Új privát üzeneted érkezett!

Detti: ez a fáj a farkam nagyon vicces :lol: :lol: :lol:

Voki - ma csak "lightosan" :-)

Luna: éltek még?

Geo: miért sírsz???? jaj - jaj !!!! ...

lányok most a másik oldalt szakadt be az íny Esztinek úgyhogy nálunk nincs megállás sírás - nyügösség felváltva merthogy Eszti SEMMIT NEM ALSZIK ha alszik azok is 20 max 30 percesek és 2x3x max ... előtte 4 órát húzott le nappal este meg 10 órát ... szegénykém ... most kiraktam a balkonra ... remélem picit regenerálódik!!!! ... mindenesetre az ínyszakadástól számitott 1 napon belül kint volt a fog úgyhogy remélem holnapra kibújik a másik!!!! ...
Vendég
 


Sziasztok!

Geooo: Én is egyetértek a kajálással kapcsolatos hozzáállásodon.
Mondjuk, lehet adni a picur kezébe is egy kanalat, és míg ő kanállal ismerkedik, az anyuka ténylegesen megeteti a gyerkőcöt. Az sem baj, ha még legelején hagyjuk, hogy kézzel belenyúljon az ételbe, és úgy szopogassa le az ujjacskáiról. Így tapintással is tapasztalja, hogy milyen az étel állaga, milyen érzés megfogni, és természetesen megtanulja, hogy a szájába kell bevinni. Ennek főleg később lesz aztán szerepe, mikor már nem pépeket, hanem apró falatokra vágott ételt teszünk elé.

Nyuszika: Nem tudom, nálatok hogy megy a hozzátápi - értem ez alatt, hogy pl. egy teljes étkezést már más étellel váltottál ki, vagy pedig még minden étkezésénél maradt a tápszer is. Ezt úgy szokták csinálni, hogy a reggeli és a vacsora (egyenlőre) mindenképpen csak tápszer legyen. Ha az e közötti étkezésekre is még tápszert kap+valami mást, akkor pl. ha 180 ml tápszert iszik meg, akkor ezt úgy szokták elosztani, hogy mondjuk 90 ml tápszer + 90 ml gyümölcspüré, vagy 90 ml tápszer + 90 ml zöldségpüré (főzelék). Ha az a cél, hogy teljesen kiválts egy tápszeres étkezést, akkor ahogy nő a pép mennyisége, arányosan csökken a tápszeré, míg a pépből el nem éritek a 180 ml-t(g-ot). Mikor már csak pépet eszik egy-egy étkezésre, olyankor meg lehet kínálni egy kis teával vagy forralt vízzel (attól függően, mit iszik), illetve étkezés közben is kaphat néhány kortyot (keveset), hogy "jobban csússzon a kaja"
Én legalábbis így csináltam Boginál is, és most is ezt követem, követni fogom.

Bhdetti: Losonc???? Az jó hely :D :D Szép emlékek fűznek oda, ugyanis oda jártam 4 évig középsuliba. Ajjaj, ha ott egy-két fa, szobor és hasonló mesélni tudna....

Luna: Csúcs az angyalszárnyas videó. Nekem tetszik ez a plüssös altatós módszer is - nálatok ez pillanatnyilag mennyire válik be? Micsoda vékony, síró hangja van! Gergővel néztük végig, neki tetszett, mosolygott meg sikongatott Aron hangja hallatán.

Gergő a hétvégén tökéletesítette a négykézlábazását. Eddig ugye, csak négykézláb + előre-hátra ringatózás volt és ebből hátrafelé tolatás. Újabban észrevettem, hogy kezdi használni a lábacskáit - hol az egyiket húzza jobban a hasa alá, hol a másikat (persze még csak elég pici mozdulatok), viszont összhangba kell hoznia a lábak és a karok mozgását, ahhoz, hogy másszon. De nagyon szorgalmasan gyakorol, és az "okostojás" hamarosan rá fog jönni a mászás csínjára - bínjára.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


én már egyre jobban fosok a hozzátápitól!
tuti Voki hogy hívni foglak! majd igyekszem nem akkor mikor melózol!
vagy majd jól átmegyek és meglátogatlak :-)
Vendég
 

 
 

[quote="henibaby1975"]
írta:
henibaby1975Nyuszika: Nem tudom, nálatok hogy megy a hozzátápi - értem ez alatt, hogy pl. egy teljes étkezést már más étellel váltottál ki, vagy pedig még minden étkezésénél maradt a tápszer is. Ezt úgy szokták csinálni, hogy a reggeli és a vacsora (egyenlőre) mindenképpen csak tápszer legyen. Ha az e közötti étkezésekre is még tápszert kap+valami mást, akkor pl. ha 180 ml tápszert iszik meg, akkor ezt úgy szokták elosztani, hogy mondjuk 90 ml tápszer + 90 ml gyümölcspüré, vagy 90 ml tápszer + 90 ml zöldségpüré (főzelék). Ha az a cél, hogy teljesen kiválts egy tápszeres étkezést, akkor ahogy nő a pép mennyisége, arányosan csökken a tápszeré, míg a pépből el nem éritek a 180 ml-t(g-ot). Mikor már csak pépet eszik egy-egy étkezésre, olyankor meg lehet kínálni egy kis teával vagy forralt vízzel (attól függően, mit iszik), illetve étkezés közben is kaphat néhány kortyot (keveset), hogy "jobban csússzon a kaja"
Én legalábbis így csináltam Boginál is, és most is ezt követem, követni fogom.


