjem nélkül biztos nem mennék szülni. Nincs az az Isten.

Snowball:
Szerintem ne ijedj meg a keményedésektől, meg a derékfájától. Azt olvastam, hogy most már egyre sűrűbbek lesznek a keményedések. Mondjuk nekem elég régóta, kb a 20.héttől vannak. Mostanában pedig elég durvák, de el is múlik hamar. Általában mikor Csani fészkelődik, ami igen gyakori, akkor jelentkezik. Remélem azért jól vagy. Nagyon csini vagy te is.
Te írtad, hogy császár után érdekes lesz a nadrág, de hála Istennek olyan a gatyóm, hogy nem a sebnél lenne a gumija. Csak ezért merült fel bennem is az ötlet.
Elég érdekes, hogy nem írnak fel semmit kint a gyerek fürdetéséhez, de ahány ország, annyi szokás. Azért nem lehet neked egyszerű kint. Elég sok minden másképp működik.

Sajti:
Megvagy, akkor neked köszönöm meg a hálóinges tippet. Én M-eset vettem (a végén lehet, hogy kicsi lesz, remélem nem), mert L-esből kilógott a mellem. Pedig nincs nagy cicim, csak a hálóing pántja volt nagy. Egyébként remélem nem veszik kamerára a tescóban a ruhapróbát, mert biztos vicces lehettem, ahogy próbálgatom a fülkében, hogy milyen gyorsan és könnyen tudom kikapni a cicit a hálóingből. A végén még én is röhögtem magamon.
Védőnőről no comment. Nehogy már most kezdjen az ember gyümölcsnapot tartani. Kész röhej!
Gratula a pocakodhoz. Látom neked is van!!!

Csicsi:
Neked legalább beszélt a szoptatásról a védőnő. Erre kiváncsi lennék én is, de itt nem mondanak semmit. Még jó, hogy kaptam a szoptatásról egy jó kis könyvet, azt kezdtem el lapozgatni és olvasgatni. Vannak benne hasznos dolgok. Ami a vitaminokat illeti, már nem veszek semmilyet. Ezt a hipp natalt el fogom szopogatni, és befejeztem. Azért köszi a tippet. A legújabb nálam, hogy annyira fent lehet a gyerek, hogy mikor egy kicsit görbén ülök, nem kapok levegőt, mert a cicim alatt van a hasam vége. Ettől légszomjat kapok, ami nem kellemes. Gondolom nálad is „helyezkednek” át a belső szervek.

Kat:
Gratula neked, hogy ilyen szépen haladsz mindennel. A kórházi cuccot én is lassan összepakolom a ti nyomásotokra. Csak nehogy keljen majd idő előtt.

Nyufó:
Ez aztán pocak. Látom neked a köldököd már kifelé dudorodik. Az enyém nem. Ez törvényszerű, hogy mindenkinek kifelé kell állnia szülésig? Bocs, ha baromságot kérdezek, de fogalmam sincs.

Ma a babaszobát rendezgettem, mert a kiságyat meg szeretnénk venni, de még nem látom a végét a dolgoknak. A számítógép még bent van a gyerekszobában, azt át kellene hozni a nappaliba, de ahhoz hosszabb internet csatlakozási zsinorra van szükség, meg egy számítógépes kis asztalra. Van laptopunk, azon írunk, de a férjemnek kell a nagy gép a munkájához, így azt is el kell még pakolni. Azt hiszem soha nem lesz olyan a lakás, amilyet szeretnék.
A karácsonyi ajándékkal mi úgy vagyunk, hogy csak unokahúgomnak és a férjemmel egymásnak veszünk ajándékot. Ez a megállapodás már tavaly óta. Be is jött. Férjemnek még ötletem sincs, hogy mit vegyek, unokahúgom ajándéka kigondolva, csak utána kellene járni, hogy hol lehet venni. A babájának keresek játék babakocsit. Vkinek vmi ötlete? Még csak egy éves a kis csaj, úgyhogy vmi kicsi járgányra gondoltam. Egy kislánynál láttam is az utcán, de én már a villamoson ültem, különben megkérdeztem volna, hogy hol vették.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Haliho!