Köszi!!! Igen, Én ugyanígy csinálom, ahogy írtad, csak már két étkezés teljesen gyümölcspép, egy meg már lassan teljesen főzelék. És reggel-este 200-200 táp körül iszik, és nem tudom, hogy az elég-e Neki... :roll:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Sziasztok!

Nyuszi,
szerintem elég lenne mondjuk egyenlőre a tízórait kiváltani, nagyon gyorsan haladsz. Aztán majd megcáfolnak a tapasztaltabbak, de ez kb. egy nyolchónapos menüje.

Geo,
már hiányoltalak, miért veszekedtetek?

Vok,
mesélj, mizu?

Nanetto,
szegény kismanó, remélem hamar kibújik a "bűnös"!

Vettünk kókuszmatracot, azt írják ne vegyem le a külső huzatot mosáshoz, hanem az egész matracot kell lezuhanyozni. De első használat elött ti kimosnátok, vagy mehet be így az ágyába?

KépKép
yadine81
 
 


yadine, en tuti nem mostam at manci elott az ovet. igazabol letusolva is csak par alkalommal volt, mindig csak nyaron. akkor irto hamar meg is szaradt.
moat is kokuszmatracunk van de ez komplexebb rugos, ezt nem is lehet tusolni, ebbol a szempontbol a magyar sokkal jobb, itt viszont nem gyartanak :( nem hasznalnak ilyet. a rugosunk is angliabol jott vegul.

luna6
 
 


jahh hozatap, mar ha en is a tapasztaltabbak koze kerulok :) en sem valtanek meg ki ennyi etkezest ekkora bebinel, majd kb fel ev mulva 'volt' a csajoknak ilyen ennyire 'kivaltott' etrndje, vegulis egy eves korig ha jol remlik a datum, a tapszer (anyatej) kepezi a legfobb taplalekforrast, nem jo ezert nagyon kiiktatni a menubol. melle kell etetni, ha a gyerek igenyli.
a fozelek meg a gyumolcspep nem tudja helyettesiteni a tapszer illetve anyatej tartalmat, csak kiegesziteni. szerintem. (pont ezert ment nalam az agonizalas, hogy a gyerek nem hajlando cumisuvegezni, es el nem tudtam kepzelni hogy fog igy akkor annyi tapszert magahoz venni.... hat most o altyernativan tejpepkent, de ma volt a masodik hajnal, hogy yupiiiyeeee elfogadott natur tapszert cumisuvegbol :))

luna6
 
 


Szóval: a hozzátápival nem az a cél, hogy minél hamarabb megfosszuk a gyerkőcöt az anyatejtől/tápszertől. 6 hónapos korig minden étkezésnél szerepeljen az anyatej/tápszer. És úgy, hogy elsősorban anyatej/tápszer majd utána a püré és nem fordítva. Szóval nem KIVÁLTANI kell az anyatejet/tápszert, hanem KIEGÉSZÍTENI. Ebben a korban még kb. napi 650-740 ml anyatejre/tápszerre van szükségük. Viszont zöldségből és gyümölcsből elég a napi 80-90 g. Ebből adódik, hogy a 80-90 g-nyi mennyiséget ki kell egészíteni anyatejel/tápszerrel ahhoz, hogy a gyerkőc jóllakjon. 6-8 hónapos kor között jön el az az időszak, amikor is 1 tápozást ki lehet váltani a kajával, a többinél még mindig a kb. fele-fele arány a megtartandó és aztán fokozatosan (nem sietve) lehet kiváltani a többi étkezést is.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Sziasztok!

Hát Luna, ha nem néztem volna meg az első videokat, csak az angyalost... :) és el kell mondjam, hogy mind a két gyerek (aki a filmen látható) gyönyörű! Nagyon szép csaj Manci! Aron pedig egy angyal! :) na jó van amikor visítós angyal.

Hát ha a hozzátápihoz szólhatnék én is- én is osztom az ennyi idősen egy evés véleményt. Meg Henivel is egyetértek, hogy kezdetben bele kóstolhat kézzel is a kajába a bébi, ha akar, vagy kaphat kanalat és kenheti magát. hát én átéltem egy hozzátápit elutasító gyereket (8-9 hóig csak szopott, se kaja, se cumisüveg, csak cici és próba és küszködés...) és kilátásban van még egy... :( most keresek olyan kanalat amivel nem fogja tudni kibökni a szemét, mert egyenlőre a kanál jobban érdekli, mint a kaja. látszólag bezsong, de sosem a kajámra, csak a kanálra és a pohárra...

éjszakai alvás: hát sikerült ketteském klausztrofóbiáját még csírájában elfolytani és hálózsákba szuszakoltam = azóta nem kel fel éjjel (nem rúgja le a takarót) és 5-6 körül ébred elősször. Ez mondjuk szomorú az együtt alvás tekintetében, mert így csak 2-3 órát szunyálunk együtt :(

akarnék még írni, de kéne vasalnom... :( estére meg Apa más programot talált ki :oops: :lol: pedig már jó rég óta tervezem, hogy ideülök egy éjszakai netezésre... meg hogy elmegyek egyik este csajozni...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


sziasztok,

Luna, Aron nagyon édes, és további kitartást a visítós síráshoz. én is rosszul vagyok, ha sírni (üvölteni) kezd, nem hogy ez legyen egész nap, de legalábbis a nap nagy részében. le a kalappal, hogy eddig bírtad. de azt írod, hogy amúgy jól érzed magad. szerintem ez nem depi, hanem iszonyú fáradság. hónapok óta nem tudod kipihenni magad, és hiába, hogy ember otthon van, segít, azért egy pasi nem tud ugyanúgy viszonyulni egy gyerekhez. vigyázz magadra!

hozzátápi, izgalmas téma. mi is ugye nyomjuk. még nem váltottunk ki étkezést, vagyis hát úgy van, hogy délelőtt szokott aludni, és akkor előtte kap egy kis tápszert (nem teljes adagot) és utána meg 70-100 g gyümit, ahogy sikerül. ebéd pedig 100-120 főzi, és a többi tápszer. nem akarok sietni, szerintem felesleges.
csináltunk libából húslevest hétvégén, mert hát Márton nap volt. :) és közölte anyósom, hogy nyugodtan adhatunk a gyereknek abból krumplit, nem lesz semmi baja. aha-ja, de azért egy liba olyan szinten zsíros, hogy az abban főtt zöldségtől még néha nekem is fáj a hasam, nemhogy egy majd' 6 hónaposnak, aki pár hónapja tanult meg enni. annyira utálom ezt az okoskodást! de ezt már írtam nektek.....

nanetto, szorítok, hogy kibújjon már végre az a fogacska!!! :)

geo, miért sírt Dávid? emberrel meg beszéljétek meg a dolgokat! remélem nem volt komoly veszekedés.

vok, hogy bírtad ma?? jutott idő Alexra?

Klau

Kép
pkklau
 
 


Klau, eppen ma okositott ki a gyerekpszichiater... bar nem az o asztala az en depim, de hat ez a szakmaja, meg ha gyerekkel is :) Naszoval en sem tudtam, de tulhaladott elkezpeles mara mar a dokik koreben, hogy a depresszio feltetlenul lehangoltsaggal es roszkedvvel, eletundorral jar. Aszondja nem igy van, bannak amolyan depresszio valtozatok (nem tudom jolleforditani merugye szaknyelven es portugalul mondta) amik foleg testi tunetekben jelentkeznek, mint ami nalam tortent, torteni. Kronikus faradsag (es ez ilyenkor nem mindig fizikai faradtsag, meg ha nekunk laikusoknak annak is tunik, mert nem mindig alvassal kipihenheto, hanem szellemi faradtsag) enervaltsag, fizikai tuentek, gyomor, emesztes... mindenfele lehet, es elofordul, hogy ezekhez (marha nagy mak, az a szarabbik verzio szerintem, probaltam egyszer) nem tarsul psziches melyrepules.
Sot azt is mondta, hogy naluk gyerekpszichiatereknel pl egyaltalan nem tema lehangoltsag., Azt mondta, a gyerekeknel ha depressziosok szinte sosincsen szomorusagerzet, egesz mas tunetekbol ismerik ok ezt fel (basszus, en lehet fel sem ismernem akkor?!). Naszoval az, hogy en amugy rohogcselek es nem utalom a vilagot nem jelenti azt, hogy ez nem depi. (ellenberger meg egy esely van ra, hogy a szoptatas koruli hormonok csinaljak es szoptatas abbahagyasaval elmulik, de ez vekony jeg...)

luna6
 
 


Sziasztok!

Túléltük :D És nem is volt rossz. Igaz, minden jelszavam és felhasználó nevemet eltüntettem, mert az asztali gépem meghalt, és abban volt.. Szal kérhetek meg mindent újra, így nem tudtam annyit csinálni, mint amennyit szerettem volna. De majd a héten meglesz minden.

Hozzátápi:
Yadine, elolvastam. Én idegenkednék tőle, mivel Alex az anyatejet is rendszeresen félre nyeli és Hanna lenyelte annó az 5Ft-ost, így én parás vagyok.

Én a tápihoz nem értek, csak a szopihoz, így én max ahhoz tudok hozzászólni. :D

ellenben Alex kapott almalevet és ízlett neki. Hígítottan, cumis üvegből. :D És a nővére is itatta (alig ivott belőle, de legalább nem köpte ki, mint Hanna annó :D:D) Mire elkezdjük az almát, addigra ismerős lesz az íze :D (remélem) :D:D

Pelus csere van... :D Még jövök! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Hát most jól elbizonytalanodtam, Nekem a védőnő mondta hogy így csináljam, és Liza meg alkalmas is rá, mert sokkal szívesebben eszi a kanalas kaját, mint a tápot. Sőt a védőnő ugye azt mondta, hogy 6-ik hó végére már 2 főzeléket adjak, és januárban már húst. Azért ezt Én durvának tartom.

Akkor egyelőre tartom ezt ami most van, és nem emelek semmiből adagot, max a tápból, és majd januárban emelek csak. Jó ez így, szerintem Lizának is jó.

Köszi a véleményeteket, jobb azért hallani olyantól, aki egy gyereket már felnevelt :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Nyuszika:
Húst kell is adni legkésőbb 7 hónaposan, mivel kitűnő vas-forrás. Tudni kell, hogy a babák vasraktára kb. 6 hónapos kor környékén kiürül, és bizony ezt pótolni kell, nehogy vérszegénység alakuljon ki. Nem kell sok belőle (kb. 25 g) - első a csirke, majd jöhet a pulyka, hal, a 8. hónaptól marha, sertés és a máj.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


MIKOR TALIZUNK???????????