Most keltem fel a mostmar szokasos szunyokalasombol. Holnap lesz a paromm nevnapja, szoval meg jo lenne leszaladni a boltba venni csomagolopapirt, vagy valami kis szutyot az ajandekanak.

tyuntyi: na akkor nem veszmadarkodom, hogy ha azt mondod, hogy jo helyen lesz a nadragod szele. Valamiert en is felkeszitem magam agyilag, hogy mi lesz, ha nem ugy helyezkedik a baba, hogy ki tudjon jonni. Mostanaban olyan sok szornyuseget olvastam, hogy a vakum vagy a fogo miatt a babak mennyire karosodtak. Ez mind itteni tortenet volt. Szoval ha erre kerulne sor, akkor a vakumot engednem nekik, vagy a csaszart. Es akkor is inkabb a csaszart... inkabb en szenvedjek a varratok miatt, mint hogy a babanak essen baja a vakumtol. Na igen, probalok mindent a leheto legjobban intezni, hogy mi hogy legyen ha hazajottunk a korhazbol. Legyen az furdetes, szoptatas, stb. Felkeszitem magam sok sok infoval, aztan majd kisul valami a vegen :) Szoptatasrol en dvd-t kaptam, az is eleg hasznos volt.
Koldok: ahogy en tudom, nem mindenkinek fordul ki a koldoke. Max kisimul. De ez alkati dolog, mert alapbol nincs 2 egyforma koldok. Az enyem eleve sosem volt melyen ulo, ezert az enyem is kb ugy nez ki, mint a nyufoe.

nyufo: ez aztan a poci :) Majd meglatjuk, hogy mi lesz ezzel az utleveles-allapolgarsagos dologgal. Tenyleg szivem szerint lett-magyar lenne a baba. Majd mindenkepp megirom, hogy mi lett a vegeredmeny :) Az utlevelkep kesziteserol mar hallottam, hogy babaknal hogy csinaljak, es mindig olyan aranyos kepet csinalnak roluk. Tesom kisfianak az elso utlevelet imadtam, szerintem meg mindig azt hasznalja, csak ugye mostmar elmult 4 eves, es nevetseges a kis baba fotos utlevelevel :lol:
A Sudocremet en is fogom hasznalni, mar vettem magamnak korabban, erre arra mindig pancsoltam kicsit belole, de meg mindig rengeteg van benne, szoval azt nem kell vennem. Viszont vettem otthon Neogranormont, mivel valaki mondta nekem, hogy a Sudocrem a legerosebb, leghatasosabb krem popsira, ami nem baj, csak ha hozzaszokik a baba bore, es esetleg kipirosodik nagyon, akkor nem lesz mas krem ami segitene. Viszont a Neogranormon nem olyan eros, igy azzal kenhetem, es ha beutne egy kipirosodas, akkor jonne a Sudocrem. De hat...uristen, ugysem tudom megtervezni elore, hogy mi lesz, ugysem fog minden forgatokonyv szerint tortenni :D Ha mas nem, Neogranormon jo lesz az en aranyeres fenekemre :lol:

Nalunk is apas szules lesz, nelkule nem mennek be :) Mar azt is tudom, hogy ha delutan 3 es este 8 kozott indul be a szules, akkor inkabb mentot hivok, mert olyankor akkora dugo van a varosban, hogy a budos eletbe nem jutnek el a korhazig kocsival, es apa tulstresszelne magat, hogy ha dugo is lenne plusz ott vajudnek mellette :)

Kép

Kép
snowball

ahhaaa, tyuntyi: nem tudom merre laksz, es hogy hallottal e mar a Regio jatek nagykereskedesrol. Ott tuti talalnal ilyen jatek babakocsit, vagy esetleg nezd meg coraban tescoban...ott is elofordulhat. Vagy ha tudsz mas kis-nagy kereskedest, nezd meg ott ;)

Kép

Kép
snowball

http://www.regiojatek.hu/ Pont a kezdo oldalon van hogy jatek babakocsi.... felul pedig megtalalod az aruhazakat!

Kép

Kép
snowball

Húúú, de jók ezek a képek! Szép nagy pocakok. :) Majd rakok fel én is, de fej nélkülit. Csak előbb csinálni kell egyet.

Kat78:
Most mosom meg vasalom a ruhákat, és mennek is a szekrénybe, pedig még két hónapom van vissza. Nem hiszem, hogy a szép, tiszta, vasalt ruháknak a szintén tiszta szekrényben bajuk lesz. Nem hiszem, hogy a legvégén lenne erőm meg energiám mosni meg vasalni még - hidegfrontoknál már most is elég nehezen kelek, meg hamar elfáradok.

Láb- és kézdagadás: lekopogom, nekem még nincs. Ameddig nem zavaró, csak épp egy kicsit, addig nincs baj belőle. De ha azt érzed, hogy hirtelen nagyon vizesedsz, akkor érdemes beszaladni az orvoshoz. A vizesedés+magas vérnyomás+fehérje a vizeletben könnyen jelenthet terhességi toxémiát, ami veszélyes, és az esetben rögtön kórház. De állítólag a 30. hét körültől már normális a kis vizesedés - legalábbis szinte mindenkinek van... :)

Ha túl személyes kérdés, ne válaszolj, de: hogyhogy programozott császár lesz?

Snowball:
Örültem is, mikor megláttalak: végre valakivel egyszerre vagyok kiírva... :D A hetek közötti eltérés oka szerintem a ciklusom: nem 28 napos, hanem 30 napos ciklusaim voltak, és a doki, amikor időpontot mondott, akkor ezt is beleszámolta, így jött neki ki a varázsszám. De meglepne, ha január elején nem születne meg... :)

Nyufó:
Az a vicces, hogy sem a férjem, sem én nem vagyunk extra nagyok. 175 centi körül mindketten. És én ráadásul időre, kis súllyal születtem (2,5 kiló). Az okos könyvek mind azt írják, hogy az anya születési súlyából lehet a legjobban következtetni az újszülöttére, ez viszont nálunk nem látszik bejönni. De ahogy utólag rekonstruáltuk a dolgokat, szerintem a kiskölyök két héttel idősebb, mint ahogy azt mindenki más gondolja, ez lehet a titok nyitja... :D

Nagyon szépen horgolsz. Komolyan kedvet kapok néha kipróbálni, de azt hiszem nem lesz belőle semmi - kevés az idő... :) Viszont őstehetség vagy. Néztem youtube-os videókat, ott van, amelyik fele ennyire szép sincs, pedig "szakember" csinálja. Nagyon tetszenek. :)

Csicsi84:
A macskák érdekes eset... Volt, de eltűnt a miénk. Akartunk újat, de kiderült a baba, és mivel negatív a toxoplazmám, így úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, megvárjuk a baba születését. Erre az egyik este fél 10 felé hatalmas nyávogás kinnről: a régen itt lakott cica akarta hazaköltöztetni a kölykeit. Nálunk kölykezett gondolom, és át akarta vinni pár házzal odébb. Csak a kis törpék még a lépcsőn sem tudtak leevickélni, nem ám át a kerítésen. Pont akkor volt az a hideg, szerintem emiatt nem érezte már jól magát az előző helyén. Két négy hetes körüli, halál aranyos kiskölyök. Akik persze azóta is kinn laknak az előtéren egy jó meleg macskaházban, általában az anyjukkal együtt. Ennyit arról, hogy a baba születéséig nem lesz macskánk... :D A védőnő frászt kapott, az orvosom meg csak vigyorgott... :D

Egyébként légzésfigyelőben én is az Angelcare-ről olvastam jókat. Abból tervezzük a 401-es típust. Drága, de azt hiszem szeretnénk még gyereket, és ha többször hasznát vesszük, akkor máris megéri.

A babakocsit, egyebeket nem mosom, újak. A ruhákat viszont mindet. Meg az ágyneműhuzatokat, ilyeneket. (Meg a függönyt már másodszorra - rohadt őszi legyek... :evil: ) Az viszont megnyugtat, hogy más is van úgy a vasalással, ahogy én... :D

Titike84:
Sajnálom a légzésfigyelős ügyet... Én pont ezért nem mertem venni az elején - a fenének hiányzik a frász, amikor nem találom a szívhangot... Szerintem inkább figyeld a mocorgását, az megnyugtatóbb. :)
Tényleg: nem tudom, kinél hogy van. Mit csinál nektek a védőnő? Mert nálam csak vérnyomást mér, vizeletet vizsgál, kérdez kettőt és ennyi. Szívhangot még sosem hallgatott, pedig most mondták többen, hogy azt is szoktak. Fura. Annyira nem zavar, mert tudom, hogy minden rendben, csak azért ennél lehetne egységesebb a magyar rutin... És látogatni sem volt még... :D

Sajti:
Be ne dőlj a védőnőnek... Ez a súly teljesen jó, nem tudom, miért állnak neki baromságokkal idegesíteni... (Engem meg azért piszkált, miért nem hízok. Finoman utalt rá, hogy nem fogyókúrázom-e... De, biztosan. Hülye. Mostanra állt le vele, mert hízni kezdtem, most meg jelezte, hogy sétáljak sokat. Majdnem visszakérdeztem, hogy mi van, most meg kövér vagyok? :twisted: ) Szóval minden oké veled, ő meg aggodalmaskodjon nyugodtan, ne vedd komolyan. ;)

A kórházban nekünk is adnak majd mindent. Még hálóinget, illetve a babának is ruhát. Egészen meg is lepődtem. :) Siófok egyébként, a városi kórház. És a szülőszoba is nagyon bizalomgerjesztő volt.

Székrekedés: nem tudom, nekem az ilyen aszalt dolgok nem jönnek be. Viszont ha a sima gyümölcsöt fogyasztom töméntelen mennyiségben, az igen... :D Meg én is iszom néha probiotikus joghurtot, esetleg Normaflore-t. Azóta nincs vele gond, pedig az elején megszenvedtem én is.