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Nyuszi!
Mindennek olvass utána. Még annak is, amit mi mondunk. És úgy dönts, hogy mit csinálsz a gyerekeddel. Csakis a TE felelősséged lesz,a mit csinálsz. CSAKIS TE fogod tudni eldönteni a dolgait. Ha a védőnő azt mondja, hogy adj neki valamit, akkor olvass utána, mit írnak róla a szakirodalomban. Ez csak 2 éves koráig lesz fontos, utána már igazából mindegy. De aztán ott lesz az ovi, a suli választás.. minden a te válladon. Nem könnyű.
Én a magam megérzéseimben hiszek. És úgy is csinálom. Utána olvasok és úgy döntök, hogy én mit gondolok jónak. Ennyi. :D
Ha úgy gondolod, hogy Lizának ez jó, akkor csináld. Én biztos lassabban váltanám ki a kajákat. De vannak olyan gyerekek, akik szívesen eszik a kanalasat. Olvass :D:D Ez a legjobb, amit tehetsz. :D:D


Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok :D

Nekem a doktornéni azt mondta, hogy az 5. hónaptól már lehet húst adni. Mondjuk én még nem adtam, de anyukám már rágja a fülemet :D
Én még ott tartok, hogy délben a főzelék, ez már teljes értékű kaja, nem igényel szopit utána, jól lakik vele. (sajnos az utóbbi pár napban már egyáltalán nem akar szopizni :( :( :( )
Majd a héten elkezdem a nyers alma adását is.

Luna Áron nagyon cuki, akkor is, amikor sír, de ugye én csak egy 2 perces video-t néztem, nem egész nap. Álllandóra el tudom képzelni, hogy ki vagy tőle.
Nagyon tetszik ez a kutyusos dolog, lehet, hogy én is kipróbálom majd, nagyot néztem, amikor Áron sírt, aztán egyszercsak elaludt :D Mintha elvágták volna :lol: De egyébként én úgy láttam tetszik neki ez a kutyus+rongyi dolog :D Megszokott illat és anyag, jó meleg is, tök jól körülöleli :D
Néztem a pillangós videot és, hát nagyon cuki, ahogy kerresi, hogy mi van a háta mögött, mi ez a zene :lol: :lol: :lol:

Nanetto na ez a ne éheztesd nálam is kiveri a biztosítékot elég rendesen :roll: Ezzel a mondattal, mintha megkérdőjeleznék az anyaságomat és a gondoskodásomat. Nagyon fel tud idegesíteni. A másik, a neki lehet ezt+azt már? és itt nem a kajára gondolok. Egyszer kirobban belőlem, aztán jól megbántok mindenkit magam körül, de már nehezen bírom. Nagykislány vagyok már el tudom dönteni, hogy mit, mikor, hogyan adok, csinálom a gyerekemmel :!:
Remélem én majd nem leszek ilyen :roll:
A konyhával kapcsolatban te nyertél :D Az azért elég kemény lehetett 3 évig anyósod konyhájában....
Egyetértek veled, szerintem is a konyha a ház c
szíve. Nálunk otthon a szüleimnél, hiába van nappali, mindenki a konyhában "nyomorog" (jó értelemben véve) sokszor este 10 után megyünk lefeküdni, mert addog beszélgettünk a konyhában :lol:
:lol:
Már nagyon várom, hogy az ebnyém kész legyen :D Tegnap tisztára kiidegletem a férjwmwt, mert az utolsó pillanatban nem azt a színt választottuk, ami nekem tetszett, hanem azt, ami neki és nagyon nehezen barátkozom vele,de muszáj, mert most már az marad :roll: Állandóan csesztettem, hogy de jó lesz?! Biztos?! Newm vagyok egyszerű, tudom 8)
Gratulálok a fogacskához :D :D tényleg megszenvedtek vele :( remélem, akkor a második gyorsan kibújik :D :D

Csilla ma voltunk Fehérváron az Auchan-ban, eszembe jutott, milyen poén lenne ott összefutni veletek:lol: :lol: :lol:
Milyne az élet most a tesóddal? Meddoig marad?

Na, vettünk Fp-os csillag vetítőt. Azt hozza majd a mikulás. Hát sajna nem igazán kötötte le, remélem nem fürdünk be vele :roll: Tök sokáig zenél, 2 félét vetít, ami nagyon szép, de én azt hittem mozog avyg forog amit vetít, de sajna nem :(

Jaj, ezt még el kell mesélnem ,aztán ígérem megyek :D Anyuékhoz vittük az utazóágyat, ilyenkor mindig abban alszik. Sokkkal szélesebb, mint a rácsos ágya, ezért ebben elfért sokáig keresztben is. Most is elfért volna, de úgy gondoltam, nehogy ékójszaka arra ébredjen, hogy nem fér el, hát rendesen tettem bele. Éjjel,amikor fordult, a körme végigkaristolta az ágy oldalát, így arra ébredtünk, hogy hatalmas nyitott szemekkel, tök ébren vakargatja az ágy oldalát :lol: :lol: :lol: Aztán utána nehezen aludt el de fél órát el volt vele :D
Hát ilyen éjszaka is van. Meg üvöltve sírás is. Mikor mi jut.

Na jó éjszakát :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok,
csatlakozom Luna egy par nappal ezelotti hozzaszolasahoz: mi gyermekunk sem forog, foga sincs es semmi kulonosebb produkciora nem kepes, de igy szeretjuk. Sirni nem sir, hacsak nem oka van ra, de legtobbszor nyugis es bekes, hihetetlenul mosolygos es baratsagos.
Luna,
en nem tudom, hogy birod ezt a torturat. Zsofival nekem is kijutott, de azert ilyen sirasokat ki lehetett vedeni az olbevetellel. Persze borzaszto faraszto volt. Hat tudod, nem irigyellek! Kitartas!!!