Azt hiszem ennyi,most meg szaladok, mert jönnek a fiúk lerakni a padlót... :)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye

Zöldtea Szió.nálunk a védőnő vérnyomást súlyt mér vizeletből a fehérjét nézi meg szívhangot mostmár.és ennyi.de hetente jön látogatni.Dombóváron igy van.máshol is ilyen sűrün járkál ki a lakásra a védőnő?mi is apás szülésre készülünk elsőnél is bent volt és nagy megnyugvást jelentett hogy ott van életem párja.ah ez a szivhang figyelö kutyafüle.a mocorgást hallani vele mert szegény babóca menekül előle de szivhang az sehol.az enyémet hallani a pocimon is .szoval kár volt
titike84

Titike84:
Óóóó, most nézem, Dombóvár! Hát akkor itt vagy a közelben, oda tartoznék, ha nem választottam volna siófoki orvost. :D
Akkor a szívhang máshol tényleg van. Nekem kimarad. sebaj. És négy hetente megyek csak hozzá, itt még nem volt, de nem is jelezte, hogy kijönne. (Nem zavar, boldogulok, de gondolom azért van első babás, aki igényelné.)

Tudtam, hogy valami kimaradt... Az apás szülés nálunk is meglesz. Engedik is, meg én is az elejétől azt szeretnék. És egy cseppet sem ütköztem ellenállásba ez ügyben... :D A férjem az összes vizsgálaton, vérvételen, mindenen benn volt, azt hiszem ezt sem hagyná ki. :) Engem megnyugtat. Sosem voltam még kórházban, és nem szeretem kiszolgáltatottnak érezni magam. Megnyugtat, ha ott van.

zöldtea
Tolna megye

Hát jobb is hogy nem itt van orvosod.nem vagyok megelégedve velük pedig nem vagyok kukacos ember de figyelmetlenek és morcosak itt a dokik.ezért örülök hogy már szülni nem itt fogok.
titike84

Hozzánk a rendelőintézetbe ők járnak le, szóval volt szerencsém hozzájuk... Meg minden nap másik van, és nincs olyan, aki fixen, esetleg 2-3 éven keresztül lejárna... Ezért is kerestem inkább magándokit. :) Eszerint költözni készültök? Hová?

zöldtea
Tolna megye

Pest közelébe.Piliscsabára költözünk dec 18-án :) végre.én Pesten laktam szüleim is ott élnek így jo lesz újra közelükben lenni.itt Dváron férjem családja él.de ők is költöznek velünk igy együtt lesz a család :) Meg ott kertes lakást bérlünk majd jobb lesz a gyerekeknek is :) szóval nagyon várom már.jaj ma úgy görcsölget a hasam a doki magne b6-ot javasolt.de nem sokat ér
titike84

Zöltea: sok apró dologból áll össze, hogy a dokival közösen a császár mellett döntöttünk(HPV vírusom volt, egy előző műtétem nem szépen gyógyult, mesterséges baba, stb)

Voltam ma szülésfelkészítőn, így többet tudtam meg a programozott dolog menetéről, és nagyon kedves szülésznővel találkoztam, így egy kicsit közelebb kerültem a dologhoz

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Elkészültem az új művel, minta nem volt hozzá, csak egy fénykép alapján kísérleteztem ki:
Kép
Kép
Kép

Titike nem semmi, december közepén költözés, vigyázz magadra. Nekünk apás szülés lesz, az első is az volt.

Tyuntyi nem törvényszerű a kifele dudorodás. Nekem nagyon mély a köldököm alapjáraton, úgyhogy nincs is annyira kint, mint annak akinek egyébként se mély. De nem törvényszerű egyáltalán hogy kijöjjön. Hát amíg pici gyerek van addig felejtsd el az álomlakást, mert úgyis a kicsi igényeihez igazítod, mindent elraksz, felraksz, stb.

Snowball biztos hogy nem azt az útlevelet használják, mert két évente kell cserélni 4 éves korig, pont ezért mert sokat változnak :lol: A sudocrem nem erős, a popsi nem pirosodik ki, ha mégis akkor arra más krém se jó, mert ha bakteriális fertőzés, mert mondjuk napokig tartó hasmenés miatt alakul ki, akkor orvosnak kell írni krémet, ami elmulasztja. A sudocrem jól kenődik, lágy, én is vettem neogranormont még Regivel, és a kukában végezte, tök kemény, alig lehet kinyomni a tubusból, nehéz felkenni a popsira, brrr. De ez saját tapasztalat. Az első szülés nem olyan gyors általában hogy nem érsz be :lol:

Zöldtea köszi a dícséretet, örülök hogy tetszenek a horgolásaim :lol: Biztos akkor idősebb a babó :lol: Én is nagy macskabarát vagyok, szóval teljesen megértem és örülök hogy befogadtátok őket. Nincs semmi gond, ha nem takarítod az almot, vagy kesztyűben, mosod a kezed, ennyi. Én esküszöm az Angelcare 401-re, azt használjuk két éve és most megint, soha nem volt gond vele. Csak vigyázz, nehogy a 301-est vedd, mert az egy régebbi fajta, és arról még olvastam téves riasztásokat.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok,
tegnap elég hosszú napom volt,de sikerült végre vennem két hálóinget meg két szoptatós meltartót,hurrá.Tegnap a fodrásznál mondtak egy fehérnemű üzletet és nagyon sok szép kismama holmi is van.A hajam megint világosabb lett úgyhogy Pepi is meg van elégedve.Viszont apának szerintem herpesze van,bár váltig állítja hogy megégette kávéval,de szerintem az nem ilyen és reggel nekem is elkezdett alul a szám "fájni",de lehet csak halucinálok,na mindegy remélem ilyenből már nem lenne gond,mert az tudom,hogy terhesség alatt jobb elkerülni a herpeszvírust.

Nyufó
Eddig is tetszett amit csináltál de ezek a virágok nagyon jó pofák,én szivesen vennék ilyet lakásdekorációnak.
szép nagy pocid van már neked is és most nézem,hogy már a 34.hét lesz :) Irigy!
Neked soha nem riasztott be feleslegesen a 401-es?Mert akkor tényleg az kell,lehet hétvégén meg is veszem.
Te mivel fürdeted majd a picit?
Ma mész ultrahangra ugyi?Majd írd meg mivolt :)

Zöldtea
Jó,hogy neked is biztosít a kórház mindent,nem kell nagymosással kezdened ha haza mentek.
Nem hiszem,hogy már lenne jelentősége a cicáknak,szerintem az csak az elején ártahat.Hányadik hétben vagy?

Titike
Apás szülésre készülünk mi is,bár néha átgondolom,hogy kell e így látnia vagy nem.Nekünk a kórházba neki a műtős cuccot is el kell menni megvenni,különben nem jöhet be.Megadták hol és milyet kell venni.Nem lesz semmi most költözni,mi kb. 2 hónapja költöztünk ide de már akkor kivoltam a ki-be pakolástól.Azért ne erőltesd meg magad.

Tyuntyi
Nekem is van légszomjam,de nemsokára gondolom elkezd lefelé ereszkedni a pocak és akkor elmúlik majd.
Igazából nem zavart a védőnő,igazából amit megjegyeztem a szoptatásról,hogy már a kórházban tegyem rá mind a két cicre hogy ingert kapjon és beinduljon gyorsan a tej,meghogy az utolsó 10ml.is ki kell fejni,úgyhogy nem voltam benne biztos de már tuti kell vennem mellszívót is.

Tényleg mellszívóról tud valaki valamit?Melyik a jó?Tapasztalat?

Kat
Megnéztem a klinika oldalát szép igényesnek látszik,igazából amit mindig fizetek meg amit fogok orvos,szülésznő,szoba már nem sok különbség marad,és ha ott érzed biztonségba magatokat,pláne megéri.Ott voltál szülés felkészítőn is?Azt néztem,hogy csak két napig vagy császár után bent?

Snowball
jó névnapozást,mit kap tőled?
Szerintem a béka etetését tényleg hagyd inkább rá :)
Sudo krémet nekem is mondta a védődnő akkor én is olyat veszek majd ha már így írtatok róla.Nem semmi dugó lehet nálatok ha a mentővel elöbb érsz be.Én itt gondolkozás nélkül elöbb hívnék taxit mint mentőt.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Ma megprobalom kipihenni magam estere, mert hivaalosak vagyunk egy lett estre. Szerintem igencsak ez lesz az utolso alkalom, hogy megyunk "hivatalos helyre". Sajnos nekem nem igerkezik tul nagy mulatsagnak, mert a lett miniszterelnok mond beszedet, verseket olvasnak, ...egyszoval minden, amit en nem fogok erteni. De nem banom, legalabb kicsit kimozdulunk. Egyebkent is ma van a parom nevnapja :)

Zoldtea: en is nagy cicas vagyok. Nalunk a kertben van egy macska (12 lakasos hazban lakunk), nem tudom hogy kie, mie, es van, hogy lemegyek es megetetem. Szivem szerint felhoznam, de most inkabb nem... Igy csak remelem, hogy valakihez tartozik az a draga joszag. Megnyugtatlak jo szinben van a cica, es valamifele nyakorv is van rajta :D

Nyufo: most nem is a horgolasod nyugozott le, hanem Regi :wink: Oke, a viragaid is szepek lettek, na de lehetne ez maskepp is?! Nem hiszem. Nos, speciel en neogranormon parti vagyok, sokszor hasznaltam mar magamon is, de majd meglatjuk, hogy mi lesz. ugysem tudok mindent elore megjosolni, csak jobb, ha van B terv is keznel :lol: Ha jol tudom, noverem kisfia meg mindig azzal az utlevellel szaladgal. nem vagyok am biztos benne, de ha jol remlik... Tegnap pont beszeltem veluk, es beszeltunk az allapolgarsagrol, miegymasrol, es ott maskepp mukodnek a dolgok, tehat lehet hogy az utlevellel ez a kis paszuly is utazhat meg :lol:

Lanyok, bemutatom Albertet, az uj albino bekamat :D (eleg sargasnak tunik igy kepen, de valosagban feherebb...es talan csunyabb is :D
Kép

Kép

Kép

Kép
snowball

csicsi: fodrasz ollot kapott tolem, nem is akarmilyet :lol: Nagyon szep.
En is ugy hallottam, hogy jobb nem elkapni a virust, mert nem is lehet kenni Zovirax-szal, csak ha orvos engedelyezi. Probalj meg nem gondolni a herpeszre es akkor nem jon ki. Volt egy baratnom, szegenynek eleg volt akar raneznie a herpeszre valakinek a szajan es neki is kijott masnapra.
Apas szules: tenyleg nem a legnoiesebb helyzetben fog talalni teged a parod, de ha jobban belegondolsz, akkor viszont jobban mar nem is lehetnel noies abban a pillanatban?! :) Nem hiszem, hogy ez barmitol is vissza riasztana a ferjedet... Max tartsd ot a fejed mellett :D Nem mint az en parom, aki keszul lekamerazni hogy mi tortenik a labam kozott. Sikerult lebeszelnem rola, hogy ezt csak nem kellene, ugyis szerintem bele fog ez vesodni a memoriajaba, masnak pedig nem kell latnia a felveteleket...Meg en magam sem akarom latni, csak a vegeredmenyt :D
Mellszivorol, amit en eddig itt olvastam, a Tommee Tippee es az Avent kozotti "harc" volt, es ahogy olvastam tobben inkabb az Aventet hasznaljak, mert a masiknal irtak, hogy szivargott. (Mindez a kezi fajtanal volt) Szoval ha en venni fogok, akkor Avent lesz a befuto, es a kezi. De remelhetoleg be fog allni a rendszer a cickokban, es annyit fog termelni, amennyi eleg a babanak. Elviekben igy kellene lennie... (persze nem az elejen).
Az a baj, hogy a varos is eleg nagy, ahol lakunk (megiscsak fovaros :o ) es a korhaz, ahova majd mennem kell, az pedig tolunk azert jocskan messze van. Es tenyleg nagy dugok szoktak lenni, es muszaj atvergodni az egesz belvaroson, hogy eljussunk a korhazig. De... januar 23 az vasarnapra esik, akkor meg nincs dugo estefele :lol:

Kép

Kép
snowball

Aranyosak vagytok :) vigyázok majd szerencsére van segítségem .Apás szüléshez meg annyit hogy tényleg legyen a fejednél az apuka én férjem is ott volt végig és semmi olyat nem látott amitől akár ő vagy én rosszúl érezné magát élményként élte meg hogy ott volt velem :)
titike84

Mstmár lassan én is kész vagyok a karácsonyi ajándékok készítésével, és dobok fel képeket. ííezek miatt maradt el az adventi naptár kicsit.

Mellszívók: Medela-Avent között válogattam, és a medel mellett döntöttem, deén elektromosat vettem,ami kézivé alakítható.
Az avent talán azért jobb, mert állati sok kiegészítő van hozzá, és minden minden mindennel kombinálható. A tartó dobozokat meg később istudod használni bébipapi tárolására, gyümölcdsö vinni a sétára. Fagyasztóba is tehetet, és mikrózható is. A medelának nincs ilyenei, és így nehéz a tejet tárolni, mert csak üveg, vagy zacskó van hozzá. Az üveg elég drága, a zacskót meg használat után kidobod. Én 5000ft-ért vettem az Avent poharakból kb 20-at. A medela üveg meg 3 db 2500ft.
De a mellszívójáról jobbakat hallottam a medeláról, és sok kiegészítője kapható, ha valami eltűnik belőle.
Így én Medela mini Elecric-et vettem csomó Avent pohárral