Mi elvagyunk, telnek a hetkoznapok, sajnos nagyon gyorsan, es en mar megkezdtem a visszaszamlalast... most tartok a felidonel, lassan mar mehetek is vissza dolgozni :cry:

Mi meg csak anyatejezunk, azt eleg gyakran, es ejszakankent jon a potlas, hogy en is pihenhessek egy kicsit. Igy mar kibirhato.
Csak az a furcsa Lolaban, hogy ha potlast kap, akkor sem eszik meg 60-90 ml-nel tobbet. Inkabb ker 2-3-szor egy ejjel, minthogy egyszer bekajaljon rendesen. Tud valaki erre valami magyarazatot adni?

gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Én most már több helyen olvastam, meg még a gyerekdoki is mondta, hogy a legújabb irányzat szerint korábban kell elkezdnei a hozzátápit, így kevésbé valószínű hogy allergiás lesz vmire a bébi.
Ennek ellenére nekünk azt mondta hogy egyelőre nem téma, mivel Dorka jó húsban van. Én ezt úgy értelmeztem, hogy tegyek ahogy jónak látom, ha kell segít, de én meg egyelőre nem akarom csak szoptatni. Viszont mivel a cumisüveget nem komálja, vettem neki olyan itatópoharat, amit szívni kell, hátha az bejön majd neki. 2x próbálkoztunk vele, most már rájött hogy mit is kell vele csinálni, hogy lehet szívni is, nem csak rágcsálni, és egyre kevesebb jutott a ruhájára. :) Voltunk szombaton úszni, és szeretném hogy tudjon inni utána, ha szomjas.
Viszont azt én is vallom, hogy mindenki úgy tesz ahogy jónak látja, a saját gyereke, ő tudja hogy mi a legjobb neki.
Azt mondjuk nem hiszem hogy szilárd kajával fogjuk kezdeni, de hagyni fogom hogy megfogja, belenyúljon az ételbe, ha azt akarja, legalább 1x, hogy tudja hogy milyen érzés.

Ja, ma vásárolni voltunk anyuval, és láttam a metróban azt a bizonyos hengert, 6500 Ft-ért, utána meg a müllerben, 3400 Ft-ért. Még jó hogy nagykereskedelmi áruház :D

Viszont hulla fáradt vagyok, sorry hogy nem tudok rendesen reagálni, azért Gem, jó hogy jöttél :)

KépKép
tatim
 
 


Gemini, de jó olvasni, hogy van még nem forgó gyerek Szendén kívül... nagyon figyelem, hogy mikor produkál valami újat, és úgy látom, mindig van valami kis előrelépés, fejlődés, így igyekszem továbbra sem aggódni. Pl. mostanában kezdte el, hogy hason is nyúl a tárgyakért, sikeresen megragadja, vagy ha messzebb van, akkor húzza fel a térdeit és úgy próbálja elérni... de alapjában véve inkább szemlélődik, matat, és mosolygós, huncut. Pl. belépek a szobába, s ha egyedül matatott, megáll minden tevékenységben és néz, mosolyog, hangot ad (ami olyan, mintha súgva kiabálna, tök édi) próbálja magára felhívni a figyelmet. Na, én ettől elolvadok.
Persze azért nagyon jó lenne, ha nem lenne lemaradva, mert azért közben picit parám ez.

Geoo: nagyon vártam, hogy jössz majd és mesélsz a flyladyról, amit én még el sem olvastam rendesen. De úgy vettem ki, kissé szomorú vagy. Ismerem azt a sírást, amikor lenne kedve az embernek vele bőgni egy sort, főleg ha apával is balhé volt. Próbáld lepergetni magadról, gondolj arra, hogy Dávid egyik-percről a másikra vígasztalódik, András pedig nagyon szeret, csak néha nehéz vele, ne tedd bele magad annyira a vitába. Hmm? Így írkálva könnyű okosnak lenni, tudom.
Amúgy nekem Dávid csodagyerek számba megy a mozgásfejlődésével, érdeklődésével, Te olyan energikus vagy, biztosan azért jött éppen Hozzád

Luna, Neked is komolyak a rejtett tartalékaid, abból használgat Áron. Hogy hogyan bírod, talány, de az egész topik nagyon drukkol, ha ez számít.. azért nagyon szuper, hogy még van kedvetek humorizálni, és tényleg fantasztikus a szárnyas film. A pici meg édes. Annyira emlékszem, amikor ledöbbentél, hogy fiad lesz, és akkor azt még nem tudtad, hogy ennyire kis "ölelés igényes" muki lesz belőle.

Nanetto: pedig Eszti sem úgy néz ki, mintha éheztetnéd! Nagyon édes a mosolygóson, a sírós pedig megható.... nekünk úgy látszik, szerencsénk van, nincsenek ilyen hozzátáplálós beledumálók. Szerencsémre, mert amúgy ahogy Te is, félek is a hozzátáplálástól... almalét azért tervezem lassan próbálni.
A hajad jó, és abban igazad van, hogy a hosszú haj a földön, felmosórongyban stb nagyon undorító (ez van nálunk is sajna) és szárítgatod, könnyű kezelni?
Pedikűrös szerintem is ritka manapság, már-már hihetetlen.