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Megvolt ma az UH. Hát nem tartozom a több mint 90 %-ba, akiknek elvándorol a lepény, mert a 20. hét óta rácövekelt a méhszájra. Dec 3-ra kaptam egy másik időpontot, ahol megnézik megint de hüvelyivel, de mondta a doktornő hogy ilyen terhességi korban, két hét alatt már szinte lehetetlen hogy odébb menjen, úgy tűnt inkább csak protokol. Már meg is kaptam dec 9-re az időpontot, hogy akkor átbeszéljük a császárt, mivel jár, veszélyei, meg akkor kapom meg az időpntot, de azt mondta karácsonyi baba lesz. Végül is 18-án töltöm a 38+0-át és onnantól valamikor lesz az időpont azon a héten. 21-én este jönnek anyósék, úgyhogy ha tényleg császár, akkor megpróbálom megbeszélni majd hogy 22 legyen hogy apa be tudjon járni hozzám a kórházba, mert különben nem tud, ha nincs ki vigyázzon Regire, mert itt nem lehet ilyen kicsit bevinni. Az esélyre hogy mennyi hogy mégis odébb megy, széttárta a karját, felnézett az ég fele és mondta hogy sose lehet tudni, szóval orvosilag kb. semmi, még odafönt intézkedhet valaki max.

Csicsi megy a drukk hogy ne herpesz legyen, de gondolom ilyen terhességi korban már elég kevés dolog árt a babónak. Nekem soha nem volt téves riasztásom a 401-el. A 301-ről olvastam hogy az még rosszabb, szóval mindenképp a 401-est kell venni. Szerintem megint semmit nem fogunk használni az elején, fürdetőt, itt nem szokás. Mellszívó nekem kézi aventos volt először, de gyenge a csuklóm, kicsit hajlamos az ízületi gyulladásra és legalább negyed órát nyomkodni az egyik cicin-másik cicin én nem bírtam. Most vettem egy elektromos Medela swing-et mert nagyon dícsérik, meg elvileg két fázisban szív, mint a picik.

Snowball boldog névnapot a párodnak és azért emélem egy kicsit jól fogod magad érezni. Jaj, persze, elfelejtettem hogy a nővéred nem Magyarországon él, én abból indultam ki. Akkor nekik milyen állampolgár a gyerkőc? Aranyos Albert :lol: Nekem még otthon a munkahelyemen volt egy gömb akváriumban két zöld békám, de aztán amikor jöttünk ki és felmondtam, odaajándékoztam a kolléganőmnek aki nagyon szerette őket.

Kat dobd fel a képeket, kíváncsi vagyok miket csináltál :lol: !Én is a Medeláról hallottam jobbat én a swinget vettem, az üvegek meg avent és a tejtároló is avent szintén, meg a sterilizáló.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Jelentem, megtörtént a csoda, amire nem is számítottunk: ma kicserélték a nyílászárókat!!! :lol: Tehát a legmocskosabb részen már túl vagyunk, még jönnek a bútorok (reméljük nemsokára..), de attól már elkezdem kimosni a kicsi rucikat, behozni a kiságyat, stb.

Tyuntyi: őszintén szólva nekem is kicsit hosszúak voltak a pántok, de gondolom, majd "belenövök" a mellrészbe is, ha megszületik a Babóca. :wink: Amúgy nekem hasban kellett az L-es, pláne így, hogy még most fog nőni a gyerkőc... A születése után pedig ez a méret ápol, és eltakar... :oops:
Játékbabának való babakocsit szerintem a Tullinál vegyél, ki is szállítják. Tesóm onnan szokott játékokat rendelni, nagyon meg van elégedve velük és az ár/érték aránnyal is.

Zöldtea: nálunk sem néz mindenkinek szívhangot a védőnő, csak én kb. a 20. hét környékén rákérdeztem, hogy UGYE nézünk szívhangot is?? úgyhogy azóta nézünk.. De szerintem is a mocorgás a mérvadó.

Titike: Hetente megy a védőnő?????? Úristen, bele is hülyülnék!!! Majd szülés után, akkor tudom, hogy jönni fog hetente, de most még mi a fenének? Mondjuk ha hozzánk most jönne, biztosan be is állítanám ablakot pucolni... :wink: Nálunk még nem volt (nem is baj, így is elég nagy a káosz..), de már jelezte, hogy szülés előtt kijönne 1x. Egyszer oké, de többször ne jöjjön...

Nyufó: huhh, ez a virág nagyon jó!!! Most ment vissza Apa tévézni, áthívtam a másik szobába, hogy nézze meg! :shock: Nos, a lepény elhelyezkedésével valóban nem lehet sokat tenni.. :( De a lényeg, hogy mindketten egészségesek legyetek! Nem tudom, régen, amikor még nem volt UH, hogy oldották meg ezt a problémát? Ui. akkor gondolom, nem is vették észre, hogy a lepény a méhszájon van.. (ez csak úgy eszembe jutott, ui. ma voltam Nagymamámnál, aki fél óráig traktált rémisztő szülés-történetekkel...)

Snowball: nagyon cuki a békátok! Vigyázz, ki ne öntsétek egyszer a vízzel együtt, ui. nagyon beleolvad a kavicsok színébe! :) Legalábbis így, a képen. Nagyon aranyos, még nem is láttam ilyen békát!