Nik: senki nem kérdezte, de én igen, hogy szabad-e már így ültetni a babát, ahogy Zoé a hintában van? Mert amúgy nagyon kis drága, és a ruhája szerintem is irtó vagány és aranyos is, és látszik, hogy élvezi. A szép csajos cipő történet nagyon kedves.
detti_10
 
 


Luna, bocs, nem akartam okoskodni. érdekes, amit írsz. persze mindig azt mondják, hogy ha belül nincs rendben valami, akkor az előbb utóbb fizikailag is megjelenik. remélem hamarosan enyhülés várható nálatok, mert már nagyon rád férne. addig is maradjatok ilyen jókedvűek!

detti 10, ne izgulj, nálunk is csak kb. 3x megfordult hasáról a hátára és ennyi. a hátán még csak nem is hintázik, semmi hajlandóságot nem mutat, hogy szeretne átfordulni. fogunk sincs még, csak nyálunk, de az tengernyi. :) amúgy viszont erős, nagy baba, jókedvű, értelmes, úgyhogy nem aggódom. szerintem ezek nálatok is rendben vannak. :D

már anyám is belekezdett ebbe a tanácsadásba hozzátápival kapcsolatban. annyit közöltem csak vele, hogy beszéljünk valami másról, mert nem értünk egyet. megértette. ráadásul a héten megyünk oltásra és ilyenkor különben sem szabad új kajcsit bevezetni tudtommal. mi ott tartunk, hogy ebédre kezdem növelni a főzelék adagot, de még mindig kap tápit utána.

na megyek, mert mindjárt nyávogni kezd, és még le kéne fürdenem. persze még nem is reggeliztem, ajajjajaj. :D

Klau

Kép
pkklau
 
 


Sziasztok!

Olvasó üzemmód, csak annyit, hogy annyira örülök, hogy ilyen normális, jófej, értelmes kis csapatunk van,ha én mint új mondhatok ilyet, olyan jó olvasni mindenkit, és olyan szimpatikus mindenki.

KépKép
yadine81
 
 


Klau, egyaltalan nem vettem okoskodasnak, a valaszt meg tudomanyos ismeretterjesztesnek szantam, mert en is tegnap delelott lettem kiokositva. Mert persze mondtam a gyerekpszichiaternek, hogy ez nekem olyan fura... na es akkor o meselte el, hogy hat furanak fura lehet, de biza nem ekll szomorusag hozza.
Rejtett tartalekaim? Hat nem tudom... eleg vacakul vagyok, ami a fizikalis reszet illeti a dolognak, szoval tul sok mindenbol mar nincs fogyasztanivaloja a bebinek. Aki azert kozben mar sokkal nyugisabb, kevesebbt sir (oke, ha sir akkor jon ez a visitozas is, de hat ez a gyerek hangja, ezt nem fogjuk tudni megvaltoztatni :D) neha jol elvan a jatekaival, bar nagyon olbegyerek.
De sajna attol, hogy javult en nemjavultam...egyelore. Meg a szoptatas teljes elhagyasa lehet ram ilyen hatassal, de en nem hiszem, hogy igy lesz. Ugyhogy amint sikerult abbahagyni jonnek a dilibogyok :) Most amugy napi 3x szopik meg, illetve ez volt tegnap, remelem ma kettore tudom redukalni, tegnap nem ment mert a nap felenel kezdtem csomosodni es muszaj volt a gyerekkel kiszivatni. De megtette :) Az ejszakait mar teljesen elhagytam. Ugyhogy hatha ma a kozepsot is, es akko rmarad meg a reggel meg az este. Nem akarok bromocriptint szedni ezert ez lasabb es macerasabb megoldas.

luna6
 
 


Rovid az agyam es most nem neztem utana de asszem nem irtam, hogy Aron rafanyalodott a cumisuvegre es a natur tapszerre is :) Ma ejjel is ivott, tegnap delutan kiprobaltam, nappal is megitta, es ma reggelire a szopi utan is behuztott 100 milit, szoval fuhhhh ugy tunik 5 honapos korara beletorodott, hogy hat a cumisuveg az megsem ordogtol valo dolog es a tapszer naturban pep nelkul is kivaloan ihato. Haaaat sokkal konyebb elkesziteni, mint mikor napi 5 tejpepet kell varazsolni ele es kanalall beleadagolni :)

luna6
 
 


Tatim: a Gulliverben 1990-ért van ugyanolyan henger, mint a miénk!
Csak más a forgalmazója, mint kint.

Detti: nyugi, Levi se forog még! Nekem csak oldalra fodul, meg állandóan fogja a lábát háton, ha félpucér. Azt imádja. Meg már nagyon szépen hasal és elkezdett nyúlni dolgokért. Hason már tolja fel a seggicéjét. Csak ennyit csinál. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Nem rég csatlakoztam és el is tűntem egy kis időre :?
Leventén kísérletezgetek, hogy jobban tudjon aludni, kevesebbet sírjon és a hasa se fájjon annyira.
Ééééééés úgy tűnik valami változott! Luna videóit láttátok, hát a miénk nem ilyen vékony hangon, hanem öblös mély hangon, de hasonló üvöltés napi 2-3 órában. Pontosan 35 perc alvás napközben se több se kevesebb, állandóan "verekedve, karkörzéssel" sírva ébred, nincs kipihenve. Elkezdtem neki homeopátiát adni Chamomillát ch 15-öt először óránként egy golyót éjjelre meg 3-at, aztán másnap 2-3 óránként, tegnap már csak 4 óránként és képzeljétek megnyugodott!!!! :D , Alszik, igaz némi aszisztációval, de már egyszer aludt 2,5 órát napközben el sem hiszem :D. Még az alvási pózon is változtattam, mert eddig mindenki azt mondta, hogy hason altassam, ha hasfájós és nagyon mozgós. Most kipróbáltam a háton és oldalt alvást és az oldalt alvás nagyon bejött. Mikor megébre fél óra után odanyomok neki egy párnát amit ölelgethet és a cumit is benttartja. Ez kb olyan mint Luna kutyája, és szépen visszaalszik vele.
Bocsánat, hogy csak magunkról írok, de azért osztom meg veletek hátha van valakinek hasonló gondja.
Most visszaolvasok és nézem hátha tudok valamihez hozzászólni. :)

Kép
sellõke
 
 


Luna,
csak sikerült a cumisüveg, gratula! Így azért hangyányit egyszerűbb a helyzet. Melyik üveg vált be végül?