Apás szülés: az én férjem kijelentette, hogy nem szeretne bent lenni, és én meg is hagyom neki a szabad döntés jogát. Lehet, hogy nekem sem lenne jó, ha szenvedni látna, nem szeretnék még miatta is izgulni. Látott már párszor szenvedni, és szegény teljesen kimerült abban, hogy nem tud mit tenni... Tehát ezt inkább ráhagyom a szülésznőkre és a dokimra. Nekik ez már nem lesz újdonság.

KépKép
sajti

Szép jó reggelt Kismamik :) hogy vagytok ma reggelt? :) én olyan kirobbanoan ébredtem hogy már elkezdtem csomagolni a költözéshez és szétválogatni mi felesleges amit nem viszünk az új lakásba persze lábujjhegyen mert Életkéim alszanak még :) ennyi kacat hogy jön össze ezt nem tudom :) Védőnő: hát nem tudom minek hetente de azt mondja ez igy megy neki ki kell járni és alá kell iratni hogy megjelent hm érdekes.bár sok kismami ismim se örül neki de hát ez van.bár nem sok hasznát veszem őszintén
titike84

Mikor lányom születet kijárt de és semmit se engedett ne csináljam ezt ne csináljam azt.Sajnos nem volt tejem akárhogy akkartam fejtem teát ittam stb ami volt is az nem kellet lanyomnak de csak eröltette hogy szoptassak mi probáltuk de nem volt mit a pici meg szenvedett mert éhes volt igy tápszer lett a vége.de már majd egy éves volt és védőnő még mindig azt mondta semmi mást neadjak neki csak a tápszert.persze nem hallgattam rá miért ne ehetné a bébipépeket?Anyosom megunta hogy ennyire szabályoz a védőnő
titike84

aztán megmondta neki 4 gyereket nevelt fel és 9hónaposan megette a gyereket a bébiételekkel meg a házilag összepürésitett ételekkel és tessék itt vannak minannyian :D erre azt mondta ma már más a táplálkozási kultúra :D de szerintem a gyerek az gyerek most is :D na jo sok lettem ma tényleg felvagyok pörögve megyek és pakolok kicsit hátha kifáradok :D
titike84

Jo reggelt!

Nos... a tegnap este viszonylag jol sikerult. Csak mivel eltem a lehetoseggel es magassarku csizmat huztam, fel ora utan muszaj volt leulnom, az egyebkent allo fogadason. Viszont ulve mar eleg kellemesen telt az este, sok finomsagot ettem a svedasztalrol, csupa csupa nem brit kaja!!! Hmm... mondtam s a ferjemnek, hogy mikor jovunk el, ebbol meg abbol a kekszbol vagjon nekem zsebre parat :lol: De inkabb majd megnezem, hogy lehet-e ezeket kapni az orosz boltban.

Nyufo: tegnap este ott volt a lett-skot konzul. (Remelem igy van magyarul...) Volt szerencsenk vele beszelgetni, es megkerdeztuk a kettos allampolgarsagrol. Lenyeg a lenyeg, hogy Lettorszag is engedelyezi a kettos allampolgarsagot, viszont majd mindenkepp le kell utaznunk Londonba. Tehat majd ha anyuek itt lesznek februarban, akkor egy napra lemegyunk a parommal, es addig anyuek vigyaznak majd Mollyra. Sot, megadta a ficko a sajat email cimet, es mondta hogy majd a szukseges adatokat, iratokat, meg ezt-azt kuldjuk el neki, es majd megprobal segiteni a folyamattal, hogy gyorsabban es zokkenomentesen menjen. Mivel mondta, hogy ezek a dolgok nem igazan zajlanak olyan gyorsan. Ugy osszebaratkoztunk vele, hogy ma 11re megy a paromhoz hajat vagatni :D Egyebkent a noverem gyerekei sved allampolgarok lettek. Azota mar a noverem is kettos allampolgar: sved-magyar.
#tegnap megetettuk Albertet azzal a bloodworms-el, es olyan aranyosan lapatolta be oket a mellso 2 labaval :D Most reggelre meg el is fogyott az, amit adtunk neki, es szerencsetlen degeszre ette magat, ki van dudorodva az oldala :lol:

sajti: gratulalok az uj nyilaszarokhoz!!! Gondolom milyen megkonnyebbulest jelent. Mostmar te is pakolgathatsz mindent, meg semmivel se kestel el, legalabb igy gyorsabban telik majd az ido...januarig pedig vegkepp el fog repulni 8) Egyebkent meg en is csak ma fogom vasalni a kis ruhakat, ugyanis tegnap fejeztem be a mosasukat.

Kép

Kép
snowball

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?