Gemini,
jó hallani rólatok, ötletem nincs miért eszik kicsiket, de biztosan így jó neki. :D Okos hozzászólás, mi? :D

Tatim,
ha az evés miatt nem kell üveg, akkor az ivás miatt már ne szoktasd rá szerintem. Ügyesen isznak pohárból.

Talinn,
biztos élvezni fogja a forgót, az enyém a síma mezei forgónak is úgy tud örülni. Én csak pár darab spriccelős fürdőjátékot vettem neki mikulásra a rossmannban. És megkapja majd a kiscipőjébe. :lol:

Sellőke,
ügyi vagy! Remélem tartós lesz a javulás!

Máté is elég sokat sír. Van, hogy reggel miután aludt, evett stb. Nem lehet letenni játszani, mert nem sír, zokog! Villámgyorsan szoktam zuhanyozni, WC-re menni, felöltözni, a többire esély nincs ilyenkor. Nincs el magában öt percet sem. De már egészen megszoktam.

KépKép
yadine81
 
 


Amúgy jelentem bevált az altatási módszer! Kétszer nem sikerült elaltatnom csak, mindkétszer du. öt-fél hat között. Az összes többi alkalommal 10 percnél kevesebb idő alatt elaludt. Még akkor is, ha nagyon sírt közben. Bevált, hogy a forgó(nem az amit nézeget) zenéjére alszik el. De egyszer nem vittem a nagyszülőkhöz, és a halk dúdolás is elég volt. Ott nem tudtam kimenni, vissza stb., melléfeküdtem, ő hason ahogy szokott, dúdoltam és simogattam a halántékát-arcát lassan, és hamar elaludt.
Sokszor már egyáltalán nem is sír, csak mocorog pár percet és elalszik. Aztán meg van, hogy nehezebb a helyzet, de 10 pewrc akkor is elég. Úgy örölük.

KépKép
yadine81
 
 


Ezek a mei-tai-ok tényleg jók, és hasznosak, és praktikusak. Nekem nem az van, de én is imádom az enyémet. Leszaladni a boltba pl. nagyon praktikus. És kiránduláshoz is. Sokáig lehet használni.
Nekem ez van, és csak ajánlani tudom.

http://www.joababanak.hu/260-manduca/40 ... rdozo.html

KépKép
yadine81
 
 


Valaki!!!! Voki nem válaszol!
El kellett mennem gerincröntgenre, a cicimet letakarták! Most fejem le, szoptassak vagy végleg felejtsem el???? Most lesz Manónak baja????
Külföldi oldalakon azt írják, hogy már nem gáz, vhol azt írják igen, vhol azt, hogy 24 óráig ne szoptassak, vhol azt, hogy 2 szopit hagyjak ki???????????????
?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Eszter elment anyukajaval vasarolni :)

Hat en a max 2 kihagyast csinalnam. Letakartak es minimalis lehetett szerintem (hangsulyozom: szerintem!!) az adag. Es egyszeri dolog nem tartos sugarzas volt... mondjuk ma ne szoptass es holnaptol mehet. szigoruan szerintem, ha igy aggaszt.

luna6
 
 


Semmi tudományos, hiteles szakirodalmat nem tudok hozni, de én is azt csinálnám amit Luna írt.
Én Mátéval voltam csípőrötgenen, én fogtam le, köpeny volt rajtam, nyilván nem kaptam akkora sugarat mint Máté, de nem mondta senki, hogy gond lehet a tejjel.

KépKép
yadine81
 
 


Detti: szerintem "nyugodtan" szoptathatsz!!!!!!
semmi baj nem lesz!!!!!!!!!!!
Vendég
 


bemásolom Detti:
Röntgenezés miatt nem szükséges felfüggeszteni a szoptatást, kivételt csak azok az esetek jelentenek, amelyeknél radioaktív anyagot juttatnak a páciens szervezetébe, ilyenek például a pajzsmirigyvizsgálatok.
Vendég
 


KÖSZI-KÖSZI-KÖSZI.
Már Voki is válaszolt.
7-kor VIP tejet kapott (még a zsíros korszakból), most alszik, mint a bunda.
Most még lefejem, aztán reggeltől szoptatom.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:32-kor.
Vendég
 


kinőtt a 2. fogacska sírunk rivunk 22 óra óta :-)
de még bírom :-)
Vendég
 


..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:32-kor.
Vendég
 


..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:33-kor.
Vendég
 


Fuuu a te Aronod is Aron?! :) Hat akkor lehet, hogy ez az aronsag velejaroja? En sem ismerrek masikat... sooot, itt olyan ritka nev is, hogy nincs is, es mindenki csak nez, hogy mi a neveeee? Pedig nemmondjuk maskent nem irjuk maskent mint ahogy itt kiolvassak, teljesen egyszeru, es megis fennakadnak rajta :) (na jo, ezek a nepek az en abszolut nemzetkozi nevem irott verziojan is fennakadnak mindig :D ilyenek :D)
En eddig az Eduardosagara fogtam ezt a viselkedesmodot, de nem banom ha az aronsag az oka :) Edu ismerosom ugyanis volt, tole 'orokolte' a nevet Aronedu (asszem meg nem irtam le sosem a topikban ki is volt, de gyanitom sokan 'hallottak' rola, szoval o a 'nagyedu': http://hu.wikipedia.org/wiki/Eduardo_R%C3%B3zsa-Flores
es igy lett az en Aronedum a 'kisedu')
Cumisuveg: haaat mi mar feladtuk. Mondhatni honapokig probalkoztuk, ezer fele vegzodessel. Szuletesekor meg megitta a lefejt tejet abbol par napig, aztan nem kapott, es kesobb soha, csaak tartogatta, ahogy te is mondod. semmit nem csinalt vele. aztan valahogy 3-4 ejjellel ezelott, mikor az ejszakai szopit megvontam mar nagyon reklamalt, akkor mondta apja, probaljuk meg. De eddig tapszert sem ivott meg naturban, csak izes pepkent. Es akkor ott bekattant nala valami, megitta es onnan kezdve hajlando cumisuvegbol natur tapot inni :) Keson ero darab, 3 hosan fogadta el a cumit is csak, addig anelkul uvoltott. Nagy megkonnyebbules am a cumisuveg nekem, bar a dokink nem tartotta kihagyhatatlan dolognak, na de kanallal etetni minden alkalommal egy 3,5 hozt irto macera volt.
nekem ugy tunik Aronedumasonbambi most ugy gondolja letesztelte a szuleit, maximalis terhelest hozott 5 honapig, kibirtuk, nem hajitottuk ki az ablakon, mostmar anya es csaladbarat uzemmodra kapcsolhat, kialltuk a probat :) ilyen 5 honapot en az ellensegeimnek nem kivanok!!!
Mostanra egyebkent - kopp-kopp - a hasfajasai elmultak, de pk ket hete meg tombolt miattuk. Ami maradt es marad is, hogy high need mukigyerek, allando testkopntaktus, olbebabasag (egyreszt gondolom az elso honapok olbem orditasat megszokta, masreszt a dokik szerint o eleve ilyen tarmeszet, yuheee) es folyamatoz input, szorakoztatas ami szukseges, kulonben kiborul es vernyog... nem tul sokaig van el egyedul es igen, utal fejudni :) most itt ul es tornazik az olemben :) es bar marha almos, alvasrol szo nem lehet :) es ugye 5 hetes kora ota az agyaban sem alszik nap kozben. soha.
A fisherprice szeke egy telitalalat nalunk is, azt szereti, abban eszik, letezik es alszik nappal. es mostanra, max egy hete megszerette a folotte logo ivet, eddig o is utalta, de most teljesen ra van kattanva a golyos hasu elefantra :)
na asszem hetek ota nem irtam ennyit :D

luna6
 
 


..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:21-kor.
Vendég
 


Jah Zuzi, akartammeg irni... a sikitva elalvas azert nalunk is standard musor, azt el nem hagyna semmiert :) Most is itt bombol de elaludni aaaazt nem :) Visoznt hatha remenym, hogy ez az Aron ha neha jol elalzik kepes 2 orat is mar egyben aludni, mig ezt sok honapon at o is csak 20-30 perces leosztasban nyomta. Most sem tudom meg mitol fugg a siker, de elofordul mar.
Valamint meg azt akartam megjegyezni, hogy erdekes, de az esti lefekves az nalunk sem gon :) Neha picit (jaaaaaaaaj sikit :D) szoval neha picit bombol de percekben semmerheto, szepen elalszik.. az esti lefekves es az ejjeli elos ebredes kozot tvan a legbiztosabban nyugodt szakasza szuletese ota.
Na megmentem... mert a levegonemvevos szakaszba ertunk... bar ez kisebbkent sokkal latvanyosabban adta elo, mara mar nem olyan hosszu ideig tartja benn a levegot es nem olyan 'ijeszto' (nalunk foleg apjanak volt az nem nekem :)) ...

luna6
 
 


Megmentettem :) olben csend van.... es igen, ez az Aron is uuuuuutal oltozkodni :) ellenben vetkozni es pucerkodni imad, mondtam is, ebbol meg striptiztancos is valhat :D

luna6
 
 


..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:22-kor.
Vendég
 


..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:22-kor.
Vendég
 



..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:23-kor.
Vendég
 


..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:23-kor.
Vendég
 


..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.03 14:23-kor.
Vendég
 


fuhhha zuzi nem semmi a storyd! ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

képkicsinyitésre nem adok tippeket! :-) mert én ebben nem vagyok "jó" :-)
a többiek tudják mire gondolok! de majd jön a Vik :-) pés ő megmondja a frankót!

épp sütök! pedig leragadnak a szemeim ... ez az éjszakázás most jön ki rajtam!!!! ...

Voki: Alexnak is jönnek a fogacskái???? tessék róla is írni!!!!! nekem hiányzik!

Geo: te jól eltűntél ...

Luna: örülök hogy nincs olyan hasfájás!!! és te HOGY VAGY? mindennap megkérdezem de azért mert várom hogy egyik nap azt mondd: JÓÓÓÓL VAGYOK!!!! :-)))) nincs már az messze én tudom!!!

hagymásmustáros olajban pácolt húst sütök! ... mennyei illat!!!!!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?